abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 7 februari 2004 @ 13:55:39 #1
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16969619
Yay

Mijn oven was heel lang stuk en sinds vandaag heb ik een nieuwe, ga dus vanaaf meteen lekker zelfgemaakt pizza maken met rucola en parmaham

Enniewee, heeft iemand nog een lekker recept voor een overschotel zodat ik ff flink aan het experimenteren kan slaan?

En die prei-gehaktschotel of zuurkool-aardappelpuree kennen we allemaal wel, dus een beetje origineel aub

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_16969631
Het is een ovenschotel.
https://gulden.com/nl/ - Hoe gulden jouw vermogen laat groeien!
pi_16969659
n .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_16969666
Witlof in kaassaus met daarover geraspte kaas en dan 20 minuutjes op 180 graden in de oven

Of lekker spinazie met fetaflappen maken

this bitch bites
  zaterdag 7 februari 2004 @ 13:58:48 #5
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_16969676
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_16969705
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 13:58 schreef RedBitch het volgende:
Witlof in kaassaus met daarover geraspte kaas en dan 20 minuutjes op 180 graden in de oven

Of lekker spinazie met fetaflappen maken


Witlof in kaassaus met daarover geraspte kaas en dan 20 minuutjes op 180 graden in de oven
wij deden daar altijd ham tussen en kaas ofcourse.....
Mmmmmmm
pi_16969737
idd, sorry vergeten te melden dat je de witlof eerst in hamplakken moet rollen
this bitch bites
  zaterdag 7 februari 2004 @ 14:02:50 #8
3498 Barb
Graduated Fool
pi_16969759
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 13:58 schreef Megumi het volgende:
Leef je eens uit.
Lekker makkelijk. Dat kun je in ieder topic wel plaatsen, .
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  zaterdag 7 februari 2004 @ 14:05:52 #9
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16969822
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 13:56 schreef D-Devil het volgende:
Het is een ovenschotel.
Ja sorry, dat weet ik natuurlijk, kijk maar in de topictitel Typootje
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_16969844
At het vroeger vaker als nu, maar kipfilet bakken met roerbakgroenten en in een overschaal doen, daaroverheen voorgekookte kleine krieltjes en dan veel kaas over de krieltjes.. Kruiden naar smaak toevoegen. Bepaalde tijd in de oven en klaar Het was wel erg makkelijk te maken..
Where facts are few, experts are many.
  zaterdag 7 februari 2004 @ 14:08:36 #11
3498 Barb
Graduated Fool
pi_16969889
ovenschaal beetje invetten met olie
beleggen met plakjes ontbijtspek
diepvrieskabeljauw erop leggen
daarop beetje zout strooien
uienringen erop leggen
plakken belegen kaas erop

klein bekertje creme fraiche mengen met klein blikje tomatenpuree en theelepel rozemarijn
dat op de kaas smeren (lekker dik)

half uurje, 200 graden

Klaar is je Finse Visschotel

When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  zaterdag 7 februari 2004 @ 14:09:24 #12
3498 Barb
Graduated Fool
pi_16969911
Bij de Blokker een Römertopf aanschaffen en daar iedere dag mee bakken.
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  zaterdag 7 februari 2004 @ 14:10:33 #13
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16969935
O lekker, ik ben gek op vis

Ik ga trouwens ook weer eens snel mijn sinaasappelkip in de oven maken...met knofllookaardappeltjes *inspiratie langzaam opborrelt*

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_16970057
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 14:10 schreef Vivi het volgende:
O lekker, ik ben gek op vis

Ik ga trouwens ook weer eens snel mijn sinaasappelkip in de oven maken...met knofllookaardappeltjes *inspiratie langzaam opborrelt*


Oeh klinkt lekker! Gooi dan even gelijk het recept neer!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_16970075
Broccoli-taart.

Ovenschaal bekleden met lapjes bladerdeeg, geblancheerde broccoli-roosjes erin (goed uit laten lekken) stukjes rauwe ham en monchou erdoor (kan ook met Paturain oid) en wat geraspte kaas erover.

Erg jammie.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zaterdag 7 februari 2004 @ 14:18:49 #16
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_16970138
Preischotel is ook lekker!!!

recept weet ik niet. Ik eet het alleen maar


maar daar had je het dus al over in je openingspost

pi_16974083
Ooit eens een heel lekker recept gekregen van een vriendin.
Zij noemde het de "5 schotel".
Alles gaat er 'rauw' in, dus het moet zeker een uur in de oven, wel makkelijk als je visite hebt, helemaal vantevoren klaar te maken, en als je aan de aperitief zit gaart ie vanzelf in de oven

Ovenschaal invetten.
1 pond rundergehakt verdelen over de bodem.
Zout en peper erover strooien.
Laagje klein gesneden uien en/of champignons.
Blik champignon crème soep erover verdelen.
Laag groente uit blik of diepvries naar keuze.
Zak diepvries aardappelschijfjes erover heen.

Alles dus koud en rauw in de schaal.

Echt heerlijk!

  zaterdag 7 februari 2004 @ 18:22:49 #18
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16976585
Eigen bijdrage:


Kip met sinaasappel en chocolade-pepersaus:

Benodigdheden:

(voor 4 personen)

2 cm verse gemberwortel
1 takje verse tijm
1 dl olijfolie
4 kippenbouten of kipfilet
2 sinaasappels
zout en peper
1 dl droge witte wijn
1/2 Spaanse peper
75 g chocolade
2 dl crème fraîche

Aan de slag :

Schil en rasp de gemberwortel. Pel en pers de knoflook uit;
Roer de tijmblaadjes, knoflook en gember door de olijfolie;
Ontvel en was de kippenbouten. Filet is meteen geschikt voor verdere bereiding;
Dep de kip droog en besprenkel de kip met wat sinaasappelsap en wrijf ze daarna in met het oliemengsel;
Bestrooi daarna met zout en peper en laat de kip ca. 1 uur afgedekt staan;
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Bak de bouten of de filets in een braadpan ca 10 minuten aan beide kanten aan en schenk er steeds wat marinade over;
Blus de kip af met witte wijn en laat dit ca 4 minuten inkoken;
Voeg 1 dl sinaasappelsap toe. Laat de kip in het midden van de oven in ca. 45 minuten verder gaar worden door af en toe te keren;
Was en verwijder de zaadlijstjes van de Spaanse peper. Snijd de pepertjes in dunne reepjes;
Breek de choco in stukken in een kom en laat het met de Spaanse peper au bain-marie (boven een pan met heet water) smelten;
Haal de kip uit de oven en roer de gemolten chocolade door het achter-gebleven braadvet. Roer de rest van het sinaasappelsap en de crème fraîche door de chocoladesaus;
Laat de saus ca 2 minuten koken. Serveer de kip met de chocolade pepersaus;


En:

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zaterdag 7 februari 2004 @ 18:26:03 #19
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16976687
Ow ja, a'appeltjes vergeten:

Geroosterde aardappels:
2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
1 el olijfolie
1 tl rozemarijn
zout en peper naar smaak

Verhit de oven voor op 180 C. Leg de aardappels op een licht geoliede bakplaat. Roosteren tot gaar, ongeveer 30-45 minuten.

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zaterdag 7 februari 2004 @ 18:51:37 #20
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_16977393
Heel erg lekker!
Uit het boekje Lekker uit de oven.

Zuidafrikaanse gehaktschotel voor 4 personen

2 sneetjes oud witbrood zonder korst
2 dl melk
1 grote ui
2 knoflookteentjes
2 appels
4 gedroogde abrikozen
2 eetlepels olie
400 gram lams of rundergehakt
1,5 eetlepel chilipoeder
zout, cayennepeper
50 gram geschaafde amandelen
2 klein blikje tomatenpuree
3 eieren
1/8 liter slagroom
1 theelepel koenjit
100 gram geraspte belegen goudse kaas

- Breek het brood in stukjes en week die circa 20 minuten in de melk
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de appels en rasp ze grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en en knoflooksnippers ca 3 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Roer de chilipoeder en het zout er doorheen, naar smaak en roerbak het geheel nog een minuut door. Roer dan de appel, stukjes abrikoos, amandelen en tomatenpuree erdoor.
- Knijp het brood uit en roer het door het gehaktmengsel. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en cayennepeper en schep het in een lage ovenschotel. Strijk de bovenkant glad.
- Klop de eieren los met de slagroom en de koenjit. Schenk het mengsel over het gehakt en bestrooi het geheel met 50 gram kaas.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de schotel in het midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar. Strooi de rest van de kaas er over.

Lekker met verse tomaat ernaast. Je kan ook nog een laagje aardappelschijfjes boven op het gehakt doen, voor je het eieren/slagroom/kaasmengsel erover heen doet.

pi_16978183
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 14:15 schreef shmoopy het volgende:
Broccoli-taart.

Ovenschaal bekleden met lapjes bladerdeeg, geblancheerde broccoli-roosjes erin (goed uit laten lekken) stukjes rauwe ham en monchou erdoor (kan ook met Paturain oid) en wat geraspte kaas erover.

Erg jammie.


die monchou kan je ook vervangen door bijv. notenkaas (Rambol ofzo? zachte kaas met gemalen walnoten). Paprika kan je er ook nog doorheen doen.
pi_16988960
Gratin Dauphine (gegratineerde aardappels) 6 kleine porties:

- 500 gr aardappelen
- 4 dl melk
- 1 dl koksroom
- 200 gr pittige geraspte kaas
- snufje nootmuskaat
- peper
- 1 ei
- 1 (of meer) teentje(s) knoflook

Melk en room aan de kook brengen en laten afkoelen (bij afkoelen af en toe roeren anders onstaat er een dik vel);
Aardappelen schillen en in zeer dunne plakjes snijden (1 mm);
Over voorverwarmen op 150°C;
In een grote kom het ei met de afgekoelde melk losroeren;
Kaas (niet alles, ovgeveer de helft), noot en peper er door roeren;
Aardappelschijfjes er bij en er voor zorgen dat deze allemaal aan beide kanten met het eimengsel in aanraking komen;
Ovenschaal invetten met boter en de uitgeperste knoflook er in smeren;
Alles in de ovenschaal doen, uitspreiden en het restant kaas er regelmatig over strooien;
Op hoogste plek in de oven plaatsen en 5 kwartier laten garen. Nadat de tijd verstreken is even proberen of e.e.a. gaar is want de ene aardappel is de andere niet... Ik neem altijd bintjes.


Lekker bij licht gekruide kipfilet, botervis of ander licht vis/vlees.

Eetze

Calm down, please!
  zondag 8 februari 2004 @ 16:21:55 #23
56819 Kimske
Juf in wording
pi_17002464
Pesto aardappels:

Aardappels poffen, in oven of magnetron, af laten koelen, door de helft snijden, uithollen, van het aardappel wat je uit de aardappel gehaald hebt, maak je een puree met beetje melk, peper en zout, en veel pesto. Daaroverheen geraspte kaas, kwartiertje in de oven.. klaar! Met de puree kan je ook tomaten vullen, erg lekker bijgerecht!

Stem:
http://www.businesschallenge.nl/261-dhr_l_tome.html
en maak kans op een notebook!
pi_17020693
Potato apple savoury pie

Ingrediënten:

900 gram aardappelen
600 gram saucijzenvlees
275 gram kleingesneden uien
boter of margarine
750 gram moesappelen in partjes
40 gram bruine basterdsuiker
1 theelepel piment
600 gram kleine tomaten
oregano, peper, zout
Bereiding:
Maak aardappelpuree van de aardappelen.
Rul het gehakt met de uien, op smaak maken met oregano, wat peper en zout.
Doe het gehakt in een grote ovenschaal.
Vespreid de appel over het gehakt en bestrooi dit met de basterdsuiker en de piment.
Bedek het geheel met de helft van de aarappelpuree.
Halveer de tomaten en bestrooi de snede met oregano. Snij een kruis in de bolle kant.
Schik de halve tomaten in het midden, met de platte kant naar beneden.
Maak van de rest van de aardappelpuree een rand om de tomaten heen.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven: 200°, ongeveer 30 minuten:
De tomaten en de appel moeten zacht zijn.

Foto op: http://www.xs4all.nl/~cnrb/pie.html

Echt lekker

[Dit bericht is gewijzigd door assepoes op 09-02-2004 13:28]

pi_17020790
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 14:15 schreef shmoopy het volgende:
Broccoli-taart.

Ovenschaal bekleden met lapjes bladerdeeg, geblancheerde broccoli-roosjes erin (goed uit laten lekken) stukjes rauwe ham en monchou erdoor (kan ook met Paturain oid) en wat geraspte kaas erover.

Erg jammie.


Dit is erg lekker....
Ikd oe het altijd met gebakken bacon ipv ham.
Im hung like Einstein
And Smart as a Horse
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')