Dat geldt dan toch ook voor restaurants? Een vijfgangenmaaltijd op hoog niveau met wijnarrangement en de bijbehorende sfeer kan ik thuis ook niet creëren.quote:Op donderdag 9 januari 2025 10:53 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Voor restaurants geldt dat inderdaad maar niet voor cafés. Ik kan geen cafésfeer laten thuisbezorgen, alleen een krat met bier.
Dat is het gevaar van de Inflatiespiraal, en geloof me, die is nog niet voorbij. Een Economische crisis is natuurlijk nooit fijn voor een groep mensen, echter wel gezond voor een goede economie.quote:Op donderdag 9 januari 2025 13:05 schreef bloodymary1 het volgende:
Zelf heb ik ook een horecaklant die er per 31 december mee is opgehouden. Het was niet meer te betalen. De lonen zijn de afgelopen jaren bijna 20 % gestegen (ook van 16 jarige oproepkrachten), de energielasten, de inkoopprijzen van producten 25 % hoger, de huren. Om uit de kosten te komen en zelf nog een beetje winst te behalen, zouden de prijzen zo omhoog moeten dat dat niet meer te doen was.
Maar ja, dat is iets wat je al lang aan zag komen natuurlijk toen die minimumlonen keer op keer omhoog bleven gaan. Er had niet gewerkt moeten worden aan de inkomenskant van NL, maar aan de kostenkant.
Dan ga je ervanuit dat hier wordt gepoogd een volkomen eerlijk verhaal te vertellen.quote:Op donderdag 9 januari 2025 06:40 schreef Monolith het volgende:
[..]
Het is vooral nogal amateuristisch, want het hele concept koopkracht houdt ook rekening met inflatie. Als lonen met 5% stijgen en prijzen met 7% ga je er in koopkracht op achteruit. Dat is het hele idee achter het begrip. Je mag toch verwachten dat iemand die bij een bank werkt dat wel weet.
Zijn wel goed voor de economie.quote:Op donderdag 9 januari 2025 10:18 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Daarom is er ook een verschil tussen iemand die vermogend is en iemand die veel geld heeft.
De rappers die met veel geld smijten zijn niet 'rijk'.
Je betaalt voor een stukje belevingquote:Op donderdag 9 januari 2025 13:11 schreef monkyyy het volgende:
De prijzen beginnen ook wel absurd te worden in de horeca. Wij moesten dit weekend ¤12 afrekenen voor 2 koppen warme chocolademelk met slagroom. We maken het voortaan thuis wel.
MEER DAN VIJF EN TWINTIG GULDEN hoor ik mijn vader al roepen
En je bent bestolen van 7% van je spaargeld en pensioenpot en dat krijg je nooit meer terug.quote:Op donderdag 9 januari 2025 06:40 schreef Monolith het volgende:
[..]
Het is vooral nogal amateuristisch, want het hele concept koopkracht houdt ook rekening met inflatie. Als lonen met 5% stijgen en prijzen met 7% ga je er in koopkracht op achteruit. Dat is het hele idee achter het begrip. Je mag toch verwachten dat iemand die bij een bank werkt dat wel weet.
In kleine dorpjes in Spanje krijg je een 2-gangen maaltijd met een fles wijn voor 12 euro. Een glas, soms tot aan de rand vol (oftewel eigenlijk 1,5 of zelfs 2 glazen) met een tapa erbij, kost soms zo weinig als 1,30. Waarom het in Nederland 5 keer zoveel moet kosten vraag ik me wel af. Wat gaat hier precies fout? Natuurlijk is Spanje goedkoper maar het leven voor een restauranteigenaar in Spanje is bij lange na niet 5 keer goedkoper dan Nederland.quote:Op donderdag 9 januari 2025 13:05 schreef bloodymary1 het volgende:
Zelf heb ik ook een horecaklant die er per 31 december mee is opgehouden. Het was niet meer te betalen. De lonen zijn de afgelopen jaren bijna 20 % gestegen (ook van 16 jarige oproepkrachten), de energielasten, de inkoopprijzen van producten 25 % hoger, de huren. Om uit de kosten te komen en zelf nog een beetje winst te behalen, zouden de prijzen zo omhoog moeten dat dat niet meer te doen was.
Dat kun je wel, het kost alleen moeite. Je betaalt vooral voor het feit dat je tafel gedekt wordt en het eten voor je neus gezet.quote:Op donderdag 9 januari 2025 13:02 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dat geldt dan toch ook voor restaurants? Een vijfgangenmaaltijd op hoog niveau met wijnarrangement en de bijbehorende sfeer kan ik thuis ook niet creëren.
Iets daartussenin: direct over de oostgrens is het vrij makkelijk om een volwaardig bord (niet fastfood-)eten te vinden voor een euro of 10. Doorgaans zeer goed gevuld.quote:Op donderdag 9 januari 2025 15:21 schreef Richestorags het volgende:
[..]
In kleine dorpjes in Spanje krijg je een 2-gangen maaltijd met een fles wijn voor 12 euro. Een glas, soms tot aan de rand vol (oftewel eigenlijk 1,5 of zelfs 2 glazen) met een tapa erbij, kost soms zo weinig als 1,30. Waarom het in Nederland 5 keer zoveel moet kosten vraag ik me wel af. Wat gaat hier precies fout? Natuurlijk is Spanje goedkoper maar het leven voor een restauranteigenaar in Spanje is bij lange na niet 5 keer goedkoper dan Nederland.
10 euro is zelfs voor een vette hap al lastig.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:14 schreef Eightyone het volgende:
[..]
Iets daartussenin: direct over de oostgrens is het vrij makkelijk om een volwaardig bord (niet fastfood-)eten te vinden voor een euro of 10. Doorgaans zeer goed gevuld.
Hier kan je voor die prijs slechts een standaard vette hap halen, of misschien een bakje van Julia's (of een rijstbox bij Leon, waar ik persoonlijk een liefhebber van ben, maar dat is qua 'normaal' eten voor die prijs echt een uitzondering).
Afgelopen jaar een keer gehad. Zag er leuk uit, maar viel tegen. Ik had beter gewoon naar Breakz kunnen gaan, enkele meters verderop.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:27 schreef Richestorags het volgende:
[..]
10 euro is zelfs voor een vette hap al lastig.
Het enige eten dat ik enigszins schappelijk vind in Nederland is van Eaziewok. Veel groenten en voor net iets minder dan een 10tje.
Hangt een beetje af van de saus en wat je verder kiest. De groenten zijn ook niet altijd even vers. Het kan echter best prima zijn, vooral voor de prijs.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:29 schreef Eightyone het volgende:
[..]
Afgelopen jaar een keer gehad. Zag er leuk uit, maar viel tegen. Ik had beter gewoon naar Breakz kunnen gaan, enkele meters verderop.
Sowieso extreme loon- en energiekosten die terug verdiend moeten worden.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:31 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Maar ja, ik ben wel benieuwd waar die absurde prijzen in Nederland hem nou precies in zitten.
En neemt 13 procent commissie per bestelling. Dat vreet je marges op.quote:Op donderdag 9 januari 2025 12:56 schreef raptorix het volgende:
[..]
Thuisbezorgd zorgt ook voor heel veel klandizie, dus uitmelken zou ik het niet noemen.
Nog meer als je alles optelt.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En neemt 13 procent commissie per bestelling. Dat vreet je marges op.
Het gaat in een bedrijf niet om omzet, het gaat om marge
Ja maar wij betalen niet 5 keer zoveel loon als in Spanje en onze energierekening is ook niet 5 keer zo hoog.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:33 schreef Eightyone het volgende:
[..]
Sowieso extreme loon- en energiekosten die terug verdiend moeten worden.
Leegstandsubsidie is er toch ofzo?quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:37 schreef ACT-F het volgende:
Gelukkig hebben de vastgoedeigenaren het wel goed, zelfs als de boel leeg staat.
De manier om in de horeca geld te verdienen is idd panden verhuren.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:37 schreef ACT-F het volgende:
Gelukkig hebben de vastgoedeigenaren het wel goed, zelfs als de boel leeg staat.
Fiscale aftrekbaarheid. Leegstandsbelasting is het antwoord erop.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:37 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Leegstandsubsidie is er toch ofzo?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |