abonnement Unibet Coolblue
pi_201801926


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
pi_201802162
Dat van de bakkers is al jaren zo, je bent ook wel gek als je vers afgebakken brood bij de bakker koopt terwijl het zelfde bij de supermarkt de helft kost.

Er zijn overigens nog wel een klein handje vol echte bakkers in nederland waar je echt 100% zelf gemaakt brood kan kopen.

In Utrecht heb je Bond en Smolders (ook gebak en taart) en in regio Haarlem heb je Bakkerij Mama. (Ook al eens langs geweest in de KVW een paar jaar terug) En voor beide geldt wel dat om 10:00 bijna alles uitverkocht is.

Ieder geval de moeite waard om eens langs te gaan als je in de buurt bent.
  maandag 18 oktober 2021 @ 12:09:50 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201805166
a.s. Donderdag:

De potten met verschillende merken skyr nemen toe in de zuivelschappen. Op IJsland eten ze dit al eeuwen - het verhaal gaat dat de Vikingen skyr vanuit Noorwegen meebrachten naar IJsland - en nu verovert het eiwitrijke krachtvoer ook langzaam Europa. De producenten reppen allemaal van een duizend jaar oud recept, maar op de ene pot staat dat het yoghurt is en het andere etiket beweert dat het kwark is.

Wat alle potten wel gemeen hebben: skyr zit vol eiwitten en is daardoor populair bij sportschoolbezoekers. De Keuringsdienst van waarde duikt in het geheim van skyr en leert alles over gepasteuriseerde, afgeroomde melk in combinatie met levende bacterieculturen. Maar wat maakt skyr nu echt skyr? Er volgt een zoektocht naar het originele, oeroude recept.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 10:51:54 #4
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_201815367
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 23:40 schreef 111210 het volgende:
Dat van de bakkers is al jaren zo, je bent ook wel gek als je vers afgebakken brood bij de bakker koopt terwijl het zelfde bij de supermarkt de helft kost.

Er zijn overigens nog wel een klein handje vol echte bakkers in nederland waar je echt 100% zelf gemaakt brood kan kopen.

In Utrecht heb je Bond en Smolders (ook gebak en taart) en in regio Haarlem heb je Bakkerij Mama. (Ook al eens langs geweest in de KVW een paar jaar terug) En voor beide geldt wel dat om 10:00 bijna alles uitverkocht is.

Ieder geval de moeite waard om eens langs te gaan als je in de buurt bent.
Ik weet nog dat onze bakker in Ommen stopte met echt zelf bakken en het meer in een automatische machine ging doen. Wij kochten altijd kniptarwe en lieten het iets extra doorbakken waardoor er een heerlijk knapperige korst aan zat, ook het brood zelf was geweldig, vergeleken bij dat brood is het huidige supermarkt brood een soort kauwgom... helaas is dat tegenwoordig vrijwel het enige dat je kunt krijgen...

Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 11:45:18 #5
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_201816042
quote:
88s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 10:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel :D
Bijna dé reden dat ik mijn brood haal bij de echte warme bakker. Wereld van verschil en zo veel lekkerder dan het fabrieksbrood. En niet alleen het korstje is lekkerder ;)
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 12:59:17 #6
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201816999
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201817069
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Ha :D dat doe ik ook altijd. Vanmiddag toevallig weer een doos ophalen bij het pakketpunt.

Zelf bakken (met een goede broodbakmachine) blijft het lekkerst maar dat brood van Menno is een goede 2e.
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:17:55 #8
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201817211
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:03 schreef Tjoent het volgende:

[..]
Ha :D dat doe ik ook altijd. Vanmiddag toevallig weer een doos ophalen bij het pakketpunt.

Zelf bakken (met een goede broodbakmachine) blijft het lekkerst maar dat brood van Menno is een goede 2e.
Een broodbakmachine zit een teflonlaag in, dus die gebruik ik sowieso niet. Als ik zelf brood maak maal ik ook zelf de (altijd biologische) granen. Maar zelf brood bakken heeft ook wel nadelen soms, dus ik doe het niet zo heel vaak.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201817363
quote:
88s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 10:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik weet nog dat onze bakker in Ommen stopte met echt zelf bakken en het meer in een automatische machine ging doen. Wij kochten altijd kniptarwe en lieten het iets extra doorbakken waardoor er een heerlijk knapperige korst aan zat, ook het brood zelf was geweldig, vergeleken bij dat brood is het huidige supermarkt brood een soort kauwgom... helaas is dat tegenwoordig vrijwel het enige dat je kunt krijgen...

Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel :D
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat O+ Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:39:14 #10
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_201817366
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:38 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat O+ Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
;(

rare kinderen trouwens...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_201817371
quote:
88s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:39 schreef Bosbeetle het volgende:
;(

rare kinderen trouwens...
Ook dat -O- Ik had als bakker de ouders aangeraden de korsten er dan maar af te snijden 8)7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:51:25 #12
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201817435
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:38 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat O+ Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
Ik zou zeggen Fuck You bakker en zonder wat te kopen weggaan
pi_201817652
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Blijft het brood vanmenno.nl goed als je het in de diepvries hebt gedaan? Ik woon er zelf niet in de buurt dus zou het moeten laten verzenden, dan koop ik liever iets meer en dan in de diepvries. (Brood wat bij mij in de buurt verkrijgbaar is vind ik gewoon niet lekker.)
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 14:20:24 #14
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201817676
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 14:17 schreef koffiekoekjes het volgende:

[..]
Blijft het brood vanmenno.nl goed als je het in de diepvries hebt gedaan? Ik woon er zelf niet in de buurt dus zou het moeten laten verzenden, dan koop ik liever iets meer en dan in de diepvries. (Brood wat bij mij in de buurt verkrijgbaar is vind ik gewoon niet lekker.)
Zeker, ik vries het in zodra het binnenkomt. Afbakken 30 minuten op 160 graden (bevroren). Blijft wel een paar maanden goed zonder uit te drogen, in de verpakking waarin het wordt geleverd.
Je kunt het ook 10 dagen in de koelkast bewaren (dan bak je 20 minuten op 180 graden).
Eenmaal gebakken, gekoeld en gesneden kun je het gewoon weer invriezen, ik doe dat in van die plastic bakken met deksels die je kunt dichtklappen. Dat doe ik steeds met 1 brood per keer. Ik bestel een stuk of 8-10 broden per keer (en de stokbroodjes zijn ook echt een aanrader).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201817728
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 14:20 schreef djkoelkast het volgende:

[..]
Zeker, ik vries het in zodra het binnenkomt. Afbakken 30 minuten op 160 graden (bevroren). Blijft wel een paar maanden goed zonder uit te drogen, in de verpakking waarin het wordt geleverd.
Je kunt het ook 10 dagen in de koelkast bewaren (dan bak je 20 minuten op 180 graden).
Eenmaal gebakken, gekoeld en gesneden kun je het gewoon weer invriezen, ik doe dat in van die plastic bakken met deksels die je kunt dichtklappen. Dat doe ik steeds met 1 brood per keer. Ik bestel een stuk of 8-10 broden per keer (en de stokbroodjes zijn ook echt een aanrader).
Bedankt voor de tip, ik ga het proberen! :)
pi_201819093
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 11:45 schreef Black-Hole het volgende:

[..]
Bijna dé reden dat ik mijn brood haal bij de echte warme bakker. Wereld van verschil en zo veel lekkerder dan het fabrieksbrood. En niet alleen het korstje is lekkerder ;)
Maar goe weet je of jou bakker een bakker is of een “afbakker” want dan is hrt niet heel veel anders dan supermarkt brood
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 16:29:58 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201819247
Ik bak al jaren zelf mijn eigen maisbrood met meel van de molen verderop. Gewoon ouderwets kneden en laten rijsen (x3) en in de oven bakken. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 16:54:28 #18
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_201819449
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 16:16 schreef 111210 het volgende:

[..]
Maar goe weet je of jou bakker een bakker is of een “afbakker” want dan is hrt niet heel veel anders dan supermarkt brood
Goede vraag, het is een kleine lokale bakker met een aantal vestigingen. Ze hebben reguliere broden en steenoven / desem broden. De reguliere broden worden niet afgebakken in de winkel en elke dag vers geleverd vanuit de centrale bakkerij. Steenoven broden worden wel in de winkel afgebakken en kan je ook bevroren krijgen om thuis af te bakken.

Maar zelfs als dit dan een 'afbakker' is, het verschil tussen dit brood van deze bakker en de supermarkt is echt gigantisch. Zowel qua smaak, structuur en korst.
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 19:28:16 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201820996
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Ook dat -O- Ik had als bakker de ouders aangeraden de korsten er dan maar af te snijden 8)7
Kauwen is hartstikke goed voor je kaakspieren en die kinderen hebben toch tanden? Flikker toch op man :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 19:29:46 #20
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201821023
quote:
3s.gif Op maandag 18 oktober 2021 12:09 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:

De potten met verschillende merken skyr nemen toe in de zuivelschappen. Op IJsland eten ze dit al eeuwen - het verhaal gaat dat de Vikingen skyr vanuit Noorwegen meebrachten naar IJsland - en nu verovert het eiwitrijke krachtvoer ook langzaam Europa. De producenten reppen allemaal van een duizend jaar oud recept, maar op de ene pot staat dat het yoghurt is en het andere etiket beweert dat het kwark is.

Wat alle potten wel gemeen hebben: skyr zit vol eiwitten en is daardoor populair bij sportschoolbezoekers. De Keuringsdienst van waarde duikt in het geheim van skyr en leert alles over gepasteuriseerde, afgeroomde melk in combinatie met levende bacterieculturen. Maar wat maakt skyr nu echt skyr? Er volgt een zoektocht naar het originele, oeroude recept.
Skyr :9
Lekkere stroeve bek ervan, jum
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_201821951
En... hoe spreken we het uit, Skyr?
Skuur
Skir
Skur
Skijr
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:25:35 #22
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201822048
Skyr is gewoon een magere zachte kaas. Wrongel zeg maar
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:45:47 #23
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_201822484
quote:
80s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 20:20 schreef Blues het volgende:
En... hoe spreken we het uit, Skyr?
Skuur
Skir
Skur
Skijr
Skeer :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_201822759
Bedankt voor de tip van afbakbrood van “vanmenno”. Het water loopt me al in de mond.

Lekker vers afgebakken desembrood en een kom heerlijke zelfgemaakte soep er bij.
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 22:13:27 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201824458
Skyr (uitspraak: skuur, maar verNederlands wordt het skir) is meer een soort hangop.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 20 oktober 2021 @ 09:47:44 #26
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_201828387
quote:
3s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 22:13 schreef golfer het volgende:
Skyr (uitspraak: skuur, maar verNederlands wordt het skir) is meer een soort hangop.
Hangop is wel echt lekker... Maar het lekkerste wat ik in die categorie heb gegeten was een soort yak yoghurt in Nepal, die werd gemaakt in stenen potjes en die was zo ontzettend lekker :9 Juju Dhau heb het ook gegeten in bakthapur trouwens http://euroasiatreks.com/blog/popular-foods-nepal/

quote:
Juju Dhau was originated from Bhaktapur, Nepal. It is a sweetened custard like yogurt.It is one of the vital part of the festivities of Nepal. In Newari dialect, Juju Dhau signifies ” King of Yogurt”. Dairy from the Ox is usually used to make Juju Dhau. It is used with a believe that it gives the yogurt wealtheir taste and surface.

The Juju dhau is served in regular red mud pot,has shown in the picture. The mud pots are premable, therefore the fluid from the yogurt gradually vanishes. Therefore, a scrumptious, thick, smooth and velvety yogurt is left behind.

A trip to Bhakatpur, is incomplete without tasting one of these!
Het is eigenlijk een soort hangop waar de theedoek is vervangen voor een vrij poreus stenen potje.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 20 oktober 2021 @ 10:00:44 #27
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201828527
quote:
3s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 22:13 schreef golfer het volgende:
Skyr (uitspraak: skuur, maar verNederlands wordt het skir) is meer een soort hangop.
Het wordt gemaakt van afgeroomde melk (die over bleef na het afromen voor het maken van boter) met stremsel en verschillende bacterieculturen waarvan sommige ook bij het maken van yoghurt een rol spelen. Het stremsel zorgt voor het uitvlokken van het eiwit, waarna de wrongel en de wei gescheiden wordt. Kortom, het is levensmiddeltechnisch gezien een heel jonge kaas.
traditioneel werd er vroeger ook nog een andere methode gebruikt, ipv het toevoegen van een deel oude Skyr, auto-gecoaguleerde skyr, naast die met het toevoegen van stremsel (gaat sneller) wat gecoaguleerde skyr is.
Arla gebruik stremsel voor de productie (geen wonder voor een groot industrieel concern, niets mis mee ook trouwens), waarmee het sneller geproduceerd wordt en levensmiddel technisch gezien een heel jonge kaas is.

[ Bericht 7% gewijzigd door Jan_Onderwater op 20-10-2021 10:21:25 ]
  woensdag 20 oktober 2021 @ 11:45:45 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201829631
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 20 oktober 2021 @ 15:52:14 #29
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201832723
Paul Hollywood in IJsland probeert Skyr en Myrsa (de Wei), Skyrcake en Skyramicu
  donderdag 21 oktober 2021 @ 20:47:22 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201851324
Die Nederlandse fabrikant lult uit zijn nek met het toevoegen van eiwitpoeders aan yoghury en kwark. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 21 oktober 2021 @ 21:02:44 #31
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201851650
Dus toch een soort hangop zoals die IJslandse boer het maakte.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 21 oktober 2021 @ 21:03:57 #32
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201851679
quote:
1s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 20:47 schreef golfer het volgende:
Die Nederlandse fabrikant lult uit zijn nek met het toevoegen van eiwitpoeders aan yoghury en kwark. :{w
Heb echt wel eens op de ingredientenlijst van Kwark dingen als Melkpoeder zien staan.
  donderdag 21 oktober 2021 @ 21:04:48 #33
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201851693
quote:
1s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 21:02 schreef golfer het volgende:
Dus toch een soort hangop zoals die IJslandse boer het maakte.
Waarom denk je dat het Kaasdoek heet?
:P
  woensdag 27 oktober 2021 @ 22:43:32 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201926262
Morgen:

Aan de grootte en de hoeveelheid edelstenen die edelmannen bij zich droegen kon men vroeger zien hoe belangrijk ze waren. Inmiddels is de handel in edelstenen een wereldwijde business waar miljarden euro's in omgaan.

De winkels en webshops liggen vol met kristallen, die tegenwoordig voor iedereen betaalbaar zijn. Iedere steen heeft z’n eigen superkracht en blijkt nog helend ook. De voorbeelden hiervan zijn talrijk: kristallen die helpen om beter te slapen, de straling van een mobiel tegengaan of de huid gezonder maken. De advertentieteksten staan vol met termen als ontladen, opladen, trillingen, energie en balans. De Keuringsdienst Van Waarde duikt in de wereld van vibrerende edelstenen en gaat op zoek naar de herkomst van deze kristallen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 28 oktober 2021 @ 13:23:50 #35
414785 sirdanilot
pi_201930645
Ik vind skyr een beetje smaken naar sperma :r

Niet dat ik daar vies van ben maar niet iets wat ik wil als ontbijt ;)

Oh en qua brood, Nederlands brood is nu eenmaal niet zo goed. Ze stoppen er altijd broodverbeteraar in. Weet je waar ze dat van maken? Van haar van chinezen. Ja serieus. En ook wel van de vacht van dooie dieren (slachtafval dus) etc. alles waar keratine in zit kan je het van maken.

In Ierland is het nog veel droeviger gesteld ; er zijn vrijwel geen zelfstandige bakkers meer in dit land. In mijn buurt zitten er twee bakkers maari k woon echt bijna midden in het centrum van de hoofdstad. En die bakkers zijn dan voornamelijk gericht op cakes, bruidstaarten etc. De bakkers die je nog vindt zijn vaak Turkse bakkers en dergelijke.

Vrijwel iedereen eet hier gewoon fabrieksbrood, Brennan's heet dat. Gewoon smakeloos witbrood of 'bruin' waar wit in zit. Van een broodbakmachine heeft geen enkele Ier ooit gehoord. Enige brood dat ze thuis maken is soda bread, en dat is meer een soort cake dan echt brood zegmaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 28 oktober 2021 @ 14:49:36 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201931489
De wappiezusjes Van Lexmond komen vanavond ook nog aan bod in de KvW.
https://www.mediacourant.(...)ling-over-nepstenen/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 28 oktober 2021 @ 20:29:50 #37
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_201935322
quote:
11s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 14:49 schreef golfer het volgende:
De wappiezusjes Van Lexmond komen vanavond ook nog aan bod in de KvW.
https://www.mediacourant.(...)ling-over-nepstenen/
Ik zag er net langs :') wat een gezever, ik ga wel even Hitlers Henchman kijken :')
pi_201935413
:D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  donderdag 28 oktober 2021 @ 20:47:22 #39
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_201935566
Man, man, man…wat een volksverlakkerij.
pi_201935586
Uit China dus echt
Het ligt aan de instanties zelf
pi_201935587
Goddomme _O-
pi_201935633
Stenen in je yoni proppen. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_201936181
quote:
1s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 21:02 schreef golfer het volgende:
Dus toch een soort hangop zoals die IJslandse boer het maakte.
Heb de aflevering niet gezien maar Skyr smaakt als hanghop.
  donderdag 28 oktober 2021 @ 22:47:39 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201937091
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 20:51 schreef superniger het volgende:
Stenen in je yoni proppen. :')
Om je vagina te trainen.
Hoe dan? Kan ie dan kunstjes doen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_201938673
quote:
11s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 14:49 schreef golfer het volgende:
De wappiezusjes Van Lexmond komen vanavond ook nog aan bod in de KvW.
https://www.mediacourant.(...)ling-over-nepstenen/
Programma probeert te scoren met De Lexmondjes maar iedereen is terugbetaald.

De korte samenvatting van de reactie bij Boulevard afgelopen woensdag.
pi_201938696
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 22:47 schreef golfer het volgende:

[..]
Om je vagina te trainen.
Hoe dan? Kan ie dan kunstjes doen?
Bekkenbodemspier trainen. Echt kunstjes ga je er niet van doen.
pi_201939311
Als je in onzin als "trillende steentjes" gelooft dan ben je echt rijp voor het gesticht. Ik snap dat je stenen (of specifiek edelstenen) mooi kunt vinden, maar dat is dan ook alle waarde die zo'n steen heeft in deze context. Al het andere is simpelweg verzonnen geklets, puur in het leven geroepen om naïeve mensen zoveel mogelijk geld uit de zakken te kloppen.

Update: post iets specifieker gemaakt, stenen hebben in een andere context andere waardes.

[ Bericht 8% gewijzigd door GereDathan op 29-10-2021 11:44:28 ]
  Moderator vrijdag 29 oktober 2021 @ 11:16:26 #48
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201940134
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 10:01 schreef GereDathan het volgende:
Als je in onzin als "trillende steentjes" gelooft dan ben je echt rijp voor het gesticht. Ik snap dat je stenen (of specifiek edelstenen) mooi kunt vinden, maar dat is dan ook alle waarde die zo'n steen heeft. Al het andere is simpelweg verzonnen geklets, puur in het leven geroepen om naïeve mensen zoveel mogelijk geld uit de zakken te kloppen.
Als stenen niet zouden trillen dan zouden we ook kwarts niet zo massaal in allerlei apparaten steken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201940340
Als je een kwartskristal onder elektrische spanning zet, gaat het kristal trillen. erg handig in electronica daar het op een vaste frequentie trilt.

zie https://www.geologievanne(...)eschrijvingen/kwarts

[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2021 11:38:29 (aanvulling info) ]
pi_201940421
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 11:16 schreef djkoelkast het volgende:

[..]
Als stenen niet zouden trillen dan zouden we ook kwarts niet zo massaal in allerlei apparaten steken.
Kwarts trilt niet uit zichzelf. Ik heb mijn post aangepast om te verduidelijken dat in de context van het programma het enige nut van de stenen is dat deze mooi kunnen zijn.

Ik zal overigens de laatste zijn die beweerd dat steen (in diverse vormen) een bepaalde bijdrage levert aan ons leven. Kwarts is 1 van de bouwstenen van onze technologische ontwikkeling en zonder bakstenen zouden onze huizen er net even wat anders uitzien bijvoorbeeld.

Stenen die uit zichzelf trillen en daar bepaalde helende krachten aan toeschrijven is krankzinnig.

[ Bericht 12% gewijzigd door GereDathan op 29-10-2021 11:45:41 ]
  Moderator vrijdag 29 oktober 2021 @ 12:17:37 #51
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201940772
Nou is ook niet helemaal waar, want ook al werkt het niet (of nauwelijks) maar je voelt je er goed bij dan heb je een placebo-effect. En dan werkt het op dat moment voor jou toch. Ik zou me er vooral niet te druk om maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201941227
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:17 schreef djkoelkast het volgende:
Nou is ook niet helemaal waar, want ook al werkt het niet (of nauwelijks) maar je voelt je er goed bij dan heb je een placebo-effect. En dan werkt het op dat moment voor jou toch. Ik zou me er vooral niet te druk om maken.
Ik maak mij er niet druk over, het is vooral vermaak. Hoe simpel mensen zijn. Zijn dezelfde die dat absurde goedje van die viezerik Giel kopen of de biostabiel :') _O-

Overigens zouden we ons er eigenlijk wel druk om moeten maken. Dit soort achterlijkheid is de basis voor bijvoorbeeld antivax-idioten.
pi_201941242
Weer ff bij gekeken, mooie afleveringen. Dat Skyr is ook vrij nutteloos qua eiwitten.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 29 oktober 2021 @ 14:52:37 #54
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201942413
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 13:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind skyr een beetje smaken naar sperma :r

Niet dat ik daar vies van ben maar niet iets wat ik wil als ontbijt ;)

_O- _O-
  vrijdag 29 oktober 2021 @ 14:55:54 #55
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201942451
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 22:47 schreef golfer het volgende:

[..]
Om je vagina te trainen.
Hoe dan? Kan ie dan kunstjes doen?
Precilla Queen of the Desert nooit gezien?
pi_201990215
Die dame van de stenenshop was wel het stereo type wazige hippie
  dinsdag 2 november 2021 @ 17:41:10 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202000987
Donderdag:

Het heeft een intens zuur karakter, maar salades knappen er toch van op: wijnazijn. Soms is 'ie rood, soms wit. Maar wat voor rood of wit? Een brandende vraag, maar de etiketten brengen je niet veel verder. Daarom gaat de Keuringsdienst zelf op pad. Op zoek naar wijnazijnwijn. En doet daarbij een ontdekking die je mondhoeken doen samentrekken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202004220
Zou wel grappig zijn als het dezelfde azijn is maar met verschillende kleurstoffen er door.
pi_202025335
Ben echt zeer benieuwd, zeker idd als dat het zou zijn..gewoon verschillende kleurstoffen
India, ga er na toe!
  Moderator donderdag 4 november 2021 @ 11:25:33 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_202025648
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 4 november 2021 @ 17:39:54 #61
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_202030060
quote:
0s.gif Op donderdag 4 november 2021 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet :P
Ach, in een tijd dat zelfs de Slovenen al Balsamico beginnen te maken zal de term "wijnazijn" al helemaal niet beschermd zijn en al zeker de lading niet dekken ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_202033243
quote:
0s.gif Op donderdag 4 november 2021 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor.
Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet :P
“Azijn is het noodlot van alcohol”
Het ligt aan de instanties zelf
pi_202033415
Ik gok druivensap met witte azijn
Het ligt aan de instanties zelf
  donderdag 4 november 2021 @ 20:48:57 #64
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202034028
Interessant, die Franse azijnmakerij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202034454
Dus wel gemaakt uit wijn, maar aangelengd met water.

Misschien zou ik eens moeten koken met zo'n luxere wijnazijn ipv de supermarktversie. Ik ben benieuwd of je in een volledig recept ook een significant verschil proeft.
gr gr
  donderdag 4 november 2021 @ 21:04:50 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202034476
50% water. :X
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 november 2021 @ 09:11:32 #67
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
  maandag 8 november 2021 @ 10:30:46 #68
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202083429
Banketbakkersroom uit een pakje is bijna net zo vies als creme brulee van poeder

Walgelijk :r
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 8 november 2021 @ 11:49:49 #69
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_202084488
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2021 21:04 schreef golfer het volgende:
50% water. :X
Dat is echt nodig, anders is de azijn veel te zuur. Maak zelf maar eens azijn, die moet je echt aanlengen.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 november 2021 @ 11:51:17 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202084508
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 11:49 schreef Bramito het volgende:

Dat is echt nodig, anders is de azijn veel te zuur. Maak zelf maar eens azijn, die moet je echt aanlengen.
Als je dus azijn maakt zoals die Fransman dat van goede wijn deed, dus niet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 november 2021 @ 11:54:16 #71
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_202084528
Ik maak azijn van goede wijn, en die is toch echt te zuur. Ik ben natuurlijk geen expert. Als je ‘m een jaar laat staan wordt de azijn wel beter.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 november 2021 @ 12:19:29 #72
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202084880
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 11:51 schreef golfer het volgende:

[..]
Als je dus azijn maakt zoals die Fransman dat van goede wijn deed, dus niet.
Maak zelf eens azijn, dan kan je dat goed beoordelen. Alcohol wordt door de bacterien omgezet in Azijnzuur, als dat proces goed loopt wordt het erg zuur. Heeft niets met goede of goedkope wijn te maken maar dat alcohol omgezet wordt in Azijnzuur. Als je je azijn nu een paar jaar rijpt, dan verdwijnt een deel van het azijnzuur. Je kan ook je wijn inkoken voordat je er Azijn van maakt, dan verdampt een deel van de alcohol.
Is trouwens erg leuk en lekker om te doen. Azijnvaatje (let op dat het keramiek van een loodvrije glazuur is voorzien!!) wijn en een azijnmoeder, met een dicht geweven doek afdekken zodat er geen vliegjes in komen en wachten.
pi_202085296
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 11:54 schreef Bramito het volgende:
Ik maak azijn van goede wijn, en die is toch echt te zuur. Ik ben natuurlijk geen expert. Als je ‘m een jaar laat staan wordt de azijn wel beter.
Ligt aan het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zuurder.
Het ligt aan de instanties zelf
  maandag 8 november 2021 @ 12:55:13 #74
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_202085340
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 12:51 schreef Poefbank het volgende:

[..]
Ligt aan het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zuurder.
Ik verdun tot een procent of 8 want dan doen de bacterien het goed. Daarna is de azijn nog te zuur.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 november 2021 @ 13:02:36 #75
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202085415
Ik moet mijn Azijnvaatjes weer eens uit de kelder halen, geen jaren azijn gemaakt.
pi_202085418
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 12:55 schreef Bramito het volgende:

[..]
Ik verdun tot een procent of 8 want dan doen de bacterien het goed. Daarna is de azijn nog te zuur.
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
Het ligt aan de instanties zelf
  maandag 8 november 2021 @ 13:12:59 #77
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202085554
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Poefbank het volgende:

[..]
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
Wat meet je dan, Alcohol? Ik heb er eentje voor suikergehalte voor het maken van ijs.
  maandag 8 november 2021 @ 14:04:27 #78
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_202086167
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Poefbank het volgende:

[..]
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc.
Geen idee. Zo’n refractometer is leuk, maar dan heb ik weer wat in de kast. :D
Voor de goede orde: Ik bedoel dat ik de alcohol tot 8% verdun en dan azijn maak. Daarna verdun ik die azijn weer want nog te zuur.
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 november 2021 @ 14:28:43 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202086440
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 13:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik moet mijn Azijnvaatjes weer eens uit de kelder halen, geen jaren azijn gemaakt.
#inkopper

Je bent al zuur genoeg van jezelf. :+

#inkopper
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 november 2021 @ 15:08:08 #80
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202086829
quote:
81s.gif Op maandag 8 november 2021 14:28 schreef golfer het volgende:

[..]
#inkopper

Je bent al zuur genoeg van jezelf. :+

#inkopper
Ach gus, Amsterdamse humor, in plaats van mij tegen het been te zeiken, doe het in een fles, dan heb je Wij-Azijn
  maandag 8 november 2021 @ 15:25:37 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202087056
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 15:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Ach gus, Amsterdamse humor, in plaats van mij tegen het been te zeiken, doe het in een fles, dan heb je Wij-Azijn
Hilarisch. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202091907
quote:
0s.gif Op maandag 8 november 2021 13:12 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Wat meet je dan, Alcohol? Ik heb er eentje voor suikergehalte voor het maken van ijs.
Ja idd, je hebt ze voor suikergehalte waarmee je dus uiteindelijk het alcoholpercentage kan voorspellen. Je hebt ook refractometers waarmee je alcoholpercentage kan meten en zo uiteindelijk percentage azijnzuur kan voorspellen.
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 14:04 schreef Bramito het volgende:

[..]
Geen idee. Zo’n refractometer is leuk, maar dan heb ik weer wat in de kast. :D
Voor de goede orde: Ik bedoel dat ik de alcohol tot 8% verdun en dan azijn maak. Daarna verdun ik die azijn weer want nog te zuur.
Ik snap het. Het is mij nu een paar keer mislukt om azijn te maken van een fles goedkope wijn van de Aldi. Ook verdund tot 9% alc. Wilde fermentatie is dan weer geen probleem.. :{
Het ligt aan de instanties zelf
  woensdag 10 november 2021 @ 20:24:05 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202116980
Morgen:

Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de Keuringsdienst op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Een verhaal over Hollandse kaas met een Hollandse korst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202129517
quote:
3s.gif Op woensdag 10 november 2021 20:24 schreef golfer het volgende:
Morgen:

Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de Keuringsdienst op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Een verhaal over Hollandse kaas met een Hollandse korst.
Bij de plakken kaas die ik heb zit die korst niet eens meer aan.
  Trouwste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 20:23:01 #85
7889 tong80
Spleenheup
pi_202131881
Ben benieuwd.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_202131938
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat. :r
Wegsnijden die rand
  Trouwste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 20:53:56 #87
7889 tong80
Spleenheup
pi_202132512
Er zit dus gewoon houtlijm om de kaas.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_202133008
Maar kun je het nu eten?
  Trouwste user 2022 donderdag 11 november 2021 @ 21:43:30 #89
7889 tong80
Spleenheup
pi_202133282
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 21:23 schreef Kickinalfa het volgende:
Maar kun je het nu eten?
Nee, wordt afgeraden.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 12 november 2021 @ 08:47:03 #90
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202137373
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 20:26 schreef Emmerdeur het volgende:
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat. :r
Wegsnijden die rand
Ah, die Fabriek in Zutphen?
pi_202138891
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 08:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ah, die Fabriek in Zutphen?
:Y
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 10:48:44 #92
414785 sirdanilot
pi_202139012
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 20:26 schreef Emmerdeur het volgende:
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat. :r
Wegsnijden die rand
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 10:52:35 #93
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202139056
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 10:38 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
:Y
Fietste daar altijd langs als ik naar "de stad" ging,
pi_202140546
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 10:48 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
_O- _O- _O-
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 10:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Fietste daar altijd langs als ik naar "de stad" ging,
Same here “vroeger” :9
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 12:44:24 #95
414785 sirdanilot
pi_202140645
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 12:35 schreef Emmerdeur het volgende:

[..]
_O- _O- _O-
[..]
Same here “vroeger” :9
Sterker nog wij hadden bij ons vroeger in de kerk een man, en die vroeg altijd specifiek naar kaaskorsten. Vrat die altijd op.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Trouwste user 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 12:57:07 #96
7889 tong80
Spleenheup
pi_202140789
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 10:48 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Oh echt? Ik vrat dat altijd op
Ik kauwde er op en kreeg het nooit weggeslikt.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 13:06:25 #97
414785 sirdanilot
pi_202140966
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 12:57 schreef tong80 het volgende:

[..]
Ik kauwde er op en kreeg het nooit weggeslikt.

:T
Heerlijk, soort kauwgom.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Tettenkoning vrijdag 12 november 2021 @ 13:21:43 #98
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_202141174
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 12:44 schreef sirdanilot het volgende:
Sterker nog wij hadden bij ons vroeger in de kerk een man, en die vroeg altijd specifiek naar kaaskorsten. Vrat die altijd op.
Lekker houtlijm kluiven :')
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_202143506
zelfde verhaal altijd in NL. alles draait om winstmaximalisatie, en er is niet eens een nederlands alternatief voor kaas zonder plastic korst. :{
Was vandaag bij de lokale bakker en ik moest aan KvW denken. Ik had een stokbrood vast en vroeg aan de medewerker of ze iets kon vertellen over wat er in zat, hoe het deeg is gerijst enz. Ze vroeg me waarom en ik zei dat ik een degelijk stokbrood zocht omdat stokbroden in de supermarkt heel klef en niet luchtig zijn.

Zegt ze: deze zijn niet Franse stijl. Maar ze durven er wel godverredomme 2 keer zoveel voor te vragen voor hetzelfde inferieure product. Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee ;(
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:01:52 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144190
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee ;(
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202144259
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
ingrediënten: zo min mogelijk broodverbeteraars, want dat is niet nodig als je het product gewoon de tijd geeft om te rijpen. Degelijk: heeft de tijd gehad om te rijzen en plaatselijk gemaakt, geen diepvriesbrood en dan afbakken zoals bij de meeste Nederlandse bakkers.

https://www.npo3.nl/keuri(...)6-07-2020/KN_1715180

[ Bericht 10% gewijzigd door dexamfetamine op 12-11-2021 17:13:05 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')