abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207914244


quote:
Zware aardbeving in zuiden van Turkije, vlak bij Syrische grens

In het zuiden van Turkije is vannacht een zware aardbeving geweest, meldt onder meer het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en Rampenbestrijding op Twitter. De beving had een kracht van 7,8.

Het epicentrum lag op enkele tientallen kilometers ten noordwesten van Gaziantep, waar zo'n 2 miljoen mensen wonen. De Turkse stad ligt niet ver van de grens met Syri. Ook daar zouden mensen de beving hebben gevoeld. Hetzelfde geldt voor nabijgelegen landen als Libanon, Cyprus en Isral.

Op sociale media gaan beelden rond van ingestorte gebouwen. Ook melden meerdere mensen op Twitter dat er nog steeds naschokken zijn. Over gewonden en schade is nog niets bekendgemaakt.

https://nos.nl/artikel/24(...)k-bij-syrische-grens
twitter


twitter


Update Maandagmiddag 06 Februari - 12.00 uur

quote:
Turkije en Syri opnieuw getroffen door zware aardbeving en naschokken
Inmiddels wordt ook een nieuwe beving gemeld in het midden van Turkije. Volgens het EMSC gaat het om een beving met een kracht van 7.7, gevolgd door een naschok met een kracht van 6. Het epicentrum zou noordelijker liggen dan bij de eerdere aardbeving.

Turkije en Syri werden afgelopen nacht opgeschrikt door een beving met een kracht van 7.8. Die beving heeft inmiddels meer dan veertienhonderd slachtoffers geist.
quote:
Rode Kruis opent Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syri

Het Rode Kruis begint een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syri. Mensen kunnen geld geven via Giro 7244, meldt de hulporganisatie.
Volg de laatste ontwikkelingen rond de aardbeving in Turkije en Syri in ons liveblog.

In het grensgebied van Turkije en Syri vond in de nacht van zondag op maandag een eerste zware aardbeving plaats, met een kracht van 7,8. Vele (zware) naschokken volgden, met als hoogtepunt een nieuwe, zware aardbeving deze maandagochtend. Die beving had een kracht van 7,6.

Volgens reddingswerkers en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn zo'n drieduizend gebouwen verwoest. Zeker 6.500 mensen raakten gewond. Het officile dodental schommelt rond de 1.500. Autoriteiten vrezen dat het aantal snel zal oplopen, omdat er nog veel mensen onder het puin liggen.

Zo'n negenduizend reddingswerkers zoeken in Turkije naar overlevenden van de bevingen. Volgens Erdogan hebben al 45 landen hulp aangeboden. Zo heeft de EU tien specialistische teams toegezegd. Ook Nederland zegt hulpverleners en speurhonden te sturen.

twitter


https://twitter.com/ragipsoylu/status/1622564687907889152

Update Dinsdagochtend 07 februari - 10.00 uur

quote:
Bijna 5000 doden in Syri en Turkije
In de gebieden in Syri die door de regering worden gecontroleerd, zijn zeker 812 mensen omgekomen als gevolg van de twee aardbevingen en een reeks naschokken in buurland Turkije, meldt het Syrische staatspersbureau SANA.

Volgens SANA zijn minstens 1449 mensen gewond geraakt in de provincies Aleppo, Latakia, Hama, Idlib en Tartous.

De Witte Helmen melden dat het dodental in het Syrische rebellengebied is gestegen tot 790, met een waarschuwing dat het aantal nog "drastisch" zal stijgen. Met het meest recente dodental in Turkije van 3381 brengt dat het totale aantal officieel bevestigde doden in de drie gebieden op 4983.

Reddingsoperatie verloopt vooral in Syri moeizaam
De situatie in het Syrische deel van het rampgebied is erg lastig. "Het was een ongelooflijk zware nacht", zegt Midden-Oosten-correspondent Daisy Mohr vanuit Irak. Ze sprak een aantal mensen uit Syri. Het rampgebied is moeilijk te bereiken. Dat komt onder meer door de oorlog die er al twaalf jaar woedt.

Een deel van het rampgebied ligt in regeringsgebied en een deel in rebellengebied. "We horen wel dat er hulp komt uit Iran, Rusland, Algerije en Irak, dat een luchtbrug heeft ingesteld om voedsel, dekens en medische hulp de sturen", zegt ze. "Je ziet dan wel meteen wie de vrienden zijn van het regime van Assad, want samenwerken met dat regime is lastig. De meeste landen in het Westen hebben geen diplomatieke banden met Damascus."

Maar ook in het oppositiegebied is het lastig om hulp te bieden. "Er zijn op verschillende plekken allerlei gewapende groepen actief. Het gebied zou eventueel vanuit Turkije kunnen worden bereikt, maar ook dat is lastig omdat je door het Turkse deel van het rampgebied moet. En ook vanuit Libanon is de weg helemaal volgesneeuwd."

Het is bovendien niet helemaal duidelijk wat de omvang van de ramp is in Syri, ook omdat er geen internationale media worden toegelaten. "Dus we zien er ook veel minder van dan in Turkije." De correspondent vreest dan ook dat het aantal doden, nu ruim 1440, het topje van de ijsberg is.
quote:
Naschok van 5.7
Stevige naschok in Oost-Turkije van 5,7
In het oosten van Turkije heeft opnieuw een hevige naschok plaatsgevonden. Die had een kracht van 5.7, meldt het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum.

Volgens het United States Geological Survey zijn er sinds de hevige bevingen van gisteren zeker 100 naschokken geweest die een kracht van 4 of hoger hadden. Die naschokken zijn potentieel gevaarlijk omdat ze verdere schade kunnen aanrichten aan gebouwen die al beschadigd zijn.
Update woensdagochtend 08 Februari 10.15 uur

quote:
Dodental nadert de 10.000
Nederlands team haalt zeven mensen levend onder puin vandaan, dodental loopt op tot zeker 9500

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije. Twee dagen na de eerste beving zitten volgens Syrische hulpverleners nog honderden families onder het puin, en zal het aantal slachtoffers nog 'aanzienlijk stijgen'. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.

In totaal zijn er tot nu toe 9638 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdagochtend op tot 7108, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.

In het Turkse aardbevingsgebied zijn acht Nederlanders door naasten als vermist opgegeven. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het heeft nog geen bevestiging of er Nederlanders onder de vele doden en gewonden zijn.

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro555 geopendom geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije en Syri na de twee zware aardbevingen van maandag.
Meisje na veertig uur onder het puin alsnog gered
twitter


Update woensdagavond 8 februari 21.45 uur

quote:
In totaal zijn er tot nu toe zeker 11.587 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdag op tot 9057, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.
quote:
Drie Nederlanders om het leven gekomen
Twee mannen en een vrouw uit Zutphen en een man uit Deventer zijn om het leven gekomen door de aardbeving in Turkije. Dat bevestigen hun familieleden, Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen. Hoeveel Nederlanders in Turkije nog zijn vermist, is niet duidelijk. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije.
quote:
Syrisch gezin uit Goirle verliest tientallen familieleden bij aardbeving

Het Syrische gezin Kenefdi uit Goirle, in Brabant, heeft bij de aardbevingen in Turkije en Syri tientallen familieleden verloren. "Hoeveel precies weten we nog niet", zegt oudste zoon Mostafa. "Maar van vijftig mensen weten we het zeker." Veel andere familieleden zijn vermist of liggen nog onder het puin.

Vader Abdulrhman (53), moeder Jawhara (47) en de 24-jarige Mostafa leven al dagen tussen hoop en vrees en proberen ieder flardje nieuws tot zich te nemen. Hun andere zoon, Said (21), woont in Belgi. "We hebben al twee dagen niet geslapen", zegt de zoon. "Ik geloof het gewoon niet, het is net alsof we dromen."

Vader en moeder zitten stil op de bank, terwijl de zoon met zachte stem het woord voert. Op de foto willen ze liever niet, daarvoor is het verdriet te groot. "Mijn moeder heeft de laatste dagen aan een stuk door gehuild", vertelt Mostafa met een brok in zijn keel. "Ze heeft kalmeringsmiddelen van de huisarts gekregen."
Livetrackers

https://www.nu.nl/aardbev(...)g-en-naschokken.html
https://nos.nl/collectie/(...)e-gebouwen-in-aleppo
https://abcnews.go.com/In(...)thquake/?id=96913081
https://edition.cnn.com/m(...)st-020623/index.html
https://www.usar.nl/

Livestream

Zie ook
Turkije en Syri: ruim 3600 doden na aardbevingen, reddingswerk in volle gang

Meer weten over aardbevingen?
WKN / Aardbevingen #21

[ Bericht 4% gewijzigd door Frutsel op 08-02-2023 21:47:13 ]
pi_207914462
Goedzo frutsel

Neem jij dan het voortouw maar
pi_207914598
Hartverscheurend en geweldig tegelijk die jonge kinderen die onder het puin vandaan worden gehaald.
pi_207914636
Kleine OP update - 21.45 uur
pi_207914637
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 21:54 schreef RamboDirk het volgende:
Hartverscheurend en geweldig tegelijk die jonge kinderen die onder het puin vandaan worden gehaald.
Ik denk alleen maar dat het er maar eentje is en al die andere mensen dan? Moeilijk. ;(

Dat jongetje met blije bewegende spelende armpjes was wel fantastisch.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207915230
11.587 doden, jezus. En ben bang dat het er nog wel meer gaan worden, met al die mensen die nu nog onder het puin liggen. Bah.
pi_207915243
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2023 21:56 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik denk alleen maar dat het er maar eentje is en al die andere mensen dan? Moeilijk. ;(

Dat jongetje met blije bewegende spelende armpjes was wel fantastisch.
Dit, afschuwelijk :'(
pi_207915249
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:31 schreef Watnleven het volgende:
11.587 doden, jezus. En ben bang dat het er nog wel meer gaan worden, met al die mensen die nu nog onder het puin liggen. Bah.
:'(
pi_207915289
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:32 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
:'(
Lig je dan onder puin langzaam dood te gaan, dan had je toch gehoopt dat je in 1 klap dood was gegaan ;(
-nee-
pi_207915371
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:35 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Lig je dan onder puin langzaam dood te gaan, dan had je toch gehoopt dat je in 1 klap dood was gegaan ;(
Net als die kinderen die vastzitten in een put alleen dan x duizenden. Onvoorstelbaar.
  woensdag 8 februari 2023 @ 22:40:32 #11
492145 Rupibma
Niet meer actief
pi_207915379
Er zijn zoveel afgelegen dorpen die niet eens bereikt zijn. De smeekbeden via social media om hulp is niet te tellen, de vele berichten via insta of whatever van mensen die aangeven vast te zitten ook niet. Ik hoop zo dat dit het is, maar als je rationeel denkt weet je dat er zoveel doden bij zullen komen.
pi_207915752
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:32 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Dit, afschuwelijk :'(
Doet me denken aan dit meisje: https://berichtenuithetve(...)omayra-sanchez-1985/
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207915779
Toen ik hoorde van een aardbeving dacht ik eerst nog van: ok die hebben ze wel vaker gehad volgens mij, misschien een handjevol gewonden/doden te betreuren. Triest, maar iedereen gaat gewoon weer over op de orde van de dag. En dan blijkt dit, daar schrik ik wel een beetje van. Arme mensen daar.
pi_207915822
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:40 schreef Rupibma het volgende:
Er zijn zoveel afgelegen dorpen die niet eens bereikt zijn. De smeekbeden via social media om hulp is niet te tellen, de vele berichten via insta of whatever van mensen die aangeven vast te zitten ook niet. Ik hoop zo dat dit het is, maar als je rationeel denkt weet je dat er zoveel doden bij zullen komen.
3 keer raden waarom de overheid Twitter in heel Turkije geblokkeerd heeft....
pi_207915886
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
  woensdag 8 februari 2023 @ 23:07:57 #16
22565 asco
Los in deze tent
pi_207916007
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:55 schreef raptorix het volgende:

[..]
Doet me denken aan dit meisje: https://berichtenuithetve(...)omayra-sanchez-1985/
Is dat al 37 jaar geleden??
Pfff.
  woensdag 8 februari 2023 @ 23:08:56 #17
492145 Rupibma
Niet meer actief
pi_207916056
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:59 schreef havanagila het volgende:

[..]
3 keer raden waarom de overheid Twitter in heel Turkije geblokkeerd heeft....
Ik ken de redenen. Er ontstond kritiek op de overheid.
pi_207916065
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:07 schreef asco het volgende:

[..]
Is dat al 37 jaar geleden??
Pfff.
Ja ik vond het persoonlijk 1 van de meest indrukwekkende nieuwszaken, ik was toen 12 en het maakte enorme indruk op me, we worden oud ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207916143
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:02 schreef polderturk het volgende:
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
Stop eens met je gegoochel met cijfers.

Nergens staat dat ze alle 300 daar woonden. En zelfs dan nog betekent het niet dat dit een gemiddelde zou zijn voor die hele regio.

Ik snap dat het heel heftig voor je is, maar dit draagt echt helemaal niks bij.
  woensdag 8 februari 2023 @ 23:14:22 #20
22565 asco
Los in deze tent
pi_207916184
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:09 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ja ik vond het persoonlijk 1 van de meest indrukwekkende nieuwszaken, ik was toen 12 en het maakte enorme indruk op me, we worden oud ;)
Dat ik met het Heizeldrama. Maar in die tijd waren zulke gebeurtenissen een zeldzaamheid op TV.

Vraag me weleens af wat die stortvloed aan heftige beelden met de jongeren van tegenwoordig gaat doen op lange termijn.
pi_207916213
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:31 schreef Watnleven het volgende:
11.587 doden, jezus. En ben bang dat het er nog wel meer gaan worden, met al die mensen die nu nog onder het puin liggen. Bah.
https://afetharita.com/.

Website dat in de roep om hulp van mensen onder de puin in kaart heeft gebracht. Dat zijn dus de mensen die op social media (o.a. Twitter, Instagram, WhatsApp) om hulp hebben gevraagd.

Momenteel 1925 mensen...

En dan nog de vele die de kans niet hebben om hulp te vragen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-02-2023 23:15:50 ]
pi_207916789
twitter
pi_207916829
70 uur
-nee-
pi_207916882
Volgens deze twitteraar beginnen grote hoeveelheden hulp aan te komen in Maraş.

Dat geeft opluchting.

twitter


Twitter vertaling:

Ik ben in Maraş, de ontvangen hulp is ongelooflijk veel. Er zijn echter tekortkomingen in onderdak en verwarmingshulpmiddelen. Het heeft geen zin om een elektrisch verwarming te sturen, er is hier geen elektriciteit. Houtkachel, hout, kolen, buis, tent deze hebben meer prioriteit.
  woensdag 8 februari 2023 @ 23:48:52 #25
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207916944
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:02 schreef polderturk het volgende:
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
Extrapoleren kan gekke cijfers geven....

Ik las dat een vrouw in Hatay onder het puin bevallen is van een dochter. 50% van de inwoners van Hatay is vrouw. Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners, 600.000 vrouwen dus. Dat zou betekenen dat er vandaag 600.000 babys zijn geboren in Hatay.
Tot nooit .......
pi_207916974
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:12 schreef archito het volgende:

[..]
Stop eens met je gegoochel met cijfers.

Nergens staat dat ze alle 300 daar woonden. En zelfs dan nog betekent het niet dat dit een gemiddelde zou zijn voor die hele regio.

Ik snap dat het heel heftig voor je is, maar dit draagt echt helemaal niks bij.
Ik heb erover nagedacht.
Als dit in een ander land was, was ik bijna net zo betrokken geweest.

Als je de Oekrane topicreeks gevolgd heb, weet je dat ik bijna een jaar lang daar zeer actief was en Oekrane vol heb gesteund. Ik voel me zeer betrokken bij wat er in Oekrane gebeurt.

Ik ben nu nmaal van de rekensommen.
pi_207917140
Turkse jongeren die hard werken om hulp te organiseren.

twitter
pi_207917162
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:02 schreef polderturk het volgende:
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
Van mijn familie in gaziantep bestaande uit duizenden en waarmee mijn oom een gigantische netwerk heeft is iedereen ongedeerd. Dus ja, zo maar conclusies trekken gaat niet
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 9 februari 2023 @ 00:22:25 #29
408813 crew  trein2000
pi_207917229
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:59 schreef havanagila het volgende:

[..]
3 keer raden waarom de overheid Twitter in heel Turkije geblokkeerd heeft....
Never waste a good crisis, het is binnenkort verkiezingen daar.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_207917350
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:14 schreef asco het volgende:

[..]
Dat ik met het Heizeldrama. Maar in die tijd waren zulke gebeurtenissen een zeldzaamheid op TV.

Vraag me weleens af wat die stortvloed aan heftige beelden met de jongeren van tegenwoordig gaat doen op lange termijn.
Ja die had ik net niet meegemaakt, weet nog dat ik net op weg was naar voetbaltraining, en in die tijd werd niet alles herhaald, wat ik nog wel van me zelf kan herinneren was interview achteraf zo lomp was, eerste vraag na verlies was aan trainer of ze nit beter ander systeem hadden kunnen spelen......
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207917398
twitter
pi_207917420
Erdogan heeft op zijn flikker gekregen can Elon Musk.

twitter
pi_207917429
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:41 schreef polderturk het volgende:

Erdogan heeft op zijn flikker gekregen can Elon Musk.

[ twitter ]
niet echt

twitter
pi_207917436
Kan iemand mij uitleggen waarom diverse Nederlandse media het nodig vinden bij Turken (misschien ook wel Syrirs), die op telefoontjes uit het rampgebied zitten te wachten, aan tafel te zitten?
pi_207917437
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:53 schreef Nebelwerfer het volgende:
Kan iemand mij uitleggen waarom diverse Nederlandse media het nodig vinden bij Turken (misschien ook wel Syrirs), die op telefoontjes uit het rampgebied zitten te wachten, aan tafel te zitten?
Ramptoerisme en clicks.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_207917445
Deze foto gaat een prijs pakken.

twitter
pi_207917450
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Mooi die 6 vingers en Photoshop?
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207917468
Dat is geeneens een foto :')
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_207917487
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:41 schreef polderturk het volgende:

Erdogan heeft op zijn flikker gekregen can Elon Musk.
:').
  Moderator donderdag 9 februari 2023 @ 02:30:08 #41
403652 ChevyCaprice
F1-watcher
pi_207917500
RIP
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!)
pi_207917518
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Gemaakt met AI
pi_207917529
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Dit is nep nieuws.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 9 februari 2023 @ 06:43:14 #44
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207917627
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:53 schreef Nebelwerfer het volgende:
Kan iemand mij uitleggen waarom diverse Nederlandse media het nodig vinden bij Turken (misschien ook wel Syrirs), die op telefoontjes uit het rampgebied zitten te wachten, aan tafel te zitten?
De families hopen de reddingswerkzaamheden te bespoedigen via de media.

De buurman van mijn ouders is vermist, zijn zoon en dochter hebben via social media geprobeerd om Turkse en Nederlandse teams om hulp te vragen. Er waren gisteren nog stemmen en getik onder het gebouw waar hij ligt.
Resistance is futile.
pi_207917709
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Welke foto?
  donderdag 9 februari 2023 @ 07:32:24 #46
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207917762
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 06:43 schreef Seven. het volgende:

[..]
De families hopen de reddingswerkzaamheden te bespoedigen via de media.

De buurman van mijn ouders is vermist, zijn zoon en dochter hebben via social media geprobeerd om Turkse en Nederlandse teams om hulp te vragen. Er waren gisteren nog stemmen en getik onder het gebouw waar hij ligt.
Ik mag toch hopen dat hulpverleners niet op individuele tweets reageren maar hun eigen plan trekken en daar werken waar ze de meeste kansen hebben.

Als hulpverleners massaal zouden reageen op nederlandse hulp-vraag-tweets snap ik waarom twitter uit de lucht is gehaald.

[ Bericht 0% gewijzigd door Speekselklier op 09-02-2023 07:37:39 ]
Tot nooit .......
  donderdag 9 februari 2023 @ 07:54:28 #47
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207917881
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 07:32 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Ik mag toch hopen dat hulpverleners niet op individuele tweets reageren maar hun eigen plan trekken en daar werken waar ze de meeste kansen hebben.

Als hulpverleners massaal zouden reageen op nederlandse hulp-vraag-tweets snap ik waarom twitter uit de lucht is gehaald.
Het kan wel helpend zijn als iemand nog kan zeggen waar hij ligt.

Verder weet ik niet op wat voor manier hulpverleners werken. Wat is ‘waar de meeste kansen zijn’.

Tekenen van leven zouden toch niet genegeerd mogen worden vind ik. Of het nu 1 stem is die ze horen, of 3 stemmen en getik en een filmpje dat online is geplaatst.
Wie dit leest is een lezer van dit
  donderdag 9 februari 2023 @ 07:58:36 #48
292419 NoXia
Productiefoutje
  donderdag 9 februari 2023 @ 07:59:52 #49
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207917903
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 07:54 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Het kan wel helpend zijn als iemand nog kan zeggen waar hij ligt.

Verder weet ik niet op wat voor manier hulpverleners werken. Wat is ‘waar de meeste kansen zijn’.

Tekenen van leven zouden toch niet genegeerd mogen worden vind ik. Of het nu 1 stem is die ze horen, of 3 stemmen en getik en een filmpje dat online is geplaatst.
Het gaat er niet om dat ze op getik en stemmen reageren, dat snap ik. Maar dat ze acteren op nederlandse socialmedia of mensen die in een tvprogramma zitten zou me verbazen.

(Dat was de originele vraag, #36)

[ Bericht 1% gewijzigd door Speekselklier op 09-02-2023 08:06:58 ]
Tot nooit .......
  donderdag 9 februari 2023 @ 08:00:50 #50
292419 NoXia
Productiefoutje
pi_207917907
quote:
9s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:15 schreef YStec het volgende:

[..]
https://afetharita.com/.

Website dat in de roep om hulp van mensen onder de puin in kaart heeft gebracht. Dat zijn dus de mensen die op social media (o.a. Twitter, Instagram, WhatsApp) om hulp hebben gevraagd.

Momenteel 1925 mensen...

En dan nog de vele die de kans niet hebben om hulp te vragen.
Jammer, geen Engels. Kan geen Turks.
  donderdag 9 februari 2023 @ 08:28:10 #51
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207918028
16000 doden nu.. gaat nog wel richting 25000/30000 denk
  donderdag 9 februari 2023 @ 08:31:21 #52
501078 streamjohan
magnum is magnum
pi_207918052
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Genomineerd voor de zesvingerige world press photo midjourney prijs.
  donderdag 9 februari 2023 @ 09:09:18 #53
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207918307
Wel de eerste keer dat ik een AI afbeelding zo rond zie gaan als zijnde echt volgens mij.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207918505
Hoe goed is Erdogan nu voor zn volk?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 09:30:15 #55
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207918521
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 08:28 schreef Ciclon het volgende:
16000 doden nu.. gaat nog wel richting 25000/30000 denk
Jep. We zijn drie dagen verder en het gaat nog met duizenden per dag, de 20.000 wordt zo vandaag al ruim gehaald ;(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 februari 2023 @ 09:30:29 #56
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_207918522
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:29 schreef hoechst het volgende:
Hoe goed is Erdogan nu voor zn volk?
Ik denk dat we daar nu achter gaan komen, maar het is een goede vraag
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 09:30:47 #57
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207918528
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wel de eerste keer dat ik een AI afbeelding zo rond zie gaan als zijnde echt volgens mij.
Maar vrijwel niemand trapt er in toch? Ook onder die tweet zag ik vanmorgen volgens mij allemaal mensen die juist aangaven dat het niet echt was :o
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 februari 2023 @ 09:36:41 #58
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207918590
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wel de eerste keer dat ik een AI afbeelding zo rond zie gaan als zijnde echt volgens mij.
De mensen die de beelden van hele aardbeving als AI beschouwen komen vast nog.
Tot nooit .......
pi_207918769
Geen woorden voor.

twitter
pi_207918801
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:53 schreef polderturk het volgende:
Geen woorden voor.

[ twitter ]
:'(
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207919006
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Ja. Ik heb hier dus helemaal niets mee. Even het perfecte foto'tje maken in een rampgebied.

Van 'echte' reddingsfoto's kan ik wel ontroerd raken.
  donderdag 9 februari 2023 @ 10:52:49 #63
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207919503
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Jep. We zijn drie dagen verder en het gaat nog met duizenden per dag, de 20.000 wordt zo vandaag al ruim gehaald ;(
En die kou zal ook slachtoffers maken van mensen die de aardbeving zelf hebben overleefd maar onderkoeld raken.
  donderdag 9 februari 2023 @ 10:54:49 #64
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207919523
quote:
De oppositie kan zich ook neerleggen bij een nederlaag.. Die witte helmen zijn ook geen zuivere koffie. Worden gelinkt aan Jahbat al Nusra.
pi_207919641
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 06:43 schreef Seven. het volgende:

[..]
De families hopen de reddingswerkzaamheden te bespoedigen via de media.

De buurman van mijn ouders is vermist, zijn zoon en dochter hebben via social media geprobeerd om Turkse en Nederlandse teams om hulp te vragen. Er waren gisteren nog stemmen en getik onder het gebouw waar hij ligt.
Ik heb het over de journalisten die met camera mensen zitten te interviewen die zitten te wachten op telefoon. Draagt geen ene bal bij natuurlijk.
pi_207919642
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

twitter
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:08:18 #67
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207919664
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Maar vrijwel niemand trapt er in toch? Ook onder die tweet zag ik vanmorgen volgens mij allemaal mensen die juist aangaven dat het niet echt was :o
Dat is lastig in te schatten denk ik. Iemand die denkt dat het echt is kijkt ernaar en denkt...ach en gaat verder. Als je ziet dat het nep is reageer je

Maargoed, het is ook vooral door de 6 vingers. Als dat goed was dan trapten er veel meer mensen in denk ik. Er zit wel een soort midjourney 'zweem' overheen (lastig te zeggen wat dat precies is; een soort HDR effect ofzo wat er niet hoort) maar dat herkennen veel minder mensen denk ik.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207919675
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
Artikel:

https://www.nu.nl/aardbev(...)am-haluk-levent.html
Het is koud, het is guur....
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:08:57 #69
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207919677
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 10:10 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ja. Ik heb hier dus helemaal niets mee. Even het perfecte foto'tje maken in een rampgebied.

Van 'echte' reddingsfoto's kan ik wel ontroerd raken.
Het is AI, dus sowieso bestaan deze mensen niet :P (best een mindfuck)
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:11:31 #70
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207919712
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
goed nieuws. 3000 is niet niks
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:14:16 #71
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207919757
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
Kopen is 1 maar ze dan nog gebruiksklaar op de juiste bestemming krijgen...
Verder prima aktie natuurlijk, laat dat duidelijk zijn.,
Tot nooit .......
pi_207920180
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:08 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Het is AI, dus sowieso bestaan deze mensen niet :P (best een mindfuck)
Mwau. Op zich zie je dat vrij duidelijk. Het was AI of fotosoep
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:44:53 #73
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207920200
twitter
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207920208
Dodental gestegen tot 17100 volgens AFP

twitter
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:46:15 #75
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207920220
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  donderdag 9 februari 2023 @ 11:55:41 #76
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207920355
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Ja klopt, te warm is ook weer een groot nadeel.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207920357
De Turkse rockster Haluk Levent roept nu vrijwilligers op om niet meer naar het rampgebied te gaan. Er zijn nu teveel mensen en ze kunnen elkaar in de weglopen.

Wel opgelucht nu dat er genoeg mensen zijn en dat er hulp wordt geboden.

twitter
pi_207920376
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
Dat is natuurlijk fantastisch, maar is dat niet een overheidstaak?
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:02:15 #79
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207920418
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:57 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Dat is natuurlijk fantastisch, maar is dat niet een overheidstaak?
Tsja. Misschien luisteren de Turken beter naar hem :')
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_207920446
Nu live op Turkse TV hopen ze een guy uit het puin te halen, die in de keuken was toen de beving plaatsvond.

Op dezelfde zender was er zojuist ook een man die aangaf dat tot op heden geen professioneel hulp met zwaar materieel is gearriveerd en dit was 10 km van het centrum van de provinciehoofdstad van Hatay. Dan weet je wel hoe het ervoor staat voor de veraf gelegen dorpjes.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207920453
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:04 schreef Slayage het volgende:
Nu live op Turkse TV hopen ze een guy uit het puin te halen, die in de keuken was toen de beving plaatsvond.

Op dezelfde zender was er zojuist ook een man die aangaf dat tot op heden geen professioneel hulp met zwaar materieel is gearriveerd en dit was 10 km van het centrum van de provinciehoofdstad van Hatay. Dan weet je wel hoe het ervoor staat voor de veraf gelegen dorpjes.
Je standaard-PI is niet altijd even handig. :P.
pi_207920466
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:57 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Dat is natuurlijk fantastisch, maar is dat niet een overheidstaak?
Elke beetjes helpen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207920476
quote:
3s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:05 schreef YStec het volgende:

[..]
Je standaard-PI is niet altijd even handig. :P.
I know :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:06:42 #84
501078 streamjohan
magnum is magnum
pi_207920479
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:55 schreef polderturk het volgende:
De Turkse rockster Haluk Levent roept nu vrijwilligers op om niet meer naar het rampgebied te gaan. Er zijn nu teveel mensen en ze kunnen elkaar in de weglopen.

Wel opgelucht nu dat er genoeg mensen zijn en dat er hulp wordt geboden.

[ twitter ]
Is dit de zanger van het dom dom dom yes yes yes lied?
pi_207920487
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:06 schreef streamjohan het volgende:

[..]
Is dit de zanger van het dom dom dom yes yes yes lied?
que
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 12:08:37 #86
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207920498
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:08 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Dat is lastig in te schatten denk ik. Iemand die denkt dat het echt is kijkt ernaar en denkt...ach en gaat verder. Als je ziet dat het nep is reageer je

Maargoed, het is ook vooral door de 6 vingers. Als dat goed was dan trapten er veel meer mensen in denk ik. Er zit wel een soort midjourney 'zweem' overheen (lastig te zeggen wat dat precies is; een soort HDR effect ofzo wat er niet hoort) maar dat herkennen veel minder mensen denk ik.
Ah zo. Ik vind het nogal op een tekening lijken :@

Een prima rekening natuurlijk, dat wel :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:08:52 #87
501078 streamjohan
magnum is magnum
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 12:09:51 #88
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207920513
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Wat je straks allemaal nog vindt als je over twee maanden de brokstukken weg aan het takelen bent :X
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:10:08 #89
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207920518
quote:
Zijn naam is anders dus ik denk het niet.
Tot nooit .......
pi_207920519
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Nu op de Turkse tv laten ze een reddingsoperatie zien, dus positief, maar de beste man had/heeft ook een vrouw en kinderen die niet gevonden zijn en mogelijk dood onder het puin liggen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 12:11:30 #91
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207920537
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:04 schreef Slayage het volgende:
Nu live op Turkse TV hopen ze een guy uit het puin te halen, die in de keuken was toen de beving plaatsvond.

Op dezelfde zender was er zojuist ook een man die aangaf dat tot op heden geen professioneel hulp met zwaar materieel is gearriveerd en dit was 10 km van het centrum van de provinciehoofdstad van Hatay. Dan weet je wel hoe het ervoor staat voor de veraf gelegen dorpjes.
Daar staan wellicht wel minder hoge gebouwen, dus relatief misschien wat minder slachtoffers.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_207920605
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:55 schreef polderturk het volgende:
De Turkse rockster Haluk Levent roept nu vrijwilligers op om niet meer naar het rampgebied te gaan. Er zijn nu teveel mensen en ze kunnen elkaar in de weglopen.

Wel opgelucht nu dat er genoeg mensen zijn en dat er hulp wordt geboden.

[ twitter ]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
pi_207920610
https://youtube.com/shorts/ftRnGMbJ710?feature=share

Haluk in Gaziantep in betere tijden :'(
-nee-
pi_207920621
Mijn moeder sprak eerder op de dag een vriendin van haar die een paar dagen voor de aardbeving terug naar Nederland was gekomen. Blijkt nu dat het gebouw waar zij dus in verbleef is ingestort. De meeste buren schijnen omgekomen te zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_207920756
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:17 schreef YStec het volgende:

[..]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
Bepaalde culturele dingen veranderen is niet makkelijk. Wat dat betreft maakt het weinig uit welke pipo aan het roer is in Ankara. En wat nooit en te nimmer zal veranderen is dat Turkije in een aardbeving zone zit. Als de aardbeving maar krachtig genoeg is maakt het vrij weinig uit hoe goed je woning is of hoe goed georganiseerd je reddingsteams zijn. Kijk naar Hatay, vanwege de ligging zijn ze nu de Sjaak.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:34:19 #96
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_207920826
twitter


Deze is hartverwarmend.
Wie dit leest is een lezer van dit
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:35:56 #97
501078 streamjohan
magnum is magnum
  donderdag 9 februari 2023 @ 12:38:28 #98
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207920867
Dit is kwa slachtoffers op dit moment na Banda Atjeh (& Thailand, India etc.) en Haiti de grootste aardbeving sinds 2000.
pi_207920869
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:17 schreef YStec het volgende:

[..]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
Mensen in Turkije worden al dik 20 jaar gebrainwashed. Ik heb de hoop allang opgegeven met mensen die pro-Erdogan stemmen.

En volgens mij zijn de mensen bij de oppositie ook tevreden met hoe alles gaat. Kemal Kilicdaroglu gaat in nog geen 100 jaar de verkiezingen winnen.

Die vind het wel prima om af en toe tegen gas te geven en een beetje te bekvechten met Erdogan zolang hij zijn eigen positie bij de CHP mag houden.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 februari 2023 @ 12:39:35 #100
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_207920884
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:28 schreef Slayage het volgende:
Als de aardbeving maar krachtig genoeg is maakt het vrij weinig uit hoe goed je woning is
Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Er is echt wel op een manier te bouwen waarbij een aardbeving van 7-8 niet voor duizenden slachtoffers zorgt.

Alleen kost dat geld, want dan niet in de zakken van de politici en dergelijken kan verdwijnen, dus dat gaat nooit gebeuren.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')