Ik weet nog dat onze bakker in Ommen stopte met echt zelf bakken en het meer in een automatische machine ging doen. Wij kochten altijd kniptarwe en lieten het iets extra doorbakken waardoor er een heerlijk knapperige korst aan zat, ook het brood zelf was geweldig, vergeleken bij dat brood is het huidige supermarkt brood een soort kauwgom... helaas is dat tegenwoordig vrijwel het enige dat je kunt krijgen...quote:Op zondag 17 oktober 2021 23:40 schreef 111210 het volgende:
Dat van de bakkers is al jaren zo, je bent ook wel gek als je vers afgebakken brood bij de bakker koopt terwijl het zelfde bij de supermarkt de helft kost.
Er zijn overigens nog wel een klein handje vol echte bakkers in nederland waar je echt 100% zelf gemaakt brood kan kopen.
In Utrecht heb je Bond en Smolders (ook gebak en taart) en in regio Haarlem heb je Bakkerij Mama. (Ook al eens langs geweest in de KVW een paar jaar terug) En voor beide geldt wel dat om 10:00 bijna alles uitverkocht is.
Ieder geval de moeite waard om eens langs te gaan als je in de buurt bent.
Bijna dé reden dat ik mijn brood haal bij de echte warme bakker. Wereld van verschil en zo veel lekkerder dan het fabrieksbrood. En niet alleen het korstje is lekkerderquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 10:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel
Ha dat doe ik ook altijd. Vanmiddag toevallig weer een doos ophalen bij het pakketpunt.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Een broodbakmachine zit een teflonlaag in, dus die gebruik ik sowieso niet. Als ik zelf brood maak maal ik ook zelf de (altijd biologische) granen. Maar zelf brood bakken heeft ook wel nadelen soms, dus ik doe het niet zo heel vaak.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 13:03 schreef Tjoent het volgende:
[..]
Ha dat doe ik ook altijd. Vanmiddag toevallig weer een doos ophalen bij het pakketpunt.
Zelf bakken (met een goede broodbakmachine) blijft het lekkerst maar dat brood van Menno is een goede 2e.
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 10:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik weet nog dat onze bakker in Ommen stopte met echt zelf bakken en het meer in een automatische machine ging doen. Wij kochten altijd kniptarwe en lieten het iets extra doorbakken waardoor er een heerlijk knapperige korst aan zat, ook het brood zelf was geweldig, vergeleken bij dat brood is het huidige supermarkt brood een soort kauwgom... helaas is dat tegenwoordig vrijwel het enige dat je kunt krijgen...
Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel
quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 13:38 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
Ook dat Ik had als bakker de ouders aangeraden de korsten er dan maar af te snijdenquote:
Ik zou zeggen Fuck You bakker en zonder wat te kopen weggaanquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 13:38 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
Blijft het brood vanmenno.nl goed als je het in de diepvries hebt gedaan? Ik woon er zelf niet in de buurt dus zou het moeten laten verzenden, dan koop ik liever iets meer en dan in de diepvries. (Brood wat bij mij in de buurt verkrijgbaar is vind ik gewoon niet lekker.)quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Zeker, ik vries het in zodra het binnenkomt. Afbakken 30 minuten op 160 graden (bevroren). Blijft wel een paar maanden goed zonder uit te drogen, in de verpakking waarin het wordt geleverd.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 14:17 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Blijft het brood vanmenno.nl goed als je het in de diepvries hebt gedaan? Ik woon er zelf niet in de buurt dus zou het moeten laten verzenden, dan koop ik liever iets meer en dan in de diepvries. (Brood wat bij mij in de buurt verkrijgbaar is vind ik gewoon niet lekker.)
Bedankt voor de tip, ik ga het proberen!quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 14:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zeker, ik vries het in zodra het binnenkomt. Afbakken 30 minuten op 160 graden (bevroren). Blijft wel een paar maanden goed zonder uit te drogen, in de verpakking waarin het wordt geleverd.
Je kunt het ook 10 dagen in de koelkast bewaren (dan bak je 20 minuten op 180 graden).
Eenmaal gebakken, gekoeld en gesneden kun je het gewoon weer invriezen, ik doe dat in van die plastic bakken met deksels die je kunt dichtklappen. Dat doe ik steeds met 1 brood per keer. Ik bestel een stuk of 8-10 broden per keer (en de stokbroodjes zijn ook echt een aanrader).
Maar goe weet je of jou bakker een bakker is of een “afbakker” want dan is hrt niet heel veel anders dan supermarkt broodquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 11:45 schreef Black-Hole het volgende:
[..]
Bijna dé reden dat ik mijn brood haal bij de echte warme bakker. Wereld van verschil en zo veel lekkerder dan het fabrieksbrood. En niet alleen het korstje is lekkerder
Goede vraag, het is een kleine lokale bakker met een aantal vestigingen. Ze hebben reguliere broden en steenoven / desem broden. De reguliere broden worden niet afgebakken in de winkel en elke dag vers geleverd vanuit de centrale bakkerij. Steenoven broden worden wel in de winkel afgebakken en kan je ook bevroren krijgen om thuis af te bakken.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 16:16 schreef 111210 het volgende:
[..]
Maar goe weet je of jou bakker een bakker is of een “afbakker” want dan is hrt niet heel veel anders dan supermarkt brood
Kauwen is hartstikke goed voor je kaakspieren en die kinderen hebben toch tanden? Flikker toch op manquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 13:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ook dat Ik had als bakker de ouders aangeraden de korsten er dan maar af te snijden
Skyrquote:Op maandag 18 oktober 2021 12:09 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
De potten met verschillende merken skyr nemen toe in de zuivelschappen. Op IJsland eten ze dit al eeuwen - het verhaal gaat dat de Vikingen skyr vanuit Noorwegen meebrachten naar IJsland - en nu verovert het eiwitrijke krachtvoer ook langzaam Europa. De producenten reppen allemaal van een duizend jaar oud recept, maar op de ene pot staat dat het yoghurt is en het andere etiket beweert dat het kwark is.
Wat alle potten wel gemeen hebben: skyr zit vol eiwitten en is daardoor populair bij sportschoolbezoekers. De Keuringsdienst van waarde duikt in het geheim van skyr en leert alles over gepasteuriseerde, afgeroomde melk in combinatie met levende bacterieculturen. Maar wat maakt skyr nu echt skyr? Er volgt een zoektocht naar het originele, oeroude recept.
Skeerquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 20:20 schreef Blues het volgende:
En... hoe spreken we het uit, Skyr?
Skuur
Skir
Skur
Skijr
Hangop is wel echt lekker... Maar het lekkerste wat ik in die categorie heb gegeten was een soort yak yoghurt in Nepal, die werd gemaakt in stenen potjes en die was zo ontzettend lekker Juju Dhau heb het ook gegeten in bakthapur trouwens http://euroasiatreks.com/blog/popular-foods-nepal/quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 22:13 schreef golfer het volgende:
Skyr (uitspraak: skuur, maar verNederlands wordt het skir) is meer een soort hangop.
Het is eigenlijk een soort hangop waar de theedoek is vervangen voor een vrij poreus stenen potje.quote:Juju Dhau was originated from Bhaktapur, Nepal. It is a sweetened custard like yogurt.It is one of the vital part of the festivities of Nepal. In Newari dialect, Juju Dhau signifies ” King of Yogurt”. Dairy from the Ox is usually used to make Juju Dhau. It is used with a believe that it gives the yogurt wealtheir taste and surface.
The Juju dhau is served in regular red mud pot,has shown in the picture. The mud pots are premable, therefore the fluid from the yogurt gradually vanishes. Therefore, a scrumptious, thick, smooth and velvety yogurt is left behind.
A trip to Bhakatpur, is incomplete without tasting one of these!
Het wordt gemaakt van afgeroomde melk (die over bleef na het afromen voor het maken van boter) met stremsel en verschillende bacterieculturen waarvan sommige ook bij het maken van yoghurt een rol spelen. Het stremsel zorgt voor het uitvlokken van het eiwit, waarna de wrongel en de wei gescheiden wordt. Kortom, het is levensmiddeltechnisch gezien een heel jonge kaas.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 22:13 schreef golfer het volgende:
Skyr (uitspraak: skuur, maar verNederlands wordt het skir) is meer een soort hangop.
Heb echt wel eens op de ingredientenlijst van Kwark dingen als Melkpoeder zien staan.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 20:47 schreef golfer het volgende:
Die Nederlandse fabrikant lult uit zijn nek met het toevoegen van eiwitpoeders aan yoghury en kwark.
Waarom denk je dat het Kaasdoek heet?quote:Op donderdag 21 oktober 2021 21:02 schreef golfer het volgende:
Dus toch een soort hangop zoals die IJslandse boer het maakte.
Ik zag er net langs wat een gezever, ik ga wel even Hitlers Henchman kijkenquote:Op donderdag 28 oktober 2021 14:49 schreef golfer het volgende:
De wappiezusjes Van Lexmond komen vanavond ook nog aan bod in de KvW.
https://www.mediacourant.(...)ling-over-nepstenen/
Heb de aflevering niet gezien maar Skyr smaakt als hanghop.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 21:02 schreef golfer het volgende:
Dus toch een soort hangop zoals die IJslandse boer het maakte.
Om je vagina te trainen.quote:
Programma probeert te scoren met De Lexmondjes maar iedereen is terugbetaald.quote:Op donderdag 28 oktober 2021 14:49 schreef golfer het volgende:
De wappiezusjes Van Lexmond komen vanavond ook nog aan bod in de KvW.
https://www.mediacourant.(...)ling-over-nepstenen/
Bekkenbodemspier trainen. Echt kunstjes ga je er niet van doen.quote:Op donderdag 28 oktober 2021 22:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Om je vagina te trainen.
Hoe dan? Kan ie dan kunstjes doen?
Als stenen niet zouden trillen dan zouden we ook kwarts niet zo massaal in allerlei apparaten steken.quote:Op vrijdag 29 oktober 2021 10:01 schreef GereDathan het volgende:
Als je in onzin als "trillende steentjes" gelooft dan ben je echt rijp voor het gesticht. Ik snap dat je stenen (of specifiek edelstenen) mooi kunt vinden, maar dat is dan ook alle waarde die zo'n steen heeft. Al het andere is simpelweg verzonnen geklets, puur in het leven geroepen om naïeve mensen zoveel mogelijk geld uit de zakken te kloppen.
Kwarts trilt niet uit zichzelf. Ik heb mijn post aangepast om te verduidelijken dat in de context van het programma het enige nut van de stenen is dat deze mooi kunnen zijn.quote:Op vrijdag 29 oktober 2021 11:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als stenen niet zouden trillen dan zouden we ook kwarts niet zo massaal in allerlei apparaten steken.
Ik maak mij er niet druk over, het is vooral vermaak. Hoe simpel mensen zijn. Zijn dezelfde die dat absurde goedje van die viezerik Giel kopen of de biostabielquote:Op vrijdag 29 oktober 2021 12:17 schreef djkoelkast het volgende:
Nou is ook niet helemaal waar, want ook al werkt het niet (of nauwelijks) maar je voelt je er goed bij dan heb je een placebo-effect. En dan werkt het op dat moment voor jou toch. Ik zou me er vooral niet te druk om maken.
quote:Op donderdag 28 oktober 2021 13:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind skyr een beetje smaken naar sperma
Niet dat ik daar vies van ben maar niet iets wat ik wil als ontbijt
Precilla Queen of the Desert nooit gezien?quote:Op donderdag 28 oktober 2021 22:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Om je vagina te trainen.
Hoe dan? Kan ie dan kunstjes doen?
Ach, in een tijd dat zelfs de Slovenen al Balsamico beginnen te maken zal de term "wijnazijn" al helemaal niet beschermd zijn en al zeker de lading niet dekken ...quote:Op donderdag 4 november 2021 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet
“Azijn is het noodlot van alcohol”quote:Op donderdag 4 november 2021 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet
Dat is echt nodig, anders is de azijn veel te zuur. Maak zelf maar eens azijn, die moet je echt aanlengen.quote:
Als je dus azijn maakt zoals die Fransman dat van goede wijn deed, dus niet.quote:Op maandag 8 november 2021 11:49 schreef Bramito het volgende:
Dat is echt nodig, anders is de azijn veel te zuur. Maak zelf maar eens azijn, die moet je echt aanlengen.
Maak zelf eens azijn, dan kan je dat goed beoordelen. Alcohol wordt door de bacterien omgezet in Azijnzuur, als dat proces goed loopt wordt het erg zuur. Heeft niets met goede of goedkope wijn te maken maar dat alcohol omgezet wordt in Azijnzuur. Als je je azijn nu een paar jaar rijpt, dan verdwijnt een deel van het azijnzuur. Je kan ook je wijn inkoken voordat je er Azijn van maakt, dan verdampt een deel van de alcohol.quote:Op maandag 8 november 2021 11:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je dus azijn maakt zoals die Fransman dat van goede wijn deed, dus niet.
Ligt aan het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zuurder.quote:Op maandag 8 november 2021 11:54 schreef Bramito het volgende:
Ik maak azijn van goede wijn, en die is toch echt te zuur. Ik ben natuurlijk geen expert. Als je ‘m een jaar laat staan wordt de azijn wel beter.
Ik verdun tot een procent of 8 want dan doen de bacterien het goed. Daarna is de azijn nog te zuur.quote:Op maandag 8 november 2021 12:51 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Ligt aan het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zuurder.
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.quote:Op maandag 8 november 2021 12:55 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik verdun tot een procent of 8 want dan doen de bacterien het goed. Daarna is de azijn nog te zuur.
Wat meet je dan, Alcohol? Ik heb er eentje voor suikergehalte voor het maken van ijs.quote:Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
Geen idee. Zo’n refractometer is leuk, maar dan heb ik weer wat in de kast.quote:Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
#inkopperquote:Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik moet mijn Azijnvaatjes weer eens uit de kelder halen, geen jaren azijn gemaakt.
Ach gus, Amsterdamse humor, in plaats van mij tegen het been te zeiken, doe het in een fles, dan heb je Wij-Azijnquote:Op maandag 8 november 2021 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
#inkopper
Je bent al zuur genoeg van jezelf.
#inkopper
Hilarisch.quote:Op maandag 8 november 2021 15:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ach gus, Amsterdamse humor, in plaats van mij tegen het been te zeiken, doe het in een fles, dan heb je Wij-Azijn
Ja idd, je hebt ze voor suikergehalte waarmee je dus uiteindelijk het alcoholpercentage kan voorspellen. Je hebt ook refractometers waarmee je alcoholpercentage kan meten en zo uiteindelijk percentage azijnzuur kan voorspellen.quote:Op maandag 8 november 2021 13:12 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat meet je dan, Alcohol? Ik heb er eentje voor suikergehalte voor het maken van ijs.
Ik snap het. Het is mij nu een paar keer mislukt om azijn te maken van een fles goedkope wijn van de Aldi. Ook verdund tot 9% alc. Wilde fermentatie is dan weer geen probleem..quote:Op maandag 8 november 2021 14:04 schreef Bramito het volgende:
[..]
Geen idee. Zo’n refractometer is leuk, maar dan heb ik weer wat in de kast.
Voor de goede orde: Ik bedoel dat ik de alcohol tot 8% verdun en dan azijn maak. Daarna verdun ik die azijn weer want nog te zuur.
Bij de plakken kaas die ik heb zit die korst niet eens meer aan.quote:Op woensdag 10 november 2021 20:24 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de Keuringsdienst op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Een verhaal over Hollandse kaas met een Hollandse korst.
Nee, wordt afgeraden.quote:
Ah, die Fabriek in Zutphen?quote:Op donderdag 11 november 2021 20:26 schreef Emmerdeur het volgende:
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat.
Wegsnijden die rand
quote:Op vrijdag 12 november 2021 08:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ah, die Fabriek in Zutphen?
Oh echt? Ik vrat dat altijd opquote:Op donderdag 11 november 2021 20:26 schreef Emmerdeur het volgende:
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat.
Wegsnijden die rand
quote:Op vrijdag 12 november 2021 10:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
Same here “vroeger”quote:Op vrijdag 12 november 2021 10:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Fietste daar altijd langs als ik naar "de stad" ging,
Sterker nog wij hadden bij ons vroeger in de kerk een man, en die vroeg altijd specifiek naar kaaskorsten. Vrat die altijd op.quote:
Ik kauwde er op en kreeg het nooit weggeslikt.quote:Op vrijdag 12 november 2021 10:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
Heerlijk, soort kauwgom.quote:Op vrijdag 12 november 2021 12:57 schreef tong80 het volgende:
[..]
Ik kauwde er op en kreeg het nooit weggeslikt.
Lekker houtlijm kluivenquote:Op vrijdag 12 november 2021 12:44 schreef sirdanilot het volgende:
Sterker nog wij hadden bij ons vroeger in de kerk een man, en die vroeg altijd specifiek naar kaaskorsten. Vrat die altijd op.
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?quote:Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee
ingrediënten: zo min mogelijk broodverbeteraars, want dat is niet nodig als je het product gewoon de tijd geeft om te rijpen. Degelijk: heeft de tijd gehad om te rijzen en plaatselijk gemaakt, geen diepvriesbrood en dan afbakken zoals bij de meeste Nederlandse bakkers.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gistquote:Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
In Nederland?quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gist
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet?quote:
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:28 schreef sirdanilot het volgende:
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet?
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeikquote:
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeik
In ierland zijn er bijna geen bakkers. Het concept vers brood van de bakker is hier niet echt bekend. Brood is hier meestal gewoon dit:quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam.
Ben jij een kloon van pietverdriet?quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
tut tut tut niet zo kattig doen schatquote:
Nee, dat vroeg je niet, je reageerde met "In Nederland?" en "Hou jij het maar bij dat Ierse brood."quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.
Dat maak jij ervan.
Dat valse nichtere van jou komt dan toch weer opeens naar boven.
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.quote:Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
zelfde verhaal altijd in NL. alles draait om winstmaximalisatie, en er is niet eens een nederlands alternatief voor kaas zonder plastic korst.
Was vandaag bij de lokale bakker en ik moest aan KvW denken. Ik had een stokbrood vast en vroeg aan de medewerker of ze iets kon vertellen over wat er in zat, hoe het deeg is gerijst enz. Ze vroeg me waarom en ik zei dat ik een degelijk stokbrood zocht omdat stokbroden in de supermarkt heel klef en niet luchtig zijn.
Zegt ze: deze zijn niet Franse stijl. Maar ze durven er wel godverredomme 2 keer zoveel voor te vragen voor hetzelfde inferieure product. Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee
Leren de "ambachtsmensen" al zo op school, de kleindochter van Cees Holtkamp vertelde dat ze op school leren banketbakkersroom met poeier en water te maken. Maken Croissants met margarine, want dat werkt beter.....quote:Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.
En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Dan ga je naar de verkeerde bakker.quote:Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.
En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.quote:Op maandag 15 november 2021 15:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Dan ga je naar de verkeerde bakker.
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.quote:Op maandag 15 november 2021 16:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.
Dat is fijn voor je, prijs je gelukkig, maar jij weet ook dat het meestal niet goed is.quote:Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.quote:Op donderdag 18 november 2021 13:18 schreef Nine. het volgende:
Er hoort idd geen room in een authentieke carbonara, daar zitten maar 5 ingrediënten in:
• Guanciale (wangspek)
• Pecorino Romano
• Eieren
• Peper
• Spaghetti
Die dan weer zegt dat je het alleen bij hem juist bereid wordt en vervolgens iets verknalt als hij het zelf probeert te demonstreren..quote:
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.quote:Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.quote:Op donderdag 18 november 2021 13:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.quote:Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Sodejuquote:Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
Nou, dat was mijn indruk niet, maar ik kan niet voor hem spreken.quote:Op donderdag 18 november 2021 16:29 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjesquote:Op donderdag 18 november 2021 20:36 schreef alpeko het volgende:
Waarom een pakje voor carbonara eigenlijk? Het is zo’n basisrecept.
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.quote:
Je hebt gewoon geen eetcultuur in Nederland. Het moet de maag vullen en het moet goedkoop en snel op tafel komen.quote:Op donderdag 18 november 2021 21:18 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjes
Die is toch wel vaker geweest hé? Ik vind hem eigenlijk oergeestig (ik heb deze uitzending maar een paar minuten bekeken)..quote:Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
quote:Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
Ja meestal doen dat soort producenten allemaal moeilijk.quote:Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
Het idee blijft toch het zelfde, of je nou in china langs gaat net bami of met carbonara naar italie.quote:Op donderdag 18 november 2021 23:49 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb het nog maar vijf minuten bekeken hoor, maar zag weer iemand met echt de allergoedkoopste prefab versie van carbonara bij een Italiaanse kok langsgaan: 'Wat vind u hier nou van?'
Mijn tip voor de redactie is de volgende: Europa ken je nu wel:
Ga met Kung Fu-nasi of bami (hier een voorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1483483/Kung-fu-bami) naar Indonesië en vraag aan een kok daar wat ie er van vindt. Ga met een pakje Knorr Wereldgerechten teriyaki naar Japan. Sowieso zijn die wereldgerechten een ticket naar de hele wereld.
Ja dat zullen ze ongetwijfeld doen bij toeristen restaurants.quote:Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Hoeft niks te zeggen he, zo’n bakker zit hier ook in het dorp. Ik kan je 100% garanderen dat die in de loop der jaren gewoon kant en klare mixen is gaan gebruiken. Bestaat ook al tientallen jaren en was ooit een begrip in de regio. Nu niet heel veel anders meer dan de jumbo verderop.quote:Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Met bacon van het Amerikaanse leger in WOII?quote:Op donderdag 18 november 2021 21:36 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.
Ik vind gewoon dat producenten moeten vertellen wat er in de verpakking zit en ben niet voor het vrij gebruik van benamingen ten bate van marketing. Anderzijds is er ook niet één nasi goreng of één stamppot boerenkool. Een gerecht is niet hetzelfde als een recept.quote:Hoezo gezeik? Je verkoopt iets als carbonara en het is bechamelsaus met hamblokjes. Waarom moeten we zoiets acceptabel vinden? Het Nederlands recept is prima voedsel maar geen carbonara.
Als ik zoiets maak gril ik er vaak courgette bij. die snij ik overlangs in 4 plakken en dan is de dikte goed. Heeft niks meer nodig dan een drupje olijfolie en wat witte peper, maar als je toch pecorina aan het raspen bent...quote:Op donderdag 18 november 2021 16:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.
Beetje off-topic maar sinds ik veel meer vegetarisch eet ontdek ik de Indiase keuken meer en meer. Heb ook nog nooit zo'n grote specerijen voorraad gehad als nu. Of alle recepten die ik gebruik echt 100% authentiek zijn durf ik niet te zeggen maar het is wel een heerlijke keuken zeg.quote:Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.
Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.quote:Op vrijdag 19 november 2021 07:26 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Hij was wel aan de telefoon toch
Sowieso is bijna al het indiase eten wat we in Europa kennen Brits Indiaas. Het echte indiase eten is veel te kruidig en pittig voor veel mensen. Maakt opzich niet uit want een butter chicken is best lekker, maar volgens mij heeft een gemiddelde inwoner van india het nog nooit gegeten.quote:Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.
Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Natuurlijk niet. Maar er zijn dan ook bijna geen echte Italiaanse restaurants meer in Nederland. Sowieso veel Roemenen en Albanezen. En die zien er voor ons uit als Italianen ...quote:Op donderdag 18 november 2021 21:54 schreef golfer het volgende:
Die Roemeen in dat zogenaamde echte Italiaanse restaurant maakte dus ook geen carbonara.
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.quote:Op vrijdag 19 november 2021 16:26 schreef ddx het volgende:
[..]
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.
Net zoals Alain voor franse zaken.
Zijn zaak ligt in het Hilton natuurlijk. Wellicht zijn die Amerikanen daar nog strenger op ...quote:Op zaterdag 20 november 2021 08:26 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.
Zelfde molecuul, zelfde milieubelasting bij wegwerp.quote:Op donderdag 25 november 2021 21:05 schreef golfer het volgende:
Maar dus dezelfde moleculaire basis.
Ja die eigenlijk gebakken lucht verkooptquote:Op donderdag 25 november 2021 20:55 schreef golfer het volgende:
Wat een jonge algemeen directeur van BenBits.
Eens, hoewel extreem gericht fokken ook niet altijd helemaal lekker overkomt wordt met genetische manipulatie meestal toch meer een reageerbuizen project aangeduid die wat kortere afslagen weet te nemen dan selectie door fokken.quote:Op donderdag 2 december 2021 16:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Oh, dus fokken wordt nu ook al genetische manipulatie genoemd? In principe is dat correct maar het is imho nogal sensatie zoeken.
De hele angst en vreze voor gen manipulatie is trouwens ook nogal ingegeven door technofobie.quote:Op donderdag 2 december 2021 17:26 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Eens, hoewel extreem gericht fokken ook niet altijd helemaal lekker overkomt wordt met genetische manipulatie meestal toch meer een reageerbuizen project aangeduid die wat kortere afslagen weet te nemen dan selectie door fokken.
Voor de vis zal het niet veel verschillen met omhoog gehaald worden in een net, lijk me.quote:Op donderdag 2 december 2021 20:43 schreef AnneX het volgende:
Mijn god…dit slachten van kweekkabeljauw associeer ik met gaskamers.
wilde zalm of wilde zalm forel, die fout heb ik namelijk al eens in de supermarkt gemaakt en dat was niet te vreten als sashimi bvquote:Op vrijdag 3 december 2021 17:20 schreef AnneX het volgende:
@:Jan_Onderwater Tip van Piet: in december is wilde zalm, gesneden bij de Aldi te koop. Makkelijk in te vriezen tot Pasen.
#whatsinaname
Doorgaans is de zalm in gelijk welke supermarkt al een ontdooid product en dus afgeraden om opnieuw in te vriezen ...quote:Op vrijdag 3 december 2021 17:20 schreef AnneX het volgende:
@:Jan_Onderwater Tip van Piet: in december is wilde zalm, gesneden bij de Aldi te koop. Makkelijk in te vriezen tot Pasen.
#whatsinaname
Oh ja.quote:Op vrijdag 3 december 2021 18:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Doorgaans is de zalm in gelijk welke supermarkt al een ontdooid product en dus afgeraden om opnieuw in te vriezen ...
https://www.voedingscentr(...)ficatie.aspxSpeciaalquote:Wat is genetische modificatie?
Genetische modificatie (GM) is een techniek die de eigenschappen van planten, bacteriën of gisten verandert. Met GM worden genen met positieve eigenschappen van bijvoorbeeld planten of bacteriën, toegevoegd aan een ander organisme. GM heet ook wel gentechnologie, of simpelweg gentech.
Toepassingen van genetische modificatie
Met genetische modificatie krijgen planten sneller nuttige eigenschappen, dan via gebruikelijke veredelingstechnieken, zoals selectie en kruisen. Zo kan GM bijvoorbeeld zorgen dat planten:
bestand zijn tegen insectenbestrijdingsmiddelen en onkruidverdelgers.
minder kwetsbaar zijn voor plagen van insecten of knaagdieren en ziekten veroorzaakt door schimmels, bacteriën of wormpjes.
vrij zijn van stoffen waar mensen allergisch voor kunnen zijn.
Ook kan GM ervoor zorgen dat bacteriën, gisten of schimmels nuttige stoffen aanmaken, zoals aroma’s, vitamines en stoffen die helpen bij de productie van brood, bier en kaas.
Steeds vaker worden medicijnen, bijvoorbeeld insuline en bloedstollingsproducten, door middel van genetische modificatie gemaakt. Insuline en andere hormonen die gemaakt zijn door GM bacteriën, gisten of schimmels zijn vrijwel hetzelfde als natuurlijke menselijke hormonen. Hierdoor vinden er geen allergische of afstotingsreacties meer plaats.
Klopt. Dat ze kippen wel gebruiken voor genetische modificatie van eieren kan je hier lezen:quote:Op donderdag 9 december 2021 17:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Het fokken van kippen op veel eieren is dus géén genetische modificatie.
Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten.quote:Op donderdag 9 december 2021 18:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Dat ze kippen wel gebruiken voor genetische modificatie van eieren kan je hier lezen:
https://scientias.nl/gene(...)n-medicinale-eieren/
Ik zou, als ik jou was, eens een ingezonden brief naar het programma sturen.quote:Op donderdag 9 december 2021 21:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten.
Wat me hier tegenstaat is het sensatietoontje wat men steeds meer gebruikt en het klopt gewoon niet. Journalisten moeten feiten brengen.
Het zou de KvW sieren als ze eens objectief de voordelen brengen van genmanipulatie producten zoals gouden rijst, die de potentie heeft vele honderdduizenden mensen van blindheid of de dood te redden door vitamine A, en de smerige campagne die greenpeace daar tegen voerde.
* Jan_Onderwater schenkt golfer nóg een glaasje azijn inquote:Op donderdag 9 december 2021 22:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou, als ik jou was, eens een ingezonden brief naar het programma sturen.
Wat mij betreft gaat GreenPeace ook op de lijst van terroristische organisaties... Achter hun gezicht van: "Kijk ons eens vechten voor een beter milieu" zit een web van leugens..quote:Op donderdag 9 december 2021 21:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten.
Wat me hier tegenstaat is het sensatietoontje wat men steeds meer gebruikt en het klopt gewoon niet. Journalisten moeten feiten brengen.
Het zou de KvW sieren als ze eens objectief de voordelen brengen van genmanipulatie producten zoals gouden rijst, die de potentie heeft vele honderdduizenden mensen van blindheid of de dood te redden door vitamine A, en de smerige campagne die greenpeace daar tegen voerde.
Terreur niet, maar het is eerder zoiets als de kerk van TV Preacher Joel Osteen in de states, die preekt het woord "van God" voor donaties van een grote schare bewonderende aanhangers die denken wat goeds te doen. Greenpeace doet in principe hetzelfde, die preken het woord van groen, voor donaties van een schare naive bewonderaars die het denken goed te menen.quote:Op vrijdag 10 december 2021 15:40 schreef MatthijsDJ het volgende:
[..]
Wat mij betreft gaat GreenPeace ook op de lijst van terroristische organisaties... Achter hun gezicht van: "Kijk ons eens vechten voor een beter milieu" zit een web van leugens..
Nee dank je. Ree heerlijk, geit die stank is alsof je in een geitenstal een geit staat weg te kanen. No thanks!quote:Op donderdag 16 december 2021 17:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bokjes zijn verrukkelijk, ik vind het na Ree het lekkerste soort vlees.
Ik geloof het graag hoor. Cabrito.quote:Op donderdag 16 december 2021 17:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bokjes zijn verrukkelijk, ik vind het na Ree het lekkerste soort vlees.
Ik vind rozemarijn een van de goorste kruiden maar bij Cabrito is dat dus juist wel heel erg lekker. Heel bos rozemarijn erin gooi die halve struik erbij dan ruik je die geitenstank niet. Huppekee in de oven. Knoflook ook.quote:Op donderdag 16 december 2021 21:49 schreef RedFever007 het volgende:
[..]
Nee dank je. Ree heerlijk, geit die stank is alsof je in een geitenstal een geit staat weg te kanen. No thanks!
Moet de aflevering nog kijken
Jij hebt dus duidelijk nog nooit een jong geitbokje gegeten.quote:Op donderdag 16 december 2021 21:49 schreef RedFever007 het volgende:
[..]
Nee dank je. Ree heerlijk, geit die stank is alsof je in een geitenstal een geit staat weg te kanen. No thanks!
Moet de aflevering nog kijken
Een Geitbokje riekt nietquote:Op donderdag 16 december 2021 22:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik vind rozemarijn een van de goorste kruiden maar bij Cabrito is dat dus juist wel heel erg lekker. Heel bos rozemarijn erin gooi die halve struik erbij dan ruik je die geitenstank niet. Huppekee in de oven. Knoflook ook.
Hangt ervan af maar rozemarijn erbij gaat sowieso goed.quote:
Nog nooit een geitje gehad dat ruikt.quote:Op vrijdag 17 december 2021 08:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hangt ervan af maar rozemarijn erbij gaat sowieso goed.
Hoe vaak heb jij geitbokje gegeten?quote:Op vrijdag 17 december 2021 08:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hangt ervan af maar rozemarijn erbij gaat sowieso goed.
Bij de Sligro liggen ze gewoon Prima te eten.quote:Op donderdag 16 december 2021 22:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik geloof het graag hoor. Cabrito.
Maar waarom worden ze in NL dan vergast of ge-exporteerd, waarom ligt dat gewoon niet in de Albert Heijn met een mooi recept erbij in de allerhande. Veel mensen hebben tegenwoordig een slowcooker en anders kan het ook prima in de oven. Zet er gewoon een recept bij, citroen eroverheen, rozemarijn, oregano, weet ik het wat.
Inwrijven met Vegata toch en met aardappels in de oven. Moest er nou ook nog een deel paprikapoeder bij?quote:Op donderdag 16 december 2021 17:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bokjes zijn verrukkelijk, ik vind het na Ree het lekkerste soort vlees.
Wat jij lekker vindquote:Op vrijdag 17 december 2021 09:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Inwrijven met Vegata toch en met aardappels in de oven. Moest er nou ook nog een deel paprikapoeder bij?
30 jaar geleden was Lamsvlees nauwelijks te krijgen, want dat smaakt zo sterk...,quote:Op donderdag 16 december 2021 22:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik geloof het graag hoor. Cabrito.
Maar waarom worden ze in NL dan vergast of ge-exporteerd, waarom ligt dat gewoon niet in de Albert Heijn met een mooi recept erbij in de allerhande. Veel mensen hebben tegenwoordig een slowcooker en anders kan het ook prima in de oven. Zet er gewoon een recept bij, citroen eroverheen, rozemarijn, oregano, weet ik het wat.
De geit die ik heb gegeten had geen geur.quote:Op vrijdag 17 december 2021 08:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hoe vaak heb jij geitbokje gegeten?
Wat de boer niet kent eet die niet.quote:Op vrijdag 17 december 2021 09:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
30 jaar geleden was Lamsvlees nauwelijks te krijgen, want dat smaakt zo sterk...,
Inmiddels is lam overal te krijgen en staat bij heel veel restaurants op de kaart
Geit is geen geitenbok.quote:Op vrijdag 17 december 2021 11:17 schreef sirdanilot het volgende:
Geit kan ik gemakkelijk krijgen bij de indiase supermarkt en haal ik af en toe.
Ik weet niet hoe oud die van mij was en ook niet of het een mannetje of een vrouwtje was.quote:
Eens, al vind ik de laatste jaren het wel een beetje een teveel van hetzelfde. Zoals met die bloemen, hoe vaak kun je door vier verschillende presentatoren laten zeggen dat er bee friendly op de verpakking staat? Mag wel iets minder telefoon en iets meer onderzoekquote:Op donderdag 20 januari 2022 15:00 schreef Tomatenboer het volgende:
Ach, uiteindelijk blijkt vrijwel alles holle marketingpraat. Niks nieuws onder de zon.
Desondanks wel goed dat een programma als de Keuringsdienst Van Waarde er is.
Ah, met zingende kelners, en een spoom tussen de gangen.quote:Op donderdag 20 januari 2022 20:52 schreef golfer het volgende:
Verschrikkelijk, die themarestaurants met verkleedpartijen.
Hij is Frans en kok dan is tie vanzelf expert natuurlijkquote:Op donderdag 20 januari 2022 20:55 schreef golfer het volgende:
De eeuwige zogenaamd deskundige Alain Carron.
Wie is tie?quote:Op donderdag 20 januari 2022 22:05 schreef dexamfetamine het volgende:
Hij is Frans en kok dan is tie vanzelf expert natuurlijk
Irritant mannetje vind ik het vaak.
De man die er heilig van overtuigd was dat tie verschillende soorten knoflook zou kunnen proeven
Uiteindelijk had tie het fout hahaha. Die man is een expert in slap Frans gelul, verders niks.
Hij was er van overtuigd dat de Franse knoflook het beste was maar hij koos d8 voor de Chinese knoflook na het blind proevenquote:Op donderdag 20 januari 2022 22:05 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
Hij is Frans en kok dan is tie vanzelf expert natuurlijk
Irritant mannetje vind ik het vaak.
De man die er heilig van overtuigd was dat tie verschillende soorten knoflook zou kunnen proeven
Uiteindelijk had tie het fout hahaha. Die man is een expert in slap Frans gelul, verders niks.
De Dr Clavan van de Keuringsdienstquote:Op donderdag 20 januari 2022 20:55 schreef golfer het volgende:
De eeuwige zogenaamd deskundige Alain Carron.
Zelfde met de aflevering over sjalotten waarbij ze hem voor de gek hieldenquote:Op donderdag 20 januari 2022 23:43 schreef Sorella het volgende:
[..]
Hij was er van overtuigd dat de Franse knoflook het beste was maar hij koos d8 voor de Chinese knoflook na het blind proeven
De paté die je in Nederland kan vinden is dan ook gewoon smeerworst. In niks te vergelijken met Franse of Belgische patéquote:Op woensdag 26 januari 2022 16:24 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Pimp je borrelplank: pak een plak paté. Goed voor luxe en allure. Maar waarom eigenlijk? Want niet ver naast paté ligt de smeerworst in het slagers schap. Ook een roze vleesspread. En in ingrediënten vrijwel identiek aan de paté. Alleen dan stukken goedkoper. Soms wel tien keer. Hoe kan dat? De Keuringsdienst over het verschil tussen de betaalbare bolletjes smeerworst en de prijzige plakken paté.
Dit, ik noem het kattenvoer.quote:Op woensdag 26 januari 2022 18:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
De paté die je in Nederland kan vinden is dan ook gewoon smeerworst. In niks te vergelijken met Franse of Belgische paté
Nee. Over smeerleverworst.quote:Op donderdag 27 januari 2022 20:22 schreef Dutch_view het volgende:
Aflevering over smeerbare frikandellen
En je weet wel zeker dat het wilde eendpaté is?quote:Op donderdag 27 januari 2022 21:18 schreef Rickocum het volgende:
Ik kan niet op erg veel plekken Wilde eend smeerworst vinden.
Dus dan maar paté. Boeiend.
met 5% eendquote:Op donderdag 27 januari 2022 22:46 schreef golfer het volgende:
[..]
En je weet wel zeker dat het wilde eendpaté is?
Nee, dat was (enkele seizoenen geleden) kalfs-leverworst. Het streepje deed het hem.quote:Op vrijdag 28 januari 2022 08:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
met 5% eend
Net als Kalfsleverworst.
ja, en dan is er ook kalfsvlees leverworstquote:Op vrijdag 28 januari 2022 10:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee, dat was (enkele seizoenen geleden) kalfs-leverworst. Het streepje deed het hem.
Ja volgens mij ook, 20 jaar lijkt mij veel te kort. Misschien kwam het eerder ergens anders vandaan en zijn ze 20 jaar geleden over gestapt op 'Mie' uit Italie.quote:Op donderdag 3 februari 2022 20:48 schreef NoCigar het volgende:
Ik begrijp het niet helemaal, die mienestjes zijn er toch al veel langer dan twintig jaar?
Bij een Chinese toko.quote:Op donderdag 3 februari 2022 21:12 schreef Kickinalfa het volgende:
Ben wel benieuwd of je ook echte Chinese mie ergens kan krijgen dan (in de supermarkt)
AH (XL) heeft i.i.g. wel wat en anders de toko.quote:Op donderdag 3 februari 2022 21:12 schreef Kickinalfa het volgende:
Toch gelachen deze aflevering.
En eindelijk erachter waarom het hetzelfde smaakt.
Ben wel benieuwd of je ook echte Chinese mie ergens kan krijgen dan (in de supermarkt)
Ging dat niet specifiek over Conimex?quote:Op donderdag 3 februari 2022 20:48 schreef NoCigar het volgende:
Ik begrijp het niet helemaal, die mienestjes zijn er toch al veel langer dan twintig jaar?
Ik denk dat dit puur ging om het verhuizen van de productie van de droge mie naar het buitenland.quote:De productie werd in de jaren negentig verplaatst naar industrieterrein De Noordschil, later ging het "droge deel" van de productie naar de Knorr fabriek in Loosdrecht en kwamen de "natte producten" van Knorr naar de fabriek in Baarn. In 2005 werd de gehele productie in Baarn stopgezet en verplaatst naar Unileverfabrieken elders in Europa.
Ze willen lekker kunnen zeurenquote:Op donderdag 3 februari 2022 20:47 schreef svann het volgende:
Waarom niet ook een verpakking bij een chinees zaakje gehaald?
De Italiaanse pasta stamt dan ook uit China dus zo gek is dat niet.quote:Op woensdag 2 februari 2022 16:19 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Mie is onmisbaar in de Chinese keuken en Italiaanse koks kunnen echt niet zonder tagliatelle. Beide ingrediënten lijken verdacht veel op elkaar: allebei zijn het lange, platte slierten van tarwe. Bovendien worden ze in de supermarkt vaak gedroogd verkocht, opgerold als vogelnestjes in een kartonnen doosje.
In Nederlandse huishoudens staan mie en tagliatelle ook vaak op tafel. Maar als beide ingrediënten zo veel op elkaar lijken, waarom eten we dan toch geen bami carbonara of tagliatelle rames? Dat vragen de onderzoekers van Keuringsdienst van waarde zich ook af.
Zij nemen deze keer de Chinese noedels en de Italiaanse pasta onder de loep en constateren meteen al een groot verschil in prijs. Maar ook verder blijkt: de ene sliert is de andere niet.
Euh, nee, dat doet het niet. Dat Marco Polo de pasta uit China heeft meegenomen is een verhaal dat een Spaghetti fabrikant in de VS bedacht. In Italie werd pasta al lang voor de romeinen, door de Etrusken gegeten. Verder was Pasta in China rond 1200 toen Marco Polo daar was (waar in de chineese literatuur uit die tijd niets over te vinden is) de pasta uit rijst gemaakt, een ander product.quote:Op zaterdag 5 februari 2022 09:30 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De Italiaanse pasta stamt dan ook uit China dus zo gek is dat niet.
Volgens mij komt het ook van de Perzen, daar komt graan tenslotte ook vandaan. Niet uit azie.quote:Op zaterdag 5 februari 2022 09:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Euh, nee, dat doet het niet. Dat Marco Polo de pasta uit China heeft meegenomen is een verhaal dat een Spaghetti fabrikant in de VS bedacht. In Italie werd pasta al lang voor de romeinen, door de Etrusken gegeten. Verder was Pasta in China rond 1200 toen Marco Polo daar was (waar in de chineese literatuur uit die tijd niets over te vinden is) de pasta uit rijst gemaakt, een ander product.
Ik ken Salami ook van wild zwijn (in de Toskane, heerlijke zachte salami met venkel gekruid), en in Frankrijk, op Corsica en Sardinië van Ezelvlees. er is ook van Lamsvlees, van rundvlees, maar je kan er over strijden of het daardoor geen salami is.quote:Op woensdag 9 februari 2022 17:21 schreef golfer het volgende:
Morgen:
In de schappen in de supermarkt liggen salami en cervelaat, maar veel Nederlanders weten niet wat het verschil is. Salami is altijd van varkensvlees en bevat knoflook, terwijl cervelaat op smaak wordt gebracht met peper en zout en regelmatig meerdere soorten vlees bevat.
Om een antwoord te vinden op alle andere vragen gaat de Keuringsdienst naar Italië, het land waar salami vandaan komt. Salame - het enkelvoud van salami - betekent letterlijk gezouten vlees. De Italianen laten trots zien hoe ze het product maken en aan welke kwaliteitseisen de worsten moeten voldoen. Hoe goed is de salami in Nederland?
Ik dacht dat salami van oorsprong van paardenvlees werd gemaaktquote:Op woensdag 9 februari 2022 17:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik ken Salami ook van wild zwijn (in de Toskane, heerlijke zachte salami met venkel gekruid), en in Frankrijk, op Corsica en Sardinië van Ezelvlees. er is ook van Lamsvlees, van rundvlees, maar je kan er over strijden of het daardoor geen salami is.
Cervelaat, werd oorspronkelijk met varkenshersenen gemaakt, vandaar de naam, Cerveau is Frans voor hersenen.
Ken ik niet, maar zie dat het in NL gemaakt wordt.quote:Op woensdag 9 februari 2022 18:52 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik dacht dat salami van oorsprong van paardenvlees werd gemaakt
Dan schaam je je toch altijd kapot als Nederlanderquote:Op donderdag 10 februari 2022 20:21 schreef NoCigar het volgende:
Ik hoop dat ze met een NL-supermarktpakje cervelaat of salami bij een ambachtelijke slager diep in Italië op bezoek gaan, dat lijkt me echt verrassend.
Ze spreekt inene geen Italiaans meer?quote:Op donderdag 10 februari 2022 20:35 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Dan schaam je je toch altijd kapot als Nederlander
Soshaquote:Op donderdag 10 februari 2022 20:38 schreef golfer het volgende:
Nieuw meisje bij de KvW.
Sasha en ze spreekt goed Italiaans.
Niet de echte uit Calabrië.quote:
Niet mijn probleem.quote:Op donderdag 10 februari 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet de echte uit Calabrië.
Daar zit geen knoflook in.
Beetje vreemd was dat.quote:Op donderdag 10 februari 2022 20:38 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ze spreekt inene geen Italiaans meer?
e vaker: dan hebben ze een of twee Italiaanse zinnetjes uit hun hoofd geleerd, maar als ze improviseren moet het in het engels.quote:
Typo.quote:
Inderdaad een beetje vreemd.quote:Op donderdag 10 februari 2022 20:38 schreef NoCigar het volgende:
Ze spreekt inene geen Italiaans meer?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |