abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:17:10 #102
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202144386
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gist
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:19:54 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144426
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:

voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gist
In Nederland?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:28:32 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144537
Trouwens ook over stokbrood is er een aflevering geweest: https://www.npo3.nl/keuri(...)2-11-2018/KN_1702675
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 17:28:56 #105
414785 sirdanilot
pi_202144545
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:19 schreef golfer het volgende:

[..]
In Nederland?
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet? :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:30:22 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144560
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:28 schreef sirdanilot het volgende:

Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet? :')
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:32:36 #107
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202144591
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:19 schreef golfer het volgende:

[..]
In Nederland?
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeik
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:34:59 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144642
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeik
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 17:35:07 #109
414785 sirdanilot
pi_202144645
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:30 schreef golfer het volgende:

[..]
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.
In ierland zijn er bijna geen bakkers. Het concept vers brood van de bakker is hier niet echt bekend. Brood is hier meestal gewoon dit:



Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:38:06 #110
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202144694
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:34 schreef golfer het volgende:

[..]
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam. :{w
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 17:39:47 #111
414785 sirdanilot
pi_202144722
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
Ben jij een kloon van pietverdriet?

Ik heb hele foelie hier thuis, die maal ik soms en gebruik ik ipv nootmuskaat.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:47:02 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144792
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.
Dat maak jij ervan.
Dat valse nichtere van jou komt dan toch weer opeens naar boven. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 17:55:05 #113
414785 sirdanilot
pi_202144878
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:47 schreef golfer het volgende:

Dat valse nichtere van jou
tut tut tut niet zo kattig doen schat :*
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 18:03:23 #114
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202144982
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:47 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.
Dat maak jij ervan.
Dat valse nichtere van jou komt dan toch weer opeens naar boven. :{w
Nee, dat vroeg je niet, je reageerde met "In Nederland?" en "Hou jij het maar bij dat Ierse brood."
En daarop aangesproken ga je de vermoorde onschuld spelen en mij voor valse nicht uitmaken.
pi_202145049
jongens laat je niet opfokken door een boomer :D

Komt hij uit Amsterdam ja? Amsterdammer zijn is net als herpes, het sluimert op de achtergrond en eens in de zoveel tijd gaat het jeuken en ziet het er lelijk uit. Goed voorbeeld dat Amsterdammers kut zijn, ook al wonen ze 36 jaar niet meer in Amsterdam.
  vrijdag 12 november 2021 @ 18:40:56 #116
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202145584
Zuid Europa, Salami, witte schimmel
Nederland, Salami, wit plastic
:P
  zaterdag 13 november 2021 @ 04:41:04 #117
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_202153559
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
zelfde verhaal altijd in NL. alles draait om winstmaximalisatie, en er is niet eens een nederlands alternatief voor kaas zonder plastic korst. :{
Was vandaag bij de lokale bakker en ik moest aan KvW denken. Ik had een stokbrood vast en vroeg aan de medewerker of ze iets kon vertellen over wat er in zat, hoe het deeg is gerijst enz. Ze vroeg me waarom en ik zei dat ik een degelijk stokbrood zocht omdat stokbroden in de supermarkt heel klef en niet luchtig zijn.

Zegt ze: deze zijn niet Franse stijl. Maar ze durven er wel godverredomme 2 keer zoveel voor te vragen voor hetzelfde inferieure product. Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee ;(
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.

En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 13 november 2021 @ 08:54:34 #118
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202154195
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.

En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Leren de "ambachtsmensen" al zo op school, de kleindochter van Cees Holtkamp vertelde dat ze op school leren banketbakkersroom met poeier en water te maken. Maken Croissants met margarine, want dat werkt beter.....
pi_202175808
Nieuwe aflevering Keuringsdienst van Waarde: ‘Er zit helemaal geen keuken in Teun van de Keuken’

https://speld.nl/2021/11/(...)-teun-van-de-keuken/

_O-
Uw ADH vitamine Worst
Met vriendelijke groenten
pi_202188602
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.

En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Dan ga je naar de verkeerde bakker.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 15 november 2021 @ 16:25:01 #121
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202189427
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 15:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Dan ga je naar de verkeerde bakker.
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.
pi_202189518
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 16:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 15 november 2021 @ 16:39:31 #123
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202189579
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Dat is fijn voor je, prijs je gelukkig, maar jij weet ook dat het meestal niet goed is.
  donderdag 18 november 2021 @ 13:12:44 #124
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202229431
Vanavond:

Pasta carbonara: een op het oog simpel klassiek Italiaans gerecht dat nog verdraaid lastig is om te maken. Althans, als je het originele recept volgt. De Keuringsdienst Van Waarde merkte dat er tal van recepten zijn en dan met name van de romige, witte saus die over de spaghetti wordt gegoten. Daar komt bij dat er tegenwoordig ook carbonarakruiden worden verkocht en er zelfs diepvriespizza’s carbonara in de schappen van de supermarkten liggen.

De grote vraag is: wat is nu de echte carbonara? Moeten er op het eind rauwe eieren door de pasta worden geroerd? Mag er eigenlijk wel room, of zelfs melk bij? De Italianen gebruiken zo min mogelijk ingrediënten en zijn nogal strikt als het gaat om de bereiding. Zelfs de kaassoort is heilig voor de perfecte carbonara.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Tettenkoning donderdag 18 november 2021 @ 13:18:44 #125
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_202229525
Er hoort idd geen room in een authentieke carbonara, daar zitten maar 5 ingrediënten in:

• Guanciale (wangspek)
• Pecorino Romano
• Eieren
• Peper
• Spaghetti
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  donderdag 18 november 2021 @ 13:21:03 #126
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202229557
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:18 schreef Nine. het volgende:
Er hoort idd geen room in een authentieke carbonara, daar zitten maar 5 ingrediënten in:

• Guanciale (wangspek)
• Pecorino Romano
• Eieren
• Peper
• Spaghetti
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.
pi_202229899
Zullen ze bij Roberto langsgaan ?
pi_202230398
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:41 schreef ddx het volgende:
Zullen ze bij Roberto langsgaan ?
Die dan weer zegt dat je het alleen bij hem juist bereid wordt en vervolgens iets verknalt als hij het zelf probeert te demonstreren..
anonieme razernist
pi_202230424
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
anonieme razernist
pi_202232398
quote:
2s.gif Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.
speak only if it improves the silence.
pi_202232426
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 18 november 2021 @ 16:34:49 #132
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202232465
quote:
2s.gif Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
  donderdag 18 november 2021 @ 16:39:40 #133
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202232515
En dat is precies wat ik mag aan Italianen, no worries, wij komen er wel uit.
pi_202233045
Carbonara _O_ De zelf gemaakte dan. Pasta cacio e pepe is ook top. Volgens mij dezelfde ingrediënten maar dan zonder het ei en vlees. We hebben uit Italië een hele pecorino meegenomen. En niet duur. Het is vooral de pecorino die dit recept maakt maar dat zit vast niet in de pakjes en potjes.
pi_202233217
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
Sodeju :')
anonieme razernist
pi_202233232
quote:
3s.gif Op donderdag 18 november 2021 16:29 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.
Nou, dat was mijn indruk niet, maar ik kan niet voor hem spreken.
anonieme razernist
pi_202235875
Waarom een pakje voor carbonara eigenlijk? Het is zo’n basisrecept.
  Trouwste user 2022 donderdag 18 november 2021 @ 21:17:00 #138
7889 tong80
Spleenheup
pi_202236629
Kwade Italianen. Ha ha. Mooi.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_202236667
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 20:36 schreef alpeko het volgende:
Waarom een pakje voor carbonara eigenlijk? Het is zo’n basisrecept.
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjes :') :D
pi_202236758
Ik vind het ook een beetje gezeik. Niet helemaal hoor maar ik heb ook weleens gehoord dat het authentiek met Parmezaan was en ik dacht dat Pecorino mijn eigen improvisatie was. Guanciale ja, daar heb ik een slager weleens mee lastig gevallen, maar die gebruikte zijn kinnebakspek liever voor de worst, inmiddels heb ik een slager bij wie ik het kan bestellen. Mooi spek, het mooiste, maar goed gerookt spek kan ook best hoor.

Geen knoflook, geen peterselie? Geen peper? Wordt het daar echt minder lekker van dan? OK, de techniek om het ei romig te krijgen en ook eiwit erbij is interessant en dat ga ik eens proberen, en ik snap dat het voor Nederlanders verleidelijk is om er een dikke roomsaus/bechamel van te maken en dat is nou net niet de bedoeling. Maar eerlijk is eerlijk, een budgetpizzaria hier heeft een carbonara met knoflook, peterselie, een Spaans pepertje achterin de mond en de een of andere room, misschien wel mascarpone. Die is heel lekker maar bij de vorige kok was die echt heerlijk.

En waar hebben we het eigenlijk over wat betreft traditioneel? Het is gewoon begonnen met bacon en eieren van de Amerikaanse bevrijders, en misschien ook wel room of gecondenseerde melk. Ik zeg altijd begin met een gerecht op zijn meest puurs, en pas het dan pas naar wens een beetje aan. Maar je kunt ook overdrijven en doen alsof je pure Italiaan bent terwijl die Italianen het ook allemaal ietsje anders maken en die van hun moeder de enige echte en beste was, al dan niet met een beetje room, zoals die ook spaghetti met tomaten, gehakt en ui saus maakte. Want dat is gewoon lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_202237031
quote:
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.

Hoezo gezeik? Je verkoopt iets als carbonara en het is bechamelsaus met hamblokjes. Waarom moeten we zoiets acceptabel vinden? Het Nederlands recept is prima voedsel maar geen carbonara.
  donderdag 18 november 2021 @ 21:48:45 #142
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202237191
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 18 november 2021 @ 21:54:25 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202237256
Die Roemeen in dat zogenaamde echte Italiaanse restaurant maakte dus ook geen carbonara.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202238845
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:18 schreef dexamfetamine het volgende:

[..]
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjes :') :D
Je hebt gewoon geen eetcultuur in Nederland. Het moet de maag vullen en het moet goedkoop en snel op tafel komen.
pi_202239099
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
Die is toch wel vaker geweest hé? Ik vind hem eigenlijk oergeestig (ik heb deze uitzending maar een paar minuten bekeken)..
anonieme razernist
pi_202239160
Ik heb het nog maar vijf minuten bekeken hoor, maar zag weer iemand met echt de allergoedkoopste prefab versie van carbonara bij een Italiaanse kok langsgaan: 'Wat vind u hier nou van?'
Mijn tip voor de redactie is de volgende: Europa ken je nu wel:
Ga met Kung Fu-nasi of bami (hier een voorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1483483/Kung-fu-bami) naar Indonesië en vraag aan een kok daar wat ie er van vindt. Ga met een pakje Knorr Wereldgerechten teriyaki naar Japan. Sowieso zijn die wereldgerechten een ticket naar de hele wereld.
anonieme razernist
pi_202239352
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
pi_202239979
quote:
9s.gif Op donderdag 18 november 2021 17:46 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Sodeju :')
Mario modus
pi_202240155
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:41 schreef ddx het volgende:
Zullen ze bij Roberto langsgaan ?
Hij was wel aan de telefoon toch
pi_202240240
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
Ja meestal doen dat soort producenten allemaal moeilijk.

Maar als je denkt dat je "echt" eten uit een pakje haalt is er ook wel iets mis natuurlijk :P
pi_202240267
quote:
14s.gif Op donderdag 18 november 2021 23:49 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb het nog maar vijf minuten bekeken hoor, maar zag weer iemand met echt de allergoedkoopste prefab versie van carbonara bij een Italiaanse kok langsgaan: 'Wat vind u hier nou van?'
Mijn tip voor de redactie is de volgende: Europa ken je nu wel:
Ga met Kung Fu-nasi of bami (hier een voorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1483483/Kung-fu-bami) naar Indonesië en vraag aan een kok daar wat ie er van vindt. Ga met een pakje Knorr Wereldgerechten teriyaki naar Japan. Sowieso zijn die wereldgerechten een ticket naar de hele wereld.
Het idee blijft toch het zelfde, of je nou in china langs gaat net bami of met carbonara naar italie.

Neem aan dat ze budgetten hebben en een tripje naar china gewoon een stuk duurder is terwijl het voor het verhaal niet zo veel uitmaakt.

Vind deze onderwerpen juist allemaal een beetje makkelijk.

Die uitzendingen van bliktomaten en de mafia of dat gesjoemel met wijn. Dat zijn interessantere onderwerpen waar niet iedereen wat van af weet

quote:
2s.gif Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Ja dat zullen ze ongetwijfeld doen bij toeristen restaurants.

Het valt me de laatste jaren ook op dat de supermarkten daar ook gewoon mer en meer vol komen te liggen meg kant en klare knorr en bertolli pakjes.

De tijden dat je een oud omatje handmatig tomatensaus zag maken op straat zijn daar ook al lang voorbij.

quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Hoeft niks te zeggen he, zo’n bakker zit hier ook in het dorp. Ik kan je 100% garanderen dat die in de loop der jaren gewoon kant en klare mixen is gaan gebruiken. Bestaat ook al tientallen jaren en was ooit een begrip in de regio. Nu niet heel veel anders meer dan de jumbo verderop.

Zegt overigens niks over wat lekker is hoor, want het smaakt prima, maar dat is een vers afgebakken brood bij de jumbo ook

Een echte echte bakker verkoopt ook maar een handje vol soorten broden, niet van die vierkante blik dingen en zeker geen waldkorn bv (is ook een leuke aflevering over geweest een paar jaar terug)

[ Bericht 15% gewijzigd door 111210 op 19-11-2021 08:03:36 ]
pi_202240835
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:36 schreef dexamfetamine het volgende:

[..]
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.
Met bacon van het Amerikaanse leger in WOII?

quote:
Hoezo gezeik? Je verkoopt iets als carbonara en het is bechamelsaus met hamblokjes. Waarom moeten we zoiets acceptabel vinden? Het Nederlands recept is prima voedsel maar geen carbonara.
Ik vind gewoon dat producenten moeten vertellen wat er in de verpakking zit en ben niet voor het vrij gebruik van benamingen ten bate van marketing. Anderzijds is er ook niet één nasi goreng of één stamppot boerenkool. Een gerecht is niet hetzelfde als een recept.

Of zo'n pakje of potje prima voedsel is laat ik even in het midden. Het bestaat omdat Nederlanders niet zulke fijnproevers zijn. Vervolgens heb je dan Nederlanders die wel fijnproever willen zijn, maar die weten niet zo goed hoe. Die gaan dan houvast zoeken in dogma's van krampachtige en zelfs fictieve authenticiteit. Die gaan dan vooral kijken naar wat fout is ipv wat goed is, Waarbij dan alles fout was behalve net dat ene dat zij gevonden hebben in dat ene achterafsteegje waar zogenaamd geen toerist komt. En dat recept of dat ingredient is dan ook meteen het enige toegestane.

quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 16:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.
Als ik zoiets maak gril ik er vaak courgette bij. die snij ik overlangs in 4 plakken en dan is de dikte goed. Heeft niks meer nodig dan een drupje olijfolie en wat witte peper, maar als je toch pecorina aan het raspen bent...

Maar je eet Italiaans, dan moet je ook niet zo moeilijk doen dat de hele schijf van vijf tegelijk op hetzelfde bord moet. Je kunt het er ook naast serveren of vooraf eten terwijl het water voor de pasta aan de kook gebracht wordt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_202242349
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.

Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
India, ga er na toe!
  vrijdag 19 november 2021 @ 11:30:44 #154
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_202242637
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.

Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Beetje off-topic maar sinds ik veel meer vegetarisch eet ontdek ik de Indiase keuken meer en meer. Heb ook nog nooit zo'n grote specerijen voorraad gehad als nu. Of alle recepten die ik gebruik echt 100% authentiek zijn durf ik niet te zeggen maar het is wel een heerlijke keuken zeg.

En inderdaad met de Knorr Tandoori heeft het echt helemaal niets te maken. Maar dat geldt voor elk wereld gerecht of zakje. Merendeel van de Nederlanders lijkt gemak en goedkoop te prefereren boven een beetje moeite doen voor een veel lekkerdere en betere maaltijd zonder allerlei toevoegingen...
  vrijdag 19 november 2021 @ 13:09:13 #155
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202244110
tja, als zelfs de mensen die opgeleid worden tot kok of patissier, op hun opleiding leren poeder aan te roeren ipv het echte product te maken....
pi_202246807
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 07:26 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Hij was wel aan de telefoon toch
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.
Net zoals Alain voor franse zaken.
pi_202248483
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.

Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Sowieso is bijna al het indiase eten wat we in Europa kennen Brits Indiaas. Het echte indiase eten is veel te kruidig en pittig voor veel mensen. Maakt opzich niet uit want een butter chicken is best lekker, maar volgens mij heeft een gemiddelde inwoner van india het nog nooit gegeten.

Zelfde met onze “chinees indische” keuken idd
pi_202251181
Is dat zo, ik heb het idee dat veel britse versies juist nog extreem veel pittiger zijn ?
Phall en Vindaloo bijvoorbeeld.
  vrijdag 19 november 2021 @ 23:58:30 #159
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_202256311
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:54 schreef golfer het volgende:
Die Roemeen in dat zogenaamde echte Italiaanse restaurant maakte dus ook geen carbonara.
Natuurlijk niet. Maar er zijn dan ook bijna geen echte Italiaanse restaurants meer in Nederland. Sowieso veel Roemenen en Albanezen. En die zien er voor ons uit als Italianen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_202257805
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 16:26 schreef ddx het volgende:

[..]
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.
Net zoals Alain voor franse zaken.
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 20 november 2021 @ 11:24:05 #161
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_202259220
quote:
3s.gif Op zaterdag 20 november 2021 08:26 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.
Zijn zaak ligt in het Hilton natuurlijk. Wellicht zijn die Amerikanen daar nog strenger op ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_202284828
Hele saaie aflevering idd. Heel gerekt ook haha.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 23 november 2021 @ 07:53:58 #163
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202302358
De meeste bn'ers hebben geen moreel besef. Alles voor het geld toch?

Nicolette met haar monobrow en grote wenkbrauwboog laat zien dat ze niet alleen op een Neanderthaler lijkt maar zich er ook naar gedraagd. :r

Vies lelijk overschat kutwijf
  dinsdag 23 november 2021 @ 11:17:00 #165
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202302787
Ik snap ook nooit zo goed waarom mensen zo graag in BN'ers geloven. Kijk, als bv Midas Dekkers wat zegt over biologie, okay, als Andre Kuipers wat zegt over ruimtevaart, ja, als Pierre Wind of Ronny Boer wat zeggen over vlees of vis, ja.
Maar waarom de neuk zou je een vrouw die getrouwd met een voetballer, een Disk Jochie, een actrice of game show presentator serieus nemen op het gebied van geneeskunde of epidemiologie? Alleen omdat ze met hun smoel op TV zijn? Dat is net zo dom als boos zijn op een actrice omdat ze in haar rol in een zeepopera een kind steelt of zo.
  donderdag 25 november 2021 @ 13:14:08 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202332866
Vanavond:

Sinds enige tijd is er kauwgom zonder plastic op de markt. Dit roept natuurlijk de vraag op wat er precies zit in al die andere kauwgoms. De programmamakers voelen producenten aan de tand en stuiten al gauw op een aantal geheimen. Ze zoeken uit waar we precies op kauwen en wat voor gevolgen dit heeft. Wat is nou eigenlijk de ware aard van de kauwgom die in de supermarkt ligt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202340156
Mooie aflevering voor bij mijn after dinner kauwgomkauwsessie.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  donderdag 25 november 2021 @ 20:52:52 #168
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202340731
Natuurlijke gom versus synthetische gombasis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202340777
Best een verassend einde.
anonieme razernist
  donderdag 25 november 2021 @ 20:55:08 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202340799
Wat een jonge algemeen directeur van BenBits.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 25 november 2021 @ 21:05:10 #171
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202341095
Maar dus dezelfde moleculaire basis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202341586
quote:
11s.gif Op donderdag 25 november 2021 21:05 schreef golfer het volgende:
Maar dus dezelfde moleculaire basis.
Zelfde molecuul, zelfde milieubelasting bij wegwerp.
De synthetische gom lijkt me zelfs natuurvriendelijker, want hoeveel bomen zijn er wel niet nodig voor een productie van betekenis.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_202343364
quote:
11s.gif Op donderdag 25 november 2021 20:55 schreef golfer het volgende:
Wat een jonge algemeen directeur van BenBits.
Ja die eigenlijk gebakken lucht verkoopt :')
Verassend einde inderdaad, daar sta je dan als BenBits met je unieke ecologische product :')

Lees trouwens dat hij ook autocoureur is / was :?
  donderdag 2 december 2021 @ 16:52:19 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202436470
Vanavond:

De Keuringsdienst van waarde onderzoekt in deze driedelige special hoe dieren met behulp van uitgekiende fokprogramma’s genetisch gemanipuleerd worden om aan de wensen van de mens te voldoen.
Dit eerste deel gaat over kweekvis.

Steeds meer vis in de winkel komt niet meer uit de zee, maar uit een afgesloten viskwekerij. Kweekvissen worden er, net zoals het bij vee gaat, grootgebracht en uiteindelijk geslacht door de mens. In deze driedelige special laat Keuringsdienst Van Waarde zien hoe dieren met behulp van uitgekiende fokprogramma’s genetisch gemanipuleerd worden om aan de wensen van de mens te voldoen.

In dit eerste deel aandacht voor de kweekkabeljauw, waarvan het merendeel opgroeit in een kooi. De vraag is hoe je wilde vis zover krijgt dat-ie zich in deze kleine ruimte goed gedraagt. Of, zoals de programmamakers het noemen: hoe de mens, met een schepnet in de hand, voor schepper speelt. De komende twee weken volgen nog uitzendingen over de legkip en de melkgeit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 2 december 2021 @ 16:58:13 #175
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202436558
Oh, dus fokken wordt nu ook al genetische manipulatie genoemd? In principe is dat correct maar het is imho nogal sensatie zoeken.
pi_202436919
quote:
0s.gif Op donderdag 2 december 2021 16:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Oh, dus fokken wordt nu ook al genetische manipulatie genoemd? In principe is dat correct maar het is imho nogal sensatie zoeken.
Eens, hoewel extreem gericht fokken ook niet altijd helemaal lekker overkomt wordt met genetische manipulatie meestal toch meer een reageerbuizen project aangeduid die wat kortere afslagen weet te nemen dan selectie door fokken.
  donderdag 2 december 2021 @ 20:20:46 #177
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202440033
quote:
0s.gif Op donderdag 2 december 2021 17:26 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Eens, hoewel extreem gericht fokken ook niet altijd helemaal lekker overkomt wordt met genetische manipulatie meestal toch meer een reageerbuizen project aangeduid die wat kortere afslagen weet te nemen dan selectie door fokken.
De hele angst en vreze voor gen manipulatie is trouwens ook nogal ingegeven door technofobie.
  donderdag 2 december 2021 @ 20:27:43 #178
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_202440180
Mooie viswinkel die Wal Vis.
Stuk beter dan de standaard viskramen die je overal ziet staan.
  donderdag 2 december 2021 @ 20:33:16 #180
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_202440206
Dit zouden ze met mensen ook moeten doen :P
pi_202440304
Geelstaart bestaat toch ook gewoon als Nederlands woord/vis ?
Ook als ik google zie ik genoeg resultaten.
pi_202440354
Midas ^O^
pi_202440426
Mijn god…dit slachten van kweekkabeljauw associeer ik met gaskamers.
pi_202440480
Tja deze discussie heb je ook met koeien en varkens. Die lijken ook niet meer op de 'originele versie'
pi_202440500
Plofvis zegt het helemaal. Dank je Midas.
  vrijdag 3 december 2021 @ 12:09:21 #186
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202447436
Sardien en Haring wordt gevangen en veel tot voer verwerkt voor bv Kweekzalm (wordt steeds minder, dat wel, EU regels) maar ik eet echt honderd keer zo lief Sardienes dan kweekzalm. Snap niet goed waarom Kweekzalm zo geliefd is.
  vrijdag 3 december 2021 @ 13:00:14 #187
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202448191
Hmmm, de muziek bij de Kabeljauwen die geslacht worden

lijkt wel heeeeel erg veel op
  vrijdag 3 december 2021 @ 13:07:44 #188
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202448314
Jammer dat de geelvin en de kabeljauw niet geprobeerd werden. Ben de geelvin nog niet tegengekomen, moet de Makrovisboer eens vragen naar geelvin en kweekkabeljauw.
  vrijdag 3 december 2021 @ 17:10:28 #189
2651 svann
night-hawk
pi_202451940
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2021 20:43 schreef AnneX het volgende:
Mijn god…dit slachten van kweekkabeljauw associeer ik met gaskamers.
Voor de vis zal het niet veel verschillen met omhoog gehaald worden in een net, lijk me.
Daarbij krijg je wat minder een close-up te zien.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_202452070
@Jan_Onderwater Tip van Piet: in december is wilde zalm, gesneden bij de Aldi te koop. Makkelijk in te vriezen tot Pasen.

#whatsinaname :@
  vrijdag 3 december 2021 @ 17:28:16 #191
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202452164
Yellowvin wel al eens als sashimi gegeten. Goed alternatief voor tonijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202452982
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2021 17:20 schreef AnneX het volgende:
@:Jan_Onderwater Tip van Piet: in december is wilde zalm, gesneden bij de Aldi te koop. Makkelijk in te vriezen tot Pasen.

#whatsinaname :@
wilde zalm of wilde zalm forel, die fout heb ik namelijk al eens in de supermarkt gemaakt en dat was niet te vreten als sashimi bv
  vrijdag 3 december 2021 @ 18:57:20 #193
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_202453588
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2021 17:20 schreef AnneX het volgende:
@:Jan_Onderwater Tip van Piet: in december is wilde zalm, gesneden bij de Aldi te koop. Makkelijk in te vriezen tot Pasen.

#whatsinaname :@
Doorgaans is de zalm in gelijk welke supermarkt al een ontdooid product en dus afgeraden om opnieuw in te vriezen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_202453730
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 18:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Doorgaans is de zalm in gelijk welke supermarkt al een ontdooid product en dus afgeraden om opnieuw in te vriezen ...
Oh ja.
Alhoewel ben er nooit ziek van geworden. Zal het niet meer doen.
  donderdag 9 december 2021 @ 12:01:33 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202536902
Vanavond:

Keuringsdienst Van Waarde onderzoekt in een driedelige special hoe dieren in de loop der tijd zo ingrijpend genetisch veranderd zijn om aan de wensen van de mens tegemoet te komen. Vorige week behandelde het programma de kweekvis, nu duikt de Keuringsdienst in genetisch gemodificeerde legkippen, die veel meer eieren leggen dan in de natuur gebruikelijk is.
De programmamakers vragen zich af hoe de mens de kip toch zover kreeg om zo veel eieren te leggen zonder dat er ooit een kuikentje uit voortkomt. De norm voor een moderne legkip is tegenwoordig ruim driehonderd eieren per jaar. Dat betekent dat de kippen door deze onnatuurlijke legsnelheid altijd maximaal presteren. Of zoals de keurders het verwoorden: ‘De legkip heeft steeds meer weg van een topatleet’.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202540554
We hebben vorig jaar toch ook al varkens gezien bij de KvW met 14 en 16 spenen, zodat ze meer biggen tegelijk kunnen voeden? Ze worden namelijk ook gefokt op aantal biggen per worp.
  donderdag 9 december 2021 @ 17:56:26 #197
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202540927
quote:
Wat is genetische modificatie?

Genetische modificatie (GM) is een techniek die de eigenschappen van planten, bacteriën of gisten verandert. Met GM worden genen met positieve eigenschappen van bijvoorbeeld planten of bacteriën, toegevoegd aan een ander organisme. GM heet ook wel gentechnologie, of simpelweg gentech.
Toepassingen van genetische modificatie

Met genetische modificatie krijgen planten sneller nuttige eigenschappen, dan via gebruikelijke veredelingstechnieken, zoals selectie en kruisen. Zo kan GM bijvoorbeeld zorgen dat planten:

bestand zijn tegen insectenbestrijdingsmiddelen en onkruidverdelgers.
minder kwetsbaar zijn voor plagen van insecten of knaagdieren en ziekten veroorzaakt door schimmels, bacteriën of wormpjes.
vrij zijn van stoffen waar mensen allergisch voor kunnen zijn.

Ook kan GM ervoor zorgen dat bacteriën, gisten of schimmels nuttige stoffen aanmaken, zoals aroma’s, vitamines en stoffen die helpen bij de productie van brood, bier en kaas.

Steeds vaker worden medicijnen, bijvoorbeeld insuline en bloedstollingsproducten, door middel van genetische modificatie gemaakt. Insuline en andere hormonen die gemaakt zijn door GM bacteriën, gisten of schimmels zijn vrijwel hetzelfde als natuurlijke menselijke hormonen. Hierdoor vinden er geen allergische of afstotingsreacties meer plaats.
https://www.voedingscentr(...)ficatie.aspxSpeciaal

Het fokken van kippen op veel eieren is dus géén genetische modificatie.
  donderdag 9 december 2021 @ 18:33:31 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202541550
quote:
0s.gif Op donderdag 9 december 2021 17:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Het fokken van kippen op veel eieren is dus géén genetische modificatie.
Klopt. Dat ze kippen wel gebruiken voor genetische modificatie van eieren kan je hier lezen:
https://scientias.nl/gene(...)n-medicinale-eieren/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 9 december 2021 @ 21:20:22 #199
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202545514
quote:
0s.gif Op donderdag 9 december 2021 18:33 schreef golfer het volgende:

[..]
Klopt. Dat ze kippen wel gebruiken voor genetische modificatie van eieren kan je hier lezen:
https://scientias.nl/gene(...)n-medicinale-eieren/
Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten.
Wat me hier tegenstaat is het sensatietoontje wat men steeds meer gebruikt en het klopt gewoon niet. Journalisten moeten feiten brengen.
Het zou de KvW sieren als ze eens objectief de voordelen brengen van genmanipulatie producten zoals gouden rijst, die de potentie heeft vele honderdduizenden mensen van blindheid of de dood te redden door vitamine A, en de smerige campagne die greenpeace daar tegen voerde.

[ Bericht 7% gewijzigd door Jan_Onderwater op 09-12-2021 21:26:24 ]
  donderdag 9 december 2021 @ 22:07:00 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202546570
quote:
0s.gif Op donderdag 9 december 2021 21:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten.
Wat me hier tegenstaat is het sensatietoontje wat men steeds meer gebruikt en het klopt gewoon niet. Journalisten moeten feiten brengen.
Het zou de KvW sieren als ze eens objectief de voordelen brengen van genmanipulatie producten zoals gouden rijst, die de potentie heeft vele honderdduizenden mensen van blindheid of de dood te redden door vitamine A, en de smerige campagne die greenpeace daar tegen voerde.

Ik zou, als ik jou was, eens een ingezonden brief naar het programma sturen. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 december 2021 @ 07:59:25 #201
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202549272
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2021 22:07 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik zou, als ik jou was, eens een ingezonden brief naar het programma sturen. :')
* Jan_Onderwater schenkt golfer nóg een glaasje azijn in

[ Bericht 0% gewijzigd door Jan_Onderwater op 10-12-2021 10:27:40 ]
pi_202554407
quote:
0s.gif Op donderdag 9 december 2021 21:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten.
Wat me hier tegenstaat is het sensatietoontje wat men steeds meer gebruikt en het klopt gewoon niet. Journalisten moeten feiten brengen.
Het zou de KvW sieren als ze eens objectief de voordelen brengen van genmanipulatie producten zoals gouden rijst, die de potentie heeft vele honderdduizenden mensen van blindheid of de dood te redden door vitamine A, en de smerige campagne die greenpeace daar tegen voerde.

Wat mij betreft gaat GreenPeace ook op de lijst van terroristische organisaties... Achter hun gezicht van: "Kijk ons eens vechten voor een beter milieu" zit een web van leugens..
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')