Ik maak mij er niet druk over, het is vooral vermaak. Hoe simpel mensen zijn. Zijn dezelfde die dat absurde goedje van die viezerik Giel kopen of de biostabielquote:Op vrijdag 29 oktober 2021 12:17 schreef djkoelkast het volgende:
Nou is ook niet helemaal waar, want ook al werkt het niet (of nauwelijks) maar je voelt je er goed bij dan heb je een placebo-effect. En dan werkt het op dat moment voor jou toch. Ik zou me er vooral niet te druk om maken.
quote:Op donderdag 28 oktober 2021 13:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind skyr een beetje smaken naar sperma
Niet dat ik daar vies van ben maar niet iets wat ik wil als ontbijt
Precilla Queen of the Desert nooit gezien?quote:Op donderdag 28 oktober 2021 22:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Om je vagina te trainen.
Hoe dan? Kan ie dan kunstjes doen?
Ach, in een tijd dat zelfs de Slovenen al Balsamico beginnen te maken zal de term "wijnazijn" al helemaal niet beschermd zijn en al zeker de lading niet dekken ...quote:Op donderdag 4 november 2021 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet
“Azijn is het noodlot van alcohol”quote:Op donderdag 4 november 2021 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet
Dat is echt nodig, anders is de azijn veel te zuur. Maak zelf maar eens azijn, die moet je echt aanlengen.quote:
Als je dus azijn maakt zoals die Fransman dat van goede wijn deed, dus niet.quote:Op maandag 8 november 2021 11:49 schreef Bramito het volgende:
Dat is echt nodig, anders is de azijn veel te zuur. Maak zelf maar eens azijn, die moet je echt aanlengen.
Maak zelf eens azijn, dan kan je dat goed beoordelen. Alcohol wordt door de bacterien omgezet in Azijnzuur, als dat proces goed loopt wordt het erg zuur. Heeft niets met goede of goedkope wijn te maken maar dat alcohol omgezet wordt in Azijnzuur. Als je je azijn nu een paar jaar rijpt, dan verdwijnt een deel van het azijnzuur. Je kan ook je wijn inkoken voordat je er Azijn van maakt, dan verdampt een deel van de alcohol.quote:Op maandag 8 november 2021 11:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je dus azijn maakt zoals die Fransman dat van goede wijn deed, dus niet.
Ligt aan het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zuurder.quote:Op maandag 8 november 2021 11:54 schreef Bramito het volgende:
Ik maak azijn van goede wijn, en die is toch echt te zuur. Ik ben natuurlijk geen expert. Als je ‘m een jaar laat staan wordt de azijn wel beter.
Ik verdun tot een procent of 8 want dan doen de bacterien het goed. Daarna is de azijn nog te zuur.quote:Op maandag 8 november 2021 12:51 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Ligt aan het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zuurder.
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.quote:Op maandag 8 november 2021 12:55 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik verdun tot een procent of 8 want dan doen de bacterien het goed. Daarna is de azijn nog te zuur.
Wat meet je dan, Alcohol? Ik heb er eentje voor suikergehalte voor het maken van ijs.quote:Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
Geen idee. Zo’n refractometer is leuk, maar dan heb ik weer wat in de kast.quote:Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
#inkopperquote:Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik moet mijn Azijnvaatjes weer eens uit de kelder halen, geen jaren azijn gemaakt.
Ach gus, Amsterdamse humor, in plaats van mij tegen het been te zeiken, doe het in een fles, dan heb je Wij-Azijnquote:Op maandag 8 november 2021 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
#inkopper
Je bent al zuur genoeg van jezelf.
#inkopper
Hilarisch.quote:Op maandag 8 november 2021 15:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ach gus, Amsterdamse humor, in plaats van mij tegen het been te zeiken, doe het in een fles, dan heb je Wij-Azijn
Ja idd, je hebt ze voor suikergehalte waarmee je dus uiteindelijk het alcoholpercentage kan voorspellen. Je hebt ook refractometers waarmee je alcoholpercentage kan meten en zo uiteindelijk percentage azijnzuur kan voorspellen.quote:Op maandag 8 november 2021 13:12 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat meet je dan, Alcohol? Ik heb er eentje voor suikergehalte voor het maken van ijs.
Ik snap het. Het is mij nu een paar keer mislukt om azijn te maken van een fles goedkope wijn van de Aldi. Ook verdund tot 9% alc. Wilde fermentatie is dan weer geen probleem..quote:Op maandag 8 november 2021 14:04 schreef Bramito het volgende:
[..]
Geen idee. Zo’n refractometer is leuk, maar dan heb ik weer wat in de kast.
Voor de goede orde: Ik bedoel dat ik de alcohol tot 8% verdun en dan azijn maak. Daarna verdun ik die azijn weer want nog te zuur.
Bij de plakken kaas die ik heb zit die korst niet eens meer aan.quote:Op woensdag 10 november 2021 20:24 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de Keuringsdienst op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Een verhaal over Hollandse kaas met een Hollandse korst.
Nee, wordt afgeraden.quote:
Ah, die Fabriek in Zutphen?quote:Op donderdag 11 november 2021 20:26 schreef Emmerdeur het volgende:
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat.
Wegsnijden die rand
quote:Op vrijdag 12 november 2021 08:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ah, die Fabriek in Zutphen?
Oh echt? Ik vrat dat altijd opquote:Op donderdag 11 november 2021 20:26 schreef Emmerdeur het volgende:
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat.
Wegsnijden die rand
quote:Op vrijdag 12 november 2021 10:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
Same here “vroeger”quote:Op vrijdag 12 november 2021 10:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Fietste daar altijd langs als ik naar "de stad" ging,
Sterker nog wij hadden bij ons vroeger in de kerk een man, en die vroeg altijd specifiek naar kaaskorsten. Vrat die altijd op.quote:
Ik kauwde er op en kreeg het nooit weggeslikt.quote:Op vrijdag 12 november 2021 10:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
Heerlijk, soort kauwgom.quote:Op vrijdag 12 november 2021 12:57 schreef tong80 het volgende:
[..]
Ik kauwde er op en kreeg het nooit weggeslikt.
Lekker houtlijm kluivenquote:Op vrijdag 12 november 2021 12:44 schreef sirdanilot het volgende:
Sterker nog wij hadden bij ons vroeger in de kerk een man, en die vroeg altijd specifiek naar kaaskorsten. Vrat die altijd op.
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediėnten precies gemaakt zijn?quote:Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |