abonnement Unibet Coolblue
pi_194918170
quote:

20-jarige Sanda Dia sterft na studentendoop, wat gebeurde er tijdens die fatale doop?


Sanda Dia uit Edegem, in de provincie Antwerpen, zat in zijn derde jaar burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven toen hij lid wilde worden van studentenclub Reuzegom. Hij moest daarvoor deelnemen aan een extreem doopritueel dat twee dagen duurde. Het werd uiteindelijk zijn dood. Lees hieronder een reconstructie op basis van de politieverhoren in het strafdossier.

De opdracht op dag 1 van de studentendoop was: rozen verkopen. Sanda en nog twee andere schachten (kandidaatleden) moesten zich verkleden en tegen de klok zoveel mogelijk bloemen verkopen in de Leuvense binnenstad. Wie niet snel genoeg verkocht, werd gestraft met vettig en vies eten, zoals melk met brokken, een vetbol voor de vogels, een pot met garnalen in een onbestemde bruine brij en een blik Gordon's met visolie. De schachten verkochten uiteindelijk 700 rozen.

Maar een beloning volgde niet, integendeel. De schachten moesten op hun knieën gaan zitten en vragen beantwoorden. Bij elk fout antwoord moest er gedronken worden. Gin, bijna een liter. De bedoeling was blijkbaar dat ze volledig van de wereld waren en ze zich weinig of niets zouden herinneren. Op de cantus die hierop volgde moest nog meer worden gedronken. De drie schachten lagen stomdronken op de grond. De traditie bij Reuzegom wil dat de leden dan op de Schachten urineren, wat ook die avond gebeurde.

's Nachts belandden ze op het kot van Sanda om er hun roes uit te slapen. Reuzegommers knippen stukken uit hun haar en smeren er choco in. De schachten zijn te dronken om ook maar iets daarvan te merken. Water drinken kon niet, want de Reuzegommers hadden de kraan afgeplakt. Er hing een briefje aan: "Niet drinken anders geen Reus".

DAG 2: 5 december 2018
De volgende ochtend, op dag 2 van de doop, werden de drie wakker gemaakt en ging het richting Vorselaar. Sanda was in tegenstelling tot de andere twee nog erg suf en had een zware kater. Hij moest bij het stappen ondersteund worden. Een vrouw die de jongens zag lopen, kwam naar hen toe en merkte op dat Sanda er niet goed uitzag en dat dit niet verantwoord was. Sanda zou gezegd hebben dat het ok was.

Hij kreeg ook wat te eten en te drinken en leek er weer bovenop te komen, blijkt uit verhoren van verschillende betrokkenen.

Intussen moesten de twee andere Schachten in Vorselaar een put graven om er vervolgens met z'n drieën te gaan inzitten. In de put kregen ze vele emmers ijskoud water over zich heen. Er werd een aal ingegooid waar ze de kop van moesten afbijten. Intussen werden ze uitgescholden, vernederd en beledigd. Het hoorde bij het ritueel. Net als op handen en knieën kruipen tijdens verplaatsingen op het terrein, hoofd naar beneden anders werd je opnieuw gestraft.


Gezwommen werd er ook in een beek wat verderop, met hun hoofd onder water en om het zogenaamd weer warm te krijgen, urineerden Reuzegommers op de schachten. "In de put zat vanalles, ook braaksel en pis". Braaksel door de viezigheid die er tussendoor voortdurend en ook alweer als straf moest worden gegeten en gedronken. Een dode muis die door de blender was gedraaid, honden- en kattenvoer, schachtenpap en ook visolie. Eén van de beproevingen voor de schachten bestond erin om een levende goudvis op te eten en vervolgens visolie drinken tot het visje door braken er weer levend uitkwam. Maar bij Sanda lukt dat niet. Hij zou nog een tweede vis en extra visolie hebben moeten doorslikken.

De Reuzegommers hadden een bidon visolie van 3 liter gekocht. Daar was na afloop van de doop de helft van op.

Na het drinken van de visolie begon Sanda Dia trager te spreken en te reageren, merkten de twee andere schachten op. Ze riepen de Reuzegommers om duidelijk te maken dat het niet goed met Sanda ging. Hij zou ineengekropen van de kou in de put hebben gezeten. De twee andere schachten kregen de opdracht om hem eruit te halen en hem bij een kampvuur te leggen om op te warmen. Sanda reageerde niet meer.


Zaak-Sanda Dia
Vraag naar extra onderzoek over dood Sanda Dia schuift proces op: advocaat Mary: "Waarom pas na 20 maanden?"
Update
do 03 sep 2020
16:53
Discussie over wat er moet gebeuren
"We zijn dan beginnen discussiëren onder de groep wat we moesten doen...wij waren allemaal aan het stressen van wat gebeurt er hier", verklaart één van de Reuzegommers tijdens zijn ondervraging. Maar de ernst van de situatie drong niet tot iedereen door en sommigen dachten dat het wel zou goedkomen.

"De doop van de schachten gaat al ongeveer 15 jaar door in Vorselaar, met dezelfde opdrachten en dezelfde zaken die gegeten en gedronken worden. In het verleden is nog nooit iemand ziek geworden of had er nog nooit iemand iets ernstig voorgehad", verklaart één van hen.



In het verleden is nog nooit iemand ziek geworden of had er nog nooit iemand iets ernstig voorgehad

politieverhoor van Reuzegommer
Sanda Dia werd uiteindelijk in een auto gelegd en rond 21u30 naar het ziekenhuis in Malle gebracht. Daar stelt een arts vast dat hij zwaar onderkoeld is. Hij heeft een lichaamstemperatuur van 27 graden. "Patiënt is in coma gegaan en kreeg een hartstilstand". Er werd ook vastgesteld dat hij een extreem hoge zoutwaarde in het bloed had. Sanda Dia moest met spoed worden overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Al snel was duidelijk dat zijn toestand kritiek was.

De politie liet na de doop vijf Reuzegommers naar het commissariaat komen, het viel een agent op dat "ze erg aangedaan zijn door wat er is gebeurd" staat te lezen in een proces-verbaal. Anderzijds werden die avond filmpjes en foto's van de doop gewist en de whatsappgroep van de clubleden verwijderd.


De politie die, die nacht aan de blokhut in Vorselaar aankwam, schreef dat alles er netjes bijlag. Wat je misschien na een doopritueel niet verwacht. "Alle lokalen zijn proper opgeruimd. Er kan nergens een vuilniszak worden aangetroffen. Rond de plaats waar het kampvuur is geweest, staan enkele emmers, maar daar staat regenwater in". Op 7 december, 2 dagen na de Reuzegom doop, is Sanda Dia overleden.


[ Bericht 99% gewijzigd door Frutsel op 26-05-2023 09:19:43 ]
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 6 september 2020 @ 15:36:48 #2
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194918198
RIP Sandra!!!
Dat ze studentenverenigingen maar keihard aan gaan pakken!
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  zondag 6 september 2020 @ 15:38:58 #3
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_194918264
Ik word hier misselijk van.
  zondag 6 september 2020 @ 15:44:39 #4
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_194918418
Als je dit allemaal toelaat dan vraag ik me af of je wel zo intelligent bent. Ik zeg niet dat ik dit goed praat maar ik heb het puur over zijn intelligentie.
pi_194918493
Daarnaast moesten de feuten enorme hoeveelheden visolie drinken, maar ook urine. Ze werden gedwongen een levende goudvis te verorberen, de kop van een levende aal af te bijten, en kregen een pap waarin met de blender een muis is vermalen.

wtf :') :') :') :')
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 6 september 2020 @ 15:46:21 #6
3542 Gia
User under construction
pi_194918497
R.i.p. Sanda, hoop dat je moordenaars geen toekomst meer hebben.
  zondag 6 september 2020 @ 15:46:38 #7
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194918505
Elitair wel ja...
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_194918529
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:44 schreef Orion_in_space het volgende:
Als je dit allemaal toelaat dan vraag ik me af of je wel zo intelligent bent. Ik zeg niet dat ik dit goed praat maar ik heb het puur over zijn intelligentie.
Groepsdruk is voor jou een onbekend begrip?
pi_194918578
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
pi_194918666
Sadisten, de bedenkers van dit soort ontgroeningen. Waarom zou je je daarvoor ook willen lenen? Van een clubje dat het leuk vindt om me eerst zoveel mogelijk te vernederen wil ik helemaal geen lid zijn.
pi_194918713
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:48 schreef Hamzoef het volgende:
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
Net zo goed door hun studie. De meeste zullen alsnog net als anderen moeten solliciteren en daar komen deze verenigingen echt niet altijd bij te sprake. Als jij een studie tandheelkunde doet dan wordt jij tandarts doordat je deze studie hebt gedaan, niet om je toevallig ook lid bent geweest van een studentenvereniging.
Een goed netwerk helpt natuurlijk wel, maar zeker in de start van je carrière is het netwerk van je ouders belangrijker dan die van medestudenten die net als jij ook nog geen baan hebben en die jou daardoor niet kunnen binnen praten bij een bedrijf.
  zondag 6 september 2020 @ 15:53:09 #12
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_194918715
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 15:35 schreef Nieuwsnieuws het volgende:
‘Rijp voor de vuilbak’
De volgende dag ging de ontgroening verder bij een blokhut in Vorselaar, iets ten oosten van Antwerpen, waar de drie kandidaat-leden een put moesten graven. Rond 12 uur ’s middags berichtte één van de Reuzegommers in de WhatsAppgroep van de vereniging dat Sanda ‘al rijp is voor de vuilbak’.

Hoewel het buiten amper 6 graden was, moesten de jongens urenlang halfnaakt in de met water gevulde put doorbrengen. Er volgden spelletjes: wie een verkeerd antwoord gaf, kreeg zaken als peper en mosselen te eten. Daarnaast moesten de feuten enorme hoeveelheden visolie drinken, maar ook urine. Ze werden gedwongen een levende goudvis te verorberen, de kop van een levende aal af te bijten, en kregen een pap waarin met de blender een muis is vermalen.

Iets na achten ’s avonds werd Sanda uit de put gehaald omdat het niet goed met hem ging. Hij werd bij een vuur gelegd, maar een uur later kregen de studenten door dat het echt mis is en belden ze het ziekenhuis. ‘Goedendag’, heeft de leider van Reuzegom gezegd aan de telefoon, ‘we hebben, euhm, euhm, een doop gehad. En euhm, we hadden een dril, en een van onze mensen die gedoopt werd, is flauwgevallen. Heel de dag in de koude, en euhm, ja, veel vermoeidheid.’

Veel zieke dingen gelezen maar krijg hier genoeg kokhalsneigingen van. Wat een stel trieste psychopaten.
Ergste is nog dat dat later dokter, advocaat, rechter wordt. De zogenaamde nette en respectvolle personen van de samenleving. :r
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_194918738
Racisme!!!
U MAD?
pi_194918771
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:48 schreef Hamzoef het volgende:
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
Dat vind ik ook geen fijne gedachte. Ik hoop dat ze er niet mee weg komen. Las dat de universiteit ze voor straf heeft opgelegd; een paper over ontgroeningen .. onvoorstelbaar

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191204_04751193
pi_194918806
Ontgroeningen wat ik weet was in een raar pak wat bananen eten door de stad(oh wacht aqarium boos)..paar liter bier zuipen..wat shotjes klaar toch ?
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 6 september 2020 @ 15:55:36 #16
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194918808
Dit zijn gewoon sadisten verhult als studentenclub. Als je die shit leest. Ik snap ook niet dat mensen hier vrijwillig aan meedoen. Of is de sociale druk zo groot?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_194918866
quote:
2s.gif Op zondag 6 september 2020 15:55 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Dit zijn gewoon sadisten verhult als studentenclub. Als je die shit leest. Ik snap ook niet dat mensen hier vrijwillig aan meedoen. Of is de sociale druk zo groot?
Denk ook van de ouders kant ...aardig wat druk wordt gezet ,,
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 6 september 2020 @ 15:57:42 #18
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194918867
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Groepsdruk is voor jou een onbekend begrip?
Is dat zo sterk dan? wij hadden helemaal geen studentenverenging of club of iets. Het is toch vooral iets voor 1e jaars?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_194918869
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:54 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Dat vind ik ook geen fijne gedachte. Ik hoop dat ze er niet mee weg komen. Las dat de universiteit ze voor straf heeft opgelegd; een paper over ontgroeningen .. onvoorstelbaar

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191204_04751193
Zo'n universiteit kan wettelijke gezien weinig doen. Ik vraag het mij af of deze studenten geschorst kunnen worden, aangezien dit buiten de studie om gebeurde. Het enige wat zo'n universiteit kan doen is het schrappen van beursen en eisen dat ze bijvoorbeeld een gedragscode op stellen, wilt zo'n vereniging weer betrokken raken bij bepaalde activiteiten, zoals de opening van het academische jaar. Het is aan justitie om deze jongens strafrechtelijk te vervolgen.
pi_194918921
quote:
2s.gif Op zondag 6 september 2020 15:55 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Dit zijn gewoon sadisten verhult als studentenclub. Als je die shit leest. Ik snap ook niet dat mensen hier vrijwillig aan meedoen. Of is de sociale druk zo groot?
Lijkt mij ook, maar ook dat je met 18 man hiernaar staat te kijken en allemaal denkt: laten we doorgaan met deze vernederingen..

Wat bezielt zulke mensen?
pi_194918980
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 15:57 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Zo'n universiteit kan wettelijke gezien weinig doen. Ik vraag het mij af of deze studenten geschorst kunnen worden, aangezien dit buiten de studie om gebeurde. Het enige wat zo'n universiteit kan doen is het schrappen van beursen en eisen dat ze bijvoorbeeld een gedragscode op stellen, wilt zo'n vereniging weer betrokken raken bij bepaalde activiteiten, zoals de opening van het academische jaar. Het is aan justitie om deze jongens strafrechtelijk te vervolgen.
Snap dat ze wettelijk weinig konden doen.

Maar een opstel over ontgoeningen vind ik wel wat weinig als je dit soort martelingen op je geweten hebt
pi_194919085
quote:
2s.gif Op zondag 6 september 2020 15:55 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Dit zijn gewoon sadisten verhult als studentenclub. Als je die shit leest. Ik snap ook niet dat mensen hier vrijwillig aan meedoen. Of is de sociale druk zo groot?
Dit gebeurd in de intro week. Daarnaast heb je vaak in je eerste jaar nog een aantal andere taakjes. De meeste doen dit met het idee dat het erbij hoort, dat iedereen dit gedaan heeft en dat zij straks in het tweede jaar de aanzien hebben ten opzichte van de nieuwe eerstejaars. Juist doordat je dit met een hele groep doet wil je tot het uiterste gaan en niet als eerste afhaken. Daarnaast stel je jezelf gerust met het idee dat de ouderejaars die jou dit aan doen het zelf ook hebben meegemaakt en dat je er daardoor juist van hun respect mee verdient als je het zonder gemor doorstaat.
pi_194919144
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:58 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Lijkt mij ook, maar ook dat je met 18 man hiernaar staat te kijken en allemaal denkt: laten we doorgaan met deze vernederingen..

Wat bezielt zulke mensen?
De meeste zullen te laf zijn geweest om er iets over te zeggen. Bang dat zij zelf zo aangepakt zullen worden. En daaenaast zullen ze de verantwoordelijkheid op anderen doorschuiven. Ze zullen denken dat als het echt niet kan, dat anderen dan al wel zouden ingrijpen.
pi_194919163
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:53 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Net zo goed door hun studie. De meeste zullen alsnog net als anderen moeten solliciteren en daar komen deze verenigingen echt niet altijd bij te sprake. Als jij een studie tandheelkunde doet dan wordt jij tandarts doordat je deze studie hebt gedaan, niet om je toevallig ook lid bent geweest van een studentenvereniging.
Een goed netwerk helpt natuurlijk wel, maar zeker in de start van je carrière is het netwerk van je ouders belangrijker dan die van medestudenten die net als jij ook nog geen baan hebben en die jou daardoor niet kunnen binnen praten bij een bedrijf.
Het gaat hier niet om een gemiddelde studentenvereniging.
pi_194919263
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 16:05 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Het gaat hier niet om een gemiddelde studentenvereniging.
Volgens mij kan iedereen die aan een universiteit studeert zich er aanmelden, dus wat dat betreft is het niet zo speciaal. Het is geen Skull en Bones zoals je aan Yale ziet. Ik kan me wel voorstellen dat jonge jongens er een bepaalde aanzien voor hebben, hoe slecht het ook is.
pi_194919317
quote:
2s.gif Op zondag 6 september 2020 15:57 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Is dat zo sterk dan? wij hadden helemaal geen studentenverenging of club of iets. Het is toch vooral iets voor 1e jaars?
Als dertig man in jouw groep zegt dat 12*30 = 350 en daar 'heilig van overtuigd is', dan is de kans zeer groot dat jij ook aan de druk toegeeft. Immers, jij bent de enige die er tegenin gaat. Iedereen kan toch niet fout zitten?

Mensen zijn op dat gebied makkelijk te overtuigen...
pi_194919485
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 15:35 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

Sanda doorliep het ritueel samen met twee andere jongens. Hij verkocht de minste rozen van de drie en werd bij het drankgelag dat volgde extra hard aangepakt. Uiteindelijk kregen de feuten zoveel gin en bier te verstouwen, dat ze naar huis gedragen moesten worden. Daar werd de watertoevoer afgesloten, zodat ze ’s nachts niets konden drinken.

‘Rijp voor de vuilbak’
De volgende dag ging de ontgroening verder bij een blokhut in Vorselaar, iets ten oosten van Antwerpen, waar de drie kandidaat-leden een put moesten graven. Rond 12 uur ’s middags berichtte één van de Reuzegommers in de WhatsAppgroep van de vereniging dat Sanda ‘al rijp is voor de vuilbak’.

Hoewel het buiten amper 6 graden was, moesten de jongens urenlang halfnaakt in de met water gevulde put doorbrengen. Er volgden spelletjes: wie een verkeerd antwoord gaf, kreeg zaken als peper en mosselen te eten. Daarnaast moesten de feuten enorme hoeveelheden visolie drinken, maar ook urine. Ze werden gedwongen een levende goudvis te verorberen, de kop van een levende aal af te bijten, en kregen een pap waarin met de blender een muis is vermalen.


Bron : https://www.volkskrant.nl(...)-de-rangen~b3e1b1a2/
Je zo laten behandelen om "een netwerk op te bouwen", dan ben je ook rijp voor het gesticht. (Maar verdien je het natuurlijk niet gedood te worden.)
  zondag 6 september 2020 @ 16:18:19 #28
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194919562
gemalen muis moeten eten ook. Wtf bezield die gasten.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 6 september 2020 @ 16:35:34 #29
8369 speknek
Another day another slay
pi_194920126
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:54 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Dat vind ik ook geen fijne gedachte. Ik hoop dat ze er niet mee weg komen. Las dat de universiteit ze voor straf heeft opgelegd; een paper over ontgroeningen .. onvoorstelbaar

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191204_04751193
Lijkt me een terechte straf na moord en vernietigen van bewijs door achttien gezinnen. Koekoek.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zondag 6 september 2020 @ 16:40:37 #30
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_194920247
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:51 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Laat z’n huidskleur er maar buiten wat mij betreft. Het is buitengewoon gruwelijk wat die jongen is aangedaan. Welke kleur hij ook had.
Had hij het wel overleefd, dan had hij het jaar daarop hetzelfde bij een ander gedaan, ik zie hem niet alleen maar als slachtoffer. Ze konden ook op elk moment aangeven met de ontgroening te willen stoppen.

Ik praat het niet goed, verre van, het is afschuwelijk wat er gebeurd is, maar het verhaal is ook niet helemaal zo zwart-wit als het nu in de media komt.
KuikenGuppy
pi_194920260
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Groepsdruk is voor jou een onbekend begrip?
Gast, urine drinken. Muis eten. Goudvis opeten. Aal hoofd afbijten. Als je dit toelaat dan ben je echt niet 100 procent.

Als er een groep mensen de sloot in springt sping jij vrolijk mee?
pi_194920335
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 16:41 schreef SOG het volgende:

[..]

Gast, urine drinken. Muis eten. Goudvis opeten. Aal hoofd afbijten. Als je dit toelaat dan ben je echt niet 100 procent.

Als er een groep mensen de sloot in springt sping jij vrolijk mee?
Als 100 man in de sloot springt, dan ben ik echt niet de enige die op de kant blijft staan hoor. Zij hebben dan vast een goede reden om in die sloot te springen en ik ga niet afwachten om te weten wat die goede reden is. Dan is het waarschijnlijk al te laat.

Maar nogmaals: groepsdruk doet gekke dingen met je.
pi_194920411
Clubje sociopaten, ondersteund door ouders en advocatuur. Die gaan het nog ver schoppen.
And it's only the giving
That makes you
What you are
  zondag 6 september 2020 @ 17:02:23 #34
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194920750
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:48 schreef Hamzoef het volgende:
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
Hoe slimmer, hoe gemener?
pi_194920783
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 17:02 schreef Eightyone het volgende:

[..]

Hoe slimmer, hoe gemener?
Ja zijn vaak van die nerds die vet zijn gepest in hun leven en nu wraak willen nemen _O-
  zondag 6 september 2020 @ 17:06:59 #36
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_194920879
quote:
Uiteindelijk kregen de feuten zoveel gin en bier te verstouwen, dat ze naar huis gedragen moesten worden. Daar werd de watertoevoer afgesloten, zodat ze ’s nachts niets konden drinken.
WTF. Alleen daarvan zou ik al zeggen dat ik er klaar mee zou zijn.
  zondag 6 september 2020 @ 17:07:57 #37
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194920901
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 17:03 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Ja zijn vaak van die nerds die vet zijn gepest in hun leven en nu wraak willen nemen _O-
Of juist de populairen die alles in sneltreinvaart weten te doorgronden, inclusief sociale verhoudingen (en die dan ook nog goed genoeg kunnen leren voor de universiteit). Als je dat heel goed begrijpt, kan je er flink misbruik van maken.

Bij sociale opleidings-mensen zie je dat ook weleens.
  zondag 6 september 2020 @ 17:14:51 #38
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_194921050
quote:
Plannen om een gezamenlijke excuusbrief te schrijven aan de familie van Sanda werden door advocaten uit het hoofd gepraat.
Verstandig, das een schuldbekentenis die tegen je gebruikt zal worden.
Die truc gebruiken politieagenten ook al tientallen jaren.

[ Bericht 10% gewijzigd door slashdotter3 op 06-09-2020 17:23:29 ]
pi_194921134
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 16:41 schreef SOG het volgende:

[..]

Gast, urine drinken. Muis eten. Goudvis opeten. Aal hoofd afbijten. Als je dit toelaat dan ben je echt niet 100 procent.

Als er een groep mensen de sloot in springt sping jij vrolijk mee?
Onder bepaalde omstandigheden doen mensen elkaar dingen aan, en accepteren dingen die je je nu niet kunt voorstellen.
  zondag 6 september 2020 @ 17:29:07 #40
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_194921309
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 16:43 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Als 100 man in de sloot springt, dan ben ik echt niet de enige die op de kant blijft staan hoor. Zij hebben dan vast een goede reden om in die sloot te springen en ik ga niet afwachten om te weten wat die goede reden is. Dan is het waarschijnlijk al te laat.

Maar nogmaals: groepsdruk doet gekke dingen met je.
En als 100 mensen een hoop stront opeten dan stop jij ook een drol in je mond?
  zondag 6 september 2020 @ 17:29:20 #41
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_194921313
quote:
Dit is de Vlaamse elite’, zei Sven Mary, de advocaat van de vader van Sanda Dia, in de krant De Morgen. ‘Men sluit de rangen.’ Hij kondigde aan met geslepen messen naar het proces te gaan. ‘Ik ga die gasten tegen elkaar opzetten. Ik ga ze gek maken. We zullen eens zien of hun rangen dan nog altijd gesloten blijven.’
Ik denk dat de Vlaamse elite meer geld, meer connecties die achter de schermen aan touwtjes kunnen trekken en betere advocaten hebben dus ik verwacht er niet veel van...
pi_194922144
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 17:14 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]

Verstandig, das een schuldbekentenis die tegen je gebruikt zal worden.
Die truc gebruiken politieagenten ook al tientallen jaren.
Smeerlapperij uithalen met de dood tot gevolg, rommelen met de plaats delict (want ik zie dit als een delict) en daarna zo diep mogelijk wegduiken en hopen/verwachten dat je er mee wegkomt. Alleen vanuit een abjecte moraal is dat verstandig te noemen. De daders en hun ouders hebben duidelijk zo'n abjecte moraal. En dat wordt dan elite genoemd.
And it's only the giving
That makes you
What you are
  zondag 6 september 2020 @ 18:35:53 #43
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 6 september 2020 @ 18:36:59 #44
399258 niepleuje
houdt van vijgen
pi_194922352
Wat een zieke geesten. :r
pi_194922588
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:48 schreef Hamzoef het volgende:
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
Kunnen ze alvast trainen voor in de echte maatschappij. Het is een bepaald slag mens wat zich aangetrokken voelt tot de VVD en als zodanig ook het uitbuiten en vernederen van de medemens die niet gestudeerd heeft. Als je al hoort hoe ze lopen te brallen daar in Leiden enzo dan weet je zeker: dit komt nooit meer goed. Zij zijn de toekomstige leiders en de anderen zijn slaven. Echt heel slecht.

Helaas komen deze brallers vooral terecht in de politiek en op overigens hoge posities. Opdat wij weten hoe dat komt. Zolang we blijven stemmen op de VVD wegens handen af van de HRA zullen wij vernederd blijven worden.

En zullen zij altijd rijk zijn en de rest altijd arm. Trek uw conclusie. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 6 september 2020 @ 19:02:50 #46
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194922762
Bij zo’n ontgroening zou altijd een volwassene (28+) aanwezig moeten zijn die nuchter is en de verantwoordelijkheid draagt.
Spijtig dat het misgegaan is, maar was dit niet gebeurd dan hadden wij er nooit van gehoord en hadden deze feuten volgend jaar ook meegedaan. Zo werkt het nu eenmaal.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_194922791
Bij dit soort verhalen denk ik weleens dat universitair geschoolde jongeren veel gevaarlijker en tokkie zijn dan MBO'ers die elke keer negatief in het nieuws komen. Want reken maar dat er nog veel meer van zulke idiote ontgroeningen bedacht worden die het nieuws niet eens halen.
pi_194922803
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:02 schreef LXIV het volgende:
Bij zo’n ontgroening zou altijd een volwassene (28+) aanwezig moeten zijn die nuchter is en de verantwoordelijkheid draagt.
Spijtig dat het misgegaan is, maar was dit niet gebeurd dan hadden wij er nooit van gehoord en hadden deze feuten volgend jaar ook meegedaan. Zo werkt het nu eenmaal.
Deze man hahaha, wil zeker ook dat de studenten hun ouders meenemen op kamp _O- 8)7
  zondag 6 september 2020 @ 19:07:45 #49
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_194922826
Waarom heb ik het idee dat de daders meer balen van het feit dat de zaak openbaar is geworden, dan van het feit dat er iemand is overleden?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_194922837
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 19:05 schreef Sunshine1982 het volgende:
Bij dit soort verhalen denk ik weleens dat universitair geschoolde jongeren veel gevaarlijker en tokkie zijn dan MBO'ers die elke keer negatief in het nieuws komen.
Dat is ook zo. Zij zijn vaak al evil met voorbedachte rade.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_194922850
Sowieso ontgroenen :'(
Wat een onzin.
pi_194922853
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:07 schreef Janneke141 het volgende:
Waarom heb ik het idee dat de daders meer balen van het feit dat de zaak openbaar is geworden, dan van het feit dat er iemand is overleden?
Precies. Er is nog een ander topic over een andere rare zaak dat 4 leden van een aannemersfamilie iemand invalide hebben geslagen wat ook in de doofpot ging. Zeer lang aanslepend.

NWS / Verbijsterend:na klappen op de kermis volgt de knock-out door justitie
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_194922879
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:07 schreef Janneke141 het volgende:
Waarom heb ik het idee dat de daders meer balen van het feit dat de zaak openbaar is geworden, dan van het feit dat er iemand is overleden?
Dat is altijd zo...
pi_194922893
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:07 schreef Janneke141 het volgende:
Waarom heb ik het idee dat de daders meer balen van het feit dat de zaak openbaar is geworden, dan van het feit dat er iemand is overleden?
Het erge is dat ze later belangrijke functies krijgen en dit gedrag gewoon vinden, zie bepaalde ministers....
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zondag 6 september 2020 @ 19:17:22 #55
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_194922944
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 17:29 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]

Ik denk dat de Vlaamse elite meer geld, meer connecties die achter de schermen aan touwtjes kunnen trekken en betere advocaten hebben dus ik verwacht er niet veel van...
Dit sowieso. Het heeft ook een tijd geduurd voordat ze een ‘onafhankelijke’ rechtbank konden vinden voor deze zaak. De meeste rechtbanken hadden óf vaders die daar rechter waren óf daar een andere hoge functie hadden óf connecties.

Uiteindelijk hebben ze er toch eentje weten te vinden, maar ik ben benieuwd.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  zondag 6 september 2020 @ 19:46:20 #56
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194923313
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:06 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Deze man hahaha, wil zeker ook dat de studenten hun ouders meenemen op kamp _O- 8)7
Blijkbaar zijn studenten nog niet in staat een ontgroening verantwoord uit te voeren.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_194923322
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:46 schreef LXIV het volgende:

[..]

Blijkbaar zijn studenten nog niet in staat een ontgroening verantwoord uit te voeren.
Waar wil je die 28-jarige vandaan plukken dan? Een broer van iemand die daar de ontgroening leidt?
pi_194923585
Namen en rugnummers al bekend van deze families?
pi_194923676
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 20:06 schreef ootjekatootje het volgende:
Namen en rugnummers al bekend van deze families?
Gek genoeg niet.
  zondag 6 september 2020 @ 20:14:58 #60
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194923723
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:47 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Waar wil je die 28-jarige vandaan plukken dan? Een broer van iemand die daar de ontgroening leidt?
Mijn beeld was ook altijd dat er een paar 'eeuwige studenten' aanwezig waren bij dit soort dingen. Blijkbaar niet...of blijkbaar hielp het niet.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_194923738
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 20:14 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Mijn beeld was ook altijd dat er een paar 'eeuwige studenten' aanwezig waren bij dit soort dingen. Blijkbaar niet...of blijkbaar hielp het niet.
Die zijn vaak het ergste, denken dat ze wat betekenen omdat ze op hun 28e nog bij zo'n clubje rondlopen in plaats van een vaste baan hebben :')
  zondag 6 september 2020 @ 20:57:42 #62
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_194924399
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 20:15 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Die zijn vaak het ergste, denken dat ze wat betekenen omdat ze op hun 28e nog bij zo'n clubje rondlopen in plaats van een vaste baan hebben :')
En dat blijft niet beperkt tot 28 hoor, iedereen die een beetje bekend is in het congres wereldje weet dat beroepsgroepen waar men grotendeels afkomstig is uit dit soort clubjes de grootste puinhopen zijn die er bestaan. Ik heb het over 50/60 jarige mannen in goede functies die er een kick uit krijgen om een 18 jarig meisje die toevallig bij hun aan tafel staat met een dienblad compleet de huid vol te schelden tot huilen aan toe, of alles kapot te gooien en te slopen wat ze tegenkomen op hun pad.
Dat bij dat type gasten sadistische shit om te hoek komt kijken bij een ontgroening sta ik niet van te kijken. Je ziet het bij sommigen 40 jaar later nog terug in doen en laten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kleffe_Dop op 06-09-2020 21:19:40 ]
  zondag 6 september 2020 @ 21:04:56 #63
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194924507
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 19:05 schreef Sunshine1982 het volgende:
Bij dit soort verhalen denk ik weleens dat universitair geschoolde jongeren veel gevaarlijker en tokkie zijn dan MBO'ers die elke keer negatief in het nieuws komen. Want reken maar dat er nog veel meer van zulke idiote ontgroeningen bedacht worden die het nieuws niet eens halen.
De stereotype mbo'er denkt er niet al te lang over na en deelt meteen die beuk uit.

Dit soort volk stippelt een hele strategie uit hoe de martelgang plaats moet vinden, en vaak vindt de martelgang niet eens fysiek en duidelijk zichtbaar plaats (o.k., in dit geval weer wel).
  FOK!fotograaf zondag 6 september 2020 @ 21:13:04 #64
842 Zorro
Z
pi_194924663
"Ontgroening" :')

Het meest debiele wat er bestaat.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_194924716
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 20:15 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Die zijn vaak het ergste, denken dat ze wat betekenen omdat ze op hun 28e nog bij zo'n clubje rondlopen in plaats van een vaste baan hebben :')
De Thijs H-tjes...
  zondag 6 september 2020 @ 22:13:24 #66
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194926000
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:47 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Waar wil je die 28-jarige vandaan plukken dan? Een broer van iemand die daar de ontgroening leidt?
Iemand van de universiteit of zo? Een oud-lid? Geen eeuwige student natuurlijk.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_194926587
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:48 schreef Hamzoef het volgende:
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
Wanneer je dit soort verhalen leest mag de ongebreidelde burgerhaat bij de gemiddelde politicus toch geen verbazing meer wekken? Alsof dat soort psychopatische sadisten ooit idealistische en maatschappelijk betrokken politici, die het beste voor hebben met de samenleving, zullen worden... :')
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_194926790
Als ik dit zo lees denk ik dat ik liever een ontgroening bij de Hells Angels meemaak.
pi_194926804
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 23:00 schreef Sapstengel het volgende:
Als ik dit zo lees denk ik dat ik liever een ontgroening bij de Hells Angels meemaak.
:')
pi_194926820
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 20:57 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]

En dat blijft niet beperkt tot 28 hoor, iedereen die een beetje bekend is in het congres wereldje weet dat beroepsgroepen waar men grotendeels afkomstig is uit dit soort clubjes de grootste puinhopen zijn die er bestaan. Ik heb het over 50/60 jarige mannen in goede functies die er een kick uit krijgen om een 18 jarig meisje die toevallig bij hun aan tafel staat met een dienblad compleet de huid vol te schelden tot huilen aan toe, of alles kapot te gooien en te slopen wat ze tegenkomen op hun pad.
Dat bij dat type gasten sadistische shit om te hoek komt kijken bij een ontgroening sta ik niet van te kijken. Je ziet het bij sommigen 40 jaar later nog terug in doen en laten.
Wat dat betreft kun je als burgerbevolking het best zo wantrouwig mogelijk zijn tegenover politici, elite en happy few. Die mensen zitten niet op die posities voor de burger of de samenleving, die zitten daar puur en alleen vanwege de macht en de rijkdom.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_194926935
We gaan toch niet doen alsof een lidmaatschap bij zo'n vereniging je gelijk top-politicus maakt? :')
pi_194926947
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 23:09 schreef jameshond7 het volgende:
We gaan toch niet doen alsof een lidmaatschap bij zo'n vereniging je gelijk top-politicus maakt? :')
Ik ging bij vindicat en vandaag de dag ben ik Geert Wilders.
pi_194927030
quote:
14s.gif Op zondag 6 september 2020 23:10 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Ik ging bij vindicat en vandaag de dag ben ik Geert Wilders.
Vindicat heeft weinig speciaals meer, het is vooral de naam die vroeger voor wat aanzien leek te zorgen. Tegenwoordig wordt er weinig onderscheid meer gemaakt tussen dames en heren en kunnen zelfs hbo-studenten zich aanmelden. Elk jaar krijgen ze honderden nieuwe leden erbij dus het is al lang niet meer zo exclusief als het was. Daarnaast zijn het vooral de eerstejaars die erg actief (moeten) zijn. Ouderejaars doen vaak elke week wat met hun jaarclub, maar zijn echt niet zo veel meer op de vereniging zelf te vinden. Behalve met grootschalige activiteiten of borrels binnen de vereniging. Het is echt niet zo dat iedereen elkaar kent en dat al deze mensen in hetzelfde netwerk zitten en zo via via aan de mooiste baantjes kunnen komen.
pi_194927972
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 15:38 schreef Boca_Raton het volgende:
Ik word hier misselijk van.
Inderdaad, vooral de manier hoe ze met de dood van Sanda omgaan. :r Niet alleen de studenten, maar ook de ouders. En dat zijn dan lui die in de politiek en advocatuur werken. :r

R.I.P. Sanda :'(
ROBODEMONS..................|:(
  maandag 7 september 2020 @ 05:44:45 #75
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194928859
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 23:01 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

:')
Wat nou :')

Niet gezien? Stelt haast niks voor.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  maandag 7 september 2020 @ 06:02:46 #76
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194928908
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 23:02 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Wat dat betreft kun je als burgerbevolking het best zo wantrouwig mogelijk zijn tegenover politici, elite en happy few. Die mensen zitten niet op die posities voor de burger of de samenleving, die zitten daar puur en alleen vanwege de macht en de rijkdom.
Een partij waarvan ik écht het gevoel heb dat ze achter 'de gewone man' staan is er idd niet echt. Hooguit de SP, maar aan die naïviteit heeft het land uiteindelijk ook niet veel.

In het stemhokje is het vooral het aankruisen van dat wat nog het meest bij het ideale in de buurt komt.
  maandag 7 september 2020 @ 07:52:35 #77
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194929235
Ja dit is wel zieke shit. 1000 keer hoofd-schouders-knie-en-teen en een pot stroop erover gooien past prima in een ontgroening. Maar dingen die gezondheidsschade opleveren kunnen niet.

Maar ik heb wel eens vaker gelezen dat Belgische verenigingen behoorlijk lomp zijn. Volgens mij zijn ze ook meer vergelijkbaar met disputen dan met de verenigingen zoals we ze in Nederland kennen.
  Redactie Frontpage maandag 7 september 2020 @ 07:56:51 #78
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_194929251
Dit soort mensen moeten zelf de rest van hun leven ondergepist worden bij 10 graden Celsius. Ratten zijn het.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 7 september 2020 @ 07:57:20 #79
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194929254
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:06 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Deze man hahaha, wil zeker ook dat de studenten hun ouders meenemen op kamp _O- 8)7
Nouja ik weet wel dat sommige verenigingen die ontgroenen, dat laten organiseren door reunisten die al afgestudeerd zijn. Die zijn beter in staat om de grenzen te bewaken en ook wat meer tot rust gekomen.
  Redactie Frontpage maandag 7 september 2020 @ 08:03:03 #80
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_194929295
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 07:57 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nouja ik weet wel dat sommige verenigingen die ontgroenen, dat laten organiseren door reunisten die al afgestudeerd zijn. Die zijn beter in staat om de grenzen te bewaken en ook wat meer tot rust gekomen.
Daar wil je als volwassen persoon toch geen fuck mee te maken hebben? Zegt al genoeg over die 'reunisten'. Even sneu als die studentjes.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_194929470
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 07:57 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nouja ik weet wel dat sommige verenigingen die ontgroenen, dat laten organiseren door reunisten die al afgestudeerd zijn. Die zijn beter in staat om de grenzen te bewaken en ook wat meer tot rust gekomen.
Of gewoon kiezen voor een opzet waarbij het overschrijden van de grenzen niet gauw direct zal resulteren in lichamelijk letsel. Sowieso zit er blijkbaar een stukje cultuur in de weg. Prima om mensen die daar eigenlijk zelf voor kiezen gekke en extreme dingen te laten doen als veiligheid en gezondheid daarbij voorop staan en onder geen beding in het gedrang kunnen komen. Alleen blijkbaar ontbreekt dat volledig in dit geval.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 07-09-2020 08:26:06 ]
  maandag 7 september 2020 @ 08:26:00 #82
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194929476
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 08:03 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Daar wil je als volwassen persoon toch geen fuck mee te maken hebben? Zegt al genoeg over die 'reunisten'. Even sneu als die studentjes.
Dat is verder aan iedereen zelf.

Ik begrijp dat gejank over ontgroeningen ook niet zo. Dat soort rituelen vinden op wel meer plekken plaats. Zolang er geen dingen gedaan worden die schadelijk zijn voor de gezondheid kan het me verder niet zo bommen.
  maandag 7 september 2020 @ 08:30:01 #83
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194929505
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 08:25 schreef Chia het volgende:

[..]

Of gewoon kiezen voor een opzet waarbij het overschrijden van de grenzen niet gauw direct zal resulteren in lichamelijk letsel. Sowieso zit er blijkbaar een stukje cultuur in de weg. Prima om mensen die daar eigenlijk zelf voor kiezen gekke en extreme dingen te laten doen als veiligheid en gezondheid daarbij voorop staan en onder geen beding in het gedrang kunnen komen. Alleen blijkbaar ontbreekt dat volledig in dit geval.
Nouja het laten uitvoeren door reunisten is ook onderdeel van zo'n opzet. Gastjes van 20 kunnen dat allemaal veel slechter inschatten.

Maar wat betreft deze kwestie heb ik het idee dat ze in Belgie af en toe nog in de jaren 50 leven.
pi_194929635
Er is flink wat media aandacht voor deze zaak, gelukkig maar. En een demonstratie door studenten.

https://www.vrt.be/vrtnws(...)-voor-overleden-dia/
  maandag 7 september 2020 @ 08:56:12 #86
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194929686
Ik ben benieuwd of het in Belgie ook tot maatregelen gaat leiden die dit soort psycho-evenementen gaat voorkomen
pi_194929734
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 08:26 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dat is verder aan iedereen zelf.

Ik begrijp dat gejank over ontgroeningen ook niet zo. Dat soort rituelen vinden op wel meer plekken plaats. Zolang er geen dingen gedaan worden die schadelijk zijn voor de gezondheid kan het me verder niet zo bommen.
Dat is hier nou net het hele punt. :T

quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 08:30 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nouja het laten uitvoeren door reunisten is ook onderdeel van zo'n opzet. Gastjes van 20 kunnen dat allemaal veel slechter inschatten.

Maar wat betreft deze kwestie heb ik het idee dat ze in Belgie af en toe nog in de jaren 50 leven.
Tja maar hier zijn allemaal dingen gebeurt waarbij je op voorhand al kan vaststellen dat het nogal risicovol is, zoals die vissaus. Genoeg andere producten die je bij wijze van eetproef kan inzetten.

En mensen halfnaakt in een put met water laten zitten zonder ze actief te monitoren is ook een behoorlijk risico op onderkoeling. Iemand kan volledig oké lijken en toch ineens 'out' gaan. In dit geval waren er wel signalen en die zijn genegeerd, maar het moet ook veilig blijven als die signalen er niet zijn.

Ik hoop dat het vrij uitzonderlijk is, maar toen Rambam undercover ging in Nederland was er ook een ontgroening waarbij medicijnen werden afgepakt. Verder was het daar wel oké geregeld geloof ik, maar eigenlijk moet er ook niet de mogelijkheid zijn voor 1 gek om zoiets te saboteren. Vervolgens werd dat voorval ook nog ontkend en zo terwijl zoiets echt reden moet zijn om je te beraden op verbetering. Als je dat daadwerkelijk doet hoef je ook niet richting de buitenwereld ontkennend te reageren. Miscommunicaties komen overal voor.
  maandag 7 september 2020 @ 09:20:14 #88
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194930017
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 09:00 schreef Chia het volgende:

Tja maar hier zijn allemaal dingen gebeurt waarbij je op voorhand al kan vaststellen dat het nogal risicovol is, zoals die vissaus. Genoeg andere producten die je bij wijze van eetproef kan inzetten.

En mensen halfnaakt in een put met water laten zitten zonder ze actief te monitoren is ook een behoorlijk risico op onderkoeling. Iemand kan volledig oké lijken en toch ineens 'out' gaan. In dit geval waren er wel signalen en die zijn genegeerd, maar het moet ook veilig blijven als die signalen er niet zijn.

Ik hoop dat het vrij uitzonderlijk is, maar toen Rambam undercover ging in Nederland was er ook een ontgroening waarbij medicijnen werden afgepakt. Verder was het daar wel oké geregeld geloof ik, maar eigenlijk moet er ook niet de mogelijkheid zijn voor 1 gek om zoiets te saboteren. Vervolgens werd dat voorval ook nog ontkend en zo terwijl zoiets echt reden moet zijn om je te beraden op verbetering. Als je dat daadwerkelijk doet hoef je ook niet richting de buitenwereld ontkennend te reageren. Miscommunicaties komen overal voor.
In Nederland liggen ontgroenende verenigingen behoorlijk onder het vergrootglas. Hebben een heel pak regels waar ze zich aan moeten houden en lopen het gevaar hun status kwijt te raken als ze dat niet doen. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat. Maar dat heb je overal. Het zijn de laatste 20 jaar eigenlijk altijd gevallen waar individuele leden over de schreef gaan.

Maar in Belgie is dat allemaal nog niet doorgedrongen. Sowieso zijn die verenigingen ook niet vergelijkbaar met hier. Die zijn veel kleiner en minder professioneel georganiseerd. Dus als er een paar psycho's in het bestuurt komen krijg je dan dit.
pi_194930124
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 09:20 schreef Hexagon het volgende:

[..]

In Nederland liggen ontgroenende verenigingen behoorlijk onder het vergrootglas. Hebben een heel pak regels waar ze zich aan moeten houden en lopen het gevaar hun status kwijt te raken als ze dat niet doen. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat. Maar dat heb je overal. Het zijn de laatste 20 jaar eigenlijk altijd gevallen waar individuele leden over de schreef gaan.

Maar in Belgie is dat allemaal nog niet doorgedrongen. Sowieso zijn die verenigingen ook niet vergelijkbaar met hier. Die zijn veel kleiner en minder professioneel georganiseerd. Dus als er een paar psycho's in het bestuurt komen krijg je dan dit.
Dat zeg ik dus. Dat moet je ook zoveel mogelijk voorkomen. 4 ogen principe of zo, is ook genoeg op te verzinnen.
pi_194930588
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:46 schreef Geerd het volgende:
Daarnaast moesten de feuten enorme hoeveelheden visolie drinken, maar ook urine. Ze werden gedwongen een levende goudvis te verorberen, de kop van een levende aal af te bijten, en kregen een pap waarin met de blender een muis is vermalen.

wtf :') :') :') :')
Hier ga je toch niet aan mee doen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 7 september 2020 @ 10:33:09 #91
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_194930869
Verschrikkelijke situatie voor alle betrokkenen.
AZ
ALKMAAR
  maandag 7 september 2020 @ 10:42:48 #92
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194930999
https://www.nrc.nl/nieuws(...)dt-tot-dood-a4010686

quote:
De dood van Dia heeft in België een fel debat doen ontbranden over de studentendopen. Rector Luc Sels van de KU Leuven riep studenten aan het begin van het nieuwe collegejaar op na te denken over een alternatief: „Een stoet over de grond kruipende besmeurde jongvolwassenen is niet meer van deze tijd.” Leuven had, net als veel Belgische studentensteden, al langer een ‘doopcharter’, waarin regels zijn vastgelegd voor ontgroeningen. Maar de Leuvense studentenclubs, onafhankelijke verenigingen zoals Reuzegom, wilden dat nooit ondertekenen. Pas maanden na Dia’s dood ging het Seniorenkonvent Leuven, het overkoepelende orgaan voor de studentenclubs, akkoord.

Het aangescherpte charter bepaalt dat een ontgroening altijd vooraf moet worden gemeld bij de lokale politie en de universiteit. Er moet een goedgekeurd draaiboek zijn en de ‘schacht’ mag alcohol weigeren. De burgemeester van Leuven liet onlangs weten dat de politie strenger op de studentendopen zal toezien. Maar bij de doop zelf is geen toezicht aanwezig, en het is de vraag hoe moet worden gecontroleerd als clubs geen melding doen of – zoals in Dia’s geval – een afgelegen gebied opzoeken.
Kennelijk is er toch wel een reglement maar gaat het om verenigingen die geen band hebben met de universiteit. Daar is inderdaad lastig grip op te krijgen.
pi_194931961
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 09:20 schreef Hexagon het volgende:

[..]

In Nederland liggen ontgroenende verenigingen behoorlijk onder het vergrootglas. Hebben een heel pak regels waar ze zich aan moeten houden en lopen het gevaar hun status kwijt te raken als ze dat niet doen. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat. Maar dat heb je overal. Het zijn de laatste 20 jaar eigenlijk altijd gevallen waar individuele leden over de schreef gaan.

Maar in Belgie is dat allemaal nog niet doorgedrongen. Sowieso zijn die verenigingen ook niet vergelijkbaar met hier. Die zijn veel kleiner en minder professioneel georganiseerd. Dus als er een paar psycho's in het bestuurt komen krijg je dan dit.
Zoals zo'n beetje alles in Belgie.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 7 september 2020 @ 14:27:46 #94
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194934216
Hier trouwens nog wel interessante info over deze zaak, ook over de daders

https://medium.com/@r3u23(...)-ouders-bed25d38ad29

https://medium.com/@r3u23(...)m-leden-c6d5726fd2c6
  maandag 7 september 2020 @ 16:43:51 #95
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194935919
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 16:37 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

Pfff wat een lijst: CEO's, ondernemers, advocaten, makelaars, gouverneur, rechters
Die hebben zich ook wel op glad ijs begeven door mee te werken aan het verdonkeremanen van bewijs.
pi_194936008
quote:
6s.gif Op zondag 6 september 2020 21:13 schreef Zorro het volgende:
"Ontgroening" :')

Het meest debiele wat er bestaat.
Inderdaad. Het een na meest debiele wat er bestaat zijn de mensen die daar vrijwillig aan mee doen.

Doe ff normaal. Nog niet misschien dat ik mij zo zou laten gebruiken. Flikker ff lekker op. Stelletje half-achterlijken.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_194936097
quote:
Vele van deze reuzegom-ouders zelf hebben een juridische achtergrond en zijn CEO, advocaat, professor, rechter of zelfs gouverneur. Een briefje met spijtbetuigingen voor de familie zal nooit worden verstuurd, omdat dit tijdens proces in hun nadeel zou kunnen spelen
.

Ongelooflijk! Oude clubliefde is leuk, maar als zoiets gebeurd hoor je jouw kind met een schop onder de kont op het politiebureau af te zetten.
pi_194936178
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 16:37 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

Pfff wat een lijst: CEO's, ondernemers, advocaten, makelaars, gouverneur, rechters
Flinke lijst inderdaad. Zou me niets verbazen verder als ze over 2 jaar een hele lichte straf krijgen omdat het zo zielig is dat ze er zo lang op moesten wachten en ze ondertussen zogenaamd mindere kansen hebben op arbeidsmarkt.
pi_194936328
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 14:27 schreef Hexagon het volgende:
Hier trouwens nog wel interessante info over deze zaak, ook over de daders

https://medium.com/@:r3u2(...)-ouders-bed25d38ad29

https://medium.com/@:r3u2(...)m-leden-c6d5726fd2c6
O wow dank je!
pi_194936354
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 16:56 schreef Zusje123 het volgende:

[..]

.

Ongelooflijk! Oude clubliefde is leuk, maar als zoiets gebeurd hoor je jouw kind met een schop onder de kont op het politiebureau af te zetten.
Inderdaad. Maar ik heb geen kinderen. Misschien gaat de liefde voor je eigen kinderen zo ver dat je er alles aan doet om ze te beschermen of zo ;o
  maandag 7 september 2020 @ 17:23:44 #101
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194936517
Ik denk dat de meeste ouders hun kind proberen uit de bak te houden. Dus het is ergens nog wel begrijpelijk.

Maar bewijsmateriaal wegmoffelen is natuurlijk gewoon strafbaar en daar kunnen ze nog wel moeilijkheden mee krijgen.
  maandag 7 september 2020 @ 17:55:12 #102
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194937670
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 17:14 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Inderdaad. Maar ik heb geen kinderen. Misschien gaat de liefde voor je eigen kinderen zo ver dat je er alles aan doet om ze te beschermen of zo ;o
Wel nee joh, die ouders zijn veels te bang voor een schandaal en dat ze er zelf op worden aangekeken.
Die houden niet van hun kinderen, want dan zou je ze fatsoenlijk opvoeden.
  maandag 7 september 2020 @ 19:14:46 #104
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_194938207
Gewoon wat joegoslaven op die lui zetten.
pi_194938634
De Vlaamse elite, die weten 'hoe het heurt', of, zoals de Vlamingen zeggen: kommilfoo.
Heb je wat uitgevreten? Duiken en je vrindjes inschakelen. En daarna een geroosterd babygeitje naar binnen werken.
And it's only the giving
That makes you
What you are
  maandag 7 september 2020 @ 19:52:50 #106
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194939018
Voor wie niet genoeg krijgt van deze kwestie nog heel veel leesvoer
https://bobgermeys.be/justiceforsanda.html
pi_194939255
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 17:55 schreef AchJa het volgende:

[..]

Voor alle?
Nou dit, voorafgaande aan de “doop” kregen alle betrokken een mail met instructies.
Met als titel Beste martelaren en moordenaars...
pi_194939838
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 20:01 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Nou dit, voorafgaande aan de “doop” kregen alle betrokken een mail met instructies.
Met als titel Beste martelaren en moordenaars...
Onvoorstelbaar eigenlijk wat hier is gebeurd. Ik hoop echt dat ze worden vervolgd voor deze gruwelijke daden.
  maandag 7 september 2020 @ 20:38:25 #109
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194940064
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 20:27 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Onvoorstelbaar eigenlijk wat hier is gebeurd. Ik hoop echt dat ze worden vervolgd voor deze gruwelijke daden.
Het is onzin ze te vervolgen voor deze ‘gruwelijke daden’, want dat gebeurt met ieders medeweten al jarenlang op allerlei plaatsen.
Je kunt ze hooguit vervolgen voor nalatigheid.
Of anders moet je iedereen die ooit heeft deelgenomen aan een ontgroening gaan vervolgen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_194941360
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 20:38 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het is onzin ze te vervolgen voor deze ‘gruwelijke daden’, want dat gebeurt met ieders medeweten al jarenlang op allerlei plaatsen.
Je kunt ze hooguit vervolgen voor nalatigheid.
Of anders moet je iedereen die ooit heeft deelgenomen aan een ontgroening gaan vervolgen.
Ik heb ook deelgenomen aan een ontgroening.

Daar at ik geen vissenkoppen, een kop van een aal, een muis geblenderd, dronk ik geen urine, werd ik niet ondergepist en ondergescheten, dronk ik geen liter visolie, geen liter gin, werden mijn kranen niet afgeplakt zodat ik geen water kon drinken, stond ik niet een dag lang laveloos in een put met ijs.

En werd er al helemaal niet niks gedaan als iemand zich niet goed voelde.

Laat staan dat daarna al die sporen zijn gewist, die jongen z’n huis helemaal is schoongemaakt etc. Deze mensen moeten gewoon vervolgd worden, en we moeten niet doen alsof dit bij alle ontgroeningen gebeurd.
  maandag 7 september 2020 @ 21:17:49 #111
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194941447
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2020 21:15 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Ik heb ook deelgenomen aan een ontgroening.

Daar at ik geen vissenkoppen, een kop van een aal, een muis geblenderd, dronk ik geen urine, werd ik niet ondergepist en ondergescheten, dronk ik geen liter visolie, geen liter gin, werden mijn kranen niet afgeplakt zodat ik geen water kon drinken, stond ik niet een dag lang laveloos in een put met ijs.

En werd er al helemaal niet niks gedaan als iemand zich niet goed voelde.

Laat staan dat daarna al die sporen zijn gewist, die jongen z’n huis helemaal is schoongemaakt etc. Deze mensen moeten gewoon vervolgd worden, en we moeten niet doen alsof dit bij alle ontgroeningen gebeurd.
Nee, ze zijn zeker te ver gegaan. Al stond deze vereniging dan wel bekend om zijn harde ontgroeningen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 7 september 2020 @ 21:42:24 #112
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_194942320
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 19:52 schreef Hexagon het volgende:
Voor wie niet genoeg krijgt van deze kwestie nog heel veel leesvoer
https://bobgermeys.be/justiceforsanda.html
Later die nacht volgt nog een WhatsApp in de groep, die een dag later zou worden ontbonden: ‘Eigenlijk zijn wij toch een bende apen, hé, met dat dopen. Het is onmenselijk wat daar is gebeurd.’
pi_194942423
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 21:17 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nee, ze zijn zeker te ver gegaan. Al stond deze vereniging dan wel bekend om zijn harde ontgroeningen.
En nu staan ze bekend om dit...
pi_194953257
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 19:52 schreef Hexagon het volgende:
Voor wie niet genoeg krijgt van deze kwestie nog heel veel leesvoer
https://bobgermeys.be/justiceforsanda.html
Wtf!!!! Lees dit net
https://bobgermeys.be/justiceforsanda.html#reconstructie

Ben halverwege, maar er wordt dus continu op hun geurineerd, loooool wtf!!!
pi_194953292
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2020 15:06 schreef SOG het volgende:

[..]

Wtf!!!! Lees dit net
https://bobgermeys.be/justiceforsanda.html#reconstructie

Ben halverwege, maar er wordt dus continu op hun geurineerd, loooool wtf!!!
Hoe moet je anders OvJ worden.
pi_194953324
Dit is duidelijk gevalletje darwin award. Grote mafkezen idd, maar je leeft hier in het westen altijd nog in vrijheid. Als je je continu onder laat pissen gedurende een periode van pakweg 18 uur dan spoor je gewoon voor geen meter.

Darwin award!

Ah ook de grote behoefte passeert de revue :D

quote:
Op een later gewist filmpje is te zien hoe iemand bier langs een ontblote kont van een schacht giet. En vooral: een video waarop iemand een grote behoefte doet op een andere die schijnbaar uitgeteld op de grond ligt. Waarna nog iemand roept: ‘Dees vind ik erover


[ Bericht 50% gewijzigd door SOG op 08-09-2020 15:15:48 ]
  dinsdag 8 september 2020 @ 15:24:55 #117
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_194953731
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 17:55 schreef AchJa het volgende:

[..]

Voor alle?
Ik zie geen winnaars in deze situatie.
AZ
ALKMAAR
pi_194954612
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2020 15:08 schreef SOG het volgende:
Dit is duidelijk gevalletje darwin award. Grote mafkezen idd, maar je leeft hier in het westen altijd nog in vrijheid. Als je je continu onder laat pissen gedurende een periode van pakweg 18 uur dan spoor je gewoon voor geen meter.

Darwin award!

Ah ook de grote behoefte passeert de revue :D
[..]

Vooral als je over iemand heen poept die blijkbaar ‘uitgeteld’ op de grond ligt, dat is wel heel erg gruwelijk. Moeten dit soort mensen niet onderzocht worden? Een normaal functionerend persoon doet dit niet.

Wat betekent dees is erover?
pi_194955204
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 16:09 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Vooral als je over iemand heen poept die blijkbaar ‘uitgeteld’ op de grond ligt, dat is wel heel erg gruwelijk. Moeten dit soort mensen niet onderzocht worden? Een normaal functionerend persoon doet dit niet.

Wat betekent dees is erover?
Volgens mij betekent dat ‘dit gaat te ver’.
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
pi_194960292
Wat achtergrond info over de daders:


Hun ouders zijn bijna allemaal succesvol als advocaat, magistraat, tandarts of zwembadbouwer.
Ze zagen zichzelf als ‘de potentiële elite’ van Vlaanderen, zo blijkt uit een gerechtelijk document.
Dit zijn de achttien studenten of ex-studenten die worden vervolgd voor de dodelijke doop van
Sanda Dia en tien jaar cel riskeren.

Vorige week vorderde het parket in Hasselt de doorverwijzing van achttien verdachten voor het toedienen van schadelijke stoffen, onopzettelijke doding, onterende behandeling en weigering van hulpverlening door schuldig verzuim. Alle verdachten riskeren tien jaar gevangenisstraf.

Tijdens zijn kringdoop op 5 december 2018 moest ingenieursstudent Sanda Dia (20) een put graven. Die werd gevuld met ijs en water. Hij overleed aan de gevolgen van onderkoeling. Zijn lichaamstemperatuur was gedaald tot 27 graden. Op 4 september moet de raadkamer zich buigen over het al dan niet of doorverwijzen van de verdachten.

Arthur V.
Hij was ten tijde van de doop 21 en studeerde af als handelsingenieur. V. is de zoon van een huisarts uit het Antwerpse. Hij is actief bij een beleggersclub. In Leuvense studentenkringen wordt V. beschouwd als een ‘meeloper’. Zijn alias bij Reuzegom was Sondage.

Leon L.
Hij is de zoon van twee consultants uit de Antwerpse Noorderkempen en studeert rechten aan de KU Leuven. Ten tijde van de doop was hij 20. Vorige zomer liep hij stage bij een Antwerps advocatenkantoor, vooral gespecialiseerd in zakenrecht. Zijn alias was Strontvlieg.

Arthur G.
Zijn vader is een vermogensbeheerder uit de Noorderkempen, zijn opa was een bekende Vlaamse industrieel. Hij was in het academiejaar 2017-2018 schachtentemmer bij Reuzegom. Dat is het clublid dat de regie krijgt over het verloop van de doop. Zijn alias was Shrek.

Jef J.
Hij was ten tijde van de dodelijke doop de praeses van Reuzegom. Hij was toen 21. Zijn alias was Zaadje. Zijn vader leidt in het Antwerpse een bedrijf dat materiaal voor tandartspraktijken verhandelt. In een WhatsApp-conversatie wordt vaak naar hem verwezen door Alexander G: “Op een halfuur is Sanda maf achteruitgegaan. Als hij het niet haalt, gaan Zaadje en ik er gewoon voor opdraaien hé.”

Alexander G.
Hij was schachtentemmer bij Reuzegom op die fatale 5 december 2018. G., toen pas 20, won de verkiezing tot schachtentemmer na een speech waarin hij alludeerde op zijn gestalte: “Napoleon, Castro, zelfs onze goede Duitse vriend Hitler staken nauwelijks boven de grond uit. Ik wil er volgend jaar dan ook geen bruut jaar van maken, maar een gestoord bruut jaar. Vergis u niet, bovenal wil ik een mentor zijn voor onze potentiële elite.” Op sociale media zijn alle profielen van G., alias Janker, verwijderd.

Benoît P.
Hij is de zoon van een pr-vrouw uit de Noorderkempen die de belangen behartigt van een aantal multinationals. P., 22 ten tijde van de doop, studeert chemie en had als alias Protput. Ook zijn profielen op sociale media zijn verwijderd.

Viktor K.
Bij de verkiezing tot schachtentemmer was K. de tegenkandidaat van G. Hij was 21. Zijn vader is een notaris uit de Antwerpse noordrand. Hij raakte in het middelbaar goed bevriend met Arthur V.. Zijn alias was Ronker.

Zazou B.
Hij behoort tot degenen die die nacht naar Leuven werden gestuurd om alle sporen te wissen van wat eerder was aangericht in het kot van Sanda Dia. B. vraagt in de WhatsApp-groep: “Is dat kot zo ranzig?” De jongens moesten braaksel, afgeknipte haren en ketchup wegpoetsen. B., Antwerpenaar en toen 22, had als alias Rafiki.

Jef S.
Hij is de zoon van een Antwerpse advocaat en een magistrate. Hij was 22. Volgens de WhatsApp-conversatie was hij degene die een muis bij de visolie in de blender gooide, waarna Sanda Dia en twee anderen werden verplicht die ‘schachtenpap’ te drinken. Zijn alias was Flodder.

Maxime P.
Alweer iemand uit de Noorderkempen. Hij was 22 en had als alias Kelter. Hij was praeside van de Antwerpse Gilde in Leuven in 2018-2019.

Maurice G.
De jongere broer van Arthur G., hij was 21. Hij speelt zaalvoetbal in dezelfde club als een van de twee schachten die het drama overleefden. Volgens bronnen in het Leuvense studentenmilieu hebben de twee schachten zich dan wel burgerlijke partij gesteld in de rechtszaak, maar zijn ze nog steeds erg loyaal aan de anderen. G. was in 2017-2018 schachtentemmer. Zijn alias was Kletsmajoor.

Willem P.
Hij was 19 ten tijde van de doop in Vorselaar. Hij is de zoon van een advocaat uit het Antwerpse en droeg binnen Reuzegom de titel van ‘sportführer’. Zijn alias was Randi.

Simon P.
Hij was 21. Zijn ouders hebben een tandartsenpraktijk in de Noorderkempen.

Pierre O.
Hij was 20. Zijn vader is vennoot in de Antwerpse vestiging van een van de grootste zakelijk advocatenkantoren van het land.

Jerôme V.
Hij was 19, en de jongste van de aanwezigen op de doop. Hij woont in de Noorderkempen, zijn vader is consultant.

Quentin W.
Ook hij komt uit de Noorderkempen. Zijn vader bouwt zwembaden. Zijn alias was Paterberg.

Julien D.V.
Hij is een van de oudgedienden bij Reuzegom. Hij was 23 en woont in de buurt van Herentals. Zijn vader runt een groothandel in farmaceutische producten. Zijn alias was Placebo.

Bram L.
Ook hij is een van de ouderen. Hij was in 2016-2017 schachtentemmer. Hij was 24, zijn alias was Rustdag.
Vier andere Reuzegommers over wie op sociale media de voorbije dagen meldingen circuleerden, waren volgens het parket in Hasselt zelf niet bij de doop aanwezig en worden niet vervolgd
  dinsdag 8 juni 2021 @ 00:14:31 #122
117098 Hathor
Effe niet
pi_199790475
quote:
Wel weer zeer typerend dat de NYT hier gretig bovenop duikt met de nadruk op racisme, wat is dat toch voor een sensatieblad geworden, bah.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_199790478
Dat krijg je ervan als je erbij wil horen
  dinsdag 8 juni 2021 @ 00:32:19 #124
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_199790532
Dit was helemaal geen ontgroening. Dat is sadisme, machtsmisbruik en kkvolk :r

[ Bericht 22% gewijzigd door Tengano op 08-06-2021 00:41:49 ]
pi_199790807
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 00:32 schreef Tengano het volgende:
Dit was helemaal geen ontgroening. Dat is sadisme, machtsmisbruik en kkvolk :r
Gaat wel hand in hand met dat soort volk vaak. Die voelen zich letterlijk verheven boven het “normale volk”. Dat dit soort psychos,door zich zelf verklaarde elite, later door hun netwerk vaak op hoge posities terecht komt, is wel zorgelijk.
pi_199791017
Stop überhaupt met al die ontgroening bullshit :')
pi_199795660
Sandra... meidenaam.
pi_199795732
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 14:47 schreef Horzula het volgende:
Sandra... meidenaam.
Dat zou gek zijn als hij zo heette. Gelukkig is dat niet zo.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_199795821
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 14:52 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dat zou gek zijn als hij zo heette. Gelukkig is dat niet zo.
Sorry... 'Sanda'...

het zou me trouwens niet verbazen als Sandra ergens een jongens naam is... net zoals Sacha en Andrea...
  dinsdag 8 juni 2021 @ 15:07:51 #130
117098 Hathor
Effe niet
pi_199795878
Hoe is dat ontgroeningsritueel ooit ontstaan eigenlijk? Ik vind het nogal wat, dat je allerlei smerige mensonterende dingen moet doen, alleen maar om bij een bepaalde club te mogen horen. Ik kan me niet voorstellen dat ik me ooit zo zou verlagen, hoe graag ik ook ergens bij wil horen. Dan maar niet, je laat je ouwe moer je pis maar opdrinken mafketels.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_199795904
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 00:14 schreef Hathor het volgende:

[..]

Wel weer zeer typerend dat de NYT hier gretig bovenop duikt met de nadruk op racisme, wat is dat toch voor een sensatieblad geworden, bah.
Het is een soort Fox news voor mensen die zichzelf intelligent vinden, en schaamteloos de onwetendheid van Amerikanen gebruikt om onder het mom van journalistiek hun globalistische verhaaltjes over deugdzame immigranten en racistische Europeanen af te steken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_199795955
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 15:07 schreef Hathor het volgende:
Hoe is dat ontgroeningsritueel ooit ontstaan eigenlijk? Ik vind het nogal wat, dat je allerlei smerige mensonterende dingen moet doen, alleen maar om bij een bepaalde club te mogen horen. Ik kan me niet voorstellen dat ik me ooit zo zou verlagen, hoe graag ik ook ergens bij wil horen. Dan maar niet, je laat je ouwe moer je pis maar opdrinken mafketels.
Heb je weleens in de rij gelegen voor een pop-concert?

Daarom... studie vereniging... geen studenten vereniging.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 15:25:12 #133
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_199796132
Uitstel is nog geen afstel. Als ik een van die klootviolen was, dan had ik toch liever eerder duidelijkheid, dan later. Nu hangt een uitspraak als een zwaard van Damokles boven hun hoofd. Iets waar ik overigens niet rouwig om ben.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_199796152
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 15:07 schreef Hathor het volgende:
Hoe is dat ontgroeningsritueel ooit ontstaan eigenlijk? Ik vind het nogal wat, dat je allerlei smerige mensonterende dingen moet doen, alleen maar om bij een bepaalde club te mogen horen. Ik kan me niet voorstellen dat ik me ooit zo zou verlagen, hoe graag ik ook ergens bij wil horen. Dan maar niet, je laat je ouwe moer je pis maar opdrinken mafketels.
Ik snap dit ook niet. Er moeten toch genoeg mensen zijn die dit ook niet willen om je bij aan te sluiten.
Ik herinner me nog mijn eigen intro week, waar ik wel heenging omdat je daar nu eenmaal je nieuwe studiegenoten treft. Maar na één straat van één of andere suffe speurtocht door de stad pakte je gewoon een terrasje met z'n allen om onder het genot van een drankje elkaar beter te leren kennen.
pi_199796254
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 14:47 schreef Horzula het volgende:
Sandra... meidenaam.
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 14:52 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dat zou gek zijn als hij zo heette. Gelukkig is dat niet zo.
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 15:02 schreef Horzula het volgende:

[..]

Sorry... 'Sanda'...

het zou me trouwens niet verbazen als Sandra ergens een jongens naam is... net zoals Sacha en Andrea...
Sanda is weer wel een meisjesnaam...
pi_199796271
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 15:07 schreef Hathor het volgende:
Hoe is dat ontgroeningsritueel ooit ontstaan eigenlijk? Ik vind het nogal wat, dat je allerlei smerige mensonterende dingen moet doen, alleen maar om bij een bepaalde club te mogen horen. Ik kan me niet voorstellen dat ik me ooit zo zou verlagen, hoe graag ik ook ergens bij wil horen. Dan maar niet, je laat je ouwe moer je pis maar opdrinken mafketels.
Ik hoorde die mensen praten en wilde er helemaal niet bijhoren, maar op zich is het natuurlijk niet zo raar dat je eerst een initiatieritueel door moet voordat je ergens bijhoort. En dan hoor je er echt bij. Je hebt het ook vaak bij jeugdbendes, of in Afrikam moet je een stuk prooi onder de neus van een leeuw wegstelen, dat soort dingen. Ik heb vooral moeite met de pret die sommige ontgroeners scheppen in vernedering, zeker nu er nog maar zo weinig 11e jaars om daar een rem op te zetten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_199797358
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 00:14 schreef Hathor het volgende:

[..]

Wel weer zeer typerend dat de NYT hier gretig bovenop duikt met de nadruk op racisme, wat is dat toch voor een sensatieblad geworden, bah.
Ff opgezocht maar er is dus een foto van enkele leden in kkk outfit dus dit x wel terecht :D
pi_199797549
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 17:05 schreef SOG het volgende:

[..]

Ff opgezocht maar er is dus een foto van enkele leden in kkk outfit dus dit x wel terecht :D
Ik zie ook een foto van Reuzegom met een andere bal van kleur. Die zal de NYT dan zeker weer niet plaatsen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_199798476
https://www.demorgen.be/n(...)n-voordien~b315a722/

Uit documenten die deze krant kon inkijken blijkt dat er al weken voor de fatale studentendoop sprake was van zwaar geweld. En dat sommige Reuzegom-leden daar trots op waren.


Het zijn echt hele zieke geesten. Ik hoop echt dat er een veroordeling aankomt en psychische hulp, want dit zijn echt gestoorde sadistische types.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 20:18:08 #140
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_199799349
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 15:07 schreef Hathor het volgende:
Hoe is dat ontgroeningsritueel ooit ontstaan eigenlijk? Ik vind het nogal wat, dat je allerlei smerige mensonterende dingen moet doen, alleen maar om bij een bepaalde club te mogen horen. Ik kan me niet voorstellen dat ik me ooit zo zou verlagen, hoe graag ik ook ergens bij wil horen. Dan maar niet, je laat je ouwe moer je pis maar opdrinken mafketels.
Het zou je nog kunnen verbijsteren waar mensen toe in staat zijn onder invloed van groepsdruk en het willen voldoen aan verwachtingen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  dinsdag 8 juni 2021 @ 20:40:08 #141
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_199799608
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 15:07 schreef Hathor het volgende:
Hoe is dat ontgroeningsritueel ooit ontstaan eigenlijk? Ik vind het nogal wat, dat je allerlei smerige mensonterende dingen moet doen, alleen maar om bij een bepaalde club te mogen horen. Ik kan me niet voorstellen dat ik me ooit zo zou verlagen, hoe graag ik ook ergens bij wil horen. Dan maar niet, je laat je ouwe moer je pis maar opdrinken mafketels.
Studentenverenigingencultuur komt voort uit het leger. Met zijn allen een zware tijd doormaken is verbindend en draagt eraan bij dat je in het heetst van de strijd op je kameraden kunt vertrouwen. Dit heeft zich ontwikkeld tot psychopaten die hun onzekerheden afreageren op feuten.
pi_199799655
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 20:40 schreef PiyeReloaded het volgende:

[..]

Studentenverenigingencultuur komt voort uit het leger. Met zijn allen een zware tijd doormaken is verbindend en draagt eraan bij dat je in het heetst van de strijd op je kameraden kunt vertrouwen. Dit heeft zich ontwikkeld tot psychopaten die hun onzekerheden afreageren op feuten.
Mensen doen dit soort dingen zonder het leger ook wel, hoor.

Denk aan de tienergangs of de motorclubs.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 21:49:56 #143
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_199800494
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 20:40 schreef PiyeReloaded het volgende:
Studentenverenigingencultuur komt voort uit het leger. Met zijn allen een zware tijd doormaken is verbindend en draagt eraan bij dat je in het heetst van de strijd op je kameraden kunt vertrouwen. Dit heeft zich ontwikkeld tot psychopaten die hun onzekerheden afreageren op feuten.
De eerste vermeldingen van ontgroening/ontgroenen op Delpher dateren uit het begin van de 19e eeuw en dat gaat alleen maar over studenten/ universiteiten.
pi_199800866
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 20:18 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Het zou je nog kunnen verbijsteren waar mensen toe in staat zijn onder invloed van groepsdruk en het willen voldoen aan verwachtingen.
Kneusjes.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 22:17:29 #145
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_199800915
Het idee van ontgroeningen is veel ouder dan dat en zie je wel vaker bij groepen. Bij het leger, de scouting, religieuze genootschappen etc.. Het idee is dat als iemand bij een groep wil horen, de steun daarvan wil krijgen en de voordelen ervan wil genieten, dat dat een offer vraagt. Dat is even tijdelijk het ego opzij zetten voor het hogere doel. Dat soort rituelen maakt ook dat mensen zich er beter mee verbonden voelen. Vriendschappen in dat soort clubs hebben vaak een zeer lange houdbaarheidsdatum en je hebt ook minder afhaakgedrag.

Probleem is vooral dat er lui zijn die geen duidelijke grens hebben voor wat kan en wat niet kan of misbruik maken van machtsposities. Vaak zien ze in een ongroening een sfeer waarbij ze persoonlijke fantasietjes te kunnen uitleven die niets meer te maken hebben met het hele idee van de ontgroening. Een ontgroening mag kut en vervelend zijn, maar mag zeker niet schadelijk zijn voor de gezondheid van iemand.

Zoals ik eerder ook aangaf. Veel verenigingen laten ontgroeningen ook door reunisten organiseren. Die zijn al wat uitgeraasd en kennen meer verantwoordelijkheidsgevoel. Dus dan gaat er ook veel minder snel iets mis.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 22:41:25 #146
117098 Hathor
Effe niet
pi_199801260
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 20:40 schreef PiyeReloaded het volgende:

[..]

Studentenverenigingencultuur komt voort uit het leger. Met zijn allen een zware tijd doormaken is verbindend en draagt eraan bij dat je in het heetst van de strijd op je kameraden kunt vertrouwen. Dit heeft zich ontwikkeld tot psychopaten die hun onzekerheden afreageren op feuten.
Ja prima, laten we dan gewoon een potje knokken, wie het langst blijft staan krijgt een sticker. Daar zou ik me nog in kunnen vinden, maar de kop van een levende aal afbijten, urine drinken, urenlang in het water liggen....ik dacht het niet. Iemand die met zo'n voorstel komt kan meteen een kopstoot krijgen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_199802723
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 00:14 schreef Hathor het volgende:

[..]

Wel weer zeer typerend dat de NYT hier gretig bovenop duikt met de nadruk op racisme, wat is dat toch voor een sensatieblad geworden, bah.
ik vind vooral die reactie van de VRT er op geweldig:

quote:
The New York Times zoomt naast de zaak ook stevig in op het "wrede" koloniale verleden van België met Congo, de "tweespalt" tussen Vlaanderen en Wallonië (met een eigen regering, taal en cultuur) en de "wederopleving" van het uiterst rechtse Vlaams Belang.
Net alsof de kolonisatie van de Congo niet wreed was, Vlaanderen en Wallonie het op enig vlak met elkaar kunnen vinden, en het VB in de peilingen niet de grootste partij is met bijna een kwart van de stemmen...
  woensdag 9 juni 2021 @ 10:19:36 #148
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_199803882
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 22:17 schreef Hexagon het volgende:
Het idee van ontgroeningen is veel ouder dan dat en zie je wel vaker bij groepen. Bij het leger, de scouting, religieuze genootschappen etc.. Het idee is dat als iemand bij een groep wil horen, de steun daarvan wil krijgen en de voordelen ervan wil genieten, dat dat een offer vraagt. Dat is even tijdelijk het ego opzij zetten voor het hogere doel. Dat soort rituelen maakt ook dat mensen zich er beter mee verbonden voelen. Vriendschappen in dat soort clubs hebben vaak een zeer lange houdbaarheidsdatum en je hebt ook minder afhaakgedrag.

Probleem is vooral dat er lui zijn die geen duidelijke grens hebben voor wat kan en wat niet kan of misbruik maken van machtsposities. Vaak zien ze in een ongroening een sfeer waarbij ze persoonlijke fantasietjes te kunnen uitleven die niets meer te maken hebben met het hele idee van de ontgroening. Een ontgroening mag kut en vervelend zijn, maar mag zeker niet schadelijk zijn voor de gezondheid van iemand.

Zoals ik eerder ook aangaf. Veel verenigingen laten ontgroeningen ook door reunisten organiseren. Die zijn al wat uitgeraasd en kennen meer verantwoordelijkheidsgevoel. Dus dan gaat er ook veel minder snel iets mis.
Toch even een lans breken voor de scouting hier, want die hebben al jaren een heel duidelijk beleid dat kut-ontgroeningen gewoon nergens goed voor zijn, en ook niet binnen scouting horen. Daar wordt binnen de groepen (die ik ken tenminste) op neer gekeken, en diegene die daarin z'n boekje flink te buiten gaat wordt geroyeerd.
nee, jij dan!
  woensdag 9 juni 2021 @ 10:22:34 #149
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_199803905
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 10:19 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Toch even een lans breken voor de scouting hier, want die hebben al jaren een heel duidelijk beleid dat kut-ontgroeningen gewoon nergens goed voor zijn, en ook niet binnen scouting horen. Daar wordt binnen de groepen (die ik ken tenminste) op neer gekeken, en diegene die daarin z'n boekje flink te buiten gaat wordt geroyeerd.
Zo is dat ook bij studentenverenigingen.

Maar het idee van ontgroening bestaat dus wel bij meer groepen.
  woensdag 9 juni 2021 @ 10:30:39 #150
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_199803995
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 10:22 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Zo is dat ook bij studentenverenigingen.

Maar het idee van ontgroening bestaat dus wel bij meer groepen.
Nou, ik lees toch wel vaak dat die studentenverenigingen elkaar dan flink het handje boven het hoofd houden.
nee, jij dan!
pi_200746626
quote:
Raadkamer beslist vandaag of zaak-Sanda Dia voor rechtbank kan komen en met welke Reuzegommers

Vandaag om 05:17 | Bron: BELGA



De raadkamer in Hasselt doet donderdag vanaf 14 uur uitspraak of het Reuzegom-dossier over de fatale doop met Sanda Dia voor een rechtbank kan komen. In de beschikking van de raadkamer zal dan ook vermeld staan wie van de achttien Reuzegom-leden zich voor een rechtbank moet verantwoorden.

De raadkamer zal dus de knoop moeten doorhakken of de zaak naar de correctionele rechtbank kan doorverwezen worden of niet, of dat er bijkomend onderzoek nodig is of niet. Tegen de beslissing van de raadkamer is hoger beroep mogelijk, waardoor de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) zich over het dossier zal moeten buigen.

Het parket van Limburg vraagt de doorverwijzing van de achttien leden van de studentenclub die betrokken zouden zijn bij de doop die Sanda Dia fataal werd. Op 5 december 2018 startte Reuzegom met het doopritueel van Sanda Dia en twee andere schachten. De doop begon in Leuven, maar kende een vervolg aan een chalet in Vorselaar. De toestand van Dia na de inname van alcohol en visolie verslechterde zienderogen. Op 7 december 2018 overleed de 20-jarige jongeman in het ziekenhuis. Hij was onder meer onderkoeld en kampte met meervoudig orgaanfalen.

“Dossier wel volledig?”
Na de raadkamerzitting in Hasselt op 20 juli lieten enkele advocaten van de verdediging al doorschemeren dat ze zich vragen stelden bij de huidige stand van de zaak. Advocate Liliane Verjauw sprak van een heel complex dossier waarin heel veel te zeggen valt. Volgens haar hadden verschillende advocaten het onder meer over de medische onderzoeken die uitgevoerd zijn. “Men ziet daar nog twijfel in. Men zou bijkomende informatie willen en bijkomende verslagen, maar dat zijn volgens mij elementen die men het best ten gronde zou moeten uitdokteren om te kijken hoe het verder gaat,” aldus Verjauw.

“We hebben de vraag gesteld of het dossier wel alle elementen bevat om een rechter ten gronde toe te staan met volledige kennis van zaken dit voor de familie van Sanda Dia vreselijke menselijke drama te kunnen beoordelen,” zei advocaat Christian Clement aan het Hasseltse gerechtshof.
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210805_91259961
pi_200747047
Nog eens de OP gelezen. Dit zijn zeer verknipte lui en die moeten dan je advocaat, arts, notaris weet ik het wat worden :N

Ik hoop dat gerechtigheid zegeviert.
  Spellchecker donderdag 5 augustus 2021 @ 07:04:18 #153
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_200747068
Dit is gewoon al bijna 3 jaar geleden ... en nog niet geregeld.

:r
pi_200747376
quote:
1s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 07:04 schreef maily het volgende:
Dit is gewoon al bijna 3 jaar geleden ... en nog niet geregeld.

:r
Dat ja. Zulke psychopaten lopen gewoon nog vrij rond, waarschijnlijk met de hulp van pappie :r
  donderdag 5 augustus 2021 @ 07:58:26 #155
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_200747613
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 16:09 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Als dertig man in jouw groep zegt dat 12*30 = 350 en daar 'heilig van overtuigd is', dan is de kans zeer groot dat jij ook aan de druk toegeeft. Immers, jij bent de enige die er tegenin gaat. Iedereen kan toch niet fout zitten?

Mensen zijn op dat gebied makkelijk te overtuigen...
12*30 is natuurlijk 365 behalve in een schikkeljaar.
pi_200747637
Ik vraag me af waarom dit zo lang moet duren. Die andere studenten die die ontgroening moesten ondergaan zijn verhoord neem ik aan? Dat zijn getuigen uit eerste hand, daar moet toch wel iets mee gedaan kunnen worden?
pi_200756377
quote:
18 leden van Reuzegom moeten naar de rechter voor dood van Sanda Dia

18 leden van de vroegere studentenclub Reuzegom zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de dood van hun medestudent Sanda Dia. Dat heeft de raadkamer in Hasselt beslist. De 18 kunnen wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

De raadkamer volgt daarmee de vraag van het parket. Dat wilde na 2,5 jaar onderzoek 18 leden van de vroegere studentenclub vervolgen voor onopzettelijke doding, het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg, onterende behandeling en schuldig verzuim. Voor alle vier die kwalificaties worden ze doorverwezen naar de rechtbank. De 18 waren allemaal aanwezig op de extreme studentendoop eind 2018 in Vorselaar, die de 20-jarige Sanda Dia het leven kostte. De student ingenieurswetenschappen werd onder meer gedwongen om grote hoeveelheden alcohol en visolie te drinken en urenlang buiten in de kou te staan.
De 18 verdachten kunnen wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Dan zal de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen zich opnieuw moeten buigen over de vraag wie er voor de rechter moet komen.

De zaak sleept al een tijd aan. Het onderzoek begon in Antwerpen, omdat de dodelijke doop zich afspeelde in Vosselaar. Maar het werd weggehaald in Antwerpen, omdat een ouder van een van de verdachten daar rechter is, en dus zou er een schijn van partijdigheid kunnen zijn. Het dossier verhuisde naar Hasselt. Toen het onderzoek helemaal klaar was, vroeg een advocaat van een van de Reuzegommers om de voorzitter van de raadkamer te laten vervangen, omdat die partijdig zou zijn. Dat gebeurde uiteindelijk niet, en de raadkamer heeft nu dus een uitspraak gedaan.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/08/05/raadkamer-sanda-dia/
pi_200756538
quote:
Wat is dit voor flauwekul.. 2,5 jaar onderzoek en dan een uitspraak dat de heren zich moeten verantwoorden voor de rechter?
  donderdag 5 augustus 2021 @ 15:02:47 #159
496301 airconditioning
VVD/GL met bovenmodaal inkomen
pi_200756641
Play stupid games win stupid prizes
Pro: Woke, LGBTQQIP2SAA++, BLM, vaccinatieplicht, K. Harris, Vegan, immigratie, milleumaatregelen, (bio)diversiteit en Antifa
Anti: Wappiementaliteit, mileuvervuiling, racisme, antisemitisme, fvd/trumpisme, boeren en populisme.
pi_200760618
Geweldig nieuws dat de zaak nog in beweging is!
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
  vrijdag 22 april 2022 @ 11:34:57 #161
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_204505647
quote:
Na meer dan drie jaar gaat het proces rond de dood van de 20-jarige Edegemse student Sanda Dia in Hasselt van start. Hij overleed eind 2018 na een tweedaagse doop van studentenclub Reuzegom. Achttien leden van die club staan nu terecht. Vermoedelijk zal het proces een week in beslag nemen. Volg het hier live
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220422_92464295
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_204505809
quote:
Bedankt voor de link :)

Ik ben benieuwd wat de uitkomt gaat worden. Het is om misselijk van te worden wat daar allemaal gebeurd is.
pi_204505834
Hier op de betoncentrale hebben we ook een ontgroeningsritueel.
Hoeven we niet eens moeite voor te doen, die gaat automatisch in werking.
Die heet "De eerste werkweek"
Niks geen speciale rituelen of toestanden met een kring om je heen of andere pesterijen.

Gewoon de reguliere werkzaamheden en noodzakelijke opdrachten die we allemaal doen.
Hou je dat een week vol zonder janken, klagen, verslapen en er zelf mee te kappen ben je geslaagd.

Er zijn er in de loop der tijd meer die het niet gehaald hebben dan wel maar ze zijn allemaal levend en wel de deur uit gelopen.
Valt me wel tegen in contrast met die zogenaamde "intellectuele" bendes.
pi_204505844
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 12:04 schreef Werkman het volgende:
Hier op de betoncentrale hebben we ook een ontgroeningsritueel.
Werk jij nou nog steeds op de betoncentrale?
pi_204505858
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 12:06 schreef AToontje87 het volgende:

[..]
Werk jij nou nog steeds op de betoncentrale?
Vanaf 1995.
pi_204505886
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 12:08 schreef Werkman het volgende:

[..]
Vanaf 1995.
Jezus man.
  vrijdag 22 april 2022 @ 12:15:34 #167
465142 PluggieOD
LAAG = RELATIEF
pi_204505925
quote:
0s.gif Op donderdag 5 augustus 2021 19:20 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Geweldig nieuws dat de zaak nog in beweging is!
Bijna een jaar later en de zaak is idd nog in beweging.
pi_204505983
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 11:59 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Bedankt voor de link :)

Ik ben benieuwd wat de uitkomt gaat worden. Het is om misselijk van te worden wat daar allemaal gebeurd is.
En nog steeds gebeurt.
Apart wrang wereldje die korpsballen.
Ze kunnen nog tien keer in het nieuws komen, ze gaan gewoon door.
En als je daar eenmaal uit ligt heb je geen leven op de campus.
pi_204506006
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 12:24 schreef Werkman het volgende:

[..]
En nog steeds gebeurt.
Apart wrang wereldje die korpsballen.
Ze kunnen nog tien keer in het nieuws komen, ze gaan gewoon door.
En als je daar eenmaal uit ligt heb je geen leven op de campus.
Je klinkt alsof je goed op de hoogte bent van het leven op de campus.
pi_204506020
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 12:24 schreef Werkman het volgende:

[..]
En nog steeds gebeurt.
Apart wrang wereldje die korpsballen.
Ze kunnen nog tien keer in het nieuws komen, ze gaan gewoon door.
En als je daar eenmaal uit ligt heb je geen leven op de campus.
Ik moet in zaken als deze altijd denken aan MBO scholieren. Stelletje aso volk, tokkie, tuig enzovoort. Zo te lezen kunnen hoog opgeleiden er ook aardig wat van.
pi_204506050
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 12:29 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Ik moet in zaken als deze altijd denken aan MBO scholieren.
:') :') :')
pi_204506094
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 12:34 schreef AToontje87 het volgende:

[..]
:') :') :')
Ik zeg het verkeerd :D Ik bedoelde dat er vaak zo laagdunkend over mbo'ers wordt gedaan, maar zo te zien kunnen we beter eens gaan kijken waar deze hoogopgeleiden zich mee bezig houden.
  vrijdag 22 april 2022 @ 12:46:10 #173
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204506112
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220422_92133027

Sanda Dia die hopeloos verward door de Leuvense binnenstad strompelt. Sanda Dia die zeiknat in een put met emmers water wordt overgoten. Lachende Reuzegommers die Sanda Dia, die amper nog beweegt, aanmanen uit de put te kruipen. Sanda Dia die niet meer beweegt en levenloos in de berm ligt. De beelden die VTM Nieuws donderdagavond wereldkundig maakte na een lek zijn bikkelhard.

“We hebben nooit toestemming gegeven om die beelden te verspreiden”, zegt Sven Mary, advocaat van de vader en broer van Sanda. Vader Papis Dia en broer Seydou De Vel hadden die harde beelden tot donderdagavond ook nog nooit durven te bekijken. Ze hadden die optie, maar konden dat emotioneel niet aan.


:N

De slachtofferkaart die getrokken wordt door de daders is ook redelijk schaamteloos.

pi_204506306
Verder moesten ze een mengsel drinken van extreem zoute visolie, levende goudvissen en door de blender gemalen muizen.

Holy shit.
pi_204506365
Bah. Ik mag hopen dat deze zieke geesten vervolgd worden.
pi_204506373
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 13:24 schreef Eikenbomen het volgende:
Bah. Ik mag hopen dat deze zieke geesten vervolgd worden.
Dit zijn gewoon sadisten pur sang.
pi_204506491
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 13:25 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Dit zijn gewoon sadisten pur sang.
Politici van de toekomst...
pi_204506595
Even een vraag. Ik ben nooit student geweest dus ik weet niks dus vandaar het verzoek maak mij even wijzer.

Wat gebeurt er als je gewoon student bent en geen lid wordt van zo'n studentenvereniging, genootschap, dispuut of whatever?

Kan je niet gewoon leven op je kamertje, naar de universiteit gaan en die hele teringzooi gewoon links laten liggen?
Of is dat net zoiets als in een soldatenpak rond lopen zonder voor defensie te werken?
pi_204506628
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 13:51 schreef Werkman het volgende:
Even een vraag. Ik ben nooit student geweest dus ik weet niks dus vandaar het verzoek maak mij even wijzer.

Wat gebeurt er als je gewoon student bent en geen lid wordt van zo'n studentenvereniging, genootschap, dispuut of whatever?

Kan je niet gewoon leven op je kamertje, naar de universiteit gaan en die hele teringzooi gewoon links laten liggen?
Of is dat net zoiets als in een soldatenpak rond lopen zonder voor defensie te werken?
Tuurlijk kan dat. Genoeg die het doen. Bovendien zijn er ook (sport) verenigingen zonder een spoor van ontgroening.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_204506679
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 13:56 schreef Nielsch het volgende:

Tuurlijk kan dat. Genoeg die het doen. Bovendien zijn er ook (sport) verenigingen zonder een spoor van ontgroening.
Ik begrijp natuurlijk wel dat je een heel skala aan feesten, bijeenkomsten en neukfestijnen mist maar die schade kan ook ruim ingehaald worden door gewoon het plaatselijke nachtleven in te duiken.

Waarom zo nodig tussen een stel van die plofkopeikels gaan zitten die je vol achoholvergiftiging gieten of op je kop gaan staan?
Ik zou bij de eerste de beste keer een paar van die ballen neer hoeken en nooit meer terug komen.

Lijkt mij dan toch dat ze wel de gevallen pakken die ze makkelijk kunnen hebben.
Van die Richie Cunningham types die er graag bij willen horen.
  vrijdag 22 april 2022 @ 14:02:28 #182
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_204506683
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 13:51 schreef Werkman het volgende:
Even een vraag. Ik ben nooit student geweest dus ik weet niks dus vandaar het verzoek maak mij even wijzer.

Wat gebeurt er als je gewoon student bent en geen lid wordt van zo'n studentenvereniging, genootschap, dispuut of whatever?

Kan je niet gewoon leven op je kamertje, naar de universiteit gaan en die hele teringzooi gewoon links laten liggen?
Natuurlijk kan dat.
Maar dit soort verenigingen helpt deuren te openen naar organisaties en het bedrijfsleven die normaal gesproken gesloten blijven, of waar veel moeilijker tussen te komen is (vraag & aanbod).
In plaats van een grijze muis, sta je op de radar en in bepaalde carrières zoals in de politiek is dat belangrijk.
pi_204506698
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:02 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]
Natuurlijk kan dat.
Maar dit soort verenigingen helpt deuren te openen naar organisaties en het bedrijfsleven die normaal gesproken gesloten blijven, of waar veel moeilijker tussen te komen is (vraag & aanbod).
In plaats van een grijze muis, sta je op de radar en in bepaalde beroepsgroepen zoals politici is dat belangrijk.
Ja, of je stroomt makkelijker door naar de begraafplaats.
pi_204506731
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 13:51 schreef Werkman het volgende:
Even een vraag. Ik ben nooit student geweest dus ik weet niks dus vandaar het verzoek maak mij even wijzer.

Wat gebeurt er als je gewoon student bent en geen lid wordt van zo'n studentenvereniging, genootschap, dispuut of whatever?

Kan je niet gewoon leven op je kamertje, naar de universiteit gaan en die hele teringzooi gewoon links laten liggen?
Of is dat net zoiets als in een soldatenpak rond lopen zonder voor defensie te werken?
Het merendeel van de studenten is geen lid van een studentenvereniging.
pi_204506763
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 13:51 schreef Werkman het volgende:
Even een vraag. Ik ben nooit student geweest dus ik weet niks dus vandaar het verzoek maak mij even wijzer.

Wat gebeurt er als je gewoon student bent en geen lid wordt van zo'n studentenvereniging, genootschap, dispuut of whatever?

Kan je niet gewoon leven op je kamertje, naar de universiteit gaan en die hele teringzooi gewoon links laten liggen?
Of is dat net zoiets als in een soldatenpak rond lopen zonder voor defensie te werken?
De ontgroeningen (tegenwoordig heet het KMT = kennismakingstijd) vinden slechts plaats bij een paar studentenverenigingen: de corpora (bijna elke studentenstad heeft er wel 1) en het AHC (de concurrent van de eerst genoemde). Soms doet een roeivereniging het ook of een studievereniging wanneer je bestuur wilt gaan doen maar in deze gevallen is het echt incidenteel. Ergens logisch ook, hoger onderwijs is laatste decennia zeer massaal geworden, daardoor raakt zo'n ontrgoeningscultuur een beetje in de verdrukking, je wilt iets leren, niet vernederd worden.
pi_204506783
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:02 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]
Natuurlijk kan dat.
Maar dit soort verenigingen helpt deuren te openen naar organisaties en het bedrijfsleven die normaal gesproken gesloten blijven, of waar veel moeilijker tussen te komen is (vraag & aanbod).
In plaats van een grijze muis, sta je op de radar en in bepaalde carrières zoals in de politiek is dat belangrijk.
50 jaar geleden misschien, tegenwoordig geldt dit absoluut niet meer.
  vrijdag 22 april 2022 @ 14:20:13 #187
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204506795
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:02 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]
Natuurlijk kan dat.
Maar dit soort verenigingen helpt deuren te openen naar organisaties en het bedrijfsleven die normaal gesproken gesloten blijven, of waar veel moeilijker tussen te komen is (vraag & aanbod).
In plaats van een grijze muis, sta je op de radar en in bepaalde carrières zoals in de politiek is dat belangrijk.
Dat is wat ze willen dat je denkt.
pi_204506797
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:04 schreef Werkman het volgende:

[..]
Ja, of je stroomt makkelijker door naar de begraafplaats.
Scherp ^O^
afspraak tandarts verzetten
pi_204506800
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 13:51 schreef Werkman het volgende:
Even een vraag. Ik ben nooit student geweest dus ik weet niks dus vandaar het verzoek maak mij even wijzer.

Wat gebeurt er als je gewoon student bent en geen lid wordt van zo'n studentenvereniging, genootschap, dispuut of whatever?

Kan je niet gewoon leven op je kamertje, naar de universiteit gaan en die hele teringzooi gewoon links laten liggen?
Of is dat net zoiets als in een soldatenpak rond lopen zonder voor defensie te werken?
Mijn vriendin studeert aan de UvA, maar is geen lid. Het komt er in het kort op neer dat het vooral gaat om connecties maken. Lekker bier drinken met de ouderejaars studenten die zodra zij zijn afgestudeerd en eenmaal een baan hebben, je wellicht ook binnen dat bedrijf aan een baan kunnen helpen. Vaak kennen alle directieleden van de multinationals en topambtenaren binnen de overheid elkaar via de studentencorpsen.
pi_204506852
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:18 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
50 jaar geleden misschien, tegenwoordig geldt dit absoluut niet meer.
Denk zeker wel dat het werkt in sommige kringen, maar in de corporale sfeer tussen de Sanders en Hendrikjes blijf je als je als Sanda altijd wel een buitenstaander, ook als je bij het corps gaat.
afspraak tandarts verzetten
pi_204506864
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:20 schreef XSbig het volgende:

[..]
Mijn vriendin studeert aan de UvA, maar is geen lid. Het komt er in het kort op neer dat het vooral gaat om connecties maken. Lekker bier drinken met de ouderejaars studenten die zodra zij zijn afgestudeerd en eenmaal een baan hebben, je wellicht ook binnen dat bedrijf aan een baan kunnen helpen. Vaak kennen alle directieleden van de multinationals en topambtenaren binnen de overheid elkaar via de studentencorpsen.
Dus toch een (soort van) "noodzaak" als je pappie en mammie niet de connecties hebben?
Lijkt mij toch ook niet dat je met een diploma van de Uni (mits hobbystuddie) in de bijstand komt of naast mij op de betoncentrale.
pi_204506893
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:26 schreef Werkman het volgende:

[..]
Dus toch een (soort van) "noodzaak" als je pappie en mammie niet de connecties hebben?
Lijkt mij toch ook niet dat je met een diploma van de Uni (mits hobbystuddie) in de bijstand komt of naast mij op de betoncentrale.
Als je in de échte top wilt komen van een bedrijf of de overheid is het altijd handig om de connecties te hebben. Het gaat er bij bij dit soort dingen vaak niet om wat je weet, maar om wie je kent.
  vrijdag 22 april 2022 @ 14:37:01 #193
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_204506954
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:18 schreef Alpha0 het volgende:
50 jaar geleden misschien, tegenwoordig geldt dit absoluut niet meer.
Sterker nog, je zou haast denken dat een lidmaatschap van Vindicat of Minerva tegenwoordig juist tegen je werkt vanwege de schandalen en misdragingen waar de corpsen om bekend staan, dan kies je als werkgever toch eerder voor een afgestudeerde waar niet zo'n verzuurd schraal bierluchtje aan hangt....
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
pi_204506961
Onvoorstelbaar wat een regelrechte horror😕
Arme jongen..arme ouders..
  vrijdag 22 april 2022 @ 14:39:36 #195
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_204506975
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:20 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Dat is wat ze willen dat je denkt.
Wat eigenlijk vreemd is, aangezien ik nooit met dat soort lui zou willen werken in een bedrijf. Godsallemachtig. 't zijn vooral kneusjes die ergens bij willen horen volgens mij.

Tussen een sekte zoals scientology en dit zit niet zoveel verschil als je er over nadenkt.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_204507125
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:29 schreef XSbig het volgende:

[..]
Als je in de échte top wilt komen van een bedrijf of de overheid is het altijd handig om de connecties te hebben. Het gaat er bij bij dit soort dingen vaak niet om wat je weet, maar om wie je kent.
Dat verklaart gelijk waarom we dan met die elitaire rotkliek zitten die er niks van bakt.
De beste stuurlui staan dus aan wal.
  vrijdag 22 april 2022 @ 15:09:21 #197
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204507186
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 15:01 schreef Werkman het volgende:

[..]
Dat verklaart gelijk waarom we dan met die elitaire rotkliek zitten die er niks van bakt.
De beste stuurlui staan dus aan wal.
Nee het meeste wat hier gezegd wordt slaat allemaal nergens op en verklaart dus ook niets.
pi_204507535
Edit: Dubbelpost.

[ Bericht 96% gewijzigd door Werkman op 22-04-2022 17:21:38 ]
pi_204507545
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 15:09 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Nee het meeste wat hier gezegd wordt slaat allemaal nergens op en verklaart dus ook niets.
Dan lees ik graag jouw visie.
  vrijdag 22 april 2022 @ 16:08:59 #200
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_204507571
Verschrikkelijk voor die ouders. Eerst je zoon op gruwelijke wijze verliezen waaruit enkel minachting bleek en daarna nog verwaarloosd worden door een systeem wat de daders toch lange tijd in bescherming leek te nemen.
  vrijdag 22 april 2022 @ 16:12:43 #201
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_204507598
Ik mag toch hopen dat ontgroenen inmiddels gewoon verboden is ? Dat zieke sadistische gedoe blijven we toch niet gedogen ? Het is nergens goed voor.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  vrijdag 22 april 2022 @ 16:14:57 #202
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204507611
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2022 16:05 schreef Werkman het volgende:

[..]
Dan lees ik graag jouw visie.
Dat het bestaan van het corps niet een verklaring is van waarom onze politiek zou bestaan uit een 'elitaire rotkliek'. Dat slaat gewoon nergens op en is ook niet waar.
pi_204507840
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 16:12 schreef deedeetee het volgende:
Ik mag toch hopen dat ontgroenen inmiddels gewoon verboden is ? Dat zieke sadistische gedoe blijven we toch niet gedogen ? Het is nergens goed voor.
Valt me wel op dat deze instellingen met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt.
Vandalisme? Mishandeling? Doden? Kappen met die hap!
Nee, er komen "commissies" en "cultuurverandering"
Lazer toch op!
  vrijdag 22 april 2022 @ 16:51:13 #204
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_204507880
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 april 2022 14:37 schreef YuckFou het volgende:

[..]
Sterker nog, je zou haast denken dat een lidmaatschap van Vindicat of Minerva tegenwoordig juist tegen je werkt vanwege de schandalen en misdragingen waar de corpsen om bekend staan, dan kies je als werkgever toch eerder voor een afgestudeerde waar niet zo'n verzuurd schraal bierluchtje aan hangt....
Kijk maar eens naar de leden van het kabinet. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_204508365
Echte horror dit wat Sanda en die andere 2 jongens hebben meegemaakt, ik hoop dat er een stevige straf voor de daders gaat komen, echt vreselijk ook voor nabestaande van deze jongen.

Hier in Nijmegen zijn ook studentenverenigingen, hoor soms ook rare dingen dat mensen uren in de kou en regen moeten staan en niks mogen zeggen, rare praktijken allemaal om ergens bij te moeten horen
pi_204508916
"Omdat er op mijn hoofd gekakt werd, heet ik nu strontvlieg"


Walter Damen vraagt aan zijn eigen cliënt waarom hij 'strontvlieg' wordt genoemd. "Dat is een verwijzing naar mijn eigen doop. Er werd op mijn hoofd gekakt toen ik al heel zat was." In de zaal knipperen enkele mensen toch nog eens met hun ogen.

Wat een ziekelijke idioten.
pi_204508984
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 18:10 schreef Sunshine1982 het volgende:
"Omdat er op mijn hoofd gekakt werd, heet ik nu strontvlieg"


Walter Damen vraagt aan zijn eigen cliënt waarom hij 'strontvlieg' wordt genoemd. "Dat is een verwijzing naar mijn eigen doop. Er werd op mijn hoofd gekakt toen ik al heel zat was." In de zaal knipperen enkele mensen toch nog eens met hun ogen.

Wat een ziekelijke idioten.
Ik wilde het net plaatsen :D ik heb de liveblog met verbazing gelezen.
No bitch to me
pi_204509003
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 18:13 schreef TornadoDK het volgende:

[..]
Ik wilde het net plaatsen :D ik heb de liveblog met verbazing gelezen.
Idem. Te bizar voor woorden.
pi_204509123
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 17:33 schreef Cupfighter het volgende:
Echte horror dit wat Sanda en die andere 2 jongens hebben meegemaakt, ik hoop dat er een stevige straf voor de daders gaat komen, echt vreselijk ook voor nabestaande van deze jongen.

Hier in Nijmegen zijn ook studentenverenigingen, hoor soms ook rare dingen dat mensen uren in de kou en regen moeten staan en niks mogen zeggen, rare praktijken allemaal om ergens bij te moeten horen
Iedereen spreekt altijd schande van de digitale schandpaal. Voor deze elitaire daderkliek kan die schandpaal mij niet groot genoeg zijn.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_204540200
Er worden straffen van 18 tot 60 maanden geëist. De procureur vind dat de meeste weinig schuldbesef hebben. Klopt denk ik ook wel de meeste jammeren vooral hoe zwaar het voor hen zelf is :')
No bitch to me
pi_204540234
Tijdens het verhoor van de tweede schacht stelde vader Dia vanuit het publiek een vraag, die pijnlijk to the point was. "Hoe komt het dat jij zegt dat je het hardst bent aangepakt, maar dat mijn zoon gestorven is?"

🥺🥺💔
pi_204540286
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2022 20:36 schreef Eikenbomen het volgende:
Tijdens het verhoor van de tweede schacht stelde vader Dia vanuit het publiek een vraag, die pijnlijk to the point was. "Hoe komt het dat jij zegt dat je het hardst bent aangepakt, maar dat mijn zoon gestorven is?"

🥺🥺💔
Die 2 die overleefde zeiden dat ze behoorlijk vals aan het spelen waren. Als Sanda dat niet deed was dat denk ik zijn ondergang
No bitch to me
  maandag 25 april 2022 @ 20:43:17 #214
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_204540287
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2022 20:36 schreef Eikenbomen het volgende:
Tijdens het verhoor van de tweede schacht stelde vader Dia vanuit het publiek een vraag, die pijnlijk to the point was. "Hoe komt het dat jij zegt dat je het hardst bent aangepakt, maar dat mijn zoon gestorven is?"

🥺🥺💔
:{
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_204540553
De vader van Sanda stelt vanuit het publiek een vraag over het doopritueel. De vraag is pijnlijk to the point. “Hoe komt het dat jij zegt dat je het hardst bent aangepakt, maar dat mijn zoon gestorven is?”

C.M.: “Ik wou dat ik daar een verklaring voor had. Maar ik denk dat het is omdat ik groter ben en vooral omdat ik veel meer heb gecheat met die visolie. Meneer Dia, ik denk dat Sanda's eerlijkheid hem fataal geworden is.”

Sven Mary, de advocaat van de vader, stelt daar nog een vraag bovenop: “Klopt het dan dat Sanda door zijn eigen toedoen is overleden?”

C.M.: “Daar ga ik geen antwoord op geven.”
pi_204540560
Randi: “Ik had een koplamp bij, dat was het enige licht dat er toen was. Een schacht kroop de verkeerde kant uit. Sanda is toen een tweede keer gevallen. We waren er nog om aan het lachen. Ik heb daar dan een foto van getrokken.”

Het gaat om een later in de WhatsApp-groep gedeelde foto waarvan wordt aangenomen dat het de laatste is van Sanda Dia. De jongen was volgens het college van gerechtsdeskundigen op dat ogenblik min of meer stervende.

Randi: “Toen ik vertrok aan de put waren ze alle drie aan het bibberen. We hebben toen gezegd dat ze moesten volhouden.”

Rechter: “Wat waren de laatste woorden die u sprak aan de put?”

Randi: “We waren toen met hem aan het lachen met het feit dat hij gevallen was.”

Rechter: “Hij kon nog lachen, bent u daar zeker van?”

Randi: “(Stilte)”
pi_204540564
Echt verschrikkelijk. Ik hoop dat deze zieke mensen gestraft gaan worden.
  maandag 25 april 2022 @ 21:20:00 #218
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_204540699
Arme vader... Door een stel zieke geesten is zijn zoon voor eeuwig weg.
pi_204541092
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2022 21:25 schreef Sunshine1982 het volgende:
Arme vader... Door een stel zieke geesten is zijn zoon voor eeuwig weg.
En wat een lijdensweg. Ze stonden erbij en keken ernaar.
Ze hebben hem vast niet bewust willen doden maar wanneer je de reconstructie leest, word je al misselijk.
Pure marteling en totaal laks geweest om zijn leven.
Onmenselijk. :N
  maandag 25 april 2022 @ 22:20:32 #221
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_204541110
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_204579743
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  vrijdag 29 april 2022 @ 18:04:34 #223
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_204580137
quote:
hoe de fuck is het nou zo moeilijk om die groep jongeren (kinderen van rijke ouders) te veroordelen met de feiten die er zijn? hoe kan je bepaalde feiten negeren die zijn gebeurd en in het nadeel zijn tegen die jongeren door een juridische fout?

Lijkt alsof zelfs de rechterlijke macht hiervoor gebukt gaat. Niet normaal dit. Je kan er zo een serie over maken.
pi_204580281
Dat Sanda slachtoffer is geworden wil niet zeggen dat hij zelf zoveel beter was.
Wie doet hier überhaupt aan mee?
En als hij het gewoon had overleeft, had hij dan zelf gretig meegedaan aan de vernedering van de volgende groene?
Wat een low class volk dit zeg, jezus.
Wat mij betreft het afvoerputje van de maatschappij, met toekomstige doktor titel en al :r :r :r
  vrijdag 29 april 2022 @ 18:24:29 #225
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_204580397
quote:
Wat een kk bullshit is het concept ‘juridische fout’ toch. Walgelijk :r
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
  vrijdag 29 april 2022 @ 18:39:20 #227
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_204580547
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 18:15 schreef Moofasah het volgende:
Dat Sanda slachtoffer is geworden wil niet zeggen dat hij zelf zoveel beter was.
Wie doet hier überhaupt aan mee?
En als hij het gewoon had overleeft, had hij dan zelf gretig meegedaan aan de vernedering van de volgende groene?
Wat een low class volk dit zeg, jezus.
Wat mij betreft het afvoerputje van de maatschappij, met toekomstige doktor titel en al :r :r :r
Nee, er is een mooie podcast gemaakt over deze zaak, Luister de eerst voordat je oordeelt over het slachtoffer.
  Spellchecker vrijdag 29 april 2022 @ 19:22:04 #228
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_204580986
Slepende rechtszaak over dodelijke ontgroening in België weer uitgesteld
quote:

Advocaten van nabestaanden van de omgekomen Belgische student Sanda Dia (20) hebben het strafproces stilgelegd. Zij zijn het oneens met de rechter. De uitspraak in de zaak tegen achttien (oud-)leden van studentenvereniging Reuzegom zal nu nog langer op zich laten wachten. Dia overleed op 7 december 2018 aan een overdosis zout.
‘Wat is er met onze zoon, wat is er met mijn broer, gebeurd? Waarom heeft niemand hem geholpen?’ staat in een verklaring van de familie van Sanda Dia. Zij hebben er geen vertrouwen in dat daar een antwoord op komt.
Straf ontlopen
De rechter in het inmiddels slepende proces heeft namelijk gezegd alleen over de fatale doop zelf te kunnen oordelen. De nabestaanden willen echter dat de rechter zich over alle drie de dagen rond de doop buigt. Zo willen ze vermijden dat van de achttien verdachten sommigen hun straf kunnen ontlopen.

De 20-jarige Sanda Dia overleed in 2018 aan meervoudig orgaanfalen na dertig uur van vernederingen en afzien. Hij moest onder andere verplicht een liter gin drinken en daarna enkele halve liters bier. De volgende ochtend moest hij ‘schachtenpap’ drinken, een goor brouwsel waarvoor in een blender levende goudvissen, muizen, een paling en visolie waren vermengd. Ook moesten drie studenten een soort put graven die werd gevuld met ijswater. Terwijl andere leden van de studentenvereniging hun behoefte deden in de put moesten Sanda Dia en de anderen daarin blijven staan.

‘Waarom zwijgt iedereen?’
‘Hoe heeft dit kunnen gebeuren?’ staat verder in de verklaring. ‘Waarom? Waarom zwijgt iedereen? Dit zijn de vragen waarop wij een antwoord verwachten. We zijn het aan onze zoon, mijn broer verschuldigd. Wij hebben nog steeds alle vertrouwen in de rechtsgang. Dank voor de niet aflatende steun.’

In de opzienbarende rechtszaak werd eigenlijk volgende maand een uitspraak verwacht. Nu is het de vraag of dat überhaupt dit jaar nog gaat lukken. De zaak is naar het hof van beroep in Antwerpen gestuurd.

In België wordt de zaak om meerdere redenen met belangstelling gevolgd. De verdachte jongens komen allemaal uit gegoede kringen, hun ouders zijn advocaat, ondernemer of tandarts. Een Reuzegommer is zelfs de zoon van een Antwerpse rechter. In de zomer van 2021 werd de strafzaak tegen de Reuzegommers nog flink uitgesteld nadat hun advocaten de rechter hadden gewraakt.
:r
  vrijdag 29 april 2022 @ 19:32:25 #229
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_204581089
Tamelijk dom van het OM en die advocaten om een rammelende zaak te willen doordrammen .De rechter heeft ze gewaarschuwd. Benieuwd of dat nog gerepareerd kan worden.

Wel nog een geluk dat de meest ernstige dingen wel in Vorsselaar zijn gebeurt. Tot dat moment was er nog niet zoveel aan de hand.
  vrijdag 29 april 2022 @ 19:41:44 #230
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_204581183
quote:
Ik denk niet dat de daders hier veel mee opschieten. De meest ernstige dingen zijn in Vorsselaar gepleegd dus voor de bijl gaan ze toch wel. En nu duurt de lijdensweg enkel langer. Bovendien is het ook slecht voor ze als zo'n geruchtmakend proces onbevredigend afloopt. Dan mogen ze nog jaren over hun schouder kijken.
  vrijdag 29 april 2022 @ 20:31:49 #231
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_204581549
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 18:15 schreef Moofasah het volgende:
Dat Sanda slachtoffer is geworden wil niet zeggen dat hij zelf zoveel beter was.
Ik zou dit mijn ergste vijand niet eens gunnen. Doet er niet toe of hij dat wel/niet was. Niet relevant.
  vrijdag 29 april 2022 @ 20:45:16 #232
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_204581699
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 16:12 schreef deedeetee het volgende:
Ik mag toch hopen dat ontgroenen inmiddels gewoon verboden is ? Dat zieke sadistische gedoe blijven we toch niet gedogen ? Het is nergens goed voor.
Ik dacht dat jij het wel een leuk idee zou vinden om iets met vrouwelijke studenten en kaarsen te doen.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  vrijdag 29 april 2022 @ 20:46:14 #233
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_204581711
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 18:15 schreef Moofasah het volgende:
Dat Sanda slachtoffer is geworden wil niet zeggen dat hij zelf zoveel beter was.

Wut??

Had hij een te kort rokje aan, of zo?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_204582245
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 19:41 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Ik denk niet dat de daders hier veel mee opschieten. De meest ernstige dingen zijn in Vorsselaar gepleegd dus voor de bijl gaan ze toch wel. En nu duurt de lijdensweg enkel langer. Bovendien is het ook slecht voor ze als zo'n geruchtmakend proces onbevredigend afloopt. Dan mogen ze nog jaren over hun schouder kijken.
Och jongens. Dat soort fabels. Dat moest Volkert van der G ook zogenaamd.
pi_204582284
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 16:12 schreef deedeetee het volgende:
Ik mag toch hopen dat ontgroenen inmiddels gewoon verboden is ? Dat zieke sadistische gedoe blijven we toch niet gedogen ? Het is nergens goed voor.
Ja goed idee. Iets verbieden, omdat het ook wel eens ernstig misgaat....
  vrijdag 29 april 2022 @ 23:07:53 #236
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204583148
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 21:38 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Och jongens. Dat soort fabels. Dat moest Volkert van der G ook zogenaamd.
De media straft eigenlijk al!!
pi_204588589
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 19:41 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Ik denk niet dat de daders hier veel mee opschieten. De meest ernstige dingen zijn in Vorsselaar gepleegd dus voor de bijl gaan ze toch wel. En nu duurt de lijdensweg enkel langer. Bovendien is het ook slecht voor ze als zo'n geruchtmakend proces onbevredigend afloopt. Dan mogen ze nog jaren over hun schouder kijken.
Reuzegom details: schachtentemmer Alexander Garmyn alias Janker en praeses Jef Jonkers alias Zaadje, zijn de hoofdpersonages. Jef Slosse, alias Flodder, is de reden waarom de zaak naar Limburg verhuisde, zijn moeder Fabienne Nackaerts is persrechter in Antwerpen.

De stront verdwijnt niet, nooit. Die namen blijven overal opduiken, logisch want de details van deze zaak zijn extreem schokkend. Er zijn zelfs filmpjes van de totale martelingen, dachten ze ook verwijderd te hebben.

Goede podcast over de zaak:
De stemmen van Asissen, vierdelig. Gemaakt door de auteur van het boek over de zaak.
pi_204588626
quote:
6s.gif Op vrijdag 29 april 2022 20:31 schreef KingRoland het volgende:

[..]
Ik zou dit mijn ergste vijand niet eens gunnen. Doet er niet toe of hij dat wel/niet was. Niet relevant.
Dat was ook helemaal niet het geval, Sanda werd lid om gebruik te kunnen maken van hun netwerk. Hij zat in het derde jaar en had leuke vrienden en een vriendin.

De drie maanden voor de doop waren al heftig, die club was al op sterven na dood. Sanda zag de doop als laatste hindernis en had het er voor over vanwege de kansen die het netwerk hebben.
pi_204667118
Boek in 1 middag uitgelezen, wat een zieke geesten. Een muis vermalen en die voeren aan feuten :r (als 1 van vele voorbeelden die om te :r zijn)
  zondag 8 mei 2022 @ 17:01:27 #240
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_204667193
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2022 20:32 schreef TornadoDK het volgende:
Er worden straffen van 18 tot 60 maanden geëist. De procureur vind dat de meeste weinig schuldbesef hebben. Klopt denk ik ook wel de meeste jammeren vooral hoe zwaar het voor hen zelf is :')
Eigenlijk hebben ze weinig anders gedaan dan dat er al jarenlang met allerlei ontgroeningen gebeurd. Daar is nooit iemand voor gestraft. Ze hebben de pech dat het nu een keer fataal afloopt gehad.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_204667199
Het merendeel van deze informatie heb ik kunnen bemachtigen op 7 januari 2019.
* Na het publiceren van deze informatie breek ik mijn harde schijf en gooi ik die in de zee en dan ga ik slapen, het is hier nacht.
* Dit is het enige originele document, wie dit copy-paste is een idioot.


Zwerft in de krochten van het internet nog een Doxbin :')
  zondag 8 mei 2022 @ 17:02:55 #242
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_204667214
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 20:46 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Wut??

Had hij een te kort rokje aan, of zo?
Als hij het gehaald had zou hij het jaar daarop ook vrolijk meegedaan hebben met ontgroenen waarschijnlijk.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_204667412
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 18:15 schreef Moofasah het volgende:
Dat Sanda slachtoffer is geworden wil niet zeggen dat hij zelf zoveel beter was.
Wie doet hier überhaupt aan mee?
En als hij het gewoon had overleeft, had hij dan zelf gretig meegedaan aan de vernedering van de volgende groene?
Wat een low class volk dit zeg, jezus.
Wat mij betreft het afvoerputje van de maatschappij, met toekomstige doktor titel en al :r :r :r
Het is dokter of doctor.
pi_204668092
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2022 17:01 schreef LXIV het volgende:

[..]
Eigenlijk hebben ze weinig anders gedaan dan dat er al jarenlang met allerlei ontgroeningen gebeurd. Daar is nooit iemand voor gestraft. Ze hebben de pech dat het nu een keer fataal afloopt gehad.
Dat is het risico wat je neemt. Als je door rood rijdt of dronken rijdt kun je er ook prima mee wegkomen maar als je dan iemand dood rijdt dan hang je.
No bitch to me
  zondag 8 mei 2022 @ 22:20:44 #245
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_204672797
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2022 17:55 schreef TornadoDK het volgende:

[..]
Dat is het risico wat je neemt. Als je door rood rijdt of dronken rijdt kun je er ook prima mee wegkomen maar als je dan iemand dood rijdt dan hang je.
Maar door rood rijden is verboden. Dit soort ontgroeningen gebeuren overal
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zondag 8 mei 2022 @ 23:50:21 #246
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_204674435
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2022 22:20 schreef LXIV het volgende:

[..]
Maar door rood rijden is verboden. Dit soort ontgroeningen gebeuren overal
Iemand zo in gevaar brengen is ook strafbaar.
We have always been at war with Eastasia.
pi_204674485
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2022 22:20 schreef LXIV het volgende:

[..]
Maar door rood rijden is verboden. Dit soort ontgroeningen gebeuren overal
(Geestelijke) mishandeling is ook strafbaar
No bitch to me
  maandag 9 mei 2022 @ 11:59:37 #248
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_204677084
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2022 17:02 schreef LXIV het volgende:

[..]
Als hij het gehaald had zou hij het jaar daarop ook vrolijk meegedaan hebben met ontgroenen waarschijnlijk.
Onzin, wat een loze kreet. Sanda zat al in zijn derde jaar en had buiten de vereniging om veel vrienden. Hij deed mee om na zijn studie gebruik te kunnen maken van hun grote netwerk.

Sanda was al bijna klaar met zijn opleiding.
pi_204677195
Ik heb het Stanford Prison Experiment altijd wat vergezocht gevonden; keer op keer laten studentenvereniging zien dat macht corrumpeert, en dat er maar een heel dun laagje beschaving op veel mensen zit.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  zaterdag 14 mei 2022 @ 10:47:59 #250
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_204741470
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2022 18:10 schreef Sunshine1982 het volgende:
"Omdat er op mijn hoofd gekakt werd, heet ik nu strontvlieg"

Walter Damen vraagt aan zijn eigen cliënt waarom hij 'strontvlieg' wordt genoemd. "Dat is een verwijzing naar mijn eigen doop. Er werd op mijn hoofd gekakt toen ik al heel zat was." In de zaal knipperen enkele mensen toch nog eens met hun ogen.

Wat een ziekelijke idioten.
pi_204742075
quote:
Ik kan dit echt serieus niet meer aanhoren. Mijn vriend heeft dit nummer gedraaid in het bijzijn van onze toen 5 jarige dochter. Hoe vaak ik dat refrein al niet gehoord heb :'(

Niet geheel pedagogische verantwoord, maar dat terzijde :@
pi_204744535
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2022 12:03 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Ik kan dit echt serieus niet meer aanhoren. Mijn vriend heeft dit nummer gedraaid in het bijzijn van onze toen 5 jarige dochter. Hoe vaak ik dat refrein al niet gehoord heb :'(

Niet geheel pedagogische verantwoord, maar dat terzijde :@
Vergeet vooral niet dat de muziek die je in je kinderjaren/jeugd van je ouders meekrijgt je altijd bij zal blijven.

Zo draaide mijn vader altijd Pink Floyd, maar godsallejezus wat had ik daar een hekel aan.

Nu heb ik de albumhoes van Dark Side On The Moon op mijn rug getatoeëerd staan :@ O+

Maar heelveel van wat ik aan muziek van mijn ouders heb meegekregen waardeer ik nu nog steeds :Y
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_204745075
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2022 11:59 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Onzin, wat een loze kreet. Sanda zat al in zijn derde jaar en had buiten de vereniging om veel vrienden. Hij deed mee om na zijn studie gebruik te kunnen maken van hun grote netwerk.

Sanda was al bijna klaar met zijn opleiding.
Dus dan kan je niet meedoen?
  zaterdag 14 mei 2022 @ 19:46:08 #254
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_204745753
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2022 18:46 schreef SOG het volgende:

[..]
Dus dan kan je niet meedoen?
Hij had daar geen interesse in, wordt duidelijk uitgelegd in de podcast stemmen van assisen.
  zaterdag 14 mei 2022 @ 20:29:02 #255
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_204746219
Worden die verdachten ook nog psychisch onderzocht?

Schijnbaar thuis door prestatiedruk kort gehouden en dan dit als uitlaatklep gebruiken.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  zaterdag 14 mei 2022 @ 21:11:56 #256
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_204747221
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2022 20:29 schreef Pvt.Webster het volgende:
Worden die verdachten ook nog psychisch onderzocht?

Schijnbaar thuis door prestatiedruk kort gehouden en dan dit als uitlaatklep gebruiken.
Een aantal ouders zaten zelf in die vereniging en zijn veelvuldig aanwezig geweest op de feestavonden, ook de moeders.

Een vader was zelfs als eerste gebeld en was eerder in het ziekenhuis dan de nabestaanden van Sanda, deze man heeft er eigenhandig voor gezorgd dat alle sporen werden uitgewist en de kamer van Sanda werd schoongemaakt en “opgeruimd”.

Die debielen lijken gewoon op hun ouders, die ouders zijn er trots op.
pi_205458009
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2022 19:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Hij had daar geen interesse in, wordt duidelijk uitgelegd in de podcast stemmen van assisen.
Pooooh ben die special ah luisteren. Pfff wie doet daaraan mee in godsnaam.

Racisme ook echt accepteren :')

Als ie het niet gehaald zou hebben bij de reuzegommers was de kkk een andere optie _O-
pi_208359178
Rechtzaak is vandaag weer hervat.

De zaak Reuzegom: Janker, zaadje en strontvlieg riskeren al lichtere celstraf in beroep na dood Sanda Dia (20), tot 50 maanden cel gevorderd.

https://www.hln.be/antwer(...)-gevorderd~a349b4e8/

Janker, Zaadje en Strontvlieg? :')
  maandag 13 maart 2023 @ 18:21:24 #259
41427 Anosmie
G.R.A.S.002
pi_208361171
https://www.demorgen.be/s(...)-misbruikt~ba69505c/

Ze hebben allemaal zo’n infantiele bijnaam. En dat moet dan de ‘Vlaamse elite’ voorstellen…
Fok!bejaarde
  maandag 13 maart 2023 @ 18:27:10 #260
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_208361235
Ook afgelopen week weer een goede podcast hierover, de stemmen van Asissen.
pi_208361255
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 18:21 schreef Anosmie het volgende:
https://www.demorgen.be/s(...)-misbruikt~ba69505c/

Ze hebben allemaal zo’n infantiele bijnaam. En dat moet dan de ‘Vlaamse elite’ voorstellen…
Wat een treurnis..
:')
En dit is zogenaamd goed voor je toekomst, zo'n hechte studentenleven...

Nee, dit worden narcistische, egocentrische, machtsbeluste figuren in het bedrijfsleven..

Doet mij denken aan een aflevering van, ik meen, Opgelicht of OV.
Daar kwamen 3 studenten in beeld, die aangeduid werden als dispuut x.
Man man, wat een kneuzenbende..
:')
  maandag 13 maart 2023 @ 18:32:12 #262
41427 Anosmie
G.R.A.S.002
pi_208361275
Ik ben heel benieuwd hoe dit proces gaat aflopen. Ik hoop dat de ‘grote kuis’ die de daders ism hun ouders hebben uitgevoerd een extra zwaar wegende factor zal zijn bij het bepalen van de straf.
Fok!bejaarde
pi_208361321
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 18:32 schreef Anosmie het volgende:
Ik ben heel benieuwd hoe dit proces gaat aflopen. Ik hoop dat de ‘grote kuis’ die de daders ism hun ouders hebben uitgevoerd een extra zwaar wegende factor zal zijn bij het bepalen van de straf.
Reken er maar niet op. Ik de link die ik postte staat dat de straffen lager zullen uit gaan vallen, tot 50 maanden p.p.
pi_208361523
quote:
Ontluisterend is hoe de betrokkenen, allemaal jongens van goede komaf
:')

quote:
Bij Reuzegom zaten jongens die later advocaat, rechter, politicus, notaris, of arts zouden worden, net als hun ouders
Verwende kutkoters die denken dat ze alles kunnen maken zijn ook potentiële gevaren voor de samenleving :')
pi_208361727
Arts :{ Je zal maar bij zo'n gestoord iemand onder behandeling zijn zeg.
  maandag 13 maart 2023 @ 19:46:45 #266
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_208362561
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 18:37 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Reken er maar niet op. Ik de link die ik postte staat dat de straffen lager zullen uit gaan vallen, tot 50 maanden p.p.
Maar via deze weg krijgen meer daders straf.
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 26 mei 2023 @ 08:06:33 #267
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_209284594

quote:
Ruim vier jaar nadat de Belgische student Sanda Dia overleed aan de gevolgen van een brute ontgroening, wordt vandaag het einde verwacht van een slepende rechtszaak. In totaal staan achttien leden van studentenclub Reuzegom uit Leuven terecht voor betrokkenheid bij zijn dood. "Ze dachten: we kunnen alles maken."

De schok was groot toen naderhand duidelijk werd hoe erg het mis ging op 3, 4 en 5 december 2018. Sanda Dia, een twintigjarige ingenieursstudent aan de universiteit van Leuven, had die dagen de zogenoemde doop bij Reuzegom, met leden uit het milieu van advocaten, rechters, politici en artsen. Wie bij de elitaire studentenclub wilde horen, werd als 'schacht' eerst tot op het bot vernederd.

Liters gin en vissaus
Zo moest Dia liters gin drinken, waarna naderhand de kranen in zijn kamer werden dichtgedraaid. Een slok water drinken was niet meer mogelijk. Toen Dia eenmaal laveloos in de hoek lag, urineerden de Reuzegommers over hem heen.

Een dag later kon Dia nog amper op zijn benen staan, zo zag een bezorgde professor geneeskunde die de groep die ochtend tegenkwam. De vrouw werd weggehoond, want zo beloofden de Reuzegommers, de doop was bijna tot zijn einde. In werkelijkheid moest het zwaarste deel dan nog komen, bij een blokhut op een uur rijden buiten de stad.
Dia moest daar samen met de twee andere schachten urenlang doorbrengen in een zelf gegraven kuil gevuld met ijskoud water. Naast het eten van muizen en goudvissen moesten ze ook grote hoeveelheden vissaus drinken. De opeenstapeling van vernederingen werd Sanda Dia uiteindelijk fataal. Hij belandde eerst in een coma, met een veel te hoog zoutgehalte in zijn bloed en een lichaamstemperatuur van 27,2 graden en kreeg daarna een hartaanval. Twee dagen later overleed hij in het ziekenhuis.

Direct na hun eerste 112-telefoontje probeerden de Reuzegommers hun sporen te wissen en verwijderden ze foto's, filmpjes en WhatsApp-berichten.

Hoe kan dat?
Kort na de dood van Dia hoorde journalist Pieter Huyberechts van de zaak. "Ik was direct extreem verontwaardigd", vertelt hij aan RTL Nieuws. "Een zwarte jongen die omkomt bij een studentendoop van allemaal witte jongens. Mijn onderbuikgevoel zei dat ik naar de begrafenis moest gaan. Daar is het woord Reuzegom nooit gevallen, en er was ook niemand van hen bij. Ik dacht: hoe kan dat, dat waren toch zijn vrienden?"

Voor zijn boek sprak Huyberechts uitgebreid met de (echte) vrienden van Dia en zijn familie, die hij omschrijft als 'hele warme mensen'. Ook wilde hij een antwoord vinden op de vraag hoe de Reuzegommers zo ver konden gaan.
"Ik denk dat het een mengeling is van mensen die zeer jong en naïef zijn en die een grote geldingsdrang kennen, zo van: wij zijn hét eliteclubje. Het zijn jongens die denken dat ze alles kunnen maken. Ze zijn opgegroeid met de gedachte: als er een probleem is, lost papa het wel op. Dat in combinatie met die jeugdige onbezonnenheid en een heersende drankcultuur."

Nog altijd vragen
Ruim vier jaar na de dood van Sanda Dia heeft de familie nog altijd vragen. "Voor hen is het belangrijk te weten wie de meeste visolie heeft toegediend. Het antwoord op die vraag is er nooit gekomen", zegt Huyberechts. "De familie vindt schuldinzicht verder belangrijker dan dat de Reuzegommers in de gevangenis belanden. Daar schiet volgens hen niemand echt iets mee op."
Justitie acht alle achttien Reuzegommers schuldig aan de dood van Sanda Dia en eist celstraffen tot 50 maanden cel, geldboetes en een vijfjarig werkverbod in de publieke sector. Het hof van beroep in Antwerpen spreekt vandaag vanaf 11 uur het vonnis uit. Als de Reuzegommers, die tijdens de zittingen spijt betuigden en verklaarden verantwoordelijkheid te willen nemen, niet in cassatie gaan, is de zaak eindelijk afgerond.

Er bestaat nog wel een kleine kans dat de zaak door het hof wordt overgeheveld aan de rechtbank in Hasselt, om ingewikkelde juridische redenen. Dan zal het proces opnieuw veel vertraging oplopen.

Symbool
De impact van de zaak Sanda Dia blijft hoe dan ook groot. Volgens Huyberechts is er een periode van voor en na zijn dood. De regels rondom de doop zijn volgens de schrijver inmiddels aangescherpt.

"Daarin is veel veranderd. Clubs kunnen zich nog altijd stiekem misdragen, zoals ook bij Reuzegom gebeurde in het bos, maar er is wel zo veel maatschappelijke commotie dat mensen hopelijk ook beter grenzen kunnen trekken, zowel de doopmeester als de gedoopte. Sanda Dia is daarin een symbool geworden."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)ie-muizen-kuil-water
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 26 mei 2023 @ 08:06:46 #268
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_209284595
Samengevat: vandaag de uitspraak

[ Bericht 13% gewijzigd door Paul op 26-05-2023 08:26:38 ]
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  vrijdag 26 mei 2023 @ 08:18:47 #269
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_209284672
Mijn maag draait nog steeds om als je leest wat hij heeft moeten doorstaan.
Echt, wat bezielt je als groep te denken dat dat soort dingen ok zijn.
***
pi_209284745
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 08:18 schreef BE het volgende:
Mijn maag draait nog steeds om als je leest wat hij heeft moeten doorstaan.
Echt, wat bezielt je als groep te denken dat dat soort dingen ok zijn.
Dit. Dit is toch niet te verkroppen voor zijn nabestaanden.... Wetende dat je kind zo aan zijn einde is gekomen :{

Ik verwacht niet zoveel van vandaag. Hoop dat ik het mis heb.
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 26 mei 2023 @ 08:31:48 #271
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_209284753
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 08:30 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Dit. Dit is toch niet te verkroppen voor zijn nabestaanden.... Wetende dat je kind zo aan zijn einde is gekomen :{

Ik verwacht niet zoveel van vandaag. Hoop dat ik het mis heb.
De hele groep een jaartje de bak in c_/
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_209284766
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 08:31 schreef Paul het volgende:

[..]
De hele groep een jaartje de bak in c_/
Beter zouden ze iets van TBS in België invoeren. Die lui zijn compleet gestoord.
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 26 mei 2023 @ 08:34:21 #273
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_209284775
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 08:33 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Beter zouden ze iets van TBS in België invoeren. Die lui zijn compleet gestoord.
Ik denk eerlijk gezegd dat ze geen zware straf krijgen want:

- dit ritueel was er al jaren
- werd al jaren van persoon, groep tot groep overgedaan
- groepsdruk, groepsproces enz

Denk een paar maandjes werkstrafjes
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_209284809
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 08:34 schreef Paul het volgende:

[..]
Ik denk eerlijk gezegd dat ze geen zware straf krijgen want:

- dit ritueel was er al jaren
- werd al jaren van persoon, groep tot groep overgedaan
- groepsdruk, groepsproces enz

Denk een paar maandjes werkstrafjes
Dat zal wel zoiets zijn ja. En hun vaders schijnen wat hoge functies te hebben. Misschien speelt dat ook wel mee.
  Redactie Frontpage / Weblog vrijdag 26 mei 2023 @ 08:39:35 #275
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_209284823
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 08:37 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Dat zal wel zoiets zijn ja. En hun vaders schijnen wat hoge functies te hebben. Misschien speelt dat ook wel mee.
Hoe bedoel je, alleen met dat ze goede advocaten hebben geregeld :P
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_209286191
Wordt die docent geneeskunde ook nog vervolgd :') :N

quote:
LAAT HEM NIET ALLEEN’
Professor D. (55) doceert deeltijds aan de KU Leuven. Die woensdagvoormiddag ziet ze op een parking drie geknielde jongens en enkele studenten met groen-witte linten. Ze stelt vast dat een van de jongens “echt niet goed” is. D., in een verklaring na Dia’s dood: “Aangezien de situatie bevreemdend overkwam en zij zich op privéterrein bevonden, gaf ik aan dat ik de politie zou bellen. Ze verzekerden me op dat ogenblik dat de doop praktisch gedaan was. Ik zei hun dat de drie geknielde studenten er erg vermoeid uitzagen. Er werd me gezegd dat ze de ganse nacht opdrachten hadden vervuld. De drie jongemannen zeiden niets.”


De professor stapt in haar auto, maar bedenkt zich. Ze gaat opnieuw naar de studenten. Ze maakt zich vooral zorgen over Sanda Dia. “Ik zei dat iemand bij hem moest blijven als hij nadien zou gaan slapen. Ze beloofden me dit ten stelligste. Ik vroeg aan een van de studenten van welke club hij was. Hij zei Medica. Ik vroeg hem of hij al op spoedgevallen had gewerkt. Hij zei dat hij derdejaarsstudent was en er al dagdienst had gedaan. Ik zei hem dat hij dan al gevallen van alcoholintoxicatie had gezien. Hij confirmeerde. Ik herhaalde nogmaals het belang van de jongeman goed te monitoren en hem niet alleen te laten. Hij beloofde dit en herhaalde dat de doop bijna gedaan was.”

De professor stapt opnieuw in haar auto. Wat ze niet weet is dat de student met wie ze gesproken heeft geen student geneeskunde is. En dat de doop niet stopgezet zal worden. Het zwaarste deel moet nog komen

  vrijdag 26 mei 2023 @ 10:57:00 #277
8369 speknek
Another day another slay
pi_209286260
Een eis van 50 maanden cel voor iemand doodmartelen is natuurlijk ook al behoorlijk laag.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_209286799
@Paul had gelijk:

LIVE REUZEGOMPROCES. Enkel werkstraffen tot 300 uur voor Reuzegommers: vader van Sanda Dia verliest even kalmte bij uitspraak.

https://www.hln.be/antwer(...)-uitspraak~a343d4fe/

Het is toch niet te geloven.
pi_209286918
Bizar dat het en zo lang heeft geduurd en tot deze uitspraak heeft geleid.
pi_209286925
Vrijgesproken van het toedienen van schadelijke stoffen... Iemand zich compleet van god los laten zuipen en het water af te sluiten valt daar niet onder dus.. Wat een afgrijselijke zaak en arme vader.
Gimme whiskey, give me bourbon, gimme gin..
'Cause it don't matter what I'm drinkin', Lord, as long as it drowns this sorrow I'm in.
pi_209286933
Bizar dat je er zo licht van af kan komen met moord, en walgelijk ook
"You can call me Susan if it makes you happy"
  vrijdag 26 mei 2023 @ 11:44:25 #282
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_209286963
Het is intriest maar helaas de realiteit. Zo gaat dat als je een goed netwerk hebt in bepaalde kringen. En dat is de reden dat er elk jaar weer studenten zich aanmelden voor deze martelingen. Je gaat er doorgaans niet aan dood en daarna ben je wel binnen waar je zijn wilt.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_209287017
Blijkbaar hebben ze in België ook D66 rechters

Komen die kut kakkers helaas goed weg
  vrijdag 26 mei 2023 @ 11:49:23 #284
8369 speknek
Another day another slay
pi_209287041
N-VA rechters!
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_209287065
Deze straffen zijn schandalig mild. Echt om woest van te worden.

Een boete van 400 euro
Dan lees je ergens anders op dit forum dat een vrouw 10.000 euro moet betalen aan jumbo voor een paar gestolen broodjes. En hier 400 euro.

Ik ben voor rehabilitatie en terugkeren in de maatschappij maar ze hadden best een paar jaar cel kunnen krijgen
pi_209287236
Zit nu naar een reporter ter plekke te luisteren. Die gasten krijgen niet eens een strafblad omdat het om een werkstraf gaat.

Wat een faalboel daar zeg :r
pi_209287258
:+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+

De rechter volgende maand met vervroegd pensioen en lekker rentenieren in een warm land?
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:04:37 #288
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_209287271
Paar uurtjes schoffelen. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_209287277
Nou, nou, nou mensen. De onafhankelijke rechters hebben gesproken,we gaan hier toch niet het vertrouwen in de onafhankelijke rechtspraak ondermijnen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_209287328
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 11:42 schreef josja het volgende:
Vrijgesproken van het toedienen van schadelijke stoffen... Iemand zich compleet van god los laten zuipen en het water af te sluiten valt daar niet onder dus.. Wat een afgrijselijke zaak en arme vader.
Ze zijn daarvoor vrijgesproken omdat de vissaus die ze hebben toegediend vrij verkrijgbaar is. Er staat niet op het etiket dat het in grote hoeveelheden schadelijk/dodelijk is zegt de reporter.
pi_209287370
Iemand die al weet waarom het zulke lage straffen zijn? Wat gaf de rechter als reden tot deze straffen?
pi_209287386
Als ik die vader was had ik nu het recht in eigen hand genomen. Stel dat dit m’n enige kind was en ik had niets meer te verliezen
pi_209287416
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 12:11 schreef _Lily_ het volgende:
Als ik die vader was had ik nu het recht in eigen hand genomen. Stel dat dit m’n enige kind was en ik had niets meer te verliezen
Wat wil je doen tegen een groep van 18 man?
pi_209287535
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 12:13 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Wat wil je doen tegen een groep van 18 man?
Een sniper inhuren
En daarna 3 maandjes schoffelen
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 26 mei 2023 @ 12:21:31 #295
269689 crew  Viv
pi_209287563
Wat een flutstraffen! Even een paar weken afval prikken en 400 euro aftikken, dat staat toch absoluut niet in verhouding tot wat er gebeurd is?
pi_209287572
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 12:19 schreef _Lily_ het volgende:

[..]
Een sniper inhuren
En daarna 3 maandjes schoffelen
Als jij een vader hebt die een beetje hooggeplaatst is kan het allemaal.
pi_209287590
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 12:21 schreef Viv het volgende:
Wat een flutstraffen! Even een paar weken afval prikken en 400 euro aftikken, dat staat toch absoluut niet in verhouding tot wat er gebeurd is?
En de identiteit van de daders wordt ook compleet verborgen gehouden. Ze komen enkel met hun bijnamen in de media.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 26 mei 2023 @ 12:25:23 #298
269689 crew  Viv
pi_209287627
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 12:23 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
En de identiteit van de daders wordt ook compleet verborgen gehouden. Ze komen enkel met hun bijnamen in de media.
En geen strafblad dus kennelijk.

Gegarandeerd dat hun afkomst ermee te maken heeft, allemaal zonen van hooggeplaatste personen. :r
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:26:24 #299
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_209287644
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 11:44 schreef deedeetee het volgende:
Het is intriest maar helaas de realiteit. Zo gaat dat als je een goed netwerk hebt in bepaalde kringen. En dat is de reden dat er elk jaar weer studenten zich aanmelden voor deze martelingen. Je gaat er doorgaans niet aan dood en daarna ben je wel binnen waar je zijn wilt.
Zulke dingen dus. Lees in het tweede stuk vooral de reactie van ene Gert.

https://www.volkskrant.nl(...)r-schieten~b9930a27/

https://www.parool.nl/ams(...)ub-te-gaan~bfa38ca4/
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:27:53 #300
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_209287660
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 11:34 schreef Sunshine1982 het volgende:
@:Paul had gelijk:

LIVE REUZEGOMPROCES. Enkel werkstraffen tot 300 uur voor Reuzegommers: vader van Sanda Dia verliest even kalmte bij uitspraak.

https://www.hln.be/antwer(...)-uitspraak~a343d4fe/

Het is toch niet te geloven.
Walgelijke klassenjustitie :r
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')