abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 20 april 2023 @ 17:32:26 #1
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208839186


Nederland w/
Deelnemers: Mia Nicolai en Dion Cooper
Bandleden en Leeftijd: Mia (27 jaar) en Dion (29 jaar)
Social media Mia: Instagram Twitter YouTube TikTok
Social media Dion: Instagram Twitter YouTube TikTok
Titel inzending: Burning Daylight
Taal inzending: Engels
Genre inzending: Pop
Schrijvers muziek: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Schrijvers tekst: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Loting: Tweede helft, eerste halve finale
Selectie methode: Interne Selectie
Odds ranking na bekend maken alle nummers: 19
Bijzonder: Mia is de dochter van eerste kamer lid Peter Nicolaï (PvdD). Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft meegeschreven aan het nummer. Dion deed eerder mee aan The Voice.

Aankondiging met meer uitleg en verhaal van Mia en Dion:

quote:
Mia Nicolai & Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival!
Eurovisie Songfestival / 1 nov 2022

The word is out! Mia Nicolai & Dion Cooper gaan in mei 2023 naar Eurovisie Songfestival in Liverpool om Nederland te vertegenwoordigen! De twee jonge artiesten zijn door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht en met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte op de hele selectiecommissie, waarna ze unaniem werden aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023. Duncan en Jordan maken onderdeel uit van het creatieve team.
Wie is Mia Nicolai?

Mia, 26 jaar, is echt opgegroeid met muziek. Vanaf haar derde volgt ze al viool- en pianolessen en vanuit huis heeft ze een hele creatieve opvoeding meegekregen, met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen.

In haar debuutsingle ‘Set Me Free’ komt het reizen en haar behoefte aan ultieme vrijheid naar voren. In november 2020 bracht ze haar tweede single ‘Mutual Needs’ uit dat meteen internationaal werd opgepakt door een première in Amerika op de befaamde Zane Lowe Radio show. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen.

Als kind werd Mia gepest en dit heeft een grote deuk achtergelaten, maar tegelijkertijd ook een vuur in haar ontstoken met een doorzettingsvermogen om al haar dromen uit te laten komen, niets haar te laten stoppen en te genieten van het leven met wie zij kiest te zijn. De boodschap die ze wil overdragen is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creëren tot de persoon die je droomt te zijn.
Wie is Dion Cooper?

Dion, 28 jaar, droomde ervan om artiest te worden en muziek te maken. Op zijn vijftiende pakte hij voor het eerst zijn gitaar op en liet deze niet meer los. In de jaren die volgen begint hij met het zingen en schrijven van zijn eigen muziek en in 2021 brengt hij zijn eerste EP ‘Too Young Too Dumb’ uit, gevolgd door de single ‘Fire’ die hij samen met Maxine uitbrengt en binnen een aantal maanden al bijna een miljoen streams haalt.

Hij omschrijft het zelf als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

'Bring the joy' is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld. Dat is dan ook zijn boodschap: geluk ligt in je eigen handen en je handen gebruik je om te delen.
Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, zowel hun stemmen passen mooi bij elkaar als de boodschap die ze willen uitdragen is hetzelfde. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Mia en Dion: “Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”
Songfestival Liverpool

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land Oekraïne gehouden kan worden, is er in samenspraak met Oekraïne en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei de finale. De komende maanden gaan Mia en Dion werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname samen met hun creatieve team Duncan en Jordan. Het creatieve team wordt binnenkort aangevuld tot het complete team.

Over Burning Daylight:
quote:
Mia, Dion, Duncan en Jordan over ontstaan Songfestivalnummer Burning Daylight

In de mini-documentaire 'This is Burning Daylight' vertellen Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield over het ontstaan van het songfestivalnummer ‘Burning Daylight’.

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’.

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.”
Ontstaan van Burning Daylight

Mia ontmoet Jordan voor het eerste wanneer ze beiden een studiosessie in Nederland bijwonen. Jordan: “Ik kwam de studio in en daar was een grote bubbel vol met energie. Ze liep met me mee naar binnen en ik dacht meteen: wie is dit?” Mia, Jordan en Duncan spreken daarna regelmatig af tijdens de coronapandemie. Op een bepaalde avond kijken ze samen een documentaire over Shawn Mendes en raken enorm geïnspireerd. Die inspiratie heeft uiteindelijk geleid tot het nummer ‘Burning Daylight’.

Duncan zingt de demo in samen met Mia maar voor de verdere uitwerking bedenkt hij om Dion Cooper te vragen. Dion: “Ik had meteen zoiets van ‘Hell Yeah’, dat klinkt leuk. Zodra ik de kamer inliep, hadden Mia en ik meteen een klik en we voelden allebei: ik ken jou, dit gaat leuk worden!”

Burning Daylight werd die dag herschreven tot een duet met Dion’s verhaal erin verwerkt en de demo werd door Mia en Dion ingezongen.

Indienen voor het Eurovisie Songfestival

Een paar maanden later, toen Duncan en Jordan samen op vakantie waren, kregen ze op een avond het idee om ‘Burning Daylight’ in te sturen naar de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. Een idee dat door Mia en Dion goed werd ontvangen. De demo werd daarna verder afgemaakt samen met producer Sean Myer en opgestuurd naar de selectiecommissie van AVROTROS.

Weken later kregen we eindelijk een ja! We waren echt dolblij!
Duncan Laurence

Jordan en Duncan bellen meteen Mia en Dion op om het goede nieuws met ze te delen. Dion: “Ik belde daarna meteen mijn ouders en we begonnen alle drie meteen te huilen. We spraken over hoe groot dit is. Het is zo’n mooie ervaring en geweldig om deel van uit te maken.”

Mia: “Het is geweldig om je eigen land te mogen vertegenwoordigen. Het land waar ik vandaan kom, waar ik ben opgegroeid en me heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Dat voelt echt onwerkelijk en geweldig.“
:o)
pi_208839198
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:29 schreef Guanabana het volgende:
Kan me goed voorstellen dat Ilse daar niet op zit te wachten. Wat valt er nog te winnen voor haar, ze is zelf een keer tweede geworden, en heeft Duncan naar de winst gebracht.
Ook niet echt iets te verliezen toch? Het is vergelijkbaar met jurylid zijn op een NSF of bij een talentenjacht. Je doet het vooral als je het leuk vindt.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839210
De Gerda's en de Janny's gaan alweer helemaal los op sociale media :')
pi_208839211
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:34 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Ook niet echt iets te verliezen toch? Het is vergelijkbaar met jurylid zijn op een NSF of bij een talentenjacht. Je doet het vooral als je het leuk vindt.
Ali B en Marco zijn vrij O-)
pi_208839222
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:35 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Ali B en Marco zijn vrij O~)
Marco zeker, maar Ali B nog niet helemaal
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208839229
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:35 schreef NailQueen het volgende:
De Gerda's en de Janny's gaan alweer helemaal los op sociale media :')
:') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') x miljoen
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208839259
Ik kon het niet laten, maar dit is wat Nova de FOK! AI zegt:

quote:
Hé ESF1Gamer! Ik moet bekennen dat ik nog niet echt de tijd heb genomen om onze inzending voor het songfestival te beluisteren, maar daar ga ik zeker verandering in brengen. Wat vind jij ervan?

En over Jan Smit... tja, wat kan ik erover zeggen.. hoewel hij veel kennis en expertise heeft op het gebied van muziek is een beetje afstand ook wel eens goed denk ik zo. Misschien kunnen nieuwe mensen met frisse ideeën tot iets verrassends komen!
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208839268
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:35 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Ali B en Marco zijn vrij O-)
Ja, het zou er nog bij moeten komen dat er selectieleden vastzitten. :P
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839277
Ik zie het wel gebeuren dat Edsilia Rombely het nieuwe lid wordt :@
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 17:55:44 #10
163650 Greys
pi_208839357
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:34 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Ook niet echt iets te verliezen toch? Het is vergelijkbaar met jurylid zijn op een NSF of bij een talentenjacht. Je doet het vooral als je het leuk vindt.
Als het een keer mis gaat met de gekozen artiest qua zenuwen of het lied niet goed valt word je er toch op aangekeken als commissielid. Kijk naar dit jaar. Dus daar moet je wel tegen kunnen. 😅 Ilse heeft nu alleen successen meegemaakt qua ESF, maar als Duncan daar was bezweken aan de zenuwen had het gros van de Gerda's vast ook gegild dat Ilse niet goed zou hebben begeleid. ("Gelukkig" kwamen de mentale issues bij Duncan pas ná het ESF, maar dat had net zo goed anders kunnen lopen.)

(Ik zou haar graag bij de commissie willen hoor, met nog een paar anderen met een wat andere smaak qua genre, begrijp me niet verkeerd. Maar kan me best voorstellen dat niet iedereen erom staat te springen om die job, want je gaat door het slijk als het een keer fout gaat.)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 17:57:38 #11
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208839375
Hele gedoe als dit terwijl ik allemaal afspraken heb op werk _O-

Maar eigenlijk vind ik wel fijn dat er iets gaat veranderen in de commissie. :@ We hebben het de laatste jaren eigenlijk best prima gedaan met de commissie, maar toch zijn we te vaak voor dezelfde sound gegaan. Op een gegeven moment moet je ook iets nieuws komen, want ook de meer casual kijker weet nu dat wij altijd sad singer song writer nummers sturen.

Op reddit gaat Burning Daylight als Dutch Sad Song IV als meme.

Maar nummer is niet slecht ofzo, hij doet het best goed qua streams, wel een beetje saaiig. Jammer dat er nu live niks van overblijft.

Als je als serieuze rockband/hiphopper/elektronische artiest overweegt mee te doen, zou je bijna niks opsturen omdat ze toch voor dezelfde sound gaan elke keer. Dus misschien was een opschudding wel nodig. Al kan ik mij nu voorstellen dat die rockband/hiphopper/elektronische artiest helemaal niet meer wil als je ziet hoe sommige mensen reageren op Mia en Dion. Ik hoop voor hun dat wel gewoon kunnen focussen op hun optreden over 3 weken.

Al zou dit een inner handje clap zijn geweest tussen Duncan en de commissie. Foei en niet meer doen en nu gewoon alle steun op Mia en Dion, hun zijn nou eenmaal gekozen.
AUB niet vol in paniek over op een NSF die waarschijnlijk ook nog eens gekaapt gaat worden door allerlei figuren als Dries Roelvink.
pi_208839407
Even benieuwd, @Cee @Greys , als de journalisten van FOK, zouden jullie het willen, in zo'n selectiecommissie of jury voor nationale finale?
pi_208839420
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:55 schreef Greys het volgende:

[..]
Als het een keer mis gaat met de gekozen artiest qua zenuwen of het lied niet goed valt word je er toch op aangekeken als commissielid. Kijk naar dit jaar. Dus daar moet je wel tegen kunnen. 😅 Ilse heeft nu alleen successen meegemaakt qua ESF, maar als Duncan daar was bezweken aan de zenuwen had het gros van de Gerda's vast ook gegild dat Ilse niet goed zou hebben begeleid. ("Gelukkig" kwamen de mentale issues bij Duncan pas ná het ESF, maar dat had net zo goed anders kunnen lopen.)

(Ik zou haar graag bij de commissie willen hoor, met nog een paar anderen met een wat andere smaak qua genre, begrijp me niet verkeerd. Maar kan me best voorstellen dat niet iedereen erom staat te springen om die job, want je gaat door het slijk als het een keer fout gaat.)
Het is nu een beetje anders, maar als Mia en Dion niet presteren, zou dat normaliter toch weinig invloed hebben op de carrière van Jan Smit? Ik denk niet dat hij een plaat minder verkoopt.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839459
Ik zou Nikkie opzich wel wel willen toevoegen aan de commissie. Een jong iemand die geloof ik wel wat kan scoren op het songfestival. En als jury bij de Belgische NF deed ze het geloof ik best goed.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 18:09:10 #15
163650 Greys
pi_208839477
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:02 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Het is nu een beetje anders, maar als Mia en Dion niet presteren, zou dat normaliter toch weinig invloed hebben op de carrière van Jan Smit? Ik denk niet dat hij een plaat minder verkoopt.
Nee niet qua plaatverkoop hoor, maar gewoon qua commentaar. Dat is soms niet mals. Dus daar moet je tegen kunnen bedoel ik. Je doet het als commissielid eigenlijk alleen goed als je top 10 eindigt zeg maar, ongeacht wat er te kiezen valt qua inzendingen. Je moet af en toe kunnen toveren. (Volgens de ongenuanceerde massa die toch al weinig met het ESF heeft vooral.)

Stel dat Ilse etc er bij komen en er wordt weer voor een beetje sad singer songwriter lied gekozen omdat dat volgens de nieuwen ook gewoon het beste lied is zou ik volgend jaar niet heel graag in hun schoenen staan zeg maar. 😅
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208839487
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:07 schreef Koekeloeren het volgende:
Ik zou Nikkie opzich wel wel willen toevoegen aan de commissie. Een jong iemand die geloof ik wel wat kan scoren op het songfestival. En als jury bij de Belgische NF deed ze het geloof ik best goed.
Bij de Belgische voorronde gaf ze Gustaph 12 punten niet vanwege het liedje, maar omdat het ESF bedoeld is om “queers te celebraten”. Dat soort types moet je er dus vooral niet bij hebben.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  donderdag 20 april 2023 @ 18:11:39 #17
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208839499
Ik zou in ieder geval volgend jaar gebruiken om gewoon een A-artiest te sturen, geef je jezelf als AVROTROS een extra jaar om een nieuwe opzet te bedenken qua commissie of een andere vorm.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 18:15:28 #18
163650 Greys
pi_208839538
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:11 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Ik zou in ieder geval volgend jaar gebruiken om gewoon een A-artiest te sturen, geef je jezelf als AVROTROS een extra jaar om een nieuwe opzet te bedenken qua commissie of een andere vorm.
Dan moet je die wel 'gewoon' ergens vandaan kunnen toveren met een goed lied. Niet alle A-artiesten staan in de rij om mee te doen, was het maar zo'n feest.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208839541
quote:
14s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:09 schreef Greys het volgende:

[..]
Nee niet qua plaatverkoop hoor, maar gewoon qua commentaar. Dat is soms niet mals. Dus daar moet je tegen kunnen bedoel ik. Je doet het als commissielid eigenlijk alleen goed als je top 10 eindigt zeg maar, ongeacht wat er te kiezen valt qua inzendingen. Je moet af en toe kunnen toveren. (Volgens de ongenuanceerde massa die toch al weinig met het ESF heeft vooral.)

Stel dat Ilse etc er bij komen en er wordt weer voor een beetje sad singer songwriter lied gekozen omdat dat volgens de nieuwen ook gewoon het beste lied is zou ik volgend jaar niet heel graag in hun schoenen staan zeg maar. 😅
Op zich denk ik dat Ilse daar wel redelijk immuun voor zou zijn. Maar inderdaad, je moet daar net zin in hebben.

Het moet in elk geval wel een sterke persoonlijkheid zijn van het kaliber van Ilse. Je kan ook zo’n Jeangu daar neerzetten, maar daar walsen Cornald en die directeur van de Avrotros overheen, dus daar heb je niets aan.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839542
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:07 schreef Koekeloeren het volgende:
Ik zou Nikkie opzich wel wel willen toevoegen aan de commissie. Een jong iemand die geloof ik wel wat kan scoren op het songfestival. En als jury bij de Belgische NF deed ze het geloof ik best goed.
Nikkie stemde op Gustaph om queer te 'celebraten' (ook wel 'vieren' genoemd)
pi_208839543
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:11 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Ik zou in ieder geval volgend jaar gebruiken om gewoon een A-artiest te sturen, geef je jezelf als AVROTROS een extra jaar om een nieuwe opzet te bedenken qua commissie of een andere vorm.
Waylon wilde toch eens in de 4 jaar gaan (zei hij in 2018)? Dan wordt het wel weer eens tijd! :P
leven zoals het leven is
  donderdag 20 april 2023 @ 18:16:18 #22
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208839547
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:15 schreef Greys het volgende:

[..]
Dan moet je die wel 'gewoon' ergens vandaan kunnen toveren met een goed lied. Niet alle A-artiesten staan in de rij om mee te doen, was het maar zo'n feest.
Dries doet dat meteen.
pi_208839552
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:15 schreef Greys het volgende:

[..]
Dan moet je die wel 'gewoon' ergens vandaan kunnen toveren met een goed lied. Niet alle A-artiesten staan in de rij om mee te doen, was het maar zo'n feest.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839575
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:15 schreef Jason22 het volgende:

[..]
Waylon wilde toch eens in de 4 jaar gaan (zei hij in 2018)? Dan wordt het wel weer eens tijd! :P
Haha. Qua muziek en als act zou ik het wel prima vinden (ik mag in godsnaam hopen dat hij nu krumpers en gekkigheid achterwege laat), maar ik heb niet zoveel zin in hem als persoon, weer :@

Maar denk ook eerlijk gezegd niet dat hij het echt nog eens zou doen.
Koel en donker bewaren
pi_208839578
Lost of the Lost geeft ze ook een steuntje in de rug :)

twitter
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 18:21:18 #26
163650 Greys
pi_208839597
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:16 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Dries doet dat meteen.
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:16 schreef Fred_B het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Dabedoellik. ;( _O-
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  roze donderdag 20 april 2023 @ 18:39:08 #27
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_208839790
Nou jongens als zelfs Jan Smit ermee kapt weet je dat het wel echt slecht moet zijn. Ik heb echt weinig hoop meer voor Nederland.
Your beauty never ever scared me.
  donderdag 20 april 2023 @ 18:41:46 #28
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_208839817
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:39 schreef Ama het volgende:
Nou jongens als zelfs Jan Smit ermee kapt weet je dat het wel echt slecht moet zijn. Ik heb echt weinig hoop meer voor Nederland.
Nou ja, als Jan Smit er zeker van is dat dit niks wordt, ga ik juist wel weer hoop krijgen.
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
  roze donderdag 20 april 2023 @ 18:42:24 #29
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_208839827
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:41 schreef Strani het volgende:

[..]
Nou ja, als Jan Smit er zeker van is dat dit niks wordt, ga ik juist wel weer hoop krijgen.
Heb je ook wel weer ergens een punt.
Your beauty never ever scared me.
  User die overal opduikt 2022 donderdag 20 april 2023 @ 18:42:33 #30
186611 Haags
pi_208839829
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:39 schreef Ama het volgende:
Nou jongens als zelfs Jan Smit ermee kapt weet je dat het wel echt slecht moet zijn. Ik heb echt weinig hoop meer voor Nederland.
Het is ook gewoon waanzinnig kut!

Stuur Goldband, dan ga ik nog serieus kijken ook.
Zonder wrijving geen glans
pi_208839853
Anyway…. Ik heb nog niet een artiest naar buiten zien komen tijdens al deze trammelant met dat ze een top nummer hadden ingestuurd. Dus dan weten we ook echt niet wat er verder was. En ik vertrouw niet per se op de smaak van Jan.

Ik hoop inderdaad dat dit ervoor zorgt dat de commissie op de schop gaat (en dat geloof ik nu sowieso wel, ongeacht wat het resultaat ook wordt in Liverpool).

Dus ik ga nu gewoon gezellig voor mijn TV NL aanmoedigen en hopen dat het goed komt voor Mia en Dion. (En dat ze al die haters een poepie laten ruiken want ze kunnen best zingen heb ik gezien in andere fragmentjes/optredens).
pi_208839874
Boulevard quote nu wel heel veel dingen die hier gezegd werden. Valt heel erg op.
Ben hier voor het songfestivalforum.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 18:47:01 #33
163650 Greys
pi_208839886
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:45 schreef Zigsky het volgende:
Boulevard quote nu wel heel veel dingen die hier gezegd werden. Valt heel erg op.
Zoals?

Quoten ze ook de gedeeltes waar we ze te hatelijk vonden? Nee zeker? :+
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208839899
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:42 schreef Haags het volgende:

[..]


Stuur Goldband, dan ga ik nog serieus kijken ook.
Nou die heb ik dit weekend gezien was niet veel soeps live hoor. En ondanks dat er veel mensen blij waren dat ze er waren sloeg de zaal echt dood bij dat optreden.
pi_208839903
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:47 schreef Greys het volgende:

[..]
Zoals?

Quoten ze ook de gedeeltes waar we ze te hatelijk vonden? Nee zeker? :+
Nee, maar bijvoorbeeld dat Jan de enige is die muziek maakt. Dat las ik hier eerder.
Ben hier voor het songfestivalforum.
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 18:48:30 #36
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208839908
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:42 schreef Haags het volgende:

[..]
Het is ook gewoon waanzinnig kut!

Stuur Goldband, dan ga ik nog serieus kijken ook.
Omdat die nog slechter zingen? Wel een feestje dat wel
  roze donderdag 20 april 2023 @ 18:49:01 #37
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_208839918
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:45 schreef Zigsky het volgende:
Boulevard quote nu wel heel veel dingen die hier gezegd werden. Valt heel erg op.
Gezellig als ze meelezen.
Your beauty never ever scared me.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 18:51:14 #38
163650 Greys
pi_208839955
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:48 schreef Zigsky het volgende:

[..]
Nee, maar bijvoorbeeld dat Jan de enige is die muziek maakt. Dat las ik hier eerder.
Oké maar dat kunnen anderen buiten dit forum op zich ook nog wel bedenken. ;)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208840023
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:15 schreef Greys het volgende:

[..]
Dan moet je die wel 'gewoon' ergens vandaan kunnen toveren met een goed lied. Niet alle A-artiesten staan in de rij om mee te doen, was het maar zo'n feest.
Jaap Reesema kun je gewoon bellen begreep ik net van Aran :+
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  donderdag 20 april 2023 @ 18:56:17 #40
490486 usagi414
Subete ga ongakudesu
pi_208840040
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:44 schreef AnnethingIsPossible het volgende:
Anyway…. Ik heb nog niet een artiest naar buiten zien komen tijdens al deze trammelant met dat ze een top nummer hadden ingestuurd. Dus dan weten we ook echt niet wat er verder was.
Alleen van Jill Helena (?) weten we via shownieuws dat ze een nummer had.

En inderdaad, als je echt dat topnummer hebt ingestuurd dan maak je dat toch bekend
Life is what happens to you while you're busy making other plans
pi_208840065
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:51 schreef Greys het volgende:

[..]
Oké maar dat kunnen anderen buiten dit forum op zich ook nog wel bedenken. ;)
Is ook wel zo, ja. Ik heb er zelf nooit zo over gedacht.

Ik denk dat rood best bij Aran past trouwens :9~ .
Ben hier voor het songfestivalforum.
  donderdag 20 april 2023 @ 19:01:11 #42
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208840126
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:42 schreef Haags het volgende:

[..]
Het is ook gewoon waanzinnig kut!

Stuur Goldband, dan ga ik nog serieus kijken ook.
Dat komt totaal niet over in het buitenland, staan we alleen maar zwaar mee voor lul.
pi_208840175
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:58 schreef Zigsky het volgende:

[..]
Is ook wel zo, ja. Ik heb er zelf nooit zo over gedacht.

Ik denk dat rood best bij Aran past trouwens :9~ .
_O- _O- _O- _O- :R
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  ESF Reporter donderdag 20 april 2023 @ 19:03:23 #44
87554 Cee
Welluk?
pi_208840179
quote:
6s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:01 schreef Thrts het volgende:
Even benieuwd, @:cee @:greys , als de journalisten van FOK, zouden jullie het willen, in zo'n selectiecommissie of jury voor nationale finale?
Ik zou dat best willen.
Of ik er geschikt voor ben is een andere vraag, alhoewel ik meestal wel een goed idee heb van wat wel en wat niet werkt op een ESF. Maar ja, van de andere kant, m’n favoriete nummer ooit is nog steeds Diggiloo Diggiley.
pi_208840184
De Gerda's snappen niet dat Armin van Buuren en Jaap Reesema vorig jaar niet zijn gekozen... ik zal uitleggen waarom: Armin heeft net een album uitgebracht met 34 (!) nummers erop. Geen daarvan is het nummer met Jaap. Zegt waarschijnlijk wel iets over hoe goed dat nummer is.
pi_208840190
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:55 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Jaap Reesema kun je gewoon bellen begreep ik net van Aran :+

Elke keer weer Jaap Reesema _O- :')
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 19:05:36 #47
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208840219
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:03 schreef blackswangreen het volgende:
De Gerda's snappen niet dat Armin van Buuren en Jaap Reesema vorig jaar niet zijn gekozen... ik zal uitleggen waarom: Armin heeft net een album uitgebracht met 34 (!) nummers erop. Geen daarvan is het nummer met Jaap. Zegt waarschijnlijk wel iets over hoe goed dat nummer is.
We moeten een DJ sturen!, heeft nog nooit iemand gedaan op ESF. Ook grote successen van DJ Bobo, Lumix en Darude.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:05:47 #48
163650 Greys
pi_208840224
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:03 schreef blackswangreen het volgende:
De Gerda's snappen niet dat Armin van Buuren en Jaap Reesema vorig jaar niet zijn gekozen... ik zal uitleggen waarom: Armin heeft net een album uitgebracht met 34 (!) nummers erop. Geen daarvan is het nummer met Jaap. Zegt waarschijnlijk wel iets over hoe goed dat nummer is.
YES. Nog even iets harder voor degenen achterin de zaal graag. *O*

(In before Poepz0r die komt roepen dat ze die tophit bewaren voor het juiste moment enzo jeweetwel.)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  ESF Reporter donderdag 20 april 2023 @ 19:05:54 #49
87554 Cee
Welluk?
pi_208840227
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:42 schreef Haags het volgende:

[..]
Het is ook gewoon waanzinnig kut!

Stuur Goldband, dan ga ik nog serieus kijken ook.
Met je oren dicht dan.
pi_208840234
Ik voel een NSF dichterbij komen. Zo'n gezellig Hollands Tros festival met Jaap Reesema, vergeten Voice talenten en liedjes van Tjeerd Oosterhuis :{ Presentatie: Jan Smit
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 19:06:43 #51
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208840252
Jake Ries, jawel!
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_208840264
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:06 schreef ijs_beer het volgende:
Jake Ries, jawel!
Fijn dat ie z'n nek voor ons uitsteekt ^O^
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
pi_208840306
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:05 schreef Momo het volgende:

[..]
We moeten een DJ sturen!, heeft nog nooit iemand gedaan op ESF. Ook grote successen van DJ Bobo, Lumix en Darude.
And add a DJ who pretends to scratch
pi_208840313
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:05 schreef Cee het volgende:

[..]
Met je oren dicht dan.
Dit.
Of plaspauze, bier halen en de snacks aanvullen.
pi_208840323
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:06 schreef Spumonisal het volgende:
Ik voel een NSF dichterbij komen. Zo'n gezellig Hollands Tros festival met Jaap Reesema, vergeten Voice talenten en liedjes van Tjeerd Oosterhuis :{ Presentatie: Jan Smit
Liefst met Anouk als jurylid:

It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  donderdag 20 april 2023 @ 19:09:40 #56
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208840326
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:08 schreef NailQueen het volgende:

[..]
And add a DJ wil pretends to scratch
Paar Poolse dames in zeer authentieke kledendracht erbij.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:09:42 #57
163650 Greys
pi_208840327
quote:
6s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:01 schreef Thrts het volgende:
Even benieuwd, @:cee @:greys , als de journalisten van FOK, zouden jullie het willen, in zo'n selectiecommissie of jury voor nationale finale?
Ik zou het alleen op de achtergrond willen, als onderdeel van een aparte adviescommissie ofzo, omdat ik als jarenlang fan net als veel andere échte fans heus wel een gevoel/idee heb bij wat kan scoren op het ESF en wat niet. Ik vind mezelf absoluut niet belangrijk genoeg om zelf in een jury of commissie te mogen gaan zitten en ik heb een veel te teer zieltje om door Aran en de rest van de hooivorkenbrigade afgezeken te worden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Greys op 20-04-2023 19:17:06 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208840378
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:04 schreef Em31 het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Elke keer weer Jaap Reesema _O- :')
Ja, Jan zou volgens Aran liever Jaap en Armin hebben gestuurd :+
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 19:12:12 #59
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208840381
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:09 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]
Liefst met Anouk als jurylid:

Dat is oprecht een goede idee, die gaat niet mee in hoempapa die het eventueel zou kunnen worden.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:13:13 #60
163650 Greys
pi_208840404
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:12 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Ja, Jan zou volgens Aran liever Jaap en Armin hebben gestuurd :+
Maar die hadden in 2021 ingezonden toch. Of nu weer?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208840423
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:12 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Ja, Jan zou volgens Aran liever Jaap en Armin hebben gestuurd :+
Alweer?!
pi_208840429
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:13 schreef Greys het volgende:

[..]
Maar die hadden in 2021 ingezonden toch. Of nu weer?
Volgens Aran werd Burning Daylights in 2021 uitgebracht
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208840437
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:09 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]
Liefst met Anouk als jurylid:

Ja natuuuurlijk ook met juryleden die gevat commentaar leveren. Het moet wel een feestje blijven he -O-
  ESF Reporter donderdag 20 april 2023 @ 19:15:10 #64
87554 Cee
Welluk?
pi_208840440
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:03 schreef Cee het volgende:

[..]
Ik zou dat best willen.
Of ik er geschikt voor ben is een andere vraag, alhoewel ik meestal wel een goed idee heb van wat wel en wat niet werkt op een ESF. Maar ja, van de andere kant, m’n favoriete nummer ooit is nog steeds Diggiloo Diggiley.
Oh ja p.s. ik zou niet à la Wiwi William met m’n muil op tv willen bij een NF, ik wil gewoon achter de schermen m’n mening geven zodat niemand ook weet dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. (Indekken ftw) :7
pi_208840445
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:13 schreef Greys het volgende:

[..]
Maar die hadden in 2021 ingezonden toch. Of nu weer?
Hij deed het voorkomen alsof het over dit jaar ging :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:16:31 #66
163650 Greys
pi_208840465
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:15 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Hij deed het voorkomen alsof het over dit jaar ging :')
Oké. Apart..
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208840500
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:06 schreef Spumonisal het volgende:
Ik voel een NSF dichterbij komen. Zo'n gezellig Hollands Tros festival met Jaap Reesema, vergeten Voice talenten en liedjes van Tjeerd Oosterhuis :{ Presentatie: Jan Smit
Ik zie de helft van Avastars hier al aan meedoen. Ben Saunders, Klaasje Meijer, Lisa Lois :')
(Dit zijn de enige namen die mij wat zeggen :7)
pi_208840526
Kunnen die gasten bij Boulevard het niet gewoon over Gordon hebben? }:|
  donderdag 20 april 2023 @ 19:20:27 #69
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_208840536
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:06 schreef Spumonisal het volgende:
Ik voel een NSF dichterbij komen. Zo'n gezellig Hollands Tros festival met Jaap Reesema, vergeten Voice talenten en liedjes van Tjeerd Oosterhuis :{ Presentatie: Jan Smit
Jaap is een fenomeen.
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 20 april 2023 @ 19:21:13 #70
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208840541
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:19 schreef NailQueen het volgende:
Kunnen die gasten bij Boulevard het niet gewoon over Gordon hebben? }:|
Dat deden ze daarna.
pi_208840546
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:09 schreef Greys het volgende:

[..]
Ik zou het alleen op de achtergrond willen, als onderdeel van een aparte adviescommissie ofzo, omdat ik als jarenlang fan net als veel andere échte fans heus wel een gevoel/idee heb bij wat kan scoren op het ESF en wat niet. Ik vind mezelf absoluut niet belangrijk genoeg om zelf in een jury of commissie te mogen gaan zitten en ik heb een veel te teer zieltje om door Aran en de rest van de hooivorkenbrigade afgezeken te worden.
Niet met een stalen gezicht op TV een zeemanslied van Ancora ofzo willen beoordelen, zonder te zeggen wat je echt denkt :')


Goed voor de variatie op een NSF.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208840581
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:19 schreef NailQueen het volgende:
Kunnen die gasten bij Boulevard het niet gewoon over Gordon hebben? }:|
Aran vindt Gordon vooral zielig nu :+

Mia, Dion en Duncan zijn de as van het kwaad, want die wisten in mei vorig jaar al dat ze zouden gaan, met Chasing Highs dat later is hertitelt tot Burning Daylight. Nu sluit ik niet uit dat het zo gegaan is, ook gezien de posts van Mia etc, maar we weten het gewoon niet zeker. Aran wel :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  donderdag 20 april 2023 @ 19:27:04 #73
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208840596
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:12 schreef Momo het volgende:

[..]
Dat is oprecht een goede idee, die gaat niet mee in hoempapa die het eventueel zou kunnen worden.
Graag, maar ik denk niet dat die na het TVOH-schandaal nog in jury's gaat zitten van talentenjachten & aanverwanten.

Of ze moeten zo veel geld bieden dat ze er niet omheen kan, maar dat doet de NPO sowieso niet.
pi_208840612
Ik denk dat we wel zeker kunnen stellen dat Duncan nooit meer iets met een Nederlandse inzending te maken wil hebben na dit jaar. :+
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208840634
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:25 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Aran vindt Gordon vooral zielig nu :+

Mia, Dion en Duncan zijn de as van het kwaad, want die wisten in mei vorig jaar al dat ze zouden gaan, met Chasing Highs dat later is hertitelt tot Burning Daylight. Nu sluit ik niet uit dat het zo gegaan is, ook gezien de posts van Mia etc, maar we weten het gewoon niet zeker. Aran wel :')
Nu twijfel ik er niet aan dat het gedrag van sommige media niet kan. Maar die gang van zaken verdient eigenlijk ook nog wel een parlementaire enquêtecommissie. Want er zijn toch wel veel dingen gebeurd waarbij alle ESF-betrokkenen de schijn tegen hebben.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208840651
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:29 schreef TheVulture het volgende:
Ik denk dat we wel zeker kunnen stellen dat Duncan nooit meer iets met een Nederlandse inzending te maken wil hebben na dit jaar. :+
Nee toch ook een beetje balen dat hij net aan kwam zetten met één van zijn minste nummers.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:32:28 #77
163650 Greys
pi_208840653
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:21 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Niet met een stalen gezicht op TV een zeemanslied van Ancora ofzo willen beoordelen, zonder te zeggen wat je echt denkt :')

[ afbeelding ]
Goed voor de variatie op een NSF.
Hahahaha.
Mijn gezicht is meer open dan de ehhhhh laten we zeggen reláties van Gordon (er lezen kinderen mee Greys) dus stalen gezichten zijn geen optie hier nee. Zeker niet bij zoiets als dit. :D
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208840684
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:29 schreef TheVulture het volgende:
Ik denk dat we wel zeker kunnen stellen dat Duncan nooit meer iets met een Nederlandse inzending te maken wil hebben na dit jaar. :+
Wie wel als je ziet hoeveel drama er van gemaakt wordt.. Zou liever bedanken nu als muzikant. Die hele haat campagne heeft alleen maar verliezers. Maar misschien is dat juist de bedoeling, nog triester
pi_208840702
Toch vind ik het wel sneu voor Mia en Dion. Ik snap de reacties natuurlijk wel maar het leedvermaak wordt nu wel heel erg enthousiast door iedereen aangewakkerd.

De selectiecommissie mag je dit wel echt kwalijk nemen. De song is natuurlijk belangrijk, maar je zal toch ook echt naar podiumervaring moeten kijken als je twee jonge mensen zo in het diepe gooit. Er kijken straks miljoenen mensen. Dat moet voor beginnende artiesten zonder podiumervaring een immense druk geven.
pi_208840707
Ik zou Son Mieux er heen sturen!
Alius aliud dicit
  donderdag 20 april 2023 @ 19:36:22 #81
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208840710
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:34 schreef Spumonisal het volgende:

[..]
Wie wel als je ziet hoeveel drama er van gemaakt wordt.. Zou liever bedanken nu als muzikant. Die hele haat campagne heeft alleen maar verliezers. Maar misschien is dat juist de bedoeling, nog triester
Dat zal wel meevallen, die grote muzikanten kunnen in ieder geval zingen, dus dan is er enkel de kritiek op het nummer maar dat is er ieder jaar, inclusief het Duncan jaar. Plus zijn het dan geen onbekenden die zomaar afgefakkeld kunnen worden omdat er geen band mee is.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:41:25 #82
163650 Greys
pi_208840799
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:35 schreef Breekfast het volgende:
Toch vind ik het wel sneu voor Mia en Dion. Ik snap de reacties natuurlijk wel maar het leedvermaak wordt nu wel heel erg enthousiast door iedereen aangewakkerd.

De selectiecommissie mag je dit wel echt kwalijk nemen. De song is natuurlijk belangrijk, maar je zal toch ook echt naar podiumervaring moeten kijken als je twee jonge mensen zo in het diepe gooit. Er kijken straks miljoenen mensen. Dat moet voor beginnende artiesten zonder podiumervaring een immense druk geven.
Maar even eerlijk, dan hadden ze misschien ook bedankt voor Duncan. Daarvan riep ook het gros WIEEEEEE toch destijds en die had ook niet veel ervaring voor grote zalen. En dat liep toch goed af.

Soms moet je als commissie misschien ook weleens durven gokken. Zeker als de rest van de inzendingen (bijvoorbeeld, weten we niet) een stuk minder waren.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208840818
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:36 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Dat zal wel meevallen, die grote muzikanten kunnen in ieder geval zingen, dus dan is er enkel de kritiek op het nummer maar dat is er ieder jaar, inclusief het Duncan jaar.
Dit jaar is extreem vals en zuur, dát valt niet mee. Een songfestival deelname verandert van een showcase in een hoe help ik mijn carriere zo snel mogelijk om zeep campagne. Moet je maar net zin in hebben als artiest.
pi_208840827
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:36 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Dat zal wel meevallen, die grote muzikanten kunnen in ieder geval zingen, dus dan is er enkel de kritiek op het nummer maar dat is er ieder jaar, inclusief het Duncan jaar. Plus zijn het dan geen onbekenden die zomaar afgefakkeld kunnen worden omdat er geen band mee is.
Precies, er zullen vast wat labiele millennials artiesten met wat minder vertrouwen afhaken, maar het ESF had vorig jaar een bereik van 7 miljoen kijkers, het hoogste na NED-ARG en de WK-finale. Elke artiest die iets te verkopen heeft, zou meteen tekenen voor zo’n enorme promotie.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  donderdag 20 april 2023 @ 19:42:56 #85
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208840834
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:35 schreef Breekfast het volgende:
Toch vind ik het wel sneu voor Mia en Dion. Ik snap de reacties natuurlijk wel maar het leedvermaak wordt nu wel heel erg enthousiast door iedereen aangewakkerd.

De selectiecommissie mag je dit wel echt kwalijk nemen. De song is natuurlijk belangrijk, maar je zal toch ook echt naar podiumervaring moeten kijken als je twee jonge mensen zo in het diepe gooit. Er kijken straks miljoenen mensen. Dat moet voor beginnende artiesten zonder podiumervaring een immense druk geven.
Dat laatste hadden ze zelf overigens ook wel mogen bedenken voordat ze hieraan begonnen. We hebben het wel over 2 personen van 27 en 29 jaar, die mogen ook wel wat zelfreflectie doen voordat ze aan zoiets beginnen in hoeverre ze het aankunnen en of in dit punt van hun carrière met de ervaring een ESF het beste platform is om je carrière een boost te geven. Het lijkt er toch dat ze zichzelf een beetje overschat hebben.
pi_208840844
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:03 schreef Cee het volgende:

[..]
Ik zou dat best willen.
Of ik er geschikt voor ben is een andere vraag, alhoewel ik meestal wel een goed idee heb van wat wel en wat niet werkt op een ESF. Maar ja, van de andere kant, m’n favoriete nummer ooit is nog steeds Diggiloo Diggiley.
Nou, dat feest gaat dan mooi niet door voor jou ;)

Ik baal nog steeds dat I Treni Di Tozeur dat jaar niet won en dan van Diggi Loo Diggi Ley notabene!
pi_208840857
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:41 schreef Greys het volgende:

[..]
Maar even eerlijk, dan hadden ze misschien ook bedankt voor Duncan. Daarvan riep ook het gros WIEEEEEE toch destijds en die had ook niet veel ervaring voor grote zalen. En dat liep toch goed af.

Soms moet je als commissie misschien ook weleens durven gokken. Zeker als de rest van de inzendingen (bijvoorbeeld, weten we niet) een stuk minder waren.
Eens, maar met de kanttekening dat dit liedje ook bij een goede uitvoering weinig meer had kunnen bereiken dan de middenmoot.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:47:02 #88
163650 Greys
pi_208840910
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:44 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Eens, maar met de kanttekening dat dit liedje ook bij een goede uitvoering weinig meer had kunnen bereiken dan de middenmoot.
En met die kanttekening ben ík het dan weer eens. Gadver, wat een eensheid.

Ik denk daarom serieus dat het (weer) een vrij slecht jaar was qua andere inzendingen.

Edit: had dan puur qua afwisseling maar voor iets up-tempo gekozen, zelfs als dat wellicht (nog) iets minder goed was. Al hadden ze dan ook de boel over zich heen gekregen denk ik qua DIT IS TOCH GEEN WINNEND LIED. Alsof dat elk jaar wordt ingezonden. Het lijkt me geen makkie.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 19:48:24 #89
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208840936
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:36 schreef Mrmime het volgende:
Ik zou Son Mieux er heen sturen!
Dat zou ik ook oprecht leuk vinden!
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_208840968
Even een vragen tussendoor. Waar komt die Jake Reese/Armin van Buren hype vandaan?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208840978
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:50 schreef superniger het volgende:
Even een vragen tussendoor. Waar komt die Jake Reese/Armin van Buren hype vandaan?
Moet je Aran Bade vragen :{w
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:51:05 #92
163650 Greys
pi_208840980
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:50 schreef superniger het volgende:
Even een vragen tussendoor. Waar komt die Jake Reese/Armin van Buren hype vandaan?
Die hebben een lied ingezonden in 2021 en werden (waarschijnlijk gewoon terecht) niet gekozen.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Moderator / Redactie Sport donderdag 20 april 2023 @ 19:51:47 #93
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208840991
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:41 schreef Greys het volgende:

[..]
Maar even eerlijk, dan hadden ze misschien ook bedankt voor Duncan. Daarvan riep ook het gros WIEEEEEE toch destijds en die had ook niet veel ervaring voor grote zalen. En dat liep toch goed af.

Soms moet je als commissie misschien ook weleens durven gokken. Zeker als de rest van de inzendingen (bijvoorbeeld, weten we niet) een stuk minder waren.
Duncan had toch al ervaring voor een groot publiek, die kenden sommigen gewoon al. Dat kan je nu met alle wil van de wereld niet zeggen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:53:38 #94
163650 Greys
pi_208841023
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:36 schreef Mrmime het volgende:
Ik zou Son Mieux er heen sturen!
Hebben die eigenlijk ooit gezegd graag te willen? Ben het ff kwijt. Of hebben ze in dit scenario gewoon niks te willen? *O*
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208841026
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:42 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Precies, er zullen vast wat labiele millennials artiesten met wat minder vertrouwen afhaken, maar het ESF had vorig jaar een bereik van 7 miljoen kijkers, het hoogste na NED-ARG en de WK-finale. Elke artiest die iets te verkopen heeft, zou meteen tekenen voor zo’n enorme promotie.
De sfeer is nu negatief, maar als we straks naar een fantastische show van de BBC zitten te kijken en ze weer herinnerd worden aan de miljoenmiljard streams die je kunt krijgen door mee te doen, komt dat wel weer goed ja.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:56:33 #96
163650 Greys
pi_208841055
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:51 schreef Nattekat het volgende:

[..]
Duncan had toch al ervaring voor een groot publiek, die kenden sommigen gewoon al. Dat kan je nu met alle wil van de wereld niet zeggen.
Het ging erom dat 'de commissie zou moeten selecteren op grote podiumervaring'. Ik zei alleen dat ze in dat geval wellicht destijds Duncan niet gekozen zouden hebben. 2ant die had dat ook niet veel. En je dus gewoon soms moet gokken.

Daarbij gingen ze nu óók nog uit van de mening van diezelfde Duncan over Mia en Dion. En hebben ze het bij AvroTros live gezongen (goed) dus ik kan me ergens voorstellen dat je soms als commissie denkt 'nah op hoop van zegen dan maar' als je het vergelijkt met andere inzendingen (die we niet kennen).
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208841068
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:53 schreef Greys het volgende:

[..]
Hebben die eigenlijk ooit gezegd graag te willen? Ben het ff kwijt. Of hebben ze in dit scenario gewoon niks te willen? *O*
Niets te willen, er móet hoe dan ook een Haagse band gaan volgend jaar. :Y
  Moderator / Redactie Sport donderdag 20 april 2023 @ 19:57:19 #98
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208841073
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:56 schreef Greys het volgende:

[..]
Het ging erom dat de commissie zou moeten selecteren op grote podiumervaring. Ik zei alleen dat ze in dat geval wellicht Duncan niet gekozen zouden hebben. En je dus gewoon soms moet gokken.

Daarbij gingen ze nu óók nog uit van de mening van diezelfde Duncan over Mia en Dion. En hebben ze het bij AvroTros live gezongen (goed) dus ik kan me ergens voorstellen dat je soms als commissie denkt 'nah op hoop van zegen dan maar' als je het vergelijkt met andere inzendingen (die we niet kennen).
De finale van The Voice was geen groot podium?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_208841074
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:47 schreef Greys het volgende:

[..]
En met die kanttekening ben ík het dan weer eens. Gadver, wat een eensheid.

Ik denk daarom serieus dat het (weer) een vrij slecht jaar was qua andere inzendingen.

Edit: had dan puur qua afwisseling maar voor iets up-tempo gekozen, zelfs als dat wellicht (nog) iets minder goed was. Al hadden ze dan ook de boel over zich heen gekregen denk ik qua DIT IS TOCH GEEN WINNEND LIED. Alsof dat elk jaar wordt ingezonden. Het lijkt me geen makkie.
Ja, dat er elk jaar maar heel weinig goede inzendingen worden ingestuurd geloof ik ook meteen (anders hadden we ze immers weleens gehoord). Alleen ligt de lat dit jaar wel heel erg op tussenjaar-niveau en blijft dat verhaal hangen dat de uitvoerenden het misschien al een half jaar van tevoren wisten en de inzendingsprocedure misschien sowieso voor niets was.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 19:58:33 #100
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208841089
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:57 schreef Nattekat het volgende:

[..]
De finale van The Voice was geen groot podium?
Volgens mij ging Duncan eruit voor de halve finale. Dion Cooper deed ook ooit mee aan The Voice die kwam tot the battles dacht ik.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 19:59:27 #101
163650 Greys
pi_208841100
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:57 schreef Em31 het volgende:

[..]
Niets te willen, er móet hoe dan ook een Haagse band gaan volgend jaar. :Y
Zou wel lachen zijn als er iemand even met een toverstaf wappert en dat gewoon elke artiest wel zou willen. Dat Adele er straks staat voor de UK, Stromae voor België, Djeek Ries voor NL etc. *O*
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208841121
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:59 schreef Greys het volgende:

[..]
Zou wel lachen zijn als er iemand even met een toverstaf wappert en dat gewoon elke artiest wel zou willen. Dat Adele er straks staat voor de UK, Stromae voor België, Djeek Ries voor NL etc. *O*
Ik zou zo gelukkig zijn. O+
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 20:01:29 #103
446930 crew  ESF1Gamer
pi_208841141
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:59 schreef Greys het volgende:

[..]
Zou wel lachen zijn als er iemand even met een toverstaf wappert en dat gewoon elke artiest wel zou willen. Dat Adele er straks staat voor de UK, Stromae voor België, Djeek Ries voor NL etc. *O*


Ik ga liever voor Claude voor Nederland

Krijgen we de franse stemmen ook wel binnen
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208841147
Voor iedereen toch nog even een reminder dat we erger hebben gehad :P
  Moderator / Redactie Sport donderdag 20 april 2023 @ 20:02:19 #105
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208841155
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:58 schreef Momo het volgende:

[..]
Volgens mij ging Duncan eruit voor de halve finale. Dion Cooper deed ook ooit mee aan The Voice die kwam tot the battles dacht ik.
In de halve finale. En Dion dus al afgevallen voor dat programma serieus werd, terwijl Mia helemaal nul ervaring had. Puur op basis daarvan is Duncan al ruimschoots de betere keuze.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 20:02:46 #106
446930 crew  ESF1Gamer
pi_208841163
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:01 schreef Breekfast het volgende:
Voor iedereen toch nog even een reminder dat we erger hebben gehad :P
Nou 3j's was echt een dieptepunt. Sieneke is nog wel ok in vergelijking met de 3js
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 20:02:46 #107
163650 Greys
pi_208841164
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:57 schreef Nattekat het volgende:

[..]
De finale van The Voice was geen groot podium?
Hij stond niet in de finale van The Voice volgens mij?

En tuurlijk had hij wat meer ervaring dan Mia en Dion, maar nou niet bepaald met concerten voor een grote zaal ofzo, waar het volgens mij over ging. :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  donderdag 20 april 2023 @ 20:03:26 #108
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208841176
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:01 schreef Breekfast het volgende:
Voor iedereen toch nog even een reminder dat we erger hebben gehad :P
Het type artiest en liedje moet je smaak zijn en had het in 1985 vast beter gedaan dan in 2010, maar ze zong het prima en stond er met zelfvertrouwen.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 20:04:18 #109
163650 Greys
pi_208841189
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:02 schreef Nattekat het volgende:

[..]
In de halve finale. En Dion dus al afgevallen voor dat programma serieus werd, terwijl Mia helemaal nul ervaring had. Puur op basis daarvan is Duncan al ruimschoots de betere keuze.
Als je het zo wilt bekijken: in dat geval zou je ook op zijn oordeel mogen afgaan als hij twee artiesten aandraagt die hij kent en in z'n eigen voorprogramma had (Dion) en die het volgens hem zouden moeten kunnen? :+
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208841220
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:01 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]


Ik ga liever voor Claude voor Nederland

Krijgen we de franse stemmen ook wel binnen
Hij wil wel zei hij een keer. En volgens mij schrijft de schrijver van De Diepte nummers voor hem, dus wie weet zien we 'm een keer meedoen.
pi_208841229
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:03 schreef Eightyone het volgende:

[..]
Het type artiest en liedje moet je smaak zijn en had het in 1985 vast beter gedaan dan in 2010, maar ze zong het prima en stond er met zelfvertrouwen.
Een kneiter valse uitvoering van Burning Daylight is naar mijn mening nog altijd minder gênant dan een zuiver gezongen Sha-la-lie :P .
pi_208841236
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:21 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Niet met een stalen gezicht op TV een zeemanslied van Ancora ofzo willen beoordelen, zonder te zeggen wat je echt denkt :')

[ afbeelding ]
Goed voor de variatie op een NSF.
dat Duitsland Santiano dan maar stuurt :P

"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 20:07:55 #113
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208841258
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:02 schreef Nattekat het volgende:

[..]
In de halve finale. En Dion dus al afgevallen voor dat programma serieus werd, terwijl Mia helemaal nul ervaring had. Puur op basis daarvan is Duncan al ruimschoots de betere keuze.
Nouja ik denk Dion en Duncan wel vergelijkbare gevallen zijn gezien Dion wel geopend heeft voor Duncan in zijn Nederlandse tour.


Mia heeft minder ervaring met grote podia maar heeft wel eigen single uitgebracht en kleinere eigen shows gedaan in de VS.
pi_208841261
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:53 schreef Greys het volgende:

[..]
Hebben die eigenlijk ooit gezegd graag te willen? Ben het ff kwijt. Of hebben ze in dit scenario gewoon niks te willen? *O*
Geen idee! Maar vindt het een geweldige band, echt perfect voor dit evenement
Alius aliud dicit
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 20:08:55 #115
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208841278
Iedereen en zijn moeder denkt nu het nummer beter te kunnen zingen dan Mia en Dion

  Moderator / Redactie Sport donderdag 20 april 2023 @ 20:11:28 #116
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208841320
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:07 schreef Momo het volgende:

[..]
Nouja ik denk Dion en Duncan wel vergelijkbare gevallen zijn gezien Dion wel geopend heeft voor Duncan in zijn Nederlandse tour.


Mia heeft minder ervaring met grote podia maar heeft wel eigen single uitgebracht en kleinere eigen shows gedaan in de VS.
Ja, ze kunnen zingen. Zal wat zijn als ze er iemand neer hadden gezet die helemaal nooit wat gedaan had :P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  donderdag 20 april 2023 @ 20:11:43 #117
341825 PinkLow
Gewoon doorgaan.
pi_208841324
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:01 schreef Breekfast het volgende:
Voor iedereen toch nog even een reminder dat we erger hebben gehad :P
Ik vond dit dus stiekem best leuk!
Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan de dingen die je nooit hebt durven doen.
pi_208841349
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:01 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]


Ik ga liever voor Claude voor Nederland

Krijgen we de franse stemmen ook wel binnen
Ik denk dat het voor hem nog te vroeg is om te gaan. Hij moet eerst even wat meters maken en dan pas is hij er klaar voor. Hetzelfde geldt ook voor Flemming.
(Hoewel S10 niet zo bekend was, had zij toch al wat albums uitgebracht)
pi_208841469
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:02 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]
Nou 3j's was echt een dieptepunt. Sieneke is nog wel ok in vergelijking met de 3js
ja en die heb nu ook zo mooi duet met frans bauer die kunnen teminste zingen nie zo vals als die mia en dion
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 20:29:04 #120
163650 Greys
pi_208841635
Hahaha wie heeft Gerda aangemaakt. _O-
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208841680
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:19 schreef Gerda2023 het volgende:

[..]
ja en die heb nu ook zo mooi duet met frans bauer die kunnen teminste zingen nie zo vals als die mia en dion
_O_ :')
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208841744
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:01 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]


Ik ga liever voor Claude voor Nederland

Krijgen we de franse stemmen ook wel binnen
En als je 'm in een jaar met Waalse jury stuurt ook 12 van de Belgjes.
  donderdag 20 april 2023 @ 20:35:59 #123
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208841808
Hila vanavond bij Dit was het nieuws. Benieuwd hoe actueel ze gaan zijn.
:o)
  donderdag 20 april 2023 @ 20:35:59 #124
490486 usagi414
Subete ga ongakudesu
pi_208841809
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 20:29 schreef Greys het volgende:
Hahaha wie heeft Gerda aangemaakt. _O-
Het geeft wel het goed weer wat de socials vinden,

[ Bericht 6% gewijzigd door usagi414 op 20-04-2023 20:41:14 ]
Life is what happens to you while you're busy making other plans
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 20:53:39 #125
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208842191
pi_208842193
quote:
Jan Smit wil de "indianenverhalen" over zijn vertrek uit de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival uit de wereld helpen. Het besluit heeft volgens hem niets te maken met de deelname van Mia Nicolai en Dion Cooper, laat hij weten op Instagram.

"Ik reageer normaal nooit. Nu laat ik toch even van me horen", schrijft Smit. "Ik heb AVROTROS in november 2022 al laten weten dat ik na tien jaar uit de selectiecommissie stap. De reden was dat ik het tijd vond voor vers bloed en nieuwe inzichten."

Het AD meldde donderdag dat de 37-jarige Smit zich verzet zou hebben tegen het inzenden van Mia Nicolai en Dion Cooper als Nederlandse songfestivalact. Volgens de krant zou Smit als enige van de zes commissieleden tegen hebben gestemd.

De AVROTROS liet daarop weten dat de selectiecommissie unaniem heeft ingestemd met het sturen van Mia en Dion met hun nummer Burning Daylight.

De "indianenverhalen" die rondgaan, kloppen dus niet, aldus Smit. "Vanzelfsprekend wens ik Mia & Dion heel veel succes in Liverpool!"
Via Nu.nl

Een logisch bericht, dat ongeacht of het waar of niet is wel naar buiten gebracht moest worden.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  donderdag 20 april 2023 @ 20:58:28 #127
18561 Giggio
kijk naar jezelf...
pi_208842303
quote:
6s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:01 schreef Thrts het volgende:
Even benieuwd, @:cee @:greys , als de journalisten van FOK, zouden jullie het willen, in zo'n selectiecommissie of jury voor nationale finale?
willen?
ze moeten ^O^ ^O^ ^O^
... en huiver mee
  donderdag 20 april 2023 @ 21:06:51 #128
18561 Giggio
kijk naar jezelf...
pi_208842458
quote:
10s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:57 schreef Em31 het volgende:

[..]
Niets te willen, er móet hoe dan ook een Haagse band gaan volgend jaar. :Y
Di-Rect!!!!!! *O* *O* *O* *O*
(zijn toch haags?)
... en huiver mee
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 21:17:49 #129
163650 Greys
pi_208842696
Ik geloof Jan dat dat sowieso al was besloten dat hij er na 10 jaar mee zou stoppen en dat hij dat pas na het ESF zou zeggen. We kunnen van hem vinden wat we willen maar ook als dit niet z'n favoriete inzending was is hij er het type totaal niet naar om daar heibel om te gaan schoppen en artiesten neer te halen als in 'ik vond het toch al niks'. Zeker omdat hij ook gewoon nog het commentaar doet en dus waarschijnlijk nog prima met Cornald door één deur kan.

De keuzes zullen lang niet altijd unaniem zijn en als hij bv net een andere favoriet had kon hij met dit wellicht ook prima leven en kreeg hij een andere keer weer meer z'n zin (Jan was destijds meer fan van Og3ne dan Cornald, ook prima).

Dit is gewoon extreem rot dat er blabbermouths dit óók nog even de wereld in gooien op zo'n kutmoment. Goede reactie van hem.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 21:22:10 #130
163650 Greys
pi_208842809
Dit klinkt alsof ze gewoon gezellig in één commentaarhokje kunnen in mei.

twitter


[ Bericht 4% gewijzigd door Greys op 20-04-2023 21:28:47 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208844075
Weet je wat het is, de hele commissie en alle betrokkenen kunnen het blijven ontkennen, daar gaan Boulevard en al die andere rubrieken toch nooit een woord van geloven. Die blijven lekker in hun eigen gelijk hangen.

En zelfs al zou het zo zijn dat het allemaal handjeklap was en dat Jan Smit het er niet mee eens was, wat dan nog. Dan kan het nog steeds zo zijn dat men die 400 andere liedjes wel degelijk heeft gehoord maar toch overtuigd is gebleven van Duncan en co. En zelfs dan is het geen gotspe dat één commissielid liever wat anders had gestuurd.

Behalve de anonieme bronnen spreken alle betrokkenen naar de buitenwereld met één mond zoals het ook hoort, vooral ter bescherming van Dion en Mia.

Maar goed, we zullen morgen wel weer een tirade van Koning Aran horen dat het echt allemaal niet klopt :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208844132
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 22:15 schreef TheVulture het volgende:
Weet je wat het is, de hele commissie en alle betrokkenen kunnen het blijven ontkennen, daar gaan Boulevard en al die andere rubrieken toch nooit een woord van geloven. Die blijven lekker in hun eigen gelijk hangen.

En zelfs al zou het zo zijn dat het allemaal handjeklap was en dat Jan Smit het er niet mee eens was, wat dan nog. Dan kan het nog steeds zo zijn dat men die 400 andere liedjes wel degelijk heeft gehoord maar toch overtuigd is gebleven van Duncan en co. En zelfs dan is het geen gotspe dat één commissielid liever wat anders had gestuurd.

Behalve de anonieme bronnen spreken alle betrokkenen naar de buitenwereld met één mond zoals het ook hoort, vooral ter bescherming van Dion en Mia.

Maar goed, we zullen morgen wel weer een tirade van Koning Aran horen dat het echt allemaal niet klopt :')
Er zijn nou eenmaal mensen die overal complotten zien. Sommigen richten daarvoor een politieke partij op. Anderen leven zich uit op social media. Weer anderen raaskallen onder het mom van journalistiek. We zullen ermee moeten leven.
pi_208844538
Duncan short de release van zijn singles paar weken op
  donderdag 20 april 2023 @ 22:35:19 #134
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208844580
Vandaag even speciaal het forum ontweken nadat ik Twitter los zag gaan, maar ik ben van mening dat jullie heel erg keurig zijn gebleven O+ En niet zijn gaan reageren in emoties. Dat gebeurde op Twitter wel. Ik heb vaak genoeg daar gezien dat Nederland nu weer "terug bij af is". En dat alles wat aan reputatie voor het ESF in Nederland is opgebouwd de afgelopen 10 jaar, nu door het putje gespoeld is door het hele Mia & Dion-debacle.

Ik ben het oneens. Alle reputatie die nu eventueel stuk zou gaan, is allemaal door de toxic fans die op een vreselijke manier reageren op Mia & Dion en hun selectie. Want eerlijk, een NQ is jammer, maar het is toch niet het einde van de wereld? En na Trijntje was die hele reputatie voor het ESF toch ook nog niet weg? Aan een NQ zelf ligt het echt niet. Maar wél aan als alle artiesten die een beetje gangbaar zijn voor het ESF nu niet meer durven door alle online poep die gegooid wordt. Want ik snap best dat na deze vieze en vuile reacties er best wat artiesten zijn die zullen zeggen "never nooit".
pi_208844585
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 22:33 schreef drxanax het volgende:
Duncan short de release van zijn singles paar weken op
Dat lijkt me ook wel slim om de rust in de tent te krijgen ja. Sowieso ook wel slimmer om dat weer na die exposure van zijn eigen optreden in Liverpool te doen.

Maar ook daar zal wel weer iets lelijks van gemaakt worden :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  donderdag 20 april 2023 @ 22:40:34 #136
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208844771
En verder dat Jan Smit in die selectiecommissie stopt, betekent toch ook helemaal niks joh. Ik zoek daar verder ook niks achter. Ook niet dat we volgend jaar een NF zouden krijgen. Want daar geloof ik echt helemaal niks van, NQ of niet :P :+
  donderdag 20 april 2023 @ 22:42:08 #137
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208844817
Ik ga in elk geval hard duimen voor Mia en Dion. Ik heb nog steeds niet veel met het nummer, maar ik heb altijd een zwak voor underdog-verhalen. En als zij na deze haat, straks met goed geluid en goede oortjes wél de juiste toon weten te vinden, ben ik de eerste die staat te juichen op de bank. Redemption arc })
  donderdag 20 april 2023 @ 22:42:58 #138
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208844837
Oh, en Aran wordt met de dag echt steeds meer :') :') :')
pi_208844894
Ik voorspel twee Boulevard-scenario's voor morgen, kies er maar één Aran als je hier meeleest:

- Duncan Laurence schort zijn eigen releases op puur uit eigen belang, zodat hij meer profijt heeft van zijn eigen optreden in Liverpool

- Zie je wel dat het paniek is, Duncan zegt er nu zelfs zijn eigen releases voor af. Hoe heeft de commissie dit ooit kunnen kiezen, dit gaat nooit meer goed komen.

Ze zijn allebei negatief en toxic, dus altijd succes gegarandeerd :P
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  ESF Reporter donderdag 20 april 2023 @ 22:45:47 #140
87554 Cee
Welluk?
pi_208844988
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 22:42 schreef molloot200 het volgende:
Oh, en Aran wordt met de dag echt steeds meer :') :') :')
Beetje een ESF complotwappie aan het worden.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 22:46:56 #141
163650 Greys
pi_208845022
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 22:45 schreef Cee het volgende:

[..]
Beetje een ESF complotwappie aan het worden.
Met z'n Eurovision Artist Award voor z'n goede Songfestival verslaggeving vorig jaar...
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  ESF Reporter donderdag 20 april 2023 @ 22:47:51 #142
87554 Cee
Welluk?
pi_208845051
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 22:46 schreef Greys het volgende:

[..]
Met z'n Eurovision Artist Award voor z'n goede Songfestival verslaggeving vorig jaar...
Oh God ja dat.
pi_208845075
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 22:46 schreef Greys het volgende:

[..]
Met z'n Eurovision Artist Award voor z'n goede Songfestival verslaggeving... :{
Die is teveel in zichzelf gaan geloven, heel erg overtuigd van zijn eigen gelijk. Ook bij al die kwesties over ongewenst gedrag trouwens. Dat mensen die beschuldigd worden zich eigenlijk niet mogen verdedigen, klakkeloos maar de aangevers geloven etc.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  donderdag 20 april 2023 @ 22:48:42 #144
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208845077
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 22:46 schreef Greys het volgende:

[..]
Met z'n Eurovision Artist Award voor z'n goede Songfestival verslaggeving vorig jaar...
Wacht wat is dat voor award? Echt nog nooit van gehoord volgens mij :@
pi_208845083
Duncan stelt de release van zijn nieuwe single uit om zich volledig op Dion en Mia te kunnen focussen.
  donderdag 20 april 2023 @ 22:51:14 #146
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208845155

Ah, op 20 seconden wordt Hila al geconfronteerd met het zitten in de selectiecommissie. :) Ze is nog steeds positief over ze. En echt wel lief voor ze O+
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 23:42:17 #147
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208846528
https://www.instagram.com/p/CrRfCU5usNF/

Mia heeft weer iets gepost, ik heb er maar iets positief onder gezet
Misschien allemaal even doen?
pi_208847594
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 23:42 schreef Momo het volgende:
https://www.instagram.com/p/CrRfCU5usNF/

Mia heeft weer iets gepost, ik heb er maar iets positief onder gezet
Misschien allemaal even doen?
Alle reacties zijn positief! Super fijn.
pi_208847610
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 23:42 schreef Momo het volgende:
https://www.instagram.com/p/CrRfCU5usNF/

Mia heeft weer iets gepost, ik heb er maar iets positief onder gezet
Misschien allemaal even doen?
Waarom zou je daar iets positiefs posten. Aan de stijl van je post te zien doe je dat om haar een hart onder de riem te steken terwijl het eigenlijk waardeloos is hoe ze zingt.
U MAD?
  ESF Reporter vrijdag 21 april 2023 @ 07:44:31 #150
87554 Cee
Welluk?
pi_208847784
Ik denk om wat menselijkheid en steun te tonen. Maar ik begrijp dat dat tegenwoordig een lastig begrip is, het kost per slot van rekening minder moeite en intelligentie om schofterig te doen.
pi_208847806
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 06:53 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Waarom zou je daar iets positiefs posten. Aan de stijl van je post te zien doe je dat om haar een hart onder de riem te steken terwijl het eigenlijk waardeloos is hoe ze zingt.
:') :') :')
  vrijdag 21 april 2023 @ 08:27:44 #152
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_208848060
Waarom moeten wij positief zijn als iets niet goed is.
We geven een terecht een Feedback dat ze niet Live kunnen zingen.
  vrijdag 21 april 2023 @ 08:32:29 #153
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208848088
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 08:27 schreef KingRadler het volgende:
Waarom moeten wij positief zijn als iets niet goed is.
We geven een terecht een Feedback dat ze niet Live kunnen zingen.
Gebaseerd op twee optredens waar iets heel anders aan de hand kan zijn (oortjes, spanning).

We zijn nog niet op het moment suprême en wie weet wat er gaat gebeuren als ze wél goede techniek tot hun beschikking hebben. Al die haat heeft in elk geval alleen maar negatieve gevolgen: voor hen nog meer spanning en druk. En dat proberen we zo een beetje te voorkomen.

Daarmee zeggen we niet dat het vorige optreden niet slecht was. Ik denk dat niemand onder stoelen of banken steekt dat dat gewoon niet goed was :)
pi_208848116
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 08:27 schreef KingRadler het volgende:
We geven een terecht een Feedback dat ze niet Live kunnen zingen.
Dat weten zij en wij nu onderhand wel. Waarom zou je daarmee doorgaan? En het is ook de manier waarop, schelden, ordinair taalgebruik etc.
Live kunnen ze overigens wel goed zingen maar misschien moet je de moeite eens nemen om individuele videos te bekijken van Dion en Mia.
  ESF Reporter vrijdag 21 april 2023 @ 08:55:51 #155
87554 Cee
Welluk?
pi_208848305
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 08:27 schreef KingRadler het volgende:
Waarom moeten wij positief zijn als iets niet goed is.
We geven een terecht een Feedback dat ze niet Live kunnen zingen.
Goede feedback, het zal ze zelf anders ondertussen niet zijn opgevallen.

Ook goed dat er mensen zijn die stiekem toch blijkbaar meer om ESF geven dan ze durven toe te geven. Anders nemen ze de moeite niet deze waardevolle feedback te posten. Nu je de interesse hebt getoond, check de andere nummers ook eens, dit is een heel gevarieerd en knettergek jaar met voor ieder wat wils. Mia en Dion mag misschien niet je ding zijn maar het lijkt me sterk als tussen de andere 36 ook niks zit.

(Kijk mij eens proberen positief te blijven en constructief en mensen tegelijkertijd te overtuigen eens wat verder te kijken dan de Nederlandse inzending alleen :P )
  vrijdag 21 april 2023 @ 09:01:39 #156
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_208848360
Ik ben alleen maar aan het bijlezen, verder nergens tijd voor _O-
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  vrijdag 21 april 2023 @ 09:03:20 #157
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208848375
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 09:01 schreef GeorgeM het volgende:
Ik ben alleen maar aan het bijlezen, verder nergens tijd voor _O-
Hoe sta jij er op dit moment in Sjors? :)
pi_208848421
Hilla Noorzai was gister te gast bij Dit Was Het Nieuws.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 09:12:46 #159
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208848479
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 08:55 schreef Cee het volgende:

[..]
Goede feedback, het zal ze zelf anders ondertussen niet zijn opgevallen.

Ook goed dat er mensen zijn die stiekem toch blijkbaar meer om ESF geven dan ze durven toe te geven. Anders nemen ze de moeite niet deze waardevolle feedback te posten. Nu je de interesse hebt getoond, check de andere nummers ook eens, dit is een heel gevarieerd en knettergek jaar met voor ieder wat wils. Mia en Dion mag misschien niet je ding zijn maar het lijkt me sterk als tussen de andere 36 ook niks zit.

(Kijk mij eens proberen positief te blijven en constructief en mensen tegelijkertijd te overtuigen eens wat verder te kijken dan de Nederlandse inzending alleen :P )
Stiekem hebben ze alle inzendingen al gehoord en zitten ze met hun vlaggetje en blokje kaas voor de TV over een paar weken. Bijzonder toch al die mensen die eindelijk naar voren komen met hun eurovisie intresse O+
  vrijdag 21 april 2023 @ 09:14:20 #160
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208848500
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 22:35 schreef molloot200 het volgende:
Vandaag even speciaal het forum ontweken nadat ik Twitter los zag gaan, maar ik ben van mening dat jullie heel erg keurig zijn gebleven O+ En niet zijn gaan reageren in emoties. Dat gebeurde op Twitter wel. Ik heb vaak genoeg daar gezien dat Nederland nu weer "terug bij af is". En dat alles wat aan reputatie voor het ESF in Nederland is opgebouwd de afgelopen 10 jaar, nu door het putje gespoeld is door het hele Mia & Dion-debacle.

Ik ben het oneens. Alle reputatie die nu eventueel stuk zou gaan, is allemaal door de toxic fans die op een vreselijke manier reageren op Mia & Dion en hun selectie. Want eerlijk, een NQ is jammer, maar het is toch niet het einde van de wereld? En na Trijntje was die hele reputatie voor het ESF toch ook nog niet weg? Aan een NQ zelf ligt het echt niet. Maar wél aan als alle artiesten die een beetje gangbaar zijn voor het ESF nu niet meer durven door alle online poep die gegooid wordt. Want ik snap best dat na deze vieze en vuile reacties er best wat artiesten zijn die zullen zeggen "never nooit".
Ik ben juist nu een beetje bang dat we als Nederland zelf alles wat we in de afgelopen 10 jaar hebben opgebouwd aan het afbreken zijn op dit moment met alle praat over een NSF en dat soort ongein.
  vrijdag 21 april 2023 @ 09:20:44 #161
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208848581
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 09:14 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Ik ben juist nu een beetje bang dat we als Nederland zelf alles wat we in de afgelopen 10 jaar hebben opgebouwd aan het afbreken zijn op dit moment met alle praat over een NSF en dat soort ongein.
En dat ligt echt puur aan de fans :) (en de dagjesmensen)

Van Stade heeft m.i. gezegd wat hij al jaren zegt: alles ligt altijd open, we bespreken elk jaar alle opties. Niks nieuws wat mij betreft.
pi_208848737
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 09:20 schreef molloot200 het volgende:

[..]
En dat ligt echt puur aan de fans :) (en de dagjesmensen)

Van Stade heeft m.i. gezegd wat hij al jaren zegt: alles ligt altijd open, we bespreken elk jaar alle opties. Niks nieuws wat mij betreft.
Nou Boulevard en co zijn ook wel volledig op de wagen gesprongen over dat Nationaal Songfestival, puur omdat ze dit jaar kift hebben over hoe het is gegaan...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  vrijdag 21 april 2023 @ 09:48:23 #163
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208848859
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 09:35 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Nou Boulevard en co zijn ook wel volledig op de wagen gesprongen over dat Nationaal Songfestival, puur omdat ze dit jaar kift hebben over hoe het is gegaan...
Maar daarom publieke opinie (niet zozeer van de fanatiekere kijkers maar wel van tv-kijkend Nederland) is nu voor een NSF en uiteindelijk is AVROTROS ook in eerste instantie een omroep die als ze op een makkelijke manier wat kijkcijfers kunnen scoren (met een goed scorend prime-time programma van een paar weken), ze dat vrees ik ook niet zullen nalaten.
pi_208848925
Mensen die een NSF terug willen zijn gek 8)7
Het ging pas weer beter toen we daarmee stopten. Wat je nu merkt is dat het selectiecomite een kliekje aan het worden is en het wereldje steeds kleiner. Inzendingen, deelnemers e.d. (liedje van Anouk voor Trijntje, liedje van Duncan voor Mia&Dion etc) is een beetje incestueus. Ik zou regelmatig de commissie verversen en liedjes kiezen van mensen die niet in de inner circle zitten.

Misschien dat we eens bij de grote artiesten moeten langsgaan en voor hun album wordt uitgebracht bij een topliedje meteen smeken of ze het niet willen uitbrengen, maar voor het songfestival gebruiken. Er staan in de top 40 altijd prima liedjes die zo top 10 op het songfestival hadden bereikt.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_208848981
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 09:54 schreef Knipoogje het volgende:
Mensen die een NSF terug willen zijn gek 8)7
Het ging pas weer beter toen we daarmee stopten. Wat je nu merkt is dat het selectiecomite een kliekje aan het worden is en het wereldje steeds kleiner. Inzendingen, deelnemers e.d. (liedje van Anouk voor Trijntje, liedje van Duncan voor Mia&Dion etc) is een beetje incestueus. Ik zou regelmatig de commissie verversen en liedjes kiezen van mensen die niet in de inner circle zitten.

Misschien dat we eens bij de grote artiesten moeten langsgaan en voor hun album wordt uitgebracht bij een topliedje meteen smeken of ze het niet willen uitbrengen, maar voor het songfestival gebruiken. Er staan in de top 40 altijd prima liedjes die zo top 10 op het songfestival hadden bereikt.
Ben ik het wel mee eens, ik denk ergens dat dat polsen bij grote artiesten wel gebeurd. Maar misschien eisen die dan juist weer dat ze het ook echt worden, omdat ze anders een goed liedje te lang op de plank moeten laten liggen.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  roze vrijdag 21 april 2023 @ 10:04:41 #166
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_208849001
Moet Nederland tijdens de eerste of de tweede halve finale?
Your beauty never ever scared me.
  vrijdag 21 april 2023 @ 10:17:57 #167
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208849138
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 09:35 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Nou Boulevard en co zijn ook wel volledig op de wagen gesprongen over dat Nationaal Songfestival, puur omdat ze dit jaar kift hebben over hoe het is gegaan...
Ja, en dat is uiteindelijk allemaal doordat het flink uit z’n verband wordt gerukt door Aran en co.
  vrijdag 21 april 2023 @ 10:20:56 #168
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208849176
Laat de storm van NF-roepers eerst maar eens even zakken. Dit is weer lekker waan van de dag, komt wel goed.

Als ik zelf Lars Lourenco zou zijn, zou ik nu zeggen: polsen bij grote A-artiesten wat ze hebben liggen, daaruit een keuze maken om vervolgens de “naam” van het ESF in Nederland in elk geval op het goede pad te houden.

In elk geval niet reageren in emotie en in the heat of the moment.
pi_208849201
nou ik vin zo'n nationale voorronde wel wat hoor nu heb je al een hele tijd van die zielige liedjes ze zouden eens wat vrolijks moeten sturen
dan kunne de mense es wat leuks kiezen zelf zou ik voor frans kiezen want die heb altijd van die vrolijke nummers maar die van viva hollandia zou ook goed kenne
volgens mij zijn die allebei ook gewoon getrouwd dus dan heb ie dat wook gezeur ook nie
pi_208849232
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 10:04 schreef Ama het volgende:
Moet Nederland tijdens de eerste of de tweede halve finale?
Eerste, als 14e.
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208849264
Ik denk dat de selectieprocedure niet de oorzaak is van de twee bar slechte live-optredens. Op zich is het liedje best redelijk gekozen. En Dion en Mia kunnen heus wel zingen.

Dan kan de oorzaak alleen nog liggen in de voorbereiding. De twee zangers zijn misschien niet goed begeleid maar kunnen niet alle verantwoordelijkheid van zich af duwen. Nu is de algemene mening toch dat het niet aan Dion en Mia ligt. Maar ik hoorde dat Mia vooral in Los Angeles heeft geleefd de afgelopen tijd, en dan wordt samen oefenen toch een stuk lastiger.

Als je zo slecht zingt op een optreden, dan heb je je gewoon niet goed voorbereid. Dan zit het liedje en de melodie niet goed in je haarvaten. Als musicus of zanger moet je soms een lied honderden keren oefenen voordat het helemaal vlekkeloos gaat. En dat is hier duidelijk niet gebeurd.
  vrijdag 21 april 2023 @ 10:30:33 #172
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_208849273
Stuur Armin en Reesema
  roze vrijdag 21 april 2023 @ 10:33:50 #173
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_208849311
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 10:26 schreef Zigsky het volgende:

[..]
Eerste, als 14e.
Thanks
Your beauty never ever scared me.
  vrijdag 21 april 2023 @ 10:35:15 #174
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_208849324
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 09:03 schreef molloot200 het volgende:

[..]
Hoe sta jij er op dit moment in Sjors? :)
Over onze inzending of over de commissie? Of allebei? :D
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  vrijdag 21 april 2023 @ 10:37:18 #175
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208849340
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 10:35 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Over onze inzending of over de commissie? Of allebei? :D
Allebei :D Over dit hele alles
  vrijdag 21 april 2023 @ 10:37:48 #176
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208849349
En heeft Ome Cornald eigenlijk ooit gereageerd op een mogelijke terugkeer van een nationale finale?
pi_208849404
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 10:20 schreef molloot200 het volgende:
Laat de storm van NF-roepers eerst maar eens even zakken. Dit is weer lekker waan van de dag, komt wel goed.

Als ik zelf Lars Lourenco zou zijn, zou ik nu zeggen: polsen bij grote A-artiesten wat ze hebben liggen, daaruit een keuze maken om vervolgens de “naam” van het ESF in Nederland in elk geval op het goede pad te houden.

In elk geval niet reageren in emotie en in the heat of the moment.
Ik zou denk ik nu ook maar weer een keer gaan voor een artiest en cart blanche (bijv. Son Mieux, Di-Rect, Davina Michelle, Emma Heesters etc).

Of je adopteert de werkwijze van Oostenrijk met zo'n demoscopische jury en buitenlands panel.

Het slechtste wat je nu kunt doen is zomaar doorgaan zoals het de afgelopen twee, drie jaar is gegaan. Links- of rechtsom hangt daar nu de zweem van vriendjespolitiek om heen, al dan niet terecht.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208849537
Wat een slechte onderbouwing wel van die hilla noorzai waarom ze in die commissie zit. 2 jaar dj geweest en persconferenties gedaan bij esf in Nederland :')

Kortom: ze zit er vanwege de diversiteit omdat het moet.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  vrijdag 21 april 2023 @ 11:03:39 #179
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208849654
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 10:53 schreef RipCity het volgende:
Wat een slechte onderbouwing wel van die hilla noorzai waarom ze in die commissie zit. 2 jaar dj geweest en persconferenties gedaan bij esf in Nederland :')

Kortom: ze zit er vanwege de diversiteit omdat het moet.
Zij heeft een stuk meer voor het ESF gedaan dan Carolien Borgers, of Coen Swijnenberg die er ook jarenlang in heeft gezeten.

Waarom zou er aan diversiteit gedacht moeten worden bij een intern commissie die je toch niet op tv ziet als gezamenlijke commissie? :')
pi_208849770
Voor mij hoeft het NSF niet maar ik pleit wel voor een andere commissie met daarin bv. een producer, een zanger, een zangeres, een radiopresentator en een choreograaf en dan elke 4 jaar anderen mensen.
pi_208849823
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:03 schreef molloot200 het volgende:

[..]
Zij heeft een stuk meer voor het ESF gedaan dan Carolien Borgers, of Coen Swijnenberg die er ook jarenlang in heeft gezeten.

Waarom zou er aan diversiteit gedacht moeten worden bij een intern commissie die je toch niet op tv ziet als gezamenlijke commissie? :')
Wat een raar argument. Als het achter gesloten deuren gebeurt maakt diversiteit niet uit :) Dat die RipCity zo bekrompen is wil niet zeggen dat je daarin mee moet gaan. Verder ben ik het met je eens, Hila Noorzai is een logischer keuze dan een aantal anderen die in die commissie hebben gezeten (not a very high bar to clear).
pi_208849837
Het dieptepunt was wel dat de social media manager van de AVROTROS in de commissie zat. _O-
pi_208849867
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:16 schreef Em31 het volgende:
Het dieptepunt was wel dat de social media manager van de AVROTROS in de commissie zat. _O-
Dan kunnen ze net zo goed juffrouw Jannie van de koffie commissielid maken.
  vrijdag 21 april 2023 @ 11:19:18 #184
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_208849870
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 10:37 schreef molloot200 het volgende:

[..]
Allebei :D Over dit hele alles
Over onze inzending: ik vind het geen slecht nummer. Ik ben wel meer een voorstander van het zingen van een eigen nummer, vanwege de beleving. Uitstraling/charisma kan ik nog niet veel over zeggen. Ik heb de optredens nog niet gekeken :@ Aan de uitstraling/het charisma van Waylon en Ilse O+ is het natuurlijk ook moeilijk tippen (als je gaat vergelijken).
Over zenuwen/druk maak ik me best wel 'zorgen'. Op dit moment denk ik niet dat we de finale halen.
Mijn persoonlijke voorkeur is Di-rect of Marcel van Veenendaal _O_ Van mij mag Davina Michelle het ook proberen met een goed nummer. Zij is een beest op het podium (geeft alles), heeft de uitstraling en ik denk dat Europa hier wel warm voor loopt. Ben niet zo van het schreeuwerige steeds, maar ze kan ook mooi zacht zingen. Denk wel dat zij impact kan maken.

Over de commissie: ik zou graag zien dat Cornald erin blijft, vooral als ik hoor wat zijn persoonlijke voorkeuren zijn. Wel denk ik dat er inderdaad een zangert/zangeres in moet, ik denk zelf aan Ilse of Anouk. Ze zijn te veel op het succes voort gaan borduren en te weinig buiten de comfort zone (al weet ik ook niet wat er verder nog ingestuurd is).
Aan Jan missen we niet veel denk ik :@ Hoop dat er een zangert/zangeres voor terug komt, ik hoop dan vooral op Anouk of Ilse.
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208849945
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:19 schreef GeorgeM het volgende:
Mijn persoonlijke voorkeur is Di-rect of Marcel van Veenendaal _O_
Enige gevoelige nummers die ik nog accepteer George :7
twitter

(Stel je toch voor O+ )
  vrijdag 21 april 2023 @ 11:30:08 #186
436222 Japepk
Padvinder
pi_208849991
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:19 schreef GeorgeM het volgende:
Aan Jan missen we niet veel denk ik Hoop dat er een zangert/zangeres voor terug komt, ik hoop dan vooral op Anouk of Ilse.
Ik denk eigenlijk dat Jan wel van toegevoegde waarde is in zo'n commissie. Niet om de meer gedurfde nummers te kiezen, maar wel om de ingezette lijn qua kwaliteit en nuchterheid te bewaren. Als je nu ook ziet dat hij als enige een tegengeluid heeft laten horen in die groep. Want eerlijk, Duncan wordt een beetje neergezet als mentor, maar daar komt die jongen echt nog totaal niet geschikt voor over. Zelf altijd hartstikke onzeker over optredens en releases, oogt een tikkeltje instabiel. Hij heeft een mooi eigen geluid en zijn persona met Arcade was zeker innemend, maar de mentorrol is nu nog wat te groot voor hem.
't Echte en 't ware!
  vrijdag 21 april 2023 @ 11:32:25 #187
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_208850018
quote:
12s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:25 schreef Em31 het volgende:

[..]
Enige gevoelige nummers die ik nog accepteer George :7
[ twitter ]
(Stel je toch voor O+ )
DIT DIT DIT EM! Ik heb dit ook gezien. Dit is toch echt niet fokking (excusez) normaal meer. DIE STEM en DIE UITSTRALING _O_ _O_ _O_ Het lage, het hoge, hij geeft ALLES op dat podium. Alles klopt gewoon _O_
Ik voorspel dat dit met overmacht had gewonnen.
Marcel stoot bijna Sjors van mijn nummer één plek, WOW.
IK HOOP. IK BID. PLEASE MARCEL, GA ASJEBLIEFT VOLGEND JAAR
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208850117
Bij Di-Rect en Son Mieux durf ik er ook wel vrij blind op te vertrouwen dat er qua song iets goeds uit komt.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208850253
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:32 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
DIT DIT DIT EM! Ik heb dit ook gezien. Dit is toch echt niet fokking (excusez) normaal meer. DIE STEM en DIE UITSTRALING _O_ _O_ _O_ Het lage, het hoge, hij geeft ALLES op dat podium. Alles klopt gewoon _O_
Ik voorspel dat dit met overmacht had gewonnen.
Marcel stoot bijna Sjors van mijn nummer één plek, WOW.
IK HOOP. IK BID. PLEASE MARCEL, GA ASJEBLIEFT VOLGEND JAAR
Hij heeft in een ver verleden al ooit aan een NSF meegedaan. Toen werd hij het niet. Het is een prima zanger.Maar feit blijft... Hij moet wel met een goede nummer komen. Met of zonder Di-Rect achter zich.
pi_208850262
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:39 schreef TheVulture het volgende:
Bij Di-Rect en Son Mieux durf ik er ook wel vrij blind op te vertrouwen dat er qua song iets goeds uit komt.
Nee, daar kun je echt niet op vertrouwen. Douwe Bob, goede songwriter, maar ging met een van z'n saaiste liedjes ooit naar het songfestival. Jeangu Macrooy, aantal hele goede nummers, maar z'n twee songfestival-inzendingen horen daar niet bij. S10 heeft ook veel spannenders gemaakt dan De Diepte.

Son Mieux heeft ook genoeg matige nummers. Di-Rect... het zou me verbazen als ze echt met een kutnummer komen, maar ook zij zullen wellicht op veilig spelen.
pi_208850285
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:39 schreef TheVulture het volgende:
Bij Di-Rect en Son Mieux durf ik er ook wel vrij blind op te vertrouwen dat er qua song iets goeds uit komt.
Ik vind veel van Son Mieux ook heel erg middle of the road en weinig onderscheidend. Laat ze maar een goed nummer insturen. Maar een vrijbrief..... nee.
Maar dat gevoel heb ik over elke Grote Naam nadat Trijntje en Waylon ook niet met iets wereldschokkends (op de goede manier dan) kwamen.
pi_208850339
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:51 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Ik vind veel van Son Mieux ook heel erg middle of the road en weinig onderscheidend. Laat ze maar een goed nummer insturen. Maar een vrijbrief..... nee.
Maar dat gevoel heb ik over elke Grote Naam nadat Trijntje en Waylon ook niet met iets wereldschokkends (op de goede manier dan) kwamen.
Waylon is wel van een andere orde dan Trijntje... hij kwam echt met een goed nummer. Een compromisloze country-stomper. Die werd meer de nek om gedraaid door de belachelijke performance.
pi_208850345
De nieuwste van Jeangu klinkt erg lekker trouwens. Mag ik wel even delen hier, toch?
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 12:00:42 #194
375570 crew  Cyan9
pi_208850369
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:58 schreef Aadrianus het volgende:
De nieuwste van Jeangu klinkt erg lekker trouwens. Mag ik wel even delen hier, toch?
Tuurlijk, al hebben we ook een speciaal topic voor nieuwe muziek van oud ESF artiesten:

ESF / Nieuwe muziek van ESF artiesten #1
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_208850383
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:15 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Wat een raar argument. Als het achter gesloten deuren gebeurt maakt diversiteit niet uit :) Dat die RipCity zo bekrompen is wil niet zeggen dat je daarin mee moet gaan. Verder ben ik het met je eens, Hila Noorzai is een logischer keuze dan een aantal anderen die in die commissie hebben gezeten (not a very high bar to clear).
Broooo :')
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_208850424
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:30 schreef Japepk het volgende:

[..]
Ik denk eigenlijk dat Jan wel van toegevoegde waarde is in zo'n commissie. Niet om de meer gedurfde nummers te kiezen, maar wel om de ingezette lijn qua kwaliteit en nuchterheid te bewaren. Als je nu ook ziet dat hij als enige een tegengeluid heeft laten horen in die groep. Want eerlijk, Duncan wordt een beetje neergezet als mentor, maar daar komt die jongen echt nog totaal niet geschikt voor over. Zelf altijd hartstikke onzeker over optredens en releases, oogt een tikkeltje instabiel. Hij heeft een mooi eigen geluid en zijn persona met Arcade was zeker innemend, maar de mentorrol is nu nog wat te groot voor hem.
En idd Jan is wel een uitgesproken type die z'n mening durft te geven en tegen gevestigde orde in gaat, zoals je ook ziet bij Volendam. En ook nog eens zelfkennis en goed dat hij nu ook zelf aangeeft nieuwe mensen de kans te geven.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_208850512
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:58 schreef Aadrianus het volgende:
De nieuwste van Jeangu klinkt erg lekker trouwens. Mag ik wel even delen hier, toch?
Ja die is prima :Y
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  vrijdag 21 april 2023 @ 12:20:41 #198
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208850601
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:15 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Wat een raar argument. Als het achter gesloten deuren gebeurt maakt diversiteit niet uit :) Dat die RipCity zo bekrompen is wil niet zeggen dat je daarin mee moet gaan. Verder ben ik het met je eens, Hila Noorzai is een logischer keuze dan een aantal anderen die in die commissie hebben gezeten (not a very high bar to clear).
Misschien een beetje raar verwoord, maar diversiteit maakt zeker uit. Maar meer in achtergrond ook denk ik. Waar ik op reageerde was diversiteit “voor het plaatje”, zoals RipCity eerder noemde. Ik bedoelde meer dat dat echt niet is waar de commissie op dat moment naar kijkt.

No hard feelings, geen beledigingen richting groepen in onze samenleving verder :) Juist niet.
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 13:43:12 #199
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208851533
ESF / [2023] Overige pre-parties Eurovision 2023 #6 Lekker Samen Poetsen

Vanavond 20:00 is weer een aflevering van Eurovision... A Little Bit More waar de artiesten een andere versie van hun nummer zingen en een cover. Zouden ze in de aflevering van vanavond zitten? Er waren enkele artiesten die niet meededen... hopelijk doen ze wel gewoon hier mee.
  vrijdag 21 april 2023 @ 13:45:57 #200
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208851568
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:51 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Ik vind veel van Son Mieux ook heel erg middle of the road en weinig onderscheidend. Laat ze maar een goed nummer insturen. Maar een vrijbrief..... nee.
Alles wat ik tot nu toe van ze gehoord heb, klinkt alsof het door zo'n AI-machine gecreëerd is.
pi_208851580
Bouke was weer spot on bij vi. Wat een stem!
  vrijdag 21 april 2023 @ 13:48:39 #202
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208851594
Is het erg dat ik me al topicslang afvraag wie of wat Son Mieux is? Maar het me ook weer niet genoeg interesseert om het te googlelen.
pi_208851601
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 13:48 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Is het erg dat ik me al topicslang afvraag wie of wat Son Mieux is?
Je zou denken dat je dan ondertussen weleens Google of YouTube had gebruikt ja :7
pi_208851643
Alle nummers van ze lijken nu wel hetzelfde te klinken trouwens, maar goed dat maakt op zo’n avond niet zoveel uit.

Al zijn ze ook met 7, dus dat zou ook wat lullig worden. :P
  vrijdag 21 april 2023 @ 13:56:42 #205
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208851670
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 13:53 schreef Em31 het volgende:
Alle nummers van ze lijken nu wel hetzelfde te klinken trouwens, maar goed dat maakt op zo’n avond niet zoveel uit.

Al zijn ze ook met 7, dus dat zou ook wat lullig worden. :P
Ik wou al suggereren om een BTS gewoon te betalen om voor ons uit te komen, winnen we gegarandeerd. Maar ja ook meer dan 6.
pi_208851779
Hm een Koreaanse boyband voor Nederland uit laten komen, dat gaat hem (jammer genoeg) niet worden.
  vrijdag 21 april 2023 @ 14:07:09 #207
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208851784
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 13:48 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Is het erg dat ik me al topicslang afvraag wie of wat Son Mieux is? Maar het me ook weer niet genoeg interesseert om het te googlelen.
Multicolor is de laatste jaren iig abnormaal vaak gedraaid op elke willekeurige mainstream-zender. Dat bedoel ik ook met het AI-gevoel: het is net alsof er iemand tegen zo'n machine gezegd heeft 'creëer een nummer wat zo veilig is dat elke reguliere radiozender het eindeloos stukdraait'.

Zelfs al staat er thuis of op je werk nooit Radio 2 aan, dan gooit bijvoorbeeld je lokale supermarkt je er alsnog mee dood. Pre 2016 had ik ook wel 'V&D-muziek' kunnen zeggen.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 21 april 2023 @ 14:07:36 #208
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_208851790
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 13:45 schreef Eightyone het volgende:

[..]
Alles wat ik tot nu toe van ze gehoord heb, klinkt alsof het door zo'n AI-machine gecreëerd is.
Is het waarschijnlijk ook, typische algoritme muziek.
  vrijdag 21 april 2023 @ 14:15:27 #209
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_208851869
Iemand een linkje waar ze live zingen wat wel goed is?
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 14:18:14 #210
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208851907
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 14:15 schreef xzaz het volgende:
Iemand een linkje waar ze live zingen wat wel goed is?
  vrijdag 21 april 2023 @ 14:23:08 #211
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 14:24:17 #212
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208851976
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 14:23 schreef xzaz het volgende:

[..]
Poe...
Poe, Poe, Poe, Poe, Poe
Poe, Poe, Poe, Poe, Poe
Poe, Poe, Poe, Poe, Poe
Edgar Allan, Edgar Allan
  ESF Reporter vrijdag 21 april 2023 @ 14:52:25 #213
87554 Cee
Welluk?
pi_208852257
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 14:24 schreef Momo het volgende:

[..]
Poe, Poe, Poe, Poe, Poe
Poe, Poe, Poe, Poe, Poe
Poe, Poe, Poe, Poe, Poe
Edgar Allan, Edgar Allan
Oh mia madre
pi_208852314
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:07 schreef Koekeloeren het volgende:
Ik zou Nikkie opzich wel wel willen toevoegen aan de commissie. Een jong iemand die geloof ik wel wat kan scoren op het songfestival. En als jury bij de Belgische NF deed ze het geloof ik best goed.
Voeg dan Stefania toe.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208852455
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 14:57 schreef superniger het volgende:

[..]
Voeg dan Stefania toe.
[ afbeelding ]
Nikkie is hier al afgefakkeld want hoe zeer iedereen LGTBetc tolerant is, dat moet niet de reden zijn waarom je een lied uitkiest.
En Stefania? Ze heeft een ingewikkelde trap beklommen terwijl ze een matig lied zong. Ook niet echt iets waarmee je veel punten verdient als het gaat om een zinnige inbreng.

Dus, doe maar niet.
pi_208852614
Wat zouden jullie vinden van Emma Wortelboer in de commissie? :)
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 13:48 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Is het erg dat ik me al topicslang afvraag wie of wat Son Mieux is? Maar het me ook weer niet genoeg interesseert om het te googlelen.
Haha, ik ook. :D Het lijkt erop dat het totaal niet mijn smaak is (net als Di-Rect).
Hotapnyc
  vrijdag 21 april 2023 @ 15:22:42 #217
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208852646
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 14:06 schreef Sorella het volgende:
Hm een Koreaanse boyband voor Nederland uit laten komen, dat gaat hem (jammer genoeg) niet worden.
Theoretisch mag het gewoon.
  vrijdag 21 april 2023 @ 15:31:50 #218
465903 Hamlapjes
Niet voor op de BBQ
pi_208852732
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 13:53 schreef Em31 het volgende:
Alle nummers van ze lijken nu wel hetzelfde te klinken trouwens, maar goed dat maakt op zo’n avond niet zoveel uit.

Al zijn ze ook met 7, dus dat zou ook wat lullig worden. :P
Dat is wel jammer, ja, sinds het succes van Multicolor hebben ze alleen nog maar Multicolor: revisited uitgebracht, terwijl The Mustard Seed nog zo'n prima album was waar nog wat verschillende geluiden op stonden -O-
pi_208852867
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 14:57 schreef superniger het volgende:

[..]
Voeg dan Stefania toe.
[ afbeelding ]
Ja, Stefania, die heeft er echt verstand van. Wat een goede nummers heeft zij uitgebracht zeg.
pi_208852947
Iedereen hier die negatief schrijft over Son Mieux ( _O_ ) kan vannacht beter met één oog open slapen!

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 15:31 schreef Hamlapjes het volgende:

[..]
Dat is wel jammer, ja, sinds het succes van Multicolor hebben ze alleen nog maar Multicolor: revisited uitgebracht, terwijl The Mustard Seed nog zo'n prima album was waar nog wat verschillende geluiden op stonden -O-

O+
pi_208853143
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 15:55 schreef Lt.Bookman het volgende:
Iedereen hier die negatief schrijft over Son Mieux ( _O_ ) kan vannacht beter met één oog open slapen!
[..]

O+
Leuk nummer inderdaad. Doet ook een beetje aan Parcels denken. Maar dit vinden ze bij Avrotros veel te wild natuurlijk.
pi_208853220
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 15:55 schreef Lt.Bookman het volgende:
Iedereen hier die negatief schrijft over Son Mieux ( _O_ ) kan vannacht beter met één oog open slapen!
[..]

O+
Meh.
Hotapnyc
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 16:49:51 #223
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208853516
twitter


quote:
het land eist een verklaring
:') :') :') :') :')
:') :') :') :')
:') :') :')
:') :')
:')
  ESF Reporter vrijdag 21 april 2023 @ 17:01:54 #224
87554 Cee
Welluk?
pi_208853623
Hoe minder geïnteresseerd in ESF hoe drukker ze zich maken zeg, zijn de onderwerpen op of zo. _O-
  vrijdag 21 april 2023 @ 17:17:21 #225
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_208853781
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:51 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Ik vind veel van Son Mieux ook heel erg middle of the road en weinig onderscheidend. Laat ze maar een goed nummer insturen. Maar een vrijbrief..... nee.
Maar dat gevoel heb ik over elke Grote Naam nadat Trijntje en Waylon ook niet met iets wereldschokkends (op de goede manier dan) kwamen.
Denk dat het misschien ook komt doordat ze zich teveel richten op het Songfestival an sich?
En dan een lied gaan schrijven speciaal voor het Songfestival. Je moet imo gewoon een goed lied (laten) schrijven. Punt.
Kijk maar naar Italië.
Alhoewel Zweden dat wel doet en dat gaat ook wel lekker |:)

[ Bericht 4% gewijzigd door GeorgeM op 21-04-2023 17:36:47 ]
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208853850
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 15:08 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Nikkie is hier al afgefakkeld want hoe zeer iedereen LGTBetc tolerant is, dat moet niet de reden zijn waarom je een lied uitkiest.
En Stefania? Ze heeft een ingewikkelde trap beklommen terwijl ze een matig lied zong. Ook niet echt iets waarmee je veel punten verdient als het gaat om een zinnige inbreng.

Dus, doe maar niet.
Misschien juist eens goed dat er meer LGBT personen in de commissie komen ipv de steeds maar cisgender hetero sfeer die er al sinds 2013 hangt?

Ik zeg niet zet er 6 homo’s zoals ik neer. Maar beetje diversiteit kan nooit kwaad
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_208853925
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 16:49 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
[..]
:') :') :') :') :')
:') :') :') :')
:') :') :')
:') :')
:')
Alle Gerda's verzamelen!!
pi_208853939
Ik zie Even Tot Hier morgen hier ook een item over maken. De vorig keer waren ze ook aan de beurt. Toen kon ik er stiekem wel om lachen :@
pi_208854003
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 17:31 schreef NailQueen het volgende:
Ik zie Even Tot Hier morgen hier ook een item over maken. De vorig keer waren ze ook aan de beurt. Toen kon ik er stiekem wel om lachen :@
Ik vermoed dat Even tot Hier eerder de massahysterie aan de kaak stelt dan het vals zingen.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208854029
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 17:31 schreef NailQueen het volgende:
Ik zie Even Tot Hier morgen hier ook een item over maken. De vorig keer waren ze ook aan de beurt. Toen kon ik er stiekem wel om lachen :@
Hun vorige poging:
Dit jaar geen modulaties dacht ik?
Klein persoon en fluitje: check.
pi_208854074
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 17:24 schreef Nexum het volgende:

[..]
Misschien juist eens goed dat er meer LGBT personen in de commissie komen ipv de steeds maar cisgender hetero sfeer die er al sinds 2013 hangt?

Ik zeg niet zet er 6 homo’s zoals ik neer. Maar beetje diversiteit kan nooit kwaad
Ik heb niks tegen LGTBetc mensen in de commissie, ik behoor er zelf ook toe. Maar.... De keuze voor een nummer moet vooral gemaakt worden op muzikale gronden. En niet met als argument (wat Nikki in België naar voren bracht) dat er wel wat aandacht voor LGTBetc kwesties mag zijn.
pi_208854106
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 17:39 schreef Rebel- het volgende:

[..]
Hun vorige poging:
Dit jaar geen modulaties dacht ik?
Klein persoon en fluitje: check.
Kijk dit is hoe het moet _O_
  vrijdag 21 april 2023 @ 17:50:00 #233
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208854156
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 17:24 schreef Nexum het volgende:

[..]
Misschien juist eens goed dat er meer LGBT personen in de commissie komen ipv de steeds maar cisgender hetero sfeer die er al sinds 2013 hangt?

Ik zeg niet zet er 6 homo's zoals ik neer. Maar beetje diversiteit kan nooit kwaad
Cornald Maas is homosexueel.
pi_208854425
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 17:30 schreef NailQueen het volgende:

[..]
Alle Gerda's verzamelen!!
ik vin anders best dat ze wat transperanter kenne weze bij die commissie hoor ben wel nieuwsgierig op wie jan had gestemd en wie tweede is geworden mesgien was het frans wel
pi_208854501
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 18:11 schreef Gerda2023 het volgende:

[..]
ik vin anders best dat ze wat transperanter kenne weze bij die commissie hoor ben wel nieuwsgierig op wie jan had gestemd en wie tweede is geworden mesgien was het frans wel
Gelijk heb je meid. Tijd voor actie!

  vrijdag 21 april 2023 @ 18:22:05 #236
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208854567
Volgend jaar gewoon Frans en Sieneke sturen.
pi_208854763
Goh, ze gaan het er alweer over hebben bij Boulevard :').
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208854916
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 18:22 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Volgend jaar gewoon Frans en Sieneke sturen.
ja da zei ik ook al maar dan nie met zo’n draaiorgel maar gewoon een normaal vrolijk liedje
  vrijdag 21 april 2023 @ 19:06:12 #239
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_208855132
Volgens Jan klopt het verhaal niet.
Edit: oud nieuws |:)

[ Bericht 64% gewijzigd door GeorgeM op 21-04-2023 22:42:55 ]
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208855196
Vraagt Aran aan het einde van z'n item nou of ze nog één keertje het fragment kunnen laten horen? :')

Ik snap het niet, ik kan daar echt niet naar kijken. Ik word er heel ongemakkelijk van. Ik hou ook best wel eens van leedvermaak hoor maar van dat fragment word ik gewoon plaatsvervangend ongemakkelijk. Rillingen.
Hotapnyc
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 19:12:10 #241
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208855218
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 18:51 schreef Gerda2023 het volgende:

[..]
ja da zei ik ook al maar dan nie met zo’n draaiorgel maar gewoon een normaal vrolijk liedje
Lijkt mij leuk als ze het nummer op de huishoudbeurs presenteren of niet, Gerda?
  vrijdag 21 april 2023 @ 19:14:53 #242
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_208855250
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:10 schreef Cirilico het volgende:
Vraagt Aran aan het einde van z'n item nou of ze nog één keertje het fragment kunnen laten horen? :')

Ik snap het niet, ik kan daar echt niet naar kijken. Ik word er heel ongemakkelijk van. Ik hou ook best wel eens van leedvermaak hoor maar van dat fragment word ik gewoon plaatsvervangend ongemakkelijk. Rillingen.
Ja idd. Weet niet of het een grapje was of dat hij het meende.
Ik vond het in ieder geval nergens op slaan 8)7
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  vrijdag 21 april 2023 @ 19:20:47 #243
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208855307
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:10 schreef Cirilico het volgende:
Vraagt Aran aan het einde van z'n item nou of ze nog één keertje het fragment kunnen laten horen? :')

Ik snap het niet, ik kan daar echt niet naar kijken. Ik word er heel ongemakkelijk van. Ik hou ook best wel eens van leedvermaak hoor maar van dat fragment word ik gewoon plaatsvervangend ongemakkelijk. Rillingen.
Ik heb het nu zo vaak gehoord, dat dat de versie in mijn hoofd is
  ESF Reporter vrijdag 21 april 2023 @ 19:24:39 #244
87554 Cee
Welluk?
pi_208855353
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:14 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Ja idd. Weet niet of het een grapje was of dat hij het meende.
Ik vond het in ieder geval nergens op slaan 8)7
Het is toch om te gieren dat deze jongen dit jaar nog de (blijkbaar nietszeggende) Eurovision Artist Award won, en dit was de reden:

quote:
De award werd gewonnen door door journalist Aran Bade voor de enthousiaste en positieve wijze waarop hij al jaren lang verslag doet van het Eurovisie Songfestival, met name voor RTL Boulevard, en alles er om heen.
:')
  vrijdag 21 april 2023 @ 19:36:40 #245
403253 Meke
after all this time? always.
pi_208855550
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:24 schreef Cee het volgende:

[..]
Het is toch om te gieren dat deze jongen dit jaar nog de (blijkbaar nietszeggende) Eurovision Artist Award won, en dit was de reden:
[..]
:')
Wie mocht dat kiezen?
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 19:37:30 #246
446930 crew  ESF1Gamer
pi_208855564
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:24 schreef Cee het volgende:

[..]
Het is toch om te gieren dat deze jongen dit jaar nog de (blijkbaar nietszeggende) Eurovision Artist Award won, en dit was de reden:
[..]
:')
Nu hij die prijs heeft, denkt hij nu lekker negatief te zijn over het songfestival
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  vrijdag 21 april 2023 @ 19:40:22 #247
57798 Gerard-Joling
No more bolero's....
pi_208855622
Waarom zo bashen op Aran hier. Hij heeft gewoon gelijk! Het is allemaal niet best dit jaar. Face it!
Zing met me mee tot morgenvroeg....
  vrijdag 21 april 2023 @ 19:43:42 #248
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208855683
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:40 schreef Gerard-Joling het volgende:
Waarom zo bashen op Aran hier. Hij heeft gewoon gelijk! Het is allemaal niet best dit jaar. Face it!
Maar dat 100x herhalen heeft weinig nut... Ik ga ook niet onder al je comments zetten dat ze nutteloos zijn.
pi_208855754
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:40 schreef Gerard-Joling het volgende:
Waarom zo bashen op Aran hier. Hij heeft gewoon gelijk! Het is allemaal niet best dit jaar. Face it!
Tuurlijk mag ie kritisch zijn, maar hij doet verklaringen af als leugens omdat ie overtuigd is van zijn eigen gelijk. En hij dramt te ver door en maakt het veel te persoonlijk.

Maar zodra het over Gordon gaat moeten we medelijden hebben, die dubbele moraal past niet.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208855897
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:40 schreef Gerard-Joling het volgende:
Waarom zo bashen op Aran hier. Hij heeft gewoon gelijk! Het is allemaal niet best dit jaar. Face it!
Man o man o man. Jij bent zo passé. Wie zit er nog op jou te wachten. Niemand toch? Face it!
pi_208856136
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 09:35 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Nou Boulevard en co zijn ook wel volledig op de wagen gesprongen over dat Nationaal Songfestival, puur omdat ze dit jaar kift hebben over hoe het is gegaan...
Het is ook wel in hun eigen belang natuurlijk. Zelfs zo’n Melodifestivalen waar weinig mis gaat is een potentiële bron van drama, met 1 winnaar en 27 (al dan niet terechte) verliezers. En iedereen die iets van TV en het ESF weet, weet ook hoe een NSF met 10% van het budget en 10% van de kwaliteit van MF een wekenlang doelwit om op te schieten gaat zijn.

Veel liever dat dan dat volgend jaar ideale schoonzoon Japie Reesema een weinig verheffend liedje voor de 15e plaats presenteert na de interne selectie.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208856251
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 10:37 schreef molloot200 het volgende:
En heeft Ome Cornald eigenlijk ooit gereageerd op een mogelijke terugkeer van een nationale finale?
Een paar weken terug in de podcast van Paul de Leeuw. De samenvatting is dat het verleden heeft aangetoond dat een NSF alleen baggermuziek voortbrengt en de stemmers te dom om te poepen zijn (zo zei hij het niet letterlijk overigens). Waar natuurlijk geen speld tussen te krijgen is.

De keuze kan je beter overlaten aan mensen (hijzelf dus bijvoorbeeld, dat zei hij ook niet letterlijk trouwens, maar bedoelde hij ook wel) die er verstand van hebben, want dat heeft de resultaten drastisch verbeterd.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 20:21:07 #253
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208856303
twitter


Mae (Britse inzending) kan wel een soort van lachen met de mensen die commentaar hebben op haar vocals.
pi_208856418
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:30 schreef Japepk het volgende:

[..]
Ik denk eigenlijk dat Jan wel van toegevoegde waarde is in zo'n commissie. Niet om de meer gedurfde nummers te kiezen, maar wel om de ingezette lijn qua kwaliteit en nuchterheid te bewaren. Als je nu ook ziet dat hij als enige een tegengeluid heeft laten horen in die groep. Want eerlijk, Duncan wordt een beetje neergezet als mentor, maar daar komt die jongen echt nog totaal niet geschikt voor over. Zelf altijd hartstikke onzeker over optredens en releases, oogt een tikkeltje instabiel. Hij heeft een mooi eigen geluid en zijn persona met Arcade was zeker innemend, maar de mentorrol is nu nog wat te groot voor hem.
Bovenal ook omdat Jan voor mijn gevoel (ja, ik kan dit natuurlijk niet bewijzen) de enige is die gewoon keihard NEE durfde te zeggen als Cornald en die directeur van Avrotros de polonaise zouden durven instarten voor een ESF-winnaar, terwijl dat eigenlijk wel meeviel.

Voor een opvolger zou ik dan ook de voorkeur geven aan iemand met een vergelijkbare geestelijke en financiële onafhankelijkheid, en idealiter ook inzicht op wat het anno nu leuk kan doen op een ESF. Dan kom je uiteraard snel op Ilse of Anouk. Maar er zullen er toch wel meer zijn die dit redelijk kunnen invullen.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 21 april 2023 @ 20:31:19 #255
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_208856446
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 20:29 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Bovenal ook omdat Jan voor mijn gevoel (ja, ik kan dit natuurlijk niet bewijzen) de enige is die gewoon keihard NEE durfde te zeggen als Cornald en die directeur van Avrotros de polonaise zouden durven instarten voor een ESF-winnaar, terwijl dat eigenlijk wel meeviel.

Voor een opvolger zou ik dan ook de voorkeur geven aan iemand met een vergelijkbare geestelijke en financiële onafhankelijkheid, en idealiter ook inzicht op wat het anno nu leuk kan doen op een ESF. Dan kom je uiteraard snel op Ilse of Anouk. Maar er zullen er toch wel meer zijn die dit redelijk kunnen invullen.
Anouk zou echt niet kunnen samenwerken met Cornald. Die loopt na een dag al weg met knallende ruzie denk ik. Ilse is een zakenvrouwtje, die ook vooral uit haar eigen kring zou gaan putten ben ik bang.

Nog steeds zou dat waarschijnlijk beter zijn dan wat er nu gebeurt, maar ook niet de allerbeste oplossing. Niet dat ik weet hoe het dan wel moet ....

Een NSF zie ik wel zitten, maar dan moet het tot in de puntjes geregeld zijn en dat zie ik niet gebeuren, dus dan krijg je weer kut liedjes die winnen.
pi_208856472
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2023 17:31 schreef NailQueen het volgende:
Ik zie Even Tot Hier morgen hier ook een item over maken. De vorig keer waren ze ook aan de beurt. Toen kon ik er stiekem wel om lachen :@
In de ideale wereld gaan Mia en Dion zelf naar Even Tot Hier. :Y
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208856631
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 20:31 schreef Evenstar het volgende:

[..]
Anouk zou echt niet kunnen samenwerken met Cornald. Die loopt na een dag al weg met knallende ruzie denk ik. Ilse is een zakenvrouwtje, die ook vooral uit haar eigen kring zou gaan putten ben ik bang.
Dat gedoe met eigen belangetjes en interesses is altijd wel een probleem. Idealiter zou je meerdere redelijke liedjes hebben en die dan aan een buitenlandse commissie laten horen. Maar een probleem lijkt vaak al aan één geschikt liedje te komen, dus dat is nog best lastig.

Maar goed, ter inspiratie wie het zou kunnen doen de vakjuryleden van Nederland op het ESF in de voorbije 6 jaren:

Andrew Makkinga – Radio DJ
Barry Paf – Radio DJ
Eva van Manen – Singer-songwriter, producer
Kris Berry – Singer
Pieter Perquin – Musician, composer, producer, composed the Dutch entries for the Eurovision Song Contest 2020 and 2021
Jessica van Amerongen
Leo Blokhuis [nl]
Gerrit-Jan Mulder (Brainpower)
Giovanca Ostiana [nl]
Lakshmi Swami Persaud [nl]
Elise van der Horst (EliZe; jury chairperson) – singer, songwriter
Holger Schwedt – producer
Ruud de Wild – radio DJ, host
Henkjan Smits [nl] – host, talent scout, producer
Sabrina Starke – singer, songwriter
Sharon den Adel (jury chairperson) – singer
Arno Krabman – producer, songwriter
Robert Ester – music and content director
Rick Vol – composer, writer, manager
Lesley van der Aa – singer
Marjolein Dekkers (jury chairperson) – Editor in Chief MAX Broadcasting, radio host
John Ewbank – songwriter, producer
Gordon Groothedde [nl] – producer, composer
Erica Groeneveld – singer, songwriter
Matthijs van Duijvenbode [nl] – singer, producer, songwriter, musician
Jennie Willemstijn (Jennie Lena; jury chairperson) – singer
Ruud de Wild – radio DJ
Marga Bult (Marcha) – singer, represented the Netherlands in the 1987 contest
Setske Mostaert – vocal coach, singer
Holger Schwedt – producer
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator vrijdag 21 april 2023 @ 20:59:48 #258
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208856845
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 20:46 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Dat gedoe met eigen belangetjes en interesses is altijd wel een probleem. Idealiter zou je meerdere redelijke liedjes hebben en die dan aan een buitenlandse commissie laten horen. Maar een probleem lijkt vaak al aan één geschikt liedje te komen, dus dat is nog best lastig.

Maar goed, ter inspiratie wie het zou kunnen doen de vakjuryleden van Nederland op het ESF in de voorbije 6 jaren:

Andrew Makkinga – Radio DJ
Barry Paf – Radio DJ
Eva van Manen – Singer-songwriter, producer
Kris Berry – Singer
Pieter Perquin – Musician, composer, producer, composed the Dutch entries for the Eurovision Song Contest 2020 and 2021
Jessica van Amerongen
Leo Blokhuis [nl]
Gerrit-Jan Mulder (Brainpower)
Giovanca Ostiana [nl]
Lakshmi Swami Persaud [nl]
Elise van der Horst (EliZe; jury chairperson) – singer, songwriter
Holger Schwedt – producer
Ruud de Wild – radio DJ, host
Henkjan Smits [nl] – host, talent scout, producer
Sabrina Starke – singer, songwriter
Sharon den Adel (jury chairperson) – singer
Arno Krabman – producer, songwriter
Robert Ester – music and content director
Rick Vol – composer, writer, manager
Lesley van der Aa – singer
Marjolein Dekkers (jury chairperson) – Editor in Chief MAX Broadcasting, radio host
John Ewbank – songwriter, producer
Gordon Groothedde [nl] – producer, composer
Erica Groeneveld – singer, songwriter
Matthijs van Duijvenbode [nl] – singer, producer, songwriter, musician
Jennie Willemstijn (Jennie Lena; jury chairperson) – singer
Ruud de Wild – radio DJ
Marga Bult (Marcha) – singer, represented the Netherlands in the 1987 contest
Setske Mostaert – vocal coach, singer
Holger Schwedt – producer
Marga Bult, dan sturen we Lange Frans met het nummer De aarde is plat
  vrijdag 21 april 2023 @ 21:54:35 #259
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208857448
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:20 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Ik heb het nu zo vaak gehoord, dat dat de versie in mijn hoofd is
x2

Hoe de studioopname ook alweer klinkt, moet ik me zelfs even voor de geest halen.
  vrijdag 21 april 2023 @ 23:13:01 #260
57798 Gerard-Joling
No more bolero's....
pi_208858421
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 19:43 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Maar dat 100x herhalen heeft weinig nut... Ik ga ook niet onder al je comments zetten dat ze nutteloos zijn.
Er moet tv gemaakt worden. Daar een een beetje doorheen prikken :)
Zing met me mee tot morgenvroeg....
pi_208860416
Ik ben aan het afkicken van dit topic. Het lijkt een beetje een post-Eurovision-depressie-achtig iets |:)
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208860658
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 10:34 schreef GeorgeM het volgende:
Ik ben aan het afkicken van dit topic. Het lijkt een beetje een post-Eurovision-depressie-achtig iets |:)
Ach laten we hopen dat we over een aantal jaren heel hard kunnen lachen om al onze op-en aanmerkingen!
Maar op dit moment interesseert het mij allemaal niet meer. Andere jaren ging ik op YouTube alle inzendingen beluisteren maar nu? Ik weet zelf niet of ik de halve finale wel ga bekijken. Dus toch ook een beetje een post-ESF-depressie-achtig iets? :)
  Moderator zaterdag 22 april 2023 @ 11:17:14 #263
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208860670
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 11:14 schreef summer52 het volgende:

[..]
Ach laten we hopen dat we over een aantal jaren heel hard kunnen lachen om al onze op-en aanmerkingen!
Maar op dit moment interesseert het mij allemaal niet meer. Andere jaren ging ik op YouTube alle inzendingen beluisteren maar nu? Ik weet zelf niet of ik de halve finale wel ga bekijken. Dus toch ook een beetje een post-ESF-depressie-achtig iets? :)
Maar het toch best een leuk jaar gewoon? Maakt dan toch niet zoveel uit dat de Nederlandse inzending dan wat minder is. :@
pi_208860860
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 11:17 schreef Momo het volgende:

[..]
Maar het toch best een leuk jaar gewoon? Maakt dan toch niet zoveel uit dat de Nederlandse inzending dan wat minder is. :@
Oh de inzendingen van Finland, België ( ik word hier heel vrolijk van) en Frankrijk zijn best goed. Maar het zal wel aan mij liggen want ik kan dit jaar niet zo enthousiast worden zoals andere jaren. Of het volledig aan de Nederlandse inzending ligt? Ik denk meer alles daar omheen. Maar we hebben nog een paar weken, en niets is zo veranderlijk als een mens. En vooral dit "menspersoon". :)
Dus misschien is het straks toch weer *O* *O* *O*
  ESF Reporter zaterdag 22 april 2023 @ 11:48:52 #265
87554 Cee
Welluk?
pi_208860898
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 11:17 schreef Momo het volgende:

[..]
Maar het toch best een leuk jaar gewoon? Maakt dan toch niet zoveel uit dat de Nederlandse inzending dan wat minder is. :@
Ik houd me zelfs met deze hele ophef amper bezig juist omdat er zo veel andere (leukere :@ ) inzendingen en zo zijn om naar (uit) te kijken. Ik vind dit jaar veel te tof en gevarieerd om m’n enthousiasme ervoor door het resultaat en de heisa rondom Nederland te laten temperen.
pi_208861618
We lijken wel mindere inzendingen te hebben in sterkere jaren (2015, 2021 en 2023). :+
pi_208861627
Vind het niveau dit jaar erg laag. Paar goede songs, maar geen top jaar. Vrij matig zelfs. Zweden, Finland, Frankrijk is aardig, maar het is geen 2015 niveau
pi_208861752
Vind het ook niet echt een sterk jaar hoor. Het feit dat Loreen met zo'n gerecycled nummer veruit de favoriet is zegt eigenlijk genoeg.
  ESF Reporter zaterdag 22 april 2023 @ 13:34:14 #269
87554 Cee
Welluk?
pi_208861766
Favoriet omdat het enorm wordt gehyped en het radiovriendelijk is, dus nog meer aandacht krijgt, betekent niet meteen dat de rest minder is.
  zaterdag 22 april 2023 @ 13:38:24 #270
18561 Giggio
kijk naar jezelf...
pi_208861799
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 13:34 schreef Cee het volgende:
Favoriet omdat het enorm wordt gehyped en het radiovriendelijk is, dus nog meer aandacht krijgt, betekent niet meteen dat de rest minder is.
Cha Cha Chaaaaaaaaaaaaaaaaa *O*
... en huiver mee
  Moderator zaterdag 22 april 2023 @ 13:40:18 #271
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208861818
Dit jaar is wel duidelijk meer divers qua verschillende stijlen. Is sowieso wel een trend om meer zelf te schrijven en niet een Zweeds productieteam alles te laten maken (enkel Cyprus dit jaar dacht ik). Ik vind dit jaar wel duidelijk sterker dan vorig jaar en vele andere jaren. Als popliefhebber kan ik mij nog wel voorstellen dat je teleurgesteld bent dat er niet zo veel "bops" zijn dit jaar.
pi_208861915
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 13:40 schreef Momo het volgende:
Dit jaar is wel duidelijk meer divers qua verschillende stijlen. Is sowieso wel een trend om meer zelf te schrijven en niet een Zweeds productieteam alles te laten maken (enkel Cyprus dit jaar dacht ik). Ik vind dit jaar wel duidelijk sterker dan vorig jaar en vele andere jaren. Als popliefhebber kan ik mij nog wel voorstellen dat je teleurgesteld bent dat er niet zo veel "bops" zijn dit jaar.
Inderdaad, veel variatie waardoor je uiteindelijk een prima finale gaat krijgen. *O*
pi_208861925
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 13:40 schreef Momo het volgende:
Dit jaar is wel duidelijk meer divers qua verschillende stijlen. Is sowieso wel een trend om meer zelf te schrijven en niet een Zweeds productieteam alles te laten maken (enkel Cyprus dit jaar dacht ik). Ik vind dit jaar wel duidelijk sterker dan vorig jaar en vele andere jaren. Als popliefhebber kan ik mij nog wel voorstellen dat je teleurgesteld bent dat er niet zo veel "bops" zijn dit jaar.
Er zit ook best veel tussen wat mij wel aanspreekt, maar zo objectief mogelijk bekeken is het wel zo dat er een ongebruikelijk groot gat tussen de top (Zweden/Finland) en de rest zit. Normaliter zijn er meer liedjes die net tekort komen voor de winst, maar wel ruim boven de rest daar weer achter uitsteken. De categorie Gravity/Soldi/You Let Me Walk Alone zeg maar. Dit jaar zijn dat meteen dingen als Noorwegen en Spanje, die in geen enkel jaar wel mee zouden doen voor de winst. Terwijl bijvoorbeeld de nummer 8 van 2021 (Discoteque) of de nummer 7 van 2015 (Goodbye To Yesterday) dit jaar toch wel ergens rond de 3-5e plaats zouden moeten kunnen scoren.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208861960
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 13:34 schreef Cee het volgende:
Favoriet omdat het enorm wordt gehyped en het radiovriendelijk is, dus nog meer aandacht krijgt, betekent niet meteen dat de rest minder is.
Als er écht een goed nummer tussen zat, categorie Arcade zeg maar, dan was het wel favoriet geweest. Dat is toch gewoon zo? Ik vind zelf Voyager goed, snap ook wel dat het niet gaat winnen, maar verder moet ik echt zoeken naar een liedje dat ik na mei nog wel eens zal opzetten.
  ESF Reporter zaterdag 22 april 2023 @ 14:09:07 #275
87554 Cee
Welluk?
pi_208862028
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 13:58 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Als er écht een goed nummer tussen zat, categorie Arcade zeg maar, dan was het wel favoriet geweest. Dat is toch gewoon zo?
Dat is niet zo, dat vindt de meerderheid dan.
Als ik zo naar de gemiddelde hitlijsten kijk kan ik niet zeggen dat ik de meest favoriete / gestreamde nummers goed vind. Of beter dan wat er minder favoriet is.
pi_208862085
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 13:58 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Als er écht een goed nummer tussen zat, categorie Arcade zeg maar, dan was het wel favoriet geweest. Dat is toch gewoon zo? Ik vind zelf Voyager goed, snap ook wel dat het niet gaat winnen, maar verder moet ik echt zoeken naar een liedje dat ik na mei nog wel eens zal opzetten.
Nou ja, Loreen met een radiovriendelijk liedje was in principe in alle jaren tussen 2013 en nu natuurlijk op zijn minst één van de favorieten geweest. Of het ook altijd had gewonnen is een tweede. Maar in 2019 kan ik me best voorstellen dat een lied van dit land, deze uitvoerende en in dit genre erin was geslaagd om 300 jurypunten en 200 televotingpunten te scoren en daarmee Duncan achter zich te houden. John Lundvik scoorde nu immers al iets meer bij de jury dan Duncan, alleen sprak die de televoter niet zo aan.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208862122
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 14:09 schreef Cee het volgende:

[..]
Dat is niet zo, dat vindt de meerderheid dan.
Als ik zo naar de gemiddelde hitlijsten kijk kan ik niet zeggen dat ik de meest favoriete / gestreamde nummers goed vind. Of beter dan wat er minder favoriet is.
Ja, natuurlijk blijft het altijd een mening. Voor elk liedje is wel iemand te vinden die het goed vindt. Maar laten we zeggen dat er nou niet direct een nummer tussen zit dat een wereldhit gaat worden.
pi_208862176
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 11:17 schreef Momo het volgende:

[..]
Maar het toch best een leuk jaar gewoon? Maakt dan toch niet zoveel uit dat de Nederlandse inzending dan wat minder is. :@
Ik vind het een redelijk jaar, maar als onze inzending minder is, vind ik het minder leuk. Ook het kijken minder leuk, ben nogal chauvinistisch ingesteld :@
Als Max Verstappen uitvalt of het Nederlands Elftal eruit ligt, baal ik ook en vind ik het niet meer zo leuk om te kijken.

[ Bericht 6% gewijzigd door GeorgeM op 22-04-2023 16:01:12 ]
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  ESF Reporter zaterdag 22 april 2023 @ 14:33:47 #280
87554 Cee
Welluk?
pi_208862207
Ik vind het juist wat relaxter als het voor mij al niet eens meer spannend is of we door zijn of winnen, dan kan ik van de rest genieten en gewoon focussen op het geheel. In 2019 zat ik bijna elk uur obsessief de odds te checken en zat ik half in een kramp om lichtbal-gate.
pi_208862486
Ik verlang terug naar die tijd dat je pas hoorde wat voor liedje er uitgekozen was als het songfestival op tv was en niet eerder.

Ik ben oud :'(
pi_208862546
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 15:07 schreef Sorella het volgende:
Ik verlang terug naar die tijd dat je pas hoorde wat voor liedje er uitgekozen was als het songfestival op tv was en niet eerder.

Ik ben oud :'(
Die website met de odds voor de winst beïnvloed uiteindelijk ook de kijker en stemmer. Zonder zou veel leuker zijn.
  zaterdag 22 april 2023 @ 15:32:04 #283
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208862614
Vind dit ook geen heel sterk jaar. Stuk of zeven dingen waar ik wel enthousiast van word (maar ook niet zo enthousiast als bijvoorbeeld een 2021 met Shum, Voilá, The Roop), en de 30 andere inzendingen zijn redelijk op zijn best, maar verder vooral mwa.
Koel en donker bewaren
pi_208862761
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 14:33 schreef Cee het volgende:
Ik vind het juist wat relaxter als het voor mij al niet eens meer spannend is of we door zijn of winnen, dan kan ik van de rest genieten en gewoon focussen op het geheel. In 2019 zat ik bijna elk uur obsessief de odds te checken en zat ik half in een kramp om lichtbal-gate.
Ik hou ook wel weer van die heerlijke stress :@
Owgod, we zijn een procentje gezakt -O-
Nu weer erbij *O*
Owgod, het lied van Rusland komt uit :X
Owgod, het is een Ikea bal
EEN IKEA BAL :o :X
Hij gaat achter een pianootje zitten :o
Heerlijke rollercoaster O+
#TeamTenaLady :P
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  zaterdag 22 april 2023 @ 16:08:19 #285
57798 Gerard-Joling
No more bolero's....
pi_208862813
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 11:17 schreef Momo het volgende:

[..]
Maar het toch best een leuk jaar gewoon? Maakt dan toch niet zoveel uit dat de Nederlandse inzending dan wat minder is. :@
Precies dit. Er zitten zoveel gave acts tussen! Van alles wat. En ergens heb ik nog wel het gevoel dat ze het op de rit gaan krijgen. Een hoogvlieger qua eindklassering gaat het echter niet worden.
Zing met me mee tot morgenvroeg....
pi_208862838
Grappig dat iedereen zo verschillend denkt over dit jaar. Of misschien is dat elk jaar zo?
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208862854
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 11:48 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Hij heeft in een ver verleden al ooit aan een NSF meegedaan. Toen werd hij het niet. Het is een prima zanger.Maar feit blijft... Hij moet wel met een goede nummer komen. Met of zonder Di-Rect achter zich.
Oh echt? :o Zijn daar beelden van?
Een prima zanger vind ik een understatement. ‘Waanzinnig’ vind ik meer van toepassing O+
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  ESF Reporter zaterdag 22 april 2023 @ 16:17:28 #288
87554 Cee
Welluk?
pi_208862855
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 16:13 schreef GeorgeM het volgende:
Grappig dat iedereen zo verschillend denkt over dit jaar. Of misschien is dat elk jaar zo?
Denk het ja. Smaken verschillen nu eenmaal. Mooi man! w/
pi_208862870
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 13:32 schreef blackswangreen het volgende:
Vind het ook niet echt een sterk jaar hoor. Het feit dat Loreen met zo'n gerecycled nummer veruit de favoriet is zegt eigenlijk genoeg.
Loreen heeft puur de naam mee. Als het Alessandra van Noorwegen was geweest, was er niet zo'n hype geweest.
pi_208862875
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 16:13 schreef GeorgeM het volgende:
Grappig dat iedereen zo verschillend denkt over dit jaar. Of misschien is dat elk jaar zo?
Dit is idd een love it or hate it jaar
pi_208862977
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 16:20 schreef NailQueen het volgende:

[..]
Loreen heeft puur de naam mee. Als het Alessandra van Noorwegen was geweest, was er niet zo'n hype geweest.
Nou, ze brengt het ook wel erg goed. Het is een goede artieste. Als Alessandra van Noorwegen dit had gezongen was het ook niet zo goed geweest :)
pi_208863842
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 16:17 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Oh echt? :o Zijn daar beelden van?
Een prima zanger vind ik een understatement. ‘Waanzinnig’ vind ik meer van toepassing O+
In de tijd dat Nance en Humberto (?) het presenteerden. Er was een of andere dubieuze zangeres die samen met een jongere jongen in een voorronde meedeed. Ze mocht door, maar kreeg wel van de jury mee om de act en de zang wat strakker te doen. In de finale stond ze er met een andere jongen. En dat was Marcel. Of misschien was het in een herkansingsronde en zijn ze daar uiteindelijk toch nog afgevallen.

Maar ja, ik loop tegen mijn pensioen aan, misschien neemt mijn geheugen een loopje met me 😊

[ Bericht 2% gewijzigd door Aadrianus op 22-04-2023 18:35:35 ]
pi_208864301
Boulevard weer op het orgel, nu laten ze alle buitenlandse Aran's even een duit in het zakje doen dat men het lachertje is.

Walgelijk, dit was alleen maar bedoeld om ze nog verder de grond in te trappen, met vriend van Aran Wiwi William voorop.

[ Bericht 16% gewijzigd door TheVulture op 22-04-2023 18:52:19 ]
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208864376
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 18:38 schreef TheVulture het volgende:
Boulevard weer op het orgel, nu laten ze alle buitenlandse Aran's even een duit in het zakje doen dat men het lachertje is. Walgelijk.
Laat me raden. Wiwiwilliam?
pi_208864382
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 18:47 schreef NailQueen het volgende:

[..]
Laat me raden. Wiwiwilliam?
Bingo , zo doorzichtig
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208864399
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 18:47 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Bingo , zo doorzichtig
Leer ons boulevard kennen :')
  zaterdag 22 april 2023 @ 18:56:18 #297
490486 usagi414
Subete ga ongakudesu
pi_208864444
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 17:58 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
In de tijd dat Nance en Humberto (?) het presenteerden. Er was een of andere dubieuze zangeres die samen met een jongere jongen in een voorronde meedeed. Ze mocht door, maar kreeg wel van de jury mee om de act en de zang wat strakker te doen. In de finale stond ze er met een andere jongen. En dat was Marcel. Of misschien was het in een herkansingsronde en zijn ze daar uiteindelijk toch nog afgevallen.

Maar ja, ik loop tegen mijn pensioen aan, misschien neemt mijn geheugen een loopje met me 😊
Ik kan echt niets vinden over een deelname van Marcel Veenendaal aan een nsf, zelfs niet als achtergrondzanger.

Wel dat hij rond die tijd meedeed aan AVRO's Sterrenjacht (en daar tweede werd).
Life is what happens to you while you're busy making other plans
  zaterdag 22 april 2023 @ 19:12:08 #298
403253 Meke
after all this time? always.
pi_208864631
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 18:56 schreef usagi414 het volgende:

[..]
Ik kan echt niets vinden over een deelname van Marcel Veenendaal aan een nsf, zelfs niet als achtergrondzanger.

Wel dat hij rond die tijd meedeed aan AVRO's Sterrenjacht (en daar tweede werd).
Haha jij hebt zo te zien dezelfde zoekresultaten gebruikt als ik :D Ik vond ook wel dat tweede maar verder niks :N
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_208864701
Ik vind liedjes dit jaar ook erg matig. Zoals iemand al schreef vond ik 2021 echt gave nummers tussen zitten. Ook heel gevarieerd. Dit jaar een echte favoriet en een outsider, de rest doet zo lijkt het bij voorbaat al niet mee om een top notering.
pi_208864788
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 18:38 schreef TheVulture het volgende:
Boulevard weer op het orgel, nu laten ze alle buitenlandse Aran's even een duit in het zakje doen dat men het lachertje is.

Walgelijk, dit was alleen maar bedoeld om ze nog verder de grond in te trappen, met vriend van Aran Wiwi William voorop.
Vind het altijd zo beschamend hoe hij William altijd staat de vereren in de week zelf. :') Dat je ‘m op de achtergrond van de stream zag of hem op vreemde momenten gaat filmen.
pi_208864836
En

Vol
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')