Ah ja. Wat een subsidie is in feite ja.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:41 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Fiscale aftrekbaarheid. Leegstandsbelasting is het antwoord erop.
Dat snap ik ook wel, maar als je gebruik maakt van Thuisbezorgt, hoef je zelf geen website of bestelsysteem meer neer te zetten, je hoeft ook geen foldertjes te laten maken of aan marketing te doen, bovendien heeft Thuisbezorgd een heel handig systeem waarbij je snel je bestellingen kunt laten stoppen als het te druk is.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En neemt 13 procent commissie per bestelling. Dat vreet je marges op.
Het gaat in een bedrijf niet om omzet, het gaat om marge
Dat komt dus door de lonen, de loonkosten, huren, energieprijzen, inkoop van de ingrediënten en drank etc. Dat is allemaal wel 100 keer goedkoper in Spanje en veel andere landen hoor. Zeker de laatste jaren dus, sinds corona.quote:Op donderdag 9 januari 2025 15:21 schreef Richestorags het volgende:
[..]
In kleine dorpjes in Spanje krijg je een 2-gangen maaltijd met een fles wijn voor 12 euro. Een glas, soms tot aan de rand vol (oftewel eigenlijk 1,5 of zelfs 2 glazen) met een tapa erbij, kost soms zo weinig als 1,30. Waarom het in Nederland 5 keer zoveel moet kosten vraag ik me wel af. Wat gaat hier precies fout? Natuurlijk is Spanje goedkoper maar het leven voor een restauranteigenaar in Spanje is bij lange na niet 5 keer goedkoper dan Nederland.
Nee hoor. Ik kan echt goed koken, maar kan niet tippen aan een goede chef.quote:Op donderdag 9 januari 2025 16:58 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Dat kun je wel, het kost alleen moeite. Je betaalt vooral voor het feit dat je tafel gedekt wordt en het eten voor je neus gezet.
Een goede chef. Ook dat is lastig te vinden in NL.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:46 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik kan echt goed koken, maar kan niet tippen aan een goede chef.
Is het verschil zo groot dat een glas wijn 5 keer goedkoper kan? Ik betwijfel het.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:46 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dat komt dus door de lonen, de loonkosten, huren, energieprijzen, inkoop van de ingrediënten en drank etc. Dat is allemaal wel 100 keer goedkoper in Spanje en veel andere landen hoor. Zeker de laatste jaren dus, sinds corona.
Respect manquote:Op donderdag 9 januari 2025 17:44 schreef raptorix het volgende:
[..]
Dat snap ik ook wel, maar als je gebruik maakt van Thuisbezorgt, hoef je zelf geen website of bestelsysteem meer neer te zetten, je hoeft ook geen foldertjes te laten maken of aan marketing te doen, bovendien heeft Thuisbezorgd een heel handig systeem waarbij je snel je bestellingen kunt laten stoppen als het te druk is.
Daarnaast kun je ook nog de bezorging uitbesteden, en is de betaling ook gelijk geregeld.
Ik heb zelf de website van Funda gemaakt, en heel veel mensen zeiden dan tegen mij: Mwoah, dat kan niet zo moeilijk zijn toch? Database met wat huizen, een zoek machientje en klaar. Wat men vaak vergeet is dat er echt heel veel meer achter zit, destijds bestond het platform al uit 30 verschillende applicaties, ik verwacht bij thuisbezorgd een paar honderd.
Oja, je hoeft er geen gebruik van te maken.
Innovatie kost geld.
Dat denk ik wel. Als je hier een redelijk goede fles wijn bij het eten wil, bijvoorbeeld een primitivo, betaal je zo ¤ 35 of meer. Terwijl je in Italië voor dezelfde fles wijn ¤ 14 betaalt in een restaurant.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:47 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Is het verschil zo groot dat een glas wijn 5 keer goedkoper kan? Ik betwijfel het.
Dank, erg leuk om te doen, persoonlijk vind ik het nu een beetje een gedrocht geworden.quote:
Als je de bezorging uitbesteedt aan Thuisbezorgd heb je 35 procent kosten, bezorgers die je eten opvreten en/of drank jatten, krijg je kostprijsvergoeding als je eten koud is doordat zij te laat zijn of de bezorger het laat vallen etc. etc.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:44 schreef raptorix het volgende:
[..]
Dat snap ik ook wel, maar als je gebruik maakt van Thuisbezorgt, hoef je zelf geen website of bestelsysteem meer neer te zetten, je hoeft ook geen foldertjes te laten maken of aan marketing te doen, bovendien heeft Thuisbezorgd een heel handig systeem waarbij je snel je bestellingen kunt laten stoppen als het te druk is.
Daarnaast kun je ook nog de bezorging uitbesteden, en is de betaling ook gelijk geregeld.
Ik heb zelf de website van Funda gemaakt, en heel veel mensen zeiden dan tegen mij: Mwoah, dat kan niet zo moeilijk zijn toch? Database met wat huizen, een zoek machientje en klaar. Wat men vaak vergeet is dat er echt heel veel meer achter zit, destijds bestond het platform al uit 30 verschillende applicaties, ik verwacht bij thuisbezorgd een paar honderd.
Oja, je hoeft er geen gebruik van te maken.
Innovatie kost geld.
Italië heeft toch ook inflatie? Duitsland, Spanje. Ik heb het idee dat een restauranteigenaar in Italië of Spanje ook minder geld uit de zaak trekt en al een familiehuis heeft etc.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:49 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dat denk ik wel. Als je hier een redelijk goede fles wijn bij het eten wil, bijvoorbeeld een primitivo, betaal je zo ¤ 35 of meer. Terwijl je in Italië voor dezelfde fles wijn ¤ 14 betaalt in een restaurant.
Hier zijn de genoemde kosten voor een horeca-ondernemer (bij degene die ik heb berekend dan) sinds corona, ook met 35 % gestegen. Door genoemde factoren.
Ik durf gerust te stellen dat door thuisbezorgt er ook meer in het algemeen word bestelt, het is toch allemaal net wat makkelijker als je vanaf je telefoon direct even kunt bestellen en zoals gezegt, het neemt ook ontzettend veel kosten weg.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:54 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Als je de bezorging uitbesteedt aan Thuisbezorgd heb je 35 procent kosten, bezorgers die je eten opvreten en/of drank jatten, krijg je kostprijsvergoeding als je eten koud is doordat zij te laat zijn of de bezorger het laat vallen etc. etc.
Ik ken best wel wat ondernemers en ze vinden het allemaal veel te duur.
Ik denk dat een groot verschil zit dat veel Horeca eigendom is van de brouwers, lekker weinig opstart kosten en alleen je inkomsten worden opgevreten.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:56 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Italië heeft toch ook inflatie? Duitsland, Spanje. Ik heb het idee dat een restauranteigenaar in Italië of Spanje ook minder geld uit de zaak trekt en al een familiehuis heeft etc.
Die verschillen zitten hem niet alleen in de door jou genoemde factoren. Daarvoor zijn ze te groot namelijk.
Natuurlijk wordt er meer besteld echter zoals er terecht wordt gezegd wordt er bijna geen winst meer gemaakt. Je mag namelijk maar beperkt de kosten terugrekenen in de TB app t.o.v. de prijzen die je zelf hanteert.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:56 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik durf gerust te stellen dat door thuisbezorgt er ook meer in het algemeen word bestelt, het is toch allemaal net wat makkelijker als je vanaf je telefoon direct even kunt bestellen en zoals gezegt, het neemt ook ontzettend veel kosten weg.
Je bent niet verplicht je aan te sluiten he?quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:58 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Natuurlijk wordt er meer besteld echter zoals er terecht wordt gezegd wordt er bijna geen winst meer gemaakt. Je mag namelijk maar beperkt de kosten terugrekenen in de TB app t.o.v. de prijzen die je zelf hanteert.
Dat is ook zo. In Spanje zitten de lokale werkers om 7 uur in het café te ontbijten. In Italië tikken ze ff een espressootje en een gebakje weg.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:58 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik denk dat een groot verschil zit dat veel Horeca eigendom is van de brouwers, lekker weinig opstart kosten en alleen je inkomsten worden opgevreten.
Daarnaast is het probleem dat Nederland niet echt een Horeca cultuur kent, er zijn maar weinig zaken die elke dag, en elk deel van de dag omzet genereren.
Dat stond ook niet ter discussie.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:59 schreef raptorix het volgende:
[..]
Je bent niet verplicht je aan te sluiten he?
Het zijn slechts de mensen met veel geld die zich kunnen laten verwennen door de horeca-ondernemers.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:58 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik denk dat een groot verschil zit dat veel Horeca eigendom is van de brouwers, lekker weinig opstart kosten en alleen je inkomsten worden opgevreten.
Daarnaast is het probleem dat Nederland niet echt een Horeca cultuur kent, er zijn maar weinig zaken die elke dag, en elk deel van de dag omzet genereren.
Wat is veel?quote:Op donderdag 9 januari 2025 18:27 schreef torentje het volgende:
[..]
Het zijn slechts de mensen met veel geld die zich kunnen laten verwennen door de horeca-ondernemers.
Eerdergenoemde rijstbox van Leon is in feite een kartonnen doosje met kant en klare inhoud dat ze in de magnetron zetten, wat je vervolgens in een rommelig decor (ergens aan een simpel tafeltje in het station van Utrecht) opeet.quote:Op donderdag 9 januari 2025 18:31 schreef asco het volgende:
Het zal me wat.
Ik kom er nog zo min mogelijk. En al zeker in Nederland.
Tussen een hoop vreemde mensen met meestal een hoop herrie wat overpriced troep naar binnen schuiven opgediend door een veelal ongeïnteresseerde 16 en een halve jarige want dat is dan gezellig ofzo.![]()
Die golf zal huge worden.
Boven de ¤ 3100 per maand netto vrij te besteden, daarvan kan men zich door de horeca-ondernemers dagelijks flink van laten verwennen en iedereen uitlachen die niet zoveel koopkracht heeft en zich dus niet dagelijksquote:
Vergeet de minitafeltjes niet, die dicht op elkaar staan zodat je bijna bij anderen aan tafel zit.quote:Op donderdag 9 januari 2025 18:31 schreef asco het volgende:
Het zal me wat.
Ik kom er nog zo min mogelijk. En al zeker in Nederland.
Tussen een hoop vreemde mensen met meestal een hoop herrie wat overpriced troep naar binnen schuiven opgediend door een veelal ongeïnteresseerde 16 en een halve jarige want dat is dan gezellig ofzo.![]()
Die golf zal huge worden.
Eigen schuld, ze moesten zonodig in de horeca de zon en feestdagen toeslagen afschaffen dus het personeel is massaal vertrokken. Hetzelfde proberen ze al jaren bij het winkelpersoneel wat nog niet gelukt is.quote:Op donderdag 9 januari 2025 00:51 schreef groenen het volgende:
Goed idee, 16-jarige serveersters kunnen misschien beter gaan stucadoren op de zaterdagmiddag en -avond.
Horecasector heeft ook al tijdenlang personeelstekorten.
Ja want dat werd 11 euro 34. Dus dat ziet ie goed. :-)quote:Op donderdag 9 januari 2025 13:11 schreef monkyyy het volgende:
MEER DAN VIJF EN TWINTIG GULDEN hoor ik mijn vader al roepen
Het is inmiddels 14%, maar het in feite hoger, want het wordt gerekend over de omzet inclusief BTW.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En neemt 13 procent commissie per bestelling. Dat vreet je marges op.
Het gaat in een bedrijf niet om omzet, het gaat om marge
En met die droevige erfenis zitten we nu. Dus dat was jij....quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:44 schreef raptorix het volgende:
Ik heb zelf de website van Funda gemaakt
Op zondag kreeg ik niets extras als ik bestellingen reed, want horeca. Behalve als het nacht was, dan moest ik om klokken want dan werd het transportquote:Op donderdag 9 januari 2025 21:39 schreef Eightyone het volgende:
Achter de schermen van de supermarkt (paar decennia terug) schoffelden mensen elkaar ook onderuit. Gekloot met uren, eten van collega's stelen en erger dan dat.
Veel mensen zijn gewoon zo.
Als je gewoon geen avocado toast meer koopt heb je die woning zo te pakken. Maar sparen is inderdaad weinig zinvol met een 7% inflatie en woningen die ieder jaar minstens een jaarloon duurder worden.quote:Op donderdag 9 januari 2025 08:14 schreef raptorix het volgende:
[..]
Er zijn heel veel mensen die geen drol betalen voor wonen, door de lage hypotheekrente betaal ik minder dan 10% van mijn inkomen aan mijn hypotheek, daarnaast YOLO'en een heleboel jongeren hun geld over de balk omdat sparen voor een huis toch geen zin heeft.
En je bent altijd onderdeel van de ook zoekende poule die net even wat meer voordeel heeft door iets meer geldelijke ondersteuning van de ouders en grootouders.quote:Op donderdag 9 januari 2025 22:18 schreef Glazenmaker het volgende:
[..]
Als je gewoon geen avocado toast meer koopt heb je die woning zo te pakken. Maar sparen is inderdaad weinig zinvol met een 7% inflatie en woningen die ieder jaar minstens een jaarloon duurder worden.
In Nederland zit een hoge marge op drank vaak, om lagere marges elders te compenseren. Misschien is dat in Spanje anders.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:47 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Is het verschil zo groot dat een glas wijn 5 keer goedkoper kan? Ik betwijfel het.
Italie is juist een schijtduur land qua horeca. In ieder geval in het noorden. Misschien is het zuiden wel goedkoper, daar ben ik nog nooit geweest.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:49 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dat denk ik wel. Als je hier een redelijk goede fles wijn bij het eten wil, bijvoorbeeld een primitivo, betaal je zo ¤ 35 of meer. Terwijl je in Italië voor dezelfde fles wijn ¤ 14 betaalt in een restaurant.
Hier zijn de genoemde kosten voor een horeca-ondernemer (bij degene die ik heb berekend dan) sinds corona, ook met 35 % gestegen. Door genoemde factoren.
De informele (lees: zwarte) economie is in die zuidelijke landen ook een stuk groter, lijkt me dat veel personeel ook gewoon zwart betaald wordt.quote:Op donderdag 9 januari 2025 22:30 schreef Hexagon het volgende:
[..]
In Nederland zit een hoge marge op drank vaak, om lagere marges elders te compenseren. Misschien is dat in Spanje anders.
Maar sowieso, in Spaanse dorpjes kost vastgoed weinig. En de lonen en sociale zekerheid zijn er flink lager. Dus dat maakt het ook goedkoper.
Dat gebeurd in NL natuurlijk noooooit, zwart werken in de horeca, dat is gewoon absurd.quote:Op donderdag 9 januari 2025 23:05 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
De informele (lees: zwarte) economie is in die zuidelijke landen ook een stuk groter, lijkt me dat veel personeel ook gewoon zwart betaald wordt.
Daar wordt nooit cash betaald dus dat zal niet gebeuren daar.quote:Op donderdag 9 januari 2025 23:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat gebeurd in NL natuurlijk noooooit, zwart werken in de horeca, dat is gewoon absurd.
Als Noord Italie een zelfstandig land was, zou het een van de rijkste landen ter wereld zijn.quote:Op donderdag 9 januari 2025 22:31 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Italie is juist een schijtduur land qua horeca. In ieder geval in het noorden. Misschien is het zuiden wel goedkoper, daar ben ik nog nooit geweest.
Klopt, maar ik weet dus niet of de prijzen in het arme zuiden ook zoveel lager zijn.quote:Op donderdag 9 januari 2025 23:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Als Noord Italie een zelfstandig land was, zou het een van de rijkste landen ter wereld zijn.
Buiten de toeristische gebieden, ja, absoluut, maar dat is in Spanje, Frankrijk, of Kroatië ookquote:Op donderdag 9 januari 2025 23:25 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Klopt, maar ik weet dus niet of de prijzen in het arme zuiden ook zoveel lager zijn.
Heb je die thuiscafe’s al eens van binnen gezien? Dat zijn gewoon bruine kroegen, compleet met djsets en een bar. Alleen zonder gemeente en Woke gezeur.quote:Op donderdag 9 januari 2025 23:57 schreef Vliegbaard het volgende:
Cafes zijn sowieso wel ten dode opgeschreven. Al jaren zie je de trend dat jongeren steeds meer bij elkaar in drinken. Tel daarbij op dat je tegenwoordig met 18 pas mag drinken, een jeugd die 2,5 jaar gewend is geweest om elkaar thuis op te zoeken, het feit dat alcohol wel flink aan imago inboet en niet te vergeten dat een pilsje godverdomme ¤3,5 moet kosten.
Maar het onderliggende probleem is natuurlijk dat mede door corona het hele systeem scheef is gaan lopen.
Voor het 'privileged' deel van de bevolking is er tegenwoordig wel de zogenaamde lichtbruine variant. Gelikte concepten, vaak ergens in Amsterdam.quote:Op donderdag 9 januari 2025 23:57 schreef Vliegbaard het volgende:
Cafes zijn sowieso wel ten dode opgeschreven. Al jaren zie je de trend dat jongeren steeds meer bij elkaar in drinken. Tel daarbij op dat je tegenwoordig met 18 pas mag drinken, een jeugd die 2,5 jaar gewend is geweest om elkaar thuis op te zoeken, het feit dat alcohol wel flink aan imago inboet en niet te vergeten dat een pilsje godverdomme ¤3,5 moet kosten.
Maar het onderliggende probleem is natuurlijk dat mede door corona het hele systeem scheef is gaan lopen.
quote:Het probleem zit niet aan de vraagkant.' De omzetcijfers zijn goed en ook blijven de klanten komen.
Gras is groen, slechte ondernemers gaan failliet. Niets mis mee.quote:Mensen hebben moeite om de prijsstijging te accepteren, wat ervoor zorgt dat het voor horecaondernemers moeilijk is om die prijsstijging door te vertalen aan de consument
Of sommige hardcore hipsters die naar een echte kroeg gaan, ik kom daar ook nog wel eens, en dan kun je bijzondere gesprekken volgen tussen een millennial/gen-z en een arbeiders. Jan een vriend van mij, was in gesprek met een gen-z meisje dat sociologie studeerde, Jan in zijn Schiphol kloffie nog onder het stof. Vraagt dat meisje heel naïef: Heeft u dan nooit gestudeerd? Een goede baan is toch wel fijn? Dat Jan 3 ton per jaar verdient als zzp belading deskundige op Schiphol kwam niet bij haar op.quote:Op vrijdag 10 januari 2025 03:58 schreef Eightyone het volgende:
[..]
Voor het 'privileged' deel van de bevolking is er tegenwoordig wel de zogenaamde lichtbruine variant. Gelikte concepten, vaak ergens in Amsterdam.
Het heeft iets van cosplay, met de hoogopgeleide, van huis uit welgestelde eigenaren die een semi-ouderwetse kroegsfeer proberen te creëren.
Zwart komt nauwelijks meer voor, grijs des te meer, dat was ook wel ironisch tijdens Covid, aangezien steun gebaseerd was op de witte loonuren tjah daar sneden ze zich flink mee in de vingers.quote:Op donderdag 9 januari 2025 23:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat gebeurd in NL natuurlijk noooooit, zwart werken in de horeca, dat is gewoon absurd.
Cafe's voor de iets oudere doelgroep zitten wel afgeladen vol. Eindhoven heeft meerdere speciaalbiercafe's en overal hang je op vrijdag en zaterdag in al die tenten met de benen buiten.quote:Op donderdag 9 januari 2025 23:57 schreef Vliegbaard het volgende:
Cafes zijn sowieso wel ten dode opgeschreven. Al jaren zie je de trend dat jongeren steeds meer bij elkaar in drinken. Tel daarbij op dat je tegenwoordig met 18 pas mag drinken, een jeugd die 2,5 jaar gewend is geweest om elkaar thuis op te zoeken, het feit dat alcohol wel flink aan imago inboet en niet te vergeten dat een pilsje godverdomme ¤3,5 moet kosten.
Maar het onderliggende probleem is natuurlijk dat mede door corona het hele systeem scheef is gaan lopen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |