abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 9 maart 2021 @ 20:52:08 #1
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198416232
Welkom in Het Positiviteitstopic!

De insteek van dit topic is positief. Negatieve zaken mogen elders genoemd en bediscussieerd worden. Realistische posts zijn ook welkom, ook al zijn ze niet overwegend positief. We steken onze kop niet in het zand :)

Hierbij een link naar het Dashboard coronavirus van de Rijksoverheid.

Corona locator Nederland met heel veel cijfers: https://www.bddataplan.nl/corona/

Cijfers over vaccinaties vind je op: https://www.coronabeeld.nl

Ben je het niet met een ander eens? Prima, maar dat hoeft niet per se hier gepost te worden. Voer dat gesprek desgewenst via DM of PM.

Iedereen die meepost, bedankt! Het is een fijn topic geworden wat gewaardeerd wordt door meerdere mensen. Samen slepen we elkaar er doorheen!
  dinsdag 9 maart 2021 @ 21:17:26 #2
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198416798
Goedenavond, hier is Oliver weer met zijn dagelijks praatje over het ondergesneeuwde Corona nieuws van dinsdag 9 maart 2021. En dan uiteraard met een positieve inslag, maar altijd realistisch.

Op dinsdag kijk ik altijd naar de weekcijfers van het RIVM. En we hebben allemaal het wekelijkse praatje van het RIVM van vorige week nog op ons netvlies. ''Een R-getal op 1,14'', ''De Zuid-Afrikaanse variant zou veel besmettelijker zijn'' en bovenal ''we zaten in het begin van de derde golf''.

Vorige week gaf ik in mijn dagelijks praatje al aan, dat ik het gewaagde uitspraken vond van het RIVM. Ik vond het te vroeg om te roepen dat we in een derde golf zaten, zeker omdat er veel meer was getest en het percentage positief geteste personen bleef dalen tot zelfs 7,6%. Ook vond ik dat de Zuid-Afrikaanse variant veel te hoog was ingeschaald qua besmettelijkheid en op heel weinig informatie was gebaseerd.

Mijn voorspelling was ook dat de besmettingen iets zouden dalen, het R-getal onder de 1 zou duiken en de ziekenhuiscijfers iets zouden stijgen. Al met al waren het geen slechte voorspellingen.

Wetende dat de besmettingcijfers van het RIVM zich hadden gestabiliseerd (mijn eigen weekcijfers hadden een hele kleine daling), maar de rest van alle cijfers waren gedaald zette ik vol goede moed als eerst het RTL Nieuws aan. Helemaal niks over de weekcijfers, laat staan iemand van het RIVM die ons informeerde over de stand van zaken. Het NOS journaal van 20:00uur, deed dat wel eventjes. Al was het maar kort, maar we zagen Aura Timen eventjes.

Timen van het RIVM bevestigde inderdaad dat de besmettingcijfers gelijkwaardig waren aan vorige week. Maar op de rest van de cijfers ging ze niet in. Niet benoemen dat er meer getest was, en wederom een lager percentage positief geteste mensen. Ook werd er niet benoemt dat de andere varianten te hoog waren berekend, en dat het R-getal alweer onder de 1 lag. En helemaal frappant vond ik dat de derde golf niet werd benoemt. Waar we vorige week volgens het RIVM nog in het begin van de Derde Golf zaten, zijn we er nu kennelijk uitgestapt _O-.

Toch was er wel iets positiefs aan het wekelijkse praatje van het RIVM, want Aura Timen vertelde dat de besmettingcijfers onder ouderen flink aan het dalen was. Iets wat wij al wekenlang benoemen, maar goed.


- In hun besmettingcijfers zien we bijna exact hetzelfde aantal besmettingen in de weekcijfers.
- Het aantal ziekenhuisopnames daalde, het aantal IC opnames steeg.
- En iets wat eigenlijk te vaak ondersneeuwt, er zijn 40 mensen minder overleden deze week.

- Er zijn 44.000 mensen meer getest dan die week daarvoor, en 8.000 mensen werden er meer positief getest dan die week daarvoor. Het percentage positieve testen daalde ook weer deze week, van 8,8% naar 8,1%.


- We zien hier dat het R-getal onder de 1 is gedoken en dat het R-getal van de Britse variant ook al bijna onder de 1 zit. Ook het Zuid-Afrikaanse variant wat vorige week nog op een dikke 1,37 werd geschat zit nu alweer op 1.

Wat verwacht ik van de aankomende week. Ik verwacht dat de besmettingcijfers gelijkwaardig blijven aan de weekcijfers van deze week. Misschien een hele kleine daling of stijging, maar dat mag geen naam hebben. Na de grote stijging nieuwe IC opnames, zie ik nu een daling voor aankomende week. De nieuwe ziekenhuisopnames zullen na mijn verwachting wederom een stabilisatie aan vorige week vertonen. Ook denk ik wederom ook minder mensen die overlijden, en zal het percentage positief geteste persoenen rond de 8% blijven schommelen. Kijken of ik weer redelijk in de buurt kom met voorspellen.

Tot slot heb ik even gekeken naar de ziekenhuisopnames in België en Nederland. Wat zijn de verschillen aan maatregelen. In België zijn de winkels gewoon open, net zoals bijvoorbeeld de dierentuinen. De avondklok in Vlaanderen gaat om 00:00uur in, en de besmettelijkheid van de Britse variant is gelijk aan die in Nederland.



Eigenlijk zijn de Belgische cijfers niet schrikbarend hoger dan de cijfers in Nederland, waardoor je dan toch gaat afvragen of de maatregelen niet te streng zijn.

Morgen ga ik weer de tussenbalans opmaken betreft de weekcijfers. Mensen, allemaal weer een fijne avond toegewenst en tot morgen _O_
pi_198417499
Thanks @Oliver23 !
Die schatting van de R begin ik steeds minder te vertrouwen. Hoe kan de R van de Britse variant in 10 dagen dalen van op zijn minst 1.20 naar op zijn meest 1.09, of zelfs van op zijn meest 1.33 naar op zijn minst 1.02, zonder dat er noemenswaardig extra maatregelen zijn, en er zelfs wat dingen open gingen in die periode?
Dat klopt gewoon niet. Het virus is in die periode niet verandert. Ik kan me ook niet indenken dat het weer een dergelijk grote invloed op een dergelijk korte periode heeft. Het meest waarschijnlijke, voor mij, is dat de huidige methode om de R te schatten, leidt tot een te precieze schatting, alleen is het niet duidelijk of er een constante bias in de schatting is. Zijn de schattingen structureel te hoog, of te laag, of verschilt dat? Gezien men het percentage besmettingen met de Britse variant nogal eens heeft aangepast achteraf vrees ik dat die schattingen af en toe te hoog en af en toe te laag zijn. Als dat het geval is, dan moet een methode daar rekening mee houden en dus een minder precieze schatting presenteren. De precisie zou 95% zekerheid moeten hebben dat de daadwerkelijke R in die bandbreedte zit, maar we zien al verschillende keren dat de R dusdanig wordt aangepast dat de vorige daadwerkelijke waarde eigenlijk niet binnen de bandbreedte van de vorige schatting gezeten kan hebben.
pi_198417763
quote:
17s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 19:52 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Het is echt landelijk heel wisselend waar mensen naar toe moeten, zelfs mijn collega's en ik zijn verdeeld over verschillende plekken in Brabant terwijl sommige wel hier in de stad een afspraak kon maken.....van de andere kant hoor ik echt nauwelijks een tegengeluid, de meeste die ik hoor/spreek laten zich prikken of hebben echt een reden om het niet te laten doen.
Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er voor 5 april geeneen plekje vrij is bij de 4 grote vaccinatiecentra die dichterbij zijn aangezien iemand anders in een van die centra 2 dagen geleden een afspraak voor gisteren kon maken. Dat gaat er bij mij gewoon niet in. Ik las in een ander topic net ook dat schijnbaar verschillende GGD's verschillende lijnen volgen. Bij de ene GGD mocht een partner die jonger dan 80 was wel mee om ook te vaccineren, bij een andere GGD niet, maar in beide gevallen werd iedereen geboekt om te vaccineren in de RAI in Amsterdam.
pi_198418058
Dank @Oliver23 leuk dat je ook een topic geopend hebt met deze mooie berichten.

RIVM is duidelijk bezig om hun straatje schoon te vegen, ze zaten er compleet naast met de Britse en ZA variant en dus daalt de R spectaculair. Maar wat George ook aangeeft, die R is sowieso een beetje nonsens.
  dinsdag 9 maart 2021 @ 22:21:25 #6
22565 asco
Los in deze tent
pi_198418265
twitter
pi_198420527
In deze update staan de vaccinaties tegen het coronavirus die door de GGD'en, ziekenhuizen, langdurige zorginstellingen en huisartsenpraktijken zijn gezet. Het RIVM publiceert het totaal aantal gevaccineerden tegen het coronavirus in Nederland op het Dashboard coronavirus.

Vanaf 2 februari 2021 worden de gegevens van de ziekenhuizen en de langdurige zorginstellingen ook meegenomen. Tot en met 1 februari 2021 waren daar al respectievelijk 73.716 en 98.633 prikken gezet.
Vanaf 16 februari 2021 worden de gegevens van de huisartsenpraktijken meegenomen. Tot en met deze datum zijn daar 1.473 prikken gezet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_198421569
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 22:01 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er voor 5 april geeneen plekje vrij is bij de 4 grote vaccinatiecentra die dichterbij zijn aangezien iemand anders in een van die centra 2 dagen geleden een afspraak voor gisteren kon maken. Dat gaat er bij mij gewoon niet in. Ik las in een ander topic net ook dat schijnbaar verschillende GGD's verschillende lijnen volgen. Bij de ene GGD mocht een partner die jonger dan 80 was wel mee om ook te vaccineren, bij een andere GGD niet, maar in beide gevallen werd iedereen geboekt om te vaccineren in de RAI in Amsterdam.
Heb in elk geval geen idee hoe het werkt, kreeg het zelf niet voor elkaar bij die telefoniste om me hier in de stad te laten inplannen......maar een cliënten echtpaar mag ondanks hun leeftijdsverschil ook tegelijk laten prikken.
pi_198422594
Vandaag voor het eerst weer binnen 1,5 meter gestaan van een 'vreemde' (iemand buiten mijn gezin). Deze persoon heeft enkele weken geleden de 2e prik gekregen *O*

Het was een vreemde gewaarwording om geen rekening te houden met 1,5 meter :)
  Moderator woensdag 10 maart 2021 @ 10:29:36 #10
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_198423688
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 09:25 schreef GereDathan het volgende:
Vandaag voor het eerst weer binnen 1,5 meter gestaan van een 'vreemde' (iemand buiten mijn gezin). Deze persoon heeft enkele weken geleden de 2e prik gekregen *O*

Het was een vreemde gewaarwording om geen rekening te houden met 1,5 meter :)
Ook gelijk even mee gezoend, of was dat net een brug te ver? :P
pi_198423853
quote:
17s.gif Op woensdag 10 maart 2021 07:25 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Heb in elk geval geen idee hoe het werkt, kreeg het zelf niet voor elkaar bij die telefoniste om me hier in de stad te laten inplannen......maar een cliënten echtpaar mag ondanks hun leeftijdsverschil ook tegelijk laten prikken.
Nog een keer gebeld vandaag, ander iemand aan de telefoon. Eerste prik 16 maart in dichtsbijzijnde centrum, 2 prik in Leiden 20 april.
Het getuigd niet van een solide beleid dat de datum waarop en waar je terecht kunt afhangt van wie je spreekt. En mensen zullen dit soort dingen meer en meer horen en dus meer en meer gaan bellen, wat ook niet efficient is.
pi_198423862
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 09:25 schreef GereDathan het volgende:
Vandaag voor het eerst weer binnen 1,5 meter gestaan van een 'vreemde' (iemand buiten mijn gezin). Deze persoon heeft enkele weken geleden de 2e prik gekregen *O*

Het was een vreemde gewaarwording om geen rekening te houden met 1,5 meter :)
Eh die persoon kan nog wel besmettelijk zijn hè?
Ik blijf ook nog op afstand van een vriendin van me die al in januari gevaccineerd is.
Tap tap tap
  woensdag 10 maart 2021 @ 11:04:07 #13
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198424281
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 22:12 schreef GereDathan het volgende:
[...]

RIVM is duidelijk bezig om hun straatje schoon te vegen, ze zaten er compleet naast met de Britse en ZA variant en dus daalt de R spectaculair. Maar wat George ook aangeeft, die R is sowieso een beetje nonsens.
Ze hebben nog twee Braziliaanse varianten, een Mexicaanse variant en een Californische variant achter de hand.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  woensdag 10 maart 2021 @ 11:04:55 #14
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198424290
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 09:25 schreef GereDathan het volgende:
Vandaag voor het eerst weer binnen 1,5 meter gestaan van een 'vreemde' (iemand buiten mijn gezin). Deze persoon heeft enkele weken geleden de 2e prik gekregen *O*

Het was een vreemde gewaarwording om geen rekening te houden met 1,5 meter :)
Maar staat dan inmiddels al vast dat een gevaccineerd iemand geen anderen meer kan besmetten?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198424320
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 10:40 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Eh die persoon kan nog wel besmettelijk zijn hè?
Ik blijf ook nog op afstand van een vriendin van me die al in januari gevaccineerd is.
Inmiddels is bewezen van niet.

CDC in USA, landelijk dus, adviseert nu ook dat gevaccineerden onderling in binnenruimtes geen bekvodjes of afstand meer nodig hebben.

Als het goed genoeg is voor het CDC, is het goed genoeg voor mij.

Maar goed, volgens kaag en rutte enzo moeten we hier ondanks vaccinatie idd leren leven met het virus en dus misschien na massavacinatie nog 1.5m nodig hebben... 🤮🤮🤮

Ik ben er echt niet gerust op in dit land...
#WeesGeenWhales
pi_198424329
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:04 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Maar staat dan inmiddels al vast dat een gevaccineerd iemand geen anderen meer kan besmetten?
Volgens CDC dus wel, zie comment hierboven
#WeesGeenWhales
pi_198424339
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:06 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Inmiddels is bewezen van niet.

CDC in USA, landelijk dus, adviseert nu ook dat gevaccineerden onderling in binnenruimtes geen bekvodjes of afstand meer nodig hebben.

Als het goed genoeg is voor het CDC, is het goed genoeg voor mij.

Maar goed, volgens kaag en rutte enzo moeten we hier ondanks vaccinatie idd leren leven met het virus en dus misschien na massavacinatie nog 1.5m nodig hebben... 🤮🤮🤮

Ik ben er echt niet gerust op in dit land...
Ga je nu hier ook beginnen?
pi_198424364
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:06 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Inmiddels is bewezen van niet.

CDC in USA, landelijk dus, adviseert nu ook dat gevaccineerden onderling in binnenruimtes geen bekvodjes of afstand meer nodig hebben.

Als het goed genoeg is voor het CDC, is het goed genoeg voor mij.

Maar goed, volgens kaag en rutte enzo moeten we hier ondanks vaccinatie idd leren leven met het virus en dus misschien na massavacinatie nog 1.5m nodig hebben... 🤮🤮🤮

Ik ben er echt niet gerust op in dit land...
Ja gevaccineerden onderling, maar ik ben niet gevaccineerd.
Tap tap tap
pi_198424499
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 10:29 schreef dick_laurent het volgende:

[..]

Ook gelijk even mee gezoend, of was dat net een brug te ver? :P
Ik weet niet hoe dat valt bij mijn partner, dat komt vast ter ore aangezien het voor een vol schoolgebouw geweest zou zijn :D
pi_198424521
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 10:40 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Eh die persoon kan nog wel besmettelijk zijn hè?
Ik blijf ook nog op afstand van een vriendin van me die al in januari gevaccineerd is.
Ik heb voor mijzelf besloten dat ik niet meega in die hype. Ik kan ook overreden worden door een vrachtauto. Niet elk risico is uit te sluiten.

Een gevaccineerd iemand zonder symptomen beschouw ik als veilig.
pi_198424564
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:04 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Maar staat dan inmiddels al vast dat een gevaccineerd iemand geen anderen meer kan besmetten?
Nee, maar er staat ook niet vast dat ik vanmiddag niet door een vrachtwagen overreden wordt. Het in angst leven hangt mij de strot uit, ik kan en ga niet elk risico mijden.

De consensus is, voor zover mij bekend, dat het allemaal goed meevalt en er geen bewijs is dat iemand nog wel besmettelijk is. Zeker als er geen duidelijke symptomen zijn (daar is zelfs zonder vaccinatie nog geen uitsluitsel over) en buiten zal het allemaal wel meevallen.

Het is wat anders dan tongworstelend in bed liggen met iemand die niest en hoest ;)
pi_198424583
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:06 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Inmiddels is bewezen van niet.

CDC in USA, landelijk dus, adviseert nu ook dat gevaccineerden onderling in binnenruimtes geen bekvodjes of afstand meer nodig hebben.

Als het goed genoeg is voor het CDC, is het goed genoeg voor mij.

Maar goed, volgens kaag en rutte enzo moeten we hier ondanks vaccinatie idd leren leven met het virus en dus misschien na massavacinatie nog 1.5m nodig hebben... 🤮🤮🤮

Ik ben er echt niet gerust op in dit land...
Ik stel voor dat je niet meepost in dit topic met dit soort taalgebruik en complottheorieën.
Ga er lekker ergens anders niet gerust op zijn.
  woensdag 10 maart 2021 @ 11:33:55 #23
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_198424763
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:17 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik heb voor mijzelf besloten dat ik niet meega in die hype. Ik kan ook overreden worden door een vrachtauto. Niet elk risico is uit te sluiten.

Een gevaccineerd iemand zonder symptomen beschouw ik als veilig.
Niet om vervelend te doen hoor ik snap je redenatie maar jij kan die ander in theorie ook nog besmetten toch?
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_198424787
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:21 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik stel voor dat je niet meepost in dit topic met dit soort taalgebruik en complottheorieën.
Ga er lekker ergens anders niet gerust op zijn.
Volgens mij had hij niet door dat hij in dit topic postte ;)

En ergens snap ik zijn ongerustheid wel .....de maatregelen lijken zo willekeurig dat ik ook niet kan inschatten wanneer we weer écht terug naar pre-corona normaal gaan
pi_198424797
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:08 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja gevaccineerden onderling, maar ik ben niet gevaccineerd.
Als het geen risicogroep is kan je volgens cdc ook een huishiuden ongevaccineerden binnen ontvangen zonder kapjes of afstand.
#WeesGeenWhales
pi_198424811
quote:
7s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:33 schreef ondeugend het volgende:

[..]

Niet om vervelend te doen hoor ik snap je redenatie maar jij kan die ander in theorie ook nog besmetten toch?
Kan. Maar ook dat kan ik nooit uitsluiten. Want dan zou ik eerst besmet moeten worden, ziek moeten worden, besmettelijk moeten worden en iemand anders besmetten.

Ergens zullen we het leven toch weer op moeten gaan pakken. Als je kijkt naar wat de overheid aan het optuigen is (en landen als China al langer hebben), dan zie je hetzelfde. Straks mag je met een negatieve uitslag of vaccinatiebewijs naar een festival, dat is precies hetzelfde. In dat geval zou iemand die gevaccineerd is alsnog iemand die een negatieve uitslag heeft kunnen besmetten en zo verder.

(Even los wat we van die situatie vinden, laten we die discussie hier niet voeren).
pi_198424819
In het kader van positief nieuws:
quote:
11:24

Nederland krijgt komende twee weken 169.000 extra coronavaccins van Pfizer, maakt het minister van Volksgezondheid zojuist bekend.

  woensdag 10 maart 2021 @ 11:39:29 #28
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198424846
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:37 schreef GereDathan het volgende:
In het kader van positief nieuws:
[..]

Jij bent snel man :P

Goed nieuws, hoe meer vaccins hoe beter *O*
pi_198424866
quote:
1s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:39 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Jij bent snel man :P

Goed nieuws, hoe meer vaccins hoe beter *O*
Betekent dat we de komende 2 weken zeker 84.000 extra vaccins kunnen zetten. Serieus getal!
pi_198424899
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:04 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Maar staat dan inmiddels al vast dat een gevaccineerd iemand geen anderen meer kan besmetten?
Meedere studies en data uit UK en Israel duiden er op dat de vaccins inderdaad ook sterk beschermen tegen asymptomatische besmetting en dus verspreiding. Niet net zoveel als tegen ziekenhuisopname, maar wel heel behoorlijk. Hier een artikel over een paar studies uit Israel: https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-covid-19-pfizer-vaccine-may-reduce-transmission

Tot nu toe bijken de vaccins echt fantastisch te werken eigenlijk, veel en veel beter dan men hoopte in augustus.
pi_198425010
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:42 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Meedere studies en data uit UK en Israel duiden er op dat de vaccins inderdaad ook sterk beschermen tegen asymptomatische besmetting en dus verspreiding. Niet net zoveel als tegen ziekenhuisopname, maar wel heel behoorlijk. Hier een artikel over een paar studies uit Israel: https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-covid-19-pfizer-vaccine-may-reduce-transmission

Tot nu toe bijken de vaccins echt fantastisch te werken eigenlijk, veel en veel beter dan men hoopte in augustus.
Die vaccins zijn echt super, het is prachtig om te zien hoe wij in staat zijn om zoiets te maken. Daar had je 50 jaar geleden niet over kunnen dromen.

Voor mij zijn alle studies die er gedaan zijn, en wat er nu dus bekend is, voldoende om 1,5 meter los te laten als iemand meer dan 3 weken geleden volledig gevaccineerd is. Het is belangrijk, vind ik, dat we het leven waar mogelijk een beetje oppakken. Ik loop vele malen meer risico als ik boodschappen moet doen.
pi_198425290
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:40 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Betekent dat we de komende 2 weken zeker 84.000 extra vaccins kunnen zetten. Serieus getal!
Ik stel voor dat die allemaal naar Ajacieden gaan. Uiteraard degenen met een Uitkaart eerst, daarna degenen met een seizoenkaart, zodat wij in april bij de kampioenswedstrijd kunnen zijn *O*
pi_198425342
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:51 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Die vaccins zijn echt super, het is prachtig om te zien hoe wij in staat zijn om zoiets te maken. Daar had je 50 jaar geleden niet over kunnen dromen.

Voor mij zijn alle studies die er gedaan zijn, en wat er nu dus bekend is, voldoende om 1,5 meter los te laten als iemand meer dan 3 weken geleden volledig gevaccineerd is. Het is belangrijk, vind ik, dat we het leven waar mogelijk een beetje oppakken. Ik loop vele malen meer risico als ik boodschappen moet doen.
Het is echt een absurde prestatie en vooruitgang. Jarenlang volg ik deze branche al vanwege investeringen maar ik had in mijn stoutste verwachtingen nooit kunnen verwachten dat deze bedrijven überhaupt een vaccin zouden gaan maken (qua winst zijn deze vaccins normaliter weinig interessant), testen en konden uitrollen en dan ook nog met dit enorme tempo. Toen de pandemie begon zat ik te gokken op binnen 5 a 7 jaar op zijn snelst, ik zat er enorm naast!
pi_198425362
Hoger onderwijs op afstand heeft als voordeel dat het OV minder belast wordt en dat er veel minder druk is op de huizenmarkt als studenten gewoon thuis blijven wonen. Studentenwoningen kunnen beschikbaar worden gemaakt voir starters. Daarnaast bereidt thuisonderwijs studenten goed voor om ook in de toekomst op afstand te werken. Verder is de druk op vooral de binnensteden door studenten vaak hoog, er is veel overlast in allerlei vormen voor oorspronkelijke bewoners.

De avondklok werkt zeer effectief tegen criminaliteit en is goed voor de nachtrust van de burgers. Het overgrote deel van de mensen tussen 21:00 en 04:30 toch niet buiten. Overlast door dronken jongeren, late feestjes in woonwijken kan hiermee gestopt worden. Criminelen vallen meer op en zijn makkelijker te pakken als er goed gehandhaafd wordt. Eventueel kan de tijd nog wat worden aangepast.

Thuiswerken scheelt files, verminderd infrastructuur kosten en is een grote bonus voor de klimaatdoelen.

(Vlieg)vakanties uitbannen of in ieder geval verminderen scheelt overlast en uitstoot en helpt de klimaatdoelen behalen.

1.5m en mondkapjes hebben de griep nagenoeg geëlimineerd. Elk jaar scheelt dat duizenden doden. Als we dit voor corona doen, dan zou je dit ook voor andere infectieziekten moeten doen. Een griepdode is net zo erg als een coronadode.

Geen festivals en discotheken scheelt veel aan drank en drugsmisbruik en overlast in de steden. Bovendien zijn festivals ook nog eens vervuilend.

Wat mij betreft is het geen vanzelfsprekend dat alles weer terug gaat naar het oude.

_O_
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
pi_198425413
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 12:21 schreef ZeventiendeEtage het volgende:
Hoger onderwijs op afstand heeft als voordeel dat het OV minder belast wordt en dat er veel minder druk is op de huizenmarkt als studenten gewoon thuis blijven wonen. Studentenwoningen kunnen beschikbaar worden gemaakt voir starters. Daarnaast bereidt thuisonderwijs studenten goed voor om ook in de toekomst op afstand te werken. Verder is de druk op vooral de binnensteden door studenten vaak hoog, er is veel overlast in allerlei vormen voor oorspronkelijke bewoners.

De avondklok werkt zeer effectief tegen criminaliteit en is goed voor de nachtrust van de burgers. Het overgrote deel van de mensen tussen 21:00 en 04:30 toch niet buiten. Overlast door dronken jongeren, late feestjes in woonwijken kan hiermee gestopt worden. Criminelen vallen meer op en zijn makkelijker te pakken als er goed gehandhaafd wordt. Eventueel kan de tijd nog wat worden aangepast.

Thuiswerken scheelt files, verminderd infrastructuur kosten en is een grote bonus voor de klimaatdoelen.

(Vlieg)vakanties uitbannen of in ieder geval verminderen scheelt overlast en uitstoot en helpt de klimaatdoelen behalen.

1.5m en mondkapjes hebben de griep nagenoeg geëlimineerd. Elk jaar scheelt dat duizenden doden. Als we dit voor corona doen, dan zou je dit ook voor andere infectieziekten moeten doen. Een griepdode is net zo erg als een coronadode.

Geen festivals en discotheken scheelt veel aan drank en drugsmisbruik en overlast in de steden. Bovendien zijn festivals ook nog eens vervuilend.

Wat mij betreft is het geen vanzelfsprekend dat alles weer terug gaat naar het oude.

_O_
Jij bent niet goed.
pi_198425485
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 12:21 schreef ZeventiendeEtage het volgende:
Hoger onderwijs op afstand heeft als voordeel dat het OV minder belast wordt en dat er veel minder druk is op de huizenmarkt als studenten gewoon thuis blijven wonen. Studentenwoningen kunnen beschikbaar worden gemaakt voir starters. Daarnaast bereidt thuisonderwijs studenten goed voor om ook in de toekomst op afstand te werken. Verder is de druk op vooral de binnensteden door studenten vaak hoog, er is veel overlast in allerlei vormen voor oorspronkelijke bewoners.

De avondklok werkt zeer effectief tegen criminaliteit en is goed voor de nachtrust van de burgers. Het overgrote deel van de mensen tussen 21:00 en 04:30 toch niet buiten. Overlast door dronken jongeren, late feestjes in woonwijken kan hiermee gestopt worden. Criminelen vallen meer op en zijn makkelijker te pakken als er goed gehandhaafd wordt. Eventueel kan de tijd nog wat worden aangepast.

Thuiswerken scheelt files, verminderd infrastructuur kosten en is een grote bonus voor de klimaatdoelen.

(Vlieg)vakanties uitbannen of in ieder geval verminderen scheelt overlast en uitstoot en helpt de klimaatdoelen behalen.

1.5m en mondkapjes hebben de griep nagenoeg geëlimineerd. Elk jaar scheelt dat duizenden doden. Als we dit voor corona doen, dan zou je dit ook voor andere infectieziekten moeten doen. Een griepdode is net zo erg als een coronadode.

Geen festivals en discotheken scheelt veel aan drank en drugsmisbruik en overlast in de steden. Bovendien zijn festivals ook nog eens vervuilend.

Wat mij betreft is het geen vanzelfsprekend dat alles weer terug gaat naar het oude.

_O_
Spring maar wel.
  woensdag 10 maart 2021 @ 12:32:37 #37
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_198425490
quote:
6s.gif Op woensdag 10 maart 2021 12:14 schreef Shaar12 het volgende:

[..]

Ik stel voor dat die allemaal naar Ajacieden gaan. Uiteraard degenen met een Uitkaart eerst, daarna degenen met een seizoenkaart, zodat wij in april bij de kampioenswedstrijd kunnen zijn *O*
Ik hoorde dat ze voor Feyenoorders een apart spuitje gaan ontwikkelen, voor hen die het allemaal niet meer aan kunnen zien >:)
pi_198425526
quote:
6s.gif Op woensdag 10 maart 2021 12:14 schreef Shaar12 het volgende:

[..]

Ik stel voor dat die allemaal naar Ajacieden gaan. Uiteraard degenen met een Uitkaart eerst, daarna degenen met een seizoenkaart, zodat wij in april bij de kampioenswedstrijd kunnen zijn *O*
Jij bent tocht niet toevallig Shaar van het oude Ajax Netwerk (forum)?
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_198425542
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 12:34 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Jij bent tocht niet toevallig Shaar van het oude Ajax Netwerk (forum)?
Nee, daar is mijn Nederlands te goed voor ;)

Wel één van mijn beste vrienden, sinds kort vader geworden ook trouwens.
pi_198425718
quote:
14s.gif Op woensdag 10 maart 2021 12:35 schreef Shaar12 het volgende:

[..]

Nee, daar is mijn Nederlands te goed voor ;)

Wel één van mijn beste vrienden, sinds kort vader geworden ook trouwens.
:)
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_198425835
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 21:17 schreef Oliver23 het volgende:
Niet benoemen dat er meer getest was, en wederom een lager percentage positief geteste mensen
Hoewel het aan de ene kant positief is vind ik het interpreteren van het percentage positief geteste mensen ingewikkeld. Want in principe is het gewoon zo hoe meer mensen zich elke week testen met het zelfde aantal besmette personen = een lager percentage. Zolang er geen stabiel aantal mensen is wat zich laat testen zou ik mij toch vooral focussen op aantallen ipv % en de aantallen stabiliseren nu en dat is gezien de versoepelingen positief.
pi_198426122
quote:
6s.gif Op woensdag 10 maart 2021 12:14 schreef Shaar12 het volgende:

[..]

Ik stel voor dat die allemaal naar Ajacieden gaan. Uiteraard degenen met een Uitkaart eerst, daarna degenen met een seizoenkaart, zodat wij in april bij de kampioenswedstrijd kunnen zijn *O*
Dat lijken mij dan weer bij uitstek degenen die we aan het eind van de rij zetten, net voor Twente en ADO.

~O>
pi_198426263
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 12:19 schreef Piethur het volgende:

[..]

Het is echt een absurde prestatie en vooruitgang. Jarenlang volg ik deze branche al vanwege investeringen maar ik had in mijn stoutste verwachtingen nooit kunnen verwachten dat deze bedrijven überhaupt een vaccin zouden gaan maken (qua winst zijn deze vaccins normaliter weinig interessant), testen en konden uitrollen en dan ook nog met dit enorme tempo. Toen de pandemie begon zat ik te gokken op binnen 5 a 7 jaar op zijn snelst, ik zat er enorm naast!
Inderdaad, de vaccins hebben niet heel veel invloed gehad op de beurswaarde van Pfizer, J&J, AZ. BioNTech is wel heel veel meer waard geworden en ook Moderna is bijna verdubbeld.
pi_198426320
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 13:18 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Dat lijken mij dan weer bij uitstek degenen die we aan het eind van de rij zetten, net voor Twente en ADO.

~O>
Hoho, gewoon op alfabet, dat is het eerlijkst :) ADO, Ajax, AZ en dan de rest :+
pi_198426350
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 13:28 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Hoho, gewoon op alfabet, dat is het eerlijkst :) ADO, Ajax, AZ en dan de rest :+
Op gemiddeld IQ van de supporters lijkt mij eerlijker ;)
pi_198426358
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 13:30 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Op gemiddeld IQ van de supporters lijkt mij eerlijker ;)
Dan duurt het even voor de rest van het land aan de beurt is _O-
  woensdag 10 maart 2021 @ 14:14:28 #47
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198427048
Ik he nog geen ziekenhuiscijfers. Ben aan het wachten op de twee van Yorick Bleijenberg, maar er staat een twee met alleen "[einde]" erin, dus ik weet niet of ik daaruit moet afleiden dat hij stopte met die updates(?)
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198427130
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 14:14 schreef Federer-fan het volgende:
Ik he nog geen ziekenhuiscijfers. Ben aan het wachten op de twee van Yorick Bleijenberg, maar er staat een twee met alleen "[einde]" erin, dus ik weet niet of ik daaruit moet afleiden dat hij stopte met die updates(?)
Cijfers waren nog niet binnen. Hij had een tweet met dezelfde cijfers als gisteren, blijkbaar is LCPS nog niet geupdate.
pi_198427351
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 13:25 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Inderdaad, de vaccins hebben niet heel veel invloed gehad op de beurswaarde van Pfizer, J&J, AZ. BioNTech is wel heel veel meer waard geworden en ook Moderna is bijna verdubbeld.
Ik had van tevoren even de drie grote namen bekeken en die grafiek is echt heel saai in vergelijking tot wat er is gebeurd en gepresteerd.

Scherp van je, interessant om te kijken waarom BioNTech en Moderna zoveel zijn gestegen terwijl de anderen amper van hun plek kwamen.
pi_198427395
IC_Bedden_COVID 560
IC_Bedden_Non_COVID 481
Kliniek_Bedden 1353
IC_Nieuwe_Opnames_COVID 28
Kliniek_Nieuwe_Opnames_COVID 199

Tweet zal zo wel komen.
pi_198427432
Da's: +4 IC en -14 ziekenhuis
  woensdag 10 maart 2021 @ 14:39:29 #52
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198427474
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 14:36 schreef Freudie het volgende:
Da's: +4 IC en -14 ziekenhuis
1.353 kliniekbedden? Gisteren waren het er 1.397. Da's dan toch een daling van 44, niet van 14?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198427554
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 14:39 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

1.353 kliniekbedden? Gisteren waren het er 1.397. Da's dan toch een daling van 44, niet van 14?
Gisteren was toch 1407?
  woensdag 10 maart 2021 @ 14:45:57 #54
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198427573
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 14:45 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Gisteren was toch 1407?
Ja, klopt. Ingewikkeld verhaal van mijn kant maar je hebt gelijk.

Maar de recentste cijfers die ik op de LCPS-site zie, zijn van gisteren.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198427599
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 14:31 schreef Piethur het volgende:

[..]

Ik had van tevoren even de drie grote namen bekeken en die grafiek is echt heel saai in vergelijking tot wat er is gebeurd en gepresteerd.

Scherp van je, interessant om te kijken waarom BioNTech en Moderna zoveel zijn gestegen terwijl de anderen amper van hun plek kwamen.
Beiden zijn volgens mij erg afhankelijk van de ontwikkelingen op het gebied van mRNA medicijnen, terwijl dat bij grote players als Pfizer en GSK veel minder het geval is. Nu mRNA een enorme sprong in de ontwikkeling heeft gemaakt het afgelopen jaar is ook hun waarde flink toegenomen. Het zal me niks verbazen als een of beiden dit jaar overgenomen gaan worden door de echt grote spelers.
pi_198427755
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 14:45 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Ja, klopt. Ingewikkeld verhaal van mijn kant maar je hebt gelijk.

Maar de recentste cijfers die ik op de LCPS-site zie, zijn van gisteren.
Ik zie de tweet net langskomen :)
pi_198427782
Eh ja, kan niet rekenen.
twitter
  woensdag 10 maart 2021 @ 15:01:11 #58
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198427834
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiënten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een kleine stijging op de IC’s maar een flinke daling op de verpleegafdelingen. Per saldo een daling van 50 in de ziekenhuizen. Het zijn 1.913 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we snel weer onder de 1.900.

1) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- woensdag 10 maart: 560 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- dinsdag 9 maart: 556 (absolute daling 2; relatieve daling 0,4%);
- maandag 8 maart: 558 (absolute stijging 13; relatieve stijging 2,4%);
- zondag 7 maart: 545 (absolute stijging 3; relatieve stijging 0,6%);
- zaterdag 6 maart: 542 (absolute stijging 1; relatieve stijging 0,2%);
- vrijdag 5 maart: 541 (absolute stijging 2; relatieve stijging 0,4%);
- donderdag 4 maart: 539 (absolute daling 10; relatieve daling 1,8%);
- woensdag 3 maart: 549 (absolute stijging 9; relatieve stijging 1,7%).

2) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- woensdag 10 maart: 1.353 (absolute daling 54; relatieve daling 3,8%);
- dinsdag 9 maart: 1.407 (absolute stijging 60; relatieve stijging 4,5%);
- maandag 8 maart: 1.347 (absolute stijging 41; relatieve stijging 3,1%);
- zondag 7 maart: 1.306 (absolute daling 15; relatieve daling 1,1%);
- zaterdag 6 maart: 1.321 (absolute daling 49; relatieve daling 3,6%);
- vrijdag 5 maart: 1.370 (absolute daling 14; relatieve daling 1,0%);
- donderdag 4 maart: 1.384 (absolute daling 13; relatieve daling 0,9%);
- woensdag 3 maart: 1.397 (absolute daling 47; relatieve daling 3,3%).
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  woensdag 10 maart 2021 @ 15:01:41 #59
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198427841
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 14:58 schreef Freudie het volgende:
Eh ja, kan niet rekenen.
[ twitter ]
In dit geval vind ik dat positief, want de daling was groter dan ik door jouw post aanvankelijk dacht.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198427859
quote:
14s.gif Op woensdag 10 maart 2021 15:01 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

In dit geval vind ik dat positief, want de daling was groter dan ik door jouw post aanvankelijk dacht.
haha, gelukkig :-)
pi_198428334
Besmettingcijfers dinsdag 24 november tot en met maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 december tot en met maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve testen: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 december tot en met maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve testen: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 december tot en met maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve testen: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 december tot en met maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve testen: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 december tot en met maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve testen: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 januari tot en met maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve testen: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 tot en met maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve testen: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 tot en met maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve testen: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve testen: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 februari tot en met 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve testen: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 februari tot en met 15 februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve testen: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 februari tot en met 22 februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve testen: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve testen: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 maart tot en met 8 maart:
Daling t.o.v. week ervoor: - 0,6% (percentage positieve testen: 8,6%)

dinsdag: 3.981
woensdag: 4.997
donderdag: 4.114
vrijdag: 4.669
zaterdag: 5.336
zondag: 4.526
maandag: 3.834

totaal: 31.457


Besmettingcijfers dinsdag 9 maart tot en met 15 maart:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervoor: + 6,5%

dinsdag: 4.293
woensdag: 5.272
donderdag:
vrijdag:
zaterdag:
zondag:
maandag:


totaal: 33.477 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)

  woensdag 10 maart 2021 @ 15:33:01 #62
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198428441
Dank je wel wel weer, Oliver23. Het aantal positieve besmettingen stagneert wel erg,. Maar goed, het percentage positieve tests lijkt nog altijd te dalen en dat is heel fijn.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198428558
Vandaag:
Positief getest: 5.330
Perc. positief 06 mrt - 08 mrt: 7,6%

7,6% van 70.000 is 5.400, er zijn dus 70.000 mensen getest.

Omgerekend naar het aantal tests van jan en feb, 7,6% van 27.500 = 2090.

Laagste aantal besmettingen van dit jaar.

We zitten op hetzelfde aantal als vorig jaar september, qua aantallen en percentage positief. In vergelijking, vorig jaar september was alles open.





Maatregelen september:
https://www.rijksoverheid(...)r-in-eenvoudige-taal
pi_198428655
quote:
1s.gif Op woensdag 10 maart 2021 15:40 schreef Za het volgende:
Vandaag:
Positief getest: 5.330
Perc. positief 06 mrt - 08 mrt: 7,6%

7,6% van 70.000 is 5.400, er zijn dus 70.000 mensen getest.

Omgerekend naar het aantal tests van jan en feb, 7,6% van 27.500 = 2090.

Laagste aantal besmettingen van dit jaar.

We zitten op hetzelfde aantal als vorig jaar september, qua aantallen en percentage positief. In vergelijking, vorig jaar september was alles open.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Maatregelen september:
https://www.rijksoverheid(...)r-in-eenvoudige-taal
Kap nou toch eens met deze onzin berekeningen.
pi_198428762
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 13:30 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Op gemiddeld IQ van de supporters lijkt mij eerlijker ;)
staat Ajax weer boven aan. Ik vind het prima ;-)
ehhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhh een glaasje prik
pi_198428884
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 15:51 schreef BorTheWolf het volgende:

[..]

staat Ajax weer boven aan. Ik vind het prima ;-)
Nee nee, staan ze weer net boven Twente en ADO :D
  woensdag 10 maart 2021 @ 16:05:18 #67
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198429005
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 15:45 schreef Freudie het volgende:

[..]

Kap nou toch eens met deze onzin berekeningen.
Wat maakt dat je het onzin vindt?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198429063


[ Bericht 92% gewijzigd door Za op 10-03-2021 16:14:56 ]
pi_198429143
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 15:45 schreef Freudie het volgende:

Kap nou toch eens met deze onzin berekeningen.
Doe eens een poging eea te weerleggen, de bronnen staan erbij, de cijfers van vandaag zijn feitelijk.
pi_198429293
quote:
1s.gif Op woensdag 10 maart 2021 15:40 schreef Za het volgende:
Vandaag:
Positief getest: 5.330
Perc. positief 06 mrt - 08 mrt: 7,6%

7,6% van 70.000 is 5.400, er zijn dus 70.000 mensen getest.

Omgerekend naar het aantal tests van jan en feb, 7,6% van 27.500 = 2090.

Laagste aantal besmettingen van dit jaar.

We zitten op hetzelfde aantal als vorig jaar september, qua aantallen en percentage positief. In vergelijking, vorig jaar september was alles open.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Maatregelen september:
https://www.rijksoverheid(...)r-in-eenvoudige-taal
Ik vind dit een hele slechte berekening! Het aantal gemelde besmettingen van vandaag is 5300 en was in september 2200, dus ruim twee keer zoveel als september.

De aanname die je hier doet is dat het aantal besmette personen geschaald mag worden met het aantal afgenomen tests. Als er in september 2 keer zoveel tests waren afgenomen betekende dat nog niet automatisch dat er ook twee keer zoveel besmettingen waren. Het betekent ook niet dat als er vandaag twee keer zoveel test worden afgenomen het aantal besmettingen twee keer zo hoog zou liggen.
pi_198429762
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 16:12 schreef Za het volgende:

[..]

Doe eens een poging eea te weerleggen, de bronnen staan erbij, de cijfers van vandaag zijn feitelijk.
Dit is dus precies de reden waarom je niet naar het aantal % positief geteste mensen moet kijken. Tenzij je iedere dag hetzelfde aantal mensen test. Er worden nu meer mensen getest omdat er meer mensen zijn met hooikoortsklachten en bijvoorbeeld kinderen uit een klas met een besmet kind na 5 dagen worden getest zodat ze weer les op school kunnen krijgen.

Positief, minder mensen op de IC dan een week geleden en vanaf nu zou de IC ook weer sneller moeten dalen tot het weekend.

[ Bericht 9% gewijzigd door magrec op 10-03-2021 16:46:14 (grammatica) ]
pi_198430067
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 16:43 schreef magrec het volgende:

[..]

Dit is dus precies de reden waarom je niet naar het aantal % positief geteste mensen moet kijken. Tenzij je iedere dag hetzelfde aantal mensen test. Er worden nu meer mensen getest omdat er meer mensen zijn met hooikoortsklachten en bijvoorbeeld kinderen uit een klas met een besmet kind na 5 dagen worden getest zodat ze weer les op school kunnen krijgen.

Er worden daardoor ook veel meer mensen positief getest die eerder niet eens getest zouden worden (asymptomatische kinderen etc). Wat voor percentage dat is van het totale aantal besmettingen weet je natuurlijk niet, maar het heeft er wel invloed op.
Alpha kenny one
pi_198430884
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 16:05 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Wat maakt dat je het onzin vindt?
Als er meer virus is, zullen meer mensen zich laten testen. Ook zijn er periodes in het jaar waarin meer mensen symptomen vertonen door andere oorzaken. Beiden hebben invloed op het percentage positief getesten. Je kunt het percentage positief getesten niet vergelijken met een ander moment om daarmee vervolgens te beredeneren dat er nu meer of minder mensen met het virus zijn. Daar komt nog eens bij dat het nu makkelijker is om getest te worden, en dat er een grotere bevolkingsgroep getest wordt (kinderen ook nu).
pi_198431267
Hmmm een deel van mijn collega's die al geprikt zijn heeft wel klachten en een deel eigenlijk helemaal niet......ben benieuwd hoe ik er op reageer :)
pi_198431911
quote:
17s.gif Op woensdag 10 maart 2021 18:12 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Hmmm een deel van mijn collega's die al geprikt zijn heeft wel klachten en een deel eigenlijk helemaal niet......ben benieuwd hoe ik er op reageer :)
Dat is afwachten, hoor ik om mij heen ook. De ene heeft een paar uur last en de ander merkt niet. Het enige wat praktisch iedereen heeft is wat last van de prikplek.
pi_198431972
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 18:54 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Dat is afwachten, hoor ik om mij heen ook. De ene heeft een paar uur last en de ander merkt niet. Het enige wat praktisch iedereen heeft is wat last van de prikplek.
Ja die prikplek is niet het ergste, heb alleen geen zin om mijn weekend in bed door te brengen......

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_198432112
quote:
17s.gif Op woensdag 10 maart 2021 18:57 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Ja die prikplek is niet het ergste, heb alleen geen zin om mijn weekend in bed door te brengen......
Ik hoor maximaal een paar uur koorts, dus denk dat het meevalt :)

quote:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_198432139
Mijn grafieken van vandaag:

De resultaten zijn nu compleet tot en met 3 maart. Het begin van maart is lager dan de corresponderende dagen een week eerder. Ook lijkt dat er van woensdag op donderdag (dus van 3 op 4 maart) weer een aardige sprong omlaag is. Tot nu toe lijkt de data van de eerste week zeer vergelijkbaar met die van een week eerder te zijn, en dan net iets lager.


De dagcurve van gisteren (in grijs) liet een iets hogere piek zien dan die van eergisteren (groen) terwijl de buik van de curve iets lager was.
De dagcurve van vandaag (lichtblauw) is dan over de hele linie weer wat hoger dan de dagcurve van gisteren. Als we de dagcurve van vandaag vergelijken met die van exact een week geleden (3 maart, ook lichtblauw) dan is er niet eens zoveel verschil, de piek is een beetje hoger, maar voor de rest zijn de curves zeer vergelijkbaar.
pi_198432405
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 19:05 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik hoor maximaal een paar uur koorts, dus denk dat het meevalt :)
[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_198432829
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 17:48 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Daar komt nog eens bij dat het nu makkelijker is om getest te worden, en dat er een grotere bevolkingsgroep getest wordt (kinderen ook nu).
En in die grotere bevolkingsgroep die preventief getest worden komen besmettingen naar voren van asymptomatische personen die in september niet getest zouden worden. Vandaar dat de besmettingscijfers nu alsnog hoger kunnen liggen dan in september zonder dat het leidt tot meer opnames.

De ziekenhuisopnames zijn nu dus beter vergelijkingsmateriaal.. geen idee hoeveel opnames per dag / week we hadden in september.
Alpha kenny one
pi_198433008
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 19:47 schreef falling_away het volgende:

[..]

En in die grotere bevolkingsgroep die preventief getest worden komen besmettingen naar voren van asymptomatische personen die in september niet getest zouden worden. Vandaar dat de besmettingscijfers nu alsnog hoger kunnen liggen dan in september zonder dat het leidt tot meer opnames.

De ziekenhuisopnames zijn nu dus beter vergelijkingsmateriaal.. geen idee hoeveel opnames per dag / week we hadden in september.
Van 13 tot 120 ongeveer, oplopend.
pi_198433111
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 19:47 schreef falling_away het volgende:

[..]

En in die grotere bevolkingsgroep die preventief getest worden komen besmettingen naar voren van asymptomatische personen die in september niet getest zouden worden. Vandaar dat de besmettingscijfers nu alsnog hoger kunnen liggen dan in september zonder dat het leidt tot meer opnames.

De ziekenhuisopnames zijn nu dus beter vergelijkingsmateriaal.. geen idee hoeveel opnames per dag / week we hadden in september.
Er zijn zoveel onzekere factoren zoals het weer en de R in de maand.

Maar ik heb wel het gevoel dat we aan de piek hangen in de ziekenhuizen, we zitten al tijden tussen de 1900 en 2000 en het lijkt beide kanten niet uit te breken. De vaccins zullen meer en meer invloed gaan krijgen verwacht ik, zeker nu we de groep 75-79 aan het doen zijn en snel aan de 70-74 gaan beginnen. Ik denk dat we dan een omslagpunt bereiken.
pi_198435786
Goedenavond, hier is Oliver weer met zijn dagelijkse praatje betreft het ondergesneeuwde Coronanieuws van woensdag 10 maart 2021. En dan met name het positieve nieuws, maar altijd met een realistische blik.

- Om te beginnen met nieuws van onze Oosterburen. Angela Merkel heeft gezegd dat het einde van de coronamaatregelen aan het begin van de zomer ten einde zullen komen. De Duitse bondskanselier Merkel verwacht nog drie tot vier zware maanden in de coronacrisis. Pas na het begin van de zomer zal de situatie ontspannen, zegt ze in een gesprek met medewerkers van hulp- en crisislijnen. Dan worden de effecten van het vaccineren duidelijk, aldus de regeringsleider.

Op dit moment is elke dag moeilijk, erkent Merkel: 'Dat zie je aan iedereen'. De komende lente maakt sommige dingen gemakkelijker, maar leidt er ook toe dat je de coronabeperkingen meer voelt, aldus de bondskanselier. Ze verzekert dat het over vier maanden beter wordt, melden Duitse media.

- Morgen zal de EMA na alle waarschijnlijkheid het Johnson & Johnson-vaccin goedkeuren.

- Deze week wordt er op de website coronavaccinatie.nl een nieuwe module gelanceerd waarmee Nederlanders kunnen opzoeken op welk moment zij aan de beurt zijn om gevaccineerd te worden. Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid begrijpt dat daar veel vragen en onrust over zijn en daarom is het 'Wanneer ben ik aan de beurt?'-onderdeel gemaakt.

In deze nieuwe module op de reeds bestaande website kunnen mensen hun leeftijd en hun eventuele aandoening invullen. Dan volgt er informatie over wanneer de uitnodiging te verwachten is en ook wie er prikt, de GGD of de huisarts.

Het uitvinden van het vaccinatie-moment kan "best een hele puzzel zijn", zegt minister De Jonge. Hij houdt wel een slag om de arm, want er kan altijd iets gebeuren met de voorraad van de verschillende vaccins.

- Ook wil ik nog iets opmerkelijks aan het licht brengen. Twee weken geleden riep het RIVM dat we in het begin van de ''Derde Golf'' zaten en Hugo de Jonge benadrukte dat afgelopen maandag ook nog maar eens. De media nam dat bericht twee weken geleden ook over, dat we volgens het RIVM in de ''Derde Golf'' zaten.



Vandaag tijdens de technische briefing van de tweede kamer door Jaap van Dissel en Ernst Kuipers, kwam er iets opmerkelijks uit de mond van Jaap van Dissel. We zitten helemaal nog niet in de ''Derde Golf'' en Jaap van Dissel weet ook niet wanneer die komt en hoe groot die zou kunnen zijn.



Fijn dus dat het belangrijkste orgaan binnen het RIVM even benadrukt dat we nog niet in de ''Derde Golf'' zitten. Des te opmerkelijker was het optreden van Diederik Gommers deze week bij Op1. Die liep te roepen dat we bij het afschaffen van de avondklok, ons op moesten maken voor code zwart in de ziekenhuizen rond eind april. Dit roept Gommers mij nu net iets te vaak, maar goed... kan een persoonlijke irritatie zijn. ;)

Dan nog even kijken naar de tussenbalans van de weekcijfers.
De voorlopige besmettingcijfers laten tot nu toe een stijging zien van 6,5%. Vandaag tijdens de dagcijfers, zagen we al cijfers van in de 5000. Als de vorige week mij iets heeft geleerd, is dat er geen touw meer aan de dagcijfers is vast te knopen dus daar ga ik mij niet aan wagen. Vrijdagavond, zal ik wel een beeld kunnen schetsen hoe het zou gaan aflopen met de besmettingcijfers op weekniveau.

De ziekenhuiscijfers dan. Vandaag lagen er 1.353 covid-19 patiënten op de verpleegafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 44 minder dan vorige week woensdag. Op de IC afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen liggen 560 patiënten, dat zijn er 11 meer dan vorige week woensdag.

Dan nog even kijkend naar de instroom van nieuwe patiënten. Op de verpleegafdelingen zijn er tot nu toe deze week 586 nieuwe patiënten op de verpleegafdelingen opgenomen. Dat zijn er 36 meer dan vorige week. De instoom van nieuwe patiënten op de IC afdelingen laat gelukkig na de grote stijging van vorige week weer een daling zien. Op dit moment zijn er 96 nieuwe patiënten op de IC afdelingen, 35 minder dan vorige week.

Laten we morgen hopen op op alle fronten even wat goede cijfers, en dan met name besmettingcijfers die weer onder de 5000 duiken en wat minder nieuwe instroom op de verpleegafdelingen.

Mensen, wederom een fijne avond en tot morgen. (Hoe leuk is het trouwens om na deze Corona ellende, al mijn dagelijkse berichten terug te lezen) _O-
pi_198436327
We moeten ze bundelen in een boek ofzo na afloop. Het geeft een mooi kijkje in de belangrijke ontwikkelingen van dag tot dag. Ik denk dat het zelfs voor ons over een aantal maanden alweer heel moeilijk voor te stellen zal zijn hoe het nu voelt.
  woensdag 10 maart 2021 @ 23:42:02 #85
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_198438233
Bedankt weer, @Oliver23 Much appreciated!

En beter laat dan nooit: succes @GereDathan en @Federer-fan met deze moeilijke week.
Alles sal -hopelijk snel- reg kom!!
... ♥ ik mis je ♥
pi_198439400
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 16:19 schreef simonblue het volgende:

Ik vind dit een hele slechte berekening! Het aantal gemelde besmettingen van vandaag is 5300 en was in september 2200, dus ruim twee keer zoveel als september.
Het betrof vandaag 70.000 geteste personen, in september nog niet de helft.

quote:
De aanname die je hier doet is dat het aantal besmette personen geschaald mag worden met het aantal afgenomen tests. Als er in september 2 keer zoveel tests waren afgenomen betekende dat nog niet automatisch dat er ook twee keer zoveel besmettingen waren. Het betekent ook niet dat als er vandaag twee keer zoveel test worden afgenomen het aantal besmettingen twee keer zo hoog zou liggen.
Indien we heden de helft minder mensen zouden testen als in september, en uit dat veel kleinere aantal geteste mensen toch veel meer besmettingen zouden uitrollen als in september, bv twee keer zoveel, zou je misschien nog steeds volhouden dat daar geen conclusies aan verbonden kunnen worden.

De logica gebied echter, in september en heden 7,6% positief, qua besmettingen zitten we ongeveer op hetzelfde niveau.
pi_198439412
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 17:48 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

Je kunt het percentage positief getesten niet vergelijken met een ander moment om daarmee vervolgens te beredeneren dat er nu meer of minder mensen met het virus zijn. Daar komt nog eens bij dat het nu makkelijker is om getest te worden, en dat er een grotere bevolkingsgroep getest wordt (kinderen ook nu).
Je kunt het gebruiken als indicatie.

Waarom zou het normaal zijn om te verkondigen dat het virus weer om zich heen aan het grijpen is (twee keer zoveel besmettingen etc.) terwijl vaststaat dat er bijna drie keer zoveel mensen getest zijn als op sommige dagen in februari.

Dat is misleiding.

Wat ik gedaan heb is verre van exact, maar vele malen eerlijker en een veel betere indicatie dan de bewering dat de besmettingen weer oplopen en de flauwekul dat we al ongeveer in de derde golf zitten.
pi_198440257
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 04:40 schreef Za het volgende:

[..]

Waarom zou het normaal zijn om te verkondigen dat het virus weer om zich heen aan het grijpen is (twee keer zoveel besmettingen etc.) terwijl vaststaat dat er bijna drie keer zoveel mensen getest zijn als op sommige dagen in februari.
Hier ben ik het dan wel mee eens overigens. De duiding ontbreekt.
pi_198440274
Za, ik snap je redenatie. Maar je berekening geeft een getal zonder waarde want de berekening is te kort door de bocht.

In de zoektocht naar positiviteit zoeken we naar positieve signalen uit erkende bron, niet in eigen berekeningen.
pi_198440839
https://www.rtlnieuws.nl/(...)ngen-vaccinatie-prik
quote:
Vandaag wordt het vierde coronavaccin beoordeeld door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Het Nederlandse vaccin van Janssen wordt onder de loep genomen.
pi_198441132
quote:
14s.gif Op woensdag 10 maart 2021 12:32 schreef Shaar12 het volgende:

[..]

Spring maar wel.
Dit is niet positief.
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
  Public Relations / Redactie Film donderdag 11 maart 2021 @ 09:43:27 #92
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198441213
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 04:21 schreef Za het volgende:

[..]

Het betrof vandaag 70.000 geteste personen, in september nog niet de helft.
[..]

Indien we heden de helft minder mensen zouden testen als in september, en uit dat veel kleinere aantal geteste mensen toch veel meer besmettingen zouden uitrollen als in september, bv twee keer zoveel, zou je misschien nog steeds volhouden dat daar geen conclusies aan verbonden kunnen worden.

De logica gebied echter, in september en heden 7,6% positief, qua besmettingen zitten we ongeveer op hetzelfde niveau.
Je logica is niet onjuist, maar er zijn meer indicatoren waar je rekening mee moet houden.
Het meest betrouwbare zijn de ziekenhuisopnames, omdat mensen naar het ziekenhuis gaan als ze ziek zijn, getest of niet.

Omdat ziekenhuisopnames achter lopen, heb ik de eerste twee weken van oktober gepakt.
In deze periode liep het aantal per dag op van 114 tot 258 op 13 oktober.

Dat zit niet heel erg ver van de gemiddeldes afgelopen week.

Echter, en dát is wel een wezenlijk verschil, was de groei begin oktober dus sterk stijgend. Zie het verschil van 114 tot 258 op twee weken tijd. De laatste periode is het aantal veel stabieler.

De R is dus op dit moment wel degelijk lager, wat inhoudt dat de maatregelen zeer waarschijnlijk toch iets doen. Als we alles net zo open zouden zetten als september heb je dus kans dat we binnen de kortste keren volle IC's hebben.

Disclaimer: dit is uiteraard een bierviltjesberekening.
  Public Relations / Redactie Film donderdag 11 maart 2021 @ 10:02:45 #93
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198441480
twitter
  donderdag 11 maart 2021 @ 10:22:45 #94
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198441783
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 20:01 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Er zijn zoveel onzekere factoren zoals het weer en de R in de maand.
Als het dan maar wel de R0 is in de maand. o|O
quote:
Maar ik heb wel het gevoel dat we aan de piek hangen in de ziekenhuizen, we zitten al tijden tussen de 1900 en 2000 en het lijkt beide kanten niet uit te breken. De vaccins zullen meer en meer invloed gaan krijgen verwacht ik, zeker nu we de groep 75-79 aan het doen zijn en snel aan de 70-74 gaan beginnen. Ik denk dat we dan een omslagpunt bereiken.
Klinkt goed en plausibel. En wat ik ook fijn vind, is dat het een beetje stagneert, wat mij het gevoel geeft dat we er met de maatregelen in elk geval iets van controle over hebben.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198442170
Hier persoonlijk positief nieuws, vanwege medisch hoog risico ben ik volgende week aan de beurt voor de vaccinatie. Zo wat ben ik daar blij mee. :)

Ik hoop dat een ieder ook snel aan de beurt is en dat we snel een einde kunnen maken aan deze gekke periode. Hoe meer ik hier bij lees, met dank aan iedereen, hoe meer ik overtuigd ben dat we weer op termijn een normaal leven kunnen hebben. Zo zin in dat moment!

Jammer dat we niet met zijn allen een feestje kunnen bouwen, dan hangen we hier maar de digitale slingers op! Toppers! :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198442680
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 04:40 schreef Za het volgende:

[..]

Je kunt het gebruiken als indicatie.

Waarom zou het normaal zijn om te verkondigen dat het virus weer om zich heen aan het grijpen is (twee keer zoveel besmettingen etc.) terwijl vaststaat dat er bijna drie keer zoveel mensen getest zijn als op sommige dagen in februari.

Dat is misleiding.

Wat ik gedaan heb is verre van exact, maar vele malen eerlijker en een veel betere indicatie dan de bewering dat de besmettingen weer oplopen en de flauwekul dat we al ongeveer in de derde golf zitten.
Als er meer mensen besmet zijn zullen er toch ook meer getest worden? Dat de verhouding tussen positieve en negatieve testen iets verandert, of juist niet, heeft ook te maken met andere factoren, en om een goede vergelijking te maken moet je daar ook rekening mee houden, dat niet doen is juist misleiding en zeker niet 'vele malen eerlijker'.
pi_198442771
Ik heb een collega van 64 die maandag gaat *O* Dat betekent dat de groep 60-64 nu ook actief geprikt wordt. Dat gaat echt een verademing zijn op de IC's!

We lopen nu met Pfizer/Moderna in de groep 75-79 en AstraZenica 60-64. Aan 2 kanten halen we het virus in. Heerlijk!
pi_198442780
quote:
14s.gif Op woensdag 10 maart 2021 23:42 schreef phluphy het volgende:
En beter laat dan nooit: succes @:GereDathan en @:Federer-Fan met deze moeilijke week.
Dank je wel. De rust was wedergekeerd maar vanochtend is de hectiek op het werk weer begonnen :{

Maar ja, dat is nu eenmaal onderdeel van werk. Minder hectisch dan vorige week gelukkig.
pi_198442996
UK data, dit ziet er goed uit!

Nieuwe ziekenhuisopname data per leeftijdsgroep werd gepost vandaag, hier:
https://www.england.nhs.uk/statistics/statistical-work-areas/covid-19-hospital-activity/

Bij de vorige update zag het er zo uit, met data tot begin februari:


Dit zijn de proportionele opnames per leeftijdsgroep. Oudere mensen worden meer opgenomen. Absoluut gezien zijn er veel meer mensen in de groep 18-54, maar in proportie was die groep ongeveer net zo groot als 85+, 65-74, en kleiner dan 75-84 (zie begin grafiek vooral).
Er leek iets van een effect te zijn geweest toen men startte met het Pfizer vaccin (groene vertikale streep, de eerste vertikale streep), 85+ nam flink af, 75-84 nam iets af, en de proportie 18-54 nam toe en was voor het eerst de grootste groep onder de ziekenhuishopnames.
maar het effect van het AZ vaccin (blauwe vertikale streep) was nog niet echt zichtbaar en viel ook samen met de nieuwe lockdown (grijs = lockdown).

Maar nu in maart, met data tot 7 maart:


Het aantal opnames onder 18-54 is relatief veel groter geworden, 75-84 is gestaag gedaald, 75-74 is begonnen met dalen en recentelijk 55-64 ook. Deze week krijgen 55-59 in de UK de eerste prik. Er is iets toename in proportie opnames 85+, maar als iedereen gevaccineerd is verwacht je dat de proportionele opnames weer ongeveer hetzelfde worden als voordat ook maar iemand gevaccineerd werd.

In absolute aantallen ziet het er zo uit op het moment:


18-54 is de grootste groep sinds ongeveer eind januari, en het verschil is sinds die tijd flink gegroeid tov de andere groepen. De grootste daling is te zien geweest in de groep die voorheen bijna altijd de grootste groep in het ziekenhuis was, 75-84.
pi_198443219
Mooi nieuws uit de UK, werkt goed die vaccinatie daar! Fijn om te zien :)
  donderdag 11 maart 2021 @ 12:23:25 #101
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_198443373
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 11:33 schreef GereDathan het volgende:
Ik heb een collega van 64 die maandag gaat *O* Dat betekent dat de groep 60-64 nu ook actief geprikt wordt. Dat gaat echt een verademing zijn op de IC's!

We lopen nu met Pfizer/Moderna in de groep 75-79 en AstraZenica 60-64. Aan 2 kanten halen we het virus in. Heerlijk!
gaar genoeg hebben mijn ouders nog niks ontvangen...
beide zijn 65+ thuiswonend
pi_198443431
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 12:23 schreef Kabuto_Raiger het volgende:

[..]

gaar genoeg hebben mijn ouders nog niks ontvangen...
beide zijn 65+ thuiswonend
Mijne ook niet, 68 en 70, thuiswonend. Maar die krijgen geen AZ maar Pfizer en daar zijn ze nu volgens mij bezig tussen 75-80.
Tap tap tap
pi_198443493
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 12:23 schreef Kabuto_Raiger het volgende:

[..]

gaar genoeg hebben mijn ouders nog niks ontvangen...
beide zijn 65+ thuiswonend
Het loopt niet helemaal gelijk door het land, maar ik denk dat ze echt binnen twee weken wel een uitnodiging zullen ontvangen, ze zijn nu met die groepen bezig met inplannen. :) Evt. foutjes daargelaten natuurlijk. ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  Public Relations / Redactie Film donderdag 11 maart 2021 @ 12:48:35 #104
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198443689
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 12:23 schreef Kabuto_Raiger het volgende:

[..]

gaar genoeg hebben mijn ouders nog niks ontvangen...
beide zijn 65+ thuiswonend
Klopt die zijn dus later. 60-65 wordt nu uitgenodigd voor AZ en ouder werkt naar beneden, 70-75 heeft vorige week de brief gekregen dacht ik.
pi_198443800
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 12:23 schreef Kabuto_Raiger het volgende:

[..]

gaar genoeg hebben mijn ouders nog niks ontvangen...
beide zijn 65+ thuiswonend
Klopt, groep 65-74 valt nu nog buiten de boot. AstraZenica is nog niet goedgekeurd voor 65+. Maar ze willen de voorraad opmaken, dus zijn ze nu met 60-64 bezig AZ en 75-79 Pfizer/Moderna.
pi_198443807
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 12:48 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]

Klopt die zijn dus later. 60-65 wordt nu uitgenodigd voor AZ en ouder werkt naar beneden, 70-75 heeft vorige week de brief gekregen dacht ik.
Mijn ouders zijn beiden 75+ en hebben nog niets gehoord, dus lijkt me niet dat 70-75 dan al wel uitgenodigd wordt. Of er moet sprake zijn van een hele scheve distributie van vaccins.
A mind with a heart of it's own
pi_198443815
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 12:48 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]

Klopt die zijn dus later. 60-65 wordt nu uitgenodigd voor AZ en ouder werkt naar beneden, 70-75 heeft vorige week de brief gekregen dacht ik.
60-64 ;) Is een detail ik weet het.

Groep 75-79 heeft de brief gehad, mijn moeder is 72 en is als volgende groep (70-74) aan de beurt. Maar die hebben nog geen oproep. Maar komt nu wel snel.
pi_198443833
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 12:57 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Mijn ouders zijn beiden 75+ en hebben nog niets gehoord, dus lijkt me niet dat 70-75 dan al wel uitgenodigd wordt. Of er moet sprake zijn van een hele scheve distributie van vaccins.
Als het goed is komt het er aan, ze beginnen bij de oudste. Op dit moment ontvangt de groep 75-79 de oproep. Maar eerst de mensen van 79, dan 78, etc. etc.
pi_198443858
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 12:28 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mijne ook niet, 68 en 70, thuiswonend. Maar die krijgen geen AZ maar Pfizer en daar zijn ze nu volgens mij bezig tussen 75-80.
Klopt. Beiden precies beroerde leeftijd wat dat betreft, hier idem dito. 67 en 72. Die vallen nu nog net buiten de boot, maar Pfizer/Moderna heeft gelukkig extra leveringen en levert stabiel dus ze zullen nu snel de oproep gaan krijgen. Ik verwacht voor april.
pi_198443998
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 09:43 schreef Roberto_BOZ het volgende:

Omdat ziekenhuisopnames achter lopen, heb ik de eerste twee weken van oktober gepakt.
In deze periode liep het aantal per dag op van 114 tot 258 op 13 oktober.
Echter, en dát is wel een wezenlijk verschil, was de groei begin oktober dus sterk stijgend. Zie het verschil van 114 tot 258 op twee weken tijd. De laatste periode is het aantal veel stabieler.
Begin oktober lag aan de start van de opgaande curve.
Rond 22 september werden er zo'n 2200 mensen positief getest, maar eerste week oktober waren dat er 5000 per dag, vandaar de sterke groei qua ziekenhuisopnames.

quote:
De R is dus op dit moment wel degelijk lager, wat inhoudt dat de maatregelen zeer waarschijnlijk toch iets doen. Als we alles net zo open zouden zetten als september heb je dus kans dat we binnen de kortste keren volle IC's hebben.
Wellicht, maar het is imo kijkende naar bv Florida, waar alles sinds november gewoon open is, en de curve nog steeds dagelijks omlaag denderd, aannemelijk dat we te maken hebben met een natuurlijk verloop, waar je verder niet tot nauwelijks invloed op hebt.

Door mensen een beetje te isoleren stop je het virus niet, maar smeer je het natuurlijk proces uit over een langere periode, je vlakt de curve af.
Dat er een natuurlijke curve zou zijn, daar ging men op voorhand al vanuit (flatten the curve etc).

Daar hebben we nu mee te maken, we zitten onderaan de curve, alles opengooien verandert daar niets aan. IMO
pi_198444092
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:09 schreef Za het volgende:

Daar hebben we nu mee te maken, we zitten onderaan de curve, alles opengooien verandert daar niets aan. IMO
Ik ben het in de basis met je eens. Maar ik heb zelf de angst dat we het niet weten. Stel dat we de terrassen opendoen en we klappen weer naar 12.000+ per dag... :{

Maar ik denk zelf dat er wel meer mogelijk is zonder al te veel problemen.
pi_198444292
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:14 schreef GereDathan het volgende:

Ik ben het in de basis met je eens. Maar ik heb zelf de angst dat we het niet weten. Stel dat we de terrassen opendoen en we klappen weer naar 12.000+ per dag... :{

Maar ik denk zelf dat er wel meer mogelijk is zonder al te veel problemen.
Dat is ook de reden dat alles dicht blijft.

Ik las een artikel van Hendrik Streeck en hij zei letterlijk, we weten zo weinig, in feite niet eens waar, wanneer en op welke wijze mensen besmet raken. Er staat ons daarom niet veel ter beschikking, en daarom zijn er maatregelen, gewoon bij gebrek aan andere opties en kennis. Het is het enige wat we kunnen doen.

Wanneer je dan leest over de aanpak van Ron deSantis in Florida, en dat het volledig openen van de staat in november niet heeft geleid tot een oplopend aantal besmettingen, dan is die vrees mogelijk onterecht.
https://www.usnews.com/ne(...)onomy-despite-spread

Zie ook, met grafieken:
COR / CNN: zware restricties vs alles open, resultaat hetzelfde.
pi_198444411
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:27 schreef Za het volgende:

[..]

Dat is ook de reden dat alles dicht blijft.

Ik las een artikel van Hendrik Streeck en hij zei letterlijk, we weten zo weinig, in feite niet eens waar, wanneer en op welke wijze mensen besmet raken. Er staat ons daarom niet veel ter beschikking, en daarom zijn er maatregelen, gewoon bij gebrek aan andere opties en kennis. Het is het enige wat we kunnen doen.

Wanneer je dan leest over de aanpak van Ron deSantis in Florida, en dat het volledig openen van de staat in november niet heeft geleid tot een oplopend aantal besmettingen, dan is die vrees mogelijk onterecht.
https://www.usnews.com/ne(...)onomy-despite-spread

Zie ook, met grafieken:
COR / CNN: zware restricties vs alles open, resultaat hetzelfde.
Echt een cirkel waarin we lopen, ik vind het echt heel lastig. Bang zijn voor het bang zijn voor mijn gevoel.

Daarom ben ik wel blij dat ons kabinet muizenstapjes zet de laatste weken, steeds een stapje erbij. Al kan het mij ook niet snel genoeg gaan aan de andere kant...
  Public Relations / Redactie Film donderdag 11 maart 2021 @ 13:36:44 #114
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198444412
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:27 schreef Za het volgende:

[..]

Dat is ook de reden dat alles dicht blijft.

Ik las een artikel van Hendrik Streeck en hij zei letterlijk, we weten zo weinig, in feite niet eens waar, wanneer en op welke wijze mensen besmet raken. Er staat ons daarom niet veel ter beschikking, en daarom zijn er maatregelen, gewoon bij gebrek aan andere opties en kennis. Het is het enige wat we kunnen doen.

Wanneer je dan leest over de aanpak van Ron deSantis in Florida, en dat het volledig openen van de staat in november niet heeft geleid tot een oplopend aantal besmettingen, dan is die vrees mogelijk onterecht.
https://www.usnews.com/ne(...)onomy-despite-spread

Zie ook, met grafieken:
COR / CNN: zware restricties vs alles open, resultaat hetzelfde.
Dit zal een discussie blijven. Het lijkt me echter wel logisch dat volle cafés tot meer besmettingen leidt, omdat ik jaarlijks ziek was rond de carnavalsperiode en deze winter vrij klachtenvrij doorkomen ben. En ja, met die redenatie is van alles mis maar ik zie dit om me heen en het gebrek aan griep maakt dit natuurlijk ook duidelijk. Dus de maatregelen helpen.

Echter, vind ik ook, dat meer mogelijk moet zijn. Vooral meer ruimte buiten creëren. Open de dierentuinen in Nederland nou eens. Dat zijn uitstapjes en ontspanning voor mensen, voornamelijk buiten, en die organisatie hebben het geld echt nodig! Als je de drukte bij afhaaltentjes ziet, zullen die paar dierentuinen geen groot probleem opleveren. En kijk zo verder...
pi_198444558
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:36 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]

Dit zal een discussie blijven. Het lijkt me echter wel logisch dat volle cafés tot meer besmettingen leidt, omdat ik jaarlijks ziek was rond de carnavalsperiode en deze winter vrij klachtenvrij doorkomen ben. En ja, met die redenatie is van alles mis maar ik zie dit om me heen en het gebrek aan griep maakt dit natuurlijk ook duidelijk. Dus de maatregelen helpen.

Echter, vind ik ook, dat meer mogelijk moet zijn. Vooral meer ruimte buiten creëren. Open de dierentuinen in Nederland nou eens. Dat zijn uitstapjes en ontspanning voor mensen, voornamelijk buiten, en die organisatie hebben het geld echt nodig! Als je de drukte bij afhaaltentjes ziet, zullen die paar dierentuinen geen groot probleem opleveren. En kijk zo verder...
Ik denk dat de overheid bang is om alles tegelijk te doen, elke 2 weken lijken we nu stappen te zetten. Maar ben het met je eens, pretparken en dierentuinen lijken mij goede opties om te openen. Net als terrassen en winkels op basis van vierkante meters.

De binnenevenementen lijken mij duidelijk, dat kan wel maar dan alleen met een negatief bewijs en/of vaccinatie. De meest recente proeven hebben uitgewezen dat dat geen risico is. Maar ik stel voor dat we niet een deel van de bevolking uitsluiten, we zitten hier allemaal in. Laten we die dingen tot 1 juli rekken en in de tussentijd zoveel mogelijk veilige dingen openen.

Al is het maar om de mensen te spreiden, nu zit iedereen op elkaar gestapeld in een parkje bij mooi weer. Dat lijkt mij zeker niet de bedoeling :)
pi_198444594
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:36 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]

Dit zal een discussie blijven. Het lijkt me echter wel logisch dat volle cafés tot meer besmettingen leidt, omdat ik jaarlijks ziek was rond de carnavalsperiode en deze winter vrij klachtenvrij doorkomen ben. En ja, met die redenatie is van alles mis maar ik zie dit om me heen en het gebrek aan griep maakt dit natuurlijk ook duidelijk. Dus de maatregelen helpen.

Echter, vind ik ook, dat meer mogelijk moet zijn. Vooral meer ruimte buiten creëren. Open de dierentuinen in Nederland nou eens. Dat zijn uitstapjes en ontspanning voor mensen, voornamelijk buiten, en die organisatie hebben het geld echt nodig! Als je de drukte bij afhaaltentjes ziet, zullen die paar dierentuinen geen groot probleem opleveren. En kijk zo verder...
Ik ben dit jaar ook niet eens verkouden of wat dan ook geweest, maar ja, als daar verder geen onderzoek naar wordt gedaan dan blijft het koffiedik kijken. Onze eigen individuele ervaringen zijn niet zoveel waard.

Dat de cafés voor veel besmettingen zorgen lijkt me wel logisch en dat is ook wel deels bewezen (door bijv. hoge immuniteit en uitbraken onder werknemers in de horeca). Dat bijvoorbeeld winkelbezoek, museumbezoek, terrasjes of bezoek van plekken buiten zoals pretparken of dierentuinen voor besmettingen zorgt is absoluut nooit bewezen.

Ik denk dat we met alleen cafés binnen dicht bijna dezelfde resultaten hadden bereikt.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Public Relations / Redactie Film donderdag 11 maart 2021 @ 13:50:39 #117
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198444635
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:48 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ik ben dit jaar ook niet eens verkouden of wat dan ook geweest, maar ja, als daar verder geen onderzoek naar wordt gedaan dan blijft het koffiedik kijken. Onze eigen individuele ervaringen zijn niet zoveel waard.

Dat de cafés voor veel besmettingen zorgen lijkt me wel logisch en dat is ook wel deels bewezen (door bijv. hoge immuniteit en uitbraken onder werknemers in de horeca). Dat bijvoorbeeld winkelbezoek, museumbezoek, terrasjes of bezoek van plekken buiten zoals pretparken of dierentuinen voor besmettingen zorgt is absoluut nooit bewezen.

Ik denk dat we met alleen cafés binnen dicht bijna dezelfde resultaten hadden bereikt.
Helaas bleek in december dat dit niet genoeg was. De VO-scholen lijken toch wel een aanjager te zijn helaas. Gelukkig is daar nu verdeeld over de week onderwijs te geven.
pi_198444660
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:48 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ik ben dit jaar ook niet eens verkouden of wat dan ook geweest, maar ja, als daar verder geen onderzoek naar wordt gedaan dan blijft het koffiedik kijken. Onze eigen individuele ervaringen zijn niet zoveel waard.

Dat de cafés voor veel besmettingen zorgen lijkt me wel logisch en dat is ook wel deels bewezen (door bijv. hoge immuniteit en uitbraken onder werknemers in de horeca). Dat bijvoorbeeld winkelbezoek, museumbezoek, terrasjes of bezoek van plekken buiten zoals pretparken of dierentuinen voor besmettingen zorgt is absoluut nooit bewezen.

Ik denk dat we met alleen cafés binnen dicht bijna dezelfde resultaten hadden bereikt.
Ik vond black friday en de feestdagen in het vooruitzicht ook wel eng hoor. Dat waren ook wel heel veel mensen bij elkaar.

Ik denk dat de overheid dat nu probeert te voorkomen door de winkels steeds meer lucht te geven. Als je dat nu ineens vrijgeeft dan staan alle simpele zielen de volgende ochtend in de Action te trappelen. Door het in stapjes te doen zorg je dat mensen nu, als je controle hebt, de eerste inkopen doen. Dat maakt de noodzaak straks iets minder groot als je het loslaat.
pi_198444695
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:52 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik vond black friday en de feestdagen in het vooruitzicht ook wel eng hoor. Dat waren ook wel heel veel mensen bij elkaar.

Ik denk dat de overheid dat nu probeert te voorkomen door de winkels steeds meer lucht te geven. Als je dat nu ineens vrijgeeft dan staan alle simpele zielen de volgende ochtend in de Action te trappelen. Door het in stapjes te doen zorg je dat mensen nu, als je controle hebt, de eerste inkopen doen. Dat maakt de noodzaak straks iets minder groot als je het loslaat.
klopt, als je het in 1 keer loslaat kan je over de hoofden lopen. Wij mensen zijn gewoon rare wezens wat dat betreft.
ehhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhh een glaasje prik
pi_198444736
Ik wil nog iets heel positiefs posten, al zullen velen het er niet mee eens zijn.

Sinds 8 december roept de overheid mensen van wie vaststaat dat ze een close contact zijn van een besmet persoon, zich te laten testen, ook wanneer ze asymptomatisch zijn.
Bij een negatieve test hoeven ze dan niet 10 dagen in quarantaine.

Bij bv 2.000 besmettingen per dag rollen daar veel contacten uit die echt niet in quarantaine willen en zich naar de teststraten zullen begeven, IMO de verklaring van het oplopend aantal tests.

Maar het positieve is, wanneer duizenden mensen die zich laten testen bestaan uit close contacts van besmette mensen, dan zijn dat duizenden mensen met een groter potentieel besmet te zijn dan mensen zonder zo'n direct besmet contact. Qua tests vis je als GGD dan het ware in een vijver waarvan je van tevoren weet dat er veel vissen zitten.

Echter, het percentage positief neemt alleen maar af, begin januari 13,7% heden 8% of lager.

Dat geeft imo een duidelijk beeld van de afname van de besmettingen, afzwakking van het virus en niet van een toename of besmettelijker variant. IMO
  donderdag 11 maart 2021 @ 14:03:26 #121
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198444872
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiënten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een stijging op de IC’s; geen wijziging op de verpleegafdelingen. In totaal dus een stijging van 12 in de ziekenhuizen. Het zijn 1.925 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we snel weer onder de 1.900.

1) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- donderdag 11 maart: 572 (absolute stijging 12; relatieve stijging 2,1%);
- woensdag 10 maart: 560 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- dinsdag 9 maart: 556 (absolute daling 2; relatieve daling 0,4%);
- maandag 8 maart: 558 (absolute stijging 13; relatieve stijging 2,4%);
- zondag 7 maart: 545 (absolute stijging 3; relatieve stijging 0,6%);
- zaterdag 6 maart: 542 (absolute stijging 1; relatieve stijging 0,2%);
- vrijdag 5 maart: 541 (absolute stijging 2; relatieve stijging 0,4%);
- donderdag 4 maart: 539 (absolute daling 10; relatieve daling 1,8%).

2) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- donderdag 11 maart: 1.353 (geen wijziging t.o.v. gisteren);
- woensdag 10 maart: 1.353 (absolute daling 54; relatieve daling 3,8%);
- dinsdag 9 maart: 1.407 (absolute stijging 60; relatieve stijging 4,5%);
- maandag 8 maart: 1.347 (absolute stijging 41; relatieve stijging 3,1%);
- zondag 7 maart: 1.306 (absolute daling 15; relatieve daling 1,1%);
- zaterdag 6 maart: 1.321 (absolute daling 49; relatieve daling 3,6%);
- vrijdag 5 maart: 1.370 (absolute daling 14; relatieve daling 1,0%);
- donderdag 4 maart: 1.384 (absolute daling 13; relatieve daling 0,9%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198445056
De IC afdeling wordt naar verhouding steeds populairder, begrijp ik niks van, zo liggend op je buikje met een slang in je keel lijkt me echt onaangenamer dan op een verpleegafdeling.

en terwijl ik dit type wordt het Janssen vaccin goedgekeurd!.
Dus das wel echt goed nieuws!
  donderdag 11 maart 2021 @ 14:22:20 #123
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_198445102
Yes, zeker goed nieuws! Coronavaccin Janssen krijgt positief oordeel van Europese toezichthouder EMA

https://www.telegraaf.nl/(...)e-toezichthouder-ema *G*
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  donderdag 11 maart 2021 @ 14:28:36 #124
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198445200
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:18 schreef koemleit het volgende:
De IC afdeling wordt naar verhouding steeds populairder, begrijp ik niks van, zo liggend op je buikje met een slang in je keel lijkt me echt onaangenamer dan op een verpleegafdeling.
[...]
Ik snap het ook niet.

Wat ik ook niet begrijp is het volgende. Op een gegeven moment was er een ontwikkeling dat huisartsen de zorg van ziekenhuispatiënten zouden overnemen. Die werden dan ontslagen uit het ziekenhuis en begeleid door de huisarts. Daar merk ik weinig van. Ik had gehoopt dat dat ook tot een bescheiden leegloopje zou leiden.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  Moderator donderdag 11 maart 2021 @ 14:30:27 #125
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_198445240
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:18 schreef koemleit het volgende:
De IC afdeling wordt naar verhouding steeds populairder, begrijp ik niks van, zo liggend op je buikje met een slang in je keel lijkt me echt onaangenamer dan op een verpleegafdeling.

en terwijl ik dit type wordt het Janssen vaccin goedgekeurd!.
Dus das wel echt goed nieuws!
Hoe komt dat toch ja, als het virus "zwakker" zou worden zouden niet relatief zoveel mensen toch naar de IC moeten doorstromen :? Maar goed, er zal vast een reden voor zijn.
pi_198445247
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:28 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Ik snap het ook niet.

Wat ik ook niet begrijp is het volgende. Op een gegeven moment was er een ontwikkeling dat huisartsen de zorg van ziekenhuispatiënten zouden overnemen. Die werden dan ontslagen uit het ziekenhuis en begeleid door de huisarts. Daar merk ik weinig van. Ik had gehoopt dat dat ook tot een bescheiden leegloopje zou leiden.
Dat is dus waarschijnlijk wel aan de hand. Meer mensen worden begeleid door de huisarts, dus niet op de verpleeg. Maar dat helpt dus niks voor de IC.

Dit is trouwens ook een aanname, op zoek naar een verklaring.
  donderdag 11 maart 2021 @ 14:35:39 #127
482977 Kleurplaatje
Hoofdzakelijk lurker
pi_198445341
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:48 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ik ben dit jaar ook niet eens verkouden of wat dan ook geweest, maar ja, als daar verder geen onderzoek naar wordt gedaan dan blijft het koffiedik kijken. Onze eigen individuele ervaringen zijn niet zoveel waard.

Dat de cafés voor veel besmettingen zorgen lijkt me wel logisch en dat is ook wel deels bewezen (door bijv. hoge immuniteit en uitbraken onder werknemers in de horeca). Dat bijvoorbeeld winkelbezoek, museumbezoek, terrasjes of bezoek van plekken buiten zoals pretparken of dierentuinen voor besmettingen zorgt is absoluut nooit bewezen.

Ik denk dat we met alleen cafés binnen dicht bijna dezelfde resultaten hadden bereikt.
Hier hetzelfde. Juli 2019 was de laatste keer dat ik zware griep had. Daarna 0,0 niks nergens last van gehad. Zelfs geen hoofdpijn. En dat voor een (voormalig morbide) obese dertiger.

Wel denk ik dat individuele gevallen wel degelijk een waarde hebben, maar dan meer voor hoe jij je leven post-corona inricht. Zelf ga ik daar ook mee aan de gang. Zo blijft thuiswerken bij ziekte en met een mondkapje naar buiten bij snotterigheid/verkoudheid bij mij wel ingebakken. Ik denk dat daar zeker meer navraag naar gedaan zou moeten worden. Nu, maar zeker ook in een trendonderzoek de komende jaren. Wat doen we nu nog, wat we in 2020 en 2021 deden als gevolg van maatregelen.

Voorts ben ik wel van mening dat de voorzichtigheid die hier in Nederland is grotendeels (partij)politiek is. Niks meer, niks minder. Deels omdat het verkiezingen zijn, deels ook omdat de politiek zo onnoemelijk veel strategische en communicatieve fouten heeft gemaakt (dat geldt eveneens voor het RIVM als adviesorgaan), maar (groten)deels ook omdat elke groep zijn of haar plasje moet doen over een maatregel. Doe daarbij dat de meest voorname groepen sterk georganiseerd zijn (ouderen; de intensieve en ouderenzorg) en je krijgt een nogal 'eenzijdig' maatregelenpakket.

En ergens begrijp ik het ook nog wel, alleen hadden ze het wel simpeler mogen communiceren. Dergelijke hogere wiskunde is niet aan 85% van Nederland besteed.
"Als rozijnen liggen te wellen, terwijl het recept krenten vermeldt, hebben die rozijnen dan zinloos geweld?"
pi_198445421
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 13:48 schreef JohnDDD het volgende:

Ik ben dit jaar ook niet eens verkouden of wat dan ook geweest,
Dat is ongunstig.
De gedachte is, dat kinderen nauwelijks ziek worden van covid-19 omdat ze door onderling contact elke maand wel met een verkoudheidsvirus in aanraking komen, en daarmee een soort van bescherming genieten tegen covid-19. Zo hebben bv leraren van lagere scholen bewezen sterke immuunsystemen.

In de UK zijn ze zelfs bang dat door lockdowns de immuunsystemen van kinderen verzwakt zijn, om bovenstaande reden.

Het is beter voor ons om een paar keer per jaar verkouden te zijn, in aanraking te komen met pathogenen, dan dat we wegens mondhygiëne en afstand niet meer verkouden worden.

Om het positief te houden, af en toe verkouden zijn is gewoon geen slechte zaak.
  Moderator donderdag 11 maart 2021 @ 14:43:53 #129
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_198445451
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:41 schreef Za het volgende:

[..]

Dat is ongunstig.
De gedachte is, dat kinderen nauwelijks ziek worden van covid-19 omdat ze door onderling contact elke maand wel met een verkoudheidsvirus in aanraking komen, en daarmee een soort van bescherming genieten tegen covid-19.

In de UK zijn ze zelfs bang dat door lockdowns de immuunsystemen van kinderen verzwakt zijn, om bovenstaande reden.

Het is beter voor ons om een paar keer per jaar verkouden te zijn, in aanraking te komen met pathogenen, dan dat we wegens mondhygiëne en afstand niet meer verkouden worden.

Om het positief te houden, af en toe verkouden zijn is gewoon geen slechte zaak.
Snap ik wel deze beredenering. Echter was ik pre-covid ook niet elk jaar standaard verkouden. Maar de hoeveelheid binnen zitten dat ik sinds maart 2020 heb gedaan is inderdaad wel meer dan de afgelopen 5 jaar bij elkaar heb ik zo het gevoel :{
pi_198445485
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:30 schreef dick_laurent het volgende:

[..]

Hoe komt dat toch ja, als het virus "zwakker" zou worden zouden niet relatief zoveel mensen toch naar de IC moeten doorstromen :? Maar goed, er zal vast een reden voor zijn.
Koffiedik kijken grotendeels.

Een bepaald deel komt op de IC, we hebben wel een stijging op de verpleeg gehad de laatste weken. Die stromen nu door.

Maar ik zou ook liever lekker buiten in de zon liggen dan op de buik op de IC ;)
pi_198445514
twitter


Vind ik ook positief. Vaccinaties en de samenleving opstarten zijn belangrijk, maar een verplichting en een tweedeling vind ik verwerpelijk. Iedereen moet vrij kunnen kiezen.

Ook positief, ik ben het voor het eerst eens met de CU én PVV ;)
pi_198445522
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:46 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Koffiedik kijken grotendeels.

Een bepaald deel komt op de IC, we hebben wel een stijging op de verpleeg gehad de laatste weken. Die stromen nu door.

Maar ik zou ook liever lekker buiten in de zon liggen dan op de buik op de IC ;)
Helemaal eens met die laatste zin, toch zijn er op dit moment zo'n 500-600 mensen die met Covid op de IC liggen ipv buiten in de zon. Zo zie je maar zoveel mensen zoveel wensen.
  Moderator donderdag 11 maart 2021 @ 14:49:42 #133
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_198445530
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:49 schreef koemleit het volgende:

[..]

Helemaal eens met die laatste zin, toch zijn er op dit moment zo'n 500-600 mensen die met Covid op de IC liggen ipv buiten in de zon. Zo zie je maar zoveel mensen zoveel wensen.
Hier schijnt de zon anders al dagen niet meer :'(
pi_198445543
quote:
12s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:49 schreef dick_laurent het volgende:

[..]

Hier schijnt de zon anders al dagen niet meer :'(
hier ook niet, maar om dan op een IC te gaan liggen..
  Moderator donderdag 11 maart 2021 @ 14:50:49 #135
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_198445551
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:50 schreef koemleit het volgende:

[..]

hier ook niet, maar om dan op een IC te gaan liggen..
Lol, touché
pi_198445557
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:49 schreef koemleit het volgende:

[..]

Helemaal eens met die laatste zin, toch zijn er op dit moment zo'n 500-600 mensen die met Covid op de IC liggen ipv buiten in de zon. Zo zie je maar zoveel mensen zoveel wensen.
Wat een gekke mensen hebben we toch in dit land, dat ze dat prefereren ;)
  Moderator donderdag 11 maart 2021 @ 14:55:41 #137
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_198445604
https://nos.nl/artikel/23(...)nwaarschijnlijk.html

Dat hebben ze wel vrij snel al 'beoordeeld' voor mijn gevoel.... Maar goed nieuws in ieder geval wel.
pi_198445631
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:55 schreef dick_laurent het volgende:
https://nos.nl/artikel/23(...)nwaarschijnlijk.html

Dat hebben ze wel vrij snel al 'beoordeeld' voor mijn gevoel.... Maar goed nieuws in ieder geval wel.
Het is niet zo dat ze er vandaag pas naar kijken. Volgens mij wordt vanaf de eerste vaccinatie al doorgegeven als er een bijwerking is. Dat zal vervolgens onderzocht worden en in het systeem gezet worden, dat kan je vrij eenvoudig terugzoeken.
  donderdag 11 maart 2021 @ 15:23:08 #139
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198445962
Besmettingcijfers dinsdag 24 november tot en met maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 december tot en met maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve testen: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 december tot en met maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve testen: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 december tot en met maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve testen: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 december tot en met maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve testen: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 december tot en met maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve testen: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 januari tot en met maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve testen: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 tot en met maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve testen: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 tot en met maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve testen: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve testen: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 februari tot en met 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve testen: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 februari tot en met 15 februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve testen: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 februari tot en met 22 februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve testen: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve testen: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 maart tot en met 8 maart:
Daling t.o.v. week ervoor: - 0,6% (percentage positieve testen: 8,6%)

dinsdag: 3.981
woensdag: 4.997
donderdag: 4.114
vrijdag: 4.669
zaterdag: 5.336
zondag: 4.526
maandag: 3.834


totaal: 31.457

Besmettingcijfers dinsdag 9 maart tot en met 15 maart:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervoor: + 13,7%

dinsdag: 4.293
woensdag: 5.272
donderdag: 5.322
vrijdag:
zaterdag:
zondag:
maandag:


totaal: 34.736 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)

pi_198446084
Toch langzaam een beetje een stijging, niet schrikbarend maar wel een feit.

Jammer.
pi_198446197
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:30 schreef GereDathan het volgende:
Toch langzaam een beetje een stijging, niet schrikbarend maar wel een feit.

Jammer.
Er is nu ook een proef toch....dat leerkrachten zich twee keer per week moeten laten testen? Dan zullen de komende weken de dagcijfers wel zo blijven ben ik bang, kunnen ze straks weer zeggen dat er toch echt nog niet versoepeld kan worden :')
pi_198446375
quote:
17s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:35 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Er is nu ook een proef toch....dat leerkrachten zich twee keer per week moeten laten testen? Dan zullen de komende weken de dagcijfers wel zo blijven ben ik bang, kunnen ze straks weer zeggen dat er toch echt nog niet versoepeld kan worden :')
dit is echt onzin.
Ja er wordt veel meer getest nu, ook kinderen en dus worden er ook meer gevallen gevonden. En dat is in dit geval positief, want bij een gevonden geval stopt (meestal) de verspreiding.
Voor de versoepelingen wordt er gekeken naar de druk in de ziekenhuizen. En deze neemt nu niet af, ook niet toe.
Maar de overheid "gebruikt" geen cijfers zodat ze versoepelingen tegen kunnen gaan.

Noem eens 1 reden waarom de overheid een lockdown wil?
  donderdag 11 maart 2021 @ 15:48:09 #143
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198446417
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:30 schreef GereDathan het volgende:
Toch langzaam een beetje een stijging, niet schrikbarend maar wel een feit.

Jammer.
Niet jammer of zorgelijk wat mij betreft zolang het percentage positieve tests blijft dalen of althans niet stijgt.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  donderdag 11 maart 2021 @ 15:48:22 #144
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198446420
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:45 schreef koemleit het volgende:

[..]

dit is echt onzin.
Ja er wordt veel meer getest nu, ook kinderen en dus worden er ook meer gevallen gevonden. En dat is in dit geval positief, want bij een gevonden geval stopt (meestal) de verspreiding.
Voor de versoepelingen wordt er gekeken naar de druk in de ziekenhuizen. En deze neemt nu niet af, ook niet toe.
Maar de overheid "gebruikt" geen cijfers zodat ze versoepelingen tegen kunnen gaan.

Noem eens 1 reden waarom de overheid een lockdown wil?
Macht.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198446438
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:45 schreef koemleit het volgende:

[..]

dit is echt onzin.
Ja er wordt veel meer getest nu, ook kinderen en dus worden er ook meer gevallen gevonden. En dat is in dit geval positief, want bij een gevonden geval stopt (meestal) de verspreiding.
Voor de versoepelingen wordt er gekeken naar de druk in de ziekenhuizen. En deze neemt nu niet af, ook niet toe.
Maar de overheid "gebruikt" geen cijfers zodat ze versoepelingen tegen kunnen gaan.

Noem eens 1 reden waarom de overheid een lockdown wil?
Heel eerlijk gezegd heb ik gewoon geen enkel idee hoe en waarom de regering deze keuzes maakt.......misschien ben ik dan toch wat 'pessimistischer' ingesteld dan ik dacht of eigenlijk hoopte ik dat we nu onderhand duidelijkere dalingen zouden hebben...
pi_198446471
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:48 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Macht.
Ja we leven in een democratie. Die macht hadden ze al voor de lockdown.
En als de meerderheid de lockdowns onzin vinden dan stemmen ze de machthebbers weg. Dus dan is het "weg macht".
Het is hier geen dictatuur waar je een volk kunt onderdrukken zonder consequenties.
pi_198446491
quote:
17s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:49 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Heel eerlijk gezegd heb ik gewoon geen enkel idee hoe en waarom de regering deze keuzes maakt.......misschien ben ik dan toch wat 'pessimistischer' ingesteld dan ik dacht of eigenlijk hoopte ik dat we nu onderhand duidelijkere dalingen zouden hebben...
Keertje naar een briefing van Jaap van dissel kijken. Dan weet je waarom de regering deze keuzes maakt. Daar kun je het trouwens met prima onderbouwing mee oneens zijn. Maar "ze doen het om ons te pesten, of om zelf de macht te behouden" is echt waanzin.
pi_198446657
Balen die hogere cijfers. Zou dit mogelijk te linken zijn aan het opengaan van het voortgezet onderwijs, nu 10 dagen geleden.
pi_198446665
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:52 schreef koemleit het volgende:

[..]

Keertje naar een briefing van Jaap van dissel kijken. Dan weet je waarom de regering deze keuzes maakt. Daar kun je het trouwens met prima onderbouwing mee oneens zijn. Maar "ze doen het om ons te pesten, of om zelf de macht te behouden" is echt waanzin.
Maar ik heb ook absoluut niet gezegd dat de regering dit doet om te pesten hè
pi_198446673
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:45 schreef koemleit het volgende:

[..]

dit is echt onzin.
Ja er wordt veel meer getest nu, ook kinderen en dus worden er ook meer gevallen gevonden. En dat is in dit geval positief, want bij een gevonden geval stopt (meestal) de verspreiding.
Voor de versoepelingen wordt er gekeken naar de druk in de ziekenhuizen. En deze neemt nu niet af, ook niet toe.
Maar de overheid "gebruikt" geen cijfers zodat ze versoepelingen tegen kunnen gaan.
Gebruikt is niet het goede woord denk ik. Maar er wordt wel degelijk gestuurd op dagelijkse en wekelijkse besmettingscijfers voor maatregelen. Die cijfers worden vaak genoemd in de besluitvorming, ook omdat het RIVM zich vrijwel exclusief focust op die cijfers. Er wordt nog steeds gezegd dat besmettingscijfers stijgen door Rutte en co, terwijl het veel genuanceerder ligt dan dat. En dat terwijl die elke week minder relevant worden.
  donderdag 11 maart 2021 @ 16:15:48 #151
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_198446823
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:52 schreef koemleit het volgende:

[..]

Keertje naar een briefing van Jaap van dissel kijken. Dan weet je waarom de regering deze keuzes maakt. Daar kun je het trouwens met prima onderbouwing mee oneens zijn. Maar "ze doen het om ons te pesten, of om zelf de macht te behouden" is echt waanzin.
"Ze doen maar wat omdat ze geen idee hebben" vind ik ook niet echt een bevredigende verklaring, terwijl dat denk ik dichter bij de waarheid ligt. Om positief te blijven: ik neem het landsbestuur sinds corona een stuk minder serieus, en dat werkt heel bevrijdend, zelfs als je binnen zit.
Never explain, never apologize.
pi_198446824
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:52 schreef koemleit het volgende:

[..]

Keertje naar een briefing van Jaap van dissel kijken. Dan weet je waarom de regering deze keuzes maakt. Daar kun je het trouwens met prima onderbouwing mee oneens zijn. Maar "ze doen het om ons te pesten, of om zelf de macht te behouden" is echt waanzin.
Dan ben je inderdaad niet helemaal wijs als je denkt dat het de overheid om macht te doen is. Tenzij je ook gelooft dat de ziekenhuizen leeg zijn en Corona niet bestaat natuurlijk.

In feite heeft de overheid al alle macht over ons, kijk maar eens naar de toeslagenaffaire. Daar hebben ze echt geen bedacht virus voor nodig.

En dan krijg je nog de nonsens van de complotgekkies met Bill Gates en Soros. Echt lachwekkend. Ze zouden er op uit zijn om de wereldbevolking te decimeren. Ja, dan kom je ten eerste met een stompzinnig virus als Corona wat eenvoudig te stoppen is met maatregelen en vaccins en ten tweede is er weinig geld te verdienen over de rug van en macht uit te oefenen op burgers die 60cm diep onder de grond liggen dan wel in rook zijn opgegaan.
Sowieso zou zoiets nooit werken, noem mij 1 rijk uit het verleden (bijvoorbeeld het Romeinse, Griekse of Duitse Rijk) wat stand heeft gehouden....

Nog even los van het feit dat je vorig jaar al heel duidelijk hebt gezien dat tussen 1 juni en 1 oktober, toen het virus goed onder controle was, we op de evenementen na eigenlijk alles weer konden doen als burgers.

Als je kijkt naar het doel van de overheid, de zorg behapbaar houden, dan doen ze het gewoon meer dan prima. De ziekenhuizen zijn al maanden druk, maar zijn eigenlijk nooit overstroomd (een enkele lokale uitzondering daargelaten natuurlijk). Moet je voor de grap eens terugdenken aan Londen eind 2020 of nu kijken naar Brazilië. Dan zie je wat Baudet/FvD wil in de praktijk, dus geen maatregelen. 70k besmettingen en 2k doden PER DAG. Bizar. (https://www.ad.nl/buitenl(...)met-zeuren~a6b82a77/)

Natuurlijk kunnen en mogen we bepaalde maatregelen bekritiseren. Dingen als de avondklok, geen alcoholverkoop na 20:00 en terrassen dicht zijn zaken die heftig ter discussie staan. Terecht, het zijn simpelweg zware maatregelen waar we het liefst vandaag nog vanaf willen. Ik ben blij dat we in een land leven waar dat soort dingen ook kunnen, als je kijkt naar Noord-Korea of China dan breng je het er niet levend vanaf als je kritiek hebt.
pi_198446852
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 16:15 schreef Lurf het volgende:

[..]

"Ze doen maar wat omdat ze geen idee hebben" vind ik ook niet echt een bevredigende verklaring, terwijl dat denk ik dichter bij de waarheid ligt.
Dat is toch ook gewoon de waarheid? Dat is letterlijk wat de overheid aan het begin van de crisis vorig jaar gezegd heeft: "we moeten 100% van de beslissingen nemen met 50% van de kennis".

Het is niet iets waar we veel ervaring mee hebben. Landen als China zijn al jaren gewend om de bevolking op te sluiten of beperken wanneer het ze uitkomt, de meesten van ons hebben zoiets nog nooit meegemaakt. Die paar mensen die WO2 hebben meegemaakt en nog goed bij kennis zijn daargelaten.

Het idee dat de beste stuurlui aan wal staan wordt steeds duidelijker in dit land. Dit was normaliter alleen zo als het Nederlands Elftal speelde ("17 miljoen bondscoaches"), maar tegenwoordig heeft iedereen overal verstand van volgens mij.

quote:
Om positief te blijven: ik neem het landsbestuur sinds corona een stuk minder serieus, en dat werkt heel bevrijdend, zelfs als je binnen zit.
Logisch, dingen vallen ineens op hun plaats.
Ik heb dat heel erg met de gejaag wat we altijd hadden, alles moest maar en moest ook direct. Hoe verder op vakantie hoe beter, geen weekend was leeg en ga zo maar door. Nu we een jaar in deze ellende zitten merk ik dat het ook wel heel fijn is om een stuk te onthaasten en tijd met het gezin op een andere manier in te vullen.

Wat niet wil zeggen dat ik niet heel veel dingen mis en mij zorgen maak over ondernemers en hoe we dit de komende jaren moeten oplossen financieel :)
  donderdag 11 maart 2021 @ 16:19:59 #154
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198446875
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 15:51 schreef koemleit het volgende:

[..]

Ja we leven in een democratie. Die macht hadden ze al voor de lockdown.
Ja, klopt, maar het is wel een leuk speeltje voor politici.
quote:
En als de meerderheid de lockdowns onzin vinden dan stemmen ze de machthebbers weg. Dus dan is het "weg macht".
Dan komt er een andere overheid met dezelfde macht.
quote:
Het is hier geen dictatuur waar je een volk kunt onderdrukken zonder consequenties.
Mja, "No matter who you vote for, the government always gets elected" zeg ik altijd maar. Ik ben erg sceptisch over de overheid.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198446947
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 16:03 schreef magrec het volgende:
Balen die hogere cijfers. Zou dit mogelijk te linken zijn aan het opengaan van het voortgezet onderwijs, nu 10 dagen geleden.
Ik denk dat het te linken is aan meerdere zaken. Ook het basisonderwijs draait weer op volle toeren. En contactberoepen. Alles samen zal zorgen voor een verandering.

Nu moet ik wel zeggen dat ik het, met die versoepelingen in gedachten, best mee vind vallen. We hebben veel grotere en problematischer stijgingen gezien. Al met al is het nog goed te doen, lopen de ziekenhuizen niet over en kunnen we toch met muizenstapjes net wat meer doen dan half februari.
pi_198447023
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 16:15 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Dan ben je inderdaad niet helemaal wijs als je denkt dat het de overheid om macht te doen is. Tenzij je ook gelooft dat de ziekenhuizen leeg zijn en Corona niet bestaat natuurlijk.


In feite heeft de overheid al alle macht over ons, kijk maar eens naar de toeslagenaffaire. Daar hebben ze echt geen bedacht virus voor nodig.

En dan krijg je nog de nonsens van de complotgekkies met Bill Gates en Soros. Echt lachwekkend. Ze zouden er op uit zijn om de wereldbevolking te decimeren. Ja, dan kom je ten eerste met een stompzinnig virus als Corona wat eenvoudig te stoppen is met maatregelen en vaccins en ten tweede is er weinig geld te verdienen over de rug van en macht uit te oefenen op burgers die 60cm diep onder de grond liggen dan wel in rook zijn opgegaan.
Sowieso zou zoiets nooit werken, noem mij 1 rijk uit het verleden (bijvoorbeeld het Romeinse, Griekse of Duitse Rijk) wat stand heeft gehouden....

Nog even los van het feit dat je vorig jaar al heel duidelijk hebt gezien dat tussen 1 juni en 1 oktober, toen het virus goed onder controle was, we op de evenementen na eigenlijk alles weer konden doen als burgers.

Als je kijkt naar het doel van de overheid, de zorg behapbaar houden, dan doen ze het gewoon meer dan prima. De ziekenhuizen zijn al maanden druk, maar zijn eigenlijk nooit overstroomd (een enkele lokale uitzondering daargelaten natuurlijk). Moet je voor de grap eens terugdenken aan Londen eind 2020 of nu kijken naar Brazilië. Dan zie je wat Baudet/FvD wil in de praktijk, dus geen maatregelen. 70k besmettingen en 2k doden PER DAG. Bizar. (https://www.ad.nl/buitenl(...)met-zeuren~a6b82a77/)

Natuurlijk kunnen en mogen we bepaalde maatregelen bekritiseren. Dingen als de avondklok, geen alcoholverkoop na 20:00 en terrassen dicht zijn zaken die heftig ter discussie staan. Terecht, het zijn simpelweg zware maatregelen waar we het liefst vandaag nog vanaf willen. Ik ben blij dat we in een land leven waar dat soort dingen ook kunnen, als je kijkt naar Noord-Korea of China dan breng je het er niet levend vanaf als je kritiek hebt.
Dit idd, ik vraag me echt oprecht welke mensen dit zijn en hoe die in het dagelijkse leven staan en hoe die als personen/collega's/vrienden zijn. Het lijkt mij ook dat je dan een ontzettend zwaar en cynisch leven moet hebben om dit daadwerkelijk echt te geloven.

Ik heb ook kritische mensen om mij heen (ambtenaren, ondernemers, studenten, etc) maar er is niemand die echt daadwerkelijk gelooft dat onze overheid dit uit een soort gewin of macht doet. Alsof een Hugo de Jonge of Mark Rutte niet veel liever een leuk laatste regeringjaar hadden willen hebben maar waarbij ze even de grootste crisis sinds WW2 moeten managen.
pi_198447120
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 16:29 schreef Piethur het volgende:

[..]

Dit idd, ik vraag me echt oprecht welke mensen dit zijn en hoe die in het dagelijkse leven staan en hoe die als personen/collega's/vrienden zijn. Het lijkt mij ook dat je dan een ontzettend zwaar en cynisch leven moet hebben om dit daadwerkelijk echt te geloven.
Ik vind het nog het meest hilarisch dat mensen die zeggen 'kritische denkers' te zijn, andere mensen schapen of slapend noemen en oproepen om geen angst te hebben voor iets als Corona zelf constant in angst leven. Bang voor 5G, voor vaccins, voor Soros, voor Bill Gates, voor weet ik wat. Blijkbaar zijn ze doods en doodsbang.

quote:
Ik heb ook kritische mensen om mij heen (ambtenaren, ondernemers, studenten, etc) maar er is niemand die echt daadwerkelijk gelooft dat onze overheid dit uit een soort gewin of macht doet. Alsof een Hugo de Jonge of Mark Rutte niet veel liever een leuk laatste regeringjaar hadden willen hebben maar waarbij ze even de grootste crisis sinds WW2 moeten managen.
Ik juich die kritische mensen toe, ik ben blij dat ze er zijn. Het is goed om altijd kritisch te zijn op beleid. Zolang het gefundeerd en fatsoenlijk is, meer dan welkom. Je ziet dit zelfs bij bijvoorbeeld Wilders terug nu, waar hij in het begin heel schreeuwerig en opstandig was merk je nu dat hij steeds genuanceerder wordt. Het siert hem, het maakt hem een mooier mens. Ondanks dat ik het lang niet altijd met hem eens ben, krijg ik elk jaar meer respect voor hem.
Zo vind ik het ook heel jammer dat Pim Fortuin vermoord is, niet dat ik het zo erg met hem eens was, maar voor mijn gevoel was het iemand die het verschil had kunnen maken. Dat soort tegengeluiden zijn heel welkom, we missen dat echt wel eens in de politiek.

De Jonge wist begin vorig jaar niet eens dat hij deze taak kreeg. Bruno Bruins was de verantwoordelijke persoon. Die stortte letterlijk in en de Jonge heeft toen de ondankbare taak op zich genomen. Dit heeft hem meer gekost dan opgeleverd, bakken kritiek en zijn lijsttrekkerschap bijvoorbeeld. Hij had alles in zich om de nieuwe premier te worden, maar dat is faliekant mislukt.
pi_198447228
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 16:29 schreef Piethur het volgende:

[..]

Dit idd, ik vraag me echt oprecht welke mensen dit zijn en hoe die in het dagelijkse leven staan en hoe die als personen/collega's/vrienden zijn. Het lijkt mij ook dat je dan een ontzettend zwaar en cynisch leven moet hebben om dit daadwerkelijk echt te geloven.

Ik heb ook kritische mensen om mij heen (ambtenaren, ondernemers, studenten, etc) maar er is niemand die echt daadwerkelijk gelooft dat onze overheid dit uit een soort gewin of macht doet. Alsof een Hugo de Jonge of Mark Rutte niet veel liever een leuk laatste regeringjaar hadden willen hebben maar waarbij ze even de grootste crisis sinds WW2 moeten managen.
Daar wil ik wel een kanttekening bij plaatsen. Ik denk ook niet Rutte of De Jonge speciaal machtsbeluste personen zijn ofzo. Zij willen ook liever weer terug naar de normale situatie. En onze parlementaire democratie en rechtsstaat zijn vrij sterk.

Maar toch, en dat is denk ik menseigen, is het gewoon heel erg moeilijk om uitzonderlijke macht en controle zomaar weer op te geven. Zeker als dat zichtbare gevolgen gaat hebben. Men is bang dat als er versoepeld wordt de besmettingscijfers weer gaan stijgen en dat ziet er gewoon heel slecht uit. Dat is die tunnelvisie. Op een gegeven moment wordt het steeds moeilijker om uit te zoomen en het grote plaatje te blijven zien. Als je eenmaal begint met micromanagen gebaseerd op een fluctuatie van een paar honderd besmettingen gemeld per dag is het einde zoek. En een groot probleem is dat dit niet beperkt is tot De Jonge of Rutte. Iedere politicus in die situatie heeft daar mee te maken. Dus verkiezingen zijn niet zomaar een oplossing voor dit probleem.
pi_198447276
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 16:42 schreef MoreDakka het volgende:

[..]

Daar wil ik wel een kanttekening bij plaatsen. Ik denk ook niet Rutte of De Jonge speciaal machtsbeluste personen zijn ofzo. Zij willen ook liever weer terug naar de normale situatie. En onze parlementaire democratie en rechtsstaat zijn vrij sterk.

Maar toch, en dat is denk ik menseigen, is het gewoon heel erg moeilijk om uitzonderlijke macht en controle zomaar weer op te geven. Zeker als dat zichtbare gevolgen gaat hebben. Men is bang dat als er versoepeld wordt de besmettingscijfers weer gaan stijgen en dat ziet er gewoon heel slecht uit. Dat is die tunnelvisie. Op een gegeven moment wordt het steeds moeilijker om uit te zoomen en het grote plaatje te blijven zien. Als je eenmaal begint met micromanagen gebaseerd op een fluctuatie van een paar honderd besmettingen gemeld per dag is het einde zoek. En een groot probleem is dat dit niet beperkt is tot De Jonge of Rutte. Iedere politicus in die situatie heeft daar mee te maken. Dus verkiezingen zijn niet zomaar een oplossing voor dit probleem.
Mooi duiding. Ik ben het helemaal met je eens.

Het is voor mij ook de reden om niet op de VVD te stemmen dit keer, hoewel ik de partij prima vind en vind dat Rutte het prima gedaan heeft vind ik het tijd voor een frisse wind. Rutte is nu 10 jaar premier, dat vind ik voldoende. Ik vind het jammer dat er in Nederland niet zoiets is als maximaal aantal termijnen. Dat heeft niets met de persoon Rutte te maken, ik denk dat het gewoon goed is om af en toe te wisselen zodat er met een frisse blik gekeken kan worden.

Wat dat betreft komen de verkiezingen dan ook op een gunstig moment denk ik, het geeft de mogelijkheid om de kaarten weer te schudden. Andere mensen op de posities kan echt geen kwaad.

Weet je waar ik aan moet denken, je beschrijving doet mij denken aan Wie is de Mol :)
pi_198447358
Nog een mooi positief plaatje voor deze dag:


70-79 begint nu ook naar beneden af te buigen, onmiskenbaar het resultaat van de vaccinaties. Heerlijke grafiek om te volgen *O*
  Public Relations / Redactie Film donderdag 11 maart 2021 @ 16:54:42 #161
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198447518
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 16:51 schreef GereDathan het volgende:
Nog een mooi positief plaatje voor deze dag:
[ afbeelding ]

70-79 begint nu ook naar beneden af te buigen, onmiskenbaar het resultaat van de vaccinaties. Heerlijke grafiek om te volgen *O*
Ik geloof niet dat er al heel veel 70-79 gevacineerd is, wel meer dan andere groepen, maar de mobiele niet medische 75-79 zal nog geen prik hebben ben ik bang.
pi_198447531
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 17:03 schreef Freudie het volgende:
Volgens mij is er nog geen 70-79 gevaccineerd, of een heel laag percentage pas de 1e prik in deze week. Ik wil erg positief zijn, maar ik denk dat dat niet helemaal waar is, daar is het nog iets te vroeg voor (denk ik).
[..]

Ik geloof niet dat er al heel veel 70-79 gevacineerd is, wel meer dan andere groepen, maar de mobiele niet medische 75-79 zal nog geen prik hebben ben ik bang.
De mensen met medische indicatie toch al langer geleden? En ook de mensen om hen heen (80+) brengen een stuk bescherming mee. Het gaat een stuk minder hard rond in de verpleegtehuizen.
pi_198447605
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 17:04 schreef GereDathan het volgende:

[..]

De mensen met medische indicatie toch al langer geleden? En dat is juist de risicogroep.
Ja die wel, vervelende is dat er geen overzicht van hoeveel in totaal per leeftijdscategorie, maar het gaat zeker de goede kant op!
pi_198447613
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 17:09 schreef Freudie het volgende:

[..]

Ja die wel, vervelende is dat er geen overzicht van hoeveel in totaal per leeftijdscategorie, maar het gaat zeker de goede kant op!
Zie edit ;)

Ook de groep 80+ om deze mensen heen zal een laag bescherming bieden (groepsimmuniteit).
pi_198448081
In de UK stijgen de besmettingen voor het eerst ook weer. Slecht nieuws? Nou ja, zij hebben deze week voor het eerst de scholen open met massaal testen. Het totale aantal tests is daar bijna verdubbeld, net als hier onlangs. Lijkt me meer een gevalletje 'Zoekt en gij zult vinden'. Als je miljoenen kinderen weer laat mixen en ze massaal test. Ja dan gaan je besmettingen stijgen.
pi_198448373
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:41 schreef Za het volgende:

[..]

Dat is ongunstig.
De gedachte is, dat kinderen nauwelijks ziek worden van covid-19 omdat ze door onderling contact elke maand wel met een verkoudheidsvirus in aanraking komen, en daarmee een soort van bescherming genieten tegen covid-19. Zo hebben bv leraren van lagere scholen bewezen sterke immuunsystemen.

In de UK zijn ze zelfs bang dat door lockdowns de immuunsystemen van kinderen verzwakt zijn, om bovenstaande reden.

Het is beter voor ons om een paar keer per jaar verkouden te zijn, in aanraking te komen met pathogenen, dan dat we wegens mondhygiëne en afstand niet meer verkouden worden.

Om het positief te houden, af en toe verkouden zijn is gewoon geen slechte zaak.
Ben ik helemaal met je eens. Ik ben zelf ook nooit voorstander geweest van de "handen stuk wassen" (lijkt me sowieso een heel erg slecht advies) en overmatige hygiëne. Je kunt beter met wat ziektekiemen in aanraking komen zodat je weerstand opbouwt. Het zal ook wel geen toeval zijn dat al die junkies bij mij in de straat ook nog levend rondlopen.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_198448414
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 14:35 schreef Kleurplaatje het volgende:

[..]

Hier hetzelfde. Juli 2019 was de laatste keer dat ik zware griep had. Daarna 0,0 niks nergens last van gehad. Zelfs geen hoofdpijn. En dat voor een (voormalig morbide) obese dertiger.

Wel denk ik dat individuele gevallen wel degelijk een waarde hebben, maar dan meer voor hoe jij je leven post-corona inricht. Zelf ga ik daar ook mee aan de gang. Zo blijft thuiswerken bij ziekte en met een mondkapje naar buiten bij snotterigheid/verkoudheid bij mij wel ingebakken. Ik denk dat daar zeker meer navraag naar gedaan zou moeten worden. Nu, maar zeker ook in een trendonderzoek de komende jaren. Wat doen we nu nog, wat we in 2020 en 2021 deden als gevolg van maatregelen.

Voorts ben ik wel van mening dat de voorzichtigheid die hier in Nederland is grotendeels (partij)politiek is. Niks meer, niks minder. Deels omdat het verkiezingen zijn, deels ook omdat de politiek zo onnoemelijk veel strategische en communicatieve fouten heeft gemaakt (dat geldt eveneens voor het RIVM als adviesorgaan), maar (groten)deels ook omdat elke groep zijn of haar plasje moet doen over een maatregel. Doe daarbij dat de meest voorname groepen sterk georganiseerd zijn (ouderen; de intensieve en ouderenzorg) en je krijgt een nogal 'eenzijdig' maatregelenpakket.

En ergens begrijp ik het ook nog wel, alleen hadden ze het wel simpeler mogen communiceren. Dergelijke hogere wiskunde is niet aan 85% van Nederland besteed.
Ja de strategische en communicatieve fouten zijn dramatisch geweest. Ik denk zelfs dat als die er niet waren geweest de maatregelen onnodig waren geweest. Als je hier als overheid goed en duidelijk over communiceert en je de mensen aan je zijde hebt, zijn maatregelen nauwelijks nodig.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  donderdag 11 maart 2021 @ 19:31:08 #169
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198449931
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 16:15 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Dan ben je inderdaad niet helemaal wijs als je denkt dat het de overheid om macht te doen is. Tenzij je ook gelooft dat de ziekenhuizen leeg zijn en Corona niet bestaat natuurlijk.[...]
Gelukkig dan maar, want ik denk dat dit zeker ook met macht te maken heeft. Maar ik geloof dat de ziekenhuizen erg vol zijn en dat corona bestaat.

Net als Grapperhaus die chatapps als WhatsApp en Telegram wil kunnen kraken en wat de overheid doet met het aftappen van internet met de sleepnetwet. Politici vinden het volgens mij fantastisch om macht te hebben - veel ambtenaren ook trouwens, zeg ik uit lange ervaring - en ze denken dat ze beter weten wat goed is voor mensen dan die mensen zelf.

Hoe zie jij het? Denk je dat het zo zwart-wit is dat bijvoorbeeld China, Rusland en Noord-Korea burgers onder de duim houden en dat het hier allemaal goed bedoeld is, voor ons eigen bestwil, of denk je dat het genuanceerder ligt? Zelf denk ik dat het een stuk genuanceerder ligt. De Franse filosoof Alexis de Tocqueville zei ooit dat democratie in Europa zou uitmonden in een zachte tirannie. Die zie je nu wat mij betreft vormgegeven in de EU maar ook in eigen land.

[ Bericht 1% gewijzigd door Federer-fan op 11-03-2021 19:48:06 ]
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198450391
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 17:38 schreef Vasilevski het volgende:
In de UK stijgen de besmettingen voor het eerst ook weer. Slecht nieuws? Nou ja, zij hebben deze week voor het eerst de scholen open met massaal testen. Het totale aantal tests is daar bijna verdubbeld, net als hier onlangs. Lijkt me meer een gevalletje 'Zoekt en gij zult vinden'. Als je miljoenen kinderen weer laat mixen en ze massaal test. Ja dan gaan je besmettingen stijgen.
wat wil je hier nu precies mee zeggen?
pi_198450419
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 18:01 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ben ik helemaal met je eens. Ik ben zelf ook nooit voorstander geweest van de "handen stuk wassen" (lijkt me sowieso een heel erg slecht advies) en overmatige hygiëne. Je kunt beter met wat ziektekiemen in aanraking komen zodat je weerstand opbouwt. Het zal ook wel geen toeval zijn dat al die junkies bij mij in de straat ook nog levend rondlopen.
met weerstand opbouwen is niks mis, maar je beseft dat Covid dus zo'n ziektekiem is die je wil ontlopen.
Verder is het anekdotische bewijs van de junk in de straat natuurlijk totale onzin. Ik heb geen cijfers, maar ik durf er een pak vla op in te zetten dat de leeftijdsverwachting onder Junks lager is dan onder de niet junks.
pi_198452162
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 19:55 schreef koemleit het volgende:

[..]

met weerstand opbouwen is niks mis, maar je beseft dat Covid dus zo'n ziektekiem is die je wil ontlopen.
Verder is het anekdotische bewijs van de junk in de straat natuurlijk totale onzin. Ik heb geen cijfers, maar ik durf er een pak vla op in te zetten dat de leeftijdsverwachting onder Junks lager is dan onder de niet junks.
Tuurlijk, maar ze liggen in elk geval niet allemaal massaal in het ziekenhuis of op het kerkhof door covid. Terwijl dit personen zijn met matige hygiëne, vermoedelijk een slechte gezondheid, die soms geen eens een dak boven hun hoofd hebben. Maar ze worden wel veel blootgesteld aan ziektekiemen natuurlijk.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  donderdag 11 maart 2021 @ 21:54:05 #173
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198453092
Goedenavond, hier is Oliver weer met het ondergesneeuwde Coronanieuws van donderdag 11 maart 2021, wat de media niet haalde. En dan uiteraard positief nieuws, maar met een realistische blik.

- Opmerkelijk nieuws uit het plaatsje Urk, want zou daar ''groepsimmuniteit'' zijn behaald? Begin dit jaar was Urk nog de coronabrandhaard van Nederland, en had Urk maling aan de maatregelen betreft Corona. Nu zijn de besmettingen gedaald tot het nulpunt. De oorzaak wordt onderzocht. Het gehele artikel plaatst ik even in een spoiler, en dit ook omdat het een premium artikel.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- Tijdens de Fieldlab-voetbalwedstrijd tussen Almere City FC en Cambuur Leeuwarden op zondag 28 februari, hebben geen coronabesmettingen plaatsgevonden. Het was het tweede duel dit jaar waarbij publiek werd toegelaten. Dat gebeurde in het kader van de zogenoemde Fieldlab-experimenten, waarbij wordt onderzocht hoe dit in tijden van corona zo veilig mogelijk kan.

Bij de tweede test, vijf dagen na de wedstrijd, kwam 82 procent van de bezoekers opdagen. Daaruit kwam één positief testresultaat, maar uit bron- en contactonderzoek is gebleken dat deze besmetting niet tijdens de wedstrijd maar in de privé-omgeving na de wedstrijd heeft plaatsgevonden, aldus Fieldlab.

- De besmettingcijfers vandaag kwamen weer boven de 5000 uit, en alles lijkt erop dat we na een kleine daling weer een stijging zullen zien in de weekcijfers. Schrikbarend, of logisch? Leraren worden massaal getest, contactberoepen zijn weer open en de middelbare scholen geven weer fysiek les. Als dat hele pakket ervoor zorgt dat de besmettingen blijven hangen rond de 5300 besmettingen, vind ik dat niet eens een hele schrikbarende stijging. De cijfers van de aankomende dagen kunnen wel iets lager uitvallen, omdat ik begreep dat enkele teststraten gesloten bleven vanwege de storm.

Wel zorgwekkend blijf ik de situatie op de IC afdelingen. Vorige week zagen we al de enorme stijging qua instroom, en het aantal patienten nu op de IC afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen kruipt richting de 600 (nu is het actuele NICE cijfer 592). Vrijdag en zaterdag zijn normaal gesproken de dagen waar we dalingen zien in alle cijfers, en eigenlijk kunnen de IC afdelingen een daling erg goed gebruiken.

Voor de rest zien we qua weekcijfers een stijging van 60 bij de instroom van patiënten op de verpleegafdelingen en gelukkig een daling van 16 betreft instroom van patiënten op de IC-afdelingen.

Ik blijf de cijfers voor jullie nauwlettend in de gaten houden, en hoop zondag toch met hoopvolle weekcijfers te komen.

Mensen, fijne avond toegewenst en wederom weer tot morgen _O_
pi_198453242
Mooi verhaal weer Oliver thanx! :)

Vraagje; ik las dat het vaccin van Astra Zenica 60% van de mensen beschermt, ik vind dat een lage effectiviteit, dat is bijna fiftyfifty, een beetje vreemd gevoel krijg ik erbij.

Hoe denken jullie erover?
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198453347
quote:
5s.gif Op donderdag 11 maart 2021 22:01 schreef Sangha het volgende:
Mooi verhaal weer Oliver thanx! :)

Vraagje; ik las dat het vaccin van Astra Zenica 60% van de mensen beschermt, ik vind dat een lage effectiviteit, dat is bijna fiftyfifty, een beetje vreemd gevoel krijg ik erbij.

Hoe denken jullie erover?
Mijn collega's en ik krijgen deze, morgenochtend mijn beurt, na een eerder nieuwsbericht vandaag klinkt dit niet heel hoopgevend...... :)
pi_198453373
quote:
5s.gif Op donderdag 11 maart 2021 22:01 schreef Sangha het volgende:
Mooi verhaal weer Oliver thanx! :)

Vraagje; ik las dat het vaccin van Astra Zenica 60% van de mensen beschermt, ik vind dat een lage effectiviteit, dat is bijna fiftyfifty, een beetje vreemd gevoel krijg ik erbij.

Hoe denken jullie erover?
60 % tegen het krijgen van corona.

Maar
quote:
Zo beschermt AstraZeneca wel 85 tot 100 procent tegen ernstige ziekte door covid-19", zegt Van der Zeijst.
Kortom ook met astrazeneca leeglopende ic's en daar gaat t om.
pi_198453659
quote:
5s.gif Op donderdag 11 maart 2021 22:01 schreef Sangha het volgende:
Mooi verhaal weer Oliver thanx! :)

Vraagje; ik las dat het vaccin van Astra Zenica 60% van de mensen beschermt, ik vind dat een lage effectiviteit, dat is bijna fiftyfifty, een beetje vreemd gevoel krijg ik erbij.

Hoe denken jullie erover?
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00432-3/fulltext

quote:
Exploratory analyses showed that vaccine efficacy after a single standard dose of vaccine from day 22 to day 90 after vaccination was 76·0% (59·3–85·9).
...
In the participants who received two standard doses, after the second dose, efficacy was higher in those with a longer prime-boost interval (vaccine efficacy 81·3% [95% CI 60·3–91·2] at ≥12 weeks) than in those with a short interval (vaccine efficacy 55·1% [33·0–69·9] at <6 weeks)
Een effectiviteit van tussen de 60 en 85% dus na de eerste prik.
Ter verglijking, het Janssen vaccin had een effectiviteit van ongeveer 66% dus dat is vergelijkbaar.
Janssen claimt ook 85% effectiviteit tegen ernstige Covid en ziekenhuisopname, in de Oxford/AZ studie is dat nog steeds 100%, nog steeds geen een deelnemer in de studie heeft ernstige Covid gehad, is opgenomen geweest of overleden (er zijn wel 15 ziekenhuisopnames geweest in de controle groep, en er ook een iemand overleden). In werkelijkheid zal het geen 100% zijn, maar in de studie is het gewoon nog niet voorgekomen, en bedenk ook dat er in de studie al een paar duizend mensen in april gevaccineerd werden.
pi_198454053
quote:
0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 22:23 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00432-3/fulltext
[..]

Een effectiviteit van tussen de 60 en 85% dus na de eerste prik.
Ter verglijking, het Janssen vaccin had een effectiviteit van ongeveer 66% dus dat is vergelijkbaar.
Janssen claimt ook 85% effectiviteit tegen ernstige Covid en ziekenhuisopname, in de Oxford/AZ studie is dat nog steeds 100%, nog steeds geen een deelnemer in de studie heeft ernstige Covid gehad, is opgenomen geweest of overleden (er zijn wel 15 ziekenhuisopnames geweest in de controle groep, en er ook een iemand overleden). In werkelijkheid zal het geen 100% zijn, maar in de studie is het gewoon nog niet voorgekomen, en bedenk ook dat er in de studie al een paar duizend mensen in april gevaccineerd werden.
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 22:09 schreef Zolena het volgende:

[..]

60 % tegen het krijgen van corona.

Maar
[..]

Kortom ook met astrazeneca leeglopende ic's en daar gaat t om.
Thanx dame en heer, dit had ik even nodig. Ik krijg deze namelijk volgende week en was even ongerust door wat ik las, maar door jullie geruststellende nuanceringen kan ik zo met een gerust hart gaan slapen, dank jullie wel. :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198454301
quote:
17s.gif Op donderdag 11 maart 2021 22:08 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Mijn collega's en ik krijgen deze, morgenochtend mijn beurt, na een eerder nieuwsbericht vandaag klinkt dit niet heel hoopgevend...... :)
wat ik hier zo storend aan vind is dat jij hier veel mee post.
Dus jij WEET allang dat het heel goed werk tegen ernstige covid/ziekenhuisopnames en overlijden.
waarom doe je dan alsof je dat niet weet?
en als je dat echt niet weet, waarom heb je jezelf niet verdiept over iets wat je morgen ingespoten krijgt?
pi_198454960
Ik vond dit een mooi artikel over effectiviteit en effectiviteit

https://nos.nl/artikel/23(...)-beperkt-belang.html
Tap tap tap
pi_198456575
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 22:47 schreef koemleit het volgende:

[..]

wat ik hier zo storend aan vind is dat jij hier veel mee post.
Dus jij WEET allang dat het heel goed werk tegen ernstige covid/ziekenhuisopnames en overlijden.
waarom doe je dan alsof je dat niet weet?
en als je dat echt niet weet, waarom heb je jezelf niet verdiept over iets wat je morgen ingespoten krijgt?
Wat ik storend vind is dat je me elke keer zo uitkafferd.......je kunt ook gewoon mijn posts negeren.........
pi_198457005
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 23:14 schreef CherryLips het volgende:
Ik vond dit een mooi artikel over effectiviteit en effectiviteit

https://nos.nl/artikel/23(...)-beperkt-belang.html
Thanx for sharing, een goed artikel met de nodige nuanceringen, belangrijk. ^O^
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198457007
quote:
7s.gif Op donderdag 11 maart 2021 22:47 schreef koemleit het volgende:

[..]

wat ik hier zo storend aan vind is dat jij hier veel mee post.
Dus jij WEET allang dat het heel goed werk tegen ernstige covid/ziekenhuisopnames en overlijden.
waarom doe je dan alsof je dat niet weet?
en als je dat echt niet weet, waarom heb je jezelf niet verdiept over iets wat je morgen ingespoten krijgt?
Waarom deze persoonlijke aanval? Hou het vriendelijk en positief, thanx!
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198457114
quote:
17s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 06:37 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Wat ik storend vind is dat je me elke keer zo uitkafferd.......je kunt ook gewoon mijn posts negeren.........
Dat begrijp ik, ik begrijp echter niet waarom je net doet alsof je zulke dingen niet weet.
pi_198457188
Nou dat ging lekker vlot, genoeg medewerkers om je langs de route te begeleiden en de papieren te laten zien en controleren. Hier in Best stuk of zes prikkers aan het werk maar het schuift keurig op tijdschema door. Nu even een kwartiertje wachten, jammer dat ze hier geen koffie hebben ;)
pi_198457203
quote:
17s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 08:33 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Nou dat ging lekker vlot, genoeg medewerkers om je langs de route te begeleiden en de papieren te laten zien en controleren. Hier in Best stuk of zes prikkers aan het werk maar het schuift keurig op tijdschema door. Nu even een kwartiertje wachten, jammer dat ze hier geen koffie hebben ;)
Top dat het allemaal zo ging! Ja een bakkie leut zou fijn zijn! :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198458597
quote:
17s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 08:33 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Nou dat ging lekker vlot, genoeg medewerkers om je langs de route te begeleiden en de papieren te laten zien en controleren. Hier in Best stuk of zes prikkers aan het werk maar het schuift keurig op tijdschema door. Nu even een kwartiertje wachten, jammer dat ze hier geen koffie hebben ;)
Ik zag her en der foto's waar mensen een lekker bakkie kregen, beetje een teleurstelling.

Geen last gehad verder?
  vrijdag 12 maart 2021 @ 11:03:41 #188
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_198459050
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 08:34 schreef Sangha het volgende:

[..]

Top dat het allemaal zo ging! Ja een bakkie leut zou fijn zijn! :D
Of een biertje.
pi_198459410
quote:
17s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 08:33 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Nou dat ging lekker vlot, genoeg medewerkers om je langs de route te begeleiden en de papieren te laten zien en controleren. Hier in Best stuk of zes prikkers aan het werk maar het schuift keurig op tijdschema door. Nu even een kwartiertje wachten, jammer dat ze hier geen koffie hebben ;)
Top!
pi_198460642
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:27 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik zag her en der foto's waar mensen een lekker bakkie kregen, beetje een teleurstelling.

Geen last gehad verder?
Tot nu nog geen last, zelfs niet in mijn arm.......kreeg gelukkig bij client een bakkie koffie c_/
pi_198461303
23.13 - Novavax claimt 96% effectiviteit vaccin
De Amerikaanse farmaceut Novavax claimt dat zijn coronavaccin in ruim 96 procent van de gevallen werkt om een besmetting met het coronavirus te voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek in Groot-Brittannië, aldus het bedrijf bij de presentatie van de definitieve resultaten.

Tegen infectie met de besmettelijkere zogenoemde Britse variant van het coronavirus biedt Novavax 86 procent bescherming. Bij een test in Zuid-Afrika bleek het echter slechts 55,4 procent effectief tegen de dominante variant daar. In de Verenigde Staten wordt het middel nog uitgeprobeerd.

Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA in Amsterdam buigt zich al over het vaccin van Novavax. De toezichthouder neemt de nieuwste onderzoeksresultaten steeds mee in de beoordeling voor goedkeuring voor de EU-markt.

https://www.telegraaf.nl/(...)imt-96-effectiviteit
pi_198461357
quote:
17s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:08 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Tot nu nog geen last, zelfs niet in mijn arm.......kreeg gelukkig bij client een bakkie koffie c_/
Fijn! En nu elke dag immuniteit opbouwen, over een paar dagen heb je al een goede bescherming en dat wordt enkel meer.

Heerlijk idee, ik zou willen dat ik al zover was :)

Hier gaat het nu ook beter, de grootste 2 stressfactoren van de afgelopen weken heb ik weg kunnen werken *O*.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 14:06:12 #193
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198461447
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiënten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een stijging op de IC’s; een daling op de verpleegafdelingen. Per saldo is het een daling van 15 in de ziekenhuizen. Het zijn 1.910 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen weer onder de 1.900.

1) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- vrijdag 12 maart: 576 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- donderdag 11 maart: 572 (absolute stijging 12; relatieve stijging 2,1%);
- woensdag 10 maart: 560 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- dinsdag 9 maart: 556 (absolute daling 2; relatieve daling 0,4%);
- maandag 8 maart: 558 (absolute stijging 13; relatieve stijging 2,4%);
- zondag 7 maart: 545 (absolute stijging 3; relatieve stijging 0,6%);
- zaterdag 6 maart: 542 (absolute stijging 1; relatieve stijging 0,2%);
- vrijdag 5 maart: 541 (absolute stijging 2; relatieve stijging 0,4%).

2) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- vrijdag 12 maart: 1.334 (absolute daling 19; relatieve daling 1,4%);
- donderdag 11 maart: 1.353 (geen wijziging t.o.v. de dag ervóór);
- woensdag 10 maart: 1.353 (absolute daling 54; relatieve daling 3,8%);
- dinsdag 9 maart: 1.407 (absolute stijging 60; relatieve stijging 4,5%);
- maandag 8 maart: 1.347 (absolute stijging 41; relatieve stijging 3,1%);
- zondag 7 maart: 1.306 (absolute daling 15; relatieve daling 1,1%);
- zaterdag 6 maart: 1.321 (absolute daling 49; relatieve daling 3,6%);
- vrijdag 5 maart: 1.370 (absolute daling 14; relatieve daling 1,0%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198461488
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:06 schreef Federer-fan het volgende:
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiënten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een stijging op de IC’s; een daling op de verpleegafdelingen. Per saldo is het een daling van 15 in de ziekenhuizen. Het zijn 1.910 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen weer onder de 1.900.

1) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- vrijdag 12 maart: 576 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- donderdag 11 maart: 572 (absolute stijging 12; relatieve stijging 2,1%);
- woensdag 10 maart: 560 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- dinsdag 9 maart: 556 (absolute daling 2; relatieve daling 0,4%);
- maandag 8 maart: 558 (absolute stijging 13; relatieve stijging 2,4%);
- zondag 7 maart: 545 (absolute stijging 3; relatieve stijging 0,6%);
- zaterdag 6 maart: 542 (absolute stijging 1; relatieve stijging 0,2%);
- vrijdag 5 maart: 541 (absolute stijging 2; relatieve stijging 0,4%).

2) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- vrijdag 12 maart: 1.334 (absolute daling 19; relatieve daling 1,4%);
- donderdag 11 maart: 1.353 (geen wijziging t.o.v. de dag ervóór);
- woensdag 10 maart: 1.353 (absolute daling 54; relatieve daling 3,8%);
- dinsdag 9 maart: 1.407 (absolute stijging 60; relatieve stijging 4,5%);
- maandag 8 maart: 1.347 (absolute stijging 41; relatieve stijging 3,1%);
- zondag 7 maart: 1.306 (absolute daling 15; relatieve daling 1,1%);
- zaterdag 6 maart: 1.321 (absolute daling 49; relatieve daling 3,6%);
- vrijdag 5 maart: 1.370 (absolute daling 14; relatieve daling 1,0%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
precies 1 iemand minder in het ziekenhuis dan een week geleden!
toertjes! vlaggetjes, alles! *) *)
  vrijdag 12 maart 2021 @ 14:09:46 #195
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198461502
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:08 schreef koemleit het volgende:

[..]

precies 1 iemand minder in het ziekenhuis dan een week geleden!
toertjes! vlaggetjes, alles! *) *)
Eindelijk kunnen we gaan versoepelen. *O*
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198461612
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:08 schreef koemleit het volgende:

[..]

precies 1 iemand minder in het ziekenhuis dan een week geleden!
toertjes! vlaggetjes, alles! *) *)
Ik heb het al op een zuipen gezet :P
pi_198461616
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 14:09 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Eindelijk kunnen we gaan versoepelen. *O*
Alles open! Morgen naar het stadion, de winkel, zuipen in de kroeg en springen bij de Snollebollekes! Druk dagje :P
pi_198462561
twitter


Langzaam kruipen we de verkeerde kant op. Zijn we niet de enige in, ook Duitsland en België en eigenlijk ook de rest van de wereld.

Zou het uitzicht op het vaccin de mensen toch wat te makkelijk maken? Of zou het weer toch zoveel invloed hebben?
  vrijdag 12 maart 2021 @ 15:20:07 #199
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198462600
Besmettingcijfers dinsdag 24 november tot en met maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 december tot en met maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve testen: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 december tot en met maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve testen: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 december tot en met maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve testen: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 december tot en met maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve testen: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 december tot en met maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve testen: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 januari tot en met maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve testen: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 tot en met maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve testen: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 tot en met maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve testen: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve testen: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 februari tot en met 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve testen: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 februari tot en met 15 februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve testen: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 februari tot en met 22 februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve testen: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve testen: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 maart tot en met 8 maart:
Daling t.o.v. week ervoor: - 0,6% (percentage positieve testen: 8,6%)

dinsdag: 3.981
woensdag: 4.997
donderdag: 4.114
vrijdag: 4.669
zaterdag: 5.336
zondag: 4.526
maandag: 3.834


totaal: 31.457

Besmettingcijfers dinsdag 9 maart tot en met 15 maart:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervoor: + 18,4%

dinsdag: 4.293
woensdag: 5.272
donderdag: 5.322
vrijdag: 6.026
zaterdag:
zondag:
maandag:


totaal: 36.597 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)

pi_198462602
Toch nog iets om te lachen vandaag:

quote:
PostNL niet blij met dildo’s op Utrechtse brievenbussen: ‘Dit pikken we niet’

Waarom er sinds donderdag een zwarte dildo op een PostNL-brievenbus in de Utrechtse wijk Wittevrouwen prijkt, is nog altijd een raadsel. Ook bij het Bartholomeus Gasthuis zou een dildo op de brievenbus zijn vastgeplakt. Postbedrijf PostNL kan de actie niet waarderen. ,,Dit pikken we natuurlijk niet.”

_O-
pi_198462622
@Oliver23
quote:
totaal: 36.597 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)
Als dat uitkomt dan zijn we terug op het niveau van de eerste weken van januari :'(
  vrijdag 12 maart 2021 @ 15:21:27 #202
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198462629
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:18 schreef GereDathan het volgende:
[ twitter ]

Langzaam kruipen we de verkeerde kant op. Zijn we niet de enige in, ook Duitsland en België en eigenlijk ook de rest van de wereld.

Zou het uitzicht op het vaccin de mensen toch wat te makkelijk maken? Of zou het weer toch zoveel invloed hebben?
Wilde het eigenlijk vanavond benoemen, maar het schijnt dat gisteren ruim 84.000 mensen zich hebben laten testen. En dat is vrij fors.
pi_198462667
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:21 schreef Oliver23 het volgende:

[..]

Wilde het eigenlijk vanavond benoemen, maar het schijnt dat gisteren ruim 84.000 mensen zich hebben laten testen. En dat is vrij fors.
Dat heeft er zeker mee te maken, meer testen is meer vinden.

Het zijn vooral de nieuwe ziekenhuisopnames die mij zorgen baren, die is tijden onder de 200 geweest en ook geregeld rond de 150. Nu zitten we veel te veel boven de 200 wat mij betreft.
pi_198462700
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:18 schreef GereDathan het volgende:
[ twitter ]

Langzaam kruipen we de verkeerde kant op. Zijn we niet de enige in, ook Duitsland en België en eigenlijk ook de rest van de wereld.

Zou het uitzicht op het vaccin de mensen toch wat te makkelijk maken? Of zou het weer toch zoveel invloed hebben?
Dit zou ook een rol kunnen spelen: https://www.lumc.nl/over-(...)-coronabesmettingen/
pi_198462710

Bijgewerkt t/m 10-03-2021, aantal testen schiet omhoog, en % besmet gaat gemiddeld gezienomlaag, dus dat is op zich goed.
pi_198462734
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:25 schreef SignificanteAnder het volgende:

[..]

Dit zou ook een rol kunnen spelen: https://www.lumc.nl/over-(...)-coronabesmettingen/
Het zou mij niet verbazen als dat ook een zekere invloed heeft.

Net als vorig jaar om deze tijd zitten we gewoon in een moeilijke situatie, ondanks dat we veel meer weten. Hopelijk is het snel half april :)
pi_198462767
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:25 schreef Freudie het volgende:
[ afbeelding ]
Bijgewerkt t/m 10-03-2021, aantal testen schiet omhoog, en % besmet gaat gemiddeld gezienomlaag, dus dat is op zich goed.
Dat is wel waar. In getallen uitgedrukt:
* In zeven dagen (van 4/3 tot en met 10/3) zijn 405.381 testen door de GGD afgenomen. Dat is 21% meer dan de week daarvoor.

1/5 meer testen, dat is wel echt heel veel meer. Het aantal besmettingen is echter niet gestegen met dat aantal getuige de daling percentage positief.

Wellicht is het zelfs een heel positief iets, als iedereen netjes in afzondering gaat dan scheelt dat een hoop verspreiding.
pi_198462808
Aantal overlijdens wel mooi laag, dat moet wel het vaccinatie-effect zijn.
Nu doorpakken en de "ziekenhuisgroep" vaccineren.
en dan bier drinken. (en natuurlijk doorprikken bij de rest van de bevolking.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 15:34:23 #209
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198462849
Wel weer mooi, al die ''push-berichten'' op mijn mobiel van de media.

Allemaal eentonig: ''6000 besmettingen, nog nooit zo hoog sinds 16 januari''

Benoem daar dan ook eventjes bij dat er vandaag 84.000 mensen zijn getest, en die 16 januari waar ze het over hebben 47.000 mensen.
pi_198462854
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:28 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Dat is wel waar. In getallen uitgedrukt:
* In zeven dagen (van 4/3 tot en met 10/3) zijn 405.381 testen door de GGD afgenomen. Dat is 21% meer dan de week daarvoor.

1/5 meer testen, dat is wel echt heel veel meer. Het aantal besmettingen is echter niet gestegen met dat aantal getuige de daling percentage positief.

Wellicht is het zelfs een heel positief iets, als iedereen netjes in afzondering gaat dan scheelt dat een hoop verspreiding.
een gevonden geval is inderdaad altijd positiever dan een niet gevonden geval.
pi_198463003
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:21 schreef Oliver23 het volgende:

[..]

Wilde het eigenlijk vanavond benoemen, maar het schijnt dat gisteren ruim 84.000 mensen zich hebben laten testen. En dat is vrij fors.
Is ook bekend waarom veel meer mensen zich laten testen? Is dat vanwege die pollen in de lucht en vanwege basisschoolkinderen met een snotneus? Kan mw voorstellen als zo'n kind getest wordt de ouders zich direct ook laten testen ook al hebben ze geen klachten.

Als die pollentheorie klopt dan zou, kijkend naar deze week mwt kutweer er een beste daling moeten zijn over een aantal dagen.
A mind with a heart of it's own
  vrijdag 12 maart 2021 @ 15:44:22 #212
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198463051
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:42 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Is ook bekend waarom veel meer mensen zich laten testen? Is dat vanwege die pollen in de lucht en vanwege basisschoolkinderen met een snotneus? Kan mw voorstellen als zo'n kind getest wordt de ouders zich direct ook laten testen ook al hebben ze geen klachten.

Als die pollentheorie klopt dan zou, kijkend naar deze week mwt kutweer er een beste daling moeten zijn over een aantal dagen.
- Hooikoorts
- Griepseizoen (ook al beweerd het RIVM dat de Griep niet meer voorkomt)
- Scholen testen massaal
- Nieuwe test, waarin leerkrachten zich meerdere malen per week laten testen,
  Moderator vrijdag 12 maart 2021 @ 15:51:57 #213
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_198463217
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:42 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Is ook bekend waarom veel meer mensen zich laten testen? Is dat vanwege die pollen in de lucht en vanwege basisschoolkinderen met een snotneus? Kan mw voorstellen als zo'n kind getest wordt de ouders zich direct ook laten testen ook al hebben ze geen klachten.

Als die pollentheorie klopt dan zou, kijkend naar deze week mwt kutweer er een beste daling moeten zijn over een aantal dagen.
Klopt, de komende twee weken blijft het 6 graden overdag met dagelijks veel wind en regen. Beetje een eindeloze december.... Top. Echt zin in. :O
  vrijdag 12 maart 2021 @ 15:58:56 #214
482977 Kleurplaatje
Hoofdzakelijk lurker
pi_198463339
Ben ook zeker benieuwd in hoeverre het aandeel positief getesten asymptomatisch is. Iets zegt mij dat ook dat vaker voorkomt dan je zou denken.
"Als rozijnen liggen te wellen, terwijl het recept krenten vermeldt, hebben die rozijnen dan zinloos geweld?"
pi_198463578
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:42 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Is ook bekend waarom veel meer mensen zich laten testen? Is dat vanwege die pollen in de lucht en vanwege basisschoolkinderen met een snotneus? Kan mw voorstellen als zo'n kind getest wordt de ouders zich direct ook laten testen ook al hebben ze geen klachten.

Als die pollentheorie klopt dan zou, kijkend naar deze week mwt kutweer er een beste daling moeten zijn over een aantal dagen.
Als ik kijk naar de basisschool van mijn kinderen: dat wordt heel veel getest en dan meteen met klassen tegelijk. Dat zal dus best een reden zijn. Gaat dan meestal om 1 kind dat positief is, waardoor de hele klas getest moet worden.
pi_198463716
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:51 schreef dick_laurent het volgende:

[..]

Klopt, de komende twee weken blijft het 6 graden overdag met dagelijks veel wind en regen. Beetje een eindeloze december.... Top. Echt zin in. :O
We zijn niet alleen toe aan meer versoepelingen, maar vooral ook toe aan echt fijn mooi weer :)
pi_198463849
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:58 schreef Kleurplaatje het volgende:
Ben ook zeker benieuwd in hoeverre het aandeel positief getesten asymptomatisch is. Iets zegt mij dat ook dat vaker voorkomt dan je zou denken.
Waarschijnlijk wel, maar het is lastig te checken in de data. Er zijn wel bronnen die symptoom data bijhouden, maar niet alle manieren waarop iemand getest kan worden verzameld ook data over symptomen. Voorheen was het vooral in de pieken dat het aantal vastgestelde besmettingen groter was dan het aantal mensen wat symptomen melde. Maar sinds ongeveer begin februari loopt het aantal vastgestelde besmettingen iets meer op dan het aantal mensen wat symptomen meldt, maar er is nog niet echt sprake van een piek.
pi_198464155
Mijn grafieken van vandaag:

De data is compleet tot en met 4 maart en ik verwacht ook weinig verandering meer voor 5 maart. Voor vorige week is de maandag de dag met de meeste gevallen. Voor woensdag is er een piekje naar beneden te zien, maar ik verwacht dat ook de week zelf gemiddeld een dalende trend zal laten zien. De grootste toename is te zien voor 8 maart, wederom een maandag.


De data van vandaag laat een grote piek zien op 11 maart. Dit is data waarbij wel de uitslag bekend is, maar nog niet de datum van eerste klachten. Dit zijn voor mij meestal mensen die gisteren of eergisteren getest zijn.
Daarnaast is in de buik te zien dat er veel gevallen op maandag 8 maart zijn, meestal steekt de maandag er boven uit.

Daarnaast even twee nieuwe grafieken.
In de eerste zijn het aantal gevallen uit de bovenste grafiek (maar dan vanaf september) uitgesplitst naar leeftijd:

Let er wel op dat de data van na 4 maart nog niet compleet is (ieder blokje is 4 dagen, einddatum is 20 maart, dus 4 maart is 4 blokjes vanaf rechts).
Vanaf half februari is er een toename te zien voor de groepen 20-40 en 40-60 (ieder van ongeveer 1100 gevallen per dag naar 1400 gevallen per dag). De groep 0-20 laat ook een stijging zien van ongeveer 500 naar 900. Ik las dat het aantal testen voor deze leeftijdsgroep ook flink is toegenomen.
De leeftijdsgroepen 60-80 en 80+ laten een daling zien (vaccinatie-effect)

Dezelfde grafiek kan ook als aandeel van iedere leeftijdsgroep getoond worden:

Ook hier weer de opmerking dat de verhoudingen na 4 maart (4e blokje van rechts) nog kan veranderen door aanvullingen in de gegevens. Vooral de laatste data punten zijn onbetrouwbaar omdat die in absolute aantallen om lage getallen gaat (bijv een 350 personen met een status op 12 maart)
Het aandeel 20-60 lijkt constant te zijn de laatste maanden, terwijl 60+ af neemt en 0-20 toe neemt.
Ik veracht deze trends binnenkort ook in de ziekenhuisopnames terug te zien aangezien 60+ een groot gedeelte van de ziekenhuisopnames voor zijn rekening neemt.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 16:45:22 #219
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198464178
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:21 schreef GereDathan het volgende:
@:Oliver23
[..]

Als dat uitkomt dan zijn we terug op het niveau van de eerste weken van januari :'(
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 15:21 schreef Oliver23 het volgende:

[..]

Wilde het eigenlijk vanavond benoemen, maar het schijnt dat gisteren ruim 84.000 mensen zich hebben laten testen. En dat is vrij fors.
Ja, de vraag is wat het percentage positieve tests is. Dat zegt mij toch meer. En besmet is niet erg, ziekenhuisopnames wel.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198464904
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:43 schreef simonblue het volgende:

Dezelfde grafiek kan ook als aandeel van iedere leeftijdsgroep getoond worden:
[ afbeelding ]
Ook hier weer de opmerking dat de verhoudingen na 4 maart (4e blokje van rechts) nog kan veranderen door aanvullingen in de gegevens. Vooral de laatste data punten zijn onbetrouwbaar omdat die in absolute aantallen om lage getallen gaat (bijv een 350 personen met een status op 12 maart)
Het aandeel 20-60 lijkt constant te zijn de laatste maanden, terwijl 60+ af neemt en 0-20 toe neemt.
Ik veracht deze trends binnenkort ook in de ziekenhuisopnames terug te zien aangezien 60+ een groot gedeelte van de ziekenhuisopnames voor zijn rekening neemt.
De proportionele data is een goede manier om de effecten van vaccines te laten zien, zowel cases als opnames.Zeker tegen een achtergrond van een toe- of afname in cases en ziekenhuisopnames. Tenminste zolang er groepen zijn die nog niet gevaccineerd zijn, daarna zouden de verhoudingen weer ongeveer hetzelfde worden waarschijnlijk als voordat men begon met vaccineren. Hou die grafiek erin zou ik zeggen!
0-20 (niet gevaccineerd, plus flinke toename testen op scholen) en 20-40 (niet gevaccineerd) zullen flink toenemen in proportie de komende maand(en).
  vrijdag 12 maart 2021 @ 18:59:48 #221
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198466032
De rechter heeft vandaag dus bepaald dat de openingsregels voor winkels worden voorlopig niet verruimd. Ik had ook niet echt rekening gehouden met een andere uitkomst. Het lijkt me wel heel lastig voor een rechter, want de gevolgen zijn hier zo groot als je zo'n precedent schept. Ze hebben hoger beroep ingesteld, maar ik kan me niets anders voorstellen dan dat ze ook daar in het ongelijk worden gesteld.

[ Bericht 18% gewijzigd door Federer-fan op 12-03-2021 19:07:23 ]
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  vrijdag 12 maart 2021 @ 19:32:36 #222
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198466616
Elke 1,2 seconden krijgt er iemand een prik.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  vrijdag 12 maart 2021 @ 19:47:00 #223
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_198466878
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 16:45 schreef Federer-fan het volgende:

[..]


[..]

Ja, de vraag is wat het percentage positieve tests is. Dat zegt mij toch meer. En besmet is niet erg, ziekenhuisopnames wel.
Besmet zijn is wel erg want dan heeft het virus vrij spel te muteren.
  vrijdag 12 maart 2021 @ 21:15:00 #224
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198468954
Goedenavond, hier is Oliver weer met het ondergesneeuwde Coronanieuws van vrijdag 12 maart 2021, en dan met name het nieuws met een positief karakter. Maar wel een scherpe en realistische kijk erop. Ik moet zeggen, het was moeilijk om een beetje positief Coronanieuws vandaag te vinden, dus ga ik dagelijkse praatje een beetje persoonlijk maken ;)

* Om te beginnen is het vandaag precies een jaar geleden dat Nederland voor het eerst op slot ging, of zoals Rutte het noemde ''De Intelligente Lockdown''. Ik kan me dat moment nog heel goed voor de geest halen. We wisten nog nauwelijks iets van het virus, en de angst regeerde bij veel mensen. Als je per ongeluk in een supermarkt te dichtbij iemand kwam, werd je echt letterlijk uitgescholden. Nu een jaar verder, zitten we in een ''Harde Lockdown'' met hier een daar een versoepeling, wat eigenlijk geen versoepelingen zijn.

Hoe denken jullie erover, hoe ziet Nederland er op 12 maart 2022 uit?

* Dan hebben we nog het vaccin waar steeds vaker een negatief randje aan begint te kleven, namelijk AstraZeneca. Eerst het verhaal over de vertraagde leveringen, zelfs vandaag weer een nieuwsbericht dat ze niet de beloofde aantallen gaan leveren en ook het verhaal over de bijwerkingen (Trombose). Mijn moeder was echt een grote twijfelaar over het nemen van het vaccin. Maar na lange gesprekken, haar toch weten te overtuigen dat mede door snel gevaccineerd worden zij ook weer de oma kan zijn die lekker met de kleinkinderen naar de dierentuin kan. Maar ze begint toch weer een klein beetje te twijfelen, na al die negatieve berichten over AstraZeneca.

* Ik kom zo terug op de besmettingcijfers, die in Nederland aan het stijgen zijn. Maar die stijging zagen we ook bijvoorbeeld in Griekenland en Italië. Deze twee landen hebben besloten om weer voor een korte periode in een strenge lockdown te gaan.

* De besmettingcijfers stegen vandaag tot net boven de 6000. Het hoogste aantal besmettingen sinds 15 januari 2021. Alle media benoemde dit uiteraard, maar vertellen niet het complete verhaal en dat begint mij steeds meer te storen. Ik hou mij erg met de cijfers bezig, en vindt dat men de feiten op de juiste manier moet interpreteren.

Vrijdag 15 januari 2021: 6.093 positief geteste mensen, 43.000 afgenomen testen, weekpercentage besmette personen 10,6%,

Vrijdag 12 maart 2021: 6.026 positief geteste mensen, 84.000 afgenomen testen, weekpercentage besmette personen 7,8%,

Er zit toch echt een heel positief iets in deze cijfers. We hebben misschien wel bijna hetzelfde aantal besmettingen als 15 januari 2021, maar er zijn 40.000 meer mensen getest en bovendien is het percentage besmette personen bijna 3% lager.

En ook is het logisch, dat wanneer je veel meer mensen test ook meer Coronabesmettingen eruit haalt. Natuurlijk, ik zie ook graag de besmettingcijfers dalen. Maar het stoort mij gewoon dat niet het hele verhaal wordt verteld.

Gelukkig viel het Maurice de Hond ook op, die een soortgelijk bericht op Twitter plaatste.
twitter


Mark Rutte zei tijdens de persconferentie dat met name de ziekenhuiscijfers cruciaal zijn voor eventuele versoepelingen over twee weken. Al denk ik dat wanneer de besmettingcijfers aardig blijven oplopen, die wel weer de reden zijn om nog langer op slot te blijven. Maar de ziekenhuiscijfers laten in de eerste van de twee weken gelukkig vrijwel overal een stabilisatie zijn. Of een hele kleine daling of stijging. Bovendien zagen we uit de cijfers van Federer-fan dat de Covid-19 patiënten op een na exact gelijk waren aan vorige week. En dat is gelukkig ook mooi en positief nieuws.

Aankomende zondag kom ik weer met de weekcijfers, en ga die uitbreiden met cijfers over de uitstroom van patiënten in de ziekenhuizen. Hoe loop het daar? Zien we bijvoorbeeld dat mensen sneller het ziekenhuis verlaten, of dat men korter op de IC-afdeling ligt. Er leuk om die cijfers in te duiken. _O_

Kleine afsluiting nog met een knipoog. Ik merk dat de twitteraccounts van Yorick en Marino van Zelst (de personen die al maandenlang de cijfers twitteren) steeds meer proberen in het publiceren van de dagcijfers, hun eigen opinie erdoor heen te drukken. Vandaag bijvoorbeeld met #TeHoog bij ieder bericht te plaatsen, en bij iedere stijging alweer klaar te zitten om een lading negativiteit over Twitter uit te storten. René van der Gijp zou het schitterend kunnen verwoorden: ''Die twee cijfermannetjes beginnen wel erg in zichzelf te geloven'' _O-

Oprecht benieuwd wanneer de strijd tegen Covid-19 is gewonnen wat er met die twee gebeurd. Zullen wel in een enorm zwart gat vallen, evenals Van Dissel, Kuipers, Timen, Gommers en Ab Osterhaus. Die zijn toch echte BN'ers geworden door deze crisis.

Hoewel ik morgen altijd een soort ''rustdagje'' heb, zal ik toch weer met het dagelijkse praatje komen. Opeens weer inspiratie om een aantal zaken te benoemen. Ach, eentje dan nog. In alle staten van Amerika daalt het aantal Corona besmettingen. Ik vertelde eergisteren dat Amerika op zich al in een heerlijke daling zat, maar er is gelukkig ook geen enkele staat die niet meegaat in die daling _O_



Mensen, nog een fijne avond en een heel goed weekend _O_
pi_198469265
Dank weer Oliver23!

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 21:15 schreef Oliver23 het volgende:

* Dan hebben we nog het vaccin waar steeds vaker een negatief randje aan begint te kleven, namelijk AstraZeneca. Eerst het verhaal over de vertraagde leveringen, zelfs vandaag weer een nieuwsbericht dat ze niet de beloofde aantallen gaan leveren en ook het verhaal over de bijwerkingen (Trombose). Mijn moeder was echt een grote twijfelaar over het nemen van het vaccin. Maar na lange gesprekken, haar toch weten te overtuigen dat mede door snel gevaccineerd worden zij ook weer de oma kan zijn die lekker met de kleinkinderen naar de dierentuin kan. Maar ze begint toch weer een klein beetje te twijfelen, na al die negatieve berichten over AstraZeneca.
Ik heb toch het gevoel dat politiek ook meespeelt bij het bashen van AZ. Natuurlijk, de leveringen voldoen niet aan de verwachtingen, maar vop veel andere punten lijkt het alsof ze er telkens uitgelicht worden.

Over trombose. Er zijn 22 gevallen van trombose waargenomen in de weken na een vaccinatie met AZ, en dit is bij 3 miljoen mensen die een AZ vaccinatie hebben ontvangen.
In Nederland zijn er ongeveer 30.000 trombose gevallen per jaar (hier), wat ongeveer 1.7 per 1000 is per jaar in NL. Hier geven ze aan 1 tot 3 per 1000 inwoners.
Schiet een stolsel lost en raakt het ergens anders vast dan heet het een embolie wat ongeveer net zo vaak voorkomt. Hier hebben ze het over 2.6 per 1000 per jaar.

Als we voorzichtig zijn, dan zouden we aannemen 1 per 1000 per jaar, ofwel 1000 per miljoen per jaar, ofwel 19 per miljoen per week. En het komt vaker voor bij ouderen (zie hier 1 op 100 bij ouderen, 1 op 1000 bij middelbare leeftijd).

Dat plaatst de 22 geobserveerde gevallen bij 3 miljoen inge-ente mensen in een ander daglicht, zeker als je beseft dat totnutoe vooral ouderen en meer kwetsbare mensen zijn inge-ent. In de week na inenting zou je verwachten dat bij ongeveer 60 mensen trombose dan wel een long-embolie zou zijn vastgesteld. In Oostenrijk waren er 2 gevallen bij relatief jonge mensen die met dezelfde batch waren gevaccineerd, dan is het inderdaad goed om vaccinaties met die batch stop te zetten en de gevallen te onderzoeken, maar over het algemeen is er weinig reden tot zorg, wat de EMA ook zegt. Er zijn eigenlijk minder trombose gevallen dan verwacht.

Verder wordt er gejuichd over het J&J vaccin, wat 67% effectief is en 85% bescherming biedt tegen ziekenuisopname, voor minstens 56 dagen.
Het laatste nieuws van het AZ vaccin is is dat het 76% effectief is van dag 22 tot dag 90 (de dag van de booster) en nog steeds in de studie 100% effectief is tegen ziekenhuisopname en overlijden.
Het J&J vaccin is alleen maar een 1-prik vaccin omdat ze het nog niet hebben onderzocht met 2 prikken (wat ze overigens wel aan het doen zijn). Het AZ vaccin is een 2-prik vaccin omdat 94% na de eerste prik antistoffen had, en dat wilden ze hoger hebben, en ze hadden een kleine studie met een booster gedaan en daar bleek 100% antistoffen te hebben. Bij het J&J vaccin hadden na 1 prik ook ongeveer 95% van de mensen antistoffen, maar ze hadden geen studie met een booster gedaan en vonden het wel acceptabel.
Toen het AZ vaccin goedgekeurd werd, was er een voorraad en kon er gelijk geleverd worden, nu het J&J vaccin goedgekeurd is moeten we nog een maand wachten op leveringen.

Als ik er zo naar kijk presteert het AZ vaccin eigenlijk iets beter, zelfs met 1 prik, maar het AZ vaccin is de boeman en de pers juicht over het J&J vaccin? Omdat het Belgische Janssen een kantoor heeft in Leiden waar men dit vaccin heeft ontwikkeld. De objectiviteit wordt toch een beetje ondergesneeuwd door het chauvinisme.
AZ heeft zeker marketing blunders gemaakt, en zichzelf overschat met leveringen, maar helemaal fair wordt er ook niet gespeeld tov AZ.
pi_198469296
@Oliver23 is die Van Zelst niet nog met een phd bezig ofzo? Tenminste dat dacht ik?
pi_198469793
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 19:47 schreef Aventura het volgende:

[..]

Besmet zijn is wel erg want dan heeft het virus vrij spel te muteren.
Dat is niet erg want mutaties zijn over het algemeen geen probleem.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 10:26:05 #228
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198474829
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 21:31 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
@:Oliver23 is die Van Zelst niet nog met een phd bezig ofzo? Tenminste dat dacht ik?
Geen idee eigenlijk
pi_198474838
Ik vond deze wel grappig, meer trombose in de placebo groep dan in de vaccinatie groep:


Moet alleen nog even achter de echte bron komen, het zou in ieder geval voor Astrazenica zijn. met een N van 10.000+ wel aardig representatief.

edit: Bron gevonden, het komt van de MHRA, de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency van de UK dus. (link: https://assets.publishing(...)hCLNVWBaEsvKPgfLfbRo)

[ Bericht 8% gewijzigd door Abdus18 op 13-03-2021 10:49:53 ]
pi_198475054
Ik heb er gisteren over nagedacht, volgens mij zitten we in een klein hobbeltje. Dit hebben we eerder in februari gehad en ik wijt dit met name aan de weersomstandigheden.

Ik denk dat we over een dag of 7 weer richting de 4500 duiken.
pi_198475243
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 10:50 schreef GereDathan het volgende:
Ik heb er gisteren over nagedacht, volgens mij zitten we in een klein hobbeltje. Dit hebben we eerder in februari gehad en ik wijt dit met name aan de weersomstandigheden.

Ik denk dat we over een dag of 7 weer richting de 4500 duiken.
Het zijn inderdaad wel echt wisselende weersomstandigheden de laatste weken, maar vergeet niet dat er echt serieus veel meer getest wordt door scholieren/leerkrachten.


Tot nu trouwens nog nergens last van sinds de prik, zelfs niet in mijn arm *O*
pi_198475269
quote:
17s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 11:09 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Het zijn inderdaad wel echt wisselende weersomstandigheden de laatste weken, maar vergeet niet dat er echt serieus veel meer getest wordt door scholieren/leerkrachten.
Zeker niet onbelangrijk, we vinden meer omdat we meer testen :)

quote:
Tot nu trouwens nog nergens last van sinds de prik, zelfs niet in mijn arm *O*
Top nieuws, ik denk dat je de spannendste dagen nu wel gehad hebt. Succes met immuun worden de komende dagen ;)
pi_198475297
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 11:11 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Zeker niet onbelangrijk, we vinden meer omdat we meer testen :)
[..]

Ik doelde eigenlijk op het percentage wat hierdoor ontstaat ;)


Top nieuws, ik denk dat je de spannendste dagen nu wel gehad hebt. Succes met immuun worden de komende dagen ;)
Thnx!
  zaterdag 13 maart 2021 @ 11:43:28 #234
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198475558
quote:
Maar, zegt Osterhaus: „Met dagkoersen moet je altijd voorzichtig zijn. Zo kunnen er schommelingen zitten in het aantal mensen dat zich heeft laten testen. Door de versoepelingen kan wat onrust zijn ontstaan, waardoor automatisch meer mensen zich laten testen. Dan krijg je ook meer positieven. De komende dagen zullen we zien of het substantieel is.”
Ab Osterhaus en ik zitten eindelijk een keer op een lijn _O-
  zaterdag 13 maart 2021 @ 12:24:47 #235
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_198475976
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 21:15 schreef Oliver23 het volgende:

-knip-

Aankomende zondag kom ik weer met de weekcijfers, en ga die uitbreiden met cijfers over de uitstroom van patiënten in de ziekenhuizen. Hoe loop het daar? Zien we bijvoorbeeld dat mensen sneller het ziekenhuis verlaten, of dat men korter op de IC-afdeling ligt. Er leuk om die cijfers in te duiken. _O_

Daar kijk ik naar uit, ben erg benieuwd!
... ♥ ik mis je ♥
pi_198476008
Een ander groot voordeel van de grote aantal testen is dat we serieus richting de 5% positief getesten bewegen. Dat is de grens waarbij de WHO aangeeft dat je nog goed zicht hebt op de verspreiding.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 14:05:38 #237
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198477099
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiënten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een daling op de IC’s én op de verpleegafdelingen. In totaal is het een daling van 35 in de ziekenhuizen. Het zijn 1.875 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen onder de 1.800.

1) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- zaterdag 13 maart: 554 (absolute daling 22; relatieve daling 3,8%);
- vrijdag 12 maart: 576 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- donderdag 11 maart: 572 (absolute stijging 12; relatieve stijging 2,1%);
- woensdag 10 maart: 560 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- dinsdag 9 maart: 556 (absolute daling 2; relatieve daling 0,4%);
- maandag 8 maart: 558 (absolute stijging 13; relatieve stijging 2,4%);
- zondag 7 maart: 545 (absolute stijging 3; relatieve stijging 0,6%);
- zaterdag 6 maart: 542 (absolute stijging 1; relatieve stijging 0,2%).

2) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- zaterdag 13 maart: 1.321 (absolute daling 13; relatieve daling 1,0%);
- vrijdag 12 maart: 1.334 (absolute daling 19; relatieve daling 1,4%);
- donderdag 11 maart: 1.353 (geen wijziging t.o.v. eergisteren);
- woensdag 10 maart: 1.353 (absolute daling 54; relatieve daling 3,8%);
- dinsdag 9 maart: 1.407 (absolute stijging 60; relatieve stijging 4,5%);
- maandag 8 maart: 1.347 (absolute stijging 41; relatieve stijging 3,1%);
- zondag 7 maart: 1.306 (absolute daling 15; relatieve daling 1,1%);
- zaterdag 6 maart: 1.321 (absolute daling 49; relatieve daling 3,6%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 13 maart 2021 @ 14:16:03 #238
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198477198
Een heel klein voordeel van de crisis: na het stemmen mogen we het potloodje houden. _O_
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 13 maart 2021 @ 14:20:02 #239
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198477247
Eindelijk weer een fatsoenlijke daling op de IC *O*

Edit: wel weer bizar hoge opnamecijfers voor zowel verpleeg als IC trouwens. Positief is dan dat de uitstroom nog hoger is.

[ Bericht 30% gewijzigd door Tinos85 op 13-03-2021 14:25:52 ]
pi_198477316
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 14:20 schreef Tinos85 het volgende:
Eindelijk weer een fatsoenlijke daling op de IC *O*
Stel dat dit veroorzaakt is doordat men voor 22 mensen de stekker eruit heeft getrokken, dan maakt dit je bericht wel pijnlijk....
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_198477323
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 14:16 schreef Federer-fan het volgende:
Een heel klein voordeel van de crisis: na het stemmen mogen we het potloodje houden. _O_
Goed bewaren want over 4 jaar heb je hem weer nodig.
I'll give you something to do
pi_198477333
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 14:16 schreef Federer-fan het volgende:
Een heel klein voordeel van de crisis: na het stemmen mogen we het potloodje houden. _O_
Potloodjesselfies incoming _O-


Maar fijne ziekenhuiscijfers vandaag, eindelijk weer eens!
  zaterdag 13 maart 2021 @ 14:26:01 #243
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198477335
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 14:25 schreef galantis het volgende:

[..]

Goed bewaren want over 4 jaar heb je hem weer nodig.
Nee hoor, want dan stem ik blanco. *)
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198477800
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 10:26 schreef Abdus18 het volgende:
Ik vond deze wel grappig, meer trombose in de placebo groep dan in de vaccinatie groep:
[ afbeelding ]

Moet alleen nog even achter de echte bron komen, het zou in ieder geval voor Astrazenica zijn. met een N van 10.000+ wel aardig representatief.

edit: Bron gevonden, het komt van de MHRA, de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency van de UK dus. (link: https://assets.publishing(...)hCLNVWBaEsvKPgfLfbRo)
Waarom grappig?

Instead of using a control group of test subjects injected with a saline solution as a placebo, the AZN clinical trials use injections of the meningitis vaccine Nimenrix (Pfizer).
pi_198477900
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 15:01 schreef Za het volgende:

[..]

Waarom grappig?

Instead of using a control group of test subjects injected with a saline solution as a placebo, the AZN clinical trials use injections of the meningitis vaccine Nimenrix (Pfizer).
Nou, even uitkijken met die vaccinaties tegen meningitis dan.
Tap tap tap
  zaterdag 13 maart 2021 @ 15:19:09 #246
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198478014
Besmettingcijfers dinsdag 24 november tot en met maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 december tot en met maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve testen: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 december tot en met maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve testen: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 december tot en met maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve testen: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 december tot en met maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve testen: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 december tot en met maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve testen: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 januari tot en met maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve testen: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 tot en met maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve testen: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 tot en met maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve testen: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve testen: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 februari tot en met 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve testen: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 februari tot en met 15 februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve testen: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 februari tot en met 22 februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve testen: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve testen: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 maart tot en met 8 maart:
Daling t.o.v. week ervoor: - 0,6% (percentage positieve testen: 8,6%)

dinsdag: 3.981
woensdag: 4.997
donderdag: 4.114
vrijdag: 4.669
zaterdag: 5.336
zondag: 4.526
maandag: 3.834


totaal: 31.457

Besmettingcijfers dinsdag 9 maart tot en met 15 maart:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervoor: + 18,2%

dinsdag: 4.293
woensdag: 5.272
donderdag: 5.322
vrijdag: 6.026
zaterdag: 6.396
zondag:
maandag:


totaal: 38.326 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)

pi_198478212
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 15:01 schreef Za het volgende:

[..]

Waarom grappig?

Instead of using a control group of test subjects injected with a saline solution as a placebo, the AZN clinical trials use injections of the meningitis vaccine Nimenrix (Pfizer).
Omdat half nederland valt over hoe slecht astrazenica wel niet zou zijn. Terwijl de hoeveelheid trombose nog lager is dan dat het gewoon in de populatie voorkomt.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 15:51:09 #248
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198478559
quote:
Het RIVM constateert de laatste weken dat veel meer mensen de gang naar de teststraat maken. Dat heeft mogelijk te maken met de start van het hooikoortsseizoen.

Het percentage tests dat positief uitpakt daalt al enkele weken, en bevindt zich nu ergens tussen de zeven en de acht procent. Dinsdag constateerde het RIVM dat het aantal besmettingen bij jongeren enigszins toeneemt. Bij 70-plussers is juist een daling zichtbaar, waarschijnlijk als gevolg van de voortschrijdende vaccinatie binnen die leeftijdsgroep.
Het AD doet het nu wel, benoemen dat er ook meer getest wordt en het percentage daalt.
  Public Relations / Redactie Film zaterdag 13 maart 2021 @ 15:56:32 #249
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198478659
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 14:20 schreef Tinos85 het volgende:
Eindelijk weer een fatsoenlijke daling op de IC *O*

Edit: wel weer bizar hoge opnamecijfers voor zowel verpleeg als IC trouwens. Positief is dan dat de uitstroom nog hoger is.
De uitstroom is hoger omdat de zorghotels op dit moment worden opgeschakeld. De instroom is al een tijdje verhoogd dus wordt men sneller naar een zorghotel gestuurd. Daarom is er vandaag ondanks de hoge instroom een hogere uitstroom. Die mensen zijn niet thuis maar naar een andere zorgplek.

De derde of vierde golf is hier. Helaas toch gekomen. Laten we hem zo laag mogelijk houden met zijn allen.
  Public Relations / Redactie Film zaterdag 13 maart 2021 @ 15:57:05 #250
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198478672
twitter
pi_198478789
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 15:31 schreef Abdus18 het volgende:

Omdat half nederland valt over hoe slecht astrazenica wel niet zou zijn. Terwijl de hoeveelheid trombose nog lager is dan dat het gewoon in de populatie voorkomt.
Lees het mijn post svp, Astrazenica heeft de controlegroep geen placebo bestaande uit een water-zout injectie gegeven, maar het Pfizer Meningitis vaccin.

De conclusie is dan dat bij het Pfizer meningitis vaccin trombose frequenter voorkomt dan bij het Astrazenica covid vaccin.

Niet dat bij de gewone bevolking vaker trombose voorkomt dan bij Astrazenica gevaccineerden.
pi_198479268
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 15:56 schreef Roberto_BOZ het volgende:

De uitstroom is hoger omdat de zorghotels op dit moment worden opgeschakeld. De instroom is al een tijdje verhoogd dus wordt men sneller naar een zorghotel gestuurd. Daarom is er vandaag ondanks de hoge instroom een hogere uitstroom. Die mensen zijn niet thuis maar naar een andere zorgplek.
Wanneer iemand van de IC afgaat naar een zorghotel, betekent dat dat hij geen intensive care meer nodig heeft.

quote:
De derde of vierde golf is hier. Helaas toch gekomen.
Niet mee eens.
pi_198479748
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:04 schreef Za het volgende:

[..]

Lees het mijn post svp, Astrazenica heeft de controlegroep geen placebo bestaande uit een water-zout injectie gegeven, maar het Pfizer Meningitis vaccin.

De conclusie is dan dat bij het Pfizer meningitis vaccin trombose frequenter voorkomt dan bij het Astrazenica covid vaccin.

Niet dat bij de gewone bevolking vaker trombose voorkomt dan bij Astrazenica gevaccineerden.
Ik snap je post volledig hoor. Je kunt niet eens concluderen dat trombose vaker voorkomt bij het meningitis vaccin dan bij het astrazenica vaccin, de gevallen zijn verwaarloosbaar op die aantallen gevaccineerde en het zal statistisch wel niet significant zijn.
Ik bedoelde meer dat er in Nederland per 1000 mensen per jaar een incidentie van 1,8 is wat betreft trombose. Zeg dus 18 per jaar per 10000 mensen. Hier zijn bijna 25000 mensen geënt met welk vaccin dan ook, en maar 12 man hebben last van trombose gekregen. De periode zal niet een jaar zijn waarin deze groep gevolgd is, maar je kunt wel beredeneren dat de gevallen van trombose gewoon in de marge liggen van het aantal mensen die sowieso trombose zullen krijgen.
Oftewel er is geen bewijs dat het toedienen van Astrazenica zorgt voor een toename in het aantal trombose gevallen, ongeacht wat er als placebo gebruikt is.
pi_198479917
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 17:22 schreef Abdus18 het volgende:

[..]

Ik snap je post volledig hoor. Je kunt niet eens concluderen dat trombose vaker voorkomt bij het meningitis vaccin dan bij het astrazenica vaccin, de gevallen zijn verwaarloosbaar op die aantallen gevaccineerde en het zal statistisch wel niet significant zijn.
Ik bedoelde meer dat er in Nederland per 1000 mensen per jaar een incidentie van 1,8 is wat betreft trombose. Zeg dus 18 per jaar per 10000 mensen. Hier zijn bijna 25000 mensen geënt met welk vaccin dan ook, en maar 12 man hebben last van trombose gekregen. De periode zal niet een jaar zijn waarin deze groep gevolgd is, maar je kunt wel beredeneren dat de gevallen van trombose gewoon in de marge liggen van het aantal mensen die sowieso trombose zullen krijgen.
Oftewel er is geen bewijs dat het toedienen van Astrazenica zorgt voor een toename in het aantal trombose gevallen, ongeacht wat er als placebo gebruikt is.
Trombose kan ook talloze oorzaken hebben en cliënten die al 'ziekenhuisklant' zijn hebben een brief gekregen dat ze zowel voor als na de vaccinatie bloed moeten laten prikken zodat ze kunnen monitoren hoe het gaat.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 17:55:20 #255
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_198480242
het % positieve testen was vandaag 7,8 van 86.000 testen, relatief daalt het.
pi_198480479
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 16:04 schreef Za het volgende:

[..]

Lees het mijn post svp, Astrazenica heeft de controlegroep geen placebo bestaande uit een water-zout injectie gegeven, maar het Pfizer Meningitis vaccin.

De conclusie is dan dat bij het Pfizer meningitis vaccin trombose frequenter voorkomt dan bij het Astrazenica covid vaccin.

Niet dat bij de gewone bevolking vaker trombose voorkomt dan bij Astrazenica gevaccineerden.
Niet helemaal waar. In de phase III studie waren meerdere groepen, en of de controle groep het MenACWY vaccin of een zoutoplossing kregen verschilde per groep.
In groep COV1 en COV2 in de UK kreeg de controle groep MenACWY
In groep COV3 in Brazilie kreeg de controle groep bij de eerste prik MenACWY, en bij de 2e prik een zoutoplossing.
In groep COV5 in Zuid Afrika kreeg de controle groep een zoutoplossing.
COV4 is volgens mij in de US, daar is nog geen data van gepubliceerd.
pi_198480517
Er worden op dit moment toch veel kinderen op scholen getest, of heb ik dat verkeerd? Gaan we dat zien in de weekend data? Minder testen, effect op percentage positief getesten?
pi_198480986
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 15:56 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]

De uitstroom is hoger omdat de zorghotels op dit moment worden opgeschakeld. De instroom is al een tijdje verhoogd dus wordt men sneller naar een zorghotel gestuurd. Daarom is er vandaag ondanks de hoge instroom een hogere uitstroom. Die mensen zijn niet thuis maar naar een andere zorgplek.

De derde of vierde golf is hier. Helaas toch gekomen. Laten we hem zo laag mogelijk houden met zijn allen.
:')

Je moet toch wat.
pi_198482586
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 18:13 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Er worden op dit moment toch veel kinderen op scholen getest, of heb ik dat verkeerd? Gaan we dat zien in de weekend data? Minder testen, effect op percentage positief getesten?
Dat klopt. Bijna de helft van de basisscholen had afgelopen week minstens 1 klas in quarantaine. Ik neem aan dat die kinderen vrijwel allemaal getest zijn. Er er zijn 6700 basisscholen...
  zaterdag 13 maart 2021 @ 20:59:46 #260
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198483891
Goedenavond, hier is Oliver weer met het ondergesneeuwde Coronanieuws van zaterdag 13 maart 2021. En dan met name het positieve nieuws, maar wel altijd een een realistische kijk daarop.

Normaal sla ik de zaterdag eventjes over, maar toch waren er bepaalde gebeurtenissen om toch ook deze avond mijn dagelijkse praatje te houden.

* 6400 positief geteste personen, dat was wel eventjes schrikken. Waar ik dacht dat de 6100 positief geteste personen een uitschieter was, werd ik vandaag met mijn neus op de feiten gedrukt. En je hoort meteen alweer mensen dat dit de start van de derde golf is (hier kom ik zo nog even op terug), want de stijging van het aantal besmettingen, zorgt over twee weken voor meer ziekenhuisopnames, wat uiteindelijk weer zorgt voor meer IC-opnames. Maar wat nu als het overgrote deel van de 6400 positief geteste basisschool leerlingen zijn? Die komen helemaal niet in het ziekenhuis terecht, en als je de quarantaine regels in acht neemt, besmetten ze ook nauwelijks iemand.



Toch blijft ook het percentage positief geteste personen dalen, zelfs zo hard dat we aankomende week onder de grens van 7% gaan duiken.



* In het RTL nieuws was er een item over de kinderen die massaal de teststraten bezochten afgelopen week. Er worden nu speciale ''Kinder Teststraten'' ingericht, en ook pleit men ervoor om kleinere wattenstaafjes voor kinderen te gebruiken. Ook werd er voor het eerst een getal genoemd van kinderen tot 12 jaar dat in de eerste week van Maart 2021 was getest, namelijk 54.000 kinderen. Smeer dat uit over vijf schooldagen, en je hebt bijna 11.000 geteste kinderen per schooldag. Een fors aantal.

Tel daar ook nog eens alle basisschool leerkrachten bij, de leerlingen van de middelbare scholen + leerkrachten en daarbij ook nog eens alle hooikoortspatienten bij op, en je komt al gauw uit op een hoog aantal geteste personen per dag. Logisch ook dat je meer besmettingen opspoort. Hugo de Jonge had het zelfs over opschalen naar 200.000 tests per dag. Maar calculeert hij dan ook in dat je in de beginfase op een hoog aantal besmettingen komt?

* Gelukkig zijn we de besmettingen bij de groep 80-89 en 90+ nog steeds hard dalen en lijkt de groep van 70-79 nu ook de daling te hebben ingezet. Laten we hopen dat alles voorspoedig verloopt en deze groepen volledig gevaccineerd worden, zodat we snel aan de 60-69 groep kunnen gaan beginnen.



* Ik wilde nog even terugkomen op de uitspraak van OMT-lid Andreas Voss vandaag in het Algemeen Dagblad. Die riep dat we aan de derde golf zijn begonnen vanwege de twee hoge besmettingcijfers van gisteren en vandaag. Maar wat nu als de besmettingcijfers morgen en overmorgen weel flink dalen, omdat de leerkrachten en kinderen dan niet getest zijn? Mogen we dan voorzichtig concluderen dat met name de kinderen de grote groep besmettingen veroorzaken en eigenlijk niet zo zeer de mensen die een hoog risico hebben om op de IC-afdeling terecht te komen? Ben erg benieuwd naar de cijfers van die twee dagen.

Ook is er voor de gemiddelde Nederlander geen touw meer aan vast te knopen. Ik neem even wat uitspraken door:
Dinsdag 2 Maart 2021: Aura Timen (RIVM): ''Derde Golf nu echt begonnen''
Maandag 8 Maart 2021: Hugo de Jonge: ''We zitten nu middenin de Derde Golf''
Dinsdag 9 Maart 2021: Jaap van Dissel: ''De Derde Golf komt over een paar weken''
Zaterdag 13 maart 2021: OMT-lid Andreas Voss: ''We zitten in het begin van de Derde Golf''

En als de cijfers nu weer dalen, zijn we dan weer tijdelijk uit de Derde Golf?

Het worden gewoon spannende dagen die eraan komen. Morgen presenteer ik in de namiddag mijn weekcijfers, uitgebreid met cijfers betreft de Uitstroom. Dat is dan een goede graadmeter van hoe de ziekenhuizen ervoor staan, en of de stagnatie voort blijft borduren.

Mensen, fijne avond en tot morgen voor de presentatie van mijn weekcijfers en de analyse daarop _O_
pi_198485121
Heel mooi weer! Ik ben wel benieuwd of het aantal vastgestelde besmettingen onder kinderen aan het toenemen is. In die laatste grafiek wordt 0-50 nog op een hoop gegooid. Ik heb volgens mij dat bronbestand wel, ik ga eens kijken of er al iets te zien is. Het kan zijn dat de toename in vastgestelde besmettingen op dit moment gedreven wordt door een combinatie van het openen van scholen en het veel meer testen van schoolgaande kinderen. Als kinderen besmet raken nemen ze het mee naar huis en besmetten ze hun ouders. Maar als er veel getest wordt op scholen kan dat mogelijk voor een deel voorkomen worden. Kinderen komen ook weinig in het ziekenhuis terecht met Covid, dus een toename van vastgestelde besmettingen bij kinderen is niet direct zorgwekkend met het oog op de druk op de ziekenhuizen. Ik ga er eens naar kijken.
pi_198485194
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 21:39 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Heel mooi weer! Ik ben wel benieuwd of het aantal vastgestelde besmettingen onder kinderen aan het toenemen is. In die laatste grafiek wordt 0-50 nog op een hoop gegooid. Ik heb volgens mij dat bronbestand wel, ik ga eens kijken of er al iets te zien is. Het kan zijn dat de toename in vastgestelde besmettingen op dit moment gedreven wordt door een combinatie van het openen van scholen en het veel meer testen van schoolgaande kinderen. Als kinderen besmet raken nemen ze het mee naar huis en besmetten ze hun ouders. Maar als er veel getest wordt op scholen kan dat mogelijk voor een deel voorkomen worden. Kinderen komen ook weinig in het ziekenhuis terecht met Covid, dus een toename van vastgestelde besmettingen bij kinderen is niet direct zorgwekkend met het oog op de druk op de ziekenhuizen. Ik ga er eens naar kijken.
Ik denk dat de gemiddelde ouder van een kind op de bassischool ook niet in een risicogroep valt, dus die besmettingen zijn ook niet zo'n probleem. Het meeste gevaar lijkt me nu te liggen in de grep 60-69 waarvan een groot gedeelte nog even moet wachten op een vaccin.
pi_198486023
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 21:41 schreef MoreDakka het volgende:

[..]

Ik denk dat de gemiddelde ouder van een kind op de bassischool ook niet in een risicogroep valt, dus die besmettingen zijn ook niet zo'n probleem. Het meeste gevaar lijkt me nu te liggen in de grep 60-69 waarvan een groot gedeelte nog even moet wachten op een vaccin.
De mensen die in die leeftijdscategorie in de risicogroepen vallen (te dik enzo) worden nu toch al uitgenodigd voor een Astrazeneca omdat die voor de ouderen nog niet is goedgekeurd?
Dan zou je in die groep op lagere ziekenhuisopnamen moeten gaan zien.

Nu een nieuwsbericht dat er 50 besmettingen zijn in Enter die te koppelen zijn aan een basisschool. Zijn dus met name kinderen en ouders. Als dat over het hele land op basischolen gebeurt (alleen dan niet direct 50 tegelijk) dan kom je wel aan de hogere cijfers.
Ik ben benieuwd of de ziekenhuiscijfers evenredig stijgen met de besmettingen. Ik hoop het niet.
A mind with a heart of it's own
pi_198486202
Volgens mij worden die nog niet uitgenodigd. Degenen die ik ken weten in elk geval nog niet wanneer zij aan de beurt zijn.
Tap tap tap
pi_198486857
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 22:16 schreef CherryLips het volgende:
Volgens mij worden die nog niet uitgenodigd. Degenen die ik ken weten in elk geval nog niet wanneer zij aan de beurt zijn.
Volgens het vaccinatieschema van de overheid worden de 60-64 jarigen vanaf half februari gevaccineerd. Maar per regio,
A mind with a heart of it's own
  zaterdag 13 maart 2021 @ 23:56:52 #266
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_198487993
In deze update staan de vaccinaties tegen het coronavirus die door de GGD'en, ziekenhuizen, langdurige zorginstellingen en huisartsenpraktijken zijn gezet. Het RIVM publiceert het totaal aantal gevaccineerden tegen het coronavirus in Nederland op het Dashboard coronavirus.

Vanaf 2 februari 2021 worden de gegevens van de ziekenhuizen en de langdurige zorginstellingen ook meegenomen. Tot en met 1 februari 2021 waren daar al respectievelijk 73.716 en 98.633 prikken gezet.
Vanaf 16 februari 2021 worden de gegevens van de huisartsenpraktijken meegenomen. Tot en met deze datum zijn daar 1.473 prikken gezet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_198488356
Heb er even naar gekeken. Heb wel wat klassen bij elkaar geteld om het aantal lijntjes te reduceren zodat eea duidelijk is. 20-49 zit bij elkaar (ipv 20-29, 30-39, 40-49), en ook 80+ (ipv 80-89 en 90+).
Data is per 7 dagen gemiddeld en ik heb laatste 5 dagen eraf geknipt omdat die nog niet volledig is. DOO,

Je zit de laatste 1-2 weken een toename bij 0-9 en 10-19, en afnames bij 60+. 20-49 is in absolute aantallen vrij stabiel gebleven (afgezien laatste paar dagen). Ik heb hiervoor de casus dataset van het RIVM gebruikt, en DOO, DPL en DON op een hoop gegooid, op de dag van de date statistics. Misschien niet ideaal, maar echt beter is er niet, en zou ook niet echt iets aan het beeld veranderen.

Vertikale blauwe lijn is begin vaccinaties, grijs = lockdown.

De eerste figuur laat de besmettingen proportioneel zien. Je verwacht een daling onder oudere leeftijdsgroepen omdat die gevaccineerd zijn, en we verwachten een stijging onder kinderen omdat die nu meer getest worden en weer naar school gaan.


En de lijnen met absolute besmettingen. Er was een rare piek in 20-49 van 15 tot 24 februari (was het toen koud? Heeft men toen meer sociale dingen gedaan?), maar de laatste week ongeveer (tot 8 maart) was dat weer stabiel, terwijl 10-19 wel verder gestegen is toen (0-9 niet echt).
Als je kijkt naar de ruwe data dan neemt 0-9 toch wel behoorlijk toe, half februari werd bij minder dan 200 kinderen onder de 10 per dag een besmetting vastgesteld, en nu is dat bij bijna 400 per dag.

pi_198488365
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 22:16 schreef CherryLips het volgende:
Volgens mij worden die nog niet uitgenodigd. Degenen die ik ken weten in elk geval nog niet wanneer zij aan de beurt zijn.
60-65 en een paar andere groepen krijgen AZ dus die worden wel degelijk uitgenodigd.
pi_198488441
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 23:56 schreef MyTiredFeet het volgende:
In deze update staan de vaccinaties tegen het coronavirus die door de GGD'en, ziekenhuizen, langdurige zorginstellingen en huisartsenpraktijken zijn gezet. Het RIVM publiceert het totaal aantal gevaccineerden tegen het coronavirus in Nederland op het Dashboard coronavirus.

Vanaf 2 februari 2021 worden de gegevens van de ziekenhuizen en de langdurige zorginstellingen ook meegenomen. Tot en met 1 februari 2021 waren daar al respectievelijk 73.716 en 98.633 prikken gezet.
Vanaf 16 februari 2021 worden de gegevens van de huisartsenpraktijken meegenomen. Tot en met deze datum zijn daar 1.473 prikken gezet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Gelukkig lijkt er weer geprikt worden, ik maakte me even zorgen over het tempo maar dat lijkt een tijdelijk dal geweest te zijn. Misschien omdat er werd overgeschakeld naar andere groepen en de verzorgingshuizen nu zo'n beetje klaar zijn? Bedankt voor het overzicht ^O^
pi_198488491
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 00:13 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Heb er even naar gekeken. Heb wel wat klassen bij elkaar geteld om het aantal lijntjes te reduceren zodat eea duidelijk is. 20-49 zit bij elkaar (ipv 20-29, 30-39, 40-49), en ook 80+ (ipv 80-89 en 90+).
Data is per 7 dagen gemiddeld en ik heb laatste 5 dagen eraf geknipt omdat die nog niet volledig is. DOO,

Je zit de laatste 1-2 weken een toename bij 0-9 en 10-19, en afnames bij 60+. 20-49 is in absolute aantallen vrij stabiel gebleven (afgezien laatste paar dagen). Ik heb hiervoor de casus dataset van het RIVM gebruikt, en DOO, DPL en DON op een hoop gegooid, op de dag van de date statistics. Misschien niet ideaal, maar echt beter is er niet, en zou ook niet echt iets aan het beeld veranderen.

Vertikale blauwe lijn is begin vaccinaties, grijs = lockdown.

De eerste figuur laat de besmettingen proportioneel zien. Je verwacht een daling onder oudere leeftijdsgroepen omdat die gevaccineerd zijn, en we verwachten een stijging onder kinderen omdat die nu meer getest worden en weer naar school gaan.
[ afbeelding ]

En de lijnen met absolute besmettingen. Er was een rare piek in 20-49 van 15 tot 24 februari (was het toen koud? Heeft men toen meer sociale dingen gedaan?), maar de laatste week ongeveer (tot 8 maart) was dat weer stabiel, terwijl 10-19 wel verder gestegen is toen (0-9 niet echt).
Als je kijkt naar de ruwe data dan neemt 0-9 toch wel behoorlijk toe, half februari werd bij minder dan 200 kinderen onder de 10 per dag een besmetting vastgesteld, en nu is dat bij bijna 400 per dag.

[ afbeelding ]
Bedankt, zeer interessant overzicht ^O^ Een stijging in de groep 10-19 valt wellicht te verklaren met het feit dat zij ook weer meer getest worden nu de middelbare scholen weer gedeeltelijk open zijn. Dat zal wellicht ook helpen bij het verklaren waarom het aantal testen per dag ook nog blijft stijgen.
pi_198488565
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 00:13 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Heb er even naar gekeken. Heb wel wat klassen bij elkaar geteld om het aantal lijntjes te reduceren zodat eea duidelijk is. 20-49 zit bij elkaar (ipv 20-29, 30-39, 40-49), en ook 80+ (ipv 80-89 en 90+).
Data is per 7 dagen gemiddeld en ik heb laatste 5 dagen eraf geknipt omdat die nog niet volledig is. DOO,

Je zit de laatste 1-2 weken een toename bij 0-9 en 10-19, en afnames bij 60+. 20-49 is in absolute aantallen vrij stabiel gebleven (afgezien laatste paar dagen). Ik heb hiervoor de casus dataset van het RIVM gebruikt, en DOO, DPL en DON op een hoop gegooid, op de dag van de date statistics. Misschien niet ideaal, maar echt beter is er niet, en zou ook niet echt iets aan het beeld veranderen.

Vertikale blauwe lijn is begin vaccinaties, grijs = lockdown.

De eerste figuur laat de besmettingen proportioneel zien. Je verwacht een daling onder oudere leeftijdsgroepen omdat die gevaccineerd zijn, en we verwachten een stijging onder kinderen omdat die nu meer getest worden en weer naar school gaan.
[ afbeelding ]

En de lijnen met absolute besmettingen. Er was een rare piek in 20-49 van 15 tot 24 februari (was het toen koud? Heeft men toen meer sociale dingen gedaan?), maar de laatste week ongeveer (tot 8 maart) was dat weer stabiel, terwijl 10-19 wel verder gestegen is toen (0-9 niet echt).
Als je kijkt naar de ruwe data dan neemt 0-9 toch wel behoorlijk toe, half februari werd bij minder dan 200 kinderen onder de 10 per dag een besmetting vastgesteld, en nu is dat bij bijna 400 per dag.

[ afbeelding ]
De aantallen besmettingen per leeftijdsgroep zijn gewoon bekend hoor O-)



https://rivm.useless.nl/leeftijd.php
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
  zondag 14 maart 2021 @ 01:25:50 #272
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_198489027
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 00:14 schreef MoreDakka het volgende:

[..]

60-65 en een paar andere groepen krijgen AZ dus die worden wel degelijk uitgenodigd.
Mijn vader in de leeftijdscategorie 60-65 zonder medische indicatie is al gevaccineerd.
2000 light years from home
pi_198489537
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 01:25 schreef Merkie het volgende:

[..]

Mijn vader in de leeftijdscategorie 60-65 zonder medische indicatie is al gevaccineerd.
Het gaat geloof ik per provincie. Wel in Zeeland, Brabant en Limburg begonnen en ze beginnen volgende week aan Gelderland en Utrecht. Gaat nog niet enorm rap
Before I die, I’m going to eat a bag of unpopped popcorn. That should make the cremation a little more interesting.
  zondag 14 maart 2021 @ 08:17:21 #274
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_198489978
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 01:25 schreef Merkie het volgende:

[..]

Mijn vader in de leeftijdscategorie 60-65 zonder medische indicatie is al gevaccineerd.
Ah, dat is goed nieuws. Dat is toch een beetje de ondergrens qua risicogroep. Idealiter pakken we ook nog de dikke 50’ers mee, maar goed. :P
  zondag 14 maart 2021 @ 08:20:56 #275
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_198490005
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 00:13 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

Als je kijkt naar de ruwe data dan neemt 0-9 toch wel behoorlijk toe, half februari werd bij minder dan 200 kinderen onder de 10 per dag een besmetting vastgesteld, en nu is dat bij bijna 400 per dag.

[ afbeelding ]
Die 400 per dag is toch nog relatief weinig. Als we bedenken dat we nu een tijdje op 5000+ zitten, zou dat betekenen dat een flink deel nog steeds besmettingen zijn in de overige leeftijdsgroepen. Mogelijk stijgt die 400 nog, maar het is dus zeker nog niet een significant deel van de besmettingen nu.
pi_198491051
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 20:59 schreef Oliver23 het volgende:

* Gelukkig zijn we de besmettingen bij de groep 80-89 en 90+ nog steeds hard dalen en lijkt de groep van 70-79 nu ook de daling te hebben ingezet. Laten we hopen dat alles voorspoedig verloopt en deze groepen volledig gevaccineerd worden, zodat we snel aan de 60-69 groep kunnen gaan beginnen.

[ afbeelding ]
Heb maar 1 maar: je grafiek is te oud. In die van gisteren loop 70-79 toch wel weer omhoog, wat niet raar is want 800.000 mensen worden nu de eerste keer gevaccineerd.
pi_198492660
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 00:26 schreef _serial_ het volgende:

[..]

De aantallen besmettingen per leeftijdsgroep zijn gewoon bekend hoor O-)

[ afbeelding ]

https://rivm.useless.nl/leeftijd.php
Maar lastig in dat overzicht trends van verschillende klassen te zien, op zichzelf en tov elkaar.
En nog steeds, de link die men daar voor gebruikt 'useless' :')
pi_198492702
quote:
1s.gif Op zondag 14 maart 2021 08:20 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Die 400 per dag is toch nog relatief weinig. Als we bedenken dat we nu een tijdje op 5000+ zitten, zou dat betekenen dat een flink deel nog steeds besmettingen zijn in de overige leeftijdsgroepen. Mogelijk stijgt die 400 nog, maar het is dus zeker nog niet een significant deel van de besmettingen nu.
Kinderen zijn nu 10-15% van het totaal, maar dat aandeel is aan het toenemen, terwijl met name het aandeel 70+ afneemt. Maar inderdaad, het is nog niet veel, maar ik ben wel benieuwd wanneer komende week het aantal besmettingen stijgt naar bijv 6.500-7.000, waar die toename dan vooral vandaan komt.
  zondag 14 maart 2021 @ 13:03:32 #279
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_198493491
quote:
1s.gif Op zondag 14 maart 2021 08:17 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Ah, dat is goed nieuws. Dat is toch een beetje de ondergrens qua risicogroep. Idealiter pakken we ook nog de dikke 50’ers mee, maar goed. :P
Noem je mijn vader dik
2000 light years from home
pi_198493569
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 12:05 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Maar lastig in dat overzicht trends van verschillende klassen te zien, op zichzelf en tov elkaar.
En nog steeds, de link die men daar voor gebruikt 'useless' :')
De grafieken zijn van mij, en ik gebruik daar een gewoon een speeldomein voor.

Ik kan hem ook anders in elkaar zetten, gewoon een kwestie van de data op een andere manier in de grafiek voeren ;)
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
  zondag 14 maart 2021 @ 13:27:31 #281
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_198493834
quote:
8s.gif Op zondag 14 maart 2021 13:03 schreef Merkie het volgende:

[..]

Noem je mijn vader dik
_O-

Ik dacht zo vader zo zoon. :P
pi_198493960
Er komen naar mijn idee een paar spannende dagen aan, hebben we een hobbel of een echte stijging.

Alles in mij roept dat het een hobbel is, ik zie heel weinig aanleiding voor een echte stijging. Hopelijk is mijn gevoel juist, ik kan het niet onderbouwen met cijfers.
  zondag 14 maart 2021 @ 13:46:50 #283
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198494098
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 13:37 schreef GereDathan het volgende:
Er komen naar mijn idee een paar spannende dagen aan, hebben we een hobbel of een echte stijging.

Alles in mij roept dat het een hobbel is, ik zie heel weinig aanleiding voor een echte stijging. Hopelijk is mijn gevoel juist, ik kan het niet onderbouwen met cijfers.
Collega van mij is positief getest en werd door de GGD aan hem gevraagd of hij zelf zn contacten wilde informeren omdat ze het heel druk hebben. Dat klinkt niet goed.
pi_198494137
quote:
1s.gif Op zondag 14 maart 2021 13:46 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Collega van mij is positief getest en werd door de GGD aan hem gevraagd of hij zelf zn contacten wilde informeren omdat ze het heel druk hebben. Dat klinkt niet goed.
Ik vind het wel goed klinken, toen mijn partner in oktober positief testte heeft de GGD niet eens iets gevraagd, laat staan iets uitgevoerd.

Nee serieus, dat is inderdaad niet wat we graag horen. Maar of het iets nieuws is, dat weet ik niet. Er is constant gezegd dat de GGD bij maximaal 3000 besmettingen per dag voldoende capaciteit had om BCO uit te voeren. Daar zitten we al heel lang boven.
pi_198494155
quote:
1s.gif Op zondag 14 maart 2021 13:46 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Collega van mij is positief getest en werd door de GGD aan hem gevraagd of hij zelf zn contacten wilde informeren omdat ze het heel druk hebben. Dat klinkt niet goed.
Dat is al maanden zo, BCO is ingesteld op max. 2000 besmettingen per dag. Vanaf meer laten ze het aan de getesten zelf over......
  zondag 14 maart 2021 @ 13:51:21 #286
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198494164
Oh dat scheelt weer dan gelukkig :)
pi_198494344
quote:
17s.gif Op zondag 14 maart 2021 13:50 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Dat is al maanden zo, BCO is ingesteld op max. 2000 besmettingen per dag. Vanaf meer laten ze het aan de getesten zelf over......
Ik dacht 3000, maar dat best 2000 kunnen zijn.

Ziekenhuiscijfers zijn aan de ene kant beroerd (+47) maar de instroom is wel onder de 200 (191). Dat is een heel klein lichtpuntje.

Hoe is het met je arm? Niets meer gemerkt denk ik?
  zondag 14 maart 2021 @ 14:03:42 #288
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198494347
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiënten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Geen wijziging op de IC’s en een stijging op de verpleegafdelingen. In totaal is het een stijging van 47 in de ziekenhuizen. Het zijn 1.922 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen weer onder de 1.900.

1) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- zondag 14 maart: 554 (geen wijziging t.o.v. gisteren);
- zaterdag 13 maart: 554 (absolute daling 22; relatieve daling 3,8%);
- vrijdag 12 maart: 576 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- donderdag 11 maart: 572 (absolute stijging 12; relatieve stijging 2,1%);
- woensdag 10 maart: 560 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- dinsdag 9 maart: 556 (absolute daling 2; relatieve daling 0,4%);
- maandag 8 maart: 558 (absolute stijging 13; relatieve stijging 2,4%);
- zondag 7 maart: 545 (absolute stijging 3; relatieve stijging 0,6%).

2) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- zondag 14 maart: 1.368 (absolute stijging 47; relatieve stijging 3,6%);
- zaterdag 13 maart: 1.321 (absolute daling 13; relatieve daling 1,0%);
- vrijdag 12 maart: 1.334 (absolute daling 19; relatieve daling 1,4%);
- donderdag 11 maart: 1.353 (geen wijziging t.o.v. gisteren);
- woensdag 10 maart: 1.353 (absolute daling 54; relatieve daling 3,8%);
- dinsdag 9 maart: 1.407 (absolute stijging 60; relatieve stijging 4,5%);
- maandag 8 maart: 1.347 (absolute stijging 41; relatieve stijging 3,1%);
- zondag 7 maart: 1.306 (absolute daling 15; relatieve daling 1,1%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198494399
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 14:03 schreef Federer-fan het volgende:
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiënten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Geen wijziging op de IC’s en een stijging op de verpleegafdelingen. In totaal is het een stijging van 47 in de ziekenhuizen. Het zijn 1.922 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen weer onder de 1.900.

1) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- zondag 14 maart: 545 (geen wijziging t.o.v. gisteren);
- zaterdag 13 maart: 554 (absolute daling 22; relatieve daling 3,8%);
- vrijdag 12 maart: 576 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- donderdag 11 maart: 572 (absolute stijging 12; relatieve stijging 2,1%);
- woensdag 10 maart: 560 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,7%);
- dinsdag 9 maart: 556 (absolute daling 2; relatieve daling 0,4%);
- maandag 8 maart: 558 (absolute stijging 13; relatieve stijging 2,4%);
- zondag 7 maart: 545 (absolute stijging 3; relatieve stijging 0,6%).

2) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- zondag 14 maart: 1.368 (absolute stijging 47; relatieve stijging 3,6%);
- zaterdag 13 maart: 1.321 (absolute daling 13; relatieve daling 1,0%);
- vrijdag 12 maart: 1.334 (absolute daling 19; relatieve daling 1,4%);
- donderdag 11 maart: 1.353 (geen wijziging t.o.v. gisteren);
- woensdag 10 maart: 1.353 (absolute daling 54; relatieve daling 3,8%);
- dinsdag 9 maart: 1.407 (absolute stijging 60; relatieve stijging 4,5%);
- maandag 8 maart: 1.347 (absolute stijging 41; relatieve stijging 3,1%);
- zondag 7 maart: 1.306 (absolute daling 15; relatieve daling 1,1%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
We blijven maar rond die 1900 hangen. Positief is dat we niet naar boven uitbreken, maar het is jammer dat we niet weer eens een paar dagen stevige daling hebben.
pi_198494448
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 14:03 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik dacht 3000, maar dat best 2000 kunnen zijn.

Ziekenhuiscijfers zijn aan de ene kant beroerd (+47) maar de instroom is wel onder de 200 (191). Dat is een heel klein lichtpuntje.

Hoe is het met je arm? Niets meer gemerkt denk ik?
Ja twijfel nu ook, maar dat maakt geen verschil voor Tinos bericht.


Geen last meer van mijn arm en echt geen enkel spoortje van welke bijwerking dan ook gevoeld of gemerkt *O*
  zondag 14 maart 2021 @ 14:09:47 #291
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198494458
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 14:06 schreef GereDathan het volgende:

[..]

We blijven maar rond die 1900 hangen. Positief is dat we niet naar boven uitbreken, maar het is jammer dat we niet weer eens een paar dagen stevige daling hebben.
Ja, het is wel heel erg één stap vooruit één stap achteruit.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zondag 14 maart 2021 @ 14:16:39 #292
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198494571
Dagcijfers besmettingen wederom rond 15:20

Mijn presentatie weekcijfers rond 16:30 (na PSV - Feyenoord) _O-
  zondag 14 maart 2021 @ 14:21:04 #293
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198494641
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 14:16 schreef Oliver23 het volgende:
Dagcijfers besmettingen wederom rond 15:20
Nog een uur wachten. :Z
quote:
Mijn presentatie weekcijfers rond 16:30 (na PSV - Feyenoord) _O-
_O_
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zondag 14 maart 2021 @ 14:53:15 #294
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_198495393
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 13:49 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik vind het wel goed klinken, toen mijn partner in oktober positief testte heeft de GGD niet eens iets gevraagd, laat staan iets uitgevoerd.

Nee serieus, dat is inderdaad niet wat we graag horen. Maar of het iets nieuws is, dat weet ik niet. Er is constant gezegd dat de GGD bij maximaal 3000 besmettingen per dag voldoende capaciteit had om BCO uit te voeren. Daar zitten we al heel lang boven.
Hij bedoelde waarschijnlijk dat lang niet iedereen de moeite zal nemen om hierin zelf initiatieven te gaan nemen wanneer de GGD het te druk heeft.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zondag 14 maart 2021 @ 15:22:13 #295
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198495991
6.012 positieve tests (ongecorrigeerd). Een daling dus ten opzichte van gisteren. Ben erg benieuwd naar het percentage positieve tests.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zondag 14 maart 2021 @ 15:22:57 #296
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198496004
Ik hoop dat ik mee kan dragen aan een lager besmettingspercentage ergens aankomende dagen.

Was druk bij de teststraat.
  zondag 14 maart 2021 @ 15:23:24 #297
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198496007
Besmettingcijfers dinsdag 24 november tot en met maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 december tot en met maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve testen: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 december tot en met maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve testen: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 december tot en met maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve testen: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 december tot en met maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve testen: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 december tot en met maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve testen: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 januari tot en met maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve testen: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 tot en met maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve testen: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 tot en met maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve testen: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve testen: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 februari tot en met 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve testen: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 februari tot en met 15 februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve testen: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 februari tot en met 22 februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve testen: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve testen: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 maart tot en met 8 maart:
Daling t.o.v. week ervoor: - 0,6% (percentage positieve testen: 8,6%)

dinsdag: 3.981
woensdag: 4.997
donderdag: 4.114
vrijdag: 4.669
zaterdag: 5.336
zondag: 4.526
maandag: 3.834


totaal: 31.457

Besmettingcijfers dinsdag 9 maart tot en met 15 maart:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervoor: + 20,5%

dinsdag: 4.293
woensdag: 5.272
donderdag: 5.322
vrijdag: 6.026
zaterdag: 6.396
zondag: 5.974
maandag:


totaal: 38.330 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)

pi_198496033
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 15:22 schreef Federer-fan het volgende:
6.012 positieve tests (ongecorrigeerd). Een daling dus ten opzichte van gisteren. Ben erg benieuwd naar het percentage positieve tests.
8 procent volgens https://twitter.com/mzelst/status/1371102748444348420?s=19
Alpha kenny one
  zondag 14 maart 2021 @ 15:25:23 #299
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198496059
quote:
Is het wel gemiddelde percentage van twee dagen terug.
  zondag 14 maart 2021 @ 15:25:44 #300
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198496065
Aantal overledenen is wel lekker aan het dalen
_O_

Hopelijk blijft dat zo.
twitter
  zondag 14 maart 2021 @ 15:25:54 #301
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198496069
Misschien de dagcijfers van @Federer-fan en van mij meenemen naar een volgend deel?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')