Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 14:40 |
Welkom allen bij Koken met Kaneel. Voor het gure winterweer van vandaag, maken we een chili. Ik hou van chili, en dit gerecht is een van de dingen die ik regelmatig maakte toen ik weinig geld had. Deels geleerd van mijn moedertje, deels zelf geëxperimenteerd. ![]() Sommigen van jullie hebben deze chili misschien al eens gegeten ( @Lokasenna , @Faxie , @Morrigan , @muhahaha , @2Happy4U , @Fera ) terwijl anderen hier wellicht nieuwsgierig naar zijn. (@Sigaartje , @johannes_vermeer , @Fok-it ) Een chili bestaat uit enkele zaken. De groentes, het vlees, de kruiden en de toppings. Je kunt het eten over rijst, in een wrap, gewoon los uit een schaal als de big die je bent. De groentes en het vlees: ![]() Wij hebben nodig een paprika, wat ui, wat knoflook, wat peper, wat kidney bonen, een tomatenproduct (vergeten op de foto te zetten: tomatenpuree) en mais. Ik kies voor een chorizo als vlees in plaats van het in Nederland bruikbare gehakt. Het vet en de kruiden voegen meer toe aan het gerecht in mijn opinie. Je kunt ook rode ui nemen, een andere kleur paprika. Of een minder pittige peper als je niet van pit houdt. De kruiden: ![]() Maar Kaneel, welke kruiden zijn dit? Ik kan het niet zien! Naast zout, peper, laurier en runderbouillon zijn het de volgenden: ![]() Kaneel voor het zoetige, dat de pit een beetje doet afvlakken voorop de tong. Zit hij er langer in, wordt het minder pittig. De paprika voor het rokerige, komijn voor het aardse, en chili en cayenne voor de laagjes hitte achterin je keel. De toppings: Hier kun je doen en laten wat je zelf wilt. Ik doe altijd verse koriander erover (35 cent bij de Turk, kun je meerdere dagen mee doen) en gebakken uitjes. Heb eens een lente-ui meegenomen. Voor de kleur en de frisheid. Kaas is ook lekker erover, maar ik probeer wat te minderen met vet. Nacho's zijn hier ook geweldig bij. Omdat het even op moet staan, ga ik alvast snijden. | |
Lunatiek | zondag 26 januari 2020 @ 14:48 |
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash? | |
marc0871 | zondag 26 januari 2020 @ 15:07 |
Ach, ik geloof het wel, hoor. De cayenne en chilipeper vervang ik door een Spaans pepertje of een dot sambal. Maar voor de rest doe ik er de zelfde kruiden en specerijen in. Het enige wat ik mis, is een beetje cacaopoeder of een stukje pure chocolade. | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 15:13 |
![]() Keurig gesneden ingrediënten. Verhit wat olie (ik heb gekozen voor zonnebloem) en bak de ui en paprika zachtjes aan, totdat het er zo uitziet: ![]() Op dit punt is de chili klaar voor de volgende stap, namelijk de knoflook en de jalapeno. Bak deze enkele minuten mee en was je handen voordat je in je ogen wrijft of aan je piel zit. ![]() Vervolgens mag de chorizo er bij. Bak deze 2 minuten aan, zodat een stuk van het vet er lekker uitlekt, en het een mooi kleurtje krijgt. ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 15:15 |
Het begrip chili is dan ook aan verandering onderhevig, en onderwerp van veel discussie in de VS. Wel bonen, geen bonen. Wel mais, geen mais. Wat voor vlees etc. Ik lees dat vaak, maar de enige keer dat ik dit op heb, proefde ik geen verschil. Dus ik doe dit zelf niet. | |
Mortaxx | zondag 26 januari 2020 @ 15:20 |
Hoe laat is het klaar? | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 15:21 |
![]() Als het vlees lekker een beetje is aangebakken, moeten de kruiden erbij. Wat laurier (ik heb 3 kleintjes) , een kaneelstokje, een blokje bouillon, goede snuf zout, een theelepel komijn, een theelepel gerookte paprika, een mespunt cayenne en een mespunt chilipoeder. Ook moet nu de tomatenpuree erbij. Bak dit even goed aan om de juiste smaken los te maken. Goed roeren, zodat het vlees de smaken wat opneemt. Na een minuut of 5, komen de mais en gepelde tomaten erbij. Spoel het blik uit met wat bier en giet dit bij de rest. Bier of wijn is beter dan water om de tomaten goed te doen afbreken en te laten mengen. Doe nu de oregano erop. ![]() Deksel op een kier, zet op de kleinste pit op laag vuur en laat nu een tijd lang pruttelen. Kijk af en toe even of het goed gaat. Nu is een goed moment om te proeven om te kijken of er nog wat kruiden of specerijen bij moeten. | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 15:23 |
Tegen 5 uur. In de tussentijd drink ik de rest van het bier op en ruim ik de keuken op. Half 5 mogen de bonen erbij. Kwart voor 5 gaat de rijst op. 5 uur wordt de koriander geplukt. | |
Jordy-B | zondag 26 januari 2020 @ 15:24 |
Chili en goulash zijn broeders. Goulash bevat meestal meer paprikapoeder, Chili gebruikt een chilipoeder. Het grootste verschil zit hem er meestal in het gebruik van komijn en oregano in de chili con carne. | |
marc0871 | zondag 26 januari 2020 @ 15:25 |
Chili con Carne betekent pepers met vlees. Niet meer. Niet minder. Rund, varken, gehakt, mix, whatever. De rest zoek je zelf maar uit. Ja, ik vond het zelf ook vreemd om het op een pakje kruidenmix te zien staan. Later zag ik ook wat filmpjes waarin ze het gebruikten als authentiek ingrediënt. Voor mij werkt het. | |
Pizzakoppo | zondag 26 januari 2020 @ 15:33 |
Ziet er al kaolo lekker uit broer | |
Lucky_Strike | zondag 26 januari 2020 @ 15:35 |
Leuk topic. Krijg er trek van. Chili met chorizo ![]() | |
Faxie | zondag 26 januari 2020 @ 15:36 |
Ik kan dit gerecht aanbevelen ![]() | |
Kanaroe | zondag 26 januari 2020 @ 15:43 |
Mmmmm, lekker en leuk om dit potje te volgen! Chorizo is inderdaad lekker in dit soort prutjes! Bier erbij is een nieuwe toevoeging voor mij btw. | |
marc0871 | zondag 26 januari 2020 @ 15:58 |
In goulash doen ze meestal ook marjolein/majoraan en karwijzaad. Ik heb er nu tijm, rozemarijn en karwijzaad in zitten. Ook lekker. Geloof ik. Ziet er zeker niet slecht uit | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 15:58 |
Zit ook in mole geloof ik. Maar dat vond ik ook niks. Dank je. Het ruikt ook heerlijk kan ik je vertellen. | |
ElDinosaur | zondag 26 januari 2020 @ 15:59 |
Mole heeft veel meer chocolade, de toevoeging aan chili geeft het een vollere en aardse smaak zonder dat je door hebt dat er chocolade in zit. | |
marc0871 | zondag 26 januari 2020 @ 16:01 |
Mja. Te veel is idd niet lekker meer. Dan gaat het wat overheersen. Scha. Schand. Jwz. | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 16:15 |
Misschien was dat het wel, dat ze er te veel door had gedaan. In ieder geval, net even geproefd. Is goed op smaak, lekker pittig. Is goed aan het indikken. | |
muhahaha | zondag 26 januari 2020 @ 16:33 |
Zin in chili a la kaneel ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 17:09 |
Hij is klaar en gelukt. Ik zal zo foto's posten, maar nu eerst eten ![]() | |
Kanaroe | zondag 26 januari 2020 @ 17:09 |
Eet smakelijk! | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 17:46 |
De bonen moet je eerst goed afspoelen als ze uit blik komen. Dit zal helpen bij eventuele gasvorming de volgende dag. Uw collega's zullen u dankbaar zijn.![]() Je ziet dat het mooi is ingedikt. De bonen zitten er nu in, plus nog wat oregano omdat ik het lekker vind. De bonen altijd als laatste erbij, want die hoeven niet lang. Je wilt niet dat ze helemaal zacht zijn. Iets daarna moet je de rijst op zetten. Wraps duren maar 2-3 minuten, rijst wat langer. ![]() Na een half uur zien we bovenstaande. Snijd nu de toppings als gewenst. Beetje rijst, rest chili. 1/3 om 2/3. Ik ben mijn nacho's vergeten, omdat het zo lekker rook dat ik gelijk wilde eten. Serveer. ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 17:47 |
Misschien eens een keer met je meisje langskomen. Dan hoeft het niet vega. ![]() Dank je, het was heerlijk. Ik heb de kaneelstok erin laten zitten, omdat mijn vriendin er morgen van gaat eten en die vindt dat lekker. De laurier wel eruit gehaald. | |
Belsezar | zondag 26 januari 2020 @ 17:54 |
Ziet er goed uit Kaneel! ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 18:03 |
Dank je maat. Ik heb je vorige maand ofzo een dm gestuurd, als je nog interesse hebt. | |
aeque | zondag 26 januari 2020 @ 18:14 |
Niet met pakjes koken. ![]()
| |
-Straw- | zondag 26 januari 2020 @ 18:15 |
Hnnggg zin in Chili gekregen | |
Faxie | zondag 26 januari 2020 @ 18:40 |
Chilimeet ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 18:49 |
Probeer om dit nooit te doen. | |
Elvi | zondag 26 januari 2020 @ 18:52 |
Ziet er goed uit ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 26 januari 2020 @ 19:30 |
Dank je. Hopelijk ben je er volgende week weer, als Koken met Kaneel terugkomt. Ik weet nog niet wat we dan gaan maken. | |
Faxie | zondag 26 januari 2020 @ 19:39 |
Toetje met aardbei ![]() | |
Mortaxx | zondag 26 januari 2020 @ 19:41 |
Chicken tonight? | |
Xlarge | maandag 27 januari 2020 @ 12:17 |
Ik maak al jaren de chilli uit deze OP, met langzaam gegaard rundvlees, die is echt heel lekker. ![]() CUL / Het grote chili adoratie-topic (en recepten!) De chilli uit deze OP lijkt mij ook wel lekker, al zou ik de chiorizo naast ander vlees erin hebben gedaan, niet alleen de chorizo. | |
Astro_boy | maandag 27 januari 2020 @ 18:04 |
Damnit, nu heb ik ook zin in chili. En met carne is het nog lekkerder. He @-Straw-? | |
Sigaartje | maandag 27 januari 2020 @ 18:24 |
Ik ga het proberen zonder kaneel. | |
Sigaartje | maandag 27 januari 2020 @ 18:25 |
Ik mis de oregano | |
FlippingCoin | maandag 27 januari 2020 @ 18:30 |
lekker kaneel. ![]() | |
Smallish | maandag 27 januari 2020 @ 18:34 |
Chorizo! Dat ga ik volgende keer doen, inderdaad normaal gesproken gehakt hier. Maar chorizo geeft vast extra pit. Lekker! ![]() | |
Pizzakoppo | maandag 27 januari 2020 @ 19:17 |
Ik heb dus vandaag gewoon ff keihard dit recept gejat en nagemaakt. Was heerlijk, thanks! ![]() | |
Kaneelstokje | maandag 27 januari 2020 @ 20:17 |
Bij je thuis? Want hij staat er toch duidelijk op. Maar leuk om te horen, Sigaar. Ben benieuwd wat je er van vindt. | |
Kaneelstokje | maandag 27 januari 2020 @ 20:32 |
Dank je. Het was ook vandaag erg smakelijk. En vriendin vond het ook lekker. En de blokjes chorizo geven wat meer structuur dan de draden gehakt. Dit vind ik leuk om te horen, PK. ![]() | |
johannes_vermeer | maandag 27 januari 2020 @ 21:29 |
Ik heb nu erg veel zin in Chili ![]() | |
johannes_vermeer | maandag 27 januari 2020 @ 21:29 |
Alle kruiden die jij noemt heb ik in huis, behalve kaneelstokjes, zou dit recept een metafoor voor het leven zijn? | |
Kaneelstokje | maandag 27 januari 2020 @ 21:37 |
Het is mijn stille hoop dat jij ooit dit gerecht zult trachten te maken in je keuken en mij zult evenaren. Nee, voorbij streven. | |
Coco | maandag 27 januari 2020 @ 22:04 |
8/10 Maar 9/10 vanwege de kaneel ![]() | |
DIJK | maandag 27 januari 2020 @ 22:16 |
Prima recept! Ik raad alleen wat bonenkruid aan tegen eventuele gasvorming | |
Sigaartje | dinsdag 28 januari 2020 @ 07:53 |
Nou, als ik jou zo bezig zie wordt dat een hele opgave. Maar ik ga hem zeker proberen. Maar ik heb niet het diel het beter te doen, zo zit ik niet in elkaar. | |
Kaneelstokje | dinsdag 28 januari 2020 @ 18:20 |
Dank, dank. ![]() Het afspoelen van de bonen onder de koude kraan helpt hier al goed tegen. Het is vaak het vocht dat hiervoor zorgt. | |
Kaneelstokje | dinsdag 28 januari 2020 @ 18:21 |
Ik zie jouw reportage graag tegemoet, of het nou beter is of niet. ![]() | |
Smallish | woensdag 29 januari 2020 @ 16:39 |
Gisteravond jouw chili gegeten. Toppertje en blijvertje. ![]() | |
-Straw- | woensdag 29 januari 2020 @ 18:16 |
Ananas erdoor is ook een aanrader ![]() | |
Kaneelstokje | woensdag 29 januari 2020 @ 19:18 |
Dank je. Fijn dat je er van genoten hebt. ![]() | |
Myraela | woensdag 29 januari 2020 @ 19:53 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Kaneelstokje | woensdag 29 januari 2020 @ 20:21 |
Dank, dank ![]() | |
Postbus100 | woensdag 29 januari 2020 @ 22:34 |
Ik heb laatst (zaterdag volgens mij) ook weer eens zoiets gemaakt, en het blijft godenvoer ![]() Alleen maakte ik 'm met gehakt (chorizo is wel een goed idee), en wel een beetje cacaopoeder, minus de kaneel. Goed idee, die kan ik de volgende keer ook wel eens toevoegen. Oja, en ik gooi er een blikje ananasblokjes in (rozijnen kan ook), voor de zoete twist. | |
Jordy-B | woensdag 29 januari 2020 @ 23:52 |
Ananas serveren we er meestal los bij. Dan heb je het contrast tussen hartig en zoet, maar ook warm en koud. En het is meer voor de mietjes. ![]() | |
Smallish | donderdag 30 januari 2020 @ 00:08 |
Grote verschil tussen erg lekker met gehakt en WOW, hoe lekker hartig is de chorizo. Super tip/idee! ![]() | |
Postbus100 | donderdag 30 januari 2020 @ 08:38 |
Oh, dat is ook wel een goed idee. Ja, ik heb wel geleerd om dat pas helemaal aan het einde erbij te doen, zodat het inderdaad niet meewarmt, maar apart erbij is natuurlijk ook een optie. | |
Sicstus | vrijdag 31 januari 2020 @ 09:27 |
![]() | |
Kaneelstokje | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:34 |
Zou het leuk vinden als je volgende keer hier een verslagje van maakt! | |
Postbus100 | vrijdag 31 januari 2020 @ 21:49 |
Oef, maar ik kook niet echt voor een forum ofzo. Maar zal het in mijn achterhoofd houden. | |
Kaneelstokje | vrijdag 31 januari 2020 @ 21:56 |
Fijn dat je het lekker vond. Vandaag weer eens met gehakt gewerkt, maar weet gelijk weer waarom ik dat liever niet doe ![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 31 januari 2020 @ 22:25 |
Zou half gehakt, half chorizo lekker zijn? | |
UIO_AMS | vrijdag 31 januari 2020 @ 22:29 |
Ziet er goed uit! | |
Jordy-B | vrijdag 31 januari 2020 @ 22:32 |
'tuurlijk. Zonder chorizo is immers ook lekker, je moet alleen wat meer je best doen op de kruiden. | |
fathank | zaterdag 1 februari 2020 @ 18:09 |
Lekker man, ik maak het altijd met stoofvlees ![]() | |
Fernweh | zaterdag 1 februari 2020 @ 22:18 |
Grappig ik vind het niet lijken op een goulash. Goulash is heel veel paprika poeder en een beetje karwijzaad, peper en een laurierblad of meer. Ben benieuwd hoe jij je goulash maakt. | |
#ANONIEM | zaterdag 1 februari 2020 @ 22:32 |
Ik zou het niet doen. Je merkt toch niks meer van het gehakt met al die kruiden en de sterke smaak van de chorizo. Ik ga het wel binnenkort proberen met chorizo. Dus dank aan @Kaneelstokje voor de tip ![]() Met stoofvlees vind ik het eigenlijk het allerlekkerste maar ik maak meestal chili omdat het makkelijk en snel is. Heb ik eters dan wraps of rijst erbij en zelfgemaakte salsa, voor mezelf als ik alleen ben zonder dat want ben niet zo’n grote eetster ![]() Wel altijd met een flinke klodder zure room/crème natuurlijk erbij ![]() En het fijne de ochtend erna als ontbijt van wat er over is ![]() | |
fathank | zaterdag 1 februari 2020 @ 23:07 |
Stoofvlees ook makkelijk. Je moet alleen een dag eerder beginnen ![]() | |
#ANONIEM | zondag 2 februari 2020 @ 00:09 |
Ja en dan gaat mijn snel en makkelijk dus niet meer op ![]() ![]() Sowieso het is met wat voor soort vlees dan ook gewoon godenvoedsel ![]() | |
Nine. | dinsdag 4 februari 2020 @ 08:37 |
Afgelopen weekend dit recept geprobeerd, was erg lekker @Kaneelstokje ![]() | |
Nine. | dinsdag 4 februari 2020 @ 08:37 |
Gatverdamme. ![]() | |
Kaneelstokje | dinsdag 4 februari 2020 @ 19:56 |
Dank je. Je mag er zelf ook wezen. ![]() Laat maar weten als je het hebt gemaakt. Fijn om te horen. | |
Weltschmerz | donderdag 6 februari 2020 @ 12:02 |
Ik ben ook zo iemand die aan een andere tafel gaat zitten wanneer er pizza hawaii besteld wordt. Maar in de chili is het echt niet verkeerd. | |
Nine. | donderdag 6 februari 2020 @ 12:05 |
Dat vieze suikerwater met blokjes er in heeft toch niets met verse ananas vandoen? | |
Weltschmerz | donderdag 6 februari 2020 @ 12:11 |
Dat klopt wel, maar als het in de pan gaat komt het minder precies vind ik. Je kunt het ook nog bakken. Sowieso kun je bij chili wel lekker varieren. Dus behalve gefruite uien ook wat gebakken uiringen, een gegrilde paprika erbij naast gewoon een paprika. En verschillende scherpmakers, zelf houd ik erg van zo'n peper die achterin je keel giert meer dan dat die op de tong brandt, maar hoe je dat effect precies krijgt weet ik eigenlijk niet. | |
Lucky_Strike | vrijdag 7 februari 2020 @ 21:29 |
![]() Laurier vergeten te fotograferen. ![]() Was lekker! Alleen de chorizo heeft een aangepast recept ofzo, hij smaakte wat vreemd. We proberen het nog een keer met een andere worst. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 februari 2020 @ 23:09 |
Is dat een zak diepvries mais? En lekker hoor ![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 7 februari 2020 @ 23:33 |
Ja, die verkopen ze bij de Makro. Veel lekkerder en handiger dan blikjes. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 februari 2020 @ 23:51 |
Jaaa zou voor mij ook super zijn want soms zijn die mini-blikjes nog te veel voor wat ik nodig heb. Jammer dat ze dit niet in de normale supermarkten verkopen ![]() | |
Kaneelstokje | zaterdag 8 februari 2020 @ 08:13 |
Ik had gewoon zo'n chorizo van de Lidl, die bij de salami ligt. Die kun je eenvoudig in stukjes snijden en houden hun structuur. | |
FlippingCoin | zaterdag 8 februari 2020 @ 11:58 |
Ik ga het morgen maken ouwe kaneel dibbes. ![]() | |
VeX- | zaterdag 8 februari 2020 @ 17:50 |
Ik hou van dit soort topics. Hulde. | |
Nismo91 | zaterdag 8 februari 2020 @ 17:52 |
Ik las Chili a la kameel ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 9 februari 2020 @ 08:32 |
Ik zal vandaag F5'en voor resultaten, maat. ![]() Graag gedaan. | |
FlippingCoin | zondag 9 februari 2020 @ 11:07 |
Ik zal wat foto's proberen te maken. ![]() | |
FlippingCoin | zondag 9 februari 2020 @ 11:54 |
![]() Vergeten: bruine basterd suiker, olijfolie, bouillonblokje Helft van de tomaten en een rode ui bewaren voor aan het einde. ![]() ![]() ![]() Gehakt er weer uit en apart omdat vegetariër ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Muck | zondag 9 februari 2020 @ 14:04 |
Ziet er goed uit! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 9 februari 2020 @ 14:13 |
Die ziet er goed gevuld uit, vriend. Net als ik. | |
FlippingCoin | zondag 9 februari 2020 @ 14:28 |
Zal ik vanavond posten, gehakt zit er inmiddels bij. ![]()
![]() Ja ruikt ook al lekker. ![]() | |
FlippingCoin | zondag 9 februari 2020 @ 17:40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Het resultaat en de vegetarische variant, nu even de oven in en dan eten. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 9 februari 2020 @ 23:05 |
![]() ![]() | |
Kaneelstokje | maandag 10 februari 2020 @ 17:56 |
Daar zou ik zeker een hapje van proeven ![]() | |
Ole | maandag 10 februari 2020 @ 21:33 |
Ziet er goed uit! ![]() | |
Kaneelstokje | zaterdag 4 april 2020 @ 20:20 |
Ook vriend Mortaxx heeft dit recept geprobeerd.
| |
Mortaxx | zaterdag 4 april 2020 @ 20:24 |
Ik heb me alleen niet aan het recept gehouden :$ | |
CharlesKinbote | zaterdag 4 april 2020 @ 21:18 |
ziet erg lekker uit maat, zal morgen boodschappen doen | |
Kaneelstokje | zaterdag 4 april 2020 @ 21:30 |
Laat het me maar weten hoe het is gelukt. Ben nieuwsgierig. ![]() Mort had niet alle specerijen in huis, dus heeft het iets aangepast. Weet niet wat jij allemaal in de keukenkast hebt staan. | |
FlippingCoin | zaterdag 4 april 2020 @ 22:06 |
Lekker bezig. ![]() | |
Flippiee | woensdag 8 april 2020 @ 12:21 |
Ik zie dit topic nu pas. ![]() ![]() | |
Kaneelstokje | woensdag 8 april 2020 @ 20:18 |
Hou me op de hoogte ![]() | |
Mortaxx | woensdag 8 april 2020 @ 20:20 |
Thx je mag er zelf ook wel wezen | |
CharlesKinbote | donderdag 9 april 2020 @ 17:25 |
@Kaneelstokje kapotlekker recept, voor drie mensen gekookt en die kan het allemaal bekoren. heb alleen de chorizo, kaneel en het zout (zout EN bouillon?? ![]() | |
Kaneelstokje | donderdag 9 april 2020 @ 17:43 |
Dank je ![]() Had je er wel ander vlees door gedaan? De kaneel is ook alleen om de pit iets af te vlakken, dus kan prima. | |
CharlesKinbote | donderdag 9 april 2020 @ 17:47 |
ik ben zelf niet zo van het vlees, was gewoon vegetarisch potje dus | |
Kaneelstokje | donderdag 9 april 2020 @ 18:40 |
Niks mis mee. Ik heb het eens gemaakt met soja gehakt omdat een van de gasten vegetariër was, maar dat vond ik niet geslaagd. Dan kun je het beter helemaal weglaten inderdaad. | |
minilot | donderdag 23 juli 2020 @ 17:11 |
Bedankt TS, voor de avondeteninspiratie! ![]() ![]() Met OP-traditionele Lidl-ingrediënten paraat: ![]() (Kleine wijzigingen omdat het zo uitkwam: chipotlesaus in plaats van verse jalapeño, zwarte boontjes in plaats van maïs, half rundergehakt half chorizo in plaats van alleen chorizo) Initiële pruttelstatus: ![]() Wat uitgeschoten met het bier, maar ach, dat kookt wel in. En omdat ik @Weltschmerz op FOK! altijd louter wijze waarheden heb zien posten ben ik momenteel in blind vertrouwen een ananas aan het prepareren ![]() ![]() | |
emmyemmy2 | donderdag 23 juli 2020 @ 17:38 |
Ik doe ook altijd ananas in mn chili ![]() | |
minilot | donderdag 23 juli 2020 @ 19:04 |
Done:![]() Jum! ![]() ![]() | |
Kaneelstokje | donderdag 23 juli 2020 @ 20:06 |
Ziet er goed uit, minilot. Ik Doe maar even alsof ik de ananas niet zie. | |
Mortaxx | donderdag 23 juli 2020 @ 20:14 |
Die klodder mayo vind ik ook heel raar | |
minilot | donderdag 23 juli 2020 @ 20:50 |
Zure room! ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 24 juli 2020 @ 11:33 |
Room is lekker erbij, ook omdat het vet de capsaicine oplost. Een hapje room neemt de ergste brand weg maar vooral op de tong volgens mij waardoor het wel lekker in de keel blijft prikken. Zelf gebruik ik overigens liever volle kwark. | |
Circle.Of.Filth | vrijdag 24 juli 2020 @ 12:11 |
![]() --> en ja dat geeft wel wat gassen de dag erna ![]() | |
Kaneelstokje | vrijdag 24 juli 2020 @ 20:14 |
Ik snap het idee erachter. Echter is mijn chili altijd erg mild omdat ik niet de enige ben die er van eet. | |
Astro_boy | zaterdag 25 juli 2020 @ 00:13 |
Is wel lekker ja ![]() | |
ChevyCaprice | zaterdag 19 april 2025 @ 15:52 |
Open. | |
Kaneelstokje | zaterdag 19 april 2025 @ 15:58 |
Wtf? | |
Mortaxx | zaterdag 19 april 2025 @ 16:16 |
Ik wilde even vertellen dat ik vanavond weer dit gerecht ga maken! | |
Kaneelstokje | zaterdag 19 april 2025 @ 16:23 |
Goed om te horen, vriend. Geniet ervan! | |
Mortaxx | zaterdag 19 april 2025 @ 16:24 |
kunnen kruiden over datum gaan? Ik heb paprikapoeder, chiliflakes, kaneelpoeder dat over tht is | |
FlippingCoin | zaterdag 19 april 2025 @ 17:03 |
Als het nog goed ruikt en smaakt geen probleem. | |
Kaneelstokje | zaterdag 19 april 2025 @ 17:15 |
De smaak wordt meestal wat minder. Dus je kunt er wat meer van gebruiken. Oneetbaar zal het niet worden, omdat het gedroogd is. | |
Faxie | zaterdag 19 april 2025 @ 17:43 |
![]() | |
Smallish | zaterdag 19 april 2025 @ 18:11 |
Wij eten onze chili tegenwoordig altijd a la Kaneel. ![]() ![]() | |
aeque | zaterdag 19 april 2025 @ 19:47 |
Geen idee meer waarom dit topic in mijn AT stond maar prima. ![]() | |
ChevyCaprice | zaterdag 19 april 2025 @ 20:52 |
Kom omdat je er in hebt gepost.
| |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 25 april 2025 @ 13:44 |
Kaneel is onwijs lekker en combineert prima met vlees. Kudo's voor TS. Komen er nog meer recepten? | |
golfer | vrijdag 25 april 2025 @ 14:51 |
Er staan ook nog altijd een aantal recepten in CUL / Het FOK!-kookboek! | |
Jan_Onderwater | vrijdag 25 april 2025 @ 17:43 |
Voor Chilli Con Carne gebruik ik graag kapucijners, goddelijk. Moet ze weer eens halen | |
Kaneelstokje | vrijdag 25 april 2025 @ 18:48 |
Heb nog weleens wat gepost, maar kwamen geen reacties. Dus ben er mee gestopt. |