abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 2 februari 2004 @ 15:09:04 #1
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16816250
Hoi.

Eind deze week moet ik een (zoet) eetbaar iets maken waar ongeveer 6 mensen van kunnen genieten. En aangezien bijna iedereen verslaafd is van chocola leek het me leuk dat er bij te betrekken. Nu kan ik niet echt iets anders bedenken als chocoladetaart (wat al gemaakt wordt) of chocoladekoekjes . Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis) maar ik wil mezelf (en hen) niet nog een verslaving aansmeren .

Dus, wie weet er geniale (en goddelijk lekkere .) recepten met (voornamelijk) chocolade erin wat te maken is door een (wat koken betreft) knullig meisje? Ik zal U eeuwig danken!

pi_16816262
brownies!
maar verdomme heb t recept niet bijdehand
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 2 februari 2004 @ 15:14:25 #3
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_16816392
Erg makkelijk maar enorm simpel: witte chocolade smelten en door slagroom kloppen, koffie zetten en slagroom erop
pi_16816444
quote:
Op maandag 2 februari 2004 15:14 schreef SiGNe het volgende:
Erg makkelijk maar enorm simpel.
. (Maar de witte-chocola-slagroom klinkt lekker!)
C’est Davie :o)
  maandag 2 februari 2004 @ 15:18:01 #5
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_16816469
Volgens mij is dat een beetje dubbelop trouwens
Er lekker maar enorm simpel bedoelde ik.

Ook leker als je eerst wat Tia Maria of Amaretto in het koffiekopje doet.
en volgens mij kan het ook wel met melk- of pure chocolade maar dan krijg je bruine slagroom. (kan ook een leuk effect geven denk ik, ikheb het nog nooit geprobeerd)

  maandag 2 februari 2004 @ 15:28:33 #6
48996 ed_reeb
vroem vroem vrrrooeeeeeeem
pi_16816856
chocolade fondue...

paar repen chocolade smelten in een pan ... een veel dopen met koekjes , marsmellows en alles wat je maar met chocolade erop wil eten... ook fruit kan of noten.... maak het maar zo gek je wil

http://www.buissink.com/recepten/chocofond.htm

beer
pi_16816924
Als een wild paard kom ik op dit topic af en uiteraard staat mijn naam al in de OP. . .

Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!

Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_16817083
Chocolade mousse
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  maandag 2 februari 2004 @ 15:37:11 #9
83417 MeneerGiraffe
Het is Menéér Giraffe voor jou
pi_16817177
Als er geen chocola was dan zou ik 10 kilo lichter zijn ofzo

Stomme chocola

  maandag 2 februari 2004 @ 15:48:55 #10
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_16817571
Cacao en zoetstof (of poedersuiker natuurlijk) door zachtgeroerde mascarpone roeren, mjam mjam!
Dit is de basis voor een heerlijke tiramisu of als je super chocoladetrek hebt, gewoon zo
(heerlijk dat Atkinsdieet )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 2 februari 2004 @ 16:01:58 #11
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16818005
quote:
Op maandag 2 februari 2004 15:30 schreef MUUS het volgende:
Als een wild paard kom ik op dit topic af en uiteraard staat mijn naam al in de OP. . .

Ik ga vanavond even voor je spitten in mijn eigen receptenboekje, BS!


Je bent mijn held! Maar eigenlijk moet ik je haten. Morgen kan ik al weer hoi zeggen tegen 10 kilo vet .

Er zit nu chococake in de oven. Wat doe ik mezelf aan? .

pi_16818548

1. Het is makkelijk: het is mij namelijk ook ooit gelukt om te maken .
2. Als je geen Charlottevorm hebt kun je ook een andere kom ofzo gebruiken. Enige nadeel is dat je het misschien niet kunt omdraaien dan, maar dan doe je er maar zo wat chocoladestukjesoverheen en steek je er wat lange vingers tussen.
3. Het is goddelijk lekker .

pi_16823313
Oke het is niet helemaal chocolade maar wel lekker: koffie-ijstaart met bokken pootjes!

Ingredienten:
1,5 liter vanilleroomijs
400 gr kleine bokkenpootjes
100 ml koffielikeur
5 el (eetlepel) sterke koffie
250 ml slagroom
1 el donkere basterdsuiker
1 zakje slagroomversteviger
75 gr. koude pure chocolade
springvorm (doosnede 20 cm)

1. IJs in ca 30 minuten iets laten ontdooien. Helft van de koekjes in kleine stukjes breken. Koffielikeur en 1 el koffie erover schenken en 15 min. laten intrekken, af en toe omscheppen.
2. In kom slagroom stijfkloppen met suiker, slagroomversteviger en rest van de koffie. Van ijs 1 liter zacht reoren. Met mixer koffie-slagroommengsel door ijs kloppen. Koekjesmengsel erdoor scheppen. Springvorm met bakpapier bekleden. Helft van koffieijs in springvorm scheppen en in vriezer 10 minuten iets laten opstijven.
3. Rest van koffieijs in koelkast zetten. Rest van vanilleijs over koffieijs in de springvorm (uit de vriezer) verdelen en gladstrijken. Opnieuw in 10 min. iets stijf laten worden. Rest van koffieijs (uit koelkast) over ijs in springvorm verdelen en gladstrijken. Vorm afdekken en ijstaart in minstens 4 uur in de vriezer hard laten worden. Rest van de koekjes voorzichtig in de lengte halveren.
4. Chocolade met kaasschaaf in "spaanders" schaven. IJstaart uit vriezer nemen en met mes ijs van springvormrand lossnijden. Rand verwijderen. Platte ronde school op ijstaart leggen en samen keren. Springvormbodem en bakpapier verwijderen. Halve bokkenpootjes langs zijkant van taart in ijs drukken. Garneren met chocoladespaanders.

(Dit recept komt uit: Allerlekkerst, de 50 beste recepten uit 20 jaar AllerHande)

Wat je ook gaat maken in elk geval heel veel succes!!!

Fake it till you make it...
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 2 februari 2004 @ 19:27:52 #14
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16824434
quote:
Op maandag 2 februari 2004 15:09 schreef BlaatschaaP het volgende:
Wel heb ik al het goddelijke recept van MUUS gezien hier (Ultimate Chocolate Sensation als ik me niet vergis)
Waar? Waar? Waar?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 2 februari 2004 @ 19:30:28 #15
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16824510
quote:
Op maandag 2 februari 2004 19:27 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Waar? Waar? Waar?


[Centraal] Taarten, cakes en koekjes
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 2 februari 2004 @ 19:39:59 #16
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16824839
quote:
Op maandag 2 februari 2004 19:30 schreef BlaatschaaP het volgende:

[..]

[Centraal] Taarten, cakes en koekjes


Tnx, ga gauw kijken, het klinkt zo lekker
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_16862438
Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten. .

Chocolade Kruimeltaart

  • 100 gr. suiker
  • 200 gr. boter
  • 300 gr. bloem
  • 1 ei (voor het deeg)
  • snufje zout
  • 200 gr. pure chocolade
  • 100 gr. suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 3 eieren (voor de vulling)

  • Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.

    Bak de taart 30 minuten op 170 graden.

    Met vanilleijs en/of slagroom serveren. .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16862627
    Marmer-cake en marshmallow stapels
  • Marmer-cake in gelijke rondjes of vierkantjes gesneden
  • Marshmallows
  • 400 gr. pure chocolade
  • slagroom
  • Laat de chocolade au bain marie smelten. Leg een stukje cake op een bordje en doe daar wat marshmallows op. Giet daar wat gesmolten chocolade over en doe er weer een stuk cake bovenop. Als je nog een laag redt zonder dat het instort(dus weer marshmallows en chocolade en cake) dan moet je dat natuurlijk vooral doen.
    Als laatste een dot slagroom erop en dichtslibben maar. .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16862910
    Ijsbananen in chocolade
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 grote bananen
  • 6 stevige houten stokjes
  • 200 gr. melkchocolade
  • 1 zakje geraspte kokos
  • Voorbereiden :
    Vul een schaal met koud water en roer het citroensap erbij. Pel de bananen en halveer ze. Leg ze dan een minuut in het citroenwater. Steek in elke banaan een houten stokje en leg ze op een stuk bakpapier. Vries de bananen 1,5 uur in.

    Bereiden :
    Chocolade au bain marie smelten. Doe de kokos in een kom en tover de bananen uit de vriezer tevoorschijn.
    Nu doop je de bananen één voor één steeds eerst in de chocolade en dan in de kokos. Et voila. .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16862927
    Ik stop even met deze one-woman-show. .
    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16863006
    Meer, meer, meer...
      dinsdag 3 februari 2004 @ 22:14:37 #22
    65653 Spindizzy
    FUCK-A-DOODLE-DO!
    pi_16863052
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2004 22:10 schreef MUUS het volgende:
    Ik stop even met deze one-woman-show. .

    Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.

    Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
    Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
    pi_16863101
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2004 22:14 schreef Spindizzy het volgende:

    [..]

    Denk dat de chocokruimeltaart als eerste uitgeprobeerd gaat worden.


    hahahaha, ik heb het recept ook al voor me liggen, hier gaan we snel mee aan de slag...

    Dit subforum is niet goed voor mijn lijn...

    Het voelt goed hè?
    A je to!
    pi_16863146
    Ik post het recept van The Ultimate Chocolate Seduction ook maar even hier.
    quote:
    Op vrijdag 23 januari 2004 23:27 schreef MUUS het volgende:
    The Ultimate Chocolate Seduction

    Ingredienten:

  • 110 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 30 gram suiker
  • 180 gr. bittere chocolade (70% cacao)
  • 375 ml slagroom
  • Hertog roomijs
  • Chocoladesaus
  • Allerlei chocolade zooi, zoals bv. oreo's, chocolade cake, brownies, mini-marsjes/snickers/nuts, chocolade mousse, chocolade muffins etc. etc.
  • De basis :

    Breng de melk aan de kook. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig, al roerende, de melk erbij.
    Giet het terug in de pan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de eidooiers gaan binden en het eruit ziet als licht gebonden crème.
    Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door tot een gladde crème. Laat de crème afkoelen.
    Klop de slagroom luchtig, maar niet te stijf en spatel het door de crème.
    Zet deze chocolademousse minstens 1 uur in de koelkast.

    Pak een grote, diepe kom en haal even rustig adem.

    *tromgeroffel*

    Wissel de zelfgemaakte choco-mousse af met laagjes cake, cookies, en slagroom. (om en om dus)
    Doe bovenop wat bollen roomijs en giet er choco-saus overheen.


    Ja hallo, als je dat gegeten hebt, kun je toch gelukkig sterven? .


    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16864469
    * Doet koppie-plak uit feestdagenforum-topic

    Chocolade Creme Brulee (don't mind the spelling):

    nodig
    - 1 vanillestokje
    - 400 ml slagroom
    - 100 ml melk
    - 100 gr. pure chocolade (in stukjes)
    - 4 eierdooiers
    - 100 gr. witte basterdsuiker
    - 4 lage ovenvaste schaaltjes (150 ml)

    Voorbereiding

    Oven voorverwarmen op 125 gr. C
    Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen
    In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook brengen
    Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten
    In kom dooiers loskloppen met suiker
    Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen
    Chocoladeroom over vormpjes verdelen
    Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en cremes in ca. 45 minuten stevig laten worden
    Laten afkoelen en daarna in koelkast cremes door en door koud laten worden

    Bereiding

    Grill voorverwarmen
    Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker
    Cremes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren

    Overigens ook heel goed gewoon koud te eten (dus de bereidingsstap gewoon overslaan )

    Erg succesvol recept

    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_16864819
    Ik heb met kerst iets soortgelijks gemaakt als bovenstaande, maar dan met witte chocolade. Ook werkelijk onweerstaanbaar. En zeker voor herhaling vatbaar.
    pi_16870935
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2004 23:05 schreef p_iglet het volgende:
    Ik heb met kerst iets soortgelijks gemaakt als bovenstaande, maar dan met witte chocolade. Ook werkelijk onweerstaanbaar. En zeker voor herhaling vatbaar.
    Hmmmm.....op zich natuurlijk ook een idee. Ga ik een keertje uitproberen
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_16876223
    Ik heb thuis een heel boek met alleen maar chocoladerecepten. Als je kan vertellen wat voor welke gang je een recept zoekt, dan kan ik misschien wat zoeken voor je.
      woensdag 4 februari 2004 @ 12:22:42 #29
    16082 Wytze
    ...Confidential
    pi_16876244
    Ik heb vanacht gewoon gedroomd dat ik mijn eigen chocolade repen ging maken
    "Trust me; when I make things disappear, they stay buried."
      woensdag 4 februari 2004 @ 14:08:54 #30
    407 Hik
    La vida es un carnaval
    pi_16879607
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2004 22:10 schreef MUUS het volgende:
    Ik stop even met deze one-woman-show. .
    Ik weet dat je een vrouw bent, maar wil je tóch met me trouwen?

    chocola

    Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
    pi_16880339
    Laatst stond er in het Volkskrant Magazine ook een geweldig recept voor een chocoladetaart. Ik heb hem ook gemaakt en hij is echt verschrikkelijk lekker. Ik weet de precieze hoeveelheden niet meer, maar ik zal kijken hoever ik kom.

    Benodigdheden:

  • 600 gram pure chocolade (liefst met een zo hoog mogelijk cacaopercentage)
  • Een pak Bastognekoeken
  • Boter (weet niet meer precies hoeveel, maar er staat me iets bij van 100-150 gram)
  • Slagroom (ook hiervan weet ik niet meer hoeveel, ongeveer 300-350 gram)
  • Bereidingswijze
    Stamp het pak Bastognekoeken helemaal kapot tot er geen brokjes meer in zitten. Smelt de boter en meng die samen met de Bastognekruimels in een bakvorm. Maak er mooie gladde bodem van en zet die in de koelkast.
    Smelt de chocolade (bijv. Au-bain-marie, maar kan vast ook wel in de magnetron), klop de slagroom stijf en vermeng ook deze twee dingen.
    Haal de bodem weer uit de koelkast en verdeel het chocoladeslagroommengsel er overheen. Strooi er evt. nog wat cacao overheen om te versieren. Zet het geheel weer een paar uur of een nachtje in de koelkast en eet smakelijk!

    Maak de punten niet te groot, de taart is echt supermachtig. Maar wel erg lekker. En erg eenvoudig om te maken.

    And there was much rejoicing.
    pi_16880474
    Brownies lijken me wel lekker... iemand al het recept gevonden?
      woensdag 4 februari 2004 @ 16:10:03 #33
    14376 BlaatschaaP
    Elephant of joy.
    pi_16883732
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 14:33 schreef Patries86 het volgende:
    Brownies lijken me wel lekker... iemand al het recept gevonden?
    Ingrediënten:

    225 gram basterdsuiker
    50 gram cacao
    75 gram zelfrijzend bakmeel
    2eieren
    2 eetlepels melk
    125 gram gesmolten boter
    50 gram gehakte rozijnen

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor tot 180° C Roer in een grote kom de suiker,het zelfrijzend bakmeel en de cacao door elkaar.Doe de eieren in een andere kom en klop ze los met de melk. Smelt ondertussen de boter zachtjes in een steelpannetje(of even in de magnetron).Je kunt de rozijnen in stukjes snijden of heel laten.Neem de mixer en mix nu het eimengsel met het suikermengsel. Giet dan de boter erbij en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen. Door elkaar. Als alles goed is gemengd, roer je tot slot de rozijnen erdoor
    Het beslag kan in de oven.
    Bekleed een bakvorm van ongeveer 4 cm hoog (een kleine lasagnevorm) met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en zet de schaal ongeveer 30 min in de oven.Na 30 min even voorzichtig kijken.Als je voorzichtig de oven opendoet, zie je dat het beslag een soort chocoladetaart is geworden. Hij mag van binnen nog zacht zijn : voel met je vingertoppen op de taart. De taart moet een beetje veerkrachtig aan voelen ( een beetje meegeven).
    Van de taart snijden we Brownies.
    Laat de taart even afkoelen voordat je de Brownies gaat snijden. In Amerika snijden ze de taart in vierkante Brownies.
    Natuurlijk kun je er ook nog wat gesmolten chocolade op doen en wat versiering (een walnoot of snoepje).
    Een beetje slagroom is natuurlijk ook lekker. Geen toef slagroom op een hete Brownie scheppen, want dan smelt de slagroom.
    Eet smakelijk.

    Ik denk dat ik deze straks even ga maken !

      woensdag 4 februari 2004 @ 16:16:58 #34
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_16883944
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 12:21 schreef Tedda het volgende:
    Ik heb thuis een heel boek met alleen maar chocoladerecepten. Als je kan vertellen wat voor welke gang je een recept zoekt, dan kan ik misschien wat zoeken voor je.
    Ik wil het recept voor chocoladepasta, daarmee bedoel ik dus niet nutella ofzo, maar tagliatelle ofzo.
    Staat dat of iets vergelijkbaar erin?
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
      woensdag 4 februari 2004 @ 16:50:02 #35
    14376 BlaatschaaP
    Elephant of joy.
    pi_16884921
    Nog 30 minuutjes voor mijn goddelijke brownies uit de oven komen .

    En nu maar hopen dat ze voldoen aan mijn verwachting .

    pi_16886452
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 16:50 schreef BlaatschaaP het volgende:
    Nog 30 minuutjes voor mijn goddelijke brownies uit de oven komen .

    En nu maar hopen dat ze voldoen aan mijn verwachting .


    en? was het wat?
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_16887064
    Ik heb trouwen heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel verschillende brownie-recepten.

    Iemand daarin geinteresseerd? .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
      woensdag 4 februari 2004 @ 18:10:46 #38
    65653 Spindizzy
    FUCK-A-DOODLE-DO!
    pi_16887094
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 18:09 schreef MUUS het volgende:

    Iemand daarin geinteresseerd? .


    En dat vraag je nog? Hup, typen jij
    Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
    Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
    pi_16887178
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 18:09 schreef MUUS het volgende:
    Ik heb trouwen heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel verschillende brownie-recepten.

    Iemand daarin geinteresseerd? .


    * PdeHoog zit al klaar met de muis, de CTRL-C-toets, de CTRL-V-toets en een nieuw MS-Word-document

    Nou, waar blijven ze dan?

    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_16887351
    Jaja, ik typ al! Ik verrot wel van de nek- en schouderpijn, dus vind mij extra lief hierna. .

    Okay, gaan we weer. .

    Tweekleurige fudgebrownies

    Chocolademengsel

  • 60 gr. boter
  • 90 gr. pure chocolade, grof gehakt
  • 125 gr. basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1 ei, losgeklopt
  • 60 gr. bloem
  • Witte chocolademengsel

  • 60 gr. boter
  • 90 gr. witte chocolade, grof gehakt
  • 125 gr. basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1 ei, losgeklopt
  • 60 gr. bloem
  • Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm. in en bedek de bodem en randen met bakpapier.

    *Voor het chocomengsel :

    Smelt de boter en de chocolade al roerend in een kom boven een pan kokend water. Roer de suiker, vanille en het ei erdoor en klop het chocomengsel en de gezeefde bloem erdoor.

    *Voor het witte choco-mengsel :

    Same thing als hierboven.

    *Leg om en om grote scheppen van de mengsels in een enkele laag in de bakvorm. Bovenkant glad maken zonder de mengsels door elkaar te roeren.

    Bak deze 'cake' 35 minuten of tot de bovenkant stevig aanvoelt. In de vorm laten afkoelen en dan in vierkantjes snijden. Bestrooi met poedersuiker en klaaaaaaaaar. .

    [Dit bericht is gewijzigd door MUUS op 04-02-2004 18:20]

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16887419
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 18:20 schreef MUUS het volgende:
    Jaja, ik typ al! Ik verrot wel van de nek- en schouderpijn, dus vind mij extra lief hierna. .
    * PdeHoog geeft MUUS een nek- en schoudermassage tegen de RSI

    Je bent lief hoor

    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_16887517
    Aardbeien brownies
  • 125 gr. boter
  • 125 gr. pure chocolade
  • 125 gr. suiker
  • 80 gr. aardbeienjam
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 60 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 60 gr. bloem
  • aardbeien
  • snufje zout
  • Over voorverwarmen op 180 graden. Vet een bakblik van 20 cm. in en bedek alle kanten met bakpapier.

    Chocolade en boter smelten in een kom boven een pan met kokend water. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot het allemaal is opgelost. Roer de aardbeienam erdoor en haal de kom van de pan.
    Klop de eieren en een mespuntje zout door het mengsel, voeg de vanille toe en spatel de bloem erdoor. Doe het deeg in de bakvorm.

    25-30 minuten bakken. Laten afkoelen in de vorm en daarna in vierkantjes snijden.

    Versier de brownies met een aardbei en eventueel gesmolten chocolade. (ook lekker met roomijs en slagroom!) .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16887713
    Ook al in eerder cul-topic geplaatst, maar dit recept hoort hier gewoon weer thuis

    Banaan uit de oven met chocola

    Voor 4 personen:

    1 banaan per persoon
    minimaal 100 g pure chocola in brokjes
    150 ml slagroom
    voorverwarmde oven op 180-220 graden

    Snij banaan over de lengte in (niet doorsnijden). Prop zoveel mogelijk chocola in de inkeping. Leg banaan in de oven tot schil zwart ziet, banaan zacht is en de chocola licht gesmolten (10-15 minuten). Geklopte slagroom erbij en jummie

    pi_16887764
    Ik probeer alles door te spitten om wat verschillende recepten te vinden. Twee kleuren chocola *check*....chocolade en aardbeien...*check*...chocolade en noten. Ah! .

    Brownies met stukjes chocolade en noot

  • 125 gr. boter in stukjes
  • 200 gr. pure chocolade in stukjes
  • 3 eieren
  • 375 gr. basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 185 gr. bloem
  • 40 gr. cacaopoeder
  • 185 gr. walnoten, fijngehakt
  • 265 gr. gesnipperde chocolade

  • Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een ondiepe bakvorm in (20x30 cm) en bedek alle kanten met bakpapier.

    Smelt de boter en de chocolade (die in stukjes) al roerende in een kom boven een pan kokend water. Klop de eieren met een mixer in 2 minuten luchtig en voeg langzaam onder voortdurend roeren de suiker en vanille-essence toe.

    Spatel het choco-mengsel door het eiermengsel. Zeef de bloem en het cacaopoeder en roer deze door het mengsel. Voeg de walnoten en de chocosnippers toe.

    Deeg in de bakvorm en 30 minuten bakken. Cake laten afkoelen en daarna in vierkantjes snijden. Versier de brownies met wat gesmolten (witte) chocolade en een walnoot. .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16887811
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 18:23 schreef PdeHoog het volgende:

    [..]

    * PdeHoog geeft MUUS een nek- en schoudermassage tegen de RSI

    Je bent lief hoor


    *zielig stemmetje opzet* Ik ga nu even koffie drinken, hoor. .

    But I'll be back. With....*tromgeroffel*....fudge! .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_16887922
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 18:39 schreef MUUS het volgende:

    [..]

    *zielig stemmetje opzet* Ik ga nu even koffie drinken, hoor. .

    But I'll be back. With....*tromgeroffel*....fudge! .


    Lekker
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
      woensdag 4 februari 2004 @ 19:35:52 #47
    14376 BlaatschaaP
    Elephant of joy.
    pi_16889280
    Mijn brownies zijn gewoonweg goddelijk . Ze moesten wel zo'n 40/50 minuutjes in de oven (i.p.v. de genoemde 30) maar echt.. Voor een eerste keer geweldig .

    Of iig, dat vindt mijn keurster (oma) .

    pi_16892737
    Uit een Mexicaans kookboek

    Kuiken met ongezoete chocoladesaus

    60 ml plantaardige olie
    4 kleine kuikens
    zout en vergemalen zwarte peper
    45 gram bloem
    1 teentje knoflook,geperst
    300 ml bouillon
    60 ml droge witte wijn
    10 gram ongezoete chocalde, geraspt

    1. Verhit de olie in een vuurvaste pan. Wrijf de kuikens in met zout en peper en leg ze eerst met de borst naar beneden in de het olie. Bak ze rondom goudbruin.
    2. Leg de kuikens op een schaal en doe de bloem in de pan. Bak de bloem onder voortdurend roeren lichtbruin
    3. Voeg de knoflook toe. Giet de bouillon in de pan en roer goed. Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
    4. Zet het vuur laag. Leg de kuikens in de saus en dek de pan af. Kook de kuikens in 30-40 minuten gaar.
    5. Leg de kuikens op een voorverwarmde schaal. Room van het vet van de saus. Voeg de chocolade toe en kook de saus op een laag vuur 2-3 minuten. Giet wat saus over de kuikens en garneer het geheel met een schijfje citroen. Serveer de saus apart.

    Serveersuggetie:
    Serveer dit gerecht met rijst en doperwten, asperges of een groen salade.

    Tip:
    Ongezoete chocolade is niet hetzelfde als pure chocolade, die u zeker niet als vervanger kunt gebruiken. Het is verkrijgbaar in delicatessezaken.

      donderdag 5 februari 2004 @ 10:58:44 #49
    14376 BlaatschaaP
    Elephant of joy.
    pi_16905696
    Kuiken? !

    Voor mij hoef je dat soort recepten opzich al niet te plaatsen, ik ben vegetarier.

    pi_16905867
    quote:
    Op donderdag 5 februari 2004 10:58 schreef BlaatschaaP het volgende:
    Kuiken? !

    Voor mij hoef je dat soort recepten opzich al niet te plaatsen, ik ben vegetarier.


    Ja dat kan ik niet weten natuurlijk.
    Er werd gevraagd om recepten met chocolade en dat heb ik gegeven.
      donderdag 5 februari 2004 @ 11:07:44 #51
    14376 BlaatschaaP
    Elephant of joy.
    pi_16905875
    Ik denk trouwens dat ik morgen warme brownies ga maken met een bolletje vanilleijs ernaast en een heel klein toefje slagroom erop.

    Goddelijk .

      donderdag 5 februari 2004 @ 11:56:03 #52
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_16907115
    quote:
    Op donderdag 5 februari 2004 11:07 schreef Tedda het volgende:

    [..]

    Ja dat kan ik niet weten natuurlijk.
    Er werd gevraagd om recepten met chocolade en dat heb ik gegeven.


    Ja door mij, een recept voor chocoladepasta... geen kuikens (alhoewel ik denk dat dat best lekker is, maar dan liever met kip, dan heb je tenminste wat te eten he).

    Ik ga zeker die recepten de hierboven staan een keertje maken... dat dieet wacht nog wel even
    Heb je ook een recept voor lekkere chocoladecake?
    Lekker vet het liefst, hehehehe!

    De mascarpone is trouwens in de aanbieding bij de Plus-markt, daar ga ik vanmiddag even een paar bakjes van halen, dat is echt zooooo lekker met cacao erdoor hmmmm

    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_16907160
    quote:
    Op donderdag 5 februari 2004 11:56 schreef BBQ-kip het volgende:

    [..]

    Ja door mij, een recept voor chocoladepasta... geen kuikens (alhoewel ik denk dat dat best lekker is, maar dan liever met kip, dan heb je tenminste wat te eten he).

    Ik ga zeker die recepten de hierboven staan een keertje maken... dat dieet wacht nog wel even
    Heb je ook een recept voor lekkere chocoladecake?
    Lekker vet het liefst, hehehehe!

    De mascarpone is trouwens in de aanbieding bij de Plus-markt, daar ga ik vanmiddag even een paar bakjes van halen, dat is echt zooooo lekker met cacao erdoor hmmmm


    Je had het over chocoladepasta en toen dacht ik dat je wat voor een hoofdgerecht wilde. Ik zal nog eens wat posten.
      donderdag 5 februari 2004 @ 12:02:19 #54
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_16907281
    Inderdaad, ik vroeg om chocoladetagliatelle, niet om chocoladekuikens...
    Maar toch bedankt voor het posten (kon niet uit je berichtje opmaken of je nou pissed off was of niet).
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_17003742
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 18:26 schreef MUUS het volgende:
    -- recept voor aardbeien-brownies --
    MUUS,

    Ze waren en die mening deelde ik gelukkig niet alleen

    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_17004954
    Chocaladekoekjes voor als je geen oven hebt

    50 g boter, 50 g pure chocola, 1 eetl suiker en 1 eetl stroop op laag vuur smelten in een pannetje. Dan verkruimelde biscuitjes toevoegen, net zolang tot de kruimels nog net bedekt worden door de chocola. Het mengsel in een platte schaal doen en laten afkoelen in de koelkast. Dan in stukken snijden.

    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    pi_17005527
    quote:
    Op zondag 8 februari 2004 17:09 schreef PdeHoog het volgende:

    [..]

    MUUS,

    Ze waren en die mening deelde ik gelukkig niet alleen


    Mooi! .

    BS, wat heb je nou uiteindelijk in elkaar geflanst? Vtel, vtel, vtel!! .

    Oi!
    Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
    Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
    pi_17009721
    Nog een erg makkelijk chocoladerecept. Chocolade fondue. Zo mjammie, zo makkelijk.
    pi_17009868
    quote:
    Op zondag 8 februari 2004 20:30 schreef p_iglet het volgende:
    Nog een erg makkelijk chocoladerecept. Chocolade fondue. Zo mjammie, zo makkelijk.
    Het recept geven wil dan nog wel eens helpen hoor
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
      zondag 8 februari 2004 @ 20:37:25 #60
    14376 BlaatschaaP
    Elephant of joy.
    pi_17009918
    quote:
    Op zondag 8 februari 2004 18:13 schreef MUUS het volgende:

    [..]

    Mooi! .

    BS, wat heb je nou uiteindelijk in elkaar geflanst? Vtel, vtel, vtel!! .


    Brownies .

    En ik vond ze goddelijk, de rest vond ze 'lekker' .

    Ah well, ik ben nog aan 't leren .

    pi_17011302
    quote:
    Op zondag 8 februari 2004 20:35 schreef PdeHoog het volgende:

    [..]

    Het recept geven wil dan nog wel eens helpen hoor


    Ging er vanuit dat bij choclade fondue niemand een recept nodig heeft.
    Maar goed bij deze:

    Neem chocolade (melk, puur, wit net wat je lekker vind). Smelt dit met wat room of melk (of een beetje drank), goed glad roeren. En tadaaa dan dippen met fruit, koekjes, spekjes enz.

      maandag 9 februari 2004 @ 01:49:50 #62
    64670 Dagonet
    Radicaal compromist
    pi_17019011
    In het kader, we doen het een stapje moeilijker en bouwen dit topic om tot [Centraal] Chocoladerecepten:

    Heaven and Hell Cake:

    Angel Food Cake:
    80 g cakemeel
    155 g poedersuiker
    7-8 eiwitten, op kamertemperatuur
    snufje zout
    1 tl wijnsteenzuur
    165 g kristalsuiker
    1 tl vanille-essence
    snufje amandelessence

    Devil's Food Cake
    55 g cacao
    2,5 dl sterke koffie
    125 g plantaardig vet
    375 g kristalsuiker
    1 tl vanille-essence
    2 eieren
    190 g cakemeel
    1 tl zuiveringszout
    3/4 tl zout
    snufje bakpoeder

    Pindakaasmousse
    350 g roomkaas, op kamertemperatuur
    270 g poedersuiker
    600 g romige pindakaas op kamertemperatuur
    2 el slagroom

    Ganache
    5 dl slagroom
    900 g melkchocolade, grof gehakt.

    1. Verwarm de oven voor op 190 oC. Bekleed de bodem van een taartvorm met een doorsnee van 25 cm met bakpapier: Vet de vorm niet in en het papier ook niet.
    2. Voor de Angel Food Cake: zeef het cakemeel met de poedersuiker boven een kom en zet deze apart.
    3. Klop de eiwitten in een kom, met de mixer op de laagste stand, en voeg zout en wijnsteenzuur toe. Klop de eiwitten in 1 minuut schuimig. Zet de mixer op de middelste stand en voeg de kristalsuiker lepel voor lepel toe. Blijf nadat de suiker is opgenomen nog 1 1/2 minuut kloppen. Klop tot slot de vanille- en de amandelessence erdoor.
    4. Strooi de helft van het meelmengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep het er met een grote spatel door. Strooi de rest van het meel erop en schep ook dit erdoor. Roer het mengsel vooral niet om, want dan zakt het in. Schep het in de taartvorm en zorg dat het in het midden hoger is dan langs de randen. Bak het in 40 to 50 minuten goudbruin, midden in de oven. Bak het niet te lang want dan zakt het in het midden in. Zet het biscuitgebak in de vorm op een taartrooster en stort het na 30 minuten op het werkblad. Verwijder het papier voorzichtig en laat het gebak helemaal afkoelen.
    5. Voor de Devil's Food Cake: draai de oven op 175 oC. Vet een taartvorm met een doorsnee van 25 cm in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier en vet ook dit in. Bestuif de bodem en de opstaande randen met bloem. Zeef de cacao boven een kom. Giet al kloppend de koffie en blijf kloppen tot het mengsel glad is. Zet het vervolgens apart.
    6. Klop in een grote kom de eieren met plantaardig vet, suiker en vanille in 2 minuten tot een romig mengsel, met de mixer op de middelste stand. Zeef het cakemeel met zuiveringszout, zout en bakpoeder en voeg het in gedeelten toe, afgewisseld met lepels van cacaomengsel. Blijf kloppen tot alles is opgenomen en giet dan het beslag in de taartvorm. Bak de chocoladecake circa 30 minuten midden in de oven, tot een satéprikker die je erin steekt er schoon uitkomt. Zet de cake in de vorm op een taartrooster en stort hem na 30 minuten op het werkblad. Haal het papier eraf en laat hem geheel afkoelen.
    7. De Pindakaasmousse: Klop de roomkaas in een grote kom tot een lichtgekleurd, romig mengsel met de mixer op de middelste stand. Klop de poedersuiker en de pindakaas er in gedeelten door. Voeg de room toe en blijf kloppen tot het mengsel homogeen en luchtig is. Zet het apart.
    8. Voor de Ganache: Breng de room aan de kook in een zware steelpan op vrij hoog vuur. neem de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor; blijf roeren tot het mengsel glad is. Klop het mengsel goed door en laat het afkoelen.
    9. Voor de taart: Snijd het afgekoelde gebak voorzichtig horizontaal door met een lang mes zodat je in totaal 4 lagen krijgt. Leg een laag chocoladecake met de snijkant naar boven op een gebakschaal en besrtijk hem met een derde van de pindakaasmousse. leg er een laag biscuitgebak op, ook met de snijkant naar boven. Bstrijk deze met de helft van de de resterende mousse. Leg hierop een laag biscuitgebak en bestrijk die met de rest van de mousse, leg hierop de laatste laag cake met de snijkant naar beneden.
    10. Klop de ganache door en schep hem op de taart. Gebruik een spatel om de taart van boven en rondom mee te bestrijken. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast en dien hem koud op.

    Om 12 tot 14 personen om te leggen met een chocoladeoverdosis

    Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
    Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
    Mijn grootste bijdrage aan de FP.
      maandag 9 februari 2004 @ 01:51:04 #63
    64670 Dagonet
    Radicaal compromist
    pi_17019026
    quote:
    Op zondag 8 februari 2004 20:30 schreef p_iglet het volgende:
    Nog een erg makkelijk chocoladerecept. Chocolade fondue. Zo mjammie, zo makkelijk.
    En erg geschikt op kinderfeestjes, vlak voordat je ze naar huis stuurt. Jij een dag met hyperactieve kinderen, de ouders ook
    Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
    Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
    Mijn grootste bijdrage aan de FP.
    pi_17020186
    quote:
    Op maandag 9 februari 2004 01:49 schreef Dagonet het volgende:
    In het kader, we doen het een stapje moeilijker en bouwen dit topic om tot [Centraal] Chocoladerecepten:

    Heaven and Hell Cake:

    -- lekker recept --

    Om 12 tot 14 personen om te leggen met een chocoladeoverdosis


    * PdeHoog pakt het calorietelboekje er even bij

    Wil je ons dood hebben of zo
    Klinkt overigens wel erg lekker ; alleen die pindakaas

    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
      maandag 9 februari 2004 @ 07:16:53 #65
    64670 Dagonet
    Radicaal compromist
    pi_17020198
    quote:
    Op maandag 9 februari 2004 07:13 schreef PdeHoog het volgende:

    [..]

    * PdeHoog pakt het calorietelboekje er even bij

    Wil je ons dood hebben of zo
    Klinkt overigens wel erg lekker ; alleen die pindakaas


    * Dagonet pakt het boekje weg

    Het is beter als je dat niet doet. Geloof me.

    En ja, pindakaas. Erg lekker.

    (Nooit hagelslag over je pindakaas gegooid vroeger? )

    Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
    Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
    Mijn grootste bijdrage aan de FP.
    pi_17022451
    Koffie-chocolademousse

    Voor 4 kleine kopjes:

    Smelt 135g stukjes pure chocolade in een kom boven een pan mer heet warer, roer er als de chocolade gesmolten is 1/2-1 el oploskoffie door. Klop 2 dl slagroom tot yoghurtdikte en roer er met een garde de gesmolten chocolade en eventueel 1 el koffielikeur door. Schenk het mengsel in kleine kopjes/kommetjes en laat de mousse circa 3 uur in de koelkast opstijven. Garneer met chocolade-koffieboontjes.

    Ook erg lekker zonder de oploskoffie en likeur.

    pi_17022592
    Voor valentijn:

    Rijke chocolademousse met lichte sinaasappelsmaak

    - Smelt voor 4 kopjes au bain marie 125g pure chocolade.
    - Roer er van het vuur af 30g boter door.
    - Laat het mengsel afkoelen.
    - Klop 3/4 dl slagroom half stijf en spatel dit samen met 1 el sinaasappellikeur door het chocolademengsel.
    - Schenk het mengsel in 4 kleine espressokopjes en laat hem ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.
    - Knip uit stevig papier een klein hartje en leg het papier op de chocolademousse.
    - Bestuif de mousse met poedersuiker, zodat er een hartje op achterblijft.

    pi_17069868
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2004 18:20 schreef MUUS het volgende:

    Tweekleurige fudgebrownies

    ... recept....


    Okay deze ga ik morgen uitproberen, ben zeer benieuwd.
    pi_17162730
    quote:
    Op zondag 8 februari 2004 21:23 schreef p_iglet het volgende:

    [..]

    Ging er vanuit dat bij choclade fondue niemand een recept nodig heeft.
    Maar goed bij deze:

    Neem chocolade (melk, puur, wit net wat je lekker vind). Smelt dit met wat room of melk (of een beetje drank), goed glad roeren. En tadaaa dan dippen met fruit, koekjes, spekjes enz.


    Het is zoooooo lekker!!!!!!

    vanavond voor het eerst chocoladefondue gegeten, was nagerecht, hoofdgerecht was vleesfondue.

    Het toetje was verreweg het lekkerst, vooral marsmellows in de chocola dopen

    Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
    Let's plant a tree
    pi_17191311
    Chocoladesorbet
    150 melk chocolade
    115 pure chocolade
    225 gram witte basterd suiker
    475 ml water

    Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
    Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
    Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
    Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
    Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
    Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.

    Ik heb het vrijdag gemaakt en gisteren gegeten: het was mierzoet maar wel errug lekker (vond ik )

      zondag 15 februari 2004 @ 12:03:10 #71
    11922 Pikakonijn
    Oke bye i love you
    pi_17191519
    Terugvind post.
    Ziet er allemaal erg uit.
    Ga zeker wat ervan proberen.
    Om mensen te houden, moet je van ze houden :) Zit je te denken om een konijntje te nemen, kijk eens op www.bunnybin.nl
    pi_17341964
    Ik zoek een recept voor een goede chocolade-ijstaart. Mag best een hoop werk zijn, maar niet al te moeilijk

    BTW: Ik ben op internet een paar recepten tegengekomen waarbij ik het eiwit en eigeel moet scheiden. Hoe doe ik dat in godsnaam? (nee ik ben geen chef )
    pi_17344290
    quote:
    Op maandag 23 februari 2004 23:33 schreef Knakker het volgende:
    Ik zoek een recept voor een goede chocolade-ijstaart. Mag best een hoop werk zijn, maar niet al te moeilijk

    BTW: Ik ben op internet een paar recepten tegengekomen waarbij ik het eiwit en eigeel moet scheiden. Hoe doe ik dat in godsnaam? (nee ik ben geen chef )
    Het ei breken en proberen twee mooie gelijke eischalen over te houden. Je moet de schaal in tweeen breken. En dan het eigeel van het ene eierschaaltje naar het andere overgieten en onderweg het eiwit in een kommetje opvangen, net zo lang tot je alleen eigeel overhoud.
    Als je het niet vies vind kun je ook het volgende doen: giet het hele ei in je handpalm en laat door je vingers het eigeel in een kom onder je hand verdwijnen. Gooi als je alleen het eigeel overhoudt dat in een ander kommetje.

    Ik zal eens kijken of ik een chcocaldeijstaart recept heb, thuis.
    pi_17352229
    Iemand? Ik wil em vandaag/morgen maken
      woensdag 25 februari 2004 @ 16:31:44 #75
    33549 Thomasumo
    User 33549 reporting for
    pi_17356139
    Gebakken peren in Chocolade saus (4 pers)

    3 a 4 peren

    marinade:
    eetlepel vanille essence
    2 eetlepels bruine basterdsuiker
    scheutje azijn
    scheutje water

    chocolade saus
    200 gram bittere chocolade
    2 Dl melk
    snuf kaneel

    Meng alle ingredienten voor de marinade, snij de peer en roer om in de marinade. ongeveer 2 uur in de koelkast laten trekken. bak de peren op hoog vuur in 2 minuten om.

    smelt de chocola au bain marie en voeg 2 dl melk toe, schep de peren in kommen en besprenkel rijkelijk met de saus

    JUMM!
    I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
    pi_17373973
    Mousse van Cointreau en witte chocolade

    :: 125 g witte chocolade
    :: 4 eierdooiers
    :: 3 eetl. fijne tafelsuiker
    :: 2 theel. gelatine, opgelost in 2 eetl warm water
    :: 2 eetl. Cointreau
    :: 2,5 dl slagroom

    Laat de chocolade au bain-marie smelten boven heet, niet sudderend water.
    Klop de eierdooiers met de suiker lichtgeel en schuimig.
    Spatel er de gesmolten chocolade door, gevolgd door de opgeloste gelatine.
    Roer er de Cointreau door.
    Klop de slagroom tot zachte pieken en vouw door het chocolademengsel.
    Giet in 4-6 individuele bakjes of een grote dienkom.
    Zet voor serveren minstens 3-4 uur in de koelkast.
    Dien op met bitterkoekjes op amandeltuiles.
    pi_17411857
    En als je ff geen zin hebt om iets te maken....kan je altijd nog naar de Burger King voor die choco Fudge-brownie met softijs erop..
    Maar ok....dat is voor jullie kokjes minder interessant......maar 'oh so yummy' *drool*
    pi_17411931
    kwijl topic

    ik krijg honger trek
    Gerrit Zalm: "Ik woon in Scheveningen en mijn chauffeur in Voorburg. Daarom duurde het even."
    pi_24387445
    tvp
    Rammstein Nummer Eins!
    Requiem le chevalier vampire
      Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 4 januari 2005 @ 11:07:46 #80
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_24388127
    quote:
    Op dinsdag 3 februari 2004 21:56 schreef MUUS het volgende:
    Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten. .

    Chocolade Kruimeltaart

  • 100 gr. suiker
  • 200 gr. boter
  • 300 gr. bloem
  • 1 ei (voor het deeg)
  • snufje zout
  • 200 gr. pure chocolade
  • 100 gr. suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 3 eieren (voor de vulling)


    Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.

    Bak de taart 30 minuten op 170 graden.

    Met vanilleijs en/of slagroom serveren. .
  • Die ga ik vanavond maken voor mijn verjaardag morgen
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
    pi_24388757
    quote:
    Op dinsdag 4 januari 2005 11:07 schreef Rewimo het volgende:

    [..]

    Die ga ik vanavond maken voor mijn verjaardag morgen
    GEFELICITEERD!!!!
      Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 4 januari 2005 @ 11:41:24 #82
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_24388774
    Dank je
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
    pi_24394210
    quote:
    Op dinsdag 4 januari 2005 11:07 schreef Rewimo het volgende:

    [..]

    Die ga ik vanavond maken voor mijn verjaardag morgen
    Hmmmm...dus we gaan morgen bij jou feestvieren?
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
      dinsdag 4 januari 2005 @ 17:28:10 #84
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24395068
    quote:
    Op zondag 15 februari 2004 11:48 schreef Tedda het volgende:
    Chocoladesorbet
    150 melk chocolade
    115 pure chocolade
    225 gram witte basterd suiker
    475 ml water

    Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
    Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
    Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
    Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
    Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
    Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.

    Ik heb het vrijdag gemaakt en gisteren gegeten: het was mierzoet maar wel errug lekker (vond ik )
    Neem eens de helft van de hoeveelheid suiker, er is droge stof genoeg met al die chocolade.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 4 januari 2005 @ 17:44:04 #85
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_24395367
    quote:
    Op dinsdag 4 januari 2005 16:42 schreef PdeHoog het volgende:
    Hmmmm...dus we gaan morgen bij jou feestvieren?
    IK wel in elk geval
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
      dinsdag 4 januari 2005 @ 19:46:15 #86
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_24397550
    quote:
    Op zondag 15 februari 2004 11:48 schreef Tedda het volgende:
    Chocoladesorbet
    150 melk chocolade
    115 pure chocolade
    225 gram witte basterd suiker
    475 ml water

    Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
    Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
    Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
    Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
    Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
    Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.

    Ik heb het vrijdag gemaakt en gisteren gegeten: het was mierzoet maar wel errug lekker (vond ik )
    Klinkt idd erg lekker maar kun je ook een staafmixer gebruiken bij gebrek aan een keukenmachine?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_24397688
    Deze is echt super, heb ik 1 keertje gemaakt, kost niet veel tijd en is niet ingewikkeld, maar gewoon beetje veel handelingen...een drie laags cheesecake van drie soorten chocola:

    Mondo Mega Chocolate Cheesecake With Chocolate Glaze
    Yield: 10

    You will need a spring-form pan
    Cake should be prepared a day ahead
    Ingredients:

    Crust:

    * 2 cup of graham cracker crumbs – (500ml)
    * 4 tbsp melted unsalted butter – (60ml)
    * 3 tbsp sugar – (45ml)


    Glaze:

    * 1/2 cup heavy cream – (125ml)
    * 1/2 tbsp unsalted butter – (7.5ml)
    * 2 1/2 oz finely chopped milk chocolate – (75ml)
    * 2 1/2 oz semisweet chocolate – (75ml)


    Filling:

    * 40 oz of cream cheese – (5 cups or 5 x 8 oz packages)
    * 4 x large eggs
    * 1/3 cup of sour cream – (75ml)
    * 2 cups of sugar – (500ml)
    * 3 oz finely chopped high quality semisweet chocolate – (90ml)
    * 3 oz finely chopped high quality milk chocolate – (90ml)
    * 3 oz finely chopped high quality white chocolate – (90ml)


    Directions:

    Crust:

    1. Preheat oven to 300°F.

    2. Combine the sugar, melted unsalted butter, and graham cracker crumbs in a large bowl. Mix with your hands. Press the cracker mix into the base of a 9” spring-form pan making sure that it is even and smooth to ensure no cracks or splits occur while baking. Bake in the oven for 12-15min. It should look crunchy and flaky.

    Glaze:

    1. For the glaze, combine crème and butter over high heat. Bring to a boil and then gradually add chopped semi-sweet & milk chocolates incorporating it as you go. Simmer for 5-7 minutes. Set aside to cool. When the cake and glaze have come to room temperature, pour glaze over cheesecake. Wait several minutes and release the sides of your pan and remove your finished cake.

    Filling:

    1. Pour the cream cheese into a mixer and beat until it is smooth. Add you eggs, sugar, and sour cream and beat until the fully combined. Separate your filling into three separate bowls.

    2. Pour the three finely chopped chocolates into 3 separate metal bowls. You can melt these individually or all at the same time if you have room for 3 bain-maries. Submerge the bottom half of your white chocolate filled metal bowl into simmering water. The bowl should be submerged just enough to heat the base. Make sure no water seeps over the sides or into the chocolate. Stir continuously to promote equal and smooth melting. When the chocolate is fully melted add it to one bowl of cream cheese mixture and beat together with a hand-held mixer.

    3. Repeat this process with the milk chocolate and semi-sweet chocolate.

    4. Pour the milk choc-cream cheese mix into the spring from, smoothen out the top. Flatten the top and be sure there are no air bubbles in the cake that could expand and rise during baking. Pour the white chocolate mixture on next repeating the same action of flattening and smoothing the mix and lastly add your semi-sweet chocolate layer.

    5. Wrap the spring form pan bottom with foil and halfway up the sides. Place the pan in a baking pan and take to the oven. Rest the baking pan on the door and fill the baking pan with ½ inch of water – almost halfway up your cake pan.

    6. Bake cake for 2 ½ to 3 hours at 250°F. When the edges of the cake have set and the rest is still gelatine like, remove it and let it cool to room temperature, then refrigerate over night.
    Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
      dinsdag 4 januari 2005 @ 20:32:14 #88
    71166 AKnynke
    is lang niet gek
    pi_24398316
    Of gewoon zelfgemaakte chocolate chip cookies! Veel lekkerder dan die van de aldi. Heb alleen een recept in het engels jammer genoeg. En chocolate chips, die kun je hier niet krijgen. Dus elke keer als ik een pakketje uit Amerika krijg zitten er chocolate chips in!

    1 theelepel bakpoeder,
    1 theelepel zout
    2 eieren
    1 theelepel vanille extract
    600 gram bloem
    250 gram boter
    200 gram suiker
    200 gram bruine basterd suiker
    500 gram chocolate chips.

    (maten omgerekend uit Amerikaans. Weet niet of ze kloppen)

    Mix de bloem, het pakboeder en de zout in een kleine kam. Klop de boter, suiker, bruine suiker en het vanille extract in een grote kom totdat het een romig mengsel is. voeg de eieren een voor een toe. Goed kloppen na elk ei. Roer er langzaam het bloemmengesle doorheen. Roer er als laaste de chocolate chips doorheen.

    Maak met een eetlepel bolletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Dit moet 9 tot 11 minuten in de oven op +/- 200 graden. Haal ze er pas uit als ze goud bruin zijn.

    Nogmaals, het recept komt van de achterkant van de tollhouse chocolatechip verpakking, vertaald uit het engels. De afmetingen e.d. zijn op de gok omgerekend.
    Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
    pi_24401040
    Iemand nog een recept voor chocolade salami hebben?
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      dinsdag 4 januari 2005 @ 23:44:12 #90
    45 SiGNe
    Uitspraak: Sign
    pi_24401255
    doe maar..wie weet is het wat.
    pi_24401292
    Binnenkort!
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 5 januari 2005 @ 00:08:26 #92
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_24401720
    De taart is gebakken, inderdaad een fluitje van een cent (op het chocoladehakken na). Morgen weet ik of ie net zo lekker smaakt als hij eruit ziet
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
    pi_24407748
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 00:08 schreef Rewimo het volgende:
    De taart is gebakken, inderdaad een fluitje van een cent (op het chocoladehakken na). Morgen weet ik of ie net zo lekker smaakt als hij eruit ziet
    Laat het ons vooral weten ben benieuwt
    Dat is eens wat anders...
      woensdag 5 januari 2005 @ 14:19:23 #94
    71166 AKnynke
    is lang niet gek
    pi_24411115
    quote:
    Op dinsdag 4 januari 2005 20:32 schreef AKnynke het volgende:
    Of gewoon zelfgemaakte chocolate chip cookies! Veel lekkerder dan die van de aldi. Heb alleen een recept in het engels jammer genoeg. En chocolate chips, die kun je hier niet krijgen. Dus elke keer als ik een pakketje uit Amerika krijg zitten er chocolate chips in!

    1 theelepel bakpoeder,
    1 theelepel zout
    2 eieren
    1 theelepel vanille extract
    600 gram bloem
    250 gram boter
    200 gram suiker
    200 gram bruine basterd suiker
    500 gram chocolate chips.

    (maten omgerekend uit Amerikaans. Weet niet of ze kloppen)

    Mix de bloem, het pakboeder en de zout in een kleine kam. Klop de boter, suiker, bruine suiker en het vanille extract in een grote kom totdat het een romig mengsel is. voeg de eieren een voor een toe. Goed kloppen na elk ei. Roer er langzaam het bloemmengesle doorheen. Roer er als laaste de chocolate chips doorheen.

    Maak met een eetlepel bolletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Dit moet 9 tot 11 minuten in de oven op +/- 200 graden. Haal ze er pas uit als ze goud bruin zijn.

    Nogmaals, het recept komt van de achterkant van de tollhouse chocolatechip verpakking, vertaald uit het engels. De afmetingen e.d. zijn op de gok omgerekend.
    Gebruik dit recept niet! Jeetje. Ik heb het blijkbaar niet goed omgerekend, en heb hier geen cups in huis, maar ik had een plaat van wat suiker en boter met chocolade chips er tussen. Geen koekjes, niets. Op zoek naar een goede vertaling dus!
    Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
      woensdag 5 januari 2005 @ 14:25:00 #95
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24411231
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 14:19 schreef AKnynke het volgende:

    [..]

    Gebruik dit recept niet! Jeetje. Ik heb het blijkbaar niet goed omgerekend, en heb hier geen cups in huis, maar ik had een plaat van wat suiker en boter met chocolade chips er tussen. Geen koekjes, niets. Op zoek naar een goede vertaling dus!
    Doe het originele recept maar, kijk wel ff .
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_24412151
    hmmz heb van me meissie van die repen pure chocolade gekregen van 95%

    die dingen zijn niet te vrete, hoeveel ik ook van pure chocolade hou, maar eht is natuurlijk wel perfect om wat mee te doen op culinair gebied ^^ iemand goede ideen?
    pi_24413849
    Iemand die deze kook-noob kan uitleggen wat au bain marie is? B.V.D

    tevens verkapte tvp
    Zu'j net zien met dit weer, wul de waag'n niet pakk'n
      woensdag 5 januari 2005 @ 17:09:25 #98
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24414055
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 16:57 schreef Damzzz het volgende:
    Iemand die deze kook-noob kan uitleggen wat au bain marie is? B.V.D

    tevens verkapte tvp
    Au Bain Marie, is in een waterbad. Je zet een schaal in een bak met warm water. Datgene in die schaal wordt dan warm, maar oververhit niet zo snel.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_24417351
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Au Bain Marie, is in een waterbad. Je zet een schaal in een bak met warm water. Datgene in die schaal wordt dan warm, maar oververhit niet zo snel.
    Ah geweldig, bedankt!!
    Zu'j net zien met dit weer, wul de waag'n niet pakk'n
      woensdag 5 januari 2005 @ 21:40:56 #100
    71166 AKnynke
    is lang niet gek
    pi_24419287
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 14:25 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Doe het originele recept maar, kijk wel ff .
    quote:
    2 1/4 cups all-purpose flour
    1 teaspoon baking soda
    1 teaspoon salt
    1 cup (2 sticks, 1/2 pound) butter, softened
    3/4 cup granulated [white] sugar
    3/4 cup packed brown sugar
    1 teaspoon vanilla extract
    2 eggs
    2 cups (12-ounce package) NESTLE TOLL HOUSE Semi-Sweet Chocolate Morsels
    1 cup chopped nuts

    COMBINE flour, baking soda and salt in small bowl. Beat butter, granulated sugar, brown sugar and vanilla in large mixer bowl. Add eggs one at a time, beating well after each addition; gradually beat in flour mixture. Stir in morsels and nuts. Drop by rounded tablespoon onto ungreased baking sheets.

    BAKE in preheated 375°F oven for 9 to 11 minutes or until golden brown. Let stand for 2 minutes; remove to wire racks to cool completely.

    PAN COOKIE VARIATION: PREPARE dough as above. Spread into greased 15x10" jelly-roll pan. Bake in preheated 375°F oven for 20 to 25 minutes or until golden brown. Cool in pan on wire rack.

    FOR HIGH ALTITUDE BAKING (>5,200 feet): INCREASE flour to 2 1/2 cups; add 2 teaspoonfuls water with flour; reduce both granulated sugar and brown sugar to 2/3 cup each. Bake at 375°F, drop cookies for 8 to 10 minutes and pan cookies for 17 to 19 minutes.
    Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')