Ik vind dat die reisjes werkelijk bijdragen aan het programma. Sowieso laten ze daar meer zien over de oorsprong van een product. Zonder die reisjes zou het maar een saai programma worden vrees ik.quote:Op vrijdag 1 november 2019 12:09 schreef TLC het volgende:
[..]
Volgens mij komen veel vragen daardoor ook in aanbod, ik vind dat dit programma zelf ook weleens nader onderzocht mag worden.
Jawel, ligt inmiddels 'toevallig' bij de AH zag ik gisterenquote:Op maandag 4 november 2019 16:54 schreef Bocaj het volgende:
Nou ik zou niet iets eten van die Mexicaan met zijn hakblok!
Dus je kunt in Nederland niet de echte kopen? (Waar je dus geen maagpijn van krijgt?!)
Welk merk? Of ligt het bij de versafdeling?quote:Op maandag 4 november 2019 17:34 schreef Molo het volgende:
[..]
Jawel, ligt inmiddels 'toevallig' bij de AH zag ik gisteren
Hypocriet als ik ben wel een zak van meegenomen, want nieuwsgierig. Zag er niet lekker uit (grijzige harde meuk), maar misschien is dat het wel
https://www.ah.nl/product(...)-mais-tortilla-chipsquote:Op maandag 4 november 2019 17:36 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Welk merk? Of ligt het bij de versafdeling?
Ze hebben ook die blauwe mais die je zag in de uitzending!quote:Op maandag 4 november 2019 17:38 schreef Molo het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/product(...)-mais-tortilla-chips
Ze hebben een paar varianten
Klopt. Zag er niet lekker uit en was duurder, dus niet meegenomenquote:Op maandag 4 november 2019 18:57 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Ze hebben ook die blauwe mais die je zag in de uitzending!
Maar daar staat ook geen extra ingrediënt op (niet verplicht als het wordt gezien als proceshulpstof)quote:Op maandag 4 november 2019 17:34 schreef Molo het volgende:
[..]
Jawel, ligt inmiddels 'toevallig' bij de AH zag ik gisteren
Hypocriet als ik ben wel een zak van meegenomen, want nieuwsgierig. Zag er niet lekker uit (grijzige harde meuk), maar misschien is dat het wel
Kloptquote:Op maandag 4 november 2019 23:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Maar daar staat ook geen extra ingrediënt op (niet verplicht als het wordt gezien als proceshulpstof)
Dit doet mij denken aan de horror verhalen van de champignon plukkers in Limburg.quote:Op dinsdag 5 november 2019 16:22 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Tomaat in blik.
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarmelijke omstandigheden geplukt door migranten. Hoe zit dat? En hoe weten we of de tomaten die wij in de supermarkt kopen vrij zijn van misstanden? De Keuringsdienst volgt het blik tot aan de plantage en wordt geconfronteerd met de duistere kant van de Italiaanse tomatenindustrie.
Asperges bedoel je?quote:Op dinsdag 5 november 2019 16:36 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Dit doet mij denken aan de horror verhalen van de champignon plukkers in Limburg.
Ik heb vandaag een zak blauwe gehaald, ik ga eens proevenquote:Op dinsdag 5 november 2019 16:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Klopt
Ik weet dus niet of het daadwerkelijk dat is maar gezien het merk, de naam van product en hoe het eruit ziet gok ik van wel
Voor frituren kun je beter arachideolie gebruiken.quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:20 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb vandaag een zak blauwe gehaald, ik ga eens proeven![]()
Het zou gaan om genixtamaliseerde maïs.
https://www.ourfood.nl/info/begr_techn/nixtamaliseren.html
Het kan ook met maismeel, je kunt dat ook in pakken kopen:
[ afbeelding ]
Interessant, ik wist dit niet en ik was ook nooit zo gek op maistortillachips, wellicht dat dit beter bevalt. Dan wil ik het zelf ook wel proberen te maken, kan ik het ten minste in de (verantwoorde) palmolie frituren in plaats van in zonnebloemolie.
Overigens: deze zijn in de oven gebakken met avocadoolie, ben benieuwd.
Gebruik ik alleen voor oliebollen. Voor al het andere (verantwoorde, ongeharde) palmolie, behalve voor patat, dat bak ik in ossewit. Vloeibare olie is niet goed om in te frituren.quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:24 schreef Nine. het volgende:
[..]
Voor frituren kun je beter arachideolie gebruiken.
Nee, champignons. De kvw heeft daar een aflevering over gemaakt. Sindsdien mijd ik de "blauwe bakken".quote:
Dit klinkt wederom zeer herkenbaar.quote:Op dinsdag 5 november 2019 16:22 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Tomaat in blik.
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarmelijke omstandigheden geplukt door migranten. Hoe zit dat? En hoe weten we of de tomaten die wij in de supermarkt kopen vrij zijn van misstanden? De Keuringsdienst volgt het blik tot aan de plantage en wordt geconfronteerd met de duistere kant van de Italiaanse tomatenindustrie.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |