Eind deze week moet ik een (zoet) eetbaar iets maken waar ongeveer 6 mensen van kunnen genieten. En aangezien bijna iedereen verslaafd is van chocola leek het me leuk dat er bij te betrekken. Nu kan ik niet echt iets anders bedenken als chocoladetaart (wat al gemaakt wordt) of chocoladekoekjes . Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis) maar ik wil mezelf (en hen) niet nog een verslaving aansmeren
.
Dus, wie weet er geniale (en goddelijk lekkere .) recepten met (voornamelijk) chocolade erin wat te maken is door een (wat koken betreft) knullig meisje? Ik zal U eeuwig danken!
quote:
Op maandag 2 februari 2004 15:14 schreef SiGNe het volgende:
Erg makkelijk maar enorm simpel.
Ook leker als je eerst wat Tia Maria of Amaretto in het koffiekopje doet.
en volgens mij kan het ook wel met melk- of pure chocolade maar dan krijg je bruine slagroom. (kan ook een leuk effect geven denk ik, ikheb het nog nooit geprobeerd)
paar repen chocolade smelten in een pan ... een veel dopen met koekjes , marsmellows en alles wat je maar met chocolade erop wil eten... ook fruit kan of noten.... maak het maar zo gek je wil
Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!
quote:Je bent mijn held! Maar eigenlijk moet ik je haten. Morgen kan ik al weer hoi zeggen tegen 10 kilo vet
Op maandag 2 februari 2004 15:30 schreef MUUS het volgende:
Als een wild paard kom ik op dit topic af en uiteraard staat mijn naam al in de OP..
.
Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!
Er zit nu chococake in de oven. Wat doe ik mezelf aan? .
1. Het is makkelijk: het is mij namelijk ook ooit gelukt om te maken .
2. Als je geen Charlottevorm hebt kun je ook een andere kom ofzo gebruiken. Enige nadeel is dat je het misschien niet kunt omdraaien dan, maar dan doe je er maar zo wat chocoladestukjesoverheen en steek je er wat lange vingers tussen.
3. Het is goddelijk lekker .
Ingredienten:
1,5 liter vanilleroomijs
400 gr kleine bokkenpootjes
100 ml koffielikeur
5 el (eetlepel) sterke koffie
250 ml slagroom
1 el donkere basterdsuiker
1 zakje slagroomversteviger
75 gr. koude pure chocolade
springvorm (doosnede 20 cm)
1. IJs in ca 30 minuten iets laten ontdooien. Helft van de koekjes in kleine stukjes breken. Koffielikeur en 1 el koffie erover schenken en 15 min. laten intrekken, af en toe omscheppen.
2. In kom slagroom stijfkloppen met suiker, slagroomversteviger en rest van de koffie. Van ijs 1 liter zacht reoren. Met mixer koffie-slagroommengsel door ijs kloppen. Koekjesmengsel erdoor scheppen. Springvorm met bakpapier bekleden. Helft van koffieijs in springvorm scheppen en in vriezer 10 minuten iets laten opstijven.
3. Rest van koffieijs in koelkast zetten. Rest van vanilleijs over koffieijs in de springvorm (uit de vriezer) verdelen en gladstrijken. Opnieuw in 10 min. iets stijf laten worden. Rest van koffieijs (uit koelkast) over ijs in springvorm verdelen en gladstrijken. Vorm afdekken en ijstaart in minstens 4 uur in de vriezer hard laten worden. Rest van de koekjes voorzichtig in de lengte halveren.
4. Chocolade met kaasschaaf in "spaanders" schaven. IJstaart uit vriezer nemen en met mes ijs van springvormrand lossnijden. Rand verwijderen. Platte ronde school op ijstaart leggen en samen keren. Springvormbodem en bakpapier verwijderen. Halve bokkenpootjes langs zijkant van taart in ijs drukken. Garneren met chocoladespaanders.
(Dit recept komt uit: Allerlekkerst, de 50 beste recepten uit 20 jaar AllerHande)
Wat je ook gaat maken in elk geval heel veel succes!!!
quote:Waar? Waar? Waar?
Op maandag 2 februari 2004 15:09 schreef BlaatschaaP het volgende:
Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis)
quote:[Centraal] Taarten, cakes en koekjes
Op maandag 2 februari 2004 19:27 schreef Rewimo het volgende:[..]
Waar? Waar? Waar?
quote:Tnx, ga gauw kijken, het klinkt zo lekker
Op maandag 2 februari 2004 19:30 schreef BlaatschaaP het volgende:[..]
[Centraal] Taarten, cakes en koekjes
Chocolade Kruimeltaart
Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.
Bak de taart 30 minuten op 170 graden.
Met vanilleijs en/of slagroom serveren. .
Laat de chocolade au bain marie smelten. Leg een stukje cake op een bordje en doe daar wat marshmallows op. Giet daar wat gesmolten chocolade over en doe er weer een stuk cake bovenop. Als je nog een laag redt zonder dat het instort(dus weer marshmallows en chocolade en cake) dan moet je dat natuurlijk vooral doen.
Als laatste een dot slagroom erop en dichtslibben maar. .
Voorbereiden :
Vul een schaal met koud water en roer het citroensap erbij. Pel de bananen en halveer ze. Leg ze dan een minuut in het citroenwater. Steek in elke banaan een houten stokje en leg ze op een stuk bakpapier. Vries de bananen 1,5 uur in.
Bereiden :
Chocolade au bain marie smelten. Doe de kokos in een kom en tover de bananen uit de vriezer tevoorschijn.
Nu doop je de bananen één voor één steeds eerst in de chocolade en dan in de kokos. Et voila. .
quote:
Op dinsdag 3 februari 2004 22:10 schreef MUUS het volgende:
Ik stop even met deze one-woman-show..
Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.
quote:hahahaha, ik heb het recept ook al voor me liggen, hier gaan we snel mee aan de slag...
Op dinsdag 3 februari 2004 22:14 schreef Spindizzy het volgende:[..]
Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.
Dit subforum is niet goed voor mijn lijn...
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 23:27 schreef MUUS het volgende:
The Ultimate Chocolate SeductionIngredienten:
110 ml melk 2 eidooiers 30 gram suiker 180 gr. bittere chocolade (70% cacao) 375 ml slagroom Hertog roomijs Chocoladesaus Allerlei chocolade zooi, zoals bv. oreo's, chocolade cake, brownies, mini-marsjes/snickers/nuts, chocolade mousse, chocolade muffins etc. etc. De basis :
Breng de melk aan de kook. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig, al roerende, de melk erbij.
Giet het terug in de pan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de eidooiers gaan binden en het eruit ziet als licht gebonden crème.
Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door tot een gladde crème. Laat de crème afkoelen.
Klop de slagroom luchtig, maar niet te stijf en spatel het door de crème.
Zet deze chocolademousse minstens 1 uur in de koelkast.Pak een grote, diepe kom en haal even rustig adem.
*tromgeroffel*
Wissel de zelfgemaakte choco-mousse af met laagjes cake, cookies, en slagroom. (om en om dus)
Doe bovenop wat bollen roomijs en giet er choco-saus overheen.
Ja hallo, als je dat gegeten hebt, kun je toch gelukkig sterven?.
Chocolade Creme Brulee (don't mind the spelling):
nodig
- 1 vanillestokje
- 400 ml slagroom
- 100 ml melk
- 100 gr. pure chocolade (in stukjes)
- 4 eierdooiers
- 100 gr. witte basterdsuiker
- 4 lage ovenvaste schaaltjes (150 ml)
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 125 gr. C
Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen
In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook brengen
Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten
In kom dooiers loskloppen met suiker
Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen
Chocoladeroom over vormpjes verdelen
Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en cremes in ca. 45 minuten stevig laten worden
Laten afkoelen en daarna in koelkast cremes door en door koud laten worden
Bereiding
Grill voorverwarmen
Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker
Cremes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren
Overigens ook heel goed gewoon koud te eten (dus de bereidingsstap gewoon overslaan )
Erg succesvol recept
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |