Ik moet zeggen dat het Naanbrood niet verkeerd is.quote:
Hij kiest er zelf voor om zich hier voor te lenen.quote:Op maandag 24 februari 2025 21:58 schreef MadMaster het volgende:
Ben je sommelier van een sterrenrestaurant en dan mag je de beste chocomel gaan uitkiezen.
Wat een droeftoeter ben je dan…
Ze zullen er wel goed voor betaald worden.quote:Op maandag 24 februari 2025 21:58 schreef MadMaster het volgende:
Ben je sommelier van een sterrenrestaurant en dan mag je de beste chocomel gaan uitkiezen.
Wat een droeftoeter ben je dan…
De passievrucht heeft gewonnen.quote:Op maandag 24 februari 2025 21:57 schreef golfer het volgende:
Blauwe bessen die winnen van tomaten en passievrucht.
Appels en peren...
Daarom, alles is goed.quote:Op maandag 24 februari 2025 21:59 schreef Felagund het volgende:
[..]
Hij kiest er zelf voor om zich hier voor te lenen.
Mwa, dat was zijn mening. Het testpanel bestaat uit veel meer testers.quote:Op maandag 24 februari 2025 22:00 schreef de_boswachter het volgende:
Hahahaha de smerigste heeft de award.
Denken dat er een testpanel isquote:Op maandag 24 februari 2025 22:04 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Mwa, dat was zijn mening. Het testpanel bestaat uit veel meer testers.
Ja, maar 90% krijgt een prijs. Dan slaat die hele award toch nergens op?quote:[ afbeelding ] Op maandag 24 februari 2025 22:18 schreef JanGroen het volgende:
Er zijn meerdere sommeliers die de producten proeven. Dat heb je zelf kunnen horen. Als er 10 merken chocomelk als “lekker” worden beoordeeld zijn er dus ook 10 die het label mogen gebruiken.
Ga je de sommelier individueel producten laten testen zoals hier dan hoeft de uitslag inderdaad niet overeen te komen met die van de groep. Vond dit niet de beste / sterkste conclusie van de Keuringsdienst.
Ik vind dat deze post wel een prijs verdient.quote:Op maandag 24 februari 2025 22:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik bepaal zelf wel wat ik lekker vind. Of dat nu kaas, bier, wijn of chocomel is, of boeken, films of TV series. Een serie als Friends kan nog zoveel geroemd worden, vind er geen zak an. Old Amsterdam kan nog zoveel gouden medailles winnen, vind het een matige kaas.
Ongelofelijk Jack, dat ik deze kan bestellen.quote:Op maandag 24 februari 2025 22:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vind dat deze post wel een prijs verdient.
Jij krijgt de Fok!excellent award. Kost wel 50 euro om die te mogen ontvangen. Als je dat bedrag even naar mij overmaakt, knutsel ik die award voor jou in elkaar.
Het is ook geen test waarbij er een winnaar wordt gekozen, het is een test of de producten “lekker” zijn of “niet lekker”. Aangezien iedereen een andere smaak heeft, zullen veel producten als “lekker” of “goed” getest worden en dus het label krijgen.quote:Op maandag 24 februari 2025 22:01 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Daarom, alles is goed.
Wat een sukkel ben je dan om zo je geloofwaardigheid te grabbel te gooien, met je bouquet en palet voor chocomel…
Ik ken dit fenomeen van awards en predikaten al heel lang van dichtbij, aangezien ik me ook in een business begeef waar dit soort 'prijzen' gangbaar zijn.quote:Op dinsdag 25 februari 2025 09:37 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Het is ook geen test waarbij er een winnaar wordt gekozen, het is een test of de producten “lekker” zijn of “niet lekker”. Aangezien iedereen een andere smaak heeft, zullen veel producten als “lekker” of “goed” getest worden en dus het label krijgen.
Ik gebruikte al Aldi shampoo van 2 gulden voordat het als beste uit de test kwam.quote:Op dinsdag 25 februari 2025 14:15 schreef Bocaj het volgende:
'1 de Beste' is geen prijs maar gewoon het huismerk van DIRK!![]()
https://www.dirk.nl/zoeken/producten/1e%20de%20beste
Ik kijk altijd eerst op de onderste schappen.quote:Op donderdag 27 februari 2025 20:56 schreef JanGroen het volgende:
Sowieso laat ik mij niet verlijden door keurmerken. Ik koop wat ik lekker vind en bekijk de verpakking niet eens: Nutricia chocomelk, Calvé pindakaas, Pijnenburg ontbijtkoek, enz.. Ik ga echt niet staan zoeken waar wel een keurmerk op zit en waar niet.
Ik over het algemeen ook niet. Al ben ik qua wijnen wel geneigd om te kijken hoe Hamersma deze beoordeeld heeft.quote:Op donderdag 27 februari 2025 20:56 schreef JanGroen het volgende:
Sowieso laat ik mij niet verlijden door keurmerken. Ik koop wat ik lekker vind en bekijk de verpakking niet eens: Nutricia chocomelk, Calvé pindakaas, Pijnenburg ontbijtkoek, enz.. Ik ga echt niet staan zoeken waar wel een keurmerk op zit en waar niet.
Het is kleurstof, Astaxanthine, die aan het voer wordt toegevoegd. E-nummer E161j.quote:Op maandag 3 maart 2025 16:40 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Kweekzalm is lichtroze, wilde zalm bijna rood. Het lijkt een ijzeren regel, maar waarom is dat eigenlijk zo? Als de redactie van Keuringsdienst van Waarde op onderzoek gaat, blijkt dat de kleur van zalm niet zoveel zegt over waar de vis vandaan komt.
Klopt.quote:Op maandag 3 maart 2025 16:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Het is kleurstof, Astaxanthine, die aan het voer wordt toegevoegd. E-nummer E161j.
Dat vind ik toch wat anders, tuurlijk kijk ik ook wel eens naar de beoordeling van journalisten en kenners.quote:Op donderdag 27 februari 2025 22:12 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Ik over het algemeen ook niet. Al ben ik qua wijnen wel geneigd om te kijken hoe Hamersma deze beoordeeld heeft.
En dus caroteen en krill.quote:Op maandag 3 maart 2025 16:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Het is kleurstof, Astaxanthine, die aan het voer wordt toegevoegd. E-nummer E161j.
quote:Vissers, dames en influencers worden er opgewonden van: parels. Prachtige praal zeer sporadisch geschonken door gulle oesters. Maar gek is het, dat je over zo'n zeldzaam wonder der natuur haast struikelt in winkelstraat en webshop. Van een paar cent per oorbel tot duizenden euro’s voor een ketting. Hoe kan dat? Keuringsdienst van waarde gaat op een schitterende zoektocht en eindigt in een Chinees moeras.
Parels (schelpscherven) in de mossels geïmplanteerd, uiteindelijke parel kost 20 eurocent, parels zijn massa product…quote:
quote:Kaastaart doet geen enkele kassa rinkelen, maar zet het er in het Engels op en het is een vetpot: cheesecake. Van winkelstraat tot supermarktschap: overal waar je kijkt, is cheesecake. Er is cheesecakethee en cheesecakebier. Cheesecakekoek en cheesecakepap. En dan heeft elk etablissement ook nog eens gewoon een soort cheesecaketaart te koop. Maar wat is cheesecake eigenlijk? De Keuringsdienst verdiept zich in taart van kaas, waar de kaas soms ver te zoeken blijkt te zijn.
Ja er is echt geen enkele reden om daar 10k voor neer te tellen, sterker nog elk bedrag boven de 25 lijkt me al teveel.quote:Op dinsdag 11 maart 2025 13:20 schreef DWMLion het volgende:
Je zult een heel goed verkooppraatje moeten hebben wil je die 10k ketting verkopen...
Inderdaad.quote:Op maandag 17 maart 2025 16:43 schreef Dutch_view het volgende:
Maar de aflevering gaat helaas niet door!
Zo rood mogelijk, maar alleen als het wild gevangen Sockeye zalm is.quote:Op maandag 3 maart 2025 21:53 schreef Felagund het volgende:
[ afbeelding ]
Welke kleur gaan jullie voor?
Een groot artiest die dikke 60 jaar op de Buhne stond publiek wist te vermaken.quote:Op maandag 17 maart 2025 16:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad.
Heel de programmering is aangepast i.v.m. het overlijden van Rob de Nijs.
Nou je kent je talen.quote:Op maandag 24 maart 2025 21:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik zou graag eens kazen proberen die van buiten Europa komen, Mexicaanse bijvoorbeeld, Queso fresco, Panela, Asadero, Oaxaca, Cotija, Chihuahua en Manchego.
Manchego-kaas komt gewoon uit Europa. Met name uit Spanje en is hier ook volop verkrijgbaar.quote:Op maandag 24 maart 2025 21:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik zou graag eens kazen proberen die van buiten Europa komen, Mexicaanse bijvoorbeeld, Queso fresco, Panela, Asadero, Oaxaca, Cotija, Chihuahua en Manchego.
Er is wel een onderscheid tussen de Spaanse en de Mexicaanse versie:quote:Op dinsdag 25 maart 2025 11:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Manchego-kaas komt gewoon uit Europa. Met name uit Spanje en is hier ook volop verkrijgbaar.
quote:Mexicaanse manchegokaas wordt gemaakt van koemelk en heeft geen minimale rijpingstijd . Spaanse manchego is een harde schapenkaas, ivoorwit van kleur met een kenmerkende visgraatkorst, en rijpt enkele maanden tot twee jaar.
En in Spanje maken ze ook Tortillasquote:Op dinsdag 25 maart 2025 11:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Manchego-kaas komt gewoon uit Europa. Met name uit Spanje en is hier ook volop verkrijgbaar.
Nee. Geen herhaling. Ging ook niet over het soort koeien, maar over de verschillen in vetpercentages en benamingen die door verschillende supermarkten gehanteerd worden.quote:Op maandag 31 maart 2025 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
Oh ja, weet ik weer. Destijds kwam al het gehakt van half loslopende koeien ergens in Afrika en werd het hier ontdooid. Hier waren het gewoon koeien uit Nederland. Ik vraag me af in hoeverre de die eerste situatie nog geldt. Daar was overigens ook weinig mis mee als ik het me goed herinner: er was geen misstand oid.quote:Op maandag 31 maart 2025 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
2004quote:Op maandag 31 maart 2025 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
quote:Op zaterdag 5 april 2025 22:56 schreef Cheeseburgert het volgende:
[..]
2004
https://npo.nl/start/seri(...)rde/seizoen-2/gehakt
Was dat niet met de mosterd aflevering?quote:Op maandag 7 april 2025 21:54 schreef Felagund het volgende:
Hier in het Aroma-magazijn zijn ze toch al eerder geweest? Wel met een andere expert volgens mij.
Ja, dat was hem inderdaad, maar misschien is dat de standaard in de Aroma-wereld.quote:Op maandag 7 april 2025 21:59 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Was dat niet met de mosterd uitzending?
Er zijn in Nederland ook geur- en smaakstoffenbedrijven. Denk alleen niet dat die in de keuken willen laten kijken.quote:Op maandag 7 april 2025 21:59 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ja, dat was hem inderdaad, maar misschien is dat de standaard in de Aroma-wereld.
Was dezelfde man als in de mosterd-aflevering.quote:Op maandag 7 april 2025 21:54 schreef Felagund het volgende:
Hier in het Aroma-magazijn zijn ze toch al eerder geweest? Wel met een andere expert volgens mij.
Ik wil er wel 1 maken.quote:Op maandag 7 april 2025 23:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Cheescake, of Käsekuchen is razend populair in Duitsland, ben geen fan. Als iemand een recept wil, geef maar een gil
Jeroen Pauw is cameraman bij KvW.quote:Op dinsdag 8 april 2025 20:07 schreef Isane het volgende:
https://www.piecraft.nl/b(...)ngsdienst-van-waarde
Hehe foto erbij
Heb je recept voor mij,van de kasekuche.quote:
Zit er niet in, vervang roomkaas en magere kwark door volle kwark, is lekkerder. Sorry, was niet helemaal duidelijkquote:Op vrijdag 11 april 2025 19:14 schreef Sorella het volgende:
Hoeveel roomkaas want die zie ik niet in de ingredientenlijst staan.
Dank u.quote:Op vrijdag 11 april 2025 19:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Voor de Bodem:
250 g Bastongekoeken aan kruim gestoten
125 g boter, vloeibaar
Voor de Vulling:
200 g suiker
3 el maïzena
750 gr volle kwark
2 grote Eieren
150 g room
½ citroen citroensap
Rasp van 1 citroen
Voor het Topping
250 g zure room
2 el suiker
1 theelepel citroensap
Verkruimel de koekjes, meng ze goed met de gesmolten boter en druk het mengsel op de bodem van een enz enz
Is al eens een aflevering over geweest:quote:Op maandag 14 april 2025 14:55 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Een exclusieve ham van Spaanse varkens die een bijzonder leven leiden, zo wordt ibericoham aangeprezen. Op sommige Nederlandse verpakkingen staat echter dat de ham maar voor de helft van deze Iberische varkens komt. Wat is hier van waar?
Klopt. Dit is dus een herhaling van die uitzending.quote:Op maandag 14 april 2025 15:15 schreef DWMLion het volgende:
Is al eens een aflevering over geweest:
https://npo.nl/start/seri(...)_format=share_button
Nee, dat was geen herhaling.quote:Op maandag 14 april 2025 17:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was de verfzalm ook een herhaling? Ziet er wel naar uit.
Flauw, kunnen toch wel wat nieuwe onderwerpen verzinnen...quote:Op maandag 14 april 2025 15:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Dit is dus een herhaling van die uitzending.
Heeft helaas al menig invasieve soort gebracht, zowel planten als dieren.quote:Op maandag 12 mei 2025 11:55 schreef golfer het volgende:
Vavavond volgens mij weer een nieuwe:
Het vrije verkeer is op zijn retour. De grenzen gaan weer op slot. Dat hebben ze zelfs in het tuincentrum begrepen. Van gladiool tot geranium, lavendel tot Afrikaanse lelie, elke plant heeft er tegenwoordig een paspoort. Gedrukt op de verpakking: een vlag, een naam, een nummer en een land. De 'Keuringsdienst van waarde' doet een grondige paspoortcontrole, ontdekt dat praktisch elke plant wereldreiziger is en dat niemand nog weet waar zijn wortels eigenlijk liggen.
Alles waar ‘Volendam’ in staat, daar ren ik juist hard van wegquote:Op maandag 19 mei 2025 11:25 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Na de afsluiting van de Zuiderzee door de Afsluitdijk in 1932, stortte de Volendammer visserij in. In de decennia die volgden, werd er weinig gevist vanuit het dorp, terwijl de vraag naar vis toenam. Vanuit de boten gingen mensen werken op viskramen, die zich als een olievlek over Nederland verspreidden.
Of je nu in Maastricht of Groningen bent, je vindt altijd een Volendammer viskraam op de markt. De naam van het vissersdorp is inmiddels bijna een keurmerk voor kwaliteit. Maar hoe authentiek is Volendammer vis nu eigenlijk? Keuringsdienst van Waarde onderzoekt het, met een diepgravend onderzoek en belrondes langs experts en verkopers.
Schelvislever (of kabeljauwlever, zoals het tegenwoordig heet) kan je gewoon eten…quote:Op maandag 26 mei 2025 21:51 schreef svann het volgende:
Zit dat spul niet in alle vissenlevers?
Genoeg vissenlevers als afvalproduct, lijkt me.
Ik denk meer aan bijvoorbeeld die eindeloze hoeveelheid koolvis vissticks en lekkerbekken en dergelijken.quote:
Dat is voor het kattenvoer…quote:Op maandag 26 mei 2025 21:55 schreef svann het volgende:
[..]
Ik denk meer aan bijvoorbeeld die eindeloze hoeveelheid koolvis vissticks en lekkerbekken en dergelijken.
Ze hebben wel prima kibbeling van kabeljauw.quote:
Ja, waar je dagen ziek van kan zijn.quote:Op maandag 26 mei 2025 21:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze heen wel prima kibbeling van kabeljauw.
quote:Op maandag 26 mei 2025 21:57 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja, waar je dagen ziek van kan zijn.
Ik spreek uit ervaring…
Prijs jezelf gelukkig, de reputatie van Nico Waasdorp is niet zo best bij de lokale bevolking.quote:Op maandag 26 mei 2025 22:02 schreef golfer het volgende:
[..]![]()
Gelukkig nooit last van gehad bij hen.
Heb je gezien dat de laatste review uit 2019 is?quote:Op maandag 26 mei 2025 22:14 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Prijs jezelf gelukkig, de reputatie van Nico Waasdorp is niet zo best bij de lokale bevolking.
De reviews van deze tourist trap liegen er dan vaak ook niet om…
Beter koolvis, heek, wijting dan panga of tilapiaquote:Op maandag 26 mei 2025 21:55 schreef svann het volgende:
[..]
Ik denk meer aan bijvoorbeeld die eindeloze hoeveelheid koolvis vissticks en lekkerbekken en dergelijken.
Gedroogd een prima hondensnack om op te kauwen.quote:Op woensdag 4 juni 2025 18:14 schreef Hugo_Treger het volgende:
Van zo'n stierenlul verwacht je meer.
Over smaak valt niet te twisten, Jan.quote:Op woensdag 4 juni 2025 19:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Gedroogd een prima hondensnack om op te kauwen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |