abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206460538
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
anonieme razernist
pi_206460671
quote:
2s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 21:59 schreef NoCigar het volgende:
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
Receptje van de mosselsaus graag O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_206460831
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 22:07 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Receptje van de mosselsaus graag O+
Ik denk dat ik niet de beste persoon ben om dat aan te vragen :D : https://www.libelle-lekker.be/artikelen/205534/mosselsaus-maken
anonieme razernist
  woensdag 26 oktober 2022 @ 22:21:49 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_206461075
Thomy allerlekkerste :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_206461114
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 21:55 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik krijg dan altijd veel te veel, voor twee personen. Jaren niet meer gedaan overigens, mede daarom denk ik.
Het blijft maar één dag goed. Dan moet gelijk alles op, dat is een minpuntje. Ik maak het ook niet meer voor mezelf, dan maar een knijpflesje. Maar het loont als je eters krijgt. Dan gaat het zeker helemaal op.
pi_206461162
Edit: foutje excuus
anonieme razernist
pi_206461368
quote:
89s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 22:11 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik denk dat ik niet de beste persoon ben om dat aan te vragen :D : https://www.libelle-lekker.be/artikelen/205534/mosselsaus-maken
:D

Ik hou het wel gewoon bij de vis-en mosselsaus van D&L ;)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_206461475
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 22:32 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
:D

Ik hou het wel gewoon bij de vis-en mosselsaus van D&L ;)
De ravigotesaus van Calvé vond ik er altijd erg lekker bij. Edit: Of was het nou de remouladesaus :(

[ Bericht 7% gewijzigd door NoCigar op 26-10-2022 22:45:05 ]
anonieme razernist
pi_206461782
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 20:17 schreef Prego het volgende:

[..]
Je had er niemand blij mee kunnen maken? Ik blijf me erover verbazen hoe sommige mensen voedsel weggooien alsof het niks is.
(En dan doen alsof Kewpie naar accuzuur smaakt :') )
Sorry maar spul dat ik zelf goor vind ga ik niet bij anderen dumpen. Ze zien me aankomen, "ik ging zowat over mijn nek van deze ranzige goedkope troep maar jij vindt het vast wel lekker" :N
pi_206463143
quote:
2s.gif Op woensdag 26 oktober 2022 21:59 schreef NoCigar het volgende:
Overigens eergisteren een mosselsausje willen maken met de mayonaise van Ton. Die was niet erg geschikt daarvoor, het was niet lekker. Een wat zachtere, minder uitgesproken mayo zou misschien beter zijn. Calvé of een tube Zaanse zouden daar denk ik meer geschikt voor zijn, maar ik maak dat zo zelden dat ik het niet echt kan vergelijken, en het misschien ook niet zo goed uitvoer.
Klassieke mosselsaus mosterd met azijn. Zoals johan segers zegt een recept dat je niet kan verbeteren (1 ster, maar koning van klassieke keuken).
pi_206464720
Niet zelf je mayo maken :') Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 27 oktober 2022 @ 11:47:19 #87
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206464934
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:18 schreef dimmak het volgende:
Niet zelf je mayo maken :') Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Ja voor die twee eetlepels mayo die ik af en toe nodig heb ga ik het zelf maken. Sorry, maar er zijn prima mayos op de markt, ketchup maak ik ook niet zelf, mosterd ook alleen een keer als experiment.
pi_206465033
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ja voor die twee eetlepels mayo die ik af en toe nodig heb ga ik het zelf maken. Sorry, maar er zijn prima mayos op de markt, ketchup maak ik ook niet zelf, mosterd ook alleen een keer als experiment.
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 27 oktober 2022 @ 12:19:31 #89
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206465227
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:58 schreef dimmak het volgende:

[..]
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
Daarbij is een mayo als die van Kewpi of Devlaendere gewoon heel erg goed. Dit in tegenstelling tot de potjes/pakjes/zakjes Hollandaise, Pesto, etc
pi_206549155
Zie door de bomen het bos niet meer, maar sowieso Belgische mayo!
pi_206693613
Vroeger de goedkope zaanse, maar vind de smaak anders dan vroeger. Nu Oliehoorn.
pi_206693619
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:18 schreef dimmak het volgende:
Niet zelf je mayo maken :') Makkelijker, goedkoper en lekkerder kan eigenlijk niet. Plus je kan hem helemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Mwa 1x gedaan, was bij mij iets te dik/vast geworden waardoor ik het vond tegenvallen. Misschien nog eens een keer proberen.
  Miss 200.000.000! woensdag 16 november 2022 @ 07:35:30 #93
367000 roos94
pi_206693683
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 11:58 schreef dimmak het volgende:

[..]
Mayo maak je dan ook veel makkelijker dan andere sauzen en kost je amper moeite. Ei(dooier), azijn, olie, zout en de staafmixer er in. Dan heb je al een basis mayo. Maar goed hier in huis gebruiken we dan ook minimaal een pot per week. Voor 2 lepels per week zou ik het ook niet doen.
Tering hoeveel mayo kwak jij dan op je vreten
pi_206694330
Deze. Komt zeer in de buurt van echte lekkere Belgische mayonaise.

  Moderator zaterdag 19 november 2022 @ 18:03:03 #95
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_206736640
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:15 schreef Solotovski het volgende:
Oliehoorn _O_
quote:
16s.gif Op maandag 15 augustus 2022 20:16 schreef Gibson88 het volgende:

[..]
Of Zaanse, als schappelijke tweede.
Dit
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_206737968
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2022 07:17 schreef 111210 het volgende:
Vroeger de goedkope zaanse, maar vind de smaak anders dan vroeger. Nu Oliehoorn.
En goedkoop is die ook niet meer :D

Klopt wel idd dat de smaak anders is. Vroeger vond ik 'm niet echt lekker maar nu wel :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_206743128
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 november 2022 18:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]
[..]
Dit
Dit.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_206825676
1. Calve mayonaise. Gewoon lekker vet
2. Oliehoorn alle varianten
  zaterdag 26 november 2022 @ 09:15:56 #99
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206825739
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 08:56 schreef Nagelslak het volgende:
1. Calve mayonaise. Gewoon lekker vet

Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.
  Moderator zaterdag 26 november 2022 @ 10:09:28 #100
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_206826086
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 09:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Aantal jaar geleden hebben ze de receptuur veranderd, van 80% olie naar 65% gegaan.
Mag het dan nog mayonaise heten?
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')