Van nachos hebben de mexicanen echt wel gehoord, van nachoschips absoluut niet.quote:Op dinsdag 29 oktober 2019 15:22 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Een kijker heeft een merkwaardige ontdekking gedaan: nacho- en tortillachips van hetzelfde huismerk hebben dezelfde ingrediënten, maar toch zijn de nachochips veel duurder. Dat deed haar afvragen wat dan eigenlijk het verschil is tussen die chips. De Keuringsdienst reist af naar Mexico en leert dat er nog veel exotischer benamingen zijn voor het chipje. Maar van nacho's hebben Mexicanen nog nooit gehoord.
Tex-Mex gerecht.quote:Op dinsdag 29 oktober 2019 16:23 schreef TjjWester het volgende:
Van nachos hebben de mexicanen echt wel gehoord, van nachoschips absoluut niet.
Nachos worden geserveerd met tortillachips, daar gaat het om.quote:Op dinsdag 29 oktober 2019 17:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Tex-Mex gerecht.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nachos
Een beetje naar Mexico om een zak chips aan een dikke Mexicaan te tonen ...quote:
Gekeken?quote:Op dinsdag 29 oktober 2019 18:10 schreef TjjWester het volgende:
Nachos worden geserveerd met tortillachips, daar gaat het om.
Volgens mij komen veel vragen daardoor ook in aanbod, ik vind dat dit programma zelf ook weleens nader onderzocht mag worden.quote:
Ik vind dat die reisjes werkelijk bijdragen aan het programma. Sowieso laten ze daar meer zien over de oorsprong van een product. Zonder die reisjes zou het maar een saai programma worden vrees ik.quote:Op vrijdag 1 november 2019 12:09 schreef TLC het volgende:
[..]
Volgens mij komen veel vragen daardoor ook in aanbod, ik vind dat dit programma zelf ook weleens nader onderzocht mag worden.
Jawel, ligt inmiddels 'toevallig' bij de AH zag ik gisterenquote:Op maandag 4 november 2019 16:54 schreef Bocaj het volgende:
Nou ik zou niet iets eten van die Mexicaan met zijn hakblok!
Dus je kunt in Nederland niet de echte kopen? (Waar je dus geen maagpijn van krijgt?!)
Welk merk? Of ligt het bij de versafdeling?quote:Op maandag 4 november 2019 17:34 schreef Molo het volgende:
[..]
Jawel, ligt inmiddels 'toevallig' bij de AH zag ik gisteren
Hypocriet als ik ben wel een zak van meegenomen, want nieuwsgierig. Zag er niet lekker uit (grijzige harde meuk), maar misschien is dat het wel
https://www.ah.nl/product(...)-mais-tortilla-chipsquote:Op maandag 4 november 2019 17:36 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Welk merk? Of ligt het bij de versafdeling?
Ze hebben ook die blauwe mais die je zag in de uitzending!quote:Op maandag 4 november 2019 17:38 schreef Molo het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/product(...)-mais-tortilla-chips
Ze hebben een paar varianten
Klopt. Zag er niet lekker uit en was duurder, dus niet meegenomenquote:Op maandag 4 november 2019 18:57 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Ze hebben ook die blauwe mais die je zag in de uitzending!
Maar daar staat ook geen extra ingrediënt op (niet verplicht als het wordt gezien als proceshulpstof)quote:Op maandag 4 november 2019 17:34 schreef Molo het volgende:
[..]
Jawel, ligt inmiddels 'toevallig' bij de AH zag ik gisteren
Hypocriet als ik ben wel een zak van meegenomen, want nieuwsgierig. Zag er niet lekker uit (grijzige harde meuk), maar misschien is dat het wel
Kloptquote:Op maandag 4 november 2019 23:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Maar daar staat ook geen extra ingrediënt op (niet verplicht als het wordt gezien als proceshulpstof)
Dit doet mij denken aan de horror verhalen van de champignon plukkers in Limburg.quote:Op dinsdag 5 november 2019 16:22 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Tomaat in blik.
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarmelijke omstandigheden geplukt door migranten. Hoe zit dat? En hoe weten we of de tomaten die wij in de supermarkt kopen vrij zijn van misstanden? De Keuringsdienst volgt het blik tot aan de plantage en wordt geconfronteerd met de duistere kant van de Italiaanse tomatenindustrie.
Asperges bedoel je?quote:Op dinsdag 5 november 2019 16:36 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Dit doet mij denken aan de horror verhalen van de champignon plukkers in Limburg.
Ik heb vandaag een zak blauwe gehaald, ik ga eens proevenquote:Op dinsdag 5 november 2019 16:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Klopt
Ik weet dus niet of het daadwerkelijk dat is maar gezien het merk, de naam van product en hoe het eruit ziet gok ik van wel
Voor frituren kun je beter arachideolie gebruiken.quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:20 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb vandaag een zak blauwe gehaald, ik ga eens proeven
Het zou gaan om genixtamaliseerde maďs.
https://www.ourfood.nl/info/begr_techn/nixtamaliseren.html
Het kan ook met maismeel, je kunt dat ook in pakken kopen:
[ afbeelding ]
Interessant, ik wist dit niet en ik was ook nooit zo gek op maistortillachips, wellicht dat dit beter bevalt. Dan wil ik het zelf ook wel proberen te maken, kan ik het ten minste in de (verantwoorde) palmolie frituren in plaats van in zonnebloemolie.
Overigens: deze zijn in de oven gebakken met avocadoolie, ben benieuwd.
Gebruik ik alleen voor oliebollen. Voor al het andere (verantwoorde, ongeharde) palmolie, behalve voor patat, dat bak ik in ossewit. Vloeibare olie is niet goed om in te frituren.quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:24 schreef Nine. het volgende:
[..]
Voor frituren kun je beter arachideolie gebruiken.
Nee, champignons. De kvw heeft daar een aflevering over gemaakt. Sindsdien mijd ik de "blauwe bakken".quote:
Dit klinkt wederom zeer herkenbaar.quote:Op dinsdag 5 november 2019 16:22 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Tomaat in blik.
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarmelijke omstandigheden geplukt door migranten. Hoe zit dat? En hoe weten we of de tomaten die wij in de supermarkt kopen vrij zijn van misstanden? De Keuringsdienst volgt het blik tot aan de plantage en wordt geconfronteerd met de duistere kant van de Italiaanse tomatenindustrie.
Bron?quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:38 schreef djkoelkast het volgende:
Vloeibare olie is niet goed om in te frituren.
Die zijn genoeg te vinden. Bij het verhitten van vloeibare olie ontstaan transvetzuren. Vast vet als (ongeharde!) palmolie, kokosolie, ossewit, reuzel etc. is veel stabieler, er ontstaan veel minder snel schadelijke vetzuren en het is nog veel lekkerder ook.quote:
PietVerdriet raadt naast ossenwit juist arachideolie aan, vandaar dat ik hem tag.quote:Op woensdag 6 november 2019 09:34 schreef djkoelkast het volgende:
Die zijn genoeg te vinden. Bij het verhitten van vloeibare olie ontstaan transvetzuren. Vast vet als (ongeharde!) palmolie, kokosolie, ossewit, reuzel etc. is veel stabieler, er ontstaan veel minder snel schadelijke vetzuren en het is nog veel lekkerder ook.
Pietverdriet kan er veel meer over vertellen inderdaad.
Dat is spijtig, weet je toevallig ook waarom?quote:Op woensdag 6 november 2019 09:40 schreef Molo het volgende:
Piet post helaas niet meer, net als Robin
Laten we het houden op oneens met beleid van modjesquote:Op woensdag 6 november 2019 09:42 schreef Nine. het volgende:
[..]
Dat is spijtig, weet je toevallig ook waarom?
Dat is allemaal gebaseerd op dat men denkt dat verzadigd vet slecht voor je is en onverzadigd vet goed is. Hey, een gezond hart ligt beschermd in een bedje van verzadigd vet. Je hersenen bestaan voor een groot deel uit cholesterol.quote:Op woensdag 6 november 2019 09:40 schreef Nine. het volgende:
[..]
PietVerdriet raadt naast ossenwit juist arachideolie aan, vandaar dat ik hem tag.
Ik heb verder ook nog nooit iemand palmolie zien aanbevelen, vandaar. Wel het tegenovergestelde.
Denken we ook aan onze gezondheid, dan hebben palmolie en rundvet de minst goede vetzuursamenstelling. Koolzaadolie is wel een goede keuze: ze combineert een relatief lage impact met een goede vetzuursamenstelling.
https://www.eoswetenschap.eu/voeding/boter-olie-margarine
In olijfolie kan prima hoor.quote:Op woensdag 6 november 2019 09:56 schreef Molo het volgende:
Maar patat in zonnebloemolie of olijfolie is zo lekker
Dat vind ik dus echt helemaal niet lekker. Chips gebakken in zonnebloemolie is ook echt niet lekker naar mijn mening, toch is dat zowat het enige wat je nog kunt kopen in de winkels.quote:Op woensdag 6 november 2019 09:56 schreef Molo het volgende:
Maar patat in zonnebloemolie of olijfolie is zo lekker
Ik vind er weinig bizars aan. Veel van deze migranten kiezen er zelf voor om naar Europa te gaan en daar te gaan werken.quote:Op donderdag 7 november 2019 20:50 schreef Remco het volgende:
Goede invalshoek deze keer. Bizar hoe die tomaten in Italië worden geplukt.
Hij zegt zelf gekomen te zijn vanuit Ghana voor een beter leven!quote:Op donderdag 7 november 2019 21:10 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ik vind er weinig bizars aan. Veel van deze migranten kiezen er zelf voor om naar Europa te gaan en daar te gaan werken.
Niemand dwingt ze om het te doen of om hun eigen land te verlaten.
De rol van de "caporetta?" is zeker dubieus maar als ik ze hoor klagen over dat ze moeten betalen voor eten, drinken en vervoer, dat doet elke Europeaan.
Of dat ze maar x bedrag per kistje krijgen, er zijn hier ook legio aardbeien en appel plukkers die betaald krijgen per kistje.
alleen tomaten?quote:Op donderdag 7 november 2019 20:50 schreef Remco het volgende:
Goede invalshoek deze keer. Bizar hoe die tomaten in Italië worden geplukt.
Juist wel, wie gaat anders de tomaatjes plukken? Heb je weleens Europa vanuit Google maps gezien? Lijkt een grote lappendeken aan landbouwgrond, letterlijk overal waar je inzoomt zie je landbouw, landbouw, landbouw, en lang niet alles kan met machines geoogst worden. Dat is ook de reden waarom economische vluchtelingen vaak toegelaten worden, omdat ze gewoon nodig zijn, desnoods als moderne slaven. Maar je hebt wel gelijk, heb veel vluchtelingen gekend die vonden achteraf dat hun eigen land beter was, maar teruggaan is voor velen geen optie, teveel geďnvesteerd en moeite gedaan om hierheen te komen en ze hopen ergens dat het in de toekomst beter wordt.quote:Op donderdag 7 november 2019 22:07 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Hij zegt zelf gekomen te zijn vanuit Ghana voor een beter leven!
Hij is dus economische vluchteling.. en hoe hard het ook klinkt... voor hen is geen plaats!
Al zal hij naar Nederland komen dan wordt hij gezien als economische vluchteling!
Ik zou gewoon teug gaan en een cafeetje beginnen ofzo of een restaurant! Dit is ook nix!
Die koop ik ook altijd al.quote:Op donderdag 7 november 2019 23:46 schreef golfer het volgende:
Die van Mutti vond ik altijd al de lekkerste en dat bedrijf blijkt dus wel te deugen.
Is toch controleerbaar hoe die tomaten geoogst worden en bij hem gaat het machinaal.quote:Op zondag 10 november 2019 21:23 schreef ddx het volgende:
Die koop ik ook altijd al.
Maar ik vraag mij toch af of het niet mooie pr praat was van die meneer Mutti ?
Olie is per definitie vloeibaar en vet vast. Palmvet en olie zijn dus hetzelfde, maar op een andere temperatuur.quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gebruik ik alleen voor oliebollen. Voor al het andere (verantwoorde, ongeharde) palmolie, behalve voor patat, dat bak ik in ossewit. Vloeibare olie is niet goed om in te frituren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |