abonnement Unibet Coolblue
pi_195504688
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht Kook mee met CUL!

De regels:
- Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg in het thematopic

In de week van 12-18 oktober koken we 1 of meerdere gerechten uit de periode 1950-1970.

De bedoeling is dat er hier nog wat inhoudelijks komt te staan over de Nederlandse keuken uit deze periode, LS is echter uit de running en Muck en ik vrij druk (geweest).

Wat ik een intressant linkje vond:
https://anderetijden.nl/a(...)-van-de-jaren-zestig

En ook:
https://www.myhappykitche(...)drinken-de-jaren-70/

[ Bericht 17% gewijzigd door Lonaa op 10-10-2020 07:41:16 ]
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195504863
Het enige dat ik kan bedenken is steak Diana en alles met perzik.
Spoilers!
pi_195504890
Saroma :r
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195504928
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195505030
Ik ga in ieder geval sputnik maken, en (zoals de familie van mijn vader het noemt :D ) glibberdebIl

Macaroni met ketchup en smac gaat me te ver :P

Stamppotten zijn natuurlijk altijd goed
We have far more in common than that which devides us..
  Moderator / Redactie Sport donderdag 8 oktober 2020 @ 13:32:00 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_195505049
elleboogjes, ketchup en smac..... goed idee :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_195505225
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas. _O-
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor. (8>
pi_195505287
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:41 schreef AnneX het volgende:

[..]

en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas. _O-
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor. (8>
Was dat een ding ja, ruawe bloemkool met pindasaus? :D

Ik vind Hollandse jaren 70 tapas wel een prima optie voor voglende week :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195506776
Ik kreeg opeens een brainwave. Volgens mij staat het nu ook nog wel op het programma, maar ik ga hete bliksem maken. Volgens mij heb ik dat niet meer gegeten sinds ik het huis uit ben (en da's best lang geleden). En om helemaal terug te gaan naar de familie eettafel saroma als dessert.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195506967
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
pi_195514346
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
pi_195515437
Oh aspic! Gadver! Ja! Heel erg jaren 60 *O*
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195515494
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht. :+

Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195521943
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:57 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht. :+

Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Geen idee, ik was aan het youtuben en struikelde er toen over :)
pi_195521974
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
Die heb ik ook liggen, uit 1962 (dertiende druk) valt nog net niet uit elkaar van ellende. Dan staat bij jou ook tafeldekken tafeldienen erin ?
pi_195522175
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
Spoilers!
pi_195522505
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:22 schreef Lonaa het volgende:
Saroma :r
:7
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_195522549
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_195522563
Ik ga eens kijken of er hier wat van te maken valt. Genoeg geërfde kookboeken uit de jaren 60 en 70 en Symph heeft een voorliefde voor vreselijke creaties uit die tijd, maar daar geef ik eigenlijk nooit aan toe, op ananas in de zuurkoolschotel na dan.
Eieren in slasaus, smac, zilveruitjes, ketchup, macaroni, ik lust het allemaal echt niet.

Saroma moet inderdaad wel, volgens mij heb ik er zelfs nog glazen schaaltjes van in de kast staan
pi_195523039
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 09:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
Ik heb een druk uit de 00 :D
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 10:53:33 #21
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_195523314
wat een leuke editie dit!
ik ga ook eens neuzen in de oude kookboeken van mn moeder... ^O^
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 11:52:05 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195524337
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195524478
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben. :+
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 12:11:37 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195524734
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:58 schreef Lonaa het volgende:

De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben. :+
Je hebt geen hoge dunk over het geheugen van mensen die wat ouder zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195525378
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 09:57 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij :D
[ afbeelding ]
Zalig :9
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_195526520
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
Ik denk dat het hier nooit echt van de grond gekomen is, in amerika was het wel populair vooral bij de lagere klasse (zegt wiki) na de eerste wereldoorlog zegt rudolph

Dus niet echt jaren 50 - 70, Ik ga kijken of ik wat anders kan verzinnen :)
pi_195526906
Bij mijn schoonouders staat een reeks kookboeken uit halverwege de jaren zeventig maar alles eruit vind ik echt compleet huiveringwekkend dus nope, nope, nope.

Misschien gewoon maar op z'n 50's Amerikaanse diner-stijl: een grote hamburger en een homemade milkshake in een hoog glas, met zo'n kers bovenop :) Optioneel te serveren terwijl ik op rolschaatsen van keuken naar eettafel zwier :7

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 09-10-2020 14:20:31 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_195528104
ik heb deze editie, die volgens mij uit de jaren 60 is:



Maar ik ben zelf in de jaren 80 en 90 opgegroeid dus ik heb niet zoveel met die voorgaande decennia..
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_195528139
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 14:11 schreef minilot het volgende:
Bij mijn schoonouders staat een reeks kookboeken uit halverwege de jaren zeventig maar alles eruit vind ik echt compleet huiveringwekkend dus nope, nope, nope.

Misschien gewoon maar op z'n 50's Amerikaanse diner-stijl: een grote hamburger en een homemade milkshake in een hoog glas, met zo'n kers bovenop :) Optioneel te serveren terwijl ik op rolschaatsen van keuken naar eettafel zwier :7
In een polka dot jurk met push up bh!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195528674
Er staan me toch een boel onsmakelijke foto’s in de Culinaire Encyclopedie uit 1972 van mijn schoonmoeder,brrr. In de Wannee uit 68 van mijn moeder is het iets beter, maar echt zin om er iets uit te maken roept het nog niet op. Ik geloof dat ik meer fan van de kleding en de interieurs uit die periode ben dan van het eten.
Ik ga voor drie gangen, zo ver ben ik al. Ouderwetse garnalencocktail in een leuk glaasje en dan een saromatoetje in een saromaschaaltje. Nu nog een hoofdgerecht, misschien kom ik wel uit op kippepoot met patat en appelmoes ofzo.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 16:35:05 #31
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_195529519
Leuk idee!
Praat over de hel en je komt er.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 16:54:35 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195529799
In dat kader nog even in mijn kookboekenkast gedoken en daar kwam ik deze tegen:


En ook nog deze, maar die is van voor 1950, want ze hebben het nog over de voedseldistributie en artikelen die niet verkrijgbaar zijn ('we noemen zelfs room en slagroom...):

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195530008
Mijn meest gebruikte naslagwerk voor koken is toch wel 'de weg tot het hart', een 4-delig kookboek.
Uit de veel bredere serie 'de Baedeker voor de huisvrouw'.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Mogelijk vind ik hierin wel iets.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_195530970
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 15:47 schreef Doedezemaar het volgende:
Er staan me toch een boel onsmakelijke foto’s in de Culinaire Encyclopedie uit 1972 van mijn schoonmoeder,brrr. In de Wannee uit 68 van mijn moeder is het iets beter, maar echt zin om er iets uit te maken roept het nog niet op. Ik geloof dat ik meer fan van de kleding en de interieurs uit die periode ben dan van het eten.
Ik ga voor drie gangen, zo ver ben ik al. Ouderwetse garnalencocktail in een leuk glaasje en dan een saromatoetje in een saromaschaaltje. Nu nog een hoofdgerecht, misschien kom ik wel uit op kippepoot met patat en appelmoes ofzo.
ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard na
pi_195531318
quote:
11s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 17:06 schreef sigme het volgende:
Mijn meest gebruikte naslagwerk voor koken is toch wel 'de weg tot het hart', een 4-delig kookboek.
Uit de veel bredere serie 'de Baedeker voor de huisvrouw'.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Mogelijk vind ik hierin wel iets.
Die heb ik ook O+ waren van oma
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195531542
Ik heb hier ook nog een hele stapel boeken liggen van mijn moeder. Zo oud als wat. Moet morgen toch tuinspullen op zolder zetten dan even kijken.
pi_195531752
De Baedeker, toen ik zo’ 35 jaar geleden in een boekwinkel werkte werden ze heruitgegeven, diendingen waren niet aan te slepen. Lezen hoe je je als een goede huisvrouw moest gedragen 😂
Mij moeder had het gekregen van haar moeder (en onderin een kast gelegd). Oma was wel heel erg fan.
Heb hier ook nog het handboek voor de secretaresse van Schoevers liggen, ook zo’n pareltje
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 18:43:35 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195531840
Den vrouw dient zich onderdanig en gedienstig te gedragen ten opzichte van haar man. Die kostwinner is den baasch in huis.

Dat waren nog eens tijden. Benen spreiden en kop dicht. :7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195532686
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 18:43 schreef golfer het volgende:
Den vrouw dient zich onderdanig en gedienstig te gedragen ten opzichte van haar man. Die kostwinner is den baasch in huis.

Dat waren nog eens tijden. Benen spreiden en kop dicht. :7
Er stond ook iets in dat wanneer de echtgenoot bijna thuis was, zijn “huisschoenen” verwarmd moesten worden _O-
We have far more in common than that which devides us..
pi_195532993
Kaasfondue was hip in de jaren 70.

* Lonaa zet kaasfondue op het lijstje.

Denk toch dat het hier huzarensalade met hapjes wordt. Mogelijk griesmeelpudding maken.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195533425
Ik denk nog even over watergruwel, maar dan zit ik de eerstkomende maanden met dat spul
We have far more in common than that which devides us..
pi_195533605
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 19:44 schreef Lonaa het volgende:
Kaasfondue was hip in de jaren 70.

* Lonaa zet kaasfondue op het lijstje.

Denk toch dat het hier huzarensalade met hapjes wordt. Mogelijk griesmeelpudding maken.
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
pi_195533621
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik denk nog even over watergruwel, maar dan zit ik de eerstkomende maanden met dat spul
Krentjebrij :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195533628
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195533681
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
pi_195533688
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk wel _O-
Spoilers!
pi_195533693
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Dat begrijp ik dan weer wel. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195533714
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk wel _O-
Ah, leuk zeg! Lekker retro
pi_195533893
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Wij deden dat thuis ook regelmatig, mijn vader griezelde van kaas dus kaasfondue was geen optie.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195535209
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Ik ken ze uit de jaren 80, maar inderdaad!
pi_195537996
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:

Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten :)
Het lijkt me nog steeds geweldig :D Maar dat komt gewoon omdat het in mijn herinnering als kind zo fantastisch was O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195538364
Kaasfondue naast een borrelglaasje met caballero's zonder filter O+
Leuke week ^O^
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 23:37:18 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195538442
Ik kan mij de stank van het vleesfonduen uit de jaren 70 nu nog herinneren. :r
Sausjes van Calvé-poeder met water.
En ergens, diep verstopt in onze kelderkast staat volgens mij nog zo'n set: oranje pannetje met van die vorken met een kleurtje aan de uiteindes van het handvat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195538473
1,5 maand geleden nog gefondued (vlees), buiten in de overkapping terwijl het hoosde van de regen :)

Custard pudding met rode bessensap, moeders maakte dat altijd in een speciale custard-pudding vorm
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 23:39:50 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195538507
Garnalencocktail.
Nog steeds lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 23:45:36 #56
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195538644
En in de jaren 70 vertoefde ik ook nogal veel in Denemarken en dan met kerst aten we altijd de traditionele flæskesteg. Die wil ik misschien nog wel een keer gaan maken. Ook iets voor @Barreltje om uit te proberen.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195538975
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 23:39 schreef golfer het volgende:
Garnalencocktail.
Nog steeds lekker.
Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktail O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195553128
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 00:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktail O+
Ik wil het recept wel. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195554449
quote:
2s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 20:21 schreef Lonaa het volgende:

Ik wil het recept wel. :7
Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 10 oktober 2020 @ 21:32:16 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195554717
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 21:22 schreef Isabeau het volgende:

Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).
Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.
Plus zout en peper. Blaadje sla.
En...garnalen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195555387
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 21:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.
Plus zout en peper. Blaadje sla.
En...garnalen. ;)
Stukjes grapefruit gingen er bij ons nog in (en een drupje tabasco)
pi_195584966
vruchtenbowl is ook jaren 70 toch?
vleesfondue worden de kinderen dan weer heel blij van :)
pi_195585341
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 11:28 schreef MissyMK het volgende:
vruchtenbowl is ook jaren 70 toch?
vleesfondue worden de kinderen dan weer heel blij van :)
Zeker is dat jaren 70. En ook nu is dat nog best lekker. Een tante van mij maakt dan nog wel eens met een verjaardag, en hoeveel ze ook maakt, het gaat altijd op. Ook de verstokte bier/wijn etc drinkers willen toch minimaal 1 glas bowl
We have far more in common than that which devides us..
pi_195586013
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.

Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.

:9
Hey, de standaard hapjes van de vroegere kringverjaardagen.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195589130
lange vingers pudding kan ik mij nog wel herinneren :9
pi_195593847
Vleesfoundue kaasfoundue ging ik zowat van over mijn nek van het vet :r :r :r
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_195594399
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:55 schreef Lonaa het volgende:
Oh aspic! Gadver! Ja! Heel erg jaren 60 *O*
Heel erg :r ja
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_195594443
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:46 schreef Circle.Of.Filth het volgende:

[..]

Heel erg :r ja
Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspic
:r :r :r
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195594487
quote:
2s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:47 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspic
:r :r :r
Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)
pi_195594504
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 17:57 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard na
:') :D
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
  dinsdag 13 oktober 2020 @ 09:54:06 #71
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_195603988
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:49 schreef anndb het volgende:

[..]

Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)
In Duitsland ook :r
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 13 oktober 2020 @ 15:21:51 #72
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_195610877
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 13:32 schreef borisz het volgende:
elleboogjes, ketchup en smac..... goed idee :P
Twee en drie zijn gefixt. Elleboogjes hadden ze bij Picnic niet. Macaroni verder heb ik niet in huis. Blijft er spaghetti over :+... Donderdag of vrijdag wrs :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_195613172
Aankomend weekend denk ik maar champignon- ragout maken (vegan)
En misschien,...maar even kijken of ik daar zin in heb, gevulde 'eitjes'. Maar dus zonder ei. :P

https://vegetus.nl/veganistische-gevulde-eieren/

Ik heb er alleen niet echt de perfecte vormpjes voor, ze zijn iets te rond om een ei na te bootsen. Maar goed, vooruit. De vorige keer had ik er ook wat teveel agar doorheen gegooid, dan worden ze bijna knapperig :') Ik ben wel in voor een revanche.
pi_195617464
Diep in mijn geheugen gedoken, wilde wel iets maken wat ik nog nooit had gemaakt. Vroegah maakte mijn moeder wel eens “hete bliksem” (stamppot zoete en zure appeltjes). Dus mijn Wannée uit 1983 erbij gepakt en het is belachelijk simpel. En lekker!
Wat ook natuurlijk niet mag ontbreken is Saroma (nieuwe naam is kloppuding) met slagroom.
Ik zit nu goed vol en heb heerlijk gegeten.












We have far more in common than that which devides us..
pi_195618962
Brrrr, die pudding. :D
pi_195619499
Geweldig Kaatje :D _O_
pi_195619604
Die pudding in die schaaltjes, ik ben meteen weer kind :Y)
Hete bliksem heb ik ooit op mijn werk gegeten, beetje jammer dat mijn collega er een hele pot kaneelsuiker in gedaan had, het was nauwelijks eetbaar
  dinsdag 13 oktober 2020 @ 20:53:34 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195619996
Oh ja, die puddingen. :r

Wij kregen vroeger ook 1x per week van die gelatinedrilpuddingen met allerlei neonkleuren uit een pakje:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195620045
quote:
11s.gif Op dinsdag 13 oktober 2020 20:53 schreef golfer het volgende:
Oh ja, die puddingen. :r

Wij kregen vroeger ook 1x per week van die gelatinedrilpuddingen met allerlei neonkleuren uit een pakje:
[ afbeelding ]
Google eens op ‘seventies food’ dan krijg je veel onsmakelijke dingen te zien die Amerikanen met dat spul maken, jell-o-salad enzo, echt hoe krijgen ze het verzonnen?
pi_195620548
Die jelly vond (vind) ik heerlijk. Maak het nog wel eens met ranja. Maar laatst ook met port gemaakt. En ik ken het recept om het met bubbelwijn te maken, dan een vruchtje erin, in een mooi glas als een soort spoom
@Doedezemaar, nog suiker erin? ik had 2 zoete en 2 zure appels. Mocht ik het nog een keer maken gaat het 1 zoete en 3 zure worden, dit was meer dan zoet.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195621673
Herkenning @Kaatje1 !

Ik zal mijn (nieuwere druk) Wannee kookboek ook eens pakken ter inspiratie.
pi_195630299
Die saroma vond ik vroeger heerlijk!!!
pi_195633475
Ik kook deze week hoogstwaarschijnlijk niet mee, maar ik vermaak me echt geweldig met het lezen van de oude kookboeken die ik heb :+

Ik moest ook even opzoeken wat het ingrediënt Brunswijker theeworst was en zie daar:


Ze noemen onderop ook het woord 'pick ups' en dat had ik net 10 minuten daarvoor voor het eerst van mijn leven gelezen in het kookboek. Pick ups zijn van die blokjes kaas met een augurkje, zilveruitje of stukje worst er op met een prikkertje.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195639045



Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. :r als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh :r ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195639127
Ziet er wel lekker uit
pi_195639179
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:14 schreef Karzai het volgende:
Ziet er wel lekker uit
Was ook :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195639223
quote:
10s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:10 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. :r als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh :r ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
:D _O_

Kudos voor de augurkwaaier O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_195639317
Wat mini zegt _O_ en voor het servies van oma. B-)
Zó passend bij elkaar.
pi_195639441
Ik heb ook heerlijk kneuterig in de keuken gestaan vanmiddag :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195640344
Geweldig @Lonaa, terug naar vroegere verjaardagen
Zou t allemaal eten,nu!
We have far more in common than that which devides us..
pi_195640985
Ziet er lekker uit Lonaa, behalve het rookvlees met ei dat is dan weer jammer :P
Ik heb boterkoek gebakken dat is volgens mij ook jaren 50-70 eten.
Morgen ga ik toch voor de salisbury steak met of bakkersverdriet of custardpudding met rode saus toe.
pi_195641021
Ik wil ook nog griesmeelpudding maken :Y :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195641143
quote:
1s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 19:24 schreef AnneX het volgende:
Wat mini zegt _O_ en voor het servies van oma. B-)
Zó passend bij elkaar.
Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail _O_ Extra punten voor Lonaa!
Oh, we deden niet aan punten. Dan niet.

@Sorella ik had op de middelbare school een klasgenootje en zij had élke dag een punt door haar oma gebakken boterkoek mee naar school. Ik vond dat zo bizar :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195641402
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 20:29 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail _O_ Extra punten voor Lonaa!
Oh, we deden niet aan punten. Dan niet.

@:Sorella ik had op de middelbare school een klasgenootje en zij had élke dag een punt door haar oma gebakken boterkoek mee naar school. Ik vond dat zo bizar :o
Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen. :o
Ik wilde het wel graag hebben mits ik het ook mocht gebruiken, zeg maar. Ik wilde geen 'kijk-servies' dus het kan zijn dat er wat sneuvelt een keer. Graag zelfs, zei mijn oma, beter wordt het gewoon gebruikt. En anders had ze het naar de kringloop gedaan :o

Dus ik heb alles, inclusief serveerschalen en botervloot en alles O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195641479
quote:
2s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 20:38 schreef Lonaa het volgende:

Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen. :o
Ik wilde het wel graag hebben mits ik het ook mocht gebruiken, zeg maar. Ik wilde geen 'kijk-servies' dus het kan zijn dat er wat sneuvelt een keer. Graag zelfs, zei mijn oma, beter wordt het gewoon gebruikt. En anders had ze het naar de kringloop gedaan :o

Dus ik heb alles, inclusief serveerschalen en botervloot en alles O+
Wat fantastisch O+ Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heen 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_195641549
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 20:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat fantastisch O+ Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heen 8-)
Ik heb niet zo'n grote schaal (wat gek is want er waren 5 kinderen :o ), maar wel gaaf. O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195642086
Ik vind het fascinerend (en leuk!) dat jullie je hier zo mee vermaken. Voor mij is het pure horror om te eten uit die decennia. Ik kan het zelfs ironisch niet aan.
Spoilers!
pi_195643454
@Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.

Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
pi_195643610
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 21:40 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.

Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
[ afbeelding ]
Lammetjespap kregen wij als je ziek was :o
We have far more in common than that which devides us..
pi_195644253
Ik zie alleen de onderste foto kaatje.

bourbon chocolade smaak die was best lekker.

O de foto,s zijn weggehaald

Lammetjespap kan ik me ook nog herinneren en wat wij vroeger ook aten was hard gekookt ei doormidden snijden. tomatenketchup in een pan doen en wat bloem en boter erbij en dan opwarmen tot het een dikke saus was en daar de ei in leggen en dan op je brood :)
  woensdag 14 oktober 2020 @ 22:02:14 #101
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_195644280
ik ga eens kijken of ik dit weekend een milkshake kan maken.. zonder ijsmaker..
wel jaren 70 voor beginners, maar vooruit :+
en ik dacht er nog een gehaktbrood ( meatloaf) bij te maken.. kan vast ook wel uit die periode..

en in het kader van Wannee bekeek ik het kookboek van mn oma.. maar dat is eerder voor de periode 1920-1945 vrees ik ..


Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')