Zaaaalig!quote:Op woensdag 1 mei 2019 12:21 schreef FANN het volgende:
Tosti kaas/tomaat, verse jus d'orange en nu een koffie....
laat ontbijt ik heb 8 uur geslapen in één keer zonder wakker te worden
niet eens om te piesen....
nu koffie
ah.... welke Paté heb jij altijd?quote:Op woensdag 1 mei 2019 13:30 schreef maily het volgende:
[..]
Zaaaalig!
OT cracottes met paté van de vegetarische slager.
De Petit Pâté en Petit Filet à l'Americainquote:
Ah.... die ken ik nog niet... ga ik eens proberen als ik het zie Thanks!quote:Op woensdag 1 mei 2019 15:07 schreef maily het volgende:
[..]
De Petit Pâté en Petit Filet à l'Americain
Wil die vegetarische tonynsalade en kipkerriesalade ook nog eens proberen.
lekker!quote:
De paksoi verruild voor een grote krop Romaine sla, verder volgens planning:quote:Op woensdag 1 mei 2019 09:15 schreef realAIVD het volgende:
Straks yak gochujang maken, zodat ik vanavond van (sushi)rijst, gerookte zalmmoot en yak gochujang pakketjes kan maken met paksoi blad.
Die yak gochujang heb ik niet eerder gemaakt, ben er erg benieuwd naar.
In essentie is het een dikke saus van gefermenteerde peperpasta, geruld gehakt, honing en pijnboompitten, deze zou in de koelkast een maand houdbaar zijn.
Oh dat is een idee die ik even ga onthoudenquote:Op woensdag 1 mei 2019 20:09 schreef realAIVD het volgende:
[..]
De paksoi verruild voor een grote krop Romaine sla, verder volgens planning:
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 1 mei 2019 20:09 schreef realAIVD het volgende:
[..]
De paksoi verruild voor een grote krop Romaine sla, verder volgens planning:
[ afbeelding ]
Lekker deze! Tenminste, die uit Japan wel. De Hollandse variant ligt nog thuis.quote:
ik heb de laatste 3 tomaten gegeten en ik had een érg lekker toetjequote:Op donderdag 2 mei 2019 11:30 schreef FANN het volgende:
misschien en beetje vroeg.... maar ik zit gevulde tomaten te eten
Wat leuk (en lekker) met die foto’s erbijquote:Op donderdag 2 mei 2019 20:18 schreef FANN het volgende:
[..]
ik heb de laatste 3 tomaten gegeten en ik had een érg lekker toetje
CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #5
Smoothie met verse Ananas, 3 schijven, 1 banaan, klein bakje blauwe bessen
en de laatste aardbeien die ik had heb ik er ook bij gegooid
en dan alles blenderen met een beetje yogurt, was érg lekker!
Goed als Toetje maar ook als ontbijt of tussendoortje, maakt niet uit....
is altijd lekker
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en nu een bakkie koffie natuurlijk
Lekker zegquote:Op donderdag 2 mei 2019 20:38 schreef Prego het volgende:
Pizza met geitenkaas, noten, rode ui en honing.
Nu pils want vakantie
Njoy je vakantiequote:Op donderdag 2 mei 2019 20:38 schreef Prego het volgende:
Pizza met geitenkaas, noten, rode ui en honing.
Nu pils want vakantie
Thanks! Volgende week een paar dagen eten en drinken in Wenenquote:
Nu wil ik dat ookquote:
Wienerschnitzelsquote:Op vrijdag 3 mei 2019 17:06 schreef Prego het volgende:
[..]
Thanks! Volgende week een paar dagen eten en drinken in Wenen
Voor m’n vriend, ik eet geen vogels maar ik ben benieuwd naar het bier daar want ik ken het helemaal niet. Een Stiegl Max lijkt me wel watquote:
Een echte Wiener Schnitzel is van kalfsvlees. Een "Schnitzel Wiener Art" kan van alles zijn maar is meestal varkensvleesquote:Op vrijdag 3 mei 2019 20:21 schreef Prego het volgende:
[..]
Voor m’n vriend, ik eet geen vogels maar ik ben benieuwd naar het bier daar want ik ken het helemaal niet. Een Stiegl Max lijkt me wel wat
OT: nog meer rosé
Oh, dat wist ik niet ik zal het misschien proberenquote:Op vrijdag 3 mei 2019 21:22 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een echte Wiener Schnitzel is van kalfsvlees. Een "Schnitzel Wiener Art" kan van alles zijn maar is meestal varkensvlees
Ik lach je niet uit maar dacht jij echt dat schnitzels van vogels (kip bedoel je dan denk ik?) gemaakt worden?quote:Op zaterdag 4 mei 2019 19:03 schreef Prego het volgende:
[..]
Oh, dat wist ik niet ik zal het misschien proberen
OT: boeuf bourguignon die ik gisteren heb gemaakt, met rijst en een rode wijn uit Cahors
Eet smakelijk!quote:
Sallos! Bestaan die nog in Nederland?quote:
Leuk dat jij ook lekker snoepjes eet tussendoor Lees t hier maar weinig.quote:
Ja wij zijn zo’n beetje de enigen hier. Heb ook best veel snoep, drop en koek in huis maar ik snaai niet een halve zak op ofzoquote:Op zondag 5 mei 2019 19:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Leuk dat jij ook lekker snoepjes eet tussendoor Lees t hier maar weinig.
Ik had vanmiddag wat haribo snoepjes (drop/fruit vleermuizen waren het).
Nu aan de tapas bij La Cubanita, spontaan
Oeh, goede tipquote:Op zondag 5 mei 2019 20:07 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ja wij zijn zo’n beetje de enigen hier. Heb ook best veel snoep, drop en koek in huis maar ik snaai niet een halve zak op ofzo
@:Lucky_Strike: bij de Kruidvat. Laatst 6 dozen verspreid over 4 winkels gekocht want ze hebben nooit zoveel als ze het al hebben
Net Indonesisch besteld
Klopt, ik ook. Iedere keer een paar.quote:Op zondag 5 mei 2019 20:07 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ja wij zijn zo’n beetje de enigen hier. Heb ook best veel snoep, drop en koek in huis maar ik snaai niet een halve zak op ofzo
@:Lucky_Strike: bij de Kruidvat. Laatst 6 dozen verspreid over 4 winkels gekocht want ze hebben nooit zoveel als ze het al hebben
Net Indonesisch besteld
Snoep!quote:Op zondag 5 mei 2019 20:32 schreef McBrokkie het volgende:
Een ouderwets zakje snoep van de snackbar.
[ afbeelding ]
Saté ajam, tja taugé, ajam opor, babi ketjap, daging semoor en lontongquote:Op zondag 5 mei 2019 21:23 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klopt, ik ook. Iedere keer een paar.
Op werk het meest eigenlijk. Thuis eerder chips/kaas.
Wat had je bij de Indo?
Jammiequote:Op maandag 6 mei 2019 09:01 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Saté ajam, tja taugé, ajam opor, babi ketjap, daging semoor en lontong
Dit was tevens mijn ontbijt ook net
Spicy tuna lijkt me erg lekker en alles ervoor in huis. Maar wat zijn groene uien nou weer?quote:Op maandag 6 mei 2019 18:04 schreef realAIVD het volgende:
Zo meteen paarse rijst en spicy tuna maken, beiden voor het eerst. Ben erg benieuwd of het allemaal eetbaar is
lente-uitjes!....of volgens Albert Heijn: saladeuitjes. :-Dquote:Op maandag 6 mei 2019 19:04 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Spicy tuna lijkt me erg lekker en alles ervoor in huis. Maar wat zijn groene uien nou weer?
Ohhhh dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken :’)quote:Op maandag 6 mei 2019 19:08 schreef realAIVD het volgende:
[..]
lente-uitjes!....of volgens Albert Heijn: saladeuitjes. :-D
Kijk maar naar het filmpje
Leuk!quote:Op maandag 6 mei 2019 19:11 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ohhhh dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken :’)
Ga ‘m morgen maken denk ik. Ligt er een beetje aan wat er in mijn TGTG-pakket zit
Nog even een follow up:quote:Op maandag 6 mei 2019 19:11 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ga ‘m morgen maken denk ik. Ligt er een beetje aan wat er in mijn TGTG-pakket zit
Ohh goed dat je het even zegt ja haha, tnxquote:Op maandag 6 mei 2019 20:03 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Nog even een follow up:
ik heb heerlijk gegeten, echt voor herhaling vatbaar!!
Bleek achteraf alleen dat ik de 12 oz can of tuna niet even heb omgerekend, maar gewoon een blikje John West tonijnstukken met een vleugje olijfolie van 120 gram heb gebruikt, en dat is ongeveer 1/3, haha.
Maar goed, ik heb heerlijk gegeten, en het had wat mij betreft ook het goede pitje, dus ik denk niet dat ik daar zelf de volgende keer iets aan ga veranderen.
Oh, en de paarse rijst was ook lekker
[ afbeelding ]
Sudokuquote:
Daar kan ik me echt misselijk aan eten.quote:
heftig, bedoel je niet zo'n duitse biefstuk?quote:Op woensdag 8 mei 2019 13:03 schreef Boca_Raton het volgende:
Boerenkool met gekookte aardappels en een steak tartaar.
Hi! Lang geleden zeg .quote:
Ja, denk ‘t wel. Van de LIDL.quote:Op woensdag 8 mei 2019 13:18 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
heftig, bedoel je niet zo'n duitse biefstuk?
Net gemaakt voor lunch aangezien de spare-ribs niet te eten warenquote:Op maandag 6 mei 2019 18:04 schreef realAIVD het volgende:
Zo meteen paarse rijst en spicy tuna maken, beiden voor het eerst. Ben erg benieuwd of het allemaal eetbaar is
ik heb ook wel eens dingen gemaakt, waarvan anderen zeiden, goh jij kan goed kokenquote:Op woensdag 8 mei 2019 14:16 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Net gemaakt voor lunch aangezien de spare-ribs niet te eten waren
Was echt super lekker. Jalapeno’s weggelaten, ben niet van het erg pittige
[ afbeelding ]
? En wat heeft dit met mijn post te maken?quote:Op woensdag 8 mei 2019 14:19 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik heb ook wel eens dingen gemaakt, waarvan anderen zeiden, goh jij kan goed koken
en ik wist dat dat niet klopte, want ik wist dat hun maag er niet mee eens zou zijn,
weg gooien, ook al kost het geld, ik zal het ff voordoen, ik loop met pijn in mijn hart naar iets wat ik ingevroren had, maar eigenlijk een beetje goor is
dat je twijfelt omdat je dacht, dat je iets per ongeluk weg deed, terwijl je misschien weet dat het iet wat ranzig wasquote:Op woensdag 8 mei 2019 14:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
? En wat heeft dit met mijn post te maken?
geen idee waar je het over hebtquote:Op woensdag 8 mei 2019 14:25 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
dat je twijfelt omdat je dacht, dat je iets per ongeluk weg deed, terwijl je misschien weet dat het iet wat ranzig was
dat komt waarschijlijk omdat je ogen vol met mascara zitten , kloddervosquote:Op woensdag 8 mei 2019 14:27 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
geen idee waar je het over hebt
Ook geen gochugaru? Maar met de overige smaakmakers is het natuurlijk ook lekker, wel jammer van je spareribs!!quote:Op woensdag 8 mei 2019 14:16 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Net gemaakt voor lunch aangezien de spare-ribs niet te eten waren
Was echt super lekker. Jalapeno’s weggelaten, ben niet van het erg pittige
[ afbeelding ]
Nee dat had ik niet in huis dus dit gebruikt Moet hoognodig weer eens naar AO.quote:Op woensdag 8 mei 2019 17:10 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ook geen gochugaru? Maar met de overige smaakmakers is het natuurlijk ook lekker, wel jammer van je spareribs!!
Ik ga de paarse rijst en spicy tuna aankomend weekend ook voor vriendje maken, die krijgt dan mooi een dubbele lading jalapeno pepers
Ben ondertussen allerhande banchan (kleine bijgerechtjes) aan het maken, zodat het een echte Koreaanse tafel wordt.
Zininhetweekend
Dat zijn de leukste uitjesquote:Op woensdag 8 mei 2019 18:02 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Moet hoognodig weer eens naar AO.
ooit kon je ook van die zwarte rijst kopen, wat volgens mij meer rietstengeltjes waren, of wilde rijst noemde ze datquote:Op woensdag 8 mei 2019 20:05 schreef realAIVD het volgende:
Avondmaaltijd vandaag:
gerookte zalm, geroosterde broccoli, paarse rijst, yak gochujang, chogochujang
[ afbeelding ]
Dat ken ik niet, ziet er goed uit!quote:Op woensdag 8 mei 2019 22:03 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ooit kon je ook van die zwarte rijst kopen, wat volgens mij meer rietstengeltjes waren, of wilde rijst noemde ze dat
was errug lekker, had een noot achtige smaak
edit: dit dus https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=wilde+rijst
een van de meest bijzondere snacks, vind ik die indonesische 'lempers'quote:Op woensdag 8 mei 2019 22:24 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat ken ik niet, ziet er goed uit!
Ik maak de paarse rijst door een klein beetje zwarte kleefrijst door de witte rijst te mengen, dat ziet er anders uit: kleine korrels....maar het smaakt wel nootachtig
Die met mozzarella? Die is echt superquote:Op donderdag 9 mei 2019 18:27 schreef FutureFairytale het volgende:
Diepvriespizza (Ristorante).
Tijd geleden
Nee ik had quattro formaggi.quote:Op donderdag 9 mei 2019 19:38 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Die met mozzarella? Die is echt super
Avondeten was babi ketjap. Straks wat pinda's.
Maak je die babi ketjap zelf?quote:Op donderdag 9 mei 2019 19:38 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Die met mozzarella? Die is echt super
Avondeten was babi ketjap. Straks wat pinda's.
Acclimatiseren. Straks dikke paffert?quote:Op donderdag 9 mei 2019 22:25 schreef Gehaktballoloog het volgende:
[ afbeelding ]
Mooie grote Sui Kau thong met een heerlijke heldere bouillon/soep i.c.m. Shanghai pakchoi.
[ afbeelding ]
Kommetje gevuld met vlees en rijst.Heerlijk!
Bij de "Glurinamer" natuurlijkquote:Op donderdag 9 mei 2019 22:34 schreef Already_in_use het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit. Waar heb je dat gegeten?
Spicy Temptation te Rotterdam en daarna door naar Tai Wuquote:Op donderdag 9 mei 2019 22:34 schreef Already_in_use het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit. Waar heb je dat gegeten?
Lolquote:
Was je Truusje er ook bij?quote:Op donderdag 9 mei 2019 22:36 schreef Gehaktballoloog het volgende:
[..]
Spicy Temptation te Rotterdam en daarna door naar Tai Wu
Zonder "Miep" vandaagquote:Op donderdag 9 mei 2019 22:37 schreef Already_in_use het volgende:
[..]
Lol
[..]
Was je Truusje er ook bij?
Miep. Ken je klassiekers.quote:Op donderdag 9 mei 2019 22:37 schreef Already_in_use het volgende:
[..]
Lol
[..]
Was je Truusje er ook bij?
quote:Op donderdag 9 mei 2019 22:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Godverdomme mensen, doe eens niet. Ik wil naar bed.
Lolbroek.quote:
Dat klinkt erg lekker eigenlijk!quote:Op donderdag 9 mei 2019 22:32 schreef Gehaktballoloog het volgende:
Na Tai Wu nog even voor een 'dessert' onze lievelingsnachtclub aan gedaan voor:
[ afbeelding ]
De welbekende cocktails bestaande uit o.a witte chocola en blanke rum, Heerlijk zoet zacht en romig en een prima afsluiter alvorens huiswaarts werd gekeerd voor de korte nachtrust.
Rijd maar door, ik heb een lekkerbekje en patatquote:Op vrijdag 10 mei 2019 15:15 schreef Karzai het volgende:
vanavond waarschijnlijk lekkerbek en aardappelsalade
Leuk Sigaar!quote:Op vrijdag 10 mei 2019 21:26 schreef Sigaartje het volgende:
Broodje hamburger
En ik heb me voorgenomen om weer serieus kooktopics te maken. Ik heb het verslonsd, sorry.
Binnenkort ga ik naar Duitsland om spullen in te slaan.
Verandering van plan. Heb nog asperges die op moeten. Dus dat met botersaus en ei en een varkenshaasjequote:Op zaterdag 11 mei 2019 14:50 schreef uniekhoorn het volgende:
Als middagsnackje had ik heerlijke asperges met botersaus, zachtgekookt ei en erg lekker gegrilde achterham
Oeh, lekker Grieks!!quote:Op zaterdag 11 mei 2019 16:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker hoor, asperges!
Mijn middagsnack net was een gekookt ei en een grapefruit met lepeltje suiker.
En een blikje radler.
Vanavond Grieks 3-gangen.
Wat is het geworden?quote:Op zaterdag 11 mei 2019 17:20 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Oeh, lekker Grieks!!
Botersaus was eigenlijk gewoon gesmolten roomboter met wat nootmuskaat, peper, zout en verse peterselie.
Wij gaan straks uit eten maar geen idee waar we zin in hebben. In dit dorp keuze uit een wereldrestaurant (goede dat wel), Pizzaria's, Nederlandse keuken, Chinees, Steakhouse ?? Keuzes
Van Lonny ❤quote:Op vrijdag 10 mei 2019 21:25 schreef Myraela het volgende:
Gado gado met de onderstaande pindasaus. Chille pindasaus, ga ik vaker kopen.
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 10 mei 2019 21:26 schreef Sigaartje het volgende:
Broodje hamburger
En ik heb me voorgenomen om weer serieus kooktopics te maken. Ik heb het verslonsd, sorry.
Binnenkort ga ik naar Duitsland om spullen in te slaan.
Nice, dat klinkt allemaal heerlijk.quote:Op zondag 12 mei 2019 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:
Brunch: Pistolet met rosbief, kaas en gebakken ei.
Croissant met ham en kaas.
Mini krentenbol met brie.
Vanavond kook ik voor 6: Noodles op Indonesische wijze, noodles op Koreaanse wijze en Thaise viskoekjes. Met komkommer, gebakken eieren en gebakken uitjes voor erbij.
Toe stracciatella ijs met aardbeien en slagroom.
Lekker!!quote:Op zondag 12 mei 2019 17:07 schreef golfer het volgende:
Straks een aspergefeest.
Romige aspergesoep met zalm, daarna krieltjes uit de airfryer en gekookte en gegrilde witte asperges en gestoomde groene asperges.
Daarbij buitspek met zwoerd uit de oven, een eitje en botersaus.
Wat een hoeveelheid bordjes en bakjes.quote:Op zondag 12 mei 2019 17:55 schreef realAIVD het volgende:
Gisteravond vriendje de paarse rijst met spicy tuna voorgezet, vergezeld met geroosterde broccoli en chogochujang en 4 banchan (yak gochujang, rettich salade, jalapeno's en gemarineerde gedroogde visreepjes)
[ afbeelding ]
(glaasje wijn er bij, maar die van mij zit nog in mijn "kook/keuken-glas" )
Ja, leuk he....ik heb die minischaaltjes speciaal voor de gelegenheid bij de Action gehaald, haha, het zijn eigenlijk bonbonschaaltjes of zoiets, maar de perfecte afmeting voor Koreaanse banchan (bijgerechtjes).quote:
Yups. Lekker simpel.quote:Op zondag 12 mei 2019 18:18 schreef uniekhoorn het volgende:
Lekker!!
Is botersaus zoals bij mij: gewoon gesmolten roomboter met verse zwarte peper, vers gemalen nootmuskaat, zout en verse peterselie?
Ziet er prachtig en heerlijk uit!quote:Op zondag 12 mei 2019 17:55 schreef realAIVD het volgende:
Gisteravond vriendje de paarse rijst met spicy tuna voorgezet, vergezeld met geroosterde broccoli en chogochujang en 4 banchan (yak gochujang, rettich salade, jalapeno's en gemarineerde gedroogde visreepjes)
[ afbeelding ]
(glaasje wijn er bij, maar die van mij zit nog in mijn "kook/keuken-glas" )
Ja dat is echt heerlijk! Maar kan ook hier in een Koreaans restaurant. Ziet er goed uit wat je hebt, erg lekker en leuk.quote:Op zondag 12 mei 2019 18:27 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ja, leuk he....ik heb die minischaaltjes speciaal voor de gelegenheid bij de Action gehaald, haha, het zijn eigenlijk bonbonschaaltjes of zoiets, maar de perfecte afmeting voor Koreaanse banchan (bijgerechtjes).
Ik zou wel eens in Korea in een serieus restaurant zitten, waar ze gewoon 30 van die schaaltjes om je maaltijd heen zetten
Zo lekker is dat he! Romige ragout in knapperige pasteitjes. Dit was toch geen hoofdgerecht hoop ik? Na 4 zit ik nog niet vol.quote:Op zondag 12 mei 2019 19:59 schreef maily het volgende:
Mijn zéér goed gelukte pasteitje met zelfgemaakte ragoût
[ afbeelding ]
Wat zit daar bovenop?quote:Op zondag 12 mei 2019 19:59 schreef maily het volgende:
Mijn zéér goed gelukte pasteitje met zelfgemaakte ragoût
[ afbeelding ]
We hadden er 2 p.p ..... ja hoofdgerecht ....quote:Op zondag 12 mei 2019 20:07 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zo lekker is dat he! Romige ragout in knapperige pasteitjes. Dit was toch geen hoofdgerecht hoop ik? Na 4 zit ik nog niet vol.
Het dekseltje van het ragoûtbakjequote:
Dat heeft dan goed gewerktquote:
Ja, geeft u maar doorquote:Op zondag 12 mei 2019 19:59 schreef maily het volgende:
Mijn zéér goed gelukte pasteitje met zelfgemaakte ragoût
[ afbeelding ]
Zo te zien een kipragout?quote:Op zondag 12 mei 2019 19:59 schreef maily het volgende:
Mijn zéér goed gelukte pasteitje met zelfgemaakte ragoût
[ afbeelding ]
Kip-champignon ..... de kippenbouten vrijdagmiddag in de slowcooker gedaan, met wortel en prei, laurierblaadje en peperkorrels, zaterdagmiddag eruitgehaald, ontveld, de botten eruit en het vlees in stukken gescheurd met twee vorken, vanmiddag champignons gebakken, een roux gemaakt van boter en bloem, de boullion beetje bij beetje erbij onder voortdurend roeren, en op smaak gemaakt. Ondertussen de pasteibakjes in de oven ......quote:Op zondag 12 mei 2019 21:25 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Zo te zien een kipragout?
Ziet er heerlijk uit, kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst een ragout heb gemaakt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |