abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_194918170
quote:

20-jarige Sanda Dia sterft na studentendoop, wat gebeurde er tijdens die fatale doop?


Sanda Dia uit Edegem, in de provincie Antwerpen, zat in zijn derde jaar burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven toen hij lid wilde worden van studentenclub Reuzegom. Hij moest daarvoor deelnemen aan een extreem doopritueel dat twee dagen duurde. Het werd uiteindelijk zijn dood. Lees hieronder een reconstructie op basis van de politieverhoren in het strafdossier.

De opdracht op dag 1 van de studentendoop was: rozen verkopen. Sanda en nog twee andere schachten (kandidaatleden) moesten zich verkleden en tegen de klok zoveel mogelijk bloemen verkopen in de Leuvense binnenstad. Wie niet snel genoeg verkocht, werd gestraft met vettig en vies eten, zoals melk met brokken, een vetbol voor de vogels, een pot met garnalen in een onbestemde bruine brij en een blik Gordon's met visolie. De schachten verkochten uiteindelijk 700 rozen.

Maar een beloning volgde niet, integendeel. De schachten moesten op hun knieën gaan zitten en vragen beantwoorden. Bij elk fout antwoord moest er gedronken worden. Gin, bijna een liter. De bedoeling was blijkbaar dat ze volledig van de wereld waren en ze zich weinig of niets zouden herinneren. Op de cantus die hierop volgde moest nog meer worden gedronken. De drie schachten lagen stomdronken op de grond. De traditie bij Reuzegom wil dat de leden dan op de Schachten urineren, wat ook die avond gebeurde.

's Nachts belandden ze op het kot van Sanda om er hun roes uit te slapen. Reuzegommers knippen stukken uit hun haar en smeren er choco in. De schachten zijn te dronken om ook maar iets daarvan te merken. Water drinken kon niet, want de Reuzegommers hadden de kraan afgeplakt. Er hing een briefje aan: "Niet drinken anders geen Reus".

DAG 2: 5 december 2018
De volgende ochtend, op dag 2 van de doop, werden de drie wakker gemaakt en ging het richting Vorselaar. Sanda was in tegenstelling tot de andere twee nog erg suf en had een zware kater. Hij moest bij het stappen ondersteund worden. Een vrouw die de jongens zag lopen, kwam naar hen toe en merkte op dat Sanda er niet goed uitzag en dat dit niet verantwoord was. Sanda zou gezegd hebben dat het ok was.

Hij kreeg ook wat te eten en te drinken en leek er weer bovenop te komen, blijkt uit verhoren van verschillende betrokkenen.

Intussen moesten de twee andere Schachten in Vorselaar een put graven om er vervolgens met z'n drieën te gaan inzitten. In de put kregen ze vele emmers ijskoud water over zich heen. Er werd een aal ingegooid waar ze de kop van moesten afbijten. Intussen werden ze uitgescholden, vernederd en beledigd. Het hoorde bij het ritueel. Net als op handen en knieën kruipen tijdens verplaatsingen op het terrein, hoofd naar beneden anders werd je opnieuw gestraft.


Gezwommen werd er ook in een beek wat verderop, met hun hoofd onder water en om het zogenaamd weer warm te krijgen, urineerden Reuzegommers op de schachten. "In de put zat vanalles, ook braaksel en pis". Braaksel door de viezigheid die er tussendoor voortdurend en ook alweer als straf moest worden gegeten en gedronken. Een dode muis die door de blender was gedraaid, honden- en kattenvoer, schachtenpap en ook visolie. Eén van de beproevingen voor de schachten bestond erin om een levende goudvis op te eten en vervolgens visolie drinken tot het visje door braken er weer levend uitkwam. Maar bij Sanda lukt dat niet. Hij zou nog een tweede vis en extra visolie hebben moeten doorslikken.

De Reuzegommers hadden een bidon visolie van 3 liter gekocht. Daar was na afloop van de doop de helft van op.

Na het drinken van de visolie begon Sanda Dia trager te spreken en te reageren, merkten de twee andere schachten op. Ze riepen de Reuzegommers om duidelijk te maken dat het niet goed met Sanda ging. Hij zou ineengekropen van de kou in de put hebben gezeten. De twee andere schachten kregen de opdracht om hem eruit te halen en hem bij een kampvuur te leggen om op te warmen. Sanda reageerde niet meer.


Zaak-Sanda Dia
Vraag naar extra onderzoek over dood Sanda Dia schuift proces op: advocaat Mary: "Waarom pas na 20 maanden?"
Update
do 03 sep 2020
16:53
Discussie over wat er moet gebeuren
"We zijn dan beginnen discussiëren onder de groep wat we moesten doen...wij waren allemaal aan het stressen van wat gebeurt er hier", verklaart één van de Reuzegommers tijdens zijn ondervraging. Maar de ernst van de situatie drong niet tot iedereen door en sommigen dachten dat het wel zou goedkomen.

"De doop van de schachten gaat al ongeveer 15 jaar door in Vorselaar, met dezelfde opdrachten en dezelfde zaken die gegeten en gedronken worden. In het verleden is nog nooit iemand ziek geworden of had er nog nooit iemand iets ernstig voorgehad", verklaart één van hen.In het verleden is nog nooit iemand ziek geworden of had er nog nooit iemand iets ernstig voorgehad

politieverhoor van Reuzegommer
Sanda Dia werd uiteindelijk in een auto gelegd en rond 21u30 naar het ziekenhuis in Malle gebracht. Daar stelt een arts vast dat hij zwaar onderkoeld is. Hij heeft een lichaamstemperatuur van 27 graden. "Patiënt is in coma gegaan en kreeg een hartstilstand". Er werd ook vastgesteld dat hij een extreem hoge zoutwaarde in het bloed had. Sanda Dia moest met spoed worden overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Al snel was duidelijk dat zijn toestand kritiek was.

De politie liet na de doop vijf Reuzegommers naar het commissariaat komen, het viel een agent op dat "ze erg aangedaan zijn door wat er is gebeurd" staat te lezen in een proces-verbaal. Anderzijds werden die avond filmpjes en foto's van de doop gewist en de whatsappgroep van de clubleden verwijderd.


De politie die, die nacht aan de blokhut in Vorselaar aankwam, schreef dat alles er netjes bijlag. Wat je misschien na een doopritueel niet verwacht. "Alle lokalen zijn proper opgeruimd. Er kan nergens een vuilniszak worden aangetroffen. Rond de plaats waar het kampvuur is geweest, staan enkele emmers, maar daar staat regenwater in". Op 7 december, 2 dagen na de Reuzegom doop, is Sanda Dia overleden.


[ Bericht 99% gewijzigd door Frutsel op 26-05-2023 09:19:43 ]
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 6 september 2020 @ 15:36:48 #2
385501 Starhopper
Slava Ukraini
pi_194918198
RIP Sandra!!!
Dat ze studentenverenigingen maar keihard aan gaan pakken!
Water towers can fly! :D
  zondag 6 september 2020 @ 15:38:58 #3
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_194918264
Ik word hier misselijk van.
  zondag 6 september 2020 @ 15:44:39 #4
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_194918418
Als je dit allemaal toelaat dan vraag ik me af of je wel zo intelligent bent. Ik zeg niet dat ik dit goed praat maar ik heb het puur over zijn intelligentie.
pi_194918493
Daarnaast moesten de feuten enorme hoeveelheden visolie drinken, maar ook urine. Ze werden gedwongen een levende goudvis te verorberen, de kop van een levende aal af te bijten, en kregen een pap waarin met de blender een muis is vermalen.

wtf :') :') :') :')
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 6 september 2020 @ 15:46:21 #6
3542 Gia
User under construction
pi_194918497
R.i.p. Sanda, hoop dat je moordenaars geen toekomst meer hebben.
  zondag 6 september 2020 @ 15:46:38 #7
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194918505
Elitair wel ja...
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_194918529
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:44 schreef Orion_in_space het volgende:
Als je dit allemaal toelaat dan vraag ik me af of je wel zo intelligent bent. Ik zeg niet dat ik dit goed praat maar ik heb het puur over zijn intelligentie.
Groepsdruk is voor jou een onbekend begrip?
pi_194918578
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
pi_194918666
Sadisten, de bedenkers van dit soort ontgroeningen. Waarom zou je je daarvoor ook willen lenen? Van een clubje dat het leuk vindt om me eerst zoveel mogelijk te vernederen wil ik helemaal geen lid zijn.
pi_194918713
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:48 schreef Hamzoef het volgende:
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
Net zo goed door hun studie. De meeste zullen alsnog net als anderen moeten solliciteren en daar komen deze verenigingen echt niet altijd bij te sprake. Als jij een studie tandheelkunde doet dan wordt jij tandarts doordat je deze studie hebt gedaan, niet om je toevallig ook lid bent geweest van een studentenvereniging.
Een goed netwerk helpt natuurlijk wel, maar zeker in de start van je carrière is het netwerk van je ouders belangrijker dan die van medestudenten die net als jij ook nog geen baan hebben en die jou daardoor niet kunnen binnen praten bij een bedrijf.
  zondag 6 september 2020 @ 15:53:09 #12
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_194918715
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 15:35 schreef Nieuwsnieuws het volgende:
‘Rijp voor de vuilbak’
De volgende dag ging de ontgroening verder bij een blokhut in Vorselaar, iets ten oosten van Antwerpen, waar de drie kandidaat-leden een put moesten graven. Rond 12 uur ’s middags berichtte één van de Reuzegommers in de WhatsAppgroep van de vereniging dat Sanda ‘al rijp is voor de vuilbak’.

Hoewel het buiten amper 6 graden was, moesten de jongens urenlang halfnaakt in de met water gevulde put doorbrengen. Er volgden spelletjes: wie een verkeerd antwoord gaf, kreeg zaken als peper en mosselen te eten. Daarnaast moesten de feuten enorme hoeveelheden visolie drinken, maar ook urine. Ze werden gedwongen een levende goudvis te verorberen, de kop van een levende aal af te bijten, en kregen een pap waarin met de blender een muis is vermalen.

Iets na achten ’s avonds werd Sanda uit de put gehaald omdat het niet goed met hem ging. Hij werd bij een vuur gelegd, maar een uur later kregen de studenten door dat het echt mis is en belden ze het ziekenhuis. ‘Goedendag’, heeft de leider van Reuzegom gezegd aan de telefoon, ‘we hebben, euhm, euhm, een doop gehad. En euhm, we hadden een dril, en een van onze mensen die gedoopt werd, is flauwgevallen. Heel de dag in de koude, en euhm, ja, veel vermoeidheid.’

Veel zieke dingen gelezen maar krijg hier genoeg kokhalsneigingen van. Wat een stel trieste psychopaten.
Ergste is nog dat dat later dokter, advocaat, rechter wordt. De zogenaamde nette en respectvolle personen van de samenleving. :r
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_194918738
Racisme!!!
U MAD?
pi_194918771
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:48 schreef Hamzoef het volgende:
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
Dat vind ik ook geen fijne gedachte. Ik hoop dat ze er niet mee weg komen. Las dat de universiteit ze voor straf heeft opgelegd; een paper over ontgroeningen .. onvoorstelbaar

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191204_04751193
pi_194918806
Ontgroeningen wat ik weet was in een raar pak wat bananen eten door de stad(oh wacht aqarium boos)..paar liter bier zuipen..wat shotjes klaar toch ?
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 6 september 2020 @ 15:55:36 #16
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194918808
Dit zijn gewoon sadisten verhult als studentenclub. Als je die shit leest. Ik snap ook niet dat mensen hier vrijwillig aan meedoen. Of is de sociale druk zo groot?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_194918866
quote:
2s.gif Op zondag 6 september 2020 15:55 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Dit zijn gewoon sadisten verhult als studentenclub. Als je die shit leest. Ik snap ook niet dat mensen hier vrijwillig aan meedoen. Of is de sociale druk zo groot?
Denk ook van de ouders kant ...aardig wat druk wordt gezet ,,
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 6 september 2020 @ 15:57:42 #18
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194918867
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Groepsdruk is voor jou een onbekend begrip?
Is dat zo sterk dan? wij hadden helemaal geen studentenverenging of club of iets. Het is toch vooral iets voor 1e jaars?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_194918869
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:54 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Dat vind ik ook geen fijne gedachte. Ik hoop dat ze er niet mee weg komen. Las dat de universiteit ze voor straf heeft opgelegd; een paper over ontgroeningen .. onvoorstelbaar

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191204_04751193
Zo'n universiteit kan wettelijke gezien weinig doen. Ik vraag het mij af of deze studenten geschorst kunnen worden, aangezien dit buiten de studie om gebeurde. Het enige wat zo'n universiteit kan doen is het schrappen van beursen en eisen dat ze bijvoorbeeld een gedragscode op stellen, wilt zo'n vereniging weer betrokken raken bij bepaalde activiteiten, zoals de opening van het academische jaar. Het is aan justitie om deze jongens strafrechtelijk te vervolgen.
pi_194918921
quote:
2s.gif Op zondag 6 september 2020 15:55 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Dit zijn gewoon sadisten verhult als studentenclub. Als je die shit leest. Ik snap ook niet dat mensen hier vrijwillig aan meedoen. Of is de sociale druk zo groot?
Lijkt mij ook, maar ook dat je met 18 man hiernaar staat te kijken en allemaal denkt: laten we doorgaan met deze vernederingen..

Wat bezielt zulke mensen?
pi_194918980
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 15:57 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Zo'n universiteit kan wettelijke gezien weinig doen. Ik vraag het mij af of deze studenten geschorst kunnen worden, aangezien dit buiten de studie om gebeurde. Het enige wat zo'n universiteit kan doen is het schrappen van beursen en eisen dat ze bijvoorbeeld een gedragscode op stellen, wilt zo'n vereniging weer betrokken raken bij bepaalde activiteiten, zoals de opening van het academische jaar. Het is aan justitie om deze jongens strafrechtelijk te vervolgen.
Snap dat ze wettelijk weinig konden doen.

Maar een opstel over ontgoeningen vind ik wel wat weinig als je dit soort martelingen op je geweten hebt
pi_194919085
quote:
2s.gif Op zondag 6 september 2020 15:55 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Dit zijn gewoon sadisten verhult als studentenclub. Als je die shit leest. Ik snap ook niet dat mensen hier vrijwillig aan meedoen. Of is de sociale druk zo groot?
Dit gebeurd in de intro week. Daarnaast heb je vaak in je eerste jaar nog een aantal andere taakjes. De meeste doen dit met het idee dat het erbij hoort, dat iedereen dit gedaan heeft en dat zij straks in het tweede jaar de aanzien hebben ten opzichte van de nieuwe eerstejaars. Juist doordat je dit met een hele groep doet wil je tot het uiterste gaan en niet als eerste afhaken. Daarnaast stel je jezelf gerust met het idee dat de ouderejaars die jou dit aan doen het zelf ook hebben meegemaakt en dat je er daardoor juist van hun respect mee verdient als je het zonder gemor doorstaat.
pi_194919144
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:58 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Lijkt mij ook, maar ook dat je met 18 man hiernaar staat te kijken en allemaal denkt: laten we doorgaan met deze vernederingen..

Wat bezielt zulke mensen?
De meeste zullen te laf zijn geweest om er iets over te zeggen. Bang dat zij zelf zo aangepakt zullen worden. En daaenaast zullen ze de verantwoordelijkheid op anderen doorschuiven. Ze zullen denken dat als het echt niet kan, dat anderen dan al wel zouden ingrijpen.
pi_194919163
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:53 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Net zo goed door hun studie. De meeste zullen alsnog net als anderen moeten solliciteren en daar komen deze verenigingen echt niet altijd bij te sprake. Als jij een studie tandheelkunde doet dan wordt jij tandarts doordat je deze studie hebt gedaan, niet om je toevallig ook lid bent geweest van een studentenvereniging.
Een goed netwerk helpt natuurlijk wel, maar zeker in de start van je carrière is het netwerk van je ouders belangrijker dan die van medestudenten die net als jij ook nog geen baan hebben en die jou daardoor niet kunnen binnen praten bij een bedrijf.
Het gaat hier niet om een gemiddelde studentenvereniging.
pi_194919263
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 16:05 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Het gaat hier niet om een gemiddelde studentenvereniging.
Volgens mij kan iedereen die aan een universiteit studeert zich er aanmelden, dus wat dat betreft is het niet zo speciaal. Het is geen Skull en Bones zoals je aan Yale ziet. Ik kan me wel voorstellen dat jonge jongens er een bepaalde aanzien voor hebben, hoe slecht het ook is.
pi_194919317
quote:
2s.gif Op zondag 6 september 2020 15:57 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Is dat zo sterk dan? wij hadden helemaal geen studentenverenging of club of iets. Het is toch vooral iets voor 1e jaars?
Als dertig man in jouw groep zegt dat 12*30 = 350 en daar 'heilig van overtuigd is', dan is de kans zeer groot dat jij ook aan de druk toegeeft. Immers, jij bent de enige die er tegenin gaat. Iedereen kan toch niet fout zitten?

Mensen zijn op dat gebied makkelijk te overtuigen...
pi_194919485
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 15:35 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

Sanda doorliep het ritueel samen met twee andere jongens. Hij verkocht de minste rozen van de drie en werd bij het drankgelag dat volgde extra hard aangepakt. Uiteindelijk kregen de feuten zoveel gin en bier te verstouwen, dat ze naar huis gedragen moesten worden. Daar werd de watertoevoer afgesloten, zodat ze ’s nachts niets konden drinken.

‘Rijp voor de vuilbak’
De volgende dag ging de ontgroening verder bij een blokhut in Vorselaar, iets ten oosten van Antwerpen, waar de drie kandidaat-leden een put moesten graven. Rond 12 uur ’s middags berichtte één van de Reuzegommers in de WhatsAppgroep van de vereniging dat Sanda ‘al rijp is voor de vuilbak’.

Hoewel het buiten amper 6 graden was, moesten de jongens urenlang halfnaakt in de met water gevulde put doorbrengen. Er volgden spelletjes: wie een verkeerd antwoord gaf, kreeg zaken als peper en mosselen te eten. Daarnaast moesten de feuten enorme hoeveelheden visolie drinken, maar ook urine. Ze werden gedwongen een levende goudvis te verorberen, de kop van een levende aal af te bijten, en kregen een pap waarin met de blender een muis is vermalen.


Bron : https://www.volkskrant.nl(...)-de-rangen~b3e1b1a2/
Je zo laten behandelen om "een netwerk op te bouwen", dan ben je ook rijp voor het gesticht. (Maar verdien je het natuurlijk niet gedood te worden.)
  zondag 6 september 2020 @ 16:18:19 #28
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194919562
gemalen muis moeten eten ook. Wtf bezield die gasten.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 6 september 2020 @ 16:35:34 #29
8369 speknek
Another day another slay
pi_194920126
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:54 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Dat vind ik ook geen fijne gedachte. Ik hoop dat ze er niet mee weg komen. Las dat de universiteit ze voor straf heeft opgelegd; een paper over ontgroeningen .. onvoorstelbaar

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191204_04751193
Lijkt me een terechte straf na moord en vernietigen van bewijs door achttien gezinnen. Koekoek.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zondag 6 september 2020 @ 16:40:37 #30
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_194920247
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:51 schreef Nieuwsnieuws het volgende:

[..]

Laat z’n huidskleur er maar buiten wat mij betreft. Het is buitengewoon gruwelijk wat die jongen is aangedaan. Welke kleur hij ook had.
Had hij het wel overleefd, dan had hij het jaar daarop hetzelfde bij een ander gedaan, ik zie hem niet alleen maar als slachtoffer. Ze konden ook op elk moment aangeven met de ontgroening te willen stoppen.

Ik praat het niet goed, verre van, het is afschuwelijk wat er gebeurd is, maar het verhaal is ook niet helemaal zo zwart-wit als het nu in de media komt.
KuikenGuppy
pi_194920260
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Groepsdruk is voor jou een onbekend begrip?
Gast, urine drinken. Muis eten. Goudvis opeten. Aal hoofd afbijten. Als je dit toelaat dan ben je echt niet 100 procent.

Als er een groep mensen de sloot in springt sping jij vrolijk mee?
pi_194920335
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 16:41 schreef SOG het volgende:

[..]

Gast, urine drinken. Muis eten. Goudvis opeten. Aal hoofd afbijten. Als je dit toelaat dan ben je echt niet 100 procent.

Als er een groep mensen de sloot in springt sping jij vrolijk mee?
Als 100 man in de sloot springt, dan ben ik echt niet de enige die op de kant blijft staan hoor. Zij hebben dan vast een goede reden om in die sloot te springen en ik ga niet afwachten om te weten wat die goede reden is. Dan is het waarschijnlijk al te laat.

Maar nogmaals: groepsdruk doet gekke dingen met je.
pi_194920411
Clubje sociopaten, ondersteund door ouders en advocatuur. Die gaan het nog ver schoppen.
And it's only the giving
That makes you
What you are
  zondag 6 september 2020 @ 17:02:23 #34
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194920750
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:48 schreef Hamzoef het volgende:
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
Hoe slimmer, hoe gemener?
X/T
pi_194920783
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 17:02 schreef Eightyone het volgende:

[..]

Hoe slimmer, hoe gemener?
Ja zijn vaak van die nerds die vet zijn gepest in hun leven en nu wraak willen nemen _O-
  zondag 6 september 2020 @ 17:06:59 #36
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_194920879
quote:
Uiteindelijk kregen de feuten zoveel gin en bier te verstouwen, dat ze naar huis gedragen moesten worden. Daar werd de watertoevoer afgesloten, zodat ze ’s nachts niets konden drinken.
WTF. Alleen daarvan zou ik al zeggen dat ik er klaar mee zou zijn.
  zondag 6 september 2020 @ 17:07:57 #37
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194920901
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 17:03 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Ja zijn vaak van die nerds die vet zijn gepest in hun leven en nu wraak willen nemen _O-
Of juist de populairen die alles in sneltreinvaart weten te doorgronden, inclusief sociale verhoudingen (en die dan ook nog goed genoeg kunnen leren voor de universiteit). Als je dat heel goed begrijpt, kan je er flink misbruik van maken.

Bij sociale opleidings-mensen zie je dat ook weleens.
X/T
  zondag 6 september 2020 @ 17:14:51 #38
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_194921050
quote:
Plannen om een gezamenlijke excuusbrief te schrijven aan de familie van Sanda werden door advocaten uit het hoofd gepraat.
Verstandig, das een schuldbekentenis die tegen je gebruikt zal worden.
Die truc gebruiken politieagenten ook al tientallen jaren.

[ Bericht 10% gewijzigd door slashdotter3 op 06-09-2020 17:23:29 ]
pi_194921134
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 16:41 schreef SOG het volgende:

[..]

Gast, urine drinken. Muis eten. Goudvis opeten. Aal hoofd afbijten. Als je dit toelaat dan ben je echt niet 100 procent.

Als er een groep mensen de sloot in springt sping jij vrolijk mee?
Onder bepaalde omstandigheden doen mensen elkaar dingen aan, en accepteren dingen die je je nu niet kunt voorstellen.
  zondag 6 september 2020 @ 17:29:07 #40
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_194921309
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 16:43 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Als 100 man in de sloot springt, dan ben ik echt niet de enige die op de kant blijft staan hoor. Zij hebben dan vast een goede reden om in die sloot te springen en ik ga niet afwachten om te weten wat die goede reden is. Dan is het waarschijnlijk al te laat.

Maar nogmaals: groepsdruk doet gekke dingen met je.
En als 100 mensen een hoop stront opeten dan stop jij ook een drol in je mond?
  zondag 6 september 2020 @ 17:29:20 #41
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_194921313
quote:
Dit is de Vlaamse elite’, zei Sven Mary, de advocaat van de vader van Sanda Dia, in de krant De Morgen. ‘Men sluit de rangen.’ Hij kondigde aan met geslepen messen naar het proces te gaan. ‘Ik ga die gasten tegen elkaar opzetten. Ik ga ze gek maken. We zullen eens zien of hun rangen dan nog altijd gesloten blijven.’
Ik denk dat de Vlaamse elite meer geld, meer connecties die achter de schermen aan touwtjes kunnen trekken en betere advocaten hebben dus ik verwacht er niet veel van...
pi_194922144
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 17:14 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]

Verstandig, das een schuldbekentenis die tegen je gebruikt zal worden.
Die truc gebruiken politieagenten ook al tientallen jaren.
Smeerlapperij uithalen met de dood tot gevolg, rommelen met de plaats delict (want ik zie dit als een delict) en daarna zo diep mogelijk wegduiken en hopen/verwachten dat je er mee wegkomt. Alleen vanuit een abjecte moraal is dat verstandig te noemen. De daders en hun ouders hebben duidelijk zo'n abjecte moraal. En dat wordt dan elite genoemd.
And it's only the giving
That makes you
What you are
  zondag 6 september 2020 @ 18:35:53 #43
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 6 september 2020 @ 18:36:59 #44
399258 niepleuje
houdt van vijgen
pi_194922352
Wat een zieke geesten. :r
pi_194922588
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:48 schreef Hamzoef het volgende:
Wat is het toch met dit soort elitaire clubjes dat vernedering altijd centraal staat? :?
Veel van hen belanden na hun studie, door hun netwerk, op invloedrijke posities in de maatschappij.
Niet een echt prettige gedachte.
Kunnen ze alvast trainen voor in de echte maatschappij. Het is een bepaald slag mens wat zich aangetrokken voelt tot de VVD en als zodanig ook het uitbuiten en vernederen van de medemens die niet gestudeerd heeft. Als je al hoort hoe ze lopen te brallen daar in Leiden enzo dan weet je zeker: dit komt nooit meer goed. Zij zijn de toekomstige leiders en de anderen zijn slaven. Echt heel slecht.

Helaas komen deze brallers vooral terecht in de politiek en op overigens hoge posities. Opdat wij weten hoe dat komt. Zolang we blijven stemmen op de VVD wegens handen af van de HRA zullen wij vernederd blijven worden.

En zullen zij altijd rijk zijn en de rest altijd arm. Trek uw conclusie. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 6 september 2020 @ 19:02:50 #46
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194922762
Bij zo’n ontgroening zou altijd een volwassene (28+) aanwezig moeten zijn die nuchter is en de verantwoordelijkheid draagt.
Spijtig dat het misgegaan is, maar was dit niet gebeurd dan hadden wij er nooit van gehoord en hadden deze feuten volgend jaar ook meegedaan. Zo werkt het nu eenmaal.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_194922791
Bij dit soort verhalen denk ik weleens dat universitair geschoolde jongeren veel gevaarlijker en tokkie zijn dan MBO'ers die elke keer negatief in het nieuws komen. Want reken maar dat er nog veel meer van zulke idiote ontgroeningen bedacht worden die het nieuws niet eens halen.
pi_194922803
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:02 schreef LXIV het volgende:
Bij zo’n ontgroening zou altijd een volwassene (28+) aanwezig moeten zijn die nuchter is en de verantwoordelijkheid draagt.
Spijtig dat het misgegaan is, maar was dit niet gebeurd dan hadden wij er nooit van gehoord en hadden deze feuten volgend jaar ook meegedaan. Zo werkt het nu eenmaal.
Deze man hahaha, wil zeker ook dat de studenten hun ouders meenemen op kamp _O- 8)7
  zondag 6 september 2020 @ 19:07:45 #49
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_194922826
Waarom heb ik het idee dat de daders meer balen van het feit dat de zaak openbaar is geworden, dan van het feit dat er iemand is overleden?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_194922837
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2020 19:05 schreef Sunshine1982 het volgende:
Bij dit soort verhalen denk ik weleens dat universitair geschoolde jongeren veel gevaarlijker en tokkie zijn dan MBO'ers die elke keer negatief in het nieuws komen.
Dat is ook zo. Zij zijn vaak al evil met voorbedachte rade.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')