| roos94 | dinsdag 10 januari 2023 @ 07:41 | 
| Man heeft gister gekookt voor vandaag en morgen. Aardappels broccoli en gehaktbal(rund) in van die mealprep doosjes. Nu zijn we gisteravond dus vergeten (18.00ish) het in de koelkast te zetten. Net gedaan.. Nog te eten of beter niet?  | |
| Lonaa | dinsdag 10 januari 2023 @ 07:46 | 
| Ik zou het wel opeten. | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 07:51 | 
| Kijken, ruiken, proeven. | |
| Speedfight | dinsdag 10 januari 2023 @ 07:53 | 
| Ja even ruiken, beetje proeven.  Denk dat de kans groot is dat t niet meer zo fris is.  | |
| miss_sly | dinsdag 10 januari 2023 @ 07:55 | 
| Wel een afgesloten doosje? Hoe is de temperatuur in de keuken? Maar inderdaad, vertrouw je neus in eerste instantie. Ruikt het nog goed, kun je een hapje proberen. Ruikt het muf of zit er een ondertoon van een Barr geur aan, zou ik het weggooien.  | |
| roos94 | dinsdag 10 januari 2023 @ 07:56 | 
Klopt afgeslotrn doosje Keuken is snachts rond 14 graden  | |
| marc0871 | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:02 | 
| Voor vandaag iig wel. Voor morgen even kijken, ruiken en evt proeven. En een alternatief achter de hand hebben.  | |
| herverwijderd | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:03 | 
Ik ook, maar ik ben vrij makkelijk in die dingen.  | |
| heywoodu | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:13 | 
Ik zou mijn neus vertrouwen in dezen, en het dus weggooien, want er zit broccoli bij en dus ruikt het niet gezond meer.
  | |
| Lonaa | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:20 | 
Same  | |
| Anneloos | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:25 | 
| Lol, het is toch gekookt/gebakken voedsel. Moet toch kunnen… | |
| Bargehassus | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:26 | 
| Better safe then sorry. Ik zou het niet meer eten, maar ik ben dan ook redelijk voorzichtig met dat soort dingen. Zeker met vlees. | |
| etuiedelapiel | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:28 | 
| Het is er toch gepasteuriseerd ingegaan? | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:28 | 
We hebben het niet over een geslacht varken dat al een dag in de zon ligt he.  | |
| Sunshine1982 | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:33 | 
| Ik eet vaak nog soep van de vorige dag en daar zit ook soms vlees in. Ook niet in de koelkast gestaan. Nog nooit wat van gekregen. | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:35 | 
| Dat idee dat verhit eten insta beschimmelt na een paar uur buiten de koelkast, dat is wel beetje wereldvreemd hoor. | |
| Tegan | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:38 | 
| Vandaag kan echt zonder probleem hoor, het is hetzelfde aantal uur als 's ochtends vroeg koken en 's avonds pas eten. | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:50 | 
Dan zou je het normaal toch ook in de koelkast zetten?  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:51 | 
Schimmel niet, wel bacteriegroei.  | |
| Sunshine1982 | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:53 | 
| Wat moet roos toch zonder dit forum. Zonder ons. Fijn om te weten dat we onmisbaar zijn   | |
| junkiesietze | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:53 | 
| Ik zou de broccoli denk ik niet vertrouwen | |
| -Sigaartje | dinsdag 10 januari 2023 @ 08:55 | 
Zoiets is trouwens altijd aan te raden. Als je alleen bent is het niet zo'n punt. Na een ongelukje (uitschieten met een kruid of chili) of iets te zijn vergeten, dan maar een boterham met kaas en een banaan. Maar als er meer eters zijn, heb ik altijd door mezelf gemaakte bakjes nasi en macaroni in de vriezer. Is al een paar keer goed uitgekomen. Zoiets gaat er altijd wel in, is mijn ervaring.  | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:08 | 
Het is verhit, tot minimaal honderd graden. Het duurt wel een tijd voordat daar genoeg schadelijke bacteriën op gaan groeien. Dat gebeurt echt niet binnen een paar uur. Tenzij je je vieze gele keukenlapje eroverheen haalt en het open op de verwarming zet.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:12 | 
Ik zou het terug koelen en z.s.m. in de koelkast zetten. Ik snap trouwens niet waarom je over schimmel begint. Niemand had het over schimmel.  | |
| hilliebillie | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:23 | 
| Inderdaad, ruiken. Ik vind de omgevingstemperatuur van 14 graden niet dermate schokkend dat ik het niet meer zou vertrouwen op voorhand al.  Als het nou hoogzomer overdag geweest zou zijn of de verwarming op volle toeren had gedraaid was het wat anders. (Ik ben 1x hoog zomer op het werk vergeten m’n eten in de koelkast te zetten en toen ik dat ‘s avonds wilde opwarmen kwam me er toch een vuile lucht uit de magnetron. Dus dat ruik je echt wel als het niet meer goed is)  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:25 | 
| Het is niet zo dat je het altijd ruikt als eten niet goed meer is. Ook als het nog prima ruikt kan je risico lopen op gastro-enteritis. | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:30 | 
Sommige mensen denken dat, zeker de mensen die dit soort topics openen.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:33 | 
Mensen met weinig kennis van zaken kun je beter voorzien van de juiste informatie.  | |
| Molo | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:35 | 
| Shocking wel hoeveel mensen zo snel al eten weggooien Het is klaargemaakt eten, niks engs aan. Pleur het nu in de koelkast, dan kun je vanavond en morgen gewoon lekker van eten zou ik zeggen  | |
| maily | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:38 | 
Het staat er al twee uur in  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:39 | 
Ik vind het vooral shocking dat mensen adviseren dat je willens en wetens gerust je pas bereide warme maaltijd uren op het aanrecht kunt bewaren. Dus niet eens als ongelukje dus.  | |
| Molo | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:40 | 
Zou ik rustig doen * Molo kijkt naar pan soep van gisteren in koude keuken  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:41 | 
Ik vind dat heel onverstandig. Je neemt zo gewoon het risico op een voedselvergiftiging. En nee, dat is niet iets waar je immuunsysteem sterk van wordt. Want die komt ook altijd wel weer voorbij in dit soort topics.  | |
| Molo | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:46 | 
Ja dat is duidelijk dat je dat vindt. En niks mis met in de koelkast zetten natuurlijk, alleen die was vol hier dus dan maar even zo. Het is 12° hier 's nachts in de keuken en de soep warm ik vanmiddag op. Dat vind ik een laag risico. Het is uiteraard wat anders als het een rauw tartaartje is wat er ligt, of klaargemaakte sushi in een warme keuken oid. Ik kende iemand die boodschappen had gedaan en pakje ham was vergeten in de koelkast te leggen. Gooide het na twee uur weg, want zal wel bedorven zijn in de tussentijd. Het is niet ideaal het buiten de koelkast te hebben natuurlijk, maar ik vind dat echt (fors) overdreven Uiteraard maakt iedereen eigen keuzes maar we gooien zo gruwelijk veel eten weg allemaal, ook op deze wijze. Vind dat echt zonde.  | |
| DrDarwin | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:47 | 
| Gewoon opwarmen en lekker opeten. | |
| NoXia | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:48 | 
| Warm eten moet sowieso eerst afkoelen voor het in de koelkast wordt gezet. Ik zou het nog gewoon eten. | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:51 | 
Bij twijfel gooi ik het liever weg dan het risico te lopen op een partij kotsen. Ik ageer echt tegen dat te makkelijke ‘als het nog goed ruikt, kan het geen kwaad’. Wees beter geïnformeerd. Maak er een goede gewoonte van om er niet laks mee om te gaan.  | |
| Molo | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:52 | 
Ik bén geïnformeerd, ik maak alleen een andere risicoafweging dan jij  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 09:53 | 
Ik heb het niet over jou specifiek.  | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 10:00 | 
Dat doe ik toch? Ik zei toch "het gaat niet schimmelen"? Is gewoon correcte info.  | |
| 111210 | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:31 | 
Wat een onzin, na een halve dag is het echt nog wel goed hoor. Laat vaak ook warm gekookt eten wat ik smiddags wel eens maak afkoelen buiten de koelkast en dan vervolgens savonds pas erin te zetten  | |
| Speedfight | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:33 | 
bijna 12 uur buiten de koelkast? ik kan het al ruiken  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:33 | 
Het zal ook niet spontaan in de brand vliegen. Ook correcte info. Maar ook niet relevant.  | |
| Ama | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:35 | 
Altijd knap hoe sommige mensen dit zelf niet kunnen bedenken.  | |
| 111210 | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:37 | 
Zolang het geen rauw vlees of vis is en er geen honden of katten aan gesnuffeld hebben is er vrijwel zeker niks aan de hand.  | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:38 | 
Jij komt wel een beetje aangebrand over anders.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:42 | 
Ik wil het nog wel een keer herhalen. Niet alles wat jou een fikse voedselvergiftiging kan bezorgen kun je ruiken of proeven.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:43 | 
Het is een serieus onderwerp.  | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:44 | 
Dan herhaal ik het ook nog een keer, het gaat om verhit eten dat een paar uur afgesloten buiten de koelkast heeft gestaan, niet om een rauw varken dat uren in de zon heeft gelegen.  | |
| Ama | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:45 | 
Nu durft Roos nooit meer iets te eten.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:46 | 
Het is altijd een kwestie van gradatie. De vuistregel die men hanteert is niet langer dan twee uur buiten de koelkast bewaren en van de producten die TS noemt, is de gehaktbal hetgene met meer risico.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:47 | 
Ze zet het eten normaal gesproken dus wel in de koelkast, dus dat is prima.  | |
| Ama | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:48 | 
Ik ben een keer ziek geworden door eten uit de koelkast wat nog houdbaar was.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:50 | 
Ja, dat kan. Maar het lijkt me geen reden om te denken dat je dan eten ook net zo goed buiten de koelkast kunt bewaren.  | |
| Ama | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:50 | 
Mwah. Er staat in mijn keuken geen verwarming aan dus durf dat best wel.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:53 | 
Mwah.  | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:54 | 
| Ondertussen niks meer van @roos94 gehoord. Ze is vast hartstikke morsdood overleden door alle bacteriën in de gehaktbal.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:55 | 
Ja, grappig. Die arme roos kampt al met complicaties na een bezoek aan de kaakchirurg. Die wens ik niet toe dat ze ook nog kotsend boven de pot moet gaan hangen.  | |
| golfer | dinsdag 10 januari 2023 @ 11:58 | 
Heb je een goede overlijdensrisicoverzekering?  | |
| roos94 | dinsdag 10 januari 2023 @ 12:28 | 
Doorgaans eet ik geen aardappel als ontbijt Maar bedankt voor alle reacties.  | |
| Isdatzo | dinsdag 10 januari 2023 @ 14:04 | 
| ChatGPT is overbelast ik kom hier later op terug. | |
| Isdatzo | dinsdag 10 januari 2023 @ 14:08 | 
Als het goed ruikt dan proef je het. Als het goed smaakt dan eet je het. Verder gewoon je gezond verstand gebruiken, maar laten we alsjeblieft niet zo panisch doen (tenzij je een bijzonder zwakke gezondheid hebt). Eten dat na bereiding een enkel nachtje buiten de koelkast gestaan heeft weggooien is nergens voor nodig.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 14:22 | 
Het is niet ‘panisch doen’ als je buiten ruiken en proeven ook nog je verstand gebruikt. ChatGPT.  | |
| Isdatzo | dinsdag 10 januari 2023 @ 14:26 | 
Niemand beweert het tegendeel. Maar het is wel panisch doen wanneer je besluit je aardappelen en gehaktbal in de prullenbak te knikkeren omdat het een nachtje op het aanrecht gestaan heeft.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 14:31 | 
Dat is jouw mening. Dat is geen feit.  | |
| qajariaq | dinsdag 10 januari 2023 @ 14:35 | 
| Het is warm in een doos gedaan met een deksel erop, op het aanrecht afgekoeld en dan alsnog in de koelkast na een uur of twaalf.. Ik zou er geen enkele moeite mee hebben dat te eten als het er goed uit ziet, ruikt en proeft.  Bij het in de doos gaan zaten er zo goed als geen bacteriën op en die zijn dus ook niet aangevuld van buiten af. Met name die gehakt bal zal ook nog eens beschermd zijn door een laagje vet. Gewoon opeten, niets aan de hand.  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 14:39 | 
ChatGPT  | |
| Isdatzo | dinsdag 10 januari 2023 @ 14:49 | 
| -gaan we niet doen- FOK! [ Bericht 67% gewijzigd door miss_sly op 10-01-2023 14:51:27 ]  | |
| miss_sly | dinsdag 10 januari 2023 @ 14:52 | 
| Als iemand een gewone vraag stelt zoals TS in dit geval deed, is ze niet panisch, maar stelt z een vraag. Dat is helemaal prima. Er zijn diverse antwoorden mogelijk en de een zal er gemakkelijker instaan dan de anders. Ook afhankelijk van fysieke gesteldheid, eerdere ervaringen en kennis over voedsel.  | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 15:00 | 
Je hebt het over je verstand gebruiken en dan kom je als "onderbouwing" met chatgpt aan, serieus? Sinds wanneer geldt output van die bullshitmachine als argument?  | |
| eudaemonia | dinsdag 10 januari 2023 @ 15:14 | 
| Wat een consternatie over een gerechtje dat per ongeluk niet in de koelkast is gezet. sjongejongejonge. Als je het niet vertrouwd even aan ruiken, maar genoemde eten kan echt nog wel een keer gegeten worden. Zit niks raars bij dat snel kan bederven. evt de broccoli eruit gooien als die niet meer goed ruikt. Maar rauwe broccoli is toch binnen de minuut weer klaargemaakt. Kan er ook wel een sausje bij aanraden, lekkere roomsaus met pepertjes erin, of Franse mosterdsaus met dille en honing, of gewoon wat overgebleven ju aanvullen met ketjap, een teentje knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, peper, gemberpoeder, chilipoeder of cajun en beetje boter. @roos94  | |
| golfer | dinsdag 10 januari 2023 @ 17:12 | 
CUL / Welk eten vind je zo smerig maar eet je vanwege gezondheid? 
  | |
| roos94 | dinsdag 10 januari 2023 @ 17:15 | 
Ja en  | |
| Lienekien | dinsdag 10 januari 2023 @ 17:17 | 
Dat was een reactie op Isdatzo, die kreeg geen toegang tot ChatGPT. Ik wel. Doe es even rustig, kerel. 
  | |
| livelink | dinsdag 10 januari 2023 @ 17:22 | 
| Ik zou het rustig eten. | |
| Farenji | dinsdag 10 januari 2023 @ 17:35 | 
Ik gok dat de reactie van Isdatzo ironisch bedoeld was, ik schat hem niet in als iemand die serieus in een discussie met chatgpt output aan zou komen zetten. Maar goed, alles is wel gezegd inmiddels, ik ga even eten. Heb nog wat karbonades van vorige week tussen de kussens van mijn bankstel gevonden.  | |
| Tegan | dinsdag 10 januari 2023 @ 18:34 | 
Ligt eraan. Als ik thuis ben het deel dat ik de komende dag ga eten doorgaans niet  | |
| Postbus100 | dinsdag 10 januari 2023 @ 22:26 | 
| Bij rijst is dit een dikke nee, bij aardappels en pasta kan dit wel (in ieder geval één dag). | |
| roos94 | woensdag 11 januari 2023 @ 03:35 | 
Wassup met rijst dan Heb t iig rond 17.15 gegeten en nog geen klachten  | |
| Het_Bokje | woensdag 11 januari 2023 @ 05:33 | 
| Roos leeft nog!   Maar toch oppassen met left-overs: Wat is er mis met left-over rijst?  | |
| roos94 | woensdag 11 januari 2023 @ 09:04 | 
| Net even het bakje opengedaan maar het ruikt nu raar dus deze porties gaan weg. | |
| Lienekien | woensdag 11 januari 2023 @ 09:10 | 
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus  | |
| potjecreme | woensdag 11 januari 2023 @ 09:36 | 
Er staat ook kijken bij.  | |
| Lienekien | woensdag 11 januari 2023 @ 09:36 | 
Dat lijkt me de minst effectieve van de drie. Tenzij je het onder een microscoop legt.  | |
| potjecreme | woensdag 11 januari 2023 @ 09:37 | 
Zo gaat het altijd is haar topics. Vragen en nooit terugkomen.  | |
| Lienekien | woensdag 11 januari 2023 @ 09:40 | 
 
 
 
  | |
| MissButterflyy | woensdag 11 januari 2023 @ 09:41 | 
| Ik denk dat je niet bezorgd hoeft te zijn. Ben je verder gezond, met een goed afweersysteem? Bij je oma van 95 die ziek is zou ik oppassen, maar als je verder fit en gezond bent kan je wel wat hebben hoor. | |
| loveli | woensdag 11 januari 2023 @ 09:55 | 
| Heb je een kat? Als die het eet kun jij het ook eten. En 14 graden is geen kamertemperatuur, dan groeit alles waarmee je je voedsel na het koken hebt besmet niet zo vreselijk snel. Vroeger, voor de introductie van de koelkast, bewaarden mensen hun stoofvlees ook langer dan een dag (onder een laag vet, dan kwam er geen zuurstof bij). Vanavond verhitten en eet smakelijk.  | |
| loveli | woensdag 11 januari 2023 @ 09:56 | 
Broccoli ruikt na een dag altijd raar  | |
| Sunshine1982 | woensdag 11 januari 2023 @ 10:25 | 
| Broccoli is sowieso niet te vreten. Of je het nou gelijk eet of na een dag   | |
| Lienekien | woensdag 11 januari 2023 @ 10:27 | 
| Ik zou persoonlijk broccoli altijd vers koken. Weer opwarmen geeft volgens mij altijd een rare smurrie. | |
| Isdatzo | woensdag 11 januari 2023 @ 10:34 | 
Als je het op een manier bereidt anders dan tot pap koken is broccoli prima te hachelen  | |
| Sunshine1982 | woensdag 11 januari 2023 @ 10:34 | 
Ja, alleen met flink wat kaassaus  | |
| roos94 | woensdag 11 januari 2023 @ 11:27 | 
| Ik vind broccoli ook niet te hachelen maar ik prop dat gewoon als eerste in mond en dan begin ik met de rest  Aardappels met gehaktbal is mijn lievelingseten dus het weggooien doet wel beetje pijn maar ja  | |
| Het_Bokje | woensdag 11 januari 2023 @ 11:37 | 
| Ik moet wel zeggen dat Broccoli + aardappelen (mag ook aardappel puree zijn indien lui) + gehakt een gouden combi is hoor. Ik bak ook nog een ui mee met het gehakt, dan bollen de lakens goed.   | |
| Postbus100 | woensdag 11 januari 2023 @ 20:33 | 
Bacteriëngroei waar je ziek van kan worden. Mijn broertje heeft een keer rijst gegeten die een dag op het aanrecht had gestaan (wel in juni, dus het was wel wat warmer). At eerder omdat hij avondvierdaagse moest lopen. Kwam ziek thuis omdat hij steeds rijst overgaf  | |
| loveli | woensdag 11 januari 2023 @ 20:39 | 
| Met rijst kun je problemen krijgen met sporevormers, bacteriën zijn daar niet het grote probleem. | |
| roos94 | donderdag 12 januari 2023 @ 10:10 | 
| Normaliter ben ik zo secuur met eten, kom ik er net achter dat ik al vijf dagen wortels over de datum zit te vreten  | |
| loveli | donderdag 12 januari 2023 @ 10:23 | 
| En nu ga je dood, of wat. | |
| Isdatzo | donderdag 12 januari 2023 @ 10:25 | 
| Oh noes. Heftig.  Wat denk je dat het ergste is dat er kan gebeuren?  | |
| roos94 | donderdag 12 januari 2023 @ 10:28 | 
Ja tot ziens  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 10:34 | 
| Ja hoor lekker eten, wij bewaren eigenlijk nooit bereid eten in de koelkast. Altijd gewoon op het aanrecht.   | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 11:00 | 
Als je nou van iets wel merkt of het nog goed is… (Rauwe wortels, neem ik aan.) [ Bericht 2% gewijzigd door Lienekien op 12-01-2023 11:10:30 ]  | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 11:01 | 
En dan de volgende avond opeten?  | |
| Speedfight | donderdag 12 januari 2023 @ 11:02 | 
Echt?  | |
| Speedfight | donderdag 12 januari 2023 @ 11:03 | 
Mja als het echt over de datum was, at je t niet meer denk ik.  | |
| WeerWachtwoordVergeten | donderdag 12 januari 2023 @ 11:11 | 
Je weet dat een goed stuk biefstuk 30 dagen buiten de koelkast hangt voordat die gebakken wordt? Dat noemen ze afsterven en komt de smaak ten goede. Ik wordt een beetje panisch van mensen zoals jij. Had ooit een vriend die zo was. Alles meteen weggooien. Blikken eerst afwassen voordat die ze open deed. Kende niemand die zo vaak ziek was als hij. Als die alleen al naar eten keek was die ziek.  | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 11:13 | 
Ja, als je van alles voor mij gaat invullen kan ik me voorstellen dat je panisch van me wordt. Kan eigenlijk beter zeggen dat je van alles op mij projecteert.  | |
| loveli | donderdag 12 januari 2023 @ 11:24 | 
| Met kip of varken en gemalen vlees ben ik voorzichtig, onbewerkt rundvlees eet ik rustig als het over datum is, maar nog goed ruikt en smaakt. Ik eet liever (en veiliger) rundvlees dat een week over datum is, dan gekookte rijst (toxines). De meeste over datum zuivel richt ook geen schade aan (op rauwe zuivelproducten na is alles gepasteuriseerd). Rode en zwarte schimmel zijn schadelijker dan groen. Vroeger was er basiskennis over voedselveiligheid, nu zijn 'we' bang voor de datum.  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 11:40 | 
Ja idd. En dan daarna gaat er nog wel eens wat in de vriezer.  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 11:48 | 
Ja echt. Ik heb ook helemaal geen ruimte voor al die pannen in de koelkast. En ga al die gerechten niet overscheppen in bakjes. En dan zeker de pannen afwassen, de volgende dag alles weer in die pannen en dan de bakjes afwassen en de pannen nog een keer. 1x afwas is voldoende hoor.  | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 11:49 | 
Zomer, winter?  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 11:51 | 
In principe altijd. Behalve tijdens hondsdagen / als het broeierig is.  | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 11:52 | 
Sprakeloos. Bij roos was het tenminste nog een vergissing.  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 12:01 | 
Ik ben ook altijd sprakeloos in zulke topics idd. Maar dan om het weggooien en de angstvallige reacties.  | |
| Sunshine1982 | donderdag 12 januari 2023 @ 12:03 | 
| Wat zijn hondsdagen? | |
| loveli | donderdag 12 januari 2023 @ 12:04 | 
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hondsdagen Warmste dagen van de zomer. Leuk weetje.  | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 12:05 | 
Ja, ik noem het niet angstvallig, maar verstandig. Ik gooi namelijk bijna nooit iets weg. Ik sta vrijwel nooit met een bakje oid in mijn handen en dat ik zeg: ‘Huuu, dat durf ik niet meer te eten, hoor!’ Kwestie van planning en beleid.  | |
| potjecreme | donderdag 12 januari 2023 @ 12:07 | 
Ook jaren gedaan. Zet het nu in de koelkast vanwege muizen en ratten. Niet vanwege gezondheidsredenen  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 12:08 | 
Ik gooi ook nooit iets weg inderdaad. Sommige reacties vind ik wel angstvallig. In topic over tht data is dat ook altijd zo.  | |
| Jaroon | donderdag 12 januari 2023 @ 12:08 | 
Kun je prima eten als het tenminste niet heel lang ergens op 22 graden heeft gestaan.  | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 12:10 | 
Ook daarbij merk je dat mensen vaak niet weten hoe ze het onderscheid moeten maken tussen ‘kan nog wel’ en ‘beter van niet’.  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 12:10 | 
Precies. Tijdens broeierig weer gaat het dus in de koelkast.  | |
| Jaroon | donderdag 12 januari 2023 @ 12:12 | 
Beter van niet ruik je vaak wel of geeft direct raar speeksel in je mond.  | |
| Isdatzo | donderdag 12 januari 2023 @ 12:12 | 
Ja, of dat men weloverwogen tot een ander besluit komt dan jij.  | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 12:12 | 
Ik ga de discussie daarover niet nog een keer over doen.  | |
| Jaroon | donderdag 12 januari 2023 @ 12:13 | 
Die discussie heb ik gemist.  | |
| loveli | donderdag 12 januari 2023 @ 12:13 | 
Ze komen er vanzelf achter  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 12:13 | 
Omdat er gekeken wordt naar data ipv vertrouwen op zintuigen.  | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 12:13 | 
Jij wilt mij in een bepaald hoekje drukken. Blijf proberen.  | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 12:14 | 
Ik ga de discussie daarover niet nog een keer over doen.  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 12:15 | 
| Daar vraag ik ook niet om. Je begint er zelf weer over. | |
| Lienekien | donderdag 12 januari 2023 @ 12:17 | 
Over vertrouwen op zintuigen? Nee hoor.  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 12:20 | 
Ik heb het over angstvallige reacties en jij begint over mensen die het verschil niet weten tussen kan nog wel en beter van niet. Dusja imo wakker je het dan zelf aan. Maar goed, zinloze discussie.  | |
| Isdatzo | donderdag 12 januari 2023 @ 13:36 | 
Nah, ik geef alleen aan dat jouw wijsheid niet de universele wijsheid is. Verder moet iedereen vooral doen waar hij of zij zich prettig bij voelt.  | |
| miss_sly | donderdag 12 januari 2023 @ 13:39 | 
| Kunnen jullie gewoon agree to disgaree doen en de onnodige discussie verder staken? Dank!  | |
| Jaroon | donderdag 12 januari 2023 @ 13:42 | 
| Het startte heel onschuldig. | |
| miss_sly | donderdag 12 januari 2023 @ 13:43 | 
Dat doet het heel vaak Er is een verschil van mening hierover. Dat is prima, dat is uitgebreid besproken. Een langer welles-nietes verhaal voegt dan niet nog iets toe.  | |
| Jaroon | donderdag 12 januari 2023 @ 13:45 | 
Ik vind het prima. Ik had gelijk  | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 13:46 | 
| Straks komen de handen wassen na het plassen, hoevaak douche jij en gebruik je je handdoek 1x of vaker topics weer en dan is het cirkeltje weer compleet. Maar dat is voor een ander subforum.   | |
| loveli | donderdag 12 januari 2023 @ 13:49 | 
Meedoen aan de discussie is ook een keuze, toch?  | |
| Jaroon | donderdag 12 januari 2023 @ 13:53 | 
Welkom.  | |
| golfer | donderdag 12 januari 2023 @ 14:18 | 
Die vragen laat ik over aan het alleen maar aan ons vragen stellende onderzoeksbureau: https://forum.fok.nl/user/history/501900  | |
| Jan_Onderwater | donderdag 12 januari 2023 @ 14:27 | 
Buiten de koeling afhangen? LOL Vertel, waar haal je die wijsheid vandaan?  | |
| roos94 | donderdag 12 januari 2023 @ 14:31 | 
| Prima topic weer | |
| Sunshine1982 | donderdag 12 januari 2023 @ 14:36 | 
| Roos heeft het opgegeten en allemaal overleefd. Slotje dan maar? | |
| loveli | donderdag 12 januari 2023 @ 14:41 | 
weggegooid  | |
| Jan_Onderwater | donderdag 12 januari 2023 @ 15:42 | 
| Deze topics zijn 9/10 keer hetzelfde. TS vraagt kan ik xyz nog eten. TS wil echter alleen maar horen, ja, dat kan je nog eten. | |
| Donna | donderdag 12 januari 2023 @ 16:26 | 
| Bij dingen als bloemkool en brocolli is 'even ruiken' ook niet de beste tip trouwens. Als je zo'n ding vers in de winkel zou besnuffelen dan denk je ook meh. | |
| WeerWachtwoordVergeten | donderdag 12 januari 2023 @ 20:57 | 
 Mijn opa liet vlees altijd afsterven in de kelder. Koele omgeving is dus geen koeling zoals jij zegt. Voor biefstuk zelfs liefst iets boven de 12 graden.  | |
| Jan_Onderwater | donderdag 12 januari 2023 @ 23:56 | 
Biefstuk, als je die term gebruikt weet ik genoeg, toedeledokie.  |