abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 3 november 2025 @ 23:07:07 #151
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219188768
Die wolveiling. _O_
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 3 november 2025 @ 23:10:47 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219188783
Niet controleerbaar certificaat dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 4 november 2025 @ 07:18:26 #153
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_219189297
quote:
1s.gif Op maandag 3 november 2025 23:10 schreef golfer het volgende:
Niet controleerbaar certificaat dus.
Controleerbaar, maar niet de gehele keten wordt er door gedekt.
pi_219189359
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2025 07:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Controleerbaar, maar niet de gehele keten wordt er door gedekt.
Weet je wie wel wordt gedekt?
U MAD?
pi_219207966
Marijn zegt nu al drie keer quasi verbaast 'oh?' achter elkaar. En uiteraard lekker naar Australië op onze kosten :P om aldaar verbazing te acteren: 'I've never heard about that!'
anonieme razernist
  donderdag 6 november 2025 @ 20:18:50 #156
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_219208992
quote:
2s.gif Op donderdag 6 november 2025 19:13 schreef NoCigar het volgende:
Marijn zegt nu al drie keer quasi verbaast 'oh?' achter elkaar. En uiteraard lekker naar Australië op onze kosten :P om aldaar verbazing te acteren: 'I've never heard about that!'
Met een aangeleerd kinderstemmetje want dat is zo schattig
  donderdag 6 november 2025 @ 20:20:05 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219209010
quote:
2s.gif Op donderdag 6 november 2025 19:13 schreef NoCigar het volgende:
Marijn zegt nu al drie keer quasi verbaast 'oh?' achter elkaar. En uiteraard lekker naar Australië op onze kosten :P om aldaar verbazing te acteren: 'I've never heard about that!'
Marijn is niet naar Australië geweest.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 november 2025 @ 13:20:20 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219238253
Vanavond:
Op de groenteafdeling van de supermarkt staat het vol met zakjes voorgesneden groenten om te roerbakken of te wokken. Keuringsdienst van Waarde is nieuwsgierig naar het verschil en gaat op zoek naar de ideale roerbakpan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_219241444
Lekker wokken
pi_219241466
Pannenverkoper :') medewerker van de blokker
  maandag 10 november 2025 @ 22:24:59 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219241761
Anna Grimbrere als nieuwe mede-presentator. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 november 2025 @ 22:32:03 #162
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219241808
Gelul van die man van de groentensnij fabriek. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_219247964
Grimbere kan ook al goed 'oh' zeggen, als in 'Oh, dus dat is Chinese kool!'. Ik zou het niet kunnen, zulke onnozele toneelstukjes.
anonieme razernist
pi_219278165
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2025 21:39 schreef Isane het volgende:
Pannenverkoper :') medewerker van de blokker
Leek niet echt op een blokker ? Ja je zag een blokker logo op de gevel maar volgens mij was dit een winkel ernaast ?
  dinsdag 18 november 2025 @ 20:29:08 #165
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_219293527
Wilde het net ff terugkijken, tenenkrommend, en bij Marijn in de pannenwinkel heb ik het uitgezet.
Ze hebben soms erg goede onderwerpen, Palmvet in Boter via de Koe, Melk die niet slecht wil worden, maar om het nu over gesneden groente te hebben en te vragen wat het verschil is tussen wokken en roerbakken, Pleaaaase...
  maandag 24 november 2025 @ 12:06:26 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219333019
Vanavond:

Of het nou kip is, koe of varken: wie dieren eet, eet eiwit. Maar de 'Keuringsdienst van waarde' kocht in voor de barbecue en zag iets vreemds: dierlijk eiwit, als extraatje toegevoegd aan het vlees. Van burgers tot ballen, worsten tot stokken. Bij de kip zit extra kippeneiwit. Bij het rund extra rundereiwit bij het varken zat ook extra varkenseiwit. Waarom? En waar komt het vandaan? 'Keuringsdienst van waarde' volgt het spoor van het extra dierlijke eiwit terug naar de bron en komt met een bloedstollend verhaal.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 24 november 2025 @ 21:58:02 #167
2651 svann
night-hawk
pi_219337605
Nog beter etiketten lezen voortaan.
Maar hamburgerachtige produkten eten ik toch al niet, hooguit tartaar.
seek electricity                     Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  maandag 24 november 2025 @ 22:17:10 #168
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219337736
Die varkensslachter laat gewoon die beelden van het slachten zien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 24 november 2025 @ 22:18:17 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219337740
Bloedplasma dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_219337744
Lekker vanuit Sanquin zo het gehakt in.

Blijven doneren mensen !! @Zipportal
U MAD?
  maandag 24 november 2025 @ 22:25:37 #171
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219337787
En maar water toevoegen. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 24 november 2025 @ 22:32:52 #172
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219337813
Plakvlees.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_219339190
Je betaald dus voor 80% vlees en 20% water, bij elkaar gehouden door vleeslijm :')
  maandag 1 december 2025 @ 13:52:10 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219386758
Vanavond:

Dwars door Nederland loopt een taalgrens die ruwweg de Waal volgt. Ten zuiden van deze lijn spreekt men van friet, erboven heet het patat. De patat-frietgrens werd begin jaren 70 voor het eerst in kaart gebracht en lijkt zich sindsdien in noordelijke richting te bewegen.

In de supermarkt is Keuringsdienst van Waarde nog wat anders opgevallen: in de vriezers ligt naast patat en friet ook nog iets wat Vlaamse friet heet. Deze aardappelfrieten zijn wat dikker, minder regelmatig van vorm en er kan schil aan zitten. De redactie wil weten of dit echt de frieten zijn zoals de Zuiderburen ze eten en gaat op onderzoek.



De naam Vlaamse friet roept daarbij talloze vragen op. Bestaat er naast Vlaamse ook Waalse friet en Brusselse friet? Of heet het daar patat?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_219386876
Ik zie ze nu alweer een zak Vlaamse friet en een zak huismerk friet openmaken en vol verwondering de grootte vergelijken en tot de conclusie komen dat er geen verschil in zit. En dan 30 minuten afvragen hoe dit wel niet kan.

Zal me niets verbazen dat de Keuringsdienst van Waarde ook op de lijst staat met programma's die worden wegbezuinigd.
  maandag 1 december 2025 @ 14:13:12 #176
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219386948
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2025 14:06 schreef Remco het volgende:

Zal me niets verbazen dat de Keuringsdienst van Waarde ook op de lijst staat met programma's die worden wegbezuinigd.
Als je het gevolgd zou hebben had je kunnen lezen dat ze niet wegbezuinigd worden maar dat vanaf 2026 het aantal afleveringen van Keuringsdienst van Waarde teruggebracht wordt van 30 naar 20 per seizoen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_219386972
quote:
3s.gif Op maandag 1 december 2025 14:13 schreef golfer het volgende:

[..]
Als je het gevolgd zou hebben had je kunnen lezen dat ze niet wegbezuinigd worden maar dat vanaf 2026 het aantal afleveringen van Keuringsdienst van Waarde teruggebracht wordt van 30 naar 20 per seizoen.
Ah okee dat heb ik dan net gemist. Neemt niet weg dat ze onderhand naar mijn idee een stuk minder relevant zijn dan 10 jaar terug.
pi_219387016
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2025 14:06 schreef Remco het volgende:
Ik zie ze nu alweer een zak Vlaamse friet en een zak huismerk friet openmaken en vol verwondering de grootte vergelijken en tot de conclusie komen dat er geen verschil in zit. En dan 30 minuten afvragen hoe dit wel niet kan.

Zal me niets verbazen dat de Keuringsdienst van Waarde ook op de lijst staat met programma's die worden wegbezuinigd.
Waarschijnlijk gaan ze wekenlang op rondtocht door België om daar bij elk frietkot met een zak 'Vlaamse friet' aan te komen kakken, en daar dingen te zeggen als: 'deze friet gebruiken jullie dus', 'goh' en (verbaasd) 'Nee?' 'Oh?'.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 01-12-2025 17:11:59 ]
anonieme razernist
  maandag 1 december 2025 @ 14:24:25 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219387021
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2025 14:16 schreef Remco het volgende:

Ah okee dat heb ik dan net gemist. Neemt niet weg dat ze onderhand naar mijn idee een stuk minder relevant zijn dan 10 jaar terug.
Ik zelf vond ze de eerste paar jaar (2002-2005) ook wat vernieuwender en actiegericht. Met name de slaafvrije cacao uitzendingen van Teun van de Keuken, wat resulteerde in Tony's Chocolonely.
En de onderwerpen die Wouter Klootwijk behandelde waren leerzaam.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 1 december 2025 @ 15:42:38 #180
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_219387462
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2025 14:24 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik zelf vond ze de eerste paar jaar (2002-2005) ook wat vernieuwender en actiegericht. Met name de slaafvrije cacao uitzendingen van Teun van de Keuken, wat resulteerde in Tony's Chocolonely.
En de onderwerpen die Wouter Klootwijk behandelde waren leerzaam.
🥳🥳🥳🥳
Dus Ik had die tijd gewoon gelijk wanneer jij als door een wesp gestoken reageerde riep dat ik ook gewoon niet kon kijken.
🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪
  maandag 1 december 2025 @ 16:49:11 #181
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219387921
quote:
1s.gif Op maandag 1 december 2025 15:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:

🥳🥳🥳🥳
Dus Ik had die tijd gewoon gelijk wanneer jij als door een wesp gestoken reageerde riep dat ik ook gewoon niet kon kijken.
🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪
Spuitelf pruttelt nog even na. En nee, dat ging niet over de begintijd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 1 december 2025 @ 17:30:49 #182
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_219388177
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2025 16:49 schreef golfer het volgende:

[..]
Spuitelf pruttelt nog even na. En nee, dat ging niet over de begintijd.
Vanavond:
Leverworst is een product met een lange traditie in de Nederlandse keuken, maar wat als leverworst plotseling ‘beledigd’ is? Geen zorgen, het gaat hier niet om een emotionele uitbarsting, maar om een bijzondere variant die zich onderscheidt van de gewone leverworst. In deze aflevering duikt de redactie in de wereld van de beledigde leverworst.
Het eerste opmerkelijke verschil: een ‘beledigde’ leverworst heeft niet de klassieke ronde vorm, maar heeft soms twee uiteinden. Wat betekent dat precies? Is het een product dat letterlijk aan twee kanten ‘eindigt’, of zit er een bijzondere bereidingswijze achter? Door met fokforisten en liefhebbers te praten, onderzoekt de redactie of deze variant niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua smaak en ingrediënten afwijkt van de gewone leverworst. Zuur? Bitter?
Daarnaast rijst de vraag: is het effect van ‘beledigd zijn’ vooral een slimme marketingtruc, of heeft deze leverworst echt iets unieks te bieden? De redactie proeft, vergelijkt en neemt je mee in de verrassende wereld van deze dubbelzijdige worst. Eet smakelijk!
  maandag 1 december 2025 @ 21:46:10 #183
2651 svann
night-hawk
pi_219389927
Ik zit nu naar de wederwaardigheden van patat frites (iedereen tevreden) te kijken.
seek electricity                     Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_219389965
Patat is de aardappel, friet is wat we er van maken.
U MAD?
  maandag 1 december 2025 @ 21:53:49 #185
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_219389991
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2025 21:51 schreef de_boswachter het volgende:
Patat is de aardappel, friet is wat we er van maken.
Ja, klopt.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Fuck the EBU.
  maandag 1 december 2025 @ 21:58:56 #186
2651 svann
night-hawk
pi_219390037
Vlaamse friteskotchef kijkt naar ingredienten: "Man, man, man, wat steken jullie daar allemaal in!"
seek electricity                     Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  maandag 1 december 2025 @ 22:02:31 #187
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_219390073
"We zijn al blij dat jullie ons kent" _O-
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Fuck the EBU.
pi_219390114
'Dat ras is moe'.
anonieme razernist
pi_219390140
quote:
3s.gif Op maandag 1 december 2025 22:07 schreef NoCigar het volgende:
'Dat ras is moe'.
:') typische hollandse marketing kul.
U MAD?
pi_219390172
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2025 22:12 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
:') typische hollandse marketing kul.
Geen idee, ik vond het wel intrigerend klinken.
anonieme razernist
pi_219390191
Wendy heeft in België ooit patat besteld, lang geleden (is natuurlijk in gespuugd).
anonieme razernist
  dinsdag 2 december 2025 @ 12:10:55 #192
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_219393309
Marijn in een Amsterdams frietkot waar een Portugees knaapje staat, tenenkrommend, maar goed, wel een lekker joch. 6 euro voor een medium portie, Mozes kriebel.
Overginds, die rechthoekig gesneden Friet worden in Duitsland weer als "Hollands" gezien.
"Dat ras is moe" (Binten), zou een typetje van Michiel Romein kunnen zijn. Maar gewoon een directe eerlijke aardappelhandelaar. Bij Agria gaat het om efficiëntie, productie, grote aardappels.

Die voorzitter van de frituristen is een verademing, geweldige man, en heeft gelijk. Maar goed, schil aan de friet geeft wel een lekkere smaak, is weer eens wat anders. Leuk om te zien dat de Belgen zich geheel de pis niet lauw laten maken, wil jij dat zo? Prima joh, en noem je dat Vlaams, soit, als jij daar blij van wordt. Maar verwacht niet dat wij dat eten. Kocht een keer van die gepaneerde friet van Aviko, dat was de laatste keer dat ik wat van Aviko kocht. Vetpan vol met troep die van de frieten afkwam, een klein vermogen aan Ossewit verpest.
Blancheren en voorbakken is verder prima. Ik doe het zelf niet. Schil (meestal) de aardappelen, en snij ze met een mes, onregelmatig, dikke stukken, dunne stukken. Voorbakken in ossenwit, af laten koelen, zodat ze uitdampen. Afbakken bij 180 graden, weer in de ossenwit. Belgisch? Ja, de mayonaise. Geen zoete troep.
Als ik ze kan krijgen, Binten, maar meestal is de kwaliteit daarvan erg slecht. Agria is ook goed, binten zijn lekkerder, gebruik ook graag Frieslanders.
  dinsdag 2 december 2025 @ 12:26:56 #193
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_219393416
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2025 12:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Marijn in een Amsterdams frietkot waar een Portugees knaapje staat, tenenkrommend, maar goed, wel een lekker joch. 6 euro voor een medium portie, Mozes kriebel.
Overginds, die rechthoekig gesneden Friet worden in Duitsland weer als "Hollands" gezien.
"Dat ras is moe" (Binten), zou een typetje van Michiel Romein kunnen zijn. Maar gewoon een directe eerlijke aardappelhandelaar. Bij Agria gaat het om efficiëntie, productie, grote aardappels.

Die voorzitter van de frituristen is een verademing, geweldige man, en heeft gelijk. Maar goed, schil aan de friet geeft wel een lekkere smaak, is weer eens wat anders. Leuk om te zien dat de Belgen zich geheel de pis niet lauw laten maken, wil jij dat zo? Prima joh, en noem je dat Vlaams, soit, als jij daar blij van wordt. Maar verwacht niet dat wij dat eten. Kocht een keer van die gepaneerde friet van Aviko, dat was de laatste keer dat ik wat van Aviko kocht. Vetpan vol met troep die van de frieten afkwam, een klein vermogen aan Ossewit verpest.
Blancheren en voorbakken is verder prima. Ik doe het zelf niet. Schil (meestal) de aardappelen, en snij ze met een mes, onregelmatig, dikke stukken, dunne stukken. Voorbakken in ossenwit, af laten koelen, zodat ze uitdampen. Afbakken bij 180 graden, weer in de ossenwit. Belgisch? Ja, de mayonaise. Geen zoete troep.
Als ik ze kan krijgen, Binten, maar meestal is de kwaliteit daarvan erg slecht. Agria is ook goed, binten zijn lekkerder, gebruik ook graag Frieslanders.
Ossewit is vast vet toch.
Ik wil graag weer een friteuse aanschaffen.
Normaal gebruikte ik Diamant.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 2 december 2025 @ 13:22:23 #194
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_219393794
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2025 12:26 schreef Curiosity het volgende:

[..]
Ossewit is vast vet toch.
Ik wil graag weer een friteuse aanschaffen.
Normaal gebruikte ik Diamant.
Ossewit is idd vast vet
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')