FOK!forum / Showbizz, Celebs en Gossip / [VOICEGATE #17] BOOS Nababbelen.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 17:29
cooltext402388630584540.png

boos2.png

twitter

twitter


instagram


tmobile.png

Linda.png

Anouk.jpg

0117-Erik-Johnny-Catherine.jpg
Johnny de Mol keihard ondervraagd in HLF8: 'Ja, dit lijkt op doofpot'

0118-Kirsten-Nienke.jpg
Slachtoffers Jeroen Rietbergen huilend in Beau: 'Hij is een roofdier'


Alle mediacourant artikelen over the Voice:
https://www.mediacourant.nl/?s=voice

SPOILER: Samenvatting van de BOOS-uitzending van 20 januari 2022 van Claudia-x
[quote]0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:50 schreef Claudia_x het volgende:
Mijn samenvatting van de BOOS-uitzending.

De eerste 36 minuten:
- Twee verhalen over Ali B. (gemeld in het voorjaar van 2021) en twee tips over Marco Borsato die binnenkwamen vormden de aanleiding voor het onderzoek van BOOS. BOOS dacht na over wat te doen en besloot de algemeen geformuleerde oproep te plaatsen in augustus 2021.
- In totaal hebben 19 mensen zich naar aanleiding van de oproep gemeld, oud-kandidaten en (oud-)medewerkers van The Voice.
- Jeroen Rietbergen heeft zich van 2010 tot 2021 misdragen. Hij stuurde o.a. dickpics. Iedereen wist ervan, maar door programmaleiding werd het afgedaan als een grapje of werd gezegd dat hij nu eenmaal zo is.
- Drie jonge vrouwen hebben aan BOOS gemeld dat Marco Borsato hen ongevraagd heeft betast, vooral in werksferen. Eén ervan was medewerker bij The Voice en twee waren kandidaten bij The Voice Kids. Marco betastte een kandidaat van 14 op de barbecue en ging ermee door toen ze wegliep. Ook raakte hij een kandidaat van 13 geregeld aan en kwam hij te dichtbij. Een derde kandidaat heeft regelmatig gezien dat Marco aan kandidaten zat op de set: hij zou vooral hun heupen hebben aangeraakt. Iedereen wist dit wel.
- De eerste persoon die aangifte heeft gedaan tegen Ali B., een meerderjarige vrouw, heeft aangifte gedaan van verkrachting. Hij wilde seks met haar hebben en zij was in shock, verstijfde en liet het gebeuren. Ali B. gaf aan dat hij dit vaker deed met meisjes en dat niemand hen zou geloven als ze erover zou praten. Het OM vindt dat er voldoende aanleiding is om te denken dat er sprake is van een strafbaar feit. Met andere oud-kandidaten en met deelnemers van een schrijverskamp heeft Ali B. ongevraagd geprobeerd te zoenen en seks te hebben - in sommige gevallen leidde het tot seks onder druk.
- De kandidaat die aangifte heeft gedaan tegen Ali B. heeft indertijd aan de regisseur van The Voice gemeld dat ze seks heeft gehad met Ali B. De regisseur keek er volgens haar niet van op. De regisseur ontkent dat dit verhaal tot hem is gekomen.

Na 36 minuten gaat het over de reacties:
- Marco Borsato wilde BOOS niks vertellen.
- Jeroen Rietbergen heeft aan BOOS verklaard wat wij al wisten: “Tijdens mijn jarenlange betrokkenheid bij The Voice of Holland heb ik contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld.”
- Ali B. laat aan BOOS weten: “Vooropstaat dat ik er 100% van overtuigd ben dat ik mij niet schuldig heb gemaakt aan machtsmisbruik laat staan aan enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat betekent dat ik de anonieme verdachtmakingen die BOOS mij heeft voorgehouden volledig ontken. Op de paar roddels en insinuaties die BOOS verder heeft verzameld, die grotendeels van ‘horen zeggen’ zijn, kan ik onmogelijk reageren. Dit is kwaadsprekerij zonder dat duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen. Vaststaat dat bij RTL4, ITV of bij mijn management nooit klachten zijn binnengekomen over machtsmisbruik en/of seksueel grensoverschrijdend gedrag van mij. Ik ben mij altijd bewust geweest van mijn positie en verantwoordelijkheid binnen The Voice of Holland, juist tegenover de vaak jonge kandidaten. Nogmaals, ik heb daar nooit misbruik van gemaakt. De voor mij anoniem gehouden aangifte die recent tegen mij is gedaan ken ik niet. Het schijnt te gaan om iets wat lang geleden zou zijn gebeurd. Ik herhaal dat deze beschuldiging niet waar kan zijn. Onderzoek door de politie en het Openbaar Ministerie zal dat uitwijzen. Ik werk daar dan uiteraard volledig aan mee zodat dit zo snel mogelijk duidelijk wordt.”
- Ook is om een reactie gevraagd van John de Mol, Linda de Jong (creative director bij The Voice) en Erland Galjaard (tot 2018 programmadirecteur bij RTL). Alleen Galjaard heeft gereageerd en heeft gezegd nooit van iets geweten te hebben.

Na 45 minuten:
- In 2019 heeft Talpa een onderzoek ingesteld vanwege wangedrag van Jeroen Rietbergen. Erland Galjaard bevestigt dit in zijn reactie aan BOOS. Het onderzoek had betrekking op het lastigvallen en onheus bejegenen van vrouwelijke collega’s en ten minste één kandidate.
- BOOS heeft Ali B. gevraagd of hij seks heeft gehad met kandidaten van The Voice. Ali B. reageerde dat hij dit niet relevant vond.

Na 48 minuten:
- Paul Römer heeft contact gezocht met BOOS om door te geven dat John de Mol wil reageren in het programma. Hij verschijnt in beeld. John de Mol zegt behoorlijk in de war te zijn van alles wat hij van de uitzending heeft gezien. The Voice loopt vanaf 2010. Tot april 2019 is John de Mol nergens van op de hoogte geweest. Linda de Jong en zakelijk directeur Henk Brug kwamen in 2019 bij John met het verhaal over Jeroen Rietbergen. De aanleiding was dat een dame – er was geen sprake van meerdere verhalen – zich had gemeld bij de kandidatenbegeleiding omdat ze werd lastiggevallen door Jeroen via appberichten. John is razend geworden en heeft meteen contact gehad met Jeroen. John werd ook op hem ziedend en heeft hem gewaarschuwd dat dit NOOIT meer mocht gebeuren. Jeroen kreeg een tweede kans omdat er al die tijd niet eerder klachten waren geweest. John heeft hier geen spijt van. John vindt dat Jeroen wel aanzien had maar geen machtspositie; het zou wel kunnen dat Jeroen zich die positie heeft toegeëigend in gesprekken die hij bijv. met kandidaten had. John zegt dat er geen onderzoek is ingesteld naar Jeroen en dat hij daarna nooit meer wat over Jeroen heeft gehoord terwijl Jeroen wel nauwlettend in de gaten werd gehouden door Linda de Jong. Bovendien is John 90% van alle dagen zelf aanwezig op de set en heeft hij absoluut geen sfeer gezien die duidt op seksueel grensoverschrijdend gedrag of machtsmisbruik. De cultuur is volgens hem duidelijk: ‘Don’t mess with vrouwen – of mannen’.
- Bij Talpa gaat er nu een evaluatie komen. John wil dat er een werkgroep komt, die grotendeels uit vrouwen bestaat, om te bespreken wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat er meldingen komen.
- John vindt de vraag aan Ali B. of hij seks heeft gehad met een kandidaat wél relevant. Sterker nog, hij zou snoeihard hebben ingegrepen als een coach een relatie – ook een wederzijdse relatie – zou hebben gehad met een kandidaat.
- John zegt tegen de slachtoffers: ‘Mea culpa.’ Hij hoopt dat ze het een plek kunnen geven en dat slachtoffers in de toekomst vooral aan de bel trekken.
- John vraagt aan Tim als Tim even hapert en bedenkt wat hij nog meer moet vragen of hij ook een vraag kan stellen waarin hij iets kwijt kan over The Voice Kids. Vanaf de eerste serie is er volgens John een heel strakke procedure geweest: een medewerker is nooit alleen met een kind. De verhalen over Marco kende John niet. Als die blijken te kloppen, dan heeft John zich in hem vergist. John kan zich nog steeds niet voorstellen dat Marco aan kinderen zou zitten. De ruimte om dingen te doen is er bovendien bijna niet. Het zou dan moeten gebeuren buiten de studio. Zelf is John nooit bij de barbecues van Marco geweest en hij heeft er alleen maar positieve verhalen over gehoord.
- John zegt dat pas kan worden bepaald hoe het nu verder moet met The Voice als duidelijk is wat er precies is gebeurd. De onderzoeken moeten worden afgewacht.
- John blijft benadrukken dat het probleem is dat er geen melding wordt gemaakt van grensoverschrijdend gedrag. Dit is een probleem dat breder is dan The Voice: vrouwen hebben kennelijk een soort schaamte. Er is volgens hem geen angstcultuur bij The Voice. Bovendien zijn er de nodige ‘loketten’. De uitzending eindigt met een opmerking van een mevrouw van de Rugersstichting : “Nogmaals, de verantwoordelijkheid ligt altijd bij degene die over de grens gaat en niet bij degene die het overkomt.”
[/quote]

EA8-ADF83-17-DE-4415-9413-BF7-FF618-E924.jpg

[ Bericht 5% gewijzigd door Deisyy op 20-01-2022 19:04:54 ]
Sourydonderdag 20 januari 2022 @ 17:29
Grappig dat de volgende groep uit vrouwen wordt, alsof die bichtes niet weten wat macht is
ArnieAlbertsdonderdag 20 januari 2022 @ 17:29
Gast serieus, wtf. Ik had lapo.
potjecremedonderdag 20 januari 2022 @ 17:30
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:27 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Je doet eens wat en je komt er mee weg

Je doet nog wat ergers en je komt ermee weg

En dan denk je dat je overal wel mee wegkomt en gaat het van kwaad tot erger.
Dit en door hun positie ze in begin jaren op een normale manier makkelijk seks konden krijgen. Hierdoor de grens vanuit hun is gaan verschuiven. Zich god gingen wanen.
ArnieAlbertsdonderdag 20 januari 2022 @ 17:30
Prima hoor @superniger, maar pas dan ook maar meteen zelf de OP aan en pleur de link naar BOOS er een keertje in.
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 17:31
15 klachten nog over de regisseur dus. Andere mensen niet genoemd geloof ik.

En geen volgende aflevering(en) of heb ik dat gemist?
Zadonderdag 20 januari 2022 @ 17:31
..

[ Bericht 50% gewijzigd door Deisyy op 20-01-2022 18:28:37 ]
H0D3NPYLdonderdag 20 januari 2022 @ 17:31
50k views pas
TheVulturedonderdag 20 januari 2022 @ 17:31
Ben nu aanbeland bij het gesprek met John de Mol maar mijn gevoel tot nu toe: Niet dat ik ook maar iets wil goed praten, want een ongewenste hand op de billen of op de heupen kan voor meisjes en vrouwen evengoed traumatisch zijn, maar voor mijn gevoel is het gedrag van Borsato nog wel van een andere gradatie dan de anderen die in deze docu worden genoemd, zoals Rietbergen, de regisseur en Ali B.

Je hebt ergens toch het idee dat het bij Borsato een te handtastelijke vorm van amicaliteit is, wellicht ook onbewust omdat ie zich dat nu eenmaal heeft aangeleerd en nooit is gecorrigeerd. Nogmaals, dat praat het never niet goed, want kan evengoed ongewenst zijn.
Citizen.Eraseddonderdag 20 januari 2022 @ 17:31
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:29 schreef ArnieAlberts het volgende:
Gast serieus, wtf. Ik had lapo.
Ze zitten je te jennen man.
Aoibhindonderdag 20 januari 2022 @ 17:32
Echt chapeau wel voor Tim en de rest van het team van #BOOS _O_ _O_ _O_ Wat een goede uitzending
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 17:33
Met zijn hoevelen werken ze bij BOOS aan zo'n docu? Echt erg hoogwaardig.
Houtenbeendonderdag 20 januari 2022 @ 17:33
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:31 schreef TheVulture het volgende:
Ben nu aanbeland bij het gesprek met John de Mol maar mijn gevoel tot nu toe: Niet dat ik ook maar iets wil goed praten, want een ongewenste hand op de billen of op de heupen kan voor meisjes en vrouwen evengoed traumatisch zijn, maar voor mijn gevoel is het gedrag van Borsato nog wel van een andere gradatie dan de anderen die in deze docu worden genoemd, zoals Rietbergen, de regisseur en Ali B.

Je hebt ergens toch het idee dat het bij Borsato een te handtastelijke vorm van amicaliteit is, wellicht ook onbewust omdat ie zich dat nu eenmaal heeft aangeleerd en nooit is gecorrigeerd. Nogmaals, dat praat het never niet goed, want kan evengoed ongewenst zijn.
Marco B is een vieze ...
ArnieAlbertsdonderdag 20 januari 2022 @ 17:33
quote:
2s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:31 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Ze zitten je te jennen man.
Zou Johnny over 2 uur ook naar zijn 'fadeur' gaan?
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 17:33
Ben benieuwd of bepaalde BN-ers zich nog echt duidelijk tegen John de Mol durven uit te spreken.
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 17:33
nee

[ Bericht 48% gewijzigd door Ole op 20-01-2022 17:43:35 ]
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 17:34
Ali B ontkent wel echt alles, ook geen kleine nuance of iets dergelijks in zijn verklaring, volgens hem is het gewoon niet gebeurd.. benieuwd waarom dat is (er vanuit gaande dat de verhalen niet compleet verzonnen zijn.. )
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 17:34
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:31 schreef TheVulture het volgende:
Ben nu aanbeland bij het gesprek met John de Mol maar mijn gevoel tot nu toe: Niet dat ik ook maar iets wil goed praten, want een ongewenste hand op de billen of op de heupen kan voor meisjes en vrouwen evengoed traumatisch zijn, maar voor mijn gevoel is het gedrag van Borsato nog wel van een andere gradatie dan de anderen die in deze docu worden genoemd, zoals Rietbergen, de regisseur en Ali B.

Je hebt ergens toch het idee dat het bij Borsato een te handtastelijke vorm van amicaliteit is, wellicht ook onbewust omdat ie zich dat nu eenmaal heeft aangeleerd en nooit is gecorrigeerd. Nogmaals, dat praat het never niet goed, want kan evengoed ongewenst zijn.
Ja die indruk heb ik ook, maar er loopt dus nog een aangifte tegen hem wat een heel stuk verder gaat dan een hand op de bil.
Michelleedonderdag 20 januari 2022 @ 17:34
Ik was bang dat Tim weer één of andere oorkonde zou uitdelen. Gelukkig niet.
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 17:34
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:33 schreef Momo het volgende:
Ben benieuwd of bepaalde BN-ers zich nog echt duidelijk tegen John de Mol durven uit te spreken.
Johan Derksen zal dit wel weer een heel sterk antwoord vinden en zijn billetjes schoon likken.
potjecremedonderdag 20 januari 2022 @ 17:34
quote:
13s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:31 schreef Za het volgende:
..
Ik ben een keer meteen weggebleven van mijn werk toen de eigenaar zijn hand op mijn billen had gezet. Toen ik het aan een neef van mij vertelde zei deze dat mannen zo zijn...... Hand op billen vinden vele vrouwen, en dan hebben we het hier over kinderen, heel erg.

[ Bericht 64% gewijzigd door Deisyy op 20-01-2022 18:29:08 ]
Rianne84donderdag 20 januari 2022 @ 17:34
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:34 schreef Marcoss het volgende:
Ali B ontkent wel echt alles, ook geen kleine nuance of iets dergelijks in zijn verklaring, volgens hem is het gewoon gewoon niet gebeurd.. benieuwd waarom dat is (er vanuit gaande dat de verhalen niet compleet verzonnen zijn.. )
Dat is de cultuur, altijd alles ontkennen.
Orientedonderdag 20 januari 2022 @ 17:35
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:34 schreef Michellee het volgende:
Ik was bang dat Tim weer één of andere oorkonde zou uitdelen. Gelukkig niet.
Tim kan ook serieus zijn. Zie ook de BOOS docu over euthanasie (compleet los van dit onderwerp maar goede docu ook)
Daydonderdag 20 januari 2022 @ 17:35
Ik ben flabbergasted! Wat een viespeuken!
En sr maar doen alsof hj het begrip machtsmisbruik niet kende en de verantwoordelijkheid bij de vrouwen legt. Want die moeten praten! Echt!!!! :X :X :X
TheVulturedonderdag 20 januari 2022 @ 17:35
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:34 schreef Marcoss het volgende:
Ali B ontkent wel echt alles, ook geen kleine nuance of iets dergelijks in zijn verklaring, volgens hem is het gewoon gewoon niet gebeurd.. benieuwd waarom dat is (er vanuit gaande dat de verhalen niet compleet verzonnen zijn.. )
Ali denkt gewoon lekker rond te kunnen neuken en dat die vrouwen het allemaal heel graag willen, want hij ontkent de sex dan weer niet :') Die heeft totaal niet in de gaten dat de hele setting waarin hij dat doet (in een eigen studio, in een villa etc) in feite machtsmisbruik is en dat vrouwen dankbaar mogen zijn dat ze door hem zijn geneukt.
Hexagondonderdag 20 januari 2022 @ 17:36
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:33 schreef Momo het volgende:
Ben benieuwd of bepaalde BN-ers zich nog echt duidelijk tegen John de Mol durven uit te spreken.
Genoeg die niks te schaften hebben met Talpa
Manusje_v_adonderdag 20 januari 2022 @ 17:36
Gadverdamme, wat een smerige berg ellende dit. Met Ali B met stip op 1 natuurlijk.

Maar wat zou ik die John de Mol graag met zijn schijnheilige k*tkop door een rioolputje heen trekken.

Wat heeft die gast enorme betonnen platen voor zijn kop, op zoveel gebieden dat ik niet eens weet waar te beginnen.

Wat een ontzettende klootzak, lekker de nadruk leggen op het gebrek aan moed om melding te maken van grensoverschrijdend gedrag. En ontkennen dat JR als bandleider én je zwager een machtspositie heeft ten aanzien van die kandidates.

Die moet toch wel knetterhard afgemaakt gaan worden door iedereen? Zijn reactie is typerend voor ALLES dat fout is aan hem, de bedrijfscultuur die is omschreven en het klimaat waarin kandidaten terecht kwamen.

Gadverdamme. Echt. Ik heb zin om te gaan douchen en mezelf met ammoniak schoon te schuren na deze ellende |:(
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 17:36
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:33 schreef Momo het volgende:
Ben benieuwd of bepaalde BN-ers zich nog echt duidelijk tegen John de Mol durven uit te spreken.
Ben totaal geen fan van dat soort zonnekoninkjes maar vond dat ie een geloofwaardig verhaal hield, weliswaar overduidelijk dichtgetimmerd met hulp van advocaten.

Ook lovenswaardig dat hij dat zo met behoorlijk open visier komt doen daar in het hol van de leeuw.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 17:36
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:29 schreef ArnieAlberts het volgende:
Gast serieus, wtf. Ik had lapo.
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:30 schreef ArnieAlberts het volgende:
Prima hoor @:Superniger, maar pas dan ook maar meteen zelf de OP aan en pleur de link naar BOOS er een keertje in.
Ik wist niet dat je kwaad werd. Binnen een uurtje heb je weer een kans. :*
Johannes788donderdag 20 januari 2022 @ 17:37
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:33 schreef maxi-mus het volgende:
Marco Borstato doet dit stelselmatig, een enorm vieze pedo. De galg, en anders niets.
ook geschrokken
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 17:38
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:36 schreef Perrin het volgende:

[..]
Ben totaal geen fan van dat soort zonnekoninkjes maar vond dat ie een geloofwaardig verhaal hield, weliswaar overduidelijk dichtgetimmerd met hulp van advocaten.

Ook lovenswaardig dat hij dat zo met behoorlijk open visier komt doen daar in het hol van de leeuw.
Het verhaal van hem was al tegenstrijdig met het verhaal van Jeroen en die van een slachtoffer. Ik geloof nog niet de helft.
ArnieAlbertsdonderdag 20 januari 2022 @ 17:38
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:36 schreef superniger het volgende:

[..]
[..]
Ik wist niet dat je kwaad werd. Binnen een uurtje heb je weer een kans. :*
Ik wil die OP gewoon nog even opfrissen, jij wil gewoon kunnen zelfgeilen dat je in zo'n topicreeks als deze een OP hebt, kan ik inderdaad slecht tegen.
Mani89donderdag 20 januari 2022 @ 17:38
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:07 schreef maxi-mus het volgende:
Elke Romer is een lul. @:mani89
Uitroeien die bloedlijn. Gadverdamme.
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 17:38
Die Ali B is wel echt een smeerpijp zeg. Die gaan we nu dus oneindig cancelen, denk ik.

Op zich wel leuk.

Ik heb 5 minuten van die uitzending kunnen zien, maar er zaten ook wel veel BNers in en dan haak ik toch af.
Guanabanadonderdag 20 januari 2022 @ 17:38
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:27 schreef Aoibhin het volgende:

[..]
Zou dat het inderdaad zijn? Zo ontzettend lang al dé machtigste mediaman van Nederland zo'n beetje, duizenden mensen onder je hebben en de binding/viewpoint van de "gewone mensen" die meedoen aan deze programma's volledig kwijt zijn?

Als je John de Mol bent heeft een Jeroen Rietbergen inderdaad in zijn opzicht inderdaad niet veel macht. Dat ligt toch anders bij kandidaten
Lijkt me wel. Ja of hij liegt voor zijn eigen hachje natuurlijk, wat ook prima kan.

Maar kan me goed voorstellen dat als je al dertig jaar de machtigste man in the room bent, je je gewoon niet meer kan inleven in onschuldige dames.
potjecremedonderdag 20 januari 2022 @ 17:38
twitter
Orientedonderdag 20 januari 2022 @ 17:39
quote:
Alle drie
Oledonderdag 20 januari 2022 @ 17:39
Ze zijn allemaal vies! bah!
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 17:39
Er zullen er vast ook een aantal opgelucht adem hebben gehaald vandaag.
V.donderdag 20 januari 2022 @ 17:40
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:24 schreef Bolasie het volgende:

[..]
Ik noem een bron, dat heb jij nog niet gedaan.

Fijne middag vriend.
Ik ben je vriend niet.

En ik heb geen bron nodig voor mijn gelijk. Ik zal proberen het je in Jip en Janneke-taal uit te leggen.

Als ik ergens inbreek, dan ben ik de dader. Of ik gepakt ben of niet. Of ik ben aangeklaagd of niet. Of ik ben veroordeeld of niet. Ik heb het gedaan, dus ik ben de dader.

Het is niet zo moeilijk.

Fijne dag.
Michelleedonderdag 20 januari 2022 @ 17:40
Waarom is de regisseur nog onbekend?
egeltje1985donderdag 20 januari 2022 @ 17:41
Dat waarheid en feiten op tafel, dat is ook zo stom. Die vrouwen vertellen nu al hun verhaal, maar dat is dan niet genoeg ofzo, omdat Ali zegt dat t niet klopt? Als zoveel hetzelfde vertellen, lijkt mij dat geloofwaardig genoeg. Misschien niet voor een strafvervolging, dat weet ik niet. Maar wel om duidelijk genoeg te hebben dat de cultuur verrot was.
UitStralingdonderdag 20 januari 2022 @ 17:41
nee

[ Bericht 95% gewijzigd door Deisyy op 20-01-2022 18:25:18 ]
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 17:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:41 schreef UitStraling het volgende:
.
Dit kan echt niet.

[ Bericht 13% gewijzigd door Deisyy op 20-01-2022 18:25:27 ]
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 17:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:40 schreef V. het volgende:

[..]
Ik ben je vriend niet.

En ik heb geen bron nodig voor mijn gelijk. Ik zal proberen het je in Jip en Janneke-taal uit te leggen.

Als ik ergens inbreek, dan ben ik de dader. Of ik gepakt ben of niet. Of ik ben aangeklaagd of niet. Of ik ben veroordeeld of niet. Ik heb het gedaan, dus ik ben de dader.

Het is niet zo moeilijk.

Fijne dag.
Ik vind dit een vrij passief agressieve post.
Zorrodonderdag 20 januari 2022 @ 17:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:40 schreef Michellee het volgende:
Waarom is de regisseur nog onbekend?
Dat vind ik dus nog het meest verbazende aan dit alles.
Idisromdonderdag 20 januari 2022 @ 17:42
Als het verhaal klopt, dan is in het seizoen 2013/2014 een achttienjarige vrouw seksueel overrompeld door de 32-jarige Ali B.

Ik denk dat in het seizoen 4 is.
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 17:43
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:38 schreef Momo het volgende:

[..]
Het verhaal van hem was al tegenstrijdig met het verhaal van Jeroen en die van een slachtoffer. Ik geloof nog niet de helft.
Ja dat moet allemaal blijken. Als hij hier glashard heeft gelogen dan heeft ie natuurlijk een gigantisch probleem straks in een rechtbank.
Orientedonderdag 20 januari 2022 @ 17:44
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:42 schreef maxi-mus het volgende:

[..]
Ik vind dit een vrij passief agressieve post.
Moet jij weten.
lovelidonderdag 20 januari 2022 @ 17:44
quote:
13s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:31 schreef Za het volgende:
Voor de goede orde, ik ben zelf een vrouw.
Daar kwam ik pas achter, mind was blown.
Zorrodonderdag 20 januari 2022 @ 17:44
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:43 schreef Perrin het volgende:

[..]
Ja dat moet allemaal blijken. Als hij hier glashard heeft gelogen dan heeft ie natuurlijk een gigantisch probleem straks in een rechtbank.
En als ie niet gelogen heeft snap ik zijn opmerkingen wel, dat hij zegt dat vrouwen zich moeten melden. Want als hij niet WEET dat iets gebeurt, hoe moet hij er dan wat aan doen?
freaky40donderdag 20 januari 2022 @ 17:46
TV technisch gezien vond ik dit een gedrocht van een uitzending. Cameravoering bij het gesprek met John de Mol erg amateuristisch, lokale omroep niveau niet ontstijgend. Net als alle vormgeving in het gehele programma. Tim had beter een professionele voice over kunnen inhuren die een betere dictie had om dit te doen, want er was af en toe geen touw aan vast te knopen. De vervormde stemmen bij de slachtoffers haast niet te verstaan. Uitgetypte tekst zoals in sommige fragmenten wel gewoon te zien was, had in zijn geheel ook wel kunnen volstaan.
Qua inhoud is er buiten wat quotes van John de Mol die nog niet naar buiten waren gekomen voor de docu vanmiddag werd geplaatst, waren eigenlijk al bekend.
lovelidonderdag 20 januari 2022 @ 17:46
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:40 schreef Michellee het volgende:
Waarom is de regisseur nog onbekend?
Bijvangst, meer onderzoek nodig?
Of nog geen aangifte gedaan.
NothingHappeneddonderdag 20 januari 2022 @ 17:46
Wel jammer dat Tim de kans niet gegrepen heeft John even aan de tand te voelen betreft die bizarre contracten met boeteclausules waar de honden geen brood van lusten, die er mede voor zorgen voor dat het misbruik klimaat kan bestaan en voortbestaan.
Mensen die angst hebben naar aanleiding van zo’n contract het in hun eentje te moeten opnemen tegen iemand met een machtspositie, het is immers zijn woord tegen het nietige jouwe, op straffe van niet mis te verstane boetes die voor een 18 jarige uiteraard niet op te brengen zijn. Ik had zeker een vraag van die strekking verwacht.
Hexagondonderdag 20 januari 2022 @ 17:46
quote:
6s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:44 schreef Zorro het volgende:

[..]
En als ie niet gelogen heeft snap ik zijn opmerkingen wel, dat hij zegt dat vrouwen zich moeten melden. Want als hij niet WEET dat iets gebeurt, hoe moet hij er dan wat aan doen?
Het is bij John vooral dat hij echt niet lijkt te snappen waarom mensen dat niet tegen familieleden van hem doen.
lovelidonderdag 20 januari 2022 @ 17:47
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:46 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Het is bij John vooral dat hij echt niet lijkt te snappen waarom mensen dat niet tegen familieleden van hem doen.
John volgt hierna Mark Rutte op.
praadjedonderdag 20 januari 2022 @ 17:47
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:33 schreef Momo het volgende:
Ben benieuwd of bepaalde BN-ers zich nog echt duidelijk tegen John de Mol durven uit te spreken.
Ik vind het zoiezo al een tijd stil omtrent deze zaak wb BN'ers. Het is ook lullig als je uitspreekt dat al die viespeuken aan de galg moeten en er komt later uit dat je zelf net zo'n viespeuk bent.
Zorrodonderdag 20 januari 2022 @ 17:47
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:46 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Het is bij John vooral dat hij echt niet lijkt te snappen waarom mensen dat niet tegen familieleden van hem doen.
Hij lijkt op dat punt vrij naief ja
Japepkdonderdag 20 januari 2022 @ 17:48
JdM reageert zakelijk, dat zal voor een groot deel tactiek zijn. Zijn hele 'meld je, dan kunnen we het helpen' is een beetje het maakbaarheidsdenken wat bijvoorbeeld Rutte ook heeft. Alle problemen kunnen opgelost (betaald) worden, dus de noodzaak om de wortel aan te pakken en vanalles overhoop te gooien ontbreekt.

Een luchtig ding wat toch in mijn hoofd zat: ik heb John de Mol nooit echt lang horen/zien praten op televisie ofzo. Blijkt dat Carlo Boszhart hem dus ook griezelig goed imiteerde in de TV kantine altijd. Ik moest er gewoon steeds aan denken.
Daydonderdag 20 januari 2022 @ 17:48
Ik zit ontzettend met de tijdlijn. Sr. bleef maar zeggen dat hij sinds 2019 van Rietbergen wist. Maar het was toch eerder dat Rietbergen op z’n kloten kreeg van zijn ‘opdrachtgever’?
Aoibhindonderdag 20 januari 2022 @ 17:49
Verder, John de Mol móest natuurlijk wel een reactie gaan geven. En gezien damage control en zijn eigen reputatie redden kan hij moeilijk zeggen "ja joh ik wist ervan en het boeide me geen flikker".

Maar deze reactie en het gehamer op dat de slachtoffers vooral moeten leren dat ze hun 'mond open moeten trekken', wie kan nou denken dat dit een gepaste reactie is in tijden als deze?

En dan wil ik nog best geloven ergens dat hij, m.u.v. dat ene meisje dat naar voren was gekomen eerder, verder geen verhalen heeft gehoord. Ja duh. Zijn zwager, die regisseur, coaches, e.d. kijken wel uit door dat tegen hem te gaan vertellen. De slachtoffers zelf staan ook onder druk omdat al die mensen weliswaar binnen het bedrijf misschien niet het machtigst zijn, maar t.o.v. de kandidaten wél heel machtig zijn.

En roepen dat Jeroen geen machtspositie heeft want "er staan zoveel mensen boven hem en hij heeft echt geen macht over hoe het programma verloopt", maar in hetzelfde interview wel vertellen dat hij destijds Jeroen ermee weg heeft laten komen met een tik op de vingers omdat "hij al zolang voor me werkt en hij doet het zo goed en verder heb ik nooit verhalen gehoord". Hoezo heeft Jeroen dan geen machtspositie tegenover een kandidaat?

En daarnaast is voor een kandidaat iemand als John zelf natuurlijk niet heel makkelijk te bereiken. Die loopt daar echt niet veel zelf fysiek in de studio rond. Veel van die smeerlappen kunnen gewoon hun gang gaan en kandidaten onder druk zetten/psychologisch manipuleren. Voor een kandidaat die niet bekend is met het wereldje is zo'n coach/bandleider gewoon een machtig iemand. Bovendien zijn het bekende mediafiguren; zo'n persoon kan je altijd beloftes doen om "als je dit toelaat, zorg ik ervoor dat je elders een mooie positie krijgt" en een kandidaat zo onder druk zetten. John zei zelf al dat hij geen overzicht heeft op wat er buiten het programma allemaal gebeurt. Ja, daar kunnen figuren als Ali "kom je even mee naar die studio om muziek te maken?" of Jeroen "ga je mee naar een concert?" dan natuurlijk gewoon gebruik van maken.

Man, man, man...
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 17:49
quote:
6s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:42 schreef Zorro het volgende:

[..]
Dat vind ik dus nog het meest verbazende aan dit alles.
MARTIJN NIEMAN en Fiorella Nieman-Cruz

Vignet_VoiceRegisseur-600x600.jpg

Ook een regisseur van The Voice of Holland (martijn Nieman) zou in verband worden gebracht met het schandaal. Yvonne Coldeweijer verzamelde verschillende getuigenissen en vroeg hem om een reactie. Abrupt verwijderde hij al zijn social media profielen en lijkt het erop dat ook zijn relatie op de klippen loopt.

Yvonne Coldeweijer deelde een ervaring van een oud-kandidate met de regisseur van The Voice of Holland. Hoewel er nog geen naam werd genoemd, verwijderde de verdachte regisseur direct al zijn social media profielen. Verdacht, zo vond Coldeweijer. Het zou gaan om Martijn Nieman, die vanaf 2002 werkzaam is als regisseur bij verschillende TV-talentenjachten, onder andere The Voice of Holland.

D4582032-4-ECC-462-D-94-B6-791-B85-A49346.jpg

‘Ongevraagd aan borsten en billen’
Coldeweijer besloot meerdere verhalen te verzamelen en heeft die gedeeld met haar volgers. ,,Dit zijn geen geruchten. Wat je hoort over deze man is waar. Het maakt me misselijk om over hem te praten”, aldus een slachtoffer die zegt dat Martijn ‘geen grenzen kent’.

,,Ik ben meerdere malen seksueel geïntimideerd door hem. Voor de shows moesten we vaak interviews opnemen en daar benaderde hij me constant op een seksuele manier. Martijn is er ook niet vies van om kandidaten te betasten tijdens het omdoen van een zendermicrofoon. Hij raakte me ongevraagd aan bij mijn borsten en bij mijn billen.”

‘Zelfs in de buurt van zijn vrouw’
De oud-kandidate verklaart aan Yvonne dat Martijn de hele dag kandidaten lastigviel met seksueel getinte opmerkingen en ongewenste aanrakingen. ,,Hij vindt het heerlijk om een vrouw aan te raken. Het lijkt alsof hij er een soort spel van maakt; een avontuur. Zelfs als zijn vrouw aanwezig was bij de finale van The Voice, hield hij zich nog niet in.”

Oud-collega klapt ook uit de school
Een oud-collega van Martijn, die werkte bij de redactie van Superkids, besloot ook een boekje over hem open te doen. ,,Ze vertelt dat ze op een avond na de opnames ineens onverwachts een hand onder haar trui voelde glijden. Martijn maakte met zijn hand haar BH los en liep daarna lachend naar zijn auto”, schrijft Yvonne op Instagram die met de collega gesproken heeft.

Relatie op de klippen?
Omdat Yvonne de laatste dagen steeds meer geruchten ontvangt over Martijn, besloot ze hem een bericht te sturen. Martijn heeft nog altijd niet gereageerd maar veranderde volgens haar in de tussentijd wel zijn profielfoto op Whatsapp.

F22-AD82-B-A923-4-DD6-BB4-D-4-D1583790922.jpg

Ook de vrouw van Martijn heeft haar profielfoto op Whatsapp veranderd. De gezinsfoto heeft ze vervangen door een afbeelding van een meisje die alleen op een hekje zit, zo meldt showbizzkanaal Realityfbi op Instagram.

Schermafbeelding-2022-01-20-om-12.22.37-391x625.png

Schermafbeelding-2022-01-20-om-10.44.28-391x618.png

[ Bericht 2% gewijzigd door RipCity op 20-01-2022 18:20:13 ]
ijs_beerdonderdag 20 januari 2022 @ 17:50
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:48 schreef Japepk het volgende:
JdM reageert zakelijk, dat zal voor een groot deel tactiek zijn. Zijn hele 'meld je, dan kunnen we het helpen' is een beetje het maakbaarheidsdenken wat bijvoorbeeld Rutte ook heeft. Alle problemen kunnen opgelost (betaald) worden, dus de noodzaak om de wortel aan te pakken en vanalles overhoop te gooien ontbreekt.

Een luchtig ding wat toch in mijn hoofd zat: ik heb John de Mol nooit echt lang horen/zien praten op televisie ofzo. Blijkt dat Carlo Boszhart hem dus ook griezelig goed imiteerde in de TV kantine altijd. Ik moest er gewoon steeds aan denken.
Ik vond dat zelfs z'n manier van antwoord geven op die van Rutte lijkt. Bepaalde details heel goed kunnen benoemen of herinneren en bij andere dingen het tactisch niet weten.

Over heel andere onderwerpen weliswaar natuurlijk.
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 17:50
Mijn samenvatting van de BOOS-uitzending.

De eerste 36 minuten:
- Twee verhalen over Ali B. (gemeld in het voorjaar van 2021) en twee tips over Marco Borsato die binnenkwamen vormden de aanleiding voor het onderzoek van BOOS. BOOS dacht na over wat te doen en besloot de algemeen geformuleerde oproep te plaatsen in augustus 2021.
- In totaal hebben 19 mensen zich naar aanleiding van de oproep gemeld, oud-kandidaten en (oud-)medewerkers van The Voice.
- Jeroen Rietbergen heeft zich van 2010 tot 2021 misdragen. Hij stuurde o.a. dickpics. Iedereen wist ervan, maar door programmaleiding werd het afgedaan als een grapje of werd gezegd dat hij nu eenmaal zo is.
- Drie jonge vrouwen hebben aan BOOS gemeld dat Marco Borsato hen ongevraagd heeft betast, vooral in werksferen. Eén ervan was medewerker bij The Voice en twee waren kandidaten bij The Voice Kids. Marco betastte een kandidaat van 14 op de barbecue en ging ermee door toen ze wegliep. Ook raakte hij een kandidaat van 13 geregeld aan en kwam hij te dichtbij. Een derde kandidaat heeft regelmatig gezien dat Marco aan kandidaten zat op de set: hij zou vooral hun heupen hebben aangeraakt. Iedereen wist dit wel.
- De eerste persoon die aangifte heeft gedaan tegen Ali B., een meerderjarige vrouw, heeft aangifte gedaan van verkrachting. Hij wilde seks met haar hebben en zij was in shock, verstijfde en liet het gebeuren. Ali B. gaf aan dat hij dit vaker deed met meisjes en dat niemand hen zou geloven als ze erover zou praten. Het OM vindt dat er voldoende aanleiding is om te denken dat er sprake is van een strafbaar feit. Met andere oud-kandidaten en met deelnemers van een schrijverskamp heeft Ali B. ongevraagd geprobeerd te zoenen en seks te hebben - in sommige gevallen leidde het tot seks onder druk.
- De kandidaat die aangifte heeft gedaan tegen Ali B. heeft indertijd aan de regisseur van The Voice gemeld dat ze seks heeft gehad met Ali B. De regisseur keek er volgens haar niet van op. De regisseur ontkent dat dit verhaal tot hem is gekomen.

Na 36 minuten gaat het over de reacties:
- Marco Borsato wilde BOOS niks vertellen.
- Jeroen Rietbergen heeft aan BOOS verklaard wat wij al wisten: “Tijdens mijn jarenlange betrokkenheid bij The Voice of Holland heb ik contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld.”
- Ali B. laat aan BOOS weten: “Vooropstaat dat ik er 100% van overtuigd ben dat ik mij niet schuldig heb gemaakt aan machtsmisbruik laat staan aan enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat betekent dat ik de anonieme verdachtmakingen die BOOS mij heeft voorgehouden volledig ontken. Op de paar roddels en insinuaties die BOOS verder heeft verzameld, die grotendeels van ‘horen zeggen’ zijn, kan ik onmogelijk reageren. Dit is kwaadsprekerij zonder dat duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen. Vaststaat dat bij RTL4, ITV of bij mijn management nooit klachten zijn binnengekomen over machtsmisbruik en/of seksueel grensoverschrijdend gedrag van mij. Ik ben mij altijd bewust geweest van mijn positie en verantwoordelijkheid binnen The Voice of Holland, juist tegenover de vaak jonge kandidaten. Nogmaals, ik heb daar nooit misbruik van gemaakt. De voor mij anoniem gehouden aangifte die recent tegen mij is gedaan ken ik niet. Het schijnt te gaan om iets wat lang geleden zou zijn gebeurd. Ik herhaal dat deze beschuldiging niet waar kan zijn. Onderzoek door de politie en het Openbaar Ministerie zal dat uitwijzen. Ik werk daar dan uiteraard volledig aan mee zodat dit zo snel mogelijk duidelijk wordt.”
- Ook is om een reactie gevraagd van John de Mol, Linda de Jong (creative director bij The Voice) en Erland Galjaard (tot 2018 programmadirecteur bij RTL). Alleen Galjaard heeft gereageerd en heeft gezegd nooit van iets geweten te hebben.

Na 45 minuten:
- In 2019 heeft Talpa een onderzoek ingesteld vanwege wangedrag van Jeroen Rietbergen. Erland Galjaard bevestigt dit in zijn reactie aan BOOS. Het onderzoek had betrekking op het lastigvallen en onheus bejegenen van vrouwelijke collega’s en ten minste één kandidate.
- BOOS heeft Ali B. gevraagd of hij seks heeft gehad met kandidaten van The Voice. Ali B. reageerde dat hij dit niet relevant vond.

Na 48 minuten:
- Paul Römer heeft contact gezocht met BOOS om door te geven dat John de Mol wil reageren in het programma. Hij verschijnt in beeld. John de Mol zegt behoorlijk in de war te zijn van alles wat hij van de uitzending heeft gezien. The Voice loopt vanaf 2010. Tot april 2019 is John de Mol nergens van op de hoogte geweest. Linda de Jong en zakelijk directeur Henk Brug kwamen in 2019 bij John met het verhaal over Jeroen Rietbergen. De aanleiding was dat een dame – er was geen sprake van meerdere verhalen – zich had gemeld bij de kandidatenbegeleiding omdat ze werd lastiggevallen door Jeroen via appberichten. John is razend geworden en heeft meteen contact gehad met Jeroen. John werd ook op hem ziedend en heeft hem gewaarschuwd dat dit NOOIT meer mocht gebeuren. Jeroen kreeg een tweede kans omdat er al die tijd niet eerder klachten waren geweest. John heeft hier geen spijt van. John vindt dat Jeroen wel aanzien had maar geen machtspositie; het zou wel kunnen dat Jeroen zich die positie heeft toegeëigend in gesprekken die hij bijv. met kandidaten had. John zegt dat er geen onderzoek is ingesteld naar Jeroen en dat hij daarna nooit meer wat over Jeroen heeft gehoord terwijl Jeroen wel nauwlettend in de gaten werd gehouden door Linda de Jong. Bovendien is John 90% van alle dagen zelf aanwezig op de set en heeft hij absoluut geen sfeer gezien die duidt op seksueel grensoverschrijdend gedrag of machtsmisbruik. De cultuur is volgens hem duidelijk: ‘Don’t mess with vrouwen – of mannen’.
- Bij Talpa gaat er nu een evaluatie komen. John wil dat er een werkgroep komt, die grotendeels uit vrouwen bestaat, om te bespreken wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat er meldingen komen.
- John vindt de vraag aan Ali B. of hij seks heeft gehad met een kandidaat wél relevant. Sterker nog, hij zou snoeihard hebben ingegrepen als een coach een relatie – ook een wederzijdse relatie – zou hebben gehad met een kandidaat.
- John zegt tegen de slachtoffers: ‘Mea culpa.’ Hij hoopt dat ze het een plek kunnen geven en dat slachtoffers in de toekomst vooral aan de bel trekken.
- John vraagt aan Tim als Tim even hapert en bedenkt wat hij nog meer moet vragen of hij ook een vraag kan stellen waarin hij iets kwijt kan over The Voice Kids. Vanaf de eerste serie is er volgens John een heel strakke procedure geweest: een medewerker is nooit alleen met een kind. De verhalen over Marco kende John niet. Als die blijken te kloppen, dan heeft John zich in hem vergist. John kan zich nog steeds niet voorstellen dat Marco aan kinderen zou zitten. De ruimte om dingen te doen is er bovendien bijna niet. Het zou dan moeten gebeuren buiten de studio. Zelf is John nooit bij de barbecues van Marco geweest en hij heeft er alleen maar positieve verhalen over gehoord.
- John zegt dat pas kan worden bepaald hoe het nu verder moet met The Voice als duidelijk is wat er precies is gebeurd. De onderzoeken moeten worden afgewacht.
- John blijft benadrukken dat het probleem is dat er geen melding wordt gemaakt van grensoverschrijdend gedrag. Dit is een probleem dat breder is dan The Voice: vrouwen hebben kennelijk een soort schaamte. Er is volgens hem geen angstcultuur bij The Voice. Bovendien zijn er de nodige ‘loketten’. De uitzending eindigt met een opmerking van een mevrouw van de Rugersstichting : “Nogmaals, de verantwoordelijkheid ligt altijd bij degene die over de grens gaat en niet bij degene die het overkomt.”
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 17:52
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:48 schreef Day het volgende:
Ik zit ontzettend met de tijdlijn. Sr. bleef maar zeggen dat hij sinds 2019 van Rietbergen wist. Maar het was toch eerder dat Rietbergen op z’n kloten kreeg van zijn ‘opdrachtgever’?
Idd. Als blijkt dat die tijdlijn niet klopt en bijvoorbeeld het al vele jaren langer speelde en John al meer signalen had ontvangen dan heeft John behoorlijk zitten liegen.. dat zal hem in eventuele rechtszaken geen goed doen.
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 17:53
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:40 schreef Michellee het volgende:
Waarom is de regisseur nog onbekend?
quote:
De regisseur die ook van grensoverschrijdend gedrag wordt beschuldigd:
REACTIE 16 JANUARI

‘Beste medewerkers van ‘team Boos’,

Wat een verschrikkelijk bericht. Ik kan jullie oprecht vertellen dat ik nooit door een kandidaat ben benaderd met een dergelijk verhaal. Als een kandidaat met een dergelijk verhaal of ander probleem bij mij zou hebben aangeklopt, dan had ik ze meteen verwezen naar de begeleiders van de kandidaten van de show, die speciaal toezien op het welzijn van onze kandidaten. Als regisseur hoor ik me daar zo min mogelijk mee te bemoeien. Het spijt me dat ik jullie niet verder kan helpen. Ik wil jullie vragen mijn privacy te respecteren en mijn naam niet te noemen in jullie berichtgeving.

Groet’

EN OP REACTIE 19 JANUARI

‘De heer ... is zeer geschokt door de recente berichtgeving rondom het programma The Voice of Holland en in het bijzonder door uw brief van 18 januari jl., waarin u hem beschuldigt van ongeoorloofd gedrag jegens (ex-)kandidaten en medewerkers van het programma. De heer ... herkent zich niet in uw aantijgingen en ontkent deze ten stelligste.’
Blijkbaar heeft hij daar dan zelf om gevraagd en hebben ze dat gehonoreerd?

Al is hij wel bekend inmiddels uiteraard
Zadonderdag 20 januari 2022 @ 17:53
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:44 schreef loveli het volgende:

Daar kwam ik pas achter, mind was blown.
Why?
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 17:55
twitter

Speld weer on point
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 17:55
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:50 schreef ijs_beer het volgende:

[..]
Ik vond dat zelfs z'n manier van antwoord geven op die van Rutte lijkt. Bepaalde details heel goed kunnen benoemen of herinneren en bij andere dingen het tactisch niet weten.

Over heel andere onderwerpen weliswaar natuurlijk.
Al die bobo's worden ondersteund door de beste communicatieadviseurs en advocaten.
ijs_beerdonderdag 20 januari 2022 @ 17:55
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:55 schreef Perrin het volgende:

[..]
Al die bobo's worden ondersteund door de beste communicatieadviseurs en advocaten.
Exact.
ArnieAlbertsdonderdag 20 januari 2022 @ 17:55
EDIT: Nee, werd al eerder hierboven genoemd

[ Bericht 46% gewijzigd door ArnieAlberts op 20-01-2022 18:45:17 ]
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 17:56
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:46 schreef freaky40 het volgende:
TV technisch gezien vond ik dit een gedrocht van een uitzending. Cameravoering bij het gesprek met John de Mol erg amateuristisch, lokale omroep niveau niet ontstijgend. Net als alle vormgeving in het gehele programma. Tim had beter een professionele voice over kunnen inhuren die een betere dictie had om dit te doen, want er was af en toe geen touw aan vast te knopen. De vervormde stemmen bij de slachtoffers haast niet te verstaan. Uitgetypte tekst zoals in sommige fragmenten wel gewoon te zien was, had in zijn geheel ook wel kunnen volstaan.
Qua inhoud is er buiten wat quotes van John de Mol die nog niet naar buiten waren gekomen voor de docu vanmiddag werd geplaatst, waren eigenlijk al bekend.
Tim had er goed aan gedaan als hij een paar afleveringen van Peter R de Vries misdaadverslaggever had gekeken. Peter kon dit soort items altijd zo spannend maken!
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 17:56
quote:
99s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:41 schreef egeltje1985 het volgende:
Dat waarheid en feiten op tafel, dat is ook zo stom. Die vrouwen vertellen nu al hun verhaal, maar dat is dan niet genoeg ofzo, omdat Ali zegt dat t niet klopt? Als zoveel hetzelfde vertellen, lijkt mij dat geloofwaardig genoeg. Misschien niet voor een strafvervolging, dat weet ik niet. Maar wel om duidelijk genoeg te hebben dat de cultuur verrot was.
Dan zal het vooral gaan over het vervolg inderdaad, dat de cultuur verrot is, staat daar dan los van. Heb de uitzending nog niet gezien, maar ik ga er vanuit dat het vooral verhalen zijn van die vrouwen en er verder geen bewijs is dat het zo gegaan is? Dat moer sowieso verder onderzocht worden (en dus de waarheid en feiten op tafel zoals je zegt) om hem wel veroordeeld te krijgen, lijkt me.
praadjedonderdag 20 januari 2022 @ 17:56
Vrouwen moeten zich melden, anders kan er ook niets aan gedaan worden aldus John de Mol.

Dan melden twee meisjes van 13 en 14 zich en wat doet meneer de Mol…..die kan er zich niets bij voorstellen dat Marco zoiets zou hebben gedaan.
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 17:57
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:53 schreef Marcoss het volgende:

[..]
[..]
Blijkbaar heeft hij daar dan zelf om gevraagd en hebben ze dat gehonoreerd?

Al is hij wel bekend inmiddels uiteraard
Nou zijn de aantijgingen rondom zijn specifieke persoon ook een stuk minder. Volgens mij alleen dat iemand bij hem aanklopte en dat hij het wegwuifde?
freaky40donderdag 20 januari 2022 @ 17:57
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:56 schreef Tengano het volgende:

[..]
Tim had er goed aan gedaan als hij een paar afleveringen van Peter R de Vries misdaadverslaggever had gekeken. Peter kon dit soort items altijd zo spannend maken!
Daar zat ik ook aan te denken. Denk dat John de Mol deze aflevering qua techniek volledig zou afbranden, ironisch genoeg. Denk dat geen enkele productie medewerker, of Tim zelf, bij Talpa hoeft aan te kloppen...
DKUpdonderdag 20 januari 2022 @ 17:57
Ome Sjohn zonder voorbereiding is niet best.
Slachtoffers worden lekker makkelijk weggezet.
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 17:58
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:56 schreef Tengano het volgende:

[..]
Tim had er goed aan gedaan als hij een paar afleveringen van Peter R de Vries misdaadverslaggever had gekeken. Peter kon dit soort items altijd zo spannend maken!
Jammer dat Peter er niet meer is, zeker voor dit soort zaken.
Athenaisdonderdag 20 januari 2022 @ 17:59
quote:
17s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:56 schreef praadje het volgende:
Vrouwen moeten zich melden, anders kan er ook niets aan gedaan worden aldus John de Mol.

Dan melden twee meisjes van 13 en 14 zich en wat doet meneer de Mol…..die kan er zich niets bij voorstellen dat Marco zoiets zou hebben gedaan.
Ja, wat was dat dan? Om zijn vier ogen principe bij the Voice Kids te verdedigen?
En dan nog, dat is een maatregel maar het lukt nooit dat dat 100% werkt. In dat opzicht heb ik mijn twijfels of John wel zo enorm voorbereid was. Anderzijds: een korte voorbereiding door je adviseurs blijft voorbereiding.
DKUpdonderdag 20 januari 2022 @ 18:00
Overal BOOS
RTLED
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 18:00
quote:
17s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:56 schreef praadje het volgende:
Vrouwen moeten zich melden, anders kan er ook niets aan gedaan worden aldus John de Mol.

Dan melden twee meisjes van 13 en 14 zich en wat doet meneer de Mol…..die kan er zich niets bij voorstellen dat Marco zoiets zou hebben gedaan.
Ik moet zeggen dat ik een klef handje op de bil of op de heupen ook wel van een andere orde vind dan dat gestalk van Jeroen of het aanranden van Ali. Nog steeds grensoverschrijdend natuurlijk.
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 18:00
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:48 schreef Day het volgende:
Ik zit ontzettend met de tijdlijn. Sr. bleef maar zeggen dat hij sinds 2019 van Rietbergen wist. Maar het was toch eerder dat Rietbergen op z’n kloten kreeg van zijn ‘opdrachtgever’?
Maar waar komt het vandaan dat het eerder was dat Rietbergen is aangesproken op z'n gedrag? Die heeft zelf geen jaartal genoemd in z'n verklaring toch?
Oledonderdag 20 januari 2022 @ 18:00
quote:
17s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:56 schreef praadje het volgende:
Vrouwen moeten zich melden, anders kan er ook niets aan gedaan worden aldus John de Mol.

Dan melden twee meisjes van 13 en 14 zich en wat doet meneer de Mol…..die kan er zich niets bij voorstellen dat Marco zoiets zou hebben gedaan.
hoe fout!!!
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:01
John's conclusie: Wij hadden alles op orde, maar het is de schuld van de vermeende slachtoffers dat we niet geinformeerd zijn.
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 18:02
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:00 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Maar waar komt het vandaan dat het eerder was dat Rietbergen is aangesproken op z'n gedrag? Die heeft zelf geen jaartal genoemd in z'n verklaring toch?
quote:
Jeroen Rietbergen is afgelopen weekend opgestapt als bandleider van The Voice of Holland, omdat programmamaker Tim Hofman achter zijn seksuele wangedrag bij de talentenjacht is gekomen. In een verklaring heeft Jeroen laten weten dat hij daarover jaren geleden al op de vingers is getikt door zijn opdrachtgever, volgens RTL Boulevard in 2016.
Vliegbaarddonderdag 20 januari 2022 @ 18:02
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:01 schreef Tengano het volgende:
John's conclusie: Wij hadden alles op orde, maar het is de schuld van de vermeende slachtoffers dat we niet geinformeerd zijn.
Met de kennis van nu makkelijk praten natuurlijk.
DKUpdonderdag 20 januari 2022 @ 18:03
John heeft maar één melding gehad, dus tja John vindt het nog een soort van prima.
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:03
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:03 schreef DKUp het volgende:
John heeft maar één melding gehad, dus tja John vindt het nog een soort van prima.
John heeft het gewoon hartstikke goed gedaan als je hem zo hoort.
egeltje1985donderdag 20 januari 2022 @ 18:04
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:56 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Dan zal het vooral gaan over het vervolg inderdaad, dat de cultuur verrot is, staat daar dan los van. Heb de uitzending nog niet gezien, maar ik ga er vanuit dat het vooral verhalen zijn van die vrouwen en er verder geen bewijs is dat het zo gegaan is? Dat moer sowieso verder onderzocht worden (en dus de waarheid en feiten op tafel zoals je zegt) om hem wel veroordeeld te krijgen, lijkt me.
Nou, wel bewijzen zoals appgesprekken. Maar ik weet ook niet wat allemaal als bewijs gezien kan worden. Mogelijk ook het feit dat zoveel vrouwen los van elkaar hetzelfde verklaren.
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 18:04
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:02 schreef Momo het volgende:

[..]
[..]

Oké, dan is het de vraag hoe Boulevard aan die informatie komt
Oledonderdag 20 januari 2022 @ 18:05
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:01 schreef Tengano het volgende:
John's conclusie: Wij hadden alles op orde, maar het is de schuld van de vermeende slachtoffers dat we niet geinformeerd zijn.
walgelijk
DKUpdonderdag 20 januari 2022 @ 18:05
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:03 schreef Tengano het volgende:

[..]
John heeft het gewoon hartstikke goed gedaan als je hem zo hoort.
Je zag in het begin dat hij enorm zenuwachtig was. Op een gegeven moment merkte je al dat hij telkens aan het woord wilde komen.

Maar dat Linda de Mol van niks wist geloof ik nu nog minder dan eerst.
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 18:05
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:04 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Oké, dan is het de vraag hoe Boulevard aan die informatie komt
Johnny de Mol had het er zelf ook over dat Linda en Jeroen 5-6 jaar geleden uit elkaar waren gegaan en het weer goed hadden gemaakt na therapie.
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:07
Ik heb aan de andere kant ook wel respect als je in zo'n crisissituatie zo'n verhaal op kan houden dat de luisteraar het idee heeft dat John alles perfect op orde had. De man had zelf ook prima en overtuigend in een film kunnen spelen.
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 18:07
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:05 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Johnny de Mol had het er zelf ook over dat Linda en Jeroen 5-6 jaar geleden uit elkaar waren gegaan en het weer goed hadden gemaakt na therapie.
Oh, als ze zelfs binnen de familie elkaar tegen gaan spreken qua jaartallen, kun je er wel vanuit gaan dat 1 vd 2 de jaartallen in z'n voordeel probeert te draaien inderdaad..
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 18:09
twitter


(sorry als het een repost is)
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:12
Ik moet wel eerlijk zeggen dat het beeld van Ali in deze reportage, bij mij toch wat minder sympathiek overkwam.
Japepkdonderdag 20 januari 2022 @ 18:12
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:07 schreef Tengano het volgende:
Ik heb aan de andere kant ook wel respect als je in zo'n crisissituatie zo'n verhaal op kan houden dat de luisteraar het idee heeft dat John alles perfect op orde had. De man had zelf ook prima en overtuigend in een film kunnen spelen.
Eens. Wel fair en professioneel van Tim dat die inderdaad niet op sensatiebelust dat interview afnam. Daardoor liet hij wellicht wat dingen open, maar zo is het wel netjes en feitelijk (van zijn kant gebleven). Het zou niet fair zijn om John volledig voor de bus te gooien. Los van zijn opvattingen over vrouwen gingen de aantijgingen die nu zijn onderzocht niet over hem.

Je zag wel van die mooie overklas-momentjes, zoals Tim die nadrukkelijk om het glaasje water vraagt en John die daarna vraagt of hij even uit mag praten, en later net doet alsof hij de redactie niet hoort. Hele subtiele manieren om te laten merken dat je regie hebt/wil.
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 18:12
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:05 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Johnny de Mol had het er zelf ook over dat Linda en Jeroen 5-6 jaar geleden uit elkaar waren gegaan en het weer goed hadden gemaakt na therapie.
Ja die precieze tijdlijn is echt erg warrig. En het maakt veel uit voor wat betreft de aansprakelijkheid van John zelf. Maakt veel verschil of hij meerdere incidenten verspreid over vele jaren had, of slechts eentje vrij kortgeleden.
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 18:13
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:00 schreef Perrin het volgende:

[..]
Ik moet zeggen dat ik een klef handje op de bil of op de heupen ook wel van een andere orde vind dan dat gestalk van Jeroen of het aanranden van Ali. Nog steeds grensoverschrijdend natuurlijk.
Ja, ik vind het verhaal over Marco ook niet heel heftig. Het is een beetje die gekke oom die niet snapt wat persoonlijke ruimte is en ieder kind denkt te mogen benaderen alsof het zijn eigen dochter is.

Ik krijg de kriebels van de man, maar ik heb op basis hiervan niet het idee dat het een volle bak pedo is. Dat hij vreemdgaat en niet vies is van een jonge dame lijkt me helder. Maar verkrachting, aanranding, machtsmisbruik? Dat zie ik er bij het verhaal rond hem nog niet echt in.
Sushiloverdonderdag 20 januari 2022 @ 18:13
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:31 schreef TheVulture het volgende:
Ben nu aanbeland bij het gesprek met John de Mol maar mijn gevoel tot nu toe: Niet dat ik ook maar iets wil goed praten, want een ongewenste hand op de billen of op de heupen kan voor meisjes en vrouwen evengoed traumatisch zijn, maar voor mijn gevoel is het gedrag van Borsato nog wel van een andere gradatie dan de anderen die in deze docu worden genoemd, zoals Rietbergen, de regisseur en Ali B.

Je hebt ergens toch het idee dat het bij Borsato een te handtastelijke vorm van amicaliteit is, wellicht ook onbewust omdat ie zich dat nu eenmaal heeft aangeleerd en nooit is gecorrigeerd. Nogmaals, dat praat het never niet goed, want kan evengoed ongewenst zijn.
Hij heeft een meisje van toen 15 jaar oud onder haar rokje gezeten en aan haar borsten gezeten. Dat vind ik niet puur amicaal meer.
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 18:14
Nu al bijna 700.000 weergaven
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:14
twitter
Japepkdonderdag 20 januari 2022 @ 18:16
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:14 schreef Momo het volgende:
Nu al bijna 700.000 weergaven
Toen ik ging kijken stond er 7 views. Betekent dat dat ik de 8e was? Kleine boomer-vraag en niet relevant in de discussie, maar ben benieuwd.
Medusa666donderdag 20 januari 2022 @ 18:16
John de mol. Het voorbeeld van een succesvolle narcist en professioneel leugenaar. Alles om zijn straatje schoon te vegen. Doet me precies denken aan hoe Chantal Janzen praat.
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:17
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:16 schreef Japepk het volgende:

[..]
Toen ik ging kijken stond er 7 views. Betekent dat dat ik de 8e was? Kleine boomer-vraag en niet relevant in de discussie, maar ben benieuwd.
Nee
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 18:17
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:16 schreef Japepk het volgende:

[..]
Toen ik ging kijken stond er 7 views. Betekent dat dat ik de 8e was? Kleine boomer-vraag en niet relevant in de discussie, maar ben benieuwd.
Bij mij stond er ook 7, wordt om de zoveel tijd geupdated ;)
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:17
Ali alvast bij Mediacount weer voor de bus

quote:
Ali B door vrouwen beschuldigd van verkrachting: ‘Ik wil je neuken

Ali B is een roofdier dat op slinkse wijze binnen weet te dringen in de privésfeer van jonge vrouwen om hen vervolgens te misbruiken. Dat beeld schetst Tim Hofman in de Voice-special van BOOS.

https://www.mediacourant.(...)ting-ik-wil-je-nken/
Citizen.Eraseddonderdag 20 januari 2022 @ 18:17
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:16 schreef Japepk het volgende:

[..]
Toen ik ging kijken stond er 7 views. Betekent dat dat ik de 8e was? Kleine boomer-vraag en niet relevant in de discussie, maar ben benieuwd.
Voor je moeder ben je altijd de nummer 1.

Maar waarschijnlijk waren er al een hoop mensen meer aan het kijken op dat moment :P
Majoraandonderdag 20 januari 2022 @ 18:18
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:49 schreef Aoibhin het volgende:
Verder, John de Mol móest natuurlijk wel een reactie gaan geven. En gezien damage control en zijn eigen reputatie redden kan hij moeilijk zeggen "ja joh ik wist ervan en het boeide me geen flikker".

Maar deze reactie en het gehamer op dat de slachtoffers vooral moeten leren dat ze hun 'mond open moeten trekken', wie kan nou denken dat dit een gepaste reactie is in tijden als deze?

En dan wil ik nog best geloven ergens dat hij, m.u.v. dat ene meisje dat naar voren was gekomen eerder, verder geen verhalen heeft gehoord. Ja duh. Zijn zwager, die regisseur, coaches, e.d. kijken wel uit door dat tegen hem te gaan vertellen. De slachtoffers zelf staan ook onder druk omdat al die mensen weliswaar binnen het bedrijf misschien niet het machtigst zijn, maar t.o.v. de kandidaten wél heel machtig zijn.

En roepen dat Jeroen geen machtspositie heeft want "er staan zoveel mensen boven hem en hij heeft echt geen macht over hoe het programma verloopt", maar in hetzelfde interview wel vertellen dat hij destijds Jeroen ermee weg heeft laten komen met een tik op de vingers omdat "hij al zolang voor me werkt en hij doet het zo goed en verder heb ik nooit verhalen gehoord". Hoezo heeft Jeroen dan geen machtspositie tegenover een kandidaat?

En daarnaast is voor een kandidaat iemand als John zelf natuurlijk niet heel makkelijk te bereiken. Die loopt daar echt niet veel zelf fysiek in de studio rond. Veel van die smeerlappen kunnen gewoon hun gang gaan en kandidaten onder druk zetten/psychologisch manipuleren. Voor een kandidaat die niet bekend is met het wereldje is zo'n coach/bandleider gewoon een machtig iemand. Bovendien zijn het bekende mediafiguren; zo'n persoon kan je altijd beloftes doen om "als je dit toelaat, zorg ik ervoor dat je elders een mooie positie krijgt" en een kandidaat zo onder druk zetten. John zei zelf al dat hij geen overzicht heeft op wat er buiten het programma allemaal gebeurt. Ja, daar kunnen figuren als Ali "kom je even mee naar die studio om muziek te maken?" of Jeroen "ga je mee naar een concert?" dan natuurlijk gewoon gebruik van maken.

Man, man, man...
op de ene vraag waarom hij niets in de gaten had zegt ie onmogelijk, ik maak zo'n 100 shows per jaar.
op een andere vraag zegt ie dat ie 90% van de productie van voice zelf aanwezig is.
FlippingCoindonderdag 20 januari 2022 @ 18:18
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:16 schreef Japepk het volgende:

[..]
Toen ik ging kijken stond er 7 views. Betekent dat dat ik de 8e was? Kleine boomer-vraag en niet relevant in de discussie, maar ben benieuwd.
Nee er zit altijd een behoorlijke lag in de viewcount, zeker bij populaire releases.
MaJodonderdag 20 januari 2022 @ 18:18
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 16:02 schreef RipCity het volgende:
Reactie van John de Mol zit erin! Ongeveer half uur met 'm.
Hoe wist je dit zo snel?

En waarom worden alle namen bekend gemaakt behalve van de regisseur :?
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 18:18
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:44 schreef loveli het volgende:
Daar kwam ik pas achter, mind was blown.
Of dat ook echt zo is is een tweede, er hangen wel meer mannen rond op FOK! die zich voordoen als vrouw...
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 18:18
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:13 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Ja, ik vind het verhaal over Marco ook niet heel heftig. Het is een beetje die gekke oom die niet snapt wat persoonlijke ruimte is en ieder kind denkt te mogen benaderen alsof het zijn eigen dochter is.

Ik krijg de kriebels van de man, maar ik heb op basis hiervan niet het idee dat het een volle bak pedo is. Dat hij vreemdgaat en niet vies is van een jonge dame lijkt me helder. Maar verkrachting, aanranding, machtsmisbruik? Dat zie ik er bij het verhaal rond hem nog niet echt in.
Ja alleen wat te denken van: Vrouw (22) die stelt als tiener te zijn misbruikt door Marco Borsato doet aangifte. Als dat waar is, is die 'kleffe oom' toch ergens veel en veel te ver gegaan.
FlippingCoindonderdag 20 januari 2022 @ 18:18
Ali b is een smerige smeerlap. :(
suzebol75donderdag 20 januari 2022 @ 18:19
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:17 schreef Momo het volgende:

[..]
Bij mij stond er ook 7, wordt om de zoveel tijd geupdated ;)
Bij mij stond er ook 7 :-)
Dazalbestdonderdag 20 januari 2022 @ 18:19
John zat er vooral om zichzelf te redden..... hoop dat ie alsnog overal wordt neergehaald....

Alles was zakelijk en strategisch in zijn reactie...

Tim vroeg geregeld door maar John ontweek de vragen...

:r :r
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 18:20
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:16 schreef Japepk het volgende:

[..]
Toen ik ging kijken stond er 7 views. Betekent dat dat ik de 8e was? Kleine boomer-vraag en niet relevant in de discussie, maar ben benieuwd.
Het wordt niet per view geupdate, maar eens in de zoveel tijd. Ik zag dat ook.
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:20
Ik kijk niet graag naar Ali, maar ik zou hem vanavond graag willen zien bij OP1... >:)
Stijfkopiedonderdag 20 januari 2022 @ 18:20
quote:
16s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:18 schreef FlippingCoin het volgende:
Ali b is een smerige smeerlap. :(
:6
Mylenedonderdag 20 januari 2022 @ 18:20
quote:
‘Marco Borsato betastte The Voice-kandidates, ook van 13 en 14 jaar oud’

Vorig jaar werd al aangifte gedaan tegen hem, door een vrouw die zegt als tiener te zijn misbruikt door hem. Aan BOOS vertellen drie vrouwen dat Borsato hen „ongevraagd en landurig” betast heeft. Ook ex-medewerkers van The Voice meldden zich. Maar (oud-)kandidaten waren ook niet veilig als het gaat om Borsato. Een kandidate van The Voice Kids, die tijdens haar deelname 14 was, vertelt over een situatie bij een van de traditionele Borsato-barbecues. Daar betastte hij haar.

Betasting door Marco Borsato
Borsato, haar coach, zat tijdens de barbecue aan haar billen, vertelt ze. Toen ze wegliep, volgde Borsato haar en ging hij gewoon door met het seksuele wangedrag. Haar ouders bevestigen dit. Maar daar houdt het niet bij op. Hofman vertelt het verhaal van een 13-jarige kandidate: „Borsato raakte haar geregeld aan en kwam te dichtbij. Ook haar moeder bevestigt dit verhaal. Een derde kandidaat van The Voice Kids vertelt: ‘Ik zag Borsato regelmatig aan kandidates zitten op de set van The Voice Kids‘.” De coach zou dan onder andere hun heupen aanraken.

Hofman: „Een ingewijde bij The Voice zegt over Borsato: ‘Ik ken de verhalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van Marco richting kandidaten. De berichten in de media kwamen niet als verrassing. Iedereen op de werkvloer wist dit soort dingen wel een beetje, maar iedereen hield elkaar de hand boven het hoofd. Heel veel van die groepjes werken ook weer met elkaar bij andere programma’s. Het is een soort totaal misplaatste gentleman’s agreement om het niet over dit soort dingen te hebben.”
bron
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 18:21
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:18 schreef MaJo het volgende:

[..]
Hoe wist je dit zo snel?

En waarom worden alle namen bekend gemaakt behalve van de regisseur :?
Dat heeft hij gevraagd aan BOOS. En dat is gehonoreerd, ik denk omdat hij ook maar een bijrol speelde in de docu.
FlippingCoindonderdag 20 januari 2022 @ 18:22
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:20 schreef Stijfkopie het volgende:

[..]
:6
:( :( :(
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 18:22
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:13 schreef Sushilover het volgende:

[..]
Hij heeft een meisje van toen 15 jaar oud onder haar rokje gezeten en aan haar borsten gezeten. Dat vind ik niet puur amicaal meer.
Laten we het zuiver houden, deze vrouw beschuldigt hem daar van. Of hij het gedaan heeft is geen zekerheid.
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:22
https://instagram.com/sto(...)utm_medium=copy_link
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 18:23
quote:
Leuk zo'n onleesbare linkdump -O-
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 18:23
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:22 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Laten we het zuiver houden, deze vrouw beschuldigt hem daar van. Of hij het gedaan heeft is geen zekerheid.
Het lijkt er tot nu toe op alsof er wat Marco Borsato betreft bij de Voice geen patroon van stalken of aanranding was. Alleen kleffe aanrakingen.
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 18:24
quote:
tGkg45x.png
Stijfkopiedonderdag 20 januari 2022 @ 18:25
Die jank muilen hebben toch ook hun broek uitgetrokken
klaasweetallesdonderdag 20 januari 2022 @ 18:25
...

[ Bericht 99% gewijzigd door Deisyy op 20-01-2022 18:32:04 ]
Dazalbestdonderdag 20 januari 2022 @ 18:25
Overigens wel geweldig die afsluiting met John die blijft zeggen dat vrouwen moeten melden.... en dan die dame heel cool... 'nogmaals, de verantwoordelijkheid ligt bij de dader, NIET bij het slachtoffer....'

_O_ _O_ _O_
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 18:25
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:24 schreef Momo het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Je hebt natuurlijk intern aan de bel trekken en daarbuiten dingen roepen. Zit wel een verschil in.
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 18:26
Bedankt @Momo we hebben immers niet allemaal een insta account ;)
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 18:27
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:25 schreef Stijfkopie het volgende:
Die jank muilen hebben toch ook hun broek uitgetrokken
Dit soort reacties van mannen zoals jou zijn juist de reden dat dames zich niet durven te melden.
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:27
quote:
14s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:26 schreef Nine. het volgende:
Bedankt @:momo we hebben immers niet allemaal een insta account ;)
Sorry kon haar Hyves niet vinden nine ;)
klaasweetallesdonderdag 20 januari 2022 @ 18:28
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:25 schreef Stijfkopie het volgende:
Die jank muilen hebben toch ook hun broek uitgetrokken
:muziek:
Stijfkopiedonderdag 20 januari 2022 @ 18:28
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:27 schreef Momo het volgende:

[..]
Dit soort reacties van mannen zoals jou zijn juist de reden dat dames zich niet durven te melden.
Je gaat er vanuit dat ik een man ben.
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 18:29
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:28 schreef Stijfkopie het volgende:

[..]
Je gaat er vanuit dat ik een man ben.
Je hebt ingevuld dat je man bent op je account, dus daar ga ik dan vanuit.
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:29
En vanavond wordt al die shit nog even overal herkauwd in al die programma's ;(

Ik heb er geen zin meer in -O-
Majoraandonderdag 20 januari 2022 @ 18:29
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:25 schreef Dazalbest het volgende:
Overigens wel geweldig die afsluiting met John die blijft zeggen dat vrouwen moeten melden.... en dan die dame heel cool... 'nogmaals, de verantwoordelijkheid ligt bij de dader, NIET bij het slachtoffer....'

_O_ _O_ _O_
Dit heeft kunnen gebeuren omdat vorig slachtoffer het niet even gewoon meldde. Foei slachtoffer 1
Mylenedonderdag 20 januari 2022 @ 18:29
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:23 schreef Nine. het volgende:

[..]
Leuk zo'n onleesbare linkdump -O-
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:24 schreef Momo het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Lotus uit Utopia. Luister wat zij heeft moeten meemaken, er zijn 4 delen, dit het laatste deel. Zij deed een boekje open over haar deelname aan het programma. Ze deed dit ondanks dat ze een contract had getekend bij Talpa.

Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 18:30
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:25 schreef Dazalbest het volgende:
Overigens wel geweldig die afsluiting met John die blijft zeggen dat vrouwen moeten melden.... en dan die dame heel cool... 'nogmaals, de verantwoordelijkheid ligt bij de dader, NIET bij het slachtoffer....'

_O_ _O_ _O_
Dat heeft BOOS slim gedaan en daarmee John de Mol een hak gezet.

Ik vond het optreden van John heel gewiekst. Het was een geraffineerde vorm van victim blaming. Over de zwijgcontracten ging het niet en hij wilde er niet aan dat er een cultuur was van angst of van wegkijken. Van zelfkritiek was geen sprake.
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:30
18:20
Regisseur Martijn Nieman ontkent aantijgingen
Op 12 januari stuurde BOOS een lijst met vragen in het kader van wederhoor naar zender RTL, producent ITV, voormalig producent Talpa, bandleider Jeroen Rietbergen en coaches Marco Borsato en Ali B. Later zijn er aanvullende vragen gestuurd naar Talpa-baas John de Mol, creative director bij Talpa Linde de Jong en voormalig RTL-directeur Erland Galjaard. Ook is de regisseur waarover klachten zijn binnengekomen benaderd. Die ontkent de aantijgingen. Ook zijn vrouw Fiorella Nieman-Cruz is niet bereikbaar voor commentaar.

Alleen De Jong reageerde niet op het verzoek om vragen te beantwoorden. De Mol liet in de uitzending van zich horen.

D4582032-4-ECC-462-D-94-B6-791-B85-A49346.jpg
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 18:30
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:25 schreef Dazalbest het volgende:
Overigens wel geweldig die afsluiting met John die blijft zeggen dat vrouwen moeten melden.... en dan die dame heel cool... 'nogmaals, de verantwoordelijkheid ligt bij de dader, NIET bij het slachtoffer....'

_O_ _O_ _O_
Wat die dame zegt klopt natuurlijk.

En wat John zegt ook. Ja, er voor zorgen dat het niet gebeurt is stap 1. Maar als het dan toch gebeurt, is het wel goed dat er aandacht is voor het makkelijker bespreekbaar maken.

Volgens mij zegt John nergens dat het de schuld is van deze vrouwen dat het gebeurd is.
-river-donderdag 20 januari 2022 @ 18:30
Ik heb het net gezien en ik kan mij niet voorstellen hoe moeilijk die kandidaten het hebben gehad, zo verschrikkelijk als je dat mee moet maken.
Dat John de Mol er was en dat hem alles gevraagd mocht worden vond ik goed van hem en natuurlijk waren zijn antwoorden zakelijk want zo is die man.
Alles moet nu op tafel komen en voor alle slachtoffers moet de juiste hulp komen.

Bah wat een klootzakken -O-
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 18:31
Tijd voor RTL Boulevard
Sushiloverdonderdag 20 januari 2022 @ 18:32
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:05 schreef DKUp het volgende:

[..]
Je zag in het begin dat hij enorm zenuwachtig was. Op een gegeven moment merkte je al dat hij telkens aan het woord wilde komen.

Maar dat Linda de Mol van niks wist geloof ik nu nog minder dan eerst.
Ik vind Tim ook heel zenuwachtig overkomen als hij tegenover John zit. Wat ik ook wel begrijp.
MissJdonderdag 20 januari 2022 @ 18:32
Wow, de aflevering van Boos heeft inmiddels 1 miljoen views :D
Houtenbeendonderdag 20 januari 2022 @ 18:32
twitter
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:32
Advocaten van Borsato geven geen commentaar
De advocaten van Borsato, Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger, laten weten geen commentaar te geven op de uitzending van BOOS, ,,ongeacht wat hierin is beweerd. Er is al genoeg ruis gecreëerd in deze zaak in het publieke domein, hetgeen een onafhankelijk en professioneel onderzoek kan belemmeren".
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 18:33
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:30 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Wat die dame zegt klopt natuurlijk.

En wat John zegt ook. Ja, er voor zorgen dat het niet gebeurt is stap 1. Maar als het dan toch gebeurt, is het wel goed dat er aandacht is voor het makkelijker bespreekbaar maken.
En dat het programma en/of hijzelf eraan bij heeft gedragen dat het niet of moeilijk bespreekbaar was, daar had hij het niet over.
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 18:33
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:27 schreef RipCity het volgende:
Sorry kon haar Hyves niet vinden nine ;)
Ik heb überhaupt geen social media ;)
Momodonderdag 20 januari 2022 @ 18:33
quote:
Ik ben het zowaar eens met Jan Roos
DancingPhoebedonderdag 20 januari 2022 @ 18:34
Powermove maken als John de Mol (ik kom bij jou reactie geven) en het dan zó verkloten. Netjaaaaahs!
Mylenedonderdag 20 januari 2022 @ 18:35
quote:
14s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:33 schreef Nine. het volgende:

[..]
Ik heb überhaupt geen social media ;)
Eigenlijk beter. Ik heb alleen Twitter op mijn computer, is op zich wel geinig hoor.
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 18:35
quote:
3s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:33 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
En dat het programma en/of hijzelf eraan bij heeft gedragen dat het niet of moeilijk bespreekbaar was, daar had hij het niet over.
Klopt. Daar liet Tim hem wel makkelijk mee wegkomen. Echt een lichtgewicht voor dit soort onderwerpen.

Niveautje schoolkrant interviewt de minister-president.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 18:37
John van den Heuvel is aanwezig bij BOULEVARD.
Mylenedonderdag 20 januari 2022 @ 18:37
twitter
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:37
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:35 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Klopt. Daar liet Tim hem wel makkelijk mee wegkomen. Echt een lichtgewicht voor dit soort onderwerpen.

Niveautje schoolkrant interviewt de minister-president.
Slimme move van John dus. In Op1 met wat hyena's om hem heen zoals die Kokkelman had hij het een stuk lastiger gehad.
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 18:37
Zou dit nu ook de reactie zijn waar Johnny het gisteren over had of zou John vanavond of morgenavond nog in een talkshow z'n verhaal gaan doen?
Medusa666donderdag 20 januari 2022 @ 18:37
Ik vond het zo zielig.. dat meisje dat door ali b is verkracht. Haar hele been trilde continu. Afschuwelijk. Arme meid, hoop dat ze gerechtigheid krijgt.
V.donderdag 20 januari 2022 @ 18:38
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:42 schreef maxi-mus het volgende:

[..]
Ik vind dit een vrij passief agressieve post.
O ja joh?
mailydonderdag 20 januari 2022 @ 18:38
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:33 schreef Nober het volgende:
[ twitter ]
Hij heeft zelf gvd 3 jaar zijn smoel gehouden.

O wacht, ze hebben een waarschuwing gehad :')
mascara-klodderdonderdag 20 januari 2022 @ 18:38
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:37 schreef Marcoss het volgende:
Zou dit nu ook de reactie zijn waar Johnny het gisteren over had of zou John vanavond of morgenavond nog in een talkshow z'n verhaal gaan doen?
Ik zie John nou niet echt in een talkshow gaan zitten .
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:39
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:37 schreef Marcoss het volgende:
Zou dit nu ook de reactie zijn waar Johnny het gisteren over had of zou John vanavond of morgenavond nog in een talkshow z'n verhaal gaan doen?
Nee joh, je gaat je toch niet vrijwillig aan de wolven overleveren. John heeft gewoon perfect gescoord en hier laat hij het bij.
mailydonderdag 20 januari 2022 @ 18:39
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:37 schreef Marcoss het volgende:
Zou dit nu ook de reactie zijn waar Johnny het gisteren over had of zou John vanavond of morgenavond nog in een talkshow z'n verhaal gaan doen?
Die gaat nergens meer aanschuiven ....
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 18:39
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:30 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Dat heeft BOOS slim gedaan en daarmee John de Mol een hak gezet.

Ik vond het optreden van John heel gewiekst. Het was een geraffineerde vorm van victim blaming. Over de zwijgcontracten ging het niet en hij wilde er niet aan dat er een cultuur was van angst of van wegkijken. Van zelfkritiek was geen sprake.
Zelfkritiek van hem verwachten is ook wel wat naief. Volgens mij is hij daar totaal niet het type voor en het maakt je juridisch kwetsbaar.
Oledonderdag 20 januari 2022 @ 18:39
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:38 schreef V. het volgende:

[..]
O ja joh?
Ik vind wel goede post!
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:39
Meer dan 5 miljoen keer bekeken
De aflevering is in de eerste twee uur dat die online stond al meer dan 5 miljoen keer bekeken. Dat zegt de omroep BNNVARA. Bij YouTube zelf staat de teller aan het begin van de avond op ruim 800.000 views, maar die cijfers 'kunnen achterlopen op de werkelijkheid', laat moederbedrijf Google weten.

Met 5 miljoen views zou het verreweg de best bekeken aflevering van Boos zijn. Tot nu toe was dat een filmpje uit augustus 2017, waarin te zien is hoe presentator Tim Hofman zijn kaak brak tijdens een gefilmde confrontatie met een vastgoedhandelaar uit Nijmegen. Die aflevering is in de afgelopen jaren bijna 2,5 miljoen keer bekeken.
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 18:40
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:37 schreef Medusa666 het volgende:
Ik vond het zo zielig.. dat meisje dat door ali b is verkracht. Haar hele been trilde continu. Afschuwelijk. Arme meid, hoop dat ze gerechtigheid krijgt.
De verhalen over Ali B. waren duidelijk het schokkendst. Ongelooflijk, ik wist niet wat ik hoorde.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 18:40
twitter
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 18:40
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:37 schreef Tengano het volgende:

[..]
Slimme move van John dus. In Op1 met wat hyena's om hem heen zoals die Kokkelman had hij het een stuk lastiger gehad.
Mja, dat soort types weten vaak wel precies wat ze wel of niet kunnen zeggen (of er net een woord tussen plakken waardoor het anders overkomt), ook tegenover een specialist op dat gebied. Uiteindelijk gaat het in dit geval waarschijnlijk ook maar om 1 ding: hoe kom ik hieruit zonder zelf vervolgd te worden. De imagoschade aan z'n bedrijf is er toch al, die gaat hij met geen enkel antwoord meer voorkomen.
DancingPhoebedonderdag 20 januari 2022 @ 18:40
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:35 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Klopt. Daar liet Tim hem wel makkelijk mee wegkomen. Echt een lichtgewicht voor dit soort onderwerpen.

Niveautje schoolkrant interviewt de minister-president.
Ik vind dit helemaal niet. Een TH weet heus wel dat hij een beetje in een David Goliath situatie zit. Op zn Tim Hofmans stelde hij allerlei vragen niet en liet allerlei directe reactie achterwege. Maar tegelijkertijd door hoe dingen elkaar opvolgden was echt wel duidelijk hoe de redactie dingen ziet. Zonder strafbaar/aansprakelijk/hoe je het wil noemen te zijn.

Ik was aangenaam verrast hoe hij zich hield tegen de grootste man in de wereld waarin hij zelf ook werkt :Y
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 18:40
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:39 schreef Perrin het volgende:

[..]
Zelfkritiek van hem verwachten is ook wel wat naief. Volgens mij is hij daar totaal niet het type voor en het maakt je juridisch kwetsbaar.
Oh, ik verwachtte het geenszins. Maar ik vind het wél laakbaar en ik vind zijn optreden overall dan ook helemaal niet sterk. Integendeel.
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:41
quote:
Yes *O* *O* *O*

:B
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:41
quote:
Die had ik nou wel willen zien :(
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 18:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:40 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
De verhalen over Ali B. waren duidelijk het schokkendst. Ongelooflijk, ik wist niet wat ik hoorde.
Toch wordt het nog een hele kluif om in deze context verkrachting te bewijzen. Het is smerig, laag en god wat is die vent een klootzak als dit klopt. Maar de lijn tussen verkracht zijn en achteraf spijt hebben van sex is gewoon flinterdun. Zeker juridisch.
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:41 schreef RipCity het volgende:

[..]
Die had ik nou wel willen zien :(
Je kunt hem altijd bellen. Hij komt met alle plezier om 23:30 zelfs nog bij je langs. Of anders duik je met hem anders even de studio in.
Oledonderdag 20 januari 2022 @ 18:43
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:38 schreef maily het volgende:

[..]
Hij heeft zelf gvd 3 jaar zijn smoel gehouden.

O wacht, ze hebben een waarschuwing gehad :')
John is laf en heeft zich echt voor schut gezet! Hij heeft zelf geen dochter toch?
SPOILER
voor zover bekend?
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 18:43
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:40 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Oh, ik verwachtte het geenszins. Maar ik vind het wél laakbaar en ik vind zijn optreden overall dan ook helemaal niet sterk. Integendeel.
Het was wat ik verwachtte, zelfs uitgebreider en met meer feiten en details dan ik had gedacht. Soort van positief verrast. Nu ben ik wel heel benieuwd in hoeverre de feiten en de tijdslijn ook klopt met andere verhalen van betrokkenen.
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 18:43
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:39 schreef Tengano het volgende:

[..]
Nee joh, je gaat je toch niet vrijwillig aan de wolven overleveren. John heeft gewoon perfect gescoord en hier laat hij het bij.
Nee, dat lijkt me eigenlijk ook inderdaad
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 18:45
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:42 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Toch wordt het nog een hele kluif om in deze context verkrachting te bewijzen. Het is smerig, laag en god wat is die vent een klootzak als dit klopt. Maar de lijn tussen verkracht zijn en achteraf spijt hebben van sex is gewoon flinterdun. Zeker juridisch.
Het is heel vaak moeilijk om verkrachting te bewijzen, dat hoef je echt niet te blijven herhalen. Dat weten slachtoffers ook heel goed. Waarom denk je dat er zo vaak geen aangifte wordt gedaan? Maar het OM heeft al aangegeven te denken dat er voldoende aanleiding is om te denken dat er sprake is van een strafbaar feit.
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 18:45
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:40 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]
Ik vind dit helemaal niet. Een TH weet heus wel dat hij een beetje in een David Goliath situatie zit. Op zn Tim Hofmans stelde hij allerlei vragen niet en liet allerlei directe reactie achterwege. Maar tegelijkertijd door hoe dingen elkaar opvolgden was echt wel duidelijk hoe de redactie dingen ziet. Zonder strafbaar/aansprakelijk/hoe je het wil noemen te zijn.

Ik was aangenaam verrast hoe hij zich hield tegen de grootste man in de wereld waarin hij zelf ook werkt :Y
Ik vond het een aanfluiting. Programma zat redelijk in elkaar, maar dat interview sloeg nergens op. Dat heeft hij echt totaal verkloot.
Kingadonderdag 20 januari 2022 @ 18:45
Ik ben net klaar met kijken. Dat die fucking John gewoon VIER keer zegt dat vrouwen hun mond moeten opentrekken. UHHH misschien eens iets doen dat vrouwen niks te vertellen hoeven te hebben?! Voorkomen en zulks? Vreselijke vent. Hij had het ook echt niet door wat hij zei he. Schitterend die laatste quote van die vrouw. Want ik schreeuwde het al naar mijn tv. En Ali is een smerige hond. Gadverdamme. En snap nu waarom dat misbaksel zolang is blijven zitten als coach. Oneindig toegang tot jonge meisjes. Bah bah. Hangen zal ie.
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 18:45
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:45 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Ik vond het een aanfluiting. Programma zat redelijk in elkaar, maar dat interview sloeg nergens op. Dat heeft hij echt totaal verkloot.
Totaal niet mee eens. David versus Goliath werd prima uitgespeeld.
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:46
twitter
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:46
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:45 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Ik vond het een aanfluiting. Programma zat redelijk in elkaar, maar dat interview sloeg nergens op. Dat heeft hij echt totaal verkloot.
Dit. En waarschijnlijk was dit de enige en laatste kans die John gegeven heeft in dit hele verhaal.
Deisyydonderdag 20 januari 2022 @ 18:47
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:50 schreef Claudia_x het volgende:
Mijn samenvatting van de BOOS-uitzending.

De eerste 36 minuten:
- Twee verhalen over Ali B. (gemeld in het voorjaar van 2021) en twee tips over Marco Borsato die binnenkwamen vormden de aanleiding voor het onderzoek van BOOS. BOOS dacht na over wat te doen en besloot de algemeen geformuleerde oproep te plaatsen in augustus 2021.
- In totaal hebben 19 mensen zich naar aanleiding van de oproep gemeld, oud-kandidaten en (oud-)medewerkers van The Voice.
- Jeroen Rietbergen heeft zich van 2010 tot 2021 misdragen. Hij stuurde o.a. dickpics. Iedereen wist ervan, maar door programmaleiding werd het afgedaan als een grapje of werd gezegd dat hij nu eenmaal zo is.
- Drie jonge vrouwen hebben aan BOOS gemeld dat Marco Borsato hen ongevraagd heeft betast, vooral in werksferen. Eén ervan was medewerker bij The Voice en twee waren kandidaten bij The Voice Kids. Marco betastte een kandidaat van 14 op de barbecue en ging ermee door toen ze wegliep. Ook raakte hij een kandidaat van 13 geregeld aan en kwam hij te dichtbij. Een derde kandidaat heeft regelmatig gezien dat Marco aan kandidaten zat op de set: hij zou vooral hun heupen hebben aangeraakt. Iedereen wist dit wel.
- De eerste persoon die aangifte heeft gedaan tegen Ali B., een meerderjarige vrouw, heeft aangifte gedaan van verkrachting. Hij wilde seks met haar hebben en zij was in shock, verstijfde en liet het gebeuren. Ali B. gaf aan dat hij dit vaker deed met meisjes en dat niemand hen zou geloven als ze erover zou praten. Het OM vindt dat er voldoende aanleiding is om te denken dat er sprake is van een strafbaar feit. Met andere oud-kandidaten en met deelnemers van een schrijverskamp heeft Ali B. ongevraagd geprobeerd te zoenen en seks te hebben - in sommige gevallen leidde het tot seks onder druk.
- De kandidaat die aangifte heeft gedaan tegen Ali B. heeft indertijd aan de regisseur van The Voice gemeld dat ze seks heeft gehad met Ali B. De regisseur keek er volgens haar niet van op. De regisseur ontkent dat dit verhaal tot hem is gekomen.

Na 36 minuten gaat het over de reacties:
- Marco Borsato wilde BOOS niks vertellen.
- Jeroen Rietbergen heeft aan BOOS verklaard wat wij al wisten: “Tijdens mijn jarenlange betrokkenheid bij The Voice of Holland heb ik contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld.”
- Ali B. laat aan BOOS weten: “Vooropstaat dat ik er 100% van overtuigd ben dat ik mij niet schuldig heb gemaakt aan machtsmisbruik laat staan aan enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat betekent dat ik de anonieme verdachtmakingen die BOOS mij heeft voorgehouden volledig ontken. Op de paar roddels en insinuaties die BOOS verder heeft verzameld, die grotendeels van ‘horen zeggen’ zijn, kan ik onmogelijk reageren. Dit is kwaadsprekerij zonder dat duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen. Vaststaat dat bij RTL4, ITV of bij mijn management nooit klachten zijn binnengekomen over machtsmisbruik en/of seksueel grensoverschrijdend gedrag van mij. Ik ben mij altijd bewust geweest van mijn positie en verantwoordelijkheid binnen The Voice of Holland, juist tegenover de vaak jonge kandidaten. Nogmaals, ik heb daar nooit misbruik van gemaakt. De voor mij anoniem gehouden aangifte die recent tegen mij is gedaan ken ik niet. Het schijnt te gaan om iets wat lang geleden zou zijn gebeurd. Ik herhaal dat deze beschuldiging niet waar kan zijn. Onderzoek door de politie en het Openbaar Ministerie zal dat uitwijzen. Ik werk daar dan uiteraard volledig aan mee zodat dit zo snel mogelijk duidelijk wordt.”
- Ook is om een reactie gevraagd van John de Mol, Linda de Jong (creative director bij The Voice) en Erland Galjaard (tot 2018 programmadirecteur bij RTL). Alleen Galjaard heeft gereageerd en heeft gezegd nooit van iets geweten te hebben.

Na 45 minuten:
- In 2019 heeft Talpa een onderzoek ingesteld vanwege wangedrag van Jeroen Rietbergen. Erland Galjaard bevestigt dit in zijn reactie aan BOOS. Het onderzoek had betrekking op het lastigvallen en onheus bejegenen van vrouwelijke collega’s en ten minste één kandidate.
- BOOS heeft Ali B. gevraagd of hij seks heeft gehad met kandidaten van The Voice. Ali B. reageerde dat hij dit niet relevant vond.

Na 48 minuten:
- Paul Römer heeft contact gezocht met BOOS om door te geven dat John de Mol wil reageren in het programma. Hij verschijnt in beeld. John de Mol zegt behoorlijk in de war te zijn van alles wat hij van de uitzending heeft gezien. The Voice loopt vanaf 2010. Tot april 2019 is John de Mol nergens van op de hoogte geweest. Linda de Jong en zakelijk directeur Henk Brug kwamen in 2019 bij John met het verhaal over Jeroen Rietbergen. De aanleiding was dat een dame – er was geen sprake van meerdere verhalen – zich had gemeld bij de kandidatenbegeleiding omdat ze werd lastiggevallen door Jeroen via appberichten. John is razend geworden en heeft meteen contact gehad met Jeroen. John werd ook op hem ziedend en heeft hem gewaarschuwd dat dit NOOIT meer mocht gebeuren. Jeroen kreeg een tweede kans omdat er al die tijd niet eerder klachten waren geweest. John heeft hier geen spijt van. John vindt dat Jeroen wel aanzien had maar geen machtspositie; het zou wel kunnen dat Jeroen zich die positie heeft toegeëigend in gesprekken die hij bijv. met kandidaten had. John zegt dat er geen onderzoek is ingesteld naar Jeroen en dat hij daarna nooit meer wat over Jeroen heeft gehoord terwijl Jeroen wel nauwlettend in de gaten werd gehouden door Linda de Jong. Bovendien is John 90% van alle dagen zelf aanwezig op de set en heeft hij absoluut geen sfeer gezien die duidt op seksueel grensoverschrijdend gedrag of machtsmisbruik. De cultuur is volgens hem duidelijk: ‘Don’t mess with vrouwen – of mannen’.
- Bij Talpa gaat er nu een evaluatie komen. John wil dat er een werkgroep komt, die grotendeels uit vrouwen bestaat, om te bespreken wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat er meldingen komen.
- John vindt de vraag aan Ali B. of hij seks heeft gehad met een kandidaat wél relevant. Sterker nog, hij zou snoeihard hebben ingegrepen als een coach een relatie – ook een wederzijdse relatie – zou hebben gehad met een kandidaat.
- John zegt tegen de slachtoffers: ‘Mea culpa.’ Hij hoopt dat ze het een plek kunnen geven en dat slachtoffers in de toekomst vooral aan de bel trekken.
- John vraagt aan Tim als Tim even hapert en bedenkt wat hij nog meer moet vragen of hij ook een vraag kan stellen waarin hij iets kwijt kan over The Voice Kids. Vanaf de eerste serie is er volgens John een heel strakke procedure geweest: een medewerker is nooit alleen met een kind. De verhalen over Marco kende John niet. Als die blijken te kloppen, dan heeft John zich in hem vergist. John kan zich nog steeds niet voorstellen dat Marco aan kinderen zou zitten. De ruimte om dingen te doen is er bovendien bijna niet. Het zou dan moeten gebeuren buiten de studio. Zelf is John nooit bij de barbecues van Marco geweest en hij heeft er alleen maar positieve verhalen over gehoord.
- John zegt dat pas kan worden bepaald hoe het nu verder moet met The Voice als duidelijk is wat er precies is gebeurd. De onderzoeken moeten worden afgewacht.
- John blijft benadrukken dat het probleem is dat er geen melding wordt gemaakt van grensoverschrijdend gedrag. Dit is een probleem dat breder is dan The Voice: vrouwen hebben kennelijk een soort schaamte. Er is volgens hem geen angstcultuur bij The Voice. Bovendien zijn er de nodige ‘loketten’. De uitzending eindigt met een opmerking van een mevrouw van de Rugersstichting : “Nogmaals, de verantwoordelijkheid ligt altijd bij degene die over de grens gaat en niet bij degene die het overkomt.”
Mooie samenvatting, ik heb hem in de OP gezet.
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 18:49
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:45 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Ik vond het een aanfluiting. Programma zat redelijk in elkaar, maar dat interview sloeg nergens op. Dat heeft hij echt totaal verkloot.
Ik vond juist dat hij dat erg goed deed.
DancingPhoebedonderdag 20 januari 2022 @ 18:50
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:46 schreef Tengano het volgende:

[..]
Dit. En waarschijnlijk was dit de enige en laatste kans die John gegeven heeft in dit hele verhaal.
Is ook precies waarom JdM daar wel zit en niet bij de duimschroevers gaat zitten. Dat weet Tim ook. In die context heeft hij het prima gedaan. Hij hoeft geen judge, jury en executioner te zijn. Hij heeft standpunten tegenover elkaar gezet en daar toch een duidelijke framing aan meegegeven. Zonder dat hij juridisch over enig randje ging en zonder controle over het gesprek te verliezen.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 18:51
Overzicht van Ali B carrière nu bij boulevard.
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 18:53
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:45 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het is heel vaak moeilijk om verkrachting te bewijzen, dat hoef je echt niet te blijven herhalen. Dat weten slachtoffers ook heel goed. Waarom denk je dat er zo vaak geen aangifte wordt gedaan? Maar het OM heeft al aangegeven te denken dat er voldoende aanleiding is om te denken dat er sprake is van een strafbaar feit.
Nee, dat er sprake kan zijn van een strafbaar feit. Dat is iets anders.

En de reden waarom ik het blijf herhalen is omdat uit niets blijkt dat er sprake is van verkrachting. En toch wordt hier door sommige mensen over verkrachting gesproken.

Dat het slachtoffer het verkrachting noemt, wil niet zeggen dat het ook zo is. Ik snap dat dat een enorm ongemakkelijke waarheid is, maar ik zie niet zo heel goed hoe je dit 100% kunt voorkomen.

Moet je dan voor je sex hebt altijd eerst naar de notaris om vast te leggen dat je het allemaal prima vindt?

Het klinkt voor mij als een iets te geile vent, een vrouw die het op dat moment misschien ook wel geil vindt of overrompeld wordt (welk van de twee zal het zijn?) en een week later baalt ze er van. Waarom baalt ze er van? Omdat ze overrompeld werd, of omdat ze had gehoopt op liefde en een relatie?

Het is allemaal zo lastig en om dan maar meteen over verkrachting te gaan roepen vind ik echt te makkelijk.
KingRadlerdonderdag 20 januari 2022 @ 18:53
1.7 miljoenen kijkers al
-sabine-donderdag 20 januari 2022 @ 18:53
Tim paste zich niet aan JdeM aan.
Netjes m.i..
potjecremedonderdag 20 januari 2022 @ 18:53
Weten we al wat Arie B hiervan vindt?
KingRadlerdonderdag 20 januari 2022 @ 18:53
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:51 schreef superniger het volgende:
Overzicht van Ali B carrière nu bij boulevard.
Ze doen net of hij dood is.
mailydonderdag 20 januari 2022 @ 18:53
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:43 schreef Ole het volgende:

[..]
John is laf en heeft zich echt voor schut gezet! Hij heeft zelf geen dochter toch?
SPOILER
voor zover bekend?
SPOILER
zou me ook niet verbazen als die ineens op zou duiken nu :P
mailydonderdag 20 januari 2022 @ 18:54
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:53 schreef KingRadler het volgende:
1.7 miljoenen kijkers al
Mooi zo.

Down with de mollen.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 18:55
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:53 schreef KingRadler het volgende:

[..]
Ze doen net of hij dood is.
Dat is zijn carrière sowieso.
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 18:55
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:53 schreef KingRadler het volgende:
1.7 miljoenen kijkers al
BNN meldt 5 miljoen.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)sueel-overschrijdend
potjecremedonderdag 20 januari 2022 @ 18:56
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:53 schreef KingRadler het volgende:

[..]
Ze doen net of hij dood is.
Ze laten de val zien.
Tenganodonderdag 20 januari 2022 @ 18:56
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:55 schreef superniger het volgende:
Dat is zijn carrière sowieso.
Het zou al zo'n verademing zijn, als je hem niet meer op TV ziet
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 18:56
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:35 schreef Mylene het volgende:
Eigenlijk beter. Ik heb alleen Twitter op mijn computer, is op zich wel geinig hoor.
Ik rip alleen wel eens plaatjes van Twitter e.d. daar is het wel handig voor.
DancingPhoebedonderdag 20 januari 2022 @ 18:57
De perceptie rond vrijwillige seks verschuift steeds meer, ook juridisch, naar "als het geen volmondige ja is, is het dus een nee" en gezien de vele verhalen over bevriezingen en verstijfingen waar overheen gewalst wordt, lijkt me dat wel een goed idee.

Merk ook wel dat dit bij de twintigers van vandaag een veel grotere vanzelfsprekendheid is dan bij mij als twintiger. Sommige dingen lijken me overdone en awkward, maar over het algemeen lijken de consentontwikkelingen me vooral goede dingen opleveren.
Medusa666donderdag 20 januari 2022 @ 18:58
Ali B verliest volgers. 1 uur geleden had hij 2000 meer volgers zag ik
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 18:59
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:58 schreef Medusa666 het volgende:
Ali B verliest volgers. 1 uur geleden had hij 2000 meer volgers zag ik
https://socialblade.com/twitter/user/alibouali valt mee
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 18:59
twitter
DancingPhoebedonderdag 20 januari 2022 @ 18:59
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:53 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Nee, dat er sprake kan zijn van een strafbaar feit. Dat is iets anders.

En de reden waarom ik het blijf herhalen is omdat uit niets blijkt dat er sprake is van verkrachting. En toch wordt hier door sommige mensen over verkrachting gesproken.

Dat het slachtoffer het verkrachting noemt, wil niet zeggen dat het ook zo is. Ik snap dat dat een enorm ongemakkelijke waarheid is, maar ik zie niet zo heel goed hoe je dit 100% kunt voorkomen.

Moet je dan voor je sex hebt altijd eerst naar de notaris om vast te leggen dat je het allemaal prima vindt?

Het klinkt voor mij als een iets te geile vent, een vrouw die het op dat moment misschien ook wel geil vindt of overrompeld wordt (welk van de twee zal het zijn?) en een week later baalt ze er van. Waarom baalt ze er van? Omdat ze overrompeld werd, of omdat ze had gehoopt op liefde en een relatie?

Het is allemaal zo lastig en om dan maar meteen over verkrachting te gaan roepen vind ik echt te makkelijk.
Het is geen waarheid. Het is jouw mening.
Dazalbestdonderdag 20 januari 2022 @ 19:00
Dat interview met John is gisteravond 23.00 pas gedaan dus netjes dat ze het toch zo snel nog hebben kunnen verwerken.... en Tim zonder veel voorbereiding deed het wat mij betreft prima, zeker gezien het onderwerp etc en geen idee hebben wat Mols z'n reactie zou zijn
Deisyydonderdag 20 januari 2022 @ 19:00
EA8-ADF83-17-DE-4415-9413-BF7-FF618-E924.jpg
Medusa666donderdag 20 januari 2022 @ 19:01
quote:
Ik heb het over instagram
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 19:01
Dat je die Ali B niet op kan sluiten omdat er niks te bewijzen is, is heel vervelend. Maar die gozer is al zijn respect en werk nu kwijt, dat is de straf waar zijn slachtoffers genoegen meer moeten nemen.
DancingPhoebedonderdag 20 januari 2022 @ 19:01
quote:
Ikvonhelemaalmooi.
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 19:02
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:59 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]
Het is geen waarheid. Het is jouw mening.
Nee, het is juridisch complexer dan hier wordt neergeplempd vanuit de onderbuikjes.
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 19:02
quote:
14s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:01 schreef Marsenal het volgende:
Dat je die Ali B niet op kan sluiten omdat er niks te bewijzen is, is heel vervelend. Maar die gozer is al zijn respect en werk nu kwijt, dat is de straf waar zijn slachtoffers genoegen meer moeten nemen.
Dat moet nog blijken he, laten we dat eerst maar even afwachten.
FlippingCoindonderdag 20 januari 2022 @ 19:03
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:53 schreef KingRadler het volgende:

[..]
Ze doen net of hij dood is.
Was dat maar zo
DancingPhoebedonderdag 20 januari 2022 @ 19:03
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:02 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Nee, het is juridisch complexer dan hier wordt neergeplempd vanuit de onderbuikjes.
O eens, maakt jouw mening over het geheel nog geen waarheid, maar een van de vele meningen over het hele verhaal.
Dazalbestdonderdag 20 januari 2022 @ 19:03
Dit
quote:
Dit ja PRACHTIG gemonteerd door BOOS !!!!!

_O_ _O_ _O_ _O_
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:03
quote:
Mooi plaatje voor in de OP.

quote:
Je kunt dit bericht niet meer wijzigen omdat een moderator de reactie gesloten heeft. (edit_message::msg_locked)
Deisyydonderdag 20 januari 2022 @ 19:03
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:53 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Nee, dat er sprake kan zijn van een strafbaar feit. Dat is iets anders.

En de reden waarom ik het blijf herhalen is omdat uit niets blijkt dat er sprake is van verkrachting. En toch wordt hier door sommige mensen over verkrachting gesproken.

Dat het slachtoffer het verkrachting noemt, wil niet zeggen dat het ook zo is. Ik snap dat dat een enorm ongemakkelijke waarheid is, maar ik zie niet zo heel goed hoe je dit 100% kunt voorkomen.

Moet je dan voor je sex hebt altijd eerst naar de notaris om vast te leggen dat je het allemaal prima vindt?

Het klinkt voor mij als een iets te geile vent, een vrouw die het op dat moment misschien ook wel geil vindt of overrompeld wordt (welk van de twee zal het zijn?) en een week later baalt ze er van. Waarom baalt ze er van? Omdat ze overrompeld werd, of omdat ze had gehoopt op liefde en een relatie?

Het is allemaal zo lastig en om dan maar meteen over verkrachting te gaan roepen vind ik echt te makkelijk.
Er zit nogal een verschil tussen die twee, iets geil vinden of overrompeld zijn. Ik vind jouw beredenering om te kotsen.
lovelidonderdag 20 januari 2022 @ 19:04
quote:
14s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:01 schreef Marsenal het volgende:
Dat je die Ali B niet op kan sluiten omdat er niks te bewijzen is, is heel vervelend. Maar die gozer is al zijn respect en werk nu kwijt, dat is de straf waar zijn slachtoffers genoegen meer moeten nemen.
Er is vast een doelgroep die heel hard Respect! heeft geroepen bij het zien van de aflevering.
H0D3NPYLdonderdag 20 januari 2022 @ 19:04
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:51 schreef superniger het volgende:
Overzicht van Ali B carrière nu bij boulevard.
...Ali is 40 jaar geworden.
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 19:05
quote:
7s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:02 schreef maxi-mus het volgende:

[..]
Dat moet nog blijken he, laten we dat eerst maar even afwachten.
Nou ja, is ook zo. Maar de familie de Mol gaat z'n klauwen er in elk geval niet meer aan branden.
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 19:05
quote:
14s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:01 schreef Marsenal het volgende:
Dat je die Ali B niet op kan sluiten omdat er niks te bewijzen is, is heel vervelend. Maar die gozer is al zijn respect en werk nu kwijt, dat is de straf waar zijn slachtoffers genoegen meer moeten nemen.
Allemaal afhankelijk van wat er verder nog boven tafel komt, maar ik vrees dat je gelijk gaat krijgen. Het is in elk geval duidelijk dat het een vreselijke klootzak is, strafbaar of niet.
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 19:05
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:03 schreef Deisyy het volgende:

[..]
Er zit nogal een verschil tussen die twee, iets geil vinden of overrompeld zijn. Ik vind jouw beredenering om te kotsen.
Er zit zelfs heel veel tussen die twee. Daarom is het ook zo ingewikkeld, ik benoem bewust twee uiterste mogelijkheden.
Nanukerstdonderdag 20 januari 2022 @ 19:06
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:45 schreef Kinga het volgende:
Ik ben net klaar met kijken. Dat die fucking John gewoon VIER keer zegt dat vrouwen hun mond moeten opentrekken. UHHH misschien eens iets doen dat vrouwen niks te vertellen hoeven te hebben?! Voorkomen en zulks? Vreselijke vent. Hij had het ook echt niet door wat hij zei he. Schitterend die laatste quote van die vrouw. Want ik schreeuwde het al naar mijn tv. En Ali is een smerige hond. Gadverdamme. En snap nu waarom dat misbaksel zolang is blijven zitten als coach. Oneindig toegang tot jonge meisjes. Bah bah. Hangen zal ie.
Ja, dit! De verantwoording vooral lekker bij de vrouwen blijven leggen... 8)7
chufidonderdag 20 januari 2022 @ 19:06
Hingen/hangen er geen cameras in die studio van Ali?
potjecremedonderdag 20 januari 2022 @ 19:06
quote:
7s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:02 schreef maxi-mus het volgende:

[..]
Dat moet nog blijken he, laten we dat eerst maar even afwachten.
Moreel gezien is zijn gedrag sowieso walgelijk.
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 19:08
quote:
Ongeveer heel Nederland, vast ook een aantal mensen dat samen naar 1 scherm keek.
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 19:08
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:06 schreef Nanukerst het volgende:

[..]
Ja, dit! De verantwoording vooral lekker bij de vrouwen blijven leggen... 8)7
Ik denk dat de Mol ook liever voorkomt dan geneest, maar hij is ook realistisch. Kerels die 'm niet in de broekzak kunnen houden zijn er nou eenmaal, en leuk hoor, dat ze dat niet mogen, maar als die vrouwen niet alarm slaan, doet niemand er wat mee. Dus het is gewoon terecht dat er gehamerd wordt op het melden.
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 19:08
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
O eens, maakt jouw mening over het geheel nog geen waarheid, maar een van de vele meningen over het hele verhaal.
Opinions are like assholes, everybody has one :')
praadjedonderdag 20 januari 2022 @ 19:08
Hoeveel mensen zijn hun baan wel niet kwijt door deze drie geilneven. Het enige werk wat ze konden doen tijdens de coronacrisis. Ook onder vakgenoten zijn ze hun credits kwijt.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:09
quote:
12s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:08 schreef Nine. het volgende:

[..]
Opinions are like assholes, everybody has one :')
En de meeste stinken.
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 19:11
quote:
17s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:08 schreef praadje het volgende:
Hoeveel mensen zijn hun baan wel niet kwijt door deze drie geilneven. Het enige werk wat ze konden doen tijdens de coronacrisis. Ook onder vakgenoten zijn ze hun credits kwijt.
Dit gaat idd nog heel wat teweeg brengen, niet alleen voor de vermeende daders en slachtoffers.
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 19:12
quote:
99s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:06 schreef chufi het volgende:
Hingen/hangen er geen cameras in die studio van Ali?
Hij is nu druk al zijn opnames aan het verwijderen.

Vind hem ook wel echt zo'n type die zijn eigen geilerij allemaal opneemt.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:13
REACTIE VAN MAAN OP INSTAGRAM.
Kan iemand die posten?
Bennydonderdag 20 januari 2022 @ 19:13
Alle The Voice uitzendingen zijn verwijderd van Videoland
Oledonderdag 20 januari 2022 @ 19:14
quote:
2s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:13 schreef Benny het volgende:
Alle The Voice uitzendingen zijn verwijderd van Videoland
:o
ESF1Gamerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:15
quote:
2s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:13 schreef Benny het volgende:
Alle The Voice uitzendingen zijn verwijderd van Videoland
Voice is gecancelled

Hoe reageren ze in het buitenland op de gate?
Aoibhindonderdag 20 januari 2022 @ 19:15
Goed dat meer Voice coaches nu reageren
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 19:15
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:13 schreef superniger het volgende:
REACTIE VAN MAAN OP INSTAGRAM.
Kan iemand die posten?
OOK IK HEB HOOFD GEGEVEN
Medusa666donderdag 20 januari 2022 @ 19:15
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 18:40 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
De verhalen over Ali B. waren duidelijk het schokkendst. Ongelooflijk, ik wist niet wat ik hoorde.
Ik had het ook oprecht niet van hem verwacht. Wat een toneelspeler voor de ogen van iedereen.

We moeten oppassen deze dagen. Niemand lijkt te vertrouwen/ waar kun je nog aan zien of herkennen zulke verkrachters/ seksueel intimiderende mannetjes?
Seven.donderdag 20 januari 2022 @ 19:16
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:13 schreef superniger het volgende:
REACTIE VAN MAAN OP INSTAGRAM.
Kan iemand die posten?
RSB0bYo.jpg
D_Adonderdag 20 januari 2022 @ 19:16
Maan ontkent iig het Marco en Ali verhaal.
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 19:16
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:16 schreef Seven. het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
:O
Medusa666donderdag 20 januari 2022 @ 19:17
quote:
14s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:15 schreef Marsenal het volgende:

[..]
OOK IK HEB HOOFD GEGEVEN
Echt dat meisje. Ik walg van haar.
Aoibhindonderdag 20 januari 2022 @ 19:17
quote:
7s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:16 schreef D_A het volgende:
Maan ontkent iig het Marco en Ali verhaal.
Hm, ja, en toch al die verhalen dan, hardnekkig al jaren?

Roddels zijn roddels, maar over de situatie rondom haar was er wel al jaren heeeeeeeel veel rook
ESF1Gamerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:17
Die advocaat bij rtl boulevard kan beter niks zeggen
Oledonderdag 20 januari 2022 @ 19:17
quote:
11s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:08 schreef Perrin het volgende:

[..]
Ongeveer heel Nederland, vast ook een aantal mensen dat samen naar 1 scherm keek.
Weer eens iets anders dan Covid nieuws. En anders was ik aan de domibo.. Maar ja dat kan niet
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 19:18
quote:
7s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:16 schreef D_A het volgende:
Maan ontkent iig het Marco en Ali verhaal.
500 euro is 500 euro, eerlijk is eerlijk.
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 19:19
Sjon wordt gesloopt bij M.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:19
Advocaten kunnen echt nooit the room readen. :')
Felixadonderdag 20 januari 2022 @ 19:19
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:50 schreef Claudia_x het volgende:
...
- In totaal hebben 19 mensen zich naar aanleiding van de oproep gemeld, oud-kandidaten en (oud-)medewerkers van The Voice.
...
Mooi overzicht. ^O^

Kleine kanttekening: die 19 meldingen waren alleen al over Jeroen Rietbergen, 15 waren er over "een regisseur" en dan natuurlijk nog andere over Ali B en Borsato.
Zorrodonderdag 20 januari 2022 @ 19:20
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:19 schreef maxi-mus het volgende:
Sjon wordt gesloopt bij M.
Dan heeft ie het goed gedaan. M :')
Aoibhindonderdag 20 januari 2022 @ 19:20
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:19 schreef maxi-mus het volgende:
Sjon wordt gesloopt bij M.
* Aoibhin schakelt over
Michelleedonderdag 20 januari 2022 @ 19:21
Maan geeft aan dat ze geen negatieve ervaringen heeft. Maar betekend niet dat er nooit iets is gebeurd.
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 19:21
quote:
Pfew. Was even bang dat ze iets over ons slippertje zou laten uitlekken :@
Oledonderdag 20 januari 2022 @ 19:22
quote:
14s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:18 schreef Marsenal het volgende:

[..]
500 euro is 500 euro, eerlijk is eerlijk.
*snuif
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 19:22
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:21 schreef Michellee het volgende:
Maan geeft aan dat ze geen negatieve ervaringen heeft. Maar betekend niet dat er nooit iets is gebeurd.
Ze geeft ook aan dat er door coaches nooit fysieke toenadering is gezocht. Daarmee zegt ze natuurlijk wel veel meer.
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 19:22
Ik zou die M eigenlijk wel willen slopen.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:22
Kap met het bashen van Maan.
ESF1Gamerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:22
Aran _O_
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:23
Op naar Hlf8
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 19:23
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:03 schreef Deisyy het volgende:

[..]
Er zit nogal een verschil tussen die twee, iets geil vinden of overrompeld zijn. Ik vind jouw beredenering om te kotsen.
Ik druk me niet vaak zo sterk uit, maar ook ik vind het om te kotsen. De vrouwen zeggen: ik wilde het niet, ik voelde me overrompeld, ik verstijfde. Internetheld - de zelfbenoemde 'voice of reason' - zegt: ze zullen het wel geil hebben gevonden. En dan volgt wéér het inmiddels zo voorspelbare riedeltje over de afgewezen en wraakzuchtige vrouw. Je zou haast denken dat Ali B. het slachtoffer is.
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 19:24
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:23 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Ik druk me niet vaak zo sterk uit, maar ook ik vind het om te kotsen. De vrouwen zeggen: ik wilde het niet, ik voelde me overrompeld, ik verstijfde. Internetheld - de zelfbenoemde 'voice of reason' - zegt: ze zullen het wel geil hebben gevonden. En dan volgt wéér het inmiddels zo voorspelbare riedeltje over afgewezen en wraakzuchtige vrouw. Je zou haast denken dat Ali B. het slachtoffer is.
Je leest wat je wilt lezen, maar dat is niet wat ik type. Helemaal niet zelfs.
Aoibhindonderdag 20 januari 2022 @ 19:25
De John roast bij M is wel terecht _O_
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 19:26
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:17 schreef Aoibhin het volgende:

[..]
Hm, ja, en toch al die verhalen dan, hardnekkig al jaren?

Roddels zijn roddels, maar over de situatie rondom haar was er wel al jaren heeeeeeeel veel rook
Mja, er hoeft maar 1 iemand een verhaal te bedenken en als die dat aan wat mensen doorspeelt, kan het hard gaan, maar dat maakt het verhaal nog niet waar.

Overigens lees ik geen ontkenning in het verhaal van Maan
Michelleedonderdag 20 januari 2022 @ 19:26
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:22 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Ze geeft ook aan dat er door coaches nooit fysieke toenadering is gezocht. Daarmee zegt ze natuurlijk wel veel meer.
Er is toch gewoon een video waar Marco Borsato haar zoent?
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 19:26
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:22 schreef superniger het volgende:
Kap met het bashen van Maan.
maan-de-steenwinkel.gif
Dank voor je steun O+

gr gr Maan vanaf een heerlijk zonnige strand
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 19:26
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:19 schreef Felixa het volgende:

[..]
Mooi overzicht. ^O^

Kleine kanttekening: die 19 meldingen waren alleen al over Jeroen Rietbergen, 15 waren er over "een regisseur" en dan natuurlijk nog andere over Ali B en Borsato.
Dank nog voor de correctie! Ik heb geprobeerd zorgvuldig samen te vatten, maar het kan zijn dat ik hier en daar fouten heb gemaakt.
maxi-musdonderdag 20 januari 2022 @ 19:26
Roel mag ook opblijven.

WtZISJY.png
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 19:27
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:26 schreef Michellee het volgende:

[..]
Er is toch gewoon een video waar Marco Borsato haar zoent?
Geen idee, ik reageer op wat ze typt.
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 19:27
Maan zal zich wel afvragen of er iets mis met d'r is, dan. Iedereen krijgt ongewenste appjes en vingers in de gleuf terwijl ze casual hoofd staan te geven, maar zij blijft eenzaam achter met haar microfoontje :{
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 19:29
quote:
14s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:27 schreef Marsenal het volgende:
Maan zal zich wel afvragen of er iets mis met d'r is, dan. Iedereen krijgt ongewenste appjes en vingers in de gleuf terwijl ze casual hoofd staan te geven, maar zij blijft eenzaam achter met haar microfoontje :{
Of Maan kreeg alleen gewenste appjes en vingers in der gleuf, het is maar hoe je het bekijkt :')
TjjWesterdonderdag 20 januari 2022 @ 19:29
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:26 schreef Michellee het volgende:

[..]
Er is toch gewoon een video waar Marco Borsato haar zoent?
Ze zoent marco op de wang, tijdens de bbq.
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 19:30
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:26 schreef maxi-mus het volgende:
Roel mag ook opblijven.

[ afbeelding ]
Die is al miljonair dankzij the voice dus zal hem wat boeien.
potjecremedonderdag 20 januari 2022 @ 19:30
Ome Goor heeft inmiddels ook een reactie.
potjecremedonderdag 20 januari 2022 @ 19:30
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:30 schreef RipCity het volgende:

[..]
Die is al miljonair dankzij the voice dus zal hem wat boeien.
Niet zo cynisch.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:31
twitter


twitter
Perrindonderdag 20 januari 2022 @ 19:31
quote:
Denk niet dat het een heel verrassend of gedetailleerd verhaal gaat worden van die advocaat.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:32
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 17:29 schreef ArnieAlberts het volgende:
Gast serieus, wtf. Ik had lapo.
Zit je al klaar voor de lapo?
Claudia_xdonderdag 20 januari 2022 @ 19:32
quote:
Goddank, Richard Korver en niet Meike Lubbers.
D_Adonderdag 20 januari 2022 @ 19:32
Hij betreurt de situatie, blabla.
Marcossdonderdag 20 januari 2022 @ 19:32
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:22 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Ze geeft ook aan dat er door coaches nooit fysieke toenadering is gezocht. Daarmee zegt ze natuurlijk wel veel meer.
Ja, dat zou je wel als ontkenning kunnen zien dat er iets gebeurd, las er blijkbaar eerst ongewenst tussen :o
Nine.donderdag 20 januari 2022 @ 19:32
quote:
3s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:29 schreef TjjWester het volgende:
Ze zoent marco vol op de bek, tijdens de bbq.
FTFY
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 19:32
Arnieeeeeeeeee ga je nu wel die lapo en OP scoren?!?
Athenaisdonderdag 20 januari 2022 @ 19:33
Godsamme, ik dacht eerst dat het Louis van Gaal was in plaats van Richard Korver. :') Ik snapte al niet wat Louis hierover nou moest gaan zeggen.
potjecremedonderdag 20 januari 2022 @ 19:33
twitter
BehoorlijkKritischdonderdag 20 januari 2022 @ 19:34
quote:
Die opmerking van John was bizar inderdaad.
FlippingCoindonderdag 20 januari 2022 @ 19:34
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:16 schreef Seven. het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Jaja muziek
Marsenaldonderdag 20 januari 2022 @ 19:34
quote:
6s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:33 schreef Athenais het volgende:
Godsamme, ik dacht eerst dat het Louis van Gaal was in plaats van Richard Korver. :') Ik snapte al niet wat Louis hierover nou moest gaan zeggen.
Dat is bij die talkshows niet vreemd meer. Tegenwoordig zitten er zonder genre professionele couchpotatoes bij, dus tja.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:34
Lapo en nieuwe op laten we over aan ArnieAlberts.
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:35
SJONNIE NU
supernigerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:35
Spong bij Sjonnie
FlippingCoindonderdag 20 januari 2022 @ 19:35
quote:
Waarom is het nou nodig dat vanavond de advocaat moet gaan verkondigen dat het allemaal niet waar is op de nationale televisie :{
Rianne84donderdag 20 januari 2022 @ 19:36
Durven ze iets te zeggen over papa?
Zorrodonderdag 20 januari 2022 @ 19:36
V
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:34 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Die opmerking van John was bizar inderdaad.
Vind ik niet. Hij kijkt gewoon naar de functie en in die functie heeft ie geen macht om wat dan ook te bewerkstelligen.
Dat hij niet snapt dat iemand dat wel kan insinueren tegen kandidaten (al gaf hij dat ook aan dat dat misschien zo gegaan was) is wat anders.
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 19:37
SJONNIE
ESF1Gamerdonderdag 20 januari 2022 @ 19:38
Spong _O_
Limonedonderdag 20 januari 2022 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 20 januari 2022 19:34 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Die opmerking van John was bizar inderdaad.
Het leek wel of hij een minachtend giecheltje moest onderdrukken..
RipCitydonderdag 20 januari 2022 @ 19:38
Mis Angela de Jong wel.