en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?quote:Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.
Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.
Was dat een ding ja, ruawe bloemkool met pindasaus?quote:Op donderdag 8 oktober 2020 13:41 schreef AnneX het volgende:
[..]
en rauwe bloemkoolroosjes met pindasaus?
Hollandse tapas.
Opgegroeid in jaren 70 en feestjes, komt mij verder bekend voor.
Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht.quote:Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
Geen idee, ik was aan het youtuben en struikelde er toen overquote:Op donderdag 8 oktober 2020 21:57 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik had dat met huzarensalade voor deze opdracht.
Van mij mag je Salisbury steak maken hoor. Hoe kwam je er zo bij?
Die heb ik ook liggen, uit 1962 (dertiende druk) valt nog net niet uit elkaar van ellende. Dan staat bij jou ook tafeldekken tafeldienen erin ?quote:Op donderdag 8 oktober 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:
Ik heb nog een oude Margriet kookboek liggen van mijn moeder, uit 1965 of zo...met van die heerlijke retro foto's: hele kip met doperwtjes eromheen en witte papiertjes om de poten, aspic dingen, roggebrood torentjes met allerlei vullingen...
quote:
Ik heb een druk uit de 00quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 09:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb ook ergens een Margriet Kookboek. Wel een druk uit eind jaren '90. Ik kreeg hem toen ik uit huis ging. Ooit erf ik wellicht de editie van mijn moeder.
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.quote:Op donderdag 8 oktober 2020 15:08 schreef Sorella het volgende:
Ik heb altijd salisbury steak willen maken maar die is van 1897 dus weet nog zo net niet of dat wel bij de periode 1950-1970 past
De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
Je hebt geen hoge dunk over het geheugen van mensen die wat ouder zijn?quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 11:58 schreef Lonaa het volgende:
De vraag is hoe betrouwbaar die herinnering is, gezien de tijd verstreken en de hoge leeftijd die je dan nu moet hebben.
Zaligquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 09:57 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze tijdje geleden gemaakt op verjaardag van vriendin. Ze werd 50 en daar hoorde dus ook een jaren 70 huzarensalade bij
[ afbeelding ]
Ik denk dat het hier nooit echt van de grond gekomen is, in amerika was het wel populair vooral bij de lagere klasse (zegt wiki) na de eerste wereldoorlog zegt rudolphquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
In een polka dot jurk met push up bh!quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 14:11 schreef minilot het volgende:
Bij mijn schoonouders staat een reeks kookboeken uit halverwege de jaren zeventig maar alles eruit vind ik echt compleet huiveringwekkend dus nope, nope, nope.
Misschien gewoon maar op z'n 50's Amerikaanse diner-stijl: een grote hamburger en een homemade milkshake in een hoog glas, met zo'n kers bovenop Optioneel te serveren terwijl ik op rolschaatsen van keuken naar eettafel zwier
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mogelijk vind ik hierin wel iets.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard naquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 15:47 schreef Doedezemaar het volgende:
Er staan me toch een boel onsmakelijke foto’s in de Culinaire Encyclopedie uit 1972 van mijn schoonmoeder,brrr. In de Wannee uit 68 van mijn moeder is het iets beter, maar echt zin om er iets uit te maken roept het nog niet op. Ik geloof dat ik meer fan van de kleding en de interieurs uit die periode ben dan van het eten.
Ik ga voor drie gangen, zo ver ben ik al. Ouderwetse garnalencocktail in een leuk glaasje en dan een saromatoetje in een saromaschaaltje. Nu nog een hoofdgerecht, misschien kom ik wel uit op kippepoot met patat en appelmoes ofzo.
quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 17:06 schreef sigme het volgende:
Mijn meest gebruikte naslagwerk voor koken is toch wel 'de weg tot het hart', een 4-delig kookboek.
Uit de veel bredere serie 'de Baedeker voor de huisvrouw'.Die heb ik ook waren van omaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Mogelijk vind ik hierin wel iets."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Er stond ook iets in dat wanneer de echtgenoot bijna thuis was, zijn “huisschoenen” verwarmd moesten wordenquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 18:43 schreef golfer het volgende:
Den vrouw dient zich onderdanig en gedienstig te gedragen ten opzichte van haar man. Die kostwinner is den baasch in huis.
Dat waren nog eens tijden. Benen spreiden en kop dicht.
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te etenquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 19:44 schreef Lonaa het volgende:
Kaasfondue was hip in de jaren 70.
* Lonaa zet kaasfondue op het lijstje.
Denk toch dat het hier huzarensalade met hapjes wordt. Mogelijk griesmeelpudding maken.
Krentjebrijquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik denk nog even over watergruwel, maar dan zit ik de eerstkomende maanden met dat spul
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *rilquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk welquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten
Dat begrijp ik dan weer wel.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Ah, leuk zeg! Lekker retroquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk wel
Wij deden dat thuis ook regelmatig, mijn vader griezelde van kaas dus kaasfondue was geen optie.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Ik ken ze uit de jaren 80, maar inderdaad!quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Het lijkt me nog steeds geweldig Maar dat komt gewoon omdat het in mijn herinnering als kind zo fantastisch wasquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten
Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktailquote:
Ik wil het recept wel.quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 00:02 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vader maakt nog steeds een zalige garnalencocktail
Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).quote:
Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 21:22 schreef Isabeau het volgende:
Ik geloof dat het originele recept zoek is, althans afgelopen kerst kon ik het losse papiertje in de kookboeken niet vinden. Was van een restaurant in België. Maar het is iets met cognac, slagroom en ketchup (heul klien bietje).
Stukjes grapefruit gingen er bij ons nog in (en een drupje tabasco)quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 21:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik maakte het altijd met ketchup, slagroom, mayo en een beetje whisky.
Plus zout en peper. Blaadje sla.
En...garnalen.
Zeker is dat jaren 70. En ook nu is dat nog best lekker. Een tante van mij maakt dan nog wel eens met een verjaardag, en hoeveel ze ook maakt, het gaat altijd op. Ook de verstokte bier/wijn etc drinkers willen toch minimaal 1 glas bowlquote:Op maandag 12 oktober 2020 11:28 schreef MissyMK het volgende:
vruchtenbowl is ook jaren 70 toch?
vleesfondue worden de kinderen dan weer heel blij van
Hey, de standaard hapjes van de vroegere kringverjaardagen.quote:Op donderdag 8 oktober 2020 13:25 schreef Lonaa het volgende:
Mogelijk maak ik volgende week gewoon een schaal vol jaren 70 hapjes.
Gevulde eitjes, augurk in boterhamworst, blokje kaas met zilveruitje, plakje leverworst, asperges met ham.
Heel erg jaquote:Op donderdag 8 oktober 2020 21:55 schreef Lonaa het volgende:
Oh aspic! Gadver! Ja! Heel erg jaren 60
Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspicquote:
Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)quote:Op maandag 12 oktober 2020 19:47 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik heb het een tijd geleden nog zien liggen in de supermarkt als broodbeleg, groente in aspic
quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 17:57 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard na
In Duitsland ookquote:Op maandag 12 oktober 2020 19:49 schreef anndb het volgende:
[..]
Ach in frankrijk nog heel van deze tijd (ik moet het ook niet)
Twee en drie zijn gefixt. Elleboogjes hadden ze bij Picnic niet. Macaroni verder heb ik niet in huis. Blijft er spaghetti over ... Donderdag of vrijdag wrsquote:Op donderdag 8 oktober 2020 13:32 schreef borisz het volgende:
elleboogjes, ketchup en smac..... goed idee
Google eens op ‘seventies food’ dan krijg je veel onsmakelijke dingen te zien die Amerikanen met dat spul maken, jell-o-salad enzo, echt hoe krijgen ze het verzonnen?quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 20:53 schreef golfer het volgende:
Oh ja, die puddingen.
Wij kregen vroeger ook 1x per week van die gelatinedrilpuddingen met allerlei neonkleuren uit een pakje:
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 14 oktober 2020 19:10 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail Extra punten voor Lonaa!quote:Op woensdag 14 oktober 2020 19:24 schreef AnneX het volgende:
Wat mini zegt en voor het servies van oma.
Zķ passend bij elkaar.
Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen.quote:Op woensdag 14 oktober 2020 20:29 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja! Ik ben ook onder de indruk van het servies-detail Extra punten voor Lonaa!
Oh, we deden niet aan punten. Dan niet.
@:Sorella ik had op de middelbare school een klasgenootje en zij had élke dag een punt door haar oma gebakken boterkoek mee naar school. Ik vond dat zo bizar
Wat fantastisch Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heenquote:Op woensdag 14 oktober 2020 20:38 schreef Lonaa het volgende:
Niemand wilde het servies dus hebben he? Van de kinderen.
Ik wilde het wel graag hebben mits ik het ook mocht gebruiken, zeg maar. Ik wilde geen 'kijk-servies' dus het kan zijn dat er wat sneuvelt een keer. Graag zelfs, zei mijn oma, beter wordt het gewoon gebruikt. En anders had ze het naar de kringloop gedaan
Dus ik heb alles, inclusief serveerschalen en botervloot en alles
Ik heb niet zo'n grote schaal (wat gek is want er waren 5 kinderen ), maar wel gaaf.quote:Op woensdag 14 oktober 2020 20:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat fantastisch Ik heb een prachtige schaal van mijn oma, alleen wel erg groot. Je kan er zeg maar de kerstkalkoen op doen en dan heb je nog ruimte zat voor de doperwtjes en worteltjes er om heen
Lammetjespap kregen wij als je ziek wasquote:Op woensdag 14 oktober 2020 21:40 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.
Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
[ afbeelding ]
Gaaf! Dat nog zoveel mensen zo’n oud exemplaar hebben vind ik zo leuk! Mijn oma (later mijn moeder) had ook zo’n oud exemplaar, maar dat hebben we weggedaan. Ik werkte in een boekenwinkel en heb haar een nieuwere versie gegeven. Stomstomstom. De eerste druk is uit 1910quote:Op woensdag 14 oktober 2020 22:02 schreef Barreltje het volgende:
ik ga eens kijken of ik dit weekend een milkshake kan maken.. zonder ijsmaker..
wel jaren 70 voor beginners, maar vooruit
en ik dacht er nog een gehaktbrood ( meatloaf) bij te maken.. kan vast ook wel uit die periode..
en in het kader van Wannee bekeek ik het kookboek van mn oma.. maar dat is eerder voor de periode 1920-1945 vrees ik ..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zie mijn foto’s gewoonquote:Op woensdag 14 oktober 2020 22:01 schreef Sorella het volgende:
Ik zie alleen de onderste foto kaatje.
bourbon chocolade smaak die was best lekker.
O de foto,s zijn weggehaald
Lammetjespap kan ik me ook nog herinneren en wat wij vroeger ook aten was hard gekookt ei doormidden snijden. tomatenketchup in een pan doen en wat bloem en boter erbij en dan opwarmen tot het een dikke saus was en daar de ei in leggen en dan op je brood
Ik heb de druk hierna! De zesde.quote:Op woensdag 14 oktober 2020 22:02 schreef Barreltje het volgende:
ik ga eens kijken of ik dit weekend een milkshake kan maken.. zonder ijsmaker..
wel jaren 70 voor beginners, maar vooruit
en ik dacht er nog een gehaktbrood ( meatloaf) bij te maken.. kan vast ook wel uit die periode..
en in het kader van Wannee bekeek ik het kookboek van mn oma.. maar dat is eerder voor de periode 1920-1945 vrees ik ..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh! Wat is de datum van de 5e? Staat dat in het voorwoord? Ik kan het namelijk niet vinden in dit boek en zou het graag willen weten..quote:Op donderdag 15 oktober 2020 07:20 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik heb de druk hierna! De zesde.
Niet van mijn oma, trouwens, maar van de kringloop.
Nee, maar ik kon het gat verkleinen tot:quote:Op donderdag 15 oktober 2020 08:14 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Oh! Wat is de datum van de 5e? Staat dat in het voorwoord? Ik kan het namelijk niet vinden in dit boek en zou het graag willen weten..
Ja ik vind het fantastisch zo'n boek. vooral omdat ie van mn oma was die vroegah in de kost ging en voor een " rijk gezin " werkte.. kwam ze vanuit Doetinchem naar de grote stad Den Haag..
Maar goed.. terug naar 1950-1970
Ik googlde nog even verder en zag dat de zesde druk de laatste druk is waaraan ze meegewerkt heeft, dus de vijfde zal aan meer richting het einde van de periode 14-32 zitten.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 08:26 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Nee, maar ik kon het gat verkleinen tot:
'Er volgde een nieuwe druk van opnieuw zesduizend exemplaren en in 1914 kwam er een derde druk. Daarmee ontstonden echter ook problemen tussen Wannée en haar uitgever. Wannée wilde van de gelegenheid gebruik maken om haar manuscript te herzien, nieuwe recepten toe te voegen en fouten te herstellen. Bovendien verlangde ze een faire betaling voor haar redactiewerk. De notoir zuinige Becht weigerde: ook zonder herziening verkocht het boek goed. De deels bewaard gebleven correspondentie (1910-1929) tussen Wannée en Becht en hun beider advocaten geeft een beeld van de strijd die volgde. Het lukte Wannée niet om haar contract open te breken, maar toch bleef zij tot haar dood in 1932 meewerken aan herdrukken van haar boek. Koste wat kost wilde zij voorkomen dat anderen de redactie ter hand namen.'
Dus tussen 1914 en 1932, gezien ze zelf nog een bericht bij de zesde druk heeft geschreven.
Oh, dat stond hier niet in. Dat had ik inderdaad ook gelezen, ergens anders blijkbaar. Fijn dat je het er nog even zegt.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 19:31 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Ik googlde nog even verder en zag dat de zesde druk de laatste druk is waaraan ze meegewerkt heeft, dus de vijfde zal aan meer richting het einde van de periode 14-32 zitten.
Verder geniet ik van jullie creaties hier
Oh, ik denk dat mijn Baedeker voor de huisvrouw een van mijn meest moderne kookboeken is.quote:Op woensdag 14 oktober 2020 22:42 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Gaaf! Dat nog zoveel mensen zo’n oud exemplaar hebben vind ik zo leuk! Mijn oma (later mijn moeder) had ook zo’n oud exemplaar, maar dat hebben we weggedaan. Ik werkte in een boekenwinkel en heb haar een nieuwere versie gegeven. Stomstomstom. De eerste druk is uit 1910
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh men ik ben weer terug bij de feestjes van mijn ouders in de sixties!quote:Op woensdag 14 oktober 2020 19:10 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een goed gevulde huzarensalade, op het zondagse servies (trouwservies van mijn opa en oma uit de eerste helft van de jaren 50. Ze hebben er een aantal jaar op moeten wachten omdat er geen porselein beschikbaar was na de oorlog).
Met ei in rookvlees, asperges in ham (gadverdamme. als kind vond ik dat fantastisch maar holy hell is niet te nassen joh ), augurk met boterhamworst, gevulde eitjes met een klein beetje milde kerriepoeder, haring op roggebrood en natuurlijk een klein beetje paprikapoeder over de decoratie.
Die dus echt heel heel vies blijken te zijn nu ik volwassen benquote:Op donderdag 15 oktober 2020 20:21 schreef Blues het volgende:
[..]
Oh men ik ben weer terug bij de feestjes van mijn ouders in de sixties!
Zelfs de dooie vingers!
En, vond die kleuter het lekker?quote:Op woensdag 14 oktober 2020 21:40 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Dat ziet er ouderwets lekker uit. En inderdaad tof om op dat servies te serveren.
Volgens mij hoort lammetjespap ook bij deze periode? Anyway:
Je maakt een papje van bloem en melk en voegt dat toe aan melk die aan de kook is gebracht. Poosje koken en roeren, dan suiker erdoor. Om het iets aantrekkelijker te maken voor mijn kleuter heb ik er een paar stukjes marshmallow op gedaan.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 15 oktober 2020 20:09 schreef Hupje het volgende:
Mijn Wannee is de 27e druk, uit 2005 Mijn moeder heeft hem voor me gekocht omdat die van haar uit de jaren 70(?) zo goed beviel.
Ik was gefascineerd door de naam van 'naakte kindertjes in het gras'. Dus dat aten we vandaag.Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]Sterkheidsbaas van alles.
Velquote:Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Blues het volgende:
[..]
En, vond die kleuter het lekker?
Mijn moeder kreeg het elke keer voor elkaar om er een vel op te krijgen
Ik ookquote:Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers.
Ik ken het als blote kindertjes in het groen. Er is altijd verteld dat dit eten voor nieuwjaarsdag was.Vrienden eten het nog altijd op 1 januariquote:Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers.
Ohh dat laatste. Mijn moeder noemde dat broodpudding, maakte ze van oud brood (dus liet ik wel eens de broodtrommel open staanquote:Op donderdag 15 oktober 2020 21:01 schreef Sorella het volgende:
Boterkoek, afgelopen maandag gemaakt
[ afbeelding ]
Salisbury steak en tot mijn verrassing was het lekker en echt voor herhaling vatbaar (het vlees) doperwt/wortel uit blik mwah en ik denk dat er ook wat vast kokende aardappelen in de zak met kruimige aardappelen geraakt zijn want de puree was elastisch en er zaten harde stukjes is smaak was wel weer goed met cremefraiche, boter, zout en peper (ik wou geen maggi kopen want dat bederft bij mij)
[ afbeelding ]
Bakkersverdriet appelmoes in een ovenschaal, oud witbrood in melk geweekt er boven op, bestrooien met kaneel en suiker en dan volgende laag, eindigen met de suiker, daar boven op paneermeel en klontjes boter 180 tot 200 graden 20 tot 30 min. in de oven
[ afbeelding ]
Op het bord
[ afbeelding ]
M’n moeder kan toch niet meer meelezen🤣quote:
Zal je zien dat mijn moeder vannacht als ik slaap komt spoken 👻quote:
Morgen ligt al je brood droog te wezen op het aanrecht.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 21:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Zal je zien dat mijn moeder vannacht als ik slaap komt spoken 👻
Broodpuddingquote:Op donderdag 15 oktober 2020 21:38 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Morgen ligt al je brood droog te wezen op het aanrecht.
Het ziet er ook echt ouderwetsig uitquote:Op donderdag 15 oktober 2020 21:01 schreef Sorella het volgende:
Boterkoek, afgelopen maandag gemaakt
[ afbeelding ]
Salisbury steak en tot mijn verrassing was het lekker en echt voor herhaling vatbaar (het vlees) doperwt/wortel uit blik mwah en ik denk dat er ook wat vast kokende aardappelen in de zak met kruimige aardappelen geraakt zijn want de puree was elastisch en er zaten harde stukjes is smaak was wel weer goed met cremefraiche, boter, zout en peper (ik wou geen maggi kopen want dat bederft bij mij)
[ afbeelding ]
Bakkersverdriet appelmoes in een ovenschaal, oud witbrood in melk geweekt er boven op, bestrooien met kaneel en suiker en dan volgende laag, eindigen met de suiker, daar boven op paneermeel en klontjes boter 180 tot 200 graden 20 tot 30 min. in de oven
[ afbeelding ]
Op het bord
[ afbeelding ]
Oh super tip. Hier staat het ook.... Ik eet het niet maar man en kinderen welquote:Op donderdag 15 oktober 2020 00:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik ben geloof ik de enige die standaard altijd Saroma in huis heeft
Tip: niet met de mixer klaarmaken maar in de blender doen. Krijg je een reuze luchtige maar toch stevige pudding van
/Saroma-expert hier
Op de eerste pagina had ik een foto gepost waar je ziet hoe luchtig de pudding is, moest daarna nog in de koelkast om op te stijven
Oja, die naam had ik er nog bij willen zetten, dat was een andere naam voor hetzelfde, als ik het goed zag. Sowieso, wat een namen voor een gerecht. Maar het smaakte prima.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers.
In de jaren 80 was er ook een bosbessen variant voor yoghurt. Die was wél lekker. Uiteraard al snel uit de handel genomen.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 22:21 schreef Goitske het volgende:
[..]
Oh super tip. Hier staat het ook.... Ik eet het niet maar man en kinderen wel
Iets met jeugdtrauma... Later bedachten mijn ouders kan ipv melk ook met yoghurt aangemaakt worden maaaaaaar mijn ouders konden echt alles verknallen
Herkenbaarquote:Op zaterdag 17 oktober 2020 08:49 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Ouderwetse boerenkoolstamppot met jus en worst
Wat een leuke gerechten komen er weer voorbij!
Ik heb volgens mij nooit Saroma op, mijn moeder maakte wel eens die pakjes met pudding.
Mijn pleegmoeder was geboren in 1924, dus ik ben opgegroeid met groentes die minimaal een half uur moesten koken, alle vlees idem, zoetzure sladressing,aangemaakte bietjes, andijvie e.d.(bah), maar ook suddervlees op petroleumstel.
Haar groentesoep was zelfgemaakt, maar wel dan nog een zakje erin van Honig ofzo
Mama♥️
quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 13:18 schreef Isabeau het volgende:
De allereerste keer dat ik broccoli kreeg was van een oude buurvrouw. Het was zeg maar spinazie a la crčme qua consistentie
Heee, die vis hadden wij thuis ook!!quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 18:36 schreef Sorella het volgende:
Drie in de pan met rozijnen (volgens oud hollands recept met gist inplaats vanzelfrijzend bakmeel)en groentesoep met oma,s gehaktballetjes (normaal pluk ik het van de bal en gooi het erin maar nu echt balletjes gedraaid)
[ afbeelding ]
Dit was echt een hele tijd geleden, custardpudding met rode bessensaus (ga ik toch weer vaker doen)
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 19:06 schreef Sorella het volgende:
Mocht ik van een cliënt lenen, was nog van haar oma geweest zei ze:) (cliënt is 80)
En zelfs bijpassend servies manquote:Op zondag 18 oktober 2020 18:36 schreef Cat-astrophe het volgende:
De laatste dagen heb ik het een en ander klaargemaakt
[ afbeelding ]
Appelmoes met kaneel en citroen. En rozijnen want... rozijnen
Smaakte prima bij mijn AVGtje van rookworst, spruiten en aardappels (geen foto van gemaakt)
Garnalencocktail (visboer had geen Hollandse garnalen maar met de grotere versie gaat het ook prima)
[ afbeelding ]
Onverwachte gast aan tafel (aanrecht)
[ afbeelding ]
Ultiem jaren 70: gevulde eitjes!
[ afbeelding ]
En uiteraard pudding. Supermarkt had geen Saroma meer, dus toen werd het kookpudding. Rum rozijnen. Met extra rozijnen want rozijnen En uiteraard met vel @:Molo @:DancingPhoebe
[ afbeelding ]
Geen half werk Bordje onder de eieren is erfstuk van omaquote:Op zondag 18 oktober 2020 18:42 schreef Molo het volgende:
[..]
En zelfs bijpassend servies man
Heb je nou serieus al die eieren zelf gegeten?
Leuk!quote:Op zondag 18 oktober 2020 18:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Geen half werk Bordje onder de eieren is erfstuk van oma
En nee, ben nog bezig met de eieren, die blijven wel een paar dagen goed.
Herinneringenquote:Op zondag 18 oktober 2020 18:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Leuk!
Ik heb wat oud spul van overleden familie en vind dat zo awesome tegenwoordig.
Meeste mensen gruwelen ervan maar goed herinneringen en past prima bij de mix die ik heb staan
Hopjesvla met slagroom mķet altijd in hetzelfde bakje bijvoorbeeld
Ja! 3 in de pan. Toetje van vroeger . Moeders maakte het meestal als pa avonddienst had en er niet was .quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 18:36 schreef Sorella het volgende:
Drie in de pan met rozijnen (volgens oud hollands recept met gist inplaats vanzelfrijzend bakmeel)en groentesoep met oma,s gehaktballetjes (normaal pluk ik het van de bal en gooi het erin maar nu echt balletjes gedraaid)
[ afbeelding ]
Kitten zoekt nog baasquote:Op zondag 18 oktober 2020 19:04 schreef Sorella het volgende:
Wat een schattig kitten
Gevulde eieren doe ik nu nog af en toe bij de spinazie.
Kookpudding rum rozijnen vond ik vroeger lekker, ik ga er toch weer eens naar opzoek
Kennen jullie tutti frutti nog ?
Ik heb er al 2 rondlopen en mag er geen derde bijquote:Op zondag 18 oktober 2020 19:09 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Kitten zoekt nog baas
Tutti frutti zit toch onder meer in chipolata pudding? Ook al zo lekker. Er zijn trouwens weinig puddingen waarmee je me niet blij maakt.
Op die manier ken ik het niet Thuis aten we soms geweld fruit. Abrikozen etc in koud water gooien en de dag erna opeten als toetje of ontbijt.quote:Op zondag 18 oktober 2020 19:13 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik heb er al 2 rondlopen en mag er geen derde bij
Tutti frutti is gedroogd fruit zoals perzik, abrikoos, appel etc. en dat gooide je in een klein beetje water en kookte je tot het gaar was en dan maakte je het geheel aan met maizena zodat het dikker werd.
Ging meestal over de vla of yoghurt of zo opeten.
Nuance: het is een restaurant waar ze ook losse vis verkopen (nu alleen afhaal natuurlijk). Ik voelde niet echt de noodzaak om nķg een zaak binnen te gaan. Of me op zaterdag op de weekmarkt te begeven.quote:Op zondag 18 oktober 2020 20:06 schreef golfer het volgende:
Een visboer die geen Hollandse garnalen heeft.
Huh? Hoe dan!?quote:Op zondag 18 oktober 2020 20:13 schreef Doedezemaar het volgende:
Mijn oma maakte altijd drumsticks met tutti frutti
Ah, op die manier. Ik dacht een coating van tutti frutti (rillll)quote:Op zondag 18 oktober 2020 20:34 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Gewoon sudderen met dat gedroogde fruit en wat vocht
Huh, hoe zie je dat voor je? Heb je wel het juiste beeld bij tutti frutti? https://overetengesproken.nl/tutti-frutti/quote:Op zondag 18 oktober 2020 20:39 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ah, op die manier. Ik dacht een coating van tutti frutti (rillll)
Dat was mijn probleem, ik zag het NIET voor mequote:Op zondag 18 oktober 2020 20:52 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Huh, hoe zie je dat voor je? Heb je wel het juiste beeld bij tutti frutti? https://overetengesproken.nl/tutti-frutti/
Heeft de serie “just in time for” geen website? Anders geef morgen nog een gil dan kijk ik in mijn wannee uit 1984quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 23:10 schreef Sarabi het volgende:
Heeft iemand misschien nog een leuk jaren 80 recept?
Dat is het thema voor great british bake off volgende week maar kan zo snel niets verzinnen
Ah dat ken ik niet. Zal morgen eens kijkenquote:Op dinsdag 27 oktober 2020 23:47 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Heeft de serie “just in time for” geen website? Anders geef morgen nog een gil dan kijk ik in mijn wannee uit 1984
Deze zin is echt te ingewikkeld voor mij op de vroege morgen vrees ikquote:Op woensdag 28 oktober 2020 06:05 schreef minilot het volgende:
Back in Time for Dinner, het het het om precies te zijn. En het is geniaal
Oeps Verbeterd.quote:Op woensdag 28 oktober 2020 06:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Deze zin is echt te ingewikkeld voor mij op de vroege morgen vrees ik
Ja! Nu snap ik je, ik had echt geen idee wat de zin moest betekenen. Dankquote:
Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zelden zoveel genoten van iets op tvquote:Op woensdag 28 oktober 2020 06:05 schreef minilot het volgende:
Back in Time for Dinner heet het om precies te zijn. En het is geniaal
Hoop ook dat de BBC deze ook op de herhaal lijst gaat zetten. Ze zijn nu de sewing bee aan het herhalen, dan mag dit daarna ook welquote:Op woensdag 28 oktober 2020 08:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zelden zoveel genoten van iets op tv
Er staan series op youtube. En zo af en toe gooit de BBC ze opeens in de herhaling De laatste serie die ik gezien heb was Back in time for the corner shop. Oh en ik zag net dat er ook een Back in Time for dinner uit Australië bestaat, eens zoeken of die ook ergens te bekijken valtquote:Op woensdag 28 oktober 2020 09:18 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hoop ook dat de BBC deze ook op de herhaal lijst gaat zetten. Ze zijn nu de sewing bee aan het herhalen, dan mag dit daarna ook wel
Ik kom ze vaak toevallig tegen (en vergeet dan weer de volgende aflevering te kijken)quote:Op woensdag 28 oktober 2020 10:52 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Er staan series op youtube. En zo af en toe gooit de BBC ze opeens in de herhaling De laatste serie die ik gezien heb was Back in time for the corner shop. Oh en ik zag net dat er ook een Back in Time for dinner uit Australië bestaat, eens zoeken of die ook ergens te bekijken valt
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |