FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: jaren '50-'70, 12-18 oktober
Lonaadonderdag 8 oktober 2020 @ 13:11
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht Kook mee met CUL!

De regels:
- Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg in het thematopic

In de week van 12-18 oktober koken we 1 of meerdere gerechten uit de periode 1950-1970.

De bedoeling is dat er hier nog wat inhoudelijks komt te staan over de Nederlandse keuken uit deze periode, LS is echter uit de running en Muck en ik vrij druk (geweest).

Wat ik een intressant linkje vond:
https://anderetijden.nl/a(...)-van-de-jaren-zestig

En ook:
https://www.myhappykitche(...)drinken-de-jaren-70/

[ Bericht 17% gewijzigd door Lonaa op 10-10-2020 07:41:16 ]
Lucky_Strikedonderdag 8 oktober 2020 @ 13:21
Het enige dat ik kan bedenken is steak Diana en alles met perzik.
Lonaadonderdag 8 oktober 2020 @ 13:22
Saroma :r
Lonaadonderdag 8 oktober 2020 @ 13:25
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
Kaatje1donderdag 8 oktober 2020 @ 13:31
Ik ga in ieder geval sputnik maken, en (zoals de familie van mijn vader het noemt :D ) glibberdebIl

Macaroni met ketchup en smac gaat me te ver :P

Stamppotten zijn natuurlijk altijd goed
boriszdonderdag 8 oktober 2020 @ 13:32
elleboogjes, ketchup en smac..... goed idee :P
AnneXdonderdag 8 oktober 2020 @ 13:41
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas. _O-
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor. (8>
Lonaadonderdag 8 oktober 2020 @ 13:45
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:41 schreef AnneX het volgende:

[..]

en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas. _O-
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor. (8>
Was dat een ding ja, ruawe bloemkool met pindasaus? :D

Ik vind Hollandse jaren 70 tapas wel een prima optie voor voglende week :D
Kaatje1donderdag 8 oktober 2020 @ 15:01
Ik kreeg opeens een brainwave. Volgens mij staat het nu ook nog wel op het programma, maar ik ga hete bliksem maken. Volgens mij heb ik dat niet meer gegeten sinds ik het huis uit ben (en da's best lang geleden). En om helemaal terug te gaan naar de familie eettafel saroma als dessert.
Sorelladonderdag 8 oktober 2020 @ 15:08
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Yinnydonderdag 8 oktober 2020 @ 21:16
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
Lonaadonderdag 8 oktober 2020 @ 21:55
Oh aspic! Gadver! Ja! Heel erg jaren 60 *O*
Lonaadonderdag 8 oktober 2020 @ 21:57
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht. :+

Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Sorellavrijdag 9 oktober 2020 @ 09:11
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:57 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht. :+

Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Geen idee, ik was aan het youtuben en struikelde er toen over :)
Sorellavrijdag 9 oktober 2020 @ 09:14
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
Die heb ik ook liggen, uit 1962 (dertiende druk) valt nog net niet uit elkaar van ellende. Dan staat bij jou ook tafeldekken tafeldienen erin ?
Lucky_Strikevrijdag 9 oktober 2020 @ 09:29
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
mascara-kloddervrijdag 9 oktober 2020 @ 09:53
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:22 schreef Lonaa het volgende:
Saroma :r
:7
vx4511yt3o2x.jpeg
mascara-kloddervrijdag 9 oktober 2020 @ 09:57
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij :D
57207r26gu.jpeg
Doedezemaarvrijdag 9 oktober 2020 @ 09:58
Ik ga eens kijken of er hier wat van te maken valt. Genoeg geërfde kookboeken uit de jaren 60 en 70 en Symph heeft een voorliefde voor vreselijke creaties uit die tijd, maar daar geef ik eigenlijk nooit aan toe, op ananas in de zuurkoolschotel na dan.
Eieren in slasaus, smac, zilveruitjes, ketchup, macaroni, ik lust het allemaal echt niet.

Saroma moet inderdaad wel, volgens mij heb ik er zelfs nog glazen schaaltjes van in de kast staan
Lonaavrijdag 9 oktober 2020 @ 10:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 09:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
Ik heb een druk uit de 00 :D
Barreltjevrijdag 9 oktober 2020 @ 10:53
wat een leuke editie dit!
ik ga ook eens neuzen in de oude kookboeken van mn moeder... ^O^
golfervrijdag 9 oktober 2020 @ 11:52
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
Lonaavrijdag 9 oktober 2020 @ 11:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben. :+
golfervrijdag 9 oktober 2020 @ 12:11
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:58 schreef Lonaa het volgende:

De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben. :+
Je hebt geen hoge dunk over het geheugen van mensen die wat ouder zijn?
Sicstusvrijdag 9 oktober 2020 @ 12:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 09:57 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij :D
[ afbeelding ]
Zalig :9
Sorellavrijdag 9 oktober 2020 @ 13:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
Ik denk dat het hier nooit echt van de grond gekomen is, in amerika was het wel populair vooral bij de lagere klasse (zegt wiki) na de eerste wereldoorlog zegt rudolph

Dus niet echt jaren 50 - 70, Ik ga kijken of ik wat anders kan verzinnen :)
minilotvrijdag 9 oktober 2020 @ 14:11
Bij mijn schoonouders staat een reeks kookboeken uit halverwege de jaren zeventig maar alles eruit vind ik echt compleet huiveringwekkend dus nope, nope, nope.

Misschien gewoon maar op z'n 50's Amerikaanse diner-stijl: een grote hamburger en een homemade milkshake in een hoog glas, met zo'n kers bovenop :) Optioneel te serveren terwijl ik op rolschaatsen van keuken naar eettafel zwier :7

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 09-10-2020 14:20:31 ]
Sicstusvrijdag 9 oktober 2020 @ 15:16
ik heb deze editie, die volgens mij uit de jaren 60 is:

FAGyPzs.jpg

Maar ik ben zelf in de jaren 80 en 90 opgegroeid dus ik heb niet zoveel met die voorgaande decennia..
Isabeauvrijdag 9 oktober 2020 @ 15:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 14:11 schreef minilot het volgende:
Bij mijn schoonouders staat een reeks kookboeken uit halverwege de jaren zeventig maar alles eruit vind ik echt compleet huiveringwekkend dus nope, nope, nope.

Misschien gewoon maar op z'n 50's Amerikaanse diner-stijl: een grote hamburger en een homemade milkshake in een hoog glas, met zo'n kers bovenop :) Optioneel te serveren terwijl ik op rolschaatsen van keuken naar eettafel zwier :7
In een polka dot jurk met push up bh!
Doedezemaarvrijdag 9 oktober 2020 @ 15:47
Er staan me toch een boel onsmakelijke foto’s in de Culinaire Encyclopedie uit 1972 van mijn schoonmoeder,brrr. In de Wannee uit 68 van mijn moeder is het iets beter, maar echt zin om er iets uit te maken roept het nog niet op. Ik geloof dat ik meer fan van de kleding en de interieurs uit die periode ben dan van het eten.
Ik ga voor drie gangen, zo ver ben ik al. Ouderwetse garnalencocktail in een leuk glaasje en dan een saromatoetje in een saromaschaaltje. Nu nog een hoofdgerecht, misschien kom ik wel uit op kippepoot met patat en appelmoes ofzo.
Scheepskokvrijdag 9 oktober 2020 @ 16:35
Leuk idee!
golfervrijdag 9 oktober 2020 @ 16:54
In dat kader nog even in mijn kookboekenkast gedoken en daar kwam ik deze tegen:
20201009-164315.jpg

En ook nog deze, maar die is van voor 1950, want ze hebben het nog over de voedseldistributie en artikelen die niet verkrijgbaar zijn ('we noemen zelfs room en slagroom...):
20201009-164501.jpg
20201009-164524.jpg
sigmevrijdag 9 oktober 2020 @ 17:06
Mijn meest gebruikte naslagwerk voor koken is toch wel 'de weg tot het hart', een 4-delig kookboek.
Uit de veel bredere serie 'de Baedeker voor de huisvrouw'.
SPOILER
'de Baedeker' was een befaamde reisgidsenserie.
Qkvkh21.jpg?1
Mogelijk vind ik hierin wel iets.
Goitskevrijdag 9 oktober 2020 @ 17:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 15:47 schreef Doedezemaar het volgende:
Er staan me toch een boel onsmakelijke foto’s in de Culinaire Encyclopedie uit 1972 van mijn schoonmoeder,brrr. In de Wannee uit 68 van mijn moeder is het iets beter, maar echt zin om er iets uit te maken roept het nog niet op. Ik geloof dat ik meer fan van de kleding en de interieurs uit die periode ben dan van het eten.
Ik ga voor drie gangen, zo ver ben ik al. Ouderwetse garnalencocktail in een leuk glaasje en dan een saromatoetje in een saromaschaaltje. Nu nog een hoofdgerecht, misschien kom ik wel uit op kippepoot met patat en appelmoes ofzo.
ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard na
Isabeauvrijdag 9 oktober 2020 @ 18:13
quote:
11s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 17:06 schreef sigme het volgende:
Mijn meest gebruikte naslagwerk voor koken is toch wel 'de weg tot het hart', een 4-delig kookboek.
Uit de veel bredere serie 'de Baedeker voor de huisvrouw'.
SPOILER
'de Baedeker' was een befaamde reisgidsenserie.
[ afbeelding ]
Mogelijk vind ik hierin wel iets.
Die heb ik ook O+ waren van oma
anndbvrijdag 9 oktober 2020 @ 18:25
Ik heb hier ook nog een hele stapel boeken liggen van mijn moeder. Zo oud als wat. Moet morgen toch tuinspullen op zolder zetten dan even kijken.
Kaatje1vrijdag 9 oktober 2020 @ 18:38
De Baedeker, toen ik zo’ 35 jaar geleden in een boekwinkel werkte werden ze heruitgegeven, diendingen waren niet aan te slepen. Lezen hoe je je als een goede huisvrouw moest gedragen 😂
Mij moeder had het gekregen van haar moeder (en onderin een kast gelegd). Oma was wel heel erg fan.
Heb hier ook nog het handboek voor de secretaresse van Schoevers liggen, ook zo’n pareltje
golfervrijdag 9 oktober 2020 @ 18:43
Den vrouw dient zich onderdanig en gedienstig te gedragen ten opzichte van haar man. Die kostwinner is den baasch in huis.

Dat waren nog eens tijden. Benen spreiden en kop dicht. :7
Kaatje1vrijdag 9 oktober 2020 @ 19:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 18:43 schreef golfer het volgende:
Den vrouw dient zich onderdanig en gedienstig te gedragen ten opzichte van haar man. Die kostwinner is den baasch in huis.

Dat waren nog eens tijden. Benen spreiden en kop dicht. :7
Er stond ook iets in dat wanneer de echtgenoot bijna thuis was, zijn “huisschoenen” verwarmd moesten worden _O-
Lonaavrijdag 9 oktober 2020 @ 19:44
Kaasfondue was hip in de jaren 70.

* Lonaa zet kaasfondue op het lijstje.

Denk toch dat het hier huzarensalade met hapjes wordt. Mogelijk griesmeelpudding maken.
Kaatje1vrijdag 9 oktober 2020 @ 20:04
Ik denk nog even over watergruwel, maar dan zit ik de eerstkomende maanden met dat spul
Kanaroevrijdag 9 oktober 2020 @ 20:13
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 19:44 schreef Lonaa het volgende:
Kaasfondue was hip in de jaren 70.

* Lonaa zet kaasfondue op het lijstje.

Denk toch dat het hier huzarensalade met hapjes wordt. Mogelijk griesmeelpudding maken.
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Lonaavrijdag 9 oktober 2020 @ 20:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik denk nog even over watergruwel, maar dan zit ik de eerstkomende maanden met dat spul
Krentjebrij :9
Lonaavrijdag 9 oktober 2020 @ 20:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Kanaroevrijdag 9 oktober 2020 @ 20:16
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Lucky_Strikevrijdag 9 oktober 2020 @ 20:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk wel _O-
Lonaavrijdag 9 oktober 2020 @ 20:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Dat begrijp ik dan weer wel. :7
Kanaroevrijdag 9 oktober 2020 @ 20:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk wel _O-
Ah, leuk zeg! Lekker retro
Kaatje1vrijdag 9 oktober 2020 @ 20:29
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Wij deden dat thuis ook regelmatig, mijn vader griezelde van kaas dus kaasfondue was geen optie.
Hupjevrijdag 9 oktober 2020 @ 21:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Ik ken ze uit de jaren 80, maar inderdaad!
Isabeauvrijdag 9 oktober 2020 @ 23:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:

Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Het lijkt me nog steeds geweldig :D Maar dat komt gewoon omdat het in mijn herinnering als kind zo fantastisch was O+
Bluesvrijdag 9 oktober 2020 @ 23:34
Kaasfondue naast een borrelglaasje met caballero's zonder filter O+
Leuke week ^O^
golfervrijdag 9 oktober 2020 @ 23:37
Ik kan mij de stank van het vleesfonduen uit de jaren 70 nu nog herinneren. :r
Sausjes van Calvé-poeder met water.
En ergens, diep verstopt in onze kelderkast staat volgens mij nog zo'n set: oranje pannetje met van die vorken met een kleurtje aan de uiteindes van het handvat.
Sorellavrijdag 9 oktober 2020 @ 23:38
1,5 maand geleden nog gefondued (vlees), buiten in de overkapping terwijl het hoosde van de regen :)

Custard pudding met rode bessensap, moeders maakte dat altijd in een speciale custard-pudding vorm
golfervrijdag 9 oktober 2020 @ 23:39
Garnalencocktail.
Nog steeds lekker.
golfervrijdag 9 oktober 2020 @ 23:45
En in de jaren 70 vertoefde ik ook nogal veel in Denemarken en dan met kerst aten we altijd de traditionele flæskesteg. Die wil ik misschien nog wel een keer gaan maken. Ook iets voor @Barreltje om uit te proberen.

FlC3A6skesteg20-20danish20christmas20roast20pork-1.jpg
Isabeauzaterdag 10 oktober 2020 @ 00:02
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 23:39 schreef golfer het volgende:
Garnalencocktail.
Nog steeds lekker.
Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktail O+
Lonaazaterdag 10 oktober 2020 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 00:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktail O+
Ik wil het recept wel. :7
Isabeauzaterdag 10 oktober 2020 @ 21:22
quote:
2s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 20:21 schreef Lonaa het volgende:

Ik wil het recept wel. :7
Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).
golferzaterdag 10 oktober 2020 @ 21:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 21:22 schreef Isabeau het volgende:

Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).
Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.
Plus zout en peper. Blaadje sla.
En...garnalen. ;)
Doedezemaarzaterdag 10 oktober 2020 @ 21:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 21:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.
Plus zout en peper. Blaadje sla.
En...garnalen. ;)
Stukjes grapefruit gingen er bij ons nog in (en een drupje tabasco)
MissyMKmaandag 12 oktober 2020 @ 11:28
vruchtenbowl is ook jaren 70 toch?
vleesfondue worden de kinderen dan weer heel blij van :)
Kaatje1maandag 12 oktober 2020 @ 11:53
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 11:28 schreef MissyMK het volgende:
vruchtenbowl is ook jaren 70 toch?
vleesfondue worden de kinderen dan weer heel blij van :)
Zeker is dat jaren 70. En ook nu is dat nog best lekker. Een tante van mij maakt dan nog wel eens met een verjaardag, en hoeveel ze ook maakt, het gaat altijd op. Ook de verstokte bier/wijn etc drinkers willen toch minimaal 1 glas bowl
dimmakmaandag 12 oktober 2020 @ 12:28
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
Hey, de standaard hapjes van de vroegere kringverjaardagen.
Karzaimaandag 12 oktober 2020 @ 15:33
lange vingers pudding kan ik mij nog wel herinneren :9
langevingers.jpg
Circle.Of.Filthmaandag 12 oktober 2020 @ 19:26
Vleesfoundue kaasfoundue ging ik zowat van over mijn nek van het vet :r :r :r
Circle.Of.Filthmaandag 12 oktober 2020 @ 19:46
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:55 schreef Lonaa het volgende:
Oh aspic! Gadver! Ja! Heel erg jaren 60 *O*
Heel erg :r ja
Lonaamaandag 12 oktober 2020 @ 19:47
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:46 schreef Circle.Of.Filth het volgende:

[..]

Heel erg :r ja
Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspic
:r :r :r
anndbmaandag 12 oktober 2020 @ 19:49
quote:
2s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:47 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspic
:r :r :r
Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)
Circle.Of.Filthmaandag 12 oktober 2020 @ 19:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 17:57 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard na
:') :D
1inamelondinsdag 13 oktober 2020 @ 09:54
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:49 schreef anndb het volgende:

[..]

Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)
In Duitsland ook :r
boriszdinsdag 13 oktober 2020 @ 15:21
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:32 schreef borisz het volgende:
elleboogjes, ketchup en smac..... goed idee :P
Twee en drie zijn gefixt. Elleboogjes hadden ze bij Picnic niet. Macaroni verder heb ik niet in huis. Blijft er spaghetti over :+... Donderdag of vrijdag wrs :)
Candaasjedinsdag 13 oktober 2020 @ 17:09
Aankomend weekend denk ik maar champignon- ragout maken (vegan)
En misschien,...maar even kijken of ik daar zin in heb, gevulde 'eitjes'. Maar dus zonder ei. :P

https://vegetus.nl/veganistische-gevulde-eieren/

Ik heb er alleen niet echt de perfecte vormpjes voor, ze zijn iets te rond om een ei na te bootsen. Maar goed, vooruit. De vorige keer had ik er ook wat teveel agar doorheen gegooid, dan worden ze bijna knapperig :') Ik ben wel in voor een revanche.
Kaatje1dinsdag 13 oktober 2020 @ 19:38
Diep in mijn geheugen gedoken, wilde wel iets maken wat ik nog nooit had gemaakt. Vroegah maakte mijn moeder wel eens “hete bliksem” (stamppot zoete en zure appeltjes). Dus mijn Wannée uit 1983 erbij gepakt en het is belachelijk simpel. En lekker!
Wat ook natuurlijk niet mag ontbreken is Saroma (nieuwe naam is kloppuding) met slagroom.
Ik zit nu goed vol en heb heerlijk gegeten.
121541416_1788671304628636_4965742761956496457_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=zq86WiLA2a8AX-T8ayX&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=e18b2372fc97138ffd2492bfcd9a0e0c&oe=5FABB77C

121612078_1788671481295285_6994934681742895568_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=kZGoWoxrjBMAX-0zWfK&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=7579e97804100661fdc57fd803b36354&oe=5FAA41EB

121535197_1788671554628611_8435968212289619376_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=3Y98EWbm7d4AX-ztm5_&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=f9e0a5905300d95f461528521cc27a28&oe=5FAA8EDD

121565731_1788671427961957_7911575719191473936_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=YuT1rxqfCuAAX8h9Th0&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=ccbf99f122833c14fed412861d0adc2f&oe=5FAC685C

121616021_1788671377961962_6119132828771906402_o.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=ttrUqN8BvY0AX__Um-G&_nc_oc=AQklRWYMXvoPvAcNIHrZPOrhy_9fqqJJZBpzjyUBefob-vYxclWv5zA10wVZgRk5Y88&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=1238e0cd47c6fd9774ee2da14f87f6a5&oe=5FAA920F

121496069_1788671511295282_8898058466656788619_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=PKXPI1auEsMAX_sO-hM&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=3c5c69e749c7cd22f79cca624becf245&oe=5FAB1B34

121531170_1788671274628639_3555187920679112962_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=9Z4ZKUx9reMAX_OOFIS&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=ccb49e4a6463f0f5638879e707dd7afa&oe=5FAD19ED
Myraeladinsdag 13 oktober 2020 @ 20:15
Brrrr, die pudding. :D
Bluesdinsdag 13 oktober 2020 @ 20:35
Geweldig Kaatje :D _O_
Doedezemaardinsdag 13 oktober 2020 @ 20:38
Die pudding in die schaaltjes, ik ben meteen weer kind :Y)
Hete bliksem heb ik ooit op mijn werk gegeten, beetje jammer dat mijn collega er een hele pot kaneelsuiker in gedaan had, het was nauwelijks eetbaar
golferdinsdag 13 oktober 2020 @ 20:53
Oh ja, die puddingen. :r

Wij kregen vroeger ook 1x per week van die gelatinedrilpuddingen met allerlei neonkleuren uit een pakje:
gelatin.jpg
Doedezemaardinsdag 13 oktober 2020 @ 20:55
quote:
11s.gif Op dinsdag 13 oktober 2020 20:53 schreef golfer het volgende:
Oh ja, die puddingen. :r

Wij kregen vroeger ook 1x per week van die gelatinedrilpuddingen met allerlei neonkleuren uit een pakje:
[ afbeelding ]
Google eens op ‘seventies food’ dan krijg je veel onsmakelijke dingen te zien die Amerikanen met dat spul maken, jell-o-salad enzo, echt hoe krijgen ze het verzonnen?
Kaatje1dinsdag 13 oktober 2020 @ 21:19
Die jelly vond (vind) ik heerlijk. Maak het nog wel eens met ranja. Maar laatst ook met port gemaakt. En ik ken het recept om het met bubbelwijn te maken, dan een vruchtje erin, in een mooi glas als een soort spoom
@Doedezemaar, nog suiker erin? ik had 2 zoete en 2 zure appels. Mocht ik het nog een keer maken gaat het 1 zoete en 3 zure worden, dit was meer dan zoet.
Hupjedinsdag 13 oktober 2020 @ 22:04
Herkenning @Kaatje1 !

Ik zal mijn (nieuwere druk) Wannee kookboek ook eens pakken ter inspiratie.
soapiewoensdag 14 oktober 2020 @ 11:52
Die saroma vond ik vroeger heerlijk!!!
Isabeauwoensdag 14 oktober 2020 @ 14:20
Ik kook deze week hoogstwaarschijnlijk niet mee, maar ik vermaak me echt geweldig met het lezen van de oude kookboeken die ik heb :+

Ik moest ook even opzoeken wat het ingrediënt Brunswijker theeworst was en zie daar:
$_86.JPG

Ze noemen onderop ook het woord 'pick ups' en dat had ik net 10 minuten daarvoor voor het eerst van mijn leven gelezen in het kookboek. Pick ups zijn van die blokjes kaas met een augurkje, zilveruitje of stukje worst er op met een prikkertje.
Lonaawoensdag 14 oktober 2020 @ 19:10
9oTiZkA.jpg
aIi2BQ9.jpg

Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. :r als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh :r ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
Karzaiwoensdag 14 oktober 2020 @ 19:14
Ziet er wel lekker uit
Lonaawoensdag 14 oktober 2020 @ 19:17
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:14 schreef Karzai het volgende:
Ziet er wel lekker uit
Was ook :9
minilotwoensdag 14 oktober 2020 @ 19:19
quote:
10s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:10 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. :r als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh :r ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
:D _O_

Kudos voor de augurkwaaier O+
AnneXwoensdag 14 oktober 2020 @ 19:24
Wat mini zegt _O_ en voor het servies van oma. B-)
Zó passend bij elkaar.
Lonaawoensdag 14 oktober 2020 @ 19:29
Ik heb ook heerlijk kneuterig in de keuken gestaan vanmiddag :D
Kaatje1woensdag 14 oktober 2020 @ 19:57
Geweldig @Lonaa, terug naar vroegere verjaardagen
Zou t allemaal eten,nu!
Sorellawoensdag 14 oktober 2020 @ 20:23
Ziet er lekker uit Lonaa, behalve het rookvlees met ei dat is dan weer jammer :P
Ik heb boterkoek gebakken dat is volgens mij ook jaren 50-70 eten.
Morgen ga ik toch voor de salisbury steak met of bakkersverdriet of custardpudding met rode saus toe.
Lonaawoensdag 14 oktober 2020 @ 20:25
Ik wil ook nog griesmeelpudding maken :Y :9
Isabeauwoensdag 14 oktober 2020 @ 20:29
quote:
1s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:24 schreef AnneX het volgende:
Wat mini zegt _O_ en voor het servies van oma. B-)
Zó passend bij elkaar.
Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail _O_ Extra punten voor Lonaa!
Oh, we deden niet aan punten. Dan niet.

@Sorella ik had op de middelbare school een klasgenootje en zij had élke dag een punt door haar oma gebakken boterkoek mee naar school. Ik vond dat zo bizar :o
Lonaawoensdag 14 oktober 2020 @ 20:38
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 20:29 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail _O_ Extra punten voor Lonaa!
Oh, we deden niet aan punten. Dan niet.

@:Sorella ik had op de middelbare school een klasgenootje en zij had élke dag een punt door haar oma gebakken boterkoek mee naar school. Ik vond dat zo bizar :o
Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen. :o
Ik wilde het wel graag hebben mits ik het ook mocht gebruiken, zeg maar. Ik wilde geen 'kijk-servies' dus het kan zijn dat er wat sneuvelt een keer. Graag zelfs, zei mijn oma, beter wordt het gewoon gebruikt. En anders had ze het naar de kringloop gedaan :o

Dus ik heb alles, inclusief serveerschalen en botervloot en alles O+
Isabeauwoensdag 14 oktober 2020 @ 20:41
quote:
2s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 20:38 schreef Lonaa het volgende:

Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen. :o
Ik wilde het wel graag hebben mits ik het ook mocht gebruiken, zeg maar. Ik wilde geen 'kijk-servies' dus het kan zijn dat er wat sneuvelt een keer. Graag zelfs, zei mijn oma, beter wordt het gewoon gebruikt. En anders had ze het naar de kringloop gedaan :o

Dus ik heb alles, inclusief serveerschalen en botervloot en alles O+
Wat fantastisch O+ Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heen 8-)
Lonaawoensdag 14 oktober 2020 @ 20:42
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 20:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat fantastisch O+ Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heen 8-)
Ik heb niet zo'n grote schaal (wat gek is want er waren 5 kinderen :o ), maar wel gaaf. O+
Lucky_Strikewoensdag 14 oktober 2020 @ 21:01
Ik vind het fascinerend (en leuk!) dat jullie je hier zo mee vermaken. Voor mij is het pure horror om te eten uit die decennia. Ik kan het zelfs ironisch niet aan.
Hupjewoensdag 14 oktober 2020 @ 21:40
@Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.

Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
708pNir.jpg
Kaatje1woensdag 14 oktober 2020 @ 21:46
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 21:40 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.

Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
[ afbeelding ]
Lammetjespap kregen wij als je ziek was :o
Sorellawoensdag 14 oktober 2020 @ 22:01
Ik zie alleen de onderste foto kaatje.

bourbon chocolade smaak die was best lekker.

O de foto,s zijn weggehaald

Lammetjespap kan ik me ook nog herinneren en wat wij vroeger ook aten was hard gekookt ei doormidden snijden. tomatenketchup in een pan doen en wat bloem en boter erbij en dan opwarmen tot het een dikke saus was en daar de ei in leggen en dan op je brood :)
Barreltjewoensdag 14 oktober 2020 @ 22:02
ik ga eens kijken of ik dit weekend een milkshake kan maken.. zonder ijsmaker..
wel jaren 70 voor beginners, maar vooruit :+
en ik dacht er nog een gehaktbrood ( meatloaf) bij te maken.. kan vast ook wel uit die periode..

en in het kader van Wannee bekeek ik het kookboek van mn oma.. maar dat is eerder voor de periode 1920-1945 vrees ik ..

fgajr961ymvl.jpg
ybgjix8.jpg
Kaatje1woensdag 14 oktober 2020 @ 22:42
quote:
7s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 22:02 schreef Barreltje het volgende:
ik ga eens kijken of ik dit weekend een milkshake kan maken.. zonder ijsmaker..
wel jaren 70 voor beginners, maar vooruit :+
en ik dacht er nog een gehaktbrood ( meatloaf) bij te maken.. kan vast ook wel uit die periode..

en in het kader van Wannee bekeek ik het kookboek van mn oma.. maar dat is eerder voor de periode 1920-1945 vrees ik ..

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gaaf! Dat nog zoveel mensen zo’n oud exemplaar hebben vind ik zo leuk! Mijn oma (later mijn moeder) had ook zo’n oud exemplaar, maar dat hebben we weggedaan. Ik werkte in een boekenwinkel en heb haar een nieuwere versie gegeven. Stomstomstom. De eerste druk is uit 1910
Kaatje1woensdag 14 oktober 2020 @ 22:43
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 22:01 schreef Sorella het volgende:
Ik zie alleen de onderste foto kaatje.

bourbon chocolade smaak die was best lekker.

O de foto,s zijn weggehaald

Lammetjespap kan ik me ook nog herinneren en wat wij vroeger ook aten was hard gekookt ei doormidden snijden. tomatenketchup in een pan doen en wat bloem en boter erbij en dan opwarmen tot het een dikke saus was en daar de ei in leggen en dan op je brood :)
Ik zie mijn foto’s gewoon
mascara-klodderdonderdag 15 oktober 2020 @ 00:39
Ik ben geloof ik de enige die standaard altijd Saroma in huis heeft :D :9
Tip: niet met de mixer klaarmaken maar in de blender doen. Krijg je een reuze luchtige maar toch stevige pudding van O+

/Saroma-expert hier :7

Op de eerste pagina had ik een foto gepost waar je ziet hoe luchtig de pudding is, moest daarna nog in de koelkast om op te stijven
Lonaadonderdag 15 oktober 2020 @ 07:20
quote:
7s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 22:02 schreef Barreltje het volgende:
ik ga eens kijken of ik dit weekend een milkshake kan maken.. zonder ijsmaker..
wel jaren 70 voor beginners, maar vooruit :+
en ik dacht er nog een gehaktbrood ( meatloaf) bij te maken.. kan vast ook wel uit die periode..

en in het kader van Wannee bekeek ik het kookboek van mn oma.. maar dat is eerder voor de periode 1920-1945 vrees ik ..

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb de druk hierna! De zesde. :D

Niet van mijn oma, trouwens, maar van de kringloop.
Barreltjedonderdag 15 oktober 2020 @ 08:14
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 07:20 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik heb de druk hierna! De zesde. :D

Niet van mijn oma, trouwens, maar van de kringloop.
Oh! Wat is de datum van de 5e? Staat dat in het voorwoord? Ik kan het namelijk niet vinden in dit boek en zou het graag willen weten..

Ja ik vind het fantastisch zo'n boek. O+ vooral omdat ie van mn oma was die vroegah in de kost ging en voor een " rijk gezin " werkte.. kwam ze vanuit Doetinchem naar de grote stad Den Haag.. O+

Maar goed.. terug naar 1950-1970 *O*
Lonaadonderdag 15 oktober 2020 @ 08:26
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 08:14 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Oh! Wat is de datum van de 5e? Staat dat in het voorwoord? Ik kan het namelijk niet vinden in dit boek en zou het graag willen weten..

Ja ik vind het fantastisch zo'n boek. O+ vooral omdat ie van mn oma was die vroegah in de kost ging en voor een " rijk gezin " werkte.. kwam ze vanuit Doetinchem naar de grote stad Den Haag.. O+

Maar goed.. terug naar 1950-1970 *O*
Nee, maar ik kon het gat verkleinen tot:
'Er volgde een nieuwe druk van opnieuw zesduizend exemplaren en in 1914 kwam er een derde druk. Daarmee ontstonden echter ook problemen tussen Wannée en haar uitgever. Wannée wilde van de gelegenheid gebruik maken om haar manuscript te herzien, nieuwe recepten toe te voegen en fouten te herstellen. Bovendien verlangde ze een faire betaling voor haar redactiewerk. De notoir zuinige Becht weigerde: ook zonder herziening verkocht het boek goed. De deels bewaard gebleven correspondentie (1910-1929) tussen Wannée en Becht en hun beider advocaten geeft een beeld van de strijd die volgde. Het lukte Wannée niet om haar contract open te breken, maar toch bleef zij tot haar dood in 1932 meewerken aan herdrukken van haar boek. Koste wat kost wilde zij voorkomen dat anderen de redactie ter hand namen.'

Dus tussen 1914 en 1932, gezien ze zelf nog een bericht bij de zesde druk heeft geschreven. :)
boriszdonderdag 15 oktober 2020 @ 19:08
EkYqpVvWAAAdS8e?format=jpg&name=large
Eindresultaat was best prima :Y. Straks meer :P
Was al begonnen met de ui, maar moest natuurlijk nog even een startfoto maken :P
boriszdonderdag 15 oktober 2020 @ 19:29
EkYqpxGWsAEU4p1?format=jpg&name=large
We starten met de ui en iets later de knoflook. Lekker zacht laten worden.
Daarna de prei erbij en weer enkele minuten later de SMAC
EkYqqJRWAAMQ0Hm?format=jpg&name=large

Dit enkele minuten laten gaan. Vervolgens tomatenpuree erbij. Beetje ontzuren en daarna met pastawater er voor gezorgd dat het een saus werd. Ik had nog enkele kleine tomaatjes die op moesten. Ook al had je die toen nog niet echt volgens mij heb ze toch nog in de pan gegooid. Zout en peper er nog bij et voila

EkYqqhpXkAUh7Ex?format=jpg&name=large
:)

Smaakte nog best prima :Y) . De typische smaak van SMAC is een stuk minder nadat het in de pan heeft gezeten. Kans is klein dat ik het herhaal :P. Maar mocht je toch eens op een camping zijn ofzo en je hebt alleen blikvoer mee, dan is het zeker de goede optie.
Clubsodadonderdag 15 oktober 2020 @ 19:31
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 08:26 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Nee, maar ik kon het gat verkleinen tot:
'Er volgde een nieuwe druk van opnieuw zesduizend exemplaren en in 1914 kwam er een derde druk. Daarmee ontstonden echter ook problemen tussen Wannée en haar uitgever. Wannée wilde van de gelegenheid gebruik maken om haar manuscript te herzien, nieuwe recepten toe te voegen en fouten te herstellen. Bovendien verlangde ze een faire betaling voor haar redactiewerk. De notoir zuinige Becht weigerde: ook zonder herziening verkocht het boek goed. De deels bewaard gebleven correspondentie (1910-1929) tussen Wannée en Becht en hun beider advocaten geeft een beeld van de strijd die volgde. Het lukte Wannée niet om haar contract open te breken, maar toch bleef zij tot haar dood in 1932 meewerken aan herdrukken van haar boek. Koste wat kost wilde zij voorkomen dat anderen de redactie ter hand namen.'

Dus tussen 1914 en 1932, gezien ze zelf nog een bericht bij de zesde druk heeft geschreven. :)
Ik googlde nog even verder en zag dat de zesde druk de laatste druk is waaraan ze meegewerkt heeft, dus de vijfde zal aan meer richting het einde van de periode 14-32 zitten.

Verder geniet ik van jullie creaties hier O+
Lonaadonderdag 15 oktober 2020 @ 19:37
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 19:31 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

Ik googlde nog even verder en zag dat de zesde druk de laatste druk is waaraan ze meegewerkt heeft, dus de vijfde zal aan meer richting het einde van de periode 14-32 zitten.

Verder geniet ik van jullie creaties hier O+
Oh, dat stond hier niet in. :') Dat had ik inderdaad ook gelezen, ergens anders blijkbaar. Fijn dat je het er nog even zegt.
sigmedonderdag 15 oktober 2020 @ 19:41
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 22:42 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Gaaf! Dat nog zoveel mensen zo’n oud exemplaar hebben vind ik zo leuk! Mijn oma (later mijn moeder) had ook zo’n oud exemplaar, maar dat hebben we weggedaan. Ik werkte in een boekenwinkel en heb haar een nieuwere versie gegeven. Stomstomstom. De eerste druk is uit 1910
Oh, ik denk dat mijn Baedeker voor de huisvrouw een van mijn meest moderne kookboeken is.
Kaatje1donderdag 15 oktober 2020 @ 19:54
Baedeker, ik wist natuurlijk van het bestaan, maar de meesten hebben het over de kookboeken. Alleen ik had het gevoel dat er meer waren. En ik weet nu waarom ik dat dacht. Begin jaren 80 werkte ik bij de Nederlandse Boekenclub, die ze blijkbaar uitgaf. 25 titels https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Baedeker_voor_de_vrouw

Nu schiet me ook te binnen dat ik regelmatig daarin handigheidjes opzocht, breipatroon, haak dingen, maar ook recepten etc
sigmedonderdag 15 oktober 2020 @ 20:02
En veel van mijn normale eten zou prima in de jaren '50 passen vrees ik.

Vandaag maakte ik echte kippesoep. Op ervaring natuurlijk, maar voor dit topic ben ik maar even door mijn kookboeken gelopen om te kijken op welk recept het het meest lijkt. Dat blijkt eenvoudig, vrijwel alle recepten zijn voor een hele kip in de soep. Dat had ik niet, ik begon met een (gaar) karkas.

Het kookboek met recept daarvoor:
8MIBc7z.jpg

Even een indrukje van de inhoud:
WySoIpr.jpg

Haar recept:
yo0An8r.jpg?1

Wat ik deed: botjes roosteren in een oven met nog brandend vuur erin. Daarna de botjes in een pan, warm water, zout, 2 wortels, een ui, een kleine prei en een stengel selder (alle schoongeboend maar niet gesneden).
Pan in de oven, oven was zo'n 100O en langzaam afkoelend.
Na een uur of zes de boel door een grove zeef gedaan, bouillon opgevangen. Botjes/vlees wat uitgepluisd: witvleesjes voor de soep, kleddertjes voor de honden, botjes voor de vuilnis.

Bouillon weer opgewarmd, met vermicelli, kipvlees, in plakken gesneden wortel.
KW0RwAA.jpg
Je ziet het er niet aan af, maar het is echt ouderwets heerlijke oma-soep :9
Voor de jaren-50 sfeer het koffiezetapparaat wat meegefotografeerd ;)
Hupjedonderdag 15 oktober 2020 @ 20:09
Mijn Wannee is de 27e druk, uit 2005 :P Mijn moeder heeft hem voor me gekocht omdat die van haar uit de jaren 70(?) zo goed beviel.

Ik was gefascineerd door de naam van 'naakte kindertjes in het gras'. Dus dat aten we vandaag.
SPOILER
Ingrediënten, alleen de snijbonen lagen toen nog niet op tafel.
kknxaoE.jpg
Mijn retro keukengerei ;)
9RVC3zU.jpg
Work in progress
ITXPBle.jpg
ZylcHHy.jpg
Bluesdonderdag 15 oktober 2020 @ 20:21
quote:
10s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:10 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. :r als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh :r ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
Oh men ik ben weer terug bij de feestjes van mijn ouders in de sixties!
Zelfs de dooie vingers! O+
Lonaadonderdag 15 oktober 2020 @ 20:23
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:21 schreef Blues het volgende:

[..]

Oh men ik ben weer terug bij de feestjes van mijn ouders in de sixties!
Zelfs de dooie vingers! O+
Die dus echt heel heel vies blijken te zijn nu ik volwassen ben :r
Bluesdonderdag 15 oktober 2020 @ 20:23
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 21:40 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.

Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
[ afbeelding ]
En, vond die kleuter het lekker? :D
Mijn moeder kreeg het elke keer voor elkaar om er een vel op te krijgen ;(
Lonaadonderdag 15 oktober 2020 @ 20:23
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:09 schreef Hupje het volgende:
Mijn Wannee is de 27e druk, uit 2005 :P Mijn moeder heeft hem voor me gekocht omdat die van haar uit de jaren 70(?) zo goed beviel.

Ik was gefascineerd door de naam van 'naakte kindertjes in het gras'. Dus dat aten we vandaag.
SPOILER
Ingrediënten, alleen de snijbonen lagen toen nog niet op tafel.
[ afbeelding ]
Mijn retro keukengerei ;)
[ afbeelding ]
Work in progress
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers. :D
Lonaadonderdag 15 oktober 2020 @ 20:24
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Blues het volgende:

[..]

En, vond die kleuter het lekker? :D
Mijn moeder kreeg het elke keer voor elkaar om er een vel op te krijgen ;(
Vel :9
Bluesdonderdag 15 oktober 2020 @ 20:25
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers. :D
Ik ook _O-
Kaatje1donderdag 15 oktober 2020 @ 20:42
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers. :D
Ik ken het als blote kindertjes in het groen. Er is altijd verteld dat dit eten voor nieuwjaarsdag was.Vrienden eten het nog altijd op 1 januari
Sorelladonderdag 15 oktober 2020 @ 21:01
Boterkoek, afgelopen maandag gemaakt
kyO4HHz.jpg

Salisbury steak en tot mijn verrassing was het lekker en echt voor herhaling vatbaar (het vlees) doperwt/wortel uit blik mwah en ik denk dat er ook wat vast kokende aardappelen in de zak met kruimige aardappelen geraakt zijn want de puree was elastisch en er zaten harde stukjes is ;( smaak was wel weer goed met cremefraiche, boter, zout en peper (ik wou geen maggi kopen want dat bederft bij mij)
TFtoIdc.jpg

Bakkersverdriet :) appelmoes in een ovenschaal, oud witbrood in melk geweekt er boven op, bestrooien met kaneel en suiker en dan volgende laag, eindigen met de suiker, daar boven op paneermeel en klontjes boter 180 tot 200 graden 20 tot 30 min. in de oven
gJAFwUU.jpg

Op het bord :)
3f1SIHD.jpg
Kaatje1donderdag 15 oktober 2020 @ 21:16
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:01 schreef Sorella het volgende:
Boterkoek, afgelopen maandag gemaakt
[ afbeelding ]

Salisbury steak en tot mijn verrassing was het lekker en echt voor herhaling vatbaar (het vlees) doperwt/wortel uit blik mwah en ik denk dat er ook wat vast kokende aardappelen in de zak met kruimige aardappelen geraakt zijn want de puree was elastisch en er zaten harde stukjes is ;( smaak was wel weer goed met cremefraiche, boter, zout en peper (ik wou geen maggi kopen want dat bederft bij mij)
[ afbeelding ]

Bakkersverdriet :) appelmoes in een ovenschaal, oud witbrood in melk geweekt er boven op, bestrooien met kaneel en suiker en dan volgende laag, eindigen met de suiker, daar boven op paneermeel en klontjes boter 180 tot 200 graden 20 tot 30 min. in de oven
[ afbeelding ]

Op het bord :)
[ afbeelding ]
Ohh dat laatste. Mijn moeder noemde dat broodpudding, maakte ze van oud brood (dus liet ik wel eens de broodtrommel open staan :P
Lonaadonderdag 15 oktober 2020 @ 21:18
Kaatje :D
Kaatje1donderdag 15 oktober 2020 @ 21:23
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:18 schreef Lonaa het volgende:
Kaatje :D
M’n moeder kan toch niet meer meelezen🤣
Lonaadonderdag 15 oktober 2020 @ 21:27
:D

Je bent op dreef. _O-
Kaatje1donderdag 15 oktober 2020 @ 21:37
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:27 schreef Lonaa het volgende:
:D

Je bent op dreef. _O-
Zal je zien dat mijn moeder vannacht als ik slaap komt spoken 👻
Lonaadonderdag 15 oktober 2020 @ 21:38
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:37 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Zal je zien dat mijn moeder vannacht als ik slaap komt spoken 👻
Morgen ligt al je brood droog te wezen op het aanrecht. :Y
Kaatje1donderdag 15 oktober 2020 @ 21:44
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:38 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Morgen ligt al je brood droog te wezen op het aanrecht. :Y
Broodpudding *O*
Bluesdonderdag 15 oktober 2020 @ 21:45
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:01 schreef Sorella het volgende:
Boterkoek, afgelopen maandag gemaakt
[ afbeelding ]

Salisbury steak en tot mijn verrassing was het lekker en echt voor herhaling vatbaar (het vlees) doperwt/wortel uit blik mwah en ik denk dat er ook wat vast kokende aardappelen in de zak met kruimige aardappelen geraakt zijn want de puree was elastisch en er zaten harde stukjes is ;( smaak was wel weer goed met cremefraiche, boter, zout en peper (ik wou geen maggi kopen want dat bederft bij mij)
[ afbeelding ]

Bakkersverdriet :) appelmoes in een ovenschaal, oud witbrood in melk geweekt er boven op, bestrooien met kaneel en suiker en dan volgende laag, eindigen met de suiker, daar boven op paneermeel en klontjes boter 180 tot 200 graden 20 tot 30 min. in de oven
[ afbeelding ]

Op het bord :)
[ afbeelding ]
Het ziet er ook echt ouderwetsig uit ^O^
Broodpudding :9

Kaatje :D
Goitskedonderdag 15 oktober 2020 @ 22:21
quote:
1s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 00:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik ben geloof ik de enige die standaard altijd Saroma in huis heeft :D :9
Tip: niet met de mixer klaarmaken maar in de blender doen. Krijg je een reuze luchtige maar toch stevige pudding van O+

/Saroma-expert hier :7

Op de eerste pagina had ik een foto gepost waar je ziet hoe luchtig de pudding is, moest daarna nog in de koelkast om op te stijven
Oh super tip. Hier staat het ook.... Ik eet het niet maar man en kinderen wel

Iets met jeugdtrauma... Later bedachten mijn ouders kan ipv melk ook met yoghurt aangemaakt worden -O- maaaaaaar mijn ouders konden echt alles verknallen
Hupjedonderdag 15 oktober 2020 @ 22:41
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers. :D
Oja, die naam had ik er nog bij willen zetten, dat was een andere naam voor hetzelfde, als ik het goed zag. :') Sowieso, wat een namen voor een gerecht. Maar het smaakte prima.
Hupjedonderdag 15 oktober 2020 @ 22:43
Saroma aten wij thuis af en toe. Als ik bij mijn oma ging logeren kreeg ik pudding met vel. Brrr.
Lucky_Strikedonderdag 15 oktober 2020 @ 22:44
quote:
1s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 22:21 schreef Goitske het volgende:

[..]

Oh super tip. Hier staat het ook.... Ik eet het niet maar man en kinderen wel

Iets met jeugdtrauma... Later bedachten mijn ouders kan ipv melk ook met yoghurt aangemaakt worden -O- maaaaaaar mijn ouders konden echt alles verknallen
In de jaren 80 was er ook een bosbessen variant voor yoghurt. Die was wél lekker. Uiteraard al snel uit de handel genomen.
Yinnyzaterdag 17 oktober 2020 @ 08:49
e7nqcOc.jpg
Ouderwetse boerenkoolstamppot met jus en worst

Wat een leuke gerechten komen er weer voorbij!
Ik heb volgens mij nooit Saroma op, mijn moeder maakte wel eens die pakjes met pudding.
Mijn pleegmoeder was geboren in 1924, dus ik ben opgegroeid met groentes die minimaal een half uur moesten koken, alle vlees idem, zoetzure sladressing,aangemaakte bietjes, andijvie e.d.(bah), maar ook suddervlees op petroleumstel.
Haar groentesoep was zelfgemaakt, maar wel dan nog een zakje erin van Honig ofzo
Mama♥️
Kaatje1zaterdag 17 oktober 2020 @ 12:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 08:49 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Ouderwetse boerenkoolstamppot met jus en worst

Wat een leuke gerechten komen er weer voorbij!
Ik heb volgens mij nooit Saroma op, mijn moeder maakte wel eens die pakjes met pudding.
Mijn pleegmoeder was geboren in 1924, dus ik ben opgegroeid met groentes die minimaal een half uur moesten koken, alle vlees idem, zoetzure sladressing,aangemaakte bietjes, andijvie e.d.(bah), maar ook suddervlees op petroleumstel.
Haar groentesoep was zelfgemaakt, maar wel dan nog een zakje erin van Honig ofzo
Mama♥️
Herkenbaar ;)
Mijn moeder kwam uit 32, vader uit 28. Ik weet nog dat ik een keer een quiche maakte, hartstikke lekker, commentaar “je bent vergeten de mais en broccoli te koken da’s nog rauw” _O-
Sorellazaterdag 17 oktober 2020 @ 13:14
mijn ouders gingen gelukkig een beetje mee met de eetmode :) Ze waren ook altijd graag proefpersoon bij mij thuis maar ook bij hun was het gaar gekookte groente toen ik nog een jonge Sorella was o en bloedworst met een gebakken appel ring erop werd regelmatig voorgeschoteld ;(
Isabeauzaterdag 17 oktober 2020 @ 13:18
De allereerste keer dat ik broccoli kreeg was van een oude buurvrouw. Het was zeg maar spinazie a la crème qua consistentie :7
Kaatje1zaterdag 17 oktober 2020 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 13:18 schreef Isabeau het volgende:
De allereerste keer dat ik broccoli kreeg was van een oude buurvrouw. Het was zeg maar spinazie a la crème qua consistentie :7
:Y
Sorellazaterdag 17 oktober 2020 @ 18:36
Drie in de pan met rozijnen (volgens oud hollands recept met gist inplaats vanzelfrijzend bakmeel)en groentesoep met oma,s gehaktballetjes (normaal pluk ik het van de bal en gooi het erin maar nu echt balletjes gedraaid)
Lqhjmm9.jpg

Dit was echt een hele tijd geleden, custardpudding met rode bessensaus (ga ik toch weer vaker doen)
nrARCnr.jpg
soapiezaterdag 17 oktober 2020 @ 18:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 18:36 schreef Sorella het volgende:
Drie in de pan met rozijnen (volgens oud hollands recept met gist inplaats vanzelfrijzend bakmeel)en groentesoep met oma,s gehaktballetjes (normaal pluk ik het van de bal en gooi het erin maar nu echt balletjes gedraaid)
[ afbeelding ]

Dit was echt een hele tijd geleden, custardpudding met rode bessensaus (ga ik toch weer vaker doen)
[ afbeelding ]

Heee, die vis hadden wij thuis ook!!
Sorellazaterdag 17 oktober 2020 @ 19:06
Mocht ik van een cliënt lenen, was nog van haar oma geweest zei ze:) (cliënt is 80)
soapiezaterdag 17 oktober 2020 @ 19:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 19:06 schreef Sorella het volgende:
Mocht ik van een cliënt lenen, was nog van haar oma geweest zei ze:) (cliënt is 80)
O+
Cat-astrophezondag 18 oktober 2020 @ 18:36
De laatste dagen heb ik het een en ander klaargemaakt

wStIXhQ.jpg
Appelmoes met kaneel en citroen. En rozijnen want... rozijnen O+
Smaakte prima bij mijn AVGtje van rookworst, spruiten en aardappels (geen foto van gemaakt)

Garnalencocktail (visboer had geen Hollandse garnalen maar met de grotere versie gaat het ook prima)
F701oQd.jpg
Onverwachte gast aan tafel (aanrecht) :D
zQ39FG0.jpg

Ultiem jaren 70: gevulde eitjes!
KwWpgrl.jpg

En uiteraard pudding. Supermarkt had geen Saroma meer, dus toen werd het kookpudding. Rum rozijnen. Met extra rozijnen want rozijnen O+ En uiteraard met vel :9 @Molo @DancingPhoebe
3rr31TB.jpg
Kaatje1zondag 18 oktober 2020 @ 18:38
Die appelmoes en die eieren :9~
Molozondag 18 oktober 2020 @ 18:42
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 18:36 schreef Cat-astrophe het volgende:
De laatste dagen heb ik het een en ander klaargemaakt

[ afbeelding ]
Appelmoes met kaneel en citroen. En rozijnen want... rozijnen O+
Smaakte prima bij mijn AVGtje van rookworst, spruiten en aardappels (geen foto van gemaakt)

Garnalencocktail (visboer had geen Hollandse garnalen maar met de grotere versie gaat het ook prima)
[ afbeelding ]
Onverwachte gast aan tafel (aanrecht) :D
[ afbeelding ]

Ultiem jaren 70: gevulde eitjes!
[ afbeelding ]

En uiteraard pudding. Supermarkt had geen Saroma meer, dus toen werd het kookpudding. Rum rozijnen. Met extra rozijnen want rozijnen O+ En uiteraard met vel :9 @:Molo @:DancingPhoebe
[ afbeelding ]
En zelfs bijpassend servies man _O- :D

Heb je nou serieus al die eieren zelf gegeten? :o
Cat-astrophezondag 18 oktober 2020 @ 18:51
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 18:42 schreef Molo het volgende:

[..]

En zelfs bijpassend servies man _O- :D

Heb je nou serieus al die eieren zelf gegeten? :o
Geen half werk 8-) Bordje onder de eieren is erfstuk van oma O+

En nee, ben nog bezig met de eieren, die blijven wel een paar dagen goed.
Molozondag 18 oktober 2020 @ 18:55
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 18:51 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Geen half werk 8-) Bordje onder de eieren is erfstuk van oma O+

En nee, ben nog bezig met de eieren, die blijven wel een paar dagen goed.
Leuk!

Ik heb wat oud spul van overleden familie en vind dat zo awesome tegenwoordig.
Meeste mensen gruwelen ervan maar goed herinneringen en past prima bij de mix die ik heb staan *O*

Hopjesvla met slagroom móet altijd in hetzelfde bakje bijvoorbeeld O+
Cat-astrophezondag 18 oktober 2020 @ 18:58
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 18:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Leuk!

Ik heb wat oud spul van overleden familie en vind dat zo awesome tegenwoordig.
Meeste mensen gruwelen ervan maar goed herinneringen en past prima bij de mix die ik heb staan *O*

Hopjesvla met slagroom móet altijd in hetzelfde bakje bijvoorbeeld O+
Herinneringen O+
boriszzondag 18 oktober 2020 @ 19:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 18:36 schreef Sorella het volgende:
Drie in de pan met rozijnen (volgens oud hollands recept met gist inplaats vanzelfrijzend bakmeel)en groentesoep met oma,s gehaktballetjes (normaal pluk ik het van de bal en gooi het erin maar nu echt balletjes gedraaid)
[ afbeelding ]

Ja! 3 in de pan. Toetje van vroeger :Y. Moeders maakte het meestal als pa avonddienst had en er niet was :+.
Sorellazondag 18 oktober 2020 @ 19:04
Wat een schattig kitten :)

Gevulde eieren doe ik nu nog af en toe bij de spinazie.
Kookpudding rum rozijnen vond ik vroeger lekker, ik ga er toch weer eens naar opzoek :)

Kennen jullie tutti frutti nog ?
Cat-astrophezondag 18 oktober 2020 @ 19:09
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 19:04 schreef Sorella het volgende:
Wat een schattig kitten :)

Gevulde eieren doe ik nu nog af en toe bij de spinazie.
Kookpudding rum rozijnen vond ik vroeger lekker, ik ga er toch weer eens naar opzoek :)

Kennen jullie tutti frutti nog ?
Kitten zoekt nog baas :P

Tutti frutti zit toch onder meer in chipolata pudding? Ook al zo lekker. :9 Er zijn trouwens weinig puddingen waarmee je me niet blij maakt.
Sorellazondag 18 oktober 2020 @ 19:13
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 19:09 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Kitten zoekt nog baas :P

Tutti frutti zit toch onder meer in chipolata pudding? Ook al zo lekker. :9 Er zijn trouwens weinig puddingen waarmee je me niet blij maakt.
Ik heb er al 2 rondlopen en mag er geen derde bij ;(

Tutti frutti is gedroogd fruit zoals perzik, abrikoos, appel etc. en dat gooide je in een klein beetje water en kookte je tot het gaar was en dan maakte je het geheel aan met maizena zodat het dikker werd.
Ging meestal over de vla of yoghurt of zo opeten.
Cat-astrophezondag 18 oktober 2020 @ 19:18
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 19:13 schreef Sorella het volgende:

[..]

Ik heb er al 2 rondlopen en mag er geen derde bij ;(

Tutti frutti is gedroogd fruit zoals perzik, abrikoos, appel etc. en dat gooide je in een klein beetje water en kookte je tot het gaar was en dan maakte je het geheel aan met maizena zodat het dikker werd.
Ging meestal over de vla of yoghurt of zo opeten.
Op die manier ken ik het niet :D Thuis aten we soms geweld fruit. Abrikozen etc in koud water gooien en de dag erna opeten als toetje of ontbijt.
golferzondag 18 oktober 2020 @ 20:06
Een visboer die geen Hollandse garnalen heeft. :{
Doedezemaarzondag 18 oktober 2020 @ 20:13
Mijn oma maakte altijd drumsticks met tutti frutti
Cat-astrophezondag 18 oktober 2020 @ 20:31
quote:
85s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:06 schreef golfer het volgende:
Een visboer die geen Hollandse garnalen heeft. :{
Nuance: het is een restaurant waar ze ook losse vis verkopen (nu alleen afhaal natuurlijk). Ik voelde niet echt de noodzaak om nóg een zaak binnen te gaan. Of me op zaterdag op de weekmarkt te begeven.

Het is afzien ;(
Cat-astrophezondag 18 oktober 2020 @ 20:31
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:13 schreef Doedezemaar het volgende:
Mijn oma maakte altijd drumsticks met tutti frutti
Huh? Hoe dan!?
Doedezemaarzondag 18 oktober 2020 @ 20:34
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:31 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Huh? Hoe dan!?
Gewoon sudderen met dat gedroogde fruit en wat vocht
Cat-astrophezondag 18 oktober 2020 @ 20:39
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:34 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Gewoon sudderen met dat gedroogde fruit en wat vocht
Ah, op die manier. Ik dacht een coating van tutti frutti (rillll)
Doedezemaarzondag 18 oktober 2020 @ 20:52
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:39 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ah, op die manier. Ik dacht een coating van tutti frutti (rillll)
Huh, hoe zie je dat voor je? Heb je wel het juiste beeld bij tutti frutti? https://overetengesproken.nl/tutti-frutti/
Cat-astrophezondag 18 oktober 2020 @ 20:58
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:52 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Huh, hoe zie je dat voor je? Heb je wel het juiste beeld bij tutti frutti? https://overetengesproken.nl/tutti-frutti/
Dat was mijn probleem, ik zag het NIET voor me _O-
Sarabidinsdag 27 oktober 2020 @ 23:10
Heeft iemand misschien nog een leuk jaren 80 recept?
Dat is het thema voor great british bake off volgende week maar kan zo snel niets verzinnen O-)
Kaatje1dinsdag 27 oktober 2020 @ 23:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 23:10 schreef Sarabi het volgende:
Heeft iemand misschien nog een leuk jaren 80 recept?
Dat is het thema voor great british bake off volgende week maar kan zo snel niets verzinnen O-)
Heeft de serie “just in time for” geen website? Anders geef morgen nog een gil dan kijk ik in mijn wannee uit 1984
Sarabidinsdag 27 oktober 2020 @ 23:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 23:47 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Heeft de serie “just in time for” geen website? Anders geef morgen nog een gil dan kijk ik in mijn wannee uit 1984
Ah dat ken ik niet. Zal morgen eens kijken ^O^
minilotwoensdag 28 oktober 2020 @ 06:05
Back in Time for Dinner heet het om precies te zijn. En het is geniaal O+
Molowoensdag 28 oktober 2020 @ 06:07
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 06:05 schreef minilot het volgende:
Back in Time for Dinner, het het het om precies te zijn. En het is geniaal O+
Deze zin is echt te ingewikkeld voor mij op de vroege morgen vrees ik
minilotwoensdag 28 oktober 2020 @ 06:11
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 06:07 schreef Molo het volgende:

[..]

Deze zin is echt te ingewikkeld voor mij op de vroege morgen vrees ik
Oeps :') Verbeterd.
Molowoensdag 28 oktober 2020 @ 06:18
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 06:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Oeps :') Verbeterd.
Ja! Nu snap ik je, ik had echt geen idee wat de zin moest betekenen. Dank :T
Isabeauwoensdag 28 oktober 2020 @ 08:30
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 06:05 schreef minilot het volgende:
Back in Time for Dinner heet het om precies te zijn. En het is geniaal O+
Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zelden zoveel genoten van iets op tv O+ O+ O+
Kaatje1woensdag 28 oktober 2020 @ 09:18
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 08:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zelden zoveel genoten van iets op tv O+ O+ O+
Hoop ook dat de BBC deze ook op de herhaal lijst gaat zetten. Ze zijn nu de sewing bee aan het herhalen, dan mag dit daarna ook wel
Doedezemaarwoensdag 28 oktober 2020 @ 10:52
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 09:18 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Hoop ook dat de BBC deze ook op de herhaal lijst gaat zetten. Ze zijn nu de sewing bee aan het herhalen, dan mag dit daarna ook wel
Er staan series op youtube. En zo af en toe gooit de BBC ze opeens in de herhaling O+ De laatste serie die ik gezien heb was Back in time for the corner shop. Oh en ik zag net dat er ook een Back in Time for dinner uit Australië bestaat, eens zoeken of die ook ergens te bekijken valt
Kaatje1woensdag 28 oktober 2020 @ 11:26
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 10:52 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Er staan series op youtube. En zo af en toe gooit de BBC ze opeens in de herhaling O+ De laatste serie die ik gezien heb was Back in time for the corner shop. Oh en ik zag net dat er ook een Back in Time for dinner uit Australië bestaat, eens zoeken of die ook ergens te bekijken valt
Ik kom ze vaak toevallig tegen (en vergeet dan weer de volgende aflevering te kijken)