abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 29 oktober 2021 @ 12:17:37 #51
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201940772
Nou is ook niet helemaal waar, want ook al werkt het niet (of nauwelijks) maar je voelt je er goed bij dan heb je een placebo-effect. En dan werkt het op dat moment voor jou toch. Ik zou me er vooral niet te druk om maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201941227
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:17 schreef djkoelkast het volgende:
Nou is ook niet helemaal waar, want ook al werkt het niet (of nauwelijks) maar je voelt je er goed bij dan heb je een placebo-effect. En dan werkt het op dat moment voor jou toch. Ik zou me er vooral niet te druk om maken.
Ik maak mij er niet druk over, het is vooral vermaak. Hoe simpel mensen zijn. Zijn dezelfde die dat absurde goedje van die viezerik Giel kopen of de biostabiel :') _O-

Overigens zouden we ons er eigenlijk wel druk om moeten maken. Dit soort achterlijkheid is de basis voor bijvoorbeeld antivax-idioten.
pi_201941242
Weer ff bij gekeken, mooie afleveringen. Dat Skyr is ook vrij nutteloos qua eiwitten.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 29 oktober 2021 @ 14:52:37 #54
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201942413
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 13:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind skyr een beetje smaken naar sperma :r

Niet dat ik daar vies van ben maar niet iets wat ik wil als ontbijt ;)

_O- _O-
  vrijdag 29 oktober 2021 @ 14:55:54 #55
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201942451
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 22:47 schreef golfer het volgende:

[..]
Om je vagina te trainen.
Hoe dan? Kan ie dan kunstjes doen?
Precilla Queen of the Desert nooit gezien?
pi_201990215
Die dame van de stenenshop was wel het stereo type wazige hippie
  dinsdag 2 november 2021 @ 17:41:10 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202000987
Donderdag:

Het heeft een intens zuur karakter, maar salades knappen er toch van op: wijnazijn. Soms is 'ie rood, soms wit. Maar wat voor rood of wit? Een brandende vraag, maar de etiketten brengen je niet veel verder. Daarom gaat de Keuringsdienst zelf op pad. Op zoek naar wijnazijnwijn. En doet daarbij een ontdekking die je mondhoeken doen samentrekken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202004220
Zou wel grappig zijn als het dezelfde azijn is maar met verschillende kleurstoffen er door.
pi_202025335
Ben echt zeer benieuwd, zeker idd als dat het zou zijn..gewoon verschillende kleurstoffen
India, ga er na toe!
  Moderator donderdag 4 november 2021 @ 11:25:33 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_202025648
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 4 november 2021 @ 17:39:54 #61
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_202030060
quote:
0s.gif Op donderdag 4 november 2021 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet :P
Ach, in een tijd dat zelfs de Slovenen al Balsamico beginnen te maken zal de term "wijnazijn" al helemaal niet beschermd zijn en al zeker de lading niet dekken ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_202033243
quote:
0s.gif Op donderdag 4 november 2021 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet :P
“Azijn is het noodlot van alcohol”
Het ligt aan de instanties zelf
pi_202033415
Ik gok druivensap met witte azijn
Het ligt aan de instanties zelf
  donderdag 4 november 2021 @ 20:48:57 #64
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202034028
Interessant, die Franse azijnmakerij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202034454
Dus wel gemaakt uit wijn, maar aangelengd met water.

Misschien zou ik eens moeten koken met zo'n luxere wijnazijn ipv de supermarktversie. Ik ben benieuwd of je in een volledig recept ook een significant verschil proeft.
gr gr
  donderdag 4 november 2021 @ 21:04:50 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202034476
50% water. :X
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 november 2021 @ 09:11:32 #67
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
  maandag 8 november 2021 @ 10:30:46 #68
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202083429
Banketbakkersroom uit een pakje is bijna net zo vies als creme brulee van poeder

Walgelijk :r
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 8 november 2021 @ 11:49:49 #69
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_202084488
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2021 21:04 schreef golfer het volgende:
50% water. :X
Dat is echt nodig, anders is de azijn veel te zuur. Maak zelf maar eens azijn, die moet je echt aanlengen.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 november 2021 @ 11:51:17 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202084508
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 11:49 schreef Bramito het volgende:

Dat is echt nodig, anders is de azijn veel te zuur. Maak zelf maar eens azijn, die moet je echt aanlengen.
Als je dus azijn maakt zoals die Fransman dat van goede wijn deed, dus niet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 november 2021 @ 11:54:16 #71
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_202084528
Ik maak azijn van goede wijn, en die is toch echt te zuur. Ik ben natuurlijk geen expert. Als je ‘m een jaar laat staan wordt de azijn wel beter.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 november 2021 @ 12:19:29 #72
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202084880
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 11:51 schreef golfer het volgende:

[..]
Als je dus azijn maakt zoals die Fransman dat van goede wijn deed, dus niet.
Maak zelf eens azijn, dan kan je dat goed beoordelen. Alcohol wordt door de bacterien omgezet in Azijnzuur, als dat proces goed loopt wordt het erg zuur. Heeft niets met goede of goedkope wijn te maken maar dat alcohol omgezet wordt in Azijnzuur. Als je je azijn nu een paar jaar rijpt, dan verdwijnt een deel van het azijnzuur. Je kan ook je wijn inkoken voordat je er Azijn van maakt, dan verdampt een deel van de alcohol.
Is trouwens erg leuk en lekker om te doen. Azijnvaatje (let op dat het keramiek van een loodvrije glazuur is voorzien!!) wijn en een azijnmoeder, met een dicht geweven doek afdekken zodat er geen vliegjes in komen en wachten.
pi_202085296
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 11:54 schreef Bramito het volgende:
Ik maak azijn van goede wijn, en die is toch echt te zuur. Ik ben natuurlijk geen expert. Als je ‘m een jaar laat staan wordt de azijn wel beter.
Ligt aan het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zuurder.
Het ligt aan de instanties zelf
  maandag 8 november 2021 @ 12:55:13 #74
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_202085340
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 12:51 schreef Poefbank het volgende:

[..]
Ligt aan het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zuurder.
Ik verdun tot een procent of 8 want dan doen de bacterien het goed. Daarna is de azijn nog te zuur.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 november 2021 @ 13:02:36 #75
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202085415
Ik moet mijn Azijnvaatjes weer eens uit de kelder halen, geen jaren azijn gemaakt.
pi_202085418
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 12:55 schreef Bramito het volgende:

[..]
Ik verdun tot een procent of 8 want dan doen de bacterien het goed. Daarna is de azijn nog te zuur.
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
Het ligt aan de instanties zelf
  maandag 8 november 2021 @ 13:12:59 #77
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202085554
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Poefbank het volgende:

[..]
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
Wat meet je dan, Alcohol? Ik heb er eentje voor suikergehalte voor het maken van ijs.
  maandag 8 november 2021 @ 14:04:27 #78
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_202086167
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Poefbank het volgende:

[..]
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
Geen idee. Zo’n refractometer is leuk, maar dan heb ik weer wat in de kast. :D
Voor de goede orde: Ik bedoel dat ik de alcohol tot 8% verdun en dan azijn maak. Daarna verdun ik die azijn weer want nog te zuur.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 november 2021 @ 14:28:43 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202086440
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik moet mijn Azijnvaatjes weer eens uit de kelder halen, geen jaren azijn gemaakt.
#inkopper

Je bent al zuur genoeg van jezelf. :+

#inkopper
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 november 2021 @ 15:08:08 #80
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202086829
quote:
81s.gif Op maandag 8 november 2021 14:28 schreef golfer het volgende:

[..]
#inkopper

Je bent al zuur genoeg van jezelf. :+

#inkopper
Ach gus, Amsterdamse humor, in plaats van mij tegen het been te zeiken, doe het in een fles, dan heb je Wij-Azijn
  maandag 8 november 2021 @ 15:25:37 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202087056
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 15:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Ach gus, Amsterdamse humor, in plaats van mij tegen het been te zeiken, doe het in een fles, dan heb je Wij-Azijn
Hilarisch. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202091907
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 13:12 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Wat meet je dan, Alcohol? Ik heb er eentje voor suikergehalte voor het maken van ijs.
Ja idd, je hebt ze voor suikergehalte waarmee je dus uiteindelijk het alcoholpercentage kan voorspellen. Je hebt ook refractometers waarmee je alcoholpercentage kan meten en zo uiteindelijk percentage azijnzuur kan voorspellen.
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 14:04 schreef Bramito het volgende:

[..]
Geen idee. Zo’n refractometer is leuk, maar dan heb ik weer wat in de kast. :D
Voor de goede orde: Ik bedoel dat ik de alcohol tot 8% verdun en dan azijn maak. Daarna verdun ik die azijn weer want nog te zuur.
Ik snap het. Het is mij nu een paar keer mislukt om azijn te maken van een fles goedkope wijn van de Aldi. Ook verdund tot 9% alc. Wilde fermentatie is dan weer geen probleem.. :{
Het ligt aan de instanties zelf
  woensdag 10 november 2021 @ 20:24:05 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202116980
Morgen:

Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de Keuringsdienst op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Een verhaal over Hollandse kaas met een Hollandse korst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202129517
quote:
3s.gif Op woensdag 10 november 2021 20:24 schreef golfer het volgende:
Morgen:

Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de Keuringsdienst op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Een verhaal over Hollandse kaas met een Hollandse korst.
Bij de plakken kaas die ik heb zit die korst niet eens meer aan.
  Trouwste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 20:23:01 #85
7889 tong80
Spleenheup
pi_202131881
Ben benieuwd.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_202131938
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat. :r
Wegsnijden die rand
  Trouwste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 20:53:56 #87
7889 tong80
Spleenheup
pi_202132512
Er zit dus gewoon houtlijm om de kaas.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_202133008
Maar kun je het nu eten?
  Trouwste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 21:43:30 #89
7889 tong80
Spleenheup
pi_202133282
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 21:23 schreef Kickinalfa het volgende:
Maar kun je het nu eten?
Nee, wordt afgeraden.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 12 november 2021 @ 08:47:03 #90
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202137373
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 20:26 schreef Emmerdeur het volgende:
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat. :r
Wegsnijden die rand
Ah, die Fabriek in Zutphen?
pi_202138891
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 08:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ah, die Fabriek in Zutphen?
:Y
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 10:48:44 #92
414785 sirdanilot
pi_202139012
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 20:26 schreef Emmerdeur het volgende:
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat. :r
Wegsnijden die rand
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 10:52:35 #93
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202139056
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 10:38 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
:Y
Fietste daar altijd langs als ik naar "de stad" ging,
pi_202140546
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 10:48 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
_O- _O- _O-
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 10:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Fietste daar altijd langs als ik naar "de stad" ging,
Same here “vroeger” :9
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 12:44:24 #95
414785 sirdanilot
pi_202140645
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 12:35 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
_O- _O- _O-
[..]
Same here “vroeger” :9
Sterker nog wij hadden bij ons vroeger in de kerk een man, en die vroeg altijd specifiek naar kaaskorsten. Vrat die altijd op.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Trouwste user 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 12:57:07 #96
7889 tong80
Spleenheup
pi_202140789
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 10:48 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
Ik kauwde er op en kreeg het nooit weggeslikt.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 13:06:25 #97
414785 sirdanilot
pi_202140966
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 12:57 schreef tong80 het volgende:

[..]
Ik kauwde er op en kreeg het nooit weggeslikt.

:T
Heerlijk, soort kauwgom.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Tettenkoning vrijdag 12 november 2021 @ 13:21:43 #98
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_202141174
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 12:44 schreef sirdanilot het volgende:
Sterker nog wij hadden bij ons vroeger in de kerk een man, en die vroeg altijd specifiek naar kaaskorsten. Vrat die altijd op.
Lekker houtlijm kluiven :')
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_202143506
zelfde verhaal altijd in NL. alles draait om winstmaximalisatie, en er is niet eens een nederlands alternatief voor kaas zonder plastic korst. :{
Was vandaag bij de lokale bakker en ik moest aan KvW denken. Ik had een stokbrood vast en vroeg aan de medewerker of ze iets kon vertellen over wat er in zat, hoe het deeg is gerijst enz. Ze vroeg me waarom en ik zei dat ik een degelijk stokbrood zocht omdat stokbroden in de supermarkt heel klef en niet luchtig zijn.

Zegt ze: deze zijn niet Franse stijl. Maar ze durven er wel godverredomme 2 keer zoveel voor te vragen voor hetzelfde inferieure product. Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee ;(
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:01:52 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144190
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee ;(
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediėnten precies gemaakt zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')