Receptje van de mosselsaus graagquote:Op woensdag 26 oktober 2022 21:59 schreef NoCigar het volgende:
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
Ik denk dat ik niet de beste persoon ben om dat aan te vragen : https://www.libelle-lekker.be/artikelen/205534/mosselsaus-makenquote:Op woensdag 26 oktober 2022 22:07 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Receptje van de mosselsaus graag
Het blijft maar één dag goed. Dan moet gelijk alles op, dat is een minpuntje. Ik maak het ook niet meer voor mezelf, dan maar een knijpflesje. Maar het loont als je eters krijgt. Dan gaat het zeker helemaal op.quote:Op woensdag 26 oktober 2022 21:55 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik krijg dan altijd veel te veel, voor twee personen. Jaren niet meer gedaan overigens, mede daarom denk ik.
quote:Op woensdag 26 oktober 2022 22:11 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik denk dat ik niet de beste persoon ben om dat aan te vragen : https://www.libelle-lekker.be/artikelen/205534/mosselsaus-maken
De ravigotesaus van Calvé vond ik er altijd erg lekker bij. Edit: Of was het nou de remouladesausquote:Op woensdag 26 oktober 2022 22:32 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik hou het wel gewoon bij de vis-en mosselsaus van D&L
Sorry maar spul dat ik zelf goor vind ga ik niet bij anderen dumpen. Ze zien me aankomen, "ik ging zowat over mijn nek van deze ranzige goedkope troep maar jij vindt het vast wel lekker"quote:Op woensdag 26 oktober 2022 20:17 schreef Prego het volgende:
[..]
Je had er niemand blij mee kunnen maken? Ik blijf me erover verbazen hoe sommige mensen voedsel weggooien alsof het niks is.
(En dan doen alsof Kewpie naar accuzuur smaakt )
Klassieke mosselsaus mosterd met azijn. Zoals johan segers zegt een recept dat je niet kan verbeteren (1 ster, maar koning van klassieke keuken).quote:Op woensdag 26 oktober 2022 21:59 schreef NoCigar het volgende:
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
Ja voor die twee eetlepels mayo die ik af en toe nodig heb ga ik het zelf maken. Sorry, maar er zijn prima mayos op de markt, ketchup maak ik ook niet zelf, mosterd ook alleen een keer als experiment.quote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:18 schreef dimmak het volgende:
Niet zelf je mayo maken Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.quote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ja voor die twee eetlepels mayo die ik af en toe nodig heb ga ik het zelf maken. Sorry, maar er zijn prima mayos op de markt, ketchup maak ik ook niet zelf, mosterd ook alleen een keer als experiment.
Daarbij is een mayo als die van Kewpi of Devlaendere gewoon heel erg goed. Dit in tegenstelling tot de potjes/pakjes/zakjes Hollandaise, Pesto, etcquote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:58 schreef dimmak het volgende:
[..]
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
Mwa 1x gedaan, was bij mij iets te dik/vast geworden waardoor ik het vond tegenvallen. Misschien nog eens een keer proberen.quote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:18 schreef dimmak het volgende:
Niet zelf je mayo maken Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Tering hoeveel mayo kwak jij dan op je vretenquote:Op donderdag 27 oktober 2022 11:58 schreef dimmak het volgende:
[..]
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
quote:
Ditquote:Op maandag 15 augustus 2022 20:16 schreef Gibson88 het volgende:
[..]
Of Zaanse, als schappelijke tweede.
En goedkoop is die ook niet meerquote:Op woensdag 16 november 2022 07:17 schreef 111210 het volgende:
Vroeger de goedkope zaanse, maar vind de smaak anders dan vroeger. Nu Oliehoorn.
Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.quote:Op zaterdag 26 november 2022 08:56 schreef Nagelslak het volgende:
1. Calve mayonaise. Gewoon lekker vet
Mag het dan nog mayonaise heten?quote:Op zaterdag 26 november 2022 09:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |