voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gistquote:Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
In Nederland?quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gist
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet?quote:
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:28 schreef sirdanilot het volgende:
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet?
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeikquote:
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeik
In ierland zijn er bijna geen bakkers. Het concept vers brood van de bakker is hier niet echt bekend. Brood is hier meestal gewoon dit:quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam.
Ben jij een kloon van pietverdriet?quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
tut tut tut niet zo kattig doen schatquote:
Nee, dat vroeg je niet, je reageerde met "In Nederland?" en "Hou jij het maar bij dat Ierse brood."quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.
Dat maak jij ervan.
Dat valse nichtere van jou komt dan toch weer opeens naar boven.
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.quote:Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
zelfde verhaal altijd in NL. alles draait om winstmaximalisatie, en er is niet eens een nederlands alternatief voor kaas zonder plastic korst.
Was vandaag bij de lokale bakker en ik moest aan KvW denken. Ik had een stokbrood vast en vroeg aan de medewerker of ze iets kon vertellen over wat er in zat, hoe het deeg is gerijst enz. Ze vroeg me waarom en ik zei dat ik een degelijk stokbrood zocht omdat stokbroden in de supermarkt heel klef en niet luchtig zijn.
Zegt ze: deze zijn niet Franse stijl. Maar ze durven er wel godverredomme 2 keer zoveel voor te vragen voor hetzelfde inferieure product. Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee
Leren de "ambachtsmensen" al zo op school, de kleindochter van Cees Holtkamp vertelde dat ze op school leren banketbakkersroom met poeier en water te maken. Maken Croissants met margarine, want dat werkt beter.....quote:Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.
En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Dan ga je naar de verkeerde bakker.quote:Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.
En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.quote:Op maandag 15 november 2021 15:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Dan ga je naar de verkeerde bakker.
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.quote:Op maandag 15 november 2021 16:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.
Dat is fijn voor je, prijs je gelukkig, maar jij weet ook dat het meestal niet goed is.quote:Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.quote:Op donderdag 18 november 2021 13:18 schreef Nine. het volgende:
Er hoort idd geen room in een authentieke carbonara, daar zitten maar 5 ingrediënten in:
• Guanciale (wangspek)
• Pecorino Romano
• Eieren
• Peper
• Spaghetti
Die dan weer zegt dat je het alleen bij hem juist bereid wordt en vervolgens iets verknalt als hij het zelf probeert te demonstreren..quote:
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.quote:Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.quote:Op donderdag 18 november 2021 13:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.quote:Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Sodejuquote:Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
Nou, dat was mijn indruk niet, maar ik kan niet voor hem spreken.quote:Op donderdag 18 november 2021 16:29 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjesquote:Op donderdag 18 november 2021 20:36 schreef alpeko het volgende:
Waarom een pakje voor carbonara eigenlijk? Het is zo’n basisrecept.
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.quote:
Je hebt gewoon geen eetcultuur in Nederland. Het moet de maag vullen en het moet goedkoop en snel op tafel komen.quote:Op donderdag 18 november 2021 21:18 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjes
Die is toch wel vaker geweest hé? Ik vind hem eigenlijk oergeestig (ik heb deze uitzending maar een paar minuten bekeken)..quote:Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
quote:Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
Ja meestal doen dat soort producenten allemaal moeilijk.quote:Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
Het idee blijft toch het zelfde, of je nou in china langs gaat net bami of met carbonara naar italie.quote:Op donderdag 18 november 2021 23:49 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb het nog maar vijf minuten bekeken hoor, maar zag weer iemand met echt de allergoedkoopste prefab versie van carbonara bij een Italiaanse kok langsgaan: 'Wat vind u hier nou van?'
Mijn tip voor de redactie is de volgende: Europa ken je nu wel:
Ga met Kung Fu-nasi of bami (hier een voorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1483483/Kung-fu-bami) naar Indonesië en vraag aan een kok daar wat ie er van vindt. Ga met een pakje Knorr Wereldgerechten teriyaki naar Japan. Sowieso zijn die wereldgerechten een ticket naar de hele wereld.
Ja dat zullen ze ongetwijfeld doen bij toeristen restaurants.quote:Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Hoeft niks te zeggen he, zo’n bakker zit hier ook in het dorp. Ik kan je 100% garanderen dat die in de loop der jaren gewoon kant en klare mixen is gaan gebruiken. Bestaat ook al tientallen jaren en was ooit een begrip in de regio. Nu niet heel veel anders meer dan de jumbo verderop.quote:Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Met bacon van het Amerikaanse leger in WOII?quote:Op donderdag 18 november 2021 21:36 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.
Ik vind gewoon dat producenten moeten vertellen wat er in de verpakking zit en ben niet voor het vrij gebruik van benamingen ten bate van marketing. Anderzijds is er ook niet één nasi goreng of één stamppot boerenkool. Een gerecht is niet hetzelfde als een recept.quote:Hoezo gezeik? Je verkoopt iets als carbonara en het is bechamelsaus met hamblokjes. Waarom moeten we zoiets acceptabel vinden? Het Nederlands recept is prima voedsel maar geen carbonara.
Als ik zoiets maak gril ik er vaak courgette bij. die snij ik overlangs in 4 plakken en dan is de dikte goed. Heeft niks meer nodig dan een drupje olijfolie en wat witte peper, maar als je toch pecorina aan het raspen bent...quote:Op donderdag 18 november 2021 16:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.
Beetje off-topic maar sinds ik veel meer vegetarisch eet ontdek ik de Indiase keuken meer en meer. Heb ook nog nooit zo'n grote specerijen voorraad gehad als nu. Of alle recepten die ik gebruik echt 100% authentiek zijn durf ik niet te zeggen maar het is wel een heerlijke keuken zeg.quote:Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.
Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.quote:Op vrijdag 19 november 2021 07:26 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Hij was wel aan de telefoon toch
Sowieso is bijna al het indiase eten wat we in Europa kennen Brits Indiaas. Het echte indiase eten is veel te kruidig en pittig voor veel mensen. Maakt opzich niet uit want een butter chicken is best lekker, maar volgens mij heeft een gemiddelde inwoner van india het nog nooit gegeten.quote:Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.
Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Natuurlijk niet. Maar er zijn dan ook bijna geen echte Italiaanse restaurants meer in Nederland. Sowieso veel Roemenen en Albanezen. En die zien er voor ons uit als Italianen ...quote:Op donderdag 18 november 2021 21:54 schreef golfer het volgende:
Die Roemeen in dat zogenaamde echte Italiaanse restaurant maakte dus ook geen carbonara.
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.quote:Op vrijdag 19 november 2021 16:26 schreef ddx het volgende:
[..]
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.
Net zoals Alain voor franse zaken.
Zijn zaak ligt in het Hilton natuurlijk. Wellicht zijn die Amerikanen daar nog strenger op ...quote:Op zaterdag 20 november 2021 08:26 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.
Zelfde molecuul, zelfde milieubelasting bij wegwerp.quote:Op donderdag 25 november 2021 21:05 schreef golfer het volgende:
Maar dus dezelfde moleculaire basis.
Ja die eigenlijk gebakken lucht verkooptquote:Op donderdag 25 november 2021 20:55 schreef golfer het volgende:
Wat een jonge algemeen directeur van BenBits.
Eens, hoewel extreem gericht fokken ook niet altijd helemaal lekker overkomt wordt met genetische manipulatie meestal toch meer een reageerbuizen project aangeduid die wat kortere afslagen weet te nemen dan selectie door fokken.quote:Op donderdag 2 december 2021 16:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Oh, dus fokken wordt nu ook al genetische manipulatie genoemd? In principe is dat correct maar het is imho nogal sensatie zoeken.
De hele angst en vreze voor gen manipulatie is trouwens ook nogal ingegeven door technofobie.quote:Op donderdag 2 december 2021 17:26 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Eens, hoewel extreem gericht fokken ook niet altijd helemaal lekker overkomt wordt met genetische manipulatie meestal toch meer een reageerbuizen project aangeduid die wat kortere afslagen weet te nemen dan selectie door fokken.
Voor de vis zal het niet veel verschillen met omhoog gehaald worden in een net, lijk me.quote:Op donderdag 2 december 2021 20:43 schreef AnneX het volgende:
Mijn god…dit slachten van kweekkabeljauw associeer ik met gaskamers.
wilde zalm of wilde zalm forel, die fout heb ik namelijk al eens in de supermarkt gemaakt en dat was niet te vreten als sashimi bvquote:Op vrijdag 3 december 2021 17:20 schreef AnneX het volgende:
@:Jan_Onderwater Tip van Piet: in december is wilde zalm, gesneden bij de Aldi te koop. Makkelijk in te vriezen tot Pasen.
#whatsinaname
Doorgaans is de zalm in gelijk welke supermarkt al een ontdooid product en dus afgeraden om opnieuw in te vriezen ...quote:Op vrijdag 3 december 2021 17:20 schreef AnneX het volgende:
@:Jan_Onderwater Tip van Piet: in december is wilde zalm, gesneden bij de Aldi te koop. Makkelijk in te vriezen tot Pasen.
#whatsinaname
Oh ja.quote:Op vrijdag 3 december 2021 18:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Doorgaans is de zalm in gelijk welke supermarkt al een ontdooid product en dus afgeraden om opnieuw in te vriezen ...
https://www.voedingscentr(...)ficatie.aspxSpeciaalquote:Wat is genetische modificatie?
Genetische modificatie (GM) is een techniek die de eigenschappen van planten, bacteriën of gisten verandert. Met GM worden genen met positieve eigenschappen van bijvoorbeeld planten of bacteriën, toegevoegd aan een ander organisme. GM heet ook wel gentechnologie, of simpelweg gentech.
Toepassingen van genetische modificatie
Met genetische modificatie krijgen planten sneller nuttige eigenschappen, dan via gebruikelijke veredelingstechnieken, zoals selectie en kruisen. Zo kan GM bijvoorbeeld zorgen dat planten:
bestand zijn tegen insectenbestrijdingsmiddelen en onkruidverdelgers.
minder kwetsbaar zijn voor plagen van insecten of knaagdieren en ziekten veroorzaakt door schimmels, bacteriën of wormpjes.
vrij zijn van stoffen waar mensen allergisch voor kunnen zijn.
Ook kan GM ervoor zorgen dat bacteriën, gisten of schimmels nuttige stoffen aanmaken, zoals aroma’s, vitamines en stoffen die helpen bij de productie van brood, bier en kaas.
Steeds vaker worden medicijnen, bijvoorbeeld insuline en bloedstollingsproducten, door middel van genetische modificatie gemaakt. Insuline en andere hormonen die gemaakt zijn door GM bacteriën, gisten of schimmels zijn vrijwel hetzelfde als natuurlijke menselijke hormonen. Hierdoor vinden er geen allergische of afstotingsreacties meer plaats.
Klopt. Dat ze kippen wel gebruiken voor genetische modificatie van eieren kan je hier lezen:quote:Op donderdag 9 december 2021 17:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Het fokken van kippen op veel eieren is dus géén genetische modificatie.
Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten.quote:Op donderdag 9 december 2021 18:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Dat ze kippen wel gebruiken voor genetische modificatie van eieren kan je hier lezen:
https://scientias.nl/gene(...)n-medicinale-eieren/
Ik zou, als ik jou was, eens een ingezonden brief naar het programma sturen.quote:Op donderdag 9 december 2021 21:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten.
Wat me hier tegenstaat is het sensatietoontje wat men steeds meer gebruikt en het klopt gewoon niet. Journalisten moeten feiten brengen.
Het zou de KvW sieren als ze eens objectief de voordelen brengen van genmanipulatie producten zoals gouden rijst, die de potentie heeft vele honderdduizenden mensen van blindheid of de dood te redden door vitamine A, en de smerige campagne die greenpeace daar tegen voerde.
* Jan_Onderwater schenkt golfer nóg een glaasje azijn inquote:Op donderdag 9 december 2021 22:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou, als ik jou was, eens een ingezonden brief naar het programma sturen.
Wat mij betreft gaat GreenPeace ook op de lijst van terroristische organisaties... Achter hun gezicht van: "Kijk ons eens vechten voor een beter milieu" zit een web van leugens..quote:Op donderdag 9 december 2021 21:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten.
Wat me hier tegenstaat is het sensatietoontje wat men steeds meer gebruikt en het klopt gewoon niet. Journalisten moeten feiten brengen.
Het zou de KvW sieren als ze eens objectief de voordelen brengen van genmanipulatie producten zoals gouden rijst, die de potentie heeft vele honderdduizenden mensen van blindheid of de dood te redden door vitamine A, en de smerige campagne die greenpeace daar tegen voerde.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |