abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207914244


quote:
Zware aardbeving in zuiden van Turkije, vlak bij Syrische grens

In het zuiden van Turkije is vannacht een zware aardbeving geweest, meldt onder meer het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en Rampenbestrijding op Twitter. De beving had een kracht van 7,8.

Het epicentrum lag op enkele tientallen kilometers ten noordwesten van Gaziantep, waar zo'n 2 miljoen mensen wonen. De Turkse stad ligt niet ver van de grens met Syri. Ook daar zouden mensen de beving hebben gevoeld. Hetzelfde geldt voor nabijgelegen landen als Libanon, Cyprus en Isral.

Op sociale media gaan beelden rond van ingestorte gebouwen. Ook melden meerdere mensen op Twitter dat er nog steeds naschokken zijn. Over gewonden en schade is nog niets bekendgemaakt.

https://nos.nl/artikel/24(...)k-bij-syrische-grens
twitter


twitter


Update Maandagmiddag 06 Februari - 12.00 uur

quote:
Turkije en Syri opnieuw getroffen door zware aardbeving en naschokken
Inmiddels wordt ook een nieuwe beving gemeld in het midden van Turkije. Volgens het EMSC gaat het om een beving met een kracht van 7.7, gevolgd door een naschok met een kracht van 6. Het epicentrum zou noordelijker liggen dan bij de eerdere aardbeving.

Turkije en Syri werden afgelopen nacht opgeschrikt door een beving met een kracht van 7.8. Die beving heeft inmiddels meer dan veertienhonderd slachtoffers geist.
quote:
Rode Kruis opent Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syri

Het Rode Kruis begint een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syri. Mensen kunnen geld geven via Giro 7244, meldt de hulporganisatie.
Volg de laatste ontwikkelingen rond de aardbeving in Turkije en Syri in ons liveblog.

In het grensgebied van Turkije en Syri vond in de nacht van zondag op maandag een eerste zware aardbeving plaats, met een kracht van 7,8. Vele (zware) naschokken volgden, met als hoogtepunt een nieuwe, zware aardbeving deze maandagochtend. Die beving had een kracht van 7,6.

Volgens reddingswerkers en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn zo'n drieduizend gebouwen verwoest. Zeker 6.500 mensen raakten gewond. Het officile dodental schommelt rond de 1.500. Autoriteiten vrezen dat het aantal snel zal oplopen, omdat er nog veel mensen onder het puin liggen.

Zo'n negenduizend reddingswerkers zoeken in Turkije naar overlevenden van de bevingen. Volgens Erdogan hebben al 45 landen hulp aangeboden. Zo heeft de EU tien specialistische teams toegezegd. Ook Nederland zegt hulpverleners en speurhonden te sturen.

twitter


https://twitter.com/ragipsoylu/status/1622564687907889152

Update Dinsdagochtend 07 februari - 10.00 uur

quote:
Bijna 5000 doden in Syri en Turkije
In de gebieden in Syri die door de regering worden gecontroleerd, zijn zeker 812 mensen omgekomen als gevolg van de twee aardbevingen en een reeks naschokken in buurland Turkije, meldt het Syrische staatspersbureau SANA.

Volgens SANA zijn minstens 1449 mensen gewond geraakt in de provincies Aleppo, Latakia, Hama, Idlib en Tartous.

De Witte Helmen melden dat het dodental in het Syrische rebellengebied is gestegen tot 790, met een waarschuwing dat het aantal nog "drastisch" zal stijgen. Met het meest recente dodental in Turkije van 3381 brengt dat het totale aantal officieel bevestigde doden in de drie gebieden op 4983.

Reddingsoperatie verloopt vooral in Syri moeizaam
De situatie in het Syrische deel van het rampgebied is erg lastig. "Het was een ongelooflijk zware nacht", zegt Midden-Oosten-correspondent Daisy Mohr vanuit Irak. Ze sprak een aantal mensen uit Syri. Het rampgebied is moeilijk te bereiken. Dat komt onder meer door de oorlog die er al twaalf jaar woedt.

Een deel van het rampgebied ligt in regeringsgebied en een deel in rebellengebied. "We horen wel dat er hulp komt uit Iran, Rusland, Algerije en Irak, dat een luchtbrug heeft ingesteld om voedsel, dekens en medische hulp de sturen", zegt ze. "Je ziet dan wel meteen wie de vrienden zijn van het regime van Assad, want samenwerken met dat regime is lastig. De meeste landen in het Westen hebben geen diplomatieke banden met Damascus."

Maar ook in het oppositiegebied is het lastig om hulp te bieden. "Er zijn op verschillende plekken allerlei gewapende groepen actief. Het gebied zou eventueel vanuit Turkije kunnen worden bereikt, maar ook dat is lastig omdat je door het Turkse deel van het rampgebied moet. En ook vanuit Libanon is de weg helemaal volgesneeuwd."

Het is bovendien niet helemaal duidelijk wat de omvang van de ramp is in Syri, ook omdat er geen internationale media worden toegelaten. "Dus we zien er ook veel minder van dan in Turkije." De correspondent vreest dan ook dat het aantal doden, nu ruim 1440, het topje van de ijsberg is.
quote:
Naschok van 5.7
Stevige naschok in Oost-Turkije van 5,7
In het oosten van Turkije heeft opnieuw een hevige naschok plaatsgevonden. Die had een kracht van 5.7, meldt het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum.

Volgens het United States Geological Survey zijn er sinds de hevige bevingen van gisteren zeker 100 naschokken geweest die een kracht van 4 of hoger hadden. Die naschokken zijn potentieel gevaarlijk omdat ze verdere schade kunnen aanrichten aan gebouwen die al beschadigd zijn.
Update woensdagochtend 08 Februari 10.15 uur

quote:
Dodental nadert de 10.000
Nederlands team haalt zeven mensen levend onder puin vandaan, dodental loopt op tot zeker 9500

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije. Twee dagen na de eerste beving zitten volgens Syrische hulpverleners nog honderden families onder het puin, en zal het aantal slachtoffers nog 'aanzienlijk stijgen'. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.

In totaal zijn er tot nu toe 9638 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdagochtend op tot 7108, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.

In het Turkse aardbevingsgebied zijn acht Nederlanders door naasten als vermist opgegeven. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het heeft nog geen bevestiging of er Nederlanders onder de vele doden en gewonden zijn.

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro555 geopendom geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije en Syri na de twee zware aardbevingen van maandag.
Meisje na veertig uur onder het puin alsnog gered
twitter


Update woensdagavond 8 februari 21.45 uur

quote:
In totaal zijn er tot nu toe zeker 11.587 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdag op tot 9057, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.
quote:
Drie Nederlanders om het leven gekomen
Twee mannen en een vrouw uit Zutphen en een man uit Deventer zijn om het leven gekomen door de aardbeving in Turkije. Dat bevestigen hun familieleden, Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen. Hoeveel Nederlanders in Turkije nog zijn vermist, is niet duidelijk. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije.
quote:
Syrisch gezin uit Goirle verliest tientallen familieleden bij aardbeving

Het Syrische gezin Kenefdi uit Goirle, in Brabant, heeft bij de aardbevingen in Turkije en Syri tientallen familieleden verloren. "Hoeveel precies weten we nog niet", zegt oudste zoon Mostafa. "Maar van vijftig mensen weten we het zeker." Veel andere familieleden zijn vermist of liggen nog onder het puin.

Vader Abdulrhman (53), moeder Jawhara (47) en de 24-jarige Mostafa leven al dagen tussen hoop en vrees en proberen ieder flardje nieuws tot zich te nemen. Hun andere zoon, Said (21), woont in Belgi. "We hebben al twee dagen niet geslapen", zegt de zoon. "Ik geloof het gewoon niet, het is net alsof we dromen."

Vader en moeder zitten stil op de bank, terwijl de zoon met zachte stem het woord voert. Op de foto willen ze liever niet, daarvoor is het verdriet te groot. "Mijn moeder heeft de laatste dagen aan een stuk door gehuild", vertelt Mostafa met een brok in zijn keel. "Ze heeft kalmeringsmiddelen van de huisarts gekregen."
Livetrackers

https://www.nu.nl/aardbev(...)g-en-naschokken.html
https://nos.nl/collectie/(...)e-gebouwen-in-aleppo
https://abcnews.go.com/In(...)thquake/?id=96913081
https://edition.cnn.com/m(...)st-020623/index.html
https://www.usar.nl/

Livestream

Zie ook
Turkije en Syri: ruim 3600 doden na aardbevingen, reddingswerk in volle gang

Meer weten over aardbevingen?
WKN / Aardbevingen #21

[ Bericht 4% gewijzigd door Frutsel op 08-02-2023 21:47:13 ]
pi_207914462
Goedzo frutsel

Neem jij dan het voortouw maar
pi_207914598
Hartverscheurend en geweldig tegelijk die jonge kinderen die onder het puin vandaan worden gehaald.
pi_207914636
Kleine OP update - 21.45 uur
pi_207914637
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 21:54 schreef RamboDirk het volgende:
Hartverscheurend en geweldig tegelijk die jonge kinderen die onder het puin vandaan worden gehaald.
Ik denk alleen maar dat het er maar eentje is en al die andere mensen dan? Moeilijk. ;(

Dat jongetje met blije bewegende spelende armpjes was wel fantastisch.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207915230
11.587 doden, jezus. En ben bang dat het er nog wel meer gaan worden, met al die mensen die nu nog onder het puin liggen. Bah.
pi_207915243
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2023 21:56 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik denk alleen maar dat het er maar eentje is en al die andere mensen dan? Moeilijk. ;(

Dat jongetje met blije bewegende spelende armpjes was wel fantastisch.
Dit, afschuwelijk :'(
pi_207915249
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:31 schreef Watnleven het volgende:
11.587 doden, jezus. En ben bang dat het er nog wel meer gaan worden, met al die mensen die nu nog onder het puin liggen. Bah.
:'(
pi_207915289
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:32 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
:'(
Lig je dan onder puin langzaam dood te gaan, dan had je toch gehoopt dat je in 1 klap dood was gegaan ;(
-nee-
pi_207915371
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:35 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Lig je dan onder puin langzaam dood te gaan, dan had je toch gehoopt dat je in 1 klap dood was gegaan ;(
Net als die kinderen die vastzitten in een put alleen dan x duizenden. Onvoorstelbaar.
  woensdag 8 februari 2023 @ 22:40:32 #11
492145 Rupibma
Niet meer actief
pi_207915379
Er zijn zoveel afgelegen dorpen die niet eens bereikt zijn. De smeekbeden via social media om hulp is niet te tellen, de vele berichten via insta of whatever van mensen die aangeven vast te zitten ook niet. Ik hoop zo dat dit het is, maar als je rationeel denkt weet je dat er zoveel doden bij zullen komen.
pi_207915752
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:32 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Dit, afschuwelijk :'(
Doet me denken aan dit meisje: https://berichtenuithetve(...)omayra-sanchez-1985/
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207915779
Toen ik hoorde van een aardbeving dacht ik eerst nog van: ok die hebben ze wel vaker gehad volgens mij, misschien een handjevol gewonden/doden te betreuren. Triest, maar iedereen gaat gewoon weer over op de orde van de dag. En dan blijkt dit, daar schrik ik wel een beetje van. Arme mensen daar.
pi_207915822
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:40 schreef Rupibma het volgende:
Er zijn zoveel afgelegen dorpen die niet eens bereikt zijn. De smeekbeden via social media om hulp is niet te tellen, de vele berichten via insta of whatever van mensen die aangeven vast te zitten ook niet. Ik hoop zo dat dit het is, maar als je rationeel denkt weet je dat er zoveel doden bij zullen komen.
3 keer raden waarom de overheid Twitter in heel Turkije geblokkeerd heeft....
pi_207915886
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
  woensdag 8 februari 2023 @ 23:07:57 #16
22565 asco
Los in deze tent
pi_207916007
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:55 schreef raptorix het volgende:

[..]
Doet me denken aan dit meisje: https://berichtenuithetve(...)omayra-sanchez-1985/
Is dat al 37 jaar geleden??
Pfff.
  woensdag 8 februari 2023 @ 23:08:56 #17
492145 Rupibma
Niet meer actief
pi_207916056
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:59 schreef havanagila het volgende:

[..]
3 keer raden waarom de overheid Twitter in heel Turkije geblokkeerd heeft....
Ik ken de redenen. Er ontstond kritiek op de overheid.
pi_207916065
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:07 schreef asco het volgende:

[..]
Is dat al 37 jaar geleden??
Pfff.
Ja ik vond het persoonlijk 1 van de meest indrukwekkende nieuwszaken, ik was toen 12 en het maakte enorme indruk op me, we worden oud ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207916143
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:02 schreef polderturk het volgende:
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
Stop eens met je gegoochel met cijfers.

Nergens staat dat ze alle 300 daar woonden. En zelfs dan nog betekent het niet dat dit een gemiddelde zou zijn voor die hele regio.

Ik snap dat het heel heftig voor je is, maar dit draagt echt helemaal niks bij.
  woensdag 8 februari 2023 @ 23:14:22 #20
22565 asco
Los in deze tent
pi_207916184
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:09 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ja ik vond het persoonlijk 1 van de meest indrukwekkende nieuwszaken, ik was toen 12 en het maakte enorme indruk op me, we worden oud ;)
Dat ik met het Heizeldrama. Maar in die tijd waren zulke gebeurtenissen een zeldzaamheid op TV.

Vraag me weleens af wat die stortvloed aan heftige beelden met de jongeren van tegenwoordig gaat doen op lange termijn.
pi_207916213
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:31 schreef Watnleven het volgende:
11.587 doden, jezus. En ben bang dat het er nog wel meer gaan worden, met al die mensen die nu nog onder het puin liggen. Bah.
https://afetharita.com/.

Website dat in de roep om hulp van mensen onder de puin in kaart heeft gebracht. Dat zijn dus de mensen die op social media (o.a. Twitter, Instagram, WhatsApp) om hulp hebben gevraagd.

Momenteel 1925 mensen...

En dan nog de vele die de kans niet hebben om hulp te vragen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-02-2023 23:15:50 ]
pi_207916789
twitter
pi_207916829
70 uur
-nee-
pi_207916882
Volgens deze twitteraar beginnen grote hoeveelheden hulp aan te komen in Maraş.

Dat geeft opluchting.

twitter


Twitter vertaling:

Ik ben in Maraş, de ontvangen hulp is ongelooflijk veel. Er zijn echter tekortkomingen in onderdak en verwarmingshulpmiddelen. Het heeft geen zin om een elektrisch verwarming te sturen, er is hier geen elektriciteit. Houtkachel, hout, kolen, buis, tent deze hebben meer prioriteit.
  woensdag 8 februari 2023 @ 23:48:52 #25
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207916944
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:02 schreef polderturk het volgende:
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
Extrapoleren kan gekke cijfers geven....

Ik las dat een vrouw in Hatay onder het puin bevallen is van een dochter. 50% van de inwoners van Hatay is vrouw. Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners, 600.000 vrouwen dus. Dat zou betekenen dat er vandaag 600.000 babys zijn geboren in Hatay.
Tot nooit .......
pi_207916974
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:12 schreef archito het volgende:

[..]
Stop eens met je gegoochel met cijfers.

Nergens staat dat ze alle 300 daar woonden. En zelfs dan nog betekent het niet dat dit een gemiddelde zou zijn voor die hele regio.

Ik snap dat het heel heftig voor je is, maar dit draagt echt helemaal niks bij.
Ik heb erover nagedacht.
Als dit in een ander land was, was ik bijna net zo betrokken geweest.

Als je de Oekrane topicreeks gevolgd heb, weet je dat ik bijna een jaar lang daar zeer actief was en Oekrane vol heb gesteund. Ik voel me zeer betrokken bij wat er in Oekrane gebeurt.

Ik ben nu nmaal van de rekensommen.
pi_207917140
Turkse jongeren die hard werken om hulp te organiseren.

twitter
pi_207917162
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:02 schreef polderturk het volgende:
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
Van mijn familie in gaziantep bestaande uit duizenden en waarmee mijn oom een gigantische netwerk heeft is iedereen ongedeerd. Dus ja, zo maar conclusies trekken gaat niet
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 9 februari 2023 @ 00:22:25 #29
408813 crew  trein2000
pi_207917229
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:59 schreef havanagila het volgende:

[..]
3 keer raden waarom de overheid Twitter in heel Turkije geblokkeerd heeft....
Never waste a good crisis, het is binnenkort verkiezingen daar.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_207917350
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:14 schreef asco het volgende:

[..]
Dat ik met het Heizeldrama. Maar in die tijd waren zulke gebeurtenissen een zeldzaamheid op TV.

Vraag me weleens af wat die stortvloed aan heftige beelden met de jongeren van tegenwoordig gaat doen op lange termijn.
Ja die had ik net niet meegemaakt, weet nog dat ik net op weg was naar voetbaltraining, en in die tijd werd niet alles herhaald, wat ik nog wel van me zelf kan herinneren was interview achteraf zo lomp was, eerste vraag na verlies was aan trainer of ze nit beter ander systeem hadden kunnen spelen......
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207917398
twitter
pi_207917420
Erdogan heeft op zijn flikker gekregen can Elon Musk.

twitter
pi_207917429
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:41 schreef polderturk het volgende:

Erdogan heeft op zijn flikker gekregen can Elon Musk.

[ twitter ]
niet echt

twitter
pi_207917436
Kan iemand mij uitleggen waarom diverse Nederlandse media het nodig vinden bij Turken (misschien ook wel Syrirs), die op telefoontjes uit het rampgebied zitten te wachten, aan tafel te zitten?
pi_207917437
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:53 schreef Nebelwerfer het volgende:
Kan iemand mij uitleggen waarom diverse Nederlandse media het nodig vinden bij Turken (misschien ook wel Syrirs), die op telefoontjes uit het rampgebied zitten te wachten, aan tafel te zitten?
Ramptoerisme en clicks.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_207917445
Deze foto gaat een prijs pakken.

twitter
pi_207917450
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Mooi die 6 vingers en Photoshop?
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207917468
Dat is geeneens een foto :')
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_207917487
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:41 schreef polderturk het volgende:

Erdogan heeft op zijn flikker gekregen can Elon Musk.
:').
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 02:30:08 #41
403652 ChevyCaprice
F1-watcher
pi_207917500
RIP
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!)
pi_207917518
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Gemaakt met AI
pi_207917529
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Dit is nep nieuws.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 9 februari 2023 @ 06:43:14 #44
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207917627
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:53 schreef Nebelwerfer het volgende:
Kan iemand mij uitleggen waarom diverse Nederlandse media het nodig vinden bij Turken (misschien ook wel Syrirs), die op telefoontjes uit het rampgebied zitten te wachten, aan tafel te zitten?
De families hopen de reddingswerkzaamheden te bespoedigen via de media.

De buurman van mijn ouders is vermist, zijn zoon en dochter hebben via social media geprobeerd om Turkse en Nederlandse teams om hulp te vragen. Er waren gisteren nog stemmen en getik onder het gebouw waar hij ligt.
Resistance is futile.
pi_207917709
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Welke foto?
  donderdag 9 februari 2023 @ 07:32:24 #46
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207917762
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 06:43 schreef Seven. het volgende:

[..]
De families hopen de reddingswerkzaamheden te bespoedigen via de media.

De buurman van mijn ouders is vermist, zijn zoon en dochter hebben via social media geprobeerd om Turkse en Nederlandse teams om hulp te vragen. Er waren gisteren nog stemmen en getik onder het gebouw waar hij ligt.
Ik mag toch hopen dat hulpverleners niet op individuele tweets reageren maar hun eigen plan trekken en daar werken waar ze de meeste kansen hebben.

Als hulpverleners massaal zouden reageen op nederlandse hulp-vraag-tweets snap ik waarom twitter uit de lucht is gehaald.

[ Bericht 0% gewijzigd door Speekselklier op 09-02-2023 07:37:39 ]
Tot nooit .......
  donderdag 9 februari 2023 @ 07:54:28 #47
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207917881
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 07:32 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Ik mag toch hopen dat hulpverleners niet op individuele tweets reageren maar hun eigen plan trekken en daar werken waar ze de meeste kansen hebben.

Als hulpverleners massaal zouden reageen op nederlandse hulp-vraag-tweets snap ik waarom twitter uit de lucht is gehaald.
Het kan wel helpend zijn als iemand nog kan zeggen waar hij ligt.

Verder weet ik niet op wat voor manier hulpverleners werken. Wat is ‘waar de meeste kansen zijn’.

Tekenen van leven zouden toch niet genegeerd mogen worden vind ik. Of het nu 1 stem is die ze horen, of 3 stemmen en getik en een filmpje dat online is geplaatst.
Wie dit leest is een lezer van dit
  donderdag 9 februari 2023 @ 07:58:36 #48
292419 NoXia
Productiefoutje
  donderdag 9 februari 2023 @ 07:59:52 #49
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207917903
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 07:54 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Het kan wel helpend zijn als iemand nog kan zeggen waar hij ligt.

Verder weet ik niet op wat voor manier hulpverleners werken. Wat is ‘waar de meeste kansen zijn’.

Tekenen van leven zouden toch niet genegeerd mogen worden vind ik. Of het nu 1 stem is die ze horen, of 3 stemmen en getik en een filmpje dat online is geplaatst.
Het gaat er niet om dat ze op getik en stemmen reageren, dat snap ik. Maar dat ze acteren op nederlandse socialmedia of mensen die in een tvprogramma zitten zou me verbazen.

(Dat was de originele vraag, #36)

[ Bericht 1% gewijzigd door Speekselklier op 09-02-2023 08:06:58 ]
Tot nooit .......
  donderdag 9 februari 2023 @ 08:00:50 #50
292419 NoXia
Productiefoutje
pi_207917907
quote:
9s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:15 schreef YStec het volgende:

[..]
https://afetharita.com/.

Website dat in de roep om hulp van mensen onder de puin in kaart heeft gebracht. Dat zijn dus de mensen die op social media (o.a. Twitter, Instagram, WhatsApp) om hulp hebben gevraagd.

Momenteel 1925 mensen...

En dan nog de vele die de kans niet hebben om hulp te vragen.
Jammer, geen Engels. Kan geen Turks.
  donderdag 9 februari 2023 @ 08:28:10 #51
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207918028
16000 doden nu.. gaat nog wel richting 25000/30000 denk
  donderdag 9 februari 2023 @ 08:31:21 #52
501078 streamjohan
magnum is magnum
pi_207918052
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Genomineerd voor de zesvingerige world press photo midjourney prijs.
  donderdag 9 februari 2023 @ 09:09:18 #53
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207918307
Wel de eerste keer dat ik een AI afbeelding zo rond zie gaan als zijnde echt volgens mij.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207918505
Hoe goed is Erdogan nu voor zn volk?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 09:30:15 #55
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207918521
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 08:28 schreef Ciclon het volgende:
16000 doden nu.. gaat nog wel richting 25000/30000 denk
Jep. We zijn drie dagen verder en het gaat nog met duizenden per dag, de 20.000 wordt zo vandaag al ruim gehaald ;(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 februari 2023 @ 09:30:29 #56
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_207918522
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:29 schreef hoechst het volgende:
Hoe goed is Erdogan nu voor zn volk?
Ik denk dat we daar nu achter gaan komen, maar het is een goede vraag
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 09:30:47 #57
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207918528
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wel de eerste keer dat ik een AI afbeelding zo rond zie gaan als zijnde echt volgens mij.
Maar vrijwel niemand trapt er in toch? Ook onder die tweet zag ik vanmorgen volgens mij allemaal mensen die juist aangaven dat het niet echt was :o
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 februari 2023 @ 09:36:41 #58
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207918590
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wel de eerste keer dat ik een AI afbeelding zo rond zie gaan als zijnde echt volgens mij.
De mensen die de beelden van hele aardbeving als AI beschouwen komen vast nog.
Tot nooit .......
pi_207918769
Geen woorden voor.

twitter
pi_207918801
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:53 schreef polderturk het volgende:
Geen woorden voor.

[ twitter ]
:'(
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207919006
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Ja. Ik heb hier dus helemaal niets mee. Even het perfecte foto'tje maken in een rampgebied.

Van 'echte' reddingsfoto's kan ik wel ontroerd raken.
  donderdag 9 februari 2023 @ 10:52:49 #63
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207919503
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Jep. We zijn drie dagen verder en het gaat nog met duizenden per dag, de 20.000 wordt zo vandaag al ruim gehaald ;(
En die kou zal ook slachtoffers maken van mensen die de aardbeving zelf hebben overleefd maar onderkoeld raken.
  donderdag 9 februari 2023 @ 10:54:49 #64
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207919523
quote:
De oppositie kan zich ook neerleggen bij een nederlaag.. Die witte helmen zijn ook geen zuivere koffie. Worden gelinkt aan Jahbat al Nusra.
pi_207919641
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 06:43 schreef Seven. het volgende:

[..]
De families hopen de reddingswerkzaamheden te bespoedigen via de media.

De buurman van mijn ouders is vermist, zijn zoon en dochter hebben via social media geprobeerd om Turkse en Nederlandse teams om hulp te vragen. Er waren gisteren nog stemmen en getik onder het gebouw waar hij ligt.
Ik heb het over de journalisten die met camera mensen zitten te interviewen die zitten te wachten op telefoon. Draagt geen ene bal bij natuurlijk.
pi_207919642
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

twitter
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:08:18 #67
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207919664
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Maar vrijwel niemand trapt er in toch? Ook onder die tweet zag ik vanmorgen volgens mij allemaal mensen die juist aangaven dat het niet echt was :o
Dat is lastig in te schatten denk ik. Iemand die denkt dat het echt is kijkt ernaar en denkt...ach en gaat verder. Als je ziet dat het nep is reageer je

Maargoed, het is ook vooral door de 6 vingers. Als dat goed was dan trapten er veel meer mensen in denk ik. Er zit wel een soort midjourney 'zweem' overheen (lastig te zeggen wat dat precies is; een soort HDR effect ofzo wat er niet hoort) maar dat herkennen veel minder mensen denk ik.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207919675
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
Artikel:

https://www.nu.nl/aardbev(...)am-haluk-levent.html
Het is koud, het is guur....
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:08:57 #69
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207919677
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 10:10 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ja. Ik heb hier dus helemaal niets mee. Even het perfecte foto'tje maken in een rampgebied.

Van 'echte' reddingsfoto's kan ik wel ontroerd raken.
Het is AI, dus sowieso bestaan deze mensen niet :P (best een mindfuck)
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:11:31 #70
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207919712
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
goed nieuws. 3000 is niet niks
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:14:16 #71
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207919757
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
Kopen is 1 maar ze dan nog gebruiksklaar op de juiste bestemming krijgen...
Verder prima aktie natuurlijk, laat dat duidelijk zijn.,
Tot nooit .......
pi_207920180
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:08 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Het is AI, dus sowieso bestaan deze mensen niet :P (best een mindfuck)
Mwau. Op zich zie je dat vrij duidelijk. Het was AI of fotosoep
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:44:53 #73
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207920200
twitter
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207920208
Dodental gestegen tot 17100 volgens AFP

twitter
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:46:15 #75
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207920220
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:55:41 #76
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207920355
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Ja klopt, te warm is ook weer een groot nadeel.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207920357
De Turkse rockster Haluk Levent roept nu vrijwilligers op om niet meer naar het rampgebied te gaan. Er zijn nu teveel mensen en ze kunnen elkaar in de weglopen.

Wel opgelucht nu dat er genoeg mensen zijn en dat er hulp wordt geboden.

twitter
pi_207920376
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
Dat is natuurlijk fantastisch, maar is dat niet een overheidstaak?
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:02:15 #79
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207920418
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:57 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Dat is natuurlijk fantastisch, maar is dat niet een overheidstaak?
Tsja. Misschien luisteren de Turken beter naar hem :')
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207920446
Nu live op Turkse TV hopen ze een guy uit het puin te halen, die in de keuken was toen de beving plaatsvond.

Op dezelfde zender was er zojuist ook een man die aangaf dat tot op heden geen professioneel hulp met zwaar materieel is gearriveerd en dit was 10 km van het centrum van de provinciehoofdstad van Hatay. Dan weet je wel hoe het ervoor staat voor de veraf gelegen dorpjes.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207920453
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:04 schreef Slayage het volgende:
Nu live op Turkse TV hopen ze een guy uit het puin te halen, die in de keuken was toen de beving plaatsvond.

Op dezelfde zender was er zojuist ook een man die aangaf dat tot op heden geen professioneel hulp met zwaar materieel is gearriveerd en dit was 10 km van het centrum van de provinciehoofdstad van Hatay. Dan weet je wel hoe het ervoor staat voor de veraf gelegen dorpjes.
Je standaard-PI is niet altijd even handig. :P.
pi_207920466
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:57 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Dat is natuurlijk fantastisch, maar is dat niet een overheidstaak?
Elke beetjes helpen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207920476
quote:
3s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:05 schreef YStec het volgende:

[..]
Je standaard-PI is niet altijd even handig. :P.
I know :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:06:42 #84
501078 streamjohan
magnum is magnum
pi_207920479
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:55 schreef polderturk het volgende:
De Turkse rockster Haluk Levent roept nu vrijwilligers op om niet meer naar het rampgebied te gaan. Er zijn nu teveel mensen en ze kunnen elkaar in de weglopen.

Wel opgelucht nu dat er genoeg mensen zijn en dat er hulp wordt geboden.

[ twitter ]
Is dit de zanger van het dom dom dom yes yes yes lied?
pi_207920487
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:06 schreef streamjohan het volgende:

[..]
Is dit de zanger van het dom dom dom yes yes yes lied?
que
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 12:08:37 #86
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207920498
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:08 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Dat is lastig in te schatten denk ik. Iemand die denkt dat het echt is kijkt ernaar en denkt...ach en gaat verder. Als je ziet dat het nep is reageer je

Maargoed, het is ook vooral door de 6 vingers. Als dat goed was dan trapten er veel meer mensen in denk ik. Er zit wel een soort midjourney 'zweem' overheen (lastig te zeggen wat dat precies is; een soort HDR effect ofzo wat er niet hoort) maar dat herkennen veel minder mensen denk ik.
Ah zo. Ik vind het nogal op een tekening lijken :@

Een prima rekening natuurlijk, dat wel :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:08:52 #87
501078 streamjohan
magnum is magnum
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 12:09:51 #88
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207920513
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Wat je straks allemaal nog vindt als je over twee maanden de brokstukken weg aan het takelen bent :X
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:10:08 #89
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207920518
quote:
Zijn naam is anders dus ik denk het niet.
Tot nooit .......
pi_207920519
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Nu op de Turkse tv laten ze een reddingsoperatie zien, dus positief, maar de beste man had/heeft ook een vrouw en kinderen die niet gevonden zijn en mogelijk dood onder het puin liggen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 12:11:30 #91
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207920537
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:04 schreef Slayage het volgende:
Nu live op Turkse TV hopen ze een guy uit het puin te halen, die in de keuken was toen de beving plaatsvond.

Op dezelfde zender was er zojuist ook een man die aangaf dat tot op heden geen professioneel hulp met zwaar materieel is gearriveerd en dit was 10 km van het centrum van de provinciehoofdstad van Hatay. Dan weet je wel hoe het ervoor staat voor de veraf gelegen dorpjes.
Daar staan wellicht wel minder hoge gebouwen, dus relatief misschien wat minder slachtoffers.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_207920605
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:55 schreef polderturk het volgende:
De Turkse rockster Haluk Levent roept nu vrijwilligers op om niet meer naar het rampgebied te gaan. Er zijn nu teveel mensen en ze kunnen elkaar in de weglopen.

Wel opgelucht nu dat er genoeg mensen zijn en dat er hulp wordt geboden.

[ twitter ]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
pi_207920610
https://youtube.com/shorts/ftRnGMbJ710?feature=share

Haluk in Gaziantep in betere tijden :'(
-nee-
pi_207920621
Mijn moeder sprak eerder op de dag een vriendin van haar die een paar dagen voor de aardbeving terug naar Nederland was gekomen. Blijkt nu dat het gebouw waar zij dus in verbleef is ingestort. De meeste buren schijnen omgekomen te zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207920756
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:17 schreef YStec het volgende:

[..]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
Bepaalde culturele dingen veranderen is niet makkelijk. Wat dat betreft maakt het weinig uit welke pipo aan het roer is in Ankara. En wat nooit en te nimmer zal veranderen is dat Turkije in een aardbeving zone zit. Als de aardbeving maar krachtig genoeg is maakt het vrij weinig uit hoe goed je woning is of hoe goed georganiseerd je reddingsteams zijn. Kijk naar Hatay, vanwege de ligging zijn ze nu de Sjaak.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:34:19 #96
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207920826
twitter


Deze is hartverwarmend.
Wie dit leest is een lezer van dit
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:35:56 #97
501078 streamjohan
magnum is magnum
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:38:28 #98
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207920867
Dit is kwa slachtoffers op dit moment na Banda Atjeh (& Thailand, India etc.) en Haiti de grootste aardbeving sinds 2000.
pi_207920869
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:17 schreef YStec het volgende:

[..]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
Mensen in Turkije worden al dik 20 jaar gebrainwashed. Ik heb de hoop allang opgegeven met mensen die pro-Erdogan stemmen.

En volgens mij zijn de mensen bij de oppositie ook tevreden met hoe alles gaat. Kemal Kilicdaroglu gaat in nog geen 100 jaar de verkiezingen winnen.

Die vind het wel prima om af en toe tegen gas te geven en een beetje te bekvechten met Erdogan zolang hij zijn eigen positie bij de CHP mag houden.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 12:39:35 #100
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207920884
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:28 schreef Slayage het volgende:
Als de aardbeving maar krachtig genoeg is maakt het vrij weinig uit hoe goed je woning is
Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Er is echt wel op een manier te bouwen waarbij een aardbeving van 7-8 niet voor duizenden slachtoffers zorgt.

Alleen kost dat geld, want dan niet in de zakken van de politici en dergelijken kan verdwijnen, dus dat gaat nooit gebeuren.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:39:49 #101
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207920886
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:38 schreef KrAlex het volgende:

[..]
Mensen in Turkije worden al dik 20 jaar gebrainwashed. Ik heb de hoop allang opgegeven met mensen die pro-Erdogan stemmen.

En volgens mij zijn de mensen bij de oppositie ook tevreden met hoe alles gaat. Kemal Kilicdaroglu gaat in nog geen 100 jaar de verkiezingen winnen.

Die vind het wel prima om af en toe tegen gas te geven en een beetje te bekvechten met Erdogan zolang hij zijn eigen positie bij de CHP mag houden.
Stelde Imamoglu zich niet beschikbaar? Lijkt mij een aardige volks vent. Ik volg hem al een tijdje op IG, mijn Turkse vrienden uit Istanboel zijn lyrisch over hem. Pro-Europees
pi_207920892
In hoeverre gaan de verkiezingen in Turkije eerlijk?
pi_207920943
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:17 schreef YStec het volgende:

[..]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
Helaas kan Turkije kiezen tussen Erdogan en Kılıdaroğlu. Ik heb een schijthekel aan allebei. Muharrem İnce is een betere kandidaat maar hij heeft geen media achter zich. Kılıcdaroğlu heeft 3 tv kanalen achter zich. Erdogan de rest.

Kılıdaroğlu is net zo een dictator als Erdogan. Hij heeft alle oppositie in de partij eruit geknikkerd. Hij heeft zich omringd met jaknikkers en kontelikkers. Hij is al 20 jaar aan de macht binnen de CHP partij. Na 9 verloren verkiezingen wil hij nog steeds niet vertrekken.
pi_207921070
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:39 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Er is echt wel op een manier te bouwen waarbij een aardbeving van 7-8 niet voor duizenden slachtoffers zorgt.

Alleen kost dat geld, want dan niet in de zakken van de politici en dergelijken kan verdwijnen, dus dat gaat nooit gebeuren.
Japan toont makkelijk aan dat het mogelijk is.

https://en.wikipedia.org/(...)in_Japan#Earthquakes.

Aantal aardbevingen boven de 7.0 Mw en aantal doden sinds 2010:
- 2022: 1 aardbeving, 4 doden (7,3 Mw).
- 2021: 2 aardbeving en, 1 dode (7,0 Mw, 7,1 Mw).
- 2016: 1 aardbeving, 41 doden (7,0 Mw).
- 2015: 1 aardbeving, 0 doden (7,8 Mw).
- 2013: 1 aardbeving, 0 doden (7,1 Mw).
- 2012: 1 aardbeving, 3 doden (7,3 Mw).
- 2011: 5 aardbevingen, 19,769 deaths doden (7,0 Mw, 7,1 Mw, 7,1 Mw, 7,2 Mw, 9,1 Mw).
- 2010: 2 aardbeving, 1 dode (7,0 Mw, 7,4 Mw).

En die ene grote van 2011 was de 4de heftigste aardbeving sinds 1900, en werd verergerd door de tsunami die erna kwam.

Je kunt je inderdaad nooit volledig bewapenen tegen aardbevingen, maar het is wel heel erg goed mogelijk om het dodenaantaal heel erg laag te houden.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 12:58:07 #105
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207921082
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:57 schreef YStec het volgende:

[..]
Japan toont makkelijk aan dat het mogelijk is.

https://en.wikipedia.org/(...)in_Japan#Earthquakes.

Aantal aardbevingen boven de 7.0 Mw en aantal doden sinds 2010:
- 2022: 1 aardbeving, 4 doden (7,3 Mw).
- 2021: 2 aardbeving en, 1 dode (7,0 Mw, 7,1 Mw).
- 2016: 1 aardbeving, 41 doden (7,0 Mw).
- 2015: 1 aardbeving, 0 doden (7,8 Mw).
- 2013: 1 aardbeving, 0 doden (7,1 Mw).
- 2012: 1 aardbeving, 3 doden (7,3 Mw).
- 2011: 5 aardbevingen, 19,769 deaths doden (7,0 Mw, 7,1 Mw, 7,1 Mw, 7,2 Mw, 9,1 Mw).
- 2010: 2 aardbeving, 1 dode (7,0 Mw, 7,4 Mw).

En die ene grote van 2011 was de 4de heftigste aardbeving sinds 1900, en werd verergerd door de tsunami die erna kwam.

Je kunt je inderdaad nooit volledig bewapenen tegen aardbevingen, maar het is wel heel erg goed mogelijk om het dodenaantaal heel erg laag te houden.
Ja, precies. Maar helaas voor Turkije is dat in een land als Japan allemaal wat haalbaarder dan in al die landen waar alles en iedereen - van overheid tot aannemers - corrupt tot op het bot is ;(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_207921089
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:46 schreef polderturk het volgende:

[..]
Helaas kan Turkije kiezen tussen Erdogan en Kılıdaroğlu. Ik heb een schijthekel aan allebei. Muharrem İnce is een betere kandidaat maar hij heeft geen media achter zich. Kılıcdaroğlu heeft 3 tv kanalen achter zich. Erdogan de rest.

Kılıdaroğlu is net zo een dictator als Erdogan. Hij heeft alle oppositie in de partij eruit geknikkerd. Hij heeft zich omringd met jaknikkers en kontelikkers. Hij is al 20 jaar aan de macht binnen de CHP partij. Na 9 verloren verkiezingen wil hij nog steeds niet vertrekken.
Heel erg jammer dat het alternatief dan ook niks is. Was een mooi moment geweest om hem eruit te knikkeren.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207921101
Het alternatief is meral akşener
pi_207921122
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:46 schreef polderturk het volgende:

[..]
Helaas kan Turkije kiezen tussen Erdogan en Kılıdaroğlu. Ik heb een schijthekel aan allebei. Muharrem İnce is een betere kandidaat maar hij heeft geen media achter zich. Kılıcdaroğlu heeft 3 tv kanalen achter zich. Erdogan de rest.

Kılıdaroğlu is net zo een dictator als Erdogan. Hij heeft alle oppositie in de partij eruit geknikkerd. Hij heeft zich omringd met jaknikkers en kontelikkers. Hij is al 20 jaar aan de macht binnen de CHP partij. Na 9 verloren verkiezingen wil hij nog steeds niet vertrekken.
Kilicdaroglu zit er iets minder...

Het zijn allemaal zetelliefhebbers in Turkije.

- Erdoğan (AKP) is al sinds 2001 de partijleider (zij het onder andere benamingen).
- Kılıdaroglu (CHP) sinds 2010.
- Baheli (MHP) sinds 1997.
- Akşener sinds de oprichting van de İYİ in 2017. Die partij is afgesplitst van de MHP, en doet het op zich goed (kiesdrempel gehaald).

Kilicdaroglu heeft in al die jaren inderdaad nooit een verkiezing gewonnen. Enorm belachelijk dat hij niet aftreedt, en daarmee gewoon Erdogan helpt door een zwakke oppositie te vormen.
pi_207921224
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:59 schreef koos_vriendloos het volgende:
Het alternatief is meral akşener
Das ook iemand die in de politiek zit sinds de jaren 90, dus niet echt vers bloed :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 13:23:38 #110
8781 crew  Frutsel
pi_207921359
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:58 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Ja, precies. Maar helaas voor Turkije is dat in een land als Japan allemaal wat haalbaarder dan in al die landen waar alles en iedereen - van overheid tot aannemers - corrupt tot op het bot is ;(
Wat ook van belang is is de grond waarop gebouwd wordt. Klei? Steen? Zand? Etc.. etc
kan van grote invloed zijn op de schade.
pi_207921378
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:10 schreef Slayage het volgende:

[..]
Das ook iemand die in de politiek zit sinds de jaren 90, dus niet echt vers bloed :')
Hoeft van mij ook niet als het maar geen linkse bloedzuiger is als kemal
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 13:24:45 #112
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207921381
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:23 schreef Frutsel het volgende:

[..]
Wat ook van belang is is de grond waarop gebouwd wordt. Klei? Steen? Zand? Etc.. etc
kan van grote invloed zijn op de schade.
Dat ook zeker, hoewel ik me in kan denken dat met genoeg geld (en wil) ook wel voor diverse grondsoorten dingen te ontwikkelen zijn. Maar goed, dat is natuurlijk een meerjarenplan, zo niet een meerdecenniaplan, als men berhaupt de wil zou hebben om dat te doen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_207921600
Officile aantal doden in Turkije kennelijk 14.351
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 13:41:46 #114
8781 crew  Frutsel
pi_207921638
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:24 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Dat ook zeker, hoewel ik me in kan denken dat met genoeg geld (en wil) ook wel voor diverse grondsoorten dingen te ontwikkelen zijn. Maar goed, dat is natuurlijk een meerjarenplan, zo niet een meerdecenniaplan, als men berhaupt de wil zou hebben om dat te doen.
https://www.ewmagazine.nl(...)urken-fataal-921911/

Zie link - meeste geld lijkt verdwenen te zijn. (als dat klopt)

Maar inderdaad kun je dan investeren maar de vraag is of dat overal zou gebeuren.
Ze verwachten ook al jaren een klapper bij Istanbul dus geen idee hoe het daar de afgelopen decennia is gegaan qua bouwvoorschriften etc.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 13:43:50 #115
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207921663
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:41 schreef Frutsel het volgende:
Maar inderdaad kun je dan investeren maar de vraag is of dat overal zou gebeuren.
Ik vrees dat dat de vraag niet eens is, dat gaat niet gebeuren. Ik doelde ook meer op de mogelijkheid dat het kn, maar ik geloof er niks van dat het gaat gebeuren, helaas.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_207921752
Weet niet wat het is maar die aardbeving doet mij eigenlijk niks. Lastig te verklaren maar met de oorlog in Oekrane heb ik meer
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:50:16 #117
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207921766
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:58 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Ja, precies. Maar helaas voor Turkije is dat in een land als Japan allemaal wat haalbaarder dan in al die landen waar alles en iedereen - van overheid tot aannemers - corrupt tot op het bot is ;(
Zat even te lezen over Japan zijn geschiedenis met aardbevingen. Beetje offtopic maar interessant om te lezen. Dit jaar 100 jaar geleden trouwens dat ze daar de grote klapper hadden met meer dan 100.000 doden.

(daarna ging men nog honderden Koreanen afslachten omdat er geruchten rondgingen dat ze misschien tot verzet zouden komen.)

https://en.wikipedia.org/wiki/1923_Great_Kant%C5%8D_earthquake
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207921767
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:49 schreef plesner het volgende:
Weet niet wat het is maar die aardbeving doet mij eigenlijk niks. Lastig te verklaren maar met de oorlog in Oekrane heb ik meer
Ik kan het wel verklaren. De mensen in oekraine zijn wit en de meeste turken zijn dat niet
  donderdag 9 februari 2023 @ 13:51:31 #119
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207921782
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:50 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Ik kan het wel verklaren. De mensen in oekraine zijn wit en de meeste turken zijn dat niet
Mwah. Je kan het ook zien als natuurramp versus manmade leed. Eerste is erg maar wel een beetje zo van, zo is de planeet. Sowieso ook een eenmalige klap, terwijl oorlog een jarenlang verhaal is.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207921813
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207921844
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:24 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Hoeft van mij ook niet als het maar geen linkse bloedzuiger is als kemal
Kılıdaroğlu heeft in de partij van Ataturk ook nog eens de Kemalisten vervangen door Islamisten, Ataturk haters en extreem linkse types als Bekaroğlu, Tanrıkulu, Kaftancıoğlu, Sarıbal etc.

Oud-AKP'er en CHP parlementarir Bekaroğlu heeft Ataturk kafir (ongelovige) en fasist genoemd :')

En dat in de partij van Ataturk. En Kılıdaroğlu heeft er niks van gezegd.

Heel veel CHP aanhangers hebben een hekel aan Kılıdaroğlu en vertrouwen hem niet.
pi_207921870
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:49 schreef plesner het volgende:
Weet niet wat het is maar die aardbeving doet mij eigenlijk niks. Lastig te verklaren maar met de oorlog in Oekrane heb ik meer
Je associeert je waarschijnlijk meer met Oekrane dan met Turkije. Associatie zorgt voor empathie. Empathie zorgt voor gedrag. Check ijsberg model van McLeland ook.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207921901
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:51 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Mwah. Je kan het ook zien als natuurramp versus manmade leed. Eerste is erg maar wel een beetje zo van, zo is de planeet. Sowieso ook een eenmalige klap, terwijl oorlog een jarenlang verhaal is.
Oorlog is helaas net zo natuurlijk. Genoeg diersoorten die gezamelijk ten strijde trekken. Fucking hell ik zag een keer dat chimpansees de kinderen van hun vijanden aten nadat de "oorlog" gewonnen was.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207922050
quote:
Giro555 heeft inmiddels ruim 9 miljoen euro ontvangen. De Samenwerkende Hulporganisaties openden dinsdag Giro555 om de slachtoffers van de aardbevingen in Syri en Turkije te helpen.
pi_207922071
Twitter account van Assad.

twitter
pi_207922229
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Wat doet hij zelf voor zijn volk dat leeft in oppositie gebied?
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_207922316
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Aldus onze mensen mens :')
-nee-
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 14:21:22 #128
8781 crew  Frutsel
pi_207922325
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
ASK RUSSIAA!!!
  donderdag 9 februari 2023 @ 14:24:07 #129
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207922382
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Dat land heeft een sterke leider nodig. Het land is door het westen en Turkije verscheurd. Schitterend en enigszins welvarend land voor de burgeroorlog.
pi_207922384
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Wat een aasgier is die vent. Zelf alle contact onmogelijk maken, jarenlang ons demoniseren en nu is hij te trots om berhaupt op hulp te vragen en dat is dan ook weer de schuld van de ander.
pi_207922417
Hebben jullie het 8 jarige meisje gezien die is gered? Ze zei dat haar kleine broertje nog maar klein is en dood kan gaan en dat hij naast haar lag.
Weet niet of haar broertje gered is. ;(
-nee-
  Moderator / Redactie Sport donderdag 9 februari 2023 @ 14:25:38 #132
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_207922418
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:39 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Stelde Imamoglu zich niet beschikbaar? Lijkt mij een aardige volks vent. Ik volg hem al een tijdje op IG, mijn Turkse vrienden uit Istanboel zijn lyrisch over hem. Pro-Europees
Imamoglu wordt van alle kanten tegengewerkt. Heeft een dikke straf boven zijn kop hangen omdat die zogenaamd iemand had "uitgescholden".
  donderdag 9 februari 2023 @ 14:28:51 #133
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207922480
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:25 schreef Evenstar het volgende:

[..]
Imamoglu wordt van alle kanten tegengewerkt. Heeft een dikke straf boven zijn kop hangen omdat die zogenaamd iemand had "uitgescholden".
Echt triest ja. Heeft als Burgermeester van Istanboel bijna net zo veel volgers op IG als president Erdogan. 7.2m om 10.4m volgers. Ja het is slechts social media, maar toch zegt het wel iets. Erdogan is bang
  Moderator / Redactie Sport donderdag 9 februari 2023 @ 14:33:38 #134
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_207922561
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:28 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Echt triest ja. Heeft als Burgermeester van Istanboel bijna net zo veel volgers op IG als president Erdogan. 7.2m om 10.4m volgers. Ja het is slechts social media, maar toch zegt het wel iets. Erdogan is bang
Ook in Istanbul is die constant aan het lijntje gehouden. Hij heeft er relatief weinig voor elkaar gekregen, omdat de rest gewoon niet wil meewerken en de overheid gewoon minder geld beschikbaar maakt. Erdogan is inderdaad bang voor İmamoğlu, want hij weet hoe populair hij is onder de gematigde bevolking.

Het is wel echt waar dat de oppositie het verder allemaal wel prima lijkt te vinden. Turkije, afgebrokkeld tot op het bot, maar ze blijven gewoon zitten, ze blijven gewoon lullen en ze krijgen nul komma niks voor elkaar.

Had de hoop dat Imamoglu iets zou kunnen doen, maar als ik zie hoeveel moeite hij moet doen dan gaat dat ook nooit opschieten. Erdogan zal dit gebeuren ook wel weer dusdanig verdraaien dat alleen hij Turkije hier uit kan redden ofzo .....
  donderdag 9 februari 2023 @ 14:42:06 #135
492145 Rupibma
Niet meer actief
pi_207922678
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:24 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Hoeft van mij ook niet als het maar geen linkse bloedzuiger is als kemal
Misschien iets meer in de inhoud verdiepen. Chp is absoluut niet links.
pi_207922699
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:42 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Misschien iets meer in de inhoud verdiepen. Chp is absoluut niet links.
:') :') :') :')
pi_207922837
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:24 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Wat een aasgier is die vent. Zelf alle contact onmogelijk maken, jarenlang ons demoniseren en nu is hij te trots om berhaupt op hulp te vragen en dat is dan ook weer de schuld van de ander.
Hij heeft 600.000 burgers gedood. Steden en ziekenhuizen platgebombardeerd. Nu doet hij alsof hij om mensen geeft
  donderdag 9 februari 2023 @ 15:03:16 #138
501078 streamjohan
magnum is magnum
pi_207922912
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:25 schreef Selenophilia het volgende:
Hebben jullie het 8 jarige meisje gezien die is gered? Ze zei dat haar kleine broertje nog maar klein is en dood kan gaan en dat hij naast haar lag.
Weet niet of haar broertje gered is. ;(
Zijn wel meerdere kleine kinderen overleden helaas.
pi_207922917
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:03 schreef streamjohan het volgende:

[..]
Zijn wel meerdere kleine kinderen overleden helaas.
Joh
-nee-
pi_207922964
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:56 schreef polderturk het volgende:

[..]
Hij heeft 600.000 burgers gedood. Steden en ziekenhuizen platgebombardeerd. Nu doet hij alsof hij om mensen geeft
Jij bent inderdaad wel van de nummertjes.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2023 15:09:55 ]
pi_207923003
quote:
Nederland stuurt transportvliegtuig van Defensie naar rampgebied
Het ministerie van Defensie stuurt een C-130 transportvliegtuig naar het getroffen gebied in Turkije. Minister Ollongren van Defensie heeft in de Tweede Kamer gezegd dat op dit moment de laatste voorbereidingen getroffen worden, zodat het toestel morgenochtend kan vertrekken.

De C-130 zal gebruikt worden voor het transport van gewonden. Die kunnen dan vanuit het rampgebied naar andere plekken in Turkije worden gebracht. Er gaat ook medisch personeel mee met het vliegtuig.

Volgens Ollongren reageert ons land daarmee op een verzoek van de Turkse regering. Ze wees erop dat er ook bij Defensie mensen werken die familie en vrienden door de aardbevingen hebben verloren.
  donderdag 9 februari 2023 @ 15:14:29 #142
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207923018
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 07:32 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Ik mag toch hopen dat hulpverleners niet op individuele tweets reageren maar hun eigen plan trekken en daar werken waar ze de meeste kansen hebben.

Als hulpverleners massaal zouden reageen op nederlandse hulp-vraag-tweets snap ik waarom twitter uit de lucht is gehaald.
Tja, wat zou jij doen als je vader onder het puin ligt?
Resistance is futile.
pi_207923033
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:41 schreef Frutsel het volgende:

[..]
https://www.ewmagazine.nl(...)urken-fataal-921911/

Zie link - meeste geld lijkt verdwenen te zijn. (als dat klopt)

Maar inderdaad kun je dan investeren maar de vraag is of dat overal zou gebeuren.
Ze verwachten ook al jaren een klapper bij Istanbul dus geen idee hoe het daar de afgelopen decennia is gegaan qua bouwvoorschriften etc.
Bah wat een schijtvolk, Erdogan met zijn AK-partij. Maar kennelijk krijgen de Turken de leider die ze verdienen, waarom zit die kerel anders zo lang in het zadel?
  donderdag 9 februari 2023 @ 15:19:44 #144
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207923058
quote:
9s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:14 schreef Seven. het volgende:

[..]
Tja, wat zou jij doen als je vader onder het puin ligt?
Treuren, bedenken of ik iets kan doen.

Maar ik denk niet dat ik de pers of social media ga opzoeken. Ik geloof niet dat dat helpt.
Tot nooit .......
  donderdag 9 februari 2023 @ 15:20:00 #145
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207923061
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef Nebelwerfer het volgende:

[..]
Ik heb het over de journalisten die met camera mensen zitten te interviewen die zitten te wachten op telefoon. Draagt geen ene bal bij natuurlijk.
En toch heeft de buurvrouw een telefonisch interview gegeven. En tijdens het interview kwam het nieuws dat haar schoonvader en zwager dood gevonden zijn.

Ik denk wel dat het bijdraagt. De getroffenen voelen zich hier blijkbaar door gesteund. En ik als genteresseerde buitenstaander vind het ook nieuwswaardig. Al snap ik dat het een relatief kleine groep lezers is die op persoonlijke basis een interesse heeft.

Ondertussen buiten de media om wel hoopvolle updates over de buurman.
Resistance is futile.
  donderdag 9 februari 2023 @ 15:21:19 #146
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207923073
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:19 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Treuren, bedenken of ik iets kan doen.

Maar ik denk niet dat ik de pers of social media ga opzoeken. Ik geloof niet dat dat helpt.
Ik denk dat je je helemaal niet voor kan stellen hoe je zou reageren. Overigens is de rest van het gezin gisteren naar Turkije gevlogen. Dat lees je dan ook weer in zulke interviews.
Resistance is futile.
pi_207923090
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Alsof hij ook maar enige liefde heeft voor zijn eigen bevolking. Al jaren worden Syrische steden platgegooid door zijn troepen met random bombardementen en de hulp dat ze krijgen wordt grotendeels onder de eigen trouwe bevolking verdeeld terwijl de test van het land mag stikken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 9 februari 2023 @ 15:24:37 #148
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207923104
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:21 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ik denk dat je je helemaal niet voor kan stellen hoe je zou reageren. Overigens is de rest van het gezin gisteren naar Turkije gevlogen. Dat lees je dan ook weer in zulke interviews.
ik zeg toch ook hoe ik DENK te reageren. Communiceren via media en socialemedia zit niet zo in mijn aard.

[ Bericht 1% gewijzigd door Speekselklier op 09-02-2023 15:56:20 ]
Tot nooit .......
pi_207923106
Totaal 20.000 doden nu
pi_207923115
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:42 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Misschien iets meer in de inhoud verdiepen. Chp is absoluut niet links.
CHP is een zuster partij van de partij van de arbeid. Voor Nederlandse standaarden zijn ze nauwelijks links te noemen, maar die vergelijking is mank.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207923154
Weer wat geleerd vandaag. :')

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207923183
Nu we het hebben over de ataturk dam. Hoop dat dat ding onmiddelijk word geinspecteerd
  donderdag 9 februari 2023 @ 15:43:50 #153
492145 Rupibma
Niet meer actief
pi_207923269
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:25 schreef Slayage het volgende:

[..]
CHP is een zuster partij van de partij van de arbeid. Voor Nederlandse standaarden zijn ze nauwelijks links te noemen, maar die vergelijking is mank.
Ja ok, ze zijn niet rechts. Het midden is prima.
pi_207923271
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:24 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
ik zeg toch ook hoe ik DENK te reageren. Media en socialemedia zit niet zo in mijn aard.
Voor de zekerheid dan maar altijd een kaartje met een postzegel op zak hebben dan.
-nee-
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:01:28 #155
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207923460
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:43 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Voor de zekerheid dan maar altijd een kaartje met een postzegel op zak hebben dan.
Warsapp en telefoon zie ik niet als SocialeMedia. Ik bedoel meer al je ellende tonen aan duizenden mensen. Filmpjes van ingestrorte gebouwen en huilende mensen tonen.
Als ik ook hier al die filmpjes/foto's en berichten zie die van Twitter worden gehaald dan ben ik blij dat ik er niet op zit en dat de hele dag voorgeschoteld krijg.
Tot nooit .......
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 16:02:11 #156
8781 crew  Frutsel
pi_207923472
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:28 schreef Slayage het volgende:
Weer wat geleerd vandaag. :')

[ twitter ]
Is wel vaker zo dat dammen voor rotzooi en ellende zorgen.
Is in Nederland ook zo. Amsterdam, Rotterdam en Madurodam
pi_207923502
quote:
99s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:01 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Ik bedoelde communiceren via socialemedia. Als ik ook hier al die filmpjes/foto's en berichten zie die van Twitter worden gehaald dan ben ik blij dat ik er niet op zit en dat de hele dag voorgeschoteld krijg.
Want?
Ik vind het juist een reler beeld geven van de ernst van de situatie ipv een nieuwsberichtje van 30 sec.
-nee-
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:07:28 #158
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207923523
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:04 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Want?
Ik vind het juist een reler beeld geven van de ernst van de situatie ipv een nieuwsberichtje van 30 sec.
Meestal geven de de situatie van een of een paar personen weer. Elke keer weer als ik zo'n filmpje aanklik vraag ik me weer af waarom ik het heb gedaan.
Tot nooit .......
pi_207923598
quote:
99s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:07 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Meestal geven de de situatie van een of een paar personen weer. Elke keer weer als ik zo'n filmpje aanklik vraag ik me weer af waarom ik het heb gedaan.
Ik ben ook helemaal niet van tiktok fb insta en Twitter, maar ik vind toch echt wel dat je oa met zulke situaties er een hoop mee kunt bereiken.
-nee-
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:16:27 #160
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207923633
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:24 schreef koos_vriendloos het volgende:
Totaal 20.000 doden nu
Ja 't gaat rap nu...

Vooral in Syrie is er volgens mij eigenlijk helemaal geen zich op het werkelijk aantal doden. Een paar steden en dorpen worden geholpen maar volgens mij is een groot deel van het rampgebied daar op zichzelf aangewezen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:19:40 #161
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207923675
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:13 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Ik ben ook helemaal niet van tiktok fb insta en Twitter, maar ik vind toch echt wel dat je oa met zulke situaties er een hoop mee kunt bereiken.
Via Twitter aageven waar je opgesloten zit kan ik me nog bedenken. Naar je familie een filmpje dat je ongedeerd bent snap ik ook nog wel.

Maar dan familie die dan de filmpjes gaat rondsturen naar jan en alleman, daar stopt het voor mij.

Maar goed, ontopic weer?
Tot nooit .......
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:19:48 #162
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207923677
Hondje zit tot zijn kop vast in het puin... gelukkig wordt ie gered.

twitter


twitter


[ Bericht 44% gewijzigd door Eyjafjallajoekull op 09-02-2023 16:28:49 ]
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:21:28 #163
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207923705
:{ Deze drone opname had ik nog niet gezien

Sorry voor de dramatische muziek die erbij zit. Beter geluid uitzetten

twitter


twitter


[ Bericht 45% gewijzigd door Eyjafjallajoekull op 09-02-2023 16:27:40 ]
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:30:20 #164
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207923830
Ook een bizar gezicht, de startbaan op het vliegveld heeft duidelijk een punt waarop de aarde samengedrukt werd. De startbaan kwam daar omhoog.

twitter
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207923855
Het ziet er allemaal steeds minder rooskleurig uit.
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:35:11 #166
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207923887
Steeds meer woede op Twitter naar Erdogan toe.
Wie dit leest is een lezer van dit
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 16:37:18 #167
403652 ChevyCaprice
F1-watcher
pi_207923913
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:35 schreef MissButterflyy het volgende:
Steeds meer woede op Twitter naar Erdogan toe.
Vind het allemaal maar makkelijk, lekker alles afschuiven op de regering.
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!)
pi_207923934
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:37 schreef ChevyCaprice het volgende:

[..]
Vind het allemaal maar makkelijk, lekker alles afschuiven op de regering.
Echt zo, tis een enorme natuurramp daar sta je machteloos tegenover
pi_207923936
Allianz doneert 6 miljoen euro
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:41:00 #170
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207923951
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:39 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Echt zo, tis een enorme natuurramp daar sta je machteloos tegenover
Nja, er zou een fonds moeten zijn van 30 miljard dollar voor aardbevingen. Maar dat geld is nergens te bekennen behalve dat je achter erdogan een paleis ziet met 1000 kamers..... dus tsja
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207923977
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:41 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Nja, er zou een fonds moeten zijn van 30 miljard dollar voor aardbevingen. Maar dat geld is nergens te bekennen behalve dat je achter erdogan een paleis ziet met 1000 kamers..... dus tsja
Ik weet hier niets over. maar kan je wel garanderen dat al het aardbevingbestendige werkzaamheden niet in het zuiden van turkije gedaan zouden worden. Er wordt al jaren gehamerd in Turkije dat er een grote aardbeving gaat komen in istanbul.
pi_207923983
Het twitter account van Assad is opgeschort. Hij heeft de regels overtreden.
  donderdag 9 februari 2023 @ 16:43:37 #173
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207923987
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:42 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Ik weet hier niets over. maar kan je wel garanderen dat al het aardbevingbestendige werkzaamheden niet in het zuiden van turkije gedaan zouden worden. Er wordt al jaren gehamerd in Turkije dat er een grote aardbeving gaat komen in istanbul.
Gaat niet om werkzaamheden maar om hulp achteraf. Aka...nu. Dat geld zou NU vrij moeten komen. Maar het is nergens te bekennen. Maarja, blijkbaar was er bij een vorige (kleinere) aardbeving dezelfde discussie.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 16:47:41 #174
8781 crew  Frutsel
pi_207924030
'Experts rekenen met mogelijk 67.000 doden'
https://www.welt.de/vermi(...)cialmedia.socialflow....socialflow_twitter

Wel een Duitstalig artikel maar toch verbaasd me het eigenlijk niet als het wel zo zou zijn...
Is wel het zwartste scenario.
pi_207924068
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:37 schreef ChevyCaprice het volgende:

[..]
Vind het allemaal maar makkelijk, lekker alles afschuiven op de regering.
De regering heeft aan alle kanten steken laten vallen. Er is gewoon simpelweg niet adequaat gereageerd.

Nog eventjes los van het feit dat de regeringspartij al 20 jaar aan de leiding is. Dat is wat anders dan elk 5 jaar een andere samenstelling van partijen waardoor je naar elkaar kunt wijzen of zo. De AKP-regering is de enige partij geweest die de afgelopen 20 jaar de keuzes heeft gemaakt. Ook wat betreft de wet- en regelgeving wat betreft het bouwen en keuren van huizen. Ook omdat deze regering dus al jaren aangeeft van alles gebouwd te hebben (infrastructuur) en de credits daarvoor graag ontvangt - dan krijg je het ook terug wanneer het misgaat.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2023 17:02:25 ]
pi_207924077
https://www.rtlnieuws.nl/(...)-liveblog-rtl-nieuws

Tussenstand opbrengst Giro555 voor Turkije en Syri 9 miljoen

De voorlopige opbrengst op Giro555 voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syri is ruim 9 miljoen euro. De landelijke actie is bedoeld om geld in te zamelen voor noodhulp als onderdak, kleding, medische zorg en voedsel voor de getroffenen. Het aantal doden in Turkije en Syri door de zware aardbevingen van maandag is inmiddels gestegen tot ruim 19.000.

In heel het land zijn mensen volop bezig met inzamelacties om Giro555 te steunen", zegt actievoorzitter Michiel Servaes. "We zien grote betrokkenheid van zoveel Nederlanders, dat is heel bijzonder om te zien."

Volgende week woensdag is een landelijke actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving, waarbij ook de landelijke en regionale media zijn betrokken.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_207924106
twitter
pi_207924114
Je hele familie dood vanaf het moment dat je geboren wordt. :((
pi_207924300
quote:
99s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:19 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Via Twitter aageven waar je opgesloten zit kan ik me nog bedenken. Naar je familie een filmpje dat je ongedeerd bent snap ik ook nog wel.

Maar dan familie die dan de filmpjes gaat rondsturen naar jan en alleman, daar stopt het voor mij.

Maar goed, ontopic weer?

Nou ehh zo offtopic is het niet, het gaat toch over gebruik sociale media met betrekking tot dit natuurramp net als dat men het over politiek heeft?

Ik kan mij daar best wat bij voorstellen, het is een schreeuw om hulp. En sws oordelen over hoe mensen zich gedragen tijdens een ramp vind ik wel erg makkelijk zo lekker veilig warmpjes met je volle maagje. Anyway
-nee-
pi_207924328
Beter doneer je de vrijwillige helden van Ahbap ipv giro555. Laatste leggen nog eens uit dat ze daar ook nog de directeur en personeel mee moeten betalen met vakantiegeld en al :')
-nee-
pi_207924351

human been :')
controle :')
pi_207924507
twitter
pi_207924663
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:43 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Ja ok, ze zijn niet rechts. Het midden is prima.
Sorry het midden in Turkije is bezet door de AKP :P daarom zijn ze zo succesvol, Erdogan en co. hebben het grote Turkse midden verenigd ;)

Links/rechts splitsing in Turkije is grotendeels als volgt:

Links: CHP / HADEP (Koerden) , midden AKP, rechts MHP /iyi

Turks links rechts kan je niet vergelijken met links rechts in Nederland. In links Turkije (CHP)!wordt gepropageerd om alle Syrirs te deporteren naar Syri . "Niet omdat we niet houden van de Syrirs, ze zijn immers onze broeders, maar omdat we denken dat ze in Syri gelukkiger zullen zijn" om maar eens de leider van de CHP te citeren. Dit soort uitspraken zie je links Nederland niet doen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207924692
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:30 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Ook een bizar gezicht, de startbaan op het vliegveld heeft duidelijk een punt waarop de aarde samengedrukt werd. De startbaan kwam daar omhoog.

[ twitter ]
Weten we meteen waar de breuklijn ligt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207924716
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:47 schreef Frutsel het volgende:
'Experts rekenen met mogelijk 67.000 doden'
https://www.welt.de/vermi(...)cialmedia.socialflow....socialflow_twitter

Wel een Duitstalig artikel maar toch verbaasd me het eigenlijk niet als het wel zo zou zijn...
Is wel het zwartste scenario.
Als ze nu al op 20.000 doden zitten is 67.000 niet zon heel gek getal
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207924737
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 17:12 schreef koos_vriendloos het volgende:
[ afbeelding ]
human been :')
controle :')
Mooi handschrift wel.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207924788
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 17:39 schreef Slayage het volgende:

[..]
Sorry het midden in Turkije is bezet door de AKP :P daarom zijn ze zo succesvol, Erdogan en co. hebben het grote Turkse midden verenigd ;)

Links/rechts splitsing in Turkije is grotendeels als volgt:

Links: CHP / HADEP (Koerden) , midden AKP, rechts MHP /iyi

Turks links rechts kan je niet vergelijken met links rechts in Nederland. In links Turkije (CHP)!wordt gepropageerd om alle Syrirs te deporteren naar Syri . "Niet omdat we niet houden van de Syrirs, ze zijn immers onze broeders, maar omdat we denken dat ze in Syri gelukkiger zullen zijn" om maar eens de leider van de CHP te citeren. Dit soort uitspraken zie je links Nederland niet doen :P
Nederlands is meer 'links-rechts', Tuekije is meer 'progressief-conservatief'.
pi_207924845
twitter


twitter


twitter


Parlementarirs (3 van de 4 grote partijen) doneren 1 maandsalaris.

De MHP zal vast ook wel volgen.
pi_207924874
twitter


twitter


Alle scholen in Turkije hebben 'vakantie' tot en met 20 februari.

Opening van universiteiten is voor onbepaalde tijd opgeschort.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2023 17:56:19 ]
pi_207924878
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 17:49 schreef YStec het volgende:

[..]
Nederlands is meer 'links-rechts', Tuekije is meer 'progressief-conservatief'.
Ook daarin gaat de vergelijking niet op in Turkije. HDP is progressief zeker, die doen zelfs aan LGBTQ politiek. CHP met hun eeuwige Atatrk gezever is conservatief. Wat dat betreft zelfs fundamentalistisch te noemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207924907
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 17:56 schreef Slayage het volgende:

[..]
Ook daarin gaat de vergelijking niet op in Turkije. HDP is progressief zeker, die doen zelfs aan LGBTQ politiek. CHP met hun eeuwige Atatrk gezever is conservatief. Wat dat betreft zelfs fundamentalistisch te noemen.
Ja, er zijn altijd bepaalde punten waardoor partijen aan de andere kant van het spectrum vallen. De PVV heeft links punten, terwijl ze over algemeen rechts worden gezien.

Over het algemeen is CHP progressief. HDP is een rare, daar ze progressief zijn maar de kiezers die ze aanspreken vooral conservatief (de Koerden).

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2023 18:02:06 ]
  donderdag 9 februari 2023 @ 18:40:03 #192
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207925476
_O_ bij Nederland wisten ze kennelijk niet om hoeveel man het ging :P

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207925491
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 18:41 schreef Slayage het volgende:
_O_ bij Nederland wisten ze kennelijk niet om hoeveel man het ging :P

[ twitter ]
Toch mooi. Die massale, internationale hulp. Hoopgevend.
pi_207925494
Drugs valt niet onder hulpgoederen. :{

twitter
pi_207925532
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 18:42 schreef Nober het volgende:
Drugs valt niet onder hulpgoederen. :{

[ twitter ]
Er zijn bronnen die uitwijzen dat het assad-regime zich verrijken met drugs.
pi_207925668
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 18:45 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Er zijn bronnen die uitwijzen dat het assad-regime zich verrijken met drugs.
Dat doen ze middels captagon export vanuit Syri. Dus die vlieger gaat niet op.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207925679
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 18:54 schreef Slayage het volgende:

[..]
Dat doen ze middels captagon export vanuit Syri. Dus die vlieger gaat niet op.
Misschien een probeerseltje?
  donderdag 9 februari 2023 @ 18:57:00 #199
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207925704
quote:
Alleen jammer dat het eindigt met gebrekkige cordinatie en ongeduldige vrachtwagenchauffeurs die hun lading snel gelost willen hebben. Het heeft geen zin om verzamelpakketten te sturen waar van alles in zit behalve datgene wat je net nodig hebt, zoals dekens, badjassen, handdoeken, winterkleding, etc.

twitter

twitter
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_207925837
quote:
9s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:54 schreef koos_vriendloos het volgende:
Je hele familie dood vanaf het moment dat je geboren wordt. :((
Zo Sneu :'( 'Voordeel" is wel dat er waarschijnlijk genoeg mensen zijn die haar willen adopteren
No bitch to me
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')