abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 3 maart 2005 @ 22:14:55 #151
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25353175
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 22:07 schreef krakkemieke het volgende:
Sea-lord, van de super, is prima. De port van de Aldi vind ik niks,terwijl ze soms goeie wijn hebben.
Mmm sealord heb ik nog nooit op. Wel Ofley en die van de Aldi maar die van de Aldi heeft een te zure nasmaak.

Heb zelf meestal Ferreira port

Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25353242
Offley is een a-merk en ik proef geen verschil.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 3 maart 2005 @ 22:20:49 #153
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25353327
Ik proef wel verschil tussen Offley en Ferreira.

Tussen Offley en Sealord heb ik nog nooit geprobeerd.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25353450
*nog maar eens kaasplankje doorschuift*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 3 maart 2005 @ 22:38:07 #155
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25353707
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 22:25 schreef krakkemieke het volgende:
*nog maar eens kaasplankje doorschuift*
Dank je een beetje kaas bij Port is nooit weg.

* Zoekt ook nog een potje met olijven


Over olijven gesproken heb Oblivion deze avond nog niet gezien
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25353775
Ze is volop aanwezig in andere topics op CUL....
*Zakje olijven uit Nyons doorschuift*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 3 maart 2005 @ 22:55:34 #157
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25354156
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 22:40 schreef krakkemieke het volgende:
Ze is volop aanwezig in andere topics op CUL....
*Zakje olijven uit Nyons doorschuift*
Dank je Krakje
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25354239
Nyons! Nyons! Dat zijn pas olijven! Hehehehe.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_25354255
Je moet me maar vergeven, ik ben dol op de Provence.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 3 maart 2005 @ 23:21:59 #160
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25354824
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 22:59 schreef krakkemieke het volgende:
Je moet me maar vergeven, ik ben dol op de Provence.......
Sorry ben meer van de Spaanse keuken.

Frankrijk is een mooi land alleen jammer dat er Fransen wonen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  † In Memoriam † donderdag 3 maart 2005 @ 23:35:29 #161
43556 miss_dynastie
pi_25355118
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 22:25 schreef krakkemieke het volgende:
*nog maar eens kaasplankje doorschuift*
Heerlijk
Had ik trouwens al verteld dat ik laatst bij de bakker iemand hoorde vragen om eekhoorntjesbrood? Ach, weet je, zonder google en spin zou ik ook rare vragen stellen hoor, maar moest stiekem een beetje lachen
pi_25355555
ROFL!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 4 maart 2005 @ 00:17:32 #163
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25356018
goede avond!

leffe blond dan maar
pi_25356293
*Krakje schenkt een leffe blond*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 4 maart 2005 @ 00:32:20 #165
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25356332
dank u.

zelf nog een portje?
of nemen we een white russian hier na
pi_25359071
Ja, goedemorgen!
Ben gister ietsje pietsje eerder naar bed gegaan...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 4 maart 2005 @ 08:39:08 #167
20330 knuppelhout
ouwe dibbes
pi_25359315
goeiesmorges.

zeg, vriendelijke cul-vrienden.
wat voor lekkers hebben jullie als ontbijt gehad (of ga je nog eten)?

ik: 2 sneeen goede start brood, 1 met leverworst en 1 met komijnenkaas en een plak roggebrood (lekker!)
1 roggebroodje met pindakaas en een glas yogho aardbei!
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_25359340
1 heel heet kopje thee...
Voor rest ben ik nog niet echt wakker...
Zoet, ik moet 's ochtends zoet hebben...

Zo te zien jij niet, knuppelhout...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25359345
Ehm, druiven in blender met banaan en yoghurt. Daarbij een sloot koffie en wat geperste jus...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  vrijdag 4 maart 2005 @ 09:10:32 #170
20330 knuppelhout
ouwe dibbes
pi_25359579
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 08:43 schreef Oblivion het volgende:
1 heel heet kopje thee...
Voor rest ben ik nog niet echt wakker...
Zoet, ik moet 's ochtends zoet hebben...

Zo te zien jij niet, knuppelhout...
klopt... ben meer van hartig.
een echt familie-recept van ons is bijvoorbeeld: boterhammetje, beetje boter, oude kaas, grof donker roggebrood en dan weer een boterhammetje. Volgorder van onder naar boven. Lekker! en je zit meteen vol na een dubbel bammetje.

eik is het een bammetje met kaas en n plakkie roggebrood ertussen. klinkt goor maar is erg lekker!
kent iemand dit?
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
  Licht Ontvlambaar vrijdag 4 maart 2005 @ 09:39:10 #171
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_25359901
Klinkt niet bekend, maar wel lekker Knuppelhout

Zeg Culi's, ik heb een beetje hulp nodig. We gaan vandaag een dineetje in elkaar draaien En nu hadden we als dessert Creme Caramel gemaakt (recept Kranenborg Tip), maar die vinden we niet geweldig. Dus zijn we op zoek naar iets anders...

Het menu tot nu toe:
Kirr
***
Amuse van paté met zelfgemaakte uiencompote
***
Gerookte kip op een bedje van rucola (of veldsla)
***
Bouillon met venkel en Pernod
***
Gegrilde tournedos (omwikkelt met Coburger) op aardappel-knolselderijpuree
met sjalottenjus en groentjes
***
??? Dessert ???
***
Koffie met zelfgemaakt bonbons

Iemand een suggestie?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_25359987
Hoi Sjeen!

Misschien heb je hier wat aan? ---> Het Grote Centrale Zelfgemaakte toetjes topic

Wat is kirr?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25360015
Lekkere semi freddo? Best simpel en toch leuk toetje... Mijn favoriet is met pistache noten en nougat, maar je kunt er van alles in stoppen!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_25360024
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 09:45 schreef Oblivion het volgende:
Hoi Sjeen!

Misschien heb je hier wat aan? ---> Het Grote Centrale Zelfgemaakte toetjes topic

Wat is kirr?
Kirr royal, soort van champagne, maar dan anders... weet alleen niet hoe anders, want heb het nooit gedronken, niet in mijn straatje...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  vrijdag 4 maart 2005 @ 09:50:34 #175
20330 knuppelhout
ouwe dibbes
pi_25360045
klinkt lekker. zal alleen wat zeggen over de dingen waar ik wat van weet/vind
quote:
Bouillon met venkel en Pernod
dat zou niet aan mij besteed zijn. oef, 2x anijs! ik weet dat veel mensen dit zeer waarderen
quote:
Gerookte kip op een bedje van rucola (of veldsla)
ik snij de ger. kip (of kalkoen als je het kan krijgen) altijd heel dun in plakjes (dunner=minder droog) en leg ze dakpansgewijs op een bord. Dan een lekker fruitsausje maken van sinaasappelschil, sinaasappelsap, beetje bouillon en suiker (of hetzelfde geintje met cranberries uit blik) en je hebt een meesterlijk voorgerecht.
quote:
Gegrilde tournedos (omwikkelt met Coburger) op aardappel-knolselderijpuree
met sjalottenjus en groentjes
vlees omwikkelen met goede ham vind ik altijd een goed plan. Gek genoeg werkt die truc ook met vis bijtengewoon goed (probeer t eens als je het nog niet kent). Met knolselderij maak je mij niet blij maar in een puree kan ik me voorstellen dat het heel lekker wordt!


een dessert kan, zeker omdat je in 3 gangen iets met uien doet (misschien een idee om bijv bij het hoofdgerecht de sjalottenjus te vervangen door een fruitsaus?), dan kan iets zoets wel lekker zijn.

welke dessert: geen id. Ik vind een mango-mousse altijd erg lekker: mango pureren en slagroom+suiker erdoor + blenden. Laten opstijven in de koelkast en klaar.
Pas wel op dat t allemaal nie tte veel wordt!

klinkt allemaal erg goed: veel plezier vanaaf en laat ons weten wat t beste in de smaak viel!
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_25360067
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 09:49 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Kirr royal, soort van champagne, maar dan anders... weet alleen niet hoe anders, want heb het nooit gedronken, niet in mijn straatje...
Oh okay, daar heb ik wel eens van gehoord ja.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 4 maart 2005 @ 09:53:42 #177
20330 knuppelhout
ouwe dibbes
pi_25360087
foutje
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
  Licht Ontvlambaar vrijdag 4 maart 2005 @ 10:05:59 #178
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_25360266
Oeh, knuppelhout, we waren nog aan het denken over de dressing voor de kip, dus dit staat genoteerd
De sjalottenjus bij het hoofdgerecht is zoet (gecarameliseerde sjalotten, ingekookte fond en een lepel stroop ongeveer)

Kirr Royale: Creme de Cassis (een likeur van zwarte bessen) met een droge champagne
Kirr: Creme de Cassis met een droge witte wijn.

Ik ga sowieso eens kijken in het toetjes topic

Wat betreft de hoeveelheden, we gaan altijd voor lekker, maar niet veel... En het moet een ook mooi uitzien op het bord

[ Bericht 16% gewijzigd door Sjeen op 04-03-2005 10:07:48 (Aanvulling) ]
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 4 maart 2005 @ 10:07:53 #179
20330 knuppelhout
ouwe dibbes
pi_25360296
die jus lijkt me erg lekker. hou wel van n zoetig caramelsmaakje bij goed vlees
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
  vrijdag 4 maart 2005 @ 14:50:21 #180
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25364012
@sjeen wat voor fond pakje er meestal voor en bij welk vlees kun je die sjalottenjus allemaal eten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 4 maart 2005 @ 15:08:23 #181
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25364258
opmerking die ik hoorde zeeduivel is dat vlees!

geniaal bediening
  vrijdag 4 maart 2005 @ 15:20:28 #182
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25364458
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 15:08 schreef karper het volgende:
opmerking die ik hoorde zeeduivel is dat vlees!

geniaal bediening
Doet me denken aan de Beroemde Jessica Simpson opmerkingen over Tonijn (Tuna, the chicken of the sea) en Buffelo Wings (zijn die gemaakt van Buffelo's )

KirrRoyaal is Champagne met Creme de Cassis, (Kirr is met gewone Droge witte wijn ipv Champagne)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  Licht Ontvlambaar vrijdag 4 maart 2005 @ 15:33:11 #183
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_25364649
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 14:50 schreef Martijn_77 het volgende:
@sjeen wat voor fond pakje er meestal voor en bij welk vlees kun je die sjalottenjus allemaal eten?
Ik heb gewone runderfond gebruikt. Nu gebruik ik het bij tournedos, maar ik kan me voorstellen dat het zoetje van de jus het ook goed doet bij een varkensoestertje ofzo.

We zijn eruit, het wordt toch de creme caramel... Gisterenavond smaakte hij heel eiïg, maar nu na een nachtje koelkast is de caramel er lekker ingetrokken. Dus houden we het daar maar op.

Verder nog een aanpassing, geen kip maar gerookte eendeborst met salade. En in navolging van Knuppelhout's tip een dressing van frambozen

Ik ga nu de cantucini voor bij de koffie maken
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 4 maart 2005 @ 15:41:37 #184
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25364766
Klinkt goed, wat is precies Cantucini ? Heb er nog nooit van gehoord.(het klinkt wel lekker)

(Als je nog tijd hebt om iets van inkopen te doen, een kleine tip, bij Oil & Vinegear hebber ze een Ontzettend lekkere Aceto Balsamico van Pruimen, echt ontzettend lekker bij een salade van Gerookte eendeborst. Puur of als basis in een dressing)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_25364809
Voor gerookte eendenborst maak ik meestal een simpele dressing met gember, rode pepers en sinassappelsap... Beetje zoet en pittig
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_25364889
Knuppelhout: die sandwich met roggebrood heet een houtsnip!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 4 maart 2005 @ 15:49:43 #187
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25364898
@ Drive-r waar haal je die die gerookte eendenborst?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25365205
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 15:49 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Drive-r waar haal je die die gerookte eendenborst?
Hier bij de slager op de hoek

Toevalig heeft hij het altijd liggen, wel aardig slager. Anders even naar een groothandel, in mijn geval eigenlijk altijd de VEN.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  vrijdag 4 maart 2005 @ 16:14:10 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25365248
Gerookte eendeborst neem ik met walnotenolie en frambozen azijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 maart 2005 @ 16:47:55 #190
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25365727
of een sinasappel sausje
jamie!
  vrijdag 4 maart 2005 @ 20:03:51 #191
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25368484
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 16:47 schreef karper het volgende:
of een sinasappel sausje
jamie!
Idd erg jammie!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Licht Ontvlambaar vrijdag 4 maart 2005 @ 23:42:28 #192
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_25372292
Cantucini zijn die italiaanse harde reepjes koek met noten, om in de koffie te dopen. Het recept dat ik heb gebruikt was niet echt geweldig. De pindarotsjes waren wel erg lekker

Bij de gerookte eendenborst (deze keer gewoon vacuüm van de Ah) hebben we de dressing van frambozenazijn en walnotenolie gemaakt en een frambozencoulis om het af te maken.
Verders is het hele dineetje goed in de smaak gevallen, onze gasten blijken grote liefhebbers van creme caramel te zijn

We zitten nu met z'n twee lekker na te genieten, ikke een beetje aangeschoten van de wijn. Ben niks meer gewend na ruim 1 jaar geen drank ivm zwangerschap en borstvoeding. Maar ik ben blij dat ik voorlopig weer kan genieten van een goede tournedos

Voor nu, slaap lekker en een prettig weekend
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_25373077
Die Cantucini zijn niet om in de koffie te dopen, maar in het borreltje dat je er bij krijgt!
  Licht Ontvlambaar zaterdag 5 maart 2005 @ 00:25:49 #194
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_25373225
Ok, dat wist ik weer niet. Maar zelfs met die borrel waren ze niet echt geweldig
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_25373338
Ach, blijven oefenen net zo lang tot je het goede recept hebt. Is echt lekker hoor, als je de drank er helemaal in laat trekken zodat ze heel zacht zijn.
pi_25374357
Ik ken wel Croquettes de Vinsobres, uit de Provence. Harde, maar luchtige koekjes met amandelen. Ze zien eruit of het van een stokbrood gesneden is.
Hier een plaatje: http://clicgourmand.com/produits.asp?catID=3&refID=312015&pg=1

[ Bericht 39% gewijzigd door krakkemieke op 05-03-2005 01:16:54 ]
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 5 maart 2005 @ 01:19:52 #197
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25374598
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 01:11 schreef krakkemieke het volgende:
Ik ken wel Croquettes de Vinsobres, uit de Provence. Harde, maar luchtige koekjes met amandelen. Ze zien eruit of het van een stokbrood gesneden is.
Hier een plaatje: http://clicgourmand.com/produits.asp?catID=3&refID=312015&pg=1
tOen ik de omschrijving zag moest ik ook aan deze dingen denken, en ze zijn lekker
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_25374903
*krakje geeft Chielus een bordje croquettes en een glaasje Clairette de Die*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 5 maart 2005 @ 01:47:35 #199
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25375131
Oei, daar blijf ik nog even voor wakker, das lang geleden dat ik een glaasje Clairette de Die op heb
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_25375192
Chielus is ook een Provence fan, culi-gewijs? Jaren geleden had de Hema Clairette.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')