abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 30 oktober 2004 @ 19:16:36 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22959351
Net kippenpoten uit de oven op.

Maar nu vraag ik mij af of er nog andere lekkere kip recepten zijn.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22963968
Kip met ananas, appel, kerrie en een klein beetje jus d'orange er over.
In vergelijking met mezelf ben ik helemaal zo gek nog niet
  zondag 31 oktober 2004 @ 00:54:00 #3
60357 roxxe
Beter een hand in de lucht dan
pi_22966672
marinere met ketjap en champignons
AND HERE HE IS!
HE THINKS THAT HE IS THE MOST IMPORTANT MANIN THE WORLD...ROXXE!!!
  zondag 31 oktober 2004 @ 09:02:21 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22969636
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 november 2004 @ 22:19:31 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23084852
Iemand nog meer recepten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23134008
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig.
Uit eigen ervaring kan ik nu zeggen dat dit een bijzonder smakelijke combinatie is . Ik heb de kipfiletjes met wat zwarte peper gekruid en toen in ontbijtspek gewikkeld in een ingevette ovenschaal. 45 minuten in een voorverwarmde hetelucht-oven op 200 gr. Celcius.

Daarbij overigens gesmoorde aardappelen met tomaat en een lekkere salade.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_23168032
quote:
Op maandag 8 november 2004 15:59 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
www.kiprecepten.nl ??????
Eigen recepten tikken is leuker hoor
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_23168378
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig.
Dat doe ik altijd in een spiesje. Stukjes kipfilet pittig kruiden en om en om met banaan aan een spiesje rijgen. Omwikkelen met ontbijtspek en een kwartiertje onder de grill.
Trust me, I know what I'm doing.
  woensdag 10 november 2004 @ 21:39:38 #10
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23227762
quote:
Op maandag 8 november 2004 16:20 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Eigen recepten tikken is leuker hoor
Idd want dan weet je zeker dat er mensen zijn die het wel eens gemaakt / geprobeerd hebben
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23227895
Kipfilet in stukjes, en dan roerbakken, roerbakgroente erbij, potje chicken tonight en rijst en smullen maar!
Martini Rosso, there's Italian Spirit in every one
  woensdag 10 november 2004 @ 22:11:51 #12
102582 Asics
Asics HIGH !!!
pi_23228807
quote:
Op maandag 8 november 2004 16:20 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Eigen recepten tikken is leuker hoor
ja, plus iedereen maakt het toch op zijn eigen manier en nooit helemaal precies volgens het boekje.
Daarom zijn receptentopics ook zo leuk.
Asics neemt de tijd.
Asics geniet. Lees mijn columns op http://www.raaskal.com
pi_25343040
Nog een superlekker recept met kip, echt één van mijn all time favorites!!!

- kipfilet in blokjes snijden, zout en peper erover, gaar bakken en laten afkoelen tot lauw.
- vastkokende aardappels incl. schil in blokjes snijden, ongeveer even groot als de kipfilet, in ongeveer 10 min. gaar laten koken in water met zout. Een beetje af laten koelen.
- tomaten in blokjes snijden, zonder zaden en smurrie.
- avocado in blokjes snijden
- blikje/potje groene olijven zonder pit openmaken
- dit alles mengen, ik weet geen hoeveelheden maar ik doe van alle ingrediënten ongeveer evenveel, zorg ook dat de blokjes allemaal ongeveer even groot zijn.
- dressing maken van een paar eetlepels mayonaise, een paar tenen fijngehakte knoflook en wat kappertjes. Dressing door de salade scheppen.

Eet lauw of koud.
Zo lekker!
pi_25343132
Hm, hele kippen mogen ook? Ok, dan de volgende: Men neme een hele kip (liefst beetje goeie). We laten het vel eraan zitten en pakken een citroen. Die citroen prikken we vol gaten en stoppen we in het achterste van de kip. Vervolgens proppen we daar wat gekneusde tenen knoflook bij. Zet ondertussen een pan melk op het vuur, ongeveer 2 liter met een bouillon blokje. Hak een orientaals mengseltje fijn (da's voor iedereen anders), in mijn geval is dat limoenblad, rode peper, verse gember, citroengras en wat ui. Dit even aanzetten in wat olie (neem een diepe pan) en vervolgens de kip hierin dichtschroeien. Zodra hij een mooie kleurtje heeft de kip op zijn zijkant leggen en de pan tot halverwege de kip vullen met de nu kokende melk.
Dit geheel ongeveer 1 uur rustig laten garen (ook wel meuken genoemd, hier in huis dan) en de kip halverwege van kant wisselen. Deksel er wel op laten liggen. Nou ja, resultaat is een kip met een orientaals smaakje, heel sappig en mals. De melk gaat door het koken brokkelen, ziet er misschien apart uit, maar het hele vocht vormt een aardige jus. Ik maak meeste diepe borden op, waarin de kip in een soep van het vocht ligt....
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_25343402
Heel lekker en makkelijk: Kippepoten of kipkluifjes peper en zouten bruin bakken, goedkope tomatenketchup erbij tot het net niet onder staat, ketjap, sambal,knoflook, champignons en uien erbij doen, lekker laten pruttelen tot dat het net niet van het bot valt (half uur ongeveer)
Patatjes bakken, kip met saus op bord doen, patatjes erbij

[ Bericht 2% gewijzigd door Sorella op 03-03-2005 21:59:22 ]
pi_25352788
Kippepoten bruin bakken, ui fruiten in het vet. Citroen en groene olijven erbij en de kip gaar stoven. Op smaak maken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_25382904
Kip in honing uitjes en soja.

Kippenpootjes marineren in soja, honing en uitje.
Flink draaien tijdens het marineren.
Daarna onder de grill. Ook flink draaien. Anders verbranden ze...

Even over de ingredienten:
Wil je zout, meer soja, wil je zoet, meer honing!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 8 maart 2005 @ 22:06:00 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25431362
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 17:39 schreef Oblivion het volgende:
Kip in honing uitjes en soja.

Kippenpootjes marineren in soja, honing en uitje.
Flink draaien tijdens het marineren.
Daarna onder de grill. Ook flink draaien. Anders verbranden ze...

Even over de ingredienten:
Wil je zout, meer soja, wil je zoet, meer honing!
Maar ik begreep uit een een ander topic dat het ook gaat met kipfilet en gewoon in de koekenpan.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25642450
BBQ saus:

1 rode spaanse peper
1/2 ui
1 teen knoflook
2 el olie
2 tl gedroogde oregano
1 tl gemalen komijn (djinten)
ca. 2 dl tomatenketchup
1 dl vleesfond
Bruine basterdsuiker
(fijn gehakte korianderblad)

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Was de peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn.
verhit de olie in een koekenpannetje en fruit de ui met de knoflook en de peper zachtjes 3 minuten.
Fruit de oregano en de komijn 1 minuut mee.
Voeg de tomatenketchup en de fond toe en laat alles nog 1 minuutje koken.
Breng op smaak met basterdsuiker en eventueel korianderblad. Laat de saus afkoelen.

Dit is ongeveer 3 dl saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hot BBQ saus:

1 blikje tomatenpuree. (volgens mij is stukjes tomaat in blik lekkerder maar goed... )
2 tl mosterd
2 tl bruine suiker (basterd)
zout
mespunt chilipoeder
1 tl worcestersause
1 zeer fijn gesnipperde ui
3 eetlepels azijn
3 eetlepels water. (als tomaten in blik gebruikt wordt hoeft dit dus niet.. )
2 tl citroensap

roer alles door elkaar doe in een pannetje en breng aan de kook
Neem het dan onmiddelijk van het vuur af en laat op kamertemperatuur komen.
Paar uur zo laten staan, dan gaan de smaken goed mixen

Dit kan je ook op de kip smeren bij de BBQ, de laatste 8 minuten van de roostertijd.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 22 maart 2005 @ 22:11:44 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25670848
Hierbij ook een kiprecept van mij:

400 Gr Kipfillet
1 Blikje Ananas stukjes
Kerrie
Ketjap Manis
Citroensap

Kruid de kip met de kerrie en marineer hem met ketjap. Bak hem daarna in een koekenpan om en om bruin.

Haal de kip uit de pan een verwarm in het bakvocht de ananas stukjes samen met nog een scheut ketjap en beetje citroen sap.

En serveer dit over de kip
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25674504
Kip in biersaus.

1 braadkip
zout
peper
bloem
75 gr boter
1 ui
stuk wortel
snufje tijm
1/2 1 pils
100 gr champignons
1 dl koffieroom
1 volle eetlepel bloem
snufje cayenne peper
eventueel gehakte kervel

Snijd een braadkip in 8 stukken, bestrooi ze met zout en peper en druk ze stevig in de bloem.
Schud de overtollige bloem er af en braad de kip op hoog vuur in de boter snel aan alle kanten goudbruid, in hoogstens 10 minuten.
Neem de stukken kip uit de pan en laat de in plakken gesneden ui, stuk wortel en tijn samen even aanfruiten in de braadboter.
Voeg de stukken kip weer toe en giet het bier erbij, dar vooralop kamer temperatuur moet zijn.
Leg de deksel op de pan en laat zo alles een uurtje stoven op laag vuur.
Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de in plakjes gesneden champignons toe.
Neem de kip uit de pan haal wortel, ui en champignons eruit, champignons apart houden.
Roer een paje van de volle eetlepel bloem, de koffieroom en cayennepeper naar smaak.
Roer dit geleidelijk door het stoofvocht, op laag vuur tot het bind.
Leg kip en champignons er weer in en laat deze goed warm worden.
Strooi er een eetlepel gehakte verse kervel overheen.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25936796
Tajine van kip met tuttifrutti

je kan het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan!

ingredienten
1 envelopje saffraandraadjes [ik heb t zonder gedaan, ging prima
1 kippenboulliontablet
4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt
kipkruiden
olijfolie
1 gesnipperd ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 tl/ gemberpoeder
half kaneelstokje
250 gr. gewassen tuttifrutti
4 plakjes citroen

saffraan en boulliontablet in maatbeker doen, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken.

kippenbouten bestrooien met de kipkruiden. in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen
eventueel overtollig vet uit de pan scheppen.
ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten. gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen. tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen. deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven.
kip af en toe keren.

op smaak brengen met zout en peper.
ik heb het geserveerd met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 2 april 2005 @ 22:41:39 #23
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25941689
Nodig
1 grote gehakte ui
4 eetl. ketjap benteng manis
4 geschilde aardappelen
600 g sperzieboontjes of sugar snaps
kipkruiden naar smaak
4 halve kipfilets
2 eetl. olijfolie

Bereiding
Snijd de kip klein met een scherp en glad mes
Reinig mes en plank direct met heet water
Verwarm de olie in de wok
Roerbak hierin de kip goudbruin en gaar
Voeg kipkruiden en de ketjap toe
Kook de aardappelen en de boontjes op de bekende wijze gaar
Laat de aardappelen en de groenten uitlekken
Voeg ze toe aan het kipgerecht en meng dit
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25941795
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 22:41 schreef Martijn_77 het volgende:
Nodig
1 grote gehakte ui
Klinkt lekker... Maar toen lag die ui nog op je snijplank . die moet neem ik aan er met de kip bakken doorheen?
  zaterdag 2 april 2005 @ 23:21:36 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25943039
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 22:44 schreef p_iglet het volgende:

[..]

Klinkt lekker... Maar toen lag die ui nog op je snijplank . die moet neem ik aan er met de kip bakken doorheen?
ja die moet je samen met die kip bakken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')