Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:13 |
Zo gaan we hier verder met de wijn van Krakkemieke, en als je dronken ben kan je het helemaal niet meer uitspreken... ![]() ![]() And watch the dog... ![]() | |
Martijn_77 | zondag 27 februari 2005 @ 23:15 |
Oei heb er ook al een geopend [CUL] SC - Deel 3 - en weer een deeltje vol :D Waar gaan we door? | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:15 |
Is ook niet zo raar dat je geen gember hebt gehad, Martijn...? Zensai (Japanse Hors d'oeuvre) Miso Shiru (Japanse soep) Ebi (garnalen) Sake (zalmfilet) Cyttus (zonnevis) Yaki Tori/Abaraniku (kip en lams spies) Sarada (salade) Gyuniku (ossenhaas) Yaki Meshi (Japanse gebakken rijst) Yaki Yasai (gebakken groenten) Desert Een goede Calvados V.S.O.P. Kohi of Sencha (koffie of Japanse thee) Geen sushi of sashimi genomen! | |
Martijn_77 | zondag 27 februari 2005 @ 23:16 |
Bij die Zensai zat wel sushi maar dat zat er bij. Zal de volgende keer er om vragen | |
Martijn_77 | zondag 27 februari 2005 @ 23:17 |
Maar waar gaan we door? [CUL] SC - Deel 3 - en weer een deeltje vol :D of [CUL-SC] Gezellig babbelen over eten! | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:19 |
Hier martijn, deze was eerder... ![]() Die ander zit allang op slot... ![]() Krakkemieke begrijpt er waarschijnlijk niks van... ![]() | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:19 |
Hiero dus | |
Martijn_77 | zondag 27 februari 2005 @ 23:19 |
Je was idd sneller Oblivion zal wel door de Port komen. ![]() ![]() | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:20 |
*Krakje beveelt wel deel 3 aan in de titel* | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:21 |
Aangezien niemand z'n glas ophoudt voor de wijn, ben ik wel verplicht die zelf op te maken en desondanks heb ik dit topic gevonden.......... | |
Martijn_77 | zondag 27 februari 2005 @ 23:22 |
quote:Martijn is ook voor een deel 3 in de TT | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:23 |
Ah, nee... ![]() Geen nummers gewoon lekker slowfoodchatten! Moeilijk gedoe. ![]() | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:25 |
Maar om terug te komen op de wijn, ik ben dol op cotes du rhone omdat het gewoon lekkere wijn is, niks moeilijk. En toch varieert het van simpel fruitig tot kruidig. | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:25 |
Okay, 2 tegen 1... ![]() Fair is fair. Enne martijn, volgende is voor jou... ![]() | |
Martijn_77 | zondag 27 februari 2005 @ 23:26 |
quote:Dat klopt en het is voor ook veel mensen een toegankelijke wijn. | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:26 |
quote:Maar die naam die je net noemde, dat is het merk? De wijngaard? *de ballen verstand heeft van wijn. ![]() | |
Martijn_77 | zondag 27 februari 2005 @ 23:27 |
quote:Oke zal de volgende openen alleen dan wordt niet vanavond want ik ga lekker slapen na al het geslow chat over eten, wijn en andere heerlijkheden | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:27 |
Voor mij zeker, m'n ouders nemen jerrycans mee en stoppen het thuis in flessen. Voor de sport en de prijs/kwaliteit verhouding. | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:29 |
quote:Nee joh ook niet voor vanavond! ![]() Gewoon de volgende keer, kan wel een weekie duren hier. ![]() | |
Spindizzy | zondag 27 februari 2005 @ 23:30 |
Voor bij de wijn: op The Box is het ouwelullenavond met ouwelullenmuziek (80's) ![]() | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:30 |
Vacqueyras is een cotes du rhone village. Dat is 1 dorp in de cotes du rhone, wat speciaal is. Een andere is bv Rasteau of Gigondas. Er zijn er een stuk of 18. | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:32 |
quote:Ik zet net de tv uit... ![]() Laat ik nou een 7 gig van dat soort muziek hebben... ![]() *sipt aan een aanmaak-limonadetje... ![]() | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:32 |
En nee, ik ben geen kenner die raar gaat praten. Ik weet alleen wat ik lekker vind. | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:33 |
Hee Oblivion, zin in een CUL meetje? | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:34 |
Ben eigenlijk alleen maar gek van 1 wijn, en dat is japanse plum wijn...Met een ijsklontje. Heerlijk, als het maar zoet is! Voor de rest vind ik bijna alles te bitter. ![]() Heb het wel geprobeerd, en vond 1 riesling wijn uit duitsland heel erg lekker, een zoete ook. Maar die kan ik niet meer vinden... ![]() Ook geen feest dus. | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:35 |
Ik bedoelde eten en misschien ken ik nog een lekker wijntje voor je. | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:39 |
quote:Wij kunnen inderdaad best wel een CUL-Lunchje houden... ![]() Om te beginnen? Heb je msn? Anders kan je mailen naar het emailadres in mijn profiel. ![]() | |
Blues | zondag 27 februari 2005 @ 23:43 |
Iewww zoete wijn, ik drink altijd heerlijke ZuidAfrikaanse droge witte ![]() Jeweet wel Obli, die van de sketsj, ZA schrijven als je wijn bedoeld, de hools snappen het meteen, kan je nagaan hoe erg het is ![]() ![]() Enneh .. lekkere ouwelullemuziek is er de hele dag en avond bij Arrowrock radio ![]() Voor bij het ontbijt, lunch én het diner ![]() | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:45 |
Ieuwwww droge witte.... ![]() Bah bah bah... ![]() Maar goed dat ze zoete witte wijn maken... ![]() Ieder zijn/haar smaak toch? Mijn hele gezicht vertrekt gewoon met het drinken van droge witte wijn, je kent het nisschien wel, hetzelfde effect geeft een citroen... Oeh oeh... ![]() ![]() | |
Spindizzy | zondag 27 februari 2005 @ 23:50 |
quote: ![]() | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:51 |
ik heb het geprobeerd.. | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:55 |
Shit, streepje verkeerd.. | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 23:56 |
quote:Echt zo smerig... ![]() Maar ja smaken verschillen, als iemand droge witte wijn lekkerder vind, dan haal ik dat wel in huis. ![]() | |
krakkemieke | zondag 27 februari 2005 @ 23:59 |
Hou je ook van hele zoete wijn? | |
Oblivion | maandag 28 februari 2005 @ 00:01 |
Alleen maar eigenlijk. Zo ook Tia, en cola tic. Zoet dus. ![]() | |
krakkemieke | maandag 28 februari 2005 @ 00:02 |
*Krakje noteert* | |
Blues | maandag 28 februari 2005 @ 00:21 |
quote: ![]() ![]() quote: ![]() Maar ik ben ook begonnen met zoete wijn hoor. Oh nee, met rode. Maar als ik dat drink zit ik meteen onder de uitslag tegenwoordig ![]() | |
Evil-Cherry | maandag 28 februari 2005 @ 08:33 |
quote: ![]() ![]() | |
Oblivion | maandag 28 februari 2005 @ 11:46 |
quote:Jij ook? ![]() En ik heb nog een toko gevonden waar ik 'm kan kopen ook! Helemaal geweldig, want ik dacht eerder dat ie niet te koop was in de winkel. | |
Martijn_77 | maandag 28 februari 2005 @ 23:13 |
quote:Is ie alleen in de toko te koop? Heb hem hier nog niet gezien. In wat voor soort fles zit ie? | |
Oblivion | maandag 28 februari 2005 @ 23:19 |
Gewoon een wijnflesje, martijn... ![]() Wat had je verwacht? ![]() Ik heb 'm alleen nog maar gezien in Zeist. Maar misschien kan je het aan die mevrouw die in de toko staat vragen? Of zij er aan kan komen. | |
Martijn_77 | maandag 28 februari 2005 @ 23:22 |
quote:Zal eens gaan kijken waar smaakt het naar? Gewoon hele zoete wijn? | |
Oblivion | maandag 28 februari 2005 @ 23:30 |
Hele lekkere zoete, zonder bittere nadronk wijn, van pruimen. ![]() Neem de volgende keer als je naar de Jap gaat een glaasje, weet je gelijk of je het lekker vindt! | |
Martijn_77 | maandag 28 februari 2005 @ 23:38 |
quote:Zal ik doen alleen ik kom vaker in de toko dan bij de Jap.... | |
Oblivion | maandag 28 februari 2005 @ 23:39 |
quote: ![]() Is ook veeeeeeeeeeeeeeeeeeel goedkoper... ![]() Ik snap je, gewoon vragen wellicht kunnen ze het voor je bestellen! Hou je van zoet? Of zeg je....mwoah.... | |
Martijn_77 | maandag 28 februari 2005 @ 23:42 |
quote:Het ligt er aan hoe zoet zoet is....... Echt mierenzoet zoals een desertwijn? | |
Oblivion | maandag 28 februari 2005 @ 23:44 |
Ja, plumwijn is wel een dessertwijn. (dacht ik) Zelfs nog wel zoeter, maar heerlijk! Smaken verschillen. ![]() | |
Martijn_77 | maandag 28 februari 2005 @ 23:47 |
quote:Zal eens kijken of ik een flesje op de kop kan tikken. | |
Evil-Cherry | dinsdag 1 maart 2005 @ 08:43 |
quote:Hell yeah! Mijn pa neemt altijd een flesje mee na een examen, die gaan daar ceremonieel zitten kantelen ![]() ![]() Ik weet dat ze ze idd bij de toko verkopen, maar ook Simonis in Scheveningen (die in de havens) heeft het. Zit in een witte doos met bloesem erop ![]() | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 10:57 |
quote:Waar jij het over hebt, is sake. (denk ik) Dat drink je warm. Plumwijn drink je met een ijsblokje... ![]() | |
Drive-r | dinsdag 1 maart 2005 @ 11:08 |
Ja, klinkt inderdaad als sake. Plumwijn is mij te zoet, ben meer van de droge witte... of eigenlijk liever een goeie rode! | |
Pietverdriet | dinsdag 1 maart 2005 @ 11:45 |
quote:Je hebt dezelfde smaak als mijn ega | |
karper | dinsdag 1 maart 2005 @ 11:55 |
zo koken met de nieuwe kaart vrijdag naar een asperge kwekerij voor foto's woensdag hoor ik of alles rond is en dan springen we in de auto. even een muziekje tussen door floorfilla-kosmiklove | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 12:04 |
quote:Als shmoopy? ![]() ![]() | |
Beaker | dinsdag 1 maart 2005 @ 12:09 |
![]() Wie weet er een lekker en makkelijk gerecht met zoete aardappelen?? Heb ooit eens een recept gehad uit de Veronicagids, en die heb ik weggegooid ![]() | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 12:22 |
quote:Hello! ![]() Hmmm, je weet alleen nog dat er zoete aardappelen in zaten en voor de rest niet? Want er zijn best veel recepten over. | |
Beaker | dinsdag 1 maart 2005 @ 12:23 |
Ja dat is het enige wat ik nog weet! en dat het lekker was ![]() zag ik daar op pagina 1 nou Smekkerd voorbij komen ![]() | |
Spindizzy | dinsdag 1 maart 2005 @ 12:24 |
Samosa's met zoete aardappel ![]() | |
Spindizzy | dinsdag 1 maart 2005 @ 12:25 |
quote:Ja ![]() ![]() | |
yvette1982 | dinsdag 1 maart 2005 @ 12:30 |
zijn jullie ook verslaafd aan eten? Ik wel hoor, altijd ook geweest. Vroeger was het helemaal erg, dan werd ik echt gek als ik iemand iets lekkers zag eten. En dan had ik het zo moeilijk als iemand in de trein een patatje ofzo zat te eten, dan rook ik die geur en dan had ik het heel erg moeilijk. Nu is het wat minder maar ik ben nog steeds verslaafd aan lekker eten. Meestal kan ik ook geen dingen laten liggen als ik iets lekkers zie. Als ik trek heb en ik zie wat lekkers liggen dan moet ik het gewoon kopen terwijl ik het vaak probeer tegen te houden. | |
Spindizzy | dinsdag 1 maart 2005 @ 12:41 |
Ik ben gek op koken en eten, Yvette! Ik kan me de hele dag op het avondeten verheugen als we iets eten waar ik wel heel graag lust. | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 12:45 |
Zoete aardappels (Yams), lekker! Zijn er twee... | |
Mirjam | dinsdag 1 maart 2005 @ 13:39 |
hoi ![]() even een vraagje: ik wil op de wat gezondere toer gaan, zelf fruitdrankjes, shakes en dat soort dingen maken, wat kan ik daar het beste voor gebruiken, een blender toch ![]() wie heeft er ervaring mee? ![]() | |
Spindizzy | dinsdag 1 maart 2005 @ 13:42 |
Kan denk ik ook wel gewoon met de staafmixer. Staafmixer is makkelijker schoon te maken ![]() | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 13:43 |
Oeh oeh , zijn hele leuke topics over geweest, even zoeken. ![]() http://forum.fok.nl//fok/search_lite?q=blender+mixer&member=&order=relevance&fora%5B%5D=82 ![]() ![]() | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 13:56 |
![]() Zou 'm zo willen hebben, maar weet dat ie na 2 weken stof staat te happen.. ![]() | |
Mirjam | dinsdag 1 maart 2005 @ 14:02 |
okay, nu zit ik te twijfelen tussen een blender en een staafmixer ![]() | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 14:10 |
Blender is veel meer werk om schoon te krijgen, zoals spindizzy al aangaf. ![]() En als je soep moet pureren enzo is een staafmixer veel gemakkelijker. Ik heb ze allebei, maar moest ik kiezen? Dan de staafmixer, ook de blender staat hier stof te happen. ![]() | |
Chielus | dinsdag 1 maart 2005 @ 14:23 |
ik doe het nog steeds met de blender, gewoon de afwasmachien in en klaar... | |
Drive-r | dinsdag 1 maart 2005 @ 15:22 |
Blender is makkelijk voor fruitmixen, blijft lastig om met een staafmixer een hoop ananas snel te shaken. En schoonmaken? Volgieten met heet water en druppel dreft en tien seconden vol gas, dan is ie echt wel schoon... Een staafmixer is uiteindelijk de handigste van de twee tools voor in de keuken, niet voor shake's... | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 15:31 |
Lijkt mij ook Driver-r. Ik maak dan ook geen shakes ed klaar. | |
karper | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:05 |
vandaag gemaakt: cholade truffel wisky sinasappel brussels banket. mini brooden en spritsen | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:14 |
Heb je dat vandaag gedaan op school, karper? Lijkt me toch wel wat, lekker leren in de praktijk. | |
Martijn_77 | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:15 |
quote:Ik tussen een blender en een keukenmachine een staafmixer heb ik al | |
Blues | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:16 |
Ik vond vroeger op de "huishoudschool" koken nooit leuk ![]() Jammer dat ze het toen niet leuker maakten trouwens. Die eeuwige aardappels en griesmeel ![]() Nu vind ik het 't leukst als je iets maakt wat je nog nooit gedaan hebt, zoals gisteren koolvis uit de oven ![]() | |
karper | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:20 |
quote:vandaag op school gedaan. compleet nieuwe menu stond pattersie maar heb ook geholpen bij vlees/vis. echt heel gezellig maar wel serieus | |
Liejannuh | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:25 |
Ik hou het deze week maar een beetje eenvoudig geloof ik. Ben zo verschrikkelijk aan het rondrennen. Het is druk op mn werk want er zijn zieken en ik ben uberhaupt de enige die alles weet ![]() ![]() Ik ben blij als ik 2 weken verder ben. Dan is de gekte een beetje voorbij. ![]() Tot die tijd is het vooral makkelijk eten en zoveel mogelijk doen. ![]() | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:25 |
Tuurlijk moet dat serieus! ![]() Is een vak apart! Leuk lijkt het me, maar niet als een job uiteindelijk. ![]() Ik heb nooit koken gehad op school... ![]() Koolvis? Is dat zoiets als kabeljauw? | |
karper | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:27 |
quote:koolvis is polak een wivis soort goedkoper en iets anders van structuur | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:29 |
Ja, liejannuh dat klinkt als erg druk. Wat eet je dan zoal? Of zie je koken dan niet als een ontspannend iets? | |
Liejannuh | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:30 |
Koken is leuk, maar niet als ik om 7 uur s ochtends wegga en om half 8 s avonds thuis kom. ![]() Dus vandaag was het boerenkool met aardappelpuree. En het was niet eens lekker! ![]() ![]() Morgen zal ik het restantje maar even voorzien van een berg kruiden, kijken of het ook lekker kan! ![]() | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:30 |
quote:Ah, ik neem vaak de japanse vis, de talapitha ofzoiets.. ![]() ![]() | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:32 |
quote:Hmmm, doe je er een beetje nootmuskaat en zeezout bij? Scheelt altijd zo'n hoop... ![]() | |
Blues | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:36 |
Talapia Obli ![]() Oh en die koolvis was niet erg lekker hoor, ik had beter kabeljauw kunnen nemen. | |
Martijn_77 | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:39 |
quote:Nootmuskaat op boerenkool? ![]() Is dat lekker? Ken het alleen op bloemkool | |
Liejannuh | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:40 |
Die ken ik idd ook niet. ![]() Zal morgen eens kijken. ![]() | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:44 |
quote:Talapia? Volgens mij schrijf je het nog anders ![]() ![]() @Martijn, kan toch ze heeft toch aardappelpuree? Ik heb hier zo'n groot verpakking nootmuskaat staan, is dus geen pure maar meer op smaak nootmuskaat, die kan zelfs de meest smerige aardappelpuree lekker maken... ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 1 maart 2005 @ 22:46 |
quote:Ja, oke is idd wel geschikt om puree mee op smaak te brengen had het stuk over de puree gemist.... | |
Oblivion | dinsdag 1 maart 2005 @ 23:06 |
Bluezz? Dat is een leuk begin voor een nieuw topic voor jou en golfer! ![]() Nog 2 posts en hij zit vol... ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 1 maart 2005 @ 23:23 |
quote:Over welk topic heb je het? | |
krakkemieke | woensdag 2 maart 2005 @ 01:30 |
Vandaag lekker gegeten, cassoulet! | |
krakkemieke | woensdag 2 maart 2005 @ 01:31 |
Met een lekkere Rasteau wijn ook. | |
karper | woensdag 2 maart 2005 @ 17:15 |
ik wil het woord asperge niet meer horen. project van 5 weken en na 2 dagen kan ik al geen asperge meer zien!! gaat recept zoeken van een terinne van asperge | |
Mirjam | woensdag 2 maart 2005 @ 18:29 |
hoi ![]() hoeveel is dat? ![]() anderhalve beker ![]() | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 19:29 |
Ja, lijkt me wel. ![]() Zei ik een uur later... ![]() | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 19:35 |
Wat is het trouwens prachtig mooi buiten... ![]() Na het eten zijn we gelijk naar buiten gegaan, sleetje rijden... ![]() Ik had trouwens komkommer gemaakt in zoetzuur. Gewoon wijn-azijn met poedersuiker en een beetje water. ![]() Werkte ook nog. ![]() | |
Mirjam | woensdag 2 maart 2005 @ 19:36 |
mooi he die sneeuw ![]() ik heb een lekkere winterse ovenschotel gemaakt, extra lekker met al die sneeuw ![]() | |
Spindizzy | woensdag 2 maart 2005 @ 19:43 |
Je kunt bij de Blokker en V&D maatbekers kopen waarop ook cups als maateenheid staan. Een cup is ongeveer een kwart liter geloof ik. Wij hadden lekker hutspot. Paste goed bij dit weer maar dit was wel de laatste keer stamppot dit seizoen als het aan mij ligt hoor. Nu lekker een grote pot thee zetten. | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 20:15 |
Ovenschotels!!! Heb ik laten mergen, missymiriam. ![]() Heya spin, alles okay? Ook zo lekker rozig van de sneeuw... ![]() | |
Spindizzy | woensdag 2 maart 2005 @ 20:19 |
Ben niet zo heel lang buiten geweest. Mijn puppekind mag nog niet zo lang lopen, he ![]() ![]() | |
Mirjam | woensdag 2 maart 2005 @ 21:11 |
quote:ik was m al kwijt ![]() ff een tvptje plaatsen | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 21:15 |
Euh, je staat er toch in? of is het dan weg? | |
Mirjam | woensdag 2 maart 2005 @ 22:26 |
nee, hij vliegt dan uit je active topics ![]() | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 22:34 |
Oeh, goed om te weten. Sorry daarvoor dan, ik wist het niet. Hmmmm, toch eens kijken wat we aan die TVP's kunnen doen. Op een constructieve manier. ![]() | |
Liejannuh | woensdag 2 maart 2005 @ 22:39 |
TVP's kun je toch heeeeeeeeeel makkelijk deleten?? ![]() Overigens was mijn prutje met behulp van een aantal willekeurige kruiden die ik er doorheen had gegooid vandaag beter te eten dan gisteren. Misschien scheelt het dat ik voor het eten 20 km had gefietst door de sneeuw! ![]() | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 22:46 |
quote: Jawel, maar zou wel willen dat mensen dat weten, snap je, je mag een tvp zetten, zolang ik ze maar mag deleten. Want dan staat ie toch ook in je active's? Alleen ja, als het hier weer mag moet het natuurlijk overal. CUL is makkelijk te beheren, en makkelijk om bij te houden, zo hier en daar een tvp weghalen terwijl je het leest, kan wel, in mijn ogen. Maar ja ik weet niet wat de FA's er van vinden... ![]() Maar eens vragen. quote:Ppfff 20 kilometer? Damn girl... ![]() Kouden handen en voeten? | |
Martijn_77 | woensdag 2 maart 2005 @ 22:54 |
quote:Doe je dat eigenlijk vaak een TVP deleten Oblivion? | |
Spindizzy | woensdag 2 maart 2005 @ 23:00 |
Van mij mogen alle mods TVP's deleten ![]() ![]() En zo moeilijk is het toch niet om een korte reactie te verzinnen als je dan toch perse moet TVP-en. | |
Pietverdriet | woensdag 2 maart 2005 @ 23:01 |
* Pietverdriet geeft Spindizzy een lekkere Fanta![]() | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 23:02 |
@ Martijn, nee wij mogen niet zomaar post deleten. ![]() @spindizzy, ben ik met je eens, maar goed sommige weten het gewoonweg niet, en hier wordt een tvp wel gedoogd, want stel je hebt het topic nodig. Dus ik snap het wel, maar goed.... | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 23:04 |
Laat de fanta maar zitten, gaan we weer aan de wijn? ![]() *plop oh, hij is al open... ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 2 maart 2005 @ 23:06 |
quote:Ik ga toch voor een portje Oblivion.... ![]() | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 23:08 |
*portje voor Martijn inschenkt. ![]() *slobberwijn voor spin. Piet wat wil jij? Liejannuh ligt volgens mij al te tukken. ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 2 maart 2005 @ 23:11 |
Iemand nog een stukje kaas? | |
Mirjam | woensdag 2 maart 2005 @ 23:13 |
mijn tvp in t ovenschotel topique mag je wel weghalen hoor ![]() dan blijft hij alsnog in MYAT staan ![]() kaas is altijd okay ![]() | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 23:15 |
Volgens mij is iedereen naar bed... ![]() *druipt ook af.... Van in de sneeuw spelen word je moe. Morgen weer een dag, woops, zonder brood. ![]() Ook nog halen... ![]() *blij is met bakker op de hoek. ![]() | |
Mirjam | woensdag 2 maart 2005 @ 23:16 |
saai ![]() | |
karper | woensdag 2 maart 2005 @ 23:17 |
ik ben nog wakker. dacht lekker koetjesreepjes had ik al zeker 10 jaar niet gegeten maar wat zijn die dingen ranzig mag geen eens cholade heten en volgens mij ook geen fantasie cacoa | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 23:18 |
quote:Dat snap ik wel, maar zou liever zien dat iedereen dat ook wist. ![]() Nou ja ik heb het voorgelegd, kan het, dan kan het, kan het niet, dan kan het niet! ![]() C'est simple! | |
Martijn_77 | woensdag 2 maart 2005 @ 23:19 |
quote:He Oblivion ik ben er nog hem je nog iets leuks te melden? Wat heb je eigenlijk in de sneeuw gedaan hier hadden wij vandaag eingelijk helemaal geen sneeuw | |
Oblivion | woensdag 2 maart 2005 @ 23:21 |
quote: ![]() ![]() ![]() quote: Spelen, sleeen, sneeuw gooien, uitdagen, rollen en rennen. ![]() En nu gaat ik echt! ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 2 maart 2005 @ 23:25 |
quote:Niet echt maar in schenken en typen is eigenlijk niet te combineren. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 maart 2005 @ 23:27 |
quote:* Pietverdriet wil graag een lekker wijntje | |
karper | woensdag 2 maart 2005 @ 23:31 |
ik neem een glaasje begerac. morgen immers vroeg op en verder werken aan project. nog even een receptje: boter koek: -250 g boter -300 g bloem -200 g suiker -1-2 vanille stokjes -1 eierdooier -vanilla leegschrapen en bij eidooier. -alle ingriendten bij elkaar doen op volgorde van ingredienten. -afbakken circa 20 min op 225 graden. | |
Spindizzy | woensdag 2 maart 2005 @ 23:41 |
Boterkoek ![]() Ik was niet naar bed hoor. Was ff met de woefjes uit. Mijn arme puppekindje stond tot aan zijn oorlellen in de sneeuw ![]() ![]() Mijn lief schuift net nog een berg zelfgemaakte witte broodjes in de oven. Neem ik er straks nog eentje met boter en bruine suiker. Heb trek! | |
karper | woensdag 2 maart 2005 @ 23:48 |
lekker lekekr verse broodjes. ik zit zelf een beetje in over een terine van asperge, ik moet hem van te voren eens maken anders gaat het mis. | |
Pietverdriet | donderdag 3 maart 2005 @ 00:05 |
Laatst appeltaart gebakken, deeg was 250 gram boter 400 gram bloem 250 gram suiker snuf zout, citroenrasp 400 gram amandelspijs Gevuld met 1/8 ste appelstukken met wat citroensap en suiker, en om het vocht te binden, wat griesmeel Geen kaneel, geen rozijnen Bodem voorgebakken, hij was heerlijk boterig, amandeligheid kon beter, maar voor de rest een van de betere appeltaarten | |
Liejannuh | donderdag 3 maart 2005 @ 07:26 |
quote:Als je een post delete, dan staat het topic idd nog in je active topics. Erg handig. Volgens mij wordt het in een aantal fora al gedaan, dat deleten van tvp's. Denk niet dat er veel mensen zijn die er bezwaar tegen hebben. ![]() ![]() quote:Vooral koude voeten. Je handen blijven wel warm bij het fietsen, maar je voeten worden echt ijsklontjes! ![]() Maar ik fiets eigenlijk meestal naar mn werk, vind het wel ontspannend eigenlijk, ik ontloop de files en word er wakker van. Wat wil een mens nog meer?! ![]() Nu ga ik mn auto uitgraven. Vandaag een dagje Tilburg. ![]() | |
knuppelhout | donderdag 3 maart 2005 @ 11:39 |
ik ben zo blij met mn nieuwe rasp, heb de hele stad afgezocht zaterdag! we hadden zo'n rasp:![]() en nu heb ik er zo-een: ![]() door de bolling rasp je nu veel makkelijker citroenschil, maar ook kaas e.d. gaat veel makkelijker omdat je nu raspt met de rasp, en niet de kaas heen en weer moet duwen (waarna de hoekjes altijd afbreken en je het laatste stukkie niet meer weggeraspt krijgt). geweldig hoe blij je kunt worden van zo'n kleine vooruitgang ![]() | |
Oblivion | donderdag 3 maart 2005 @ 13:33 |
Scheelt dat zo erg, knuppelhout? Zien er wel stoer uit! ![]() | |
knuppelhout | donderdag 3 maart 2005 @ 14:03 |
ja, ik kwam op het idee omdat jamie oliver ook altijd zon rasp gebruikt en dat je er zo'n enorm fijn raspsel af kwam. Als ik die oude rasp gebruikte bleef eigenlijk alles binnenin aan de wand plakken. Enorme verbetering, en dat voor 3 euro (V&D) | |
Oblivion | donderdag 3 maart 2005 @ 14:13 |
Ik zit zelf ook altijd te klooien met die rechtopstaande... ![]() ![]() ![]() | |
zeeuwse | donderdag 3 maart 2005 @ 14:51 |
Spuit elf heeft nog wel een lekker recept met zoete aardappel: nodig voor 8 pers: ![]() 400 gr zoete aardappel 700 ml kokosmelk 85 gr basilicum 250 ml kippenbouillon 6-8 eetl. thaise rode currypasta 3 eetl suiker 4 eetl vissaus 16 kippendijen zonder bot en zonder vel, in 2en gesneden. 250 gr kerstomaatjes Doe de kokosmelk, bouillion, currypasta, suiker en de vissaus in een grote pan en breng aan de kook, ong. 2 minuten. Draai het vuur laag, voeg de kip en de zoete aardappel toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de tomaatjes toe en kook nog 10 minuten. Draai het vuur uit, en met deksel op de pan even 5 minuutjes laten staan. Basilicum erdoor scheppen. Serveren met een frisse salade en witte rijst. Ik heb het zaterdag zelf voor het eerst gemaakt en dat was erg lekker. Ik heb alleen de basilicum weggelaten want die zag er niet uit bij de Appie en ik heb er 2 rode pepertjes in gedaan. Ik had er nog knoflook in willen doen, maar die was op ![]() Ik heb nu dus in een heeeel klein beetje wokolie eerst de rode pepertjes een beetje aangefruit om de smaak los te maken en toen de bouillon en de kokosmelk enz. toegevoegd. Verder heb ik de salade laten zitten want voor z'n 3en was het toch al genoeg en ik heb pandan rijst gekookt in een beetje tuinkruidenbouillon en later in een beetje olie opgebakken. Qua kip had m'n schoonmoeder al kipblokjes gehaald want ze wou kip tandoori maken van knorr ![]() Er was toen we uitgegeten waren alleen wat currysaus over, (de kip was eruit gezocht) maar daar maak ik nog wel eens soep van. Garnaaltjes erin ofzo en smullen maar op zondagmiddag. [ Bericht 2% gewijzigd door zeeuwse op 03-03-2005 14:58:55 ] | |
karper | donderdag 3 maart 2005 @ 14:52 |
een zesteus is zeer handig voor citroen even 2 keer je mes er door heen en klaar. trouwens zit nog op school ik ga zo maar eens naar huis | |
Oblivion | donderdag 3 maart 2005 @ 14:58 |
quote:Hmmm, dat ziet er lekker uit! Mag je ook posten in het yams topic!! Zoete aardappels (Yams), lekker! | |
Oblivion | donderdag 3 maart 2005 @ 14:59 |
quote:En wat is een zesteus? Dat ding wat kreupelhout heeft gekocht of weer wat anders? | |
karper | donderdag 3 maart 2005 @ 15:09 |
![]() als je een scherpe heb dan neem je het wit niet mee van een citroen | |
Oblivion | donderdag 3 maart 2005 @ 15:16 |
Aha karper, die ken ik wel ja. @Zeeuwse: Dat ga ik vanavond nog maken... ![]() Klikt echt heel lekker! ![]() | |
knuppelhout | donderdag 3 maart 2005 @ 15:31 |
dat apparaat is idd ook erg handig, maar weer alleen gericht op citrusschillen. Daar is-ie dan ook weer heel erg goed in, maar n tikkie overbodig voor mij als ik al n goeie "gewone" rasp heb. recept met zoete aardappel klinkt goed, alleen jammer dat ik zoete aardappel echt niet lekker vind (1 vd weinige dingen die ik liever niet eet). Doet me qua textuur een beetje denken aan gekookte wortel en koolraap... dat glazige,weeige zoete smaakje... ik draaf door. enough, knuppelhout! | |
Oblivion | donderdag 3 maart 2005 @ 15:34 |
![]() Maakt toch niet uit kreupelhout, dit is slowchat... ![]() Je hebt wel een beetje gelijk over de structuur. | |
Oblivion | donderdag 3 maart 2005 @ 19:27 |
Ieow.... ![]() Denk ik lekker te gaan eten, maar dat doe ik niet meer. De yam is lekker in pittige rotivulling of Indiaase aardappelschotel. Maar niet zoals ik het net heb klaar gemaakt. ![]() Mannen hebben zitten smullen, en ik vond de struktuur niet lekker ![]() Je had dus niet een beetje gelijk knuppelhout, maar helemaal... ![]() Zal, als ik bekomen ben van de schrik het recept posten in het yam's topic. ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 3 maart 2005 @ 21:47 |
En goede avond allemaal. Waar koop je de yam eigenlijk Oblivion? | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 21:54 |
Hoi Martijn! *Glaasje port inschenkt* | |
Martijn_77 | donderdag 3 maart 2005 @ 21:57 |
quote:Is het al zo bekend dat ik een Port liefhebber ben? ![]() | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 21:58 |
Dat, of ik heb gewoon een goed geheugen........ *Ook graag port lust* | |
Martijn_77 | donderdag 3 maart 2005 @ 22:01 |
quote:Voor wat voor Port heb jij een voorkeur? | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 22:03 |
Ruby, meestal een b-merk. | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 22:05 |
Maar ik lust bijna alles, behalve smakeloze likeuren, campari en fernet branca ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 3 maart 2005 @ 22:06 |
quote:Gewoon een b merk van de supermarkt of een B merk van de slijter? | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 22:07 |
Sea-lord, van de super, is prima. De port van de Aldi vind ik niks,terwijl ze soms goeie wijn hebben. | |
Martijn_77 | donderdag 3 maart 2005 @ 22:14 |
quote:Mmm sealord heb ik nog nooit op. Wel Ofley en die van de Aldi maar die van de Aldi heeft een te zure nasmaak. Heb zelf meestal Ferreira port ![]() | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 22:17 |
Offley is een a-merk en ik proef geen verschil. | |
Martijn_77 | donderdag 3 maart 2005 @ 22:20 |
Ik proef wel verschil tussen Offley en Ferreira. Tussen Offley en Sealord heb ik nog nooit geprobeerd. | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 22:25 |
*nog maar eens kaasplankje doorschuift* | |
Martijn_77 | donderdag 3 maart 2005 @ 22:38 |
quote:Dank je een beetje kaas bij Port is nooit weg. * Zoekt ook nog een potje met olijven Over olijven gesproken heb Oblivion deze avond nog niet gezien | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 22:40 |
Ze is volop aanwezig in andere topics op CUL.... *Zakje olijven uit Nyons doorschuift* | |
Martijn_77 | donderdag 3 maart 2005 @ 22:55 |
quote:Dank je Krakje | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 22:58 |
Nyons! Nyons! Dat zijn pas olijven! Hehehehe..... | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 22:59 |
Je moet me maar vergeven, ik ben dol op de Provence....... | |
Martijn_77 | donderdag 3 maart 2005 @ 23:21 |
quote:Sorry ben meer van de Spaanse keuken. Frankrijk is een mooi land alleen jammer dat er Fransen wonen | |
miss_dynastie | donderdag 3 maart 2005 @ 23:35 |
quote:Heerlijk ![]() Had ik trouwens al verteld dat ik laatst bij de bakker iemand hoorde vragen om eekhoorntjesbrood? Ach, weet je, zonder google en spin zou ik ook rare vragen stellen hoor, maar moest stiekem een beetje lachen ![]() | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 23:57 |
ROFL! | |
karper | vrijdag 4 maart 2005 @ 00:17 |
goede avond! leffe blond dan maar | |
krakkemieke | vrijdag 4 maart 2005 @ 00:30 |
*Krakje schenkt een leffe blond* | |
karper | vrijdag 4 maart 2005 @ 00:32 |
dank u. zelf nog een portje? of nemen we een white russian hier na | |
Oblivion | vrijdag 4 maart 2005 @ 07:53 |
Ja, goedemorgen! ![]() Ben gister ietsje pietsje eerder naar bed gegaan... ![]() | |
knuppelhout | vrijdag 4 maart 2005 @ 08:39 |
goeiesmorges. zeg, vriendelijke cul-vrienden. wat voor lekkers hebben jullie als ontbijt gehad (of ga je nog eten)? ik: 2 sneeen goede start brood, 1 met leverworst en 1 met komijnenkaas en een plak roggebrood (lekker!) 1 roggebroodje met pindakaas en een glas yogho aardbei! | |
Oblivion | vrijdag 4 maart 2005 @ 08:43 |
1 heel heet kopje thee... ![]() Voor rest ben ik nog niet echt wakker... ![]() Zoet, ik moet 's ochtends zoet hebben... ![]() Zo te zien jij niet, knuppelhout... ![]() | |
Drive-r | vrijdag 4 maart 2005 @ 08:43 |
Ehm, druiven in blender met banaan en yoghurt. Daarbij een sloot koffie en wat geperste jus... | |
knuppelhout | vrijdag 4 maart 2005 @ 09:10 |
quote:klopt... ben meer van hartig. een echt familie-recept van ons is bijvoorbeeld: boterhammetje, beetje boter, oude kaas, grof donker roggebrood en dan weer een boterhammetje. Volgorder van onder naar boven. Lekker! en je zit meteen vol na een dubbel bammetje. eik is het een bammetje met kaas en n plakkie roggebrood ertussen. klinkt goor maar is erg lekker! kent iemand dit? | |
Sjeen | vrijdag 4 maart 2005 @ 09:39 |
Klinkt niet bekend, maar wel lekker Knuppelhout ![]() Zeg Culi's, ik heb een beetje hulp nodig. We gaan vandaag een dineetje in elkaar draaien ![]() Het menu tot nu toe: Kirr *** Amuse van paté met zelfgemaakte uiencompote *** Gerookte kip op een bedje van rucola (of veldsla) *** Bouillon met venkel en Pernod *** Gegrilde tournedos (omwikkelt met Coburger) op aardappel-knolselderijpuree met sjalottenjus en groentjes *** ??? Dessert ??? *** Koffie met zelfgemaakt bonbons Iemand een suggestie? | |
Oblivion | vrijdag 4 maart 2005 @ 09:45 |
Hoi Sjeen! Misschien heb je hier wat aan? ---> Het Grote Centrale Zelfgemaakte toetjes topic Wat is kirr? | |
Drive-r | vrijdag 4 maart 2005 @ 09:48 |
Lekkere semi freddo? Best simpel en toch leuk toetje... Mijn favoriet is met pistache noten en nougat, maar je kunt er van alles in stoppen! | |
Drive-r | vrijdag 4 maart 2005 @ 09:49 |
quote:Kirr royal, soort van champagne, maar dan anders... weet alleen niet hoe anders, want heb het nooit gedronken, niet in mijn straatje... | |
knuppelhout | vrijdag 4 maart 2005 @ 09:50 |
klinkt lekker. zal alleen wat zeggen over de dingen waar ik wat van weet/vindquote:dat zou niet aan mij besteed zijn. oef, 2x anijs! ik weet dat veel mensen dit zeer waarderen quote:ik snij de ger. kip (of kalkoen als je het kan krijgen) altijd heel dun in plakjes (dunner=minder droog) en leg ze dakpansgewijs op een bord. Dan een lekker fruitsausje maken van sinaasappelschil, sinaasappelsap, beetje bouillon en suiker (of hetzelfde geintje met cranberries uit blik) en je hebt een meesterlijk voorgerecht. quote:vlees omwikkelen met goede ham vind ik altijd een goed plan. Gek genoeg werkt die truc ook met vis bijtengewoon goed (probeer t eens als je het nog niet kent). Met knolselderij maak je mij niet blij maar in een puree kan ik me voorstellen dat het heel lekker wordt! een dessert kan, zeker omdat je in 3 gangen iets met uien doet (misschien een idee om bijv bij het hoofdgerecht de sjalottenjus te vervangen door een fruitsaus?), dan kan iets zoets wel lekker zijn. welke dessert: geen id. Ik vind een mango-mousse altijd erg lekker: mango pureren en slagroom+suiker erdoor + blenden. Laten opstijven in de koelkast en klaar. Pas wel op dat t allemaal nie tte veel wordt! klinkt allemaal erg goed: veel plezier vanaaf en laat ons weten wat t beste in de smaak viel! | |
Oblivion | vrijdag 4 maart 2005 @ 09:52 |
quote:Oh okay, daar heb ik wel eens van gehoord ja. ![]() | |
knuppelhout | vrijdag 4 maart 2005 @ 09:53 |
foutje | |
Sjeen | vrijdag 4 maart 2005 @ 10:05 |
Oeh, knuppelhout, we waren nog aan het denken over de dressing voor de kip, dus dit staat genoteerd ![]() De sjalottenjus bij het hoofdgerecht is zoet (gecarameliseerde sjalotten, ingekookte fond en een lepel stroop ongeveer) Kirr Royale: Creme de Cassis (een likeur van zwarte bessen) met een droge champagne Kirr: Creme de Cassis met een droge witte wijn. Ik ga sowieso eens kijken in het toetjes topic ![]() Wat betreft de hoeveelheden, we gaan altijd voor lekker, maar niet veel... En het moet een ook mooi uitzien op het bord ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door Sjeen op 04-03-2005 10:07:48 (Aanvulling) ] | |
knuppelhout | vrijdag 4 maart 2005 @ 10:07 |
die jus lijkt me erg lekker. hou wel van n zoetig caramelsmaakje bij goed vlees | |
Martijn_77 | vrijdag 4 maart 2005 @ 14:50 |
@sjeen wat voor fond pakje er meestal voor en bij welk vlees kun je die sjalottenjus allemaal eten? | |
karper | vrijdag 4 maart 2005 @ 15:08 |
opmerking die ik hoorde zeeduivel is dat vlees! geniaal bediening | |
Chielus | vrijdag 4 maart 2005 @ 15:20 |
quote:Doet me denken aan de Beroemde Jessica Simpson opmerkingen over Tonijn (Tuna, the chicken of the sea) en Buffelo Wings (zijn die gemaakt van Buffelo's ) KirrRoyaal is Champagne met Creme de Cassis, (Kirr is met gewone Droge witte wijn ipv Champagne) | |
Sjeen | vrijdag 4 maart 2005 @ 15:33 |
quote:Ik heb gewone runderfond gebruikt. Nu gebruik ik het bij tournedos, maar ik kan me voorstellen dat het zoetje van de jus het ook goed doet bij een varkensoestertje ofzo. We zijn eruit, het wordt toch de creme caramel... Gisterenavond smaakte hij heel eiïg, maar nu na een nachtje koelkast is de caramel er lekker ingetrokken. Dus houden we het daar maar op. Verder nog een aanpassing, geen kip maar gerookte eendeborst met salade. En in navolging van Knuppelhout's tip een dressing van frambozen ![]() Ik ga nu de cantucini voor bij de koffie maken ![]() | |
Chielus | vrijdag 4 maart 2005 @ 15:41 |
Klinkt goed, wat is precies Cantucini ? Heb er nog nooit van gehoord.(het klinkt wel lekker) (Als je nog tijd hebt om iets van inkopen te doen, een kleine tip, bij Oil & Vinegear hebber ze een Ontzettend lekkere Aceto Balsamico van Pruimen, echt ontzettend lekker bij een salade van Gerookte eendeborst. Puur of als basis in een dressing) | |
Drive-r | vrijdag 4 maart 2005 @ 15:43 |
Voor gerookte eendenborst maak ik meestal een simpele dressing met gember, rode pepers en sinassappelsap... Beetje zoet en pittig | |
krakkemieke | vrijdag 4 maart 2005 @ 15:48 |
Knuppelhout: die sandwich met roggebrood heet een houtsnip! | |
Martijn_77 | vrijdag 4 maart 2005 @ 15:49 |
@ Drive-r waar haal je die die gerookte eendenborst? | |
Drive-r | vrijdag 4 maart 2005 @ 16:10 |
quote:Hier bij de slager op de hoek ![]() Toevalig heeft hij het altijd liggen, wel aardig slager. Anders even naar een groothandel, in mijn geval eigenlijk altijd de VEN. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 maart 2005 @ 16:14 |
Gerookte eendeborst neem ik met walnotenolie en frambozen azijn | |
karper | vrijdag 4 maart 2005 @ 16:47 |
of een sinasappel sausje jamie! | |
Martijn_77 | vrijdag 4 maart 2005 @ 20:03 |
quote:Idd erg jammie!!! | |
Sjeen | vrijdag 4 maart 2005 @ 23:42 |
Cantucini zijn die italiaanse harde reepjes koek met noten, om in de koffie te dopen. Het recept dat ik heb gebruikt was niet echt geweldig. De pindarotsjes waren wel erg lekker ![]() Bij de gerookte eendenborst (deze keer gewoon vacuüm van de Ah) hebben we de dressing van frambozenazijn en walnotenolie gemaakt en een frambozencoulis om het af te maken. Verders is het hele dineetje goed in de smaak gevallen, onze gasten blijken grote liefhebbers van creme caramel te zijn ![]() We zitten nu met z'n twee lekker na te genieten, ikke een beetje aangeschoten van de wijn. Ben niks meer gewend na ruim 1 jaar geen drank ivm zwangerschap en borstvoeding. Maar ik ben blij dat ik voorlopig weer kan genieten van een goede tournedos ![]() Voor nu, slaap lekker en een prettig weekend ![]() | |
bloodymary | zaterdag 5 maart 2005 @ 00:20 |
Die Cantucini zijn niet om in de koffie te dopen, maar in het borreltje dat je er bij krijgt! | |
Sjeen | zaterdag 5 maart 2005 @ 00:25 |
Ok, dat wist ik weer niet. Maar zelfs met die borrel waren ze niet echt geweldig ![]() | |
bloodymary | zaterdag 5 maart 2005 @ 00:30 |
Ach, blijven oefenen net zo lang tot je het goede recept hebt. Is echt lekker hoor, als je de drank er helemaal in laat trekken zodat ze heel zacht zijn. | |
krakkemieke | zaterdag 5 maart 2005 @ 01:11 |
Ik ken wel Croquettes de Vinsobres, uit de Provence. Harde, maar luchtige koekjes met amandelen. Ze zien eruit of het van een stokbrood gesneden is. Hier een plaatje: http://clicgourmand.com/produits.asp?catID=3&refID=312015&pg=1 [ Bericht 39% gewijzigd door krakkemieke op 05-03-2005 01:16:54 ] | |
Chielus | zaterdag 5 maart 2005 @ 01:19 |
quote:tOen ik de omschrijving zag moest ik ook aan deze dingen denken, en ze zijn lekker ![]() | |
krakkemieke | zaterdag 5 maart 2005 @ 01:34 |
*krakje geeft Chielus een bordje croquettes en een glaasje Clairette de Die* | |
Chielus | zaterdag 5 maart 2005 @ 01:47 |
Oei, daar blijf ik nog even voor wakker, das lang geleden dat ik een glaasje Clairette de Die op heb | |
krakkemieke | zaterdag 5 maart 2005 @ 01:52 |
Chielus is ook een Provence fan, culi-gewijs? Jaren geleden had de Hema Clairette. | |
Chielus | zaterdag 5 maart 2005 @ 02:11 |
Zoiezo een fan van de france keuken, ben jaren geleden nog op vakantie geweets in de Drome en toen het plaatsje Die bezocht, net als Beaumes de Venice. Echt helemaal genieten Chielus zet nog even een plateau toast met Fois Gras en een glaasje Beaumes de Venice klaar voor Krakje | |
Martijn_77 | zaterdag 5 maart 2005 @ 11:17 |
quote:Sjeen, hoe maak je die frambozencoulis? | |
Sjeen | zaterdag 5 maart 2005 @ 11:54 |
Frambozen pureren met poedersuiker en citroensap ![]() | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 12:41 |
Nu op ZDF een kookprogramma. ![]() Zit alleen geen sjeu aan... ![]() Hoe men lasagne kan klaarmaken. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 5 maart 2005 @ 12:44 |
Frambozenpuree met frambozen azijn en walnotenolie is ook heerlijk bij een stuk gegrillde zeewolf | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 12:48 |
Nu Canneloni! Ben wel benieuwd. ![]() | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 12:51 |
Zo'n machine wil ik ook!! ![]() Damn! Das makkelijk, voor pasta. | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 15:35 |
Zo, het voorbereiden van het eten is geschiedt! ![]() Zal mij benieuwen... Kip in een marinade van honing uitjes en soja. En dan braden in de oven. Zo lekker, in mijn eentje thuis, met het hondje en de katten, en dan lekker mutsen in de keuken. ![]() | |
Blues | zaterdag 5 maart 2005 @ 15:41 |
quote:Mooi zo, zijn de bokkedoorns niks, hebben we in ieder geval te eten bij jou ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 5 maart 2005 @ 15:45 |
Ik maak vanavond vette riplappen gestooft in rode wijn, met spekkies, tomaatjes, knof, een peentje, etc etc. Daarbij een lekker bloemig aardappeltje en rode kool met appeltjes. Wedden dat die kok uit de bokkedoorns wil aanschuiven? ![]() | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 15:57 |
quote:HA! ![]() Heeft u gereserveerd? ![]() Zo niet, dan mag u aanschuiven bij Piet... ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:08 |
quote:Is een kip dan niet een beetje veel in je eentje Oblivion? | |
Drive-r | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:12 |
Lekker op het brood morgen... | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:15 |
Wie zegt dat ik alleen eet? ![]() De mannen zijn weg, en die komen zo met honger thuis! ![]() FOOD ON THE TABLE, WOMAN! ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:15 |
quote:* Pietverdriet schilt een aardappeltje extra, haalt nog een flesje chianti uit de kelder, en denkt na over een toetje | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:19 |
Jij denkt dat ze het niet naar hun zin zullen hebben, piet? ![]() In dat restaurant bedoel ik dan. | |
Drive-r | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:21 |
Haha, maar die chianti klinkt er goed, sowieso een van mijn lievelingswijnen.... Poe, tot vanochtend 8 uur strontlazarus door lopen drinken, gaat mijn weekend.... | |
Pietverdriet | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:21 |
geen idee, maar de aardappels die vandaag niet opgaan, worden morgen lekker gebakken. Piet heeft altijd een zoete inval. | |
Martijn_77 | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:24 |
quote:Heb ik niet gezeg probeerde er gewoon achter te komen of je alleen at. Want die kip klinkt erg lekker misschien kun je het precieze recept hier eens posten Kip Recepten | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:39 |
Staat er Martijn. ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:57 |
quote:Dank je Oblivion. Ga volgende week zeker kippen poten kopen!!! | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 18:57 |
Nou, ik had 'm voor mezelf klaargemaakt met kipfilet, en dan bakken in koekenpan, maar mwoah. vond het maar zo zo.... ![]() Mijn vriend vond het heel erg lekker, heeft 6 kippenpoten en de rest van mijn portie nog opgegeten, heb ik het nog niet over de gebakken aardappelsin schil... ![]() Vreetzakje! ![]() | |
Evil-Cherry | zondag 6 maart 2005 @ 10:26 |
Ik heb gister een van mijn docenten moeten uitleggen dat gist kan bederven ![]() *zucht* | |
Martijn_77 | zondag 6 maart 2005 @ 10:32 |
quote:6 Kippenpoten? Hoe groot waren die poten? | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 10:33 |
Gewone kippenpoten, grote drumsticks zeg maar. @Evil-cherry: En geloofde hij je? ![]() | |
Martijn_77 | zondag 6 maart 2005 @ 10:37 |
quote:Maar je kunt het dus ook met kipfilet maken? Smaakt het dan net zo goed? | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 10:45 |
quote:Ik had in de mijne ook nog een rood pepertje gedaan. De saus was erg lekker, vanuit de koekenpan dus. ![]() | |
Martijn_77 | zondag 6 maart 2005 @ 11:02 |
quote:Oke ga ik zeker proberen. | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 11:19 |
Zo, de croissants zijn op... ![]() Lekker met nutella en hagelslag... ![]() Maar hopen dat ik geen koppijn krijg... ![]() | |
Evil-Cherry | zondag 6 maart 2005 @ 16:34 |
quote:Gelukkig wel, want anders had ik nu nog huilend in bed gelegen. Ok, dat is overdreven, maar ik vind het niet helemaal normaal.... | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 19:35 |
*nipt aan lime caipirinha... Iemand nog iets leuks te melden over het weekend? Ergens gegeten? Of juist zeeeeeeeeeeer uitgebereid gekookt? Of net zoals ons, lekker naar de patatboer geweest? ![]() | |
Drive-r | zondag 6 maart 2005 @ 19:39 |
Nog steeds brak van vrijdag... Beetje voorbereiden op de week, woensdag, donderdag en vrijdag knallend hard feest.... Verder veel aan het trainen, alles strak krijgen voor het toerskien, jippieee | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 19:42 |
Toerskieen? Wat moet ik me daar bij voorstellen? Had je vrijdag dat etentje? Teveel gedronken? ![]() | |
Drive-r | zondag 6 maart 2005 @ 19:47 |
quote:Nee, dat was alweer vorige week ![]() Vrijdag gewoon met wat mensen op een niet nader te noemen lokatie heel hard gedronken, van 5 uur in de middag tot 8 in de ochtend, toen werd het licht en ging mijn licht uit... Oh, toerskien is met ski's de berg omhoog lopen en dan weer naar beneden skien. Op die manier kun je op plekken komen waar verder niemand komt en dan slaap je een beetje in berghutten. ERg vermoeiend, maar erg lekker om een week lang niks aan je hoofd te hebben... | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 19:50 |
quote: ![]() Ik lees zoveel, dat ik sommige dingen niet gelijk kan plaatsen.. ![]() quote: *deur heel hard dicht gooit... Je zei? ![]() quote:Klinkt leuk, als je van skieeen houdt... ![]() Ik dus niet... ![]() | |
Drive-r | zondag 6 maart 2005 @ 19:53 |
Ik dus : "Vrijdag gewoon met wat mensen op een niet nader te noemen lokatie heel hard gedronken, van 5 uur in de middag tot 8 in de ochtend, toen werd het licht en ging mijn licht uit..." Zulke avonden moet je gewoon zo nu en dan hebben. Niks doen, alleen hard drinken, beetje happen en lol maken... | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 19:54 |
Kst, wat ben ik toch een slechte gastvrouw... ![]() Ook een glaasje, drive-r? | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 19:57 |
quote:Nee, muts, ik bedoel je hebt een licht katertje nog... ![]() En dan is het niet leuk als iemand de deur heel hard dichtsmijt.. ![]() | |
Drive-r | zondag 6 maart 2005 @ 20:04 |
Haha, vandaar... Ik dacht dat je volgende keer mee wilde.... | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 20:13 |
quote: ![]() Ik ga graag uit hoor! En zeker om helemaal uit mijn bol te gaan... Maar ja, ik word dan gevaarlijk, waardoor verschillende vrouwen niet meemogen... ![]() Ik doe niks, behalve echt heel veel schik maken... Zo hoort het toch ook? Dat is juist de fun van uitgaan, gezellig uit je dak gaan. ![]() | |
Jackal_Omega | zondag 6 maart 2005 @ 20:44 |
Gisteren bij Sizzling wezen eten in Eindhoven Echt lekker en goed voor dat geld. Aanrader voor wie in de buurt is | |
lady-wrb | zondag 6 maart 2005 @ 21:02 |
ik heb de chocoladetaart uit de allerhande gemaakt. ![]() en hij is echt onwijs lekker ![]() maar niet naar de calorieen kijken ![]() | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 21:44 |
quote:Wat heb je gegeten? En hoeveel was je kwijt? ![]() | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 21:47 |
quote:Klink goed! Calorieen zijn er toch alleen als je een hele taart in je uppie verorberd? ![]() | |
Martijn_77 | zondag 6 maart 2005 @ 21:49 |
He Oblivion door dat je dit topic ( uiensoep met kaas en wat nog meer? ) dicht gegooid heb. Heb ik dit topic ( Het SOEP topic ) moeten kicken om toch mij vraag kwijt te kunnen | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 21:53 |
Tja Martijn wat is daarmee dan? Was een onzin topic... ![]() | |
Martijn_77 | zondag 6 maart 2005 @ 21:59 |
quote:Niks maar gewoon even een melding aan aanleiding van deze quote ![]() ![]() quote:In dit topic Zoete aardappels (Yams), lekker! | |
Oblivion | zondag 6 maart 2005 @ 22:01 |
Nee, vind het juist leuk en goedd als oude topics omhoog worden gehaald, mits voor het goede doel. En dat deed je.... ![]() So thumbs up! ![]() | |
Martijn_77 | zondag 6 maart 2005 @ 22:09 |
quote:Nee, oke niet dat ik straks als uw sentimentele man te boek sta omdat ik allemaal topics van vroeger omhoog kick... ![]() ![]() Maar dat zal wel niet * Martijn_77 schenkt nog een glasje port in (Witte deze keer) | |
krakkemieke | zondag 6 maart 2005 @ 23:57 |
Bedankt Chielus! *Krakje geniet van glaasje, kan niet slapen.* | |
Chielus | maandag 7 maart 2005 @ 02:47 |
Alsjeblieft Krakje, heb nog een bodumpje Florencilla (een witte Rueda uit Spanje)over, intresse?? (heb zelf namelijk wel genoeg gehad) | |
karper | maandag 7 maart 2005 @ 11:08 |
wil ik net pap maken is de havermout op, neem ik maar een boterham | |
Spindizzy | maandag 7 maart 2005 @ 11:54 |
Ik moet voor een muffinrecept vanillepoeder hebben. Bestaat dat? Of is het gewoon een slechte vertaling en bedoelen ze vanillesuiker? | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2005 @ 11:57 |
quote:Vermoed sterk het laatste, en zo niet kan je het ook gebruikten. Let wel, er is wel een verschil tussen vanille suiker en vanilliene suiker, Het eerste is met echte vanille, het tweede met kunstmatige aroma´s | |
Chielus | maandag 7 maart 2005 @ 11:59 |
Kweet niet Spin, ik heb het ook wel een sin recepten zien staan, misschien moet je gewoon vanillesuiker in een vijzel doen en je hebt vannile poeder | |
Spindizzy | maandag 7 maart 2005 @ 11:59 |
Ik zal eens loeren welke van de twee ik in de kast heb liggen ![]() ![]() | |
Drive-r | maandag 7 maart 2005 @ 12:04 |
quote:Volgens mij heb je ook van die zakjes vanillepoeder.... gewoon bij de appie, nog nooit gebruikt | |
Beaker | maandag 7 maart 2005 @ 12:10 |
Ik heb nog een erg lekker en leuk recept voor wrap-rollen ![]() Moet ik alleen ff het merk van die wrappen hebben en dat ligt thuis, vanavond kom ik het ff posten! | |
Spindizzy | maandag 7 maart 2005 @ 12:13 |
Goed zo Beaker ![]() Mijn nichtje van 3½ komt morgen op bezoek en ze vraagt altijd of ik weer iets lekker heb gebakken (Mag ik jouw taart, Tante B? ) dus het kind krijgt choco-banaanmuffins. ![]() | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 12:18 |
En anders neem je een zakje vanillesuiker, en de vijzel... Lekker stampen... ![]() | |
karper | maandag 7 maart 2005 @ 13:06 |
vanille suiker kan je zelf maken na datje stokjes heb gebruikt , schraap het zaad uit de stokjes en doe de stokjes in een pot met suiker 2 a3 stokjes voor 300 gram lekker vanille suiker | |
karper | maandag 7 maart 2005 @ 13:36 |
heb net champignons met toast gegeten wat is dat toch lekker simpel! | |
Chielus | maandag 7 maart 2005 @ 15:25 |
Iemand nog een ideetje wat ik vanavond kan maken bij Fricandeau gevuld met appel/rozijnen chutnea. ben een beetje inspiratieloos | |
Euc- | maandag 7 maart 2005 @ 16:47 |
quote:blegh champignons ![]() Ik lust praktisch alles, maar dat is een van de weinige dingen die ik dus absoluut niet lust | |
Euc- | maandag 7 maart 2005 @ 16:51 |
quote:Aardappelpuree mengen met soezenbeslag (ik meen dat de verhoudingen waren 150g bloem, 100g boter en 50cl water) en dan in kleine hoopjes onder de gril. Krijg je een soort pommes duchesse van, maar dan veel lekkerder en niet gefrituurd ![]() | |
karper | maandag 7 maart 2005 @ 17:09 |
pomme duchesse hoor je ook niet te frituren. ga binnenkort weer eens pomme duchesse maken met amandel shaafsel peervormpje tijden al niet gegeten | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 17:36 |
quote:Hmmmmmmm, dat maakte 1 kok bij ons ook wel eens, maar dan met ham en champignons, en een soort van viskruiden... ![]() | |
karper | maandag 7 maart 2005 @ 18:16 |
en zo simpel. denk dat ik volgende week kippenlever mouset ga makeen | |
rvrb | maandag 7 maart 2005 @ 19:42 |
Vanillepoeder... dat is dat poeder wat je gebruikt als je vanillepudding maakt... (noemen julie dat custard in Nederland?) | |
Spindizzy | maandag 7 maart 2005 @ 19:49 |
quote:Custard ja ![]() Hmm, ik ga niet morgen nog op zoek daarnaar. Vanillesuiker moet deze keer maar goed zijn ![]() | |
miss_dynastie | maandag 7 maart 2005 @ 19:59 |
Grrr... taart willen bakken, allerlei dingen in huis halen en... amandelen vergeten ![]() ![]() Morgen beter ![]() | |
krakkemieke | maandag 7 maart 2005 @ 20:53 |
Klinkt interessant Chielus, ik ken het niet..... Wat is het voor wijn? | |
Martijn_77 | maandag 7 maart 2005 @ 22:29 |
Weet iemand of je braadzakken voor kip ook los kunt kopen? | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2005 @ 22:37 |
Ja, martijn die kan je ook los kopen, of, tenminste in een pakje met 10 stuks ofzo. Ik was op zoek naar een afbeelding, die ik nog niet vond, maar wat dacht je hiervan ![]() Over geflipt snoepgoed gesproken | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2005 @ 22:40 |
Melitta heeft ze onder het merk toppits, martijn. Kan geen afbeelding vinden. Deze braadzakken worden bij Laurus, Blokker en Marskramer verkocht; [ Bericht 30% gewijzigd door Pietverdriet op 07-03-2005 22:49:14 ] | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 22:47 |
Je kan zelfs al een kip in een braadzak kopen. ![]() | |
Martijn_77 | maandag 7 maart 2005 @ 22:53 |
quote:Ja maar dan is ie altijd al gekruid en ik wil hem zelf kruiden | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2005 @ 22:54 |
Je kan er ook braadstukken in klaarmaken, dus niet alleen kip. Maar dan moet je weer een slager vinden in NL die het niet allemaal in libellehuisvrouwsize stukkies hakt. Oh dat is één ding wat ik NIET mis aan NL, die dunne karbonaadjes, en die portie stukjes vlees. Geef mij maar een mooi braadstuk. | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 22:55 |
Ja, dat is waar. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2005 @ 22:57 |
quote:Tip Doe de kip in een plastic zak, en doe er je kruiden bij, Plastic zak dicht doen en vol met lucht blazen. Schudden Resultaat is een egaal gekruide kip, van binnen en van buiten. | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 22:58 |
Moest laatst nog aan je denken, Piet. Wilde lekkere draadjesvlees maken, en heb de vetste uitgezocht, was al een stuk beter dan die enge dunne lapjes. Volgende keer vraag ik gewoon een dikke lap met veel vet erin. Want het maakt wel degelijk uit. En karbonades eet ik sowieso niet... ![]() | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2005 @ 22:59 |
Piet gaat Look Around You kijken op BBC2 Hilaries tot over een half uurtje | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 23:01 |
quote: ![]() Jij hebt Martha Steward gelezen... ![]() Ik doe dat meestal als ik lekker gekruide aardappelschijfjes wil hebben. ![]() | |
Martijn_77 | maandag 7 maart 2005 @ 23:08 |
quote:Hoe lang moet zo'n braadstuk dan in de oven? | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 23:15 |
Rukt port aan, en sloeberwijn.... Wie wil? ![]() Zelluf pakken dan... ![]() | |
Martijn_77 | maandag 7 maart 2005 @ 23:19 |
quote:Ja, lekker doe maar een witte port slaap ik straks misschien een keer wat beter | |
Drive-r | maandag 7 maart 2005 @ 23:22 |
quote:Dat hangt nogal van het braadstuk af ![]() Maar goed, ik begrijp Piet zijn probleem met de stukjes vlees. Vandaar dat ik voor elke diner via het restaurant bestel (dan kan je tenminste zonder gezeik alles aan een stuk krijgen) of lekkerder nog, iets uit de vrieser haal! Want ik deze vriezer ligt mijn geheime slacht voorraad, jippie ![]() ![]() | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 23:24 |
quote:Slaap je zo slecht dan? | |
Martijn_77 | maandag 7 maart 2005 @ 23:26 |
quote:Slaap idd niet erg goed de laatste tijd | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2005 @ 23:27 |
quote:Ligt aan het vlees, en hoe gaar je het wilt hebben, verder aan de oven (het caloretisch vermogen ervan) en de temperatuur, | |
Martijn_77 | maandag 7 maart 2005 @ 23:28 |
quote:Heb een hete lucht oven en meer weet ik er niet van. Zat in de keuken toen we het huis kochten en de precieze gegevens heb ik niet. | |
krakkemieke | maandag 7 maart 2005 @ 23:29 |
* krakkemieke neemt glaasje sloeberwijn, proost! | |
krakkemieke | maandag 7 maart 2005 @ 23:30 |
Martijn, ik heb geantwoord in het slecht slapen topic. Bij een hete lucht oven kan je minder heet stoken. | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 23:33 |
Proost krakje! Zelf zit ik aan de lessini, alcohol werkt bij mij niet om in slaap te komen. | |
Chielus | maandag 7 maart 2005 @ 23:34 |
Piet, wat moet ik verstaan onder caloretisch vermogen van een oven?? | |
krakkemieke | maandag 7 maart 2005 @ 23:37 |
Bij mij ook niet per se Oblivion. Maar het is hier gezellie, vandaar..... | |
Martijn_77 | maandag 7 maart 2005 @ 23:38 |
quote:Oke, dank je. Waar door ik slecht slaap weetik ook alleen die oorzaak is niet zo makelijk weg te nemen. quote:Dus die moet ik warmer zetten? | |
krakkemieke | maandag 7 maart 2005 @ 23:39 |
En wat is Florencilla Chielus? | |
Chielus | maandag 7 maart 2005 @ 23:39 |
Cheers iedereen, * Chielus zit nog steeds aan de koffie ![]() | |
krakkemieke | maandag 7 maart 2005 @ 23:40 |
Lol, nee Martijn, doordat de hete lucht circuleert, kan het minder warm. | |
Oblivion | maandag 7 maart 2005 @ 23:40 |
quote:Hmmm, alcohol is opzich niet slecht zeggen ze, 2 glazen rode wijn wordt toch voorgeschreven aan mensen met hartklachten? Of heb ik het nu falikant mis? |