Ah ja. Wat een subsidie is in feite ja.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:41 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Fiscale aftrekbaarheid. Leegstandsbelasting is het antwoord erop.
Dat snap ik ook wel, maar als je gebruik maakt van Thuisbezorgt, hoef je zelf geen website of bestelsysteem meer neer te zetten, je hoeft ook geen foldertjes te laten maken of aan marketing te doen, bovendien heeft Thuisbezorgd een heel handig systeem waarbij je snel je bestellingen kunt laten stoppen als het te druk is.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En neemt 13 procent commissie per bestelling. Dat vreet je marges op.
Het gaat in een bedrijf niet om omzet, het gaat om marge
Dat komt dus door de lonen, de loonkosten, huren, energieprijzen, inkoop van de ingrediënten en drank etc. Dat is allemaal wel 100 keer goedkoper in Spanje en veel andere landen hoor. Zeker de laatste jaren dus, sinds corona.quote:Op donderdag 9 januari 2025 15:21 schreef Richestorags het volgende:
[..]
In kleine dorpjes in Spanje krijg je een 2-gangen maaltijd met een fles wijn voor 12 euro. Een glas, soms tot aan de rand vol (oftewel eigenlijk 1,5 of zelfs 2 glazen) met een tapa erbij, kost soms zo weinig als 1,30. Waarom het in Nederland 5 keer zoveel moet kosten vraag ik me wel af. Wat gaat hier precies fout? Natuurlijk is Spanje goedkoper maar het leven voor een restauranteigenaar in Spanje is bij lange na niet 5 keer goedkoper dan Nederland.
Nee hoor. Ik kan echt goed koken, maar kan niet tippen aan een goede chef.quote:Op donderdag 9 januari 2025 16:58 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Dat kun je wel, het kost alleen moeite. Je betaalt vooral voor het feit dat je tafel gedekt wordt en het eten voor je neus gezet.
Een goede chef. Ook dat is lastig te vinden in NL.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:46 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik kan echt goed koken, maar kan niet tippen aan een goede chef.
Is het verschil zo groot dat een glas wijn 5 keer goedkoper kan? Ik betwijfel het.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:46 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dat komt dus door de lonen, de loonkosten, huren, energieprijzen, inkoop van de ingrediënten en drank etc. Dat is allemaal wel 100 keer goedkoper in Spanje en veel andere landen hoor. Zeker de laatste jaren dus, sinds corona.
Respect manquote:Op donderdag 9 januari 2025 17:44 schreef raptorix het volgende:
[..]
Dat snap ik ook wel, maar als je gebruik maakt van Thuisbezorgt, hoef je zelf geen website of bestelsysteem meer neer te zetten, je hoeft ook geen foldertjes te laten maken of aan marketing te doen, bovendien heeft Thuisbezorgd een heel handig systeem waarbij je snel je bestellingen kunt laten stoppen als het te druk is.
Daarnaast kun je ook nog de bezorging uitbesteden, en is de betaling ook gelijk geregeld.
Ik heb zelf de website van Funda gemaakt, en heel veel mensen zeiden dan tegen mij: Mwoah, dat kan niet zo moeilijk zijn toch? Database met wat huizen, een zoek machientje en klaar. Wat men vaak vergeet is dat er echt heel veel meer achter zit, destijds bestond het platform al uit 30 verschillende applicaties, ik verwacht bij thuisbezorgd een paar honderd.
Oja, je hoeft er geen gebruik van te maken.
Innovatie kost geld.
Dat denk ik wel. Als je hier een redelijk goede fles wijn bij het eten wil, bijvoorbeeld een primitivo, betaal je zo ¤ 35 of meer. Terwijl je in Italië voor dezelfde fles wijn ¤ 14 betaalt in een restaurant.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:47 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Is het verschil zo groot dat een glas wijn 5 keer goedkoper kan? Ik betwijfel het.
Dank, erg leuk om te doen, persoonlijk vind ik het nu een beetje een gedrocht geworden.quote:
Als je de bezorging uitbesteedt aan Thuisbezorgd heb je 35 procent kosten, bezorgers die je eten opvreten en/of drank jatten, krijg je kostprijsvergoeding als je eten koud is doordat zij te laat zijn of de bezorger het laat vallen etc. etc.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:44 schreef raptorix het volgende:
[..]
Dat snap ik ook wel, maar als je gebruik maakt van Thuisbezorgt, hoef je zelf geen website of bestelsysteem meer neer te zetten, je hoeft ook geen foldertjes te laten maken of aan marketing te doen, bovendien heeft Thuisbezorgd een heel handig systeem waarbij je snel je bestellingen kunt laten stoppen als het te druk is.
Daarnaast kun je ook nog de bezorging uitbesteden, en is de betaling ook gelijk geregeld.
Ik heb zelf de website van Funda gemaakt, en heel veel mensen zeiden dan tegen mij: Mwoah, dat kan niet zo moeilijk zijn toch? Database met wat huizen, een zoek machientje en klaar. Wat men vaak vergeet is dat er echt heel veel meer achter zit, destijds bestond het platform al uit 30 verschillende applicaties, ik verwacht bij thuisbezorgd een paar honderd.
Oja, je hoeft er geen gebruik van te maken.
Innovatie kost geld.
Italië heeft toch ook inflatie? Duitsland, Spanje. Ik heb het idee dat een restauranteigenaar in Italië of Spanje ook minder geld uit de zaak trekt en al een familiehuis heeft etc.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:49 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dat denk ik wel. Als je hier een redelijk goede fles wijn bij het eten wil, bijvoorbeeld een primitivo, betaal je zo ¤ 35 of meer. Terwijl je in Italië voor dezelfde fles wijn ¤ 14 betaalt in een restaurant.
Hier zijn de genoemde kosten voor een horeca-ondernemer (bij degene die ik heb berekend dan) sinds corona, ook met 35 % gestegen. Door genoemde factoren.
Ik durf gerust te stellen dat door thuisbezorgt er ook meer in het algemeen word bestelt, het is toch allemaal net wat makkelijker als je vanaf je telefoon direct even kunt bestellen en zoals gezegt, het neemt ook ontzettend veel kosten weg.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:54 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Als je de bezorging uitbesteedt aan Thuisbezorgd heb je 35 procent kosten, bezorgers die je eten opvreten en/of drank jatten, krijg je kostprijsvergoeding als je eten koud is doordat zij te laat zijn of de bezorger het laat vallen etc. etc.
Ik ken best wel wat ondernemers en ze vinden het allemaal veel te duur.
Ik denk dat een groot verschil zit dat veel Horeca eigendom is van de brouwers, lekker weinig opstart kosten en alleen je inkomsten worden opgevreten.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:56 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Italië heeft toch ook inflatie? Duitsland, Spanje. Ik heb het idee dat een restauranteigenaar in Italië of Spanje ook minder geld uit de zaak trekt en al een familiehuis heeft etc.
Die verschillen zitten hem niet alleen in de door jou genoemde factoren. Daarvoor zijn ze te groot namelijk.
Natuurlijk wordt er meer besteld echter zoals er terecht wordt gezegd wordt er bijna geen winst meer gemaakt. Je mag namelijk maar beperkt de kosten terugrekenen in de TB app t.o.v. de prijzen die je zelf hanteert.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:56 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik durf gerust te stellen dat door thuisbezorgt er ook meer in het algemeen word bestelt, het is toch allemaal net wat makkelijker als je vanaf je telefoon direct even kunt bestellen en zoals gezegt, het neemt ook ontzettend veel kosten weg.
Je bent niet verplicht je aan te sluiten he?quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:58 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Natuurlijk wordt er meer besteld echter zoals er terecht wordt gezegd wordt er bijna geen winst meer gemaakt. Je mag namelijk maar beperkt de kosten terugrekenen in de TB app t.o.v. de prijzen die je zelf hanteert.
Dat is ook zo. In Spanje zitten de lokale werkers om 7 uur in het café te ontbijten. In Italië tikken ze ff een espressootje en een gebakje weg.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:58 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik denk dat een groot verschil zit dat veel Horeca eigendom is van de brouwers, lekker weinig opstart kosten en alleen je inkomsten worden opgevreten.
Daarnaast is het probleem dat Nederland niet echt een Horeca cultuur kent, er zijn maar weinig zaken die elke dag, en elk deel van de dag omzet genereren.
Dat stond ook niet ter discussie.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:59 schreef raptorix het volgende:
[..]
Je bent niet verplicht je aan te sluiten he?
Het zijn slechts de mensen met veel geld die zich kunnen laten verwennen door de horeca-ondernemers.quote:Op donderdag 9 januari 2025 17:58 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik denk dat een groot verschil zit dat veel Horeca eigendom is van de brouwers, lekker weinig opstart kosten en alleen je inkomsten worden opgevreten.
Daarnaast is het probleem dat Nederland niet echt een Horeca cultuur kent, er zijn maar weinig zaken die elke dag, en elk deel van de dag omzet genereren.
Wat is veel?quote:Op donderdag 9 januari 2025 18:27 schreef torentje het volgende:
[..]
Het zijn slechts de mensen met veel geld die zich kunnen laten verwennen door de horeca-ondernemers.
Eerdergenoemde rijstbox van Leon is in feite een kartonnen doosje met kant en klare inhoud dat ze in de magnetron zetten, wat je vervolgens in een rommelig decor (ergens aan een simpel tafeltje in het station van Utrecht) opeet.quote:Op donderdag 9 januari 2025 18:31 schreef asco het volgende:
Het zal me wat.
Ik kom er nog zo min mogelijk. En al zeker in Nederland.
Tussen een hoop vreemde mensen met meestal een hoop herrie wat overpriced troep naar binnen schuiven opgediend door een veelal ongeïnteresseerde 16 en een halve jarige want dat is dan gezellig ofzo.![]()
Die golf zal huge worden.
Boven de ¤ 3100 per maand netto vrij te besteden, daarvan kan men zich door de horeca-ondernemers dagelijks flink van laten verwennen en iedereen uitlachen die niet zoveel koopkracht heeft en zich dus niet dagelijksquote:
Vergeet de minitafeltjes niet, die dicht op elkaar staan zodat je bijna bij anderen aan tafel zit.quote:Op donderdag 9 januari 2025 18:31 schreef asco het volgende:
Het zal me wat.
Ik kom er nog zo min mogelijk. En al zeker in Nederland.
Tussen een hoop vreemde mensen met meestal een hoop herrie wat overpriced troep naar binnen schuiven opgediend door een veelal ongeïnteresseerde 16 en een halve jarige want dat is dan gezellig ofzo.![]()
Die golf zal huge worden.
Eigen schuld, ze moesten zonodig in de horeca de zon en feestdagen toeslagen afschaffen dus het personeel is massaal vertrokken. Hetzelfde proberen ze al jaren bij het winkelpersoneel wat nog niet gelukt is.quote:Op donderdag 9 januari 2025 00:51 schreef groenen het volgende:
Goed idee, 16-jarige serveersters kunnen misschien beter gaan stucadoren op de zaterdagmiddag en -avond.
Horecasector heeft ook al tijdenlang personeelstekorten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |