en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?quote:Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.
Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.
Was dat een ding ja, ruawe bloemkool met pindasaus?quote:Op donderdag 8 oktober 2020 13:41 schreef AnneX het volgende:
[..]
en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas.
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor.
Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht.quote:Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Geen idee, ik was aan het youtuben en struikelde er toen overquote:Op donderdag 8 oktober 2020 21:57 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht.
Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Die heb ik ook liggen, uit 1962 (dertiende druk) valt nog net niet uit elkaar van ellende. Dan staat bij jou ook tafeldekken tafeldienen erin ?quote:Op donderdag 8 oktober 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
quote:
Ik heb een druk uit de 00quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 09:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.quote:Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
Je hebt geen hoge dunk over het geheugen van mensen die wat ouder zijn?quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 11:58 schreef Lonaa het volgende:
De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben.
Zaligquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 09:57 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij
[ afbeelding ]
Ik denk dat het hier nooit echt van de grond gekomen is, in amerika was het wel populair vooral bij de lagere klasse (zegt wiki) na de eerste wereldoorlog zegt rudolphquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
In een polka dot jurk met push up bh!quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 14:11 schreef minilot het volgende:
Bij mijn schoonouders staat een reeks kookboeken uit halverwege de jaren zeventig maar alles eruit vind ik echt compleet huiveringwekkend dus nope, nope, nope.
Misschien gewoon maar op z'n 50's Amerikaanse diner-stijl: een grote hamburger en een homemade milkshake in een hoog glas, met zo'n kers bovenop Optioneel te serveren terwijl ik op rolschaatsen van keuken naar eettafel zwier
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mogelijk vind ik hierin wel iets.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard naquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 15:47 schreef Doedezemaar het volgende:
Er staan me toch een boel onsmakelijke foto’s in de Culinaire Encyclopedie uit 1972 van mijn schoonmoeder,brrr. In de Wannee uit 68 van mijn moeder is het iets beter, maar echt zin om er iets uit te maken roept het nog niet op. Ik geloof dat ik meer fan van de kleding en de interieurs uit die periode ben dan van het eten.
Ik ga voor drie gangen, zo ver ben ik al. Ouderwetse garnalencocktail in een leuk glaasje en dan een saromatoetje in een saromaschaaltje. Nu nog een hoofdgerecht, misschien kom ik wel uit op kippepoot met patat en appelmoes ofzo.
quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 17:06 schreef sigme het volgende:
Mijn meest gebruikte naslagwerk voor koken is toch wel 'de weg tot het hart', een 4-delig kookboek.
Uit de veel bredere serie 'de Baedeker voor de huisvrouw'.Die heb ik ook waren van omaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Mogelijk vind ik hierin wel iets."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Er stond ook iets in dat wanneer de echtgenoot bijna thuis was, zijn “huisschoenen” verwarmd moesten wordenquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 18:43 schreef golfer het volgende:
Den vrouw dient zich onderdanig en gedienstig te gedragen ten opzichte van haar man. Die kostwinner is den baasch in huis.
Dat waren nog eens tijden. Benen spreiden en kop dicht.
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te etenquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 19:44 schreef Lonaa het volgende:
Kaasfondue was hip in de jaren 70.
* Lonaa zet kaasfondue op het lijstje.
Denk toch dat het hier huzarensalade met hapjes wordt. Mogelijk griesmeelpudding maken.
Krentjebrijquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik denk nog even over watergruwel, maar dan zit ik de eerstkomende maanden met dat spul
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *rilquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk welquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten
Dat begrijp ik dan weer wel.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Ah, leuk zeg! Lekker retroquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk wel
Wij deden dat thuis ook regelmatig, mijn vader griezelde van kaas dus kaasfondue was geen optie.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Ik ken ze uit de jaren 80, maar inderdaad!quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Het lijkt me nog steeds geweldig Maar dat komt gewoon omdat het in mijn herinnering als kind zo fantastisch wasquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten
Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktailquote:
Ik wil het recept wel.quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 00:02 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktail
Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).quote:
Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 21:22 schreef Isabeau het volgende:
Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).
Stukjes grapefruit gingen er bij ons nog in (en een drupje tabasco)quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 21:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.
Plus zout en peper. Blaadje sla.
En...garnalen.
Zeker is dat jaren 70. En ook nu is dat nog best lekker. Een tante van mij maakt dan nog wel eens met een verjaardag, en hoeveel ze ook maakt, het gaat altijd op. Ook de verstokte bier/wijn etc drinkers willen toch minimaal 1 glas bowlquote:Op maandag 12 oktober 2020 11:28 schreef MissyMK het volgende:
vruchtenbowl is ook jaren 70 toch?
vleesfondue worden de kinderen dan weer heel blij van
Hey, de standaard hapjes van de vroegere kringverjaardagen.quote:Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.
Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.
Heel erg jaquote:Op donderdag 8 oktober 2020 21:55 schreef Lonaa het volgende:
Oh aspic! Gadver! Ja! Heel erg jaren 60
Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspicquote:
Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)quote:Op maandag 12 oktober 2020 19:47 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspic
quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 17:57 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard na
In Duitsland ookquote:Op maandag 12 oktober 2020 19:49 schreef anndb het volgende:
[..]
Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)
Twee en drie zijn gefixt. Elleboogjes hadden ze bij Picnic niet. Macaroni verder heb ik niet in huis. Blijft er spaghetti over ... Donderdag of vrijdag wrsquote:Op donderdag 8 oktober 2020 13:32 schreef borisz het volgende:
elleboogjes, ketchup en smac..... goed idee
Google eens op ‘seventies food’ dan krijg je veel onsmakelijke dingen te zien die Amerikanen met dat spul maken, jell-o-salad enzo, echt hoe krijgen ze het verzonnen?quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 20:53 schreef golfer het volgende:
Oh ja, die puddingen.
Wij kregen vroeger ook 1x per week van die gelatinedrilpuddingen met allerlei neonkleuren uit een pakje:
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 14 oktober 2020 19:10 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail Extra punten voor Lonaa!quote:Op woensdag 14 oktober 2020 19:24 schreef AnneX het volgende:
Wat mini zegt en voor het servies van oma.
Zó passend bij elkaar.
Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen.quote:Op woensdag 14 oktober 2020 20:29 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail Extra punten voor Lonaa!
Oh, we deden niet aan punten. Dan niet.
@:Sorella ik had op de middelbare school een klasgenootje en zij had élke dag een punt door haar oma gebakken boterkoek mee naar school. Ik vond dat zo bizar
Wat fantastisch Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heenquote:Op woensdag 14 oktober 2020 20:38 schreef Lonaa het volgende:
Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen.
Ik wilde het wel graag hebben mits ik het ook mocht gebruiken, zeg maar. Ik wilde geen 'kijk-servies' dus het kan zijn dat er wat sneuvelt een keer. Graag zelfs, zei mijn oma, beter wordt het gewoon gebruikt. En anders had ze het naar de kringloop gedaan
Dus ik heb alles, inclusief serveerschalen en botervloot en alles
Ik heb niet zo'n grote schaal (wat gek is want er waren 5 kinderen ), maar wel gaaf.quote:Op woensdag 14 oktober 2020 20:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat fantastisch Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heen
Lammetjespap kregen wij als je ziek wasquote:Op woensdag 14 oktober 2020 21:40 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.
Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |