pfefferkatze | zaterdag 7 september 2019 @ 01:15 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
fespo | zaterdag 7 september 2019 @ 01:39 |
bakkers moeten mensen gewoon lokken met 25 cent croissants | |
Mip1988 | zaterdag 7 september 2019 @ 07:09 |
Grote vraag is dus... waar vinden we een bakker in NL die nog wél zelf croissants maakt? Leuke aflevering! | |
Isane | zaterdag 7 september 2019 @ 08:38 |
Bakkerij vmbo school | |
golfer | dinsdag 10 september 2019 @ 17:07 |
Donderdag a.s.: Planetproof Melk Het klimaat warmt op en de weidevogels verdwijnen van het land. Maar niet als het aan de koeien van Friesland Campina ligt, want op hun melk prijkt sinds kort het nieuwe keurmerk: “On the Way to Planetproof”. “Planetproof” heeft iets met duurzaamheid te maken, krijgen we over de telefoon uitgelegd. Maar wat zou er worden bedoeld met “On the Way to?” Ze zijn op weg, maar waarnaartoe? En hoever zijn ze eigenlijk onderweg? De Keuringsdienst bezoekt verschillende boeren, een melkfabriek én de bedenkers van het nieuwe keurmerk voor opheldering. | |
ThePlaneteer | dinsdag 10 september 2019 @ 17:41 |
Campina druk de boeren in 't nauw, dat zal vast en zeker naar voren komen alhoewel geen boer dat direct zal uitspreken. Ze worden gedwongen die koeien zo uit te melken (no pun) Dat ze na 80 liter moeten, onder het mom van duurzaam. | |
Bocaj | dinsdag 10 september 2019 @ 17:45 |
Is ook weer zo'n aanname! | |
golfer | dinsdag 10 september 2019 @ 17:50 |
Ah, een klimaat-ontkenner. Lid van FvD ? | |
Nine. | dinsdag 10 september 2019 @ 18:05 |
Die FvD obsessie van je is wel een dingetje he? | |
kloon_bassie | dinsdag 10 september 2019 @ 22:18 |
FrieslandCampina komt wel regelmatig aan bod bij KvW, niet altijd even positief. | |
golfer | dinsdag 10 september 2019 @ 22:20 |
Maar ze werken meestal wel mee, in tegenstelling tot heel veel andere bedrijven. | |
kloon_bassie | dinsdag 10 september 2019 @ 22:27 |
Oh dat is zeker waar. Maar ik vind de communicatie niet altijd even sterk, bijvoorbeeld bij die aflevering van halfvolle melk. Daarin zat die directeur een beetje krampachtig te vertellen dat de melk van FC wel beter was. Terwijl die boer gewoon eerlijk zei dat het dezelfde melk was maar dat je extra betaalt voor een hardloopster op het pak. Ligt er natuurlijk maar net aan wie de woordvoerder is. Vond die man van de croissantenfabriek heel enthousiast vertellen. | |
fespo | dinsdag 10 september 2019 @ 23:22 |
goede vraag. i.i.g. bv. http://www.lefournil.nl/html/producten/producten.html | |
golfer | vrijdag 13 september 2019 @ 13:41 |
Het ging dus vooral om de eigenlijke onzin van al die keurmerken. En de feitelijk beste oplossing voor het milieu zou het met de helft inkrimpen van de veestapel zijn, maar ja...dan heb je het CDA en de andere boerenknuffelaars tegen. | |
ddx | vrijdag 13 september 2019 @ 14:03 |
Ik ben halvewege afgehaakt, slaapverwerkkende aflevering gisteren. | |
Bocaj | zaterdag 14 september 2019 @ 15:16 |
https://thedailymilk.nl/melk-ongezond-gezond/ | |
golfer | dinsdag 17 september 2019 @ 17:04 |
a.s. donderdag: Streekproducten De Keuringsdienst zag op vakantie veel verpakkingen met een streeknaam zoals de Drentse Knienekeutels, Brabantse Knakworstjes en Fryske Klompendrop. Het zijn streekproducten, maar wat heeft die streek nou eigenlijk met het product te maken? Is het misschien gemaakt volgens traditioneel lokaal recept, of is het daar geproduceerd? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de oorsprong van deze lokale traktaties | |
Molo | dinsdag 17 september 2019 @ 17:41 |
Klinkt als een matige aflevering | |
Joost-mag-het-weten | donderdag 19 september 2019 @ 20:48 |
En dat is het ook ... | |
golfer | vrijdag 20 september 2019 @ 12:30 |
Was best wel de moeite waard. Streekprodukten is geen beschermde of erkende kreet, dus iedereen kan overal iets maken en er dan een bepaalde streek op zetten. | |
Isane | zaterdag 21 september 2019 @ 16:03 |
Vond t wel een interessante aflevering, Zeeuwse stroop is hetzelfde als Friese stroop maar de Zeeuwse is goedkoper | |
Bocaj | woensdag 2 oktober 2019 @ 15:03 |
Waldkornhttps://www.npostart.nl/k(...)6-09-2019/KN_1709869 https://www.waldkorn.com/nl-BE/home/ ================================= Het is wel lekker brood! (Als broodje gezond.) Persoonlijk eet ik het liefst vloerbrood in allerlei soorten! | |
Coppi | woensdag 2 oktober 2019 @ 16:42 |
Dit wist iedereen al 100 jaar. Het zit niet voor niets in hetzelfde potje en er staat niet voor niets gewoon op de verpakking dat het dezelfde ingrediënten heeft en uit dezelfde fabriek komt. Daar hoef je echt geen programma over te maken. Wat is dit programma aan het afglijden de afgelopen seizoenen. Allemaal open deuren op een gemaakt naïeve manier intrappen. | |
Kickinalfa | donderdag 3 oktober 2019 @ 21:13 |
Wat een grap die Duitse dame van de Milka. | |
Aardbei55 | vrijdag 4 oktober 2019 @ 22:25 |
Hoezo? | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2019 @ 15:20 |
In verband met de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Ierland is er donderdag geen uitzending van de Keuringsdienst van Waarde. | |
Nine. | dinsdag 8 oktober 2019 @ 18:58 |
Altijd weer dat schijtvoetbal. | |
golfer | dinsdag 15 oktober 2019 @ 14:42 |
a.s. donderdag: Antibioticavrij Nieuw bij de slager: kippenvlees dat vrij is van antibiotica. Dat lijkt goed nieuws, maar hoe zit het dan met het andere kippenvlees, zit daar wel antibiotica in? Wat is antibiotica eigenlijk, en waarom moeten we blij zijn dat het niet meer wordt gebruikt? De Keuringsdienst ziet bij verschillende kippenboeren hoe zij hun antibioticagebruik hebben weten terug te dringen, maar er zit ook een addertje onder het gras. Om een veelvoorkomende kippenziekte te voorkomen krijgen de kippen een stofje door hun voer. Wat is dat dan? | |
Van_Poppel | donderdag 17 oktober 2019 @ 20:36 |
Deze kippenboer heeft het volgens mij prima voor elkaar. | |
Tegan | donderdag 17 oktober 2019 @ 20:41 |
Interessante aflevering. | |
Stefanovich | donderdag 17 oktober 2019 @ 20:59 |
Het gebruik van antibiotica is zogenaamd sterk naar beneden gebracht. Typisch die semantische discussie met die directeur van die branchevereniging. In de voeding worden additieven met antibiotische werking gebruikt, maar dit zijn absoluut geen antibiotica volgens de branche....yeah right. Ik koop geen standaard supermarktkip(filet) meer. Dan maar zo nu en dan een duurder stukje biologisch kippenvlees? [ Bericht 6% gewijzigd door Stefanovich op 17-10-2019 21:53:18 ] | |
golfer | donderdag 17 oktober 2019 @ 21:33 |
Brancheorganisatie zat aan de Alexander Flemminglaan. | |
golfer | dinsdag 22 oktober 2019 @ 14:32 |
a.s. Donderdag: Er is een nieuwe exotische verschijning in het zuivelschap. Kefir. Het is niet goedkoop, maar het zou reuze gezond zijn. Bovendien is het bereid volgens een authentiek recept, helemaal uit de Kaukasus. De Keuringsdienst wil dat recept graag leren kennen, en laat de Kaukasiërs kennis maken met wat we in Nederland van hun kefir hebben gemaakt. | |
ja_okay_whatever | dinsdag 22 oktober 2019 @ 16:51 |
Ik drink vaak Kefir, dit zal wel een interessante aflevering worden. | |
BasEnAad | dinsdag 22 oktober 2019 @ 16:52 |
Ik ben wel nieuwsgierig. Ik drink dat spul best veel. | |
Nine. | woensdag 23 oktober 2019 @ 08:09 |
Een soort karnemelk dus als ik op kafir Google... | |
golfer | donderdag 24 oktober 2019 @ 22:36 |
Wat in Nederland als Kefir verkocht wordt heeft dus helemaal niks met de echte Kaukasische Kefir te maken. | |
ja_okay_whatever | donderdag 24 oktober 2019 @ 22:44 |
Die 'kefir' van Albert Heijn is ook super mild ja, dat is gemaakt om zeer makkelijk weg te drinken. | |
Bocaj | zaterdag 26 oktober 2019 @ 14:50 |
Blijkbaar is het in Nederland dus gewoon karnemelk die als kefir wordt verkocht... Dat is dus weer lekker cashen voor de producenten en de domme Nederlander koopt het! | |
BasEnAad | zaterdag 26 oktober 2019 @ 15:05 |
Die van Arla heeft dus als enige wel gist en koolzuur. Heb het maar even gekocht vanmiddag, wel een duidelijk verschil met andere merken. | |
Bocaj | zaterdag 26 oktober 2019 @ 16:47 |
Zij zijn ook de enige die het zo omschrijven!
| |
Zelva | zaterdag 26 oktober 2019 @ 16:51 |
Maar dat is dus gewoon een leugen. | |
Bocaj | zaterdag 26 oktober 2019 @ 16:53 |
Bij Arla niet! | |
Zelva | zaterdag 26 oktober 2019 @ 16:56 |
Volgens dat laboratorium gebruikt Arla ook geen kefirculturen, maar een ander soort gist. "Een echte kefirgist, die we in de collectie hebben gezien, die hebben we niet gevonden" Ik weet niet wat er op die andere verpakkingen staat, maar lijkt me niet vanzelfsprekend dat Arla met dit bedrog hierom wel te prijzen zou moeten zijn omdat ze toevallig toch iets met gisting doen. [ Bericht 2% gewijzigd door Zelva op 26-10-2019 17:02:37 ] | |
Bocaj | zaterdag 26 oktober 2019 @ 17:25 |
Je hebt gelijk.... Nog erger dus! Wij Nederlanders worden gewoon bij de neus genomen! Arla zit dus ook zwart op wit te liegen! | |
Isabeau | zaterdag 26 oktober 2019 @ 17:26 |
Nu is karnemelk ook gewoon heel gezond | |
Bocaj | zaterdag 26 oktober 2019 @ 17:27 |
Heb de zending nog een keer gezien, er zit dus wel gist in maar niet de échte kefir gist... Terwijl ze het wel op de verpakking zetten! | |
Bocaj | zaterdag 26 oktober 2019 @ 17:29 |
Ja, pak dus gewoon karnemelk.... Al is karnemelk ook niet de karnemelk van vroeger... maar dat is weer een andere uitzending! | |
Isabeau | zaterdag 26 oktober 2019 @ 17:37 |
Ik vind Kefir lekkerder dan karnemelk | |
golfer | dinsdag 29 oktober 2019 @ 15:22 |
a.s. Donderdag: Een kijker heeft een merkwaardige ontdekking gedaan: nacho- en tortillachips van hetzelfde huismerk hebben dezelfde ingrediënten, maar toch zijn de nachochips veel duurder. Dat deed haar afvragen wat dan eigenlijk het verschil is tussen die chips. De Keuringsdienst reist af naar Mexico en leert dat er nog veel exotischer benamingen zijn voor het chipje. Maar van nacho's hebben Mexicanen nog nooit gehoord. | |
TjjWester | dinsdag 29 oktober 2019 @ 16:23 |
Van nachos hebben de mexicanen echt wel gehoord, van nachoschips absoluut niet. | |
golfer | dinsdag 29 oktober 2019 @ 17:34 |
Tex-Mex gerecht. https://en.wikipedia.org/wiki/Nachos | |
TjjWester | dinsdag 29 oktober 2019 @ 18:10 |
Nachos worden geserveerd met tortillachips, daar gaat het om. | |
Van_Poppel | donderdag 31 oktober 2019 @ 20:30 |
Lekker snoepreisje naar Mexico | |
Joost-mag-het-weten | donderdag 31 oktober 2019 @ 20:32 |
Een beetje naar Mexico om een zak chips aan een dikke Mexicaan te tonen ... | |
ikweethetookniet | donderdag 31 oktober 2019 @ 20:54 |
Waar was speedy Gonzales | |
golfer | vrijdag 1 november 2019 @ 00:00 |
Interessant om dat kleine fabriekje in Mexico te zien die de tortilla's nog traditioneel met kalksteen erbij maken. | |
golfer | vrijdag 1 november 2019 @ 00:07 |
Gekeken? | |
ikweethetookniet | vrijdag 1 november 2019 @ 01:06 |
https://www.ad.nl/koken-e(...)icaans-aan~a027ae6a/ | |
TLC | vrijdag 1 november 2019 @ 12:09 |
Volgens mij komen veel vragen daardoor ook in aanbod, ik vind dat dit programma zelf ook weleens nader onderzocht mag worden. | |
qajariaq | zaterdag 2 november 2019 @ 07:39 |
Ik vind dat die reisjes werkelijk bijdragen aan het programma. Sowieso laten ze daar meer zien over de oorsprong van een product. Zonder die reisjes zou het maar een saai programma worden vrees ik. | |
Bocaj | maandag 4 november 2019 @ 16:54 |
Nou ik zou niet iets eten van die Mexicaan met zijn hakblok! Dus je kunt in Nederland niet de echte kopen? (Waar je dus geen maagpijn van krijgt?!) | |
Molo | maandag 4 november 2019 @ 17:34 |
Jawel, ligt inmiddels 'toevallig' bij de AH zag ik gisteren Hypocriet als ik ben wel een zak van meegenomen, want nieuwsgierig. Zag er niet lekker uit (grijzige harde meuk), maar misschien is dat het wel | |
Bocaj | maandag 4 november 2019 @ 17:36 |
Welk merk? Of ligt het bij de versafdeling? | |
Molo | maandag 4 november 2019 @ 17:38 |
https://www.ah.nl/product(...)-mais-tortilla-chips Ze hebben een paar varianten | |
Bocaj | maandag 4 november 2019 @ 18:57 |
Ze hebben ook die blauwe mais die je zag in de uitzending! | |
Molo | maandag 4 november 2019 @ 19:03 |
Klopt. Zag er niet lekker uit en was duurder, dus niet meegenomen | |
djkoelkast | maandag 4 november 2019 @ 23:05 |
Blauwe mais heeft veel meer smaak | |
djkoelkast | maandag 4 november 2019 @ 23:07 |
Maar daar staat ook geen extra ingrediënt op (niet verplicht als het wordt gezien als proceshulpstof) | |
golfer | dinsdag 5 november 2019 @ 16:22 |
a.s. Donderdag: Tomaat in blik. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarmelijke omstandigheden geplukt door migranten. Hoe zit dat? En hoe weten we of de tomaten die wij in de supermarkt kopen vrij zijn van misstanden? De Keuringsdienst volgt het blik tot aan de plantage en wordt geconfronteerd met de duistere kant van de Italiaanse tomatenindustrie. | |
Molo | dinsdag 5 november 2019 @ 16:27 |
Klopt Ik weet dus niet of het daadwerkelijk dat is maar gezien het merk, de naam van product en hoe het eruit ziet gok ik van wel | |
blessed19 | dinsdag 5 november 2019 @ 16:36 |
Dit doet mij denken aan de horror verhalen van de champignon plukkers in Limburg. | |
Molo | dinsdag 5 november 2019 @ 16:38 |
Asperges bedoel je? | |
Adames | dinsdag 5 november 2019 @ 16:50 |
beide | |
djkoelkast | dinsdag 5 november 2019 @ 18:20 |
Ik heb vandaag een zak blauwe gehaald, ik ga eens proeven Het zou gaan om genixtamaliseerde maïs. https://www.ourfood.nl/info/begr_techn/nixtamaliseren.html Het kan ook met maismeel, je kunt dat ook in pakken kopen: Interessant, ik wist dit niet en ik was ook nooit zo gek op maistortillachips, wellicht dat dit beter bevalt. Dan wil ik het zelf ook wel proberen te maken, kan ik het ten minste in de (verantwoorde) palmolie frituren in plaats van in zonnebloemolie. Overigens: deze zijn in de oven gebakken met avocadoolie, ben benieuwd. | |
Nine. | dinsdag 5 november 2019 @ 18:24 |
Voor frituren kun je beter arachideolie gebruiken. | |
djkoelkast | dinsdag 5 november 2019 @ 18:38 |
Gebruik ik alleen voor oliebollen. Voor al het andere (verantwoorde, ongeharde) palmolie, behalve voor patat, dat bak ik in ossewit. Vloeibare olie is niet goed om in te frituren. | |
blessed19 | dinsdag 5 november 2019 @ 22:56 |
Nee, champignons. De kvw heeft daar een aflevering over gemaakt. Sindsdien mijd ik de "blauwe bakken". | |
Sorella | woensdag 6 november 2019 @ 07:22 |
De link van de tortilla chips werkt niet meer. | |
ThePlaneteer | woensdag 6 november 2019 @ 07:40 |
Dit klinkt wederom zeer herkenbaar. | |
Nine. | woensdag 6 november 2019 @ 08:30 |
Bron? @Pietverdriet @RobinOok | |
djkoelkast | woensdag 6 november 2019 @ 09:34 |
Die zijn genoeg te vinden. Bij het verhitten van vloeibare olie ontstaan transvetzuren. Vast vet als (ongeharde!) palmolie, kokosolie, ossewit, reuzel etc. is veel stabieler, er ontstaan veel minder snel schadelijke vetzuren en het is nog veel lekkerder ook. Pietverdriet kan er veel meer over vertellen inderdaad. | |
Nine. | woensdag 6 november 2019 @ 09:40 |
PietVerdriet raadt naast ossenwit juist arachideolie aan, vandaar dat ik hem tag. Ik heb verder ook nog nooit iemand palmolie zien aanbevelen, vandaar. Wel het tegenovergestelde. Denken we ook aan onze gezondheid, dan hebben palmolie en rundvet de minst goede vetzuursamenstelling. Koolzaadolie is wel een goede keuze: ze combineert een relatief lage impact met een goede vetzuursamenstelling. https://www.eoswetenschap.eu/voeding/boter-olie-margarine | |
Molo | woensdag 6 november 2019 @ 09:40 |
Piet post helaas niet meer, net als Robin | |
Nine. | woensdag 6 november 2019 @ 09:42 |
Dat is spijtig, weet je toevallig ook waarom? | |
Molo | woensdag 6 november 2019 @ 09:53 |
Laten we het houden op oneens met beleid van modjes | |
djkoelkast | woensdag 6 november 2019 @ 09:53 |
Dat is allemaal gebaseerd op dat men denkt dat verzadigd vet slecht voor je is en onverzadigd vet goed is. Hey, een gezond hart ligt beschermd in een bedje van verzadigd vet. Je hersenen bestaan voor een groot deel uit cholesterol. Vroeger bakten we alles in palmolie, veel verzadigd vet dus. Twee voordelen van verzadigd vet: 1: je gebruikt het als brandstof en slaat het niet op 2: als er verzadigd vet in je dikke darm zit dan krijgt je lichaam een 'verzadigd' gevoel, je hebt dus langer geen honger meer Als we dat allemaal weglaten, wat tegenwooridg gebeurt, slaan we meer vet op en zijn we minder snel verzadigd en eten dus meer. Waarom heeft vast vet dan toch zo'n slechte naam? Omdat men er vroeger ook gehard vet in deed, het vet zo hard maken (met een kwikcatalysator) dat het nog stabieler is, nog langer meegaat, nog heter gestookt kan worden. Het nadeel van vetten harden is echter wel dat er transvetten ontstaan en dat is wèl echt slecht. Ze noemen het niet voor niets 'heart attack fat'. Ik raad je ook de documentaire aan: The men that made us fat Palmolie heeft een nog slechtere naam omdat er regenwouden voor gekapt werden. Dat gaat nu al stukken beter, maar nu is precies dit aan de hand met soja. Er is zo'n gigantisch explosieve vraag naar soja dat ze nu regenwouden kappen voor sojaplantages. Er is tegenwoordig "rainforest alliance certified" duurzame (sustainable) en dus verantwoorde palmolie verkrijgbaar. Kom hier maar eens patat eten die gebakken is in de Ossewit en palmolie. Er gaat een wereld van smaak voor je open (en de patat is veel minder vet ook nog) | |
Molo | woensdag 6 november 2019 @ 09:56 |
Maar patat in zonnebloemolie of olijfolie is zo lekker | |
Nine. | woensdag 6 november 2019 @ 10:22 |
In olijfolie kan prima hoor. | |
djkoelkast | woensdag 6 november 2019 @ 11:22 |
Dat vind ik dus echt helemaal niet lekker. Chips gebakken in zonnebloemolie is ook echt niet lekker naar mijn mening, toch is dat zowat het enige wat je nog kunt kopen in de winkels. | |
Remco | donderdag 7 november 2019 @ 20:50 |
Goede invalshoek deze keer. Bizar hoe die tomaten in Italië worden geplukt. | |
Kickinalfa | donderdag 7 november 2019 @ 21:10 |
Ik vind er weinig bizars aan. Veel van deze migranten kiezen er zelf voor om naar Europa te gaan en daar te gaan werken. Niemand dwingt ze om het te doen of om hun eigen land te verlaten. De rol van de "caporetta?" is zeker dubieus maar als ik ze hoor klagen over dat ze moeten betalen voor eten, drinken en vervoer, dat doet elke Europeaan. Of dat ze maar x bedrag per kistje krijgen, er zijn hier ook legio aardbeien en appel plukkers die betaald krijgen per kistje. | |
Bocaj | donderdag 7 november 2019 @ 22:07 |
Hij zegt zelf gekomen te zijn vanuit Ghana voor een beter leven! Hij is dus economische vluchteling.. en hoe hard het ook klinkt... voor hen is geen plaats! Al zal hij naar Nederland komen dan wordt hij gezien als economische vluchteling! Ik zou gewoon teug gaan en een cafeetje beginnen ofzo of een restaurant! Dit is ook nix! | |
fespo | donderdag 7 november 2019 @ 22:07 |
alleen tomaten? | |
golfer | donderdag 7 november 2019 @ 23:46 |
Die van Mutti vond ik altijd al de lekkerste en dat bedrijf blijkt dus wel te deugen. | |
PrayingMantis | vrijdag 8 november 2019 @ 23:05 |
Juist wel, wie gaat anders de tomaatjes plukken? Heb je weleens Europa vanuit Google maps gezien? Lijkt een grote lappendeken aan landbouwgrond, letterlijk overal waar je inzoomt zie je landbouw, landbouw, landbouw, en lang niet alles kan met machines geoogst worden. Dat is ook de reden waarom economische vluchtelingen vaak toegelaten worden, omdat ze gewoon nodig zijn, desnoods als moderne slaven. Maar je hebt wel gelijk, heb veel vluchtelingen gekend die vonden achteraf dat hun eigen land beter was, maar teruggaan is voor velen geen optie, teveel geïnvesteerd en moeite gedaan om hierheen te komen en ze hopen ergens dat het in de toekomst beter wordt. | |
#ANONIEM | zaterdag 9 november 2019 @ 17:19 |
Ik dacht altijd dat de bliktomaten gewoon buitenbeentomaten waren. Niet mooi genoeg voor in de winkel, maar voldoen wel voor in blik. | |
ddx | zondag 10 november 2019 @ 21:23 |
Die koop ik ook altijd al. Maar ik vraag mij toch af of het niet mooie pr praat was van die meneer Mutti ? | |
golfer | zondag 10 november 2019 @ 22:12 |
Is toch controleerbaar hoe die tomaten geoogst worden en bij hem gaat het machinaal. | |
kanovinnie | zondag 10 november 2019 @ 23:36 |
Olie is per definitie vloeibaar en vet vast. Palmvet en olie zijn dus hetzelfde, maar op een andere temperatuur. | |
djkoelkast | maandag 11 november 2019 @ 00:04 |
Waar zeg ik dat dat anders is dan? | |
golfer | maandag 11 november 2019 @ 00:22 |
Ging KvW over olie? | |
djkoelkast | maandag 11 november 2019 @ 14:14 |
Daar werden de nacho's toch in gebakken, doe anders even lekker moeilijk. | |
golfer | maandag 11 november 2019 @ 14:26 |
Vooral doorgaan over een detail en er van alles bijhalen dat niks met die uitzending over nacho's te maken heeft. Nog iets te melden over de uitzending daarna? | |
djkoelkast | maandag 11 november 2019 @ 14:38 |
Die vond ik totaal niet boeiend, dus ik niet nee, anders had ik er ook wel iets over gezegd misschien? Als je er verder over in discussie wil kun je me een DM/PM sturen. | |
golfer | maandag 11 november 2019 @ 14:48 |
Als jij verder over olie's wilt praten en discussiëren kan je de user waarmee je zo lang er over doorging een DM/PM sturen. | |
kanovinnie | maandag 11 november 2019 @ 17:08 |
Ga lekker in FB zeiken ipv hier de boel te verkloten. | |
golfer | woensdag 13 november 2019 @ 15:15 |
Morgen: Vloerbrood Nooit bij stilgestaan: hoe een brood gebakken wordt. Maar nu is er brood dat zich trots op de borst slaat. Het heet vloerbrood en zou op oven van de vloer gebakken zijn. Of bakt de bakker ons een poets? De Keuringsdienst steekt zijn neus in de oven, en ontdekt dat vloerbrood niet altijd een vloer gezien hoeft te hebben. | |
zoem | woensdag 13 november 2019 @ 16:18 |
Een korte zijdelingse discussie is prima, zolang het verwant is aan KvW en niet de boventoon gaat voeren. Op de persoon spelen is dan ook niet nodig. Maar vloerbrood dus | |
BasEnAad | woensdag 13 november 2019 @ 16:34 |
Ik kan me niet voorstellen dat dit een boeiende aflevering wordt. | |
qajariaq | woensdag 13 november 2019 @ 17:24 |
Eens, er zijn al veel meer brood programma's geweest. Vloerbrood is in de praktijk dus gewoon niet in maar op een bakblik. Krijg je wat meer korst en boterhammen die geen van allen even groot zijn. | |
kloon_bassie | woensdag 13 november 2019 @ 19:14 |
Spoiler alert | |
golfer | donderdag 14 november 2019 @ 21:01 |
Dus niet. | |
Kickinalfa | donderdag 14 november 2019 @ 21:37 |
Wel fijn dat er zo openheid wordt gegeven. | |
Bocaj | zaterdag 16 november 2019 @ 18:51 |
De bakker over vloerbrood-varianten: "Wij in Nederland zijn heel creatief, dat weet je toch?!" | |
Bocaj | zaterdag 16 november 2019 @ 18:57 |
Wat je ook kunt doen, is brood kopen (maakt niet uit wat) en thuis op de vloer gooien! Heb je ook vloerbrood! | |
qajariaq | zaterdag 16 november 2019 @ 22:04 |
Na het zien van de uitzending blijkt het inderdaad nog gekker te zijn dan ik verwachte. Vloerbrood kan dus zelfs in een vierkant blik gebakken zijn. | |
golfer | woensdag 20 november 2019 @ 15:36 |
a.s. Donderdag: Appel De appel lijkt een eenvoudige vrucht, maar in de supermarkt is hij getooid met de meest prachtige namen: de Elstar, de Jonagold, de Pink Lady, de Kanzi, de Jazz, de Junami, de Golden Delicious en ga zo maar door. En er is iets geks aan de hand: de kiloprijzen lopen enorm uiteen. Is de ene appel dan zoveel lekkerder dan de andere? De Keuringsdienst vergelijkt appels met appels. En daarna op 5 december nog een speciale: De baard van Sinterklaas Het is bijna pakjesavond. De tijd van pepernoten, kadootjes en bezoeken van de Goedheiligman. Die er altijd piekfijn uitziet in zijn tabberd met mooie baard. Net als zijn hulpsinterklazen. Maar hoe doen die laatsten dat toch, zo'n zelfde coupe krijgen als Sinterklaas? De Keuringsdienst van Waarde duikt de wereld in van baarden, haren en snorren en stuit op een onverwacht dier dat de allermooiste baard van onze (hulp)Sinten levert. | |
ThePlaneteer | woensdag 20 november 2019 @ 16:31 |
Oh zullen ze naar de yaks gaan in Tibet? | |
BasEnAad | woensdag 20 november 2019 @ 16:39 |
Er zal ongetwijfeld een leuke tripje inzitten voor de programmamakers | |
Blues | woensdag 20 november 2019 @ 17:15 |
Joost-mag-het-weten | woensdag 20 november 2019 @ 17:27 |
Het begint wel meer en meer een reisprogramma te worden | |
Van_Poppel | donderdag 21 november 2019 @ 20:32 |
35000 kilo appels per dag | |
BasEnAad | donderdag 21 november 2019 @ 20:36 |
Conceptappel | |
Van_Poppel | donderdag 21 november 2019 @ 20:39 |
Clubappel | |
Tomatenboer | donderdag 21 november 2019 @ 20:45 |
Ik hoor weer een hoop marketinggelul. | |
#ANONIEM | donderdag 21 november 2019 @ 20:46 |
Al die onnodige verpakking doet voor mij afbreuk aan de beleving. | |
BasEnAad | donderdag 21 november 2019 @ 20:47 |
Sportief actief appeltje hoor | |
yosander | donderdag 21 november 2019 @ 20:47 |
Appels zijn overrated | |
yosander | donderdag 21 november 2019 @ 20:47 |
Kan echt niet meer | |
derLudolf | donderdag 21 november 2019 @ 20:51 |
Dat heb je overal mee hoor. Veredeling kost veel tijd. Als je dat door bedrijven laat doen, dan wil je natuurlijk niet hebben dat de concurrent er mee vandoor gaat. "Hmm lekker appeltje, bedankt!" | |
showtimer | donderdag 21 november 2019 @ 20:52 |
Op zich wel bijzonder dat er voor al die nieuwe rassen dan ook weer voldoende markt is. | |
Nine. | donderdag 21 november 2019 @ 20:57 |
Precies. Volgende keer gewoon maar naakt daten? | |
golfer | vrijdag 22 november 2019 @ 00:08 |
Leerzame aflevering voor mij. Had nog nooit van club-, concept- of licensie-appels gehoord. In het vervolg dus gewoon allen maar Elstars hier en niks meer van die modepoppetjes/appels met marketing. | |
Adames | vrijdag 22 november 2019 @ 11:23 |
Het stelde me licht teleur dat ze niet met haar Consumer Journey Board kwam aankakken die past bij de aankoop van een appel. | |
TjjWester | vrijdag 22 november 2019 @ 11:47 |
Iedereen kan proeven dat de verschillende appels bij se supermarkten een andere smaak hebben...... | |
golfer | vrijdag 22 november 2019 @ 12:01 |
De appeldeskundige bij een blindproeverij blijkbaar niet. | |
marzman | maandag 25 november 2019 @ 15:09 |
Het lijkt me gewoon een dure Elstar met een kleine aanpassing onder licentie | |
Van_Poppel | donderdag 5 december 2019 @ 20:29 |
1000 euro voor een nepbaard | |
ThePlaneteer | donderdag 5 december 2019 @ 20:41 |
Lekker baantje hebben ze toch ook. | |
Van_Poppel | donderdag 5 december 2019 @ 20:48 |
Gemaakt in Noord Korea | |
BasEnAad | donderdag 5 december 2019 @ 20:48 |
Chinese arbeiders zijn te duur | |
Atak | donderdag 5 december 2019 @ 20:53 |
showtimer | donderdag 5 december 2019 @ 20:55 |
Bijdrage van Maarten was leuk | |
golfer | donderdag 5 december 2019 @ 21:01 |
Lekker flauwe aflevering met alles op rijm. | |
kloon_bassie | donderdag 5 december 2019 @ 22:50 |
Grappige aflevering met een origineel onderwerp! Ouderwets genoten :-) | |
Adrie072 | donderdag 5 december 2019 @ 23:07 |
Helemaal goed! | |
NoCigar | donderdag 5 december 2019 @ 23:23 |
Even teruggekeken nav het commentaar hier, leuk, hoewel ik al jaren geen appels meer eet. | |
Nieuwschierig | vrijdag 6 december 2019 @ 12:57 |
Dat niet alleen. De directie van de club kan ook volledig het moment en hoeveelheid afzet bepalen. En daarmee proberen de kiloprijs op pijl te houden. Bij Elstars en Jonagold bepalen de telers zelf wanneer ze een koelcel verkopen of laten veilen. En omdat de telers net na de oogst van september veel geld in kas moeten hebben om de plukkers te betalen + de hoge energierekening van het inkoelen gaan ze noodgewongen meer appels op de markt brengen dan goed is voor de kiloprijs. | |
golfer | dinsdag 10 december 2019 @ 15:27 |
a.s Donderdag: Yorkham. Zoveel mensen zoveel wensen, en even zoveel soorten ham in de supermarkt. Maar de populaire Yorkham torent qua prijs wel opvallend hoog boven de andere hammen uit. Maar hoe komt de ham aan zijn naam? In Engeland leert de Keuringsdienst dat de ham uit de bil van een bijzonder varken wordt gesneden. Maar wat maakt dat varken nou zo uniek? En hebben we hem ook in Nederland? | |
Nine. | woensdag 11 december 2019 @ 08:20 |
Is Yorkham ook zoveel duurder dan Serranoham of Parmaham? Zelf koop ik alleen maar de laatste twee. | |
111210 | woensdag 11 december 2019 @ 08:25 |
Niet echt iets wat je met elkaar kan vergelijken. | |
BasEnAad | woensdag 11 december 2019 @ 09:47 |
Ik hoorde wel eens dat ham in de supermarkt meer naar ham smaakt dan ham van zichzelf smaakt. Er zal wel het een en ander aan toegevoegd worden. | |
Van_Poppel | donderdag 12 december 2019 @ 20:37 |
Je wordt dus genept met de Yorkham | |
NoCigar | donderdag 12 december 2019 @ 20:56 |
Zou je nou ergens authentieke Yorkham kunnen krijgen hier? | |
JayHovah | donderdag 12 december 2019 @ 21:11 |
FTFY | |
golfer | donderdag 12 december 2019 @ 22:05 |
In Nederland denk ik niet. | |
Joost-mag-het-weten | donderdag 12 december 2019 @ 22:22 |
Yorkham is een gekookte ham, dat is een totaal ander product dan Parmaham ... | |
Weltschmerz | vrijdag 13 december 2019 @ 10:43 |
Tja, ik had het zelf een keer gekocht bij de AH en al geconstateerd dat het geen goede ham was. Veel minder dan de 'slagersachterham' die er mee door kan. | |
djkoelkast | vrijdag 13 december 2019 @ 10:56 |
Ham zit vaak vol met aroma's en andere rommel. In Parmaham hoort dat niet, daar zou alleen zout in moeten zitten. | |
alpeko | vrijdag 13 december 2019 @ 11:00 |
Dat is dan ook een beschermde naam. Yorkham niet. | |
fespo | vrijdag 13 december 2019 @ 11:24 |
ik ving iets op van aardappelzetmeet | |
golfer | vrijdag 13 december 2019 @ 12:41 |
Verschil tussen been- achter- en schouderham: https://www.npo3.nl/wat-i(...)erham-en-schouderham | |
Black-Hole | vrijdag 13 december 2019 @ 12:49 |
Sowieso vleeswaren kopen in de supermarkt. Als je ziet hoe bewerkt dat vlees; is..... Enige uitzondering is gedroogde ham maar ook dat kan nog behoorlijk verschillen in kwaliteit. Als ik vleeswaren haal is het altijd bij de slager, dat is een wereld van verschil qua smaak. | |
golfer | woensdag 18 december 2019 @ 16:58 |
Morgen: Cider. Het zit in hippe flesjes, ordinair in blik én in luxe champagneflessen met kurk: cider. Een flexibel appeldrankje dat zich op allerlei manieren laat maken. De keuringsdienst reist af naar België en Engeland om uit te zoeken wat cider nou eigenlijk is en komt tot de ontdekking dat je daar je fantasie rijkelijk bij mag gebruiken. | |
Joost-mag-het-weten | woensdag 18 december 2019 @ 17:07 |
De slager die zelf zijn ham, salami's enzovoort inkoopt bij dezelfde bedrijven als de supermarkt? | |
NedKelly | woensdag 18 december 2019 @ 17:35 |
Er zijn toch ook slagers die gewoon nog zelf hun vleeswaren maken? Of is dat bordje met ".... uit eigen worstmakerij" nep? | |
Black-Hole | woensdag 18 december 2019 @ 19:22 |
Zullen er vast van zijn maar de slager waar ik kom maakt zelf zijn hammen, en (grill)worsten en die zijn echt ontzettend lekker en ook meerdere malen bekroond. Is een echte vakman en dat merk je niet alleen aan zijn eigen vleeswaren. | |
Joost-mag-het-weten | woensdag 18 december 2019 @ 19:59 |
Die zijn helaas wel een uitzondering geworden ... | |
zoem | donderdag 19 december 2019 @ 20:26 |
"Ik weet dat mijn schoonzus het lekker vindt" | |
zoem | donderdag 19 december 2019 @ 20:50 |
Doe mij maar de cider van die ouwe kerel, puur natuur. Jillz is dus gewoon een suikerdrankje met alcohol. | |
ja_okay_whatever | donderdag 19 december 2019 @ 20:53 |
Die oude gast was grappig, alleen jammer dat die presentator een irritante papegaai is. | |
Bocaj | vrijdag 20 december 2019 @ 22:46 |
Ik denk dat je met een pak pure appelsap en een fles spa rood en een schut wodka ook een heel eind komt! | |
golfer | woensdag 8 januari 2020 @ 11:47 |
a.s. donderdag: Chique Vlees. Rundvlees met exotische namen. De ene naam nog chiquer dan de andere naam: Picanha, Bavette, Flat iron steak, Cowboysteak, Tomahawk en Sirloin steak. Aan een exotische naam hangt natuurlijk een luxueus prijskaartje, maar hoe chique is dat vlees eigenlijk? En waar komen die nieuwe stukken rundvlees vandaan, hoe kan het dat de slagers die over het hoofd hebben gezien tijdens het uitbenen van de koe? De Keuringsdienst wil weten wat voor vlees we in de kuip hebben. | |
golfer | donderdag 9 januari 2020 @ 21:00 |
Leuke uitzending weer. | |
Joene | donderdag 9 januari 2020 @ 21:06 |
true wel “weinig” nieuws onder de zon , behalve de cowboy steak al had ik daar überhaupt nog nooit van gehoort | |
golfer | donderdag 9 januari 2020 @ 21:53 |
Ik wist niet dat een flat-ironsteak gewoon een doormidden gesneden sukadelap was. | |
qajariaq | donderdag 9 januari 2020 @ 22:07 |
Mijn nieuwe info is dat alles wat je kan bakken een steak is. Dat leuke namen producten duur maken wist ik al. | |
Tegan | donderdag 9 januari 2020 @ 22:13 |
Wel logisch dat flat iron duurder is als je zoveel van de sucade weg moet gooien. | |
Tegan | donderdag 9 januari 2020 @ 22:14 |
Leuke aflevering verder. Keertje wat leuker onderwerp. Leerzaam ook al die onderdelen van de koe. | |
Molo | donderdag 9 januari 2020 @ 23:31 |
Had je toch beter naar die ouwe @Pietverdriet moeten luisteren | |
golfer | donderdag 9 januari 2020 @ 23:35 |
Ja, die bejaarde wist wel wat van sommige dingen. | |
Weltschmerz | vrijdag 10 januari 2020 @ 11:40 |
Wat van de ene kant sterk is aan het programma, dat ze sceptisch zijn en de leveranciers het zelf laten uitleggen, is vaak ook een zwakte in die zin dat ze in een sfeer van verdachtmaking blijven hangen. Zo vond ik ontbreken dat je verschillende manieren van snijden hebt, vaak traditioneel en nationaal, waardoor hetzelfde stuk koe niet tot de dezelfde stukken vlees leidt. De T-bone en Porterhouse bijvoorbeeld worden in Frankrijk niet gesneden, omdat als de entrecote zijde van T gaar is de ossehaaszijde te ver door is (iets wat @Pietverdriet overigens nooit had opgemerkt en zelfs ontkende). Die halen de ossenhaas er in de lengte uit om die te verdelen in tournedos, chateaubriand en filet mignon In die zin leren slagers ook van buitenlandse slagers en fokkers, ook al zouden ze misschien vaker wat moeten afleren dankzij buitenlandse slagers. Dat je bij verschillende rassen met verschillende voeding wat anders met een stuk vlees kan kwam er wel uit, maar niet dat stoofvlees op zich een hele mooie bereiding van een heel mooi stuk vlees is. Het is niet alleen goedkoper omdat je meer van het stuk gebruikt, maar ook omdat je met een steak gewoon veel vlees p.p. eet, terwijl je met stoofvlees ook in dat opzicht veel zuiniger bent en die zenen bijdragen aan een mooie dikke gladde saus ipv afval te worden. Daarnaast kan moeten kauwen de smaak goed laten loskomen. Als dat door het ras en de voeding (en de wijze van snijden na de bereiding) allemaal net klopt heeft het ook iets extra's. Die kauwboysteak leek echter wel een geintje. Wel raar trouwens dat die slager dat voorverpakte vlees zomaar in contact liet komen met zijn eigen vlees. | |
golfer | woensdag 15 januari 2020 @ 12:01 |
Morgen: Het is een bijzonder visje, hij heeft een huid van paneermeel en hij zwemt het liefst in de frituur. De lekkerbek. Maar welke vis schuilt er eigenlijk onder de korst. Het kan de heek zijn, de kabeljauw, de wijting of de schelvis en zelfs de Zuidoost-Aziatische zoetwatervis Panga. Maar smaken al die vissen dan hetzelfde? De Keuringsdienst gaat proeven. | |
derLudolf | woensdag 15 januari 2020 @ 12:11 |
Ik vind kabeljauw eigenlijk helemaal niet zo lekker. Doe mij maar heek of schelvis. Geen panga. Smaken ze hetzelfde: niet dus. | |
golfer | woensdag 15 januari 2020 @ 14:27 |
Kabeljauw is eigenlijk een te dure vis om te gebruiken voor lekkerbekjes. Wijting is ook prima en lekker. | |
qajariaq | woensdag 15 januari 2020 @ 14:54 |
Ik dacht even dat het een herhaling zou zijn maar dat was de kibbeling uitzending. Zal in grote lijnen wel hetzelfde zijn. Verschil tussen lekkerbek en kibbeling is er nauwelijks in mijn beleving, hooguit iets ander zout/kruiden mengsel maar vaak dat nog niet eens. | |
Nine. | woensdag 15 januari 2020 @ 15:00 |
Inderdaad. De subtiele smaak van witvis wordt soberso overheerst door het bierbeslag en het viskruidenmengsel wat eroverheen wordt gestrooid. Wijting of koolvis voldoen daarom prima. | |
Weltschmerz | woensdag 15 januari 2020 @ 19:47 |
Kabeljauw is ook alleen maar een dure vis geworden omdat hij overbevist was en daardoor schaars werd. Daar kwam nog bij dat hij in hele mooie gekromde structuur uiteen valt en dat het goed doet bij de steeds visueler ingestelde en foodporn kijkende mens. Traditioneel is het geen dure vis maar gewoon een van de vele nauwelijks verschillende witvissen. Er was een tijd dat alleen de wangetjes goed genoeg waren voor de kibbeling. | |
BasEnAad | woensdag 15 januari 2020 @ 20:09 |
Het zal me eigenlijk een worst wezen welke witte vis er in mijn lekkerbekje zit. Maar misschien komen ze met iets verrassends. | |
ddx | woensdag 15 januari 2020 @ 21:25 |
Is dat geen herhaling, of heeft een soortgelijk programma (Wouter oid?) hier eerder uitzending over gemaakt. | |
golfer | woensdag 15 januari 2020 @ 21:26 |
Geen herhaling. | |
fespo | woensdag 15 januari 2020 @ 22:20 |
volgens mij is er wel eens een aflevering over Kibbeling geweest. | |
Van_Poppel | donderdag 16 januari 2020 @ 20:25 |
Met veel ravigotesaus smaakt iedere lekkerbek hetzelfde. | |
BasEnAad | donderdag 16 januari 2020 @ 20:27 |
Ik krijg er nu al honger van. | |
BasEnAad | donderdag 16 januari 2020 @ 20:30 |
Een vakantie naar een warm ver oord zit er niet in deze aflevering | |
Caland | donderdag 16 januari 2020 @ 20:44 |
Het doet mij deugd dat elke viskenner de pangasius haat | |
JayHovah | donderdag 16 januari 2020 @ 20:45 |
Ze verzinnen altijd wel een reden heb ik het idee, desnoods achterhalen ze dat het karton van de verpakking “toevallig” uit Curaçao komt ofzo, het liefst naast een bar bij het strand... | |
golfer | donderdag 16 januari 2020 @ 20:56 |
Haha.Ze waren bij Imko in Wijk aan Zee. Altijd lekkere vis bij hem te eten. | |
golfer | donderdag 16 januari 2020 @ 21:03 |
Geen smerige smaakloze panga dus meer kopen. | |
golfer | donderdag 16 januari 2020 @ 21:51 |
Het meest exotische oord was natuurlijk dit keer wel die gribushaven van IJmuiden en het restaurant van Imko in Wijk aan Zee. | |
derLudolf | donderdag 16 januari 2020 @ 23:10 |
Ik ben met Teun eens op de markt #teamschelvis | |
derLudolf | donderdag 16 januari 2020 @ 23:13 |
Deed je dat überhaupt? Bij onbekende viskramen vraag ik het. En als het antwoord pangasius is, bestel ik niets | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2020 @ 23:14 |
Dit doe ik ook hoor Fuck pangasius(-filet) | |
golfer | donderdag 16 januari 2020 @ 23:15 |
Nee. Nooit. | |
Molo | donderdag 16 januari 2020 @ 23:18 |
Ik zou panga niet eens aan mijn denkbeeldige kat geven, zo vies is die meuk | |
ddx | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:05 |
Vreemd alleen dat bij Imko de panga niet echt heel negatief eruit kwam. | |
golfer | donderdag 23 januari 2020 @ 11:56 |
Vanavond: Hollanders houden van Spanje, en in Spanje houden ze van paella. Om de smaak van Spanje ook in Nederland in huis te halen eten we aan de keukentafel maar wat graag deze Spaanse klassieker. Maar wat eten wij eigenlijk, is dat wel paella? Het geheim van paella zit hem volgens de Spanjaarden in de juiste rijst, maar of dat de rijst is die wij in Nederland kopen is het geheim van de supermarkt. | |
NoCigar | donderdag 23 januari 2020 @ 12:09 |
Misschien zou het leuk zijn als iemand van de KvW dan met zo'n zakje Nederlandse diepvriespaella op snoepreisje naar Vallencia of zo gaat om daar een paellamaker dit te laten proeven en keuren. | |
BasEnAad | donderdag 23 januari 2020 @ 12:13 |
In Spanje gebruiken ze wel andere rijst, van die dikke korrels die zich helemaal volzuigen met de smaak. Gekookt in het vocht van de zeevruchten bijvoorbeeld. Voor de rest heeft iedere streek in Spanje een ander idee van paella, maar of dat voor de rijst ook geldt weet ik niet. Het zal wel gaan over paella uit Valencia. Dat wordt dus een snoepreisje naar Valencia | |
Nine. | donderdag 23 januari 2020 @ 12:16 |
Gaat het nu over de paellarijst zélf of over kant en klaar maaltijden? Op Twitter lijkt het om het laatste te gaan...Buiten dat, de "echte" paella bestaat soberso niet, elke regio maakt het weer anders. | |
#ANONIEM | donderdag 23 januari 2020 @ 12:19 |
In die pakjes zit toch ook alleen rijst met een zakje kruiden? Denk dat het gewoon gaat om de rijst die in die pakjes zit. | |
Nine. | donderdag 23 januari 2020 @ 12:24 |
Geen idee, ik koop dat nooit, ik maak het altijd zelf. Dat laatste is dus niet duidelijk. Op Twitter insinueren ze dat het om KnK maaltijden / recepten gaat.
| |
golfer | donderdag 23 januari 2020 @ 12:24 |
Volgens mij gaat deze uitzending vooral om de rijst. Rondkorrelige Bomba of Calasparra is volgens mij de juiste rijst. Verder heeft inderdaad elke streek een andere vulling. Zeevruchten, geit of konijn. | |
#ANONIEM | donderdag 23 januari 2020 @ 12:25 |
Op die Knorr pakjes staat ook een recept. | |
JayHovah | donderdag 23 januari 2020 @ 18:49 |
Traditioneel hoor je de paella rijst een soort van aan te bakken onderop de pan, maar “ons Nederlanders” zouden dit natuurlijk meteen aanschouwen als aangebrand en mislukt... | |
BasEnAad | donderdag 23 januari 2020 @ 20:32 |
Jaaa ze zijn er! VALENCIA | |
Van_Poppel | donderdag 23 januari 2020 @ 20:33 |
| |
NoCigar | donderdag 23 januari 2020 @ 20:38 |
svann | donderdag 23 januari 2020 @ 20:39 |
Verrassend, rijstvelden in Spanje. | |
Van_Poppel | donderdag 23 januari 2020 @ 20:45 |
Die wereldgerecht-paella ziet er op zich ook wel lekker uit. | |
Lonaa | donderdag 23 januari 2020 @ 20:47 |
Hij is er echt van van de leg (snap ik wel ook) | |
Lonaa | donderdag 23 januari 2020 @ 20:47 |
Bohh. Ik wil die paella | |
BasEnAad | donderdag 23 januari 2020 @ 20:48 |
Het is gewoon geen paella, dat van Knorr. Inderdaad gewoon rijst met spul. | |
Lonaa | donderdag 23 januari 2020 @ 20:49 |
Is gewoon rijst met dingen. | |
BasEnAad | donderdag 23 januari 2020 @ 20:49 |
Precies, het is geen gerecht. Gewoon rijst met dingen. | |
NoCigar | donderdag 23 januari 2020 @ 20:50 |
Dat geldt toch min of meer voor de meeste/alle van die wereldgerechten? | |
Lonaa | donderdag 23 januari 2020 @ 20:51 |
Voor zover ik weet wel. Ik koop het nooit. Ik maak het nooit. Ik hou niet van rijst met dingen. | |
alpeko | donderdag 23 januari 2020 @ 21:08 |
Op zich prima dat zoiets bestaat. Het is alleen jammer dat hele generaties en volksstammen denken dat dit paella is omdat het er op staat. Zo hebben we in huize alpeko zondag nog authentieke bolognese saus gemaakt. Ja dat kost je een paar uur geduld maar dan heb je ook wat. Is ook al eens een aflevering over geweest geloof ik. Boemboe’s, curry’s, pastasaus... het is allemaal zo gemaakt. En zeker die eerste twee maak je voor een x aantal keer in één keer en kun je in de vriezer prima goed houden. Pastasaus minder maar dat is ook nauwelijks werk. Ja, de bolognese dan. En als je je kruiden dan niet bij de supermarkt haalt en je eenmaal een flink assortiment hebt dan heb je los van groentes en of vlees ook niks extra's meer nodig. Naanbrood... ook zoiets. Recept van niks. Even in de grillpan en je hebt wat lekkers voor bij je curry. | |
golfer | donderdag 23 januari 2020 @ 21:25 |
Ik heb naar aanleiding van deze uitzending zojuist maar eens zo'n authentieke paellapan besteld. Het recept voor de echte paella had ik al een aantal keer gemaakt, maar dan in een gewone koekenpan. Ga eens kijken of het de volgende keer als ik het maak nog lekkerder (knapperiger van onderen) wordt. | |
Blues | donderdag 23 januari 2020 @ 21:27 |
rijst met spullen | |
Nine. | donderdag 23 januari 2020 @ 21:31 |
Bespaar je het geld en de moeite. Ik merk iig weinig verschil tussen die twee. | |
Lonaa | donderdag 23 januari 2020 @ 21:42 |
Welk recept gebruik je? | |
golfer | donderdag 23 januari 2020 @ 22:08 |
Het originele recept is met konijn, maar dat vind ik niet lekker: https://paellas.nl/paella-recepten/paella-valenciana-recept/ Ik maak hem meestal van Gordon Ramsay en voeg dan extra nog wat grote gebakken gamba's toe. https://www.okokorecepten(...)y-paella-kip-chorizo | |
Lonaa | donderdag 23 januari 2020 @ 22:21 |
Danku | |
ThePlaneteer | vrijdag 24 januari 2020 @ 11:42 |
Flauwe aflevering. Weinig onthullend ook. Voor sommigen zijn die wereldgerechten gewoon prima toch. Als je beetje culinair wil ontwikkelen stap je daar vanaf. Ze doen nu ook alsof iedereen in NL van die kant en klare shit vreet, dat vind ik nogal storend. | |
Travok | vrijdag 24 januari 2020 @ 12:00 |
Inderdaad beetje flauw dit, eigenlijk gewoon een beetje een Knorr Wereldgerecht vergelijken met hoe het écht hoort. Daar kan je wel een heel seizoen mee volmaken. Die kerel van Knoor was wel ok trouwens. Stond in elk geval niet te verkondigen dat het pakje van Knorr ook best wel heel erg authentiek was ofzo, zoals je bij sommige andere onderwerpen wel ziet. | |
BasEnAad | vrijdag 24 januari 2020 @ 12:38 |
De boodschap van de aflevering is vooraf al duidelijk bepaald door de redactie. Knorr = stom, Valencia = goed. Panga = stom, Kabeljauw = goed. Misschien is dat ook wel zo, maar we weten het niet zeker, want de makers zijn bevooroordeeld. Gisteren ook dat Ersin zo heel opzichtig zei dat hij de Knorrmaaltijd saai vond van smaak. Dat was van tevoren al bekend. Dat ging ook zo met de Panga die Ersin at bij de viskraam. Toen kwam ook apart zo'n shot in beeld waarin Esrin zei dat hij de Panga niet lekker vond. Misschien is dat ook wel zo hoor, maar misschien proefde Esrin wel helemaal niet zo veel verschil en zei hij het omdat het past bij de vooropgestelde boodschap die het programma moet uitdragen. Ik neem het programma altijd met een korreltje zout | |
#ANONIEM | vrijdag 24 januari 2020 @ 12:50 |
En mensen die het eten kennen doorgaans ook het principe van die wereldgerechten. Die denken echt niet dat ze daarmee echte paella namaken of zo. Ik lees het al, deze aflevering ga ik niet terugkijken. | |
Vallon | vrijdag 24 januari 2020 @ 13:34 |
Ik vind rijst met spullen helemaal prima. Los daarvan vond ik deze aflevering wat belerend en vooringenomen omdat ze gebruikers van onze "pakjes" vertellen dat ze niet weten wat lekker is. Wanneer je in 20 minuten iets op tafel moet flikkeren om het in 10 minuten weg te werken, heb je geen uren de tijd om het te laten sudderen. Wat wel goed is, is de informatie over ingrediënten ansich die we/ik hier thuis ook al hadden ervaren. Sommige rijst is idd plak & vulmiddel omdat het totaal geen smaak opneemt. Soms ook nodig omdat de smaak in/van de bijgevoegde zaken moet komen. Lekker is vooral een persoonlijke smaakbeleving. Zo hebben we thuis nog steeds een discussie dat frikandellen thuis niet lekker zijn....... dat klopt ook want bij Febo zijn ze niet te versmaden. Net zoals onze Hollandse Chinees totaal (& gelukkig) niet die keuken van daar weergeeft. | |
ThePlaneteer | vrijdag 24 januari 2020 @ 16:04 |
Ja daarom vond ik ook mooi dat die kerel van Knorr niet in de val van Ersin trapte maar gewoon al zelf zei dat ze hem in Valencia waarschijnlijk zouden haten | |
Black-Hole | vrijdag 24 januari 2020 @ 16:57 |
Als het dan ook nog lekker goedkoop is dan hebben we zo'n beetje de Nederlandse eetcultuur samengevat | |
Bocaj | zondag 26 januari 2020 @ 11:56 |
Die Spaanse man loopt te flirten met Marijn! Op vakantie in Spanje bestelden mijn ouders vaak paella maar ik lustte dat nooit... at eigenlijk alleen de rijst met de groenten... Lust nog steeds geen garnalen of ander zeevoedsel... | |
qajariaq | zondag 26 januari 2020 @ 14:36 |
Best een informatieve aflevering. Je kan er ook een beetje door heen prikken. De formule en de intro is al jaren hetzelfde, daar kan je welke keer over vallen of gewoon het leuke en informatieve van het programma waarderen. Nieuw voor mij is dat langkorrelrijst minder smaak opneemt dan rondkorrel. Wat de samenstelling is van paella wist en weet ik ook niet, die kant en klaar wereldkeukendoosjes vind ik niet lekker. Rijst met spullen wel maar dan stel ik het zelf wel samen. | |
golfer | woensdag 29 januari 2020 @ 14:24 |
Morgen: Natuurmatras. Adam en Eva deden het al, slapen in de natuur. Het is de nieuwste oplossing voor ieder slaapprobleem volgens de beddenindustrie. Maar hoe waan je je in de natuur, midden in een Nederlandse nieuwbouwwijk? Door te slapen op een ‘natuurlijk matras’. De keuringsdienst zoekt uit hoe natuurlijk dat natuurlijk slapen is en welk prijskaartje er aan hangt. Want de natuur is duur, blijkt in de beddenwinkel. | |
ThePlaneteer | woensdag 29 januari 2020 @ 16:44 |
Geen voeding dus easy skip.Nooit naar risottorijst gekeken? | |
BasEnAad | woensdag 29 januari 2020 @ 18:25 |
Klinkt saai ja | |
NoCigar | woensdag 29 januari 2020 @ 19:35 |
We gingen naar Osaka om met een traditionele futonmaker te spreken. | |
Van_Poppel | donderdag 30 januari 2020 @ 20:35 |
Midas | |
BasEnAad | donderdag 30 januari 2020 @ 20:35 |
Die vervelende Midas Dekkers weer | |
ThePlaneteer | donderdag 30 januari 2020 @ 20:38 |
Slapeloze mensen zijn tot veel in staat. Waaronder zinloos geld uitgeven dus. Dit is gewoon lachwekkende kwakzalverij natuurlijk haha. | |
showtimer | donderdag 30 januari 2020 @ 20:43 |
Wel een goede verkoper dit | |
Van_Poppel | donderdag 30 januari 2020 @ 20:47 |
Bewerkt natuurmateriaal | |
showtimer | donderdag 30 januari 2020 @ 20:50 |
Meesteres Marijn | |
golfer | woensdag 5 februari 2020 @ 20:18 |
Morgen: Koffie met gewone melk is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig koop je speciale opschuimmelk voor de beste cappuccino of latte. Maar waarom is dit zoveel beter dan gewone ouderwetse melk uit het versvak? Duurder is het in elk geval. Blijft het schuim echt langer staan, of is die claim een beetje opgeklopt? | |
JayHovah | woensdag 5 februari 2020 @ 20:42 |
Dat wordt weer een reisje naar Italië om te onderzoeken wat ze daar van de smaak van het schuim vinden, vervolgens naar Hawaii vliegen om te onderzoeken wat ze van het zuurstofgehalte van het schuim vinden en daarna naar de Maladieven om de kleur van de verpakking te vergelijken met de kleur van de zee daar... | |
Joost-mag-het-weten | woensdag 5 februari 2020 @ 21:35 |
| |
Lyrebird | donderdag 6 februari 2020 @ 07:32 |
En bovenal, zulke domme vragen stellen dat de gastheer of gastvrouw van de fabriek - die er sowieso al treurig bijstaat in zo'n gekke overal en een baardslip - er helemaal kierewiet van wordt. En die kaas, waar komt die dan vandaan? Ergens is het wel een geinig en informatief programma, maar je wordt als kijker wel als een kleuter behandeld. | |
JayHovah | donderdag 6 februari 2020 @ 10:16 |
En het dan gek vinden dat ze nergens in de Nederlandse fabrieken mogen kijken En vergeet ook niet om elk antwoord te herhalen met verbaasde blik... | |
Lyrebird | donderdag 6 februari 2020 @ 10:36 |
Idd, dus een [insert stadsnaam] [insert product] komt niet altijd uit [stadsnaam]? En dat dan niet aan een persoon vragen, maar aan meerdere personen. Alsof je als consument denkt dat het wel zo werkt, dat al die producten uit een dorpje komen. Ik snap niet dat ze de programmamakers met hun fikken aan alles laten zitten. Als gastheer/vrouw wil je goed overkomen, maar ik zou toch heel duidelijk maken dat er nergens aan gezeten wordt, dan wel geproefd wordt. | |
BasEnAad | donderdag 6 februari 2020 @ 11:22 |
Ik vind het afgelopen seizoen wel meevallen, de nadruk is wel meer komen te liggen op informatie verschaffen en minder op het 'ontmaskeren'. Het lijkt wel alsof ze vorig jaar hier hebben meegelezen. | |
Lyrebird | donderdag 6 februari 2020 @ 11:30 |
Ok - ik kijk vooral oudere afleveringen, dus ik loop achter. | |
djkoelkast | donderdag 6 februari 2020 @ 11:34 |
Sinds het niet meer bij de RVU zit is het sowieso al een heel ander programma geworden. Het is best grappig, maar het onthullen en ontmaskeren wat ze vroeger hadden is al lang geleden. | |
golfer | donderdag 6 februari 2020 @ 11:50 |
Ik snap niet dat iedereen die zoveel kritiek op dit programma heeft toch nog de moeite en de tijd neemt om er naar te kijken en er zich aan te ergeren. | |
BasEnAad | donderdag 6 februari 2020 @ 11:51 |
Er is niet veel beters op tv he | |
ThePlaneteer | donderdag 6 februari 2020 @ 12:04 |
Is er na 22 seizoen nog wel een hoop te onthullen? Zie de Sinterklaasbaarden aflevering. | |
qajariaq | donderdag 6 februari 2020 @ 12:26 |
Ik vind het nog steeds wel de moeite om te kijken. Voornamelijk informatief. Het onthullende zit meer bij RamBam hoewel die ook een beetje door de onderwerpen heen zijn heb ik het gevoel. | |
JayHovah | donderdag 6 februari 2020 @ 18:47 |
Ik heb geen problemen met het programma hoor, het is in de loop van de jaren alleen veranderd van onderzoeksprogramma naar puur entertainment / reportage. Ik denk dat je 90% van elke aflevering van tevoren de afloop al kan uittekenen op een briefje... | |
Oscar. | donderdag 6 februari 2020 @ 20:29 |
marijn is nog lekker | |
showtimer | donderdag 6 februari 2020 @ 20:43 |
Italiaanse baas | |
Kreator | donderdag 6 februari 2020 @ 20:43 |
Je denkt er nooit zo over na, maar wat een onzin is die melk. Sowieso is schuim op je koffie vies. | |
Van_Poppel | donderdag 6 februari 2020 @ 20:47 |
Sowieso melk in de koffie Zwarte koffie | |
Oscar. | donderdag 6 februari 2020 @ 20:50 |
alles anders dan zwarte koffie is kinderkoffie | |
Kreator | donderdag 6 februari 2020 @ 20:51 |
Nu ja. Met een goede cappuccino is weinig mis vind ik. | |
zipcon | donderdag 6 februari 2020 @ 20:51 |
Enkel de laatste 2 minuten waren het waard, om te zien of de cappucinomelk beter was. Neen dus, wat een verrassing! | |
golfer | donderdag 6 februari 2020 @ 22:02 |
Roberto Payer van het Hilton doet ook al 22 jaar mee aan dit programma. Leuk om hem steeds ouder te zien worden. | |
golfer | donderdag 6 februari 2020 @ 22:03 |
Conclusie: gewoon volle (eventueel lang houdbare) melk gebruiken voor de schuim. | |
showtimer | donderdag 6 februari 2020 @ 22:23 |
Stoompijpje liet wel meteen zien waarom hij over het algemeen aansturend in beeld komt. | |
NoCigar | vrijdag 7 februari 2020 @ 15:08 |
Haha ja, zijn hele Zegna-pak onder de melk, met zijn hoderd jaar ervaring. Ik vond het wel apart dat ze niet met een man of vier naar Napels en/of Palermo zijn gereisd. In plaats daarvan is Teun von der Küche met zijn eigen auto naar Duitsland gereden, en Marijn op haar eigen fiets naar een koffietentje. Zou dit te maken hebben met die verschrikkelijke bezuinigingen op de PO waar ik zoveel over hoor? | |
golfer | vrijdag 7 februari 2020 @ 15:12 |
Nee, dat komt vast vanwege al het negatieve commentaar van de Fok!ertjes hier in dit topic. | |
ThePlaneteer | dinsdag 11 februari 2020 @ 12:33 |
Lekker snacken! Volgens mij is het meeste snackvlees gewoon bijna afval toch? Dan ben ik iig pro snacks. Oh en vond de cappucino aflevering weer leuk, helemaal als ze langs Roberto gaan. Ik zal zijn uitspraak over dat Nederlanders de mooie aardappelen verkopen en de mindere houden omdat het handelaren zijn ook nooit vergeten. Ik drink t zelf niet maar zat ook dus in het kamp 'als het lepeltje drijft is het goede schuim'. [ Bericht 9% gewijzigd door ThePlaneteer op 11-02-2020 12:43:37 ] | |
Black-Hole | dinsdag 11 februari 2020 @ 14:04 |
Gok dat het vooral van dat seperator vlees is. Dat geldt sowieso voor de frikandellen. | |
golfer | dinsdag 11 februari 2020 @ 14:15 |
20 februari: Wil je weten hoe je vlees heeft geleefd voordat het op je bord is beland, dan is daar een keurmerk voor: Beter Leven van de Dierenbescherming. Dan zijn er ook nog keurmerken als Planetproof en Biologisch, maar voor Mora is dat niet genoeg. Zij hebben een eigen keurmerk ontwikkeld: Beter Welzijn. Het vlees in deze snacks komt van dieren die onder aanzienlijk betere omstandigheden hebben geleefd dan de Europese wet voorschrijft. Maar wat houdt dat in? En waarom heeft Mora een eigen keurmerk nodig? De Keuringsdienst van Waarde legt Beter Welzijn langs de lat. | |
Kickinalfa | dinsdag 11 februari 2020 @ 14:24 |
Doet me trouwens denken, ik zag laatst een linkje naar afleveringen van de monitor. Zelfde concept, zelfde team maar wel interessant. | |
potjecreme | zaterdag 15 februari 2020 @ 13:19 |
Ik vind het concept niet meer leuk. | |
Cinemaniak | maandag 17 februari 2020 @ 13:34 |
Dat kan... maar het veranderd weinig aan de inhoud voor m'n gevoel. Het is enigszins voorspelbaar geworden, maar aan de andere kant nog niet gedateerd | |
potjecreme | maandag 17 februari 2020 @ 13:54 |
Voor mij wel. Dat gebel en die vragen en de medewerkers die van niks weten. Dat weten we nu wel. Dat is voor mij gedateerd. Het onderzoek gedeelte is nog wel te doen. | |
qajariaq | maandag 17 februari 2020 @ 14:17 |
De industrie heeft het kennelijk nog niet door dat klanten graag een echt antwoord hebben in plaats van wat fantaseren in het wilde weg. Als de boodschap niet wordt begrepen dan is herhalen niet fout hoewel je de boodschap misschien ook wel op een andere manier moet gaan proberen over te brengen. Ik vind die inleiding nog steeds vermakelijk. | |
Cinemaniak | maandag 17 februari 2020 @ 14:28 |
Ja...want fuck die luchtigheid. | |
potjecreme | maandag 17 februari 2020 @ 14:29 |
Lijkt mij meer een format dan de industrie de les lezen. | |
potjecreme | maandag 17 februari 2020 @ 14:30 |
Waar zeg ik dat ik tegen de luchtigheid ben. Die act aan het begin vind ik toe aan verandering. | |
qajariaq | maandag 17 februari 2020 @ 18:50 |
De kracht van de herhaling, duidelijk maken aan de industrie dat ze kundiger personeel moeten inhuren en waarschuwing aan de consument dat marketingmensen een grote duim hebben. Gelukkig is het niet verplicht het leuk te vinden en mag je er van vinden wat je wilt. | |
Kanaroe | woensdag 19 februari 2020 @ 19:16 |
Edit: Oeps, fout topic | |
Piles | donderdag 20 februari 2020 @ 21:09 |
Dit Beter Welzijn is een beetje vals beledigd doen... Snacks worden gemaakt van legkippen uit het Oostblok (dus kooien), als Mora dat niet doet is dat echt wel een kleine verbetering. Al is daarmee pronken als nep keurmerk wel behoorlijk matig. | |
golfer | donderdag 20 februari 2020 @ 21:13 |
Mora voldoet aan de minimale wettelijke eisen van Europa. Zoals elk bedrijf dat moet doen. Onzin dus dat eigen "beter welzijn"'keurmerk'. | |
Piles | donderdag 20 februari 2020 @ 21:25 |
Dat is dus niet waar Minimale eisen van Europa is kooidieren, en daar staan ze boven. Ze voldoem aan de Nederlandse eisen, maar die gelden natuurlijk niet voor Oostblok-kip. | |
golfer | donderdag 20 februari 2020 @ 21:27 |
Minimale eisen voor scharrelkippen. Kooikippen zijn in Nederland verboden. | |
Piles | donderdag 20 februari 2020 @ 21:28 |
Ja zie edit. Al die snackkip komt niet uit Nederland, daar is het veel te duur voor. | |
Bocaj | zaterdag 22 februari 2020 @ 17:42 |
Die witte leg kipjes van die eerste boer zagen er goed en gezond uit! (Vond ik!) Kunnen zo de snack in hoor! | |
djkoelkast | zaterdag 22 februari 2020 @ 19:37 |
Met die heerlijk slappe kammen. Overigens zit er maar 25% kip in die kipsaté en kipnuggets | |
Bocaj | zaterdag 22 februari 2020 @ 19:40 |
Zegt dat wat? |