abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 4 april 2005 @ 17:36:23 #51
62210 Double-U
Yeah I'm a girl
pi_25980957
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:33 schreef Aventura het volgende:
Ziet er lekker uit, maar is vast onvoorstelbaar vet..Zou dit hooguit eens in de twee weken eten
In tegenstelling tot de rest van Nederland kan ik wel wat vet gebruiken, ik eet het dan ook regelmatig ....
Nee hoor, mijn hond bijt niet .... hij knuffelt je dood!
  maandag 4 april 2005 @ 17:55:13 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25981335
Nog even voor in de herhaling:
Boursin, Paturain en al die smeerseltjes horen op stokbrood, niet door de pasta....
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 17:56:43 #53
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25981376
mn moeder had laatst pasta met zalm gemaakt, n zo een kruidenkaas saus.
in die zalm zaten allemaal harde rare stukjes, en dara kan ik dus niet tegen.
sindsdien hoef ik geen pasta met kruidenkaassausshit meer , want ik ga serieus direct over mn nek
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 4 april 2005 @ 19:22:17 #54
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_25983437
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
mn moeder had laatst pasta met zalm gemaakt, n zo een kruidenkaas saus.
in die zalm zaten allemaal harde rare stukjes, en dara kan ik dus niet tegen.
sindsdien hoef ik geen pasta met kruidenkaassausshit meer , want ik ga serieus direct over mn nek
Dat is ook heel vies, als ik pasta met zalm maak, neem ik altijd gerookte zalm (-snippers).
pi_25983554
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:55 schreef BBQ-kip het volgende:
Nog even voor in de herhaling:
Boursin, Paturain en al die smeerseltjes horen op stokbrood, niet door de pasta....
Echt niet, wordt eens wakker..

http://www.boursin.nl/
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25986324
eergister nog spaghetti carbonara gemaakt (helaas geen fotoverslag)

Voor twee flinke porties heb ik het volgende gebruikt:
een half pakje spaghetti (zo'n 250g)
half pakje spekjes (125 gram, ofzo? Hoe meer spekjes hoe lekkerder )
3 ą 4 eieren (drie grote of vier kleine)
2 ą 3 flinke eetlepels geraspte, parmezaanse kaas (voeg gerust meer/minder toe als je dat lekkerder lijkt. Ik hou niet zo van kaas en vond dit wel genoeg)

Het bakken van de spekjes en het koken van de spaghetti kan je makkelijk tegelijk doen.

  • Water opzetten in de waterkoker (of gewoon een pan met water op het vuur... waterkoker is wel sneller).
  • Spekblokjes uitbakken in een flinke koekenpan (Een grote, hoge koekenpan is het handigst).
  • Kokend water overbrengen in een flinke pan. Zelf voeg ik voor de smaak altijd een flinke snuf zout en een klein beetje foelie toe. Spaghetti kan in het water zodra het (weer) kookt.
  • De eieren (ontdaan van de eierschaal ) in een schaal doen en met een garde goed schuimig slaan. Als je een keukenmachine/blender/staafmixer hebt, geniet dit natuurlijk de voorkeur. Als het goed schuimig is kan je de kaas toevoegen aan de eieren. Als je een apparaat gebruikt, kan je het nog even mooi mixen, waardoor de kaas bijna opgelost lijkt te worden in de eieren.
  • De gare spaghetti afgieten. Hierna heb ik wat zonnebloemolie toegevoegd (olijfolie vind ik te sterk van smaak), maar dit is optioneel. Bij mij was het eindresultaat perfect, maar ik weet niet zeker of die olie geholpen heeft.
  • De warme spaghetti bij de spekjes in de koekenpan gooien. Eier/kaasmengsel toevoegen aan de spaghetti en goed roeren en een paar keer opgooien. Door de warmte van de spaghetti zal het ei gaan stollen. Het moet een beetje plakkerig worden als een soort dikke saus. Het is het lekkerst als het niet helemaal gestold is.
  • Spaghetti in een diep bord scheppen... Zorg ervoor dat je genoeg spekjes op het bord krijgt.

    Eet smakelijk

    Als je een grotere hoeveelheid wil maken, werk dan met meerdere koekenpannen. Het is praktisch onmogelijk om het eiermengsel fatsoenlijk te mengen door een hoeveelheid spaghetti voor vijf personen

    [ Bericht 0% gewijzigd door Jordy-B op 04-04-2005 21:34:48 ]
  • Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
    With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
      dinsdag 5 april 2005 @ 08:58:46 #57
    112879 MarkDeMagiėr
    Magic is only a Mark away
    pi_25993282
    quote:
    Op maandag 4 april 2005 17:55 schreef BBQ-kip het volgende:
    Nog even voor in de herhaling:
    Boursin, Paturain en al die smeerseltjes horen op stokbrood, niet door de pasta....
    Hahaha! echt niet! mijn beste pastasauzen zijn met Boursin en champisnons enzo!
    Moppies rule the world...
      dinsdag 5 april 2005 @ 09:20:46 #58
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_25993516
    En dat zegt waarschijnlijk genoeg over jou...
    Ranzig studenteneten.

    En dat Boursin cuisine is ook al niet te vreten, vette saustroep, bleh

    Maar goed, allemaal mijn mening he
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
      dinsdag 5 april 2005 @ 10:07:58 #59
    112879 MarkDeMagiėr
    Magic is only a Mark away
    pi_25994193
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 09:20 schreef BBQ-kip het volgende:
    En dat zegt waarschijnlijk genoeg over jou...
    Ranzig studenteneten.

    En dat Boursin cuisine is ook al niet te vreten, vette saustroep, bleh

    Maar goed, allemaal mijn mening he
    dat zegt genoeg over mij in welke zin dan? Omdat ik de smaak van Boursin in mijn eten wel weet ter waarderen? Kom eens onder die steen vandaan en smell the music!
    Moppies rule the world...
    pi_25995925
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 10:07 schreef MarkDeMagiėr het volgende:

    [..]

    dat zegt genoeg over mij in welke zin dan? Omdat ik de smaak van Boursin in mijn eten wel weet ter waarderen? Kom eens onder die steen vandaan en smell the music!
    Onder die steen is 't anders behaaglijk warm en zijn er genoeg authentieke sauzen! Kijk, ik snap wel dat we niet allemaal geinteresseerd zijn in het zo authentiek mogelijk houden van het eten en sommigen zijn fan van fusion cooking, maar sommige dingen die ik hier in pastasauzen gegooid zie worden vind ik hetzelfde als aardbeienjam door de bami gooien!
    "The sunshine bores the daylights outta me!"
      dinsdag 5 april 2005 @ 11:48:09 #61
    112879 MarkDeMagiėr
    Magic is only a Mark away
    pi_25996361
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 11:28 schreef W1ZZ het volgende:

    [..]

    Onder die steen is 't anders behaaglijk warm en zijn er genoeg authentieke sauzen! Kijk, ik snap wel dat we niet allemaal geinteresseerd zijn in het zo authentiek mogelijk houden van het eten en sommigen zijn fan van fusion cooking, maar sommige dingen die ik hier in pastasauzen gegooid zie worden vind ik hetzelfde als aardbeienjam door de bami gooien!
    Snap best dat sommige dingen in je ogen niet kunnen, maar kom op, Boursin vind ik erg lekker qua smaak en als je nou een goed smeltbare kaas wilt hebben, dan is dit hem wel!
    Moppies rule the world...
      dinsdag 5 april 2005 @ 12:27:59 #62
    76407 -erwin-
    liberaal intellectueel
    pi_25997409
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 09:20 schreef BBQ-kip het volgende:
    En dat zegt waarschijnlijk genoeg over jou...
    Ranzig studenteneten.

    En dat Boursin cuisine is ook al niet te vreten, vette saustroep, bleh

    Maar goed, allemaal mijn mening he
    En dan zat je te klagen over mijn post over veel te lang gekookte groente he?
    fotoboek.fok.nl/-erwin-
    Ik heb geen respect voor gelovigen en hun geloof.
    Mijn posts reflecteren niet noodzakelijkerwijs mijn mening.
      dinsdag 5 april 2005 @ 16:58:28 #63
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_26001862
    quote:
    Op dinsdag 5 april 2005 12:27 schreef -erwin- het volgende:

    [..]

    En dan zat je te klagen over mijn post over veel te lang gekookte groente he?
    Ik ben zo dement als een deur, dus sorry, ik heb echt geen idee over welke post je het hebt...

    Maaruh, iedereen die dat lekker vindt moet dus lekker Boursin door zijn pasta blijven mikken
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_26076785
    Kaas door je pasta mikken is überhaupt doodzonde.

    Als je pastasaus met gehakt erin maakt, wat voor gehakt gebruik je dan? Ik neem meestal rundergehakt, omdat ik gemengd gehakt een beetje te vette meuk vind. Nadeel is dat het bij het rullen van dat spul, de boel niet echt gaat zoals het hoort; er zitten brokken in, en die krijg je er alleen met de harde hand uit. Dat is niet de bedoeling, natuurlijk. Iemand een tip hoe dat te voorkomen?
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26076988
    Ik gebruik een houten, platte pollelepel.
    Dus de bovenkant is plat. En dan maar zachtjes hakken....
    Dan krijg je kleine stukjes gehakt.
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_26077099
    Ja, zo doe ik het meestal ook, Obli, maar ik vond het zo klungelig dat ik dacht 'dat moet anders kunnen'.

    En dit weekend maak ik een flinke portie.
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26077144
    Nee, ik denk niet dat het anders is. Of je "rult" of je hebt dikke klonten.
    En wat is het recept wat je gaat maken?
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_26077595
    quote:
    Op vrijdag 8 april 2005 17:56 schreef Oblivion het volgende:
    Nee, ik denk niet dat het anders is. Of je "rult" of je hebt dikke klonten.
    En wat is het recept wat je gaat maken?
    Hmm, ik ben nog aan het zoeken.

    Ik denk vrij simpel, met wat gehakt, tomatenpuree, een uitje, pesto, paprika, knoflook...

    En een zak penne rigate.

    Nog tips? 't is voor drie of vier personen.
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26077701
    Ik zou de tomatenpuree vervangen door tomaten uit blik.
    En voor de rest: Een heel topic vol!

    Ik vind bijvoorbeeld verse basilicum heerlijk, of in olievorm...
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_26077853
    quote:
    Op vrijdag 8 april 2005 18:20 schreef Oblivion het volgende:
    Ik zou de tomatenpuree vervangen door tomaten uit blik.
    Die stukken tomaat vind ik juist niet te pruimen.
    quote:
    En voor de rest: Een heel topic vol!

    Ik vind bijvoorbeeld verse basilicum heerlijk, of in olievorm...
    Ja, ik ben al druk aan het lezen en basilicum moet ik ook maar eens proberen. Ik ga hier eens wat vaker komen, is goed voor de ontwiklkeling van mijn kookkunsten.

    Trouwens, dat dat ook in olievorm bestaat... nooit geweten.
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26077965
    Stukjes tomaat, je moet ze wel een beetje fijnknippen.
    Maar okay, als je dat niet lekker vind, moet je dat niet doen.
    Je kan er lekker zwarte olijven (gesneden, zonder pit) door heen doen.

    En je moest eens weten hoeveel soorten olijfolie je wel niet kan kopen...
    Met chili, rozemarijn noem maar op.
    Ook heel makkelijk zelf te maken.
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_26079037
    quote:
    Op vrijdag 8 april 2005 18:29 schreef Oblivion het volgende:
    Stukjes tomaat, je moet ze wel een beetje fijnknippen.
    Maar okay, als je dat niet lekker vind, moet je dat niet doen.
    Je kan er lekker zwarte olijven (gesneden, zonder pit) door heen doen.

    En je moest eens weten hoeveel soorten olijfolie je wel niet kan kopen...
    Met chili, rozemarijn noem maar op.
    Ook heel makkelijk zelf te maken.
    Ik ga zo naar de supermarkt en dan ga ik direct eens kijken. Thanks!
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_26081135
    quote:
    Op vrijdag 8 april 2005 17:38 schreef heiden6 het volgende:
    Kaas door je pasta mikken is überhaupt doodzonde.

    Als je pastasaus met gehakt erin maakt, wat voor gehakt gebruik je dan? Ik neem meestal rundergehakt, omdat ik gemengd gehakt een beetje te vette meuk vind. Nadeel is dat het bij het rullen van dat spul, de boel niet echt gaat zoals het hoort; er zitten brokken in, en die krijg je er alleen met de harde hand uit. Dat is niet de bedoeling, natuurlijk. Iemand een tip hoe dat te voorkomen?
    Doodzonde is kaas door bepaalde pastasauzen gooien. Er zijn sauzen waar het in hoort (dus onderdeel van de saus is) of waar het zeker overheen kan!

    Als ik gehakt in een pastasaus gebruik (ergo, alleen bij een ragł alla bolognese) dan gebruik ik een evenredige verdeling van varkensgehakt, rundergehakt en kalfsgehakt.

    Vandaag een variatie op een bekende florentijnse pastasaus gemaakt: een saus met stoofvlees, rode wijn, champignon, ui en tomaten.
    "The sunshine bores the daylights outta me!"
      vrijdag 8 april 2005 @ 20:27:32 #74
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_26081278
    W1ZZ: gooi dat recept hier eens neer, want dat willen meer mensen proeven denk ik
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_26082103
    Het originele recept kun je hier vinden (Ik heb me trouwens in de herkomst vergist, het komt uit Valle d'Aosta de kleine regio van italiė helemaal in het noord-westen): http://www.italie.nl/culinair/recept_info.php?idrecipe=219

    het kost nogal wat tijd en ik vind het eigenlijk niet zo bijzonder. Wat ik zelf doe is:

    -Sukadelappen (Bij mijn slager gaan er iets van 6 in een kilo en ik gebruik voor 't gerecht 3-4 lappen voor 4 personen)
    -een ui
    -2/3 bakje champignons
    -een blik gepelde tomaten
    -rode wijn, ongeveer éénderde fles
    laurierbladeren
    z&p
    boter
    bloem
    bucatini of spaghetti 100-150gr pp

    sukadelappen aanbraden met de ui in de boter, onder water zetten, laurierbladeren erbij en in stukjes gesneden tomaten (alleen de tomaten, niet het vocht erbij). Een paar uur (ik doe 4 uur) stoven, in ieder geval tot ze uit elkaar vallen. Laatste uur ofzo de in stukjes gesneden champignons meestoven.

    Vlees eruit vissen, in kleine stukjes snijden en in een andere pan overbrengen met de tomaten/ui/champignon etc erbij. Genoeg kookvocht en wijn (verhouding moet je even uitzoeken wat je lekker vindt) erbij om een saus te kunnen maken. Bloem erbij gooien tot het wat dikker wordt. Genoeg laten indikken.

    Terwijl je de saus rustig dikker laat worden (laag vuurtje) spaghetti of bucatini met zout en wat olie in ruim water (liter per 100gr) al dente koken, afgieten (niet afspoelen). Mengen. Wat fijngehakte peterselie op de borden eroverheen strooien.

    Ik kan je helaas geen exacte hoeveelheden van sommige dingen geven, die weet ik namelijk ook niet omdat ik het gewoon op een keer bedacht heb toen m'n moeder stoofvlees had gemaakt en het sindsdien uit m'n hoofd maak.

    Buon appetito!

    [ Bericht 1% gewijzigd door W1ZZ op 08-04-2005 21:05:16 ]
    "The sunshine bores the daylights outta me!"
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')