FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: vegan op 15 april
Lucky_Strikewoensdag 8 april 2020 @ 10:50
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op woensdag 15 april maken we met iedereen die mee wil doen een veganistische maaltijd.

Vegan
Er zijn dit keer geen voorwaarden aan het recept maar wel aan de ingrediënten. Dit keer geen enkel dierlijk product. Het is de bedoeling dat je een volwaardige avondmaaltijd kookt.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Sarabiwoensdag 8 april 2020 @ 10:59
Ik twijfel of ik deze wil maken:

https://chickslovefood.com/recept/zoete-aardappeltaart/
Kaatje1woensdag 8 april 2020 @ 11:26
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 10:59 schreef Sarabi het volgende:
Ik twijfel of ik deze wil maken:

https://chickslovefood.com/recept/zoete-aardappeltaart/
Die ziet er wel lekker uit
Sarabiwoensdag 8 april 2020 @ 11:43
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 11:26 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Die ziet er wel lekker uit
Nog nooit met filodeeg gewerkt dus zal een uitdaging zijn :D

Maar twijfel nog even door, aangezien ik nog voor een maand eten in de vriezer heb liggen :+ maar ja het is wel leuk om mee te doen
Kaatje1woensdag 8 april 2020 @ 11:49
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 11:43 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Nog nooit met filodeeg gewerkt dus zal een uitdaging zijn :D

Maar twijfel nog even door, aangezien ik nog voor een maand eten in de vriezer heb liggen :+ maar ja het is wel leuk om mee te doen
Heb ik ook, zit nog te twijfelen tussen 2 gerechten, maar denk dat het taco's met pulled jackfruit gaat worden. Nooit gemaakt ook, dus ook nieuw.
Filodeeg is wat vreemd in het begin, maar werkt prima...blijven invetten dat wel
Doedezemaarwoensdag 8 april 2020 @ 12:03
Ik heb toevallig deze week dit gemaakt https://www.hellofresh.nl(...)e436a3aca6450d4eefd5 en dat is een blijvertje. Ook maak ik regelmatig http://www.milkfreemom.com/vegan-quinoa-sweet-potato-chili/, misschien dat ik die laatste weer maak volgende week. Ik maak nooit bewust veganistische dingen en ik ga zeker geen nepvlees of nepkaas ofzo gebruiken, maar soms zit er gewoon geen dierlijk product in het recept.
Sarabiwoensdag 8 april 2020 @ 12:03
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 11:49 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Heb ik ook, zit nog te twijfelen tussen 2 gerechten, maar denk dat het taco's met pulled jackfruit gaat worden. Nooit gemaakt ook, dus ook nieuw.
Filodeeg is wat vreemd in het begin, maar werkt prima...blijven invetten dat wel
Oja pulled jackfruit hoor je ook vaak. Dat zou wel leuk zijn om te zien in dit topic :D
kwiwiwoensdag 8 april 2020 @ 15:46
Wat een leuk topic :D Nog even een gerecht zoeken dan.
Lonaadinsdag 14 april 2020 @ 08:58
Kick! Morgen al!
Muckdinsdag 14 april 2020 @ 09:00
Oeh, mooie gelegenheid om mijn bietjes-stamppot weer eens te maken :9
Het blijft toch een beetje sip weer, dus ik vind het geen gek idee!
Lunatiekdinsdag 14 april 2020 @ 09:02
Wat verstaan we precies onder vegan? Geen honing, geen nootjes ook of minder strikt?
Farenjidinsdag 14 april 2020 @ 09:03
Ik weet nog niet wat ik ga maken! :o
Ik kook best vaak vegan maar nu moet het natuurlijk opeens ook fotogeniek zijn! Dus een linzenprutje gaat hem niet worden denk ik.
En vaak denk ik vegan te koken maar gooi ik er zonder bij na te denken toch iets non-vegans doorheen (room, kaas, boter) of gebruik ik bijv noodles (met ei).
Farenjidinsdag 14 april 2020 @ 09:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 april 2020 09:02 schreef Lunatiek het volgende:
Wat verstaan we precies onder vegan? Geen honing, geen nootjes ook of minder strikt?
Ligt er misschien aan wat voor nootjes je bedoelt :') maar pinda's, cashews, walnoten etc zijn toch hartstikke vegan?
Kaneelstokje2dinsdag 14 april 2020 @ 10:40
Hmm, veganistisch.
Ik denk dat ik er wel een weet om mee te doen.

Kijken of ik de energie op kan brengen.
Yinnydinsdag 14 april 2020 @ 10:55
Bij mij staat er een Japanse curry in de planning!
Kaneelstokje2dinsdag 14 april 2020 @ 12:25
Ik denk aan een Indiase linzensoep.
Meestal eten wij het hier op de turkse wijze, maar ik heb vorige maand ofzo een Indiase gemaakt. Deze smaakte goed, maar deze ziet er weer heel anders uit.

En het geeft me de gelegenheid om allemaal dingen te gebruiken die al tijden in de kast en vriezer staan.
SiGNedinsdag 14 april 2020 @ 14:27
Ik ben zelf terug naar de basis van de pasta gerechten aan het gaan: Cacio e pepe..
Spaghetti, zwarte peper en pecorino kaas.
Simpel recept ook:
peperkorrels droog roosteren en grof malen
Spaghetti koken
Kaas raspen.
Gekookte spagetti bij de peper in een pan doen, beetje pasta water erbij , kaas erbij en flink roeren tot er een saus ontstaat.
Al kan er nog wle wat mis gaan zoals dat de pan te heet is en de kaas dus meteen stolt maar dat maakt het ook leuk om onder de knie te krijgen.

En met wat gebakken spek erbij is het Pasta alla Gricia
En als je er dan ook nog ei(dooier) doorheen roert heb je Pasta Carbonara
Laat je het ei weg maar voeg je tomatensaus toe heb je Pasta Amarticiana

Allemaal vrij simpele gerechten die toch nog een beetje techniek van de kok vragen om echt goed te worden.
Die eerste keer mislukt vaak maar 't is leuk om je te verbeteren en als 't lukt dan snap je zo'n gerecht ook opeens.
Clubsodadinsdag 14 april 2020 @ 14:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 14:27 schreef SiGNe het volgende:
Ik ben zelf terug naar de basis van de pasta gerechten aan het gaan: Cacio e pepe..
Spaghetti, zwarte peper en pecorino kaas.
Simpel recept ook:
peperkorrels droog roosteren en grof malen
Spaghetti koken
Kaas raspen.
Gekookte spagetti bij de peper in een pan doen, beetje pasta water erbij , kaas erbij en flink roeren tot er een saus ontstaat.
Al kan er nog wle wat mis gaan zoals dat de pan te heet is en de kaas dus meteen stolt maar dat maakt het ook leuk om onder de knie te krijgen.

En met wat gebakken spek erbij is het Pasta alla Gricia
En als je er dan ook nog ei(dooier) doorheen roert heb je Pasta Carbonara
Laat je het ei weg maar voeg je tomatensaus toe heb je Pasta Amarticiana

Allemaal vrij simpele gerechten die toch nog een beetje techniek van de kok vragen om echt goed te worden.
Die eerste keer mislukt vaak maar 't is leuk om je te verbeteren en als 't lukt dan snap je zo'n gerecht ook opeens.
Lekker, maar zeker niet veganistisch ;)
Lunatiekdinsdag 14 april 2020 @ 14:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 09:06 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ligt er misschien aan wat voor nootjes je bedoelt :') maar pinda's, cashews, walnoten etc zijn toch hartstikke vegan?
Er zijn vegans die geen noten eten, omdat dat eten/zielig is voor de dieren (die dat verzamelen) of zoiets. Ze eten daarom dus ook geen Nutella. Kan het ook niet helpen, maar ze bestáán :'(
Ongeveer het idee als met honing, is plantaardig, maar door dieren gemaakt met toevoeging van hun speeksel dus no-go.
Er zijn vegans in soorten en maten...
Clubsodadinsdag 14 april 2020 @ 14:57
De belangrijkste redenen voor een veganist om geen Nutella te eten lijken mij magere melkpoeder en weipoeder ;) (nog afgezien van het feit dat Nutella intens smerig is :P )
SiGNedinsdag 14 april 2020 @ 14:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 14:41 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

Lekker, maar zeker niet veganistisch ;)
Vanwege de kaas?
Je hebt ook schapen die biologisch gehouden worden en waarvan alleen de overtollige melk wordt gemolken waneer de schapen lammetjes hebben.

En je hebt ook vegan stremsel om de kaas mee te maken, meeste kazen worden als met gisten als stremsel gemaakt, plantaardig kan ook.
Dierlijk stremsel wordt niet veel meer gebruikt.
Clubsodadinsdag 14 april 2020 @ 14:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 14:58 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Vanwege de kaas?
Je hebt ook schapen die biologisch gehouden worden en waarvan alleen de overtollige melk wordt gemolken waneer de schapen lammetjes hebben.

En je hebt ook vegan stremsel om de kaas mee te maken, meeste kazen worden als met gisten als stremsel gemaakt, plantaardig kan ook.
Dierlijk stremsel wordt niet veel meer gebruikt.
Vanwege de kaas en de eieren. Als zit er plantaardig stremsel in, dan nog wordt kaas van melk gemaakt en dat is een dierlijk product en dat past dus niet in een veganistisch dieet. Waar die melk vandaan komt en hoe vaak de lammetjes geknuffeld zijn, maakt voor een veganist niet uit natuurlijk. Het is veganistisch hè, niet vegetarisch.
Doedezemaardinsdag 14 april 2020 @ 15:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 14:58 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Vanwege de kaas?
Je hebt ook schapen die biologisch gehouden worden en waarvan alleen de overtollige melk wordt gemolken waneer de schapen lammetjes hebben.

En je hebt ook vegan stremsel om de kaas mee te maken, meeste kazen worden als met gisten als stremsel gemaakt, plantaardig kan ook.
Dierlijk stremsel wordt niet veel meer gebruikt.
Misschien verwar je vegetarisch (geen vlees/vis) met veganistisch (niets dierlijks)
SiGNedinsdag 14 april 2020 @ 15:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 14:59 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

Vanwege de kaas en de eieren. Als zit er plantaardig stremsel in, dan nog wordt kaas van melk gemaakt en dat is een dierlijk product en dat past dus niet in een veganistisch dieet. Het is veganistisch hè, niet vegetarisch.
Cacio e pepe zit geen ei in, da's de carbonara maar daar zit ook spek in dus dat is ook voor vegetariers niet te maken.

Hmm geen kaas, jammer hoor..

Maar goed, dan heb je ook nog Spaghetti aglio e olio :Y)
Spaghetti , knoflook en olie.. als dat niet vegan is.. 8)7

Spaghetti koken in minder kookwater dan je gewend bent en ook korter koken.
Knoflook in superdunne plakjes snijden (evt met een stanleymesje) en op laag in de olijfolie bakken, niet bruin laten worden, dat wordt bitter.
Pastawater in de pan doen om de pan af te koelen, spaghetti (nog niet gaar) ook in de pan.
En roeren maar.. af en toe beetje pasta water erbij in de pan om een saus te maken en om de spaghetti al dente te garen.

De eiwitten in de pasta en het water zorgen ervoor dat het water en de olie gaat emulgeren, net zoals een vinaigrette, dat maakt een romige saus.
SiGNedinsdag 14 april 2020 @ 15:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 april 2020 15:00 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Misschien verwar je vegetarisch (geen vlees/vis) met veganistisch (niets dierlijks)
Meer dat vegans ook vaak nog uitzonderingen maken.
Eten ze wel vis bijv. terwijl ze zichzelf dan eigenlijk pescetarier zouden moeten noemen.
Of ze eten wel ei en kaas omdat daar geen dieren voor dood zijn gemaakt.
Dus ik hoopte dat er voor kaas een uitzondering gemaakt zou worden want 't is een verdomd lekker gerecht voor iets met mar 3 ingrediënten.
Lucky_Strikedinsdag 14 april 2020 @ 15:29
Nope, geen uitzonderingen. Dan is de uitdaging er af. Vegan is vegan.
DJMOdinsdag 14 april 2020 @ 15:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 15:15 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Meer dat vegans ook vaak nog uitzonderingen maken.
Eten ze wel vis bijv. terwijl ze zichzelf dan eigenlijk pescetarier zouden moeten noemen.
Of ze eten wel ei en kaas omdat daar geen dieren voor dood zijn gemaakt.
Dus ik hoopte dat er voor kaas een uitzondering gemaakt zou worden want 't is een verdomd lekker gerecht voor iets met mar 3 ingrediënten.
Zondag is pastadag :+
CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic
Sarabidinsdag 14 april 2020 @ 15:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 15:15 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Meer dat vegans ook vaak nog uitzonderingen maken.
Eten ze wel vis bijv. terwijl ze zichzelf dan eigenlijk pescetarier zouden moeten noemen.
Of ze eten wel ei en kaas omdat daar geen dieren voor dood zijn gemaakt.
Dus ik hoopte dat er voor kaas een uitzondering gemaakt zou worden want 't is een verdomd lekker gerecht voor iets met mar 3 ingrediënten.
Past misschien beter bij het thema pasta? Voor zondag
Doedezemaardinsdag 14 april 2020 @ 15:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 15:15 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Meer dat vegans ook vaak nog uitzonderingen maken.
Eten ze wel vis bijv. terwijl ze zichzelf dan eigenlijk pescetarier zouden moeten noemen.
Of ze eten wel ei en kaas omdat daar geen dieren voor dood zijn gemaakt.
Dus ik hoopte dat er voor kaas een uitzondering gemaakt zou worden want 't is een verdomd lekker gerecht voor iets met mar 3 ingrediënten.
Een vegetariër eet wel kaas en ei, en veganist eet dat echt niet. Maar goed, jij denkt het beter te weten, want veganisten maken volgens jou vaak nog uitzonderingen. Ik ken ze niet, maar jij misschien wel. En een vegan die vis eet, weet je het zeker?
Oceanonixdinsdag 14 april 2020 @ 15:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 15:11 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Cacio e pepe zit geen ei in, da's de carbonara maar daar zit ook spek in dus dat is ook voor vegetariers niet te maken.

Hmm geen kaas, jammer hoor..

Maar goed, dan heb je ook nog Spaghetti aglio e olio :Y)
Spaghetti , knoflook en olie.. als dat niet vegan is.. 8)7

Spaghetti koken in minder kookwater dan je gewend bent en ook korter koken.
Knoflook in superdunne plakjes snijden (evt met een stanleymesje) en op laag in de olijfolie bakken, niet bruin laten worden, dat wordt bitter.
Pastawater in de pan doen om de pan af te koelen, spaghetti (nog niet gaar) ook in de pan.
En roeren maar.. af en toe beetje pasta water erbij in de pan om een saus te maken en om de spaghetti al dente te garen.

De eiwitten in de pasta en het water zorgen ervoor dat het water en de olie gaat emulgeren, net zoals een vinaigrette, dat maakt een romige saus.
pasta is gemaakt van tarwebloem, olijfolie en ei. Door die laatste toevoeging ook niet vegan. ;)
Ik wilde noedels gebruiken. Dus daarmee was ik ook af. -O- Nu maar rijst gebruiken.
Myraeladinsdag 14 april 2020 @ 16:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 15:59 schreef Oceanonix het volgende:
pasta is gemaakt van tarwebloem, olijfolie en ei. Door die laatste toevoeging ook niet vegan. ;)
Gedroogde pasta is over het algemeen wel vegan.
Oceanonixdinsdag 14 april 2020 @ 16:04
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 april 2020 16:00 schreef Myraela het volgende:

[..]

Gedroogde pasta is over het algemeen wel vegan.
op de mijne staat kan sporen van ei bevatten. Telt dat als vegan?
Farenjidinsdag 14 april 2020 @ 16:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 april 2020 14:52 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Er zijn vegans die geen noten eten, omdat dat eten/zielig is voor de dieren (die dat verzamelen) of zoiets. Ze eten daarom dus ook geen Nutella. Kan het ook niet helpen, maar ze bestáán :'(
Ongeveer het idee als met honing, is plantaardig, maar door dieren gemaakt met toevoeging van hun speeksel dus no-go.
Er zijn vegans in soorten en maten...
Lunatiekdinsdag 14 april 2020 @ 16:35
Ik overweeg met pilav (met nootjes/amandel) gevulde aubergine, of met chili sin carne gevulde paprika.
Even kijken wat haalbaar is in de supermarkt.
Yinnydinsdag 14 april 2020 @ 16:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 16:04 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

op de mijne staat kan sporen van ei bevatten. Telt dat als vegan?
Ik keur het goed, maar ik ben dan ook geen veganist. Het komt waarschijnlijk uit een fabriek die ook pasta met eieren maakt en op zo'n manier indekken tegen kruisbesmetting. Als op de ingrediënten lijst van de pasta geen ei als ingrediënt staat, vind ik veganistisch genoeg.
SiGNedinsdag 14 april 2020 @ 16:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 15:59 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

pasta is gemaakt van tarwebloem, olijfolie en ei. Door die laatste toevoeging ook niet vegan. ;)
Ik wilde noedels gebruiken. Dus daarmee was ik ook af. -O- Nu maar rijst gebruiken.
Da's pasta al uovo maar je hebt ook pasta zonder ei.
Tegandinsdag 14 april 2020 @ 16:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 14:57 schreef Clubsoda het volgende:
(nog afgezien van het feit dat Nutella intens smerig is :P )
Wait what?
Lucky_Strikedinsdag 14 april 2020 @ 18:30
Ik heb een Mexicaanse zwarte bonensoep op de planning staan. Niet ontoevallig uit het boek dat je deze week kunt winnen.
Myraeladinsdag 14 april 2020 @ 18:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 16:04 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

op de mijne staat kan sporen van ei bevatten. Telt dat als vegan?
Ja, is in dezelfde fabriek gemaakt, maar is dus zonder ei gemaakt.
LeSagedinsdag 14 april 2020 @ 19:09
Ik weet nog niet of ik morgen mee doe. Dan wordt het sowieso iets voor alleen mezelf, voor de rest van het gezin heb ik nog pastasaus (met vlees) klaarstaan van vandaag.
Hangt af of ik morgen boodschappen kan gaan doen, anders heb ik weinig vegan in huis. Rijst met een paprika vind ik toch net niet genoeg gerecht :')
Mikeyttdinsdag 14 april 2020 @ 20:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 april 2020 09:02 schreef Lunatiek het volgende:
Wat verstaan we precies onder vegan? Geen honing, geen nootjes ook of minder strikt?
Nootjes zijn gewoon vegan.
Mikeyttdinsdag 14 april 2020 @ 21:05
Kzou morgen toch een stir fry maken met udon noedels. Easy to veganize that
Candaasjewoensdag 15 april 2020 @ 16:16
Oh shit, helemaal vergeten.... dus het is vandaag zo'n restjesdag geworden

Het wordt hier vanavond:

Bulgur (met hummus), met gebakken champignons en kikkererwten, tomaatjes, paprika, avocado, sla en tempeh of falafel.

Het ziet er wel altijd vrolijk uit, dus zal straks even een foto maken :)

En veganistisch = vrij van dierlijke producten. Met zo min mogelijk exploitatie van dieren.
Dat betekent niet per se dat de teelt volledig leedvrij is (dat is eigenlijk onmogelijk), maar kaas, eieren en honing horen niet in een veganistische maaltijd. Gewoon niet. Dan ben je vegetarisch aan het koken :) .
Lucky_Strikewoensdag 15 april 2020 @ 16:18
Ik ben vergeten de zwarte bonen voor te weken. Ik heb gelukkig nog een blik.
Oceanonixwoensdag 15 april 2020 @ 16:40
Ik ga straks beginnen. Eerst een wandeling na weer een dagje videobellen.
Farenjiwoensdag 15 april 2020 @ 16:53
Ik heb ook een keuze gemaakt, heb alles in huis, heb het alleen nog nooit eerder gemaakt dus hopelijk wordt het wat (maar ik denk het wel). In ieder geval gaat er gefrituurd worden! Al was het alleen maar om het idee te ontkrachten dat vegan altijd "van dat konijnevoer" is.
Kaneelstokjewoensdag 15 april 2020 @ 17:31
Ik zal zo dalijk even foto's posten, nadat het eten op is.
Myraelawoensdag 15 april 2020 @ 17:51
Ik wilde eigen pulled jackfruit maken, maar ik had een lading groenten die op moest. Dus het werd een curry van alle restjes. Beetje saai, maarja.

zhC24wA.jpg?1
Isabeauwoensdag 15 april 2020 @ 18:00
Geïnspireerd door Lonaa die een recept met me deelde deze week besloot ik een burrito te maken met wat ik in huis had: zoete aardappel, kidneybonen, mais, tomaat, ui, knoflook en spinazie.

Alle recepten die ik zag online doen er ook nog avocado, zure room en koriander in. Avocado en koriander heb ik niet en zure room is niet vegan. En als verstandige burger ga ik niet voor één avocado naar de supermarkt. Ik verving de koriander met spinazie, voor de vrolijke kleur, want qua smaak had je er niets aan.

Dit gebruikte ik ter inspiratie: https://hurrythefoodup.com/sweet-potato-burritos/

De zoete aardappel werd in de oven gepoft en daarna over de tortilla uitgesmeerd, dat zag er babyfood-achtig uit:
uzd3rCv.jpg

Daarna kwam het bonen, tomaat, mais, ui, knoflook en specerijen mengsel met grof gehakte spinazie:
pWl7Ue6.jpg

En opgerold en doorgesneden ziet dat er dus zo uit:
4u2ZsoE.jpg
K0rItT2.jpg
Myraelawoensdag 15 april 2020 @ 18:00
Ziet er wel erg lekker uit, Isa. :9
Isabeauwoensdag 15 april 2020 @ 18:02
quote:
14s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:00 schreef Myraela het volgende:
Ziet er wel erg lekker uit, Isa. :9
Was ook absoluut lekker :Y Ook zonder avocado. Denk niet eens dat ik dat gemist heb. Was wel héél erg vullend zo met bonen en zoete aardappel.
Kaneelstokjewoensdag 15 april 2020 @ 18:02
quote:
14s.gif Op woensdag 15 april 2020 17:51 schreef Myraela het volgende:
Ik wilde eigen pulled jackfruit maken, maar ik had een lading groenten die op moest. Dus het werd een curry van alle restjes. Beetje saai, maarja.

[ afbeelding ]
Welke groenten en kruiden heb je allemaal gebruikt?

quote:
6s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:00 schreef Isabeau het volgende:
Geïnspireerd door Lonaa die een recept met me deelde deze week besloot ik een burrito te maken met wat ik in huis had: zoete aardappel, kidneybonen, mais, tomaat, ui, knoflook en spinazie.

Alle recepten die ik zag online doen er ook nog avocado, zure room en koriander in. Avocado en koriander heb ik niet en zure room is niet vegan. En als verstandige burger ga ik niet voor één avocado naar de supermarkt. Ik verving de koriander met spinazie, voor de vrolijke kleur, want qua smaak had je er niets aan.

Dit gebruikte ik ter inspiratie: https://hurrythefoodup.com/sweet-potato-burritos/

De zoete aardappel werd in de oven gepoft en daarna over de tortilla uitgesmeerd, dat zag er babyfood-achtig uit:
[ afbeelding ]

Daarna kwam het bonen, tomaat, mais, ui, knoflook en specerijen mengsel met grof gehakte spinazie:
[ afbeelding ]

En opgerold en doorgesneden ziet dat er dus zo uit:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zo, dat ziet er heerlijk uit. Enige wat ik zou veranderen is een mail wrap nemen. (en wel koriander want daar hou ik van)
Myraelawoensdag 15 april 2020 @ 18:07
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:02 schreef Kaneelstokje het volgende:
Welke groenten en kruiden heb je allemaal gebruikt?
Bloemkool, courgette, aubergine, paprika en ui. En gewoon een beetje currypasta en wat extra knoflook. Gewoon de luie versie. :@
Isabeauwoensdag 15 april 2020 @ 18:09
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:07 schreef Myraela het volgende:

Bloemkool, courgette, aubergine, paprika en ui. En gewoon een beetje currypasta en wat extra knoflook. Gewoon de luie versie. :@
Niks mis met luie versies hoor :7 Wie heeft er nou tijd om élke dag uitgebreid te koken.
Bloemkool vergeet ik altijd in een curry te doen en dat is juist zo geweldig lekker.
Kaneelstokjewoensdag 15 april 2020 @ 18:10
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:07 schreef Myraela het volgende:

[..]

Bloemkool, courgette, aubergine, paprika en ui. En gewoon een beetje currypasta en wat extra knoflook. Gewoon de luie versie. :@
Hehehe.
Ach, zolang het maar smaakt.
Kaneelstokjewoensdag 15 april 2020 @ 18:27
Vandaag heb ik een nieuw recept voor linzensoep gemaakt.

De ingrediënten

asTnhHR.jpg

Als eerste gaan we de koriander, komijn en mosterdzaden een beetje aanbakken, om smaak vrij te maken voor de soep. Evenveel mosterd als komijn en koriander samen.

DSYuDK2.jpg

Als ze beginnen te poffen, is het klaar voor de volgende stap.

YPmhoQr.jpg

De fijngesneden ui erbij voor 5 minuten op laag vuur, of totdat het mooi zacht en doorzichtig wordt.
Daarna mag de knoflook erbij. Pas op dat je deze niet verbrandt.

En nu even wachten totdat imgur mij weer iets wil laten uploaden. :o
Kaneelstokjewoensdag 15 april 2020 @ 18:38
Na de knoflook komt er tomatenpuree bij. Goed door elkaar roeren en laat eventjes aanbakken.

lYLRSFn.jpg

Dan komt de belangrijkste stap. Je beseffen dat je een soep aan het maken bent en dus een andere pan moet gebruiken.

lFHM1zs.jpg

Doe hier de kokosmelk in, en een half litertje bouillon. Goed goed door elkaar en geniet van de mooie kleur.

Tomaten erbij, spinazie erbij. Vuur op hoog totdat het kookt.

DlZfMW9.jpg

Dan de linzen erbij. En kook ze lekker stuk voor 20 minuten.

XHtPvfa.jpg

Het restje gooi ik morgen maar over de rijst, zo dik is het geworden. :D
Wel is het uitermate smakelijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kaneelstokje op 15-04-2020 19:03:29 ]
Faxiewoensdag 15 april 2020 @ 18:40
Yumyumyum :9
Clubsodawoensdag 15 april 2020 @ 18:40
Ik deed ongepland mee met dit recept:https://minimalistbaker.com/gado-gado-with-spicy-peanut-sauce/ (kan namelijk prima zonder ei). Geen fotos gemaakt -O-
Isabeauwoensdag 15 april 2020 @ 18:44
Dikke linzensoep _O_ Fan van O+ Nog nooit met kokosmelk gemaakt, dank voor de tip!
maar kippenbouillon is niet vegan huh ;)
Kaneelstokjewoensdag 15 april 2020 @ 18:45
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:44 schreef Isabeau het volgende:
Dikke linzensoep _O_ Fan van O+ Nog nooit met kokosmelk gemaakt, dank voor de tip!
maar kippenbouillon is niet vegan huh ;)
Weet je dat ik daar geen moment aan gedacht heb? :')
Verdomme.
Isabeauwoensdag 15 april 2020 @ 18:46
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:45 schreef Kaneelstokje het volgende:

Weet je dat ik daar geen moment aan gedacht heb? :')
Verdomme.
Ik bedacht ook pas later dat ik niet op de verpakkingen heb gekeken of er geen dierlijke producten zijn gebruikt. Ben het namelijk helemaal niet gewend om daar op te letten.
Rusewoensdag 15 april 2020 @ 18:47
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:45 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Weet je dat ik daar geen moment aan gedacht heb? :')
Verdomme.
dude :')
kwiwiwoensdag 15 april 2020 @ 18:49
Ohhh ik ben dit helemaal vergeten ;( Heb net wel een vegan smoothie op (spinazie, boerenkool, ananas, mango, banaan en water) ;)
Myraelawoensdag 15 april 2020 @ 18:51
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:45 schreef Kaneelstokje het volgende:
Weet je dat ik daar geen moment aan gedacht heb? :')
Verdomme.
Hahahaha. :D Ziet er wel lekker uit. :9
Muckwoensdag 15 april 2020 @ 18:51
De Jumbo had geen bietjes, geen noten en ik wilde al zoveel mensen wurgen die liepen te dringen, dat ik het heb opgegeven :@
Volgende keer hoop ik weer mee te doen _O-
Kaneelstokjewoensdag 15 april 2020 @ 18:52
quote:
10s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik bedacht ook pas later dat ik niet op de verpakkingen heb gekeken of er geen dierlijke producten zijn gebruikt. Ben het namelijk helemaal niet gewend om daar op te letten.
Ik heb gewoon groentenbouillon in de kast staan, en heb als een zombie het recept gevolgd.

quote:
99s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:47 schreef Ruse het volgende:

[..]

dude :')
Alle andere recepten van linzensoep die ik heb gemaakt gebruiken wel groentebouillon. Het was een lange dag.
Teganwoensdag 15 april 2020 @ 18:58
Pas je tekst even aan naar "bouillon" en dan doen we allemaal alsof we het niet hebben gezien :P.
LeSagewoensdag 15 april 2020 @ 19:09
Vandaag was ik compleet uit vorm en met mij de kinderen.

Geen boodschappen, restjes van gisteren opgegeten. Volgende challenge beter...
Oceanonixwoensdag 15 april 2020 @ 19:18
Ik heb een recept uit Foodies gemaakt. Het is een recept uit Nigel Slater Greenfeast met shiitakes, kokos en noedels. De shiitakes heb ik vervangen door kastanjechampignons die nog in de koelkast stonden.

aMxowcwl.jpg
kruidenpasta maken

4VzVutDl.jpg
ui bakken

2pIaGK8l.jpg
kruidenpasta erbij

e714SiDl.jpg
champignons erbij

GkSLaB9l.jpg
groentenbouillon erbij

lWc6dAXl.jpg
nadat ook de kokosmelk, noedels en spinazie erbij ging bleef het erg nat maar was het wel erg lekker *O*
Cat-astrophewoensdag 15 april 2020 @ 19:19
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:58 schreef Tegan het volgende:
Pas je tekst even aan naar "bouillon" en dan doen we allemaal alsof we het niet hebben gezien :P.
Dan vind ik wel dat er een reden voor de edit bij moet komen te staan. Verdorie drie keer op en neer gescrolled en me verbaasd over de laser ogen van Isabeau :(

SPOILER
Mooie gerechten allemaal. Ik had vandaag de puf en de ingrediënten niet om iets gegaan uit te zoeken en klaar te maken.
Candaasjewoensdag 15 april 2020 @ 19:19
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 18:52 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Ik heb gewoon groentenbouillon in de kast staan, en heb als een zombie het recept gevolgd.
[..]

Alle andere recepten van linzensoep die ik heb gemaakt gebruiken wel groentebouillon. Het was een lange dag.
:D Ah joh, kan gebeuren. Ziet er goed uit!

@Isabeau: wat we hier als 'zure room' nog wel eens gebruiken - maar eigenlijk meer voor de frisheid en wat 'room', en niet zozeer zuur, is Alpro Go On!
(Niet Alpro Nature, dat is geloof ik meer Griekse Yoghurt, smaakt in elk geval heel anders.)
Ik gooi er dan nog wel vaak knoflook doorheen, of dille ofzo.

Ik heb net aan vriend gevraagd of ie de borden een beetje vrolijk wil opmaken, of in elk geval niet alles op één hoop wil gooien :D Foto's volgen straks.
Candaasjewoensdag 15 april 2020 @ 19:22
Oh voor trouwens over het algemeen vrij gemakkelijk veganrecepten (waar je niet altijd de halve toko aan exotische kruiden voor moet leegkopen): www.vegetus.nl!

En voor wat uitgebreidere gerechten, verwijs ik ook graag naar de heren van Happy Pear!

Ik vind hun cannelloni erg lekker:
https://thehappypear.ie/recipes/ultimate-vegan-cannelloni/

En hun niet helemaal traditionele tagine:

Kaatje1woensdag 15 april 2020 @ 19:23
Boah..ik zit te smullen. Vegan recept van AH met jackfruit. Dit is een blijvertje. Foto’s volgen straks
Kaatje1woensdag 15 april 2020 @ 19:34
Het recept (koriander niet erbij want koriander :r ):
Rijkgevulde taco's met vegan pulled Jackfruit https://www.ah.nl/r/1192382

93721530_1619064024922699_6267836119413424128_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQkvGEeAYmNyllvXFUbENzzY-Grn_MnpTJ32G8mGPzwk6dJIcisBOxmL5Gqziv45Lkw&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=7a94bd315c117347f44d2a98df23931b&oe=5EBD437B

93118103_1619064904922611_4345079118983856128_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQk9tKMj2io-f3N0gC9DcbEDbamn9-AvkUiOh_mk0HxTOMl-v4LUrhzKHQ-bquXRopQ&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=b4c8ac1ed98c54d13e400b12a794af36&oe=5EBE9855

93481198_1619064694922632_6897738003024707584_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQk_pVeshSBF12CHAHxowJcUOsUcWV0aLO82S49QTP1wq7_D9c0AHbFL_Hrfm3WPj8I&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=540ec8ba01de0feee98e3e2e8e721fb2&oe=5EBECC9C

93516875_1619064434922658_6545848463425273856_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQkAAR_nRdewh7ttW0SIFWC93KgUgkiq3DjFQ3rDnpoej1qGXPhaqYFJ6qtWz6KO9oc&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=c2fa4e727291665e0877aee9ad84b136&oe=5EBC8B8F
Sarabiwoensdag 15 april 2020 @ 19:39
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 19:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Het recept (koriander niet erbij want koriander :r ):
Rijkgevulde taco's met vegan pulled Jackfruit https://www.ah.nl/r/1192382

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit

Waar koop je jackfruit?
Kaatje1woensdag 15 april 2020 @ 19:43
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 19:39 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Ziet er goed uit

Waar koop je jackfruit?
Albert Heijn, het blik achter de komkommer. Ik begreep dat je dat het beste kunt gebruiken ipv vers
Sarabiwoensdag 15 april 2020 @ 19:47
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 19:43 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Albert Heijn, het blik achter de komkommer. Ik begreep dat je dat het beste kunt gebruiken ipv vers
Nooit gedacht dat de AH zoiets zou hebben :D ideaal
Yinnywoensdag 15 april 2020 @ 19:53
Japanse curry van
https://vegetus.nl/japanse-curry/
Ik had geen pastinaak, dit vervangen voor een stuk knolselderij (ik denk dat een daikon het beste is, maar die zijn niet te vinden in de normale supermarkt).

Beginnen met uien bakken
fBhWNml.jpg
Dan de kruiden en bloem toevoegen
gv8jkUq.jpg
Plens water, heel goed roeren, ketchup, soja en een heleboel groente
2zRCNeY.jpg
En wel langer laten sudderen dan 20 minuten, want het was nog niet gaar.
Ondertussen rijst koken en dat dit als resultaat
1vm2aIx.jpg

Ik vond het lekker en voor herhaling vatbaar, mijn vriend vond het niet lekker. Dus nu heb ik nog 4 porties over, wat niet in te vriezen wegens de gekookte aardappelen 😂
Kaatje1woensdag 15 april 2020 @ 19:58
Ziet er wel lekker uit. Wat vond hij er niet lekker aan, valt dat nog aan te passen?
Isabeauwoensdag 15 april 2020 @ 20:00
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 19:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Het recept (koriander niet erbij want koriander :r ):
Rijkgevulde taco's met vegan pulled Jackfruit https://www.ah.nl/r/1192382

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ooh, ik wil al een tijdje dat blik bij de AH kopen omdat ik het niet ken, maar tsja, wat doe je er dan vervolgens mee. Nou, dit dus _O_ Ga ik de volgende keer als er tortilla's over zijn proberen 8-)
Zo-is-datwoensdag 15 april 2020 @ 20:02
c3IXwfM_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Een recept van Marley spoon.

Gepofte zoete aardappel met BBQ pulled jackfruit, gebakken ui, guacamole, koriander en limoen :9
Zo-is-datwoensdag 15 april 2020 @ 20:03
Jackfruit is duidelijk hip! :D
Isabeauwoensdag 15 april 2020 @ 20:06
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 20:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Jackfruit is duidelijk hip! :D
Het wordt wel vaker in vegan gerechten gebruikt. Weet iemand hier wat daar de reden voor is?
Kaatje1woensdag 15 april 2020 @ 20:07
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 20:00 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ooh, ik wil al een tijdje dat blik bij de AH kopen omdat ik het niet ken, maar tsja, wat doe je er dan vervolgens mee. Nou, dit dus _O_ Ga ik de volgende keer als er tortilla's over zijn proberen 8-)
Ik begreep dat je er ook een soort draadjesvlees van kunt maken. Dat ga ik binnenkort ook eens maken
Clubsodawoensdag 15 april 2020 @ 20:07
Omdat het een vlezige structuur heeft, van het type pulled pork of pulled chicken.
Oceanonixwoensdag 15 april 2020 @ 20:07
het schijnt een vlezige structuur te hebben. Je kan er ook pulled jack van maken heb ik begrepen
Clubsodawoensdag 15 april 2020 @ 20:07
Of draadjesvlees :D
Isabeauwoensdag 15 april 2020 @ 20:08
Ah, de structuur dus. Ik heb het nog nooit gegeten, dus ben wel benieuwd.
Kaatje1woensdag 15 april 2020 @ 20:14
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 20:08 schreef Isabeau het volgende:
Ah, de structuur dus. Ik heb het nog nooit gegeten, dus ben wel benieuwd.
Ik had het ook nog nooit gegeten maar wel een blik ervan in huis. Dit is een doodsimpel recept, maar ook heel smaakvol. Heb alleen niet het idee dat jackfruit smaak heeft. Wilde Het even proeven voordat ik t ging bakken maar vergeten
Yinnywoensdag 15 april 2020 @ 20:14
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 19:58 schreef Kaatje1 het volgende:
Ziet er wel lekker uit. Wat vond hij er niet lekker aan, valt dat nog aan te passen?
Hij kon het niet zeggen, heel de saus vond hij niet lekker. Helaas...
Candaasjewoensdag 15 april 2020 @ 20:15
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 20:14 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik had het ook nog nooit gegeten maar wel een blik ervan in huis. Dit is een doodsimpel recept, maar ook heel smaakvol. Heb alleen niet het idee dat jackfruit smaak heeft. Wilde Het even proeven voordat ik t ging bakken maar vergeten
Beetje zurig vaak
Yinnywoensdag 15 april 2020 @ 20:16
Ik vind de meeste bbq sauzen niet lekker en daardoor de meeste pulled chicken, pork, jackfruit ook niet.

Maar het ziet er allemaal zo lekker uit!
Kaatje1woensdag 15 april 2020 @ 20:29
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 20:16 schreef Yinny het volgende:
Ik vind de meeste bbq sauzen niet lekker en daardoor de meeste pulled chicken, pork, jackfruit ook niet.

Maar het ziet er allemaal zo lekker uit!
En iets met hoisin? Ik maak vaak pulled chicken met hoisin saus
Kaneelstokjewoensdag 15 april 2020 @ 20:41
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Een recept van Marley spoon.

Gepofte zoete aardappel met BBQ pulled jackfruit, gebakken ui, guacamole, koriander en limoen :9
Kunstzinnig opgediend.
Hupjewoensdag 15 april 2020 @ 20:58
Deze lasagne tricolore is een recept van Veganchallenge, weinig spannends maar simpel en vegan.

Dit ging erin.
I6cNd0Y.jpg
De onderdelen
zFqHFAm.jpg
Stapelen maar
W5q6Iof.jpg
Op het bord (de foto van de hele schaal weigert Imgur te uploaden...)
s155Us6.jpg
Farenjiwoensdag 15 april 2020 @ 21:03
Ik heb me net ongans gegeten aan een nieuw recept wat echt superlekker was: gobi manchurian!

Hoofdbestanddeel is de gobi, oftewel de bekende bloemkool!

w1fLnvBh.jpg

Die gaan we volledig onherkenbaar maken met een jasje van goed gekruid volkorenbeslag.

QCrFF6lh.jpg

Waarna ie in een pan met loeihete olie verdwijnt...

iwEBTavh.jpg

En dat komt er dan zo uit:

yBBtYwWh.jpg

Bloemkool moet zwemmen dus maken we er een lekker pittig sausje bij, op basis van gember, knoflook, groene peper en bosui.

EIwjFKFh.jpg

Tomatenketchup en sojasaus erbij...

eN1WQtch.jpg

Aanlengen met wat water, binden met aardappelzetmeel. En dan de gobi er lekker in laten rondwentelen.

PxjdZkSh.jpg

Ondertussen had ik ook deeg gemaakt voor verse chapati.

RBkkzywh.jpg

Lekker bakken in een hete pan, zo heet dat het deeg bubbelt.

L3mKb8Gh.jpg

Eindresultaat, voordat ik als een geesteszieke aanviel! Als fris blusmiddel een lekkere kachumber salade met komkommer, tomaat, rode ui, radijs, koriander, munt en citroensap.

P13o3DFh.jpg

Om nom nom nom nom nom!! :9~

Het is een vrij bewerkelijk gerecht maar ik ga dit toch wel vaker maken! Want het was zo ontzettend lekker dat ik nu een beetje buikpijn heb van het vele eten... :')
Lonaawoensdag 15 april 2020 @ 21:06
Oh! :9
Teganwoensdag 15 april 2020 @ 21:18
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 19:53 schreef Yinny het volgende:
Japanse curry van
https://vegetus.nl/japanse-curry/
Ik had geen pastinaak, dit vervangen voor een stuk knolselderij (ik denk dat een daikon het beste is, maar die zijn niet te vinden in de normale supermarkt).

Beginnen met uien bakken
[ afbeelding ]
Dan de kruiden en bloem toevoegen
[ afbeelding ]
Plens water, heel goed roeren, ketchup, soja en een heleboel groente
[ afbeelding ]
En wel langer laten sudderen dan 20 minuten, want het was nog niet gaar.
Ondertussen rijst koken en dat dit als resultaat
[ afbeelding ]

Ik vond het lekker en voor herhaling vatbaar, mijn vriend vond het niet lekker. Dus nu heb ik nog 4 porties over, wat niet in te vriezen wegens de gekookte aardappelen 😂
Volgens mij is dat prima in te vriezen. Wel bevroren in een pan opwarmen.
Candaasjewoensdag 15 april 2020 @ 21:26
Ziet er lekker uit Farenji!
We maken nog wel eens 'buffalowings' van bloemkool. Dat is ook echt heel lekker, omdat de bloemkool zo zacht wordt van structuur! (Maar nog wel stevig...hoe noem je dat....)

Goed, het was hier "onzekoelkastmoetuitgemest, we flikkeren gewoon weer wat bij elkaar'-avond, en echt heel fotogeniek werd het deze keer niet. Maar het smaakte er niet minder lekker om ;)

Bulgur met humus, champignonnetjes, kikkererwten (met komijn), look, ajuin, paprika, avocado, nog een restje sla, tomaatjes en tempeh. (dit keer voorgemarineerde van het merk Goodbite. Hoewel ik onze eigen versie toch net iets meer smaak vind hebben)

Whats-App-Image-2020-04-15-at-21-20-37.jpg
Lucky_Strikewoensdag 15 april 2020 @ 21:26
Oh Farenji :9~
Lucky_Strikewoensdag 15 april 2020 @ 21:38
Ik maakte een zwarte bonensoep uit Easy Vegan.

Groente gebakken met kruiden, daarna bonen en mais toegevoegd.
2IeZGlC.jpg

Toen de bouillon, tijdje koken. Ondertussen de toppings klaar zetten.

CYY4p8q.jpg

Pureren. Te lage pan. Kaneelstokjemoment.

Eten. Was erg lekker :9
65IKTqX.jpg
Yinnywoensdag 15 april 2020 @ 22:51
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 21:18 schreef Tegan het volgende:

[..]

Volgens mij is dat prima in te vriezen. Wel bevroren in een pan opwarmen.
Nee, stukken gekookte aardappelen krijgen een vreemd structuur bij ontdooien. Een soort sponsje dat heel erg nat is
Yinnywoensdag 15 april 2020 @ 22:53
@Farenji wauw, echt super!
Markeshwoensdag 15 april 2020 @ 23:15
s4umnrg5.png

Ik at gebakken aardappelen met bloemkool, brocolimix (ah)
Een Vegan Schnitzel (Ah) met een zelfgemaakte champignon roomsaus.

Champignons in plakjes snijden en bakken.

In een pannetje klein beetje boter laten smelten, ongeveer 1.5 lepel bloem erbij, roeren tot het een beetje een deegbal is.
Daarna scheutje Alpro toon erbij, wachten tot het allemaal borrelt, vervolgens goed roeren en dit herhalen tot je saus goede dikte heeft.
Ik heb meestal iets tekort aan een pakje Alpro en die het op het laatst nog wat plantaardige melk bij.
Daarna vegan Maggie kruidenbouillonblokje erbij en vervolgens de champignons.

Echt een aanrader.
Muckwoensdag 15 april 2020 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 23:15 schreef Markesh het volgende:
[ afbeelding ]

Ik at gebakken aardappelen met bloemkool, brocolimix (ah)
Een Vegan Schnitzel (Ah) met een zelfgemaakte champignon roomsaus.

Champignons in plakjes snijden en bakken.

In een pannetje klein beetje boter laten smelten, ongeveer 1.5 lepel bloem erbij, roeren tot het een beetje een deegbal is.
Daarna scheutje Alpro toon erbij, wachten tot het allemaal borrelt, vervolgens goed roeren en dit herhalen tot je saus goede dikte heeft.
Ik heb meestal iets tekort aan een pakje Alpro en die het op het laatst nog wat plantaardige melk bij.
Daarna vegan Maggie kruidenbouillonblokje erbij en vervolgens de champignons.

Echt een aanrader.
Bijna gelukt ;)
Boter is gemaakt van melk ):O
Markeshwoensdag 15 april 2020 @ 23:21
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 23:16 schreef Muck het volgende:

[..]

Bijna gelukt ;)
Boter is gemaakt van melk ):O
Ah vergeten te zeggen dat ik heb gebakken in Alpro plantaardige vloeibare boter Hahaha

Als ik als veganist zo'n fout zou maken was het wel erg met me gesteld
:)
Markeshwoensdag 15 april 2020 @ 23:22
Wat een leuk topic hier. Ik zocht iets in de zoekfunctie en kwam hier terecht.
Worden hier iedere dag vegan gerechten geplaatst?
Muckwoensdag 15 april 2020 @ 23:28
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 23:21 schreef Markesh het volgende:

[..]

Ah vergeten te zeggen dat ik heb gebakken in Alpro plantaardige vloeibare boter Hahaha

Als ik als veganist zo'n fout zou maken was het wel erg met me gesteld
:)
Ik was al zo verbaasd! :D
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 23:22 schreef Markesh het volgende:
Wat een leuk topic hier. Ik zocht iets in de zoekfunctie en kwam hier terecht.
Worden hier iedere dag vegan gerechten geplaatst?
En nee, twee keer in de week wordt er gekookt met een thema en vandaag was dat vegan :)
Zie dit topic voor alle komende thema's:
CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic

We hebben ook een vegan topic trouwens:
CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 1

En een vega-topic, dat iets vlotter doorloopt:
CUL / Vegetarisch #17
Oceanonixdonderdag 16 april 2020 @ 07:45
Dit keer deden er 12 personen mee met deze challenge. Met deze 12 uiteenlopende resultaten. *O*

siS16A2.jpg
LeSagedonderdag 16 april 2020 @ 07:49
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2020 23:16 schreef Muck het volgende:

[..]

Bijna gelukt ;)
Boter is gemaakt van melk ):O
Blueband is ook vegan. De meeste mensen noemen dit gewoon boter ;)
Toevallig een paar weken geleden iemand op het werk gehad die vegan is.
Bluesdonderdag 16 april 2020 @ 11:38
Die bloemkool :9
drakindonderdag 16 april 2020 @ 16:31
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 07:45 schreef Oceanonix het volgende:
Dit keer deden er 12 personen mee met deze challenge. Met deze 12 uiteenlopende resultaten. *O*

[ afbeelding ]
O maak je dit bij elke cul challenge?
Oceanonixdonderdag 16 april 2020 @ 17:22
Ik heb hem voor appeltaart, nasi en pannenkoeken gemaakt dus ik kan nu ook wel doorgaan. Het is niet zo dat ik naar concerten, de kroeg, hardloopwedstrijden of vrienden mag. -O-
drakindonderdag 16 april 2020 @ 17:28
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 17:22 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb hem voor appeltaart, nasi en pannenkoeken gemaakt dus ik kan nu ook wel doorgaan. Het is niet zo dat ik naar concerten, de kroeg, hardloopwedstrijden of vrienden mag. -O-
Ik ga nog even bij de andere kijken dan ^O^