abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Miss 200.000.000! maandag 15 augustus 2022 @ 20:10:42 #1
367000 roos94
pi_205647957
Los van zelfgemaakt.

Ik :
Zaanse mayo
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:12:13 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_205647971
Vlaamse mayo of mayo met een vleugje citroen.
pi_205647993
Heinz Pommes Sauce.
Geen echte majo maar op frites verslavend lekker
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:14:52 #4
500074 Rode_Wijn
Kom laat ons vrolijk zijn
pi_205647998
Romige mayonaise van el AH
pi_205648009
Oliehoorn _O_
I wanna go back with a club and attack
I wanna take to my guns and break you
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:16:24 #6
206164 Gibson88
Aan het typen....
pi_205648019
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:15 schreef Solotovski het volgende:
Oliehoorn _O_
Of Zaanse, als schappelijke tweede.
Op vrijdag 4 februari 2022 13:55 schreef Cockwhaleszusje het volgende:
Gibson is een seksgod
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:18:38 #7
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_205648043
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:15 schreef Solotovski het volgende:
Oliehoorn _O_
_O_

quote:
16s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:16 schreef Gibson88 het volgende:

[..]
Of Zaanse, als schappelijke tweede.
_O_
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_205648069
Ik heb nog nooit Oliehoorn op :(

Vond truffelmayo dit jaar wel lekker maar het speciale is er af.

Daarom gewoon Remia momenteel, Zaanse is ook lekker voor de afwisseling.
Hell To The Liars
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:22:02 #9
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_205648074
Frietsaus.
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:22:07 #10
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_205648076
Oliehoorn

Maar ze kunnen de graftyfus krijgen voor hun nieuwe doppen.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Moderator maandag 15 augustus 2022 @ 20:22:47 #11
146299 crew  laforest
Pandenverhuurder
pi_205648089
Geen.
...the understanding is itself the source of the laws of nature Kant A127
  Spellchecker maandag 15 augustus 2022 @ 20:24:08 #12
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_205648110
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:12 schreef BasEnAad het volgende:
Vlaamse mayo of mayo met een vleugje citroen.
pi_205648135
Ik ben niet van de mayo, krijg je zo'n vet laagje in je mond van.
pi_205648150
Deze uit Duitsland, en ook de remoulade. Aderen slippen al dicht als je naar de verpakking kijkt.

  maandag 15 augustus 2022 @ 20:31:37 #15
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205648182
Duitse mayonaise is goddelijk.

Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205648224
quote:
8s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:22 schreef Notorious_Roy het volgende:
Oliehoorn

Maar ze kunnen de graftyfus krijgen voor hun nieuwe doppen.
Ik dacht dat het al aan mij lag _O-
pi_205648274
Oliehoorn
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:39:30 #18
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_205648284
quote:
8s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:22 schreef Notorious_Roy het volgende:
Oliehoorn

Maar ze kunnen de graftyfus krijgen voor hun nieuwe doppen.
Dus dat ligt niet aan mij? :o

Goed om te weten :D
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_205648300
Jean Baton en D&L Mayo :9
pi_205648338
Ik vind yofresh lekker :@
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:59:06 #21
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205648560
quote:
8s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:22 schreef Notorious_Roy het volgende:
Oliehoorn

Maar ze kunnen de graftyfus krijgen voor hun nieuwe doppen.
Dit!
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  maandag 15 augustus 2022 @ 21:13:07 #22
460259 kladderadatsch
MAKEaMEricAGREATaGAIN
pi_205648782
Deze:



Zit trouwens wel gewoon eigeel in hoor, is geen soja troep.

quote:
Ingredienten: zonnebloemolie* 78%, azijn*, EIGEEL* 6,8%, water, zout, MOSTERDMEEL*, voedingszuur: melkzuur, verdikkingsmiddel: guarpitmeel*, antioxidant: rozemarijn extract*
“Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind” ~ George Orwell
  Moderator maandag 15 augustus 2022 @ 21:16:52 #23
9859 crew  Karina
Woman
pi_205648832
Deze, niet te zoet, beetje zurig.

Of Hellman. Die is een beetje zoutig.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_205648865
Een half jaar geleden een keertje een kleine knijpfles Oliehoorn gekocht, omdat iedereen daar zo lyrisch over is.

Inderdaad, prima mayo.
Wel relatief duur, maar dat is niet zo'n probleem omdat ik niet zo veel (zou moeten) gebruik.

Maar: het verschil met een Remia knijpfles mayo vind ik niet zo heel groot.

En stiekem geniet ik ook van Fritessaus (van merk Gwoon uit een potje , geen idee wie dat whitelabel maakt)
Dat is niet zo vet, dus kan er ik meer van eten. (frikandellen speciaal hebben dat nodig)
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  maandag 15 augustus 2022 @ 21:24:27 #25
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205648930
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:40 schreef Kanaroe het volgende:
Jean Baton
Die is ook lekker ja, maar volgens mij zit daar wel erg veel zout in.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205648958
Devos Lemmens mayonaise met eieren
pi_205648976
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 21:24 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Die is ook lekker ja, maar volgens mij zit daar wel erg veel zout in.
Oh, ik heb geen idee. Hij is lekker vet, romig en klodderig. Met mate, met mate ;)
  maandag 15 augustus 2022 @ 21:47:19 #28
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205649287
1. Kewpie, japanse mayonaise
2. Belgische Mayonaise van de Vlaendere
Ik hou niet van zoete mayonaise
pi_205649430
Ik geloof dat ik alleen mayo gebruik om er iets anders mee te maken. Als basis voor een andere saus of iets. Dus ik wil de minst zoete.
pi_205649461
Wat is er met de Oliehoorn doppen?

Edit: https://www.oliehoorn.nl/feedback/doppen/

[ Bericht 64% gewijzigd door Tegan op 15-08-2022 22:16:10 ]
  Moderator / Redactie Sport maandag 15 augustus 2022 @ 22:09:01 #31
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_205649527
Belse!
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_205650243
Ik ben geen mayonaise connaisseur, dus als ik het al niet zelf maak, gebruik ik gewoon die van Remia.

Voor patat en frikandellen trouwens Remia fritessaus.
Waar ik mijn zelfgemaakte mayo er wel lekker bij vind, vind ik die van Remia minder.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_205650265
calve
of gouda's glorie vroeger, van de snackbar. smaakte anders dan nu.
pi_205650297
Laatste tijd Hellman lekker zuur en zout :9
Vakman pur sang
  maandag 15 augustus 2022 @ 23:36:22 #35
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_205650392
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 22:03 schreef Tegan het volgende:
Wat is er met de Oliehoorn doppen?

Edit: https://www.oliehoorn.nl/feedback/doppen/
Nice.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_205650594
Voor bij de friet of in saladedressing Belgische mayo (ik vind die belgische mayo van de AH dicht in de buurt komen van wat ze bij de ekte ekte frituur in belgie serveren en die D&L juist niet terwijl dat toch het grootste mayomerk van belgie is }:| ) of franse amora.

Voor andere doeleinden de grote glazen potten huismerkmayo.
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 01:07:01 #37
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205650620
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 23:11 schreef pokkerdepok het volgende:

calve
Bizar dat dit zo weinig genoemd wordt! Harske goeie mayo imho _O_

  Miss 200.000.000! dinsdag 16 augustus 2022 @ 04:29:36 #38
367000 roos94
pi_205650671
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 01:07 schreef Tijn het volgende:

[..]
Bizar dat dit zo weinig genoemd wordt! Harske goeie mayo imho _O_

[ afbeelding ]
Mayo uit een pot is echt walgelijk en onhygienisch
pi_205650773
Dat nog niemand Brander mayonaise heeft gezegd? Voor mij die dus.

Als Nederlander in Belgie en al doodgegooid worden met Belgische mayonaise is dat mijn favoriet als ik zelf ergens mayo voor gebruik.
pi_205650836
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:40 schreef Kanaroe het volgende:
Jean Baton en D&L Mayo :9
Dit :9~ en Amora O+
pi_205650841
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:29 schreef Sfancta het volgende:
Deze uit Duitsland, en ook de remoulade. Aderen slippen al dicht als je naar de verpakking kijkt.

[ afbeelding ]
Deze kun je bij de Aldi bij mij in de buurt ook kopen.
Voor mij: de Zaanse mayo en die van Heinz vind ik ook lekker.
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 08:50:49 #42
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_205651262
D&L
Oliehoorn Brander
die belgische AH mayo
Zaanse

deze 4 afwisselend _O_
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_205651379
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 21:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
1. Kewpie, japanse mayonaise
2. Belgische Mayonaise van de Vlaendere
Ik hou niet van zoete mayonaise
Kewpie _O_
  roze dinsdag 16 augustus 2022 @ 09:02:35 #44
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_205651393
Duitse mayo en anders maakt het me weinig uit eigenlijk.. koop vaak gewoon huismerk. :+
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 09:06:54 #45
139399 FranticDJ
Make the Paptaart Great Again
pi_205651450


of
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 09:49:31 #46
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_205651787
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 04:29 schreef roos94 het volgende:

[..]
Mayo uit een pot is echt walgelijk en onhygienisch
Je moet er ook niet in kakken, Roos.
pi_205651794
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 07:36 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]
Dit :9~ en Amora O+
Ja, die is ook lekker. Beetje zuriger dan die andere dacht ik.
pi_205654193
Zaanse pittige mayonaise *O*
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 14:05:12 #49
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_205654223
Vroeger was ik helemaal leip van de Heinz Mayo toen ze deze weer in nederland introduceerden maar nu is ie lang niet zo lekker meer. Was net lekker zuur. Nu is het een stuk zouter.

Voor de rest; zaanse is wel lekker en er staat ook naast de pot calve altijd wel wat van oliehoorn
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 17:32:52 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205655933
Nog meer lekker mayo's en fritessausen:
CUL / Lekkerste fritessaus of mayonaise
Poef.....gone! ©golfer
pi_205656081
hangt er een beetje vanaf waarvoor ik het gebruiken wil (en te lui ben om het zelf te maken), maar doorgaans staat er hier een fles oliehoorn, een pot ah excelent belg en een pot hellmans.
pi_205656205
Wel lekker hoorm echte mayo. Maar zo tering vet en calorierijk. Niet normaal joh...

'Er zitten 133 kilocalorieën in 1 eetlepel (20 gram) mayonaise. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'mayonaise'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.'

133 cl, in één fucking eetlepel... en ik lust er doorgaans wel een paar. Dan eet je al patat en snack, wat al bepaald niet caloriearm is. En dan de mayo er nog eens bij... dat is zo veel dat het grootste aandeel calorieën op den duur van de mayo is.

Doe mij maar gewoon frietsaus.
Eens kijken
pi_205656823
Mayolijn van remix, uit de glazen pot.
Niet te zuur, niet te zoet.
Wel uit het glas, tubes en plastic vertroebelen de smaak.

En JeanBaton truffle _O_
pi_205656847
Hier in Nederland die Zaanse. Maar ik vind zurige lekkerder.
pi_205656903
Mayo eet ik zelden, en áls ik dat heb is Zaanse mayonaise.

Qua frietsaus: Gouda's Glorie
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_205657127
Serieus, waarom eten mensen frietsaus? Is dat alleen omdat dat minder calorieën heeft? Kan me niet voorstellen dat je het lekkerder vindt dan mayo.
pi_205659112
Toen ik nog niet vega was vond ik de Zaanse mayonaise het lekkerst.
pi_205659202
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 21:45 schreef quirina het volgende:
Toen ik nog niet vega was vond ik de Zaanse mayonaise het lekkerst.
Vega? Wat een hel moet dat zijn als carnivoor.
Vakman pur sang
pi_205659987
Als iemand een suggestie heeft voor veganistische mayo die eetbaar is?
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 22:30:24 #60
197456 ytram
...dacht je!
pi_205660215
Van Wijngaarden Zaanse Mayo is wel m’n favoriete mayonaise… maar Franse vind ik ook lekker (als ik in Frankrijk ben). Frietsaus ben ik doorgaans minder te spreken over. Doorgaans is het me wat te chemisch. Het valt mij de laatste tijd wel op dat de Zaanse wat zoeter lijkt te zijn als eerst.

Vegan mayonaise of veganaise heb ik verschillende geprobeerd met wisselend enthousiasme. Daar wint toch echt de door m’n collega zelfgemaakte (met soyadrink), zelf ook maar eens proberen. Vind die uit de winkel doorgaans wel oké qua smaak, maar de consistentie is bijna altijd raar.
- Logica brengt je van A naar B...Fantasie brengt je overal... -
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 22:39:54 #61
296595 foodlover
live and learn
pi_205660449
NL: Calvé of Aldi
BE: D&L met citroen
DE: Thomy
FR: Amora
ES: Geen enkele supermarkt mayo kan me bekoren
pi_206432340
Schopje omdat ik voor het nageslacht de mayonaise van Ton nog even wil noemen. Die hebben we hier meestal, of Kewpie of soms Hellmanns, voor de receptverandering :'(

Over Ton: https://www.volkskrant.nl/a-b35fa47d
het Hellmann-bedrog: https://www.snack-nieuws.(...)s-in-hun-hemd-gezet/

[ Bericht 10% gewijzigd door NoCigar op 24-10-2022 13:22:39 ]
anonieme razernist
pi_206433017
Ik heb laatst kewpie geprobeerd en vond hem zo vies dat ik hem insta weg heb gepleurd.
pi_206434341
quote:
2s.gif Op maandag 24 oktober 2022 13:14 schreef NoCigar het volgende:
Schopje omdat ik voor het nageslacht de mayonaise van Ton nog even wil noemen. Die hebben we hier meestal, of Kewpie of soms Hellmanns, voor de receptverandering :'(

Over Ton: https://www.volkskrant.nl/a-b35fa47d
het Hellmann-bedrog: https://www.snack-nieuws.(...)s-in-hun-hemd-gezet/
Helaas is het Ton-artikel alleen voor abonnees.
Over Hellmann's; ik weet nog dat er op de achterkant van de oude potten Hellmann's altijd een recept voor kip met mayo uit de oven stond. Ik gok dat je dat met de 'nieuwe' Hellmann's niet kunt maken.
Echt jammer inderdaad, de smaak en structuur is totaal veranderd!
  maandag 24 oktober 2022 @ 16:19:10 #65
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_206434372
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 16:16 schreef Kanaroe het volgende:
Echt jammer inderdaad, de smaak en structuur is totaal veranderd!
meestal is er dan geen sprake van een verbetering, al claimen de fabrikanten dat wel
waar ze dat op baseren...?
pi_206434411
quote:
2s.gif Op maandag 24 oktober 2022 16:19 schreef Gunner het volgende:

[..]
meestal is er dan geen sprake van een verbetering, al claimen de fabrikanten dat wel
waar ze dat op baseren...?
Sja, eenheidsworst? Nederlandse 'smaak'? De portemonnee van Unilever?
De originele Hellmann's valt niet te vergelijken met de huidige, in NL, verkrijgbare mayonaise.
Voor mij geen verbetering in ieder geval, ik koop het nooit meer.
  maandag 24 oktober 2022 @ 16:34:29 #67
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_206434518
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 16:23 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Sja, eenheidsworst? Nederlandse 'smaak'? De portemonnee van Unilever?
De originele Hellmann's valt niet te vergelijken met de huidige, in NL, verkrijgbare mayonaise.
Voor mij geen verbetering in ieder geval, ik koop het nooit meer.
In een pot of spuitfles? ik was laatst in een restaurant waar ze Hellmans op tafel hebben en die structuur was wel normaal. Die pot die ik een keer had was zodanig dik dat ik het ook niets vond. heel rare structuur idd.
pi_206434876
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 16:16 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Helaas is het Ton-artikel alleen voor abonnees.!
Dit helpt misschien: https://12ft.io/?fbclid=I(...)nk6lR48lYz9zRMKSelD0
anonieme razernist
pi_206435369
quote:
2s.gif Op maandag 24 oktober 2022 16:34 schreef Gunner het volgende:

[..]
In een pot of spuitfles? ik was laatst in een restaurant waar ze Hellmans op tafel hebben en die structuur was wel normaal. Die pot die ik een keer had was zodanig dik dat ik het ook niets vond. heel rare structuur idd.
De 'oude' Hellmann's was niet erg romig, maar eerder dik en lobbig van structuur. Ook zaten er luchtbelletjes o.i.d. in.
Het zat in een plastic pot. Misschien had jij juist die 'oude' versie!
pi_206435376
quote:
Bedankt, maar ik kom hier niet uit :)

Edit: Ja, ik heb em, dankje
pi_206435382
Heinz en oliehoorn.
pi_206456960
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 22:22 schreef quirina het volgende:
Als iemand een suggestie heeft voor veganistische mayo die eetbaar is?
Die van de AH vind ik iig prima en ik ben geen vega.
pi_206458445
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 14:06 schreef Farenji het volgende:
Ik heb laatst kewpie geprobeerd en vond hem zo vies dat ik hem insta weg heb gepleurd.
Je had er niemand blij mee kunnen maken? Ik blijf me erover verbazen hoe sommige mensen voedsel weggooien alsof het niks is.
(En dan doen alsof Kewpie naar accuzuur smaakt :') )
  woensdag 26 oktober 2022 @ 20:20:04 #74
494321 -Sigaartje
Vader van alle moedergrappen
pi_206458489
Ik heb laatst zelf mayo gemaakt. Wauw! Dat ga ik veel vaker doen. Een groot verschil met supermarktmayo.
De Maarten van Rossem van FOK!
pi_206460471
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 20:20 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik heb laatst zelf mayo gemaakt. Wauw! Dat ga ik veel vaker doen. Een groot verschil met supermarktmayo.
Ik krijg dan altijd veel te veel, voor twee personen. Jaren niet meer gedaan overigens, mede daarom denk ik.
anonieme razernist
pi_206460538
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
anonieme razernist
pi_206460671
quote:
2s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 21:59 schreef NoCigar het volgende:
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
Receptje van de mosselsaus graag O+
pi_206460831
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 22:07 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Receptje van de mosselsaus graag O+
Ik denk dat ik niet de beste persoon ben om dat aan te vragen :D : https://www.libelle-lekker.be/artikelen/205534/mosselsaus-maken
anonieme razernist
  woensdag 26 oktober 2022 @ 22:21:49 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_206461075
Thomy allerlekkerste :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 26 oktober 2022 @ 22:23:08 #80
494321 -Sigaartje
Vader van alle moedergrappen
pi_206461114
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 21:55 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik krijg dan altijd veel te veel, voor twee personen. Jaren niet meer gedaan overigens, mede daarom denk ik.
Het blijft maar één dag goed. Dan moet gelijk alles op, dat is een minpuntje. Ik maak het ook niet meer voor mezelf, dan maar een knijpflesje. Maar het loont als je eters krijgt. Dan gaat het zeker helemaal op.
De Maarten van Rossem van FOK!
pi_206461162
Edit: foutje excuus
anonieme razernist
pi_206461368
quote:
89s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 22:11 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik denk dat ik niet de beste persoon ben om dat aan te vragen :D : https://www.libelle-lekker.be/artikelen/205534/mosselsaus-maken
:D

Ik hou het wel gewoon bij de vis-en mosselsaus van D&L ;)
pi_206461475
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 22:32 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
:D

Ik hou het wel gewoon bij de vis-en mosselsaus van D&L ;)
De ravigotesaus van Calvé vond ik er altijd erg lekker bij. Edit: Of was het nou de remouladesaus :(

[ Bericht 7% gewijzigd door NoCigar op 26-10-2022 22:45:05 ]
anonieme razernist
pi_206461782
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 20:17 schreef Prego het volgende:

[..]
Je had er niemand blij mee kunnen maken? Ik blijf me erover verbazen hoe sommige mensen voedsel weggooien alsof het niks is.
(En dan doen alsof Kewpie naar accuzuur smaakt :') )
Sorry maar spul dat ik zelf goor vind ga ik niet bij anderen dumpen. Ze zien me aankomen, "ik ging zowat over mijn nek van deze ranzige goedkope troep maar jij vindt het vast wel lekker" :N
pi_206463143
quote:
2s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 21:59 schreef NoCigar het volgende:
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
Klassieke mosselsaus mosterd met azijn. Zoals johan segers zegt een recept dat je niet kan verbeteren (1 ster, maar koning van klassieke keuken).
pi_206464720
Niet zelf je mayo maken :') Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 27 oktober 2022 @ 11:47:19 #87
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206464934
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:18 schreef dimmak het volgende:
Niet zelf je mayo maken :') Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Ja voor die twee eetlepels mayo die ik af en toe nodig heb ga ik het zelf maken. Sorry, maar er zijn prima mayos op de markt, ketchup maak ik ook niet zelf, mosterd ook alleen een keer als experiment.
pi_206465033
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ja voor die twee eetlepels mayo die ik af en toe nodig heb ga ik het zelf maken. Sorry, maar er zijn prima mayos op de markt, ketchup maak ik ook niet zelf, mosterd ook alleen een keer als experiment.
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 27 oktober 2022 @ 12:19:31 #89
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206465227
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:58 schreef dimmak het volgende:

[..]
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
Daarbij is een mayo als die van Kewpi of Devlaendere gewoon heel erg goed. Dit in tegenstelling tot de potjes/pakjes/zakjes Hollandaise, Pesto, etc
pi_206549155
Zie door de bomen het bos niet meer, maar sowieso Belgische mayo!
pi_206693613
Vroeger de goedkope zaanse, maar vind de smaak anders dan vroeger. Nu Oliehoorn.
pi_206693619
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:18 schreef dimmak het volgende:
Niet zelf je mayo maken :') Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Mwa 1x gedaan, was bij mij iets te dik/vast geworden waardoor ik het vond tegenvallen. Misschien nog eens een keer proberen.
  Miss 200.000.000! woensdag 16 november 2022 @ 07:35:30 #93
367000 roos94
pi_206693683
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:58 schreef dimmak het volgende:

[..]
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
Tering hoeveel mayo kwak jij dan op je vreten
pi_206694330
Deze. Komt zeer in de buurt van echte lekkere Belgische mayonaise.

  Moderator zaterdag 19 november 2022 @ 18:03:03 #95
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_206736640
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:15 schreef Solotovski het volgende:
Oliehoorn _O_
quote:
16s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:16 schreef Gibson88 het volgende:

[..]
Of Zaanse, als schappelijke tweede.
Dit
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_206737968
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2022 07:17 schreef 111210 het volgende:
Vroeger de goedkope zaanse, maar vind de smaak anders dan vroeger. Nu Oliehoorn.
En goedkoop is die ook niet meer :D

Klopt wel idd dat de smaak anders is. Vroeger vond ik 'm niet echt lekker maar nu wel :D
pi_206743128
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 november 2022 18:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]
[..]
Dit
Dit.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_206825676
1. Calve mayonaise. Gewoon lekker vet
2. Oliehoorn alle varianten
  zaterdag 26 november 2022 @ 09:15:56 #99
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206825739
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 08:56 schreef Nagelslak het volgende:
1. Calve mayonaise. Gewoon lekker vet

Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.
  Moderator zaterdag 26 november 2022 @ 10:09:28 #100
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_206826086
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 09:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.
Mag het dan nog mayonaise heten?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_206826148
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 09:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.
Alsnog wel lekker :)
  zaterdag 26 november 2022 @ 10:46:45 #102
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206826436
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2022 10:09 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Mag het dan nog mayonaise heten?
Eigenlijk moet het wettelijk 70% zijn, maar ik weet of dat gewicht of volume is, 65% van het gewicht in olie klinkt mij best als 70% van het volume. Lijkt me niet dat Unilever zo dom is zich niet aan de wettelijke eisen te houden. Deze wetgeving is trouwens, door een lobby van de industrie, van 80 verlaagd naar 70.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')