abonnement Unibet Coolblue
pi_195504688
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht Kook mee met CUL!

De regels:
- Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg in het thematopic

In de week van 12-18 oktober koken we 1 of meerdere gerechten uit de periode 1950-1970.

De bedoeling is dat er hier nog wat inhoudelijks komt te staan over de Nederlandse keuken uit deze periode, LS is echter uit de running en Muck en ik vrij druk (geweest).

Wat ik een intressant linkje vond:
https://anderetijden.nl/a(...)-van-de-jaren-zestig

En ook:
https://www.myhappykitche(...)drinken-de-jaren-70/

[ Bericht 17% gewijzigd door Lonaa op 10-10-2020 07:41:16 ]
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195504863
Het enige dat ik kan bedenken is steak Diana en alles met perzik.
Spoilers!
pi_195504890
Saroma :r
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195504928
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195505030
Ik ga in ieder geval sputnik maken, en (zoals de familie van mijn vader het noemt :D ) glibberdebIl

Macaroni met ketchup en smac gaat me te ver :P

Stamppotten zijn natuurlijk altijd goed
We have far more in common than that which devides us..
  Moderator / Redactie Sport donderdag 8 oktober 2020 @ 13:32:00 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_195505049
elleboogjes, ketchup en smac..... goed idee :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_195505225
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas. _O-
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor. (8>
pi_195505287
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:41 schreef AnneX het volgende:

[..]

en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas. _O-
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor. (8>
Was dat een ding ja, ruawe bloemkool met pindasaus? :D

Ik vind Hollandse jaren 70 tapas wel een prima optie voor voglende week :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195506776
Ik kreeg opeens een brainwave. Volgens mij staat het nu ook nog wel op het programma, maar ik ga hete bliksem maken. Volgens mij heb ik dat niet meer gegeten sinds ik het huis uit ben (en da's best lang geleden). En om helemaal terug te gaan naar de familie eettafel saroma als dessert.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195506967
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
pi_195514346
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
pi_195515437
Oh aspic! Gadver! Ja! Heel erg jaren 60 *O*
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195515494
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht. :+

Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195521943
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:57 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht. :+

Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Geen idee, ik was aan het youtuben en struikelde er toen over :)
pi_195521974
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
Die heb ik ook liggen, uit 1962 (dertiende druk) valt nog net niet uit elkaar van ellende. Dan staat bij jou ook tafeldekken tafeldienen erin ?
pi_195522175
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
Spoilers!
pi_195522505
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:22 schreef Lonaa het volgende:
Saroma :r
:7
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_195522549
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_195522563
Ik ga eens kijken of er hier wat van te maken valt. Genoeg geërfde kookboeken uit de jaren 60 en 70 en Symph heeft een voorliefde voor vreselijke creaties uit die tijd, maar daar geef ik eigenlijk nooit aan toe, op ananas in de zuurkoolschotel na dan.
Eieren in slasaus, smac, zilveruitjes, ketchup, macaroni, ik lust het allemaal echt niet.

Saroma moet inderdaad wel, volgens mij heb ik er zelfs nog glazen schaaltjes van in de kast staan
pi_195523039
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 09:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
Ik heb een druk uit de 00 :D
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 10:53:33 #21
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_195523314
wat een leuke editie dit!
ik ga ook eens neuzen in de oude kookboeken van mn moeder... ^O^
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 11:52:05 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195524337
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_195524478
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben. :+
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 12:11:37 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195524734
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:58 schreef Lonaa het volgende:

De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben. :+
Je hebt geen hoge dunk over het geheugen van mensen die wat ouder zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_195525378
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 09:57 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij :D
[ afbeelding ]
Zalig :9
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_195526520
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
Ik denk dat het hier nooit echt van de grond gekomen is, in amerika was het wel populair vooral bij de lagere klasse (zegt wiki) na de eerste wereldoorlog zegt rudolph

Dus niet echt jaren 50 - 70, Ik ga kijken of ik wat anders kan verzinnen :)
pi_195526906
Bij mijn schoonouders staat een reeks kookboeken uit halverwege de jaren zeventig maar alles eruit vind ik echt compleet huiveringwekkend dus nope, nope, nope.

Misschien gewoon maar op z'n 50's Amerikaanse diner-stijl: een grote hamburger en een homemade milkshake in een hoog glas, met zo'n kers bovenop :) Optioneel te serveren terwijl ik op rolschaatsen van keuken naar eettafel zwier :7

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 09-10-2020 14:20:31 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_195528104
ik heb deze editie, die volgens mij uit de jaren 60 is:



Maar ik ben zelf in de jaren 80 en 90 opgegroeid dus ik heb niet zoveel met die voorgaande decennia..
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_195528139
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 14:11 schreef minilot het volgende:
Bij mijn schoonouders staat een reeks kookboeken uit halverwege de jaren zeventig maar alles eruit vind ik echt compleet huiveringwekkend dus nope, nope, nope.

Misschien gewoon maar op z'n 50's Amerikaanse diner-stijl: een grote hamburger en een homemade milkshake in een hoog glas, met zo'n kers bovenop :) Optioneel te serveren terwijl ik op rolschaatsen van keuken naar eettafel zwier :7
In een polka dot jurk met push up bh!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195528674
Er staan me toch een boel onsmakelijke foto’s in de Culinaire Encyclopedie uit 1972 van mijn schoonmoeder,brrr. In de Wannee uit 68 van mijn moeder is het iets beter, maar echt zin om er iets uit te maken roept het nog niet op. Ik geloof dat ik meer fan van de kleding en de interieurs uit die periode ben dan van het eten.
Ik ga voor drie gangen, zo ver ben ik al. Ouderwetse garnalencocktail in een leuk glaasje en dan een saromatoetje in een saromaschaaltje. Nu nog een hoofdgerecht, misschien kom ik wel uit op kippepoot met patat en appelmoes ofzo.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 16:35:05 #31
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_195529519
Leuk idee!
Praat over de hel en je komt er.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 16:54:35 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195529799
In dat kader nog even in mijn kookboekenkast gedoken en daar kwam ik deze tegen:


En ook nog deze, maar die is van voor 1950, want ze hebben het nog over de voedseldistributie en artikelen die niet verkrijgbaar zijn ('we noemen zelfs room en slagroom...):

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_195530008
Mijn meest gebruikte naslagwerk voor koken is toch wel 'de weg tot het hart', een 4-delig kookboek.
Uit de veel bredere serie 'de Baedeker voor de huisvrouw'.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Mogelijk vind ik hierin wel iets.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_195530970
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 15:47 schreef Doedezemaar het volgende:
Er staan me toch een boel onsmakelijke foto’s in de Culinaire Encyclopedie uit 1972 van mijn schoonmoeder,brrr. In de Wannee uit 68 van mijn moeder is het iets beter, maar echt zin om er iets uit te maken roept het nog niet op. Ik geloof dat ik meer fan van de kleding en de interieurs uit die periode ben dan van het eten.
Ik ga voor drie gangen, zo ver ben ik al. Ouderwetse garnalencocktail in een leuk glaasje en dan een saromatoetje in een saromaschaaltje. Nu nog een hoofdgerecht, misschien kom ik wel uit op kippepoot met patat en appelmoes ofzo.
ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard na
pi_195531318
quote:
11s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 17:06 schreef sigme het volgende:
Mijn meest gebruikte naslagwerk voor koken is toch wel 'de weg tot het hart', een 4-delig kookboek.
Uit de veel bredere serie 'de Baedeker voor de huisvrouw'.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Mogelijk vind ik hierin wel iets.
Die heb ik ook O+ waren van oma
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195531542
Ik heb hier ook nog een hele stapel boeken liggen van mijn moeder. Zo oud als wat. Moet morgen toch tuinspullen op zolder zetten dan even kijken.
pi_195531752
De Baedeker, toen ik zo’ 35 jaar geleden in een boekwinkel werkte werden ze heruitgegeven, diendingen waren niet aan te slepen. Lezen hoe je je als een goede huisvrouw moest gedragen 😂
Mij moeder had het gekregen van haar moeder (en onderin een kast gelegd). Oma was wel heel erg fan.
Heb hier ook nog het handboek voor de secretaresse van Schoevers liggen, ook zo’n pareltje
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 18:43:35 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195531840
Den vrouw dient zich onderdanig en gedienstig te gedragen ten opzichte van haar man. Die kostwinner is den baasch in huis.

Dat waren nog eens tijden. Benen spreiden en kop dicht. :7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_195532686
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 18:43 schreef golfer het volgende:
Den vrouw dient zich onderdanig en gedienstig te gedragen ten opzichte van haar man. Die kostwinner is den baasch in huis.

Dat waren nog eens tijden. Benen spreiden en kop dicht. :7
Er stond ook iets in dat wanneer de echtgenoot bijna thuis was, zijn “huisschoenen” verwarmd moesten worden _O-
We have far more in common than that which devides us..
pi_195532993
Kaasfondue was hip in de jaren 70.

* Lonaa zet kaasfondue op het lijstje.

Denk toch dat het hier huzarensalade met hapjes wordt. Mogelijk griesmeelpudding maken.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195533425
Ik denk nog even over watergruwel, maar dan zit ik de eerstkomende maanden met dat spul
We have far more in common than that which devides us..
pi_195533605
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 19:44 schreef Lonaa het volgende:
Kaasfondue was hip in de jaren 70.

* Lonaa zet kaasfondue op het lijstje.

Denk toch dat het hier huzarensalade met hapjes wordt. Mogelijk griesmeelpudding maken.
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
pi_195533621
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik denk nog even over watergruwel, maar dan zit ik de eerstkomende maanden met dat spul
Krentjebrij :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195533628
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195533681
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
pi_195533688
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk wel _O-
Spoilers!
pi_195533693
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Dat begrijp ik dan weer wel. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195533714
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk wel _O-
Ah, leuk zeg! Lekker retro
pi_195533893
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Wij deden dat thuis ook regelmatig, mijn vader griezelde van kaas dus kaasfondue was geen optie.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195535209
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Ik ken ze uit de jaren 80, maar inderdaad!
pi_195537996
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:

Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Het lijkt me nog steeds geweldig :D Maar dat komt gewoon omdat het in mijn herinnering als kind zo fantastisch was O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195538364
Kaasfondue naast een borrelglaasje met caballero's zonder filter O+
Leuke week ^O^
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 23:37:18 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195538442
Ik kan mij de stank van het vleesfonduen uit de jaren 70 nu nog herinneren. :r
Sausjes van Calvé-poeder met water.
En ergens, diep verstopt in onze kelderkast staat volgens mij nog zo'n set: oranje pannetje met van die vorken met een kleurtje aan de uiteindes van het handvat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_195538473
1,5 maand geleden nog gefondued (vlees), buiten in de overkapping terwijl het hoosde van de regen :)

Custard pudding met rode bessensap, moeders maakte dat altijd in een speciale custard-pudding vorm
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 23:39:50 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195538507
Garnalencocktail.
Nog steeds lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 23:45:36 #56
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195538644
En in de jaren 70 vertoefde ik ook nogal veel in Denemarken en dan met kerst aten we altijd de traditionele flæskesteg. Die wil ik misschien nog wel een keer gaan maken. Ook iets voor @Barreltje om uit te proberen.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_195538975
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 23:39 schreef golfer het volgende:
Garnalencocktail.
Nog steeds lekker.
Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktail O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195553128
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 00:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktail O+
Ik wil het recept wel. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195554449
quote:
2s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 20:21 schreef Lonaa het volgende:

Ik wil het recept wel. :7
Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 10 oktober 2020 @ 21:32:16 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195554717
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 21:22 schreef Isabeau het volgende:

Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).
Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.
Plus zout en peper. Blaadje sla.
En...garnalen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_195555387
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 21:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.
Plus zout en peper. Blaadje sla.
En...garnalen. ;)
Stukjes grapefruit gingen er bij ons nog in (en een drupje tabasco)
pi_195584966
vruchtenbowl is ook jaren 70 toch?
vleesfondue worden de kinderen dan weer heel blij van :)
pi_195585341
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 11:28 schreef MissyMK het volgende:
vruchtenbowl is ook jaren 70 toch?
vleesfondue worden de kinderen dan weer heel blij van :)
Zeker is dat jaren 70. En ook nu is dat nog best lekker. Een tante van mij maakt dan nog wel eens met een verjaardag, en hoeveel ze ook maakt, het gaat altijd op. Ook de verstokte bier/wijn etc drinkers willen toch minimaal 1 glas bowl
We have far more in common than that which devides us..
pi_195586013
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
Hey, de standaard hapjes van de vroegere kringverjaardagen.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195589130
lange vingers pudding kan ik mij nog wel herinneren :9
pi_195593847
Vleesfoundue kaasfoundue ging ik zowat van over mijn nek van het vet :r :r :r
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_195594399
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:55 schreef Lonaa het volgende:
Oh aspic! Gadver! Ja! Heel erg jaren 60 *O*
Heel erg :r ja
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_195594443
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:46 schreef Circle.Of.Filth het volgende:

[..]

Heel erg :r ja
Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspic
:r :r :r
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195594487
quote:
2s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:47 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspic
:r :r :r
Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)
pi_195594504
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 17:57 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard na
:') :D
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
  dinsdag 13 oktober 2020 @ 09:54:06 #71
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_195603988
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:49 schreef anndb het volgende:

[..]

Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)
In Duitsland ook :r
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 13 oktober 2020 @ 15:21:51 #72
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_195610877
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:32 schreef borisz het volgende:
elleboogjes, ketchup en smac..... goed idee :P
Twee en drie zijn gefixt. Elleboogjes hadden ze bij Picnic niet. Macaroni verder heb ik niet in huis. Blijft er spaghetti over :+... Donderdag of vrijdag wrs :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_195613172
Aankomend weekend denk ik maar champignon- ragout maken (vegan)
En misschien,...maar even kijken of ik daar zin in heb, gevulde 'eitjes'. Maar dus zonder ei. :P

https://vegetus.nl/veganistische-gevulde-eieren/

Ik heb er alleen niet echt de perfecte vormpjes voor, ze zijn iets te rond om een ei na te bootsen. Maar goed, vooruit. De vorige keer had ik er ook wat teveel agar doorheen gegooid, dan worden ze bijna knapperig :') Ik ben wel in voor een revanche.
pi_195617464
Diep in mijn geheugen gedoken, wilde wel iets maken wat ik nog nooit had gemaakt. Vroegah maakte mijn moeder wel eens “hete bliksem” (stamppot zoete en zure appeltjes). Dus mijn Wannée uit 1983 erbij gepakt en het is belachelijk simpel. En lekker!
Wat ook natuurlijk niet mag ontbreken is Saroma (nieuwe naam is kloppuding) met slagroom.
Ik zit nu goed vol en heb heerlijk gegeten.












We have far more in common than that which devides us..
pi_195618962
Brrrr, die pudding. :D
pi_195619499
Geweldig Kaatje :D _O_
pi_195619604
Die pudding in die schaaltjes, ik ben meteen weer kind :Y)
Hete bliksem heb ik ooit op mijn werk gegeten, beetje jammer dat mijn collega er een hele pot kaneelsuiker in gedaan had, het was nauwelijks eetbaar
  dinsdag 13 oktober 2020 @ 20:53:34 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195619996
Oh ja, die puddingen. :r

Wij kregen vroeger ook 1x per week van die gelatinedrilpuddingen met allerlei neonkleuren uit een pakje:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_195620045
quote:
11s.gif Op dinsdag 13 oktober 2020 20:53 schreef golfer het volgende:
Oh ja, die puddingen. :r

Wij kregen vroeger ook 1x per week van die gelatinedrilpuddingen met allerlei neonkleuren uit een pakje:
[ afbeelding ]
Google eens op ‘seventies food’ dan krijg je veel onsmakelijke dingen te zien die Amerikanen met dat spul maken, jell-o-salad enzo, echt hoe krijgen ze het verzonnen?
pi_195620548
Die jelly vond (vind) ik heerlijk. Maak het nog wel eens met ranja. Maar laatst ook met port gemaakt. En ik ken het recept om het met bubbelwijn te maken, dan een vruchtje erin, in een mooi glas als een soort spoom
@Doedezemaar, nog suiker erin? ik had 2 zoete en 2 zure appels. Mocht ik het nog een keer maken gaat het 1 zoete en 3 zure worden, dit was meer dan zoet.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195621673
Herkenning @Kaatje1 !

Ik zal mijn (nieuwere druk) Wannee kookboek ook eens pakken ter inspiratie.
pi_195630299
Die saroma vond ik vroeger heerlijk!!!
pi_195633475
Ik kook deze week hoogstwaarschijnlijk niet mee, maar ik vermaak me echt geweldig met het lezen van de oude kookboeken die ik heb :+

Ik moest ook even opzoeken wat het ingrediënt Brunswijker theeworst was en zie daar:


Ze noemen onderop ook het woord 'pick ups' en dat had ik net 10 minuten daarvoor voor het eerst van mijn leven gelezen in het kookboek. Pick ups zijn van die blokjes kaas met een augurkje, zilveruitje of stukje worst er op met een prikkertje.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195639045



Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. :r als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh :r ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195639127
Ziet er wel lekker uit
pi_195639179
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:14 schreef Karzai het volgende:
Ziet er wel lekker uit
Was ook :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195639223
quote:
10s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:10 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. :r als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh :r ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
:D _O_

Kudos voor de augurkwaaier O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_195639317
Wat mini zegt _O_ en voor het servies van oma. B-)
Zķ passend bij elkaar.
pi_195639441
Ik heb ook heerlijk kneuterig in de keuken gestaan vanmiddag :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195640344
Geweldig @Lonaa, terug naar vroegere verjaardagen
Zou t allemaal eten,nu!
We have far more in common than that which devides us..
pi_195640985
Ziet er lekker uit Lonaa, behalve het rookvlees met ei dat is dan weer jammer :P
Ik heb boterkoek gebakken dat is volgens mij ook jaren 50-70 eten.
Morgen ga ik toch voor de salisbury steak met of bakkersverdriet of custardpudding met rode saus toe.
pi_195641021
Ik wil ook nog griesmeelpudding maken :Y :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195641143
quote:
1s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:24 schreef AnneX het volgende:
Wat mini zegt _O_ en voor het servies van oma. B-)
Zķ passend bij elkaar.
Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail _O_ Extra punten voor Lonaa!
Oh, we deden niet aan punten. Dan niet.

@Sorella ik had op de middelbare school een klasgenootje en zij had élke dag een punt door haar oma gebakken boterkoek mee naar school. Ik vond dat zo bizar :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195641402
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 20:29 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail _O_ Extra punten voor Lonaa!
Oh, we deden niet aan punten. Dan niet.

@:Sorella ik had op de middelbare school een klasgenootje en zij had élke dag een punt door haar oma gebakken boterkoek mee naar school. Ik vond dat zo bizar :o
Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen. :o
Ik wilde het wel graag hebben mits ik het ook mocht gebruiken, zeg maar. Ik wilde geen 'kijk-servies' dus het kan zijn dat er wat sneuvelt een keer. Graag zelfs, zei mijn oma, beter wordt het gewoon gebruikt. En anders had ze het naar de kringloop gedaan :o

Dus ik heb alles, inclusief serveerschalen en botervloot en alles O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195641479
quote:
2s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 20:38 schreef Lonaa het volgende:

Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen. :o
Ik wilde het wel graag hebben mits ik het ook mocht gebruiken, zeg maar. Ik wilde geen 'kijk-servies' dus het kan zijn dat er wat sneuvelt een keer. Graag zelfs, zei mijn oma, beter wordt het gewoon gebruikt. En anders had ze het naar de kringloop gedaan :o

Dus ik heb alles, inclusief serveerschalen en botervloot en alles O+
Wat fantastisch O+ Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heen 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195641549
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 20:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat fantastisch O+ Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heen 8-)
Ik heb niet zo'n grote schaal (wat gek is want er waren 5 kinderen :o ), maar wel gaaf. O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195642086
Ik vind het fascinerend (en leuk!) dat jullie je hier zo mee vermaken. Voor mij is het pure horror om te eten uit die decennia. Ik kan het zelfs ironisch niet aan.
Spoilers!
pi_195643454
@Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.

Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
pi_195643610
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 21:40 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.

Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
[ afbeelding ]
Lammetjespap kregen wij als je ziek was :o
We have far more in common than that which devides us..
pi_195644253
Ik zie alleen de onderste foto kaatje.

bourbon chocolade smaak die was best lekker.

O de foto,s zijn weggehaald

Lammetjespap kan ik me ook nog herinneren en wat wij vroeger ook aten was hard gekookt ei doormidden snijden. tomatenketchup in een pan doen en wat bloem en boter erbij en dan opwarmen tot het een dikke saus was en daar de ei in leggen en dan op je brood :)
  woensdag 14 oktober 2020 @ 22:02:14 #101
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_195644280
ik ga eens kijken of ik dit weekend een milkshake kan maken.. zonder ijsmaker..
wel jaren 70 voor beginners, maar vooruit :+
en ik dacht er nog een gehaktbrood ( meatloaf) bij te maken.. kan vast ook wel uit die periode..

en in het kader van Wannee bekeek ik het kookboek van mn oma.. maar dat is eerder voor de periode 1920-1945 vrees ik ..


Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_195645701
quote:
7s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 22:02 schreef Barreltje het volgende:
ik ga eens kijken of ik dit weekend een milkshake kan maken.. zonder ijsmaker..
wel jaren 70 voor beginners, maar vooruit :+
en ik dacht er nog een gehaktbrood ( meatloaf) bij te maken.. kan vast ook wel uit die periode..

en in het kader van Wannee bekeek ik het kookboek van mn oma.. maar dat is eerder voor de periode 1920-1945 vrees ik ..

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gaaf! Dat nog zoveel mensen zo’n oud exemplaar hebben vind ik zo leuk! Mijn oma (later mijn moeder) had ook zo’n oud exemplaar, maar dat hebben we weggedaan. Ik werkte in een boekenwinkel en heb haar een nieuwere versie gegeven. Stomstomstom. De eerste druk is uit 1910
We have far more in common than that which devides us..
pi_195645724
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 22:01 schreef Sorella het volgende:
Ik zie alleen de onderste foto kaatje.

bourbon chocolade smaak die was best lekker.

O de foto,s zijn weggehaald

Lammetjespap kan ik me ook nog herinneren en wat wij vroeger ook aten was hard gekookt ei doormidden snijden. tomatenketchup in een pan doen en wat bloem en boter erbij en dan opwarmen tot het een dikke saus was en daar de ei in leggen en dan op je brood :)
Ik zie mijn foto’s gewoon
We have far more in common than that which devides us..
pi_195647534
Ik ben geloof ik de enige die standaard altijd Saroma in huis heeft :D :9
Tip: niet met de mixer klaarmaken maar in de blender doen. Krijg je een reuze luchtige maar toch stevige pudding van O+

/Saroma-expert hier :7

Op de eerste pagina had ik een foto gepost waar je ziet hoe luchtig de pudding is, moest daarna nog in de koelkast om op te stijven
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_195649070
quote:
7s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 22:02 schreef Barreltje het volgende:
ik ga eens kijken of ik dit weekend een milkshake kan maken.. zonder ijsmaker..
wel jaren 70 voor beginners, maar vooruit :+
en ik dacht er nog een gehaktbrood ( meatloaf) bij te maken.. kan vast ook wel uit die periode..

en in het kader van Wannee bekeek ik het kookboek van mn oma.. maar dat is eerder voor de periode 1920-1945 vrees ik ..

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb de druk hierna! De zesde. :D

Niet van mijn oma, trouwens, maar van de kringloop.
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 15 oktober 2020 @ 08:14:40 #106
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_195649445
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 07:20 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik heb de druk hierna! De zesde. :D

Niet van mijn oma, trouwens, maar van de kringloop.
Oh! Wat is de datum van de 5e? Staat dat in het voorwoord? Ik kan het namelijk niet vinden in dit boek en zou het graag willen weten..

Ja ik vind het fantastisch zo'n boek. O+ vooral omdat ie van mn oma was die vroegah in de kost ging en voor een " rijk gezin " werkte.. kwam ze vanuit Doetinchem naar de grote stad Den Haag.. O+

Maar goed.. terug naar 1950-1970 *O*
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_195649557
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 08:14 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Oh! Wat is de datum van de 5e? Staat dat in het voorwoord? Ik kan het namelijk niet vinden in dit boek en zou het graag willen weten..

Ja ik vind het fantastisch zo'n boek. O+ vooral omdat ie van mn oma was die vroegah in de kost ging en voor een " rijk gezin " werkte.. kwam ze vanuit Doetinchem naar de grote stad Den Haag.. O+

Maar goed.. terug naar 1950-1970 *O*
Nee, maar ik kon het gat verkleinen tot:
'Er volgde een nieuwe druk van opnieuw zesduizend exemplaren en in 1914 kwam er een derde druk. Daarmee ontstonden echter ook problemen tussen Wannée en haar uitgever. Wannée wilde van de gelegenheid gebruik maken om haar manuscript te herzien, nieuwe recepten toe te voegen en fouten te herstellen. Bovendien verlangde ze een faire betaling voor haar redactiewerk. De notoir zuinige Becht weigerde: ook zonder herziening verkocht het boek goed. De deels bewaard gebleven correspondentie (1910-1929) tussen Wannée en Becht en hun beider advocaten geeft een beeld van de strijd die volgde. Het lukte Wannée niet om haar contract open te breken, maar toch bleef zij tot haar dood in 1932 meewerken aan herdrukken van haar boek. Koste wat kost wilde zij voorkomen dat anderen de redactie ter hand namen.'

Dus tussen 1914 en 1932, gezien ze zelf nog een bericht bij de zesde druk heeft geschreven. :)
Sterkheidsbaas van alles.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 15 oktober 2020 @ 19:08:30 #108
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_195660499

Eindresultaat was best prima :Y. Straks meer :P
Was al begonnen met de ui, maar moest natuurlijk nog even een startfoto maken :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 15 oktober 2020 @ 19:29:25 #109
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_195660895

We starten met de ui en iets later de knoflook. Lekker zacht laten worden.
Daarna de prei erbij en weer enkele minuten later de SMAC


Dit enkele minuten laten gaan. Vervolgens tomatenpuree erbij. Beetje ontzuren en daarna met pastawater er voor gezorgd dat het een saus werd. Ik had nog enkele kleine tomaatjes die op moesten. Ook al had je die toen nog niet echt volgens mij heb ze toch nog in de pan gegooid. Zout en peper er nog bij et voila


:)

Smaakte nog best prima :Y) . De typische smaak van SMAC is een stuk minder nadat het in de pan heeft gezeten. Kans is klein dat ik het herhaal :P. Maar mocht je toch eens op een camping zijn ofzo en je hebt alleen blikvoer mee, dan is het zeker de goede optie.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_195660944
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 08:26 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Nee, maar ik kon het gat verkleinen tot:
'Er volgde een nieuwe druk van opnieuw zesduizend exemplaren en in 1914 kwam er een derde druk. Daarmee ontstonden echter ook problemen tussen Wannée en haar uitgever. Wannée wilde van de gelegenheid gebruik maken om haar manuscript te herzien, nieuwe recepten toe te voegen en fouten te herstellen. Bovendien verlangde ze een faire betaling voor haar redactiewerk. De notoir zuinige Becht weigerde: ook zonder herziening verkocht het boek goed. De deels bewaard gebleven correspondentie (1910-1929) tussen Wannée en Becht en hun beider advocaten geeft een beeld van de strijd die volgde. Het lukte Wannée niet om haar contract open te breken, maar toch bleef zij tot haar dood in 1932 meewerken aan herdrukken van haar boek. Koste wat kost wilde zij voorkomen dat anderen de redactie ter hand namen.'

Dus tussen 1914 en 1932, gezien ze zelf nog een bericht bij de zesde druk heeft geschreven. :)
Ik googlde nog even verder en zag dat de zesde druk de laatste druk is waaraan ze meegewerkt heeft, dus de vijfde zal aan meer richting het einde van de periode 14-32 zitten.

Verder geniet ik van jullie creaties hier O+
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_195661088
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 19:31 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

Ik googlde nog even verder en zag dat de zesde druk de laatste druk is waaraan ze meegewerkt heeft, dus de vijfde zal aan meer richting het einde van de periode 14-32 zitten.

Verder geniet ik van jullie creaties hier O+
Oh, dat stond hier niet in. :') Dat had ik inderdaad ook gelezen, ergens anders blijkbaar. Fijn dat je het er nog even zegt.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195661173
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 22:42 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Gaaf! Dat nog zoveel mensen zo’n oud exemplaar hebben vind ik zo leuk! Mijn oma (later mijn moeder) had ook zo’n oud exemplaar, maar dat hebben we weggedaan. Ik werkte in een boekenwinkel en heb haar een nieuwere versie gegeven. Stomstomstom. De eerste druk is uit 1910
Oh, ik denk dat mijn Baedeker voor de huisvrouw een van mijn meest moderne kookboeken is.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_195661476
Baedeker, ik wist natuurlijk van het bestaan, maar de meesten hebben het over de kookboeken. Alleen ik had het gevoel dat er meer waren. En ik weet nu waarom ik dat dacht. Begin jaren 80 werkte ik bij de Nederlandse Boekenclub, die ze blijkbaar uitgaf. 25 titels https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Baedeker_voor_de_vrouw

Nu schiet me ook te binnen dat ik regelmatig daarin handigheidjes opzocht, breipatroon, haak dingen, maar ook recepten etc
We have far more in common than that which devides us..
pi_195661699
En veel van mijn normale eten zou prima in de jaren '50 passen vrees ik.

Vandaag maakte ik echte kippesoep. Op ervaring natuurlijk, maar voor dit topic ben ik maar even door mijn kookboeken gelopen om te kijken op welk recept het het meest lijkt. Dat blijkt eenvoudig, vrijwel alle recepten zijn voor een hele kip in de soep. Dat had ik niet, ik begon met een (gaar) karkas.

Het kookboek met recept daarvoor:


Even een indrukje van de inhoud:


Haar recept:


Wat ik deed: botjes roosteren in een oven met nog brandend vuur erin. Daarna de botjes in een pan, warm water, zout, 2 wortels, een ui, een kleine prei en een stengel selder (alle schoongeboend maar niet gesneden).
Pan in de oven, oven was zo'n 100O en langzaam afkoelend.
Na een uur of zes de boel door een grove zeef gedaan, bouillon opgevangen. Botjes/vlees wat uitgepluisd: witvleesjes voor de soep, kleddertjes voor de honden, botjes voor de vuilnis.

Bouillon weer opgewarmd, met vermicelli, kipvlees, in plakken gesneden wortel.

Je ziet het er niet aan af, maar het is echt ouderwets heerlijke oma-soep :9
Voor de jaren-50 sfeer het koffiezetapparaat wat meegefotografeerd ;)
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_195661868
Mijn Wannee is de 27e druk, uit 2005 :P Mijn moeder heeft hem voor me gekocht omdat die van haar uit de jaren 70(?) zo goed beviel.

Ik was gefascineerd door de naam van 'naakte kindertjes in het gras'. Dus dat aten we vandaag.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_195662226
quote:
10s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:10 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. :r als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh :r ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
Oh men ik ben weer terug bij de feestjes van mijn ouders in de sixties!
Zelfs de dooie vingers! O+
pi_195662252
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:21 schreef Blues het volgende:

[..]

Oh men ik ben weer terug bij de feestjes van mijn ouders in de sixties!
Zelfs de dooie vingers! O+
Die dus echt heel heel vies blijken te zijn nu ik volwassen ben :r
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195662264
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 21:40 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.

Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
[ afbeelding ]
En, vond die kleuter het lekker? :D
Mijn moeder kreeg het elke keer voor elkaar om er een vel op te krijgen ;(
pi_195662271
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:09 schreef Hupje het volgende:
Mijn Wannee is de 27e druk, uit 2005 :P Mijn moeder heeft hem voor me gekocht omdat die van haar uit de jaren 70(?) zo goed beviel.

Ik was gefascineerd door de naam van 'naakte kindertjes in het gras'. Dus dat aten we vandaag.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers. :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195662278
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Blues het volgende:

[..]

En, vond die kleuter het lekker? :D
Mijn moeder kreeg het elke keer voor elkaar om er een vel op te krijgen ;(
Vel :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195662309
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers. :D
Ik ook _O-
pi_195662693
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers. :D
Ik ken het als blote kindertjes in het groen. Er is altijd verteld dat dit eten voor nieuwjaarsdag was.Vrienden eten het nog altijd op 1 januari
We have far more in common than that which devides us..
pi_195663077
Boterkoek, afgelopen maandag gemaakt


Salisbury steak en tot mijn verrassing was het lekker en echt voor herhaling vatbaar (het vlees) doperwt/wortel uit blik mwah en ik denk dat er ook wat vast kokende aardappelen in de zak met kruimige aardappelen geraakt zijn want de puree was elastisch en er zaten harde stukjes is ;( smaak was wel weer goed met cremefraiche, boter, zout en peper (ik wou geen maggi kopen want dat bederft bij mij)


Bakkersverdriet :) appelmoes in een ovenschaal, oud witbrood in melk geweekt er boven op, bestrooien met kaneel en suiker en dan volgende laag, eindigen met de suiker, daar boven op paneermeel en klontjes boter 180 tot 200 graden 20 tot 30 min. in de oven


Op het bord :)
pi_195663428
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:01 schreef Sorella het volgende:
Boterkoek, afgelopen maandag gemaakt
[ afbeelding ]

Salisbury steak en tot mijn verrassing was het lekker en echt voor herhaling vatbaar (het vlees) doperwt/wortel uit blik mwah en ik denk dat er ook wat vast kokende aardappelen in de zak met kruimige aardappelen geraakt zijn want de puree was elastisch en er zaten harde stukjes is ;( smaak was wel weer goed met cremefraiche, boter, zout en peper (ik wou geen maggi kopen want dat bederft bij mij)
[ afbeelding ]

Bakkersverdriet :) appelmoes in een ovenschaal, oud witbrood in melk geweekt er boven op, bestrooien met kaneel en suiker en dan volgende laag, eindigen met de suiker, daar boven op paneermeel en klontjes boter 180 tot 200 graden 20 tot 30 min. in de oven
[ afbeelding ]

Op het bord :)
[ afbeelding ]
Ohh dat laatste. Mijn moeder noemde dat broodpudding, maakte ze van oud brood (dus liet ik wel eens de broodtrommel open staan :P
We have far more in common than that which devides us..
pi_195663472
Kaatje :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195663579
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:18 schreef Lonaa het volgende:
Kaatje :D
M’n moeder kan toch niet meer meelezen🤣
We have far more in common than that which devides us..
pi_195663661
:D

Je bent op dreef. _O-
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195663869
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:27 schreef Lonaa het volgende:
:D

Je bent op dreef. _O-
Zal je zien dat mijn moeder vannacht als ik slaap komt spoken 👻
We have far more in common than that which devides us..
pi_195663907
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:37 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Zal je zien dat mijn moeder vannacht als ik slaap komt spoken 👻
Morgen ligt al je brood droog te wezen op het aanrecht. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195664042
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:38 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Morgen ligt al je brood droog te wezen op het aanrecht. :Y
Broodpudding *O*
We have far more in common than that which devides us..
pi_195664055
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 21:01 schreef Sorella het volgende:
Boterkoek, afgelopen maandag gemaakt
[ afbeelding ]

Salisbury steak en tot mijn verrassing was het lekker en echt voor herhaling vatbaar (het vlees) doperwt/wortel uit blik mwah en ik denk dat er ook wat vast kokende aardappelen in de zak met kruimige aardappelen geraakt zijn want de puree was elastisch en er zaten harde stukjes is ;( smaak was wel weer goed met cremefraiche, boter, zout en peper (ik wou geen maggi kopen want dat bederft bij mij)
[ afbeelding ]

Bakkersverdriet :) appelmoes in een ovenschaal, oud witbrood in melk geweekt er boven op, bestrooien met kaneel en suiker en dan volgende laag, eindigen met de suiker, daar boven op paneermeel en klontjes boter 180 tot 200 graden 20 tot 30 min. in de oven
[ afbeelding ]

Op het bord :)
[ afbeelding ]
Het ziet er ook echt ouderwetsig uit ^O^
Broodpudding :9

Kaatje :D
pi_195664891
quote:
1s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 00:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik ben geloof ik de enige die standaard altijd Saroma in huis heeft :D :9
Tip: niet met de mixer klaarmaken maar in de blender doen. Krijg je een reuze luchtige maar toch stevige pudding van O+

/Saroma-expert hier :7

Op de eerste pagina had ik een foto gepost waar je ziet hoe luchtig de pudding is, moest daarna nog in de koelkast om op te stijven
Oh super tip. Hier staat het ook.... Ik eet het niet maar man en kinderen wel

Iets met jeugdtrauma... Later bedachten mijn ouders kan ipv melk ook met yoghurt aangemaakt worden -O- maaaaaaar mijn ouders konden echt alles verknallen
pi_195665307
quote:
2s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers. :D
Oja, die naam had ik er nog bij willen zetten, dat was een andere naam voor hetzelfde, als ik het goed zag. :') Sowieso, wat een namen voor een gerecht. Maar het smaakte prima.
pi_195665344
Saroma aten wij thuis af en toe. Als ik bij mijn oma ging logeren kreeg ik pudding met vel. Brrr.
pi_195665368
quote:
1s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 22:21 schreef Goitske het volgende:

[..]

Oh super tip. Hier staat het ook.... Ik eet het niet maar man en kinderen wel

Iets met jeugdtrauma... Later bedachten mijn ouders kan ipv melk ook met yoghurt aangemaakt worden -O- maaaaaaar mijn ouders konden echt alles verknallen
In de jaren 80 was er ook een bosbessen variant voor yoghurt. Die was wél lekker. Uiteraard al snel uit de handel genomen.
Spoilers!
pi_195688257

Ouderwetse boerenkoolstamppot met jus en worst

Wat een leuke gerechten komen er weer voorbij!
Ik heb volgens mij nooit Saroma op, mijn moeder maakte wel eens die pakjes met pudding.
Mijn pleegmoeder was geboren in 1924, dus ik ben opgegroeid met groentes die minimaal een half uur moesten koken, alle vlees idem, zoetzure sladressing,aangemaakte bietjes, andijvie e.d.(bah), maar ook suddervlees op petroleumstel.
Haar groentesoep was zelfgemaakt, maar wel dan nog een zakje erin van Honig ofzo
Mama♥️
pi_195690932
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 08:49 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Ouderwetse boerenkoolstamppot met jus en worst

Wat een leuke gerechten komen er weer voorbij!
Ik heb volgens mij nooit Saroma op, mijn moeder maakte wel eens die pakjes met pudding.
Mijn pleegmoeder was geboren in 1924, dus ik ben opgegroeid met groentes die minimaal een half uur moesten koken, alle vlees idem, zoetzure sladressing,aangemaakte bietjes, andijvie e.d.(bah), maar ook suddervlees op petroleumstel.
Haar groentesoep was zelfgemaakt, maar wel dan nog een zakje erin van Honig ofzo
Mama♥️
Herkenbaar ;)
Mijn moeder kwam uit 32, vader uit 28. Ik weet nog dat ik een keer een quiche maakte, hartstikke lekker, commentaar “je bent vergeten de mais en broccoli te koken da’s nog rauw” _O-
We have far more in common than that which devides us..
pi_195691853
mijn ouders gingen gelukkig een beetje mee met de eetmode :) Ze waren ook altijd graag proefpersoon bij mij thuis maar ook bij hun was het gaar gekookte groente toen ik nog een jonge Sorella was o en bloedworst met een gebakken appel ring erop werd regelmatig voorgeschoteld ;(
pi_195691920
De allereerste keer dat ik broccoli kreeg was van een oude buurvrouw. Het was zeg maar spinazie a la crčme qua consistentie :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195697592
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 13:18 schreef Isabeau het volgende:
De allereerste keer dat ik broccoli kreeg was van een oude buurvrouw. Het was zeg maar spinazie a la crčme qua consistentie :7
:Y
We have far more in common than that which devides us..
pi_195697603
Drie in de pan met rozijnen (volgens oud hollands recept met gist inplaats vanzelfrijzend bakmeel)en groentesoep met oma,s gehaktballetjes (normaal pluk ik het van de bal en gooi het erin maar nu echt balletjes gedraaid)


Dit was echt een hele tijd geleden, custardpudding met rode bessensaus (ga ik toch weer vaker doen)
pi_195697651
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 18:36 schreef Sorella het volgende:
Drie in de pan met rozijnen (volgens oud hollands recept met gist inplaats vanzelfrijzend bakmeel)en groentesoep met oma,s gehaktballetjes (normaal pluk ik het van de bal en gooi het erin maar nu echt balletjes gedraaid)
[ afbeelding ]

Dit was echt een hele tijd geleden, custardpudding met rode bessensaus (ga ik toch weer vaker doen)
[ afbeelding ]

Heee, die vis hadden wij thuis ook!!
pi_195698159
Mocht ik van een cliënt lenen, was nog van haar oma geweest zei ze:) (cliënt is 80)
pi_195698273
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 19:06 schreef Sorella het volgende:
Mocht ik van een cliënt lenen, was nog van haar oma geweest zei ze:) (cliënt is 80)
O+
pi_195718210
De laatste dagen heb ik het een en ander klaargemaakt


Appelmoes met kaneel en citroen. En rozijnen want... rozijnen O+
Smaakte prima bij mijn AVGtje van rookworst, spruiten en aardappels (geen foto van gemaakt)

Garnalencocktail (visboer had geen Hollandse garnalen maar met de grotere versie gaat het ook prima)

Onverwachte gast aan tafel (aanrecht) :D


Ultiem jaren 70: gevulde eitjes!


En uiteraard pudding. Supermarkt had geen Saroma meer, dus toen werd het kookpudding. Rum rozijnen. Met extra rozijnen want rozijnen O+ En uiteraard met vel :9 @Molo @DancingPhoebe
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_195718240
Die appelmoes en die eieren :9~
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 18 oktober 2020 @ 18:42:32 #147
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_195718317
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 18:36 schreef Cat-astrophe het volgende:
De laatste dagen heb ik het een en ander klaargemaakt

[ afbeelding ]
Appelmoes met kaneel en citroen. En rozijnen want... rozijnen O+
Smaakte prima bij mijn AVGtje van rookworst, spruiten en aardappels (geen foto van gemaakt)

Garnalencocktail (visboer had geen Hollandse garnalen maar met de grotere versie gaat het ook prima)
[ afbeelding ]
Onverwachte gast aan tafel (aanrecht) :D
[ afbeelding ]

Ultiem jaren 70: gevulde eitjes!
[ afbeelding ]

En uiteraard pudding. Supermarkt had geen Saroma meer, dus toen werd het kookpudding. Rum rozijnen. Met extra rozijnen want rozijnen O+ En uiteraard met vel :9 @:Molo @:DancingPhoebe
[ afbeelding ]
En zelfs bijpassend servies man _O- :D

Heb je nou serieus al die eieren zelf gegeten? :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_195718463
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 18:42 schreef Molo het volgende:

[..]

En zelfs bijpassend servies man _O- :D

Heb je nou serieus al die eieren zelf gegeten? :o
Geen half werk 8-) Bordje onder de eieren is erfstuk van oma O+

En nee, ben nog bezig met de eieren, die blijven wel een paar dagen goed.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 18 oktober 2020 @ 18:55:02 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_195718530
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 18:51 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Geen half werk 8-) Bordje onder de eieren is erfstuk van oma O+

En nee, ben nog bezig met de eieren, die blijven wel een paar dagen goed.
Leuk!

Ik heb wat oud spul van overleden familie en vind dat zo awesome tegenwoordig.
Meeste mensen gruwelen ervan maar goed herinneringen en past prima bij de mix die ik heb staan *O*

Hopjesvla met slagroom mķet altijd in hetzelfde bakje bijvoorbeeld O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_195718594
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 18:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Leuk!

Ik heb wat oud spul van overleden familie en vind dat zo awesome tegenwoordig.
Meeste mensen gruwelen ervan maar goed herinneringen en past prima bij de mix die ik heb staan *O*

Hopjesvla met slagroom mķet altijd in hetzelfde bakje bijvoorbeeld O+
Herinneringen O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Moderator / Redactie Sport zondag 18 oktober 2020 @ 19:03:17 #151
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_195718666
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 18:36 schreef Sorella het volgende:
Drie in de pan met rozijnen (volgens oud hollands recept met gist inplaats vanzelfrijzend bakmeel)en groentesoep met oma,s gehaktballetjes (normaal pluk ik het van de bal en gooi het erin maar nu echt balletjes gedraaid)
[ afbeelding ]

Ja! 3 in de pan. Toetje van vroeger :Y. Moeders maakte het meestal als pa avonddienst had en er niet was :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_195718678
Wat een schattig kitten :)

Gevulde eieren doe ik nu nog af en toe bij de spinazie.
Kookpudding rum rozijnen vond ik vroeger lekker, ik ga er toch weer eens naar opzoek :)

Kennen jullie tutti frutti nog ?
pi_195718764
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 19:04 schreef Sorella het volgende:
Wat een schattig kitten :)

Gevulde eieren doe ik nu nog af en toe bij de spinazie.
Kookpudding rum rozijnen vond ik vroeger lekker, ik ga er toch weer eens naar opzoek :)

Kennen jullie tutti frutti nog ?
Kitten zoekt nog baas :P

Tutti frutti zit toch onder meer in chipolata pudding? Ook al zo lekker. :9 Er zijn trouwens weinig puddingen waarmee je me niet blij maakt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_195718827
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 19:09 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Kitten zoekt nog baas :P

Tutti frutti zit toch onder meer in chipolata pudding? Ook al zo lekker. :9 Er zijn trouwens weinig puddingen waarmee je me niet blij maakt.
Ik heb er al 2 rondlopen en mag er geen derde bij ;(

Tutti frutti is gedroogd fruit zoals perzik, abrikoos, appel etc. en dat gooide je in een klein beetje water en kookte je tot het gaar was en dan maakte je het geheel aan met maizena zodat het dikker werd.
Ging meestal over de vla of yoghurt of zo opeten.
pi_195718910
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 19:13 schreef Sorella het volgende:

[..]

Ik heb er al 2 rondlopen en mag er geen derde bij ;(

Tutti frutti is gedroogd fruit zoals perzik, abrikoos, appel etc. en dat gooide je in een klein beetje water en kookte je tot het gaar was en dan maakte je het geheel aan met maizena zodat het dikker werd.
Ging meestal over de vla of yoghurt of zo opeten.
Op die manier ken ik het niet :D Thuis aten we soms geweld fruit. Abrikozen etc in koud water gooien en de dag erna opeten als toetje of ontbijt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 18 oktober 2020 @ 20:06:58 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195719673
Een visboer die geen Hollandse garnalen heeft. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_195719758
Mijn oma maakte altijd drumsticks met tutti frutti
pi_195719995
quote:
85s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:06 schreef golfer het volgende:
Een visboer die geen Hollandse garnalen heeft. :{
Nuance: het is een restaurant waar ze ook losse vis verkopen (nu alleen afhaal natuurlijk). Ik voelde niet echt de noodzaak om nķg een zaak binnen te gaan. Of me op zaterdag op de weekmarkt te begeven.

Het is afzien ;(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_195720000
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:13 schreef Doedezemaar het volgende:
Mijn oma maakte altijd drumsticks met tutti frutti
Huh? Hoe dan!?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_195720084
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:31 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Huh? Hoe dan!?
Gewoon sudderen met dat gedroogde fruit en wat vocht
pi_195720153
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:34 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Gewoon sudderen met dat gedroogde fruit en wat vocht
Ah, op die manier. Ik dacht een coating van tutti frutti (rillll)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_195720390
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:39 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ah, op die manier. Ik dacht een coating van tutti frutti (rillll)
Huh, hoe zie je dat voor je? Heb je wel het juiste beeld bij tutti frutti? https://overetengesproken.nl/tutti-frutti/
pi_195720474
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 20:52 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Huh, hoe zie je dat voor je? Heb je wel het juiste beeld bij tutti frutti? https://overetengesproken.nl/tutti-frutti/
Dat was mijn probleem, ik zag het NIET voor me _O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_195895717
Heeft iemand misschien nog een leuk jaren 80 recept?
Dat is het thema voor great british bake off volgende week maar kan zo snel niets verzinnen O-)
pi_195896287
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 23:10 schreef Sarabi het volgende:
Heeft iemand misschien nog een leuk jaren 80 recept?
Dat is het thema voor great british bake off volgende week maar kan zo snel niets verzinnen O-)
Heeft de serie “just in time for” geen website? Anders geef morgen nog een gil dan kijk ik in mijn wannee uit 1984
We have far more in common than that which devides us..
pi_195896355
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 23:47 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Heeft de serie “just in time for” geen website? Anders geef morgen nog een gil dan kijk ik in mijn wannee uit 1984
Ah dat ken ik niet. Zal morgen eens kijken ^O^
pi_195897858
Back in Time for Dinner heet het om precies te zijn. En het is geniaal O+
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 28 oktober 2020 @ 06:07:07 #168
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_195897866
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 06:05 schreef minilot het volgende:
Back in Time for Dinner, het het het om precies te zijn. En het is geniaal O+
Deze zin is echt te ingewikkeld voor mij op de vroege morgen vrees ik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_195897894
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 06:07 schreef Molo het volgende:

[..]

Deze zin is echt te ingewikkeld voor mij op de vroege morgen vrees ik
Oeps :') Verbeterd.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 28 oktober 2020 @ 06:18:10 #170
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_195897950
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 06:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Oeps :') Verbeterd.
Ja! Nu snap ik je, ik had echt geen idee wat de zin moest betekenen. Dank :T
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_195898834
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 06:05 schreef minilot het volgende:
Back in Time for Dinner heet het om precies te zijn. En het is geniaal O+
Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zelden zoveel genoten van iets op tv O+ O+ O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195899346
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 08:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zelden zoveel genoten van iets op tv O+ O+ O+
Hoop ook dat de BBC deze ook op de herhaal lijst gaat zetten. Ze zijn nu de sewing bee aan het herhalen, dan mag dit daarna ook wel
We have far more in common than that which devides us..
pi_195900616
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 09:18 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Hoop ook dat de BBC deze ook op de herhaal lijst gaat zetten. Ze zijn nu de sewing bee aan het herhalen, dan mag dit daarna ook wel
Er staan series op youtube. En zo af en toe gooit de BBC ze opeens in de herhaling O+ De laatste serie die ik gezien heb was Back in time for the corner shop. Oh en ik zag net dat er ook een Back in Time for dinner uit Australië bestaat, eens zoeken of die ook ergens te bekijken valt
pi_195901245
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 10:52 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Er staan series op youtube. En zo af en toe gooit de BBC ze opeens in de herhaling O+ De laatste serie die ik gezien heb was Back in time for the corner shop. Oh en ik zag net dat er ook een Back in Time for dinner uit Australië bestaat, eens zoeken of die ook ergens te bekijken valt
Ik kom ze vaak toevallig tegen (en vergeet dan weer de volgende aflevering te kijken)
We have far more in common than that which devides us..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')