Nee, dat was geen herhaling.quote:Op maandag 14 april 2025 17:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was de verfzalm ook een herhaling? Ziet er wel naar uit.
Flauw, kunnen toch wel wat nieuwe onderwerpen verzinnen...quote:Op maandag 14 april 2025 15:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Dit is dus een herhaling van die uitzending.
Heeft helaas al menig invasieve soort gebracht, zowel planten als dieren.quote:Op maandag 12 mei 2025 11:55 schreef golfer het volgende:
Vavavond volgens mij weer een nieuwe:
Het vrije verkeer is op zijn retour. De grenzen gaan weer op slot. Dat hebben ze zelfs in het tuincentrum begrepen. Van gladiool tot geranium, lavendel tot Afrikaanse lelie, elke plant heeft er tegenwoordig een paspoort. Gedrukt op de verpakking: een vlag, een naam, een nummer en een land. De 'Keuringsdienst van waarde' doet een grondige paspoortcontrole, ontdekt dat praktisch elke plant wereldreiziger is en dat niemand nog weet waar zijn wortels eigenlijk liggen.
Alles waar ‘Volendam’ in staat, daar ren ik juist hard van wegquote:Op maandag 19 mei 2025 11:25 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Na de afsluiting van de Zuiderzee door de Afsluitdijk in 1932, stortte de Volendammer visserij in. In de decennia die volgden, werd er weinig gevist vanuit het dorp, terwijl de vraag naar vis toenam. Vanuit de boten gingen mensen werken op viskramen, die zich als een olievlek over Nederland verspreidden.
Of je nu in Maastricht of Groningen bent, je vindt altijd een Volendammer viskraam op de markt. De naam van het vissersdorp is inmiddels bijna een keurmerk voor kwaliteit. Maar hoe authentiek is Volendammer vis nu eigenlijk? Keuringsdienst van Waarde onderzoekt het, met een diepgravend onderzoek en belrondes langs experts en verkopers.
Schelvislever (of kabeljauwlever, zoals het tegenwoordig heet) kan je gewoon eten…quote:Op maandag 26 mei 2025 21:51 schreef svann het volgende:
Zit dat spul niet in alle vissenlevers?
Genoeg vissenlevers als afvalproduct, lijkt me.
Ik denk meer aan bijvoorbeeld die eindeloze hoeveelheid koolvis vissticks en lekkerbekken en dergelijken.quote:
Dat is voor het kattenvoer…quote:Op maandag 26 mei 2025 21:55 schreef svann het volgende:
[..]
Ik denk meer aan bijvoorbeeld die eindeloze hoeveelheid koolvis vissticks en lekkerbekken en dergelijken.
Ze hebben wel prima kibbeling van kabeljauw.quote:
Ja, waar je dagen ziek van kan zijn.quote:Op maandag 26 mei 2025 21:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze heen wel prima kibbeling van kabeljauw.
quote:Op maandag 26 mei 2025 21:57 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja, waar je dagen ziek van kan zijn.
Ik spreek uit ervaring…
Prijs jezelf gelukkig, de reputatie van Nico Waasdorp is niet zo best bij de lokale bevolking.quote:Op maandag 26 mei 2025 22:02 schreef golfer het volgende:
[..]![]()
Gelukkig nooit last van gehad bij hen.
Heb je gezien dat de laatste review uit 2019 is?quote:Op maandag 26 mei 2025 22:14 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Prijs jezelf gelukkig, de reputatie van Nico Waasdorp is niet zo best bij de lokale bevolking.
De reviews van deze tourist trap liegen er dan vaak ook niet om…
Beter koolvis, heek, wijting dan panga of tilapiaquote:Op maandag 26 mei 2025 21:55 schreef svann het volgende:
[..]
Ik denk meer aan bijvoorbeeld die eindeloze hoeveelheid koolvis vissticks en lekkerbekken en dergelijken.
Gedroogd een prima hondensnack om op te kauwen.quote:Op woensdag 4 juni 2025 18:14 schreef Hugo_Treger het volgende:
Van zo'n stierenlul verwacht je meer.
Over smaak valt niet te twisten, Jan.quote:Op woensdag 4 juni 2025 19:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Gedroogd een prima hondensnack om op te kauwen.
Weet je wie wel wordt gedekt?quote:Op dinsdag 4 november 2025 07:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Controleerbaar, maar niet de gehele keten wordt er door gedekt.
Met een aangeleerd kinderstemmetje want dat is zo schattigquote:Op donderdag 6 november 2025 19:13 schreef NoCigar het volgende:
Marijn zegt nu al drie keer quasi verbaast 'oh?' achter elkaar. En uiteraard lekker naar Australië op onze kostenom aldaar verbazing te acteren: 'I've never heard about that!'
Marijn is niet naar Australië geweest.quote:Op donderdag 6 november 2025 19:13 schreef NoCigar het volgende:
Marijn zegt nu al drie keer quasi verbaast 'oh?' achter elkaar. En uiteraard lekker naar Australië op onze kostenom aldaar verbazing te acteren: 'I've never heard about that!'
Leek niet echt op een blokker ? Ja je zag een blokker logo op de gevel maar volgens mij was dit een winkel ernaast ?quote:Op maandag 10 november 2025 21:39 schreef Isane het volgende:
Pannenverkopermedewerker van de blokker
Als je het gevolgd zou hebben had je kunnen lezen dat ze niet wegbezuinigd worden maar dat vanaf 2026 het aantal afleveringen van Keuringsdienst van Waarde teruggebracht wordt van 30 naar 20 per seizoen.quote:Op maandag 1 december 2025 14:06 schreef Remco het volgende:
Zal me niets verbazen dat de Keuringsdienst van Waarde ook op de lijst staat met programma's die worden wegbezuinigd.
Ah okee dat heb ik dan net gemist. Neemt niet weg dat ze onderhand naar mijn idee een stuk minder relevant zijn dan 10 jaar terug.quote:Op maandag 1 december 2025 14:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je het gevolgd zou hebben had je kunnen lezen dat ze niet wegbezuinigd worden maar dat vanaf 2026 het aantal afleveringen van Keuringsdienst van Waarde teruggebracht wordt van 30 naar 20 per seizoen.
Waarschijnlijk gaan ze wekenlang op rondtocht door België om daar bij elk frietkot met een zak 'Vlaamse friet' aan te komen kakken, en daar dingen te zeggen als: 'deze friet gebruiken jullie dus', 'goh' en (verbaasd) 'Nee?' 'Oh?'.quote:Op maandag 1 december 2025 14:06 schreef Remco het volgende:
Ik zie ze nu alweer een zak Vlaamse friet en een zak huismerk friet openmaken en vol verwondering de grootte vergelijken en tot de conclusie komen dat er geen verschil in zit. En dan 30 minuten afvragen hoe dit wel niet kan.
Zal me niets verbazen dat de Keuringsdienst van Waarde ook op de lijst staat met programma's die worden wegbezuinigd.
Ik zelf vond ze de eerste paar jaar (2002-2005) ook wat vernieuwender en actiegericht. Met name de slaafvrije cacao uitzendingen van Teun van de Keuken, wat resulteerde in Tony's Chocolonely.quote:Op maandag 1 december 2025 14:16 schreef Remco het volgende:
Ah okee dat heb ik dan net gemist. Neemt niet weg dat ze onderhand naar mijn idee een stuk minder relevant zijn dan 10 jaar terug.
🥳🥳🥳🥳quote:Op maandag 1 december 2025 14:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zelf vond ze de eerste paar jaar (2002-2005) ook wat vernieuwender en actiegericht. Met name de slaafvrije cacao uitzendingen van Teun van de Keuken, wat resulteerde in Tony's Chocolonely.
En de onderwerpen die Wouter Klootwijk behandelde waren leerzaam.
Spuitelf pruttelt nog even na. En nee, dat ging niet over de begintijd.quote:Op maandag 1 december 2025 15:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
🥳🥳🥳🥳
Dus Ik had die tijd gewoon gelijk wanneer jij als door een wesp gestoken reageerde riep dat ik ook gewoon niet kon kijken.
🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪
Vanavond:quote:Op maandag 1 december 2025 16:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Spuitelf pruttelt nog even na. En nee, dat ging niet over de begintijd.
Ja, klopt.quote:Op maandag 1 december 2025 21:51 schreef de_boswachter het volgende:
Patat is de aardappel, friet is wat we er van maken.
Geen idee, ik vond het wel intrigerend klinken.quote:Op maandag 1 december 2025 22:12 schreef de_boswachter het volgende:
[..]typische hollandse marketing kul.
Ossewit is vast vet toch.quote:Op dinsdag 2 december 2025 12:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Marijn in een Amsterdams frietkot waar een Portugees knaapje staat, tenenkrommend, maar goed, wel een lekker joch. 6 euro voor een medium portie, Mozes kriebel.
Overginds, die rechthoekig gesneden Friet worden in Duitsland weer als "Hollands" gezien.
"Dat ras is moe" (Binten), zou een typetje van Michiel Romein kunnen zijn. Maar gewoon een directe eerlijke aardappelhandelaar. Bij Agria gaat het om efficiëntie, productie, grote aardappels.
Die voorzitter van de frituristen is een verademing, geweldige man, en heeft gelijk. Maar goed, schil aan de friet geeft wel een lekkere smaak, is weer eens wat anders. Leuk om te zien dat de Belgen zich geheel de pis niet lauw laten maken, wil jij dat zo? Prima joh, en noem je dat Vlaams, soit, als jij daar blij van wordt. Maar verwacht niet dat wij dat eten. Kocht een keer van die gepaneerde friet van Aviko, dat was de laatste keer dat ik wat van Aviko kocht. Vetpan vol met troep die van de frieten afkwam, een klein vermogen aan Ossewit verpest.
Blancheren en voorbakken is verder prima. Ik doe het zelf niet. Schil (meestal) de aardappelen, en snij ze met een mes, onregelmatig, dikke stukken, dunne stukken. Voorbakken in ossenwit, af laten koelen, zodat ze uitdampen. Afbakken bij 180 graden, weer in de ossenwit. Belgisch? Ja, de mayonaise. Geen zoete troep.
Als ik ze kan krijgen, Binten, maar meestal is de kwaliteit daarvan erg slecht. Agria is ook goed, binten zijn lekkerder, gebruik ook graag Frieslanders.
Ossewit is idd vast vetquote:Op dinsdag 2 december 2025 12:26 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ossewit is vast vet toch.
Ik wil graag weer een friteuse aanschaffen.
Normaal gebruikte ik Diamant.
Ik ben geen frituurder, maar heb je dat niet altijd met gepaneerde producten? Zodat je nat de bitterballen, kroketten of weetikveel je vet weg kan doen?quote:Op dinsdag 2 december 2025 12:10 schreef Jan_Onderwater het volgende: Kocht een keer van die gepaneerde friet van Aviko, dat was de laatste keer dat ik wat van Aviko kocht. Vetpan vol met troep die van de frieten afkwam, een klein vermogen aan Ossewit verpest.
Ik hou mijn friteuse met ossewit alleen voor frietenquote:Op dinsdag 2 december 2025 18:50 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik ben geen frituurder, maar heb je dat niet altijd met gepaneerde producten? Zodat je nat de bitterballen, kroketten of weetikveel je vet weg kan doen?
30.000 euro per kilo loont wel.quote:
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |