BBQ saus:
1 rode spaanse peper
1/2 ui
1 teen knoflook
2 el olie
2 tl gedroogde oregano
1 tl gemalen komijn (djinten)
ca. 2 dl tomatenketchup
1 dl vleesfond
Bruine basterdsuiker
(fijn gehakte korianderblad)
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Was de peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn.
verhit de olie in een koekenpannetje en fruit de ui met de knoflook en de peper zachtjes 3 minuten.
Fruit de oregano en de komijn 1 minuut mee.
Voeg de tomatenketchup en de fond toe en laat alles nog 1 minuutje koken.
Breng op smaak met basterdsuiker en eventueel korianderblad. Laat de saus afkoelen.
Dit is ongeveer 3 dl saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hot BBQ saus:
1 blikje tomatenpuree. (volgens mij is stukjes tomaat in blik lekkerder maar goed...
![]()
)
2 tl mosterd
2 tl bruine suiker (basterd)
zout
mespunt chilipoeder
1 tl worcestersause
1 zeer fijn gesnipperde ui
3 eetlepels azijn
3 eetlepels water. (als tomaten in blik gebruikt wordt hoeft dit dus niet..
![]()
)
2 tl citroensap
roer alles door elkaar doe in een pannetje en breng aan de kook
Neem het dan onmiddelijk van het vuur af en laat op kamertemperatuur komen.
Paar uur zo laten staan, dan gaan de smaken goed mixen
Dit kan je ook op de kip smeren bij de BBQ, de laatste 8 minuten van de roostertijd.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
♥
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV♥