Ik zou een E-MU kaart aanraden.quote:Op woensdag 15 december 2004 16:23 schreef Disorder het volgende:
Ik ben nog niet zo lang bezig:
- Behringer BCR2000 midi controller
- M Audio E49 midi keyboard
Software:
- Reason 2.5
- Cubase sx 2.2
Nog in de planning:
- Monitorset
- Audiophile geluidskaart
- Korg Kaos Pad 2
Nog een foto die ik een tijdje geleden heb genomen. Inmiddels is alles beter gepositioneerd:
[afbeelding]
Binnenkort dus uitbreiden. Loonstrookje zit er vast weer aan te komen
ik denk dat iedere muzikant uit verveling wel eens hardstyle maaktquote:Op woensdag 15 december 2004 16:26 schreef SoSolid het volgende:
aight, dat eerste vind ik wel vet, dat hardstyle enzo niet, heb je toevallig wat op i-net staan?![]()
Zijn die duur? En wat is er zo goed aan?quote:Op woensdag 15 december 2004 16:43 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
Ik zou een E-MU kaart aanraden.
En dan vooral de 1212..
Waar zijn die precies voor? Ik ben nog redelijk groenquote:Op woensdag 15 december 2004 16:58 schreef search64 het volgende:
199 euro bij de feedback, heeft supergoede converters voor die prijsklasse.
Nou, de DSP effecten zitten bijv op de kaart. Dat ontlast je PC sowiesoquote:Op woensdag 15 december 2004 16:56 schreef Disorder het volgende:
[..]
Zijn die duur? En wat is er zo goed aan?
Is het alleen maar voor effecten of kan hij ook bv. wave-synthesis doen?quote:Op woensdag 15 december 2004 17:08 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
Nou, de DSP effecten zitten bijv op de kaart. Dat ontlast je PC sowieso
En in die prijsklasse is het echt een topkaart. Lees de reviews er maar op na!.
Hey J, ik heb precies dezelfde!!!! Hulde voor de keuze!! (heel fijn ding!!)quote:Op woensdag 15 december 2004 16:55 schreef search64 het volgende:
Ik gebruik enkel mijn computertje met reason 2.5 en cubase sx 2.0 met een bak softsynths, en sinds kort een hele geile Edirol PCR-50 controller keyboard.
[afbeelding]
Groter plaatje;
http://www.edirol.com/products/info/images/pcr50_top_L.jpg
Zeker, ze worden niet voor niks ook in Digidesign's ProTools-hardware gebruiktquote:Op woensdag 15 december 2004 16:58 schreef search64 het volgende:
199 euro bij de feedback, heeft supergoede converters voor die prijsklasse.
Ik geloof dat de 1212 er alleen in de M versie is.quote:Op maandag 20 december 2004 16:56 schreef Tijn het volgende:
[..]
Zeker, ze worden niet voor niks ook in Digidesign's ProTools-hardware gebruiktMaar let op: alleen de m-versies van de E-mu 0404, 1212 en 1820 hebben die mooie convertors he!
Je kunt monitors in grofweg 2 keer in 2 groepen splitsen. Allereerst heb je nearfield en farfield monitors, wat de luisterafstand aangeeft. Nearfield monitors zijn niet al te groot bedoeld voor op je bureau, om van een kleine afstand te beluisteren. Farfield monitors zijn gigantische kasten, om ver weg te zetten. Je moet daar uiteraard ook wel de ruimte voor hebben. De ideale studio heeft ten minste 3 setjes staan: gigantische farfields, mooie nearfields en een setje kleine crapspeakers, zodat je grofweg voor elke situatie kunt luisteren wat er met je mix gebeurt.quote:Op maandag 20 december 2004 17:58 schreef Disorder het volgende:
Eerlijke monitors kan ik inderdaad wel gebruiken. Maar wat maakt deze nou zo goed? En waarom zie je soms dat monitors individueel worden verkocht, in plaats van in een set? En wat is het verschil tussen passief, actief, nearfield, etc.?
Kortom, wie leert me het een en ander over monitors voordat ik mijn portemonnee trek?
Holy shit, een verslag was ook al weer niet nodigquote:
Nou, passieve monitors sluit je aan zoals "gewone speakers", dus met speakerdraad aan je versterker. Actieve monitors hebben meestal XLR en/of jack-aansluitingen. Die kun je dus zo van je geluidskaart/mixer/wat voor bron dan ook aansluiten.quote:Op maandag 20 december 2004 18:19 schreef Disorder het volgende:
[..]
Ik heb geen mixer. Ik heb ook nog geen fatsoenlijke geluidskaart. Moet ik dus eerst een mixer kopen (zoals in bovenste foto van dit topic?) om een setje monitors te kunnen gebruiken? Ik dacht dat ik ze net als gewone speakers gewoon kon aansluiten, maar blijkbaar gaat dat iets anders.
Ah ja, inderdaad, en van de 0404 is er helemaal geen M-versie. Dus die keus heb je alleen bij de 1820. Ik was er vanuit gegaan dat je bij alle modellen kon kiezen, maar blijbkaar niet.quote:Op maandag 20 december 2004 18:00 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
Ik geloof dat de 1212 er alleen in de M versie is..
Dat klinkt verstandigquote:Op maandag 20 december 2004 18:30 schreef Disorder het volgende:
Ik denk dat ik dus als eerste maar eens een mooie geluidskaart moet kopen en daarna een set actieve nearfield monitors. Dat zou genoeg moeten zijn. Voorlopig dus gewoon afmixen met mijn koptelefoon. Dat is in ieder geval beter dan de speakers die ik nu heb.
Ik neem ook dingen op ja... Damn ik wist wel dat ik iets vergeten was...quote:Op maandag 20 december 2004 18:37 schreef Tijn het volgende:
Wow Armani, dat ziet er best wel tof uit
Neem je ook dingen op? Zo ja, wat gebruik je daarvoor?
Behringer 2031Aquote:Op maandag 20 december 2004 18:43 schreef Disorder het volgende:
Als ik op de site van Feedback eens kijk, zie ik aardig wat monitors. Welke zouden jullie me aanraden? Ik zit in de budget klasse, ben ik bang. Ik ben dus op zoek naar een actieve nearfield monitor.
Wat een onzin zeg,quote:Op maandag 20 december 2004 22:04 schreef MaartenHG het volgende:
Behringer is troep, zeker niet aan te raden!
Ik baseer dat op eigen ervaringen. Je hoort gewoon dat Behringer (of het nou een mixer of een monitor is) inferieur is. Ga voor een Mackie of zoals eerder gezegd, een KRK monitor. Wel wat duurder, maar kwaliteit is tig keer beter.quote:Op maandag 20 december 2004 22:29 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
Wat een onzin zeg,!
Waar baseer je dat op?.
BS! NIet alles is kwaliteit maar sommige dingen van Behringer springen er gewoon uit. Maar als professional weet je delke dingen je moet hebben, gewoon door te testen en te luisteren. Prijs bepaalt niet altijd de kwaliteit.quote:Op maandag 20 december 2004 22:04 schreef MaartenHG het volgende:
Behringer is troep, zeker niet aan te raden!
Neem je normaal niet op met een sequencer? Met cubase kan je toch ook opnemen?quote:Op maandag 20 december 2004 18:42 schreef ArmaniMania het volgende:
[..]
Ik neem ook dingen op ja... Damn ik wist wel dat ik iets vergeten was...
Ik doen aan Harddisc Recordingmet de Tascam DV RA 1000.
Vroeger veel Trance gemaakt, nu maak ik meerendeel Ambient of af en toe filmmuziek (geen opdrachten thouh, alleen mijn eigen fantasie)
Alleen sinds mijn verhuizing, kan ik het spul niet kwijt... Nu moet ik een ruimte zien te vinden waar ik het weer kwijt kan
Sequencers zijn van oorsprong dingen om synthesizers mee aan te sturen. Met de uitvinding van MIDI in de jaren '80 is die functie behoorlijk uitgebreid, maar in principe stuur je nog altijd dingen aan met een sequencer en neem je er geen audio mee op.quote:Op maandag 20 december 2004 23:27 schreef bierglas het volgende:
[..]
Neem je normaal niet op met een sequencer? Met cubase kan je toch ook opnemen?
Of kan je met harddisks opnemen om later nog eens te remasteren?
Waarmee heb je 'em vergeleken?quote:Op dinsdag 21 december 2004 01:47 schreef MaartenHG het volgende:
Ik heb een Behringer condensator mic getest en ik vind hem echt ruk klinken, sorry!
Met een sequencer neem ik mijn noten op, om zo mijn compositie te bewaren. Met harddiscrecording neem ik het geluid van de sequence (compositie) per spoor op om inderdaad later te remasteren of later nog iets bij te voegen.quote:Op maandag 20 december 2004 23:27 schreef bierglas het volgende:
[..]
Neem je normaal niet op met een sequencer? Met cubase kan je toch ook opnemen?
Of kan je met harddisks opnemen om later nog eens te remasteren?
Ja Jezus, je gaat toch geen microfoon van 100 euro vergelijken met een Neumann die 10x zoveel kostquote:Op dinsdag 21 december 2004 02:01 schreef MaartenHG het volgende:
[..]
Toevallig, was net mijn post aan het editten, check hierboven.
Idd, die nieuwe midi-controllers, bcr-hoe-heet-het ook alweer, die zijn volgens mij erg okee, de fader versie heeft zelfs moving faders - en de koptelefoon-amplifier-bakken lijken me ook erg bruikbaar. Of je veel behringer in je audio-signaalpad wil hebben, dat is een andere vraagquote:Op dinsdag 21 december 2004 02:47 schreef Tijn het volgende:
Nee, die Behringer mixers vind ik ook maar niks. Noisy as hell ook.
Ik ga ook niet Behringer ophemelen als het audiobedrijf der audiobedrijven ofzo, helemaal niet zelfs. Maar ze maken niet alleen maar prut, dat is gewoon niet waar.
Heb je die gekocht of illegaal?!? Volgens mij is die bank wel heel gaaf!!!!quote:Op dinsdag 21 december 2004 15:20 schreef haarb0l het volgende:
Mijn setupje:
quantum leap symphonic orchestra gold
Ik maak niet zoveel muziek meer, weinig tijd, ik registreer nog wel geregeld dingen op locatie, van klassiek tot rock. De GCX20 is en handig en goed een prettige compressor om mee te werken, hij heeft een processor die attack en release regelt en je hoeft alleen maar te bepalen of dat slow of fast is en dat werkt uitstekend (en nee dat zijn toch geen vast aantal millisec, hoe het werkt zal ik je niet kunnen uitleggen maar dat het werkt is zeker) ik ben zeer tevreden over dat ding.quote:Op dinsdag 21 december 2004 09:17 schreef --H-I-M-- het volgende:
Wat voor muziek maak je MOVO?
Die GCX20 is die fijn/handig/goed?
Net gekocht - op www.northernsounds.com loopt geloof ik nog een paar dagen (edit: tot 21 december) een groupbuy waardoor de prijs van 995 dollar verlaagd is tot 398 dollar. Dat, in combinatie met de gunstige dollarkoers bleek een combi die ik niet kon weerstaan :-)quote:Op dinsdag 21 december 2004 16:50 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
Heb je die gekocht of illegaal?!? Volgens mij is die bank wel heel gaaf!!!!
Wat zijn je ervaringen ermee?
Ik heb alleen gewerkt met de originele dfh maar door de extra mogelijkheden van superior staat die ook op mijn verlanglijstje :-) Net als honderd andere libraries trouwens... :Squote:Op dinsdag 21 december 2004 23:22 schreef Tijn het volgende:
Ja, voor moderne sample libraries heb je al gauw veel geheugen nodig. Ik gebruik zelf de Drumkit From Hell Superior vrij veel en dat slurpt ook als een gek. Maar goed, het resultaat is er wel naar
hangt er vanaf wat je ermee wilt gaan doen, over het algemeen zijn de budget series van grote merken beter dan de top series van budget merken (ehm...klinkt dit nou zo stom of ligt dat aan mij?)quote:Op woensdag 22 december 2004 18:52 schreef --H-I-M-- het volgende:
Heeft er iemand toevallig ervaring met de TC Fireworx ???
Ik ben nogal benieuwd of dat een gaaf ding is!!!
Idemquote:Op donderdag 23 december 2004 12:18 schreef chocolatemoeze het volgende:
tvp!
Effectending...realtimequote:Op donderdag 23 december 2004 12:27 schreef teknomist het volgende:
Ik heb veel gehoord over die Kaos Pad... weet iemand wat je daar precies mee kan doen?
Zie hier prioriteit nummer 1....gebalanceerd is minder storingsgevoelig, minder onderhoudsgevoelig (lees:betere connectors) en in de prof. wereld uiteraard de standaard.Eventueel kijken of je toch je sporen iets uit kan bereiden, dan kan je take voor take opnemen en je effecten per keer voor dat instrument gebruiken en is de 'noodzaak' van nog een FX processor even wat minder.quote:Op woensdag 12 januari 2005 16:06 schreef --H-I-M-- het volgende:
- zorgen dat mn studiootje gebalanceerd komt te lopen, eventueel met meer ingangen
dus nog genoeg poen uit te geven, maarja ik ben student dus moet duidelijk prioriteiten stellen!
Ik dj (radio en mixen) en maak muziek, de ultrafex (heb een ouder model dan op het plaatje) is voor wat extra mastering (extra bass, compensatie voor de hoge tonen en extra breed stereosignaal)quote:Op woensdag 12 januari 2005 15:14 schreef --H-I-M-- het volgende:
@ Prins-punica: die ultrafex waar gebruik je die voor? Doe je dance of trance of iets anders?
A ok, thanks!quote:Op woensdag 12 januari 2005 17:21 schreef Prins-Punika het volgende:
[..]
Ik dj (radio en mixen) en maak muziek, de ultrafex (heb een ouder model dan op het plaatje) is voor wat extra mastering (extra bass, compensatie voor de hoge tonen en extra breed stereosignaal)
Tja alleen wat meer sporen betreft. Ik wil het liefst wel "mixerloos" blijven, eigenlijk om de reden dat mijns inziens een mixer in mijn budgetklasse altijd minder is dan losse preamps. Ik zou dan daarom eerder denken aan een PCI of firewire-interface waar ik preamps aan kan hangen. Ik vind losse preamps ook heel gaaf omdat je dan voor verschillende bronnen verschillende sounds kan pakken.quote:Op woensdag 12 januari 2005 16:38 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Zie hier prioriteit nummer 1....gebalanceerd is minder storingsgevoelig, minder onderhoudsgevoelig (lees:betere connectors) en in de prof. wereld uiteraard de standaard.Eventueel kijken of je toch je sporen iets uit kan bereiden, dan kan je take voor take opnemen en je effecten per keer voor dat instrument gebruiken en is de 'noodzaak' van nog een FX processor even wat minder.![]()
Okay, ik krijg een beetje een indruk van hoe&wat, vergeet niet dat wanneer je overgaat op gebalanceerd juist de scheiding tussen signaal&stroom minder belangrijk word omdat je kabels beter afgeschermd zijn (kooi van Farraday, de afscherming ligt aan 2 kanten aan massa en houd het stoorsignaal weg bij de signaalvoerende adres) daardoor zou eventuele ruis&overspraak al stukken mindermoeten worden.quote:Op woensdag 12 januari 2005 17:38 schreef --H-I-M-- het volgende:
Tja alleen wat meer sporen betreft. Ik wil het liefst wel "mixerloos" blijven, eigenlijk om de reden dat mijns inziens een mixer in mijn budgetklasse altijd minder is dan losse preamps. Ik zou dan daarom eerder denken aan een PCI of firewire-interface waar ik preamps aan kan hangen. Ik vind losse preamps ook heel gaaf omdat je dan voor verschillende bronnen verschillende sounds kan pakken.
Tevens heb ik voor gebalanceerd natuurlijk een nieuwe geluidskaart nodig en dus is zo'n interface sowieso dan weer nodig en dan is de stap naar gebalanceerd ook weer heel snel genomen. Ik ben er namelijk achtergekomen dat ik heel zachte ruis hoorde uit mijn monitors, die dat zeker niet zouden mogen doen! Ik hoorde dat als ik overga op gebalanceerd en dan natuurlijk ook mijn stroom en signaalkabels beter gescheiden hou, dat hij dan weg zou moeten zijn.
Ik zat zo te denken, waarom koop je dan geen digi 002 rack? Goede pre-amps, topconverters, midi adat etc, en zolang je blijft recorden op 44.1 of 48 khz kun je er ook nog eens bijvoorbeeld een mackie 800r of een ISA 428 aanhangen, zodat je dus 16 volledige inputs krijgt. Of zit ik nu verkeerd? Kan ik toch beter een RME of een vergelijkbaar product kopen en op 96 Khz opnemen?quote:Op woensdag 12 januari 2005 23:42 schreef Tijn het volgende:
Ik heb geen testresultaten ofzo bij de hand, maar persoonlijk heb ik meer vertrouwen in RME dan in M-Audio als het om kwaliteit gaat.
Trouwens, vergeet E-Mu niet, de 1820M en 1212M hebben dezelfde convertors die gebruikt worden in de ProTools HD 192 van Digidesign.
Een Digi 002 is ongeveer 2x zo duur als een RME Fireface. Natuurlijk is een Digi 002 een heel erg goed product, maar daar betaal je wel voor.quote:Op maandag 17 januari 2005 16:12 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
Ik zat zo te denken, waarom koop je dan geen digi 002 rack? Goede pre-amps, topconverters, midi adat etc, en zolang je blijft recorden op 44.1 of 48 khz kun je er ook nog eens bijvoorbeeld een mackie 800r of een ISA 428 aanhangen, zodat je dus 16 volledige inputs krijgt. Of zit ik nu verkeerd? Kan ik toch beter een RME of een vergelijkbaar product kopen en op 96 Khz opnemen?
helaas doet het filmpje het ff niet...quote:Op woensdag 19 januari 2005 17:30 schreef search64 het volgende:
Hey Rotje, waarom neem je geen audio-interface met controllers? De Yamaha 01x bijvoorbeeld, of de Tascam FW1884. Zit je ongeveer in dezelfde prijsklasse.
edit; ik lees net dat de tascam niet volledig compatible is met cubase. Maar die Yamaha wel, en dies vet;
http://trio.harmony-central.com/ramgen/Musikmesse03/Yamaha-01X.rm
Ik heb jarenlang psychedelic trance/acid en wat experimentelere boel gemaakt en ben nu eigenlijk vooral bezig met breakbeat-achtig werk.quote:Op donderdag 20 januari 2005 11:31 schreef --H-I-M-- het volgende:
Wat voor muziek maak je?
Gaaf hoor! wat voor iets is het geworden?quote:Op donderdag 20 januari 2005 11:47 schreef Dr.Daggla het volgende:
Gisteren eindelijk een PC aangeschaft die alleen voor muziek maken gebruikt zal worden.
je zou als je met elektronische muziek bezigblijft ook eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld blue sky monitoren, die worden op het moment door heel veel dance/trance-producers gebruikt.quote:Op donderdag 20 januari 2005 11:40 schreef Tranceptor het volgende:
[..]
Ik heb jarenlang psychedelic trance/acid en wat experimentelere boel gemaakt en ben nu eigenlijk vooral bezig met breakbeat-achtig werk.
Daarnaast is er het plan als een aantal vrienden klaar zijn met studeren een gezelschap op te richten met zowel traditionele instrumenten (bas, gitaar, drums etc) als electronische instrumenten. De stijl zal dan waarschijnlijk ook ergens in het verlengde gaan liggen van Portishead tot Prodigy.
Jah dus, en dan maar de meutte achterna lopen? Terwijl goedkope Yamaha monitoren net goed zijn. Vaak in de eindmix, blijken die yamaha-monitoren erg goed te zijn voor een pre-mix.quote:Op donderdag 20 januari 2005 15:28 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
je zou als je met elektronische muziek bezigblijft ook eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld blue sky monitoren, die worden op het moment door heel veel dance/trance-producers gebruikt.
Zei de flapdrol met de pretentieuze naam.quote:Op donderdag 20 januari 2005 15:31 schreef ArmaniMania het volgende:
[..]
Jah dus, en dan maar de meutte achterna lopen?
*zucht*quote:Op donderdag 20 januari 2005 15:35 schreef search64 het volgende:
[..]
Zei de flapdrol met de pretentieuze naam.
Ik heb zo het idee dat die dingen met een reden daarvoor gebruikt wordenquote:Op donderdag 20 januari 2005 15:31 schreef ArmaniMania het volgende:
[..]
Jah dus, en dan maar de meutte achterna lopen? Terwijl goedkope Yamaha monitoren net goed zijn. Vaak in de eindmix, blijken die yamaha-monitoren erg goed te zijn voor een pre-mix.
Dat kan al met een Sony amp, dat is een kwestie van smaak en budget.quote:Op donderdag 20 januari 2005 18:10 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
Ik heb zo het idee dat die dingen met een reden daarvoor gebruikt worden![]()
Weet je trouwens wat het kost om een fatsoenlijke amp te kopen die yamaha NS-10's aandrijven? (ja zodat ze ook aan een beetje pro specs voldoen)
Daar kan je goed een paar HR 824's van kopen!
P4 3gig, 1024mb, 2x120gig schijven en m'n EMU1212m die ik al had.quote:Op donderdag 20 januari 2005 15:26 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
Gaaf hoor! wat voor iets is het geworden?
We hadden het over amp`squote:Op donderdag 20 januari 2005 18:34 schreef search64 het volgende:
Monitoren zijn over het algemeen een kwestie van vlakke respons, daar heeft smaak vrij weinig mee te maken.
Toendertijd waren ze ook niet eens zo duur. Maar jah die monitoren van nu, hebben een betere impedance.quote:Op donderdag 20 januari 2005 18:14 schreef Tijn het volgende:
NS10's? Die worden toch helemaal niet meer gemaakt?
Trouwens, als er 1 monitorspeaker is die veel producers hebben "omdat iedereen 'em heeft" is het wel de NS10
Ohw jazeker wel, heel veel zelfs.quote:Op donderdag 20 januari 2005 19:03 schreef search64 het volgende:
Hebben amps geen invloed op het geluid?
jah jij je gelijk en ik mijn rustquote:Op donderdag 20 januari 2005 19:26 schreef search64 het volgende:
Dan is het uitzoeken van een amp voor studiomonitoren dus geen kwestie van smaak, en heb ik gelijk. Lul er nu niet omheen.
Ik heb ze inderdaad gehoord en ik moet zeggen dat ze inderdaad wel ok zijn, maar ik prefereer toch Mackies H824's, Dynaudio's BM6a's of evet A.D.A.M's voor een zacht prijsje. Probleem is echter dat geen van deze monitoren voor een zacht prijsje weggaan.quote:Op donderdag 20 januari 2005 15:28 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
je zou als je met elektronische muziek bezigblijft ook eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld blue sky monitoren, die worden op het moment door heel veel dance/trance-producers gebruikt.
Ik heb zelf de HR 624's van Mackie en daar ben ik zeer over te spreken! Omdat mijn ruimte vrij klein is, waren de 824's ietwat overvloedig in de bas en vond ik het detail in de 624's net iets helderder.quote:Op vrijdag 21 januari 2005 10:12 schreef Tranceptor het volgende:
[..]
Ik heb ze inderdaad gehoord en ik moet zeggen dat ze inderdaad wel ok zijn, maar ik prefereer toch Mackies H824's, Dynaudio's BM6a's of evet A.D.A.M's voor een zacht prijsje. Probleem is echter dat geen van deze monitoren voor een zacht prijsje weggaan.
Het is wel degelijk smaak, want iedereen hoort geluid anders en de een zal de ene monitor een betere en vlakkere respons vinden dan de ander. En wat te denken van stereoimaging?
Ik heb die 624's uitvoerig beluisterd in allerlei settings en ik vond zo nogal schel in het hoge midden, zoals ik al zei iedereen heeft weer een andere perceptie van geluid. Het belangrijkste zijn vaak nog niet eens de monitoren (als je een beetje fatsoenlijke hebt) maar vooral de plaatsing van monitoren in een kamer en jouw kennis van zijn zwakke en sterke punten. Daarmee krijg je een mix pas echt op orde en je kunt nog zo duur inkomen, maar als je ze 'verkeerd' neerzet en je monitoren niet leert kennen door veel op andere systemen je muziek te luisteren dan wordt het nooit iets.quote:Op vrijdag 21 januari 2005 10:18 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
Ik heb zelf de HR 624's van Mackie en daar ben ik zeer over te spreken! Omdat mijn ruimte vrij klein is, waren de 824's ietwat overvloedig in de bas en vond ik het detail in de 624's net iets helderder.
Stereoimage is idd ook heel belangrijk en dat is vaak vrij moeilijk te bevinden in zo'n zaak waar een hele muur met monitoren staat! Gewoon ff vragen of ze de monitoren die je wilt beluisteren ff ergens apart zetten! (mag ook best wel voor t geld)
zeker waar!quote:Op vrijdag 21 januari 2005 12:18 schreef Tranceptor het volgende:
[..]
Ik heb die 624's uitvoerig beluisterd in allerlei settings en ik vond zo nogal schel in het hoge midden, zoals ik al zei iedereen heeft weer een andere perceptie van geluid. Het belangrijkste zijn vaak nog niet eens de monitoren (als je een beetje fatsoenlijke hebt) maar vooral de plaatsing van monitoren in een kamer en jouw kennis van zijn zwakke en sterke punten. Daarmee krijg je een mix pas echt op orde en je kunt nog zo duur inkomen, maar als je ze 'verkeerd' neerzet en je monitoren niet leert kennen door veel op andere systemen je muziek te luisteren dan wordt het nooit iets.
Hoeveel toetsen denk je nodig te hebben, en heb je een gamepoort op je compu?quote:Op zaterdag 22 januari 2005 13:10 schreef trance40 het volgende:
Gaaf topic dit. Sommige hebben echt een vermogen aan apparatuur volgens mij. Ik kom nog ff niet verder als Reason
Wil wel een midi keyboard gaan kopen. Iemand nog tips? Tot Max 100 euro?
Wat vind je van die Behringer mixers? Ik heb binnenkort nl. een cheapass mengpaneel op mijn verlanglijst staan, en behringer is de goedkoopste. Maar ze schijnen nogal te ruisen. En wat voor overheads gebruik je bij je drumstel?quote:Op zaterdag 22 januari 2005 14:04 schreef punksquad het volgende:
Mixers:
Behringer Mx 1804x
Behringer UB 1842x
Heb geen idee. Maar lijkt me dat als je wat meer toetsen heb dat je wat meer kanten op kan.quote:Op zaterdag 22 januari 2005 14:14 schreef search64 het volgende:
[..]
Hoeveel toetsen denk je nodig te hebben, en heb je een gamepoort op je compu?
Als je dat wel hebt kun je nl. een simpele goedkope synth via midi aan je pc knopen. Bijvoorbeeld een DX-7. Heb je er meteen een leuke FM-synth bij.
Als je maar weinig toetsen nodig hebt kun je bijvoorbeeld een M-Audio Oxygen 8 kopen. Dies wel erg klein, maar dan heb je wel meteen rotary controllers erbij.
Ik weet wel dat de winkel momenteel aant verhuizen is, dus daarom kun je misschien nu niet via internet bestellen! Het telefoonnummer staat ook op de site www.i4-muzique.nlquote:Op zaterdag 22 januari 2005 18:17 schreef trance40 het volgende:
[..]
Heb geen idee. Maar lijkt me dat als je wat meer toetsen heb dat je wat meer kanten op kan.
En wil hem op USB. In de lokale audio zaak zeiden ze dat het via usb sneller ging. Dan heb je geen last van midi vertraging. Of is dat bull?
Verder lijkt de MAUDIO 49E me wel wat. Maar als ik op bestellen klik kom ik weer op de homepage![]()
Qua latency maakt het geen reet uit of je via MIDI of USB je keyboard aan je computer hangt. Latency hangt af van je geluidskaart, niet van de doorvoersnelheid van je controller.quote:Op zaterdag 22 januari 2005 18:17 schreef trance40 het volgende:
[..]
Heb geen idee. Maar lijkt me dat als je wat meer toetsen heb dat je wat meer kanten op kan.
En wil hem op USB. In de lokale audio zaak zeiden ze dat het via usb sneller ging. Dan heb je geen last van midi vertraging. Of is dat bull?
Echter als je dat samenvoegt krijg je een geluidskaart op USB, en dat is vaak stukken minder ivm latency/bandbreedtequote:Op zaterdag 22 januari 2005 19:39 schreef Tijn het volgende:
[..]
Qua latency maakt het geen reet uit of je via MIDI of USB je keyboard aan je computer hangt. Latency hangt af van je geluidskaart, niet van de doorvoersnelheid van je controller.
Ik weet eigenlijk niet hoeveel extra latency een USB audio-interface met zich meebrengt. Bij een RME Fireface zijn dat ongeveer 64 samples. Jij enig idee?quote:Op zaterdag 22 januari 2005 20:01 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
Echter als je dat samenvoegt krijg je een geluidskaart op USB, en dat is vaak stukken minder ivm latency/bandbreedte
Heb je toevallig ooit gedacht aan een Mackie Onyx? dat is een mengpaneel die je supergoed live kan gebruiken, maar ook via firewire 16 sporen direct je pc in kan pompen! Goede preamps, zeer goede EQ en relatief gezien vanwege het hybride karakter (zowel live als studio) van het ding zal het zn geld wel opbrengen!quote:Op maandag 24 januari 2005 19:00 schreef CoiCrow het volgende:
En daarbij komt ook nog dat een Delta met een analoge mixer vele malen goedkoper is. En ik heb een beetje het idee dat de 01x niet echt heel erg makkelijk ver uit te bereiden is en als die dat al wel is dan zal dat wel flink wat kosten. Nah, dan ga ik gewoon voor de Delta samen met de nieuwe PA. Kunnen we vast wel wat leuks uit halen, alleen nog even wat goede monitor speakers en dan komt het wel goed
Regel 1 Productie: Bezuinig nooit op je afluisterapparatuur. Je kan te ver gaan maar een beetje goede monitoren zijn zeker nodig als je serieus bent. En dan heb ik het over Mackie's, Dynaudio's en A.D.A.M's. Daar zit wat mij betreft weinig tussen. De Alesis Prolinear's zijn wat mij betreft zeer aardig en zitten er nog enigzins tussenin, maar verder heb je weinig alternatieven. De KRK's en Monitor MK II's komen wat mij betreft niet echt door de test voor een goede set, maar het blijft persoonlijk.quote:Op maandag 24 januari 2005 21:17 schreef search64 het volgende:
1000 euro voor actieve monitoren is wel erg veel. Voor minder is ook al een uitstekend resultaat te bereiken hoor.
Ja, alleen geen echte eierdozen gebruiken, aangezien die akoestisch gezien helemaal niet positief werken!quote:Op dinsdag 25 januari 2005 10:26 schreef Tranceptor het volgende:
Goede studio:
- isolatie ( check eierdoppen e.d.)
Bij de Hi-Z kanalen heb je geen DI nodig!quote:Op dinsdag 25 januari 2005 15:38 schreef CoiCrow het volgende:
Ok heel erg bedankt alvast.Als ik morgen terug kom uit Londen ga ik meteen even langs Feedback om daar ook wat meer informatie te vragen. Maar eerst hier nog even de (waarschijnlijk
) laatste vraag:
Als je ervan uitgaat dat ik het volgende zeker weten ga kopen:
- Mackie Onyx 1640 (1500,-)
- Mackie Onyx Firewire kaart (500,-)
- Setjes Monitor speakers (500,-)
Dan zit ik dus al op een begrag van ongebeer 2500 euro.
Wat zouden jullie dan kopen voor het resterende bedrag van ongeveer 2500 euro. En dan moet je dus bedenken dat daar ook een PC of Apple bij in moet zitten. De dingen die ik nu nog echt mis zijn de Mics. En dan komen nog de Filters en Effecten die ik dan of met rand spul ga doen of met plugins op de computer.
En natuurlijk nog de vraag: Waar kan je dit allemaal het beste kopen. Ik vind het namelijk wel zo prettig om alles in 1 keer te kopen in 1 winkel. Dit omdat het dan makkelijker is met de garantie en je meteen ook een soort van "band" met die winkel hebt aangezien ze weten wat je hebt en wat je wilt. Ik heb al vaker spullen gekocht bij Feedback (in Apeldoorn) en dat beviel me wel. Verder koop ik altijd al mijn gitaar spul bij "American Guitar Store" in Enschede. Het liefst zou ik alles bij Feedback willen halen, of hebben jullie een betere winkel waar ik naartoe kan/moet?
Nogmaals alvast heel erg bedankt voor alle info
owja, nog even over die DI-Box voor de bas. Ik vroeg me af of die wel noodzakelijk was. Bij de Onxy 1640 zijn de eerst 2 kanalen namelijk Hi-Z. En in een paar reviews had ik gelezen dat je daar met goede kwaliteit gewoon je electrische gitaar of Bas in kan stoppen. Alleen akoustische gitaren met een Pizzo element (non-active) kwam er een beetje plat doorheen. Wat denken of weten jullie?
Zelfs 500 zou nog een welkome investering zijn...quote:Op dinsdag 25 januari 2005 17:40 schreef --H-I-M-- het volgende:
Haha, anytime he
(ik zou willen dat ik even *flap* 5000 E kon neerleggen voor mijn studiospullen)
* --H-I-M-- droomt even verder
Ik zal wat foto's nemen zodra mijn 'studiootje' helemaal gebruiksklaar is, momenteel ben ik nog veel te druk bezig de boel aan de praat te krijgen in Cubase (hoor wel mn virus erdoorheen, maar kan em nergens opvangen om op te nemenquote:Op dinsdag 25 januari 2005 18:20 schreef CoiCrow het volgende:
Het is helaas niet even *flap*
Het gaat veel smeek werk worden en flink een bijbaantje zoeken. Ik hoef gelukkig pas weer in September naar school dus kan tot die tijd even flink doorwerken om dan die 5000 terug te betalen
Tja, ik was altijd al beter in Lenen dan Sparen. Heb jij eigenlijk nog leuke fototjes van jou studio of verder nog wat leuke of handige tips?
Ook even op ingaan:quote:Op dinsdag 25 januari 2005 18:20 schreef CoiCrow het volgende:
Het is helaas niet even *flap*
Het gaat veel smeek werk worden en flink een bijbaantje zoeken. Ik hoef gelukkig pas weer in September naar school dus kan tot die tijd even flink doorwerken om dan die 5000 terug te betalen
Tja, ik was altijd al beter in Lenen dan Sparen. Heb jij eigenlijk nog leuke fototjes van jou studio of verder nog wat leuke of handige tips?
Op iedere mixer zit een signaalkaartje en een uitvoerige handleiding, wellicht dat je het beter postfader via je al. control room outputs naar buiten kunt laten lopen. Ik ken die mixer niet moet ik zeggen en ik weet niet of digitale mixer nu zoveel anders zijn dan analoge, maar wel dat zo'n signaalkaartje altijd bij mixers zit. Het is dus een kwestie van de manual lezen....quote:Op woensdag 26 januari 2005 00:49 schreef CoiCrow het volgende:
He verdorie, heb ik toch nog weer een vraag
Ik kan het zo nergens vinden, behalve in 1 van de reviews maar vond die niet erg duidelijk.
Als ik via Firewire de Onyx aansluit op mijn nieuwe laptop en ik begin op te nemen. Neemt die dan alleen het "cleane" signaal op of neemt die ook alle EQ settings en (hardware) Effecten mee die ik erop aansluit? Ik heb begrepen dat als je opneemt via de "direct outs" hij alle EQ settings en dergelijke omzeilt.
Het is natuurlijk goed dat er een optie opzit om alles RAW op te kunnen nemen, maar via de firewire wil ik wel graag alle EQ settings ook opgenomen hebben. Want anders moet je dat allemaal instellen via software en dat is nogal omslachtig als je net alles goed op je board hebt staan lijkt me
Ok, ik denk dat ik deze kaart vandaag ga bestellen. Met mijn configuratie in gedachten (zie eerdere post op 1ste pagina), hoeveel nut heeft zo'n E-MU 1212m kaart dan voor mij? Wat heb ik er nou echt aan?quote:Op woensdag 15 december 2004 16:43 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
Ik zou een E-MU kaart aanraden.
En dan vooral de 1212..
Ik zou dan voor de 1820m gaan, ik heb hem net zelf. Als je er nog eens aan denkt om wat hardware erbij te kopen, kun je die heel simpel aansluiten op alle inputs die je tot je beschikking hebt. De Emu 1820m beschikt daarnaast over wat aardige fx die je per tweetal asiokanaal toe kan voegen, je kunt dus ook heel erg makkelijk in bus-modus alles netjes afmixen en opnemen in cubase of een ander programma.quote:Op woensdag 26 januari 2005 12:26 schreef Disorder het volgende:
Drum 'n bass, IDM, breakbeat. Instumentaal, softwarematig dus.
* --H-I-M-- sluit zich daarbij aan!quote:Op woensdag 26 januari 2005 12:35 schreef Tranceptor het volgende:
[..]
Ik zou dan voor de 1820m gaan, ik heb hem net zelf. Als je er nog eens aan denkt om wat hardware erbij te kopen, kun je die heel simpel aansluiten op alle inputs die je tot je beschikking hebt. De Emu 1820m beschikt daarnaast over wat aardige fx die je per tweetal asiokanaal toe kan voegen, je kunt dus ook heel erg makkelijk in bus-modus alles netjes afmixen en opnemen in cubase of een ander programma.
De patchbay verdient wel waarschuwing voor de beginner en wederom Read The Fucking Manual! Het is een supergoede soundcard met twee mic pre-amps en een aantal zelf te specificeren analoge en digitale ingangen en een goede softwarematige mixer waarop je ook weer kan EQ'en, compressen e.d.
Met een 1212m sluit je wat dat betreft de optie van ooit een leuke synthbak aanschaffen direct af en zul je op den duur dan weer een nieuwe soundcard aan moeten schaffen. De Emu-kaarten hebben op een beetje pc overigens een latency van 2 ms, dus daarvoor hoef je het niet te laten.
P/S. Ik maak ook elecronische muziek.
Ik heb even wat dingen bold gemaakt die ik niet begrijp. Ik weet wat ik wil. Ik wil mijn hobby professioneel aanpakken (ook weer niet té, ik geloof er heilig in dat je met talent meer kan dan met dure hardware). Dus ik ben wel van plan een goede geluidskaart te kopen. Zou je die bold dingen kunnen uitleggen?quote:Op woensdag 26 januari 2005 12:35 schreef Tranceptor het volgende:
[..]
Ik zou dan voor de 1820m gaan, ik heb hem net zelf. Als je er nog eens aan denkt om wat hardware erbij te kopen, kun je die heel simpel aansluiten op alle inputs die je tot je beschikking hebt. De Emu 1820m beschikt daarnaast over wat aardige fx die je per tweetal asiokanaal toe kan voegen, je kunt dus ook heel erg makkelijk in bus-modus alles netjes afmixen en opnemen in cubase of een ander programma.
De patchbay verdient wel waarschuwing voor de beginner en wederom Read The Fucking Manual! Het is een supergoede soundcard met twee mic pre-amps en een aantal zelf te specificeren analoge en digitale ingangen en een goede softwarematige mixer waarop je ook weer kan EQ'en, compressen e.d.
Ja is goed jow. De Emu1820m heeft de beschikking over interne effecten die op de pcikaart zelf zitten, nou moet ik wel bijzeggen alleen in 44.1 en 48khz. In 96khz en 192 khz modus kun je ze nog wel als send gebruiken, maar vergeet dat. (das een apart verhaal omdat dan ook wat ingangen wegvallen) Veruit de grootste groep neemt overigens nog steeds op in 44.1 of 48 khz dus zo belangrijk is het niet.quote:Op woensdag 26 januari 2005 14:49 schreef Disorder het volgende:
[..]
Ik heb even wat dingen bold gemaakt die ik niet begrijp. Ik weet wat ik wil. Ik wil mijn hobby professioneel aanpakken (ook weer niet té, ik geloof er heilig in dat je met talent meer kan dan met dure hardware). Dus ik ben wel van plan een goede geluidskaart te kopen. Zou je die bold dingen kunnen uitleggen?
Ik heb een speciale pc vorig jaar samengesteld voor dat soort werk en er zit momenteel al een week een Emu1820m in. Een Laptop is mobieler maar beperkter, dat zou mij beter uitkomen als manier om korte ideeen in een creatief keurslijf te gieten en thuis uit te werken.quote:Op woensdag 26 januari 2005 17:50 schreef CoiCrow het volgende:
Haha, owkee. En wat voor een geluidskaart heb je daarbij? Want als ik dan ga multitracken wil ik wel 16 kanalen in 1 keer kunnen doen. En dan natuurlijk nog de vraag of ze dat ook voor een laptop hebben, zo nee dan moet ik misschien toch voor een normale pc gaan maar dan ben ik veel minder mobiel. Hmzzz.... Choices Choices......
Gefeliciteerd met je (toekomstige) aankoop!quote:Op donderdag 27 januari 2005 19:15 schreef CoiCrow het volgende:
Hello, ik dacht ik laat even weten hoe het bij feedback is gegaan en wat het zal worden als het allemaal doorgaat:
Mixer: Tascam DM24 met Firewire card (digitale mixer en is tevens ook controler en effectenbak, ook voor live goed te gebruiken, dit ding is mooi maar wel iets duurder dan de Onyx)
Monitor Speakers: KRK RP5's (misschien worden het nog de grotere
Computer: Apple Powerbook 15" (met momenteel 768 MB geheugen, maar daar ga ik denk ik nog iets meer van maken)
Mics:
- Rode NT-1a (ZangMic)
- DRK F5H3 Drummic Set (een erg complete zet met meer spullen dan bij de samson)
- 2x een Shure SM57
Diversen: (dit krijg ik er gratis bij)
- Mic standaarden en Klemmetjes
- 12 x 15Meter XLR Kabel
Verder over de service van Feedback Apeldoorn. Ik vind dat ze erg vrij zijn en je mag overal zelf lekker mee pielen (vooral de man die over de Gitaren en Effecten ging kon ik erg waderen). Dan de persoon die me hielp bij mijn studio plan. Hij nam echt de tijd voor me en we hebben samen bijna 3 uur lang rond staan kijken, naar mijn ideeen gekeken, naar zijn persoonlijke mening gekeken (hij heeft zelf jaren in een grote studio gewerkt). Hij kwam professioneel over en we gaan nog even afspreken voor een apparte luistersessie voor de monitor speakers. Dat kan wanneer ik maar wil.
Verder wil ik nog even kwijt dat ik die Tascam echt helemaal te gek vind. Ik heb hem ook in actie mogen zien en ook de mogelijkheden van de Apple bekeken. Het is nu wel zo dat ik 500 euro over mijn buget heen ben. En hij zei ook dat de flightcase geen probleem zal worden. Ik ben dus zeer te spreken over Feedback.
En verder nog wat goed nieuws. De rest van mijn band gaan zorgen dat ze samen een paar grote goede PA speakers kopen. Dus alles is dan ongeveer wel compleet
HAHAHAHAHA!quote:Op woensdag 2 februari 2005 13:32 schreef pelleke het volgende:
Als ik zoek naar [...] Behringer [...] merken van degelijke kwaliteit dus, wat zou dan voor mij de goedkoopste oplossing zijn?
De behringer ddx 3216 is inderdaad bijna 50% in prijs gedaald en ik heb er ook al positieve reacties over gehoord, echter Behringer is kwalitaitef bij lange na niet te vergelijken met RME en Mackie, die vooral zich in de betere mid-sized studiobuurt ophouden.quote:Op woensdag 2 februari 2005 13:32 schreef pelleke het volgende:
Hoi!
Misschien net niet helemaal ontopic (zo niet, modjes mogen splitten toch?)
Ik wil een multitrack opname kunnen maken en op mijn PC kunnen planten. Nu zit ik even te denken wat voor hardware ik daar het beste voor kan gebruiken zonder gelijk aan allerlei beperkingen te zitten.
Het eerste wat mij opviel was de digitale mixer DDX 3216 van Behringer, bij tach-tally of feedback voor nog geen 700 euri te krijgen. Voordat je die echter aan je PC hebt hangen zodat je ook echt alle 32 kanalen hebt werken ben je al wat duurder uit. Je moet dan nog een uitbreiding voor je mengtafel kopen voor ADAT-OUT of TDIF-OUT, en ook nog een interface voor de pc...
Mijn PC is standaard uitgerust met IEE1394 (FireWire) en USB; dus die zou ik eventueel ook nog kunnen gebruiken...
Als ik zoek naar Rme-audio, Behringer, Mackie, merken van degelijke kwaliteit dus, wat zou dan voor mij de goedkoopste oplossing zijn?
Ik zag je nu ook al op Synthforum, heb je nou nix beters te doen dan in iedere discussie behringer te bashen? Nee, Behringers zijn in veel gevallen geen high-end mixers, maar er zijn er wel degelijk veel van goede makelij. Tussen de grote massa's apparaten die ze jaarlijks uitspugen zit weleens wat narigheid ja. Deze jongen vraagt om een DEGELIJKE mixer, meer niet. Ik denk dat een nieuwe Behringer UB-mixer of iets in die geest prima is.quote:
Optieften. Aan jou heb ik echt veel. (NOT)quote:
Je zette Behringer tussen Mackie en RME, dat was heel komisch.quote:Op donderdag 3 februari 2005 14:11 schreef pelleke het volgende:
[..]
Optieften. Aan jou heb ik echt veel. (NOT)
Die Onyx kun je via firewire ook weer aan elkaar linken en zo heb je dus opeens 32 kanalen. Tenminste dit dacht ik gelezen te hebben, dit zou je dus even moet nakijken op de site van Mackie. En er zijn uitbreidingen te kopen voor de onyx dat je wat meer kanalen hebt.quote:Op donderdag 3 februari 2005 15:17 schreef pelleke het volgende:
[..]
Het enige wat jammer is is het feit dat je ook echt gebonden bent aan een maximum van 16 kanalen tegelijk, en het wil (in mijn situatie) nog wel eens voorkomen dat je er meer nodig hebt. Wat ook nog kan (maar dan weet ik helemaal niet wat interessante hardware is) is dus gewoon een aantal voorversterkers waar je gewoon 8 microfoons in kan prikken en die ADAT (of zelfs nog mooier: Firewire!) uitpoept, en die je vervolgens simpelweg met een controller afmixt. Maar ja, wat zijn goedkope voorversterkers? De enige die ik ken is de MOTU, en die is bepaald niet goedkoop... :S
mag ik nu ff lachen? De geluiden in hardcore zijn nou niet echt kritisch ergo heb je ook geen kwalimixer nodig om het zaakje af te mixenquote:Op donderdag 3 februari 2005 09:33 schreef Tranceptor het volgende:
(...)maar zelf nog nix high-ends gepresteerd waar iemand als Catscan (hardcore) zijn spullen op een Behringer afmixt...
Ik heb naar mijn weten behringer niet gebash'ed op synthforum, en hier ging het om het feit dat hij het tussen RME en Mackie plaatste. Dus zeik niet, poepzak.quote:Op donderdag 3 februari 2005 09:33 schreef Tranceptor het volgende:
[..]
Ik zag je nu ook al op Synthforum, heb je nou nix beters te doen dan in iedere discussie behringer te bashen?
Focusrite heeft een hele goede sound in zich, ook de platinum versies! Ik gebruim zelf de preamp van de Penta weleens voor zang en het heeft een lekker dik aanwezig, maar toch transparant geluid! Echter een andere vocalstrip die ik heel veel gebruik is de Voiceworks van TC-Helicon. Deze heeft een goede preamp, voice thickening, voice modelling (verander je stem subtiel in iets zwaarder of juist vrouwlijker), pitch-correction, TC electronic reverb&delay, en harmonizer aan boord! De harmnonizer gebruik ik niet zo heel veel (maar TC gebruikt wel deze feature als DE feature van het ding) maar de rest (vooral de effecten en de pitchcorrection is echt top of the bill!quote:Op donderdag 3 februari 2005 18:39 schreef YuckFou het volgende:
[..]
nog iemand aanraders naast de Focusrite voicemaster pro?
[[url=http://www.focusrite.com/assets/products/platinum/vmpro/vmpro590.jpg]afbeelding][/url]
Je mag gerust lachen. Ik ben geen fan van de hele sound van hardcore of het genre an sich, maar voor ieder genre binnen de electronische muziek heb je tegenwoordig wel 'goed' geluid nodig. Dit is gewoon weer typisch zo'n opmerking zoals je er overal op het net zovelen hoort. Omdat het jouw genre niet is, hoef je ook niet te doen alsof je er geen moeite voor hoeft te doen, beetje zielig om allerlei shit af te kraken. Het is nou niet bepaald alsof je hardcore af kan mixen met 20 dbA ruis ofzo. Bovendien haalde ik een voorbeeld aan, ook bijvoorbeeld voor een analoge sound is een klein beetje ruis niet altijd slecht.quote:Op donderdag 3 februari 2005 18:39 schreef YuckFou het volgende:
[..]
mag ik nu ff lachen? De geluiden in hardcore zijn nou niet echt kritisch ergo heb je ook geen kwalimixer nodig om het zaakje af te mixen
Enige dat ik heb van Behringer is mijn mixer (maar ja das gewoon een mackie 24/8 kloon uiteindelijk) en mijn monitoren die ik ga vervangen. Er is zoveel bad rep over Behringer omdat ze gewoon sommige dingen zo massaal maken dat de kwaliteit verloren gaat. Toch is het een merk wat wel degelijk een aantal goede stukken apparatuur voor een redelijke prijs heeft. Ik heb het liefst een merk als TC Electronic waarvan eigenlijk iedere scheet die zij de wereld in brengen ontzettend goed is.quote:Op donderdag 3 februari 2005 20:11 schreef YuckFou het volgende:
't was (zie smile) met een knipoog bedoeld omdat ik Behringer verder niet echt hoog heb zitten, en daarnaast heb ik genoeg hardcore gehoord waarvan ik me afvroeg waarom het leuk is naar overstuurde opampen te luisteren terwijl het nummer an sich wel te pruimen was...
Ze hebben toevallig laatst een geluidskaart op de markt gebracht (*klik hier*), gedeeltelijk gebasseerd op hun nieuwe B-Control MIDI-controllers. In de laatste Sound On Sound staat er een review van.quote:Op donderdag 3 februari 2005 19:59 schreef Tranceptor het volgende:
[..]
ik heb Behringer geen geluidskaarten zien maken nog (of ik heb echt wat gemist...het kan)
Koop eens de Duitse Keys, daarin staan vele advertenties van o.a. samplers en ander studio-apparatuur. Muziekinstrumenten-winkels doen bijna niks meer aan synths, hier en daar af en toe nog een, zoals in Rotterdam en Amsterdam.quote:Op maandag 28 februari 2005 01:10 schreef Omkron het volgende:
Ik wil morgen een EMU 0404 aanschaffen.. iemand enig idee waar ik dat kan doen..?
Bij Feedback issie 99 euro, wat volgens mij best een strakke prijs is.quote:Op maandag 28 februari 2005 01:10 schreef Omkron het volgende:
Ik wil morgen een EMU 0404 aanschaffen.. iemand enig idee waar ik dat kan doen..?
Dat is gratis, in vergelijkingquote:Op maandag 28 februari 2005 01:14 schreef Tijn het volgende:
[..]
Bij Feedback issie 99 euro, wat volgens mij best een strakke prijs is.
In vergelijking met wat? Bij Thomann en Musik Produktiv issie ook 99 euro. Vrij gangbare prijs lijkt me.quote:Op maandag 28 februari 2005 01:14 schreef ArmaniMania het volgende:
[..]
Dat is gratis, in vergelijking
In vergelijking met wat ie in het bgin kostte, of begin ik nu een vergissing te maken?quote:Op maandag 28 februari 2005 01:16 schreef Tijn het volgende:
[..]
In vergelijking met wat? Bij Thomann en Musik Produktiv issie ook 99 euro. Vrij gangbare prijs lijkt me.
Ik heb geen idee wat die Emu 0404 in het begin kostte, maar zo'n spectaculair kaartje is het toch ook weer niet?quote:Op maandag 28 februari 2005 01:21 schreef ArmaniMania het volgende:
[..]
In vergelijking met wat ie in het bgin kostte, of begin ik nu een vergissing te maken?
Een uit de hand gelopen hobby... Iedere synthesizer heeft zijn eigen aparte klank, vooral de analoge synthsquote:Op maandag 28 februari 2005 01:53 schreef danni het volgende:
my god! vette aparatuur hebben jullie hoor. en het kost wat.
armanimanie heeft -tig synthesizer/keyboards.. (fluit) wat doe je met zoveel
Ikheb zelf een samson versterker staan en wil een paar passive-monitors van event
aanschaffen. daarnaast wil ik leren omgaan metlogic omdat ik daar zoveel over hoor.
een mpd-16 van akai is ook wel leuk omdat ik veel met breakbeats bezig ben.
Hopelijk post ik binnekort wat pics
De kwaliteit van een software plugin hangt af van het gebruikte algoritme. De kwaliteit van het totale geluid hangt af van de geluidskaart. Dat is helemaal niet zo verschillend met veel hardware tegenwoordig, die ook veelal digitaal is en dus ook voornamelijk afhankelijk van de gebruikte algoritmes en componenten. En aangezien computers sneller en sneller worden, is er meer en meer ruimte om een goed algoritme te draaien zonder dat dit teveel tijd kost. Op dit moment ben ik er absoluut van overtuigd dat er voldoende plugins op de markt zijn die zich op z'n minst kunnen meten met digitale hardware.quote:Op maandag 28 februari 2005 02:12 schreef danni het volgende:
1. effect plugin vs. hardware, is er verschil in kwaliteit
ik meen dat pplug-ins voor je software afhankelijk zijn van een goeie dsp op je geluidskaart?
of snap ik ut niet?
Er zijn genoeg vette filters als VST. Antares (van Auto Tune) heeft bijvoorbeeld een behoorlijk vette filter-plugin.quote:Op maandag 28 februari 2005 02:36 schreef danni het volgende:
Zijn er goeie plug-ins voor 'analog-filtering' voor op je cubase/logic?
Ik hoor (hoor.. weet nieteens waar ik over praat) dat die 'analog filtering' in oude
bakken zoals een emu-sp1200/akai-mpc60 zorgt voor die veels phatte-lo fi geluid.
Natuurlijk is dat niet hetzelfde, de samplerate verlagen (en/of de bitdepth verlagen) is een heel ander proces dan wat er in een filter gebeurt.quote:Gewoon stukjes opnemen op je pc en op lage resolutie samplen op je pc is gewoon niet
hetzelfde...Ik vraag me nou echt af hoe dat komt
In principe kan hij uit elke V/A komen, dus dan hebben we het over een Clavia Nordlead of een Access Virus.quote:Op maandag 28 februari 2005 02:12 schreef danni het volgende:
2. Die stoomboot-achtige synth geluiden in veel bekende house-club tracks zoals dat van
dj jean enzo. Waar komt dat geluid vandaan (welke synth)? altijd al willen weten
Ik heb de Emu1820m en ik heb ook zo'n probleem gehad. Je dient gewoon te zorgen dat je pc voor de rest tiptop in orde is ook qua presteren en IRQ etc, maar die 'problemen' kom je bij iedere geluidskaart tegen als je je systeem niet op orde hebt.quote:Op maandag 28 februari 2005 10:51 schreef Omkron het volgende:
Laat de EMU kaart maar zitten.. ik heb al weer genoeg gelezen..
http://www.productionforums.com/emu/topic.asp?TOPIC_ID=2364&whichpage=1
Wat je hebt is in principe prima. Een condensator mic (wat de Rode NT1a is) in een redelijk okaye preamp (die in de Spirit zitten) direct naar je computer levert een vrij schoon signaal op, waar je prima mee uit de voeten zou moeten kunnen. Dat het geluid wat de dof naar je smaak is, ligt waarschijnlijk aan het karakter van de microfoon (mits natuurlijk op je mixer alles recht of op bypass staat). EQ'en kan een oplossing zijn, een exciter kan ook wat hoog en sprankel toevoegen. Vergeet ook niet dat je ipv hoog toevoegen, er ook laag af kunt halen. Maar waarschijnlijk is de beste oplossing een microfoon waar meer het hoog in zit wat je zoekt. Kwestie van proberen en luisteren. Je zou bv eens naar de AKG C2000B of de Audio Technica 3035 kunnen kijken. Dat zijn microfoons die behoorlijk betaalbaar zijn en van nature wat meer hoog in het geluid hebben.quote:Op maandag 28 februari 2005 11:30 schreef OutKast het volgende:
Ik heb een Rode-NT1a microfoon en hiermee neem ik de zang op. Nou heb ik een Spirit Notepad die weer doorgaat naar mijn Delta 44 geluidskaart. Het geluid is in principe prima, maar wat dof. Ik werk wel wat dingen bij met de EQ van Cubase en dit geeft ook wel een mooi effect. Ook de compressie doe ik in Cubase (eigenlijk alles). Wat is jullie advies om zang op te nemen? Wat kan ik het ebste doen, en met welke materialen? Ik heb wel een redelijk beknopt budget.
Ik denk dat plaatsing van de microfoon hier ook een grote rol speelt. Als je je mic voor de klankkast van je gitaar zet, krijg je een behoorlijk dof geluid, met elke microfoon. Plaats je 'em meer richting de hals van je gitaar, krijg je meer details te horen en zit er wat minder laag in. Experimenteren met waar je je microfoon opstelt loont echt de moeite. In principe zou je gitaar dan prima moeten klinken, een gitaar met een ingebouwd element klinkt over het algemeen minder mooi dan een gitaar die is opgenomen met een condensator microfoon.quote:Nu neem ik met dezelfde mic mijn acoustische gitaar op maar hier ben ik toch wat minder over te spreken. Het geluid is te dof en te droog. Ook als ik de EQ bij werk wordt het nog niet echt geweldig. Wat voor mic kan ik beter gebruiken? Of is het misschien handiger om door te sparen voor een acoustische gitaar die ik kan aansluiten op mijn mixer?
Het hangt naast de geluidskaart (en de drivers die je gebruikt!) ook erg af van hoe snel je computer is. Een snelle computer kan een lagere latency aan dan een tragere. Wat heb je nu?quote:En wat te doen aan latency? Ik heb nu een latency van 8 ms, en dat trekt mijn compu goed, maar ik lees net in dit topic dat er inmiddels geluidskaarten zijn die op een redelijke pc 2 ms doen. Kan ik dan beter een nieuwe geluidskaart kopen?
Ik vind zelf KRK op dit moment erg goed bezig. Ze hebben passieve monitoren vanaf 99 euro per stuk die op een fatsoenlijke versterker echt behoorlijk netjes klinken. Als je geen versterker hebt of wil kopen, hebben ze ook actieve speakers vanaf 200 euro per stuk.quote:And last but not least, wat zijn goede monitoren/boxen die niet duurder zijn dan max 500 euro?
Wat is een exciter?quote:Op maandag 28 februari 2005 13:38 schreef Tijn het volgende:Wat je hebt is in principe prima. Een condensator mic (wat de Rode NT1a is) in een redelijk okaye preamp (die in de Spirit zitten) direct naar je computer levert een vrij schoon signaal op, waar je prima mee uit de voeten zou moeten kunnen. Dat het geluid wat de dof naar je smaak is, ligt waarschijnlijk aan het karakter van de microfoon (mits natuurlijk op je mixer alles recht of op bypass staat). EQ'en kan een oplossing zijn, een exciter kan ook wat hoog en sprankel toevoegen. Vergeet ook niet dat je ipv hoog toevoegen, er ook laag af kunt halen. Maar waarschijnlijk is de beste oplossing een microfoon waar meer het hoog in zit wat je zoekt. Kwestie van proberen en luisteren. Je zou bv eens naar de AKG C2000B of de Audio Technica 3035 kunnen kijken. Dat zijn microfoons die behoorlijk betaalbaar zijn en van nature wat meer hoog in het geluid hebben.
Mhmm, ik had hem inderdaad voor de klankast staan. Ik zal het inderdaad even proberen met verschillende plaatsingen.quote:Ik denk dat plaatsing van de microfoon hier ook een grote rol speelt. Als je je mic voor de klankkast van je gitaar zet, krijg je een behoorlijk dof geluid, met elke microfoon. Plaats je 'em meer richting de hals van je gitaar, krijg je meer details te horen en zit er wat minder laag in. Experimenteren met waar je je microfoon opstelt loont echt de moeite. In principe zou je gitaar dan prima moeten klinken, een gitaar met een ingebouwd element klinkt over het algemeen minder mooi dan een gitaar die is opgenomen met een condensator microfoon.
Ik heb een computer die ik vorig jaar bij Feedback heb gekocht. Hij is volgens hen juist goed afgestemd op Audio. Er zit een 2,1 Ghz processor in en 1 GB Mb RAM. Een 80 Gb HD (7200rpm). Maar ik werk ook veel met MIDI, dus misschien moet ik die eerst omzetten naar Audio?quote:Het hangt naast de geluidskaart (en de drivers die je gebruikt!) ook erg af van hoe snel je computer is. Een snelle computer kan een lagere latency aan dan een tragere. Wat heb je nu?
Een exciter is een effect, bedacht in de jaren '70 door Aphex Systems, met als doel sprankelend hoog mee te geven aan het geluid wat je erin stopt.quote:
Plaatsing van de microfoon is sowieso iets waar je altijd mee kunt spelen en heeft een grote invloed op je opname!quote:Mhmm, ik had hem inderdaad voor de klankast staan. Ik zal het inderdaad even proberen met verschillende plaatsingen.
Op zich is je computer dan snel genoeg om met lagere latency te werken dan 8 ms. Gebruik je wel de Asio driver in Cubase en niet per ongeluk de WDM of DirectX-driver?quote:Ik heb een computer die ik vorig jaar bij Feedback heb gekocht. Hij is volgens hen juist goed afgestemd op Audio. Er zit een 2,1 Ghz processor in en 1 GB Mb RAM. Een 80 Gb HD (7200rpm). Maar ik werk ook veel met MIDI, dus misschien moet ik die eerst omzetten naar Audio?
Ik heb met de Rode NT-1000 hele mooie gitaaropnames gemaakt, als ik die plaatste ongeveer een 10 cm boven endan 10 cm van de gitaar af, ter hoogte van de 12 fret en dan een beetje gericht richting klankgat.quote:
da's zo'n synth-sampler waar je een muis+monitior aan kan hangen toch??quote:Op dinsdag 22 maart 2005 18:59 schreef Omkron het volgende:
Ik zoek een Roland s-750 of nog liever een s-770.. als je wat tegenkomt.. graag..
wil ik ook hebbenquote:Op zaterdag 19 maart 2005 02:19 schreef CoiCrow het volgende:
KRK RP6 Studio Monitoren bij om de boel te kunnen beluisteren
*kleine correctie*quote:Op maandag 28 februari 2005 16:47 schreef Tijn het volgende:
Er wordt gewerkt met een vorm van vervorming om meer hoog te creeeren, wat wordt gemixed met het originele signaal.
Jij hebt zeker house gemaakt?!quote:Op dinsdag 31 mei 2005 13:48 schreef SamuraiJack het volgende:
Ik was vroeger veel bezig met muziek alleen is er nooit iets fatsoenlijk uitgekomen, hoofdzakelijk door tijdgebrek. Nu ligt mijn apparatuur weg te rotten op de zolder, best wel zonde eigenlijk.
Roland Juno-106
Roland Jupiter 8
Roland JP-8080
Clavia NordLead
TR-909
TR-808
![]()
Het is bekend dat de meeste exciters met één of andere vorm van overdrive werken (er zit dan ook vaak een 'drive' knop op om de hoeveelheid bovenharmonischen te regelen) maar dat schijnt lang niet met alle exciters zo te zijn.quote:Op zondag 27 maart 2005 20:23 schreef Omkron het volgende:
Kleine verduidelijking zul je bedoelen.. want het is toch echt vervorming..
Als het goed is geeft een exciter je geen valse indruk van ruimte, hoogstens van kleur van je algehele geluid. Je hebt er inderdaad gelijk in dat je in principe geen exciter moet gebruiken in je recordingsproces in principe. Toch kan het met een monofone bas net even dat beetje extra dynamiek geven in de klankkleur, dus het is geen absoluut gegeven. Het beste natuurlijk is een exciter te gebruiken in de masteringfase en dan met mate.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 09:55 schreef --H-I-M-- het volgende:
Ik denk dat je sowieso nooit in een recordingproces een exciter moet gebruiken, aangezien je die soms een valse indruk van ruimte kunnen geven, die dan bij de mixdown of mastering verloren gaat
Ik heb zelf de Mackie 624's en ben er zelf heel erg over te spreken!quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:13 schreef search64 het volgende:
Ik ga deze vakantie werken om te sparen voor monitoren (en een nieuwe audio interface). Ik heb al rondgekeken en geluisterd en ik zit nu naar deze drie te kijken;
Genelec 8030a
Mackie 624
Dynaudio BM5a
Alledrie ongeveer even duur, maar welke zouden jullie nemen? Ik heb nog nooit monitoren gehad, en ik hoor wel verschil, maar geen idee wat wenselijke kwaliteiten zijn.
(Audio interface wordt een E-mu 1212m met Behringer ADA8000.)
Als er op je behringer phantom-power (+48v) zit is het compatible!quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:26 schreef Disorder het volgende:
Ik wilde ook eerst monitors kopen, maar dat heeft geen nut op mijn zolder, want de accoustiek hier is bagger. Ik hou het bij mijn headphones. Werkt prima voor mij.
Weet iemand of het volgende allemaal compatible met elkaar is? Ik wil vocals gaan opnemen met Cubase sx 2.2:
Audio Technica AT 2020 condensor microphone
Behringer UB 1002 mixer
M audio Audiophile 192 soundcard
En geen 'OMG BEHRINGER SUCKS LOLLOL' graag. Dat weten we nu wel.
Nee dat was met een Terratec Phase 28.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:39 schreef --H-I-M-- het volgende:
Over de emu audio-interface weet ik niet zoveel, maar had je laatst niet playback problemen met een E-MU? Of was dat een andere kaart?
Veel succes met je aankoop!
A ok!quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:44 schreef search64 het volgende:
[..]
Nee dat was met een Terratec Phase 28.
Bedankt voor de info. Maar ik overweeg misschien ooit nog eens een synth of een effect module erbij te kopen, dan komt deze toch ook van pas? Zoveel weet ik er nog niet vanaf zoals je misschien ziet.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:42 schreef search64 het volgende:
Die mixer is best aardig, niet waardeloos hoor, maar je hangt er wel een stukken betere microfoon aan nu. Als je alleen die ene microfoon wilt opnemen, kun je beter kijken naar een goede kwaliteit microfoonvoorversterker met phantom power. Al die knoppen en schuiven heb je helemaal niet nodig dan.
Eigenlijk is de weg die mensen af leggen als ze een studiootje willen beginnen vaak verkeerd om. Het belangrijkste is een kamer met redelijke tot goede akoestiek en goede monitoren. Daarna pas de geluidsbronnen. Maar ja, het is allemaal al duur genoeg, dus dan toch maar eerst een instrument.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:44 schreef --H-I-M-- het volgende:
Trouwens het is onzin om geen monitors te hebben omdat ze geen nut hebbenin je ruimte. Bovenstaande monitors kun je naar je kamer afstellen en klinken vaak dan stukken beter dan een hoofdtelefoon! IN mijn ogen zijn goede monitors het eerste wat je dient te kopen als je met recording wil beginnen aangezien dat de toeganspoorten tot je mix zijn!
de grootste problemen zijn trouwens met een laken over de achtermuur en wat plaatsing makkelijk te verhelpen.
Nou ja, ik zit in Delft. Dat zal dus wel feedback in Rotterdam worden.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:46 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
A ok!
Prima nou succes ermee ( met je aankopen)!!
Waar shop je trouwens?
Ja, dan is een mengpaneel wel nuttig inderdaad.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:49 schreef Disorder het volgende:
[..]
Bedankt voor de info. Maar ik overweeg misschien ooit nog eens een synth of een effect module erbij te kopen, dan komt deze toch ook van pas? Zoveel weet ik er nog niet vanaf zoals je misschien ziet.
A ok, prima! Daar zijn ze ook wel goed geprijsd!quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:51 schreef search64 het volgende:
[..]
Nou ja, ik zit in Delft. Dat zal dus wel feedback in Rotterdam worden.
Tja, maar een mic van 2300 Euro is niet echt aan stervelingen als ons besteedquote:Op dinsdag 14 juni 2005 17:07 schreef Tijn het volgende:
Kheb afgelopen weekend trouwens wat gitaar- en zangpartijen opgenomen met een Neumann U87. Dan merk je echt hoe prettig het is om te werken met spullen van zulke kwaliteit. EQ'en is nauwelijks nodig, dingen worden niet irritant als je ze wat harder in de mix zet, echt relaxed.
quote:Op dinsdag 14 juni 2005 15:00 schreef --H-I-M-- het volgende:
Ik zou idd ook niet een exciter in de masteringfase gebruiken, maar zie het meer als een live ding voor bijvoorbeeld dj's, of om bijvoorbeeld je home-cinema set een boost te geven. (althans hopelijk hebben we het over hetzelfde ding!)
De 'vervorming' pas je toch niet toe op het gehele signaal, het is de bedoeling dat het er subtiel bij gemixed wordtquote:Op dinsdag 14 juni 2005 13:56 schreef Tijn het volgende:
Ik vind juist een exciter in mastering gebruiken nogal ranzig eerlijk gezegd. Het is toch vervorming wat je op alles toepast. Als je op zoek bent naar wat sprankeling kun je in die laattste fase denk ik beter met een mooie EQ wat hoog bijdraaien.
Mjah bij die radiostations sisselt het idd om je oren en dat vind ik ook lelijk. Overdaad schaadt.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 21:03 schreef Jonathon het volgende:
Veel radiostations hebben een exciter in hun chain staan om wat helder-der te klinken, boven de 15KHz mag niet door, dus je mist een hoop treble beleving dus dat proberen ze een beetje weg te werken met zo'n ding.
Ik heb zelf ook een Ultrafex staan.. zeer goed ding voor dat geld waar je hem vandaag de dag voor kan kopen.. maar hij doet eigelijk al wat te veel met het hoog zelfs als enhancer.
[..]
Ik wil het wel kosteloos bij je op komen halen hoorquote:Op dinsdag 31 mei 2005 13:48 schreef SamuraiJack het volgende:
Ik was vroeger veel bezig met muziek alleen is er nooit iets fatsoenlijk uitgekomen, hoofdzakelijk door tijdgebrek. Nu ligt mijn apparatuur weg te rotten op de zolder, best wel zonde eigenlijk.
Roland Juno-106
Roland Jupiter 8
Roland JP-8080
Clavia NordLead
TR-909
TR-808
![]()
quote:Op dinsdag 14 juni 2005 21:37 schreef Twaalfje het volgende:
Mjah bij die radiostations sisselt het idd om je oren en dat vind ik ook lelijk. Overdaad schaadt.
Bij de Ultrafex heb je geen drive knop maar een knop waarmee je instelt vanaf welke frequentie hij bovenharmonischen maakt en een knop voor de dry/wet mix. Stel je de bovenharmonischen te laag in, dan kan het idd wat scherp gaan klinken. Maar dat is natuurlijk ook helemaal afhankelijk van wat je er instopt. Ik maakte toendertijd orkestbanden met een Roland JW-50en die klonk niet al te best dus een pietsie laag en een pietsie hoog deed wonderen. Die van mij heb ik al sinds 1994 en toen was-ie 475 gulden, dat was toen idd heel goedkoop.
Ik vind sowieso dat je een enhancer niet moet kunnen horen. Het moet niet opvallen dat je hem inschakelt, pas als je hem weer uitzet moet je het gevoel krijgen dat er iets mist.
Wat ik bedoel is dat je met mastering je effect toepast op de gehele mix, terwijl het effect misschien alleen maar nodig is op een enkel spoor. Zeker omdat exciting best een heftig effect is (zelfs als je het subtiel gebruikt) zou ik het niet in de masteringfase gebruiken, maar in de mix/productie-fase, omdat je dan al je losse sporen nog voor je neus hebt.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 21:37 schreef Twaalfje het volgende:
[..]
De 'vervorming' pas je toch niet toe op het gehele signaal, het is de bedoeling dat het er subtiel bij gemixed wordt
Het kan beiden, maar het kan zeker ook je mix wat extra laten sprankelen als je het spaarzaam gebruikt. Het ligt er ook aan wat voor exciter overigens. De ene reageert veel sterker en kleurt veel meer dan de ander.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 22:23 schreef Tijn het volgende:
[..]
Wat ik bedoel is dat je met mastering je effect toepast op de gehele mix, terwijl het effect misschien alleen maar nodig is op een enkel spoor. Zeker omdat exciting best een heftig effect is (zelfs als je het subtiel gebruikt) zou ik het niet in de masteringfase gebruiken, maar in de mix/productie-fase, omdat je dan al je losse sporen nog voor je neus hebt.
Het is ook niet m'n eigen microfoon hoor. Een vriend van me heeft zo'n ding een keer goedkoop over kunnen nemen. De nieuwprijs is inderdaad nogal aan de forse kant, maar nu ik er een weekendje mee gewerkt heb, snap ik wel waar je dat geld voor neertelt.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 18:46 schreef --H-I-M-- het volgende:
[..]
Tja, maar een mic van 2300 Euro is niet echt aan stervelingen als ons besteed![]()
Wat voor pre-amp had je eraan hangen? Heb je wat van die files online staan?
Dit vind ik persoonlijk iets teveel van het goede. Het midden lijkt wat verdwenen en het heeft iets teveel (hoe zeg je dat? nouja een poging) separatie. Ik dacht in eerste instantie dat het een remix was, terwijl ik het toch mooier vind om nog wel het origineel zo mooi mogelijk te behouden. Wat ik altijd doe is steeds na een veranderin even naar het origineel terug gaan om te zorgen dat je niet 'verdrinkt' in je nieuwe mix/master!quote:Op dinsdag 14 juni 2005 22:15 schreef Jonathon het volgende:
Wat vind je van mijn FM processing?
Demo
Dit heb ik opgenomen ná de FM exciter (officieel FM signaal dus)
[..]
Mooi! Ik ben benieuwd!!quote:Op dinsdag 14 juni 2005 22:38 schreef Tijn het volgende:
[..]
Het is ook niet m'n eigen microfoon hoor. Een vriend van me heeft zo'n ding een keer goedkoop over kunnen nemen. De nieuwprijs is inderdaad nogal aan de forse kant, maar nu ik er een weekendje mee gewerkt heb, snap ik wel waar je dat geld voor neertelt.
We hadden er een Mindprint En-Voice MKII preamp voor hangen, maar die gaf halverwege de geestWe zijn toen maar verder gegaan met m'n PreSonus TubePre, twas even niet anders.
We zijn nu nog aan het mixen, maar het is de bedoeling dat het maandag af is, dus dan post ik hier het resultaat wel
Beetje schel-achtig. Heel veel compressie ook waardoor er weinig dynbamiek overblijft (ik weet dat dat nodig is voor radio om de zenders niet te oversturen) en het wat 'schreeuwerig wordt, zoals die irritante TV reclames. Echt hoog zit er volgens mij niet in (maar ik ben nu dan ook verkouden dus m'n holtes zitten wat verstopt). Ik meen ook een piek te horen rond de 6K. Al met al vind ik 't prettiger klinken dan het typische Radio 3 of 538 geluid.quote:Op dinsdag 14 juni 2005 22:15 schreef Jonathon het volgende:
Wat vind je van mijn FM processing?
Demo
Dit heb ik opgenomen ná de FM exciter (officieel FM signaal dus)
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |