abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:09:09 #1
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036544
quote:
In Buitenveldert is vanmorgen even na half acht een man doodgeschoten.

De man is neergeschoten in de straat Imstenrade. De schutter is te voet gevlucht. De politie doet op dit moment onderzoek en heeft de omgeving afgezet.

Het lijkt op een liquidatie. Over het slachtoffer is een laken gelegd. Volgens De Telegraaf is het slachtoffer advocaat Derk Wiersem.

Via Burgernet is inmiddels een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en had een hoodie aan.
https://www.at5.nl/artike(...)ten-in-buitenveldert
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:18:19 Zojuist schietincident op Imstenrade waarbij 1 persoon neergeschoten is. Schutter te voet gevlucht. Politie doet onderzoek. reageer retweet
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:40:12 Update: slachtoffer van het schietincident aan de Imstenrade is aan zijn verwondingen overleden. reageer retweet
quote:
‘Advocaat kroongetuige geliquideerd’ (UPDATE3)

Een man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam is de advocaat Derk Wiersum, zo heeft de politie inmiddels bevestigd. Deze advocaat staat Nabil B. bij, de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo tegen Ridouan Taghi en medeverdachten.

De schutter was volgens getuigen een tiener. Hij is voortvluchtig.
De schietpartij vond plaats even voor 07.30 plaats aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert. De schutter vluchtte te voet weg in de richting van de Van Boshuizenstraat. Via Burgernet is een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en met een hoodie aan.
Bedreigd
Volgens het AD werd Wiersum al eerder bedreigd en sprak hij met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd. Wiersum had signalen ontvangen dat hij als advocaat van de kroongetuige het doelwit zou worden. In dat kader is er ook gesproken over zijn beveiliging. Tot vorige week had hij die in elk geval nog niet. Wel surveilleerde de politie vaker dan gebruikelijk in zijn buurt in Amsterdam, zo schrijft de krant.
Opdrachtgever
Vorig jaar maart werd ook al de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. geliquideerd. Dat gebeurde in diens kantoor in Amsterdam-Noord, vlak na de presentatie van de kroongetuige. Voor die liquidatie is Shurandy S. veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij heeft bekend in opdracht te hebben gehandeld van een ander, maar heeft nooit de naam van die opdrachtgever verteld. Na de liquidatie van de broer van de kroongetuige werden andere familieleden in allerijl elders ondergebracht.
Uit het vak
De 44-jarige Wiersum laat onder andere 2 jonge kinderen en een vrouw achter. Aanvankelijk stond hij Nabil B. bij samen met zijn collega-advocaat Bart Stapert. Die besloot uit het vak te stappen nadat de broer van de kroongetuige was doodgeschoten. Tegen de Volkskrant zei hij daarover: ‘ De moord was een wake-up call. Iedereen kon opeens een doelwit worden. ‘
Marengo
Mede op basis van de verklaringen van Nabil B. aan justitie zijn verschillende verdachten opgepakt. Zij staan terecht in het zogenaamde Marengo-proces. Volgende week is in de beveiligde rechtbank op Schiphol een inleidende zitting gepland in die zaak. Nabil B. zou overigens een deel van zijn kroongetuige-contract met justitie hebben opgezegd.

https://www.crimesite.nl/advocaat-kroongetuige-geliquideerd/
quote:
Premier Rutte reageert op liquidatie advocaat: 'Dit is zeer verontrustend'

Er wordt vol ongeloof gereageerd op de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Hij werd vanochtend rond 7.30 uur neergeschoten in Amsterdam. "Dit zijn zeer verontrustende berichten", reageert premier Mark Rutte.

Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B in de grote liquidatiezaak Marengo. Hoofdverdachten Ridouan Taghi en Said Razzouki in die zaak gelden als de meest gezochte criminelen van Nederland. Vorig jaar werd de onschuldige broer van de kroongetuige doodgeschoten.

Politici zijn vandaag bij de Tweede Kamer aanwezig voor de Algemene Beschouwingen. "Politie en het Openbaar Ministerie zijn natuurlijk volop bezig met het onderzoek", zegt Rutte. "Ferd Grapperhaus had ik net aan de lijn, die zal zijn aanwezigheid bij een deel van het debat ook schrappen. Die is nu op het ministerie om ook zelf zich op de hoogte te stellen van wat er gebeurd is. En zodra iets naar buiten kan worden gebracht, zal dat gebeuren." Ook minister Dekker van Rechtsbescherming noemt de zaak "verontrustend".

Fractieleider Jetten van D66 heeft veel vragen over de liquidatie. Hij wil nog tijdens de beschouwingen over de zaak praten. "Schokkende moordaanslag. Dit is een poging van de onderwereld om te intimideren, om de rechtstaat te ondermijnen. Dat is volstrekt onacceptabel, hier moeten we keihard tegen optreden."

"Afgrijselijk. Advocaten zijn essentieel voor onze rechtsstaat", zegt Lodewijk Asscher, partijleider van de PvdA. "Als criminelen advocaten gaan aanvallen, vallen ze ons allemaal aan."

"Dit is erger dan erg", zegt CDA-Kamerlid Chris van Dam op Twitter. "Een nieuw hoofdstuk in de brutaliteit van de drugsmaffia." De nieuwe liquidatie doet zijn VVD-collega Dilan Yesilgöz denken aan "Italiaanse maffiapraktijken". "Zeer schokkend dit. Dit tast het fundament van onze rechtsstaat aan en zou niet mogen gebeuren in Nederland."

Advocaten: 'Verschrikkelijk'
De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten reageert "geschokt" op het nieuws. "Als dit te maken te maken heeft met het proces, waar het alle schijn van heeft, zou dit de zoveelste stap zijn in de geweldspiraal die kleeft aan dit proces. Het is echt verschrikkelijk." Ook de Nederlandse Orde van Advocaten zegt "zeer geschokt" te zijn. "We leven erg mee met nabestaanden. En volgen het onderzoek op de voet."

Strafrechtadvocatenkantoor Ficq & Partners reageert op Twitter met "grote ontsteltenis en afschuw". "Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren." "De liquidatie van advocaat Derk Wiersum is een tragedie voor zijn nabestaanden én voor de rechtsstaat", twittert advocaat Peter Plasman. "Onvoorstelbaar dat dit in dit land kan gebeuren."

Met grote ontsteltenis en afschuw hebben wij kennis genomen van het gewelddadig overlijden van onze gewaardeerde collega Derk Wiersum. Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren.

1 uur geleden
Ook in de woonwijk Buitenveldert, waar de moord plaatsvond, is er geschrokken gereageerd. "Uit mijn raam kan ik allemaal politie zien", zegt een meisje dat in de buurt woont tegen AT5. "Mijn moeder maakte me wakker om kwart voor acht en zei dat er geschoten was. Nu is mijn huis omsingeld door politielinten."

Een andere vrouw spreekt van "gigaveel lawaai". "Ik ben geschrokken. Het wordt steeds erger, het is een grote poppenkast geworden in Nederland."
Zie ook
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam

Laten we geneuzel over de schuld van links en/of rechts, de zaak van de zoon van Halsema er maar gewoon buiten laten. Persoonlijke sneren naar elkaar kunnen ook achterwege blijven. Komt het topic niet ten goede. Alvast bedankt!
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_189036553
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:06 schreef Bosbeetle het volgende: [..] Zal ook wel geen één op één corelatie zijn maar het kan ook geen kwaad om te blijven kijken naar mensen met een uitzichtloze positie en die wel uitzicht te bieden. Ook al zal dat niet direct alle zware criminaliteit in één klap oplossen. Ik denk dat je het probleem gewoon van heel veel kanten moet benaderen (en ik denk ook dat dat gebeurt). Het blijft natuurlijk een spel van achter elkaar aan lopen hoe slimmer de politie hoe slimmer de crimineel moet zijn. Het ene moment staat de ene voor het andere moment de ander.
Er gebeurt niet zoveel behalve dat Halsema als de koningin bij de Bijlmerramp plaats Delict bezoekt... En uitspreekt dat het een schok is.
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:10:34 #3
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036559
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:09 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Er gebeurt niet zoveel behalve dat Halsema als de koningin bij de Bijlmerramp plaats Delict bezoekt... En uitspreekt dat het een schok is.
Het hele feit dat er een zaak is en een kroongetuige etc. betekent per definitie al niet dat er "niet zoveel" gebeurt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_189036572
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:08 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Alsof heel nederland een kansloze positie heeft? We zijn een behoorlijk rijk land met hele goede regelingen het grootste probleem is hoe de rijkdom verdeeld is. Maar dat is een probleem die velen niet willen oplossen of niet eens als een probleem zien.
Vriend, ze willen Jay-Z of Messi zijn, niet die hardwerkende jongen die gewoon studeert, een baan krijgt en daar prima van kan rondkomen. Welvaart is niet het probleem, hebzucht, geldingsdrang en ordinair materialisme in combinatie met een zeer beperkt vermogen langetermijn gevolgen te overzien alsook een zeer beperkt empathisch vermogen wél.

Zij willen in hun twintiger jaren in een auto ter waarde van tonnen door de buurt/over de boulevard rijden en op basis van dergelijk uiterlijk vertoon aanzien genieten. Allemaal maar geven dus, die belachelijk dure luxe goederen?
pi_189036601
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:08 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Alsof heel nederland een kansloze positie heeft? We zijn een behoorlijk rijk land met hele goede regelingen het grootste probleem is hoe de rijkdom verdeeld is. Maar dat is een probleem die velen niet willen oplossen of niet eens als een probleem zien.
Nederland is juist een de beste landen als het gaat om inkomensgelijkheid?
Ik vind dat gewoon een rare graadmeter om criminaliteit te bestrijden, inkomensgelijkheid is sowieso een speerpunt van de regering, maar zware criminelen ga je er dus niet mee bestrijden.

Ook doen we het zeer goed op gebied van sociale uitsluiting. Denk dus echt dat je naar de verkeerde variabelen kijkt om zware criminaliteit te bestrijden.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189036613
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:11 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Vriend, ze willen Jay-Z of Messi zijn, niet die hardwerkende jongen die gewoon studeert, een baan krijgt en daar prima van kan rondkomen. Welvaart is niet het probleem, hebzucht, geldingsdrang en ordinair materialisme in combinatie met een zeer beperkt vermogen langetermijn gevolgen te overzien alsook een zeer beperkt empathisch vermogen wél.

Zij willen in hun twintiger jaren in een auto ter waarde van tonnen door de buurt/over de boulevard rijden en op basis van dergelijk uiterlijk vertoon aanzien genieten. Allemaal maar geven dus, die belachelijk dure luxe goederen?
Een welvaartsziekte.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:14:06 #7
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189036617
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:11 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Vriend, ze willen Jay-Z of Messi zijn, niet die hardwerkende jongen die gewoon studeert, een baan krijgt en daar prima van kan rondkomen. Welvaart is niet het probleem, hebzucht, geldingsdrang en ordinair materialisme in combinatie met een zeer beperkt vermogen langetermijn gevolgen te overzien alsook een zeer beperkt empathisch vermogen wél.

Zij willen in hun twintiger jaren in een auto ter waarde van tonnen door de buurt/over de boulevard rijden en op basis van dergelijk uiterlijk vertoon aanzien genieten. Allemaal maar geven dus, die belachelijk dure luxe goederen?
dat is het wel een beetje, ze kijken teveel naar criminelen en profvoetballers die zich dat wel kunnen veroorloven op jonge leeftijd
pi_189036620
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:10 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Het hele feit dat er een zaak is en een kroongetuige etc. betekent per definitie al niet dat er "niet zoveel" gebeurt.
Dat staat toch los van elkaar?
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:19:59 #9
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189036674
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 10:59 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

En zijn leger halve tammen zeker ook, allemaal gewoon de capaciteiten (en ten dele zelfs de papieren!) iets van hun leven te maken in de bovenwereld maar niet de bereidheid daartoe.

Verbaast het je echt dat de iets slimmere on top eindigt?
Er werd gesteld dat de oorzaak lag in kansloos zijn.. dat is het dus niet..

En het is ook niet van belang welke groep de handel oppakt.. Groepen komen en groepen gaan..
Bestrijd je de ene dan komt er een andere voor in de plaats
pi_189036694
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:14 schreef Tarado het volgende:

[..]

dat is het wel een beetje, ze kijken teveel naar criminelen en profvoetballers die zich dat wel kunnen veroorloven op jonge leeftijd
Social Media draagt daar behoorlijk aan bij
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:27:57 #11
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036747
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:13 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Nederland is juist een de beste landen als het gaat om inkomensgelijkheid?
Ik vind dat gewoon een rare graadmeter om criminaliteit te bestrijden, inkomensgelijkheid is sowieso een speerpunt van de regering, maar zware criminelen ga je er dus niet mee bestrijden.

Ook doen we het zeer goed op gebied van sociale uitsluiting. Denk dus echt dat je naar de verkeerde variabelen kijkt om zware criminaliteit te bestrijden.
Welke variabelen moeten we dan naar kijken?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:30:02 #12
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036765
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat staat toch los van elkaar?
Huh? Hoezo, je zegt dat de we in nederland niets doen om zware criminaliteit aan te pakken. Terwijl er dus een incident plaatsvind rondom een proces om zware criminaliteit aan te pakken. Met andere woorden wij zijn in nederland hard bezig zware criminaliteit aan te pakken.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_189036802
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:30 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Huh? Hoezo, je zegt dat de we in nederland niets doen om zware criminaliteit aan te pakken. Terwijl er dus een incident plaatsvind rondom een proces om zware criminaliteit aan te pakken. Met andere woorden wij zijn in nederland hard bezig zware criminaliteit aan te pakken.
Maar dat is nadat de daden zijn gepleegd, ik doel op het voorkomen en bestrijden vooraf.
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:34:09 #14
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036823
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:32 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Maar dat is nadat de daden zijn gepleegd, ik doel op het voorkomen en bestrijden vooraf.
Ja daar ging de discussie dus een beetje over wat doen we al en wat kunnen we nog meer doen :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:39:04 #15
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189036883
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:30 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Huh? Hoezo, je zegt dat de we in nederland niets doen om zware criminaliteit aan te pakken. Terwijl er dus een incident plaatsvind rondom een proces om zware criminaliteit aan te pakken. Met andere woorden wij zijn in nederland hard bezig zware criminaliteit aan te pakken.
bezig is wat anders dan hard bezig
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:40:27 #16
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036892
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:39 schreef Tarado het volgende:

[..]

bezig is wat anders dan hard bezig
Waar moeten ze dan meer mee bezig zijn?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:41:42 #17
1234 HiZ
Istanbullu
pi_189036902
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ja daar ging de discussie dus een beetje over wat doen we al en wat kunnen we nog meer doen :)
Ik denk toch echt dat er dan niet alleen minder moet worden weggekeken, maar ook dat de mogelijkheden van de politie om in te grijpen in een eerder stadium worden uitgebreid. En daarbij denk ik dat de regels van het strafrecht niet van toepassing moeten zijn op 'verstorende interventies'.

Daarnaast vraag ik me af waarom de advocaten van zware misdadigers de PR van hun clienten in talkshows mogen doen.
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:44:04 #18
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189036928
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:40 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Waar moeten ze dan meer mee bezig zijn?
de geldstromen bijvoorbeeld, degene die ze aan het veroordelen zijn eens oppakken zou ook leuk zijn.

lullen van ze doen hun best en hard bezig slaat natuurlijk nergens op, ze lopen zwaar achter de feiten aan.
pi_189036940
Een nieuwe rage om (te dreigen met) onschuldigen te liquideren?

quote:
Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen.
https://www.ad.nl/binnenl(...)liquideerd~a4e008e8/

premium artikel: copy/past naar privé venster
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_189037006
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:41 schreef HiZ het volgende:

[..]

Ik denk toch echt dat er dan niet alleen minder moet worden weggekeken, maar ook dat de mogelijkheden van de politie om in te grijpen in een eerder stadium worden uitgebreid. En daarbij denk ik dat de regels van het strafrecht niet van toepassing moeten zijn op 'verstorende interventies'.

Daarnaast vraag ik me af waarom de advocaten van zware misdadigers de PR van hun clienten in talkshows mogen doen.
Als je wietplantjes hebt kun je uit je sociale huurhok gezet worden, is het geen idee eenzelfde regeling in te richten voor als je een lid van een criminele bende bent of huisvest/onderdak biedt? + een regeling/beleid om particuliere woningen waarin dit gebeurt voor minstens een half jaar te sluiten of zelfs compleet onteigenen. Ongeacht broertjes of zusjes, zonder urgentie voor een nieuwe woning. Gewoon einde huurcontract/bewoonbaarheid.
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:49:49 #21
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037020
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:44 schreef Tarado het volgende:

[..]

de geldstromen bijvoorbeeld, degene die ze aan het veroordelen zijn eens oppakken zou ook leuk zijn.

lullen van ze doen hun best en hard bezig slaat natuurlijk nergens op, ze lopen zwaar achter de feiten aan.
Want onze justitie kijkt helemaal niet naar geldstromen, de fiod is niet bezig om data te linken om er achter te komen waar geld wit gewassen wordt.

Lullen van ze doen hun best is net zo gefundeerd als lullen van ze doen niets.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:51:01 #22
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189037039
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:49 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Want onze justitie kijkt helemaal niet naar geldstromen, de fiod is niet bezig om data te linken om er achter te komen waar geld wit gewassen wordt.

Lullen van ze doen hun best is net zo gefundeerd als lullen van ze doen niets.
voorlopig lopen ze qua resultaten zwaar achter, als jij dat hard bezig vind prima, ik noem dat gewoon falen
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:55:13 #23
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037092
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:51 schreef Tarado het volgende:

[..]

voorlopig lopen ze qua resultaten zwaar achter, als jij dat hard bezig vind prima, ik noem dat gewoon falen
Tja als ze voor liepen was er geen criminaliteit. Lijkt me ook behoorlijk utopisch. Wel een prettige maatschappij waar we boeven vangen vlak voordat ze iets gedaan hebben :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_189037143
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:55 schreef Bosbeetle het volgende:
Lijkt me ook behoorlijk utopisch. Wel een prettige maatschappij waar we boeven vangen vlak voordat ze iets gedaan hebben
Wanneer ze in theorie zich dus ook nog gewoon zouden kunnen bedenken en het niet zouden kunnen doen? Heerlijk inderdaad zo'n samenleving.
pi_189037209
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:27 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Welke variabelen moeten we dan naar kijken?
Je moet kijken in hoeverre er een klimaat wordt geschept waar criminaliteit loont. Dat is ook niet meer dan een afweging die wordt gemaakt, los van een flink deel van criminelen die gewoon aanleg hebben en waar dan ook de criminaliteit in zouden belanden, ook al leidt je ze op tot rechters.

Enkele factoren kun je niet bestrijden. Nederland is populair vanwege de ligging en de goede infrastructuur bijvoorbeeld. Daarnaast is het een feit dat Nederland toch ook een tolerant land is, en tijdenlang de focus van de politie niet lag op bestrijding van de criminaliteit achter synthetische drugproductie, en een strafmaat die zich vooral richt op rehabilitate (lees: geen superzware straffen). Dit alles leidt tot het feit dat Nederland koploper is in de productie van diverse drugs..

Als jouw stelling waar was dat we juist meer moeten kijken naar sociale vooruitzichten zou je dus een heel ander beeld moeten zien.. Dan heb je eerder een kansloos land als weetikveel, Hongarije, wat zou moeten uitpuilen van de druglabs, aangezien de kans om geboren te worden in Hongaarse armoede een stuk groter is dan in NL. Lijkt me dus niet iets om onze politie op te sturen.

Ik zou kijken idd naar bv Italië, die de strijd met de maffia gewoon heeft verzwaard. Meer budget naar meer speciale eenheden, speciale wetten om ze meer recht te geven, zwaardere straffen (financieel ook). Meer samenwerken door Europa.

Ik weet nu al dat je gaat zeggen 'jamaarrr dat werkt helemaal niet, we lopen flink achter en war on drugs is zinloos etc', maar ik durf met zekerheid te zeggen te proberen kanslozen te helpen nog veel kostbaarder project is met vrij marginale resultaten.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 12:14:10 #26
1234 HiZ
Istanbullu
pi_189037297
Ach, we gaan gewoon lekker door tot er politici worden doodgeschoten. Een paar jaar terug vond ik gepraat over Nederland als narcostaat een beetje overdreven. Ik had het kennelijk behoorlijk fout. Wat niet betekent dat het niet nog veel erger kan worden als we maar blijven praten alsof er niks te doen is.
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 12:16:59 #27
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037337
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:05 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je moet kijken in hoeverre er een klimaat wordt geschept waar criminaliteit loont. Dat is ook niet meer dan een afweging die wordt gemaakt, los van een flink deel van criminelen die gewoon aanleg hebben en waar dan ook de criminaliteit in zouden belanden, ook al leidt je ze op tot rechters.

Enkele factoren kun je niet bestrijden. Nederland is populair vanwege de ligging en de goede infrastructuur bijvoorbeeld. Daarnaast is het een feit dat Nederland toch ook een tolerant land is, en tijdenlang de focus van de politie niet lag op bestrijding van de criminaliteit achter synthetische drugproductie, en een strafmaat die zich vooral richt op rehabilitate (lees: geen superzware straffen). Dit alles leidt tot het feit dat Nederland koploper is in de productie van diverse drugs..

Als jouw stelling waar was dat we juist meer moeten kijken naar sociale vooruitzichten zou je dus een heel ander beeld moeten zien.. Dan heb je eerder een kansloos land als weetikveel, Hongarije, wat zou moeten uitpuilen van de druglabs, aangezien de kans om geboren te worden in Hongaarse armoede een stuk groter is dan in NL. Lijkt me dus niet iets om onze politie op te sturen.

Ik zou kijken idd naar bv Italië, die de strijd met de maffia gewoon heeft verzwaard. Meer budget naar meer speciale eenheden, speciale wetten om ze meer recht te geven, zwaardere straffen (financieel ook). Meer samenwerken door Europa.

Ik weet nu al dat je gaat zeggen 'jamaarrr dat werkt helemaal niet, we lopen flink achter en war on drugs is zinloos etc', maar ik durf met zekerheid te zeggen te proberen kanslozen te helpen nog veel kostbaarder project is met vrij marginale resultaten.
Ik ben het wel met je eens,(en zie de dingen die jij noemt ook niet als een "war on drugs") ben alleen bang dat zelfs met dit soort extra maatregelen de slimme criminelen de dans ontspringen. Denk ook dat je de grote jongens alleen te pakken krijgt met gecoördineerde wereldwijde samenwerking maar dat zal ook lastig zijn.

De klassieke war on drugs is in mijn ogen een amerikaanse uitvinding erop gericht om het probleem van onderaf (bij gebruikers) aan te pakken... maar kan ik ook wel mis hebben. Trouwens amerikanen hebben overal oorlog over:

En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_189037441
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik ben het wel met je eens,(en zie de dingen die jij noemt ook niet als een "war on drugs") ben alleen bang dat zelfs met dit soort extra maatregelen de slimme criminelen de dans ontspringen. Denk ook dat je de grote jongens alleen te pakken krijgt met gecoördineerde wereldwijde samenwerking maar dat zal ook lastig zijn.
Ja uiteraard, en gaan miljaren om in de drugsbusiness, en voor het bestrijden ervan worden budgetten van miljoenen genoemd. De oplossing zou ik ook niet kunnen noemen op een random vrijdagmiddag op een internetforumpje, ik denk alleen dat bepaalde oplossing (legalisatie bv) niet tot een oplossing zouden leiden. Die legalisatie in de jaren 70 en 80 heeft er bijv. juist voor gezorgd dat we er nu nog last van hebben.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 12:25:26 #29
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037485
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:22 schreef ThePlaneteer het volgende:
Die legalisatie in de jaren 70 en 80 heeft er bijv. juist voor gezorgd dat we er nu nog last van hebben.
Die was ook ontzettend half, vind het gedoog beleid nog steeds een van de vreemdste constructies die er is, daar zouden we echt van af moeten. Coke legaliseren vind ik volledige onzin trouwens.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 20 september 2019 @ 12:26:29 #30
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189037497
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:55 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Tja als ze voor liepen was er geen criminaliteit. Lijkt me ook behoorlijk utopisch. Wel een prettige maatschappij waar we boeven vangen vlak voordat ze iets gedaan hebben :D
:D :')

dus die broer van Nabil A en z'n advocaat zijn afgemaakt, ze stonden erbij en keken ernaar, noem dat maar utopisch

en je leest niet goed, resultaten die zwaar achter blijven is niet hetzelfde als de criminaliteit voor zijn
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 12:28:38 #31
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037526
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:26 schreef Tarado het volgende:
ze stonden erbij en keken ernaar
Ze stonden er niet bij, dat wilde de advocaat niet. Maar dat is inderdaad een fout. Ik denk dat de grootste fout is geweest de kroongetuige bekend maken voordat de kopstukken gepakt zijn...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_189037613
Zolang die drugsbaas leeghoofden onder zich heeft die dit soort praktijken doen heeft hij de overhand, dan kan je wel een 'signaal' uitbrengen als politicus, maar dat is echt voor de bühne
pi_189037617
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:22 schreef ThePlaneteer het volgende:
Die legalisatie in de jaren 70 en 80 heeft er bijv. juist voor gezorgd dat we er nu nog last van hebben.
Coke is in de jaren 70 en 80 gelegaliseerd geweest? :?
pi_189037644
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:34 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Coke is in de jaren 70 en 80 gelegaliseerd geweest? :?
MDMA (1988) en amfetamine (1976) wel bijv, belangrijke inkomstenbron voor die drugsbendes.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189037691
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:28 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ze stonden er niet bij, dat wilde de advocaat niet. Maar dat is inderdaad een fout. Ik denk dat de grootste fout is geweest de kroongetuige bekend maken voordat de kopstukken gepakt zijn...
De kopstukken komen daar vroeg of laat toch wel achter. Daarnaast zijn er wel wat domme fouten gemaakt die niet bevorderlijk zijn geweest voor de veiligheidssituatie.
pi_189037721
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:37 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

MDMA (1988) en amfetamine (1976) wel bijv, belangrijke inkomstenbron voor die drugsbendes.
Heb je daar ook een bron van? Ik heb hier werkelijk nog nooit van gehoord.. :?
pi_189037755
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189037778
quote:
Daar staat het tegenovergestelde van wat jij hier claimt, in de jaartallen die jij noemt zijn deze stoffen juist op de opiumlijst gezet en daarmee illegaal gemaakt.
pi_189037783
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:44 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Daar staat het tegenovergestelde van wat jij hier claimt, in de jaartallen die jij noemt zijn deze stoffen juist op de opiumlijst gezet en daarmee illegaal gemaakt.
Ja dat zeg ik toch?
Als iets in 1988 verboden is was het daarvoor gelegaliseerd.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189037791
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:45 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ja dat zeg ik toch?
Nee..

quote:
5s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:34 schreef van_Lamehuizen het volgende:

Die legalisatie in de jaren 70 en 80 heeft er bijv. juist voor gezorgd dat we er nu nog last van hebben.
8)7

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:45 schreef ThePlaneteer het volgende:
Als iets in 1988 verboden is was het daarvoor gelegaliseerd.
Nee, dat is niet hoe dit werkt.
pi_189037812
Misschien beetje verkeerd uitelegd, maar punt was dat Nederland redelijk laat was met drugs te verbieden waardoor er toen al een basis voor het criminele circuit werd gelegd.

quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:28 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ze stonden er niet bij, dat wilde de advocaat niet. Maar dat is inderdaad een fout. Ik denk dat de grootste fout is geweest de kroongetuige bekend maken voordat de kopstukken gepakt zijn...
Mwah dat is lastig aangezien de kroongetuige zichzelf heeft gemeld. Pas toen ze die Mohammed nogwat hadden moesten ze er wel mee naar buiten treden. Achteraf wellicht te groot risico.

[ Bericht 37% gewijzigd door ThePlaneteer op 20-09-2019 12:59:31 ]
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189037832
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:47 schreef ThePlaneteer het volgende:
Misschien beetje verkeerd uitelegd, maar punt was dat Nederland redelijk laat was met drugs te verbieden waardoor er toen al een basis voor het criminele circuit werd gelegd.
Is juist het verbod niet de basis voor het criminele circuit? Was het daarvoor niet aan reguliere ondernemers om zich al dan niet aan productie, distributie en verkoop te wagen?
pi_189037862
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:49 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Is juist het verbod niet de basis voor het criminele circuit? Was het daarvoor niet aan reguliere ondernemers om zich al dan niet aan productie, distributie en verkoop te wagen?
De reden dat de criminelen zich toen graag in Nederland vestigde is omdat ze daar nog wat jaren langer zijn kunnen doorgaan omdat die shit niet in de opiumwet stond. MDMDA was overal verboden in Europa, dus het was natuurlijk interessant om dat in Nederland te produceren zonder hele grote risco's op sancties en in het buitenland te verkopen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 12:55:06 #44
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189037926
ik vond dit wel een aardige column over het gebeuren

DonArturito twitterde op donderdag 19-09-2019 om 18:13:06 Mijn Vrijdagpreek! Nu al vanwege de noodtoestand in 020! "Mokum heeft een burgemeester van het kaliber Rudy Giuliani nodig, en een politiechef als William Bratton. Triest dat ik met mijn verleden zero tolerance moet gaan preken voor mijn lievekutstad."https://t.co/ZR6DxZhTkH reageer retweet
pi_189037991
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:51 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

De reden dat de criminelen zich toen graag in Nederland vestigde is omdat ze daar nog wat jaren langer zijn kunnen doorgaan omdat die shit niet in de opiumwet stond. MDMDA was overal verboden in Europa, dus het was natuurlijk interessant om dat in Nederland te produceren zonder hele grote risco's op sancties en in het buitenland te verkopen.
Dus eigenlijk was criminalisering in buurlanden de wortel van het probleem?
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 13:04:30 #46
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189038041
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:55 schreef Tarado het volgende:
Rudy Giuliani
De decriminalisering van NYC liep ook heel erg synchroon met het toestaan van abortus (met een verschuiving van +/- 20 jaar) Waarschijnlijk heeft het ook meegespeeld dat veel criminelen niet eens zijn geboren :P

https://www.hli.org/resources/does-abortion-reduce-crime/

Al is dat natuurlijk ook niet het hele verhaal :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_189038081
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 september 2019 13:00 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Dus eigenlijk was criminalisering in buurlanden de wortel van het probleem?
De wortel is wel erg stellig, zoals ik zei spelen er meerdere factoren mee.
Het heeft vast meegeholpen dat we hier wat eerdere ervaringen mee hebben.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 13:11:49 #48
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189038133
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:44 schreef StateOfMind het volgende:
Een nieuwe rage om (te dreigen met) onschuldigen te liquideren?
[..]

https://www.ad.nl/binnenl(...)liquideerd~a4e008e8/

premium artikel: copy/past naar privé venster
Dit soort berichten lees ik als herhaling van de irt affaire sinds er weer burgerinfiltranten mogen worden gebruikt..

Toen zijn er door de overheid bedrijven gebruikt zonder enig medeweten van die bedrijven..



[ Bericht 10% gewijzigd door Zolderkamer op 20-09-2019 13:21:26 ]
pi_189038485
quote:
Advocaat Peter Schouten wil Nabil B. verdedigen: 'Ik hoop dat velen mijn voorbeeld volgen'

Advocaat Peter Schouten Beeld © Schoutenlegal.nl
De Bredase advocaat Peter Schouten heeft aan de rechtbank van Amsterdam laten weten dat hij kroongetuige Nabil B. wil bijstaan. Hij hoopt op deze manier andere advocaten te bewegen hetzelfde te doen. "We staan samen sterk. Gaat de één, dan komt de volgende."

Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., werd woensdagochtend doodgeschoten in Amsterdam. Net als zovelen hoorde Peter Schouten in de loop van de ochtend dat het om zijn collega Derk Wiersum ging. De Bredase advocaat besloot, nadat de eerste schrik was gezakt, een mail naar de rechtbank in Amsterdam te sturen waarin hij zichzelf aanbood als nieuwe advocaat van Nabil B.

"Ik heb er heel erg mee gezeten deze week: 'wat moet ik doen?'", zegt Schouten tegen Editie NL. "Maar dit raakt de kern van ons bestaan als advocaat en onze rechtstaat. Als ik deze verdediging niet op me zou willen nemen, dan moet ik nu mijn toga aan de wilgen hangen. Want in een rechtstaat heeft iedereen recht op verdediging."

Met z'n allen opstaan

Schouten deelde zijn besluit ook op Twitter, met de hoop dat vele collega-advocaten zijn voorbeeld zullen volgen. "Het zou toch mooi zijn als we met z’n allen zouden opstaan? We laten daarmee zien dat we samen sterk staan. Gaat de één, dan komt de volgende en ga zo maar door."
Lees verder: https://www.rtlnieuws.nl/(...)oord-op-derk-wiersum
pi_189038530
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 13:43 schreef ..-._---_-.- het volgende:
"Maar dit raakt de kern van ons bestaan als advocaat en onze rechtstaat. Als ik deze verdediging niet op me zou willen nemen, dan moet ik nu mijn toga aan de wilgen hangen. Want in een rechtstaat heeft iedereen recht op verdediging."

Dat ik nog eens respect zou moeten uitspreken voor de (nageleefde) principes van een strafrechtadvocaat. _O_
  vrijdag 20 september 2019 @ 13:50:12 #51
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_189038559
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 13:47 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Dat ik nog eens respect zou moeten uitspreken voor de (nageleefde) principes van een strafrechtadvocaat. _O_
Eens, al zou ik het niet hebben gedurfd in zijn plaats. Ben bang dat die Taghi puur om te laten zien wat hij kan deze advocaat ook gaat proberen om te leggen.
We have always been at war with Eastasia.
pi_189038688
Het is inderdaad erg dapper. Hij zegt te hopen dat vele advocaten zijn voorbeeld zullen volgen en ook hun diensten zullen aanbieden. Ik begrijp het idee erachter maar degene die straks daadwerkelijk de verdediging gaat doen loopt wel het meeste risico.
pi_189038699
quote:
"(...)Gaat de één, dan komt de volgende en ga zo maar door."
Nou das wel erg cru
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 14:18:09 #54
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189038871
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 14:00 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Het is inderdaad erg dapper. Hij zegt te hopen dat vele advocaten zijn voorbeeld zullen volgen en ook hun diensten zullen aanbieden. Ik begrijp het idee erachter maar degene die straks daadwerkelijk de verdediging gaat doen loopt wel het meeste risico.
En zullen dan ook maximaal beveiligd worden.. wel een duur geintje als niet alleen de kroongetuige en zn familie, voor miljoenen moeten worden beveiligd maar er dan ook nog allerlei buitenstaanders bij moeten..
pi_189039051
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 september 2019 13:50 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Eens, al zou ik het niet hebben gedurfd in zijn plaats. Ben bang dat die Taghi puur om te laten zien wat hij kan deze advocaat ook gaat proberen om te leggen.
Vind het ook moedig. Stel dat hij de nieuwe raadsman wordt, dan zal hij beveiligd moeten worden tot Taghi is gepakt. En dat gaat misschien wel nooit gebeuren.
pi_189039231
En ondertussen kijkt Grapperhaus voetbal tijdens kamer discussies hierover :')
Love is in the air!
pi_189039264
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 14:45 schreef Landgeld het volgende:
En ondertussen kijkt Grapperhaus voetbal tijdens kamer discussies hierover :')
Jokkebrok. Het was helemaal geen kamerdebat hierover, maar het slot van de APB.
pi_189039379
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 13:47 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Dat ik nog eens respect zou moeten uitspreken voor de (nageleefde) principes van een strafrechtadvocaat. _O_
^O^
pi_189039415
quote:
Eh wat heeft dat met dit te maken? Motief is nog onbekend...
Of vergelijk je een liquidatie met en steen door de ruit?

Rare verbandingen leg jij altijd Loekie.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189039474
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 14:58 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Eh wat heeft dat met dit te maken? Motief is nog onbekend...
Of vergelijk je een liquidatie met en steen door de ruit?

Rare verbandingen leg jij altijd Loekie.
Geen steen door de ruit, kogel door de ruit.
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:04:35 #62
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_189039484
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:22 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ja uiteraard, en gaan miljaren om in de drugsbusiness, en voor het bestrijden ervan worden budgetten van miljoenen genoemd. De oplossing zou ik ook niet kunnen noemen op een random vrijdagmiddag op een internetforumpje, ik denk alleen dat bepaalde oplossing (legalisatie bv) niet tot een oplossing zouden leiden. Die legalisatie in de jaren 70 en 80 heeft er bijv. juist voor gezorgd dat we er nu nog last van hebben.
Sorry hoor, maar de War on Drugs zou de oplossing zijn. Dat is het niet dus moet je daar mee stoppen en dan kijken we naar echte oplossingen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_189039496
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:04 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar de War on Drugs zou de oplossing zijn. Dat is het niet dus moet je daar mee stoppen en dan kijken we naar echte oplossingen.
Allemaal leuk en aardig maar ik vroeg jou vorig topic om vervolgstappen nadat we die shit legaliseren en toen was het angstvallig stil.

Jij komt niet verder dan 'legaliseren en daarna zien we wel' getuigt niet van echt langetermijnsplanning hé.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:06:24 #64
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189039513
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:05 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Allemaal leuk en aardig maar ik vroeg jou vorig topic om vervolgstappen nadat we die shit legaliseren en toen was het angstig stil.
Welke stappen? Alles is nu ook al geregeld.. enige is dat het niet mag..
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:06:27 #65
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189039514
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:05 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Allemaal leuk en aardig maar ik vroeg jou vorig topic om vervolgstappen nadat we die shit legaliseren en toen was het angstig stil.
maar hij heeft wel gelijk dat het anders moet dan dat schijngevecht wat ze nu voeren
pi_189039530
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:06 schreef Tarado het volgende:

[..]

maar hij heeft wel gelijk dat het anders moet dan dat schijngevecht wat ze nu voeren
Daar geef ik hem ook geen ongelijk in hé.

quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:06 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Welke stappen? Alles is nu ook al geregeld.. enige is dat het niet mag..
Oh dus er is, behalve criminaliteit, geen problematiek rond drugsgebruik?
Als dat zo zou zijn zou ik ook legaliseren, maar na legalisatie heb je zat andere problemen met drugs.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189039588
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:07 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Daar geef ik hem ook geen ongelijk in hé.
[..]

Oh dus er is, behalve criminaliteit, geen problematiek rond drugsgebruik?
Als dat zo zou zijn zou ik ook legaliseren, maar na legalisatie heb je zat andere problemen met drugs.
Een beetje vergelijkbaar met de problemen die er nu zijn rond alcohol he? Verkrijgbaar in zo'n beetje iedere supermarkt en slijterij. :')
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:11:50 #68
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189039594
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:07 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Daar geef ik hem ook geen ongelijk in hé.
[..]

Oh dus er is, behalve criminaliteit, geen problematiek rond drugsgebruik?
Als dat zo zou zijn zou ik ook legaliseren, maar na legalisatie heb je zat andere problemen met drugs.
Er is net zo veel (of weinig) problematiek rond alcohol..

Er word nu ook semi openlijk gebruikt, daar veranderd verder weinig in..
pi_189039712
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:11 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Een beetje vergelijkbaar met de problemen die er nu zijn rond alcohol he? Verkrijgbaar in zo'n beetje iedere supermarkt en slijterij. :')
Je gaat ontkennen dat er problemen met alcohol zijn in onze maatschappij?
:')

quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:11 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Er is net zo veel (of weinig) problematiek rond alcohol..

Er word nu ook semi openlijk gebruikt, daar veranderd verder weinig in..
Dus omdat alcohol legaal is (incl problemen) moeten alle drugs ook maar legaal worden.
Wat is de logica daar achter?

Ik denk dat het gebruik wel degelijk veranderd na legalisering, naast drugstoerisme, problemen in het verkeer, gezondheidsrisicos. De perceptie zal veranderen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189039757
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:19 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je gaat ontkennen dat er problemen met alcohol zijn in onze maatschappij?
:')
[..]

Dus omdat alcohol legaal is (incl problemen) moeten alle drugs ook maar legaal worden.
Wat is de logica daar achter?

Ik denk dat het gebruik wel degelijk veranderd na legalisering, naast drugstoerisme, problemen in het verkeer, gezondheidsrisicos. De perceptie zal veranderen.
De problemen rond alcohol zouden met een drooglegging nog veel groter zijn..
pi_189039774
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:22 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

De problemen rond alcohol zouden met een drooglegging nog veel groter zijn..
Daarom roep ik ook niet op tot het verbieden van alcohol :)

Wat probeer je nu duidelijk te maken? Je punt komt niet echt lekker over.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:26:38 #72
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189039838
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:19 schreef ThePlaneteer het volgende:
Dus omdat alcohol legaal is (incl problemen) moeten alle drugs ook maar legaal worden.
Wat is de logica daar achter?

Ik denk dat het gebruik wel degelijk veranderd na legalisering, naast drugstoerisme, problemen in het verkeer, gezondheidsrisicos. De perceptie zal veranderen.
Die dingen die je opnoemt zijn er nu ook gewoon.. of ga je nou ontkennen dat er kilo's per dag door gaan?
pi_189039861
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:23 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Daarom roep ik ook niet op tot het verbieden van alcohol :)

Wat probeer je nu duidelijk te maken? Je punt komt niet echt lekker over.
Nee, jij draait zaken zoals eerder al bleek (legalisering/criminalisering) kennelijk heel gemakkelijk en ongemerkt om waardoor er voor jou logsischerwijs geen touw aan vast te knopen is.

Het is juist de criminalisering die voor een toename van de problemen rond genotsmiddelen zorgt. Je kunt vinden van Heineken/inbev wat je wilt, maar het is geen zuid-amerikaans cartel. En het kassameisje van je buurtsuper is geen drugrunner.
pi_189039876
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:26 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Die dingen die je opnoemt zijn er nu ook gewoon.. of ga je nou ontkennen dat er kilo's per dag door gaan?
Precies en legalisatie gaat die problemen niet doen afnemen of denk jij van wel?

Daarnaast heb ik in 't vorige topic al uitgelegd dat legalisatie in NL niet to minder criminaliteit zal leiden.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189039892
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:27 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Nee, jij draait zaken zoals eerder al bleek (legalisering/criminalisering) kennelijk heel gemakkelijk en ongemerkt om waardoor er voor jou logsischerwijs geen touw aan vast te knopen is.

Het is juist de criminalisering die voor een toename van de problemen rond genotsmiddelen zorgt. Je kunt vinden van Heineken/inbev wat je wilt, maar het is geen zuid-amerikaans cartel. En het kassameisje van je buurtsuper is geen drugrunner.
Ik heb het over de maatschappelijke problemen die de legalisatie van drugs met zich meebrengt. Daar heb ik je nog niks over horen zeggen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:30:32 #76
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189039918
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:28 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Precies en legalisatie gaat die problemen niet doen afnemen of denk jij van wel?

Daarnaast heb ik in 't vorige topic al uitgelegd dat legalisatie in NL niet to minder criminaliteit zal leiden.
Tuurlijk neemt de criminaliteit af.. Charlene de Carvalho-Heineken is ook geen crimineel..
Coca cola was 30 jaar terug ook niet in oost duitsland te vinden.. Zaten wij daarmee?
pi_189039921
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:29 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ik heb het over de maatschappelijke problemen die de legalisatie van drugs met zich meebrengt. Daar heb ik je nog niks over horen zeggen.
Stel je nou eens voor he dat je je voor je middelengebruik niet hoefde te schamen, geen vervolging hoefde te vrezen, dat je als het uit de hand loopt er gewoon over in gesprek zou kunnen gaan binnen je eigen kring maar ook daarbuiten. Zou dat maatschappelijke problemen niet kunnen helpen reduceren?
pi_189039992
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:30 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Tuurlijk neemt de criminaliteit af.. Charlene de Carvalho-Heineken is ook geen crimineel..
Coca cola was 30 jaar terug ook niet in oost duitsland te vinden.. Zaten wij daarmee?
Omdat alcohol in de hele wereld legaal is en er voor criminelen dus geen markt is. Zou bv bier in de hele wereld verboden zijn behalve in Nederland zou ons land een prima uitvalbasis zijn voor de alcoholcriminaliteit :)

quote:
5s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:30 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Stel je nou eens voor he dat je je voor je middelengebruik niet hoefde te schamen, geen vervolging hoefde te vrezen, dat je als het uit de hand loopt er gewoon over in gesprek zou kunnen gaan binnen je eigen kring maar ook daarbuiten. Zou dat maatschappelijke problemen niet kunnen helpen reduceren?
Wellicht, maar ik ken weinig mensen die zich schamen voor het wekelijkse biertje en nogmaals daar hebben we ook de nodige problemen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:37:00 #79
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040035
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:34 schreef ThePlaneteer het volgende:
Omdat alcohol in de hele wereld legaal is en er voor criminelen dus geen markt is. Zou bv bier in de hele wereld verboden zijn behalve in Nederland zou ons land een prima uitvalbasis zijn voor de alcoholcriminaliteit
Alcohol is in een hele hoop landen taboe.. kan er zo tien opnoemen..
pi_189040067
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:37 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Alcohol is in een hele hoop landen taboe.. kan er zo tien opnoemen..
Alhamdulillah!
pi_189040069
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:37 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Alcohol is in een hele hoop landen taboe.. kan er zo tien opnoemen..
En als er in die landen wél vraag is (het merendeel van die landen zijn islamitisch en dus lagere vraag) zijn er ook illegale stokerijen. Daarom moet je alcohol ook niet illegaal willen maken in Nederland of Europa nee, maar ook dat heb ik al gezegd (en daar zijn we het volgens mij allemaal mee eens, dus snap ook niet deze discussie met alcohol niet in vergelijk met synthetische drugs)
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:41:42 #82
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040123
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:38 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

En als er in die landen wél vraag is (het merendeel van die landen zijn islamitisch en dus lagere vraag) zijn er ook illegale stokerijen. Daarom moet je alcohol ook niet illegaal willen maken in Nederland of Europa nee, maar ook dat heb ik al gezegd (en daar zijn we het volgens mij allemaal mee eens, dus snap ook niet deze discussie met alcohol niet in vergelijk met synthetische drugs)
Waarom moet je daar iets niet illegaal maken en hier wel? Juist..
pi_189040148
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:41 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom moet je daar iets niet illegaal maken en hier wel? Juist..
Je gaat weer door met alcohol en synthetische drugs 1 op 1 vergelijken.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189040160
Zou mevrouw Weski nou nog wel meegevraagd worden voor de vrijmibo van de vereniging van strafrechtadvocaten?
"Pools are perfect for holding water"
pi_189040175
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:42 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je gaat weer door met alcohol en synthetische drugs 1 op 1 vergelijken.
Destillaat groeit aan de bomen.
pi_189040179
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:41 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom moet je daar iets niet illegaal maken en hier wel? Juist..
Je gaat weer door met alcohol en synthetische drugs 1 op 1 vergelijken.
Als je als overheid drugs legaliseert zorgt dat voor een toestroom van criminaliteit (nog beter vestigingsklimaat) en het gebruik ervan wordt verder gerelativeerd. Met die boodschap ben ik het niet echt eens.

quote:
17s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:43 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Destillaat groeit aan de bomen.
Appels en peren ook.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189040200
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:44 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je gaat weer door met alcohol en synthetische drugs 1 op 1 vergelijken.
Als je als overheid drugs legaliseert zorgt dat voor een toestroom van criminaliteit (nog beter vestigingsklimaat) en het gebruik ervan wordt verder gerelativeerd. Met die boodschap ben ik het niet echt eens.
[..]

Appels en peren ook.
Sommige synthetische drugs zijn zowel minder verslavend als minder schadelijk dan alcohol...
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:45:16 #88
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040201
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:42 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je gaat weer door met alcohol en synthetische drugs 1 op 1 vergelijken.
Nee ik stel gewoon een vraag.. van mijn part neem je hagelslag...
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:46:30 #89
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040222
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:44 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je gaat weer door met alcohol en synthetische drugs 1 op 1 vergelijken.
Als je als overheid drugs legaliseert zorgt dat voor een toestroom van criminaliteit (nog beter vestigingsklimaat) en het gebruik ervan wordt verder gerelativeerd. Met die boodschap ben ik het niet echt eens.
[..]

Appels en peren ook.
Nee het zorgt voor een toestroom aan toeristen.. wij hebben iets wat ze thuis niet hebben
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:48:23 #90
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189040245
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:44 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je gaat weer door met alcohol en synthetische drugs 1 op 1 vergelijken.
Als je als overheid drugs legaliseert zorgt dat voor een toestroom van criminaliteit (nog beter vestigingsklimaat)
[..]

en dat baseer je op?
pi_189040252
quote:
11s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:45 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Sommige synthetische drugs zijn zowel minder verslavend als minder schadelijk dan alcohol...
Klopt. Dus?
Moeten we alcohol als graadmeter nemen en alles wat minder schadelijk is gewoon toestaan?

quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:46 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Nee het zorgt voor een toestroom aan toeristen.. wij hebben iets wat ze thuis niet hebben
Het is toch vrij helder dat als mdma in nederland legaal is en in Zweden illegaal dat criminelen massaal mdma naar Zweden gaan exporteren?

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:48 schreef Tarado het volgende:

[..]

en dat baseer je op?
De reden dat Nederland nummer 1 is in drugscriminaliteit komt niet omdat wij ook nummer 1 zijn in het nuttigen ervan..
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189040260
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:46 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Nee het zorgt voor een toestroom aan toeristen.. wij hebben iets wat ze thuis niet hebben
Ja dan beginnen we energydrinkshops waar we in plaats van energydrink synthetische drugs verkopen nu Amerikaanse toeristen voor wiet niet meer deze kant op hoeven. :9~
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:52:20 #93
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189040311
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:48 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Klopt. Dus?
Moeten we alcohol als graadmeter nemen en alles wat minder schadelijk is gewoon toestaan?
[..]

Het is toch vrij helder dat als mdma in nederland legaal is en in Zweden illegaal dat criminelen massaal mdma naar Zweden gaan exporteren?
[..]

De reden dat Nederland nummer 1 is in drugscriminaliteit komt niet omdat wij ook nummer 1 zijn in het nuttigen ervan..
je brabbelt maar wat op basis van onderbuikgevoelens
pi_189040352
Misschien moeten we eerst bepalen wat het probleem ten aanzien van middelengebruik precies is. Welk probleem willen we oplossen? Daarna kijken welke oplossing er het beste bij past.
pi_189040355
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:52 schreef Tarado het volgende:

[..]

je brabbelt maar wat op basis van onderbuikgevoelens
Onderbuikgevoelens?
Het is een feit dat Nederland één van de grootste exporteurs is van synthetische drugs? Dat Nederland één van de grootste producenten is van XTC? Dat zijn geen onderbuikgevoelens heur.
Buurlanden klagen al langer over dat feit.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189040358
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:44 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je gaat weer door met alcohol en synthetische drugs 1 op 1 vergelijken.
Als je als overheid drugs legaliseert zorgt dat voor een toestroom van criminaliteit (nog beter vestigingsklimaat) en het gebruik ervan wordt verder gerelativeerd. Met die boodschap ben ik het niet echt eens.
[..]

Appels en peren ook.
Maar 'legaliseren' hoeft toch niet te betekenen dat iedereen dan opeens legaal harddrugs mag gaan produceren en/of verkopen?

Die legale markt zal dan toch sterk gereguleerd en gecontroleerd zijn? Alleen al omwille van de volksgezondheid, als het niet om het geld gaat.

'Legaliseren' en 'illegale productie harder straffen' kan best naast elkaar bestaan. Is misschien zelfs wel nodig, om de legale markt aan de aanbod-kant aantrekkelijker te maken. Als je 'legaal drugs maken/verkopen' als optie aanbiedt, zal je toch ook echt 'illegaal drugs maken/verkopen' een stuk onaantrekkelijker moeten maken.

Denk ook niet dat de marges op de legale markt groot genoeg zijn om buitenlands aanbod aan te trekken, zeker niet in een land waar al zo'n enorme export bestaat.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:56:47 #97
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040384
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:48 schreef ThePlaneteer het volgende:
Het is toch vrij helder dat als mdma in nederland legaal is en in Zweden illegaal dat criminelen massaal mdma naar Zweden gaan exporteren?
Waarom denk je dat? Wat doen de toeristen nu in Amsterdam?
pi_189040394
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:55 schreef probeer het volgende:

[..]

Maar 'legaliseren' hoeft toch niet te betekenen dat iedereen dan opeens legaal harddrugs mag gaan produceren en/of verkopen?

Die legale markt zal dan toch sterk gereguleerd en gecontroleerd zijn? Alleen al omwille van de volksgezondheid, als het niet om het geld gaat.

'Legaliseren' en 'illegale productie harder straffen' kan best naast elkaar bestaan. Is misschien zelfs wel nodig, om de legale markt aan de aanbod-kant aantrekkelijker te maken.

Denk ook niet dat de marges op de legale markt groot genoeg zijn om buitenlands aanbod aan te trekken, zeker niet in een land waar al zo'n enorme export bestaat.
Sterk gereguleerd.. Stel je voor dat we dan xtc pillen gaan legaliseren met een max dosis van 100 mg. Zwarte markt gaat gegarandeerd dan 200 mg (ook voor buitenland) blijven produceren. In principe heb je dan nog steeds die strijd met de criminaliteit, maar wellicht is dit wel een uitgangspunt, dunno.

quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom denk je dat? Wat doen de toeristen nu in Amsterdam?
Dat kan toch prima naast elkaar voorkomen? Sommige mensen die drugs willen gebruiken gaa ff naar Amsterdam, maar zal ook zat worden geëxporteerd. Het is niet of of lijkt me.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:58:52 #99
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040403
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:55 schreef probeer het volgende:
Die legale markt zal dan toch sterk gereguleerd en gecontroleerd zijn? Alleen al omwille van de volksgezondheid, als het niet om het geld gaa
Dat is met wiet en hasj ook niet zo.. niemand weet waar het vandaan komt en zelf telen/maken om die controle te hebben mag niet..
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:59:36 #100
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189040412
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:54 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Onderbuikgevoelens?
Het is een feit dat Nederland één van de grootste exporteurs is van synthetische drugs? Dat Nederland één van de grootste producenten is van XTC? Dat zijn geen onderbuikgevoelens heur.
Buurlanden klagen al langer over dat feit.
en zijn we ook de grootste nuttigers? Denk het niet hè
pi_189040423
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:59 schreef Tarado het volgende:

[..]

en zijn we ook de grootste nuttigers? Denk het niet hè
Nee dat riep ik zelf al.
Hence, het bewijs dat de Nederlandse drugsbendes niet enkel in Nederland verkopen en een verbod in Nederland dus niet hun inkomsten wegneemt :)
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:00:37 #102
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040424
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:58 schreef ThePlaneteer het volgende:
Dat kan toch prima naast elkaar voorkomen? Sommige mensen die drugs willen gebruiken gaa ff naar Amsterdam, maar zal ook zat worden geëxporteerd. Het is niet of of lijkt me.
Ja en wat hebben wij met de zweedse wet te maken?
pi_189040433
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:00 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja en wat hebben wij met de zweedse wet te maken?
Niks? Maar de criminelen zitten nog wel in ons landje dan.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:02:05 #104
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040454
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:01 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Niks? Maar de criminelen zitten nog wel in ons landje dan.
Op een plek waar geen markt is, omdat Zweden het zelf wel komen halen als brengen te duur is..
pi_189040463
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:02 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Op een plek waar geen markt is, omdat Zweden het zelf wel komen halen als brengen te duur is..
Als jij in Nederland voor 80 cent een pil kan produceren en dat voor 5 euro in Zweden kan verkopen is dat heus wel op te brengen.

Wat ik zeg is niet hypothetisch he, we exporteren nu ook al massaal
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:03:31 #106
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040478
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:02 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Als jij in Nederland voor 80 cent een pil kan produceren en dat voor 5 euro in Zweden kan verkopen is dat heus wel op te brengen.
Ja maar een criminele organisatie kan er niet van bestaan..
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:04:13 #107
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040496
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:02 schreef ThePlaneteer het volgende:
Wat ik zeg is niet hypothetisch he, we exporteren nu ook al massaal
Dat doen we met alles wat los en vast zit..
pi_189040507
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja maar een criminele organisatie kan er niet van bestaan..
Op deze marges? Hoezo niet?

Ik vraag me ook af hoe jullie die legalisatie voor je zien dat half Europa hier pillen kan komen ophalen en nuttigen. XTC Air Operators? Cocaine Cruises? En de overheid deelt lekker uit?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:06:19 #109
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189040535
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:00 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Nee dat riep ik zelf al.
Hence, het bewijs dat de Nederlandse drugsbendes niet enkel in Nederland verkopen en een verbod in Nederland dus niet hun inkomsten wegneemt :)
dus je schrijft maar wat op en dan is er toch iets van waar.

Legaliseren alleen in NL lijkt me ook niet de oplossing maar het zou wel een begin van een oplossing kunnen zijn, die regeringen moeten er gewoon een beetje vanaf dat alleen klassieke genotsmiddelen worden toegestaan, het gebruik zullen ze toch niet meer tegen kunnen gaan.
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:07:09 #110
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040549
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:04 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Op deze marges? Hoezo niet?

Ik vraag me ook af hoe jullie die legalisatie voor je zien dat half Europa hier pillen kan komen ophalen en nuttigen.
Omdat, voor de zoveelste keer... Als de Jumbo te duur is men wel naar de Aldi gaat

Je hoeft je verder niets af te vragen.. de hele wereld en niet half europa komt hier ook joints roken.. En staan zelfs borden die waarschuwen voor slechte witte heroine op het moment dat die aangeboden word..
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:07:47 #111
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040561
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:04 schreef ThePlaneteer het volgende:
XTC Air Operators? Cocaine Cruises? En de overheid deelt lekker uit?
Wat verzin je allemaal joh?
pi_189040568
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:06 schreef Tarado het volgende:

[..]

dus je schrijft maar wat op en dan is er toch iets van waar.
Ik hoor graag dan de onwaarheden die ik verkondig.

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:06 schreef Tarado het volgende:

[..]

Legaliseren alleen in NL lijkt me ook niet de oplossing
Nou mooi, dan is er iig iets blijven hangen van wat ik zeg.
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:06 schreef Tarado het volgende:

[..]
maar het zou wel een begin van een oplossing kunnen zijn, die regeringen moeten er gewoon een beetje vanaf dat alleen klassieke genotsmiddelen worden toegestaan, het gebruik zullen ze toch niet meer tegen kunnen gaan.
Maar ga je met legalisatie het gebruik tegen dan? Nee toch? alleen het criminele circuit er achter. Als dat het enkele doel is, prima, legaliseren. Maar er zitten wel wat neveneffecten aan vast.


quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:07 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Omdat, voor de zoveelste keer... Als de Jumbo te duur is men wel naar de Aldi gaat

Je hoeft je verder niets af te vragen.. de hele wereld en niet half europa komt hier ook joints roken.. En staan zelfs borden die waarschuwen voor slechte witte heroine op het moment dat die aangeboden word..
Ah jij denkt dat Zweden liever naar Nederland afreizen om daar een legale pil ter waarde van 2 euro te nuttigen ipv dat ze 5 euro aftikken bij hun lokale dealer.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  Redactie Frontpage vrijdag 20 september 2019 @ 16:08:28 #113
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_189040579
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja maar een criminele organisatie kan er niet van bestaan..
Wacht even... Ik produceer 1.000.000 pillen voor 80 ct stuk en verkoop die voor 5 euro stuk in Zweden... 800k productiekosten en 5 miljoen inkomsten. Sinds wanneer kan zoiets er niet uit?
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:09:19 #114
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040591
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:08 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Wacht even... Ik produceer 1.000.000 pillen voor 80 ct stuk en verkoop die voor 5 euro stuk in Zweden... 800k productiekosten en 5 miljoen inkomsten. Sinds wanneer kan zoiets er niet uit?
Sinds ze hier 80ct kosten en er dus zat zweden zijn die even een paar kilo in de auto flikkeren voor de buurt
pi_189040605
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:09 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Sinds ze hier 80ct kosten en er dus zat zweden zijn die even een paar kilo in de auto flikkeren voor de buurt
En die rekenen dat heus wel weer in de verkoopprijs door terug in Stockholm.
Wat jij beschrijft is trouwens de early steps van een criminele organisatie...
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:10:51 #116
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040617
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:08 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ah jij denkt dat Zweden liever naar Nederland afreizen om daar een legale pil ter waarde van 2 euro te nuttigen ipv dat ze 5 euro aftikken bij hun lokale dealer.
Jij denkt dat vrienden van me niet net even naar duitsland zijn geweest om voor de hele club goedkope drank te halen? De flessen staan hier gewoon in de kelder..
pi_189040639
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:10 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Jij denkt dat vrienden van me niet net even naar duitsland zijn geweest om voor de hele club goedkope drank te halen? De flessen staan hier gewoon in de kelder..
Het legale circuit gaat echt niet zoveel drugs produceren om aan alle vraag van omringende landen te voldoen natuurlijk. Dan heb je de halve EU aan je broek hangen.

denk ook niet dat je bij legaliteit even een paar kilo XTC kan scoren.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:12:03 #118
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040642
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:10 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

En die rekenen dat heus wel weer in de verkoopprijs door terug in Stockholm.
Wat jij beschrijft is trouwens de early steps van een criminele organisatie...
Dan gaan ze rekenen en komen ze uit bij: We kunnen beter een ander laten rijden
pi_189040655
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:58 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Sterk gereguleerd.. Stel je voor dat we dan xtc pillen gaan legaliseren met een max dosis van 100 mg. Zwarte markt gaat gegarandeerd dan 200 mg (ook voor buitenland) blijven produceren. In principe heb je dan nog steeds die strijd met de criminaliteit, maar wellicht is dit wel een uitgangspunt, dunno.
Geen idee, dat zal uitgewerkt moeten worden. Zijn genoeg slimme koppen die zich bezig kunnen houden met de vraag 'wat is een optimale manier om legaal harddrugs aan mensen te verkopen?' waarbij het voornaamste doel dus is om zoveel mogelijk kopers over te halen om legale drugs te kopen en illegale links te laten liggen.

Ik doelde meer op het legaliseren van het aanbod (dus productie, distributie, verkoop). Ik neem aan dat die mensen zullen moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen, vergunningen, controle, etc. Net als elke andere tak van productie voor menselijke consumptie.

Maar dan zullen er dus nog genoeg producenten en verkopers blijven die geen trek hebben in die legale markt, simpelweg omdat dat ze winst kost. Aan regels voldoen kost geld, en belasting betalen al helemaal. En daarom zal je dan dus illegale productie en verkoop veel, maar dan ook veel harder aan moeten pakken. Zodat het een stuk minder lucratief wordt om hier illegaal drugs te produceren, omdat 1) we er hier geen (of iig veel minder) vraag naar hebben, en 2) er zware straffen op staan. In de hoop dat ze hun illegale productie naar het buitenland verhuizen.

Om hopelijk de ideale situatie te creëren waarin we een legale manier hebben om aan onze eigen binnenlandse vraag naar harddrugs te voldoen, en illegale productie hier weg trekt.

[ Bericht 0% gewijzigd door probeer op 20-09-2019 16:30:39 ]
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:12:54 #120
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040659
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:11 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Het witte circuit gaat echt niet zoveel drugs produceren om aan alle vraag van omringende landen te voldoen natuurlijk. Dan heb je de halve EU aan je broek hangen.
Oh.. waar zijn die nu dan mbt hasj en wiet?
pi_189040679
nvm, stond iets doms
"Pools are perfect for holding water"
pi_189040683
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:12 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dan gaan ze rekenen en komen ze uit bij: We kunnen beter een ander laten rijden
Alle Zweden kunnen hier lekker legaal wiet roken, toch wordt er nog genoeg geëxporteerd.
Dus blijkbaar is er wel degelijk een markt. Dat zou bij XTC niet opeens anders zijn?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:14:39 #123
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189040698
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:08 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ik hoor graag dan de onwaarheden die ik verkondig.
[..]

Nou mooi, dan is er iig iets blijven hangen van wat ik zeg.
[..]

Maar ga je met legalisatie het gebruik tegen dan? Nee toch? alleen het criminele circuit er achter. Als dat het enkele doel is, prima, legaliseren. Maar er zitten wel wat neveneffecten aan vast.
dat probeer ik ook :)

Met legalisatie ga je het gebruik niet tegen maar je krijgt natuurlijk wel een vorm van regulering plus dat je de inkomsten ervan bij de criminelen weghaalt en er een aardige belastingopbrengst zal zijn zoals bijvoorbeeld in bepaalde staten van de VS met cannabis

Colorado passes $1 billion in marijuana state revenue
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:14:50 #124
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040701
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:12 schreef probeer het volgende:
Ik neem aan dat die mensen zullen moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen, vergunningen, controle, etc. Net als elke andere tak van productie voor menselijke consumptie.
Dat is een verkeerde aanname.. bij een coffeeshop is dat ook niet..
Slechte kwaliteit betekend geen handel of enkel verkoop aan onwetende toeristen.. het reguleert zichzelf
pi_189040707
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:14 schreef Tarado het volgende:

[..]

dat probeer ik ook :)

Met legalisatie ga je het gebruik niet tegen maar je krijgt natuurlijk wel een vorm van regulering plus dat je de inkomsten ervan bij de criminelen weghaalt en er een aardige belastingopbrengst zal zijn zoals bijvoorbeeld in bepaalde staten van de VS met cannabis

Colorado passes $1 billion in marijuana state revenue
Van mij mogen ze wiet legaliseren btw.
Worden mensen alleen maar stoned en chill van.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189040711
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:14 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dat is een verkeerde aanname.. bij een coffeeshop is dat ook niet..
Slechte kwaliteit betekend geen handel of enkel verkoop aan onwetende toeristen
Oeps, ging even iets mis hier.

Ehh ... Dat mogen ze dan ook meteen mee pakken. Gereguleerde en gecontroleerde wietboeren met een inschrijving bij de KvK. Zou ik een prima idee vinden. Wellicht een hobby-regeling voor de illegale bijverdiener ..

Dat hele achterdeurbeleid is sowieso te achterlijk voor woorden. Lijkt me geen argument in de discussie over harddrugs. Eerder een voorbeeld van 'hoe het niet moet'.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:15:50 #127
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040725
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:13 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Alle Zweden kunnen hier lekker legaal wiet roken, toch wordt er nog genoeg geëxporteerd.
Dus blijkbaar is er wel degelijk een markt. Dat zou bij XTC niet opeens anders zijn?
Genoeg? waarom komen ze hier dan? En hoeveel is dat dan?
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:17:59 #128
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040776
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:15 schreef probeer het volgende:

[..]

Oeps, ging even iets mis hier.

Ehh ... Dat mogen ze dan ook meteen mee pakken. Gereguleerde en gecontroleerde wietboeren met een inschrijving bij de KvK. Zou ik een prima idee vinden. Wellicht een hobby-regeling voor de illegale bijverdiener ..
Dan blijft de illegale markt dus gewoon bestaan.. dat zag je bij de wietpas binnen een uur..
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:18:39 #129
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189040785
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:15 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Van mij mogen ze wiet legaliseren btw.
Worden mensen alleen maar stoned en chill van.
het zegt al genoeg dat het moeilijk voor NL is om te doen door de druk van de andere eu landen maar NL moet daar gewoon weer een beetje schijt aan gaan hebben.
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:19:37 #130
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040811
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:18 schreef Tarado het volgende:

[..]

het zegt al genoeg dat het moeilijk voor NL is om te doen door de druk van de andere eu landen maar NL moet daar gewoon weer een beetje schijt aan gaan hebben.
Dat druk uit buurlanden riedeltje is ook al 50 jaar oud..
pi_189040836
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:15 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Genoeg? waarom komen ze hier dan? En hoeveel is dat dan?
Er zijn natuurlijk geen officiële cijfers over onze illegale wiet export.
schattingen liggen op >50%
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:22:00 #132
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040851
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:21 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Er zijn natuurlijk geen officiële cijfers over onze illegale wiet export.
schattingen liggen op >50%
Nee er is niets over bekend.. Daar waren we al over uit gediscussieerd..
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:23:08 #133
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189040871
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:19 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dat druk uit buurlanden riedeltje is al 50 jaar oud..
ik kan er ook niets aan doen maar toch is het zo al komt dat ze dat hier natuurlijk ook niet slecht uit.
Ze blinken uit in wat ik brandblusmanagement noem, hier een brandje, verontwaardigd doen, maatregel nemen, brandje voorlopig weer geblust, op naar het nieuwe brandje.

maar maatregelen nemen om brand te voorkomen, nee dat wordt te moeilijk
pi_189040879
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:17 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dan blijft de illegale markt dus gewoon bestaan.. dat zag je bij de wietpas binnen een uur..
Ja, natuurlijk blijft die bestaan. Maar die zal altijd blijven bestaan zolang de marges 'om iets illegaal te doen' maar groot genoeg zijn. In elke bedrijfstak. Maar door die marges flink te verkleinen, en anderzijds de risico's groter te maken, kan je die illegale markt denk ik wel flink verkleinen. Je hebt als overheid iig meer handvaten om er iets aan te doen. Nu is er alleen 'opsporen en straffen'. Bij een vorm van legalisering / regulering, geeft de overheid de optie om dmv legale concurrentie die markt te verkleinen. Je zet iig veel meer druk op die illegale markt.

Al zal ook dat wellicht een 'kat in het nauw ...' ding kunnen worden. Nu is een groot deel van die wereld nog compleet uit het zicht. Als we ze flink onder druk gaan zetten kan dat nog wel eens veranderen. We zien nu al granaten voor een coffeeshop, ik gok dat dat voor de 'vergunningshoudende coke/pep-winkel' niet veel anders gaat zijn. Dus dan krijg je een situatie waarin het (zware drugscriminaliteit) eerst een stuk slechter zal zijn voordat het beter wordt.
"Pools are perfect for holding water"
  Redactie Frontpage vrijdag 20 september 2019 @ 16:26:58 #135
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_189040933
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:09 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Sinds ze hier 80ct kosten en er dus zat zweden zijn die even een paar kilo in de auto flikkeren voor de buurt
En waar kopen ze die paar kilo? Juist, bij criminele organisaties. Die rekenen dan gewoon 3,50 de pil en maken ze alsnog een paar miljoen winst, zonder dat ze het risico van transport hoeven te nemen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:28:25 #136
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040955
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:23 schreef Tarado het volgende:

[..]

ik kan er ook niets aan doen maar toch is het zo al komt dat ze dat hier natuurlijk ook niet slecht uit.
Ze blinken uit in wat ik brandblusmanagement noem, hier een brandje, verontwaardigd doen, maatregel nemen, brandje voorlopig weer geblust, op naar het nieuwe brandje.

maar maatregelen nemen om brand te voorkomen, nee dat wordt te moeilijk
Klopt.. NL moet altijd voorop lopen en op dit punt hangen ze er enkel wat achteraan te klooien..
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:29:38 #137
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040977
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:23 schreef probeer het volgende:

[..]

Ja, natuurlijk blijft die bestaan. Maar die zal altijd blijven bestaan zolang de marges 'om iets illegaal te doen' maar groot genoeg zijn. In elke bedrijfstak. Maar door die marges flink te verkleinen, en anderzijds de risico's groter te maken, kan je die illegale markt denk ik wel flink verkleinen. Je hebt als overheid iig meer handvaten om er iets aan te doen. Nu is er alleen 'opsporen en straffen'. Bij een vorm van legalisering / regulering, geeft de overheid de optie om dmv legale concurrentie die markt te verkleinen. Je zet iig veel meer druk op die illegale markt.

Al zal ook dat wellicht een 'kat in het nauw ...' ding kunnen worden. Nu is een groot deel van die wereld nog compleet uit het zicht. Als we ze flink onder druk gaan zetten kan dat nog wel eens veranderen. We zien nu al granaten voor een coffeeshop, ik gok dat dat voor de 'vergunningshoudende coke/pep-winkel' niet veel anders gaat zijn. Dus dan krijg je een situatie waarin het (zware drugscriminaliteit) eerst een stuk slechter zal zijn voordat het beter wordt.
Daarom moet je dat ook niet door de overheid laten regelen.. ja globaal hooguit..
De markt red zichzelf prima.. Dat is niet anders dan een kroeg die water bij de wijn doet..
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:29:57 #138
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189040986
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:26 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

En waar kopen ze die paar kilo? Juist, bij criminele organisaties. Die rekenen dan gewoon 3,50 de pil en maken ze alsnog een paar miljoen winst, zonder dat ze het risico van transport hoeven te nemen.
Waarom? Het is dan legaal.. Als een brood een tientje kost gaat ook iedereen naar een andere manier van kopen overstappen
  Redactie Frontpage vrijdag 20 september 2019 @ 16:30:55 #139
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_189041004
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:29 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom?
Waar kopen die Zweden die paar kilo dan? Bij de buurtsuper in Tytsjerksteradiel?
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:31:49 #140
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041028
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:30 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Waar kopen die Zweden die paar kilo dan? Bij de buurtsuper in Tytsjerksteradiel?
Waar men die nu ook koopt.. alleen dan voor een andere prijs..
Dat inrichten is nergens voor nodig.. kwestie van vraag en aanbod
  Redactie Frontpage vrijdag 20 september 2019 @ 16:33:28 #141
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_189041056
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:31 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waar men die nu ook koopt.. alleen dan voor een andere prijs..
Dat inrichten is nergens voor nodig.. kwestie van vraag en aanbod
Ze kopen ze nu dus bij de georganiseerde misdaad die er wat minder marge op vangt dan wanneer deze georganiseerde misdaad zelf de pillen transporteert naar Zweden. Hoe dan ook, de georganiseerde misdaad maakt prima woekerwinsten op de productie en verkoop van pillen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:34:08 #142
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041063
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:33 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ze kopen ze nu dus bij de georganiseerde misdaad die er wat minder marge op vangt dan wanneer deze georganiseerde misdaad zelf de pillen transporteert naar Zweden. Hoe dan ook, de georganiseerde misdaad maakt prima woekerwinsten op de productie en verkoop van pillen.
Welke misdaad? Je weet niet wat legaal betekend?
  Redactie Frontpage vrijdag 20 september 2019 @ 16:34:38 #143
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_189041074
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:34 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Welke misdaad? Je weet niet wat legaal betekend?
Productie en verkoop van XTC is legaal? Leg uit.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:35:01 #144
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041080
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:34 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Productie en verkoop van XTC is legaal? Leg uit.
Het gaat hier om legaliseren van coke.. maar van mijn part neem je xtc ook mee.. alhoewel dat er eigenlijk helemaal niet meer is, dat wat ze nu xtc noemen stelt niet zo veel meer voor
  Redactie Frontpage vrijdag 20 september 2019 @ 16:35:43 #145
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_189041093
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:35 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Het gaat hier om legaliseren van coke..
Ik reageerde op een discussie dat productie van pillen en de verkoop ervan door de georganiseerde misdaad niets opleverde. Dat is iets wat niet waar is.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_189041099
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:35 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ik reageerde op een discussie dat productie van pillen en de verkoop ervan door de georganiseerde misdaad niets opleverde. Dat is iets wat niet waar is.
Ja was ff lastige discussie want dat was in het geval als coke hier legaal zou zijn en in de rest van Europa niet.

Punt wat gemaakt werd is dat criminele organisaties er dan niets meer aan zouden verdienen, ik ben het daar niet echt mee eens.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:36:39 #147
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041103
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:35 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ik reageerde op een discussie dat productie van pillen en de verkoop ervan door de georganiseerde misdaad niets opleverde. Dat is iets wat niet waar is.
Ja lees dan eerst maar even terug.. zie ook mn ninja edit
pi_189041306
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:07 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Omdat, voor de zoveelste keer... Als de Jumbo te duur is men wel naar de Aldi gaat

Het belangrijke verschil is dat de Aldi 500 km verder is, anders was de keuze idd makkeljik geweest.

PS heeft hier iemand wel eens staatswiet gerookt? Vind het 3x niks.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:52:25 #149
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041387
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:47 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Het belangrijke verschil is dat de Aldi 500 km verder is, anders was de keuze idd makkeljik geweest.

PS heeft hier iemand wel eens staatswiet gerookt? Vind het 3x niks.
Nee de aldi kan de buurman van de jumbo zijn...

Dus als henkie te duur is in het ophalen, doet keessie het wel

Ik heb idd wel eens staatswiet of apothekerswiet gerookt ja.. schiet niet echt op
pi_189041622
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:35 schreef Zolderkamer het volgende:
alhoewel dat er eigenlijk helemaal niet meer is, dat wat ze nu xtc noemen stelt niet zo veel meer voor
Precies, het mdma gehalte van een gemiddelde pil ligt helemaal niet hoger dan ooit. Het stelt niet zo veel meer voor. :')

Vroeger toen opa nog in z'n ausie op de hakkebar stuiterde toen had je pas pillen! _O-
pi_189041663
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:08 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Precies, het mdma gehalte van een gemiddelde pil ligt helemaal niet hoger dan ooit. Het stelt niet zo veel meer voor. :')

Vroeger toen opa nog in z'n ausie op de hakkebar stuiterde toen had je pas pillen! _O-
Huh? tegenwoordig tikken ze de 300 aan, onze opa's kwamen niet verder dan 150 toch?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:12:58 #152
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041679
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:08 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Precies, het mdma gehalte van een gemiddelde pil ligt helemaal niet hoger dan ooit. Het stelt niet zo veel meer voor. :')

Vroeger toen opa nog in z'n ausie op de hakkebar stuiterde toen had je pas pillen! _O-
Je weet niet helemaal hoe het werkt.. net als de rest die geen idee van kwaliteit heeft..
Gewoon slikken.. maakt niet uit wat het is..

https://www.parool.nl/nie(...)et-geweest~bc1a8240/
pi_189041764
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:12 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je weet niet helemaal hoe het werkt.. net als de rest die geen idee van kwaliteit heeft..
Gewoon slikken.. maakt niet uit wat het is..

https://www.parool.nl/nie(...)et-geweest~bc1a8240/
Nee jij begrijpt niet helemaal hoe taal werkt. Als de hoeveelheid van een werkzaam bestandsdeel enorm toegenomen is dan stelt een pil dus vele malen meer voor. Niet zwakzinnigen doseren uberhaupt niet aan hand van wat er toevallig in een pil zit maar laten een pil testen en doseren vervolgens op basis van lichaamsgewicht. Werken dus met kwartjes en derden.

Te veel pillen geslikt vroeger ofzo? :') 8)7
pi_189041800
Pro formazitting Marengo gaat door zonder publiek en pers

https://twitter.com/rbankamsterdam/status/1175048621902979072
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:24:22 #155
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041831
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:19 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Nee jij begrijpt niet helemaal hoe taal werkt. Als de hoeveelheid van een werkzaam bestandsdeel enorm toegenomen is dan stelt een pil dus vele malen meer voor. Niet zwakzinnigen doseren uberhaupt niet aan hand van wat er toevallig in een pil zit maar laten een pil testen en doseren vervolgens op basis van lichaamsgewicht. Werken dus met kwartjes en derden.

Te veel pillen geslikt vroeger ofzo? :') 8)7
Waarom moet je zo persoonlijk in de aanval?

De xtc stelt niets meer voor.. punt.. lees het artikel nog maar eens.. er staat dat er meer troep in is gekomen, dat het gewenste effect er niet meer is en dat er ook bijna niets meer binnen komt om te testen...

Ergo de kwaliteit is kut..
pi_189041861
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:24 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom moet je zo persoonlijk in de aanval?

De xtc stelt niets meer voor.. punt.. lees het artikel nog maar eens.. er staat dat er meer troep in is gekomen, dat het gewenste effect er niet meer is en dat er ook bijna niets meer binnen komt om te testen...

Ergo de kwaliteit is kut..
Er komt 'niets' meer binnen om te testen omdat de repressie enorm toegenomen is en je bijvoorbeeld op festivals je pillen niet meer kunt laten testen maar in plaats daarvan een strafblad aangenaaid krijgt door ter plekke gestationeerde politiemachten compleet met undercovers. :') Gek he.
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:26:55 #157
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041865
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:22 schreef Nober het volgende:
Pro formazitting Marengo gaat door zonder publiek en pers

https://twitter.com/rbankamsterdam/status/1175048621902979072
Wat een onzin.. Dus hop weg openbaarheid..

Waarom is er dan nog een zaak als ze alles kunnen verzinnen wat ze willen?
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:31:36 #158
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189041936
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:26 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Wat een onzin.. Dus hop weg openbaarheid..

Waarom is er dan nog een zaak als ze alles kunnen verzinnen wat ze willen?
je zou op z'n minst live geluid moeten toestaan lijkt
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:31:46 #159
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041939
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:26 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Er komt 'niets' meer binnen om te testen omdat de repressie enorm toegenomen is en je bijvoorbeeld op festivals je pillen niet meer kunt laten testen maar in plaats daarvan een strafblad aangenaaid krijgt door ter plekke gestationeerde politiemachten compleet met undercovers. :') Gek he.
Nog maar eens lezen dan.. De laatste alinea..
En er zou juist meer binnen moeten komen als het op festivals niet meer mogelijk is.. Niet minder..
pi_189041940
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:08 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Precies, het mdma gehalte van een gemiddelde pil ligt helemaal niet hoger dan ooit. Het stelt niet zo veel meer voor. :')

Vroeger toen opa nog in z'n ausie op de hakkebar stuiterde toen had je pas pillen! _O-
Wat? 20 jaar geleden had je geen pillen met 300mg mdma. Nu is dat eerder regel dan uitzondering.
pi_189041946
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:22 schreef Nober het volgende:
Pro formazitting Marengo gaat door zonder publiek en pers

https://twitter.com/rbankamsterdam/status/1175048621902979072
Logisch wel. Voor je het weet is er een aanslag.

Aan de andere kant, dit is dus inbreuk op de rechtstaat in alle vormen. Geen pers en publiek.

Live stream zou dan toch kunnen?
Love is in the air!
pi_189041949
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:31 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat? 20 jaar geleden had je geen pillen met 300mg mdma. Nu is dat eerder regel dan uitzondering.
Dat was dan ook precies wat ik bedoelde.
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:33:30 #163
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189041959
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:31 schreef Tarado het volgende:

[..]

je zou op z'n minst live geluid moeten toestaan lijkt
Pers.. net als anders..

Dat je het publiek weg wil houden vind ik al overtrokken.. Gebeurde bij Holleeder en 100 anderen ook niet.. daar kwam ook een raketinslag aan te pas..

Ik vind het nogal wat.. kroongetuigen toestaan en dan achter gesloten deuren een orgie houden want niemand die het kan checken
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:36:59 #164
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189042005
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:33 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Pers.. net als anders..

Dat je het publiek weg wil houden vind ik al overtrokken.. Gebeurde bij Holleeder en 100 anderen ook niet.. daar kwam ook een raketinslag aan te pas..

Ik vind het nogal wat.. kroongetuigen toestaan en dan achter gesloten deuren een orgie houden want niemand die het kan checken
ik kan nog wel begrijpen dat ze het wat anoniemer willen doen maar je moet wel de gelegenheid kunnen krijgen als pers/publiek om te horen wat er gaande is
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:39:21 #165
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189042034
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:36 schreef Tarado het volgende:

[..]

ik kan nog wel begrijpen dat ze het wat anoniemer willen doen maar je moet wel de gelegenheid kunnen krijgen als pers/publiek om te horen wat er gaande is
Nee ik vind dat je pers altijd moet toestaan.. en altijd meerdere onafhankelijke journalisten..
Anders kan ik ook wel een hoorspel maken over hoe ik wil dat het naar buiten komt
pi_189042037
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:24 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom moet je zo persoonlijk in de aanval?

De xtc stelt niets meer voor.. punt.. lees het artikel nog maar eens.. er staat dat er meer troep in is gekomen, dat het gewenste effect er niet meer is en dat er ook bijna niets meer binnen komt om te testen...

Ergo de kwaliteit is kut..
Huh dat staat er toch niet? Zijn juist zuiverder dan ooit, bijna 92% pure mdma.
quote:
Hoewel de productie, handel en het bezit van coke en xtc al decennia verboden zijn, heeft dit dus niet tot gevolg gehad dat de zuiverheid of sterkte ervan zijn achteruitgegaan - integendeel zelfs.
Sterker en zuiverder dus.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:42:38 #167
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_189042066
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:05 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Allemaal leuk en aardig maar ik vroeg jou vorig topic om vervolgstappen nadat we die shit legaliseren en toen was het angstvallig stil.

Jij komt niet verder dan 'legaliseren en daarna zien we wel' getuigt niet van echt langetermijnsplanning hé.
Nee, het volhouden van een dure non-oplossing is zinnig. Zeker als er geen argumenten voor zijn.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_189042085
quote:
7s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:42 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nee, het volhouden van een dure non-oplossing is zinnig. Zeker als er geen argumenten voor zijn.
Vertel ons de oplossing die we na de legalisering in moeten zetten om drugsproblematiek tegen te gaan? Ik hoor je enkel tegen de huidige aanpak, daar geef ik je gelijk in, maar qua oplossing hoor ik niks.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:45:24 #169
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189042100
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:39 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Nee ik vind dat je pers altijd moet toestaan.. en altijd meerdere onafhankelijke journalisten..
Anders kan ik ook wel een hoorspel maken over hoe ik wil dat het naar buiten komt
in principe wel met je eens maar begrijp wel dat ze nu rust in de tent willen iig voorlopig, de advocaten zijn er natuurlijk ook nog om te voorkomen dat het een eenzijdig verhaal wordt
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:46:02 #170
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_189042106
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:29 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ik heb het over de maatschappelijke problemen die de legalisatie van drugs met zich meebrengt. Daar heb ik je nog niks over horen zeggen.
En toch draai je de zaken om. De drugs zijn er al 1000en jaren, het verbod is nieuw en heeft voor enorme problemen gezorgd. Het is dus logisch om dat verbod terug te draaien.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 20 september 2019 @ 17:46:55 #171
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_189042118
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:44 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Vertel ons de oplossing die we na de legalisering in moeten zetten om drugsproblematiek tegen te gaan? Ik hoor je enkel tegen de huidige aanpak, daar geef ik je gelijk in, maar qua oplossing hoor ik niks.
Drugsproblematiek? Verslaving en zo? Gewoon hulpverlening, maar dat moet nu ook. Wat is je vraag nou eigenlijk?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:05:36 #172
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189042337
RTLnieuws twitterde op vrijdag 20-09-2019 om 18:03:31 De politie denkt nu dat het een man van tussen de 20 en 25 jaar oud moet zijn geweest. https://t.co/OqU7UgXW4O reageer retweet
pi_189042419
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:05 schreef Tarado het volgende:
RTLnieuws twitterde op vrijdag 20-09-2019 om 18:03:31 De politie denkt nu dat het een man van tussen de 20 en 25 jaar oud moet zijn geweest. https://t.co/OqU7UgXW4O reageer retweet
Dan moeten ze meer weten dus. Camerabeelden ?
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_189042433
quote:
7s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:46 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

En toch draai je de zaken om. De drugs zijn er al 1000en jaren, het verbod is nieuw en heeft voor enorme problemen gezorgd. Het is dus logisch om dat verbod terug te draaien.
Dat kan alleen maar wereldwijd en dat gaat niet gebeuren. Volstrekt kansloos dus.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:17:06 #175
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189042487
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:39 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Huh dat staat er toch niet? Zijn juist zuiverder dan ooit, bijna 92% pure mdma.
[..]

Sterker en zuiverder dus.
En daarmee de kwaliteit dus achteruit.. het effect is namelijk weg
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:18:11 #176
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189042509
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:45 schreef Tarado het volgende:

[..]

in principe wel met je eens maar begrijp wel dat ze nu rust in de tent willen iig voorlopig, de advocaten zijn er natuurlijk ook nog om te voorkomen dat het een eenzijdig verhaal wordt
Maar een kroongetuige heeft helemaal geen advocaat nodig..
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:23:53 #177
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189042596
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:18 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Maar een kroongetuige heeft helemaal geen advocaat nodig..
die Taghi zal toch ook advocaten hebben ook al is hij er niet?

Maar ik zag nu dat ze het hermetisch afsluiten ook zonder geluid en dat vind ik ook niet kunnen, dus bij nader inzien wel met je eens, dit slaat nergens op.
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:30:02 #178
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189042690
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:23 schreef Tarado het volgende:

[..]

die Taghi zal toch ook advocaten hebben ook al is hij er niet?

Maar ik zag nu dat ze het hermetisch afsluiten ook zonder geluid en dat vind ik ook niet kunnen, dus bij nader inzien wel met je eens, dit slaat nergens op.
Maar dat is ook niet de kroongetuige.. Taghi is 1 vd verdachten, Nabil de kroongetuige

Het is imo een vaag en zinloos besluit.. Ze hebben net geroepen en gemotiveerd waarom juist dit soort zaken openbaar moeten zijn.. Totale paniek dus blijkbaar
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:31:28 #179
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_189042715
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:12 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Dat kan alleen maar wereldwijd en dat gaat niet gebeuren. Volstrekt kansloos dus.
Nee, de War on Drugs is volstrekt kansloos.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_189042729
Nabil is natuurlijk zelf ook een zware crimineel. Logisch dat ie een advocaat heeft.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:34:55 #181
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189042759
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:30 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Maar dat is ook niet de kroongetuige.. Taghi is 1 vd verdachten, Nabil de kroongetuige

Het is imo een vaag en zinloos besluit.. Ze hebben net geroepen en gemotiveerd waarom juist dit soort zaken openbaar moeten zijn.. Totale paniek dus blijkbaar
ja begrijp ik maar het is natuurlijk niet vreemd dat de kroongetuige ook een advocaat heeft/had.
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:35:19 #182
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189042766
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:32 schreef StateOfMind het volgende:
Nabil is natuurlijk zelf ook een zware crimineel. Logisch dat ie een advocaat heeft.
Maar als kroongetuige werk je voor justitie... die je dan ook beveiligd
pi_189042781
quote:
7s.gif Op vrijdag 20 september 2019 17:46 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Drugsproblematiek? Verslaving en zo? Gewoon hulpverlening, maar dat moet nu ook. Wat is je vraag nou eigenlijk?
Gewoon hulpverlening.

Nou goeie tip. Werkt fantastisch nu ook.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:36:21 #184
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189042788
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:34 schreef Tarado het volgende:

[..]

ja begrijp ik maar het is natuurlijk niet vreemd dat de kroongetuige ook een advocaat heeft/had.
Hier staat er wel een stukje over:
quote:
Gisteren stelde ik de vraag waarom een kroongetuige eigenlijk een advocaat nodig heeft: hij werkt voor justitie, heeft daar afspraken mee, wat moet een advocaat daar nog mee? Justitie kan zelf toch anonieme medewerkers inschakelen om de rechten van de getuige te waarborgen? Daar waren de meeste advocaten die ik gisteravond sprak het wel mee eens, maar formeel blijft een kroongetuige ook verdachte.

https://www.misdaadjourna(...)eum-met-een-schaduw/
  vrijdag 20 september 2019 @ 18:37:58 #185
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189042815
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:35 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Gewoon hulpverlening.

Nou goeie tip. Werkt fantastisch nu ook.
Er veranderd dus niks
pi_189043010
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:37 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Er veranderd dus niks
Behalve meer drugstoerisme en gebruikers.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189043073
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 18:05 schreef Tarado het volgende:
RTLnieuws twitterde op vrijdag 20-09-2019 om 18:03:31 De politie denkt nu dat het een man van tussen de 20 en 25 jaar oud moet zijn geweest. https://t.co/OqU7UgXW4O reageer retweet
Huidskleur? Kleding? Lengte?
Love is in the air!
pi_189044080
Gehele discussie is OT.

Heeft iemand een linkje naar een inhoudelijke discussie hieromtrend, BVD.
  zaterdag 21 september 2019 @ 09:40:53 #189
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189051684
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 20:09 schreef Za het volgende:
Gehele discussie is OT.

Heeft iemand een linkje naar een inhoudelijke discussie hieromtrend, BVD.
Omtrent wat? Het OT deel? De liquidatie? Lekker duidelijk ben je..
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 3 oktober 2019 @ 15:50:49 #190
408813 crew  trein2000
pi_189247117
Ladies and gentleman. They got him
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 3 oktober 2019 @ 15:52:00 #191
408813 crew  trein2000
pi_189247143
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_189247158
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 15:50 schreef trein2000 het volgende:
Ladies and gentleman. They got him
Dat wordt weer extra witness protection voor zijn familie regelen
  donderdag 3 oktober 2019 @ 15:59:43 #193
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189247283
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 15:50 schreef trein2000 het volgende:
Ladies and gentleman. They got one
pi_189247581
Snel gedaan, dinsdag nog in opsporing verzocht, en dezelfde avond een aanhouding.
pi_189247625
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 15:50 schreef trein2000 het volgende:
Ladies and gentleman. They got him
Goed.. nu even waterboarden graag. Maar zo'n knuppel zal wel weinig weten.
  Spellchecker donderdag 3 oktober 2019 @ 17:36:11 #196
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_189249193
Wat zou dat voor gast zijn?
  donderdag 3 oktober 2019 @ 18:32:48 #198
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189249577
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 18:07 schreef RapaNui het volgende:
Wat zou dat voor gast zijn?
Nou gewoon iemand die snel geld nodig had en niet al te snugger is..
Anders deed ie het niet.. en daarnaast was ie niet gepakt..

Ook dat ze nu al roepen dat er meer aanhoudingen komen laat wel zien dat ze blijkbaar onvoorzichtig zijn geweest
  donderdag 3 oktober 2019 @ 18:34:58 #199
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189249620
quote:
Politie verwacht meer aanhoudingen voor moord op advocaat (UPDATE2 VIDEO)

Een arrestatieteam heeft dinsdagavond een verdachte aangehouden in verband met de moord op de advocaat Derk Wiersum. Dat heeft de politie donderdagmiddag bekend gemaakt. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij deze moord.

Woning

De aanhouding vond plaats in een woning. Direct na de aanhouding is er, onder leiding van een rechter-commissaris, een doorzoeking geweest van deze woning. De verdachte, waar de politie verder geen bijzonderheden over wil geven, is overgebracht naar een cellencomplex en hij is in opdracht van een officier van justitie in de volledige beperkingen geplaatst. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Wiersum werd op de vroege ochtend van woensdag 18 september doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert door een man van tussen de 20 en 25 jaar man met een hoodie op. Wat de rol van de verdachte zou zijn wil de politie niet nader toelichten, alleen dat hij ‘betrokken’ zou zijn geweest.

Bestelauto

Rechercheurs hebben ook de witte bestelauto die mogelijk als vluchtauto is gebruikt opgespoord. Het gaat om een Opel Combo waarvan is vastgesteld dat die gestolen is en voorzien was van vervalste kentekenplaten. Het kenteken VN-927-V was aangebracht op de vluchtauto en het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die de bestelbus, merk Opel, type Combo hebben zien rijden of staan in Amsterdam/Almere of de omliggende omgeving. Mocht u nu nog een bestelauto met het voornoemde kenteken zien rijden dan is de politie die niet aan het zoeken aangezien dat de originele bestelbus is.

Meer aanhoudingen

Normaal wordt er na een moord een team van rond de 20 mensen opgetuigd. De politie zegt dat er in dit geval een veel groter team is samengesteld dat nog steeds 24 uur per dag aan het werk is. De chef van de Amsterdamse recherche zegt er van overtuigd te zijn dat er nog meer aanhoudingen gaan volgen.
https://www.crimesite.nl/(...)r-moord-op-advocaat/
  donderdag 3 oktober 2019 @ 18:38:57 #200
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189249688
quote:
Aanhouding verdachte moord Wiersum: nog een bibbermoment voor Taghi?
Hendrik Jan Korterink 3 oktober 2019 4 Reacties

De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie advocaat Derk Wiersum. Verder willen ze er niet veel over kwijt. Gaat het om de schutter of om iemand die bij de vluchtauto betrokken was? In beide gevallen is het de vraag of Taghi – wiens naam overal wordt genoemd als opdrachtgever – hier iets van te duchten heeft. De kans dat een van de verdachten hem als opdrachtgever gaat noemen, is ergens ver onder de nul procent.

Om met Akerboom te spreken: je moet voorstelbaarheid koppelen aan concrete informatie. Het is in dit geval niet voorstelbaar dat iemand de moord op Wiersum ooit zal kunnen koppelen aan Taghi. Evenmin als dat Taghi in een warm land in doodsangst op de bank ligt. Eerst na het verhaal van Akerboom dat ze hem op de hielen zitten; daarna voor deze aanhouding.

De politie heeft er filmpje over: klik op de afbeelding
https://www.misdaadjourna(...)ermoment-voor-taghi/
  donderdag 3 oktober 2019 @ 19:24:20 #201
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189250613
Is er nou iemand aangehouden in Almere maar willen ze eigenlijk niet zeggen waar?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_189250762
Een visje gepakt, de grote vis pakken ze nooit. Taghi heeft zoveel geld, daar komt de Nederlandse justitie echt niet aan. Waarschijnlijk wist Taghi al dat deze man opgepakt zou worden.
pi_189251192
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 19:31 schreef Craptacular het volgende:
Een visje gepakt, de grote vis pakken ze nooit. Taghi heeft zoveel geld, daar komt de Nederlandse justitie echt niet aan. Waarschijnlijk wist Taghi al dat deze man opgepakt zou worden.
En dan nog? Dat visje krijgt een paar jaar onderdak in een hotel van bewaring, alwaar hij verder kan werken aan zijn carrière.
pi_189432151
Verdachte moord op advocaat Derk Wiersum blijft langer vastzitten

https://www.hartvannederl(...)wiersum-langer-vast/
pi_189922169
Mooie foto's van CCTV systemen in de openbaarheid.
Legt maar weer eens goed bloot hoe we allemaal worden gevolgd.

Privacy mn reet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_189937673
Auto linkt moord Wiersum aan Taghi

https://www.telegraaf.nl/(...)utm_campaign=twitter

Flevolandse agenten helpen Amsterdam na dood advocaat Wiersum

https://www.omroepflevola(...)ood-advocaat-wiersum
pi_190026388
Nieuwe aanhoudingen in moordzaak advocaat Wiersum

https://www.telegraaf.nl/(...)aak-advocaat-wiersum
pi_190038331
Neef van Ridouan Taghi opgepakt op verdenking van organiseren liquidatie advocaat Derk Wiersum

https://www.ad.nl/binnenl(...)rk-wiersum~a84aea0d/
  Moderator vrijdag 6 december 2019 @ 12:06:10 #210
8781 crew  Frutsel
pi_190295941
mickvanwely twitterde op vrijdag 06-12-2019 om 12:03:45 BREEK Advocaat kroongetuige Nabil B. in liquidatieproces Marengo stopt ermee. Anonieme advocaten gaan kroongetuige bijstaan https://t.co/qJGmXMGtpp via @telegraaf reageer retweet
  vrijdag 6 december 2019 @ 12:11:34 #211
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_190296017
Sjezus :{

quote:
Voorzitter Henk Naves van de Raad voor de Rechtspraak speekt van een ’uit veiligheidsoverweging onvermijdelijke, maar wel een onwenselijke ontwikkeling’, zo laat hij weten in een eerste reactie
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Spellchecker woensdag 18 december 2019 @ 12:52:02 #212
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  woensdag 18 december 2019 @ 12:53:34 #213
131800 Tarado
capô de fusca
pi_190515070
beter dat die Taghi eerst naar Marokko gaat en ze hem daar ophangen, hier wordt het toch niks
pi_190904995
OM: Eerder opgepakte verdachte moord advocaat Wiersum is schutter

https://www.ad.nl/binnenl(...)s-schutter~a3349369/
pi_190905050
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 15:06 schreef Zipportal het volgende:
OM: Eerder opgepakte verdachte moord advocaat Wiersum is schutter

https://www.ad.nl/binnenl(...)s-schutter~a3349369/
quote:
Giërmo B. is geen onbekende van de politie. In 2013 stond hij terecht voor twee overvallen die ze een jaar eerder hadden gepleegd op Willie het Verfboertje in Woudenberg en op een echtpaar in Tienhoven. De slachtoffers bij beide overvallen werden bedreigd en vastgebonden. De daders gingen er vandoor met tienduizenden euro’s en sieraden. Tegen B. en een metgezel werd toen acht jaar cel geëist.
Maar meneer liep al weer vrolijk rond dus?
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_190906440
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 15:14 schreef Eufonie het volgende:

[..]


[..]

Maar meneer liep al weer vrolijk rond dus?
8 jaar geeist, hoeveel gekregen? En hoeveel is dan 2/3?
pi_190906905
quote:
1s.gif Op maandag 6 januari 2020 17:00 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

8 jaar geeist, hoeveel gekregen? En hoeveel is dan 2/3?
quote:
Tegen B. en zijn metgezel werd toen acht jaar cel geëist. De rechtbank Utrecht maakte er zes en zeven jaar cel van. Na hoger beroep werden de twee aan het eind van 2013 veroordeeld tot zeven jaar cel.

Jaren later heeft Giërmo B. ook nog in Lelystad terecht gestaan voor het in bezit hebben van te grote hoeveelheden softdrugs. Onduidelijk is of dat gebeurde tijdens het uitzitten van de eerdere celstraf voor de gewelddadige overvallen.
Klopt zo wel grofweg. Vrij kort alleen.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_190921226
Strafblad van verdachte Giërmo in moordzaak Wiersum nóg langer en hij heeft beperkt IQ

https://www.ad.nl/binnenl(...)beperkt-iq~ae5a94d1/

Je verwacht het niet.
  dinsdag 7 januari 2020 @ 17:00:59 #219
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_190921313
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 16:54 schreef Zipportal het volgende:
Strafblad van verdachte Giërmo in moordzaak Wiersum nóg langer en hij heeft beperkt IQ

https://www.ad.nl/binnenl(...)beperkt-iq~ae5a94d1/

Je verwacht het niet.
Een onverbeterlijke straatrat.
pi_191041237
Moeke Belleman. @Wereldgozer
  woensdag 15 januari 2020 @ 17:10:02 #221
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_191044588
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 16:54 schreef Zipportal het volgende:
Strafblad van verdachte Giërmo in moordzaak Wiersum nóg langer en hij heeft beperkt IQ

https://www.ad.nl/binnenl(...)beperkt-iq~ae5a94d1/

Je verwacht het niet.
Het ergste is dat hij nu eigenlijk nog gewoon vast had moeten zitten wegens een gewelddadige roofoverval op een bejaard echtpaar. Dan was die advocaat ook niet vermoord (tenminste niet door hem)
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_191265928
Politie_Adam twitterde op donderdag 30-01-2020 om 16:36:50 In het uitgebreide en intensieve onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum hebben we afgelopen maandag wederom een aanhouding verricht. De 31-jarige man uit Rotterdam wordt verdacht van het medeplegen van de moord. https://t.co/ymXu3D23vd reageer retweet
Politie_Adam twitterde op donderdag 30-01-2020 om 16:46:41 Lees hier alle informatie over de zaak: https://t.co/V6cYBaFMXw. reageer retweet
DSIGoden.

@Wereldgozer
@onlogisch

[ Bericht 25% gewijzigd door Zipportal op 30-01-2020 16:48:28 ]
pi_191825981
mickvanwely twitterde op woensdag 04-03-2020 om 08:38:38 OM: Neef Taghi coördineerde moord op Wiersum. Volg vanmiddag collega @SaskiaBelleman voor de eerste zitting rond Anouar Taghi https://t.co/wjhDb57ynu via @telegraaf reageer retweet
pi_192358677
Tjalling van der Goot legt verdediging van verdachte moord Derk Wiersum neer

https://www.lc.nl/friesla(...)m-neer-25513908.html

TjallingvdGoot twitterde op maandag 30-03-2020 om 11:43:13 Niet iedereen waardeert klaarblijkelijk ons werk.... https://t.co/lqDQTcuxOC reageer retweet
pi_193474839
Peter R. de Vries wil Nabil B. bijstaan als adviseur en woordvoerder.

Het OM wil hem geen toegang geven tot het dossier omdat hij geen advocaat is en dus geen geheimhoudingsplicht heeft.

Ik snap het OM wel
  donderdag 4 juni 2020 @ 19:13:46 #226
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_193475119
Want een jankfamilie trouwens die zussen van Nabil B. Totaal ondankbaar richting Nederland en wel hun broertje blijven verdedigen. Degene die jarenlang zelf mensen heeft geterroriseerd. :') en uiteindelijk voor zichzelf kiest als kroongetuige en niet zijn familie :')

(mini serie mocromaffia vd heuvel videoland)
pi_193476940
Peter R de Vries gezien bij RTL Boulevard. Wat is het toch een vreselijke walgelijke egotripper pur sang :r "Ik, met mijn bijna 40 jaar ervaring als misdaadverslaggever". Dat zinnetje alleen al is om te kotsen. Hoe vaak heeft hij dat al niet gezegd. Heb ik al dit gedaan :r .
pi_193476959
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 20:24 schreef praadje het volgende:
Peter R de Vries gezien bij RTL Boulevard. Wat is het toch een vreselijke walgelijke egotripper pur sang :r "Ik, met mijn bijna 40 jaar ervaring als misdaadverslaggever". Dat zinnetje alleen al is om te kotsen. Hoe vaak heeft hij dat al niet gezegd. Heb ik al dit gedaan :r .
Te vaak.
pi_193481643
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 20:25 schreef Zipportal het volgende:

[..]

Te vaak.
:P
  vrijdag 5 juni 2020 @ 12:39:53 #230
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_193487701
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 20:24 schreef praadje het volgende:
Peter R de Vries gezien bij RTL Boulevard. Wat is het toch een vreselijke walgelijke egotripper pur sang :r "Ik, met mijn bijna 40 jaar ervaring als misdaadverslaggever". Dat zinnetje alleen al is om te kotsen. Hoe vaak heeft hij dat al niet gezegd. Heb ik al dit gedaan :r .
Inderdaad, wat een egotripper weer. En feitelijk is-ie alleen maar de zieleknijper van Nabil B, de advocaat, die ook nog eens niet anoniem werkt, knapt daadwerkelijk het vieze werk op.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 5 juni 2020 @ 12:57:48 #231
117098 Hathor
Effe niet
pi_193488017
Hij steekt zich natuurlijk wel in een wespennest nu, iedereen die iets te maken heeft met die Nabil is gewoon vogelvrij.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_194416261
Mail pleit Peter R. de Vries vrij: niet de aanleiding voor breuk Nabil B. en advocaat

https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free
twitter
pi_200326438
twitter
pi_200326827
twitter

twitter


:r
  maandag 12 juli 2021 @ 10:22:21 #235
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_200326848
Da fuck, je moet maar durven, Peter R de Vries willen horen....

Roethof zeker, die daarmee kwam?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_200326870
twitter

twitter
  maandag 12 juli 2021 @ 10:24:56 #237
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_200326879
quote:
0s.gif Op maandag 12 juli 2021 10:20 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]

:r
Peter R de Vries willen horen man man man :')
Ik ben inmiddels overleden
  maandag 12 juli 2021 @ 10:30:06 #238
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_200326939
quote:
0s.gif Op maandag 12 juli 2021 10:22 schreef Leandra het volgende:
Da fuck, je moet maar durven, Peter R de Vries willen horen....

Roethof zeker, die daarmee kwam?
Roethof :')

Met een stem alsof hij gister naar de karaokebar is geweest en alleen maar aan de zware shag zit.
pi_200327422
quote:
0s.gif Op maandag 12 juli 2021 10:22 schreef Leandra het volgende:
Da fuck, je moet maar durven, Peter R de Vries willen horen....

Roethof zeker, die daarmee kwam?
Gewoon met ziekenhuisbed en al de rechtzaal inrollen.

Goenmorgun :7
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_200340659
twitter
  Moderator dinsdag 13 juli 2021 @ 16:21:30 #241
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200346510
twitter

twitter

twitter

twitter

twitter

twitter

twitter
pi_200346612
IQ van 74 is zwakbegaafd dacht ik. De zelfreflectie van dit gezwel is weer ongekend trouwens.
  dinsdag 13 juli 2021 @ 17:58:07 #243
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_200347858
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juli 2021 16:29 schreef Pleun2011 het volgende:
IQ van 74 is zwakbegaafd dacht ik. De zelfreflectie van dit gezwel is weer ongekend trouwens.
Niet meer dan je kunt verwachten van iemand met een IQ van 74...
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 13 juli 2021 @ 18:02:38 #244
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_200347936
quote:
0s.gif Op maandag 12 juli 2021 10:24 schreef Enchanter het volgende:

[..]

Peter R de Vries willen horen man man man :')
Maar pas als hij hersteeld of herstolen is.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  dinsdag 13 juli 2021 @ 18:04:19 #245
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_200347978
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juli 2021 18:02 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Maar pas als hij hersteeld of herstolen is.
Ja , dat kwam pas later , ik had geen zin om mijn bericht aan te passen.
Ben bang dat we Peter niet meer gaan zien :{
Ik ben inmiddels overleden
pi_200348300
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juli 2021 16:29 schreef Pleun2011 het volgende:
IQ van 74 is zwakbegaafd dacht ik. De zelfreflectie van dit gezwel is weer ongekend trouwens.
twitter

twitter



Partners in crime.
pi_200355985
twitter
pi_200360403
twitter
pi_200360444
goede eis
Alius aliud dicit
  woensdag 14 juli 2021 @ 15:06:10 #250
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_200360504
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 12:57 schreef Hathor het volgende:
Hij steekt zich natuurlijk wel in een wespennest nu, iedereen die iets te maken heeft met die Nabil is gewoon vogelvrij.
Dat is een jaar later wel gebleken
pi_200360513
"En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet" *O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_200360668
twitter
pi_201667787
quote:
Op maandag 11 oktober doet de rechtbank Amsterdam uitspraak in het onderzoek Pulheim, over de dood van advocaat Derk Wiersum. De zitting begint om 10.00 uur in de Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp.

Informatie voor belangstellenden
Belangstellenden kunnen de uitspraak volgen via een live videoverbinding in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280. Vooraf aanmelden is niet nodig. In de Bunker zelf wordt geen publiek toegelaten.

In de gehele rechtbank geldt een verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozaal voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Informatie voor de pers
Journalisten die de zitting in de Bunker willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 8 oktober om 10.00 uur.

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers mogen van de zitting alleen geluidsopnames worden gemaakt. Beeldopnames van de zitting zijn niet toegestaan. De audiopool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden.

In de hal van de Bunker mogen, na toestemming van de afdeling Voorlichting en Communicatie van de rechtbank, interviews worden opgenomen.
pi_201713528
twitter
pi_201713799
Hopelijk levenslang.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_201714024
twitter

twitter


:r :r :r :r :r :r :r :r
pi_201714043
In 2041 staan ze dus weer op straat :W
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  maandag 11 oktober 2021 @ 10:52:57 #258
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_201714048
D66 rechters _O_
pi_201714051
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 10:52 schreef Jor_Dii het volgende:
In 2041 staan ze dus weer op straat :W
Nee.
pi_201714052
Lachwekkend. Deze rechters zijn vijanden van de Rechtsstaat.
pi_201714054
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 10:53 schreef Zipportal het volgende:

[..]
Nee.
Lees inderdaad dat dat gewijzigd is naar 28 jaar..
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_201714074
Je moet dus kennelijk twee moorden plegen voor deze 'recht'bank voor levenslang.

Kennelijk is de wet op dit punt gewijzigd. Eerste keer kun je nooit levenslang krijgen.
pi_201714085
N
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 10:52 schreef Jor_Dii het volgende:
In 2041 staan ze dus weer op straat :W
Nope.
Sinds 1 juli is dat veranderd.
Nu kan op zijn vroegst 2 jaar voor het einde van de straf een vervroegde invrijheidstelling aanvragen.

Of die aanvraag gehonoreerd wordt, wordt per geval bekeken.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_201714093
Had ook liever levenslang gezien, maar dit is the next best thing.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_201714127
Laten we wel zijn, 28 jaar is on-Nederlands veel. Wanneer wordt zo'n lange straf nou nog gegeven?
pi_201714141
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Laten we wel zijn, 28 jaar is on-Nederlands veel. Wanneer wordt zo'n lange straf nou nog gegeven?
Niet vaak en dit komt mede omdat het een 'aanslag op de rechtsstaat was' volgens de rechtbank.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  maandag 11 oktober 2021 @ 11:10:08 #268
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_201714221
30 jaar cel mensen. Dat is erg veel.

30 jaar terug was het 1991. Moet je je voorstellen dat je de hele periode van toen tot nu moet doorbrengen in een kleine cel achter slot en grendel.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_201714251
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:10 schreef Harvest89 het volgende:
30 jaar cel mensen. Dat is erg veel. Verdiend uiteraard.

30 jaar terug was het 1991. Moet je je voorstellen dat je de hele periode van toen tot nu moet doorbrengen in een kleine cel achter slot en grendel.
Ik wou net zeggen, het is ook erg veel. Verdiend uiteraard.

Maargoed, ik heb niet de illusie dat dit soort zwakzinnige figuren hier nu heel veel van leren.
  maandag 11 oktober 2021 @ 11:14:35 #270
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_201714282
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:11 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Ik wou net zeggen, het is ook erg veel.

Maargoed, ik heb niet de illusie dat dit soort zwakzinnige figuren hier nu heel veel van leren.
Na 30 jaar ben je sowieso al zwaar institutionalised.
Als ze weer vrijkomen gaan ze zichzelf opsluiten in hun sociale huurflat omdat ze niet naar buiten durven.

Ik lig er verder niet wakker van. Maar mensen die beweren dat 30 jaar niet lang is zijn hartstikke gek.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  maandag 11 oktober 2021 @ 11:16:19 #271
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_201714301
Mooi zo.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_201714316
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:14 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Na 30 jaar ben je sowieso al zwaar institutionalised.
Als ze weer vrijkomen gaan ze zichzelf opsluiten in hun sociale huurflat omdat ze niet naar buiten durven.

Ik lig er verder niet wakker van. Maar mensen die beweren dat 30 jaar niet lang is zijn hartstikke gek.
Giërmo B. is 37 jaar en Moreno B. 32 jaar. Ik denk ook dat die over 28 jaar een beetje te oud zijn voor serieuze rollen binnen de criminaliteit.
pi_201714323
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:14 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Na 30 jaar ben je sowieso al zwaar institutionalised.
Als ze weer vrijkomen gaan ze zichzelf opsluiten in hun sociale huurflat omdat ze niet naar buiten durven.

Ik lig er verder niet wakker van. Maar mensen die beweren dat 30 jaar niet lang is zijn hartstikke gek.
Als je ze over 30 jaar 10.000 geeft om iemand om te leggen doen ze het gewoon weer.
pi_201714340
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:18 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Giërmo B. is 37 jaar en Moreno B. 32 jaar. Ik denk ook dat die over 28 jaar een beetje te oud zijn voor serieuze rollen binnen de criminaliteit.
Dan zijn ze in de 60 met AOW. Maar er liggen nog vorderingen klaar. De oven was beter geweest.
pi_201714380
Weer een nederlaag voor Roethof.
pi_201714386
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:19 schreef Zipportal het volgende:

[..]
Dan zijn ze in de 60 met AOW. Maar er liggen nog vorderingen klaar. De oven was beter geweest.
Hoeveel AOW zou je krijgen als je 30 jaar lang geen baan hebt en daarvoor ook weinig hebt uitgevoerd (gok ik)? Zal het minimale van het minimale zijn?
pi_201714403
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:11 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Ik wou net zeggen, het is ook erg veel. Verdiend uiteraard.

Maargoed, ik heb niet de illusie dat dit soort zwakzinnige figuren hier nu heel veel van leren.
Natuurlijk niet. En ook de top van criminele ladder zal hier niet wakker van liggen. Het wemelt in Nederland van jonge gasten die te ronselen zijn om dergelijke acties te ondernemen voor een mooie som geld.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_201714471
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:24 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Hoeveel AOW zou je krijgen als je 30 jaar lang geen baan hebt en daarvoor ook weinig hebt uitgevoerd (gok ik)? Zal het minimale van het minimale zijn?
AOW is een vast bedrag van de staat, dat krijgt iedereen. Alleenstaand of met een partner maakt wel een verschil in het bedrag.

Naast AOW kun je ook opgebouwd pensioen krijgen van je werkgevers. Dat hebben die gasten niet.

quote:
Legt de verdachte de verplichting op ten behoeve van [benadeelde partij] , aan de Staat ¤ 20.000,- (twintigduizend euro) te betalen, te vermeerderen met de wettelijke rente daarover vanaf het moment van het ontstaan van de schade (18 september 2019) tot aan de dag van de algehele voldoening, behalve voor zover dit bedrag al door of namens een ander is betaald. Bij gebreke van betaling en verhaal kan gijzeling worden toegepast voor de duur van 135 dagen. De toepassing van die gijzeling heft de betalingsverplichting niet op.

Bepaalt dat, indien en voor zover de verdachte aan een van de genoemde betalingsverplichtingen heeft voldaan, daarmee de andere is vervallen.

Gelast de teruggave aan degene die redelijkerwijs als rechthebbende kan worden aangemerkt van
pi_201714477
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:24 schreef Gehrman het volgende:
Weer een nederlaag voor Roethof.
Daar dacht ik ook aan :D
Love is in the air!
pi_201714489
Wat is nu de reden dat er geen levenslang wordt opgelegd voor dit delict?
Dat is iets wat ik niet begrijp.

Het gaat hier om:
1. Moord
2. Advocaat - hoeder van de rechtstaat;
3. Maatschappelijke impact.

Ik begrijp niet dat ze dan 'maar' 28 jaar vast zitten in plaats van levenslang. Laag strafje nu wat mij betreft.
Love is in the air!
pi_201714495
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:33 schreef Zipportal het volgende:

[..]
AOW is een vast bedrag van de staat, dat krijgt iedereen. Alleenstaand of met een partner maakt wel een verschil in het bedrag.

Naast AOW kun je ook pensioen krijgen van je werkgevers. Dat hebben die gasten niet.
[..]

Ja, ik las het later ook. Dacht dat het het AOW ook aan het werkverleden verbonden was.
pi_201714503
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:34 schreef Landgeld het volgende:
Wat is nu de reden dat er geen levenslang wordt opgelegd voor dit delict?
Dat is iets wat ik niet begrijp.

Het gaat hier om:
1. Moord
2. Advocaat - hoeder van de rechtstaat;
3. Maatschappelijke impact.

Ik begrijp niet dat ze dan 'maar' 28 jaar vast zitten in plaats van levenslang. Laag strafje nu wat mij betreft.
Eerste geweldsgedelict met de dood als uitkomst.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_201714509
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:36 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Eerste geweldsgedelict met de dood als uitkomst.
Een huurmoord bestempelen als geweldsdelict? Iemand opwachten met een pistool om te vermoorden een geweldsdelict :?
Love is in the air!
pi_201714512
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:36 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Eerste geweldsgedelict met de dood als uitkomst.
Zo'n flopstraf kunnen we bij de schutter van Peter R ook wel verwachten.
  maandag 11 oktober 2021 @ 11:37:03 #285
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_201714513
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:35 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Ja, ik las het later ook. Dacht dat het het AOW aan het werk verleden verbonden was.
Nee, aan het aantal jaar dat je vanaf je 16de tot je pensioenleeftijd in NL gewoond hebt.
Ieder jaar dat je hier niet gewoond hebt gaat er 2% vanaf.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 11 oktober 2021 @ 11:44:47 #286
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_201714623
Moreno en Giermo, stukje Antillen. stukje verrijking.
pi_201714638
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:36 schreef Landgeld het volgende:

[..]
Een huurmoord bestempelen als geweldsdelict? Iemand opwachten met een pistool om te vermoorden een geweldsdelict :?
Blijkbaar. Dit is gewoon koelbloedige moord (in opdracht). Met 6 kogels doorzeefd worden op je eigen stoep.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_201714673
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:34 schreef Landgeld het volgende:
Wat is nu de reden dat er geen levenslang wordt opgelegd voor dit delict?
Dat is iets wat ik niet begrijp.

Het gaat hier om:
1. Moord
2. Advocaat - hoeder van de rechtstaat;
3. Maatschappelijke impact.

Ik begrijp niet dat ze dan 'maar' 28 jaar vast zitten in plaats van levenslang. Laag strafje nu wat mij betreft.
Bij levenslang kun je na 25 jaar vrijkomen. Bij 30 jaar moet je sowieso 28 jaar zitten.
  maandag 11 oktober 2021 @ 11:50:20 #289
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_201714694
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:34 schreef Landgeld het volgende:
Wat is nu de reden dat er geen levenslang wordt opgelegd voor dit delict?
Dat is iets wat ik niet begrijp.

Het gaat hier om:
1. Moord
2. Advocaat - hoeder van de rechtstaat;
3. Maatschappelijke impact.

Ik begrijp niet dat ze dan 'maar' 28 jaar vast zitten in plaats van levenslang. Laag strafje nu wat mij betreft.
Levenslang wordt zelden opgelegd voor 1 moord.
En effectief zullen ze 28 jaar moeten zitten, dus echt weinig is het niet (dat men vrijkomt na 2/3 uitgezeten te hebben is nu veranderd naar max. 2 jaar).
Dan zijn deze mannen al 60. Toch zeker 1/3 van hun leven weggegooid.
pi_201714699
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:48 schreef Nober het volgende:

[..]
Bij levenslang kun je na 23 jaar vrijkomen. Bij 30 jaar moet je sowieso 28 jaar zitten.
25 jaar. Daarna kunnen ze gratie vragen.

https://www.rechtspraak.nl/Themas/Levenslang
pi_201714750
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:50 schreef Zipportal het volgende:

[..]
25 jaar. Daarna kunnen ze gratie vragen.

https://www.rechtspraak.nl/Themas/Levenslang
Ik dacht dat je zelfs bij levenslang ook gewoon in aanmerking kwam op de voorwaardelijke invrijheidstelling van 2 jaar.
pi_201714752
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:33 schreef Zipportal het volgende:

[..]
AOW is een vast bedrag van de staat, dat krijgt iedereen. Alleenstaand of met een partner maakt wel een verschil in het bedrag.

Naast AOW kun je ook opgebouwd pensioen krijgen van je werkgevers. Dat hebben die gasten niet.
[..]

Is geen vast bedrag. De hoogte van de AOW is afhankelijk van het aantal jaren dat je in Nederland woonachtig bent. Ze bouwen dus gewoon AOW op in de gevangenis.
  maandag 11 oktober 2021 @ 12:00:52 #293
168739 Red_85
'echt wel'
pi_201714838
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 19:31 schreef Craptacular het volgende:
Een visje gepakt, de grote vis pakken ze nooit. Taghi heeft zoveel geld, daar komt de Nederlandse justitie echt niet aan. Waarschijnlijk wist Taghi al dat deze man opgepakt zou worden.
That one didn't age quite so well.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_201714894
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:18 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Als je ze over 30 jaar 10.000 geeft om iemand om te leggen doen ze het gewoon weer.
Je kunt dan beter een straatrat nemen die nog onder de radar zit. Bovendien heb je voor een moord iemand nodig die snelle reflexen heeft en snel weg kan komen, dan neem je geen zestigers.
pi_201714935
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:50 schreef Ceviche het volgende:

[..]
Levenslang wordt zelden opgelegd voor 1 moord.
En effectief zullen ze 28 jaar moeten zitten, dus echt weinig is het niet (dat men vrijkomt na 2/3 uitgezeten te hebben is nu veranderd naar max. 2 jaar).
Dan zijn deze mannen al 60. Toch zeker 1/3 van hun leven weggegooid.
1/3 van hun leven weggegooid, ondanks dat ze een ander onschuldig van het gehele leven hebben beroofd. Staat dat in verhouding?

Nee totaal niet.

28 jaar is dan ook zeer en zeer weinig - en kunnen ze nog eens 20 tot 30 jaar leven als ze 60 zijn en vrijkomen. Dat verdienen ze niet.
Love is in the air!
pi_201715082
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:08 schreef Landgeld het volgende:

[..]
1/3 van hun leven weggegooid, ondanks dat ze een ander onschuldig van het gehele leven hebben beroofd. Staat dat in verhouding?

Nee totaal niet.

28 jaar is dan ook zeer en zeer weinig - en kunnen ze nog eens 20 tot 30 jaar leven als ze 60 zijn en vrijkomen. Dat verdienen ze niet.
Ik denk dat hun levensverwachting wel wat lager ligt dan 80+ achterstandswijk enz.
Ik weet niet hoeveel ze hebben gekregen voor de moord maar als je het omrekent is het vast een vrij karig jaarsalaris.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  maandag 11 oktober 2021 @ 13:14:57 #297
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_201715675
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:21 schreef vipergts het volgende:

[..]
Ik denk dat hun levensverwachting wel wat lager ligt dan 80+ achterstandswijk enz.
Ik weet niet hoeveel ze hebben gekregen voor de moord maar als je het omrekent is het vast een vrij karig jaarsalaris.
Dat is meestal wel zo, tegenwoordig krijgen ze er niet meer zoveel voor. Stel dat de dader er 30.000 voor heeft gekregen, dat is een normaal jaarsalaris waar hij dan 28 jaar voor heeft moeten werken :')
Als hij een gewone baan zou hebben zou hij in 30 jaar zo'n 9 ton hebben verdiend, nog wel meer door de jaren heen. En pensioen enzo. En dan ook nog een gezin, vrijheid, vakanties en een schoon geweten.
Tenzij hij van Taghi een miljoen heeft gekregen, kan het geen goede deal zijn geweest. En dan zitten ze ook nog jarenlang tussen allerlei gespuis. Leuk is anders. Weinig medelijden mee hoor maar ik denk niet dat ze er makkelijk vanaf zijn gekomen.
pi_201715842
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:05 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Je kunt dan beter een straatrat nemen die nog onder de radar zit. Bovendien heb je voor een moord iemand nodig die snelle reflexen heeft en snel weg kan komen, dan neem je geen zestigers.
Klopt. Maar ik bedoelde meer dat als je ze de kans geeft ze het zo weer zouden doen. Die zien alleen de poet die ze ervoor krijgen en verder denken ze niet na.
pi_201715897
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 10:56 schreef StateOfMind het volgende:
Had ook liever levenslang gezien, maar dit is the next best thing.
Met levenslang kun je na 25 jaar al in aanmerking komen tot vervroegde vrijlating, nu pas na 28 jaar.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_201715997
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 13:38 schreef Hathor het volgende:

[..]
Met levenslang kun je na 25 jaar al in aanmerking komen tot vervroegde vrijlating, nu pas na 28 jaar.
Klopt, maar met 30 jaar kom je in ieder geval 100% zeker weer op vrije voeten.

Met levenslang kún je na 25 jaar al vrijkomen, maar dat is zeer zeker niet gegarandeerd.
Als jouw verzoek afgewezen wordt, blijf je gewoon zitten.
Tot je volgende verzoek etcetera.

Maar wel krom dat je met levenslang in principe eerder vrij kúnt zijn dan met 30 jaar :D
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_201716009
:M
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')