In alle geval, minder bekende cocktails(denk ik) die regelmatig geserveerd worden hier thuis.
Dirty Harry. Long drink glas zo'n lang smal ding.
1/4 meloenlikeur 1/4 cointreau 2/4 tequila. Beetje ijs is leuk, en als de dranken lekker koel stonden een lang genietbaar stukje plezier. Wel voor zoetekauwen
De variatie die ik persoonlijk prefereer ,daarin word de tequilla vervangen door Poteen, een Ierse jenever die heel pittig is.
Voor de koude winteravonden, ideaal als afzakkertje of semi dessert.
Hot Jala. De drank van Londo Molari -Babylon 5
Een driehoekig glas. de rand afwerken met kristalsuiker- schijfje citroen langs de rand wrijven en dan in een laagje kristalsuiker drukken.
Mix 30ml cognac,30 ml cointreau en 45 ml blue curacao
Doe dit in een pannetje en warm snel op tot de zijkanten van het pannetje bubbeltjes vertonen.
Dit hete mengsel giet je bij 45 ml sodawater en je mixt dit tot het een blauw ondoorschijnend mengsel is.Een theelepel bloemsuiker kan erbij als je echt een zoetekauw bent.
De persoonlijke variante.Een stuk minder zoet.En veel sneller klaar.
1/3 cointreau 1/3 cognac en 1/3 blue curacao. In een glas zonder metalen randjes, en effe de microgolf oven in tot de randjes borrelen.
Ideaal slaapmutsje.
[Dit bericht is gewijzigd door Blackheart op 04-02-2004 07:25]
quote:dacht k ook
Op dinsdag 3 februari 2004 17:44 schreef insanergy het volgende:
Het is toch cocktails?
* tequila
* cointreau
* kiwi-likeur
* apricot brandy
* grenadine
* ananassap
alles in de shaker en schudden maar
daarna in zo'n groot cognacglas
3/4 Sinaasappelsap
1/4 Tequillia
Veel ijsklontjes
In schaker en goed shudden tot de (ijzeren) schaker van buiten steenkoud is
In glas schudden (GEEN IJS ERBIJ IN GLAS)
Laagje schuim uit schaker halen met een eetlepel en dit in het glas erbij doet.. NIET ROEREN OFZO!!!! gewoon erop laten vallen..
En dan het rode effect.. Een scheutje aanlenglimonade (puur) erin gieten totdat je de gewenste kleur hebt bereikt..
Rood zakt naar de bodem. Dat loop langzaam over naar oranje en dat loopt weer over naar het witte van de schuim. Als je va bovenaf kijkt zie je ook nog waar je gegeoten hebt door de schuim heen en dat ziet heel mooi uit..
Het ziet er HEEL mooi uit en het smaakt verrukkelijk.. Mooi rietje erin met allemaal decoratie aan (Sligro - Makro de groothandel dus) en klaar
Natuurlijk allemaal in een Long drink glas
2 delen vodka
1 deel blue curacao
5 delen ananassap
1 deel kokosmelk
1 deel slagroom
Mik deze ingredienten in een met ijsklontjes gevulde shaker en shaken maar.
Verdeel daarna het baby blauwe goedje over je cocktailglazen.
Erg lekker.
Is wel erg lekker maar niet combineren met andere mixen anders....quote:Op dinsdag 9 november 2004 22:35 schreef Punnik het volgende:
Malibu met Chocolade-melk [vloeibare Bounty]
quote:Op zaterdag 13 november 2004 17:13 schreef heiden6 het volgende:
rum en dubbel frisss
Ik drink het 50/50, trouwens.
quote:Op dinsdag 9 november 2004 22:24 schreef Martijn_77 het volgende:
- Cassis met Amareto
Lekker een banaan in je cola stoppenquote:Op woensdag 17 november 2004 20:02 schreef robina het volgende:
pisang-cola
foei, gin - tonick, en citroen, net parfum, en zo voelt je hoofd ook de dag erna.quote:Op donderdag 18 november 2004 00:10 schreef shredder het volgende:
gin 7(up)
En wat voor rode wijn pakt ze dan?quote:Op donderdag 18 november 2004 10:43 schreef Oceanonix het volgende:
Een vriendin van me drinkt rode wijn met 7-up
lijkt op lambrusco maar dan iets minder zoet
Dat is misschien nog wel het ergste, dat maakt haar niet uit. Het verschil proeft ze toch nietquote:Op vrijdag 19 november 2004 19:34 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
En wat voor rode wijn pakt ze dan?
Maakt niet uit, anything, niet te duur is het handigst.quote:Op vrijdag 19 november 2004 19:34 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
En wat voor rode wijn pakt ze dan?
Verschrikkelijk!!!quote:Op vrijdag 19 november 2004 20:35 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Dat is misschien nog wel het ergste, dat maakt haar niet uit. Het verschil proeft ze toch niet![]()
(dus die goede wijn die in huis gehaalt had wordt ook gewoon gemixt)
quote:Op zaterdag 12 februari 2005 23:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Long Island Ice Tea
Daar zit helemaal geen thee in, heel verrassend
gelijke delenquote:Op zondag 13 februari 2005 10:44 schreef Drive-r het volgende:
[..]
![]()
Alleen jammer dat ik de dag erna altijd mezelf afvraag hoe ik geeindigt ben.... Man wat wordt je dronken van dat spul, het smaakt niet sterk...
Ken het als Chocomel met Malibuquote:Op zaterdag 12 februari 2005 23:08 schreef Vanyel het volgende:
Malibu perziksap en Kahlua chocomel (chocodreun)
Jum
er staat toch duidelijk verrassende mixen...quote:Op vrijdag 19 november 2004 19:35 schreef Zwansen het volgende:
Sinas beerenburg, cola mag ook.
Gewoon uitleggen dat haar bloed ook rood is en vast ook lekker zal smaken met 7-upquote:Op vrijdag 19 november 2004 20:35 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Dat is misschien nog wel het ergste, dat maakt haar niet uit. Het verschil proeft ze toch niet![]()
(dus die goede wijn die in huis gehaalt had wordt ook gewoon gemixt)
Beco / Manadarijntje?quote:Op zondag 13 februari 2005 12:52 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
er staat toch duidelijk verrassende mixen...
Een Beco of mandarijntje is zooo standaard
dit is een mudslidequote:Op vrijdag 19 november 2004 19:21 schreef Coolfool het volgende:
Lekker i.p.v. simpel baileys: een deel baileys, een deel wodka en een deel tia maria
quote:Op zondag 13 februari 2005 10:44 schreef Drive-r het volgende:
![]()
Alleen jammer dat ik de dag erna altijd mezelf afvraag hoe ik geeindigt ben.... Man wat wordt je dronken van dat spul, het smaakt niet sterk...
Be(erenburg) Colaquote:Op zondag 13 februari 2005 21:54 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Beco / Manadarijntje?
Ken ze niet.....![]()
mmm, die is toch niet zo gek? een jaeco..quote:Op donderdag 18 november 2004 00:15 schreef Killer_Mom het volgende:
Jeagermeister met Cola, ijskoud
quote:Op maandag 14 februari 2005 00:35 schreef Tha_Butcha het volgende:
mm, screwdriver is vodka met sinasappelsap on the rocks
sex on the beach weet ik niet meer.
maar die zijn beiden toch wel vrij common?
OEH OEH OEH...quote:
en mijn favorite: B-52:
- khalua
- tia maria
- bailey's
vervolgens in de fik steken, opsnuiven
en daarna zuipen
dat jij het nog onthoudt joh, bij mij zijn hte maar vage vlekken en zwarte gatenquote:Op maandag 14 februari 2005 00:44 schreef Oblivion het volgende:
[..]
OEH OEH OEH...![]()
Brings back memories...![]()
Baaaaaaaaaad memories....![]()
Klinkt erg goed ga van het weekend Meloen Likeur en Bacardi Lime kopenquote:Op maandag 14 februari 2005 10:30 schreef Underdoggy het volgende:
cuba-libre zou ik met limoen doen persoonlijk. Gewoon fijnstampen en erin doen met sap en al
wat ik een erg lekkere vind is de crocodile
2 shots Meloen Liqueur
1 shot Bacardi Lime
aanvullen met Sprite
Serveren met veel ijs
Waar kun je het nog meer door gooien dan?quote:Op donderdag 17 februari 2005 13:38 schreef Underdoggy het volgende:
meloenlikeur heeft sowieso een verrassende effect vaak.
Mits orange juice, hč?quote:Op dinsdag 22 maart 2005 02:46 schreef Sinaasappel het volgende:
coctails roeleren, dat is het enige wat ik er over te zeggen heb
dat ook. op me werk hebben we de coctail sex on the beach, die is wel lekker zoetquote:
Sex on the beach.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 02:51 schreef Sinaasappel het volgende:
[..]
dat ook. op me werk hebben we de coctail sex on the beach, die is wel lekker zoet
Zekers, met lekker veel mint! Maar goed, zonder alcohol is het idee natuurlijk beetje weg... Ik maak wel vaak kannen ijswater met limoen en mint uit de tuin in de zomer, lijkt er een beetje op...quote:Op zaterdag 14 mei 2005 18:17 schreef tonks het volgende:
Iemand dit ooit al eens gedronken?
Lijkt me echt super lekker![]()
Ingredients:
* 2-3 oz Light rum
* Juice of 1 Lime (1 oz)
* 2 tsp Sugar
* 2-4 Mint sprigs
* Soda water
Mixing instructions:
Lightly muddle the mint and sugar with a splash of soda water in a mixing glass until the sugar dissolve and you smell the mint. Squeeze the lime into the glass, add rum and shake with ice. Strain over cracked ice in a highball glass. Top with soda water, garnish with mint sprig and serve.
Weet iemand of dit ook zonder alcohol kan?
quote:Ingredients:
* 2-3 oz Light rum
* Juice of 1 Lime (1 oz)
* 2 tsp Sugar
* 2-4 Mint sprigs
* Soda water
Mixing instructions:
Lightly muddle the mint and sugar with a splash of soda water in a mixing glass until the sugar dissolve and you smell the mint. Squeeze the lime into the glass, add rum and shake with ice. Strain over cracked ice in a highball glass. Top with soda water, garnish with mint sprig and serve.
quote:MATEN:
1 maat = 4 cl
1 dash = 1 scheutje, 1 druppel
1 eetlepel = 8 ml
30° G.L. = alcoholgehalte (Gay Lussac)
DE COCKTAILS
· Screwdriver: De one and only wodka-orange: giet 4/10 wodka in een (hoog) glas gevuld met ijs. Werk daarna af met 6/10 fruitsap. Omgekeerde verhouding mag ook, maar dan op eigen risico!
· Fresh: doe 3,75 cl wodka in een glas met ‘crushed ice’, voeg iced-tea toe en mix het goed.
· Mudslide: 2,5 cl wodka mengen met 2,5 cl koffielikeur en 2,5 cl Bailey's Irish cream in een beker met alweer ‘crushed ice’. Daarna alles in een cocktailglas gieten.
· Pink Pussy Cat: 3,75 cl wodka gieten in een rond glas gevuld met ijsblokjes en daarna overgieten met pompelmoessap. Voeg ten slotte 1 scheutje grenadine toe voor de kleur.
· Wodka-Cola: 5 cl wodka op 6 ijsblokjes gieten, aanvullen met cola en eventueel enkele druppels citroen toevoegen.
· Sling: Meng 5 cl wodka, 1,6 cl suikersiroop, 2,5 cl citroensap en 5 cl ijskoud water in een glas gevuld met ijs. Werk af met een citroenschijfje!
· Bloody Mary: 9 cl tomatensap, 4,5 cl wodka, het sap van een halve citroen en enkele druppels Worcestershiresaus of Tabasco op ijsblokjes. Roeren en dan selderijzout en peper toevoegen. Giet over in een hoog glas zonder ijs en zet een schijfje citroen op de rand.
· Klassiekers Wodka Martini, Wodka Red Bull en Wodka Tonic: logisch!
RODE WODKA
Tussen rode wodka en gewone zit geen hemelsbreed verschil. Het kleur verschilt uiteraard en de rode wodka is iets zoeter. Het alcoholgehalte is een stuk minder maar je wordt er gegarandeerd even snel zat van!
· Sunset: 5 cl rode wodka mengen met 12 cl sinaasappelsap in een glas met ijs. Eventueel afronden met een schijfje citroen.
· Mistery: 5 cl rode wodka samen in een glas met ijsblokken en 12 cl cola.
· Bitter: spreekt voor zich: 5 cl rode wodka met 12 cl bitter lemon afgewerkt met ijs.
· Red Grape: 5 cl rode wodka met 12 cl pompelmoessap.
· Dark: 5 cl rode wodka gieten in een glas met ‘crushed ice’ en dan overgieten met 12 cl iced-tea.
· Club: 5 cl rode wodka in een glas met ijs en 12 cl Ginger-ale mengen.
· Sparkling: 5 cl rode wodka, 12 cl limonade en muntblaadjes ‘op een bedje’ van ijs.
· Sweet Coco Dream: 1 maat rode wodka, 2 cl Batida de Coco en 8 cl exotisch fruitsap mengen en in een glas met ijsblokjes serveren.
De meest geliefde en bekende cocktail met rode wodka blijft de rode wodka-Red Bull!
quote:[
Capeta. Dat is met ijs , gecondenseerde melk (liefst ongezoet), cacao, guarana, kaneel, honing en eventueel wat vruchtensap, mijn voorkeur heeft maracuja.
Je hoeft ze toch niet per sé door iemand anders te laten mixen voor een klein vermogen?quote:Op dinsdag 21 juni 2005 23:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
jammer dat ze zo duur zijn, ik zou er wel vaker aanwillen
das dan wel weer waarquote:Op woensdag 22 juni 2005 01:16 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Je hoeft ze toch niet per sé door iemand anders te laten mixen voor een klein vermogen?
Heb je geen drank in huis ofzo?![]()
Welke? Post anders het recept hier. Kan ik het ook uitproberen.quote:Op woensdag 22 juni 2005 01:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
das dan wel weer waar
oh, ik heb trouwens wel 1 keer een eigen gemixte gekregen![]()
maar ik zag hele interresante, die ik zeker nog wil uitproberen
Screwdriver:quote:Op maandag 14 februari 2005 00:31 schreef Oblivion het volgende:
Heb wel eens "sex on the beach" gedronken, en een "srewdriver".
Maar weet echt niet meer wat erin zat, en met google krijg je veel verschillende mixen...![]()
quote:Ingrediënten (4 glazen):
5 deciliter koffie (sterk)
8 theelepels bruine suiker
4 borrelglaasjes Ierse whiskey
4 toefjes slagroom
2 theelepels cacao
Bereiding:
Neem voor elke gast een (groot) wijnglas of een speciaal Irish Coffee-glas. Doe hier per glas twee theelepels bruine suiker in. Doe in elk glas een borrelglaasje whiskey. Schenk de glazen met de hete koffie tot driekwart vol. Vul de glazen verder met slagroom. Strooi bovenop de slagroon een beetje cacaopoeder.
quote:Blue Curacao is een blauwkleurige likeur. De smaak is ontleend aan de schillen van de Curacao, een appel die verwant is aan de sinaasappel.
Alcoholpercentage 24%
Bacardi Razz dat ken ik niet. Wat is dat?quote:Op vrijdag 22 juli 2005 16:51 schreef ROG het volgende:
Bacardi Razz met Coca Cola! Of Sprite.
quote:Op zaterdag 23 juli 2005 12:20 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Bacardi Razz dat ken ik niet. Wat is dat?
klinkt lekkerquote:Op zaterdag 23 juli 2005 18:37 schreef ROG het volgende:
[..]
[afbeelding]
Zit in een Lemon fles zeg maar, rum met een frambozen smaak (raspberry -> razz). Lekker zacht en zoet. In een mix met cola veel minder mat dan een reguliere Baco.
Wordt érg veel gedronken op Curacao, nu sinds kort ook in de winkels in Nederland. In een enkele discotheek wordt het al geschonken, al moet je het barpersoneel wel even de fles aanwijzen.
Érg lekker gemixt met cola dus als je tja, qua smaak van cola/Sprite, Roosvicee, vruchtensapjes, etc. houdt. -> in andere woorden: framboos moet wel je ding zijn.
Ben deze tegen gekomen:quote:Op zondag 31 juli 2005 02:41 schreef Molluck het volgende:
Hoe heet deze mix? Ik kreeg hem van een vriend van me die barman is, maar hij wilde niet zeggen hoe die heette en wat er precies in zat
iig Blue Curacao en Flugel, maar wat verder en hoe heet het?
Waar haal je die swee en sour mix dan vandaan?quote:Op dinsdag 2 augustus 2005 14:26 schreef Luuksor het volgende:
Mojito is inderdaad erg lekker! Maar mijn favoriet blijft:
Linchburg Lemonade
1 deel whisky
1 deel sweet and sour-mix (bij de gewone slijter helaas nog niet kunnen vinden..)
2 delen 7-up
shaken, serveren met schijfje citroen.. erg smakelijk
White russianquote:Op dinsdag 2 augustus 2005 14:29 schreef Aventura het volgende:
White Russian, heerlijk!!
30 ml wodka, 20 ml Kahlua, 20-30 ml melk en evt. wat room.
Volgens deze link is Citronadequote:Op woensdag 31 augustus 2005 20:03 schreef linde002 het volgende:
Heb ik allebei op vakantie gehad, helaas heb ik geen flauw idee wat citronade is en hoe ik dit kan maken. Dit geld ook voor ananassap, waar kan ik dit vinden? of hoe maak ik dit?
en ananassap dat moet bij de AH wel te vinden zijnquote:Citronade
Ingredients:
8 oz Lemonade
3 shots Absolut Citron
Mixing instructions:
Mix Lemonade and Citron into a Collins glass....shake or stir, add ice, and drink.
ok bedankt, ik zal eens kijken. Wel raar want de citronade kwam daar gewoon uit 1 fles (premix?). Ik zal het eens proberen iig.quote:Op woensdag 31 augustus 2005 20:16 schreef Martijn_77 het volgende:
Volgens deze link is Citronade
Citronade
Ingredients:
8 oz Lemonade
3 shots Absolut Citron
Mixing instructions:
Mix Lemonade and Citron into a Collins glass....shake or stir, add ice, and drink.
en ananassap dat moet bij de AH wel te vinden zijn
In bier zit zo weinig alcohol dat ik niet snap waarom je het zou willen mixen, ik ken alleen de mix met 7-UP...Sneeuwwitje is dat geloof ik, maar dat vind ik dus echt niet te pruimenquote:Op woensdag 21 september 2005 21:17 schreef TheMus het volgende:
eej mensen hier!
hebben er nog mensen die andere cocktails mej bier weten?!
laat ze ff weten!
Marshalquote:Op woensdag 21 september 2005 21:17 schreef TheMus het volgende:
eej mensen hier!
hebben er nog mensen die andere cocktails mej bier weten?!
laat ze ff weten!
Klinkt goed al zou ik het persoonlijk eerder met koude chocolademelk doen.quote:Op zaterdag 22 oktober 2005 22:30 schreef Brentmeister het volgende:
Warme chocolademelk met muntlikeur. Vloeibare After Eight![]()
Warme is echt heerlijk, vooral op de koude winteravondenquote:Op zondag 23 oktober 2005 00:31 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Klinkt goed al zou ik het persoonlijk eerder met koude chocolademelk doen.
quote:Van de week had ik een gesprek met een collega over cocktails. Zij is helemaal gek op een cocktail die Caipirinha heet. Zelf had ik er nog nooit van gehoord, maar het klonk iig wel lekker.
Om nu onnodig veel geld te gaan uitgeven tijdens het uitgaan om allerlei cocktails te proeven lijkt me niet zo een goed idee. Daarom ben ik opzoek naar een boekje met daarin allerlei recepten voor alcohol houdende cocktails. Op het internet zijn er natuurlijk genoeg te vinden... alleen vraag ik me af welk van deze boekjes goed is.
Mijn vraag is dus simpel. Heeft iemand ervaring met dergelijke boekjes en raadt me een specifieke aan?
Thx!
quote:Op zondag 1 januari 2006 02:30 schreef Falco het volgende:
Jongens, jongens! Wat ik deze jaarwisseling ontdekt heb, WORDT de nieuwe trend van 2006: DE Falco-mix! Teringjantje, wat is die lekker en hij is nog simpel te bereiden ook. Dit is echt gruwelijk lekker.
Het recept:
Ingrediënten:
- Een pak karnemelk
- Wodka
- 7UP
Bereiding:
Schenk achtereenvolgens in een wijnglas:
- 30% Wodka
- 40% Karnemelk
- 30% 7up
en je hebt je Falco-mix gemaakt, geniet ervan!
Dat is een goede tipquote:Op maandag 2 januari 2006 23:48 schreef Pilootje het volgende:
Voor de mensen die het leuk vinden om zelf coctails te maken: Koop eens het boek 365 cocktails van brian lucas. Verkrijgbaar bij bol.com o.a. Mooi boek, veel foto's en uitleg.
Flesje Underberg in bier glas gieten en daarna bier derbijquote:Op woensdag 21 september 2005 21:17 schreef TheMus het volgende:
eej mensen hier!
hebben er nog mensen die andere cocktails mej bier weten?!
laat ze ff weten!
Nou cocktails wil ik ze niet noemenquote:Op woensdag 21 september 2005 21:17 schreef TheMus het volgende:
eej mensen hier!
hebben er nog mensen die andere cocktails mej bier weten?!
laat ze ff weten!
Inderdaad (witte) rum en (witte) wodka. Met (veel) verschillende soorten fris (Fanta, Coca Cola, Sprite, etc) en veel (gecrushed) ijs loopt het misschien nog beter dan wanneer onervaren mensen moeten gaan cocktail shaken, voor sommigen is de lol er dan snel af.quote:Op dinsdag 18 april 2006 13:04 schreef Tasje het volgende:
Ik wil binnenkort een cocktailparty geven, maar om nu heel veel geld uit te geven aan allerlei flessen drank die je ervoor nodig hebt...
Ik wil als basisdrank iets van Rum of Wodka in huis halen, en dan hiermee wat mixen. Weten jullie wat standaard cocktails met deze dranken, waar je niet al te veel overige sterke dranken voor hoeft te kopen?![]()
quote:Op woensdag 5 juli 2006 09:08 schreef Corksterr het volgende:
Post hier jouw cocktailrecepten en je ideeën erover!
Ik heb zelf enkele goede sites, boordevol cocktailrecepten:
Cocktailsite 1
Cocktailsite 2
Cocktail.startkabel.nl hebben we ook nog.
Ik vind zelf o.a. de volgende cocktail lekker:
40 ml Bacardi - wit
40 ml Rose's Lime Juice
40 ml grapefruitsap
scheutje grenadine
ijsblokjes, met als gevolg...
[afbeelding]
Barst los.![]()
quote:Op woensdag 5 juli 2006 14:27 schreef Corksterr het volgende:
Die grenadine is gewoon hetzelfde als de grenadinesiroop uit de supermarkt?
op de site van smirnoff staat een "mixmaster" maar denk tomatensap, sinaasappelsap, citroensap, grapefruitsap en b.v. tequilla.quote:Op woensdag 5 juli 2006 18:12 schreef Corksterr het volgende:
Ik heb pas een fles Wodka gekocht.
Wat is een aanrader om deze drank mee te mixen? Of kennen jullie goeie cocktailrecepten hierbij?
Tja ik heb in de aanbieding Smirnoff Wodka gekocht, voor 15 euro. Gemixt met ananas-, mango- en sinaasappelsap en nog paar kleine dingetjes. Zou de verhoudingen niet meer weten, heb maar wat gedaan maar smaakt vrij lekker.quote:Op woensdag 5 juli 2006 20:41 schreef Msx-Hinter het volgende:
[..]
op de site van smirnoff staat een "mixmaster" maar denk tomatensap, sinaasappelsap, citroensap, grapefruitsap en b.v. tequilla.
Vliegend hert.quote:Op woensdag 5 juli 2006 10:01 schreef R_Style het volgende:
Jagermeister-Red bull jammie
Cocktail 'menu'quote:Op vrijdag 11 augustus 2006 23:36 schreef Erik_27 het volgende:
Over twee weken geven wij een Caribbean Party en we willen dan ook cocktails schenken.
Zelf denken we aan een soort 'menu' met 4 a 5 cocktails. Uiteraard zo divers mogelijk maar we willen ook voorkomen dat we 20 soorten drank nodig hebben. Eigenlijk is het als een kaasplankje samenstellen, er moet voor ieder wat wils zijn dus een zoete, een alcoholvrije, een sterke cocktail etc. Wat zijn jullie tips voor een gevarieerd aanbod?
mmm goed idee, ff kijken of dat wat is...quote:Op donderdag 17 augustus 2006 19:09 schreef Martijn_77 het volgende:
Zo je voor de amandelsiroop niet die van DE kunnen gebruiken die ook door de koffie moet?
Dirck III verkoopt sweet & sour, verpakking ziet er zo uit:quote:Op donderdag 17 augustus 2006 15:01 schreef The_stranger het volgende:
Wie weet waar ik de volgende dingen kan kopen, of eventueel zelf maken?:
-sweet and sour mix
Nectar maken kan misschien het beste met Monin siropen en water. www.monin.comquote:Op donderdag 17 augustus 2006 15:01 schreef The_stranger het volgende:
Ik heb sinds jaren al een liefdesverhouding met cocktails, maar dat bestond meer uit veel geld uitgeven in een bar, dan het zelf maken, dat bleef meestal steken bij gimlets en fizz's.
Nu heb ik een paar lekkere cocktails gevonden, echter een aantal ingredienten zijn mij vrij onbekend en kan ze derhalve ook niet vinden.
Wie weet waar ik de volgende dingen kan kopen, of eventueel zelf maken?:
-kersennectar
-bananen nectar
-andere vruchtennectars (maracuja, mango etc)
-amandelsiroop
-sweet and sour mix
Voor de nectars ben ik al in toko's, grote albert heijns, natuurwinkels, slijters geweest, maar zonder resultaat.
+quote:Op vrijdag 18 augustus 2006 00:04 schreef rooienar het volgende:
[..]
Nectar maken kan misschien het beste met Monin siropen en water. www.monin.com
Of gewoon fruit blenderen.
Monin wordt verkocht bij de Hanos(die heeft veel soorten),
Slijters verkopen soms ook Monin of delicatessenwinkels (Kaasmarkt, kinkerstraat, Amsterdam), eventueel in Duitsland bestellen bij Barfish.de of bij Weinquelle.com (nee ik werk niet voor Monin)
Probleem is dat ik niet precies weet wat nectar inhoudt. Is het een geconcentreerde vorm van vruchtensap, is het precies hetzelfde, of iets totaal anders? Dus als er geen nectar op de verpakking staat, weet ik niet of het voldoetquote:Op donderdag 17 augustus 2006 22:26 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je voor die nectars of een vervanger er van al bij de Lidl gekeken? Weet niet of de sappen die ze daar hebben ook voldoen?
Bij de AH in Zaandam nietquote:Amandelsiroop staat in Groningen gewoon in de supermarkt bij de Oosterse assorti (natuurlijk ook in toko's), Simon Levelt heeft ook amandelsiroop staan voor in de koffie.
Had iets totaal anders in mijn hoofd qua sweet 'n sour mix, maar dat is inderdaad wel zelf te maken.quote:sweet en sour mix is volgens mij alleen bedoeld voor luie amerikanen,
(ingredienten: citroen en/of lime sap, water,suiker en conserveermiddel),
advies, lekker zelf maken. (zonder de conserveer)
Op de havana club site kun je ze kopen, ik krijg echter slechts de Duitse site werkend (www.havana-club.de in de shop sectie) voor 5,99 p/squote:succes met shaken , een vraagje nog:
Havana club heeft momenteel stirrers (cocktail roerstaafjes) met een soort sambabal eraan waarmee je dus ook muziek kan maken, heeft iemand ze al in Nederland (te koop) gezien ?
Dus als ik het goed heb, is nectar een verdunde, eventueel zoetere versie van de vruchtensap?quote:Op vrijdag 18 augustus 2006 11:19 schreef rooienar het volgende:
Volgens mij is nectar sap met water en eventueel suiker, exacte percentage weet ik niet maar onder een bepaald vruchtenpercentage mag je iets geen sap meer noemen (ligt aan de landelijke warenwet)
Bij een aantal vruchten die je noemt moet je wel water toevoegen anders heb je weinig sap , bananensap
Dan zou je het dus ook zelf kunnen maken met suikersiroop en sap.quote:Op vrijdag 18 augustus 2006 12:14 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Dus als ik het goed heb, is nectar een verdunde, eventueel zoetere versie van de vruchtensap?
Tsja... blijft lastig....quote:Op zaterdag 19 augustus 2006 00:02 schreef rooienar het volgende:
Nectars are a type of uncarbonated soft drink made with fruit juice. They are distinguished from drinks actually labelled as 'fruit juice' by the drinks industry as they do not contain 100% juice, and can contain many other ingredients, generally water, sweeteners, and preservatives. A nectar can contain anywhere between 0-100% fruit juice.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nectar_(drink)
Er is zelfs een heel topic over Sangria: Receptenquote:Op zaterdag 9 september 2006 20:14 schreef edje34 het volgende:
Hoe maak je de lekkerste Sangria?
quote:Op zaterdag 21 oktober 2006 16:34 schreef henkSX het volgende:
volgens mij baileys en iets koolzuurhoudends
quote:Op zaterdag 21 oktober 2006 00:31 schreef Jimbo het volgende:
Hey , binnen kort heb ik dus zn cocktail feeste bij zn maat van me eh , en we zijn met zn 6en en willen dus ong 6/7 flessen drank halen , maar nu zitten we te denken wat dr zn beetje gekocht worden kan. want het moet wel allemaal een beetje bij elkaar passen dus ik hoopte dat jullie nog wat recepten hadden mss.
we halen iig Vodka in huis om bloody mary's te maken dusja t zou fijn zijn als er in de recepten vodka zat
Bloody Mary recipe
Ingredients
1 1/2 oz vodka
3 oz tomato juice
1 dash lemon juice
1/2 tsp Worcestershire sauce
2 - 3 drops Tabasco® sauce
1 lime wedge
(voor degeen die niet weten wat een Bloody mary is)
bvd
-
Jimbo.
Cocktailquote:Op zaterdag 4 november 2006 21:34 schreef AffiliateD het volgende:
Ik kon geen centraal cocktail topic vinden
Ik zou graag een goede cocktail willen maken, ik heb helaas slechts de volgende dranken tot mijn beschikking:
Vodka
Grand Marnier
Bacardi
Jaegermeister
Blue Curacao
Wie helpt
Jullie zijn dom en kunnen niet lezen... Lees dan wat er staat, een foto moet erbij. Geen irritant opsomtopic, dus niet zoals cocktails en mixen...quote:Op woensdag 3 januari 2007 00:14 schreef P8 het volgende:
Zoals de TT al zegt: wat is jouw favorite cocktail? En om er niet een geheel irritant opsomtopic van te maken: post ook de ingredienten, bereidingswijze, en een pic!
Idd ga een merge aan vragenquote:
Recepten, altijd handig. Welke cocktails ervan vind jij lekker?quote:Op zondag 25 februari 2007 23:31 schreef Dauthi het volgende:
www.drinksmixer.com meer dan 10000 recepten
Witte cacao is ook niet echt wit, maar doorschijnend, is algemeen verkrijgbaar.quote:Op zondag 25 februari 2007 22:50 schreef -Trinity- het volgende:
Op zich staat hier een hoop, en hier ook. Mijn favoriet is de Strawberry Shortcake, maar ik heb nog nooit witte crčme de cacao kunnen vinden. Dat is niet zo erg, ook zonder is 'ie lekker en je kunt er ook een aardbeiensausje doorheen gooien ipv verse gepureerde. Wat erg simpel en zoet is is zelfgemaakte flugel/toppertje: rode wodka met energydrink zoals red bull of red oktober... Jus met pisang ambon kan ook wel eens lekker zijn, net als een mojito, maar dat is echt een fris drankje voor in de zomer, en je moet uitkijken dat je niet uitschiet met de mint. Voor de rest is een beetje uitproberen meestal wel leuk hoor.
Wat is daar dan mis mee? Zie mijn bericht hierboven, dat ligt daar prima in de vriezer, wat mij betreft. Lekker toch, voor een cosmo op de vrijdagavond? Of begrijp ik je verkeerd?quote:Op maandag 26 februari 2007 10:32 schreef HostiMeister het volgende:
(zo lijkt het alleen of ik altijd wodka in huis heb)
quote:Op maandag 26 februari 2007 13:55 schreef delores het volgende:
TS, ik weet niet of je al vaker cocktails gedronken hebt, dus misschien is de volgende waarschuwing overbodig.Van verschillende dranksoorten door elkaar slurpen kan een mens flink bezopen (of beroerd zelfs) worden. Ik kan er zelf iig *erg* slecht tegen, en vermijd het achter elkaar 'uitproberen' van cocktails met verschillende drank als basis. Niet eerst eentje met wodka, dan een met rum, dan een met tequila. Met name met tequila heb ik me al een paar keer flink verkloot...Dat verdraagt zich gewoon niet met andere alcoholische dranken, in mijn lijf dan - misschien dat anderen er geen last van hebben. In veel cocktails zitten van zichzelf al meerdere soorten drank, no worries there...maar drink niet *alles* door elkaar, wou ik maar ff zeggen
![]()
Kun je ook met whiskey doen. ben even de naam kwijt, maar zelfde ideequote:Over wodka gesproken. Als je een grote bierpul hebt en een klein jeneverglaasje (zoeen zonder voetje) dan kan je een vol jeneverglaasje met wodka in de bierpul zetten en daarnaast verder vullen met bier. Dat kan want de wodka is zwaarder. Bij de laatste slokken krijg je de wodka mee. Overigens alleen voor ervaren drinkers, 't is heavy, russisch recept.
Nee, ik formuleerde het verkeerd, zo lijkt het als of ik een of andere wodka freak ben, terwijl ik er puur niet eens van hou. Maar je hebt gelijk, er is niets mis mee om zo nu en dan met een lekker cocktailtje op de bank te pleuren na een stevige dag werk.quote:Op maandag 26 februari 2007 14:07 schreef delores het volgende:
[..]
Wat is daar dan mis mee? Zie mijn bericht hierboven, dat ligt daar prima in de vriezer, wat mij betreft. Lekker toch, voor een cosmo op de vrijdagavond? Of begrijp ik je verkeerd?
quote:Op zaterdag 14 april 2007 14:46 schreef NJlo het volgende:
Jullie nog tips?
lekker vind ik persoonlijk een Embryo'tje, sambucca met baileys erop gelegd via de bolle kant van een lepel in een shotjesglas
om iemand lekker dronken te krijgen is een snowball geweldig, dopje cointreaux (sp?), 2 theelepels advocaat, in een wijnglas en opvullen met sprite of 7up.
quote:Op zaterdag 14 april 2007 15:40 schreef Pikkebaas het volgende:
Mojito ! Rum met ijs en munt, erg lekker!
quote:Op zaterdag 14 april 2007 15:55 schreef NJlo het volgende:
daar hoort toch ook nog limoen en suiker bij?
quote:Op zaterdag 14 april 2007 16:36 schreef EricT het volgende:
Spuitwater, cubaanse rietsuiker, limoen, vers munt, cubaanse rum![]()
Fireballquote:Op zaterdag 14 april 2007 22:20 schreef NJlo het volgende:
hmm nu ik dit door zit te lezen heb ik nog 2 ideetjes:
weet iemand mixjes met donker bier (daar hou ik persoonlijk iets meer van en een heel donkere cocktail lijkt me wel hip, gecombi'd misschien met black deviltjes) ??
en weet iemand cocktails die in de fik moeten - liefst waarbij niet alle alcohol verdwijnt natuurlijk. Voor de simpsons-fans onder ons, flaming moe's anyone?
Hebben witte cacao gebruikt voor onze welkomstcocktail afgelopen weekend. In principe gewoon een White Russian, alleen dan met Creme de Cacao ipv Kahlua. Wodka in de vriezer, Cacao goed koud, shaken met evenveel melk en serveren in een lange flute. Het was de opening voor een motorbedrijf, dus de cocktail heette: Melk: De Witte Motorquote:Op maandag 26 februari 2007 11:37 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Witte cacao is ook niet echt wit, maar doorschijnend, is algemeen verkrijgbaar.
[afbeelding]
Je bedoelt blueberry likeur, dat is gewoon te koop bij de slijter.quote:Op woensdag 13 juni 2007 01:03 schreef Nashje het volgende:
Waar kan ik een fles Blueberry (sinas) kopen? Hoef ik toch niet in een slijterij te zijn? Zou wel mooi zijn, want ik heb nog een gall&gall bon.
Met een scheut baileys erbij is het ook lekkerquote:Op dinsdag 9 november 2004 22:35 schreef Punnik het volgende:
Malibu met Chocolade-melk [vloeibare Bounty]
quote:Op woensdag 13 juni 2007 10:29 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Je bedoelt blueberry likeur, dat is gewoon te koop bij de slijter.
Wat bedoel je met sinas, ga je een raketje maken?
True. Maar dat vond ik wel een heel raar verhaal. Echt een soort bal in je maag.quote:Op dinsdag 4 maart 2008 00:08 schreef Nashje het volgende:
Alcohol is gevaarlijk.
volgens mij is dat echt dikke onzinquote:Op dinsdag 4 maart 2008 00:02 schreef Lyzio het volgende:
Ik heb eens gelezen dat bij sommige mixes je een soort van "bal" in je maag krijgt. Schijnt erg gevaarlijk te zijn, sindsdien heb ik eigenlijk nooit meer mixes gedronken. Op een baco'tje en Bacardi Razz & Coke na dan...
Was iets met jus d'orange. Weet niet meer hoe ie nou precies in elkaar zat.quote:Op dinsdag 4 maart 2008 00:18 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
volgens mij is dat echt dikke onzin
Zelfs in een asbak wordt het geen vaste substantie, meer een gel(ei), in ieder geval totaal niet schadelijk voor je (alsof het verkocht zou worden als het dodelijk zou zijn).quote:Op dinsdag 4 maart 2008 13:20 schreef Luuksor het volgende:
Ze vertellen dat over Baileys en iets met prik, voornamelijk club soda. Dit zou een reactie in je maag veroorzaken die hetzelfde is als dat je het in bijvoorbeeld een asbak/glas schenkt. Het word een soort purschuim. Maar je maagzuur is sterk genoeg om dat te voorkomen.
Dat was 'm volgens mij jaquote:Op dinsdag 4 maart 2008 13:20 schreef Luuksor het volgende:
Ze vertellen dat over Baileys en iets met prik, voornamelijk club soda. Dit zou een reactie in je maag veroorzaken die hetzelfde is als dat je het in bijvoorbeeld een asbak/glas schenkt. Het word een soort purschuim. Maar je maagzuur is sterk genoeg om dat te voorkomen.
Het is uiteindelijk gewoon sinas met blueberry likeur, en bijna iedere brandowner heeft dat in zijn assortiment.quote:Op donderdag 29 mei 2008 20:20 schreef Stansfield het volgende:
Het enige raketje wat ik gedronken heb ik bacardi razz met sinas. Die smaakte echt als een raketje. Die andere ken ik niet.
Denk ook dat ik voor de blueberry gaquote:Op donderdag 29 mei 2008 21:32 schreef Curiosity het volgende:
Het is uiteindelijk gewoon sinas met blueberry likeur, en bijna iedere brandowner heeft dat in zijn assortiment.
Maar Baccardi spreekt meer mensen aan denk ik en is daarom ook de bekendste versie.
In Duitsland/Oostenrijk is dat vrij gebruikelijk, heet Radler. Verkopen ze ook kant-en-klaar in flessen.quote:Op zaterdag 18 maart 2006 11:45 schreef Heidi- het volgende:
[..]
Nou cocktails wil ik ze niet noemen
Maar gister in 't café van m'n ouders waren stel duitsers die cola + bier en fanta met bier dronken, dat lijkt me nou echt niets...![]()
Misschien mis ik wel een hoop![]()
Actie? Hoe duur?quote:Op maandag 16 juni 2008 17:29 schreef MissyMirjaM het volgende:
hup
ik ben de laatste tijd lekker aan de amaretto sour
heb vandaag een ijscrusher gekocht bij de lidl![]()
meteen een fles rose's lime juice meegenomen, vanavond eens uitproberen of hij het ijs lekker crushed
17 euro, zo'n weekaanbiedingquote:
net gedaanquote:Op donderdag 30 oktober 2008 18:38 schreef swarmahoer het volgende:
ga maar snel nog een pak sinasappelsap erbij halen
een muddlerquote:Op donderdag 6 november 2008 17:34 schreef WyBo het volgende:
Ik ga morgen mojito's maken, ik heb alles al: munt, limoen, een long drink glas etc. etc. alleen het enige wat ik nog mis, is een "cocktailstamper"! Wat is de echte naam van zo'n ding en waar kan je het kopen?
En heeft er nog iemand nog tips hoe je makkelijk aan crushed ijs komt?
Zo, wat een goede naamquote:Op donderdag 10 december 2009 15:09 schreef -Dries- het volgende:![]()
Goed, gaan we gewoon hier verderMijn vriendin had laatst een heerlijk aardbeien cocktail verzonnen. Ze heeft hem ''Strawberry Fields Forever'' genoemd. Men neme:
- Rum
- Een willekeurig aarbeien lickeur
- Grenadine siroop
- Sinasappel sap
Lekker hoor!
Haha ik las dat recept, ik denk.. Das een Daiquiri! En toen zag ik de link. Probeer dees ook eens met ananas, aardbij of sinaasappelsap.. Sowieso, ipv de suikerwater kan je ook heel goed Triple Sec in doen, geeft het iets meer kick. Probeer em ook eens bevroren in de blenderquote:Op maandag 3 mei 2010 03:52 schreef ckiers het volgende:
Deze vind ik wel heel er lekker
* Witte Rum: (33%)
* Suikerwater: (33%)
* Citroensap: (33%)
* 3 Ijsblokjes
* 1 Banaan
http://www.mixjes.net/cocktails/banana-daiquiri
Ik heb net ook een non alcoholische (vriendin is zwanger) gemaakt.quote:Op vrijdag 9 juli 2010 17:45 schreef DesertRose het volgende:
Cocktails met dit weer![]()
Ik heb net een non alcoholische Caipirinha gemaakt
Sweet and Sour mix - suikerwater + citroensap (pure)quote:Op woensdag 3 augustus 2005 13:38 schreef Luuksor het volgende:
Sweet & Sour mix is moeilijk te vinden in de winkels, maar de grotere/speciaalzaken hebben het vaak wel. Je kan het geloof ik ook zelf maken, met suiker, citroensap en nog iets (maar dat zou ik even moeten navragen).. Ik krijg deze cocktail altijd waar ik uitga, maar als ik hem thuis maak doe ik gewoon flink wat citroensap erbij ipv sweet& sour.. wel minder lekker tho..
Of een ander merk koffie likeur.quote:Op donderdag 22 november 2012 07:57 schreef NutKees het volgende:
^ Daar klopt niets van. White Russian is met vodka en kahlua.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |