ingrediënten: zo min mogelijk broodverbeteraars, want dat is niet nodig als je het product gewoon de tijd geeft om te rijpen. Degelijk: heeft de tijd gehad om te rijzen en plaatselijk gemaakt, geen diepvriesbrood en dan afbakken zoals bij de meeste Nederlandse bakkers.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gistquote:Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
In Nederland?quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gist
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet?quote:
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:28 schreef sirdanilot het volgende:
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet?
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeikquote:
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeik
In ierland zijn er bijna geen bakkers. Het concept vers brood van de bakker is hier niet echt bekend. Brood is hier meestal gewoon dit:quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam.
Ben jij een kloon van pietverdriet?quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
tut tut tut niet zo kattig doen schatquote:
Nee, dat vroeg je niet, je reageerde met "In Nederland?" en "Hou jij het maar bij dat Ierse brood."quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.
Dat maak jij ervan.
Dat valse nichtere van jou komt dan toch weer opeens naar boven.
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.quote:Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
zelfde verhaal altijd in NL. alles draait om winstmaximalisatie, en er is niet eens een nederlands alternatief voor kaas zonder plastic korst.
Was vandaag bij de lokale bakker en ik moest aan KvW denken. Ik had een stokbrood vast en vroeg aan de medewerker of ze iets kon vertellen over wat er in zat, hoe het deeg is gerijst enz. Ze vroeg me waarom en ik zei dat ik een degelijk stokbrood zocht omdat stokbroden in de supermarkt heel klef en niet luchtig zijn.
Zegt ze: deze zijn niet Franse stijl. Maar ze durven er wel godverredomme 2 keer zoveel voor te vragen voor hetzelfde inferieure product. Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee
Leren de "ambachtsmensen" al zo op school, de kleindochter van Cees Holtkamp vertelde dat ze op school leren banketbakkersroom met poeier en water te maken. Maken Croissants met margarine, want dat werkt beter.....quote:Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.
En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Dan ga je naar de verkeerde bakker.quote:Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.
En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.quote:Op maandag 15 november 2021 15:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Dan ga je naar de verkeerde bakker.
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.quote:Op maandag 15 november 2021 16:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.
Dat is fijn voor je, prijs je gelukkig, maar jij weet ook dat het meestal niet goed is.quote:Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.quote:Op donderdag 18 november 2021 13:18 schreef Nine. het volgende:
Er hoort idd geen room in een authentieke carbonara, daar zitten maar 5 ingrediënten in:
• Guanciale (wangspek)
• Pecorino Romano
• Eieren
• Peper
• Spaghetti
Die dan weer zegt dat je het alleen bij hem juist bereid wordt en vervolgens iets verknalt als hij het zelf probeert te demonstreren..quote:
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.quote:Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.quote:Op donderdag 18 november 2021 13:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht.
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.quote:Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Sodejuquote:Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
Nou, dat was mijn indruk niet, maar ik kan niet voor hem spreken.quote:Op donderdag 18 november 2021 16:29 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan.
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjesquote:Op donderdag 18 november 2021 20:36 schreef alpeko het volgende:
Waarom een pakje voor carbonara eigenlijk? Het is zo’n basisrecept.
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.quote:
Je hebt gewoon geen eetcultuur in Nederland. Het moet de maag vullen en het moet goedkoop en snel op tafel komen.quote:Op donderdag 18 november 2021 21:18 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjes
Die is toch wel vaker geweest hé? Ik vind hem eigenlijk oergeestig (ik heb deze uitzending maar een paar minuten bekeken)..quote:Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
quote:Op donderdag 18 november 2021 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen.
Ja meestal doen dat soort producenten allemaal moeilijk.quote:Op donderdag 18 november 2021 21:48 schreef golfer het volgende:
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken.
Maar met carbonara heeft het niks te maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |