FOK!forum / Culinesse à gogo / Chili a la Kaneel
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 14:40
Welkom allen bij Koken met Kaneel.

Voor het gure winterweer van vandaag, maken we een chili. Ik hou van chili, en dit gerecht is een van de dingen die ik regelmatig maakte toen ik weinig geld had. Deels geleerd van mijn moedertje, deels zelf geëxperimenteerd.

Recept-Chili-con-Carne-760x440.jpg?409327

Sommigen van jullie hebben deze chili misschien al eens gegeten ( @Lokasenna , @Faxie , @Morrigan , @muhahaha , @2Happy4U , @Fera ) terwijl anderen hier wellicht nieuwsgierig naar zijn. (@Sigaartje , @johannes_vermeer , @Fok-it )

Een chili bestaat uit enkele zaken. De groentes, het vlees, de kruiden en de toppings. Je kunt het eten over rijst, in een wrap, gewoon los uit een schaal als de big die je bent.

De groentes en het vlees:
RSp6EmB.jpg

Wij hebben nodig een paprika, wat ui, wat knoflook, wat peper, wat kidney bonen, een tomatenproduct (vergeten op de foto te zetten: tomatenpuree) en mais. Ik kies voor een chorizo als vlees in plaats van het in Nederland bruikbare gehakt. Het vet en de kruiden voegen meer toe aan het gerecht in mijn opinie.
Je kunt ook rode ui nemen, een andere kleur paprika. Of een minder pittige peper als je niet van pit houdt.

De kruiden:

ShADTke.jpg

Maar Kaneel, welke kruiden zijn dit? Ik kan het niet zien!
Naast zout, peper, laurier en runderbouillon zijn het de volgenden:

nmSOPDC.jpg
Kaneel voor het zoetige, dat de pit een beetje doet afvlakken voorop de tong. Zit hij er langer in, wordt het minder pittig.
De paprika voor het rokerige, komijn voor het aardse, en chili en cayenne voor de laagjes hitte achterin je keel.

De toppings:

Hier kun je doen en laten wat je zelf wilt. Ik doe altijd verse koriander erover (35 cent bij de Turk, kun je meerdere dagen mee doen) en gebakken uitjes. Heb eens een lente-ui meegenomen. Voor de kleur en de frisheid. Kaas is ook lekker erover, maar ik probeer wat te minderen met vet. Nacho's zijn hier ook geweldig bij.

Omdat het even op moet staan, ga ik alvast snijden.
Lunatiekzondag 26 januari 2020 @ 14:48
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash?
marc0871zondag 26 januari 2020 @ 15:07
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2020 14:48 schreef Lunatiek het volgende:
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash?
Ach, ik geloof het wel, hoor.
De cayenne en chilipeper vervang ik door een Spaans pepertje of een dot sambal.
Maar voor de rest doe ik er de zelfde kruiden en specerijen in.

Het enige wat ik mis, is een beetje cacaopoeder of een stukje pure chocolade.
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 15:13
D2gJAYI.jpg

Keurig gesneden ingrediënten.

Verhit wat olie (ik heb gekozen voor zonnebloem) en bak de ui en paprika zachtjes aan, totdat het er zo uitziet:

lP5aXJM.jpg

Op dit punt is de chili klaar voor de volgende stap, namelijk de knoflook en de jalapeno. Bak deze enkele minuten mee en was je handen voordat je in je ogen wrijft of aan je piel zit.

CbEBwGi.jpg

Vervolgens mag de chorizo er bij. Bak deze 2 minuten aan, zodat een stuk van het vet er lekker uitlekt, en het een mooi kleurtje krijgt.

xGOa5ne.jpg
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 15:15
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2020 14:48 schreef Lunatiek het volgende:
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash?
Het begrip chili is dan ook aan verandering onderhevig, en onderwerp van veel discussie in de VS.
Wel bonen, geen bonen. Wel mais, geen mais. Wat voor vlees etc.

quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:07 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Ach, ik geloof het wel, hoor.
De cayenne en chilipeper vervang ik door een Spaans pepertje of een dot sambal.
Maar voor de rest doe ik er de zelfde kruiden en specerijen in.

Het enige wat ik mis, is een beetje cacaopoeder of een stukje pure chocolade.
Ik lees dat vaak, maar de enige keer dat ik dit op heb, proefde ik geen verschil. Dus ik doe dit zelf niet.
Mortaxxzondag 26 januari 2020 @ 15:20
Hoe laat is het klaar?
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 15:21
ZSXiFEF.jpg

Als het vlees lekker een beetje is aangebakken, moeten de kruiden erbij.
Wat laurier (ik heb 3 kleintjes) , een kaneelstokje, een blokje bouillon, goede snuf zout, een theelepel komijn, een theelepel gerookte paprika, een mespunt cayenne en een mespunt chilipoeder.
Ook moet nu de tomatenpuree erbij. Bak dit even goed aan om de juiste smaken los te maken.
Goed roeren, zodat het vlees de smaken wat opneemt.

Na een minuut of 5, komen de mais en gepelde tomaten erbij.
Spoel het blik uit met wat bier en giet dit bij de rest. Bier of wijn is beter dan water om de tomaten goed te doen afbreken en te laten mengen.
Doe nu de oregano erop.

Crdsw2J.jpg

Deksel op een kier, zet op de kleinste pit op laag vuur en laat nu een tijd lang pruttelen. Kijk af en toe even of het goed gaat. Nu is een goed moment om te proeven om te kijken of er nog wat kruiden of specerijen bij moeten.
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 15:23
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:20 schreef Mortaxx het volgende:
Hoe laat is het klaar?
Tegen 5 uur.

In de tussentijd drink ik de rest van het bier op en ruim ik de keuken op.

Half 5 mogen de bonen erbij. Kwart voor 5 gaat de rijst op. 5 uur wordt de koriander geplukt.
Jordy-Bzondag 26 januari 2020 @ 15:24
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2020 14:48 schreef Lunatiek het volgende:
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash?
Chili en goulash zijn broeders. Goulash bevat meestal meer paprikapoeder, Chili gebruikt een chilipoeder. Het grootste verschil zit hem er meestal in het gebruik van komijn en oregano in de chili con carne.
marc0871zondag 26 januari 2020 @ 15:25
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:15 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Het begrip chili is dan ook aan verandering onderhevig, en onderwerp van veel discussie in de VS.
Wel bonen, geen bonen. Wel mais, geen mais. Wat voor vlees etc.
[..]

Ik lees dat vaak, maar de enige keer dat ik dit op heb, proefde ik geen verschil. Dus ik doe dit zelf niet.
Chili con Carne betekent pepers met vlees.
Niet meer. Niet minder.
Rund, varken, gehakt, mix, whatever.
De rest zoek je zelf maar uit.

Ja, ik vond het zelf ook vreemd om het op een pakje kruidenmix te zien staan.
Later zag ik ook wat filmpjes waarin ze het gebruikten als authentiek ingrediënt.
Voor mij werkt het.
Pizzakoppozondag 26 januari 2020 @ 15:33
Ziet er al kaolo lekker uit broer
Lucky_Strikezondag 26 januari 2020 @ 15:35
Leuk topic. Krijg er trek van. Chili met chorizo :9
Faxiezondag 26 januari 2020 @ 15:36
Ik kan dit gerecht aanbevelen :9~
Kanaroezondag 26 januari 2020 @ 15:43
Mmmmm, lekker en leuk om dit potje te volgen! Chorizo is inderdaad lekker in dit soort prutjes!
Bier erbij is een nieuwe toevoeging voor mij btw.
marc0871zondag 26 januari 2020 @ 15:58
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:24 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Chili en goulash zijn broeders. Goulash bevat meestal meer paprikapoeder, Chili gebruikt een chilipoeder. Het grootste verschil zit hem er meestal in het gebruik van komijn en oregano in de chili con carne.
In goulash doen ze meestal ook marjolein/majoraan en karwijzaad.
Ik heb er nu tijm, rozemarijn en karwijzaad in zitten.
Ook lekker.

quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:36 schreef Faxie het volgende:
Ik kan dit gerecht aanbevelen :9~
Geloof ik.
Ziet er zeker niet slecht uit
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 15:58
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:25 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Chili con Carne betekent pepers met vlees.
Niet meer. Niet minder.
Rund, varken, gehakt, mix, whatever.
De rest zoek je zelf maar uit.

Ja, ik vond het zelf ook vreemd om het op een pakje kruidenmix te zien staan.
Later zag ik ook wat filmpjes waarin ze het gebruikten als authentiek ingrediënt.
Voor mij werkt het.
Zit ook in mole geloof ik. Maar dat vond ik ook niks.

quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:33 schreef Pizzakoppo het volgende:
Ziet er al kaolo lekker uit broer
Dank je.
Het ruikt ook heerlijk kan ik je vertellen.
ElDinosaurzondag 26 januari 2020 @ 15:59
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:58 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Zit ook in mole geloof ik. Maar dat vond ik ook niks.
[..]

Dank je.
Het ruikt ook heerlijk kan ik je vertellen.
Mole heeft veel meer chocolade, de toevoeging aan chili geeft het een vollere en aardse smaak zonder dat je door hebt dat er chocolade in zit.
marc0871zondag 26 januari 2020 @ 16:01
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:59 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Mole heeft veel meer chocolade, de toevoeging aan chili geeft het een vollere en aardse smaak zonder dat je door hebt dat er chocolade in zit.
Mja. Te veel is idd niet lekker meer.
Dan gaat het wat overheersen.
Scha. Schand. Jwz.
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 16:15
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 15:59 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Mole heeft veel meer chocolade, de toevoeging aan chili geeft het een vollere en aardse smaak zonder dat je door hebt dat er chocolade in zit.
Misschien was dat het wel, dat ze er te veel door had gedaan.

In ieder geval, net even geproefd. Is goed op smaak, lekker pittig.
Is goed aan het indikken.
muhahahazondag 26 januari 2020 @ 16:33
Zin in chili a la kaneel :P
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 17:09
Hij is klaar en gelukt.
Ik zal zo foto's posten, maar nu eerst eten :)
Kanaroezondag 26 januari 2020 @ 17:09
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 17:09 schreef Kaneelstokje het volgende:
Hij is klaar en gelukt.
Ik zal zo foto's posten, maar nu eerst eten :)
Eet smakelijk!
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 17:46
De bonen moet je eerst goed afspoelen als ze uit blik komen. Dit zal helpen bij eventuele gasvorming de volgende dag. Uw collega's zullen u dankbaar zijn.

qvPWQxA.jpg

Je ziet dat het mooi is ingedikt. De bonen zitten er nu in, plus nog wat oregano omdat ik het lekker vind. De bonen altijd als laatste erbij, want die hoeven niet lang. Je wilt niet dat ze helemaal zacht zijn.
Iets daarna moet je de rijst op zetten. Wraps duren maar 2-3 minuten, rijst wat langer.

AJ6ny7w.jpg

Na een half uur zien we bovenstaande. Snijd nu de toppings als gewenst. Beetje rijst, rest chili.
1/3 om 2/3. Ik ben mijn nacho's vergeten, omdat het zo lekker rook dat ik gelijk wilde eten. Serveer.

V8t5dh9.jpg
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 17:47
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 16:33 schreef muhahaha het volgende:
Zin in chili a la kaneel :P
Misschien eens een keer met je meisje langskomen. Dan hoeft het niet vega. :)

quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 17:09 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

Eet smakelijk!
Dank je, het was heerlijk.

Ik heb de kaneelstok erin laten zitten, omdat mijn vriendin er morgen van gaat eten en die vindt dat lekker.
De laurier wel eruit gehaald.
Belsezarzondag 26 januari 2020 @ 17:54
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 17:47 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Misschien eens een keer met je meisje langskomen. Dan hoeft het niet vega. :)
[..]

Dank je, het was heerlijk.

Ik heb de kaneelstok erin laten zitten, omdat mijn vriendin er morgen van gaat eten en die vindt dat lekker.
De laurier wel eruit gehaald.
Ziet er goed uit Kaneel! :9
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 18:03
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 17:54 schreef Belsezar het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Kaneel! :9
Dank je maat.
Ik heb je vorige maand ofzo een dm gestuurd, als je nog interesse hebt.
aequezondag 26 januari 2020 @ 18:14
Niet met pakjes koken. :')

SPOILER
Grapje hoor lief kaneeltje van me, ziet er lekker uit.
-Straw-zondag 26 januari 2020 @ 18:15
Hnnggg zin in Chili gekregen
Faxiezondag 26 januari 2020 @ 18:40
Chilimeet *O*
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 18:49
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2020 18:14 schreef aeque het volgende:
Niet met pakjes koken. :')

SPOILER
Grapje hoor lief kaneeltje van me, ziet er lekker uit.
Probeer om dit nooit te doen.
Elvizondag 26 januari 2020 @ 18:52
Ziet er goed uit ^O^
Kaneelstokjezondag 26 januari 2020 @ 19:30
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 18:52 schreef Elvi het volgende:
Ziet er goed uit ^O^
Dank je.

quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 18:15 schreef -Straw- het volgende:
Hnnggg zin in Chili gekregen
Hopelijk ben je er volgende week weer, als Koken met Kaneel terugkomt.
Ik weet nog niet wat we dan gaan maken.
Faxiezondag 26 januari 2020 @ 19:39
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 19:30 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Dank je.
[..]

Hopelijk ben je er volgende week weer, als Koken met Kaneel terugkomt.
Ik weet nog niet wat we dan gaan maken.
Toetje met aardbei :9
Mortaxxzondag 26 januari 2020 @ 19:41
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 19:30 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Dank je.
[..]

Hopelijk ben je er volgende week weer, als Koken met Kaneel terugkomt.
Ik weet nog niet wat we dan gaan maken.
Chicken tonight?
Xlargemaandag 27 januari 2020 @ 12:17
Ik maak al jaren de chilli uit deze OP, met langzaam gegaard rundvlees, die is echt heel lekker. 14.gif

CUL / Het grote chili adoratie-topic (en recepten!)

De chilli uit deze OP lijkt mij ook wel lekker, al zou ik de chiorizo naast ander vlees erin hebben gedaan, niet alleen de chorizo.
Astro_boymaandag 27 januari 2020 @ 18:04
Damnit, nu heb ik ook zin in chili. En met carne is het nog lekkerder. He @-Straw-?
Sigaartjemaandag 27 januari 2020 @ 18:24
Ik ga het proberen zonder kaneel.
Sigaartjemaandag 27 januari 2020 @ 18:25
Ik mis de oregano
FlippingCoinmaandag 27 januari 2020 @ 18:30
lekker kaneel. :Y)
Smallishmaandag 27 januari 2020 @ 18:34
Chorizo! Dat ga ik volgende keer doen, inderdaad normaal gesproken gehakt hier. Maar chorizo geeft vast extra pit. Lekker! :9
Pizzakoppomaandag 27 januari 2020 @ 19:17
Ik heb dus vandaag gewoon ff keihard dit recept gejat en nagemaakt. Was heerlijk, thanks! :7
Kaneelstokjemaandag 27 januari 2020 @ 20:17
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 18:25 schreef Sigaartje het volgende:
Ik mis de oregano
Bij je thuis? Want hij staat er toch duidelijk op.
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 18:24 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga het proberen zonder kaneel.
Maar leuk om te horen, Sigaar. Ben benieuwd wat je er van vindt.
Kaneelstokjemaandag 27 januari 2020 @ 20:32
quote:
16s.gif Op maandag 27 januari 2020 18:30 schreef FlippingCoin het volgende:
lekker kaneel. :Y)
Dank je. Het was ook vandaag erg smakelijk.
En vriendin vond het ook lekker.

quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2020 18:34 schreef Smallish het volgende:
Chorizo! Dat ga ik volgende keer doen, inderdaad normaal gesproken gehakt hier. Maar chorizo geeft vast extra pit. Lekker! :9
En de blokjes chorizo geven wat meer structuur dan de draden gehakt.

quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 19:17 schreef Pizzakoppo het volgende:
Ik heb dus vandaag gewoon ff keihard dit recept gejat en nagemaakt. Was heerlijk, thanks! :7
Dit vind ik leuk om te horen, PK. :)
johannes_vermeermaandag 27 januari 2020 @ 21:29
Ik heb nu erg veel zin in Chili :9~ Kaneel, je kan zo kok worden van PSV.
johannes_vermeermaandag 27 januari 2020 @ 21:29
Alle kruiden die jij noemt heb ik in huis, behalve kaneelstokjes, zou dit recept een metafoor voor het leven zijn?
Kaneelstokjemaandag 27 januari 2020 @ 21:37
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 21:29 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik heb nu erg veel zin in Chili :9~ Kaneel, je kan zo kok worden van PSV.
Het is mijn stille hoop dat jij ooit dit gerecht zult trachten te maken in je keuken en mij zult evenaren. Nee, voorbij streven.
Cocomaandag 27 januari 2020 @ 22:04
8/10

Maar 9/10 vanwege de kaneel _O_
DIJKmaandag 27 januari 2020 @ 22:16
Prima recept!

Ik raad alleen wat bonenkruid aan tegen eventuele gasvorming
Sigaartjedinsdag 28 januari 2020 @ 07:53
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 21:37 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Het is mijn stille hoop dat jij ooit dit gerecht zult trachten te maken in je keuken en mij zult evenaren. Nee, voorbij streven.
Nou, als ik jou zo bezig zie wordt dat een hele opgave. Maar ik ga hem zeker proberen. Maar ik heb niet het diel het beter te doen, zo zit ik niet in elkaar.
Kaneelstokjedinsdag 28 januari 2020 @ 18:20
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 22:04 schreef Coco. het volgende:
8/10

Maar 9/10 vanwege de kaneel _O_
Dank, dank. :)

quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 22:16 schreef DIJK het volgende:
Prima recept!

Ik raad alleen wat bonenkruid aan tegen eventuele gasvorming
Het afspoelen van de bonen onder de koude kraan helpt hier al goed tegen. Het is vaak het vocht dat hiervoor zorgt.
Kaneelstokjedinsdag 28 januari 2020 @ 18:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 07:53 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nou, als ik jou zo bezig zie wordt dat een hele opgave. Maar ik ga hem zeker proberen. Maar ik heb niet het diel het beter te doen, zo zit ik niet in elkaar.
Ik zie jouw reportage graag tegemoet, of het nou beter is of niet. :)
Smallishwoensdag 29 januari 2020 @ 16:39
Gisteravond jouw chili gegeten. Toppertje en blijvertje. O+
-Straw-woensdag 29 januari 2020 @ 18:16
Ananas erdoor is ook een aanrader :9
Kaneelstokjewoensdag 29 januari 2020 @ 19:18
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2020 16:39 schreef Smallish het volgende:
Gisteravond jouw chili gegeten. Toppertje en blijvertje. O+
Dank je. Fijn dat je er van genoten hebt. :)
Myraelawoensdag 29 januari 2020 @ 19:53
_O_ _O_ _O_ _O_
Kaneelstokjewoensdag 29 januari 2020 @ 20:21
quote:
14s.gif Op woensdag 29 januari 2020 19:53 schreef Myraela het volgende:
_O_ _O_ _O_ _O_
Dank, dank :)
Postbus100woensdag 29 januari 2020 @ 22:34
Ik heb laatst (zaterdag volgens mij) ook weer eens zoiets gemaakt, en het blijft godenvoer _O_ Zie ook veel overeenkomsten tussen jouw en mijn gerecht.
Alleen maakte ik 'm met gehakt (chorizo is wel een goed idee), en wel een beetje cacaopoeder, minus de kaneel. Goed idee, die kan ik de volgende keer ook wel eens toevoegen.

Oja, en ik gooi er een blikje ananasblokjes in (rozijnen kan ook), voor de zoete twist.
Jordy-Bwoensdag 29 januari 2020 @ 23:52
quote:
2s.gif Op woensdag 29 januari 2020 22:34 schreef Postbus100 het volgende:

Oja, en ik gooi er een blikje ananasblokjes in (rozijnen kan ook), voor de zoete twist.
Ananas serveren we er meestal los bij. Dan heb je het contrast tussen hartig en zoet, maar ook warm en koud. En het is meer voor de mietjes. :P
Smallishdonderdag 30 januari 2020 @ 00:08
Grote verschil tussen erg lekker met gehakt en WOW, hoe lekker hartig is de chorizo. Super tip/idee! :9~
Postbus100donderdag 30 januari 2020 @ 08:38
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2020 23:52 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Ananas serveren we er meestal los bij. Dan heb je het contrast tussen hartig en zoet, maar ook warm en koud. En het is meer voor de mietjes. :P
Oh, dat is ook wel een goed idee. Ja, ik heb wel geleerd om dat pas helemaal aan het einde erbij te doen, zodat het inderdaad niet meewarmt, maar apart erbij is natuurlijk ook een optie.
Sicstusvrijdag 31 januari 2020 @ 09:27
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 18:16 schreef -Straw- het volgende:
Ananas erdoor is ook een aanrader :9
:o
Kaneelstokjevrijdag 31 januari 2020 @ 19:34
quote:
2s.gif Op woensdag 29 januari 2020 22:34 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb laatst (zaterdag volgens mij) ook weer eens zoiets gemaakt, en het blijft godenvoer _O_ Zie ook veel overeenkomsten tussen jouw en mijn gerecht.
Alleen maakte ik 'm met gehakt (chorizo is wel een goed idee), en wel een beetje cacaopoeder, minus de kaneel. Goed idee, die kan ik de volgende keer ook wel eens toevoegen.

Oja, en ik gooi er een blikje ananasblokjes in (rozijnen kan ook), voor de zoete twist.
Zou het leuk vinden als je volgende keer hier een verslagje van maakt!
Postbus100vrijdag 31 januari 2020 @ 21:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2020 19:34 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Zou het leuk vinden als je volgende keer hier een verslagje van maakt!
Oef, maar ik kook niet echt voor een forum ofzo. Maar zal het in mijn achterhoofd houden.
Kaneelstokjevrijdag 31 januari 2020 @ 21:56
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2020 00:08 schreef Smallish het volgende:
Grote verschil tussen erg lekker met gehakt en WOW, hoe lekker hartig is de chorizo. Super tip/idee! :9~
Fijn dat je het lekker vond.
Vandaag weer eens met gehakt gewerkt, maar weet gelijk weer waarom ik dat liever niet doe _O-
Lucky_Strikevrijdag 31 januari 2020 @ 22:25
Zou half gehakt, half chorizo lekker zijn?
UIO_AMSvrijdag 31 januari 2020 @ 22:29
Ziet er goed uit!
Jordy-Bvrijdag 31 januari 2020 @ 22:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 januari 2020 22:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zou half gehakt, half chorizo lekker zijn?
'tuurlijk.

Zonder chorizo is immers ook lekker, je moet alleen wat meer je best doen op de kruiden.
fathankzaterdag 1 februari 2020 @ 18:09
Lekker man, ik maak het altijd met stoofvlees :9. Staat nu te pruttelen. En ik doe er altijd een goeie kop sterke koffie doorheen.
Fernwehzaterdag 1 februari 2020 @ 22:18
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2020 14:48 schreef Lunatiek het volgende:
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash?
Grappig ik vind het niet lijken op een goulash.
Goulash is heel veel paprika poeder en een beetje karwijzaad, peper en een laurierblad of meer.

Ben benieuwd hoe jij je goulash maakt.
#ANONIEMzaterdag 1 februari 2020 @ 22:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 januari 2020 22:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zou half gehakt, half chorizo lekker zijn?
Ik zou het niet doen. Je merkt toch niks meer van het gehakt met al die kruiden en de sterke smaak van de chorizo.

Ik ga het wel binnenkort proberen met chorizo. Dus dank aan @Kaneelstokje voor de tip ^O^

Met stoofvlees vind ik het eigenlijk het allerlekkerste maar ik maak meestal chili omdat het makkelijk en snel is.

Heb ik eters dan wraps of rijst erbij en zelfgemaakte salsa, voor mezelf als ik alleen ben zonder dat want ben niet zo’n grote eetster :@
Wel altijd met een flinke klodder zure room/crème natuurlijk erbij :9

En het fijne de ochtend erna als ontbijt van wat er over is _O_
fathankzaterdag 1 februari 2020 @ 23:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:32 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik zou het niet doen. Je merkt toch niks meer van het gehakt met al die kruiden en de sterke smaak van de chorizo.

Ik ga het wel binnenkort proberen met chorizo. Dus dank aan @:kaneelstokje voor de tip ^O^

Met stoofvlees vind ik het eigenlijk het allerlekkerste maar ik maak meestal chili omdat het makkelijk en snel is.

Heb ik eters dan wraps of rijst erbij en zelfgemaakte salsa, voor mezelf als ik alleen ben zonder dat want ben niet zo’n grote eetster :@
Wel altijd met een flinke klodder zure room/crème natuurlijk erbij :9

En het fijne de ochtend erna als ontbijt van wat er over is _O_
Stoofvlees ook makkelijk. Je moet alleen een dag eerder beginnen 8-)
#ANONIEMzondag 2 februari 2020 @ 00:09
quote:
14s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 23:07 schreef fathank het volgende:

[..]

Stoofvlees ook makkelijk. Je moet alleen een dag eerder beginnen 8-)
Ja en dan gaat mijn snel en makkelijk dus niet meer op :( ;)

Sowieso het is met wat voor soort vlees dan ook gewoon godenvoedsel _O_
Nine.dinsdag 4 februari 2020 @ 08:37
Afgelopen weekend dit recept geprobeerd, was erg lekker @Kaneelstokje :)
Nine.dinsdag 4 februari 2020 @ 08:37
quote:
2s.gif Op woensdag 29 januari 2020 22:34 schreef Postbus100 het volgende:
Oja, en ik gooi er een blikje ananasblokjes in (rozijnen kan ook), voor de zoete twist.
Gatverdamme. :r
Kaneelstokjedinsdag 4 februari 2020 @ 19:56
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 januari 2020 22:29 schreef UIO_AMS het volgende:
Ziet er goed uit!
Dank je. Je mag er zelf ook wezen. ;)

quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:32 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik zou het niet doen. Je merkt toch niks meer van het gehakt met al die kruiden en de sterke smaak van de chorizo.

Ik ga het wel binnenkort proberen met chorizo. Dus dank aan @:kaneelstokje voor de tip ^O^

Met stoofvlees vind ik het eigenlijk het allerlekkerste maar ik maak meestal chili omdat het makkelijk en snel is.

Heb ik eters dan wraps of rijst erbij en zelfgemaakte salsa, voor mezelf als ik alleen ben zonder dat want ben niet zo’n grote eetster :@
Wel altijd met een flinke klodder zure room/crème natuurlijk erbij :9

En het fijne de ochtend erna als ontbijt van wat er over is _O_
Laat maar weten als je het hebt gemaakt.

quote:
14s.gif Op dinsdag 4 februari 2020 08:37 schreef Nine. het volgende:
Afgelopen weekend dit recept geprobeerd, was erg lekker @:kaneelstokje :)
Fijn om te horen.
Weltschmerzdonderdag 6 februari 2020 @ 12:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2020 08:37 schreef Nine. het volgende:

[..]

Gatverdamme. :r
Ik ben ook zo iemand die aan een andere tafel gaat zitten wanneer er pizza hawaii besteld wordt. Maar in de chili is het echt niet verkeerd.
Nine.donderdag 6 februari 2020 @ 12:05
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2020 12:02 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik ben ook zo iemand die aan een andere tafel gaat zitten wanneer er pizza hawaii besteld wordt. Maar in de chili is het echt niet verkeerd.
Dat vieze suikerwater met blokjes er in heeft toch niets met verse ananas vandoen?
Weltschmerzdonderdag 6 februari 2020 @ 12:11
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2020 12:05 schreef Nine. het volgende:

[..]

Dat vieze suikerwater met blokjes er in heeft toch niets met verse ananas vandoen?
Dat klopt wel, maar als het in de pan gaat komt het minder precies vind ik. Je kunt het ook nog bakken.

Sowieso kun je bij chili wel lekker varieren. Dus behalve gefruite uien ook wat gebakken uiringen, een gegrilde paprika erbij naast gewoon een paprika. En verschillende scherpmakers, zelf houd ik erg van zo'n peper die achterin je keel giert meer dan dat die op de tong brandt, maar hoe je dat effect precies krijgt weet ik eigenlijk niet.
Lucky_Strikevrijdag 7 februari 2020 @ 21:29
wa8p7Yu.jpg
Laurier vergeten te fotograferen.

LNrUDup.jpg

Was lekker! Alleen de chorizo heeft een aangepast recept ofzo, hij smaakte wat vreemd. We proberen het nog een keer met een andere worst.
#ANONIEMvrijdag 7 februari 2020 @ 23:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 februari 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[ afbeelding ]
Laurier vergeten te fotograferen.

[ afbeelding ]

Was lekker! Alleen de chorizo heeft een aangepast recept ofzo, hij smaakte wat vreemd. We proberen het nog een keer met een andere worst.
Is dat een zak diepvries mais?

En lekker hoor :9
Lucky_Strikevrijdag 7 februari 2020 @ 23:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2020 23:09 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Is dat een zak diepvries mais?

En lekker hoor :9
Ja, die verkopen ze bij de Makro. Veel lekkerder en handiger dan blikjes.
#ANONIEMvrijdag 7 februari 2020 @ 23:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 februari 2020 23:33 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, die verkopen ze bij de Makro. Veel lekkerder en handiger dan blikjes.
Jaaa zou voor mij ook super zijn want soms zijn die mini-blikjes nog te veel voor wat ik nodig heb. Jammer dat ze dit niet in de normale supermarkten verkopen -O-
Kaneelstokjezaterdag 8 februari 2020 @ 08:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 februari 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[ afbeelding ]
Laurier vergeten te fotograferen.

[ afbeelding ]

Was lekker! Alleen de chorizo heeft een aangepast recept ofzo, hij smaakte wat vreemd. We proberen het nog een keer met een andere worst.
Ik had gewoon zo'n chorizo van de Lidl, die bij de salami ligt. Die kun je eenvoudig in stukjes snijden en houden hun structuur.
FlippingCoinzaterdag 8 februari 2020 @ 11:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 08:13 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Ik had gewoon zo'n chorizo van de Lidl, die bij de salami ligt. Die kun je eenvoudig in stukjes snijden en houden hun structuur.
Ik ga het morgen maken ouwe kaneel dibbes. :7
VeX-zaterdag 8 februari 2020 @ 17:50
Ik hou van dit soort topics. Hulde.
Nismo91zaterdag 8 februari 2020 @ 17:52
Ik las Chili a la kameel :P
Kaneelstokjezondag 9 februari 2020 @ 08:32
quote:
16s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 11:58 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ik ga het morgen maken ouwe kaneel dibbes. :7
Ik zal vandaag F5'en voor resultaten, maat. :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 17:50 schreef VeX- het volgende:
Ik hou van dit soort topics. Hulde.
Graag gedaan.
FlippingCoinzondag 9 februari 2020 @ 11:07
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 08:32 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Ik zal vandaag F5'en voor resultaten, maat. :)
[..]

Graag gedaan.
Ik zal wat foto's proberen te maken. :P
FlippingCoinzondag 9 februari 2020 @ 11:54
ftPHSBZ.jpg
Vergeten: bruine basterd suiker, olijfolie, bouillonblokje
Helft van de tomaten en een rode ui bewaren voor aan het einde.
9G5jbwA.jpg
CMHt1oe.jpg
kQ57H7Y.jpg
Gehakt er weer uit en apart omdat vegetariër :')
Q5mKmBX.jpg
u3Yx0VF.jpg
2SIFx7a.jpg
hkHYDKj.jpg
bDnRNjE.jpg
tk09bRq.jpg
Muckzondag 9 februari 2020 @ 14:04
Ziet er goed uit! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat :D
Kaneelstokjezondag 9 februari 2020 @ 14:13
quote:
16s.gif Op zondag 9 februari 2020 11:54 schreef FlippingCoin het volgende:
[ afbeelding ]
Vergeten: bruine basterd suiker, olijfolie, bouillonblokje
Helft van de tomaten en een rode ui bewaren voor aan het einde.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gehakt er weer uit en apart omdat vegetariër :')
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die ziet er goed gevuld uit, vriend. Net als ik.
FlippingCoinzondag 9 februari 2020 @ 14:28
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 14:04 schreef Muck het volgende:
Ziet er goed uit! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat :D
Zal ik vanavond posten, gehakt zit er inmiddels bij. :P
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 14:13 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Die ziet er goed gevuld uit, vriend. Net als ik.
:D

Ja ruikt ook al lekker. :9
FlippingCoinzondag 9 februari 2020 @ 17:40
0kUW46Z.jpg
nAopDPy.jpg
FNosbri.jpg
x57E4jO.jpg
Vvw84CP.jpg
2c6Ff8J.jpg
nghqYdK.jpg
72ASzyO.jpg
Fnl06VO.jpg
8yazHra.jpg
Het resultaat en de vegetarische variant, nu even de oven in en dan eten. :9
#ANONIEMzondag 9 februari 2020 @ 23:05
^O^ :9
Kaneelstokjemaandag 10 februari 2020 @ 17:56
quote:
16s.gif Op zondag 9 februari 2020 17:40 schreef FlippingCoin het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het resultaat en de vegetarische variant, nu even de oven in en dan eten. :9
Daar zou ik zeker een hapje van proeven :)
Olemaandag 10 februari 2020 @ 21:33
Ziet er goed uit! :9~
Kaneelstokjezaterdag 4 april 2020 @ 20:20
Ook vriend Mortaxx heeft dit recept geprobeerd.

quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 20:17 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 20:18 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Ik ben zeer tevreden met het resultaat
Mortaxxzaterdag 4 april 2020 @ 20:24
Ik heb me alleen niet aan het recept gehouden :$
CharlesKinbotezaterdag 4 april 2020 @ 21:18
ziet erg lekker uit maat, zal morgen boodschappen doen
Kaneelstokjezaterdag 4 april 2020 @ 21:30
quote:
6s.gif Op zaterdag 4 april 2020 21:18 schreef CharlesKinbote het volgende:
ziet erg lekker uit maat, zal morgen boodschappen doen
Laat het me maar weten hoe het is gelukt. Ben nieuwsgierig. :)
Mort had niet alle specerijen in huis, dus heeft het iets aangepast. Weet niet wat jij allemaal in de keukenkast hebt staan.
FlippingCoinzaterdag 4 april 2020 @ 22:06
Lekker bezig. :7
Flippieewoensdag 8 april 2020 @ 12:21
Ik zie dit topic nu pas. :@ Ziet er goed uit en ga ik binnenkort ook proberen :7
Kaneelstokjewoensdag 8 april 2020 @ 20:18
quote:
2s.gif Op woensdag 8 april 2020 12:21 schreef Flippiee het volgende:
Ik zie dit topic nu pas. :@ Ziet er goed uit en ga ik binnenkort ook proberen :7
Hou me op de hoogte :)
Mortaxxwoensdag 8 april 2020 @ 20:20
quote:
2s.gif Op woensdag 8 april 2020 12:21 schreef Flippiee het volgende:
Ik zie dit topic nu pas. :@ Ziet er goed uit en ga ik binnenkort ook proberen :7
Thx je mag er zelf ook wel wezen
CharlesKinbotedonderdag 9 april 2020 @ 17:25
@Kaneelstokje kapotlekker recept, voor drie mensen gekookt en die kan het allemaal bekoren. heb alleen de chorizo, kaneel en het zout (zout EN bouillon?? :')) weggelaten
Kaneelstokjedonderdag 9 april 2020 @ 17:43
quote:
6s.gif Op donderdag 9 april 2020 17:25 schreef CharlesKinbote het volgende:
@:kaneelstokje kapotlekker recept, voor drie mensen gekookt en die kan het allemaal bekoren. heb alleen de chorizo, kaneel en het zout (zout EN bouillon?? :')) weggelaten
Dank je :)
Had je er wel ander vlees door gedaan?
De kaneel is ook alleen om de pit iets af te vlakken, dus kan prima.
CharlesKinbotedonderdag 9 april 2020 @ 17:47
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 17:43 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Dank je :)
Had je er wel ander vlees door gedaan?
De kaneel is ook alleen om de pit iets af te vlakken, dus kan prima.
ik ben zelf niet zo van het vlees, was gewoon vegetarisch potje dus
Kaneelstokjedonderdag 9 april 2020 @ 18:40
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 17:47 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]

ik ben zelf niet zo van het vlees, was gewoon vegetarisch potje dus
Niks mis mee.
Ik heb het eens gemaakt met soja gehakt omdat een van de gasten vegetariër was, maar dat vond ik niet geslaagd. Dan kun je het beter helemaal weglaten inderdaad.
minilotdonderdag 23 juli 2020 @ 17:11
Bedankt TS, voor de avondeteninspiratie! :* *O*

Met OP-traditionele Lidl-ingrediënten paraat:
hjcRzAR.jpg
(Kleine wijzigingen omdat het zo uitkwam: chipotlesaus in plaats van verse jalapeño, zwarte boontjes in plaats van maïs, half rundergehakt half chorizo in plaats van alleen chorizo)

Initiële pruttelstatus:
lYIJu5v.jpg
Wat uitgeschoten met het bier, maar ach, dat kookt wel in.

En omdat ik @Weltschmerz op FOK! altijd louter wijze waarheden heb zien posten ben ik momenteel in blind vertrouwen een ananas aan het prepareren :)
rHHCE1t.jpg
emmyemmy2donderdag 23 juli 2020 @ 17:38
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2020 17:11 schreef minilot het volgende:
Bedankt TS, voor de avondeteninspiratie! :* *O*

Met OP-traditionele Lidl-ingrediënten paraat:
[ afbeelding ]
(Kleine wijzigingen omdat het zo uitkwam: chipotlesaus in plaats van verse jalapeño, zwarte boontjes in plaats van maïs, half rundergehakt half chorizo in plaats van alleen chorizo)

Initiële pruttelstatus:
[ afbeelding ]
Wat uitgeschoten met het bier, maar ach, dat kookt wel in.

En omdat ik @:Weltschmerz op FOK! altijd louter wijze waarheden heb zien posten ben ik momenteel in blind vertrouwen een ananas aan het prepareren :)
[ afbeelding ]
Ik doe ook altijd ananas in mn chili :9
minilotdonderdag 23 juli 2020 @ 19:04
Done:

i7wg30u.jpg

Jum! :9 ^O^
Kaneelstokjedonderdag 23 juli 2020 @ 20:06
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2020 17:11 schreef minilot het volgende:
Bedankt TS, voor de avondeteninspiratie! :* *O*

Met OP-traditionele Lidl-ingrediënten paraat:
[ afbeelding ]
(Kleine wijzigingen omdat het zo uitkwam: chipotlesaus in plaats van verse jalapeño, zwarte boontjes in plaats van maïs, half rundergehakt half chorizo in plaats van alleen chorizo)

Initiële pruttelstatus:
[ afbeelding ]
Wat uitgeschoten met het bier, maar ach, dat kookt wel in.

En omdat ik @:Weltschmerz op FOK! altijd louter wijze waarheden heb zien posten ben ik momenteel in blind vertrouwen een ananas aan het prepareren :)
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, minilot.

Ik Doe maar even alsof ik de ananas niet zie.
Mortaxxdonderdag 23 juli 2020 @ 20:14
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 20:06 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Ziet er goed uit, minilot.

Ik Doe maar even alsof ik de ananas niet zie.
Die klodder mayo vind ik ook heel raar
minilotdonderdag 23 juli 2020 @ 20:50
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2020 20:14 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Die klodder mayo vind ik ook heel raar
Zure room! *O*
Weltschmerzvrijdag 24 juli 2020 @ 11:33
Room is lekker erbij, ook omdat het vet de capsaicine oplost. Een hapje room neemt de ergste brand weg maar vooral op de tong volgens mij waardoor het wel lekker in de keel blijft prikken. Zelf gebruik ik overigens liever volle kwark.
Circle.Of.Filthvrijdag 24 juli 2020 @ 12:11
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 17:46 schreef Kaneelstokje het volgende:
De bonen moet je eerst goed afspoelen als ze uit blik komen. Dit zal helpen bij eventuele gasvorming de volgende dag. Uw collega's zullen u dankbaar zijn.

:o Is dat gebruikelijk? nog nooit van gehoord ik gooi het altijd met het vocht erbij in de pan.

--> en ja dat geeft wel wat gassen de dag erna })
Kaneelstokjevrijdag 24 juli 2020 @ 20:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 11:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Room is lekker erbij, ook omdat het vet de capsaicine oplost. Een hapje room neemt de ergste brand weg maar vooral op de tong volgens mij waardoor het wel lekker in de keel blijft prikken. Zelf gebruik ik overigens liever volle kwark.
Ik snap het idee erachter. Echter is mijn chili altijd erg mild omdat ik niet de enige ben die er van eet.
Astro_boyzaterdag 25 juli 2020 @ 00:13
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 17:38 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Ik doe ook altijd ananas in mn chili :9
Is wel lekker ja :)
ChevyCapricezaterdag 19 april 2025 @ 15:52
Open.
Kaneelstokjezaterdag 19 april 2025 @ 15:58
Wtf?
Mortaxxzaterdag 19 april 2025 @ 16:16
Ik wilde even vertellen dat ik vanavond weer dit gerecht ga maken!
Kaneelstokjezaterdag 19 april 2025 @ 16:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2025 16:16 schreef Mortaxx het volgende:
Ik wilde even vertellen dat ik vanavond weer dit gerecht ga maken!
Goed om te horen, vriend. Geniet ervan!
Mortaxxzaterdag 19 april 2025 @ 16:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2025 16:23 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]
Goed om te horen, vriend. Geniet ervan!
kunnen kruiden over datum gaan? Ik heb paprikapoeder, chiliflakes, kaneelpoeder dat over tht is
FlippingCoinzaterdag 19 april 2025 @ 17:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2025 16:16 schreef Mortaxx het volgende:
Ik wilde even vertellen dat ik vanavond weer dit gerecht ga maken!
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2025 16:24 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
kunnen kruiden over datum gaan? Ik heb paprikapoeder, chiliflakes, kaneelpoeder dat over tht is
Als het nog goed ruikt en smaakt geen probleem.
Kaneelstokjezaterdag 19 april 2025 @ 17:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2025 16:24 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
kunnen kruiden over datum gaan? Ik heb paprikapoeder, chiliflakes, kaneelpoeder dat over tht is
De smaak wordt meestal wat minder. Dus je kunt er wat meer van gebruiken. Oneetbaar zal het niet worden, omdat het gedroogd is.
Faxiezaterdag 19 april 2025 @ 17:43
:9
Smallishzaterdag 19 april 2025 @ 18:11
Wij eten onze chili tegenwoordig altijd a la Kaneel. O+ Bevalt prima! :9
aequezaterdag 19 april 2025 @ 19:47
Geen idee meer waarom dit topic in mijn AT stond maar prima. :P
ChevyCapricezaterdag 19 april 2025 @ 20:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2025 19:47 schreef aeque het volgende:
Geen idee meer waarom dit topic in mijn AT stond maar prima. :P
Kom omdat je er in hebt gepost.

quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2020 18:14 schreef aeque het volgende:
Niet met pakjes koken. :')

SPOILER
Grapje hoor lief kaneeltje van me, ziet er lekker uit.
fluitbekzeenaald2.0vrijdag 25 april 2025 @ 13:44
Kaneel is onwijs lekker en combineert prima met vlees.

Kudo's voor TS. Komen er nog meer recepten?
golfervrijdag 25 april 2025 @ 14:51
quote:
88s.gif Op vrijdag 25 april 2025 13:44 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

Kudo's voor TS. Komen er nog meer recepten?
Er staan ook nog altijd een aantal recepten in CUL / Het FOK!-kookboek!
Jan_Onderwatervrijdag 25 april 2025 @ 17:43
Voor Chilli Con Carne gebruik ik graag kapucijners, goddelijk. Moet ze weer eens halen
Kaneelstokjevrijdag 25 april 2025 @ 18:48
quote:
88s.gif Op vrijdag 25 april 2025 13:44 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Kaneel is onwijs lekker en combineert prima met vlees.

Kudo's voor TS. Komen er nog meer recepten?
Heb nog weleens wat gepost, maar kwamen geen reacties. Dus ben er mee gestopt.