quote:
quote:Op maandag 15 augustus 2022 20:16 schreef Gibson88 het volgende:
[..]
Of Zaanse, als schappelijke tweede.
quote:Op maandag 15 augustus 2022 20:12 schreef BasEnAad het volgende:
Vlaamse mayo of mayo met een vleugje citroen.
Ik dacht dat het al aan mij lagquote:Op maandag 15 augustus 2022 20:22 schreef Notorious_Roy het volgende:
Oliehoorn
Maar ze kunnen de graftyfus krijgen voor hun nieuwe doppen.
Dus dat ligt niet aan mij?quote:Op maandag 15 augustus 2022 20:22 schreef Notorious_Roy het volgende:
Oliehoorn
Maar ze kunnen de graftyfus krijgen voor hun nieuwe doppen.
Dit!quote:Op maandag 15 augustus 2022 20:22 schreef Notorious_Roy het volgende:
Oliehoorn
Maar ze kunnen de graftyfus krijgen voor hun nieuwe doppen.
quote:Ingredienten: zonnebloemolie* 78%, azijn*, EIGEEL* 6,8%, water, zout, MOSTERDMEEL*, voedingszuur: melkzuur, verdikkingsmiddel: guarpitmeel*, antioxidant: rozemarijn extract*
Die is ook lekker ja, maar volgens mij zit daar wel erg veel zout in.quote:
Oh, ik heb geen idee. Hij is lekker vet, romig en klodderig. Met mate, met matequote:Op maandag 15 augustus 2022 21:24 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Die is ook lekker ja, maar volgens mij zit daar wel erg veel zout in.
Nice.quote:Op maandag 15 augustus 2022 22:03 schreef Tegan het volgende:
Wat is er met de Oliehoorn doppen?
Edit: https://www.oliehoorn.nl/feedback/doppen/
Mayo uit een pot is echt walgelijk en onhygienischquote:Op dinsdag 16 augustus 2022 01:07 schreef Tijn het volgende:
[..]
Bizar dat dit zo weinig genoemd wordt! Harske goeie mayo imho
[ afbeelding ]
Deze kun je bij de Aldi bij mij in de buurt ook kopen.quote:Op maandag 15 augustus 2022 20:29 schreef Sfancta het volgende:
Deze uit Duitsland, en ook de remoulade. Aderen slippen al dicht als je naar de verpakking kijkt.
[ afbeelding ]
Kewpiequote:Op maandag 15 augustus 2022 21:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
1. Kewpie, japanse mayonaise
2. Belgische Mayonaise van de Vlaendere
Ik hou niet van zoete mayonaise
Je moet er ook niet in kakken, Roos.quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 04:29 schreef roos94 het volgende:
[..]
Mayo uit een pot is echt walgelijk en onhygienisch
Vega? Wat een hel moet dat zijn als carnivoor.quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 21:45 schreef quirina het volgende:
Toen ik nog niet vega was vond ik de Zaanse mayonaise het lekkerst.
Helaas is het Ton-artikel alleen voor abonnees.quote:Op maandag 24 oktober 2022 13:14 schreef NoCigar het volgende:
Schopje omdat ik voor het nageslacht de mayonaise van Ton nog even wil noemen. Die hebben we hier meestal, of Kewpie of soms Hellmanns, voor de receptverandering
Over Ton: https://www.volkskrant.nl/a-b35fa47d
het Hellmann-bedrog: https://www.snack-nieuws.(...)s-in-hun-hemd-gezet/
meestal is er dan geen sprake van een verbetering, al claimen de fabrikanten dat welquote:Op maandag 24 oktober 2022 16:16 schreef Kanaroe het volgende:
Echt jammer inderdaad, de smaak en structuur is totaal veranderd!
Sja, eenheidsworst? Nederlandse 'smaak'? De portemonnee van Unilever?quote:Op maandag 24 oktober 2022 16:19 schreef Gunner het volgende:
[..]
meestal is er dan geen sprake van een verbetering, al claimen de fabrikanten dat wel
waar ze dat op baseren...?
In een pot of spuitfles? ik was laatst in een restaurant waar ze Hellmans op tafel hebben en die structuur was wel normaal. Die pot die ik een keer had was zodanig dik dat ik het ook niets vond. heel rare structuur idd.quote:Op maandag 24 oktober 2022 16:23 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Sja, eenheidsworst? Nederlandse 'smaak'? De portemonnee van Unilever?
De originele Hellmann's valt niet te vergelijken met de huidige, in NL, verkrijgbare mayonaise.
Voor mij geen verbetering in ieder geval, ik koop het nooit meer.
Dit helpt misschien: https://12ft.io/?fbclid=I(...)nk6lR48lYz9zRMKSelD0quote:Op maandag 24 oktober 2022 16:16 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Helaas is het Ton-artikel alleen voor abonnees.!
De 'oude' Hellmann's was niet erg romig, maar eerder dik en lobbig van structuur. Ook zaten er luchtbelletjes o.i.d. in.quote:Op maandag 24 oktober 2022 16:34 schreef Gunner het volgende:
[..]
In een pot of spuitfles? ik was laatst in een restaurant waar ze Hellmans op tafel hebben en die structuur was wel normaal. Die pot die ik een keer had was zodanig dik dat ik het ook niets vond. heel rare structuur idd.
Bedankt, maar ik kom hier niet uitquote:Op maandag 24 oktober 2022 17:18 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Dit helpt misschien: https://12ft.io/?fbclid=I(...)nk6lR48lYz9zRMKSelD0
Die van de AH vind ik iig prima en ik ben geen vega.quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 22:22 schreef quirina het volgende:
Als iemand een suggestie heeft voor veganistische mayo die eetbaar is?
Je had er niemand blij mee kunnen maken? Ik blijf me erover verbazen hoe sommige mensen voedsel weggooien alsof het niks is.quote:Op maandag 24 oktober 2022 14:06 schreef Farenji het volgende:
Ik heb laatst kewpie geprobeerd en vond hem zo vies dat ik hem insta weg heb gepleurd.
Ik krijg dan altijd veel te veel, voor twee personen. Jaren niet meer gedaan overigens, mede daarom denk ik.quote:Op woensdag 26 oktober 2022 20:20 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik heb laatst zelf mayo gemaakt. Wauw! Dat ga ik veel vaker doen. Een groot verschil met supermarktmayo.
Receptje van de mosselsaus graagquote:Op woensdag 26 oktober 2022 21:59 schreef NoCigar het volgende:
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
Ik denk dat ik niet de beste persoon ben om dat aan te vragen : https://www.libelle-lekker.be/artikelen/205534/mosselsaus-makenquote:Op woensdag 26 oktober 2022 22:07 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Receptje van de mosselsaus graag
Het blijft maar één dag goed. Dan moet gelijk alles op, dat is een minpuntje. Ik maak het ook niet meer voor mezelf, dan maar een knijpflesje. Maar het loont als je eters krijgt. Dan gaat het zeker helemaal op.quote:Op woensdag 26 oktober 2022 21:55 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik krijg dan altijd veel te veel, voor twee personen. Jaren niet meer gedaan overigens, mede daarom denk ik.
quote:Op woensdag 26 oktober 2022 22:11 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik denk dat ik niet de beste persoon ben om dat aan te vragen : https://www.libelle-lekker.be/artikelen/205534/mosselsaus-maken
De ravigotesaus van Calvé vond ik er altijd erg lekker bij. Edit: Of was het nou de remouladesausquote:Op woensdag 26 oktober 2022 22:32 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik hou het wel gewoon bij de vis-en mosselsaus van D&L
Sorry maar spul dat ik zelf goor vind ga ik niet bij anderen dumpen. Ze zien me aankomen, "ik ging zowat over mijn nek van deze ranzige goedkope troep maar jij vindt het vast wel lekker"quote:Op woensdag 26 oktober 2022 20:17 schreef Prego het volgende:
[..]
Je had er niemand blij mee kunnen maken? Ik blijf me erover verbazen hoe sommige mensen voedsel weggooien alsof het niks is.
(En dan doen alsof Kewpie naar accuzuur smaakt )
Klassieke mosselsaus mosterd met azijn. Zoals johan segers zegt een recept dat je niet kan verbeteren (1 ster, maar koning van klassieke keuken).quote:Op woensdag 26 oktober 2022 21:59 schreef NoCigar het volgende:
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
Ja voor die twee eetlepels mayo die ik af en toe nodig heb ga ik het zelf maken. Sorry, maar er zijn prima mayos op de markt, ketchup maak ik ook niet zelf, mosterd ook alleen een keer als experiment.quote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:18 schreef dimmak het volgende:
Niet zelf je mayo maken Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.quote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ja voor die twee eetlepels mayo die ik af en toe nodig heb ga ik het zelf maken. Sorry, maar er zijn prima mayos op de markt, ketchup maak ik ook niet zelf, mosterd ook alleen een keer als experiment.
Daarbij is een mayo als die van Kewpi of Devlaendere gewoon heel erg goed. Dit in tegenstelling tot de potjes/pakjes/zakjes Hollandaise, Pesto, etcquote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:58 schreef dimmak het volgende:
[..]
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
Mwa 1x gedaan, was bij mij iets te dik/vast geworden waardoor ik het vond tegenvallen. Misschien nog eens een keer proberen.quote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:18 schreef dimmak het volgende:
Niet zelf je mayo maken Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Tering hoeveel mayo kwak jij dan op je vretenquote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:58 schreef dimmak het volgende:
[..]
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
quote:
Ditquote:Op maandag 15 augustus 2022 20:16 schreef Gibson88 het volgende:
[..]
Of Zaanse, als schappelijke tweede.
En goedkoop is die ook niet meerquote:Op woensdag 16 november 2022 07:17 schreef 111210 het volgende:
Vroeger de goedkope zaanse, maar vind de smaak anders dan vroeger. Nu Oliehoorn.
Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.quote:Op zaterdag 26 november 2022 08:56 schreef Nagelslak het volgende:
1. Calve mayonaise. Gewoon lekker vet
Mag het dan nog mayonaise heten?quote:Op zaterdag 26 november 2022 09:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.
Alsnog wel lekkerquote:Op zaterdag 26 november 2022 09:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.
Eigenlijk moet het wettelijk 70% zijn, maar ik weet of dat gewicht of volume is, 65% van het gewicht in olie klinkt mij best als 70% van het volume. Lijkt me niet dat Unilever zo dom is zich niet aan de wettelijke eisen te houden. Deze wetgeving is trouwens, door een lobby van de industrie, van 80 verlaagd naar 70.quote:Op zaterdag 26 november 2022 10:09 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Mag het dan nog mayonaise heten?
Lijkt wel pindakaasquote:Op zaterdag 4 februari 2023 18:03 schreef Emmerdeur het volgende:
Deze vind ik erg lekker
[ afbeelding ]
Zou eens een nieuw beeldscherm kopen als dat er uitziet als pindakaasquote:
De volgorde van deze ingrediëntendeclaratie is trouwens bizarquote:Op zaterdag 4 februari 2023 18:03 schreef Emmerdeur het volgende:
Deze vind ik erg lekker
[ afbeelding ]
Wij hebben deze bijna altijd:quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 22:22 schreef quirina het volgende:
Als iemand een suggestie heeft voor veganistische mayo die eetbaar is?
Och, dat is wel stom jaquote:Op zaterdag 4 februari 2023 17:58 schreef Papabear het volgende:
Oliehoorn
Jammer dat ze bij de fabriek zelf geen verkooppunt hebben. Ik woon er een paarhonderd meter vandaan, maar hier in de wijde omgeving worden alleen maar de mayo, curry en fritessaus van ze verkocht.
B.v. de Zeedijk mayo is hier nergens te koop, terwijl het hier vlak om de hoek wordt gemaakt
Gewoon naar binnen lopen met een bomgordel, eens kijken of ze je potje mayo nog weigerenquote:Op zaterdag 4 februari 2023 17:58 schreef Papabear het volgende:
Oliehoorn
Jammer dat ze bij de fabriek zelf geen verkooppunt hebben. Ik woon er een paarhonderd meter vandaan, maar hier in de wijde omgeving worden alleen maar de mayo, curry en fritessaus van ze verkocht.
B.v. de Zeedijk mayo is hier nergens te koop, terwijl het hier vlak om de hoek wordt gemaakt
Geen idee of het de goedkoopste is, maar die met rode deksel van lidl is lekkerquote:Op dinsdag 7 maart 2023 14:16 schreef Chandler het volgende:
Lekkerste is de goedkoopste van de LIDL!
Eensquote:Op dinsdag 7 maart 2023 15:25 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Geen idee of het de goedkoopste is, maar die met rode deksel van lidl is lekker
Ik heb altijd een blauwe deksel volgens mij... maar hij is heerlijk!quote:Op dinsdag 7 maart 2023 15:25 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Geen idee of het de goedkoopste is, maar die met rode deksel van lidl is lekker
Klopt!quote:Op dinsdag 7 maart 2023 15:32 schreef Anne het volgende:
Deze dus?
[ afbeelding ]
Belgische staat erbij; is dat een beetje wat zuurder?
Maar eens proberenquote:Op dinsdag 7 maart 2023 15:35 schreef Molo het volgende:
[..]
Klopt!
Je hebt een versie met ei (deze) en een versie met citroen.
Beide érg lekker.
quote:De Amerikaanse versie had die authentieke specifiek zure smaak. De Europese versie is de zure smaak helemaal kwijt ook de structuur van de Hellmann's mayonaise is heel anders en dunner.
Zie post 62. Maar het blijft naar.quote:Op dinsdag 7 maart 2023 16:58 schreef BertV het volgende:
Hellmann's toen deze net in Nederland arriveerde.
Nu hebben ze de receptuur weer gecalveniseerd.
https://www.snack-nieuws.(...)s-in-hun-hemd-gezet/
[..]
Niet goed gekeken, maar we hebben gelijk.quote:
Die artikelen die jij linkte zijn van bijna 10 jaar geleden. Is het al die tijd zo gebleven en is de US-versie echt nergens meer te krijgen?quote:
Weet ik eigenlijk niet, ik ben er nooit naar op zoek geweest, maar ik heb er ook weinig meer over gehoord.. Die verandering van recept kwam toen ik in Hellmanns niet zo lang ontdekt had en regelmatig genoot van een halfhardgekookt eitje met mayo, dus ik heb de overgang echt meegemaakt (en ben met die gewoonte gestopt).quote:Op woensdag 8 maart 2023 14:16 schreef Gunner het volgende:
[..]
Die artikelen die jij linkte zijn van bijna 10 jaar geleden. Is het al die tijd zo gebleven en is de US-versie echt nergens meer te krijgen?
Toen jaren geleden de Heinz Mayonaise in NL kwam was ik er ook kapot van. Na de receptverandering niet meer.
Ik was er ook van overtuigd dat de pot verschilt van de fles. Dank voor de bevestiging.quote:Op woensdag 8 maart 2023 15:09 schreef Danny het volgende:
Hellman's
maar dan uit zo'n knijpfles. Die heeft een heerlijke structuur vergeleken met die uit de pot.
Ik heb net nav dit topic deze gehaald, en die met het groene deksel.quote:Op dinsdag 7 maart 2023 15:32 schreef Anne het volgende:
Deze dus?
[ afbeelding ]
Belgische staat erbij; is dat een beetje wat zuurder?
ff in de pot roeren levert hetzelfde resultaat toch?quote:Op woensdag 8 maart 2023 15:09 schreef Danny het volgende:
Hellman's
maar dan uit zo'n knijpfles. Die heeft een heerlijke structuur vergeleken met die uit de pot.
Die inderdaad, ben zaterdag speciaal voor die mayo naar de Lidl geweest, kom er anders eigenlijk nooit Waar staat Belgische?quote:Op dinsdag 7 maart 2023 15:32 schreef Anne het volgende:
Deze dus?
[ afbeelding ]
Belgische staat erbij; is dat een beetje wat zuurder?
Idd die kennen de regels nietquote:Op zondag 19 februari 2023 00:37 schreef Molo het volgende:
[..]
De volgorde van deze ingrediëntendeclaratie is trouwens bizar
Tartaarsaus is natuurlijk gediskwalificeerd van dit topic.quote:Op woensdag 8 maart 2023 15:10 schreef junkiesietze het volgende:
Ja op tjsechische webshops voor 6euro de pot.
Deze saus met patat
Klopt dat is de gewone mayo, vanmiddag nog zien staan.quote:Op woensdag 8 maart 2023 18:52 schreef Forbry het volgende:
Toen wij nog niet waren overgegaan op vegan mayo, aten wij ook meestal de mayo van de Lidl. Maar die heeft/had een blauwe dop volgens mij. Deze:
[ afbeelding ]
Pieter Pot zit toch op/over rand van faillissement?quote:Op woensdag 8 maart 2023 19:29 schreef Marsenal het volgende:
Ik gebruik tegenwoordig Pieter Pot, van die basics in glazen potten om verpakkingsmaterialen te verminderen. Die mayo is doodgewoon, maar net een tikkie zuurder dan ik gewend ben, die van Calve. Geen idee wat voor mayo het is. Waarschijnlijk iets van de Makro
Maar vind deze helemaal oke
Oh ja? Hoor ik hier voor het eerstquote:Op woensdag 8 maart 2023 20:17 schreef Molo het volgende:
[..]
Pieter Pot zit toch op/over rand van faillissement?
https://www.bnr.nl/nieuws(...)upermarkt-pieter-potquote:
Inmiddels 1,79.quote:Op woensdag 8 maart 2023 18:52 schreef Forbry het volgende:
Toen wij nog niet waren overgegaan op vegan mayo, aten wij ook meestal de mayo van de Lidl. Maar die heeft/had een blauwe dop volgens mij. Deze:
[ afbeelding ]
Dat wordt in hoog tempo m'n potjes scheppenquote:Op woensdag 8 maart 2023 20:22 schreef Molo het volgende:
[..]
https://www.bnr.nl/nieuws(...)upermarkt-pieter-pot
Blijkbaar is er inmiddels een doorstart. Wel benieuwd hoe ze de levensvatbaarheid kunnen vergroten van de toko
meestal kost me dat meteen een bek zware inspanning...quote:Op woensdag 8 maart 2023 17:48 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
ff in de pot roeren levert hetzelfde resultaat toch?
lol, ja in de mayo potquote:Op donderdag 9 maart 2023 09:13 schreef Danny het volgende:
[..]
meestal kost me dat meteen een bek zware inspanning...
ow wacht, je bedoelt de pot mayo
Nee, hij wordt daar bij mij niet echt glad van structuur van. Het blijft een beetje 'klontig'. Zal het nog eens proberen van de week want heb allebei nog wel staan, maar volgens mij is het echt anders.
We hebben zelfs al eens geprobeerd de mayo uit de pot in zo'n knijpfles over te scheppen (want goedkoper) maar dan komt er nauwelijks iets uit.
Net even gecheckt en er zit meer olie in de knijpfles. Scheelt 75gr vs 73gr per 100mlquote:Op donderdag 9 maart 2023 09:19 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
lol, ja in de mayo pot
Maar vreemd. Ik ben nu benieuwd of dat verschil ook bij andere merken merkbaar is.
We zijn potver net de science channelquote:Op donderdag 9 maart 2023 09:55 schreef Danny het volgende:
[..]
Net even gecheckt en er zit meer olie in de knijpfles. Scheelt 75gr vs 73gr per 100ml
Denk dat dat het verschil maakt. Hij blijft wat meer vloeibaar.
Mythbusters!quote:Op donderdag 9 maart 2023 09:57 schreef Notorious_Roy het volgende:
We zijn potver net de science channel
En als dan bedenkt dat fritessaus maar 25-30% olie is, weet je ook direct waarom dat inferieure zooi isquote:Op donderdag 9 maart 2023 09:55 schreef Danny het volgende:
[..]
Net even gecheckt en er zit meer olie in de knijpfles. Scheelt 75gr vs 73gr per 100ml
Denk dat dat het verschil maakt. Hij blijft wat meer vloeibaar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |