nog
dag(en)
uur
minuten
seconden
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:09:09 #1
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036544
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
In Buitenveldert is vanmorgen even na half acht een man doodgeschoten.

De man is neergeschoten in de straat Imstenrade. De schutter is te voet gevlucht. De politie doet op dit moment onderzoek en heeft de omgeving afgezet.

Het lijkt op een liquidatie. Over het slachtoffer is een laken gelegd. Volgens De Telegraaf is het slachtoffer advocaat Derk Wiersem.

Via Burgernet is inmiddels een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en had een hoodie aan.
https://www.at5.nl/artike(...)ten-in-buitenveldert
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:18:19 Zojuist schietincident op Imstenrade waarbij 1 persoon neergeschoten is. Schutter te voet gevlucht. Politie doet onderzoek. reageer retweet
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:40:12 Update: slachtoffer van het schietincident aan de Imstenrade is aan zijn verwondingen overleden. reageer retweet
quote:
‘Advocaat kroongetuige geliquideerd’ (UPDATE3)

Een man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam is de advocaat Derk Wiersum, zo heeft de politie inmiddels bevestigd. Deze advocaat staat Nabil B. bij, de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo tegen Ridouan Taghi en medeverdachten.

De schutter was volgens getuigen een tiener. Hij is voortvluchtig.
De schietpartij vond plaats even voor 07.30 plaats aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert. De schutter vluchtte te voet weg in de richting van de Van Boshuizenstraat. Via Burgernet is een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en met een hoodie aan.
Bedreigd
Volgens het AD werd Wiersum al eerder bedreigd en sprak hij met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd. Wiersum had signalen ontvangen dat hij als advocaat van de kroongetuige het doelwit zou worden. In dat kader is er ook gesproken over zijn beveiliging. Tot vorige week had hij die in elk geval nog niet. Wel surveilleerde de politie vaker dan gebruikelijk in zijn buurt in Amsterdam, zo schrijft de krant.
Opdrachtgever
Vorig jaar maart werd ook al de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. geliquideerd. Dat gebeurde in diens kantoor in Amsterdam-Noord, vlak na de presentatie van de kroongetuige. Voor die liquidatie is Shurandy S. veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij heeft bekend in opdracht te hebben gehandeld van een ander, maar heeft nooit de naam van die opdrachtgever verteld. Na de liquidatie van de broer van de kroongetuige werden andere familieleden in allerijl elders ondergebracht.
Uit het vak
De 44-jarige Wiersum laat onder andere 2 jonge kinderen en een vrouw achter. Aanvankelijk stond hij Nabil B. bij samen met zijn collega-advocaat Bart Stapert. Die besloot uit het vak te stappen nadat de broer van de kroongetuige was doodgeschoten. Tegen de Volkskrant zei hij daarover: ‘ De moord was een wake-up call. Iedereen kon opeens een doelwit worden. ‘
Marengo
Mede op basis van de verklaringen van Nabil B. aan justitie zijn verschillende verdachten opgepakt. Zij staan terecht in het zogenaamde Marengo-proces. Volgende week is in de beveiligde rechtbank op Schiphol een inleidende zitting gepland in die zaak. Nabil B. zou overigens een deel van zijn kroongetuige-contract met justitie hebben opgezegd.

https://www.crimesite.nl/advocaat-kroongetuige-geliquideerd/
quote:
Premier Rutte reageert op liquidatie advocaat: 'Dit is zeer verontrustend'

Er wordt vol ongeloof gereageerd op de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Hij werd vanochtend rond 7.30 uur neergeschoten in Amsterdam. "Dit zijn zeer verontrustende berichten", reageert premier Mark Rutte.

Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B in de grote liquidatiezaak Marengo. Hoofdverdachten Ridouan Taghi en Said Razzouki in die zaak gelden als de meest gezochte criminelen van Nederland. Vorig jaar werd de onschuldige broer van de kroongetuige doodgeschoten.

Politici zijn vandaag bij de Tweede Kamer aanwezig voor de Algemene Beschouwingen. "Politie en het Openbaar Ministerie zijn natuurlijk volop bezig met het onderzoek", zegt Rutte. "Ferd Grapperhaus had ik net aan de lijn, die zal zijn aanwezigheid bij een deel van het debat ook schrappen. Die is nu op het ministerie om ook zelf zich op de hoogte te stellen van wat er gebeurd is. En zodra iets naar buiten kan worden gebracht, zal dat gebeuren." Ook minister Dekker van Rechtsbescherming noemt de zaak "verontrustend".

Fractieleider Jetten van D66 heeft veel vragen over de liquidatie. Hij wil nog tijdens de beschouwingen over de zaak praten. "Schokkende moordaanslag. Dit is een poging van de onderwereld om te intimideren, om de rechtstaat te ondermijnen. Dat is volstrekt onacceptabel, hier moeten we keihard tegen optreden."

"Afgrijselijk. Advocaten zijn essentieel voor onze rechtsstaat", zegt Lodewijk Asscher, partijleider van de PvdA. "Als criminelen advocaten gaan aanvallen, vallen ze ons allemaal aan."

"Dit is erger dan erg", zegt CDA-Kamerlid Chris van Dam op Twitter. "Een nieuw hoofdstuk in de brutaliteit van de drugsmaffia." De nieuwe liquidatie doet zijn VVD-collega Dilan Yesilgöz denken aan "Italiaanse maffiapraktijken". "Zeer schokkend dit. Dit tast het fundament van onze rechtsstaat aan en zou niet mogen gebeuren in Nederland."

Advocaten: 'Verschrikkelijk'
De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten reageert "geschokt" op het nieuws. "Als dit te maken te maken heeft met het proces, waar het alle schijn van heeft, zou dit de zoveelste stap zijn in de geweldspiraal die kleeft aan dit proces. Het is echt verschrikkelijk." Ook de Nederlandse Orde van Advocaten zegt "zeer geschokt" te zijn. "We leven erg mee met nabestaanden. En volgen het onderzoek op de voet."

Strafrechtadvocatenkantoor Ficq & Partners reageert op Twitter met "grote ontsteltenis en afschuw". "Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren." "De liquidatie van advocaat Derk Wiersum is een tragedie voor zijn nabestaanden én voor de rechtsstaat", twittert advocaat Peter Plasman. "Onvoorstelbaar dat dit in dit land kan gebeuren."

Met grote ontsteltenis en afschuw hebben wij kennis genomen van het gewelddadig overlijden van onze gewaardeerde collega Derk Wiersum. Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren.

1 uur geleden
Ook in de woonwijk Buitenveldert, waar de moord plaatsvond, is er geschrokken gereageerd. "Uit mijn raam kan ik allemaal politie zien", zegt een meisje dat in de buurt woont tegen AT5. "Mijn moeder maakte me wakker om kwart voor acht en zei dat er geschoten was. Nu is mijn huis omsingeld door politielinten."

Een andere vrouw spreekt van "gigaveel lawaai". "Ik ben geschrokken. Het wordt steeds erger, het is een grote poppenkast geworden in Nederland."
Zie ook
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam

Laten we geneuzel over de schuld van links en/of rechts, de zaak van de zoon van Halsema er maar gewoon buiten laten. Persoonlijke sneren naar elkaar kunnen ook achterwege blijven. Komt het topic niet ten goede. Alvast bedankt!
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_189036553
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:06 schreef Bosbeetle het volgende: [..] Zal ook wel geen één op één corelatie zijn maar het kan ook geen kwaad om te blijven kijken naar mensen met een uitzichtloze positie en die wel uitzicht te bieden. Ook al zal dat niet direct alle zware criminaliteit in één klap oplossen. Ik denk dat je het probleem gewoon van heel veel kanten moet benaderen (en ik denk ook dat dat gebeurt). Het blijft natuurlijk een spel van achter elkaar aan lopen hoe slimmer de politie hoe slimmer de crimineel moet zijn. Het ene moment staat de ene voor het andere moment de ander.
Er gebeurt niet zoveel behalve dat Halsema als de koningin bij de Bijlmerramp plaats Delict bezoekt... En uitspreekt dat het een schok is.
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:10:34 #3
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036559
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:09 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Er gebeurt niet zoveel behalve dat Halsema als de koningin bij de Bijlmerramp plaats Delict bezoekt... En uitspreekt dat het een schok is.
Het hele feit dat er een zaak is en een kroongetuige etc. betekent per definitie al niet dat er "niet zoveel" gebeurt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_189036572
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:08 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Alsof heel nederland een kansloze positie heeft? We zijn een behoorlijk rijk land met hele goede regelingen het grootste probleem is hoe de rijkdom verdeeld is. Maar dat is een probleem die velen niet willen oplossen of niet eens als een probleem zien.
Vriend, ze willen Jay-Z of Messi zijn, niet die hardwerkende jongen die gewoon studeert, een baan krijgt en daar prima van kan rondkomen. Welvaart is niet het probleem, hebzucht, geldingsdrang en ordinair materialisme in combinatie met een zeer beperkt vermogen langetermijn gevolgen te overzien alsook een zeer beperkt empathisch vermogen wél.

Zij willen in hun twintiger jaren in een auto ter waarde van tonnen door de buurt/over de boulevard rijden en op basis van dergelijk uiterlijk vertoon aanzien genieten. Allemaal maar geven dus, die belachelijk dure luxe goederen?
pi_189036601
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:08 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Alsof heel nederland een kansloze positie heeft? We zijn een behoorlijk rijk land met hele goede regelingen het grootste probleem is hoe de rijkdom verdeeld is. Maar dat is een probleem die velen niet willen oplossen of niet eens als een probleem zien.
Nederland is juist een de beste landen als het gaat om inkomensgelijkheid?
Ik vind dat gewoon een rare graadmeter om criminaliteit te bestrijden, inkomensgelijkheid is sowieso een speerpunt van de regering, maar zware criminelen ga je er dus niet mee bestrijden.

Ook doen we het zeer goed op gebied van sociale uitsluiting. Denk dus echt dat je naar de verkeerde variabelen kijkt om zware criminaliteit te bestrijden.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189036613
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:11 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Vriend, ze willen Jay-Z of Messi zijn, niet die hardwerkende jongen die gewoon studeert, een baan krijgt en daar prima van kan rondkomen. Welvaart is niet het probleem, hebzucht, geldingsdrang en ordinair materialisme in combinatie met een zeer beperkt vermogen langetermijn gevolgen te overzien alsook een zeer beperkt empathisch vermogen wél.

Zij willen in hun twintiger jaren in een auto ter waarde van tonnen door de buurt/over de boulevard rijden en op basis van dergelijk uiterlijk vertoon aanzien genieten. Allemaal maar geven dus, die belachelijk dure luxe goederen?
Een welvaartsziekte.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:14:06 #7
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189036617
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:11 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Vriend, ze willen Jay-Z of Messi zijn, niet die hardwerkende jongen die gewoon studeert, een baan krijgt en daar prima van kan rondkomen. Welvaart is niet het probleem, hebzucht, geldingsdrang en ordinair materialisme in combinatie met een zeer beperkt vermogen langetermijn gevolgen te overzien alsook een zeer beperkt empathisch vermogen wél.

Zij willen in hun twintiger jaren in een auto ter waarde van tonnen door de buurt/over de boulevard rijden en op basis van dergelijk uiterlijk vertoon aanzien genieten. Allemaal maar geven dus, die belachelijk dure luxe goederen?
dat is het wel een beetje, ze kijken teveel naar criminelen en profvoetballers die zich dat wel kunnen veroorloven op jonge leeftijd
pi_189036620
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:10 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Het hele feit dat er een zaak is en een kroongetuige etc. betekent per definitie al niet dat er "niet zoveel" gebeurt.
Dat staat toch los van elkaar?
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:19:59 #9
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189036674
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 10:59 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

En zijn leger halve tammen zeker ook, allemaal gewoon de capaciteiten (en ten dele zelfs de papieren!) iets van hun leven te maken in de bovenwereld maar niet de bereidheid daartoe.

Verbaast het je echt dat de iets slimmere on top eindigt?
Er werd gesteld dat de oorzaak lag in kansloos zijn.. dat is het dus niet..

En het is ook niet van belang welke groep de handel oppakt.. Groepen komen en groepen gaan..
Bestrijd je de ene dan komt er een andere voor in de plaats
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:21:54 #10
309126 Doublepain
Burn A Nearby New Yard
pi_189036694
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:14 schreef Tarado het volgende:

[..]

dat is het wel een beetje, ze kijken teveel naar criminelen en profvoetballers die zich dat wel kunnen veroorloven op jonge leeftijd
Social Media draagt daar behoorlijk aan bij
Op dinsdag 30 mei 2017 22:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Als Real Madrid de finale wint, is het niet dankzij Ronaldo in deze wedstrijd. Thank me later.
Ronaldo 20', 64'
FOLLOW: https://www.twitch.tv/knutdeijsbeer86 EN KRIJG EEN GRATIS PAK MELK!!!
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:27:57 #11
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036747
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:13 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Nederland is juist een de beste landen als het gaat om inkomensgelijkheid?
Ik vind dat gewoon een rare graadmeter om criminaliteit te bestrijden, inkomensgelijkheid is sowieso een speerpunt van de regering, maar zware criminelen ga je er dus niet mee bestrijden.

Ook doen we het zeer goed op gebied van sociale uitsluiting. Denk dus echt dat je naar de verkeerde variabelen kijkt om zware criminaliteit te bestrijden.
Welke variabelen moeten we dan naar kijken?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:30:02 #12
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036765
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat staat toch los van elkaar?
Huh? Hoezo, je zegt dat de we in nederland niets doen om zware criminaliteit aan te pakken. Terwijl er dus een incident plaatsvind rondom een proces om zware criminaliteit aan te pakken. Met andere woorden wij zijn in nederland hard bezig zware criminaliteit aan te pakken.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_189036802
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:30 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Huh? Hoezo, je zegt dat de we in nederland niets doen om zware criminaliteit aan te pakken. Terwijl er dus een incident plaatsvind rondom een proces om zware criminaliteit aan te pakken. Met andere woorden wij zijn in nederland hard bezig zware criminaliteit aan te pakken.
Maar dat is nadat de daden zijn gepleegd, ik doel op het voorkomen en bestrijden vooraf.
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:34:09 #14
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036823
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:32 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Maar dat is nadat de daden zijn gepleegd, ik doel op het voorkomen en bestrijden vooraf.
Ja daar ging de discussie dus een beetje over wat doen we al en wat kunnen we nog meer doen :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:39:04 #15
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189036883
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:30 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Huh? Hoezo, je zegt dat de we in nederland niets doen om zware criminaliteit aan te pakken. Terwijl er dus een incident plaatsvind rondom een proces om zware criminaliteit aan te pakken. Met andere woorden wij zijn in nederland hard bezig zware criminaliteit aan te pakken.
bezig is wat anders dan hard bezig
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:40:27 #16
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189036892
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:39 schreef Tarado het volgende:

[..]

bezig is wat anders dan hard bezig
Waar moeten ze dan meer mee bezig zijn?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:41:42 #17
1234 HiZ
Istanbullu
pi_189036902
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ja daar ging de discussie dus een beetje over wat doen we al en wat kunnen we nog meer doen :)
Ik denk toch echt dat er dan niet alleen minder moet worden weggekeken, maar ook dat de mogelijkheden van de politie om in te grijpen in een eerder stadium worden uitgebreid. En daarbij denk ik dat de regels van het strafrecht niet van toepassing moeten zijn op 'verstorende interventies'.

Daarnaast vraag ik me af waarom de advocaten van zware misdadigers de PR van hun clienten in talkshows mogen doen.
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:44:04 #18
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189036928
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:40 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Waar moeten ze dan meer mee bezig zijn?
de geldstromen bijvoorbeeld, degene die ze aan het veroordelen zijn eens oppakken zou ook leuk zijn.

lullen van ze doen hun best en hard bezig slaat natuurlijk nergens op, ze lopen zwaar achter de feiten aan.
pi_189036940
Een nieuwe rage om (te dreigen met) onschuldigen te liquideren?

quote:
Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen.
https://www.ad.nl/binnenl(...)liquideerd~a4e008e8/

premium artikel: copy/past naar privé venster
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_189037006
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:41 schreef HiZ het volgende:

[..]

Ik denk toch echt dat er dan niet alleen minder moet worden weggekeken, maar ook dat de mogelijkheden van de politie om in te grijpen in een eerder stadium worden uitgebreid. En daarbij denk ik dat de regels van het strafrecht niet van toepassing moeten zijn op 'verstorende interventies'.

Daarnaast vraag ik me af waarom de advocaten van zware misdadigers de PR van hun clienten in talkshows mogen doen.
Als je wietplantjes hebt kun je uit je sociale huurhok gezet worden, is het geen idee eenzelfde regeling in te richten voor als je een lid van een criminele bende bent of huisvest/onderdak biedt? + een regeling/beleid om particuliere woningen waarin dit gebeurt voor minstens een half jaar te sluiten of zelfs compleet onteigenen. Ongeacht broertjes of zusjes, zonder urgentie voor een nieuwe woning. Gewoon einde huurcontract/bewoonbaarheid.
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:49:49 #21
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037020
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:44 schreef Tarado het volgende:

[..]

de geldstromen bijvoorbeeld, degene die ze aan het veroordelen zijn eens oppakken zou ook leuk zijn.

lullen van ze doen hun best en hard bezig slaat natuurlijk nergens op, ze lopen zwaar achter de feiten aan.
Want onze justitie kijkt helemaal niet naar geldstromen, de fiod is niet bezig om data te linken om er achter te komen waar geld wit gewassen wordt.

Lullen van ze doen hun best is net zo gefundeerd als lullen van ze doen niets.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 20 september 2019 @ 11:51:01 #22
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189037039
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:49 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Want onze justitie kijkt helemaal niet naar geldstromen, de fiod is niet bezig om data te linken om er achter te komen waar geld wit gewassen wordt.

Lullen van ze doen hun best is net zo gefundeerd als lullen van ze doen niets.
voorlopig lopen ze qua resultaten zwaar achter, als jij dat hard bezig vind prima, ik noem dat gewoon falen
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 11:55:13 #23
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037092
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:51 schreef Tarado het volgende:

[..]

voorlopig lopen ze qua resultaten zwaar achter, als jij dat hard bezig vind prima, ik noem dat gewoon falen
Tja als ze voor liepen was er geen criminaliteit. Lijkt me ook behoorlijk utopisch. Wel een prettige maatschappij waar we boeven vangen vlak voordat ze iets gedaan hebben :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_189037143
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:55 schreef Bosbeetle het volgende:
Lijkt me ook behoorlijk utopisch. Wel een prettige maatschappij waar we boeven vangen vlak voordat ze iets gedaan hebben
Wanneer ze in theorie zich dus ook nog gewoon zouden kunnen bedenken en het niet zouden kunnen doen? Heerlijk inderdaad zo'n samenleving.
pi_189037209
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:27 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Welke variabelen moeten we dan naar kijken?
Je moet kijken in hoeverre er een klimaat wordt geschept waar criminaliteit loont. Dat is ook niet meer dan een afweging die wordt gemaakt, los van een flink deel van criminelen die gewoon aanleg hebben en waar dan ook de criminaliteit in zouden belanden, ook al leidt je ze op tot rechters.

Enkele factoren kun je niet bestrijden. Nederland is populair vanwege de ligging en de goede infrastructuur bijvoorbeeld. Daarnaast is het een feit dat Nederland toch ook een tolerant land is, en tijdenlang de focus van de politie niet lag op bestrijding van de criminaliteit achter synthetische drugproductie, en een strafmaat die zich vooral richt op rehabilitate (lees: geen superzware straffen). Dit alles leidt tot het feit dat Nederland koploper is in de productie van diverse drugs..

Als jouw stelling waar was dat we juist meer moeten kijken naar sociale vooruitzichten zou je dus een heel ander beeld moeten zien.. Dan heb je eerder een kansloos land als weetikveel, Hongarije, wat zou moeten uitpuilen van de druglabs, aangezien de kans om geboren te worden in Hongaarse armoede een stuk groter is dan in NL. Lijkt me dus niet iets om onze politie op te sturen.

Ik zou kijken idd naar bv Italië, die de strijd met de maffia gewoon heeft verzwaard. Meer budget naar meer speciale eenheden, speciale wetten om ze meer recht te geven, zwaardere straffen (financieel ook). Meer samenwerken door Europa.

Ik weet nu al dat je gaat zeggen 'jamaarrr dat werkt helemaal niet, we lopen flink achter en war on drugs is zinloos etc', maar ik durf met zekerheid te zeggen te proberen kanslozen te helpen nog veel kostbaarder project is met vrij marginale resultaten.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 12:14:10 #26
1234 HiZ
Istanbullu
pi_189037297
Ach, we gaan gewoon lekker door tot er politici worden doodgeschoten. Een paar jaar terug vond ik gepraat over Nederland als narcostaat een beetje overdreven. Ik had het kennelijk behoorlijk fout. Wat niet betekent dat het niet nog veel erger kan worden als we maar blijven praten alsof er niks te doen is.
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 12:16:59 #27
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037337
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:05 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je moet kijken in hoeverre er een klimaat wordt geschept waar criminaliteit loont. Dat is ook niet meer dan een afweging die wordt gemaakt, los van een flink deel van criminelen die gewoon aanleg hebben en waar dan ook de criminaliteit in zouden belanden, ook al leidt je ze op tot rechters.

Enkele factoren kun je niet bestrijden. Nederland is populair vanwege de ligging en de goede infrastructuur bijvoorbeeld. Daarnaast is het een feit dat Nederland toch ook een tolerant land is, en tijdenlang de focus van de politie niet lag op bestrijding van de criminaliteit achter synthetische drugproductie, en een strafmaat die zich vooral richt op rehabilitate (lees: geen superzware straffen). Dit alles leidt tot het feit dat Nederland koploper is in de productie van diverse drugs..

Als jouw stelling waar was dat we juist meer moeten kijken naar sociale vooruitzichten zou je dus een heel ander beeld moeten zien.. Dan heb je eerder een kansloos land als weetikveel, Hongarije, wat zou moeten uitpuilen van de druglabs, aangezien de kans om geboren te worden in Hongaarse armoede een stuk groter is dan in NL. Lijkt me dus niet iets om onze politie op te sturen.

Ik zou kijken idd naar bv Italië, die de strijd met de maffia gewoon heeft verzwaard. Meer budget naar meer speciale eenheden, speciale wetten om ze meer recht te geven, zwaardere straffen (financieel ook). Meer samenwerken door Europa.

Ik weet nu al dat je gaat zeggen 'jamaarrr dat werkt helemaal niet, we lopen flink achter en war on drugs is zinloos etc', maar ik durf met zekerheid te zeggen te proberen kanslozen te helpen nog veel kostbaarder project is met vrij marginale resultaten.
Ik ben het wel met je eens,(en zie de dingen die jij noemt ook niet als een "war on drugs") ben alleen bang dat zelfs met dit soort extra maatregelen de slimme criminelen de dans ontspringen. Denk ook dat je de grote jongens alleen te pakken krijgt met gecoördineerde wereldwijde samenwerking maar dat zal ook lastig zijn.

De klassieke war on drugs is in mijn ogen een amerikaanse uitvinding erop gericht om het probleem van onderaf (bij gebruikers) aan te pakken... maar kan ik ook wel mis hebben. Trouwens amerikanen hebben overal oorlog over:

specific.png
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_189037441
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik ben het wel met je eens,(en zie de dingen die jij noemt ook niet als een "war on drugs") ben alleen bang dat zelfs met dit soort extra maatregelen de slimme criminelen de dans ontspringen. Denk ook dat je de grote jongens alleen te pakken krijgt met gecoördineerde wereldwijde samenwerking maar dat zal ook lastig zijn.
Ja uiteraard, en gaan miljaren om in de drugsbusiness, en voor het bestrijden ervan worden budgetten van miljoenen genoemd. De oplossing zou ik ook niet kunnen noemen op een random vrijdagmiddag op een internetforumpje, ik denk alleen dat bepaalde oplossing (legalisatie bv) niet tot een oplossing zouden leiden. Die legalisatie in de jaren 70 en 80 heeft er bijv. juist voor gezorgd dat we er nu nog last van hebben.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 12:25:26 #29
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037485
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:22 schreef ThePlaneteer het volgende:
Die legalisatie in de jaren 70 en 80 heeft er bijv. juist voor gezorgd dat we er nu nog last van hebben.
Die was ook ontzettend half, vind het gedoog beleid nog steeds een van de vreemdste constructies die er is, daar zouden we echt van af moeten. Coke legaliseren vind ik volledige onzin trouwens.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 20 september 2019 @ 12:26:29 #30
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189037497
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:55 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Tja als ze voor liepen was er geen criminaliteit. Lijkt me ook behoorlijk utopisch. Wel een prettige maatschappij waar we boeven vangen vlak voordat ze iets gedaan hebben :D
:D :')

dus die broer van Nabil A en z'n advocaat zijn afgemaakt, ze stonden erbij en keken ernaar, noem dat maar utopisch

en je leest niet goed, resultaten die zwaar achter blijven is niet hetzelfde als de criminaliteit voor zijn
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 12:28:38 #31
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189037526
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:26 schreef Tarado het volgende:
ze stonden erbij en keken ernaar
Ze stonden er niet bij, dat wilde de advocaat niet. Maar dat is inderdaad een fout. Ik denk dat de grootste fout is geweest de kroongetuige bekend maken voordat de kopstukken gepakt zijn...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 20 september 2019 @ 12:34:08 #32
309126 Doublepain
Burn A Nearby New Yard
pi_189037613
Zolang die drugsbaas leeghoofden onder zich heeft die dit soort praktijken doen heeft hij de overhand, dan kan je wel een 'signaal' uitbrengen als politicus, maar dat is echt voor de bühne
Op dinsdag 30 mei 2017 22:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Als Real Madrid de finale wint, is het niet dankzij Ronaldo in deze wedstrijd. Thank me later.
Ronaldo 20', 64'
FOLLOW: https://www.twitch.tv/knutdeijsbeer86 EN KRIJG EEN GRATIS PAK MELK!!!
pi_189037617
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:22 schreef ThePlaneteer het volgende:
Die legalisatie in de jaren 70 en 80 heeft er bijv. juist voor gezorgd dat we er nu nog last van hebben.
Coke is in de jaren 70 en 80 gelegaliseerd geweest? :?
pi_189037644
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:34 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Coke is in de jaren 70 en 80 gelegaliseerd geweest? :?
MDMA (1988) en amfetamine (1976) wel bijv, belangrijke inkomstenbron voor die drugsbendes.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189037691
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:28 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ze stonden er niet bij, dat wilde de advocaat niet. Maar dat is inderdaad een fout. Ik denk dat de grootste fout is geweest de kroongetuige bekend maken voordat de kopstukken gepakt zijn...
De kopstukken komen daar vroeg of laat toch wel achter. Daarnaast zijn er wel wat domme fouten gemaakt die niet bevorderlijk zijn geweest voor de veiligheidssituatie.
pi_189037721
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:37 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

MDMA (1988) en amfetamine (1976) wel bijv, belangrijke inkomstenbron voor die drugsbendes.
Heb je daar ook een bron van? Ik heb hier werkelijk nog nooit van gehoord.. :?
pi_189037755
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189037778
quote:
Daar staat het tegenovergestelde van wat jij hier claimt, in de jaartallen die jij noemt zijn deze stoffen juist op de opiumlijst gezet en daarmee illegaal gemaakt.
pi_189037783
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:44 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Daar staat het tegenovergestelde van wat jij hier claimt, in de jaartallen die jij noemt zijn deze stoffen juist op de opiumlijst gezet en daarmee illegaal gemaakt.
Ja dat zeg ik toch?
Als iets in 1988 verboden is was het daarvoor gelegaliseerd.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189037791
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:45 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ja dat zeg ik toch?
Nee..

quote:
5s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:34 schreef van_Lamehuizen het volgende:

Die legalisatie in de jaren 70 en 80 heeft er bijv. juist voor gezorgd dat we er nu nog last van hebben.
8)7

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:45 schreef ThePlaneteer het volgende:
Als iets in 1988 verboden is was het daarvoor gelegaliseerd.
Nee, dat is niet hoe dit werkt.
pi_189037812
Misschien beetje verkeerd uitelegd, maar punt was dat Nederland redelijk laat was met drugs te verbieden waardoor er toen al een basis voor het criminele circuit werd gelegd.

quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:28 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ze stonden er niet bij, dat wilde de advocaat niet. Maar dat is inderdaad een fout. Ik denk dat de grootste fout is geweest de kroongetuige bekend maken voordat de kopstukken gepakt zijn...
Mwah dat is lastig aangezien de kroongetuige zichzelf heeft gemeld. Pas toen ze die Mohammed nogwat hadden moesten ze er wel mee naar buiten treden. Achteraf wellicht te groot risico.

[ Bericht 37% gewijzigd door ThePlaneteer op 20-09-2019 12:59:31 ]
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189037832
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:47 schreef ThePlaneteer het volgende:
Misschien beetje verkeerd uitelegd, maar punt was dat Nederland redelijk laat was met drugs te verbieden waardoor er toen al een basis voor het criminele circuit werd gelegd.
Is juist het verbod niet de basis voor het criminele circuit? Was het daarvoor niet aan reguliere ondernemers om zich al dan niet aan productie, distributie en verkoop te wagen?
pi_189037862
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:49 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Is juist het verbod niet de basis voor het criminele circuit? Was het daarvoor niet aan reguliere ondernemers om zich al dan niet aan productie, distributie en verkoop te wagen?
De reden dat de criminelen zich toen graag in Nederland vestigde is omdat ze daar nog wat jaren langer zijn kunnen doorgaan omdat die shit niet in de opiumwet stond. MDMDA was overal verboden in Europa, dus het was natuurlijk interessant om dat in Nederland te produceren zonder hele grote risco's op sancties en in het buitenland te verkopen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 12:55:06 #44
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189037926
ik vond dit wel een aardige column over het gebeuren

DonArturito twitterde op donderdag 19-09-2019 om 18:13:06 Mijn Vrijdagpreek! Nu al vanwege de noodtoestand in 020! "Mokum heeft een burgemeester van het kaliber Rudy Giuliani nodig, en een politiechef als William Bratton. Triest dat ik met mijn verleden zero tolerance moet gaan preken voor mijn lievekutstad."https://t.co/ZR6DxZhTkH reageer retweet
pi_189037991
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:51 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

De reden dat de criminelen zich toen graag in Nederland vestigde is omdat ze daar nog wat jaren langer zijn kunnen doorgaan omdat die shit niet in de opiumwet stond. MDMDA was overal verboden in Europa, dus het was natuurlijk interessant om dat in Nederland te produceren zonder hele grote risco's op sancties en in het buitenland te verkopen.
Dus eigenlijk was criminalisering in buurlanden de wortel van het probleem?
  Moderator vrijdag 20 september 2019 @ 13:04:30 #46
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_189038041
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 12:55 schreef Tarado het volgende:
Rudy Giuliani
De decriminalisering van NYC liep ook heel erg synchroon met het toestaan van abortus (met een verschuiving van +/- 20 jaar) Waarschijnlijk heeft het ook meegespeeld dat veel criminelen niet eens zijn geboren :P

https://www.hli.org/resources/does-abortion-reduce-crime/

Al is dat natuurlijk ook niet het hele verhaal :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_189038081
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 september 2019 13:00 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Dus eigenlijk was criminalisering in buurlanden de wortel van het probleem?
De wortel is wel erg stellig, zoals ik zei spelen er meerdere factoren mee.
Het heeft vast meegeholpen dat we hier wat eerdere ervaringen mee hebben.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 20 september 2019 @ 13:11:49 #48
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189038133
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 11:44 schreef StateOfMind het volgende:
Een nieuwe rage om (te dreigen met) onschuldigen te liquideren?
[..]

https://www.ad.nl/binnenl(...)liquideerd~a4e008e8/

premium artikel: copy/past naar privé venster
Dit soort berichten lees ik als herhaling van de irt affaire sinds er weer burgerinfiltranten mogen worden gebruikt..

Toen zijn er door de overheid bedrijven gebruikt zonder enig medeweten van die bedrijven..[ Bericht 10% gewijzigd door Zolderkamer op 20-09-2019 13:21:26 ]
  vrijdag 20 september 2019 @ 13:43:22 #49
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_189038485
quote:
Advocaat Peter Schouten wil Nabil B. verdedigen: 'Ik hoop dat velen mijn voorbeeld volgen'

Advocaat Peter Schouten Beeld © Schoutenlegal.nl
De Bredase advocaat Peter Schouten heeft aan de rechtbank van Amsterdam laten weten dat hij kroongetuige Nabil B. wil bijstaan. Hij hoopt op deze manier andere advocaten te bewegen hetzelfde te doen. "We staan samen sterk. Gaat de één, dan komt de volgende."

Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., werd woensdagochtend doodgeschoten in Amsterdam. Net als zovelen hoorde Peter Schouten in de loop van de ochtend dat het om zijn collega Derk Wiersum ging. De Bredase advocaat besloot, nadat de eerste schrik was gezakt, een mail naar de rechtbank in Amsterdam te sturen waarin hij zichzelf aanbood als nieuwe advocaat van Nabil B.

"Ik heb er heel erg mee gezeten deze week: 'wat moet ik doen?'", zegt Schouten tegen Editie NL. "Maar dit raakt de kern van ons bestaan als advocaat en onze rechtstaat. Als ik deze verdediging niet op me zou willen nemen, dan moet ik nu mijn toga aan de wilgen hangen. Want in een rechtstaat heeft iedereen recht op verdediging."

Met z'n allen opstaan

Schouten deelde zijn besluit ook op Twitter, met de hoop dat vele collega-advocaten zijn voorbeeld zullen volgen. "Het zou toch mooi zijn als we met z’n allen zouden opstaan? We laten daarmee zien dat we samen sterk staan. Gaat de één, dan komt de volgende en ga zo maar door."
Lees verder: https://www.rtlnieuws.nl/(...)oord-op-derk-wiersum
pi_189038530
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 13:43 schreef ..-._---_-.- het volgende:
"Maar dit raakt de kern van ons bestaan als advocaat en onze rechtstaat. Als ik deze verdediging niet op me zou willen nemen, dan moet ik nu mijn toga aan de wilgen hangen. Want in een rechtstaat heeft iedereen recht op verdediging."

Dat ik nog eens respect zou moeten uitspreken voor de (nageleefde) principes van een strafrechtadvocaat. _O_
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')