Eind deze week moet ik een (zoet) eetbaar iets maken waar ongeveer 6 mensen van kunnen genieten. En aangezien bijna iedereen verslaafd is van chocola leek het me leuk dat er bij te betrekken. Nu kan ik niet echt iets anders bedenken als chocoladetaart (wat al gemaakt wordt) of chocoladekoekjes . Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis) maar ik wil mezelf (en hen) niet nog een verslaving aansmeren
.
Dus, wie weet er geniale (en goddelijk lekkere .) recepten met (voornamelijk) chocolade erin wat te maken is door een (wat koken betreft) knullig meisje? Ik zal U eeuwig danken!
quote:
Op maandag 2 februari 2004 15:14 schreef SiGNe het volgende:
Erg makkelijk maar enorm simpel.
Ook leker als je eerst wat Tia Maria of Amaretto in het koffiekopje doet.
en volgens mij kan het ook wel met melk- of pure chocolade maar dan krijg je bruine slagroom. (kan ook een leuk effect geven denk ik, ikheb het nog nooit geprobeerd)
paar repen chocolade smelten in een pan ... een veel dopen met koekjes , marsmellows en alles wat je maar met chocolade erop wil eten... ook fruit kan of noten.... maak het maar zo gek je wil
Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!
quote:Je bent mijn held! Maar eigenlijk moet ik je haten. Morgen kan ik al weer hoi zeggen tegen 10 kilo vet
Op maandag 2 februari 2004 15:30 schreef MUUS het volgende:
Als een wild paard kom ik op dit topic af en uiteraard staat mijn naam al in de OP..
.
Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!
Er zit nu chococake in de oven. Wat doe ik mezelf aan? .
1. Het is makkelijk: het is mij namelijk ook ooit gelukt om te maken .
2. Als je geen Charlottevorm hebt kun je ook een andere kom ofzo gebruiken. Enige nadeel is dat je het misschien niet kunt omdraaien dan, maar dan doe je er maar zo wat chocoladestukjesoverheen en steek je er wat lange vingers tussen.
3. Het is goddelijk lekker .
Ingredienten:
1,5 liter vanilleroomijs
400 gr kleine bokkenpootjes
100 ml koffielikeur
5 el (eetlepel) sterke koffie
250 ml slagroom
1 el donkere basterdsuiker
1 zakje slagroomversteviger
75 gr. koude pure chocolade
springvorm (doosnede 20 cm)
1. IJs in ca 30 minuten iets laten ontdooien. Helft van de koekjes in kleine stukjes breken. Koffielikeur en 1 el koffie erover schenken en 15 min. laten intrekken, af en toe omscheppen.
2. In kom slagroom stijfkloppen met suiker, slagroomversteviger en rest van de koffie. Van ijs 1 liter zacht reoren. Met mixer koffie-slagroommengsel door ijs kloppen. Koekjesmengsel erdoor scheppen. Springvorm met bakpapier bekleden. Helft van koffieijs in springvorm scheppen en in vriezer 10 minuten iets laten opstijven.
3. Rest van koffieijs in koelkast zetten. Rest van vanilleijs over koffieijs in de springvorm (uit de vriezer) verdelen en gladstrijken. Opnieuw in 10 min. iets stijf laten worden. Rest van koffieijs (uit koelkast) over ijs in springvorm verdelen en gladstrijken. Vorm afdekken en ijstaart in minstens 4 uur in de vriezer hard laten worden. Rest van de koekjes voorzichtig in de lengte halveren.
4. Chocolade met kaasschaaf in "spaanders" schaven. IJstaart uit vriezer nemen en met mes ijs van springvormrand lossnijden. Rand verwijderen. Platte ronde school op ijstaart leggen en samen keren. Springvormbodem en bakpapier verwijderen. Halve bokkenpootjes langs zijkant van taart in ijs drukken. Garneren met chocoladespaanders.
(Dit recept komt uit: Allerlekkerst, de 50 beste recepten uit 20 jaar AllerHande)
Wat je ook gaat maken in elk geval heel veel succes!!!
quote:Waar? Waar? Waar?
Op maandag 2 februari 2004 15:09 schreef BlaatschaaP het volgende:
Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis)
quote:[Centraal] Taarten, cakes en koekjes
Op maandag 2 februari 2004 19:27 schreef Rewimo het volgende:[..]
Waar? Waar? Waar?
quote:Tnx, ga gauw kijken, het klinkt zo lekker
Op maandag 2 februari 2004 19:30 schreef BlaatschaaP het volgende:[..]
[Centraal] Taarten, cakes en koekjes
Chocolade Kruimeltaart
Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.
Bak de taart 30 minuten op 170 graden.
Met vanilleijs en/of slagroom serveren. .
Laat de chocolade au bain marie smelten. Leg een stukje cake op een bordje en doe daar wat marshmallows op. Giet daar wat gesmolten chocolade over en doe er weer een stuk cake bovenop. Als je nog een laag redt zonder dat het instort(dus weer marshmallows en chocolade en cake) dan moet je dat natuurlijk vooral doen.
Als laatste een dot slagroom erop en dichtslibben maar. .
Voorbereiden :
Vul een schaal met koud water en roer het citroensap erbij. Pel de bananen en halveer ze. Leg ze dan een minuut in het citroenwater. Steek in elke banaan een houten stokje en leg ze op een stuk bakpapier. Vries de bananen 1,5 uur in.
Bereiden :
Chocolade au bain marie smelten. Doe de kokos in een kom en tover de bananen uit de vriezer tevoorschijn.
Nu doop je de bananen één voor één steeds eerst in de chocolade en dan in de kokos. Et voila. .
quote:
Op dinsdag 3 februari 2004 22:10 schreef MUUS het volgende:
Ik stop even met deze one-woman-show..
Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.
quote:hahahaha, ik heb het recept ook al voor me liggen, hier gaan we snel mee aan de slag...
Op dinsdag 3 februari 2004 22:14 schreef Spindizzy het volgende:[..]
Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.
Dit subforum is niet goed voor mijn lijn...
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 23:27 schreef MUUS het volgende:
The Ultimate Chocolate SeductionIngredienten:
110 ml melk 2 eidooiers 30 gram suiker 180 gr. bittere chocolade (70% cacao) 375 ml slagroom Hertog roomijs Chocoladesaus Allerlei chocolade zooi, zoals bv. oreo's, chocolade cake, brownies, mini-marsjes/snickers/nuts, chocolade mousse, chocolade muffins etc. etc. De basis :
Breng de melk aan de kook. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig, al roerende, de melk erbij.
Giet het terug in de pan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de eidooiers gaan binden en het eruit ziet als licht gebonden crème.
Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door tot een gladde crème. Laat de crème afkoelen.
Klop de slagroom luchtig, maar niet te stijf en spatel het door de crème.
Zet deze chocolademousse minstens 1 uur in de koelkast.Pak een grote, diepe kom en haal even rustig adem.
*tromgeroffel*
Wissel de zelfgemaakte choco-mousse af met laagjes cake, cookies, en slagroom. (om en om dus)
Doe bovenop wat bollen roomijs en giet er choco-saus overheen.
Ja hallo, als je dat gegeten hebt, kun je toch gelukkig sterven?.
Chocolade Creme Brulee (don't mind the spelling):
nodig
- 1 vanillestokje
- 400 ml slagroom
- 100 ml melk
- 100 gr. pure chocolade (in stukjes)
- 4 eierdooiers
- 100 gr. witte basterdsuiker
- 4 lage ovenvaste schaaltjes (150 ml)
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 125 gr. C
Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen
In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook brengen
Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten
In kom dooiers loskloppen met suiker
Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen
Chocoladeroom over vormpjes verdelen
Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en cremes in ca. 45 minuten stevig laten worden
Laten afkoelen en daarna in koelkast cremes door en door koud laten worden
Bereiding
Grill voorverwarmen
Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker
Cremes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren
Overigens ook heel goed gewoon koud te eten (dus de bereidingsstap gewoon overslaan )
Erg succesvol recept
quote:Hmmmm.....op zich natuurlijk ook een idee. Ga ik een keertje uitproberen
Op dinsdag 3 februari 2004 23:05 schreef p_iglet het volgende:
Ik heb met kerst iets soortgelijks gemaakt als bovenstaande, maar dan met witte chocolade. Ook werkelijk onweerstaanbaar. En zeker voor herhaling vatbaar.
quote:Ik weet dat je een vrouw bent, maar wil je tóch met me trouwen?
Op dinsdag 3 februari 2004 22:10 schreef MUUS het volgende:
Ik stop even met deze one-woman-show..
chocola
Benodigdheden:
Bereidingswijze
Stamp het pak Bastognekoeken helemaal kapot tot er geen brokjes meer in zitten. Smelt de boter en meng die samen met de Bastognekruimels in een bakvorm. Maak er mooie gladde bodem van en zet die in de koelkast.
Smelt de chocolade (bijv. Au-bain-marie, maar kan vast ook wel in de magnetron), klop de slagroom stijf en vermeng ook deze twee dingen.
Haal de bodem weer uit de koelkast en verdeel het chocoladeslagroommengsel er overheen. Strooi er evt. nog wat cacao overheen om te versieren. Zet het geheel weer een paar uur of een nachtje in de koelkast en eet smakelijk!
Maak de punten niet te groot, de taart is echt supermachtig. Maar wel erg lekker. En erg eenvoudig om te maken.
quote:Ingrediënten:
Op woensdag 4 februari 2004 14:33 schreef Patries86 het volgende:
Brownies lijken me wel lekker... iemand al het recept gevonden?
225 gram basterdsuiker
50 gram cacao
75 gram zelfrijzend bakmeel
2eieren
2 eetlepels melk
125 gram gesmolten boter
50 gram gehakte rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180° C Roer in een grote kom de suiker,het zelfrijzend bakmeel en de cacao door elkaar.Doe de eieren in een andere kom en klop ze los met de melk. Smelt ondertussen de boter zachtjes in een steelpannetje(of even in de magnetron).Je kunt de rozijnen in stukjes snijden of heel laten.Neem de mixer en mix nu het eimengsel met het suikermengsel. Giet dan de boter erbij en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen. Door elkaar. Als alles goed is gemengd, roer je tot slot de rozijnen erdoor
Het beslag kan in de oven.
Bekleed een bakvorm van ongeveer 4 cm hoog (een kleine lasagnevorm) met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en zet de schaal ongeveer 30 min in de oven.Na 30 min even voorzichtig kijken.Als je voorzichtig de oven opendoet, zie je dat het beslag een soort chocoladetaart is geworden. Hij mag van binnen nog zacht zijn : voel met je vingertoppen op de taart. De taart moet een beetje veerkrachtig aan voelen ( een beetje meegeven).
Van de taart snijden we Brownies.
Laat de taart even afkoelen voordat je de Brownies gaat snijden. In Amerika snijden ze de taart in vierkante Brownies.
Natuurlijk kun je er ook nog wat gesmolten chocolade op doen en wat versiering (een walnoot of snoepje).
Een beetje slagroom is natuurlijk ook lekker. Geen toef slagroom op een hete Brownie scheppen, want dan smelt de slagroom.
Eet smakelijk.
Ik denk dat ik deze straks even ga maken !
quote:Ik wil het recept voor chocoladepasta, daarmee bedoel ik dus niet nutella ofzo, maar tagliatelle ofzo.
Op woensdag 4 februari 2004 12:21 schreef Tedda het volgende:
Ik heb thuis een heel boek met alleen maar chocoladerecepten. Als je kan vertellen wat voor welke gang je een recept zoekt, dan kan ik misschien wat zoeken voor je.
quote:en? was het wat?
Op woensdag 4 februari 2004 16:50 schreef BlaatschaaP het volgende:
Nog 30 minuutjes voor mijn goddelijke brownies uit de oven komen.
En nu maar hopen dat ze voldoen aan mijn verwachting
.
Iemand daarin geinteresseerd? .
quote:En dat vraag je nog? Hup, typen jij
Op woensdag 4 februari 2004 18:09 schreef MUUS het volgende:Iemand daarin geinteresseerd?
.
quote:* PdeHoog zit al klaar met de muis, de CTRL-C-toets, de CTRL-V-toets en een nieuw MS-Word-document
Op woensdag 4 februari 2004 18:09 schreef MUUS het volgende:
Ik heb trouwen heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel verschillende brownie-recepten.Iemand daarin geinteresseerd?
.
Nou, waar blijven ze dan?
Okay, gaan we weer. .
Tweekleurige fudgebrownies
Chocolademengsel
Witte chocolademengsel
Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm. in en bedek de bodem en randen met bakpapier.
*Voor het chocomengsel :
Smelt de boter en de chocolade al roerend in een kom boven een pan kokend water. Roer de suiker, vanille en het ei erdoor en klop het chocomengsel en de gezeefde bloem erdoor.
*Voor het witte choco-mengsel :
Same thing als hierboven.
*Leg om en om grote scheppen van de mengsels in een enkele laag in de bakvorm. Bovenkant glad maken zonder de mengsels door elkaar te roeren.
Bak deze 'cake' 35 minuten of tot de bovenkant stevig aanvoelt. In de vorm laten afkoelen en dan in vierkantjes snijden. Bestrooi met poedersuiker en klaaaaaaaaar. .
[Dit bericht is gewijzigd door MUUS op 04-02-2004 18:20]
quote:* PdeHoog geeft MUUS een nek- en schoudermassage tegen de RSI
Op woensdag 4 februari 2004 18:20 schreef MUUS het volgende:
Jaja, ik typ al! Ik verrot wel van de nek- en schouderpijn, dus vind mij extra lief hierna..
Je bent lief hoor
Over voorverwarmen op 180 graden. Vet een bakblik van 20 cm. in en bedek alle kanten met bakpapier.
Chocolade en boter smelten in een kom boven een pan met kokend water. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot het allemaal is opgelost. Roer de aardbeienam erdoor en haal de kom van de pan.
Klop de eieren en een mespuntje zout door het mengsel, voeg de vanille toe en spatel de bloem erdoor. Doe het deeg in de bakvorm.
25-30 minuten bakken. Laten afkoelen in de vorm en daarna in vierkantjes snijden.
Versier de brownies met een aardbei en eventueel gesmolten chocolade. (ook lekker met roomijs en slagroom!) .
Banaan uit de oven met chocola
Voor 4 personen:
1 banaan per persoon
minimaal 100 g pure chocola in brokjes
150 ml slagroom
voorverwarmde oven op 180-220 graden
Snij banaan over de lengte in (niet doorsnijden). Prop zoveel mogelijk chocola in de inkeping. Leg banaan in de oven tot schil zwart ziet, banaan zacht is en de chocola licht gesmolten (10-15 minuten). Geklopte slagroom erbij en jummie
Brownies met stukjes chocolade en noot
Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een ondiepe bakvorm in (20x30 cm) en bedek alle kanten met bakpapier.
Smelt de boter en de chocolade (die in stukjes) al roerende in een kom boven een pan kokend water. Klop de eieren met een mixer in 2 minuten luchtig en voeg langzaam onder voortdurend roeren de suiker en vanille-essence toe.
Spatel het choco-mengsel door het eiermengsel. Zeef de bloem en het cacaopoeder en roer deze door het mengsel. Voeg de walnoten en de chocosnippers toe.
Deeg in de bakvorm en 30 minuten bakken. Cake laten afkoelen en daarna in vierkantjes snijden. Versier de brownies met wat gesmolten (witte) chocolade en een walnoot. .
quote:*zielig stemmetje opzet* Ik ga nu even koffie drinken, hoor.
Op woensdag 4 februari 2004 18:23 schreef PdeHoog het volgende:[..]
* PdeHoog geeft MUUS een nek- en schoudermassage tegen de RSI
Je bent lief hoor
But I'll be back. With....*tromgeroffel*....fudge! .
quote:Lekker
Op woensdag 4 februari 2004 18:39 schreef MUUS het volgende:[..]
*zielig stemmetje opzet* Ik ga nu even koffie drinken, hoor.
.
But I'll be back. With....*tromgeroffel*....fudge!
.
Kuiken met ongezoete chocoladesaus
60 ml plantaardige olie
4 kleine kuikens
zout en vergemalen zwarte peper
45 gram bloem
1 teentje knoflook,geperst
300 ml bouillon
60 ml droge witte wijn
10 gram ongezoete chocalde, geraspt
1. Verhit de olie in een vuurvaste pan. Wrijf de kuikens in met zout en peper en leg ze eerst met de borst naar beneden in de het olie. Bak ze rondom goudbruin.
2. Leg de kuikens op een schaal en doe de bloem in de pan. Bak de bloem onder voortdurend roeren lichtbruin
3. Voeg de knoflook toe. Giet de bouillon in de pan en roer goed. Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
4. Zet het vuur laag. Leg de kuikens in de saus en dek de pan af. Kook de kuikens in 30-40 minuten gaar.
5. Leg de kuikens op een voorverwarmde schaal. Room van het vet van de saus. Voeg de chocolade toe en kook de saus op een laag vuur 2-3 minuten. Giet wat saus over de kuikens en garneer het geheel met een schijfje citroen. Serveer de saus apart.
Serveersuggetie:
Serveer dit gerecht met rijst en doperwten, asperges of een groen salade.
Tip:
Ongezoete chocolade is niet hetzelfde als pure chocolade, die u zeker niet als vervanger kunt gebruiken. Het is verkrijgbaar in delicatessezaken.
quote:Ja dat kan ik niet weten natuurlijk.
Op donderdag 5 februari 2004 10:58 schreef BlaatschaaP het volgende:
Kuiken?!
Voor mij hoef je dat soort recepten opzich al niet te plaatsen, ik ben vegetarier.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |