Eind deze week moet ik een (zoet) eetbaar iets maken waar ongeveer 6 mensen van kunnen genieten. En aangezien bijna iedereen verslaafd is van chocola leek het me leuk dat er bij te betrekken. Nu kan ik niet echt iets anders bedenken als chocoladetaart (wat al gemaakt wordt) of chocoladekoekjes . Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis) maar ik wil mezelf (en hen) niet nog een verslaving aansmeren
.
Dus, wie weet er geniale (en goddelijk lekkere .) recepten met (voornamelijk) chocolade erin wat te maken is door een (wat koken betreft) knullig meisje? Ik zal U eeuwig danken!
quote:
Op maandag 2 februari 2004 15:14 schreef SiGNe het volgende:
Erg makkelijk maar enorm simpel.
Ook leker als je eerst wat Tia Maria of Amaretto in het koffiekopje doet.
en volgens mij kan het ook wel met melk- of pure chocolade maar dan krijg je bruine slagroom. (kan ook een leuk effect geven denk ik, ikheb het nog nooit geprobeerd)
paar repen chocolade smelten in een pan ... een veel dopen met koekjes , marsmellows en alles wat je maar met chocolade erop wil eten... ook fruit kan of noten.... maak het maar zo gek je wil
Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!
quote:Je bent mijn held! Maar eigenlijk moet ik je haten. Morgen kan ik al weer hoi zeggen tegen 10 kilo vet
Op maandag 2 februari 2004 15:30 schreef MUUS het volgende:
Als een wild paard kom ik op dit topic af en uiteraard staat mijn naam al in de OP..
.
Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!
Er zit nu chococake in de oven. Wat doe ik mezelf aan? .
1. Het is makkelijk: het is mij namelijk ook ooit gelukt om te maken .
2. Als je geen Charlottevorm hebt kun je ook een andere kom ofzo gebruiken. Enige nadeel is dat je het misschien niet kunt omdraaien dan, maar dan doe je er maar zo wat chocoladestukjesoverheen en steek je er wat lange vingers tussen.
3. Het is goddelijk lekker .
Ingredienten:
1,5 liter vanilleroomijs
400 gr kleine bokkenpootjes
100 ml koffielikeur
5 el (eetlepel) sterke koffie
250 ml slagroom
1 el donkere basterdsuiker
1 zakje slagroomversteviger
75 gr. koude pure chocolade
springvorm (doosnede 20 cm)
1. IJs in ca 30 minuten iets laten ontdooien. Helft van de koekjes in kleine stukjes breken. Koffielikeur en 1 el koffie erover schenken en 15 min. laten intrekken, af en toe omscheppen.
2. In kom slagroom stijfkloppen met suiker, slagroomversteviger en rest van de koffie. Van ijs 1 liter zacht reoren. Met mixer koffie-slagroommengsel door ijs kloppen. Koekjesmengsel erdoor scheppen. Springvorm met bakpapier bekleden. Helft van koffieijs in springvorm scheppen en in vriezer 10 minuten iets laten opstijven.
3. Rest van koffieijs in koelkast zetten. Rest van vanilleijs over koffieijs in de springvorm (uit de vriezer) verdelen en gladstrijken. Opnieuw in 10 min. iets stijf laten worden. Rest van koffieijs (uit koelkast) over ijs in springvorm verdelen en gladstrijken. Vorm afdekken en ijstaart in minstens 4 uur in de vriezer hard laten worden. Rest van de koekjes voorzichtig in de lengte halveren.
4. Chocolade met kaasschaaf in "spaanders" schaven. IJstaart uit vriezer nemen en met mes ijs van springvormrand lossnijden. Rand verwijderen. Platte ronde school op ijstaart leggen en samen keren. Springvormbodem en bakpapier verwijderen. Halve bokkenpootjes langs zijkant van taart in ijs drukken. Garneren met chocoladespaanders.
(Dit recept komt uit: Allerlekkerst, de 50 beste recepten uit 20 jaar AllerHande)
Wat je ook gaat maken in elk geval heel veel succes!!!
quote:Waar? Waar? Waar?
Op maandag 2 februari 2004 15:09 schreef BlaatschaaP het volgende:
Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis)
quote:[Centraal] Taarten, cakes en koekjes
Op maandag 2 februari 2004 19:27 schreef Rewimo het volgende:[..]
Waar? Waar? Waar?
quote:Tnx, ga gauw kijken, het klinkt zo lekker
Op maandag 2 februari 2004 19:30 schreef BlaatschaaP het volgende:[..]
[Centraal] Taarten, cakes en koekjes
Chocolade Kruimeltaart
Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.
Bak de taart 30 minuten op 170 graden.
Met vanilleijs en/of slagroom serveren. .
Laat de chocolade au bain marie smelten. Leg een stukje cake op een bordje en doe daar wat marshmallows op. Giet daar wat gesmolten chocolade over en doe er weer een stuk cake bovenop. Als je nog een laag redt zonder dat het instort(dus weer marshmallows en chocolade en cake) dan moet je dat natuurlijk vooral doen.
Als laatste een dot slagroom erop en dichtslibben maar. .
Voorbereiden :
Vul een schaal met koud water en roer het citroensap erbij. Pel de bananen en halveer ze. Leg ze dan een minuut in het citroenwater. Steek in elke banaan een houten stokje en leg ze op een stuk bakpapier. Vries de bananen 1,5 uur in.
Bereiden :
Chocolade au bain marie smelten. Doe de kokos in een kom en tover de bananen uit de vriezer tevoorschijn.
Nu doop je de bananen één voor één steeds eerst in de chocolade en dan in de kokos. Et voila. .
quote:
Op dinsdag 3 februari 2004 22:10 schreef MUUS het volgende:
Ik stop even met deze one-woman-show..
Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.
quote:hahahaha, ik heb het recept ook al voor me liggen, hier gaan we snel mee aan de slag...
Op dinsdag 3 februari 2004 22:14 schreef Spindizzy het volgende:[..]
Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.
Dit subforum is niet goed voor mijn lijn...
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 23:27 schreef MUUS het volgende:
The Ultimate Chocolate SeductionIngredienten:
110 ml melk 2 eidooiers 30 gram suiker 180 gr. bittere chocolade (70% cacao) 375 ml slagroom Hertog roomijs Chocoladesaus Allerlei chocolade zooi, zoals bv. oreo's, chocolade cake, brownies, mini-marsjes/snickers/nuts, chocolade mousse, chocolade muffins etc. etc. De basis :
Breng de melk aan de kook. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig, al roerende, de melk erbij.
Giet het terug in de pan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de eidooiers gaan binden en het eruit ziet als licht gebonden crème.
Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door tot een gladde crème. Laat de crème afkoelen.
Klop de slagroom luchtig, maar niet te stijf en spatel het door de crème.
Zet deze chocolademousse minstens 1 uur in de koelkast.Pak een grote, diepe kom en haal even rustig adem.
*tromgeroffel*
Wissel de zelfgemaakte choco-mousse af met laagjes cake, cookies, en slagroom. (om en om dus)
Doe bovenop wat bollen roomijs en giet er choco-saus overheen.
Ja hallo, als je dat gegeten hebt, kun je toch gelukkig sterven?.
Chocolade Creme Brulee (don't mind the spelling):
nodig
- 1 vanillestokje
- 400 ml slagroom
- 100 ml melk
- 100 gr. pure chocolade (in stukjes)
- 4 eierdooiers
- 100 gr. witte basterdsuiker
- 4 lage ovenvaste schaaltjes (150 ml)
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 125 gr. C
Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen
In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook brengen
Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten
In kom dooiers loskloppen met suiker
Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen
Chocoladeroom over vormpjes verdelen
Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en cremes in ca. 45 minuten stevig laten worden
Laten afkoelen en daarna in koelkast cremes door en door koud laten worden
Bereiding
Grill voorverwarmen
Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker
Cremes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren
Overigens ook heel goed gewoon koud te eten (dus de bereidingsstap gewoon overslaan )
Erg succesvol recept
quote:Hmmmm.....op zich natuurlijk ook een idee. Ga ik een keertje uitproberen
Op dinsdag 3 februari 2004 23:05 schreef p_iglet het volgende:
Ik heb met kerst iets soortgelijks gemaakt als bovenstaande, maar dan met witte chocolade. Ook werkelijk onweerstaanbaar. En zeker voor herhaling vatbaar.
quote:Ik weet dat je een vrouw bent, maar wil je tóch met me trouwen?
Op dinsdag 3 februari 2004 22:10 schreef MUUS het volgende:
Ik stop even met deze one-woman-show..
chocola
Benodigdheden:
Bereidingswijze
Stamp het pak Bastognekoeken helemaal kapot tot er geen brokjes meer in zitten. Smelt de boter en meng die samen met de Bastognekruimels in een bakvorm. Maak er mooie gladde bodem van en zet die in de koelkast.
Smelt de chocolade (bijv. Au-bain-marie, maar kan vast ook wel in de magnetron), klop de slagroom stijf en vermeng ook deze twee dingen.
Haal de bodem weer uit de koelkast en verdeel het chocoladeslagroommengsel er overheen. Strooi er evt. nog wat cacao overheen om te versieren. Zet het geheel weer een paar uur of een nachtje in de koelkast en eet smakelijk!
Maak de punten niet te groot, de taart is echt supermachtig. Maar wel erg lekker. En erg eenvoudig om te maken.
quote:Ingrediënten:
Op woensdag 4 februari 2004 14:33 schreef Patries86 het volgende:
Brownies lijken me wel lekker... iemand al het recept gevonden?
225 gram basterdsuiker
50 gram cacao
75 gram zelfrijzend bakmeel
2eieren
2 eetlepels melk
125 gram gesmolten boter
50 gram gehakte rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180° C Roer in een grote kom de suiker,het zelfrijzend bakmeel en de cacao door elkaar.Doe de eieren in een andere kom en klop ze los met de melk. Smelt ondertussen de boter zachtjes in een steelpannetje(of even in de magnetron).Je kunt de rozijnen in stukjes snijden of heel laten.Neem de mixer en mix nu het eimengsel met het suikermengsel. Giet dan de boter erbij en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen. Door elkaar. Als alles goed is gemengd, roer je tot slot de rozijnen erdoor
Het beslag kan in de oven.
Bekleed een bakvorm van ongeveer 4 cm hoog (een kleine lasagnevorm) met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en zet de schaal ongeveer 30 min in de oven.Na 30 min even voorzichtig kijken.Als je voorzichtig de oven opendoet, zie je dat het beslag een soort chocoladetaart is geworden. Hij mag van binnen nog zacht zijn : voel met je vingertoppen op de taart. De taart moet een beetje veerkrachtig aan voelen ( een beetje meegeven).
Van de taart snijden we Brownies.
Laat de taart even afkoelen voordat je de Brownies gaat snijden. In Amerika snijden ze de taart in vierkante Brownies.
Natuurlijk kun je er ook nog wat gesmolten chocolade op doen en wat versiering (een walnoot of snoepje).
Een beetje slagroom is natuurlijk ook lekker. Geen toef slagroom op een hete Brownie scheppen, want dan smelt de slagroom.
Eet smakelijk.
Ik denk dat ik deze straks even ga maken !
quote:Ik wil het recept voor chocoladepasta, daarmee bedoel ik dus niet nutella ofzo, maar tagliatelle ofzo.
Op woensdag 4 februari 2004 12:21 schreef Tedda het volgende:
Ik heb thuis een heel boek met alleen maar chocoladerecepten. Als je kan vertellen wat voor welke gang je een recept zoekt, dan kan ik misschien wat zoeken voor je.
quote:en? was het wat?
Op woensdag 4 februari 2004 16:50 schreef BlaatschaaP het volgende:
Nog 30 minuutjes voor mijn goddelijke brownies uit de oven komen.
En nu maar hopen dat ze voldoen aan mijn verwachting
.
Iemand daarin geinteresseerd? .
quote:En dat vraag je nog? Hup, typen jij
Op woensdag 4 februari 2004 18:09 schreef MUUS het volgende:Iemand daarin geinteresseerd?
.
quote:* PdeHoog zit al klaar met de muis, de CTRL-C-toets, de CTRL-V-toets en een nieuw MS-Word-document
Op woensdag 4 februari 2004 18:09 schreef MUUS het volgende:
Ik heb trouwen heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel verschillende brownie-recepten.Iemand daarin geinteresseerd?
.
Nou, waar blijven ze dan?
Okay, gaan we weer. .
Tweekleurige fudgebrownies
Chocolademengsel
Witte chocolademengsel
Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm. in en bedek de bodem en randen met bakpapier.
*Voor het chocomengsel :
Smelt de boter en de chocolade al roerend in een kom boven een pan kokend water. Roer de suiker, vanille en het ei erdoor en klop het chocomengsel en de gezeefde bloem erdoor.
*Voor het witte choco-mengsel :
Same thing als hierboven.
*Leg om en om grote scheppen van de mengsels in een enkele laag in de bakvorm. Bovenkant glad maken zonder de mengsels door elkaar te roeren.
Bak deze 'cake' 35 minuten of tot de bovenkant stevig aanvoelt. In de vorm laten afkoelen en dan in vierkantjes snijden. Bestrooi met poedersuiker en klaaaaaaaaar. .
[Dit bericht is gewijzigd door MUUS op 04-02-2004 18:20]
quote:* PdeHoog geeft MUUS een nek- en schoudermassage tegen de RSI
Op woensdag 4 februari 2004 18:20 schreef MUUS het volgende:
Jaja, ik typ al! Ik verrot wel van de nek- en schouderpijn, dus vind mij extra lief hierna..
Je bent lief hoor
Over voorverwarmen op 180 graden. Vet een bakblik van 20 cm. in en bedek alle kanten met bakpapier.
Chocolade en boter smelten in een kom boven een pan met kokend water. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot het allemaal is opgelost. Roer de aardbeienam erdoor en haal de kom van de pan.
Klop de eieren en een mespuntje zout door het mengsel, voeg de vanille toe en spatel de bloem erdoor. Doe het deeg in de bakvorm.
25-30 minuten bakken. Laten afkoelen in de vorm en daarna in vierkantjes snijden.
Versier de brownies met een aardbei en eventueel gesmolten chocolade. (ook lekker met roomijs en slagroom!) .
Banaan uit de oven met chocola
Voor 4 personen:
1 banaan per persoon
minimaal 100 g pure chocola in brokjes
150 ml slagroom
voorverwarmde oven op 180-220 graden
Snij banaan over de lengte in (niet doorsnijden). Prop zoveel mogelijk chocola in de inkeping. Leg banaan in de oven tot schil zwart ziet, banaan zacht is en de chocola licht gesmolten (10-15 minuten). Geklopte slagroom erbij en jummie
Brownies met stukjes chocolade en noot
Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een ondiepe bakvorm in (20x30 cm) en bedek alle kanten met bakpapier.
Smelt de boter en de chocolade (die in stukjes) al roerende in een kom boven een pan kokend water. Klop de eieren met een mixer in 2 minuten luchtig en voeg langzaam onder voortdurend roeren de suiker en vanille-essence toe.
Spatel het choco-mengsel door het eiermengsel. Zeef de bloem en het cacaopoeder en roer deze door het mengsel. Voeg de walnoten en de chocosnippers toe.
Deeg in de bakvorm en 30 minuten bakken. Cake laten afkoelen en daarna in vierkantjes snijden. Versier de brownies met wat gesmolten (witte) chocolade en een walnoot. .
quote:*zielig stemmetje opzet* Ik ga nu even koffie drinken, hoor.
Op woensdag 4 februari 2004 18:23 schreef PdeHoog het volgende:[..]
* PdeHoog geeft MUUS een nek- en schoudermassage tegen de RSI
Je bent lief hoor
But I'll be back. With....*tromgeroffel*....fudge! .
quote:Lekker
Op woensdag 4 februari 2004 18:39 schreef MUUS het volgende:[..]
*zielig stemmetje opzet* Ik ga nu even koffie drinken, hoor.
.
But I'll be back. With....*tromgeroffel*....fudge!
.
Kuiken met ongezoete chocoladesaus
60 ml plantaardige olie
4 kleine kuikens
zout en vergemalen zwarte peper
45 gram bloem
1 teentje knoflook,geperst
300 ml bouillon
60 ml droge witte wijn
10 gram ongezoete chocalde, geraspt
1. Verhit de olie in een vuurvaste pan. Wrijf de kuikens in met zout en peper en leg ze eerst met de borst naar beneden in de het olie. Bak ze rondom goudbruin.
2. Leg de kuikens op een schaal en doe de bloem in de pan. Bak de bloem onder voortdurend roeren lichtbruin
3. Voeg de knoflook toe. Giet de bouillon in de pan en roer goed. Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
4. Zet het vuur laag. Leg de kuikens in de saus en dek de pan af. Kook de kuikens in 30-40 minuten gaar.
5. Leg de kuikens op een voorverwarmde schaal. Room van het vet van de saus. Voeg de chocolade toe en kook de saus op een laag vuur 2-3 minuten. Giet wat saus over de kuikens en garneer het geheel met een schijfje citroen. Serveer de saus apart.
Serveersuggetie:
Serveer dit gerecht met rijst en doperwten, asperges of een groen salade.
Tip:
Ongezoete chocolade is niet hetzelfde als pure chocolade, die u zeker niet als vervanger kunt gebruiken. Het is verkrijgbaar in delicatessezaken.
quote:Ja dat kan ik niet weten natuurlijk.
Op donderdag 5 februari 2004 10:58 schreef BlaatschaaP het volgende:
Kuiken?!
Voor mij hoef je dat soort recepten opzich al niet te plaatsen, ik ben vegetarier.
quote:Ja door mij, een recept voor chocoladepasta... geen kuikens (alhoewel ik denk dat dat best lekker is, maar dan liever met kip, dan heb je tenminste wat te eten he).
Op donderdag 5 februari 2004 11:07 schreef Tedda het volgende:[..]
Ja dat kan ik niet weten natuurlijk.
Er werd gevraagd om recepten met chocolade en dat heb ik gegeven.
Ik ga zeker die recepten de hierboven staan een keertje maken... dat dieet wacht nog wel even
Heb je ook een recept voor lekkere chocoladecake?
Lekker vet het liefst, hehehehe!
De mascarpone is trouwens in de aanbieding bij de Plus-markt, daar ga ik vanmiddag even een paar bakjes van halen, dat is echt zooooo lekker met cacao erdoor hmmmm
quote:Je had het over chocoladepasta en toen dacht ik dat je wat voor een hoofdgerecht wilde. Ik zal nog eens wat posten.
Op donderdag 5 februari 2004 11:56 schreef BBQ-kip het volgende:[..]
Ja door mij, een recept voor chocoladepasta... geen kuikens (alhoewel ik denk dat dat best lekker is, maar dan liever met kip, dan heb je tenminste wat te eten he).
Ik ga zeker die recepten de hierboven staan een keertje maken... dat dieet wacht nog wel even
Heb je ook een recept voor lekkere chocoladecake?
Lekker vet het liefst, hehehehe!De mascarpone is trouwens in de aanbieding bij de Plus-markt, daar ga ik vanmiddag even een paar bakjes van halen, dat is echt zooooo lekker met cacao erdoor hmmmm
quote:MUUS,
Op woensdag 4 februari 2004 18:26 schreef MUUS het volgende:
-- recept voor aardbeien-brownies --
Ze waren en die mening deelde ik gelukkig niet alleen
50 g boter, 50 g pure chocola, 1 eetl suiker en 1 eetl stroop op laag vuur smelten in een pannetje. Dan verkruimelde biscuitjes toevoegen, net zolang tot de kruimels nog net bedekt worden door de chocola. Het mengsel in een platte schaal doen en laten afkoelen in de koelkast. Dan in stukken snijden.
quote:Mooi!
Op zondag 8 februari 2004 17:09 schreef PdeHoog het volgende:[..]
MUUS,
Ze waren
en die mening deelde ik gelukkig niet alleen
BS, wat heb je nou uiteindelijk in elkaar geflanst? Vtel, vtel, vtel!! .
quote:Het recept geven wil dan nog wel eens helpen hoor
Op zondag 8 februari 2004 20:30 schreef p_iglet het volgende:
Nog een erg makkelijk chocoladerecept. Chocolade fondue. Zo mjammie, zo makkelijk.
quote:Ging er vanuit dat bij choclade fondue niemand een recept nodig heeft.
Op zondag 8 februari 2004 20:35 schreef PdeHoog het volgende:[..]
Het recept geven wil dan nog wel eens helpen hoor
Neem chocolade (melk, puur, wit net wat je lekker vind). Smelt dit met wat room of melk (of een beetje drank), goed glad roeren. En tadaaa dan dippen met fruit, koekjes, spekjes enz.
Heaven and Hell Cake:
Angel Food Cake:
80 g cakemeel
155 g poedersuiker
7-8 eiwitten, op kamertemperatuur
snufje zout
1 tl wijnsteenzuur
165 g kristalsuiker
1 tl vanille-essence
snufje amandelessence
Devil's Food Cake
55 g cacao
2,5 dl sterke koffie
125 g plantaardig vet
375 g kristalsuiker
1 tl vanille-essence
2 eieren
190 g cakemeel
1 tl zuiveringszout
3/4 tl zout
snufje bakpoeder
Pindakaasmousse
350 g roomkaas, op kamertemperatuur
270 g poedersuiker
600 g romige pindakaas op kamertemperatuur
2 el slagroom
Ganache
5 dl slagroom
900 g melkchocolade, grof gehakt.
1. Verwarm de oven voor op 190 oC. Bekleed de bodem van een taartvorm met een doorsnee van 25 cm met bakpapier: Vet de vorm niet in en het papier ook niet.
2. Voor de Angel Food Cake: zeef het cakemeel met de poedersuiker boven een kom en zet deze apart.
3. Klop de eiwitten in een kom, met de mixer op de laagste stand, en voeg zout en wijnsteenzuur toe. Klop de eiwitten in 1 minuut schuimig. Zet de mixer op de middelste stand en voeg de kristalsuiker lepel voor lepel toe. Blijf nadat de suiker is opgenomen nog 1 1/2 minuut kloppen. Klop tot slot de vanille- en de amandelessence erdoor.
4. Strooi de helft van het meelmengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep het er met een grote spatel door. Strooi de rest van het meel erop en schep ook dit erdoor. Roer het mengsel vooral niet om, want dan zakt het in. Schep het in de taartvorm en zorg dat het in het midden hoger is dan langs de randen. Bak het in 40 to 50 minuten goudbruin, midden in de oven. Bak het niet te lang want dan zakt het in het midden in. Zet het biscuitgebak in de vorm op een taartrooster en stort het na 30 minuten op het werkblad. Verwijder het papier voorzichtig en laat het gebak helemaal afkoelen.
5. Voor de Devil's Food Cake: draai de oven op 175 oC. Vet een taartvorm met een doorsnee van 25 cm in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier en vet ook dit in. Bestuif de bodem en de opstaande randen met bloem. Zeef de cacao boven een kom. Giet al kloppend de koffie en blijf kloppen tot het mengsel glad is. Zet het vervolgens apart.
6. Klop in een grote kom de eieren met plantaardig vet, suiker en vanille in 2 minuten tot een romig mengsel, met de mixer op de middelste stand. Zeef het cakemeel met zuiveringszout, zout en bakpoeder en voeg het in gedeelten toe, afgewisseld met lepels van cacaomengsel. Blijf kloppen tot alles is opgenomen en giet dan het beslag in de taartvorm. Bak de chocoladecake circa 30 minuten midden in de oven, tot een satéprikker die je erin steekt er schoon uitkomt. Zet de cake in de vorm op een taartrooster en stort hem na 30 minuten op het werkblad. Haal het papier eraf en laat hem geheel afkoelen.
7. De Pindakaasmousse: Klop de roomkaas in een grote kom tot een lichtgekleurd, romig mengsel met de mixer op de middelste stand. Klop de poedersuiker en de pindakaas er in gedeelten door. Voeg de room toe en blijf kloppen tot het mengsel homogeen en luchtig is. Zet het apart.
8. Voor de Ganache: Breng de room aan de kook in een zware steelpan op vrij hoog vuur. neem de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor; blijf roeren tot het mengsel glad is. Klop het mengsel goed door en laat het afkoelen.
9. Voor de taart: Snijd het afgekoelde gebak voorzichtig horizontaal door met een lang mes zodat je in totaal 4 lagen krijgt. Leg een laag chocoladecake met de snijkant naar boven op een gebakschaal en besrtijk hem met een derde van de pindakaasmousse. leg er een laag biscuitgebak op, ook met de snijkant naar boven. Bstrijk deze met de helft van de de resterende mousse. Leg hierop een laag biscuitgebak en bestrijk die met de rest van de mousse, leg hierop de laatste laag cake met de snijkant naar beneden.
10. Klop de ganache door en schep hem op de taart. Gebruik een spatel om de taart van boven en rondom mee te bestrijken. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast en dien hem koud op.
Om 12 tot 14 personen om te leggen met een chocoladeoverdosis
quote:En erg geschikt op kinderfeestjes, vlak voordat je ze naar huis stuurt. Jij een dag met hyperactieve kinderen, de ouders ook
Op zondag 8 februari 2004 20:30 schreef p_iglet het volgende:
Nog een erg makkelijk chocoladerecept. Chocolade fondue. Zo mjammie, zo makkelijk.
quote:* PdeHoog pakt het calorietelboekje er even bij
Op maandag 9 februari 2004 01:49 schreef Dagonet het volgende:
In het kader, we doen het een stapje moeilijker en bouwen dit topic om tot [Centraal] Chocoladerecepten:Heaven and Hell Cake:
-- lekker recept --
Om 12 tot 14 personen om te leggen met een chocoladeoverdosis
Wil je ons dood hebben of zo
Klinkt overigens wel erg lekker ; alleen die pindakaas
quote:* Dagonet pakt het boekje weg
Op maandag 9 februari 2004 07:13 schreef PdeHoog het volgende:[..]
* PdeHoog pakt het calorietelboekje er even bij
![]()
Wil je ons dood hebben of zo
Klinkt overigens wel erg lekker; alleen die pindakaas
Het is beter als je dat niet doet. Geloof me.
En ja, pindakaas. Erg lekker.
(Nooit hagelslag over je pindakaas gegooid vroeger? )
Voor 4 kleine kopjes:
Smelt 135g stukjes pure chocolade in een kom boven een pan mer heet warer, roer er als de chocolade gesmolten is 1/2-1 el oploskoffie door. Klop 2 dl slagroom tot yoghurtdikte en roer er met een garde de gesmolten chocolade en eventueel 1 el koffielikeur door. Schenk het mengsel in kleine kopjes/kommetjes en laat de mousse circa 3 uur in de koelkast opstijven. Garneer met chocolade-koffieboontjes.
Ook erg lekker zonder de oploskoffie en likeur.
Rijke chocolademousse met lichte sinaasappelsmaak
- Smelt voor 4 kopjes au bain marie 125g pure chocolade.
- Roer er van het vuur af 30g boter door.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Klop 3/4 dl slagroom half stijf en spatel dit samen met 1 el sinaasappellikeur door het chocolademengsel.
- Schenk het mengsel in 4 kleine espressokopjes en laat hem ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.
- Knip uit stevig papier een klein hartje en leg het papier op de chocolademousse.
- Bestuif de mousse met poedersuiker, zodat er een hartje op achterblijft.
quote:Okay deze ga ik morgen uitproberen, ben zeer benieuwd.
Op woensdag 4 februari 2004 18:20 schreef MUUS het volgende:Tweekleurige fudgebrownies
... recept....
quote:Het is zoooooo lekker!!!!!!
Op zondag 8 februari 2004 21:23 schreef p_iglet het volgende:[..]
Ging er vanuit dat bij choclade fondue niemand een recept nodig heeft.
Maar goed bij deze:Neem chocolade (melk, puur, wit net wat je lekker vind). Smelt dit met wat room of melk (of een beetje drank), goed glad roeren. En tadaaa dan dippen met fruit, koekjes, spekjes enz.
vanavond voor het eerst chocoladefondue gegeten, was nagerecht, hoofdgerecht was vleesfondue.
Het toetje was verreweg het lekkerst, vooral marsmellows in de chocola dopen
Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.
Ik heb het vrijdag gemaakt en gisteren gegeten: het was mierzoet maar wel errug lekker (vond ik
)
Het ei breken en proberen twee mooie gelijke eischalen over te houden. Je moet de schaal in tweeen breken. En dan het eigeel van het ene eierschaaltje naar het andere overgieten en onderweg het eiwit in een kommetje opvangen, net zo lang tot je alleen eigeel overhoud.quote:Op maandag 23 februari 2004 23:33 schreef Knakker het volgende:
Ik zoek een recept voor een goede chocolade-ijstaart. Mag best een hoop werk zijn, maar niet al te moeilijk
BTW: Ik ben op internet een paar recepten tegengekomen waarbij ik het eiwit en eigeel moet scheiden. Hoe doe ik dat in godsnaam?(nee ik ben geen chef
)
Die ga ik vanavond maken voor mijn verjaardag morgenquote:Op dinsdag 3 februari 2004 21:56 schreef MUUS het volgende:
Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten..
Chocolade Kruimeltaart100 gr. suiker 200 gr. boter 300 gr. bloem 1 ei (voor het deeg) snufje zout 200 gr. pure chocolade 100 gr. suiker 2 theelepels citroenrasp 3 eieren (voor de vulling)
Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.
Bak de taart 30 minuten op 170 graden.
Met vanilleijs en/of slagroom serveren..
GEFELICITEERD!!!!quote:Op dinsdag 4 januari 2005 11:07 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Die ga ik vanavond maken voor mijn verjaardag morgen
Hmmmm...dus we gaan morgen bij jou feestvieren?quote:Op dinsdag 4 januari 2005 11:07 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Die ga ik vanavond maken voor mijn verjaardag morgen
Neem eens de helft van de hoeveelheid suiker, er is droge stof genoeg met al die chocolade.quote:Op zondag 15 februari 2004 11:48 schreef Tedda het volgende:
Chocoladesorbet
150 melk chocolade
115 pure chocolade
225 gram witte basterd suiker
475 ml water
Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.
Ik heb het vrijdag gemaakt en gisteren gegeten: het was mierzoet maar wel errug lekker(vond ik
)
IK wel in elk gevalquote:Op dinsdag 4 januari 2005 16:42 schreef PdeHoog het volgende:
Hmmmm...dus we gaan morgen bij jou feestvieren?
Klinkt idd erg lekker maar kun je ook een staafmixer gebruiken bij gebrek aan een keukenmachine?quote:Op zondag 15 februari 2004 11:48 schreef Tedda het volgende:
Chocoladesorbet
150 melk chocolade
115 pure chocolade
225 gram witte basterd suiker
475 ml water
Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.
Ik heb het vrijdag gemaakt en gisteren gegeten: het was mierzoet maar wel errug lekker(vond ik
)
Laat het ons vooral weten ben benieuwtquote:Op woensdag 5 januari 2005 00:08 schreef Rewimo het volgende:
De taart is gebakken, inderdaad een fluitje van een cent (op het chocoladehakken na). Morgen weet ik of ie net zo lekker smaakt als hij eruit ziet
Gebruik dit recept niet! Jeetje. Ik heb het blijkbaar niet goed omgerekend, en heb hier geen cups in huis, maar ik had een plaat van wat suiker en boter met chocolade chips er tussen. Geen koekjes, niets. Op zoek naar een goede vertaling dus!quote:Op dinsdag 4 januari 2005 20:32 schreef AKnynke het volgende:
Of gewoon zelfgemaakte chocolate chip cookies! Veel lekkerder dan die van de aldi. Heb alleen een recept in het engels jammer genoeg. En chocolate chips, die kun je hier niet krijgen. Dus elke keer als ik een pakketje uit Amerika krijg zitten er chocolate chips in!
1 theelepel bakpoeder,
1 theelepel zout
2 eieren
1 theelepel vanille extract
600 gram bloem
250 gram boter
200 gram suiker
200 gram bruine basterd suiker
500 gram chocolate chips.
(maten omgerekend uit Amerikaans. Weet niet of ze kloppen)
Mix de bloem, het pakboeder en de zout in een kleine kam. Klop de boter, suiker, bruine suiker en het vanille extract in een grote kom totdat het een romig mengsel is. voeg de eieren een voor een toe. Goed kloppen na elk ei. Roer er langzaam het bloemmengesle doorheen. Roer er als laaste de chocolate chips doorheen.
Maak met een eetlepel bolletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Dit moet 9 tot 11 minuten in de oven op +/- 200 graden. Haal ze er pas uit als ze goud bruin zijn.
Nogmaals, het recept komt van de achterkant van de tollhouse chocolatechip verpakking, vertaald uit het engels. De afmetingen e.d. zijn op de gok omgerekend.
Doe het originele recept maar, kijk wel ff .quote:Op woensdag 5 januari 2005 14:19 schreef AKnynke het volgende:
[..]
Gebruik dit recept niet! Jeetje. Ik heb het blijkbaar niet goed omgerekend, en heb hier geen cups in huis, maar ik had een plaat van wat suiker en boter met chocolade chips er tussen. Geen koekjes, niets. Op zoek naar een goede vertaling dus!
Au Bain Marie, is in een waterbad. Je zet een schaal in een bak met warm water. Datgene in die schaal wordt dan warm, maar oververhit niet zo snel.quote:Op woensdag 5 januari 2005 16:57 schreef Damzzz het volgende:
Iemand die deze kook-noob kan uitleggen wat au bain marie is?B.V.D
tevens verkapte tvp
Ah geweldig, bedankt!!quote:Op woensdag 5 januari 2005 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Au Bain Marie, is in een waterbad. Je zet een schaal in een bak met warm water. Datgene in die schaal wordt dan warm, maar oververhit niet zo snel.
quote:Op woensdag 5 januari 2005 14:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Doe het originele recept maar, kijk wel ff .
quote:2 1/4 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup (2 sticks, 1/2 pound) butter, softened
3/4 cup granulated [white] sugar
3/4 cup packed brown sugar
1 teaspoon vanilla extract
2 eggs
2 cups (12-ounce package) NESTLE TOLL HOUSE Semi-Sweet Chocolate Morsels
1 cup chopped nuts
COMBINE flour, baking soda and salt in small bowl. Beat butter, granulated sugar, brown sugar and vanilla in large mixer bowl. Add eggs one at a time, beating well after each addition; gradually beat in flour mixture. Stir in morsels and nuts. Drop by rounded tablespoon onto ungreased baking sheets.
BAKE in preheated 375°F oven for 9 to 11 minutes or until golden brown. Let stand for 2 minutes; remove to wire racks to cool completely.
PAN COOKIE VARIATION: PREPARE dough as above. Spread into greased 15x10" jelly-roll pan. Bake in preheated 375°F oven for 20 to 25 minutes or until golden brown. Cool in pan on wire rack.
FOR HIGH ALTITUDE BAKING (>5,200 feet): INCREASE flour to 2 1/2 cups; add 2 teaspoonfuls water with flour; reduce both granulated sugar and brown sugar to 2/3 cup each. Bake at 375°F, drop cookies for 8 to 10 minutes and pan cookies for 17 to 19 minutes.
ff googlen...quote:Op maandag 10 januari 2005 22:43 schreef E.T. het volgende:
oe! en dit topic zie ik nu pas...
Iemand hier met een recept van hemelse modder? Dat is zo waanzinnig lekker...
Oehh, ziet er lekker uit!quote:Op vrijdag 13 mei 2005 16:18 schreef BBQ-kip het volgende:
Chocolate Cloud Cake
Van: Nigella Lawson
-edit- even een knipje, anders is het zo'n lap tekst
Klinkt goed! Ik denk dat ik hem ook maar eens een keertje ga maken als ik tijd heb.quote:Op zaterdag 14 mei 2005 14:38 schreef BBQ-kip het volgende:
Hij is ook erg lekker en een heel andere chocoladetaart dan je "normaal" gewend bent.
Het zit een beetje tussen cake en truffeltaart in, met een hele aparte topping, erg jummie al zeg ik het zelf
Klinkt lekker! Die ga ik vandaag of morgen proberen!quote:Op dinsdag 3 februari 2004 21:56 schreef MUUS het volgende:
Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten..
Chocolade Kruimeltaart100 gr. suiker 200 gr. boter 300 gr. bloem 1 ei (voor het deeg) snufje zout 200 gr. pure chocolade 100 gr. suiker 2 theelepels citroenrasp 3 eieren (voor de vulling)
Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.
Bak de taart 30 minuten op 170 graden.
Met vanilleijs en/of slagroom serveren..
Wat is dat precies? Heb er nog nooit van gehoord..quote:Op zaterdag 25 juni 2005 13:44 schreef --Christiaan-- het volgende:
Ik wil het recept voor chocoladesalami
Je neemt chocolademargarine, (hoe heet dat spul ook al weer, ChoBa?) en van die verkade knappertjes.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 16:37 schreef Euc- het volgende:
[..]
Wat is dat precies? Heb er nog nooit van gehoord..
Klint wel erg lekker. Als je het als toetje zou gebruiken wat zou je er dan meer bij kunnen doen?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je neemt chocolademargarine, (hoe heet dat spul ook al weer, ChoBa?) en van die verkade knappertjes.
Je slaat die knappertjes aan kleine stukjes en mengt die met die chocomargarine (op kamertemperatuur uiteraard)
Daar rol je een soort worst van (met een korst van kruim van die knappertjes) in plasticfolie en dat leg je in de koelkast om hard te worden. Daar snij je plakjes van.
Ook bekend als koude hond.
Dat wordt wel erg zwaar. Wat dacht je van aardbeien of frambozen sorbet?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 17:14 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Klint wel erg lekker. Als je het als toetje zou gebruiken wat zou je er dan meer bij kunnen doen?
Ik denk aan vanile ijs en slagroom.
Ik had geen rozijnen in huis maar de missie is geslaagdquote:Op woensdag 4 februari 2004 16:10 schreef BlaatschaaP het volgende:
[..]
Ingrediënten:
225 gram basterdsuiker
50 gram cacao
75 gram zelfrijzend bakmeel
2eieren
2 eetlepels melk
125 gram gesmolten boter
50 gram gehakte rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180° C Roer in een grote kom de suiker,het zelfrijzend bakmeel en de cacao door elkaar.Doe de eieren in een andere kom en klop ze los met de melk. Smelt ondertussen de boter zachtjes in een steelpannetje(of even in de magnetron).Je kunt de rozijnen in stukjes snijden of heel laten.Neem de mixer en mix nu het eimengsel met het suikermengsel. Giet dan de boter erbij en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen. Door elkaar. Als alles goed is gemengd, roer je tot slot de rozijnen erdoor
Het beslag kan in de oven.
Bekleed een bakvorm van ongeveer 4 cm hoog (een kleine lasagnevorm) met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en zet de schaal ongeveer 30 min in de oven.Na 30 min even voorzichtig kijken.Als je voorzichtig de oven opendoet, zie je dat het beslag een soort chocoladetaart is geworden. Hij mag van binnen nog zacht zijn : voel met je vingertoppen op de taart. De taart moet een beetje veerkrachtig aan voelen ( een beetje “meegeven”).
Van de taart snijden we Brownies.
Laat de taart even afkoelen voordat je de Brownies gaat snijden. In Amerika snijden ze de taart in vierkante Brownies.
Natuurlijk kun je er ook nog wat gesmolten chocolade op doen en wat versiering (een walnoot of snoepje).
Een beetje slagroom is natuurlijk ook lekker. Geen toef slagroom op een hete Brownie scheppen, want dan smelt de slagroom.
Eet smakelijk.
Ik denk dat ik deze straks even ga maken!
Fotoquote:Op zondag 26 juni 2005 06:10 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik had geen rozijnen in huis maar de missie is geslaagd![]()
En dat om 05:45 op zondag morgen![]()
quote:
quote:Op zondag 26 juni 2005 06:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[afbeelding]
't is niet moeders mooiste, maar dat boeit me echt niet
Hij is ook nog niet afquote:Op zondag 26 juni 2005 06:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[afbeelding]
't is niet moeders mooiste, maar dat boeit me echt niet
Hij is wel af. Jij hebt het over een taart, ik heb het over browniesquote:Op zondag 26 juni 2005 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij is ook nog niet af
Snij hem overlangs aan 3 ronde plakken
Besprenkel de plakken met rijkelijk grand Marnier of andere sinaasappellikeur
Nu 1/2 liter slagroom slaan en chocolade au bain marie smelten. De slagroom voorzichtig met de gesmolte chocolade omenveloperen, maar niet roeren.
Plak van de taart neerleggen en bestrijken met de chocolade room creme
plak erop en bestrijken met de chocolade room creme
Laatste plak erop en bestrijken met de chocolade room creme
zijkanten bestijken met de room-creme
Of
Variatie
De plakken besprekelen met Kirschwasser, en bestrijken met een dikke laag kersenjam
Daar de taart mee opbouwen en de buitenkant afwerken met de chocolade-creme
Boehoe deze is bij mij schandalig mislukt! Maar van die Ganache kan je heerlijke choco-blub maken! Beetje poedersuiker en een 1/8e liter slagroom erbij, even kloppen en de koelkast in. PERFECT!quote:
is de citroenrasp echt nodig? Ik heb geen citroen in huis.quote:Op dinsdag 3 februari 2004 21:56 schreef MUUS het volgende:
Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten..
Chocolade Kruimeltaart100 gr. suiker 200 gr. boter 300 gr. bloem 1 ei (voor het deeg) snufje zout 200 gr. pure chocolade 100 gr. suiker 2 theelepels citroenrasp 3 eieren (voor de vulling)
Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.
Bak de taart 30 minuten op 170 graden.
Met vanilleijs en/of slagroom serveren..
doe lekker zelluf, ik deel al het gerecht van een 2 sterrenkok, en nog is het niet goedquote:
Is het niet eens tijd voor een CUL kookmeet waar mensen zoals jij eens flink aan de slag gaan en iedereen gaat dan lekker smullen? Uiteraard vergoedinkjes mogelijkquote:Op maandag 23 januari 2006 23:18 schreef Euc- het volgende:
[..]
doe lekker zelluf, ik deel al het gerecht van een 2 sterrenkok, en nog is het niet goed![]()
![]()
Stel maar voor in het betreffende topic, maar ik ga liever uit etenquote:Op maandag 23 januari 2006 23:26 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Is het niet eens tijd voor een CUL kookmeet waar mensen zoals jij eens flink aan de slag gaan en iedereen gaat dan lekker smullen? Uiteraard vergoedinkjes mogelijk
Ja dat snap ik jaquote:Op maandag 23 januari 2006 23:27 schreef Euc- het volgende:
[..]
Stel maar voor in het betreffende topic, maar ik ga liever uit eten
quote:Op maandag 23 januari 2006 23:31 schreef Nembrionic het volgende:
Truffels
Daar zijn ze naar vernoemt omdat ze daar op lijken.quote:Op maandag 23 januari 2006 23:34 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]Truffels worden toch door bepaalde honden gevonden in de grond. Ik heb zoiets gelezen en ook dat ze gevonden worden door speciaal getrainde honden en de truffels schijnen al maar kleiner te worden omdat varkens er zoveel van houden. Zoiets was het toch wel
Ze worden toch door de varkens gevondenquote:Op maandag 23 januari 2006 23:34 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]Truffels worden toch door bepaalde honden gevonden in de grond. Ik heb zoiets gelezen en ook dat ze gevonden worden door speciaal getrainde honden en de truffels schijnen al maar kleiner te worden omdat varkens er zoveel van houden. Zoiets was het toch wel
En daar wil je mee zeggen dat.. ?quote:Op maandag 23 januari 2006 23:34 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]Truffels worden toch door bepaalde honden gevonden in de grond. Ik heb zoiets gelezen en ook dat ze gevonden worden door speciaal getrainde honden en de truffels schijnen al maar kleiner te worden omdat varkens er zoveel van houden. Zoiets was het toch wel
Kom op zegquote:Op maandag 23 januari 2006 23:34 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]Truffels worden toch door bepaalde honden gevonden in de grond. Ik heb zoiets gelezen en ook dat ze gevonden worden door speciaal getrainde honden en de truffels schijnen al maar kleiner te worden omdat varkens er zoveel van houden. Zoiets was het toch wel
Nee, tegenwoordig door getrainde honden, omdat varkens ze steeds opvretenquote:Op maandag 23 januari 2006 23:37 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ze worden toch door de varkens gevondenMaar dat zijn de 'andere truffels', je hebt ook chocolade truffels
.
Die ken ik niet.quote:Op maandag 23 januari 2006 23:37 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ze worden toch door de varkens gevondenMaar dat zijn de 'andere truffels', je hebt ook chocolade truffels
.
Dus deze dingen heb jij nog nooit van je leven gezien? Kan natuurlijk...maar lijkt me gekquote:
Die ken ik wel! Maar dat is wel heel lang geleden en ik vond ze niet lekker vandaar dat ik dat denk ik vergeten ben.quote:Op maandag 23 januari 2006 23:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dus deze dingen heb jij nog nooit van je leven gezien? Kan natuurlijk...maar lijkt me gek
[afbeelding]
Ik vind ze ook niet lekker, vooral omdat ik er altijd te veel van eet, en ik choco-truffels dus tegenwoordig asocieer met misselijk-zijnquote:Op maandag 23 januari 2006 23:56 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]
Die ken ik wel! Maar dat is wel heel lang geleden en ik vond ze niet lekker vandaar dat ik dat denk ik vergeten ben.
Oewoei?quote:Op dinsdag 24 januari 2006 00:07 schreef nuffniet het volgende:
Oewoei chocolaaa .. Te veel passie ... ik lurk even mee![]()
Dat is het voor mij niet hoorquote:Op dinsdag 24 januari 2006 00:18 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ik vind ze ook niet lekker, vooral omdat ik er altijd te veel van eet, en ik choco-truffels dus tegenwoordig asocieer met misselijk-zijn.
Toen ik klein was kreeg ik idd ook een keer een chocoladetruffel en voorzichtig als ik was likte ik er maar aan en dat was vreselijk bitter en ik wilde nooit meer zon truffel. Laatst hadden we ze weer in huis dus ik dacht, nou toch ff proeven..en wat bleek, ze waren heeerlijk!! Gewoon nog een keer proberen, je zal zien dat het hemels isquote:Op dinsdag 24 januari 2006 01:01 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]
Dat is het voor mij niet hoorIk weet nu meteen weer die doffe chocolade poeder droog te vinden op mijn voortanden en dat is beter om weer te vergeten.
Hallo ik ben benieuwd ga het recept maken, je kunt trouwens wel cholate chips krijgen in nederland. En wel bij de welkoop. Het staat bij de broodbak producten en ze zijn perfect.quote:Op dinsdag 4 januari 2005 20:32 schreef AKnynke het volgende:
Of gewoon zelfgemaakte chocolate chip cookies! Veel lekkerder dan die van de aldi. Heb alleen een recept in het engels jammer genoeg. En chocolate chips, die kun je hier niet krijgen. Dus elke keer als ik een pakketje uit Amerika krijg zitten er chocolate chips in!
1 theelepel bakpoeder,
1 theelepel zout
2 eieren
1 theelepel vanille extract
600 gram bloem
250 gram boter
200 gram suiker
200 gram bruine basterd suiker
500 gram chocolate chips.
(maten omgerekend uit Amerikaans. Weet niet of ze kloppen)
Mix de bloem, het pakboeder en de zout in een kleine kam. Klop de boter, suiker, bruine suiker en het vanille extract in een grote kom totdat het een romig mengsel is. voeg de eieren een voor een toe. Goed kloppen na elk ei. Roer er langzaam het bloemmengesle doorheen. Roer er als laaste de chocolate chips doorheen.
Maak met een eetlepel bolletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Dit moet 9 tot 11 minuten in de oven op +/- 200 graden. Haal ze er pas uit als ze goud bruin zijn.
Nogmaals, het recept komt van de achterkant van de tollhouse chocolatechip verpakking, vertaald uit het engels. De afmetingen e.d. zijn op de gok omgerekend.
quote:Op woensdag 1 februari 2006 21:36 schreef LasTeR het volgende:
Ik zoek een recept, (stond op een blaadje maar ben ik kwijtgeraakt). Het is dus een Amerikaans recept, en hier zijn de, volgens mij, benodigde ingrediënten:
Chocolate Mousse
Van die Klop Klop Slagroom (:'))
Brokken chocolade cake
Stukken Candy Bar. (Mars of Snickers ofzo)
Heeft iemand enig idee waar ik het over heb, en het originele recept?
BVD
Dat klinkt lekker! En ook nog leuk om even te maken als je onverwachts visite krijgt.quote:Op maandag 2 februari 2004 15:14 schreef SiGNe het volgende:
Erg makkelijk maar enorm simpel: witte chocolade smelten en door slagroom kloppen, koffie zetten en slagroom erop
oei, dat ziet er erg lekker uitquote:Op donderdag 15 juni 2006 15:42 schreef sieske het volgende:
Ik heb al gevonden hoe ik op deze pagina: makkelijke chocoladerecepten, kom. Ik heb er gewoon overheen gekeken. Ik weet jammer genoeg nog niet hoe ik op Centraal:taarten, cakes... kom.
En die laatste vraag: kan iemand me daar antwoord op geven?
Ik heb trouwens een recept gevonden voor:
HALFZACHTE CHOCOLADETAARTJES MET ROZIJNEN EN VANILLE-IJS
100 g pure chocolade, in stukken
100 g boter
2 eieren
3 eidooiers
50 g suiker
50 g bloem
4 el rozijnen
Smelt de chocolade en de boter op laag vuur onder voortdurend roeren (het kan ook in de magnetron, 70 G, zo laag mogelijk, 2 minuten, roeren, nog niet gesmolten? nog 2 minuten)
Doe de eieren, twee eidooiers en suiker in een kom (ik denk dat er boedoeld wordt, 4 eiwitten, 6 eidooiers)
Neem een pan waar de kom precies in past, vul de pan 1/3 met water en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, zet de kom op de pan en klop het eimengsel met een garde of handmixer tot een stevig schuim. Zorg ervoor dat het niet heet wordt, want dan gaat het stollen. Neem de kom uit het water en klop net zo lang tot het mengsel weer koud is.
Meng de chocolade en boter erdoor en spatel voorzichtig de bloem erdoor:het beste resultaat krijg je door dit mengsel 1 uur in de koelkast te zetten.
Verwarm de oven voor op 180G.
Verdeel de rozijnen over kleine beboterde vormpjes, doe daar het beslag op en zet ze ongeveer 8 min in de oven.
Haal de taartjes uit de oven,snijd ze van doormidden, wel op bordjes, zodat de zachte vulling eruit loopt en doe er een bolletje vanille-ijs bovenop.
Ik heb dit recept nog nooit gemaakt, maar het klinkt heerlijk. Ik denk dat de vormjes muffinvormpjes ofzo zijn.
Ik weet dus niet of dit recept echt klopt, of de hoeveelheden kloppen enzo.
Weet iemand trouwens hoe ik een foto bij een recept moet zetten?
Topic-kick! Ik heb eindelijk deze brownies gemaakt.... makkelijk, snel en lekker! Maar de volgende keer ga ik stukjes chocolade in het deeg doen, ik vond ze (ondanks de rozijnen) een beetje saai. Wel een goed recept, volgens mij kan dit niet mislukken.quote:Op woensdag 4 februari 2004 16:10 schreef BlaatschaaP het volgende:
[..]
Ingrediënten:
225 gram basterdsuiker
50 gram cacao
75 gram zelfrijzend bakmeel
2eieren
2 eetlepels melk
125 gram gesmolten boter
50 gram gehakte rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180° C Roer in een grote kom de suiker,het zelfrijzend bakmeel en de cacao door elkaar.Doe de eieren in een andere kom en klop ze los met de melk. Smelt ondertussen de boter zachtjes in een steelpannetje(of even in de magnetron).Je kunt de rozijnen in stukjes snijden of heel laten.Neem de mixer en mix nu het eimengsel met het suikermengsel. Giet dan de boter erbij en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen. Door elkaar. Als alles goed is gemengd, roer je tot slot de rozijnen erdoor
Het beslag kan in de oven.
Bekleed een bakvorm van ongeveer 4 cm hoog (een kleine lasagnevorm) met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en zet de schaal ongeveer 30 min in de oven.Na 30 min even voorzichtig kijken.Als je voorzichtig de oven opendoet, zie je dat het beslag een soort chocoladetaart is geworden. Hij mag van binnen nog zacht zijn : voel met je vingertoppen op de taart. De taart moet een beetje veerkrachtig aan voelen ( een beetje “meegeven”).
Van de taart snijden we Brownies.
Laat de taart even afkoelen voordat je de Brownies gaat snijden. In Amerika snijden ze de taart in vierkante Brownies.
Natuurlijk kun je er ook nog wat gesmolten chocolade op doen en wat versiering (een walnoot of snoepje).
Een beetje slagroom is natuurlijk ook lekker. Geen toef slagroom op een hete Brownie scheppen, want dan smelt de slagroom.
Eet smakelijk.
Ik denk dat ik deze straks even ga maken!
Indd, dit is heel erg lekker. Ben naar Mexico op vakantie geweest en heb aardig wat hiervan weggegeten.quote:Op maandag 6 november 2006 21:58 schreef klaarover het volgende:
In Mexico gebruiken ze "mole" een soort chocosaus voor bij de hoofdmaaltijd. Maar omdat ik niet zoveel heb met de Mexicaanse keuken, is dit alles wat ik weet.
ik had gehoopt dat dit het zou wordenquote:Op dinsdag 7 november 2006 20:50 schreef Rewimo het volgende:
Er moet hier ergens een heel topic staan met heel veel chocoladerecepten
Daar is dit topic nu mee gemergedquote:Op dinsdag 7 november 2006 20:50 schreef Rewimo het volgende:
Er moet hier ergens een heel topic staan met heel veel chocoladerecepten
Chocola maakt slimquote:
Pure chocola bevat bijna geen vet, past dus in bijna elk dieet.quote:Op zondag 26 november 2006 15:39 schreef bloempje_1 het volgende:
ohh mijn god, wat komt hier allemaal voor lekkers voorbij...daar gaan mijn dieetplannen![]()
![]()
Pure chocolade per 100 gram?quote:Op zondag 26 november 2006 17:41 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Pure chocola bevat bijna geen vet, past dus in bijna elk dieet.
quote:Op zondag 26 november 2006 17:41 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Pure chocola bevat bijna geen vet, past dus in bijna elk dieet.
Heb je er toevallig ook een plaatje van?quote:Op zondag 26 november 2006 18:57 schreef Curiosity het volgende:
Witte-chocoladetaart
Dat stukje roept bij mij grote vraagtekens opquote:Schenk voor de chocoladekrullen de gemolten chocolade op een glasplaat en smeer het met een spatel dun uit. Laat hard worden. Duw de chocolade met een schraapmes onder een hoek van 25 gr naar voren totdat een grote krul gevormd wordt. Zet de krullen in de oven tot ze hard zijn en versier de taart ermee, Bestrooi met cacao.
inderdaad jaquote:Op woensdag 29 november 2006 17:57 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Heb je er toevallig ook een plaatje van?
[..]
Dat stukje roept bij mij grote vraagtekens op
Hahahahahah, ik zie het, schrijf foutje, moet uiteraard koelkast zijn.quote:Op woensdag 29 november 2006 18:03 schreef Matness het volgende:
[..]
inderdaad ja![]()
zou met oven niet koelkast bedoeld worden?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |