abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 8 april 2005 @ 22:09:13 #76
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26084133
Ah bedankt, gaat ook weer in mijn receptenfoldertje
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26084854
Pesto Trapanese (pesto uit Trapani - 6 personen)
Ingredienti
6 tenen knoflook
1 theelepel zout
bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
150gr geblancheerde amandelen zonder velletje, grof gehakt
4 rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden
1.25 dl nieuwe extra vergine olijfolie, liefst lichtgroen van kleur
zwarte peper
700gr bavette of spaghetti

preparazione
Wrijf knoflook, zout en basilicum in een vijzel fijn, voeg beetje bij beetje de amandelen toe en doe dan hetzelfde met de tomaten. Voeg ten slotte de olijfolie en de peper toe.

Kook de bavette of spaghetti in kokend water met zout, laat uitlekken en roer er in een kom gelijkmatig de pesto door. Direct opdienen.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_26085702
Vraagje: hoe ontvel je tomaten makkelijk? (maar dat er wel weer meer tomaat overblijft dan dat je met een mes de tomaat scheelt )
  vrijdag 8 april 2005 @ 23:26:55 #79
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26086155
Tomatenvel insnijden met een mesje (even een kruis boven en onder maken).
Dan 3 seconden in kokend water houden en het velletje laat al een stuk los, waarna je de rest er zo af kunt trekken.
Succes!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26086360
Aan te raden is ook om na het kokend water ze ook even in een bak met water met ijsklontjes te doen, anders brand je je fikken
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 10 april 2005 @ 13:47:01 #81
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26121040
Ook erg lekkere sausen
quote:
Ingrediėnten:
2 Grote Uien
1 bakje champignons
1 Flesje kookroom
1 verpakking roomkaas (ongeveer 100gram)
200 Gram ham

Bereiding
Snij de uien en champignons klein.
Snij de ham in blokjes (Of koop hamblokjes)
Fruit de uien
Voeg de champignons en de hamblokjes toe bak dit.
Voeg de roomkaas toe en laat deze smelten voeg ook de kookroom toe.
Laat dit alles nog even goed door verwarmen.

En daarna eet smakelijk!!
quote:
Ingrediėnten:
2 Grote Uien
1 paprika (Pick a Color)
1 Prei
1 blik tomaten puree
2 EL tomaten ketchup
Rode wijn
200 Gram ham
200 Gram gerookt spek

Bereiding
Snij de uien, de paprika en de prei klein.
Snij het spek en de ham in blokjes (Of koop spek en hamblokjes)
Bak de spekjes krokant voeg de uien toe en fruit de uien
Voeg de paprika, prei en de ham toe en bak dit.
Voeg de tomatenpuree en de tomatenketchup toe.
Voeg ook een scheut(je) rode wijn toe.
Laat dit alles nog even goed door verwarmen.

En daarna eet smakelijk!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26126583
Bertolli is wel een stuk beter dan Grand Italia! Vb.

- penne/farfalle
- Bertolli tomaat/pecorino of rode wijn/sjalotjes
- bakje verse gekruide olijven
- Italiaanse kruiden
- gehakt
It is much easier to be critical than to be correct.
  donderdag 14 april 2005 @ 10:51:06 #83
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_26216636
Gisteren de Bacon en Cheese (lekker italiaans) variant van Gran italia geprobeerd... Ik had nog wat prei en gehakt liggen en heb deze dus samengevoegd. Met wat extra kruiden en kaas is dit ook zeer lekker
pi_26222603
quote:
Op zondag 3 april 2005 23:08 schreef -erwin- het volgende:
Een half uur door laten koken???? Dat is toch zonde van die groenten. Die kook je daarmee helemaal tot moes. Je kunt het beter zonder groenten (of een deel) zo lang laten koken, en een paar minuten voordat je het opdient nog ff de groenten er door doen. Dat is veel lekkerder.
Dat wilde ik dus ook zeggen. Die paprika hoort knapperig te zijn, niet verlept.
pi_28813732
Pasta di golferBluezz

Vlinder-tricolore macaroni geniet de voorkeur... de saus :


Kastanjechamp. in plakjes
Knoflooktenen, naar smaak
Bosuitjes, naar smaak
Spaghettikruiden/melagne
Tuinkruiden
Basilicum
Kervel
Dragon
Hier een basisje van roerbakken, daarna mager rundergehakt erbij,

Zak met provencaalse roerbakgroente erbij roerbakken(zit n.l. veeeeel courgette, wortel en ui in, maar eventueel ook zelf iets bij elkaar zoeken)
Pot Bertolli, de smaak met pepertjes rode wijn gedr. tomaten toevoegen en nog ff pruttelen.

!
  dinsdag 2 augustus 2005 @ 19:01:48 #86
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29366452
Heb afgelopen tijd deze gemaakt:
quote:
Ingrediėnten:
400 Gram gehakt
2 Rode Uien
2 Kleine blikjes tomatenpuree
2 Teentjes knoflook
1 Macaronipakket
1 (Kippen) Bouillon blokje
Ketchup
Basilicum
Oregano

Bereiding
Snij de uien klein en maak de teentjes knoflook schoon.
Maak een beker bouillon van het bouillonblokje
Fruit de uien samen met de uitgeperste of fijngesneden knoflook.
Voeg de bouillon, de tomaten puree en naar smaak tomaten ketchup toe.
Breng dit op smaak met Basilicum en Oregano

Kruid indien gewenst het gehakt (Dit is niet noodzakelijk)
Roerbak het macaronipakket en het gehakt.
Voeg de gemaakte tomaten saus toe en verwarm alles nog even door.

En daarna eet smakelijk!!
quote:
Ingrediėnten:
2 of 3 blikjes tonijn in olie (Als je meer wis wil hebben zou ik er drie nemen)
2 Rode Uien
2 Kleine blikjes tomatenpuree
2 Teentjes knoflook
1 Macaronipakket
1 (Kippen) Bouillon blokje
3 EL Vissaus
2 EL Rijstazijn
Ketchup
Basilicum

Bereiding
Snij de uien klein en maak de teentjes knoflook schoon.
Maak een beker bouillon van het bouillonblokje
Fruit de uien samen met de uitgeperste of fijngesneden knoflook.
Voeg de bouillon, de tomaten puree en naar smaak tomaten ketchup toe.
Voeg de vissaus en rijstazijn toe.
Breng dit op smaak met Basilicum

Roerbak het macaronipakket doe dit in de olie uit een blikje tonijn
Voeg de gemaakte tomaten saus en de tonijn toe en verwarm alles nog even door.

En daarna eet smakelijk!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 21 augustus 2005 @ 12:28:48 #87
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29835429
Pittige pastasaus

Ingrediėnten:
2,1kg kalkoengehakt(ander gehakt is ook mogelijk)
1kg ui
1kg paprika’s (groene en rode)
2 rode pepertjes
6 teentjes knoflook
2 potjes gewone spaghettikruiden van het merk Amora
2 potjes pikante spaghettikruiden van het merk Amora
12 blikjes(780gr.)tomatenpuree
Olijfolie
Boter
1,5l water

Bereidingswijze:
Ontdoe de pepertjes en de paprika’s van de zaadjes en zaadlijsten.
Hak de knoflook en de pepertjes fijn, snipper de uien en snijdt de paprika’s in reepjes.
Doe dit allemaal,met met wat olijfolie,in een grote kookpot zet op een matig vuur(deksel op de kookpot). Laat dit tussen de 20 en de 30 minuten stoven, tot de groenten glazig en zacht zijn(regelmatig roeren). Doe ondertussen wat boter in een pan en bak het gehakt aan( niet te veel ineens in de pan doen). Prak het gehakt tijdens het aanbakken fijn tot het korrelig wordt. Voeg dit bij de groenten en meng goed. Als al het gehakt erbij is, voeg je de kruiden, het water en de tomatenpuree toe. Goed mengen, deksel er terug op en langzaam aan de kook brengen. Daarna 20 minuutjes laten pruttelen op een zeer laag vuurtje(regelmatig roeren). De saus 1 dag laten trekken. Men kan deze saus uiteraard ook in kleinere hoeveelheden maken, maar mijn ondervinding is dat de saus beter op smaak komt in grote hoeveelheden. Bovendien kan je de saus in porties invriezen, zodat je achteraf snel een maaltijd kan bereiden.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29835482
jheetje, voor hoeveel mensen is dat, een hele scoutingploeg
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 21 augustus 2005 @ 12:33:36 #89
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29835561
quote:
Op zondag 21 augustus 2005 12:30 schreef MissyMirjaM het volgende:
jheetje, voor hoeveel mensen is dat, een hele scoutingploeg
Is in te vriezen. Dan heb je altijd snel eigen gemaakte pastasaus bij de hand.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29835579
quote:
Op zondag 21 augustus 2005 12:33 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Is in te vriezen. Dan heb je altijd snel eigen gemaakte pastasaus bij de hand.
dat is dan wel weer zo. maar dit wordt wel heeel veel volgens mij
maar, ziet er goed uit hoor, daar niet van.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 21 augustus 2005 @ 12:57:15 #91
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_29836141
Ik kan de potjes en pakjes fanaten hier wel door elkaar rammelen ...prutsers!


Anyway; hier wat snelle winnaars..voor de serieuze eters:

bianco:

Neem pasta (spaghetti, tagliatelle ..)
1 stuk panchetta
1 pepermolen
1 ei
1 stuk parmesan/pardano ( harde italiaanse kazen, pittig )

Kluts een ei
Snij de panchetta in blokjes of dunne reepjes..wat jij wil
Krul met een mesje de pardano/parmesan


Kook nu de pasta al dente, afgieten ( NIET MET WATER AFSPOELEN!!!..absolute no-no )
Tip van flip : Doe in je pastawater een scheut olijfolie, een handje zeezout EN..het magische ingredient : vegeta
Meteen na het afgieten , roer je de eikluts erdoorheen. De hitte van de pasta zorgt ervoor dat de ei direct stolt en een laagje om je pasta geeft.

Bak de panchetta in wat olijfolie met een sjalotje of een knoflookje; roer dit door de pasta met ei en flikker er flink wat krullen pardano/parmesan overheen.
Afmaken met peper



Rosso:

1 fles rode wijn
wat gehakt / panchetta ( niet iedereen houd van gehakt door zijn saus )
2 sjalotjes
4 tenen knoflook
VERSE peterselie
VERSE basilicum
2 blikjes gepelde tomaten
2 laurierblaadjes ( ESSENTIEEL! )

snij de gepelde tomaten klein en bewaar de sap. Pluk de peterselie en snijd het fijn.
Pluk wat blaadjes basilicum . Maak de sjalotten schoon en doe deze samen met de basilicum in een keukenmachine en hak deze fijn met elkaar.
Bak nu het gehakt of de panchetta...gooi daarna het sjalot-basilicum mengsel erbij en doe er de knoflook bij . TIP : nooit crushen, maar in hele dunne plakjes ...dan is de smaak milder. Wil je echter een lekker stevige knoflooksmaak: persen!

Nu kunnen de tomaten met sap erbij...goed omroeren en vuur omlaag. Laat dit ongeveer 20 minuutjes pruttelen samen met de laurierblaadjes.Doe dan heel even het vuur omhoog en doe er een flinke scheut rode wijn doorheen. Nu ruikt het heeeel lekker in je huis

Roer de saus nog eens om en serveer deze met een pasta naar keuze.
Doe wat fijngehakte peterselie over de saus en geef er een bakje met parmesan/pardano krullen bij.

WIl je iemand echt verwennen, dan neem je wat ciabatta, smeert dat in met olijfolie en geperste knoflook+basilicum...gooi dat even in de oven en serveer het bij je pasta .(bruschetta )
Lekker is ook, op het broodje nog even wat mozzarella te grillen

maar ik draaf door


Eet ze ...en denk 2 keer na voor je kant en klare soep of een potje heinz door je eten flikkert
  zondag 21 augustus 2005 @ 13:11:09 #92
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_29836475
Ik vergeet nog een winnaar.........Scallopini!!!!

Voor 2 pers:

2 kalfschnitzels ( vraag de slager deze echt heel plat te meppen )
flink wat verse zwarte peper
1 fles witte wijn
200 gr mooie bospaddestoelen
bloem
water

neem de kalfschnitzels; strooi er wat zeezout over aan beide kanten; en ga nu los met de pepermolen..Zorg dat de krengen zwart zien van de peper!
Nu haal je ze door de bloem

Doe wat olie/boter in de pan en bak ze heeel licht aan, om en om.
Doe de paddestoelen erbij
en voeg nu een flinke scheut water toe...je zult zien , dat de saus mooi bruinig kleurt...de bloem die je namelijk hebt gebruikt om ze in te wentelen..zorgt dat het icm de water gaat binden.

Nu vuur laag en langzaam laten pruttelen...de kalf schnitzels worden hierdoor boterzacht.
Na 15 minuutjes , doe je er flink wat witte wijn bij en laat het wederom lekker pruttelen...in deze fase geven de paddestoelen en de wijn, de doorgaans flauwe schnitzel een hemelse smaak

Gebruik hier altijd kalf voor, aangezien deze het meest neutraal van smaak is. Omdat er wijn, paddo's en veel peper wordt gebruikt, is dat een noodzaak .

Schep nu wat lekkere pasta op een bord, een lapje vlees erbovenop en met een lepel haal je de saus nog extra uit de pan


Woeiiiiiiiiiiiiiiii!
  zondag 21 augustus 2005 @ 13:14:15 #93
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_29836555
Nu de laatste...voor de freaky pasta eter:

1 koeientong
1 bakje zwarte olijven
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 blikjes gepelde tomaten

Leeg de blikjes gepelde tomaten, knoflook EN de tomaten puree in je blender. Pureer dit tot superfijne massa.
Kook de koeientong tot deze zacht is en snijd deze in plakjes van ongeveer 2 cm dik
Giet de tomatenprut in een pan, en leg de plakken koeientong erin en laat dit even pruttelen ( let op, de tong moet helemaal onder de tomatensaus liggen )
Gooi nu de zwarte olijven erbij en laat 5 minuutjes warmen

Serveren met een lekker tagliatelle

En nee, koeientong is niet vies...het is goddelijk
pi_29846743
Wat ik wel lekker vind (als variant op de pastasaus op basis van tomatenspul) is pasta met spinazie. Kun je een boel leuke dingen mee bedenken, bijv: pasta met spinazie, feta (of bijv geiten- of schapenkaas), tomaatjes en honing.

Voor 2 personen:
200 gr. pasta
250 gr. spinazie (diepvries)
3 tomaten
150 gr. Feta
beetje honing
Ik doe hier zelf geen vlees door, maar je kunt natuurlijk altijd wat kip of zo er door doen.
Zout
Peper
Tijm

Bereiding:
In pan met ruim water en zout pasta gaar koken volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden. In een steelpan verwarm je wat olie. Voeg hier spinazie en tijm bij. Verkruimel de feta erboven. Verwarm dit alles al roerend tot spinazie ontdooid is. Breng het op smaak met een klein beetje peper. Doe er een scheutje honing door en verwarm het geheel nog even. Giet de pasta af en verdeel deze over twee borden. Schep vervolgens de saus er over en doe er nog een scheutje honing over.

Andere variant: spaghetti met spinazie en kruidenkaas.

Voor 2 personen:
200gr. pasta
250 gr. spinazie a la creme (diepvries)
150 gr. champignons
100 gr. spekblokjes
bakje kruidenkaas (ongeveer 100 gr.)
1 teentje knoflook
eetlepel olijfolie
Peper
Zout

Bereiding:
Snij de champignons in plakjes en bak ze in een sauspan in de hete olijfolie, samen met de spekjes en de uitgeperste knoflook, goed aan. Doe de blokjes spinazie hier bij en breng het geheel op matig vuur op temperatuur. Kook intussen de pasta gaar, giet af en voeg toe aan de spinazie. Schep de kruidenkaas door de pasta/spinazie en schep het geheel goed door elkaar. Doorwarmen en afmaken met peper en een beetje zout
pi_29991849
quote:
Op zondag 21 augustus 2005 12:57 schreef SHE het volgende:
Anyway; hier wat snelle winnaars..voor de serieuze eters:
"Winnaars"

Wat jij doet is echte klassiekers (te weten gli spaghetti alla carbonara & le tagliatelle (oppure i rigatoni) al ragł) verkrachten... Ui of knoflook door de carbonara? Mamma mia! Voorts heeft een goede ragł (oftewel de overbekende maar in Nederland zelden echt genoten Bolognesesaus) meerdere uren pruttelen nodig, zeker niet noodzakelijk laurierbladeren en als je over een ragł kaas doet heb je in Italiė de kok boos aan je tafel!

Dus, denk twee keer na voordat je mensen slechte adviezen geeft en ze probeert door te laten gaan voor authentiek italiaans.
p.s.: je italiaans is waardeloos
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_30005110
Een supertip: zelf pastasaus maken... Je kan eindeloos variėren, nieuwe dingen uitproberen etc... En het smaakt zelfs vele malen beter dan zo'n potjessaus :j

En tijdgebrek is geen excuus.. Ik in de week ook elke dag van 9.00-18.00 en ben dus pas thuis tussen 18.30-19.00. Mijn oplossing is de saus gewoon in het weekend maken en dan in de koelkast te bewaren tot maandag of dinsdag.

Bolognaisesaus maak ik in grote porties en vries ik in. Roomsauzen maak ik ą la minute omdat die toch vlug klaar zijn.

Mijn top 5 pastasauzen:
- bolognaisesaus
- zalmblokjes (al dan niet gerookt), prei-roomsaus
- groene pesto
- pasta, olijfolie, knoflook en parmezaan
- kip, spinazie, roomsausje, champignons
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 18:59:55 #97
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30005442
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 12:45 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

"Winnaars"

Wat jij doet is echte klassiekers (te weten gli spaghetti alla carbonara & le tagliatelle (oppure i rigatoni) al ragł) verkrachten... Ui of knoflook door de carbonara? Mamma mia! Voorts heeft een goede ragł (oftewel de overbekende maar in Nederland zelden echt genoten Bolognesesaus) meerdere uren pruttelen nodig, zeker niet noodzakelijk laurierbladeren en als je over een ragł kaas doet heb je in Italiė de kok boos aan je tafel!

Dus, denk twee keer na voordat je mensen slechte adviezen geeft en ze probeert door te laten gaan voor authentiek italiaans.
p.s.: je italiaans is waardeloos
In plaats van iemand af te kammen die het goed bedoelt kun je natuurlijk ook even wat smakelijke recptjes geven
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30005731
Saus... jeetje, mijn focus ligt altijd op de groenten.
In mijn pastį veel groenten.
1 ik vind het lekker
2 ik vind spelen met kleuren leuk
3 het is gezond en op deze manier krijgen de kindjes ook goed wat binnen


Rode saus, tomaten/bolgnaise/pakje/zakje/zelfmaak verschilt.... gehakt en prei/parika/wortel eventueel/ui.... van alles.

Blanke saus neem ik als vlees meestal kip, spekjes of géén vlees.
Wel doe ik er dan vaak champignons, prei, broccoli of sperciebonen bij door.
Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
Sir Winston Churchill
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 23:16:30 #99
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_30014207
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 12:45 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

"Winnaars"

Wat jij doet is echte klassiekers (te weten gli spaghetti alla carbonara & le tagliatelle (oppure i rigatoni) al ragł) verkrachten... Ui of knoflook door de carbonara? Mamma mia! Voorts heeft een goede ragł (oftewel de overbekende maar in Nederland zelden echt genoten Bolognesesaus) meerdere uren pruttelen nodig, zeker niet noodzakelijk laurierbladeren en als je over een ragł kaas doet heb je in Italiė de kok boos aan je tafel!

Dus, denk twee keer na voordat je mensen slechte adviezen geeft en ze probeert door te laten gaan voor authentiek italiaans.
p.s.: je italiaans is waardeloos
Mijn Oma zal het idd vast wel fout doen...een schande voor alle italianen


coglione
  zaterdag 27 augustus 2005 @ 16:34:21 #100
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30031483
Kom op allemaal waar blijven de goede pastasaus recepten?

Heeft er misschien nog iemand een pastasaus recept met zalm voor mij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')