Inderdaad (witte) rum en (witte) wodka. Met (veel) verschillende soorten fris (Fanta, Coca Cola, Sprite, etc) en veel (gecrushed) ijs loopt het misschien nog beter dan wanneer onervaren mensen moeten gaan cocktail shaken, voor sommigen is de lol er dan snel af.quote:Op dinsdag 18 april 2006 13:04 schreef Tasje het volgende:
Ik wil binnenkort een cocktailparty geven, maar om nu heel veel geld uit te geven aan allerlei flessen drank die je ervoor nodig hebt...
Ik wil als basisdrank iets van Rum of Wodka in huis halen, en dan hiermee wat mixen. Weten jullie wat standaard cocktails met deze dranken, waar je niet al te veel overige sterke dranken voor hoeft te kopen?![]()
quote:Op woensdag 5 juli 2006 09:08 schreef Corksterr het volgende:
Post hier jouw cocktailrecepten en je ideeën erover!
Ik heb zelf enkele goede sites, boordevol cocktailrecepten:
Cocktailsite 1
Cocktailsite 2
Cocktail.startkabel.nl hebben we ook nog.
Ik vind zelf o.a. de volgende cocktail lekker:
40 ml Bacardi - wit
40 ml Rose's Lime Juice
40 ml grapefruitsap
scheutje grenadine
ijsblokjes, met als gevolg...
[afbeelding]
Barst los.![]()
quote:Op woensdag 5 juli 2006 14:27 schreef Corksterr het volgende:
Die grenadine is gewoon hetzelfde als de grenadinesiroop uit de supermarkt?
op de site van smirnoff staat een "mixmaster" maar denk tomatensap, sinaasappelsap, citroensap, grapefruitsap en b.v. tequilla.quote:Op woensdag 5 juli 2006 18:12 schreef Corksterr het volgende:
Ik heb pas een fles Wodka gekocht.
Wat is een aanrader om deze drank mee te mixen? Of kennen jullie goeie cocktailrecepten hierbij?
Tja ik heb in de aanbieding Smirnoff Wodka gekocht, voor 15 euro. Gemixt met ananas-, mango- en sinaasappelsap en nog paar kleine dingetjes. Zou de verhoudingen niet meer weten, heb maar wat gedaan maar smaakt vrij lekker.quote:Op woensdag 5 juli 2006 20:41 schreef Msx-Hinter het volgende:
[..]
op de site van smirnoff staat een "mixmaster" maar denk tomatensap, sinaasappelsap, citroensap, grapefruitsap en b.v. tequilla.
Vliegend hert.quote:Op woensdag 5 juli 2006 10:01 schreef R_Style het volgende:
Jagermeister-Red bull jammie
Cocktail 'menu'quote:Op vrijdag 11 augustus 2006 23:36 schreef Erik_27 het volgende:
Over twee weken geven wij een Caribbean Party en we willen dan ook cocktails schenken.
Zelf denken we aan een soort 'menu' met 4 a 5 cocktails. Uiteraard zo divers mogelijk maar we willen ook voorkomen dat we 20 soorten drank nodig hebben. Eigenlijk is het als een kaasplankje samenstellen, er moet voor ieder wat wils zijn dus een zoete, een alcoholvrije, een sterke cocktail etc. Wat zijn jullie tips voor een gevarieerd aanbod?
mmm goed idee, ff kijken of dat wat is...quote:Op donderdag 17 augustus 2006 19:09 schreef Martijn_77 het volgende:
Zo je voor de amandelsiroop niet die van DE kunnen gebruiken die ook door de koffie moet?
Dirck III verkoopt sweet & sour, verpakking ziet er zo uit:quote:Op donderdag 17 augustus 2006 15:01 schreef The_stranger het volgende:
Wie weet waar ik de volgende dingen kan kopen, of eventueel zelf maken?:
-sweet and sour mix
Nectar maken kan misschien het beste met Monin siropen en water. www.monin.comquote:Op donderdag 17 augustus 2006 15:01 schreef The_stranger het volgende:
Ik heb sinds jaren al een liefdesverhouding met cocktails, maar dat bestond meer uit veel geld uitgeven in een bar, dan het zelf maken, dat bleef meestal steken bij gimlets en fizz's.
Nu heb ik een paar lekkere cocktails gevonden, echter een aantal ingredienten zijn mij vrij onbekend en kan ze derhalve ook niet vinden.
Wie weet waar ik de volgende dingen kan kopen, of eventueel zelf maken?:
-kersennectar
-bananen nectar
-andere vruchtennectars (maracuja, mango etc)
-amandelsiroop
-sweet and sour mix
Voor de nectars ben ik al in toko's, grote albert heijns, natuurwinkels, slijters geweest, maar zonder resultaat.
+quote:Op vrijdag 18 augustus 2006 00:04 schreef rooienar het volgende:
[..]
Nectar maken kan misschien het beste met Monin siropen en water. www.monin.com
Of gewoon fruit blenderen.
Monin wordt verkocht bij de Hanos(die heeft veel soorten),
Slijters verkopen soms ook Monin of delicatessenwinkels (Kaasmarkt, kinkerstraat, Amsterdam), eventueel in Duitsland bestellen bij Barfish.de of bij Weinquelle.com (nee ik werk niet voor Monin)
Probleem is dat ik niet precies weet wat nectar inhoudt. Is het een geconcentreerde vorm van vruchtensap, is het precies hetzelfde, of iets totaal anders? Dus als er geen nectar op de verpakking staat, weet ik niet of het voldoetquote:Op donderdag 17 augustus 2006 22:26 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je voor die nectars of een vervanger er van al bij de Lidl gekeken? Weet niet of de sappen die ze daar hebben ook voldoen?
Bij de AH in Zaandam nietquote:Amandelsiroop staat in Groningen gewoon in de supermarkt bij de Oosterse assorti (natuurlijk ook in toko's), Simon Levelt heeft ook amandelsiroop staan voor in de koffie.
Had iets totaal anders in mijn hoofd qua sweet 'n sour mix, maar dat is inderdaad wel zelf te maken.quote:sweet en sour mix is volgens mij alleen bedoeld voor luie amerikanen,
(ingredienten: citroen en/of lime sap, water,suiker en conserveermiddel),
advies, lekker zelf maken. (zonder de conserveer)
Op de havana club site kun je ze kopen, ik krijg echter slechts de Duitse site werkend (www.havana-club.de in de shop sectie) voor 5,99 p/squote:succes met shaken , een vraagje nog:
Havana club heeft momenteel stirrers (cocktail roerstaafjes) met een soort sambabal eraan waarmee je dus ook muziek kan maken, heeft iemand ze al in Nederland (te koop) gezien ?
Dus als ik het goed heb, is nectar een verdunde, eventueel zoetere versie van de vruchtensap?quote:Op vrijdag 18 augustus 2006 11:19 schreef rooienar het volgende:
Volgens mij is nectar sap met water en eventueel suiker, exacte percentage weet ik niet maar onder een bepaald vruchtenpercentage mag je iets geen sap meer noemen (ligt aan de landelijke warenwet)
Bij een aantal vruchten die je noemt moet je wel water toevoegen anders heb je weinig sap , bananensap
Dan zou je het dus ook zelf kunnen maken met suikersiroop en sap.quote:Op vrijdag 18 augustus 2006 12:14 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Dus als ik het goed heb, is nectar een verdunde, eventueel zoetere versie van de vruchtensap?
Tsja... blijft lastig....quote:Op zaterdag 19 augustus 2006 00:02 schreef rooienar het volgende:
Nectars are a type of uncarbonated soft drink made with fruit juice. They are distinguished from drinks actually labelled as 'fruit juice' by the drinks industry as they do not contain 100% juice, and can contain many other ingredients, generally water, sweeteners, and preservatives. A nectar can contain anywhere between 0-100% fruit juice.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nectar_(drink)
Er is zelfs een heel topic over Sangria: Receptenquote:Op zaterdag 9 september 2006 20:14 schreef edje34 het volgende:
Hoe maak je de lekkerste Sangria?
quote:Op zaterdag 21 oktober 2006 16:34 schreef henkSX het volgende:
volgens mij baileys en iets koolzuurhoudends
quote:Op zaterdag 21 oktober 2006 00:31 schreef Jimbo het volgende:
Hey , binnen kort heb ik dus zn cocktail feeste bij zn maat van me eh , en we zijn met zn 6en en willen dus ong 6/7 flessen drank halen , maar nu zitten we te denken wat dr zn beetje gekocht worden kan. want het moet wel allemaal een beetje bij elkaar passen dus ik hoopte dat jullie nog wat recepten hadden mss.
we halen iig Vodka in huis om bloody mary's te maken dusja t zou fijn zijn als er in de recepten vodka zat
Bloody Mary recipe
Ingredients
1 1/2 oz vodka
3 oz tomato juice
1 dash lemon juice
1/2 tsp Worcestershire sauce
2 - 3 drops Tabasco® sauce
1 lime wedge
(voor degeen die niet weten wat een Bloody mary is)
bvd
-
Jimbo.
Cocktailquote:Op zaterdag 4 november 2006 21:34 schreef AffiliateD het volgende:
Ik kon geen centraal cocktail topic vinden
Ik zou graag een goede cocktail willen maken, ik heb helaas slechts de volgende dranken tot mijn beschikking:
Vodka
Grand Marnier
Bacardi
Jaegermeister
Blue Curacao
Wie helpt
Jullie zijn dom en kunnen niet lezen... Lees dan wat er staat, een foto moet erbij. Geen irritant opsomtopic, dus niet zoals cocktails en mixen...quote:Op woensdag 3 januari 2007 00:14 schreef P8 het volgende:
Zoals de TT al zegt: wat is jouw favorite cocktail? En om er niet een geheel irritant opsomtopic van te maken: post ook de ingredienten, bereidingswijze, en een pic!
Idd ga een merge aan vragenquote:
Recepten, altijd handig. Welke cocktails ervan vind jij lekker?quote:Op zondag 25 februari 2007 23:31 schreef Dauthi het volgende:
www.drinksmixer.com meer dan 10000 recepten
Witte cacao is ook niet echt wit, maar doorschijnend, is algemeen verkrijgbaar.quote:Op zondag 25 februari 2007 22:50 schreef -Trinity- het volgende:
Op zich staat hier een hoop, en hier ook. Mijn favoriet is de Strawberry Shortcake, maar ik heb nog nooit witte crčme de cacao kunnen vinden. Dat is niet zo erg, ook zonder is 'ie lekker en je kunt er ook een aardbeiensausje doorheen gooien ipv verse gepureerde. Wat erg simpel en zoet is is zelfgemaakte flugel/toppertje: rode wodka met energydrink zoals red bull of red oktober... Jus met pisang ambon kan ook wel eens lekker zijn, net als een mojito, maar dat is echt een fris drankje voor in de zomer, en je moet uitkijken dat je niet uitschiet met de mint. Voor de rest is een beetje uitproberen meestal wel leuk hoor.
Wat is daar dan mis mee? Zie mijn bericht hierboven, dat ligt daar prima in de vriezer, wat mij betreft. Lekker toch, voor een cosmo op de vrijdagavond? Of begrijp ik je verkeerd?quote:Op maandag 26 februari 2007 10:32 schreef HostiMeister het volgende:
(zo lijkt het alleen of ik altijd wodka in huis heb)
quote:Op maandag 26 februari 2007 13:55 schreef delores het volgende:
TS, ik weet niet of je al vaker cocktails gedronken hebt, dus misschien is de volgende waarschuwing overbodig.Van verschillende dranksoorten door elkaar slurpen kan een mens flink bezopen (of beroerd zelfs) worden. Ik kan er zelf iig *erg* slecht tegen, en vermijd het achter elkaar 'uitproberen' van cocktails met verschillende drank als basis. Niet eerst eentje met wodka, dan een met rum, dan een met tequila. Met name met tequila heb ik me al een paar keer flink verkloot...Dat verdraagt zich gewoon niet met andere alcoholische dranken, in mijn lijf dan - misschien dat anderen er geen last van hebben. In veel cocktails zitten van zichzelf al meerdere soorten drank, no worries there...maar drink niet *alles* door elkaar, wou ik maar ff zeggen
![]()
Kun je ook met whiskey doen. ben even de naam kwijt, maar zelfde ideequote:Over wodka gesproken. Als je een grote bierpul hebt en een klein jeneverglaasje (zoeen zonder voetje) dan kan je een vol jeneverglaasje met wodka in de bierpul zetten en daarnaast verder vullen met bier. Dat kan want de wodka is zwaarder. Bij de laatste slokken krijg je de wodka mee. Overigens alleen voor ervaren drinkers, 't is heavy, russisch recept.
Nee, ik formuleerde het verkeerd, zo lijkt het als of ik een of andere wodka freak ben, terwijl ik er puur niet eens van hou. Maar je hebt gelijk, er is niets mis mee om zo nu en dan met een lekker cocktailtje op de bank te pleuren na een stevige dag werk.quote:Op maandag 26 februari 2007 14:07 schreef delores het volgende:
[..]
Wat is daar dan mis mee? Zie mijn bericht hierboven, dat ligt daar prima in de vriezer, wat mij betreft. Lekker toch, voor een cosmo op de vrijdagavond? Of begrijp ik je verkeerd?
quote:Op zaterdag 14 april 2007 14:46 schreef NJlo het volgende:
Jullie nog tips?
lekker vind ik persoonlijk een Embryo'tje, sambucca met baileys erop gelegd via de bolle kant van een lepel in een shotjesglas
om iemand lekker dronken te krijgen is een snowball geweldig, dopje cointreaux (sp?), 2 theelepels advocaat, in een wijnglas en opvullen met sprite of 7up.
quote:Op zaterdag 14 april 2007 15:40 schreef Pikkebaas het volgende:
Mojito ! Rum met ijs en munt, erg lekker!
quote:Op zaterdag 14 april 2007 15:55 schreef NJlo het volgende:
daar hoort toch ook nog limoen en suiker bij?
quote:Op zaterdag 14 april 2007 16:36 schreef EricT het volgende:
Spuitwater, cubaanse rietsuiker, limoen, vers munt, cubaanse rum![]()
Fireballquote:Op zaterdag 14 april 2007 22:20 schreef NJlo het volgende:
hmm nu ik dit door zit te lezen heb ik nog 2 ideetjes:
weet iemand mixjes met donker bier (daar hou ik persoonlijk iets meer van en een heel donkere cocktail lijkt me wel hip, gecombi'd misschien met black deviltjes) ??
en weet iemand cocktails die in de fik moeten - liefst waarbij niet alle alcohol verdwijnt natuurlijk. Voor de simpsons-fans onder ons, flaming moe's anyone?
Hebben witte cacao gebruikt voor onze welkomstcocktail afgelopen weekend. In principe gewoon een White Russian, alleen dan met Creme de Cacao ipv Kahlua. Wodka in de vriezer, Cacao goed koud, shaken met evenveel melk en serveren in een lange flute. Het was de opening voor een motorbedrijf, dus de cocktail heette: Melk: De Witte Motorquote:Op maandag 26 februari 2007 11:37 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Witte cacao is ook niet echt wit, maar doorschijnend, is algemeen verkrijgbaar.
[afbeelding]
Je bedoelt blueberry likeur, dat is gewoon te koop bij de slijter.quote:Op woensdag 13 juni 2007 01:03 schreef Nashje het volgende:
Waar kan ik een fles Blueberry (sinas) kopen? Hoef ik toch niet in een slijterij te zijn? Zou wel mooi zijn, want ik heb nog een gall&gall bon.
Met een scheut baileys erbij is het ook lekkerquote:Op dinsdag 9 november 2004 22:35 schreef Punnik het volgende:
Malibu met Chocolade-melk [vloeibare Bounty]
quote:Op woensdag 13 juni 2007 10:29 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Je bedoelt blueberry likeur, dat is gewoon te koop bij de slijter.
Wat bedoel je met sinas, ga je een raketje maken?
True. Maar dat vond ik wel een heel raar verhaal. Echt een soort bal in je maag.quote:Op dinsdag 4 maart 2008 00:08 schreef Nashje het volgende:
Alcohol is gevaarlijk.
volgens mij is dat echt dikke onzinquote:Op dinsdag 4 maart 2008 00:02 schreef Lyzio het volgende:
Ik heb eens gelezen dat bij sommige mixes je een soort van "bal" in je maag krijgt. Schijnt erg gevaarlijk te zijn, sindsdien heb ik eigenlijk nooit meer mixes gedronken. Op een baco'tje en Bacardi Razz & Coke na dan...
Was iets met jus d'orange. Weet niet meer hoe ie nou precies in elkaar zat.quote:Op dinsdag 4 maart 2008 00:18 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
volgens mij is dat echt dikke onzin
Zelfs in een asbak wordt het geen vaste substantie, meer een gel(ei), in ieder geval totaal niet schadelijk voor je (alsof het verkocht zou worden als het dodelijk zou zijn).quote:Op dinsdag 4 maart 2008 13:20 schreef Luuksor het volgende:
Ze vertellen dat over Baileys en iets met prik, voornamelijk club soda. Dit zou een reactie in je maag veroorzaken die hetzelfde is als dat je het in bijvoorbeeld een asbak/glas schenkt. Het word een soort purschuim. Maar je maagzuur is sterk genoeg om dat te voorkomen.
Dat was 'm volgens mij jaquote:Op dinsdag 4 maart 2008 13:20 schreef Luuksor het volgende:
Ze vertellen dat over Baileys en iets met prik, voornamelijk club soda. Dit zou een reactie in je maag veroorzaken die hetzelfde is als dat je het in bijvoorbeeld een asbak/glas schenkt. Het word een soort purschuim. Maar je maagzuur is sterk genoeg om dat te voorkomen.
Het is uiteindelijk gewoon sinas met blueberry likeur, en bijna iedere brandowner heeft dat in zijn assortiment.quote:Op donderdag 29 mei 2008 20:20 schreef Stansfield het volgende:
Het enige raketje wat ik gedronken heb ik bacardi razz met sinas. Die smaakte echt als een raketje. Die andere ken ik niet.
Denk ook dat ik voor de blueberry gaquote:Op donderdag 29 mei 2008 21:32 schreef Curiosity het volgende:
Het is uiteindelijk gewoon sinas met blueberry likeur, en bijna iedere brandowner heeft dat in zijn assortiment.
Maar Baccardi spreekt meer mensen aan denk ik en is daarom ook de bekendste versie.
In Duitsland/Oostenrijk is dat vrij gebruikelijk, heet Radler. Verkopen ze ook kant-en-klaar in flessen.quote:Op zaterdag 18 maart 2006 11:45 schreef Heidi- het volgende:
[..]
Nou cocktails wil ik ze niet noemen
Maar gister in 't café van m'n ouders waren stel duitsers die cola + bier en fanta met bier dronken, dat lijkt me nou echt niets...![]()
Misschien mis ik wel een hoop![]()
Actie? Hoe duur?quote:Op maandag 16 juni 2008 17:29 schreef MissyMirjaM het volgende:
hup
ik ben de laatste tijd lekker aan de amaretto sour
heb vandaag een ijscrusher gekocht bij de lidl![]()
meteen een fles rose's lime juice meegenomen, vanavond eens uitproberen of hij het ijs lekker crushed
17 euro, zo'n weekaanbiedingquote:
net gedaanquote:Op donderdag 30 oktober 2008 18:38 schreef swarmahoer het volgende:
ga maar snel nog een pak sinasappelsap erbij halen
een muddlerquote:Op donderdag 6 november 2008 17:34 schreef WyBo het volgende:
Ik ga morgen mojito's maken, ik heb alles al: munt, limoen, een long drink glas etc. etc. alleen het enige wat ik nog mis, is een "cocktailstamper"! Wat is de echte naam van zo'n ding en waar kan je het kopen?
En heeft er nog iemand nog tips hoe je makkelijk aan crushed ijs komt?
Zo, wat een goede naamquote:Op donderdag 10 december 2009 15:09 schreef -Dries- het volgende:![]()
Goed, gaan we gewoon hier verderMijn vriendin had laatst een heerlijk aardbeien cocktail verzonnen. Ze heeft hem ''Strawberry Fields Forever'' genoemd. Men neme:
- Rum
- Een willekeurig aarbeien lickeur
- Grenadine siroop
- Sinasappel sap
Lekker hoor!
Haha ik las dat recept, ik denk.. Das een Daiquiri! En toen zag ik de link. Probeer dees ook eens met ananas, aardbij of sinaasappelsap.. Sowieso, ipv de suikerwater kan je ook heel goed Triple Sec in doen, geeft het iets meer kick. Probeer em ook eens bevroren in de blenderquote:Op maandag 3 mei 2010 03:52 schreef ckiers het volgende:
Deze vind ik wel heel er lekker
* Witte Rum: (33%)
* Suikerwater: (33%)
* Citroensap: (33%)
* 3 Ijsblokjes
* 1 Banaan
http://www.mixjes.net/cocktails/banana-daiquiri
Ik heb net ook een non alcoholische (vriendin is zwanger) gemaakt.quote:Op vrijdag 9 juli 2010 17:45 schreef DesertRose het volgende:
Cocktails met dit weer![]()
Ik heb net een non alcoholische Caipirinha gemaakt
Sweet and Sour mix - suikerwater + citroensap (pure)quote:Op woensdag 3 augustus 2005 13:38 schreef Luuksor het volgende:
Sweet & Sour mix is moeilijk te vinden in de winkels, maar de grotere/speciaalzaken hebben het vaak wel. Je kan het geloof ik ook zelf maken, met suiker, citroensap en nog iets (maar dat zou ik even moeten navragen).. Ik krijg deze cocktail altijd waar ik uitga, maar als ik hem thuis maak doe ik gewoon flink wat citroensap erbij ipv sweet& sour.. wel minder lekker tho..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |