abonnement Unibet Coolblue
  zondag 17 maart 2019 @ 23:43:46 #1
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681601
Nieuwsdump voor al het nieuws wat direct met overbevolking in Nederland te maken heeft.

Toestemming van de mods voor dit topic is verkregen.

Dadelijk wat dumps, maar eerst ......... een liedje:

  zondag 17 maart 2019 @ 23:45:06 #2
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_185681624
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
#KICKOUTZP
  zondag 17 maart 2019 @ 23:45:20 #3
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681627
quote:
'Zonder open water en groen kunnen steden niet zweten en raken ze oververhit'

WOENSDAG 24 OKTOBER 2018, 15:20

DELFT - Heerlijk natuurlijk, een zomer vol zon. Maar in de stad het was afgelopen maanden soms niet uit te houden. Daar was het vaak veel warmer dan in landelijke gebieden. Wat daaraan te doen valt? ‘Er wordt nu nog te veel met een 'mediterraan oog' naar onze steden gekeken', stelt Anna Solcerova, die komende vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de TU Delft. 'Maar bij het Nederlandse klimaat hoort een andere oplossing, de steden moeten zweten.'

Dat het in steden in de zomer vaak warmer is dan de landelijke gebieden eromheen, is bekend. Wegen en gebouwen houden meer zonnestraling gevangen dan bodem en vegetatie, waardoor de stad extra opwarmt. Voeg daar menselijke activiteiten als verkeer en industrie aan toe en de stad verandert in een betonnen woestijn.

Oplossingen voor dit probleem worden nu vaak nog in de verkeerde hoek gezocht, zo stelt Solcerova: ‘Er wordt gekeken naar de constructie van de stad: witte gebouwen en smalle straten. Maar dat is vooral zinnig in mediterrane gebieden, waar het het grootste deel van de tijd erg warm is, in tegenstelling tot Nederland.’

Verdamping vergroten
Steden in Nederland vragen om een andere oplossing. ‘Meer vegetatie en water’, stelt Solcerova. ‘Want zonder die twee kunnen steden niet zweten. En als je niet kunt zweten, raak je oververhit.’ Deze overhitting van steden wordt ook wel het ‘Urban Heat Island’-effect (UHI) genoemd. Volgens Solcerova is het UHI-effect tegen te gaan door met de herintroductie van planten en open water in stedelijke gebieden.

Open water zorgt namelijk voor meer verdamping, waardoor de luchttemperatuur daalt: ‘Water kan zelf warmte opslaan én energie onttrekken door water te laten verdampen’, legt Solcerova uit. ‘Natuurlijk oplossingen als vegetatie en water zijn bovendien multifunctioneel: ze brengen koelte en schaduw, maar het ziet er ook nog eens mooi uit.’


[ Bericht 0% gewijzigd door Eendenkooi op 17-03-2019 23:51:39 ]
  zondag 17 maart 2019 @ 23:45:36 #4
468509 _--_
In varietate concordia
pi_185681633
In Nederland?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  zondag 17 maart 2019 @ 23:46:07 #5
468509 _--_
In varietate concordia
pi_185681641
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
Zo werkt het niet.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  zondag 17 maart 2019 @ 23:47:31 #6
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681652
quote:
Gemengde reacties op bouwplannen Den Haag: 'We moeten oppassen dat het hier geen banlieue wordt'

DINSDAG 16 OKTOBER 2018, 22:42

DEN HAAG - Niet iedereen is even blij met de plannen van gemeente Den Haag om op drie plekken in de stad grote hoeveelheden woningen te bouwen. De buurtverenigingen vrezen voor de leefbaarheid in de omgeving: 'Scholen bijvoorbeeld zitten vol, we hebben straks met al die nieuwe bewoners een uitbreiding nodig', aldus Jacob Snijders van Stichting Wijkberaad Bezuidenhout.

Maandag kondigde gemeente Den Haag aan dat de gebieden rond de drie grotere stations in Den Haag komende jaren een drastische metamorfose ondergaan. Het gaat om het gebied aan de Laakkant van Station Hollands Spoor. Daar is volgens het stadsbestuur ruimte voor tussen de 5000 en 7000 woningen, vooral in hoogbouw.

Aan de oostkant van het Centraal Station kunnen tussen de 1000 en 2500 woningen komen, bijvoorbeeld bovenop de Utrechtsebaan. Bij Station Laan van NOI kunnen ook nog eens tussen de 1000 en 2000 woningen komen. De laatste twee plekken liggen in het Bezuidenhout. Daar waren al plannen om grote torens naast de Utrechtsebaan te bouwen. De buurtvereniging vreest dat er daardoor een tekort aan voorzieningen ontstaat.

Leefbaarheid in de omgeving
'We moeten oppassen dat het hier geen banlieue wordt', aldus Snijders. 'Misschien slaat dat een beetje door, maar we moeten niet vergeten dat mensen hier leefbaar moeten kunnen wonen.' Nu al houdt de wijk via een speciale monitor de leefbaarheid in de gaten en de balans valt volgens Snijders niet goed uit.

'We hebben hier acht speelplaatsen, maar straks hebben we er recht op negentien. Nou, leg die maar eens aan', aldus Snijders. Ook voorziet hij problemen rondom het aantal beschikbare parkeerplekken. 'En als we willen dat kinderen op school terecht kunnen, moeten we nu beginnen met uitbreiden. Want over drie jaar hebben we hier al 1500 woningen staan.'

Extra klanten voor snackcar de Vrijheid
Bij snackcar de Vrijheid - een van de bekendste snackzaken van Den Haag - zien ze het minder somber in. Daar zien ze het wel zitten, duizend of misschien wel tweeduizend woningen erbij: 'In Den Haag is een tekort aan woningen, dus ik hoop zeker dat de plannen gerealiseerd worden', aldus eigenaar Cengiz Arslan.

Maar dat is niet enige reden waarom Arslan de plannen van de gemeente toejuicht. Het is de bedoeling dat er hoge woontorens pal achter de Vrijheid komen te staan. En dat betekent: meer klanten. 'Wij mogen blijven bestaan en het plein wordt waarschijnlijk naar ons vernoemd. Heel leuk natuurlijk!', aldus Arslan.
  zondag 17 maart 2019 @ 23:48:46 #7
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681673
quote:
Staat jouw huis in de herrie?

11-10-2018

VLAARDINGEN - Miljoenen huizen staan op lawaaiige plekken, zo zocht RTL Nieuws uit. Zij maakten een interactieve kaart waarop iedere Nederlander kan zien hoe het met het geluidsniveau voor zijn of haar huis is gesteld. Kijkend naar Vlaardingen ontdekken we al snel dat ook hier veel sprake is van geluidsoverlast. Slechts weinig woningen krijgen het predikaat goed of zeer goed.

Verkeer, treinen, vliegtuigen en industrie veroorzaken op veel plekken meer dan 55 decibel aan geluid en dat is teveel. In Vlaardingen woon je, zoals overal, het slechts langs de doorgaande wegen. We zien dat bijvoorbeeld langs de Marathonweg, de Burg. Heusdenslaan en de Burg. Pruissingel. Opvallend ook is de slechte score van een groot deel van Park Hooglede. De woningen het dichtst bij de A20 krijgen het predikaat zeer slecht. Middenin de wijk scoren de woningen 'slecht' en ook de achterzijde komt niet verder dan 'matig'.

Ook de Rivierzone komt er niet goed af, naar alle waarschijnlijkheid door geluidsoverlast van 'de overkant' want de Maasboulevard kan nauwelijks als een van de verkeersaders van Vlaardingen worden beschouwd. Nog beroerder is het gesteld met het geluidsniveau van het nieuwe wijkje achter station Vlaardingen-Centrum. Daar scoren de woningen het dichtst langs de Galgkade/Deltaweg zeer slecht en de woningen dichter bij het spoor slecht. Bedenk daarbij wel dat er nog geen metro heeft gereden.

Goede plekken zijn er uiteraard ook; ze bevinden zich vrijwel uitsluitend in de Holy en zelfs enkele zeer goede voor de geluksvogels die langs de Trekkade wonen. Uw eigen huis opzoeken? Dat kan HIER!
pi_185681682
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
En landbouwgrond hebben we verder helemaal niet nodig?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 17 maart 2019 @ 23:50:06 #9
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681690
quote:
Ollongren onder vuur om woningmarkt: 'Ze is een omgekeerde Jan Schaefer'

5 februari 2019, 20.08 uur · Aangepast 6 februari 2019, 14.12 uur

Verschillende Tweede Kamerleden haalden vanmiddag flink uit naar minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Ze willen dat zij ingrijpt nu de woningnood in Amsterdam steeds nijpender wordt.

Het onderwerp kwam aan bod tijdens het wekelijkse vragenuurtje. Het was aangekaart door Erik Ronnes, een CDA'er uit Brabant. De gezinspartij maakt zich namelijk zorgen dat ouders met kinderen niet meer in de hoofdstad kunnen wonen. Hij wil een noodprogramma dat Amsterdam weer betaalbaar maakt.

'Amsterdam heeft de minst betaalbare huizen ter wereld. Je hoort iedereen denken: dat wisten we toch al lang? Terwijl het toch eigenlijk van de zotte is dat gewone gezinnen, de hardwerkende middenklasse, Amsterdam en andere grote steden worden uitgejaagd. Wie zingt er straks nog Bij ons in de Jordaan als er straks alleen nog maar expats en Airbnb-bewoners wonen?', aldus Ronnes.

Gelul
PvdA'er Henk Nijboer noemde Ollongren 'een omgekeerde Jan Schaefer'. De legendarische PvdA-wethouder sprak ooit de woorden 'In gelul kan je niet wonen'. Volgens Nijboer geeft Ollongren daar een heel eigen draai aan. 'Ze praat alleen maar, maar ze presteert niks. Dat kan niet, er is woningnood. Er moet geïnvesteerd worden in woningen in plaats van bezuinigd, wat dit kabinet doet.'

Volgens Ollongren klinkt Bij ons in de Jordaan nog steeds in de stad. Ze wil zich niet te veel bemoeien met de Amsterdamse woningmarkt. 'Ik vind het wel uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de gemeente Amsterdam.'

Wethouder Laurens Ivens (Wonen) nodigde zijn oud-collega direct uit om weer eens langs te komen op het stadhuis. 'Minister Kajsa Ollongren is welkom in Amsterdam om te praten over (nood)maatregelen voor meer betaalbare woningen', twittert hij. Hij heeft al wat suggesties. 'Een maximale huurprijs invoeren, de investeringskracht van corporaties uitbreiden en een registratieplicht voor Airbnb.'
  zondag 17 maart 2019 @ 23:51:13 #10
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681701
quote:
Grootste groei van aantal nieuwbouwwoningen sinds 2009

24 januari 2019 00:00
Laatste update: 24 januari 2019 09:49

Bouwbedrijven hebben vorig jaar 66.000 nieuwbouwwoningen gebouwd. Dit komt neer op een groei van bijna 5 procent ten opzichte van 2017, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Sinds 2009 zijn er niet zoveel nieuwbouwwoningen bijgekomen.

De totale woningvoorraad groeide door de nieuwbouw met 0,9 procent. Procentueel gezien groeide de woningvoorraad door nieuwbouw in de gemeente Diemen het sterkst (een kleine 5 procent).

De cijfers komen overeen met de groei van de woningvoorraad voor het dieptepunt van de economische crisis. Tussen 2000 en 2009 groeide de woningvoorraad door nieuwbouw jaarlijks met ongeveer 1 procent. Het gaat gemiddeld gezien om zo'n 76.000 woningen per jaar.

Na 2009 slonk het aantal nieuwbouwwoningen. Op het dieptepunt in 2014 was het percentage teruggelopen tot 0,6 procent (45.000 woningen). In de drie jaren daarna groeide het aantal nieuwbouwwoningen steeds harder. In 2018 werd er ook meer gebouwd dan het jaar ervoor, maar de groei was wat beperkter.

De gepresenteerde cijfers zijn nog wel voorlopig. In mei 2019 worden de definitieve cijfers gepubliceerd.
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 17 maart 2019 @ 23:51:51 #11
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_185681709
Overbevolking? We kunnen heel Flevoland nog vol gooien met woningen
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  zondag 17 maart 2019 @ 23:53:42 #12
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681733
quote:
6s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:51 schreef Nikonlover het volgende:
Overbevolking? We kunnen heel Flevoland nog vol gooien met woningen
Dat gebeurt alleen niet. In plaats daarvan bouwen we de bestaande steden, waar het al vol is, nog voller.
  zondag 17 maart 2019 @ 23:59:17 #13
468509 _--_
In varietate concordia
pi_185681806
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:53 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Dat gebeurt alleen niet. In plaats daarvan bouwen we de bestaande steden, waar het al vol is, nog voller.
Omdat het niet kan want landbouw.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_185681915
Gewoon heel het markermeer ontpolderen....
Alles voor die gelukszoekers en griffo's die maar blijven doorfokken....
pi_185682323
quote:
6s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:51 schreef Nikonlover het volgende:
Overbevolking? We kunnen heel Flevoland nog vol gooien met woningen
En waarom wonen er niet 17 miljoen mensen in Zwitserland, Denemarken, Moldavië of Estland?

https://en.m.wikipedia.or(...)dependencies_by_area
  maandag 18 maart 2019 @ 01:22:58 #16
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_185682358
Overbevolking heeft natuurlijk niets te maken met kortzichtige oppervlakte maar alles met (minimale basis) voorzieningen qua welvaart en welzijn voor bewoners. Alles draait daarbij om efficiency en effectiviteit.

Wanneer de andere 5 miljard in de wereld datgene gaan willen gebruiken dat de 2 miljard (of eerder 1 miljard) mensen nu letterlijk kwistig verbruiken, krijg je onafwendbaar een serieus probleem.
Laat staan hoe je omgaat wie wat, welk werk daarvoor wil en (moet) gaat doen.

Het "opbergen" van mensen is relatief een simpel iets wat we nu al kunnen doen.
Zelfs wanneer elk mens een flinke woon/leefruimte heeft van zeg 500m2, heb je voor 7 Miljard mensen maar iets van 3,5 miljoen km2 van de in totaal 510 miljoen.km2 in de wereld aan land nodig. Zeg maar de oppervlakte van India volgestampt met lommerdrijke kavels. Ik laat de zee dan nog maar aan de vissen.

Handiger is sws bloksgewijs bij elkaar te wonen (zoals we dat nu wat inefficient doen) in gestapelde stadse gebieden van 5-10 etages waarmee je heel veel wint want dan kan je de hele wereld efficiënter opbergen met extreem veel extra's, in een gebied zo groot als Frankrijk.
Het beeld dat landen zg. vol zijn komt ook omdat het zo zichtbaar is. In Nederland is "maar" ruim 8% daadwerkelijk bebouwd. bron: cbs

Ook voeden is niet echt het probleem. Van een vierkante kilometer (modern gecultiveerde) landbouwgrond kan je ca 1500 mensen te eten geven en wanneer je overgaat geavanceerde hydro-(kas)methoden, kan je dat nog's verdubbelen. Met wederom 3,5 miljoen km2 aan landbouwgrond kan je iedereen te eten geven.

Voor 7 miljard mensen is dus ca 7 miljoen.km2 nodig van de totaal 500 miljoen km2 aan land. Nee, ruimte is zeker niet het probleem, wel hoe we dat verdelen en inrichten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Vallon op 18-03-2019 01:30:35 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_185682509
Ik hoop dat de populatie van Nederland 14 miljoen bereikt tegenover 2050. Ja, je leest juist. Ik hoop dat de bevolking teruggedrongen wordt.

[ Bericht 62% gewijzigd door Frutsel op 18-03-2019 11:50:00 ]
  maandag 18 maart 2019 @ 01:57:11 #18
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_185682555
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 01:50 schreef Brood-op-de-plank het volgende:
Ik hoop dat de populatie van Nederland 14 miljoen bereikt tegenover 2050. Ja, je leest juist. Ik hoop dat de bevolking teruggedrongen wordt.
Zal vanzelf al gebeuren waarschijnlijk. Nederland is hard op weg om een van de laagste fertility rates van de wereld te hebben. Als je immigratie stopt zit je daar wel snel aan denk ik. Probleem is alleen dat je dan een heel vergrijst land krijgt.

[ Bericht 22% gewijzigd door Frutsel op 18-03-2019 11:49:48 ]
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_185682824
Toen ik geboren werd was het iets meer dan 10 miljoen mensen in Nederland.
(En toen waren er ook nog bijna geen auto’s op de straat)
Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
pi_185682913
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 02:50 schreef barthol het volgende:
Toen ik geboren werd was het iets meer dan 10 miljoen mensen in Nederland.
(En toen waren er ook nog bijna geen auto’s op de straat)
Tja, veranderde tijden. Datzelfde gold voor een land in Azië in de jaren 50 waar mijn moeder vandaan komt. Er waren overal groene gebieden, bomen, natuur, weinig auto's, en de bevolking was flink lager. Toen was het land nog leefbaar (in mijn optiek).

Ik geloof dat ontwikkelingslanden als een zeer goede waarschuwing kunnen dienen voor de westerse wereld, van welke richting we juist niet op moeten gaan met ons gedrag en onze keuzes.
  maandag 18 maart 2019 @ 04:52:44 #21
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185682984
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 02:50 schreef barthol het volgende:
Toen ik geboren werd was het iets meer dan 10 miljoen mensen in Nederland.
(En toen waren er ook nog bijna geen auto’s op de straat)
pi_185683031
quote:
18s.gif Op maandag 18 maart 2019 01:22 schreef Vallon het volgende:
Overbevolking heeft natuurlijk niets te maken met kortzichtige oppervlakte maar alles met (minimale basis) voorzieningen qua welvaart en welzijn voor bewoners. Alles draait daarbij om efficiency en effectiviteit.

Wanneer de andere 5 miljard in de wereld datgene gaan willen gebruiken dat de 2 miljard (of eerder 1 miljard) mensen nu letterlijk kwistig verbruiken, krijg je onafwendbaar een serieus probleem.
Laat staan hoe je omgaat wie wat, welk werk daarvoor wil en (moet) gaat doen.

Het "opbergen" van mensen is relatief een simpel iets wat we nu al kunnen doen.
Zelfs wanneer elk mens een flinke woon/leefruimte heeft van zeg 500m2, heb je voor 7 Miljard mensen maar iets van 3,5 miljoen km2 van de in totaal 510 miljoen.km2 in de wereld aan land nodig. Zeg maar de oppervlakte van India volgestampt met lommerdrijke kavels. Ik laat de zee dan nog maar aan de vissen.

Handiger is sws bloksgewijs bij elkaar te wonen (zoals we dat nu wat inefficient doen) in gestapelde stadse gebieden van 5-10 etages waarmee je heel veel wint want dan kan je de hele wereld efficiënter opbergen met extreem veel extra's, in een gebied zo groot als Frankrijk.
Het beeld dat landen zg. vol zijn komt ook omdat het zo zichtbaar is. In Nederland is "maar" ruim 8% daadwerkelijk bebouwd. bron: cbs

Ook voeden is niet echt het probleem. Van een vierkante kilometer (modern gecultiveerde) landbouwgrond kan je ca 1500 mensen te eten geven en wanneer je overgaat geavanceerde hydro-(kas)methoden, kan je dat nog's verdubbelen. Met wederom 3,5 miljoen km2 aan landbouwgrond kan je iedereen te eten geven.

Voor 7 miljard mensen is dus ca 7 miljoen.km2 nodig van de totaal 500 miljoen km2 aan land. Nee, ruimte is zeker niet het probleem, wel hoe we dat verdelen en inrichten.
Om Jordan Peterson maar te quoten, die met dit vraagstuk onder andere te maken heeft gehad in zijn tijd in de VN wat betreft milieuvraagstukken : je zal inderdaad eerst te maken krijgen met nog meer consumptie naar mate je bijv. iedereen uit de armoede zou halen en een degelijk inkomen zou geven.

Maar alle cijfers laten ook zien dat het kortstondige consumptie betreft, hoe beter men het heeft des te milieubewuster men leeft over het algemeen.
Waarmee je dus eigenlijk op langer termijn zeer waarschijnlijk ook iets kan doen aan de co2 uitstoot wereldwijd.

Dit zie je goed terug bijv. in Azië waar de welvaart steeds meer omhoog gaat per capita, minder kinderen krijgen bijv.

Alleen in Afrika blijven ze broeden als konijnen terwijl ze niets te vreten hebben.

Verder heb je gelijk wat betreft indeling en verdeling ruimte.
Dat is wel vaker berekend, Frankrijk maar ook bijv. Texas zou je letterlijk iedereen op aarde een villa met zwembad kunnen geven en dan nog is er ruimte zat tussen de huizen in.

Nee, we kiezen er voor het zo inefficiënt mogelijk te doen, ook wat betreft consumptie.
Dat heeft deels te maken met het kapitalistische stelsel wat we toch wel wereldwijd aanhouden, dat vereist inefficiëntie, omdat het altijd meer groei wil en daardoor zo onduurzaam mogelijk de boel produceert, vlug vlug vlug, meer meer meer.. dat werkt niet op langer termijn.
pi_185683398
Ik vind het allemaal wel meevallen hoor. Alleen parkeerplekken, winkels en horeca zijn zo nauw bemeten on Nederland.

Daar wordt vaak wel ok bezuinigd.
pi_185683445
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
De staat van onze zorgvuldig opgebouwde verzorgingsstaat laat een ander beeld zien.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_185683478
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
Nog meer satelliet schotel vervuiling en sloppenwijken creëren zeker.
  maandag 18 maart 2019 @ 08:33:35 #26
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185683516
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 08:25 schreef Everythingexist het volgende:

[..]

Nog meer satelliet schotel vervuiling en sloppenwijken creëren zeker.
Idd. De vraag is wat we er aan hebben om heel Nederland vol te bouwen met vinexwijken, bedrijfsterreinen en wegen ertussen. neemt hiermee de leefbaarheid voor de Nederlandse bevolking toe of af?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 18 maart 2019 @ 09:12:08 #27
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_185683863
Het gaat er niet om of je X aantal mensen op een X hoevelheid grond kan proppen en kan voeden. Leefbaarheid is al behoorlijk slecht op dit moment en er is absoluut sprake van overbevolking. Daarnaast lijdt het milieu er ook enorm onder.

Stoppen met het geven van subsidies op kinderen na je 2e kind zou al een stuk schelen. Er moet ingezet worden op bevolkingskrimp, niet groei.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_185683935
Links en rechts willen huizen huizen huizen. Er is gewoon geen partij die zegt: stoppen ermee. Niemand met een lange termijnvisie: hoe lang kunnen we hiermee doorgaan in Nederland? Wat zijn de gevolgen voor de openbare ruimte, files?

Ik ga niet stemmen woensdag als het zo moet.
  maandag 18 maart 2019 @ 09:24:10 #29
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185683986
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:18 schreef Loekie1 het volgende:
Links en rechts willen huizen huizen huizen. Er is gewoon geen partij die zegt: stoppen ermee. Niemand met een lange termijnvisie: hoe lang kunnen we hiermee doorgaan in Nederland? Wat zijn de gevolgen voor de openbare ruimte, files?

Ik ga niet stemmen woensdag als het zo moet.
Als je neit gaat stemmen dan houd je juist de huidige situatie in stand, waarbij Nederland wordt omgevormd tot een overbevolkt bedrijventerrein.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_185684028
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:18 schreef Loekie1 het volgende:
Links en rechts willen huizen huizen huizen. Er is gewoon geen partij die zegt: stoppen ermee. Niemand met een lange termijnvisie: hoe lang kunnen we hiermee doorgaan in Nederland? Wat zijn de gevolgen voor de openbare ruimte, files?

Ik ga niet stemmen woensdag als het zo moet.
Stem dan op een partij die in ieder geval immigratie wil beperken, scheelt al heel wat. Niet een provinciaal probleem maar wel tactisch voor de Eerste Kamer.
pi_185684031
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:24 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als je neit gaat stemmen dan houd je juist de huidige situatie in stand, waarbij Nederland wordt omgevormd tot een overbevolkt bedrijventerrein.
Waar moet je dan op stemmen? Ze willen allemaal van Nederland een bedrijventerrein maken met wolkenkrabbers eromheen.
  maandag 18 maart 2019 @ 09:34:50 #32
37248 BertV
Handgemaakt
pi_185684144


Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
  maandag 18 maart 2019 @ 09:42:20 #33
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_185684279
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:34 schreef BertV het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Waarom hebben Belgie, Kroatie en Polen een dikkere plek?
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
  maandag 18 maart 2019 @ 09:42:40 #34
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185684284
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:28 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Waar moet je dan op stemmen? Ze willen allemaal van Nederland een bedrijventerrein maken met wolkenkrabbers eromheen.
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:27 schreef pussycatdoll het volgende:

[..]

Stem dan op een partij die in ieder geval immigratie wil beperken, scheelt al heel wat. Niet een provinciaal probleem maar wel tactisch voor de Eerste Kamer.
Zonder immigratie valt het allemaal nog wel mee. Bedrijven kunnen zonder onaflaatbare stroom van arbeidsmigranten op zeker moment ook niet verder groeien.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_185684301
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 08:33 schreef LXIV het volgende:

[..]

Idd. De vraag is wat we er aan hebben om heel Nederland vol te bouwen met vinexwijken, bedrijfsterreinen en wegen ertussen. neemt hiermee de leefbaarheid voor de Nederlandse bevolking toe of af?
Ik denk dat de gedachte overheerst van: iedereen moet kunnen wonen, het is best gezellig zo dicht op elkaar, er is genoeg vertier tegenwoordig buiten de natuur, en vooral: meer mensen betekent meer klanten voor bedrijven en ondernemers. En daar is Nederland heel gevoelig voor. De natuur gaat er sowieso aan want de landbouw moet doorgaan op huidige weg en dan zal de natuur vroeg of laat opgeofferd moeten worden. Het CDA is te machtig om die weg nog te keren. Brussel blijft royaal met subsidies voor intensieve landbouw, dat is ook moeilijk terug te draaien. De partijen die de intensieve landbouw willen en partijen die de woningen en bedrijven willen, kunnen elkaar straks de schuld gaan geven.
  maandag 18 maart 2019 @ 09:48:20 #36
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185684363
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:43 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Ik denk dat de gedachte overheerst van: iedereen moet kunnen wonen, het is best gezellig zo dicht op elkaar, er is genoeg vertier tegenwoordig buiten de natuur, en vooral: meer mensen betekent meer klanten voor bedrijven en ondernemers. En daar is Nederland heel gevoelig voor. De natuur gaat er sowieso aan want de landbouw moet doorgaan op huidige weg en dan zal de natuur vroeg of laat opgeofferd moeten worden. Het CDA is te machtig om die weg nog te keren. Brussel blijft royaal met subsidies voor intensieve landbouw, dat is ook moeilijk terug te draaien.
Een verandering van denken. Net als dat ze in Amsterdam er achter zijn gekomen dat ieder jaar méér toeristen, meer bierfietsen, meer AirB&B niet altijd goed is. Dat er maar een handjevol van profiteert terwijl iedereen er last van heeft. Dus gaan inzetten op kwalitatief hoogwaardig toerisme en niet meer actief gaan werven naar busladingen vol dronken Engelse toeristen die hier met vrijgezellenparties de stad komen onderschijten en kosten en overal ruzie gaan zoeken. Dat we met 4 miljoen van dit soort figuren genoeg hebben en niet alles op alles hoeven te zetten om daar zes miljoen van te maken. Óók niet wanneer ons dit dan wat omzet kost.

Idem dus voor NL. Dus niet per se naar de 25 miljoen kippen voor de export doorgroeien. Net per se van Schiphol een HUB maken waardoor er in de Randstad 24/7 overal gebulder van vliegtuigen is. Niet alle landschap opofferen aan distributiecentra zodat 500.000 tot 1.000.000 Polen hier in Nederland dozen kan komen schuiven. Beperkt en kwalitatief ipv massaal en overlastgevend. Mensen moeten dat gaan snappen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 18 maart 2019 @ 09:53:06 #37
362582 Interpretatie
Voor iedereen anders.
pi_185684421
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:42 schreef hollandia02 het volgende:

[..]

Waarom hebben Belgie, Kroatie en Polen een dikkere plek?
Goeie vraag. Van Polen is dat waarschijnlijk door het gebruik van bruinkool bij de electriciteitsproductie in slecht gefilterde centrales. Voor Kroatië en België kan ik geen echte verklaring bedenken. Bij België is het veelal de regio Belgisch-Limburg en oostelijk Wallonië, streken waar voorheen ook nogal veel kolen werden verstookt. Maar of dit een verklaring is?
Je désapprouve ce que vous dites, mais je défendrai à la mort votre droit à le dire - Voltaire
_____Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety,_____
____________deserve neither Liberty nor Safety - Benjamin Franklin___________________
_________Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral - Bertolt Brecht______________
pi_185684432
Kijk maar hoe Friesland achteruitgaat. Het proces is te sterk, het geld is te machtig.
  maandag 18 maart 2019 @ 10:11:03 #39
8369 speknek
Another day another slay
pi_185684652
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:53 schreef Interpretatie het volgende:

[..]

Goeie vraag. Van Polen is dat waarschijnlijk door het gebruik van bruinkool bij de electriciteitsproductie in slecht gefilterde centrales. Voor Kroatië en België kan ik geen echte verklaring bedenken. Bij België is het veelal de regio Belgisch-Limburg en oostelijk Wallonië, streken waar voorheen ook nogal veel kolen werden verstookt. Maar of dit een verklaring is?
Lijkt me op Belgie na een goede verklaring eigenlijk.

Succesverhaal uit het VK: Het totale CO2 emissie niveau is daar dit jaar tot voor 1880 waardes gedaald.



UK carbon emissions fall to late-19th century levels

Ondanks een meer dan verdubbeling van het aantal inwoners, en natuurlijk verregaande industrialisatie en kapitalisme. Hoofdreden is het sluiten van de kolenmijnen en centrales.

Belgie daarentegen is sinds een paar jaar van de kolen af (alhoewel de vraag is van wanneer deze grafiek is), terwijl Nederland nog wel een paar kolencentrales heeft (spiksplinternieuwe zelfs). Misschien omdat de meeste aan het water liggen en in Belgie meer in het binnenland?

edit: plaatje is volgens de url uit 2016, als het van 1 of 2 jaar eerder is, dan neemt het inderdaad nog de Belgische kolencentrale mee, en misschien nog niet de nieuwe Nederlandse.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 00:42:50 #40
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185705941
quote:
Aanleg A16 Rotterdam officieel van start

MAANDAG 18 MAART 2019, 18:26

Bouwers kunnen aan de slag met de aanleg van de nieuwe snelweg A13-A16. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft maandag het startsein gegeven voor de werkzaamheden die tot 2024 moeten duren.

De nieuwe snelweg moet het Terbregseplein aansluiten op de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De snelweg, die twee keer drie rijstroken breed is, moet de huidige ringwegen rond Rotterdam ontlasten. Ook is het de bedoeling dat het sluipverkeer in de omliggende gemeenten afneemt.

hhsenk twitterde op maandag 18-03-2019 om 16:47:06 Minister @CvNieuwenhuizen (@MinIenW) gaf vandaag het startsein voor de aanleg van de #A16. Waterhuishouding wordt aangepast tijdens aanleg en daarna, Zo houdt de regio #drogevoeten en #gezondwater https://t.co/ZsmHYOPoBy. https://t.co/BXfU0y7JGi reageer retweet
De A16 Rotterdam, zoals de weg is gedoopt, wordt zoveel mogelijk aangepast in het landschap. Er komt een half verdiepte tunnel van ruim twee kilometer door het Lage Bergse Bos. Verder plaatst Rijkswaterstaat geluidschermen en extra geluiddempend asfalt.

Langs de weg komen zonnepanelen, waarmee de snelweg zoveel mogelijk energieneutraal moet worden. De A16 Rotterdam is volgens Rijkswaterstaat niet de eerste energieneutrale rijksweg, wel de eerste met een tunnel.

Bouwers pakken ook het gebied rondom de nieuwe snelweg aan. Het Terbregseveld, de Vlinderstrik en het Lage Bergse Bos worden opnieuw aangelegd en voorzien van fiets- en wandelpaden.

Alles bij elkaar kosten de plannen bijna 1 miljard euro.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 00:47:30 #41
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185705986
Als ze geen luxe senioren woningen bouwen in je achtertuin of op het terrein van je voetbalclub dan leggen ze wel een snelweg om je leefomgeving heen. De A20 is ter hoogte van de Stoopweg in beide richtingen 3 baans, misschien hadden ze hem daar kunnen verbreden met 1 baan.
pi_185706977
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 09:48 schreef LXIV het volgende:

[..]

Een verandering van denken. Net als dat ze in Amsterdam er achter zijn gekomen dat ieder jaar méér toeristen, meer bierfietsen, meer AirB&B niet altijd goed is. Dat er maar een handjevol van profiteert terwijl iedereen er last van heeft. Dus gaan inzetten op kwalitatief hoogwaardig toerisme en niet meer actief gaan werven naar busladingen vol dronken Engelse toeristen die hier met vrijgezellenparties de stad komen onderschijten en kosten en overal ruzie gaan zoeken. Dat we met 4 miljoen van dit soort figuren genoeg hebben en niet alles op alles hoeven te zetten om daar zes miljoen van te maken. Óók niet wanneer ons dit dan wat omzet kost.

Idem dus voor NL. Dus niet per se naar de 25 miljoen kippen voor de export doorgroeien. Net per se van Schiphol een HUB maken waardoor er in de Randstad 24/7 overal gebulder van vliegtuigen is. Niet alle landschap opofferen aan distributiecentra zodat 500.000 tot 1.000.000 Polen hier in Nederland dozen kan komen schuiven. Beperkt en kwalitatief ipv massaal en overlastgevend. Mensen moeten dat gaan snappen.
Het draait simpelweg allemaal om geld helaas.

Elke gemeente / gemeenteraad, wil groeien, groter worden, want meer overheidsbudget, dus meer geld voor leuke projecten.
Elke meter wat je verkoopt als bouwgrond, maakt de gemeente weer wat rijker..

Polen die hier blijven moeten ook weer huisvesting hebben, dus meer woningen, meer bouwvakkers, en zo wordt de sneeuwbal steeds wat groter.

Aan de ene kant klaag ik niet, want ik woon liever in een overvol Nederland, met een relatief goede welvaart, dan in een spookstad ergens in Romenië waar iedereen weggetrokken is, maar goed, wat je ervoor betaald? Misschien je goede gezondheid, ik woon op enkele meters van de A12 in Voorburg (vlakbij Den Haag(
pi_185707676
Zonder immigratie is de Nederlandse bevolking stabiel en gaat in verloop van tijd langzaam krimpen. In beleids adviezen van de jaren 70 stonden verschillende scenario's om de Nederlandse bevolking stabiel te houden. Juist op het moment dat de interne bevolkingsgroei op dat niveau was gebracht kwam de immigratie opgang (in combinatie met afnemende emigratie). Hierdoor is de gewenste stabilisatie van de bevolkingsgroei niet gelukt.

En dat Nederland vol is daar is geen discussie over. Heb hier toevallig een paar maanden geleden voorbereidend onderzoek naar gedaan.

In de troonrede van 1950 zei Juliana al dat de emigratie bevorderd moest worden wegens de grootte van de bevolkin (~10 miljoen).
pi_185707716
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 07:51 schreef soeverein het volgende:
...

En dat Nederland vol is daar is geen discussie over.

...
Daar is best discussie over. Zeker als je niet definieert wanneer een land "vol" is. Nederland is gemiddeld enorm dichtbevolkt, maar betekent dat dat het land vol is?

De Randstad is vol. Zeeland, Groningen, Drenthe zijn niet vol.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 19-03-2019 08:00:01 ]
  dinsdag 19 maart 2019 @ 08:04:29 #45
201910 jamanheegtwelhoorhe
dusegtweljainderdaadhoorhe
pi_185707765
Nederland is inderdaad helemaal vol

Nu het VK door migratie uit de EU gepest is wordt het hier alleen naar voller trouwens. Nederland is nu de nummer 1 bestemming voor arm Europa om zinder blikken if blozen geen te verhuizen

4,5,6 Italianen of polen per appartement due zo wanhopig zijn dat ze ieder 900¤ afdragen, wat een travestie die “unie”
pi_185707773
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 07:57 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Daar is best discussie over. Zeker als je niet definieert wanneer een land "vol" is. Nederland is gemiddeld enorm dichtbevolkt, maar betekent dat dat het land vol is?

De Randstad is vol. Zeeland, Groningen, Drenthe zijn niet vol.
Er wordt al 70 jaar geroepen dat Nederland vol is. Ondertussen zijn er 7 miljoen mensen bijgekomen zonder dat het land gegroeid is (Flevoland bestond al groten deels).

Mensen van nu kunnen zich niet meer voorstellen hoe Nederland er destijds uitzag.

Zelfs in de minder druk bevolkte provincies groeit de bebouwing. En dat is waar het omgaat. Niet zozeer de mensen zelf en hun huizen. Maar de voorzieningen die de mensen nodig hebben.

- extra wegen (spoor, fietspad, snelweg)
- extra recreatie ruimte (horeca, zwembad, parkjes, stadions, sportvelden etc)
- extra bedrijven terreinen.

Neem daarbij dat de al die mensen ook gevoed moeten worden. Extra mensen is minder landbouwgrond. Deze twee communicerende vaten werken elkaar dus tegen.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 08:24:17 #47
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_185707901
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 10:11 schreef speknek het volgende:

[..]

Als je alle industrie verhuist naar het buitenland krijg je idd prachtige grafiekjes..

Nu de grafiek van de gehele uitstoot wereldwijd, aangezien CO2 zich niet aan grenzen houdt:

Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_185707947
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 08:06 schreef soeverein het volgende:

[..]

Er wordt al 70 jaar geroepen dat Nederland vol is. Ondertussen zijn er 7 miljoen mensen bijgekomen zonder dat het land gegroeid is (Flevoland bestond al groten deels).

Mensen van nu kunnen zich niet meer voorstellen hoe Nederland er destijds uitzag.

Zelfs in de minder druk bevolkte provincies groeit de bebouwing. En dat is waar het omgaat. Niet zozeer de mensen zelf en hun huizen. Maar de voorzieningen die de mensen nodig hebben.
Maar definieer nu eens wanneer je een land "vol" kan noemen? Aangezien je een (voorbereidend) onderzoek daarnaar hebt gedaan ben ik benieuwd welke definitie van "een vol land" daarbij hebt gehanteerd.

quote:
Neem daarbij dat de al die mensen ook gevoed moeten worden. Extra mensen is minder landbouwgrond. Deze twee communicerende vaten werken elkaar dus tegen.
Zeker, in een gesloten economie. Maar Nederland heeft geen gesloten economie.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 08:31:56 #49
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185707965
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 05:31 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Om Jordan Peterson maar te quoten, die met dit vraagstuk onder andere te maken heeft gehad in zijn tijd in de VN wat betreft milieuvraagstukken :
_O-

Now that's a lie. :D
Hij heeft wat gruntwork gedaan voor James Laurence Balsillie voor één rapport met de titel:
Resilient people
Resilient planet
A Future Worth Choosing

That's it. :')_!

Hij schermt er overigens maar wat graag mee, om een beetje credibility op te bouwen. :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 08:35:15 #50
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_185707989
Zolang 1% van de mensen niet 80% van de resources gebruikt dan komt alles wel goed hoor...
pi_185707994
quote:
6s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 08:31 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

_O-

Now that's a lie. :D
Hij heeft wat gruntwork gedaan voor James Laurence Balsillie voor één rapport met de titel:
Resilient people
Resilient planet
A Future Worth Choosing

That's it. :')_!

Hij schermt er overigens maar wat graag mee, om een beetje credibility op te bouwen. :D
Zal best, toch is het een geleerd iemand en niet zo'n klein beetje ook.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 08:38:05 #52
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185708014
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 08:35 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Zal best, toch is het een geleerd iemand en niet zo'n klein beetje ook.
Je vraagt je dan alleen af waarom zo iemand zo uit z'n nek moet lullen?.. Maar hij heeft een langere academische carriere dan ik, dat klopt. 8-) :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185708044
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 08:38 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Je vraagt je dan alleen af waarom zo iemand zo uit z'n nek moet lullen?.. Maar hij heeft een langere academische carriere dan ik, dat klopt. 8-) :D
Heb jij eigenlijk een rapport mogen opstellen voor de VN?

Ik bedoel het blijft lastig dat proberen te bepalen wie nou meer expertise en kennis in huis heeft.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 08:43:16 #54
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185708083
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 08:40 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Heb jij eigenlijk een rapport mogen opstellen voor de VN?
Nee, maar hij ook niet. ;)
quote:
Ik bedoel het blijft lastig dat proberen te bepalen wie nou meer expertise en kennis in huis heeft.
Hij is een professor in psychology ... dat betekent dat hij net zoveel over Climate Change weet en kan zeggen als ... jij. :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185708111
quote:
6s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 08:43 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Nee, maar hij ook niet. ;)
[..]

Hij is een professor in psychology ... dat betekent dat hij net zoveel over Climate Change weet en kan zeggen als ... jij. :D
Onzin, zijn onderzoeksgebieden gaan zeer ver en zijn zeer uitgebreid.

Alles wat de mens doet en denkt, ook op het gebied van milieu, wat de voor en nadelen zijn van welvaart op korter en langer termijn, valt prima uiteen te zetten op basis van psychologie.

Maar ik merk het al eigenlijk, je bent geen aanhanger van psychologie of iets in die geest, dat is prima, dan weet ik wie ik hier moet negeren zeg maar.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 08:49:41 #56
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185708148
Nederlanders zijn gewoon niet bereid om met 6 man in een afgeleefd appartement te wonen en pp 500 euro huur te betalen. Dat maakt immigratie en daarmee bevolkingsgroei onvermijdelijk. Tegelijkertijd profiteren veel bedrijven van onnatuurlijk lage lonen, denk aan kalvermesterijen, vliegvelden, kassen. Die konden niet zo hard groeien zonder welhaast onbeperkte pool van arbeiders.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 08:57:51 #57
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185708244
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 08:46 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Onzin, zijn onderzoeksgebieden gaan zeer ver en zijn zeer uitgebreid.
Prima dat je zo'n man adoreert, maar hij is klinisch psycholoog. That's it. Op alle onderzoeksgebieden naast psychologie, is zijn werk gehobby op het niveau van jou en mij. :D
quote:
Alles wat de mens doet en denkt, ook op het gebied van milieu, wat de voor en nadelen zijn van welvaart op korter en langer termijn, valt prima uiteen te zetten op basis van psychologie.
Het dikgedrukte ja, daarna ligt het er maar net aan welke voordelen/ nadelen van welvaart je meet op welk gebied. Op de menselijke psyche, dan ja. Op het milieu en/ of op de consumptie van bananan wereldwijd, dan nee.
quote:
Maar ik merk het al eigenlijk, je bent geen aanhanger van psychologie of iets in die geest, dat is prima, dan weet ik wie ik hier moet negeren zeg maar.
Nee. Het is simpeler. Ik heb de schurft aan mensen die autoriteit claimen (al dan niet op basis van gelogen of overdreven credentials) op gebieden waar ze geen kul verstand van hebben en daarna zeggen dat zij het het beste weten. Soms ook gevolgt door 'binnen het werkgebied zelf, mag niemand meer zeggen wat hij denkt want politiek correct, druk, opgelegde consensus, etc, dus beter zeg ik het'. :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 09:03:41 #58
8369 speknek
Another day another slay
pi_185708308
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 08:40 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Heb jij eigenlijk een rapport mogen opstellen voor de VN?

Ik bedoel het blijft lastig dat proberen te bepalen wie nou meer expertise en kennis in huis heeft.
Ik stel drie keer per jaar een rapport op voor de VN.

Goed, het is een dochterorganisatie van UNESCO, goed het zijn vooral notulen en permutaties van onze stuurgroep, goed het is een stuurgroep over informatica en videogames. Maar wel drie keer per jaar! Al zeker 18 rapportages aan de VN! Jordan Peterson mag mijn schoenen niet poetsen!
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 09:24:25 #59
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185708558
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 09:03 schreef speknek het volgende:
Ik stel drie keer per jaar een rapport op voor de VN.

Goed, het is een dochterorganisatie van UNESCO, goed het zijn vooral notulen en permutaties van onze stuurgroep, goed het is een stuurgroep over informatica en videogames. Maar wel drie keer per jaar! Al zeker 18 rapportages aan de VN! Jordan Peterson mag mijn schoenen niet poetsen!
In dat geval!
Ik werk aan datastandaardisatie, onder andere op Europees niveau. De rapportages die wij ondersteunen met deze gegevens worden ook gebruikt om door te leveren naar UN rapportages over (oa.) waterkwaliteit en - kwantiteit.
Wat dat betreft kan ik dus meepraten over ben ik een autoriteit op het gebied van Climate Change. 8-)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 09:43:44 #60
8369 speknek
Another day another slay
pi_185708809
Sowieso heb je als klinisch psycholoog alleen expertise in slap gelul in de ruimte, laten we wel wezen. Als zijn gezwam over draken, chaos en God je dat niet al duidelijk gemaakt heeft, dan is het niet omdat ik niks met psychologie heb, maar juist omdat ik een PhD in cognitieve psychologie heb.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_185713207
Het lijkt me dat de bevolkingsgroei van Nederland niet bezien kan worden zonder acht te slaan op het feit dat de wereldbevolking flink is toegenomen en nog steeds toeneemt en dan met name in Afrika en het M.O. Grote volksverhuizingen op demografische gronden hebben vaker plaatsgevonden en worden vaak niet niet echt erkend omdat ze soms langzaam verlopen. De gevolgen zijn uiteindelijk voor de autochtone bevolking naar mijn weten zonder uitzondering catastrofaal. Het is daarom mijnsinziens realistisch massamigratie van demografische aard als een ernstige bedreiging te zien.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  dinsdag 19 maart 2019 @ 14:09:13 #62
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_185713678
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:39 schreef Digi2 het volgende:
Het lijkt me dat de bevolkingsgroei van Nederland niet bezien kan worden zonder acht te slaan op het feit dat de wereldbevolking flink is toegenomen en nog steeds toeneemt en dan met name in Afrika en het M.O. Grote volksverhuizingen op demografische gronden hebben vaker plaatsgevonden en worden vaak niet niet echt erkend omdat ze soms langzaam verlopen. De gevolgen zijn uiteindelijk voor de autochtone bevolking naar mijn weten zonder uitzondering catastrofaal. Het is daarom mijnsinziens realistisch massamigratie van demografische aard als een ernstige bedreiging te zien.
Hmmmmm, zeg je niet - samengevat - dat de bevolkingstoename de bedreiging is ?

Migratie is immers onderdeel van "ons" evolutionair (over)leefpatroon, je gaat immers daarheen waar je het beste kunt (over)leven. Dat "we" ons tegenwoordig wat sneller kunnen verplaatsen en onze omgeving sneller kunnen in- of africhten, doet daar niets aan af.
//--//
Overigens kan je dit overbevolkingsgedrag "ratten in een kooitje" prima psychologisch verklaren en het zou beter zijn te (willen) begrijpen waarom we doen zoals wij en anderen doen in tijden van stress.
Het werkelijke gevaar is meer dat iemand zich "weigert" aan te passen, vervolgens wil (wat begrijpelijk is) houden wat die moeizaam heeft verkregen en boos wordt op zg. handige(r) free-riders die daar gebruik van maken.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_185717155
We zijn het dichtsbevolkte land in West-Europa. Ik vind het niet normaal dat onze kinderen straks 10 jaar op een wachtlijst staan voor een huurhuis. In grote steden is dat nu al zo. En als je dan eindelijk een huis hebt zit je zo dicht op je buren dat je alles kunt horen, zien en ruiken wat ze doen. Dat maakt het wonen er niet fijner en gezelliger op. Vooral niet als je buren geen enkel woord Nederlands spreken.

Ik vind een bos en natuur erg fijn. Dat bestaat niet meer in Nederland en daar mogen we ons kapot voor schamen. We staan elke dag urenlang in de file en elke vierkante centimeter bouwen we vol :')

Maar volgens de politiek is er plek zat.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 17:13:20 #64
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_185717274
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:07 schreef Moustachio het volgende:
We zijn het dichtsbevolkte land in West-Europa.
Engeland is dichter bevolkt.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_185717316
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:13 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Engeland is dichter bevolkt.
In Engeland heb je nog genoeg natuur en plekken waar je in the middle of nowhere kunt wonen zonder ook maar iemand in de directe omgeving. Dat is in Nederland niet mogelijk.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 17:15:11 #66
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_185717324
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:13 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Engeland is dichter bevolkt.
Engeland los? De UK als geheel in elk geval niet.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 17:16:18 #67
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_185717346
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:15 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Engeland los?
Ja
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:14 schreef Moustachio het volgende:

[..]

In Engeland heb je nog genoeg natuur en plekken waar je in the middle of nowhere kunt wonen zonder ook maar iemand in de directe omgeving. Dat is in Nederland niet mogelijk.
Wat is de middle of nowhere in jouw ogen? Dat is maar relatief natuurlijk.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_185717451
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:16 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Wat is de middle of nowhere in jouw ogen? Dat is maar relatief natuurlijk.
Laat ik het zo zeggen. Er is geen enkele plek in Nederland waar je zo afgelegen kunt wonen dat je niet meer met mensen te maken hoeft te hebben en je echt nog kunt ontsnappen aan de urbanisatie en samenleving. Dat kan in Engeland nog wel.
pi_185717615
In Engeland wonen ze vooral rond Londen een 40/50 km vanaf Londen bijv. in East grinstead heb je al meer een dorpskarakter met flink wat bos eromheen.

Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  dinsdag 19 maart 2019 @ 17:46:14 #70
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_185718008
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:07 schreef Moustachio het volgende:
We zijn het dichtsbevolkte land in West-Europa. Ik vind het niet normaal dat onze kinderen straks 10 jaar op een wachtlijst staan voor een huurhuis.
Het gebrek aan huizen cq. woonruimte heeft weinig te maken met overbevolking. Het wordt structureel in stand wordt gehouden door onze inefficiëntie omdat men pas bij een bepaalde "prijs" cq. "behoefte" het aantrekkelijk vindt om te gaan bouwen. Sws kun je je afvragen waarom standaardwoningen zo duur en onbereikbaar (moeten) zijn.

Wanneer je weet dat de bevolking per dag groeit met ca 250 mensen per dag, hoef je geen rekenwonder te zijn om te weten dat je (straks) per jaar minimaal 50.000 extra woningen nodig hebt; dit exclusief vervanging (van vergane woningen). Met onze schamele bouwproductie van ca 50-60.000/jaar bronnen:cbs-woning & cbs-groei , zal het tekort nog lange tijd in stand blijven.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_185718378
quote:
18s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:46 schreef Vallon het volgende:
Het gebrek aan huizen cq. woonruimte heeft weinig te maken met overbevolking. Het wordt structureel in stand wordt gehouden door onze inefficiëntie omdat men pas bij een bepaalde "prijs" cq. "behoefte" het aantrekkelijk vindt om te gaan bouwen.
Natuurlijk. Dat komt omdat huizenbouwers geen liefdadigheidsinstellingen zijn.

quote:
18s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:46 schreef Vallon het volgende:
Sws kun je je afvragen waarom standaardwoningen zo duur en onbereikbaar (moeten) zijn.

Woningen zelf zijn vrij goedkoop. Alleen niet op de plaatsen waar veel mensen willen wonen. De prijzen zijn hoog in bepaalde gebieden omdat de grond duur is, niet omdat het zo duur is een huis te bouwen. Je kan dit vrij makkelijk zien als je huizenprijzen vergelijkt tussen de randstad en bijv Limburg, Friesland of Zeeland.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 19:41:35 #72
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185720907
quote:

De vraag is niet of er meer woonruimte moet komen in Utrecht, maar waar




Sven van Steenis is 24 jaar oud en wil zo langzamerhand wel een keer op eigen benen staan. Hij staat al zes jaar op de wachtlijst voor een huis in Maarssen, maar woont noodgedwongen nog bij zijn ouders. Hij vindt dat er meer gebouwd zou moeten worden voor starters zoals hij.

Dit probleem doet zich in de hele provincie Utrecht voor. In IJsselstein bijvoorbeeld. Een stad met ruim 35.000 inwoners en 8000 woningzoekenden. "Als we de komende tijd 1500 huizen zouden bouwen, dan voorzien we in de behoefte van al die mensen op de wachtlijst", zegt Henny van den Heiligenberg van woningcorporatie Provides.

"Dan hebben we het nog niet eens over de toekomstige vraag en over mensen van buiten die zich in IJsselstein zouden willen vestigen. Als we dat aantal nieuwe huizen niet kunnen realiseren, zullen mensen ergens anders naartoe trekken en zal de bevolking van IJsselstein krimpen."

Er moet dus meer woonruimte komen in de provincie Utrecht. Daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen waar? Moet dat binnen het bestaande bebouwde gebied, de zogenoemde rode contouren, of mag er ook in het groene buitengebied worden gebouwd? Deze vraag komt ook voorbij in de verschillende stemwijzers die de Utrechters kunnen helpen bij hun keuze.

Volgens Reimar von Meding is er nog een heleboel mogelijk binnen de bebouwde omgeving. Hij is als directeur van architectenbureau KAW onder meer betrokken bij bouwprojecten in de stad Utrecht. "Het lijkt vaak makkelijker om een woonwijk op een stuk landbouwgrond te zetten, maar dat is lang niet altijd het geval. Ook in het buitengebied heb je te maken met mogelijke bezwaren van omwonenden. Bestemmingsplannen moeten worden aangepast. Je moet zorgen voor wegen en andere infrastructuur. Dus al met al is de tijdswinst helemaal niet zo groot."



Volgens Von Meding is er veel winst te behalen door te bestaande woonruimte aan te passen aan de huidige behoefte. "In nog maar een derde van de huishoudens is sprake van een gezin. Dus dan heeft het niet zoveel zin om een weiland vol te bouwen met eengezinswoningen. Je kunt bijvoorbeeld beter een grote portiekflat uit de jaren '80 ombouwen tot kleinere appartementen. Daar is veel meer behoefte aan."

In Maarssenbroek wordt volgens dat principe een aantal kantoren getransformeerd tot woonunits. Hier en daar staat nog een bureau en een boekenkast die herinneren aan de vroegere bestemming. Nu wordt het gebouw verdieping na verdieping gestript en opnieuw ingericht.

In één van de torens is al goed te zien hoe het wordt: een appartement met een keukentje, badkamer, soms een balkon en heel veel glas. Volgens projectleider Gwen van Mossevelde heel geschikt voor als je net klaar bent met je studie of je eerste baan hebt. Sven van Steenis lijkt het wel wat. Hij heeft zich al ingeschreven.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 19:46:24 #73
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185721046
quote:
Lijsttrekkersdebat: betaalbare woningen bouwen in Zuid-Holland is heet hangijzer


DINSDAG 19 MAART 2019, 16:50



REGIO - De woningnood wordt alleen maar groter. Steeds meer mensen zoeken een woning en over tien jaar dreigt er in Zuid-Holland een tekort van tienduizenden woningen. Terwijl provincie en gemeenten moeten zorgen dat iedereen een dak boven zijn hoofd krijgt, worden op grote schaal goedkope sociale huurwoningen gesloopt. Goedkoop wonen in Zuid-Holland wordt daardoor steeds lastiger.

Tijdens het een-op-een-debat tussen Floor Vermeulen (VVD) en Anne Koning (PvdA) gaat het er fel aan toe. Koning zegt dat er veel behoefte is aan betaalbare woningen in Zuid-Holland. 'Ik sprak iemand deze week die met zijn vriendin geen huis kan kopen. Hij woont de ene helft van de week bij zijn moeder en de andere helft van de week bij haar moeder. Er is nu actie nodig', zegt ze. De PvdA wil dan ook dat de provincie gemeenten dwingt om meer sociale huurwoningen te bouwen.

VVD'er Vermeulen wil juist de gemeenten 'de ruimte geven om te bouwen'. De provincie moet dus geen dwingende rol hebben op dit gebied. De VVD wil dat er niet alleen meer sociale huurwoningen bij komen. Vermeulen: 'Iedereen zoekt een betaalbare woning.' Koning reageert fel: 'Stop met praten. Volgens mij is de VVD ook een doeners-partij, dus we moeten aan de slag.'

https://www.omroepwest.nl/media/player/28850

Meer bouwlocaties
Ook SP'er Lies van Aelst vindt dat er vooral sociaal moet worden gebouwd: 'Ik begrijp natuurlijk dat een projectontwikkelaar graag dure huizen bouwt, daar verdienen ze op. Maar dat zijn niet de huizen die nodig zijn.' CDA-lijsttrekker Adri Bom-Lemstra wil dat belemmerende regels worden geschrapt, om zo meer bouwlocaties mogelijk te maken.

De PVV drukt op de ja-knop bij de stelling dat de provincie gemeenten moet dwingen, maar Henk de Vree legt uit dat hij dat anders bedoelt. 'Wij zijn normaal helemaal niet voor een provincie die dwingt. Maar op dit onderwerp gaat het niet om dwingen, maar om stimuleren. Er moet iets gebeuren.' D66'er Ria Oosterop drukt de nee-knop in: 'We vinden dat we voor alle categorieën moet bouwen.

Kans groter dat je de Staatsloterij wint
Ook DENK mengt zich in de discussie. Metin Celik komt met de eerste oneliner van de avond: 'Ik denk dat de kans groter is dat je de Staatsloterij wint, dan dat je een huurwoning krijgt.' 50PLUS-lijsttrekker Willem Bakx richt zijn pijlen op de woningcorporaties, 'die ontwikkelaartje spelen'. Bakx: 'Die corporaties moeten doen waar ze voor zijn opgericht, namelijk huurwoningen bouwen en niet optreden als ontwikkelaar.'

De ongeveer honderd aanwezigen in de zaal krijgen niet het woord, maar laten wel van zich horen: 66 procent stemt voor de stelling.

  dinsdag 19 maart 2019 @ 20:52:33 #74
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_185723164
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 18:04 schreef Pharmacist het volgende:

[..]

Natuurlijk. Dat komt omdat huizenbouwers geen liefdadigheidsinstellingen zijn.
[..]

Woningen zelf zijn vrij goedkoop. Alleen niet op de plaatsen waar veel mensen willen wonen. De prijzen zijn hoog in bepaalde gebieden omdat de grond duur is, niet omdat het zo duur is een huis te bouwen. Je kan dit vrij makkelijk zien als je huizenprijzen vergelijkt tussen de randstad en bijv Limburg, Friesland of Zeeland.
Yep, je kunt je dus afvragen waarom huizenbouwers (en project/landverkopers) de hoofdprijs willen hebben van noodruftige zoekers...... puur omdat het kettingsgewijs kan. Zaken staan niet in verhouding. Ook zakelijk vraag ik mij steeds weer af of schoorsteen moet roken of walmen.

Zelf zou ik voorstander zijn dat de "overheid" verplicht wordt om voor iedere volwassene die dat wenst een betaalbare woning, dwz niet meer dan 20% van je inkomen, met bepaalde basis leefvoorzieningen (50m2/pp) beschikbaar te hebben.
OK, dat worden dan vinexachtige oplossingen (ik denk aan verstapelbare woonunits) waarbij je dan iig verzekert bent van een dak boven je hoofd. Mensen die dat niet willen, kunnen op eigen gelegenheid zich op de wijze van nu, een woning verwerven.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  dinsdag 19 maart 2019 @ 22:19:28 #75
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_185726670
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 17:20 schreef Moustachio het volgende:

[..]

Laat ik het zo zeggen. Er is geen enkele plek in Nederland waar je zo afgelegen kunt wonen dat je niet meer met mensen te maken hoeft te hebben en je echt nog kunt ontsnappen aan de urbanisatie en samenleving. Dat kan in Engeland nog wel.
Waar dan? Want dat zijn echt maar enkele plekken.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 22:22:46 #76
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_185726746
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 22:19 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Waar dan? Want dat zijn echt maar enkele plekken.
Zo'n Schots eilandje ofzo :D
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 22:23:18 #77
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_185726757
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 22:22 schreef Perrin het volgende:

[..]

Zo'n Schots eilandje ofzo :D
Is Schotland. ;)
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 22:25:30 #78
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_185726812
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 22:23 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Is Schotland. ;)
Technisch gezien wel, maar weet niet zeker of ie echt alleen Engeland of Groot-Brittannië als geheel bedoelde.

Engeland zelf vind je denk ik bar weinig echt verlaten plekjes..
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 21:12:17 #79
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185810771
quote:
'Mensen denken recht te hebben op een rijtjeshuis met tuin, dat moet anders'

DO 25 OKTOBER, 08:38 AANGEPAST DO 25 OKTOBER, 08:54

215 meter hoog, met bijna 60 verdiepingen. De nieuwe Zalmhaventoren in Rotterdam is over drie jaar de hoogste woontoren van Nederland. In het gebouw komen vooral woningen en kantoren, maar ook een restaurant en een club. Vandaag gaat de eerste paal van het complex de grond in.
Dat de Zalmhaventoren in Rotterdam verrijst, is niet verrassend. Wat al in 1898 begon met het Witte Huis - jarenlang het hoogste kantoorgebouw van Europa - is inmiddels uitgegroeid tot een skyline met meer dan 20 gebouwen die hoger zijn dan 100 meter. En die skyline blijft de komende jaren in ontwikkeling: naast de nieuwe Zalmhaventoren staan in de stad nog meer bouwprojecten gepland die flink de hoogte in gaan.

Rotterdam is niet de enige stad waar in de hoogte bouwen steeds gewoner wordt. Zo maakte Den Haag vorige week bekend hoge woontorens rondom de stations Hollands Spoor, Den Haag CS en Laan van NOI te gaan bouwen. En ook in Amsterdam en Utrecht wordt steeds vaker hoog gebouwd.

Maar ook buiten de vier grote steden gebeurt van alles. Eindhoven en Emmen zijn bezig met het bouwen van woontorens. Zo moet in de Drentse stad een woontoren van 65 meter komen. Weliswaar niet zo hoog als de Zalmhaventoren, maar toch bepalend voor de skyline van zo'n middelgrote stad.

Oplossing voor de woningnood?

Veel steden zien de hoogbouw als een oplossing voor de woningnood. Vooral woningzoekende starters zouden hun intrek kunnen nemen in de appartementen. Zo komt er in Utrecht een groot appartementencomplex naast het Centraal Station.

Hoogbouw heeft meerdere voordelen, vertelt planoloog Jeroen Niemans. "Woontorens zorgen voor energiebesparingen en helpen om investeringen in het openbaar vervoer rendabel te maken. Zo zie je dat veel nieuwbouwprojecten dicht bij stations liggen en niet meer werken met eigen parkeerplaatsen, maar met deelauto's."

Tegelijkertijd kleven er ook nadelen aan hoogbouw. Grote torens zorgen voor valwinden langs het gebouw, voor fietsers is dat soms knap lastig. Ook werpen de torens grote schaduwen over steden en zien sommige mensen ze als landschapsvervuiling.

Niemans begrijpt de bezwaren, maar er is soms toch wat aan te doen. "Valwinden kun je bijvoorbeeld voorkomen door meerdere torens strategisch ten opzichte van elkaar te plaatsen. En schaduwen heb je altijd, ook bij gebouwen van vijf meter hoog."

Niet alleen starters, ook gezinnen

De woontorens lijken dus een oplossing voor de woningnood, maar, waarschuwt Niemans, om die op te lossen moeten gemeenten niet alleen starters naar de woontorens lokken, maar ook gezinnen. "Als het doel is van de torens om juist niet uit te breiden aan de randen van steden maar de hoogte in te bouwen, moet je die 'vinex-gezinnen' ook de hoogbouw in krijgen. Zo gaan woontorens de vinex-wijken beconcurreren en hoef je als gemeente niet verder uit te breiden aan de 'groene' randen van de stad."

Daarom zouden gemeenten volgens de planoloog bij de bouw van dit soort complexen ook rekening moeten houden met gezinnen. Zo kunnen dakterrassen en plantsoenen fungeren als tuinen.

"Maar daarvoor is wel een heel andere manier van denken nodig", zegt Niemans. "Veel mensen denken nu nog vaak recht te hebben op een rijtjeshuis met een parkeerplaats voor de deur. Daar moeten we anders over gaan denken."


[ Bericht 0% gewijzigd door Eendenkooi op 23-03-2019 23:30:04 ]
  zaterdag 23 maart 2019 @ 21:25:29 #80
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185811017
quote:
18s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 21:12 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Afschuwelijk. Ik vind dat je in zo’n rijtjeshuis al helemaal geen vrijheid hebt, laat staan in zo’n toren..
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 21:50:39 #81
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_185811645
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 21:25 schreef LXIV het volgende:

[..]

Afschuwelijk. Ik vind dat je in zo’n rijtjeshuis al helemaal geen vrijheid hebt, laat staan in zo’n toren..
Wordt steeds aantrekkelijker om in een blokhut te gaan wonen diep in het bos in Rusland. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Harvest89 op 23-03-2019 23:18:35 ]
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_185813236
quote:
18s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 21:12 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Zoveel mensen op een hoop, de rijdende rechter gaat het nog heel druk krijgen zo. Ik ben heel blij dat ik gewoon een tuin én een eigen oprit heb. Zou niet anders willen, maar goed ik heb dan ook niet de wens om in een stad als Rotterdam te wonen. Zou niet eens in Eindhoven willen wonen...
pi_185815904
Aanpakken van het probleem van de overbevolking zal veel issues oplossen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zondag 24 maart 2019 @ 03:21:06 #84
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_185816997
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 01:02 schreef Montagui het volgende:
Aanpakken van het probleem van de overbevolking zal veel issues oplossen.
Het enige wat je nodig hebt is welvaart. Volgens mij is er geen enkel land dat door is gegaan met veel kinderen krijgen per vrouw nadat de welvaart flink is gestegen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 24 maart 2019 @ 03:30:44 #85
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_185817032
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 01:02 schreef Montagui het volgende:
Aanpakken van het probleem van de overbevolking zal veel issues oplossen.
Zeker, maar in Nederland?!
  zondag 24 maart 2019 @ 05:58:56 #86
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_185817227
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 21:25 schreef LXIV het volgende:

[..]

Afschuwelijk. Ik vind dat je in zo’n rijtjeshuis al helemaal geen vrijheid hebt, laat staan in zo’n toren..
Het zou al schelen als de wanden en plafonds standaard zo geïsoleerd zouden zijn dat je je buren in zo'n legbatterij niet hoort.

Maar dat werkt nou eenmaal niet zo. Want dat kost veel te veel.
  zondag 24 maart 2019 @ 08:47:05 #87
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_185817823
quote:
2s.gif Op zondag 24 maart 2019 03:21 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Het enige wat je nodig hebt is welvaart. Volgens mij is er geen enkel land dat door is gegaan met veel kinderen krijgen per vrouw nadat de welvaart flink is gestegen.
Er zit minstens een vertraging van een generatie tussen toenemen van welvaart en een kleiner aantal kinderen. Bovendien wordt een deel van dat effect tenietgedaan omdat ook de kindersterfte daalt. Hoe dan ook zul je bij toename van welvaart eerst een veel zwaardere belasting van resources krijgen, en die ruimte hebben we niet meer.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_185818002
quote:
2s.gif Op zondag 24 maart 2019 03:21 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Het enige wat je nodig hebt is welvaart. Volgens mij is er geen enkel land dat door is gegaan met veel kinderen krijgen per vrouw nadat de welvaart flink is gestegen.
Bevolkingstoename wordt niet alleen veroorzaakt door de locale geboortecijfers. Welvaart leidt tot migratie en zoals in ons land duidelijk te merken is groeit de bevolking rap doordat migranten zich verplaatsen richting welvaart.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_185818421
quote:
De woontorens lijken dus een oplossing voor de woningnood, maar, waarschuwt Niemans, om die op te lossen moeten gemeenten niet alleen starters naar de woontorens lokken, maar ook gezinnen. "Als het doel is van de torens om juist niet uit te breiden aan de randen van steden maar de hoogte in te bouwen, moet je die 'vinex-gezinnen' ook de hoogbouw in krijgen. Zo gaan woontorens de vinex-wijken beconcurreren en hoef je als gemeente niet verder uit te breiden aan de 'groene' randen van de stad."
quote:
"Maar daarvoor is wel een heel andere manier van denken nodig", zegt Niemans. "Veel mensen denken nu nog vaak recht te hebben op een rijtjeshuis met een parkeerplaats voor de deur. Daar moeten we anders over gaan denken."
Lekker met het hele gezin in een flatje gepropt tussen honderden andere mensen, ongetwijfeld tegen een prijs die helemaal niet eens zo laag ligt. Aanlokkelijk hoor.
  maandag 25 maart 2019 @ 10:41:18 #90
37248 BertV
Handgemaakt
pi_185838899
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:12 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Bevolkingstoename wordt niet alleen veroorzaakt door de locale geboortecijfers. Welvaart leidt tot migratie en zoals in ons land duidelijk te merken is groeit de bevolking rap doordat migranten zich verplaatsen richting welvaart.
klopt, inkrimping van de bevolking staat bijna gelijk aan vermindering van de welvaart.
Onze huidige economie stort in als er geen groei meer is.

Het aanschaffen van kekke elektrische racewagens, zonnepanelen voor je terrasverwarming, en Co2- belasten staat leuk, maar uiteindelijk moet er figuurlijk een mes tussen de ribben.
(en dat mag je dan voor niks, als enige doen, want niemand gaat je volgen)

De reden waarom ik niet hypocriet stem,
lieve linkse Pukka-thee drinkende wereldreizigers.
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
  maandag 25 maart 2019 @ 11:01:30 #91
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185839221
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:55 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

[..]

Lekker met het hele gezin in een flatje gepropt tussen honderden andere mensen, ongetwijfeld tegen een prijs die helemaal niet eens zo laag ligt. Aanlokkelijk hoor.
Het hangt er ook van af met wat voor soort volk je daar terecht komt. Als dat bijeengeraapt is uit de hele wereld, elkaar niet verstaat, totaal andere normen en waarden heeft en ook niet met elkaar contact wil hebben dan wordt zoiets gewoon de hel.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 25 maart 2019 @ 11:04:56 #92
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_185839281
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
True. Kost ons wel 30 miljard aan exportinkomsten, maar dat terzijde.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_185839285
overbevolking is een hoax
  dinsdag 26 maart 2019 @ 13:36:34 #94
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_185858551
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 21:25 schreef LXIV het volgende:

[..]

Afschuwelijk. Ik vind dat je in zo’n rijtjeshuis al helemaal geen vrijheid hebt, laat staan in zo’n toren..
Ms (en ws) is de "vrijheid" wel dat je daar niets hoeft kunt.

Genoeg mensen met leuke optrekjes die er schoon genoeg van hebben om alles voor het aan(ge)zicht te onderhouden. Wanneer je woont in een lastig bereikbaar centrum waar je (bezoek) niet zomaar kan parkeren noch zo maar naar je voordeur kan opdraaien, geeft dat weer een "andere" vrijheid.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 28 maart 2019 @ 08:57:10 #95
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185892006
quote:
ProRail: Capaciteitsproblemen na 2030 als spoor niet wordt vernieuwd

28 maart 2019 07:37

ProRail waarschuwt dat het Nederlandse spoor de komende tien jaar flink moet worden vernieuwd, omdat de reizigersgroei van 40 procent anders niet verwerkt kan worden na 2030. Als er niets gebeurt, loopt ProRail tegen capaciteitsproblemen op trajecten rond Schiphol en Amsterdam aan.

"Tot 2030 gaan we een heel eind komen, want we kunnen nog wel wat groeien op drukke trajecten", zegt Klaas Hofstra, hoofd ontwerp van ProRail. "Op dit moment rijden tussen Amsterdam en Utrecht zes intercity's per uur, en die frequentie kan nog worden verhoogd tot acht keer per uur, maar we zien dat we rond 2030 tegen een grens aan gaan lopen."

Hofstra noemt Zaandam, Schiphol en Bijlmer ArenA als mogelijke knelpunten. "De prognose is dat daar in 2030 twintig treinen per uur rijden."

Ook voor station Hengelo voorziet Hofstra in de toekomst problemen. "Hengelo heeft maar één perron. Dat is nu al helemaal vol gepuzzeld. De regio Twente heeft ambities. Wij zien die ambities ook, maar er is nu geen oplossing zonder de halve stad af te breken."

De grens van de capaciteit van het spoor wordt onder andere bereikt door ATB, het beveiligingssysteem van het Nederlandse spoor. Automatische Treinbeïnvloeding (ATB) zorgt voor een beperking van één trein per drie minuten, oftewel twintig treinen per uur.

'Beveiliging treinen als goed onderhouden huis uit jaren dertig'

Het systeem is in Nederland op alle trajecten versneld ingevoerd na de treinramp bij Harmelen in 1962. ATB was toen al enkele tientallen jaren oud, wat betekent dat op het spoor met een veiligheidssysteem van ruim tachtig jaar oud gewerkt wordt.

"Het is alsof je woont in een huis uit de jaren dertig dat goed onderhouden is. Daar is het prima wonen, maar er zijn wel een aantal dingen die verbeterd kunnen worden", zegt Wijnand Veeneman, hoofddocent en onderzoeker vervoer aan de TU Delft.

Nieuw systeem kan capaciteit spoor vergroten

Met een nieuw beveiligingssysteem, European Rail Traffic Management System (ERTMS), dat op een modernere manier werkt, kunnen treinen dichter op elkaar rijden. Daardoor kan de capaciteit van het spoor worden vergroot.

ERTMS ligt nu al op bepaalde trajecten in Nederland en het is de bedoeling om het de komende jaren op meer spoortrajecten te plaatsen. "Als we willen groeien, dan is daar een nieuwe techniek voor nodig, want de huidige beveiligingstechniek zit aan de grenzen van haar kunnen. Maar het budget is ontoereikend om het in heel Nederland aan te leggen", vertelt Henri van Houten, treinbeveiligingsexpert van ProRail.

En dus pleit ProRail voor meer geld voor spoorvernieuwing. Het kabinet heeft ruim 2 miljard euro vrijgemaakt om de komende jaren ERTMS op meer plekken aan te leggen, maar in 2017 becijferde de Europese Rekenkamer dat bijna 5 miljard nodig is om ERTMS overal te plaatsen. Om het veiligheidssysteem in heel Europa aan te leggen, is zelfs 190 miljard euro nodig.

Hogere spanning op bovenleiding zorgt ook voor grotere capaciteit

Daarnaast helpt het verhogen van de spanning op de bovenleiding ook om meer spoorcapaciteit te creëren. Daardoor kunnen treinen sneller optrekken en ontstaat op een deel van het spoor dus sneller ruimte voor andere treinen.

Op dit moment is de spanning op de meeste delen van het spoor 1.500 volt, maar met het huidige systeem zou dat kunnen worden verdubbeld naar 3.000 volt. "Daarmee zouden we tot in lengte van dagen verder kunnen. Maar dat betekent ook dat treinen omgebouwd moeten worden", aldus Hofstra. "Ook daar is geld voor nodig."

"Als we de doelstellingen waar willen maken, is meer geld nodig om in het spoor te investeren", benadrukt Van Houten. "Boven op de reguliere budgetten die ProRail heeft voor het onderhouden van het spoor is extra geld nodig, en daarvoor moeten politieke besluiten worden genomen."
  donderdag 28 maart 2019 @ 09:05:14 #96
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_185892114
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:01 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het hangt er ook van af met wat voor soort volk je daar terecht komt. Als dat bijeengeraapt is uit de hele wereld, elkaar niet verstaat, totaal andere normen en waarden heeft en ook niet met elkaar contact wil hebben dan wordt zoiets gewoon de hel.
De woontoren van Babel _O_
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  donderdag 28 maart 2019 @ 09:07:34 #97
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_185892153
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 08:47 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Hoe dan ook zul je bij toename van welvaart eerst een veel zwaardere belasting van resources krijgen, en die ruimte hebben we niet meer.
Hoezo?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  donderdag 28 maart 2019 @ 09:11:30 #98
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_185892200
Er is weinig oog voor het feit dat de mens een dier is en een natuurlijke habitat nodig heeft.
Allerlei mensen die moeite hebben met prikkels moet je niet bovenop elkaar laten wonen, de hele dag door drukte aan je kop, je kunt niet eens uit het raam kijken zonder overprikkeld te raken.

Mensen hebben ruimte nodig, groen om zich heen. Plek om zich nu en dan te kunnen afzonderen.

Het is nu al zo dat het Groene Hart een stadspark lijkt omdat je overal eromheen die torens ziet.
  donderdag 28 maart 2019 @ 09:13:01 #99
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_185892220
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2019 09:11 schreef Lunatiek het volgende:
Er is weinig oog voor het feit dat de mens een dier is en een natuurlijke habitat nodig heeft.
Allerlei mensen die moeite hebben met prikkels moet je niet bovenop elkaar laten wonen, de hele dag door drukte aan je kop, je kunt niet eens uit het raam kijken zonder overprikkeld te raken.

Mensen hebben ruimte nodig, groen om zich heen. Plek om zich nu en dan te kunnen afzonderen.

Het is nu al zo dat het Groene Hart een stadspark lijkt omdat je overal eromheen die torens ziet.
Tja, als je het stadse leven zo slecht trekt kun je altijd overwegen om meer naar de provincie toe te verhuizen.
Prima huizen te koop voor prima prijzen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_185894377
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2019 09:13 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Tja, als je het stadse leven zo slecht trekt kun je altijd overwegen om meer naar de provincie toe te verhuizen.
Prima huizen te koop voor prima prijzen.
Of je stemt op een partij die wat aan immigratie wil doen. Nadat de randstad helemaal volgeplempt is, is de provincie natuurlijk aan de beurt. Ik zie het nu al trouwens als ik van Utrecht naar Breda moet. Steeds meer groen dat verdwijnt en vervangen wordt door van die mooie dozen van bedrijven. Het maakt de rit er allerminst plezieriger op.
pi_185894533
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 11:32 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Of je stemt op een partij die wat aan immigratie wil doen. Nadat de randstad helemaal volgeplempt is, is de provincie natuurlijk aan de beurt. Ik zie het nu al trouwens als ik van Utrecht naar Breda moet. Steeds meer groen dat verdwijnt en vervangen wordt door van die mooie dozen van bedrijven. Het maakt de rit er allerminst plezieriger op.
Diezelfde rit wordt ook steeds langer. Hier komen plaatsen nu al tegen elkaar aan te liggen. Waar je eerst een weg had met 3x een stoplicht heb je straks een weg met 6 keer (of vaker nog) een stoplicht. Omdat overal de industrieterreinen worden uitgebreid krijg je overal zijwegen en staan dezelfde stoplichten ook vaker op rood. Het duurt elke keer echt lang voordat je daar voorbij bent.
  donderdag 28 maart 2019 @ 19:39:14 #102
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_185902404
quote:
5s.gif Op donderdag 28 maart 2019 09:07 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Hoezo?
Welvaart is luxe; beter voedsel, mobiliteit, technologie, meer consumptie. Dus een grotere ecologische voetafdruk. Je ziet het nu in China. Dat vermenigvuldigt met het aantal mensen in Afrika en opgeteld bij wat we nu al verbruiken is niet te rijmen met de resources die we nog hebben.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  donderdag 28 maart 2019 @ 19:48:04 #103
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_185902627
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2019 19:39 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Welvaart is luxe; beter voedsel, mobiliteit, technologie, meer consumptie. Dus een grotere ecologische voetafdruk.
Onzin. 'Ecologische voetafdruk' bestaat niet.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  donderdag 28 maart 2019 @ 19:54:57 #104
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_185902813
quote:
7s.gif Op donderdag 28 maart 2019 19:48 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Onzin. 'Ecologische voetafdruk' bestaat niet.
Oké. Mensen bestaan ook niet.

Ziezo, overbevolking opgelost ^O^ Viel dat even mee.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  vrijdag 29 maart 2019 @ 07:37:48 #105
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185910327
quote:
Ruim 80 procent minder vlinders dan eind 19e eeuw


© Hollandse Hoogte

Tussen 1890 en 2017 zijn de vlinderpopulaties in Nederland met minstens 84 procent afgenomen, 15 soorten zijn helemaal uit het land verdwenen. Dit blijkt uit een analyse van langetermijngegevens door het CBS en De Vlinderstichting, gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Conservation.

Voor het eerst is de historische trend in de verspreiding van vlinders vastgesteld. Sinds 1992 worden vlinderwaarnemingen systematisch verzameld op basis van het Landelijk Meetprogramma Vlinders, ontwikkeld door De Vlinderstichting en het CBS. De laatste decennia is de verspreiding van vlinders hetzelfde gebleven, maar de afname van de vlinderstand gaat nog door, zo blijkt uit de nieuwste cijfers gepubliceerd op het Compendium voor de Leefomgeving.





Afname verspreiding stabiliseert, aantallen blijven dalen

De trend in verspreiding over gebieden in Nederland van alle vlindersoorten is samengevat in een Multi-Species Indicator (MSI). Tussen 1890 en 1990 daalde de MSI met 67 procent, waarna de verspreiding is gestabiliseerd. Van 42 soorten is de verspreiding afgenomen, waarvan er 15 volledig uit Nederland verdwenen.

Sinds 1992 stellen het CBS en De Vlinderstichting niet alleen de verspreiding van soorten vast, maar ook het aantal vlinders. De gecombineerde trends in verspreiding en populatieaantal leveren een geschatte totale daling in vlinderpopulaties op van minimaal 84 procent tussen 1890 en 2017. Omdat een achteruitgang in populatie altijd groter zal zijn dan die in verspreiding (bij een populatieafname van 100 naar 10 vlinders is de soort immers nog steeds aanwezig) is het aannemelijk dat de afname op populatieniveau nog groter is geweest.

Drie jaar geleden nog meldden het CBS en De Vlinderstichting dat voor het eerst sinds het begin van de populatiemonitoring begin jaren negentig iets meer soorten dagvlinders in aantal voor- dan achteruit gingen. Met name enkele zeldzame soorten, zoals de grote parelmoervlinder, de kleine heivlinder en de zilveren maan namen weer licht toe door specifiek gericht beheer. De nieuwste cijfers, gepubliceerd op het Compendium voor de Leefomgeving, laten echter zien dat de afname doorgaat, ook bij de zeldzame soorten. Van de 50 gevolgde soorten nemen er over de hele periode gerekend 25 soorten af en 14 soorten toe in populatieaantal, met in de laatste 10 jaar 31 soorten af- en 9 soorten toenemend.

Stabilisatie vlinders in grasland en bos, verdere afname heidevlinders

De verspreiding van vlinders daalde sterk in alle drie belangrijke vlinderhabitattypen in Nederland: grasland, bos en heide, vooral tot 1980. De verspreiding is daarna gestabiliseerd in grasland en bos, maar de achteruitgang zet zich voort op de heide.



Een eeuw geleden waren bijna alle graslanden in Nederland rijk aan kruidensoorten. Sindsdien is de landbouwpraktijk geïntensiveerd, waarbij graslandkruiden nauwelijks tot niet meer voorkomen. Een kruidenrijkdom die vergelijkbaar is met de situatie van weleer wordt tegenwoordig alleen nog gevonden in natuurreservaten. De afgelopen jaren is door natuurherstel het areaal halfnatuurlijk graslandgebied iets vergroot, en is lokaal ook een toename van zeldzame vlindersoorten zichtbaar.

Verbeterde omstandigheden bosvlinders

De recente uitbreiding van enkele zeldzame bosvlinders (boswitje, kleine ijsvogelvlinder, grote weerschijnvlinder en keizermantel) geeft aan dat de habitatomstandigheden aan het verbeteren zijn, waarschijnlijk gestimuleerd door klimatologische opwarming in combinatie met toenemende variatie in de bossen. In de loop van de twintigste eeuw is er meer bos bij gekomen. Ook is het aandeel volwassen bos toegenomen, en is er daardoor meer variatie in structuur en samenstelling van de bossen.

Afname heidevlinders blijft doorgaan

De afname in verspreiding van vlindersoorten in heidegebieden tot 2000 was minder sterk dan die voor graslanden en bosgebieden. Specifiek op locaties waar heide na de grote ontginningen bleef bestaan, bleef de stand van de typische vlinders van heide lange tijd stabiel, maar tegenwoordig neemt het aantal heidevlinders overal af. Dit heeft te maken met zowel fragmentatie van het overgebleven heidegebied, als bodemverzuring en eutrofiëring (voedselrijker worden) van de bodem door neerslag van stikstof vanuit de lucht.

Ook afname in andere Europese landen

Ook in andere Europese landen (bijvoorbeeld België, Finland en het Verenigd Koninkrijk) is de vlinderstand sterk gedaald, maar weinig onderzoeken gaan zo ver terug als hier gepresenteerd. In het zuidoosten van Beieren is op een vergelijkbare tijdschaal (1840-2013) eveneens een sterke afname geconstateerd (van de 117 soorten verdwenen er 46 uit de regio). Een vergelijkbare achteruitgang in soortenrijkdom voor vlinders als in Nederland wordt gemeld in België en het Verenigd Koninkrijk voor de periode 1950-2009. Op Europese schaal laat de Europese Rode Lijst met Dagvlinders voor 1998-2008 veel meer afnemende (31 procent) dan toenemende soorten (4 procent) zien. Ongeveer 9 procent van de Europese soorten wordt beschouwd als bedreigd.

Het Landelijk Meetprogramma Vlinders wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van LNV en is onderdeel van het Netwerk Ecologische Monitoring

Bronnen
Artikel - Over a century of data reveal more than 80% decline in butterflies in the Netherlands
Compendium voor de Leefomgeving - Trend van vlinders, 1991-2018
Jaarverslag vlinders en libellen 2018 - De Vlinderstichting & CBS

Relevante links
Nieuwsbericht - Voorzichtig herstel vlinderstand
Compendium voor de Leefomgeving - Vliegperiode vlinders, 1999-2018
Website - De Vlinderstichting
Website - Netwerk Ecologische Monitoring


[ Bericht 4% gewijzigd door Eendenkooi op 29-03-2019 07:47:35 ]
  vrijdag 29 maart 2019 @ 08:27:28 #107
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_185910754
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:49 schreef Hathor het volgende:

[..]

En landbouwgrond hebben we verder helemaal niet nodig?
daar kan best 10% vanaf

We hebben grond nodig om te bouwen , ruim maar een zwik koeien op
een koe neemt te veel ruimte in

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 29-03-2019 08:45:45 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_185910935
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 07:37 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Ik heb vier vlinderstruiken in mijn tuin. Maar er komen inderdaad bijna geen vlinders (meer) op af. En als er vlinders komen is het nu altijd dezelfde soort, een witte vlinder. Eerder zag je de dagpauwoog nog heel vaak. Ik heb die vorig jaar een enkele keer gezien.

15-20 jaar geleden hadden mijn ouders ook één zo'n struik en ik herinner me nog goed hoe vol dat ding op mooie zomerdagen zat. Er waren toen ook meer soorten dan nu, zo lijkt het.
  vrijdag 29 maart 2019 @ 08:54:11 #109
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_185910988
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 08:46 schreef naiipajiiau het volgende:

[..]

Ik heb vier vlinderstruiken in mijn tuin. Maar er komen inderdaad bijna geen vlinders (meer) op af. En als er vlinders komen is het nu altijd dezelfde soort, een witte vlinder. Eerder zag je de dagpauwoog nog heel vaak. Ik heb die vorig jaar een enkele keer gezien.

15-20 jaar geleden hadden mijn ouders ook één zo'n struik en ik herinner me nog goed hoe vol dat ding op mooie zomerdagen zat. Er waren toen ook meer soorten dan nu, zo lijkt het.
lijkt niet zo dat is zo

komt door de land en tuinbouw en hun spuiten voor ziekte preventie

we moeten land en tuinbouw 25 % minder en bouwen buiten de stad

https://www.omroepwest.nl(...)-raken-ze-oververhit
quote:
Verdamping vergroten
Steden in Nederland vragen om een andere oplossing. 'Meer vegetatie en water', stelt Solcerova. 'Want zonder die twee kunnen steden niet zweten. En als je niet kunt zweten, raak je oververhit.' Deze overhitting van steden wordt ook wel het 'Urban Heat Island'-effect (UHI) genoemd. Volgens Solcerova is het UHI-effect tegen te gaan door met de herintroductie van planten en open water in stedelijke gebieden.

Open water zorgt namelijk voor meer verdamping, waardoor de luchttemperatuur daalt: 'Water kan zelf warmte opslaan én energie onttrekken door water te laten verdampen', legt Solcerova uit. 'Natuurlijk oplossingen als vegetatie en water zijn bovendien multifunctioneel: ze brengen koelte en schaduw, maar het ziet er ook nog eens mooi ui
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 29 maart 2019 @ 08:55:04 #110
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185911005
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 08:46 schreef naiipajiiau het volgende:

[..]

Ik heb vier vlinderstruiken in mijn tuin. Maar er komen inderdaad bijna geen vlinders (meer) op af. En als er vlinders komen is het nu altijd dezelfde soort, een witte vlinder. Eerder zag je de dagpauwoog nog heel vaak. Ik heb die vorig jaar een enkele keer gezien.

15-20 jaar geleden hadden mijn ouders ook één zo'n struik en ik herinner me nog goed hoe vol dat ding op mooie zomerdagen zat. Er waren toen ook meer soorten dan nu, zo lijkt het.
Ik heb in mijn tuin expres ruimte gemaakt voor vlinders (en andere insecten) door stukken wild te laten (brandnetels, andere waardplanten), een paar stapels met dood hout te laten liggen, omgevallen bomen te laten liggen etc. En ik heb al heel veel tegels opgeruimd. Ik heb ook 30 vlinderstruiken. Gelukkig zie ik nog wel veel insecten.
Van die mensen met een tegelstoep en een plastic grasmat, dat vind ik echt afschuwelijk. Ga dan op een appartement wonen en geef die grond aan mij.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_185912284
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 08:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

lijkt niet zo dat is zo

komt door de land en tuinbouw en hun spuiten voor ziekte preventie

we moeten land en tuinbouw 25 % minder en bouwen buiten de stad

https://www.omroepwest.nl(...)-raken-ze-oververhit
[..]

Zie liever onze bevolking wat teruglopen en dat de land en tuinbouw teruggegeven wordt aan de natuur.
  vrijdag 29 maart 2019 @ 12:12:00 #112
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_185913616
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 10:38 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Zie liever onze bevolking wat teruglopen en dat de land en tuinbouw teruggegeven wordt aan de natuur.
kunnen 75% teruggeven aan de natuur en 5% gebruiken voor infrastructuur en bouwen en 20% voor recreatie
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 2 april 2019 @ 23:35:58 #113
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_186001097
quote:
dinsdag, 2. april 2019 - 7:56 Update: 02-04-2019 8:05

Aantal wegvoertuigen blijft stijgen



Den Haag - Nederland telde begin van dit jaar 12,7 miljoen wegvoertuigen, 227 duizend meer dan een jaar eerder.

Op 1 januari 2019 stonden er 1,8 procent meer voertuigen geregistreerd dan begin 2018. Het aantal trekkers voor oplegger en bestelauto’s nam naar verhouding het afgelopen jaar het meeste toe. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers over het motorvoertuigenpark.

Het Nederlandse bedrijfsmotorvoertuigenpark is in één jaar tijd met ruim 3 procent gegroeid naar 1,1 miljoen voertuigen op 1 januari 2019. Hiervan vormen bestelauto’s met ruim 900 duizend voertuigen de grootste groep (81 procent). Ten opzichte van een jaar eerder nam het aantal bestelauto’s, net als het jaar daarvoor, met 3,6 procent toe.

Van alle bedrijfsmotorvoertuigen groeide het aantal trekkers voor oplegger het laatste jaar het hardst, namelijk met 4 procent naar ruim 80 duizend. Trekkers voor oplegger vormen, na de bestelauto’s, binnen het bedrijfsmotorvoertuigenpark de grootste groep bedrijfsmotorvoertuigen.

8,5 miljoen personenauto’s

Begin 2019 bestond twee derde van de Nederlandse wegvoertuigen uit personenauto’s. In totaal waren er op 1 januari ruim 8,5 miljoen personenauto’s, 1,9 procent meer dan een jaar eerder. Van deze personenauto’s was 88 procent eigendom van een particulier. Het aantal auto’s van particulieren nam met 1,5 procent toe ten opzichte van een jaar eerder, terwijl het aantal auto’s op naam van bedrijven met 4,4 procent toenam.

De helft van de Nederlanders van 18 jaar of ouder had een auto op naam staan. De meeste autobezitters (88 procent) hadden één personenauto, de rest bezat er twee of meer.

Grijs meest populaire kleur personenauto’s

Een derde van alle personenauto’s is grijs, de meest voorkomende kleur. Na grijs volgen zwart en blauw. In 2003 warenauto’s nog relatief het vaakst blauw, gevolgd door grijs en rood. De kleuren rood en groen komen steeds minder voor. Het aandeel groene auto’s liep tussen 2003 en 2019 terug van 14 naar 4 procent, het aandeel rode auto’s van 19 naar 7 procent.

Zowel bij personenauto’s van particulieren als bij auto’s op naam van bedrijven zijn grijs en zwart de meest voorkomende kleuren. Op de derde plaats staat bij particulieren blauw en bij auto’s op naam van bedrijven wit. Van de personenauto’s op naam van bedrijven is 20 procent wit, bij auto’s van particulieren is dat 9 procent.

Motorfiets gemiddeld oudste wegvoertuig

Van de wegvoertuigen had de motorfiets begin dit jaar de hoogste leeftijd, gemiddeld 21 jaar. Dat is twee keer zo oud als de gemiddelde leeftijd van personenauto’s. Trekkers voor oplegger waren met 6 jaar gemiddeld het jongste. Alle voertuigsoorten waren begin 2019 gemiddeld ouder dan 10 jaar geleden. Zo steeg de gemiddelde leeftijd van personenauto’s van 9 jaar begin 2009 naar 11 jaar begin dit jaar.
pi_186001174
Ebola my lord, ebola :P
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  zaterdag 6 april 2019 @ 00:58:04 #115
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_186061090
Elk taboe wordt doorbroken behalve het taboe op overbevolking (/ immigratie).

quote:
Hollandse hoogbouw: grote steden zetten in op woontorens

Het aantal stedelingen dat wil verhuizen naar de regio is gestegen en het aantal mensen dat juist naar de stad wil, is afgenomen. Dat blijkt uit het driejaarlijkse WoonOnderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Toch rekenen de vier grote steden er nog op dat ze de komende twintig jaar een half miljoen woningen moeten bijbouwen. De meest in het oog springende: woontorens.

Zo verrijst in Rotterdam nu de hoogste woontoren van Nederland: de 'Zalmhaventoren' wordt met 215 meter hoger dan de Euromast. De bouw duurt nog drie jaar maar de prijzige appartementen gaan al als warme broodjes over de toonbank.

In het Utrechtse Leidsche Rijn wordt de 140 meter hoge 'MARK'-woontoren hoger dan de Dom. En dat was lang een taboe. "Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland en heeft dus veel nieuwe woningen nodig", zegt wethouder Klaas Verschuure. "En dan moet je de hoogte in."

Ook in het centrum, naast de Jaarbeurs, worden woontorens gebouwd. Voor de doorgang naar dit zogenaamde 'Beurskwartier' moet een blok jaren 30-woningen wijken.

"Ik hoopte mijn kinderen hier te laten opgroeien", zegt Thijs de Bekker die in één van de sociale huurwoningen in het blok woont. "Maar nu komen er van die dure torens voor tweeverdieners zonder kinderen." Hij vreest dat de buurt overdag een doodse sfeer zal krijgen. Ook huurder Hans Borsboom is boos. "Ik woon hier al dertig jaar, en nu dit."

Volgens de stichting Hoogbouw is er "echt een hausse" aan hoogbouw in de grote steden. De stichting organiseerde woensdag een symposium waar futuristische projecten werden gepresenteerd. "Hoe hoger, hoe beter", vindt Gideon Maasland van het vermaarde architectenbureau MVRDV. Hij werkt mee aan The Valley. Dat ontwerp, met organische vormen en verticale tuinen, oogst als science fiction maar wordt echt gebouwd op de Amsterdamse Zuidas.

Elders in de stad klinkt aan het IJ de grond in voor de Sluisbuurt, gemodelleerd naar een wijk in het Canadese Vancouver. Pal tegenover een pittoresk dijkje met oude visserhuisjes worden woontorens van 125 meter gebouwd.

Eigenlijk zouden de flats nog 18 meter hoger worden, bijna net zo hoog als de Rembrandtoren. Maar binnenstadbewoners wisten de maximale hoogte omlaag te krijgen, met hulp van Sjoerd Soeters. Deze architect is fel tegen woontorens. "De gemeente zegt dat die torens nodig zijn om onderwijzers, politiemensen en verplegers in de stad te houden. Maar gezinnen willen niet zo hoog wonen, die willen hun kinderen beneden kunnen zien spelen."

Soeters noemt het "bedrog" dat woontorens nodig zijn om het aantal woningen afdoende uit te breiden. Volgens hem kan door lager maar compacter te bouwen hetzelfde aantal mensen worden gehuisvest. De architect wijst op nieuwbouwwijk 'Holland Park' in Diemen, waar hij het brein achter is. Daar staan bonte gebouwen van vijf tot zeven ) verdiepingen, met af en toe een toren van vijftien verdiepingen, dicht op elkaar en afgescheiden door grachtjes.

Alternatief

"Mensen willen niet wonen op nummer 543b", zegt Soeters. "Ze willen zeggen: 'Ik woon in dat witte gebouw op de derde verdieping'. Dan hoor je ergens." Ook voor de hoogbouw in de Sluisbuurt maakte hij een alternatief plan, maar de gemeente Amsterdam heeft dat naast zich neergelegd.

Volgens Soeters zijn woontorens alleen maar goed voor het ego van architecten en niet voor het geluk van de bewoners. Maar dat betwist architect Diederik Dam van de Rotterdamse Zalmhaventoren. "Misschien dat Sjoerd het bouwen van een woontoren als een prestigeproject ervaart, maar het gaat gewoon om goede woningen. En die kunnen best omhoog."

Deze week werd ook bekend dat de NS met de grote steden praat over bouwen over het spoor. Er wordt in veel steden nu al ingezet op hoogbouw rond stations. Volgens de Haagse wethouder Boudewijn Revis is bouwen rond een OV-knooppunt dé manier om files tegen te gaan. "Ook kan de gemeente door gecontreerd bouwen het groen in de huidige laagbouwwijken onaangetast te laten". Pal voor Station Den Haag Centraal komen twee imposante gebouwen en ook rond Holland Spoor groeit een woud aan woontorens.


[ Bericht 0% gewijzigd door Eendenkooi op 06-04-2019 01:09:05 ]
  zaterdag 6 april 2019 @ 01:31:21 #116
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_186061518
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 00:58 schreef Eendenkooi het volgende:
Elk taboe wordt doorbroken behalve het taboe op overbevolking (/ immigratie).
[..]
Niets is een mens vreemd want je gaat niet je eigen voltallige aanwezigheid ter discussie stellen, dus het is een ander(e oorzaak).

Wel goed artikel inzake hoogbouw. Ik denk dat mensen "graag" hoog wonen omdat het een gevoel van onaantastbaarheid geeft. Ook is extreem hoog wonen, veelal een synoniem voor status.
Verder, met het SF boek "de TorenFlat" wiki in gedachten, denk ik dat een compact hoogtegebouw een gevoel van geborgenheid geeft.
Veel architecten hebben dat imho volstrekt verkeerd ingeschat om het te kunnen gebruiken om hun gebouwen te creëren. Waar ze wel gelijk in hebben dat een mens wil kunnen uitkijken.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zaterdag 6 april 2019 @ 03:13:43 #117
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186062241
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 12:12 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

kunnen 75% teruggeven aan de natuur en 5% gebruiken voor infrastructuur en bouwen en 20% voor recreatie
Daarom lab vlees en kassen stapelen met kunstmatige belichting. Kan je nagaan hoeveel ruimte dat bespaard.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zaterdag 6 april 2019 @ 05:50:04 #118
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186062540
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 03:13 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Daarom lab vlees en kassen stapelen met kunstmatige belichting. Kan je nagaan hoeveel ruimte dat bespaard.
en mensen kweken in plaats van geboren laten worden, scheelt werknemers tijd
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186063463
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 01:31 schreef Vallon het volgende:

[..]

Niets is een mens vreemd want je gaat niet je eigen voltallige aanwezigheid ter discussie stellen, dus het is een ander(e oorzaak).
Heeft denk ik meer met de focus op economie te maken. Zou Nederland geen immigranten toelaten dan zou de bevolking namelijk vrij vlot dalen. Maar immigratie is nodig voor economische groei, dus komt dit onderwerp nauwelijks ter sprake.
  zaterdag 6 april 2019 @ 09:51:45 #120
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186063707
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 09:28 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Heeft denk ik meer met de focus op economie te maken. Zou Nederland geen immigranten toelaten dan zou de bevolking namelijk vrij vlot dalen. Maar immigratie is nodig voor economische groei, dus komt dit onderwerp nauwelijks ter sprake.
uiteraard en hoogopgeleide immigranten uit Azie zijn goedkoop en simpel ie binnen te halen met de expat regeling

en expats binnenhalen scheelt de kosten van opgroeien en basis scholing van 0 tot 20 jaar
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 6 april 2019 @ 10:15:21 #121
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_186063968
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 09:28 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Heeft denk ik meer met de focus op economie te maken. Zou Nederland geen immigranten toelaten dan zou de bevolking namelijk vrij vlot dalen. Maar immigratie is nodig voor economische groei, dus komt dit onderwerp nauwelijks ter sprake.
Dit verband is gewoon overduidelijk.

Alles draait om BNP. Niet BNP per hoofd van de bevolking, maar gewoon álles bij elkaar opgeteld.

En vanwege de bevolkingsgroei stijgt het BNP per hoofd een flink stuk minder.

Het BNP model is te simplistisch en heeft op de lange termijn steeds minder waarde. Maar probeer dat eens uit te leggen aan de kritiekloze journalisten die het klootjesvolk moeten informeren.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  zaterdag 6 april 2019 @ 11:10:53 #122
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_186064688
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 09:28 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Heeft denk ik meer met de focus op economie te maken. Zou Nederland geen immigranten toelaten dan zou de bevolking namelijk vrij vlot dalen. Maar immigratie is nodig voor economische groei, dus komt dit onderwerp nauwelijks ter sprake.
Klopt. Maar dat vind ik persoonlijk extravagante onzin:

1. De welvaart per hoofd binnen een land hangt niet af van de grote van de bevolking. Dat zou betekenen dat Denemarken, Singapore en Luxemburg heel arm zouden zijn en Brazilië en Rusland heel rijk. Niets is minder waar.

2. Op dit moment durf ik zelfs te beweren dat migranten ons meer gekost hebben dan opgeleverd. Complete wijken verloederen, enorme druk op de verzorgingsstaat.

3. Talloze andere manieren om de econ te laten groeien. Waarom zo dogmatisch er van uitgaan dat het alleen door bevolkingsgroei kan?

4. Je verliest je land, je cultuur en je identiteit. Waarom geven we dat zo makkelijk op?
pi_186064822
quote:
8s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:10 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Klopt. Maar dat vind ik persoonlijk extravagante onzin:

1. De welvaart per hoofd binnen een land hangt niet af van de grote van de bevolking. Dat zou betekenen dat Denemarken, Singapore en Luxemburg heel arm zouden zijn en Brazilië en Rusland heel rijk. Niets is minder waar.

2. Op dit moment durf ik zelfs te beweren dat migranten ons meer gekost hebben dan opgeleverd. Complete wijken verloederen, enorme druk op de verzorgingsstaat.

3. Talloze andere manieren om de econ te laten groeien. Waarom zo dogmatisch er van uitgaan dat het alleen door bevolkingsgroei kan?

4. Je verliest je land, je cultuur en je identiteit. Waarom geven we dat zo makkelijk op?
Ik stem gewoon anti-migratie. Zonder een of andere psychopatische grens over te gaan valt er voor mij niet heel veel meer te doen. Ja, zelf ooit de politiek in gaan, maar dat doe ik wel wanneer ik levensmoe ben.
  zaterdag 6 april 2019 @ 11:26:48 #124
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186064943
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:19 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Ik stem gewoon anti-migratie.
anti emigratie ?
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186064987
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:26 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

anti emigratie ?
immigratie ;) .
  zaterdag 6 april 2019 @ 11:31:07 #126
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186065008
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:29 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

immigratie ;) .
dus ze mogen er wel uit, maar niet erin

soort fuik
raar
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186065022
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:31 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

dus ze mogen er wel uit, maar niet erin

soort fuik
raar
Ze mogen er wat mij betreft heel selectief in. Op werkvisas, dan over langere tijd laten zien dat je een toegevoegde waarde bent en je kunt eventueel burger worden.
  zaterdag 6 april 2019 @ 11:34:06 #128
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186065040
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:32 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Ze mogen er wat mij betreft heel selectief in. Op werkvisas, dan over langere tijd laten zien dat je een toegevoegde waarde bent en je kunt eventueel burger worden.
dat zijn expats.

dus je bent wel voor immigratie en ook voor emigratie
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186065056
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:34 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

dat zijn expats.

dus je bent wel voor immigratie en voor emigratie
Beperkte immigratie, zoals je wellicht uit de vorige post al had kunnen halen.
  zaterdag 6 april 2019 @ 11:37:35 #130
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186065087
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:35 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Beperkte immigratie, zoals je wellicht uit de vorige post al had kunnen halen.
o, criterium is grote tieten of zeer vriendelijk of wat ??

buitenlandse vrouwen hierheen halen mag dat wel ?
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186065269
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:37 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

o, criterium is grote tieten of zeer vriendelijk of wat ??

buitenlandse vrouwen hierheen halen mag dat wel ?
Toegevoegde waarde. Dus hooggeschoold, liefst in IT of techniek. Het ideaal is voor mij wel dat we naar een wereld toegaan dat je iig binnen de "rijkere" werelddelen niet meer hoeven te verhuizen. Geautomatiseerd werk, basisinkomen, veel vrije tijd.
  zaterdag 6 april 2019 @ 12:09:33 #132
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186065525
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 11:50 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Toegevoegde waarde. Dus hooggeschoold, liefst in IT of techniek. Het ideaal is voor mij wel dat we naar een wereld toegaan dat je iig binnen de "rijkere" werelddelen niet meer hoeven te verhuizen. Geautomatiseerd werk, basisinkomen, veel vrije tijd.
EU heft vrij verkeer van personen dus die mogen hierheen en hier wonen zoveel men wil
ook armere landen als Bulgarije , Roemenië en Kroatië

100 miljoen mensen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186067004
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 12:09 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

EU heft vrij verkeer van personen dus die mogen hierheen en hier wonen zoveel men wil
ook armere landen als Bulgarije , Roemenië en Kroatië

100 miljoen mensen
No shit.
  zaterdag 6 april 2019 @ 14:25:09 #134
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186067167
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 14:09 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

No shit.
en er zullen er vele van gaan komen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186067533
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 14:25 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

en er zullen er vele van gaan komen
Opnieuw, no shit.
  zaterdag 6 april 2019 @ 17:15:30 #136
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_186069092
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2019 09:28 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Heeft denk ik meer met de focus op economie te maken. Zou Nederland geen immigranten toelaten dan zou de bevolking namelijk vrij vlot dalen. Maar immigratie is nodig voor economische groei, dus komt dit onderwerp nauwelijks ter sprake.
Hmmmm, ook hier hanteer je (onbedoeld) het "in zichzelf" tegengestelde argument. Dat we meer mensen nodig om zo onze economie te laten (mee)groeien. Wanneer je de, uiterst verwarrende focus van vervaagde landsgrenzen weglaat, is dat argument voor een NL groei imo invalide.

De economie kan alleen maar groeien bij meer globale verdeeldheid is waarbij een relatief kleine(re) selecte groep zich meer kan toeëigenen dan de rest. Dat we nu een (kunstmatige) groei zien, is meer schijn en een (tijdelijke) inhalige/compensatieslag. In een normale status quo situatie, past een economie zich aan het gebruik daarvan en zal dus per saldo gelijk blijven. Helaas is ons ingepeperde denken, gebaseerd op constante groei; wat (buiten)gewoon idioot is.

Los daarvan zijn "wij" met onze technologie prima in staat om met hooguit 10% van onze huidige inspanningen, de totale wereld(bevolking) in comfort te laten baden. Kwestie van efficiëntie, effectiviteit en vooral een keuze.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zondag 14 april 2019 @ 12:31:51 #137
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186208531
zuidelijke europa trekt naar het noorden om te werken

wat iis overbevolking ?/

binnen europa of per land ??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 17 april 2019 @ 09:54:15 #138
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_186268563
quote:
Vitens waarschuwt voor sterk toenemend drinkwaterverbruik

Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt woensdag voor het verder toenemen van het drinkwaterverbruik. Volgens het bedrijf groeit de vraag naar water te sterk.


Consumenten denken dat ze dagelijks gemiddeld 60 liter drinkwater verbruiken, maar ze verbruiken twee keer zoveel, blijkt volgens Vitens uit onderzoek onder 2.200 Nederlanders.

Naar verwachting zal in 2050 in ons land 30 procent meer drinkwater worden verbruikt dan nu, terwijl het winnen ervan steeds lastiger wordt door bodemschaarste.

Vitens wil consumenten bewuster maken van hun verbruik. Alleen al het plaatsen van een regenton om de tuin mee te besproeien kan helpen.

Het bedrijf noemt verder een minuut korter douchen en het gebruiken van de spoelonderbreker op het toilet als voornaamste manieren om minder drinkwater te verbruiken.

"Tijdens een gemiddelde douchebeurt van 8,3 minuten verbruik je ongeveer 70 liter drinkwater", schrijft het bedrijf. "Door een minuut korter te douchen, bespaar je al zo 42,5 liter per persoon per week. Dat is ruim 2.200 liter per jaar."

Vraag naar drinkwater groeit
Afgelopen zomer was er wekenlang 30 procent meer vraag naar drinkwater dan gemiddeld. Vooral in Oost-Nederland was de vraag flink toegenomen. Twente behoorde tot de droogste gebieden.

Waterschappen in Overijssel en Gelderland willen met aanvullende maatregelen watertekorten in de zomer voorkomen.

Afgelopen winter sloot waterschap Vechtstromen doorlaten in sloten om water vast te houden. Toch kampt de regio nog altijd met een regenwatertekort. Daarom kunnen boeren voortaan tot 10.000 euro krijgen voor maatregelen tegen verdroging.

Bos planten om water vast te houden
Particulieren en landgoederen beheren er veel meer watergangen dan het waterschap. Waterschap Vechtstromen wil dat zij in tijden van droogte stuwen hoger zetten en drainagesystemen afdoppen. Het waterschap wil zo voorkomen dat het water via rivieren wordt afgevoerd.

Waterschap Vallei en Veluwe meldde eerder deze maand al met het aanplanten van bos het water in het gebied langer te willen vasthouden. Ook het waterschap Vechtstromen doet dat: in Twente worden tienduizenden bomen geplant.
pi_186271779
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 09:54 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Dat het hier in het topic past was mijn eerste gedachte toen ik de titel van het artikel las.
  maandag 22 april 2019 @ 22:21:25 #140
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_186371344
Welkom in de eeuw van de overbevolking ...

quote:
MAANDAG 22 APRIL 2019, 18:23

Bewoners Müllerpier faliekant tegen woonwijk aan voet van Euromast

Bewoners van de Müllerpier in Rotterdam zijn onaangenaam verrast door de bouwplannen bij hen aan de overkant. Op de groenstrook aan de voet van de Euromast hebben projectontwikkelaars plannen voor een nieuwe woonwijk voor 700 huishoudens. De woonblokken worden negen verdiepingen hoog. Dat verpest het uitzicht van de bewoners op de Müllerpier op de bomen en Het Park.

"Het Park wordt geweld aangedaan en voor ons resulteert het in een grote stenen muur", zegt bewoner en VVE-voorzitter Coen Klooster.

Nacht niet geslapen

Drie dagen geleden hebben de bewoners een brief van de gemeente Rotterdam ontvangen, waarin de bouwplannen worden ontvouwd. De boodschap is rauw op het dak gevallen van de bewoners.

"Ik ben hier puur komen wonen vanwege het uitzicht, het groen en het water. En ik heb er een nacht niet van geslapen dat er aan de overkant gebouwd gaat worden", zegt bewoner Allard Grijseels op de vierde etage aan de Müllerkade.

"Natuurlijk staat het behoud van je uitzicht niet in je koopcontract", vult de buurman en VVE-voorzitter aan, "maar je zou verwachten dat het park gehandhaafd blijft. Ontwikkelaars zijn van mening dat ze Het Park in waarde laten, maar wij vinden van niet. Het Park loopt over het tracé van de Maastunnel heen en sommige van de grootste bomen staan in het gebied waar straks woningen komen."

Vertrekken

Ook horeca-ondernemers rondom de Euromast zijn niet blij met de plannen. Voor Midget Golfbaan Parkhaven betekent het zelfs dat ze zouden moeten vertrekken. "Heel onverwachts en het zou heel erg zonde zijn als we weg moeten. Het zou mooi voor de woningbouw zijn, maar wij willen hier niet weg", zegt Brian de Jong, medewerker van de midgetgolfbaan.

De gemeente Rotterdam verwelkomt de bouwplannen om de woningnood in de stad te verlichten. Maar bewoners van de Müllerpier en horeca-ondernemers gaan niet zonder slag of stoot akkoord.

"We gaan zeker met elkaar om de tafel zitten welke acties we kunnen ondernemen om dit te voorkomen. Het is niet alleen slecht voor ons als bewoners, maar ook de functie van Het Park verandert en ik denk dat heel veel Rotterdammers hier wrange vruchten van gaan plukken als dit plan doorgezet wordt", zegt VVE-voorzitter Klooster.

Verzet

"Deze plannen zijn in het diepste geheim gesmeed. Ik denk dat de buurt ertegen in verzet komt en ik sluit me daar zeker bij aan", zegt Müllerpier-bewoner Piet van der Linden.

De midgetgolfbaan overweegt een petitie starten onder liefhebbers om een gedwongen vertrek te voorkomen. "We willen in ieder geval een petitie starten en gaan we proberen zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om dit plekje te laten blijven bestaan."
  maandag 6 mei 2019 @ 22:26:53 #141
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_186661160
Heeft allemaal geen zin. 90% van de wereldbevolking is arm en heeft wel wat anders aan het hoofd dan de toekomst van de aarde.
  maandag 6 mei 2019 @ 23:08:28 #143
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_186661207
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 23:06 schreef Pleun2011 het volgende:
Heeft allemaal geen zin. 90% van de wereldbevolking is arm en heeft wel wat anders aan het hoofd dan de toekomst van de aarde.
De theorie is dat als ze ook in grotere weelde leven dat ze zich dan minder snel voortplanten.

Maarja, waar moet die weelde vandaan komen?

We raken nu al allerlei grenzen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_186661427
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 23:08 schreef Perrin het volgende:

[..]

De theorie is dat als ze ook in grotere weelde leven dat ze zich dan minder snel voortplanten.

Maarja, waar moet die weelde vandaan komen?

We raken nu al allerlei grenzen.
Ja. Daarom denk ik dat vroeg of laat de mensheid zelf het loodje legt..in ieder geval een groot gedeelte.
  maandag 6 mei 2019 @ 23:18:40 #145
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_186661472
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 23:16 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Ja. Daarom denk ik dat vroeg of laat de mensheid zelf het loodje legt..in ieder geval een groot gedeelte.
Als we het probleem niet oplossen dan gaat het geheid een berg ellende opleveren de komende decennia ja.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_186664459
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
Dat is vooral akkerbouw. Het gaat om natuur.

[ Bericht 0% gewijzigd door HSG op 07-05-2019 09:59:54 ]
Ô mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 08:59:40 #147
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186665025
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
tussen utrecht en amsterdam is ook ruimte zat ,voor mooie woningbouw en recreatie, geen jaren 50 flats
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 mei 2019 @ 09:03:20 #148
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_186665096
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
Kunnen. En dan vullen met Derde Wereldbewoners... Maar waarom zouden we dat in hemelsnaam willen?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 09:07:03 #149
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_186665161
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 09:03 schreef LXIV het volgende:

[..]

Kunnen. En dan vullen met Derde Wereldbewoners... Maar waarom zouden we dat in hemelsnaam willen?
Voortplanten tot de planeet bedekt is met mensen en hun woningen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 09:16:19 #150
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186665320
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 09:07 schreef Perrin het volgende:

[..]

Voortplanten tot de planeet bedekt is met mensen en hun woningen.
Oudere nederlanders vragen om naar Spanje te verhuizen kan ook
https://www.halloonline.e(...)izen-gaan-reguleren/
quote:
3,4 miljoen lege woningen
Naar schatting staan er in Spanje 3,4 miljoen woningen leeg, zo blijkt uit de bevolkings- en woningtelling van het Nationale Instituut voor de Statistiek van het jaar 2011 – de meest recente.
Het mobiliseren van lege woningen is één van de belangrijkste doelen die door het ministerie van Ontwikkeling werden gesteld.
In het rapport, daterend van 11 september, dat al werd gepresenteerd in de ministerraad, zegt het ministerie dat alleen op deze manier de huidige situatie van ‘ongelijkheid’ kan worden aangepakt.
Er zijn regio’s waar al maatregelen werden ingevoerd als sancties, gedwongen overdracht en -verhuur, en zelfs de tijdelijke onteigening van woningen zodat deze kunnen worden gebruikt.
Dergelijke maatregelen werden niet alleen getroffen voor banken die woningen bezitten en woningeigenaren, maar ook voor gemeentes die publieke woningparken hebben verkocht aan investeerders.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 mei 2019 @ 09:54:10 #151
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_186665981
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 08:09 schreef HSG het volgende:

[..]

Dat is vooral akkerbouw. He gaat om natuur.
:')
#KICKOUTZP
pi_186671066
quote:
2s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:43 schreef Eendenkooi het volgende:
Nieuwsdump voor al het nieuws wat direct met overbevolking in Nederland te maken heeft.

Toestemming van de mods voor dit topic is verkregen.

Dadelijk wat dumps, maar eerst ......... een liedje:

Als dan zijn die anti vaxxers toch niet eens zo verkeerd of niet?
  vrijdag 10 mei 2019 @ 13:13:48 #153
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_186742644
Niet minder bouwen, niet verder van aanvliegroutes bouwen, niet minder vluchten op Schiphol ... nee niks van dit alles ... herrie bestendig bouwen. Ze zijn bezig met een Guinness Book of Records poging zoveel mogelijk mensen in een land te laten wonen. Deze idioterie wil ik niet aan meedoen.



bron: telegraaf van vandaag
  vrijdag 10 mei 2019 @ 13:19:42 #154
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186742737
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 13:13 schreef Eendenkooi het volgende:
Niet minder bouwen, niet verder van aanvliegroutes bouwen, niet minder vluchten op Schiphol ... nee niks van dit alles ... herrie bestendig bouwen. Ze zijn bezig met een Guinness Book of Records poging zoveel mogelijk mensen in een land te laten wonen. Deze idioterie wil ik niet aan meedoen.

[ afbeelding ]

bron: telegraaf van vandaag
men moet gewoon 100.000 stinkkoeien opruimen
dan is er ruimte zat
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 mei 2019 @ 13:22:13 #155
286575 Roces18
Chef de party
pi_186742770
Ach overbevolking is bijna onvermijdelijk.
De mens zal zich vermenigvuldigen en zal meer en meer consumeren.
Dat is biologie.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_186745582
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 13:22 schreef Roces18 het volgende:
Ach overbevolking is bijna onvermijdelijk.
De mens zal zich vermenigvuldigen en zal meer en meer consumeren.
Dat is biologie.
Zonder migratie zou de bevolking hier teruglopen.
  vrijdag 10 mei 2019 @ 16:04:33 #157
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_186745667
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 13:22 schreef Roces18 het volgende:
Ach overbevolking is bijna onvermijdelijk.
De mens zal zich vermenigvuldigen en zal meer en meer consumeren.
Dat is biologie.
En net als bij het beroemde rattenexperiment sterft uiteindelijk de complete populatie uit.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  vrijdag 10 mei 2019 @ 16:07:33 #158
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_186745724
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:04 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

En net als bij het beroemde rattenexperiment sterft uiteindelijk de complete populatie uit.
Dat denk ik niet, maar ik verwacht wel dat dankzij deze problematiek binnen enkele decennia de hoeveelheid ellende flink zal toenemen op veel plekken.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 10 mei 2019 @ 16:21:29 #159
286575 Roces18
Chef de party
pi_186746027
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:00 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Zonder migratie zou de bevolking hier teruglopen.
dus moeten we immigranten binnenhalen?
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 10 mei 2019 @ 16:22:19 #160
286575 Roces18
Chef de party
pi_186746041
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:07 schreef Perrin het volgende:

[..]

Dat denk ik niet, maar ik verwacht wel dat dankzij deze problematiek binnen enkele decennia de hoeveelheid ellende flink zal toenemen op veel plekken.
uiteindelijk krijgt de aarde een griepje van ons 'de ziekte', en zal een groot deel zelf uitroeien.

maar hey, dan hoeven wij de keus in elk geval niet te maken
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 10 mei 2019 @ 16:42:04 #161
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186746507
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:22 schreef Roces18 het volgende:

[..]

uiteindelijk krijgt de aarde een griepje van ons 'de ziekte', en zal een groot deel zelf uitroeien.

maar hey, dan hoeven wij de keus in elk geval niet te maken
en over .1.500.000 jaar krijgt er een ander dier iets wat op hersens lijkt
maakt
het is de vraag of we voor die tijd zelflerende robots hebben gemaakt, zodat die ons kunnen laten voortleven
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 mei 2019 @ 16:42:25 #162
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186746515
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 13:22 schreef Roces18 het volgende:
Ach overbevolking is bijna onvermijdelijk.
De mens zal zich vermenigvuldigen en zal meer en meer consumeren.
Dat is biologie.
Kort door de bocht. Volgens de regels van de biologie zouden we hier in Nederland en elders allemaal 6 kinderen moeten krijgen. Toch gebeurd dat alleen nog in centraal Afrika.

Je hebt gemiddeld 2,1 kinderen per vrouw nodig om de populatie op pijl te houden.

China zit op 1,6
USA zit op 1,8
Europa zit op 1,6
Bangladesh zit op 2,1
India zit op 2,3 maar rap dalend. (was nog 6 veertig jaar geleden)
Zuid-Afrika zit op 2,5 maar ook rap dalend.

Japan zit op 1,4 en Zuid-Korea zit zelfs op 1,17. Echt bizar laag.

Enige is dus Afrika en delen van het MO. Maar ook daar rap dalend...

Populatie blijft nog even stijgen door betere gezondheidzorg (mensen worden ouder) maar de grootste explosie is al achter ons.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 mei 2019 @ 16:49:54 #163
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_186746664
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:42 schreef michaelmoore het volgende:

[..]


het is de vraag of we voor die tijd zelflerende robots hebben gemaakt, zodat die ons kunnen laten voortleven
Noem één reden waarom zelflerende robots mensen gaan verzorgen en beschermen en niet hun eigen koers zullen uitzetten onafhankelijk van ons mensen..
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_186746805
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:49 schreef Perrin het volgende:

[..]

Noem één reden waarom zelflerende robots mensen gaan verzorgen en beschermen en niet hun eigen koers zullen uitzetten onafhankelijk van ons mensen..
Misschien besluiten ze wel om de mens te ruimen i.v.m. het milieu.
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:00:36 #165
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186746914
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:56 schreef rareman1 het volgende:

[..]

Misschien besluiten ze wel om de mens te ruimen i.v.m. het milieu.
Beslissingen zullen in ieder geval meer rationeel genomen worden en niet uit religieuze overwegingen ,.

Alle mensen met een slecht karakter en ongezonde mensen steriliseren en zo
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:02:20 #166
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186746954
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:49 schreef Perrin het volgende:

[..]

Noem één reden waarom zelflerende robots mensen gaan verzorgen en beschermen en niet hun eigen koers zullen uitzetten onafhankelijk van ons mensen..
Als je Asimov hebt gelezen dan weet je dat de eerste wet is het beschermen van de mens

https://www.theguardian.c(...),5753,-21259,00.html
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:02:59 #167
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_186746976
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 17:02 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Als je Asimov hebt gelezen dan weet je dat de eerste wet is het beschermen van de mens
Uiteraard. Maar dat is fictie.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:22:02 #168
286575 Roces18
Chef de party
pi_186747348
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:42 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Kort door de bocht. Volgens de regels van de biologie zouden we hier in Nederland en elders allemaal 6 kinderen moeten krijgen. Toch gebeurd dat alleen nog in centraal Afrika.

Je hebt gemiddeld 2,1 kinderen per vrouw nodig om de populatie op pijl te houden.

China zit op 1,6
USA zit op 1,8
Europa zit op 1,6
Bangladesh zit op 2,1
India zit op 2,3 maar rap dalend. (was nog 6 veertig jaar geleden)
Zuid-Afrika zit op 2,5 maar ook rap dalend.

Japan zit op 1,4 en Zuid-Korea zit zelfs op 1,17. Echt bizar laag.

Enige is dus Afrika en delen van het MO. Maar ook daar rap dalend...

Populatie blijft nog even stijgen door betere gezondheidzorg (mensen worden ouder) maar de grootste explosie is al achter ons.
om de populatie op pijl te houden hoeft een vrouw maar 2 kinderen te nemen?
er zijn tenslotte meer vrouwen dan mannen.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:24:34 #169
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_186747408
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 17:22 schreef Roces18 het volgende:

[..]

om de populatie op pijl te houden hoeft een vrouw maar 2 kinderen te nemen?
er zijn tenslotte meer vrouwen dan mannen.
Peil. Een pijl is zoiets: -->
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_186747451
quote:
2s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:43 schreef Eendenkooi het volgende:
Nieuwsdump voor al het nieuws wat direct met overbevolking in Nederland te maken heeft.

Toestemming van de mods voor dit topic is verkregen.

Dadelijk wat dumps, maar eerst ......... een liedje:

15 miljoen is nu al 17 miljoen. Waar komen die 3 miljoen vandaan met een geboortecijfer van minder dan 2?
.
pi_186747517
Waar ook vandaan komt dat de Nederlander vermogend is.
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:36:05 #172
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186747590
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 17:26 schreef Fer het volgende:

[..]

15 miljoen is nu al 17 miljoen. Waar komen die 3 miljoen vandaan met een geboortecijfer van minder dan 2?
uit onze zuidelijke EU landen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:44:37 #173
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186747736
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 17:22 schreef Roces18 het volgende:

[..]

om de populatie op pijl te houden hoeft een vrouw maar 2 kinderen te nemen?
er zijn tenslotte meer vrouwen dan mannen.
vuurpijl

of peil
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:47:56 #174
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186747792
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 17:22 schreef Roces18 het volgende:

[..]

om de populatie op pijl te houden hoeft een vrouw maar 2 kinderen te nemen?
er zijn tenslotte meer vrouwen dan mannen.
2,1 gemiddeld, ja. In de meeste landen is het aantal mannen en vrouwen vrijwel gelijk. Misschien 1 of 2% verschil. (China is daarin wil een uitzondering.)
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:51:11 #175
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186747841
Grappig, ik lees nu net dat Japan de peuter/kleur klas (preschool) gratis wil gaan maken in een poging om het aantrekkelijker te maken om kinderen te krijgen. Laatst ookal een een bericht dat ze duizenden immigranten willen binnen gaan halen (hoogopgeleid)

https://www.japantimes.co(...)y-rate/#.XNVEKR7lI0M
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 mei 2019 @ 17:55:37 #176
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186747919
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 17:51 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Grappig, ik lees nu net dat Japan de peuter/kleur klas (preschool) gratis wil gaan maken in een poging om het aantrekkelijker te maken om kinderen te krijgen. Laatst ookal een een bericht dat ze duizenden immigranten willen binnen gaan halen (hoogopgeleid)

https://www.japantimes.co(...)y-rate/#.XNVEKR7lI0M
is ook gestoord dat vrouwen hier meten werken en de kinderopvang zo duur is
en jonge mensne geen woning krijgen

binnenkort worden er geen Nederlandse kinderen meer geboren , alleen import uit EU landen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 mei 2019 @ 18:12:54 #177
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186748196
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 17:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

is ook gestoord dat vrouwen hier meten werken en de kinderopvang zo duur is
en jonge mensne geen woning krijgen

binnenkort worden er geen Nederlandse kinderen meer geboren , alleen import uit EU landen
Ben wel benieuwd hoeveel kinderen Nederlandse vrouwen krijgen gemiddeld tegenwoordig. Het ligt nu op 1,6, wat al heel erg laag is. Maar dat is wel met immigranten erbij die vaak nog 3-4 kinderen krijgen. Kan helaas nergens vinden wat het cijfer is onder autochtonen.

Meende een keer gelezen te hebben dat Duitsland zonder immigratie nu al een sterke krimp zou hebben.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 mei 2019 @ 18:46:02 #178
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186748691
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 18:12 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd hoeveel kinderen Nederlandse vrouwen krijgen gemiddeld tegenwoordig. Het ligt nu op 1,6, wat al heel erg laag is. Maar dat is wel met immigranten erbij die vaak nog 3-4 kinderen krijgen. Kan helaas nergens vinden wat het cijfer is onder autochtonen.

Meende een keer gelezen te hebben dat Duitsland zonder immigratie nu al een sterke krimp zou hebben.
Het wordt jonge mensen in Nederland onmogelijk genaakt kinderen te krijgen
Door studieschulden , geen woning, , onderbetaling , dure kinderopvang, wonen is veel te duur in Nederland
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186748707
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 18:46 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Het wordt jonge mensen in Nederland onmogelijk genaakt kinderen te krijgen
Door studieschulden , geen woning, , onderbetaling , wonen is veel te duur in Nederland
Wat heeft een ouder en of de overheid de jeugd dan nog te bieden, alles wordt toch om zeep geholpen waar onze voorouders voor gevochten hebben.
pi_186748731
En dan vraag ik mij oprecht af waarvoor, voor een fijn veilig Europa?

Volgens mij is men in Nederland zijn leven nog niet veilig laat staan heel Europa?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-05-2019 18:48:55 ]
  vrijdag 10 mei 2019 @ 18:55:00 #181
286575 Roces18
Chef de party
pi_186748849
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 17:51 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Grappig, ik lees nu net dat Japan de peuter/kleur klas (preschool) gratis wil gaan maken in een poging om het aantrekkelijker te maken om kinderen te krijgen. Laatst ookal een een bericht dat ze duizenden immigranten willen binnen gaan halen (hoogopgeleid)

https://www.japantimes.co(...)y-rate/#.XNVEKR7lI0M
ja immigranten zijn allen hooggeleid G.

Immigratie is het meest nutteloze wat er is.
Leuk op papier om immigranten binnen te halen

Maar op de lange termijn zijn ze werkloos, zorgen ze voor criminaliteit en spreken ze de taal nooit.
Kost je uiteindelijk alleen maar geld.

Expats daarentegen heb je wel wat aan.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 10 mei 2019 @ 18:55:55 #182
286575 Roces18
Chef de party
pi_186748865
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 17:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

is ook gestoord dat vrouwen hier meten werken en de kinderopvang zo duur is
en jonge mensne geen woning krijgen

binnenkort worden er geen Nederlandse kinderen meer geboren , alleen import uit EU landen
Als ze ervoor zorgen dat een man de kost kan verdienen, kan de vrouw mooi kinderen baren zoals het vroeger ging. Maar voor corporate politiek (LEES: VVD) moest iedereen aan het werk.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 10 mei 2019 @ 19:02:17 #183
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186748986
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 18:55 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Als ze ervoor zorgen dat een man de kost kan verdienen, kan de vrouw mooi kinderen baren zoals het vroeger ging. Maar voor corporate politiek (LEES: VVD) moest iedereen aan het werk.
en 100% hypotheek op ieder inkomen, zodat iedereen nu dik in de schulden zit en de banken zich rot lachen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 mei 2019 @ 19:03:38 #184
286575 Roces18
Chef de party
pi_186749004
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 19:02 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

en 100% hypotheek op ieder inkomen, zodat iedereen nu dik in de schulden zit en de banken zich rot lachen
mooi he, en die vrouwen maar roepen: FEMINISME!!
:')
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 10 mei 2019 @ 23:45:55 #185
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186755188
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 18:55 schreef Roces18 het volgende:

[..]

ja immigranten zijn allen hooggeleid G.

Immigratie is het meest nutteloze wat er is.
Leuk op papier om immigranten binnen te halen

Maar op de lange termijn zijn ze werkloos, zorgen ze voor criminaliteit en spreken ze de taal nooit.
Kost je uiteindelijk alleen maar geld.

Expats daarentegen heb je wel wat aan.
Nee, ik bedoel. Japan gaat immigranten binnen halen die hoogopgeleid zijn. Anders kom je niet binnen. Denk aan Nederlanders en Duitsers.

De grap is juist dat wij over het algemeen geen zin hebben om in Japan te gaan werken, mede omdat je nooit volledig kan integreren (je zal nooit mogen stemmen) en omdat je de taal moet kunnen. Dat gaan ze nu versoepelen door meer info in het engels te verstrekken.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zaterdag 11 mei 2019 @ 02:01:39 #186
117098 Hathor
Effe niet
pi_186757058
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 23:45 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Nee, ik bedoel. Japan gaat immigranten binnen halen die hoogopgeleid zijn. Anders kom je niet binnen. Denk aan Nederlanders en Duitsers.

De grap is juist dat wij over het algemeen geen zin hebben om in Japan te gaan werken, mede omdat je nooit volledig kan integreren (je zal nooit mogen stemmen) en omdat je de taal moet kunnen. Dat gaan ze nu versoepelen door meer info in het engels te verstrekken.
Zou het jou iets kunnen interesseren of je wel of niet mag stemmen in Japan terwijl je daar een dikbelegde boterham kan verdienen? Mij zou het namelijk geen reet kunnen schelen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  † In Memoriam † zaterdag 11 mei 2019 @ 04:10:04 #187
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_186757653
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:49 schreef Hathor het volgende:

[..]

En landbouwgrond hebben we verder helemaal niet nodig?
Gewoon heel Nederland volbouwen met pauperbuurten, zal een gezellige boel worden :') nooit meer in een bos wandelen. :{
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  zaterdag 11 mei 2019 @ 11:03:53 #188
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186760538
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 02:01 schreef Hathor het volgende:

[..]

Zou het jou iets kunnen interesseren of je wel of niet mag stemmen in Japan terwijl je daar een dikbelegde boterham kan verdienen? Mij zou het namelijk geen reet kunnen schelen.
Blijkbaar wel, want dit is 1 van de redenen (nooit echt onderdeel van de maatschappij kunnen zijn) waarom westerse mensen geen zin hebben om in Japan te werken voor langere tijd. Ook de taal is een groot probleem natuurlijk.

Japan voert al deze maatregelen door om het aantrekkelijker te maken om daar langere tijd te werken. Dat zouden ze niet doen als ze geen probleem hadden nu. Geld is niet alles. Je kan in Saudi Arabie ook als arts of zuster werken voor 5 keer het maandsalaris hier, maar ook daar hebben veel mensen geen zin in.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_186763022
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 18:47 schreef john2406 het volgende:

[..]

Wat heeft een ouder en of de overheid de jeugd dan nog te bieden, alles wordt toch om zeep geholpen waar onze voorouders voor gevochten hebben.
Ik ben in de leeftijd om eraan te beginnen en mijn partner wil eigenlijk ook wel kinderen. Maar als ik er nu aan zou beginnen heb ik het vooruitzicht dat mijn kinderen worden opgevoed door iemand anders (kinderopvang) die niet mijn normen en waarden hanteren en ik daar zelf belachelijk veel geld voor moet betalen ook nog. De koopkracht moet weer flink omhoog zodat zelfs als je 3 of 4 dagen werkt je samen meer dan genoeg geld binnen kunt harken om van alles mee te doen. Dan heb je de vrijheid om samen met je partner (om de beurt) tijd vrij te maken voor kinderen. Nu zit gewoon iedereen vast of stellen ze het maar uit zoals wij. Daarbij komt ook nog dat de Nederlandse infrastructuur compleet vast loopt. Overal files het kost veel te veel tijd om ergens te komen en dan moet je ook nog in die drukke dag met veel te veel reistijd ergens kinderen gaan ophalen/ wegbrengen bij een school of kinderopvang. Hoe moet ik dat nog inpassen in mijn dag?
  zaterdag 11 mei 2019 @ 13:08:06 #190
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_186763270
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 12:58 schreef naiipajiiau het volgende:

[..]

Ik ben in de leeftijd om eraan te beginnen en mijn partner wil eigenlijk ook wel kinderen. Maar als ik er nu aan zou beginnen heb ik het vooruitzicht dat mijn kinderen worden opgevoed door iemand anders (kinderopvang) die niet mijn normen en waarden hanteren en ik daar zelf belachelijk veel geld voor moet betalen ook nog. De koopkracht moet weer flink omhoog zodat zelfs als je 3 of 4 dagen werkt je samen meer dan genoeg geld binnen kunt harken om van alles mee te doen. Dan heb je de vrijheid om samen met je partner (om de beurt) tijd vrij te maken voor kinderen. Nu zit gewoon iedereen vast of stellen ze het maar uit zoals wij. Daarbij komt ook nog dat de Nederlandse infrastructuur compleet vast loopt. Overal files het kost veel te veel tijd om ergens te komen en dan moet je ook nog in die drukke dag met veel te veel reistijd ergens kinderen gaan ophalen/ wegbrengen bij een school of kinderopvang. Hoe moet ik dat nog inpassen in mijn dag?
6-urige werkdag invoeren zou veel schelen. Gaat je loon wel omlaag natuurlijk, maar als dat bij iedereen het geval is, dalen de huizenprijzen/huren navenand en mis je dat stukje loon ook niet.
  zaterdag 11 mei 2019 @ 15:44:38 #191
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_186765731
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 18:55 schreef Roces18 het volgende:

[..]

ja immigranten zijn allen hooggeleid G.

Immigratie is het meest nutteloze wat er is.
Leuk op papier om immigranten binnen te halen

Maar op de lange termijn zijn ze werkloos, zorgen ze voor criminaliteit en spreken ze de taal nooit.
Kost je uiteindelijk alleen maar geld.

Expats daarentegen heb je wel wat aan.
Wat is dit nou weer voor onzin?

Waar haal je vandaan dat immigranten die werkelijk goed opgeleid zijn (of hun kinderen) op de lange termijn zorgen voor criminaliteit? :?
Krekker is de bom!
  zaterdag 11 mei 2019 @ 15:46:15 #192
286575 Roces18
Chef de party
pi_186765757
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 15:44 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Wat is dit nou weer voor onzin?

Waar haal je vandaan dat immigranten die werkelijk goed opgeleid zijn (of hun kinderen) op de lange termijn zorgen voor criminaliteit? :?
immigranten die werkelijk goed opgeleid zijn heten expats
_O- _O- _O-
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zaterdag 11 mei 2019 @ 15:51:12 #193
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_186765863
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 15:46 schreef Roces18 het volgende:

[..]

immigranten die werkelijk goed opgeleid zijn heten expats
_O- _O- _O-
Het verschil tussen immigrant en expat is subjectief en onduidelijk. En jij probeert dit te onduidelijke verschil te gebruiken om op basis van jouw persoonlijk interpretatie v/h woord expats, een punt te maken. Komt de discussie niet ten goede.

Kun je beter duidelijk omschrijven waar je op doelt, aan welke criteria deze immigranten volgens jou moeten voldoen, etc.
Krekker is de bom!
  zaterdag 11 mei 2019 @ 15:59:01 #194
286575 Roces18
Chef de party
pi_186766007
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 15:51 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Het verschil tussen immigrant en expat is subjectief en onduidelijk. En jij probeert dit te onduidelijke verschil te gebruiken om op basis van jouw persoonlijk interpretatie v/h woord expats, een punt te maken. Komt de discussie niet ten goede.

Kun je beter duidelijk omschrijven waar je op doelt, aan welke criteria deze immigranten volgens jou moeten voldoen, etc.
expat=iemand die een bijdrage levert
immigrant=iemand die niets bijdraagt
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zaterdag 11 mei 2019 @ 16:02:40 #195
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_186766090
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 15:59 schreef Roces18 het volgende:

[..]

expat=iemand die een bijdrage levert
immigrant=iemand die niets bijdraagt
Je begrijpt neem ik aan ook dat dit JOUW persoonlijke definitie is hè?

En volgens deze definitie kan een expat dus toch ook een immigrant worden en omgekeerd.
En we hebben dus in NL zowel niet-westerse (Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, etc) expats, als immigranten volgens jouw definitie.
Krekker is de bom!
  zaterdag 11 mei 2019 @ 16:14:43 #196
286575 Roces18
Chef de party
pi_186766285
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 16:02 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Je begrijpt neem ik aan ook dat dit JOUW persoonlijke definitie is hè?

En volgens deze definitie kan een expat dus toch ook een immigrant worden en omgekeerd.
En we hebben dus in NL zowel niet-westerse (Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, etc) expats, als immigranten volgens jouw definitie.
de status expat of immigrant , de stempel if you will. krijg upon arrival.
dus wat je later in je leven doet is niet zo interessant.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zaterdag 11 mei 2019 @ 16:37:31 #197
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_186766640
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 16:14 schreef Roces18 het volgende:

[..]

de status expat of immigrant , de stempel if you will. krijg upon arrival.
dus wat je later in je leven doet is niet zo interessant.
Oké sure. Maar je begrijpt dat dit JOUW persoonlijke definitie is hè?
Krekker is de bom!
  zaterdag 11 mei 2019 @ 16:40:27 #198
286575 Roces18
Chef de party
pi_186766684
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 16:37 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Oké sure. Maar je begrijpt dat dit JOUW persoonlijke definitie is hè?
definities zijn niet zo interessant
ik deal in de waarheid
wat het politiek correcte woordenboek zegt interesseert me niet
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zaterdag 11 mei 2019 @ 16:47:29 #199
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_186766817
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 16:40 schreef Roces18 het volgende:

[..]

definities zijn niet zo interessant
ik deal in de waarheid
wat het politiek correcte woordenboek zegt interesseert me niet
Maar iets gewoon duidelijk omschrijven zodat er geen misverstanden ontstaan door de vele interpretaties van een woord, dat is toch vele malen effectiever?
Krekker is de bom!
  zaterdag 11 mei 2019 @ 18:21:50 #200
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_186768978
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 16:42 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Kort door de bocht. Volgens de regels van de biologie zouden we hier in Nederland en elders allemaal 6 kinderen moeten krijgen. Toch gebeurd dat alleen nog in centraal Afrika.

Je hebt gemiddeld 2,1 kinderen per vrouw nodig om de populatie op pijl te houden.

China zit op 1,6
USA zit op 1,8
Europa zit op 1,6
Bangladesh zit op 2,1
India zit op 2,3 maar rap dalend. (was nog 6 veertig jaar geleden)
Zuid-Afrika zit op 2,5 maar ook rap dalend.

Japan zit op 1,4 en Zuid-Korea zit zelfs op 1,17. Echt bizar laag.

Enige is dus Afrika en delen van het MO. Maar ook daar rap dalend...

Populatie blijft nog even stijgen door betere gezondheidzorg (mensen worden ouder) maar de grootste explosie is al achter ons.
Die lagere geboortecijfers in Japan en Zuid-Korea komt voort uit de sterkere mate van verstedelijking. Verstedelijking en dichtheid van steden zijn belangrijke factoren in bevolkingsgroei.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_186769148
In Japan worden tegenwoordig meer luiers verkocht voor volwassenen dan voor kinderen.... -O-
  zaterdag 11 mei 2019 @ 18:50:45 #202
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_186769621
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 18:28 schreef naiipajiiau het volgende:
In Japan worden tegenwoordig meer luiers verkocht voor volwassenen dan voor kinderen.... -O-
Op termijn gaan er zo vele huizen vrijkomen waardoor wonen flink goedkoper wordt en de geboortecijfers weer omhoog gaan.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  zaterdag 11 mei 2019 @ 19:11:53 #203
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186770127
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 18:21 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Die lagere geboortecijfers in Japan en Zuid-Korea komt voort uit de sterkere mate van verstedelijking. Verstedelijking en dichtheid van steden zijn belangrijke factoren in bevolkingsgroei.
Ongetwijfeld maar het is wel een probleem. Ik heb 5 jaar in Zuid-Korea gewoond en ze zoeken naar allerlei oplossing om mensen meer kinderen te laten krijgen. Ze pakken nu ook eindelijk de enorm lange werkdagen aan (overwerk wat vaak nog onbetaald is ook. ). In de hoop dat mensen weer gaan daten en kinderen krijgen.

Anders gaan ze Japan achterna. Decennia aan stagnerende economie en als straks echt de vergrijzing komt, wie gaat dan voor deze mensen zorgen? (en wie betaald de belastingen)
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_186771161
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 18:50 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Op termijn gaan er zo vele huizen vrijkomen waardoor wonen flink goedkoper wordt en de geboortecijfers weer omhoog gaan.
Dat is slechts één van de vele oorzaken. Denken dat bij dalende huizenprijzen de geboortecijfers omhoog gaan schieten lijkt me vrij naïef.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zaterdag 11 mei 2019 @ 19:58:42 #205
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186771276
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 18:50 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Op termijn gaan er zo vele huizen vrijkomen waardoor wonen flink goedkoper wordt en de geboortecijfers weer omhoog gaan.
in krimplanden wel ja
Spanje , Zuid Italie, Portugal, Bulgarije
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 11 mei 2019 @ 20:06:38 #206
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_186771466
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 19:11 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ongetwijfeld maar het is wel een probleem. Ik heb 5 jaar in Zuid-Korea gewoond en ze zoeken naar allerlei oplossing om mensen meer kinderen te laten krijgen. Ze pakken nu ook eindelijk de enorm lange werkdagen aan (overwerk wat vaak nog onbetaald is ook. ). In de hoop dat mensen weer gaan daten en kinderen krijgen.

Anders gaan ze Japan achterna. Decennia aan stagnerende economie en als straks echt de vergrijzing komt, wie gaat dan voor deze mensen zorgen? (en wie betaald de belastingen)
Zuid Korea is inderdaad wel een interessant geval:
1,24 (2015)
1,17 (2016)
1,05 (2017)
0,98 (2018)

Bij dit soort cijfers ga je inderdaad enorme problemen krijgen op termijn. Men zou het beste eens gaan kijken in landen als Rusland en de baltische staten waar het toch gelukt is om de geboortecijfers weer op te krikken naar acceptabele niveaus.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  zaterdag 11 mei 2019 @ 20:16:23 #207
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186771671
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 20:06 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Zuid Korea is inderdaad wel een interessant geval:
1,24 (2015)
1,17 (2016)
1,05 (2017)
0,98 (2018)

Bij dit soort cijfers ga je inderdaad enorme problemen krijgen op termijn. Men zou het beste eens gaan kijken in landen als Rusland en de baltische staten waar het toch gelukt is om de geboortecijfers weer op te krikken naar acceptabele niveaus.
Zuid Korea stroomt vol met volk uit de Filipijnen

zeer gewild trouw locatie
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 11 mei 2019 @ 20:23:06 #208
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_186771801
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 19:55 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat is slechts één van de vele oorzaken. Denken dat bij dalende huizenprijzen de geboortecijfers omhoog gaan schieten lijkt me vrij naïef.
Het zijn ook niet alleen dalende huizenprijzen an sich, betaalbare/goedkope huizen zou beter zijn. Dit sorteert dat men sneller een huis kan kopen/afbetalen wat zorgt tot lagere vasten lasten en hogere mate van onafhankelijk wat de geboortecijfers omhoog brengt.

Inderdaad is dit slechts een van de vele oorzaken, dat ben ik met je eens en dit effect gaat geboortecijfers uiteraard niet magisch verdubbelen. Religie, opleidingsniveau, werkloosheid, perspectief etc spelen daarnaast een belangrijke rol.

Hier een publicatie over het onderwerp.
https://www.sciencedirect(...)ii/S0047272713001904
Hoewel men hier niet heeft meegewogen dat grotere steden ook eerder hoger opgeleiden aantrekken met een gemiddeld lagere kinderwens.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_186777062
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 20:23 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Het zijn ook niet alleen dalende huizenprijzen an sich, betaalbare/goedkope huizen zou beter zijn. Dit sorteert dat men sneller een huis kan kopen/afbetalen wat zorgt tot lagere vasten lasten en hogere mate van onafhankelijk wat de geboortecijfers omhoog brengt.

Inderdaad is dit slechts een van de vele oorzaken, dat ben ik met je eens en dit effect gaat geboortecijfers uiteraard niet magisch verdubbelen. Religie, opleidingsniveau, werkloosheid, perspectief etc spelen daarnaast een belangrijke rol.

Hier een publicatie over het onderwerp.
https://www.sciencedirect(...)ii/S0047272713001904
Hoewel men hier niet heeft meegewogen dat grotere steden ook eerder hoger opgeleiden aantrekken met een gemiddeld lagere kinderwens.
Dat gaat over de VS. Je moet bij dat soort correlaties wel heel voorzichtig zijn met extrapoleren. In Japan is bijvoorbeeld ook de baan- en inkomstengarantie de laatste decennia voor velen verdwenen. Japan is ook veel traditioneler dan het westen wat betreft het kostwinnersmodel bijvoorbeeld.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 12 mei 2019 @ 00:46:05 #210
39581 Salvad0R
universal
pi_186777356
van die flikkertjes die stoer doen dat ze vinden dat er teveel mensen zijn maar die te laf en week zijn om zichzelf over de kling te jagen
pi_186779010
Ik woon nu iets van 10 jaar in Denemarken. DK is even groot als NL maar heeft 5,5 M inwoners. Als ik naar NL ga dan is dat privé 3-4 dagen, langer trek ik het niet meer. Zakelijke afspraken heb ik op de NL vliegvelden.

Als ik in de grote steden moet zijn, dan doe ik altijd een kogelvrij vest om, iets met rondvliegende kogels, handgraten en ontsnapte idioten met messen.

Ik leef nu wel in persoonlijke vrijheid, echte welvaart en een hoog welzijn. Economisch gezien, bij een zelfde bruto inkomen, hou ik in DK 30-40 % netto meer geld over. Nederland is peperduur geworden.

Woonhuizen voor de jongere mensen zijn niet meer beschikbaar. Wel voor andere groepen mensen. Maar daarvan mag je die groep mensen niet meer benoemen, want dan discrimineer je en ben je strafbaar. Saamhorigheid is geen vrije keuze meer maar een verplichting. Geworden.

Mijn buren:



[ Bericht 2% gewijzigd door cempexo op 12-05-2019 07:42:11 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_186779173
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 06:55 schreef cempexo het volgende:
Ik woon nu iets van 10 jaar in Denemarken. DK is even groot als NL maar heeft 5,5 M inwoners. Als ik naar NL ga dan is dat privé 3-4 dagen, langer trek ik het niet meer. Zakelijke afspraken heb ik op de NL vliegvelden.

Als ik in de grote steden moet zijn, dan doe ik altijd een kogelvrij vest om, iets met rondvliegende kogels, handgraten en ontsnapte idioten met messen.

Ik leef nu wel in persoonlijke vrijheid, echte welvaart en een hoog welzijn. Economisch gezien, bij een zelfde bruto inkomen, hou ik in DK 30-40 % netto meer geld over. Nederland is peperduur geworden.

Woonhuizen voor de jongere mensen zijn niet meer beschikbaar. Wel voor andere groepen mensen. Maar daarvan mag je die groep mensen niet meer benoemen, want dan discrimineer je en ben je strafbaar.

Mijn buren:

[ afbeelding ]
Ziet er saai uit.

Nederland, en vooral de randstad, verandert langzaam in het New York van Europa. Na de Brexit zullen veel multinationals zich hier gaan vestigingen en zal dit effect zichzelf gaan versterken.
Hoeveel jonko's moeten we smoken, voordat we vrij zijn, van dit regime?
pi_186779353
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 07:38 schreef NgInE het volgende:

[..]

Ziet er saai uit.

Nederland, en vooral de randstad, verandert langzaam in het New York van Europa. Na de Brexit zullen veel multinationals zich hier gaan vestigingen en zal dit effect zichzelf gaan versterken.
Die multinationals zullen vooral kiezen voor Zwitserland en wat in Duitsland.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zondag 12 mei 2019 @ 08:07:42 #214
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186779381
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 06:55 schreef cempexo het volgende:
Ik woon nu iets van 10 jaar in Denemarken. DK is even groot als NL maar heeft 5,5 M inwoners. Als ik naar NL ga dan is dat privé 3-4 dagen, langer trek ik het niet meer. Zakelijke afspraken heb ik op de NL vliegvelden.

Als ik in de grote steden moet zijn, dan doe ik altijd een kogelvrij vest om, iets met rondvliegende kogels, handgraten en ontsnapte idioten met messen.

Ik leef nu wel in persoonlijke vrijheid, echte welvaart en een hoog welzijn. Economisch gezien, bij een zelfde bruto inkomen, hou ik in DK 30-40 % netto meer geld over. Nederland is peperduur geworden.

Woonhuizen voor de jongere mensen zijn niet meer beschikbaar. Wel voor andere groepen mensen. Maar daarvan mag je die groep mensen niet meer benoemen, want dan discrimineer je en ben je strafbaar. Saamhorigheid is geen vrije keuze meer maar een verplichting. Geworden.

Mijn buren:

[ afbeelding ]
jonge mensen kunnen ook geen gezin meer stichten , daar ken ik hier in de buurt wel 5 voorbeelden van
Geen huis , geen vaste relatie, geen kinderen , ook al zijn ze 35 inmiddels
De overheid heeft geen enkele visie op infrastructuur en wonen, de koeien zijn heilig en bomen gaan in de verbrandingsoven

volslagen gestoord
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 12 mei 2019 @ 08:40:02 #215
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_186779574
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 06:55 schreef cempexo het volgende:
Ik woon nu iets van 10 jaar in Denemarken. DK is even groot als NL maar heeft 5,5 M inwoners. Als ik naar NL ga dan is dat privé 3-4 dagen, langer trek ik het niet meer. Zakelijke afspraken heb ik op de NL vliegvelden.

Als ik in de grote steden moet zijn, dan doe ik altijd een kogelvrij vest om, iets met rondvliegende kogels, handgraten en ontsnapte idioten met messen.

Ik leef nu wel in persoonlijke vrijheid, echte welvaart en een hoog welzijn. Economisch gezien, bij een zelfde bruto inkomen, hou ik in DK 30-40 % netto meer geld over. Nederland is peperduur geworden.

Woonhuizen voor de jongere mensen zijn niet meer beschikbaar. Wel voor andere groepen mensen. Maar daarvan mag je die groep mensen niet meer benoemen, want dan discrimineer je en ben je strafbaar. Saamhorigheid is geen vrije keuze meer maar een verplichting. Geworden.

Mijn buren:

[ afbeelding ]
Dit is ook maar net iets dat je leuk moet vinden hoor.... moet er zelf niet aan denken ;)

Maar top dat je het zo naar je zin hebt daar! Vraag me wel af waarom je steeds opnieuw bevestiging zoekt op dit Nederlandse forum.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zondag 12 mei 2019 @ 08:43:26 #216
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186779590
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 08:40 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Dit is ook maar net iets dat je leuk moet vinden hoor.... moet er zelf niet aan denken ;)

Maar top dat je het zo naar je zin hebt daar! Vraag me wel af waarom je steeds opnieuw bevestiging zoekt op dit Nederlandse forum.
waarschijnlijk is hij blij en trots met de stap en hoopt dat meer mensen die stap durven te zetten

want een flinke stap is het wel ., emigreren
misschien zou er iets moeten zijn van een handleiding Hoe ga ik emigreren
In een centraal topic, Dan zouden meer mensen dat doen
eerst een baan en hoe doe je dat
waar wonen medelanders
hoe is het met scholen en opleidingen
waar zijn de grote bedrijven gevestigd
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186779621
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 06:55 schreef cempexo het volgende:
Ik woon nu iets van 10 jaar in Denemarken. DK is even groot als NL maar heeft 5,5 M inwoners. Als ik naar NL ga dan is dat privé 3-4 dagen, langer trek ik het niet meer. Zakelijke afspraken heb ik op de NL vliegvelden.

het rechtse beleid in dk gaat doorslaan en dan wordt ook jij gedeporteerd. :D

https://www.volkskrant.nl(...)slamverbod~bf9ca57e/

"Daar kan nog wel een schepje bovenop, vindt Paludan. Hij wil onder meer de islam verbieden, en bewerkstelligen dat er nagenoeg alleen nog ‘etnische Denen’ in Denemarken mogen wonen."
  zondag 12 mei 2019 @ 08:51:11 #218
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_186779646
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 16:47 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Maar iets gewoon duidelijk omschrijven zodat er geen misverstanden ontstaan door de vele interpretaties van een woord, dat is toch vele malen effectiever?
Doe een voorzet dan, voor mij werkt zijn definitie best.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  zondag 12 mei 2019 @ 09:03:11 #219
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_186779727
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 00:23 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat gaat over de VS. Je moet bij dat soort correlaties wel heel voorzichtig zijn met extrapoleren. In Japan is bijvoorbeeld ook de baan- en inkomstengarantie de laatste decennia voor velen verdwenen. Japan is ook veel traditioneler dan het westen wat betreft het kostwinnersmodel bijvoorbeeld.
Met extrapoleren van effecten moet je inderdaad voorzichtig zijn, toch denk ik dat dit effect wel degelijk ook optreedt in Japan, al is het wellicht in kleinere mate.
In grote urbane gebieden met hoge dichtheden - Japanse steden hebben hogere bevolkingsdichtheden dan de Amerikaanse - zijn familiewoningen relatief duurder dan in steden met lagere dichtheden.

Baan- en inkomstengarantie zie ik ook als een van de belangrijke redenen overigens.

Japan heeft ook het probleem dat salarissen gelijk blijven terwijl de kosten stijgen.

Gebrek aan kinderopvang heb ik ook voorbij horen komen aangaande Japan.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  zondag 12 mei 2019 @ 09:07:53 #220
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_186779761
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 08:51 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Doe een voorzet dan, voor mij werkt zijn definitie best.
Hoogopgeleide immigranten met een opleiding in een relevant vakgebied en met aantoonbare relevante werkervaring.
Krekker is de bom!
pi_186779773
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 06:55 schreef cempexo het volgende:
Ik woon nu iets van 10 jaar in Denemarken. DK is even groot als NL maar heeft 5,5 M inwoners. Als ik naar NL ga dan is dat privé 3-4 dagen, langer trek ik het niet meer. Zakelijke afspraken heb ik op de NL vliegvelden.

Als ik in de grote steden moet zijn, dan doe ik altijd een kogelvrij vest om, iets met rondvliegende kogels, handgraten en ontsnapte idioten met messen.
Godver, wat ben jij een jankend sneeuwvlokje :')
pi_186779859
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 06:55 schreef cempexo het volgende:

Mijn buren:

[ afbeelding ]
Leuk voor een weekje vakantie, maar daarna zou ik me toch echt rot vervelen.

Kwestie van smaak. De een zoekt de stille natuur op, de ander wil iets bruisend om zich heen.

Ooit een paar dagen Drentse camping in de natuur geprobeerd. Na de derde dag ging ik al gillend weer terug naar de stad.
pi_186779920
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 08:48 schreef Basp1 het volgende:

[..]

het rechtse beleid in dk gaat doorslaan en dan wordt ook jij gedeporteerd. :D

https://www.volkskrant.nl(...)slamverbod~bf9ca57e/

"Daar kan nog wel een schepje bovenop, vindt Paludan. Hij wil onder meer de islam verbieden, en bewerkstelligen dat er nagenoeg alleen nog ‘etnische Denen’ in Denemarken mogen wonen."
Nederlanders met zeg maar een Hollandse moraliteit ic cultuur of zoals je wilt een sub-cultuur, zijn hier zeer welkom en blijven dat. Op persoonlijke titel: ik heb hier met 7 cijfers economisch geïnvesteerd.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_186779949
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 09:09 schreef Linkse_krijger het volgende:

[..]

Godver, wat ben jij een jankend sneeuwvlokje :')
Even op klikken: https://pbs.twimg.com/media/DtebTvoWsAA_w_O.jpg
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_186779963
quote:
Wat heeft dit te maken met een kogelvrij vest?
pi_186780070
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 09:23 schreef cempexo het volgende:

[..]

Nederlanders met zeg maar een Hollandse moraliteit ic cultuur of zoals je wilt een sub-cultuur, zijn hier zeer welkom en blijven dat. Op persoonlijke titel: ik heb hier met 7 cijfers economisch geïnvesteerd.
Jij bent geen etnische Deen, hoeveel je ook geïnvesteerd hebt boeit deze rechtse stroming niet. :D

Wat gaat je volgende immigratie land worden. :Y)
  zondag 12 mei 2019 @ 09:37:20 #227
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_186780084
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 09:07 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Hoogopgeleide immigranten met een opleiding in een relevant vakgebied en met aantoonbare relevante werkervaring.
Ok, dus een subset, ook prima mee te werken lijkt me!
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_186780333
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 09:09 schreef Linkse_krijger het volgende:

[..]

Godver, wat ben jij een jankend sneeuwvlokje :')
Hoe zou je deze groep mensen dan tegenhouden. Wat wil je dan tegen ze zeggen dat ze moeten blijven. Voor jouw informatie, we hebben het dit jaar over 150.000-160.000 mensen. Die nemen hun eigen inkomen mee.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_186780339
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 09:36 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Jij bent geen etnische Deen, hoeveel je ook geïnvesteerd hebt boeit deze rechtse stroming niet. :D

Wat gaat je volgende immigratie land worden. :Y)
Geen ander land.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_186780404
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 10:00 schreef cempexo het volgende:

[..]

Geen ander land.
Ga je dan illegaal in Denemarken blijven?
pi_186780670
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 10:05 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Ga je dan illegaal in Denemarken blijven?
Hoe bedoel je met illegaal ?
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_186780756
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 10:27 schreef cempexo het volgende:

[..]

Hoe bedoel je met illegaal ?
Jij bent geen etnische Deen dus zult ook moeten vertrekken als paludan aan de macht komt. _O-
pi_186781277
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 10:33 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Jij bent geen etnische Deen dus zult ook moeten vertrekken als paludan aan de macht komt. _O-
Tegen die tijd koop ik Denemarken wel op en stuur deze man naar Nederland als ongewenste vreemdeling. Hij past uitstekend in het Nederlandse beleid. Iedereen is welkom.

Ter illustratie 2018/2019:

Groep geaccepteerde asielzoekers met overkomst van de familie, 1000=N

Noorwegen 30
Denemarken 40
Nederland 930
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_186781641
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 09:59 schreef cempexo het volgende:

[..]

Hoe zou je deze groep mensen dan tegenhouden. Wat wil je dan tegen ze zeggen dat ze moeten blijven. Voor jouw informatie, we hebben het dit jaar over 150.000-160.000 mensen. Die nemen hun eigen inkomen mee.
Nogmaals, wat heeft dat te maken met het dragen van een kogelvrij vest? Kun je eigenlijk wel lezen?
pi_186781663
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 11:15 schreef cempexo het volgende:

[..]

Tegen die tijd koop ik Denemarken wel op en stuur deze man naar Nederland als ongewenste vreemdeling. Hij past uitstekend in het Nederlandse beleid. Iedereen is welkom.

Ter illustratie 2018/2019:

Groep geaccepteerde asielzoekers met overkomst van de familie, 1000=N

Noorwegen 30
Denemarken 40
Nederland 930
Neemt elke asielzoeker 30 familieleden mee ja?
  zondag 19 mei 2019 @ 12:21:33 #236
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187079234
Overbevolking is net als de multiculturele 'samen'leving zo'n onderwerp waar mensen al decennia blijven hangen rond dezelfde vragen en geklaag over de 'toon' van het debat.

C.W. Rietdijk pleit al jaren voor zeer rationele bevolkingspolitiek:
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  zondag 26 mei 2019 @ 03:57:43 #238
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187093075
Was er überhaupt maar een debat over overbevolking. Het debat is er gewoon niet, al decennia niet. Een reden daarvoor kan zijn dat een debat over overbevolking direct een debat over immigratie impliceert, en dat debat willen en durven we niet te voeren in Nederland.
pi_187093486
Nederland en Denemarken zijn even groot wat oppervlakte betreft. NL 17.5 M inwoners, DK 5.5 M inwoners waarvan 1.5 M rondom Kopenhagen.

Ik heb gekozen voor DK: zeer hoge menselijke beschaving, hoger netto inkomen + 25-30%, nauwelijks stoplichten, geen files, bossen en landerijen, woningen tweemaal zo groot en vrijstaand op 1500-2000 m2 grond voor de helft van de prijs, geen 64.000 NL wetten met regels.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_187093560
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2019 03:57 schreef Eendenkooi het volgende:
Was er überhaupt maar een debat over overbevolking. Het debat is er gewoon niet, al decennia niet. Een reden daarvoor kan zijn dat een debat over overbevolking direct een debat over immigratie impliceert, en dat debat willen en durven we niet te voeren in Nederland.
Dat debat is er al decennia wel. Immigratie is sinds Fortuyn zelfs het hoofdonderwerp.
pi_187093571
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2019 03:57 schreef Eendenkooi het volgende:
Was er überhaupt maar een debat over overbevolking. Het debat is er gewoon niet, al decennia niet. Een reden daarvoor kan zijn dat een debat over overbevolking direct een debat over immigratie impliceert, en dat debat willen en durven we niet te voeren in Nederland.
Met de doorgeslagen liberalisatie en de daarmee samenhangende individuele eigen beschikking, en natuurlijk de conservatieve gelozvigen, is het natuurlijk logisch dat deze discussie nooit op gang zal komen. Dan zouden er namelijk drastische maatregelen tegen voorplanting genomen moeten worden.

De wetenschap gaat ervan uit dat welvaart de bevolkingsgroei gaat stoppen. Rosling heeft daar wel wat interessante voordrachten over gegeven.

  zondag 26 mei 2019 @ 12:35:22 #242
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187096253
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2019 08:50 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Dat debat is er al decennia wel. Immigratie is sinds Fortuyn zelfs het hoofdonderwerp.
Nauwelijks, zoals Oostwoud het zegt, als er al debat is gaat het vooral over de toon van het debat. Pas de laatste 2 jaar is er iets van een debat. Overbevolking zelf blijft echter nog compleet onbesproken terwijl het in een dichtbevolkt land als NL een veel prominentere plaats in het debat zou moeten hebben.
pi_187096419
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2019 12:35 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Nauwelijks, zoals Oostwoud het zegt, als er al debat is gaat het vooral over de toon van het debat. Pas de laatste 2 jaar is er iets van een debat. Overbevolking zelf blijft echter nog compleet onbesproken terwijl het in een dichtbevolkt land als NL een veel prominentere plaats in het debat zou moeten hebben.
Mwoah, of het te veel of juist te weinig over immigratie gaat lijkt me een kwestie van subjectiviteit. Over de overbevolking van Nederland hoeven we het verder niet echt te hebben, aangezien de bevolking van Nederland in alle prognoses juist afneemt in aantal.
  dinsdag 28 mei 2019 @ 09:44:25 #244
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187127331
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 18:21 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Die lagere geboortecijfers in Japan en Zuid-Korea komt voort uit de sterkere mate van verstedelijking. Verstedelijking en dichtheid van steden zijn belangrijke factoren in bevolkingsgroei.
uiteindelijk lost het woning tekort zich zelf op, als jonge mensen niet meer kunnen wonen, komen er geen kinderen en dus ook geen woonbehoefte meer, vraag naar personeel uit andere EU landen zal beheerst worden door een tekort aan woonruimte

Alleen nog maar oude mensen overal , in veel te grote huizen , want verhuizen kan niemand meer , dus moet je alleen in je veel te grote huis blijven wonen, met voor en achtertuin

woon verdunning noemt men dat , het komt doordat de overheid samenwonen voor ouderen financieel keihard afstraft
Jongeren kunnen niet samenwonen en ouderen mogen niet samenwonen, raar is dat

Haal die financiële drempels (korting op de AOW, zorgtoeslag en huurtoeslag) voor ouderen weg om samen te wonen, of bouw kleine zelfstandige units voor ouderen bij elkaar , zodat wij kunnen verhuizen

[ Bericht 7% gewijzigd door michaelmoore op 28-05-2019 11:54:30 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 3 juni 2019 @ 10:30:06 #245
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187234367
quote:
Waterbedrijf luidt noodklok: kraanwater in toekomst niet vanzelfsprekend

Het is in ons land de normaalste zaak van de wereld. We draaien de kraan open en er komt water uit. Maar dat zou in 2050 wel eens anders kunnen zijn, waarschuwen drinkwaterbedrijf Dunea en het Waterschap van Rijnland.


Als we doorgaan met het gebruik van water zoals we dat nu doen, is er over 30 jaar niet genoeg drinkwater beschikbaar in de regio Den Haag. Dat probleem dreigt ook in andere grote steden. Het waterschap van Rijnland en waterbedrijf Dunea luiden daarom de noodklok.

Miljarden liters

In de regio Den Haag zullen vermoedelijk de grootste problemen ontstaan. In dat gebied wonen 1,3 miljoen Dunea-klanten, die nu samen 75 tot 80 miljard liter drinkwater per jaar verbruiken. In 2050 zal dat 90 miljard liter zijn.

Daarbij zijn er plannen om nog eens 200.000 woningen in het gebied te bouwen. De vraag is of er dan nog wel aan die enorme behoefte kan worden voldaan.

"De bevolkingsgroei is hier het grootst, en dat terwijl we al redelijk aan ons maximum zitten qua waterproductie", zegt Wim Drossaert van drinkwaterbedrijf Dunea. "Dat betekent dat we, als we nog verder gaan groeien, nu in actie moeten komen."

Niet vanzelfsprekend

Volgens Drossaert zijn we het te vanzelfsprekend gaan vinden dat het water bij ons uit de kraan komt. "Maar het is dus niet vanzelfsprekend. Omdat het nu nijpend begint te worden, moeten we nu uitleggen waarom we voorzichtiger moeten zijn met water."

"De droogte van 2018 heeft het bewustzijn over drinkwatertekorten wel vergroot", zegt Rogier van der Sande, dijkgraaf bij het waterschap Rijnland, "maar in Nederland is het zo goed geregeld, dat het vanzelfsprekend lijkt. Maar het gaat niet vanzelf, daar moeten we een hoop dingen voor doen."

Dunea en het waterschap waarschuwen dat de huidige wateropslag niet voldoende is en innovaties sneller moeten komen. Zij stellen dat alles rondom Den Haag dicht wordt gebouwd met huizen, maar dat niemand nadenkt over hoe het moet met het water.

"We zullen heel anders moeten nadenken over hoe wij met water omgaan", zegt Drossaert. "Het is nog niet te laat, maar we moeten wel nu in actie komen."

pi_187234467
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 10:30 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

We stevenen inderdaad af naar een zoetwater tekort in de wereld. In de toekomst zal de prijs van zoetwater die van goud verre van overtreffen.
pi_187234532
Leg gewoon een nieuwe leiding aan, klaar.

Sjonge sjonge.
  maandag 3 juni 2019 @ 11:59:43 #248
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187235342
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 10:39 schreef Elzies het volgende:

[..]

. In de toekomst zal de prijs van zoetwater die van goud verre van overtreffen.
Nou nou

je kunt heel lekker grondwater oppompen hoor
water zat
de oppomp en transport capaciteit is een probleem, dat de waterleiding bedrijven het duur willen maken dat geloof ik wel
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 6 juni 2019 @ 22:58:05 #249
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187298126
quote:
Autogebruik Hagenaars aan banden leggen of niet?



DEN HAAG - Wat moet Den Haag doen aan al het autoverkeer in de stad? Daarover ging het donderdag tijdens een commissievergadering van de Haagse gemeenteraad. De politiek is sterk verdeeld over de manier waarop het autoverkeer in de toekomst in goede banen moet worden geleid.

Den Haag heeft de twijfelachtige eer 'filehoofdstad van Nederland' te zijn. Hoe kan de stad ervoor zorgen dat de stad niet verder dichtslibt, als er de komende jaren 100.000 bewoners bij komen?

Het stadsbestuur van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks heeft op hoofdlijnen beschreven hoe de mobiliteitstransitie eruit ziet. Simpel gezegd: het vervoer moet schoner en hiervoor moet minder ruimte worden gebruikt.

'Parkeren is te goedkoop'
Fractievoorzitter Joris Wijsmuller van oppositiepartij de Haagse Stadspartij vindt dat er nu 'scherpe keuzes' moeten worden gemaakt door de politiek. Met name als het gaat om het gebruik van de auto – of beter gezegd: het niet meer of in elk geval minder gebruiken van de auto.

'Als je kijkt naar de parkeertarieven en die vergelijkt met andere grote steden, dan zijn die in Den Haag verdomd laag', zegt Wijsmuller. 'Als mensen in de file willen staan, moeten ze daarvoor betalen, zodat je fondsen creëert om te investeren in het openbaar vervoer en ruimte voor de fiets en de voetganger.'

Auto delen
Ook Kamal Abrazi van Islam Democraten vindt dat het tijd is voor actie tegen de auto. 'Het is bijna vijf voor twaalf', zegt hij. Hij stelt dat het bezit van vervoersmiddelen drastisch omlaag moet, dus Hagenaars moeten niet langer een auto, scooter of fiets hebben, maar er eentje delen. Om dat voor elkaar te krijgen, moet bezit extra belast worden, stelt Abrazi voor. 'En het bezit van meer dan één auto op één adres moet extra belast worden.' Daardoor ontstaat volgens hem meer ruimte voor het openbaar vervoer en kunnen en meer fietspaden worden aangelegd en/of verbreed.

SP'er Rick Hoefsloot vraagt het stadsbestuur om afspraken te maken met Haagse werkgevers om werknemers te verleiden om niet de auto te pakken, maar bijvoorbeeld met het ov of de fiets te reizen.

Auto van ouderen
Ook 50PLUS ziet de noodzaak om de auto aan te pakken. Geert Tomlow – nota bene zelf 'een enorme autofan' – zegt: 'Ik heb erg veel plezier aan de auto gehad. Maar het houdt een keer op.' 50PLUS vindt dat ouderen wel van hun auto gebruik moeten kunnen blijven maken.

'Ja, ik steun zeker de auto voor ouderen, het helpt hen om uit hun sociaal isolement te blijven. Maar zij rijden geen 40.000 kilometer per jaar.'

'Knuffelen van auto's heeft lang genoeg geduurd'
Volgens CDA'er Daniël de Groot richt het stadsbestuur zich nu op het autoverkeer van mensen, maar moet er ook naar het goederenvervoer worden gekeken, zoals de pakketbezorging.

Maar de felste discussie wordt er eigenlijk binnen de coalitie gevoerd. 'Het knuffelen van auto's heeft lang genoeg geduurd', zegt GroenLinks-raadslid Maarten de Vuyst. 'Ga toch fietsen!' Hij vindt raadslid Jelle Meinesz van Hart voor Den Haag/Groep de Mos tegenover zich: 'We worden gedwongen om op de fiets te stappen. Zo werkt dat niet.'

'Geen paniekvoetbal'
Meinesz: 'Die 100.000 extra inwoners gaan echt niet alleen aan de kust wonen, dus die rijden niet door de hele stad. En baby's rijden bijvoorbeeld geen auto.' Hij vindt dat de gemeentepolitiek geen paniekvoetbal moet spelen, want hij ziet geen verkeersinfarct. Wel ziet hij de huidige problemen: 'We hebben geen ringweg, maar we hebben ook geen oplossingen daarvoor. Integendeel zelfs; de vorige colleges hebben de wegen versmald.'

VVD-raadslid Det Regts haalt haar collega Meinesz nog even rechts in, door een warm pleidooi te houden voor de auto. Keuzevrijheid – het kiezen om wel of niet een auto te gebruiken – staat bij de VVD centraal. 'Mensen die 's avonds laat thuiskomen, ondernemers die door de stad moeten, mensen die slecht ter been zijn, ouders die hun kinderen naar sportvelden brengen, de hulpdiensten en mensen die het gewoon prettig vinden om van a naar b met de auto te gaan. Het zijn zo maar wat aansprekende voorbeelden voor het autogebruik', aldus Regts.

'Vroem-vroem-promotiepraatje'
D66-raadslid Marieke van Doorn hoort het als een 'vroem-vroem-promotiepraatje'. En De Vuyst van GroenLinks bestempelt Regts en Meinesz als 'toet-toet-collega's'.

De Haagse politiek benoemt niet alleen de problemen, maar draagt ook oplossingen aan. Zo stelt Geert Tomlow van 50PLUS voor: 'Mensen moeten met de auto het centrum niet meer in kunnen komen. Of andersom, als ze niet met de auto komen: beloon ze. En als mensen in het centrum willen wonen en ze nemen geen auto mee, dan krijgen ze voorrang op een woning.'

'Park & Ride bij Wateringse Veld'
Het CDA vindt dat er beter moet worden gekeken naar het vervoer over water, omdat daar nog kansen zijn. Als de vaarwegen beter worden benut, kan op andere plekken weer ruimte ontstaan. De VVD pleit voor de aanleg van een Park & Ride bij het Wateringse Veld, bij de lus van tram 17, zodat automobilisten met het openbaar de stad in kunnen.

Meinesz van Hart voor Den Haag/Groep de Mos stoort zich aan het feit dat fietsers die rechtdoor gaan en auto’s die afslaan op hetzelfde moment groen hebben. 'Als er veel fietsers aan komen, kan er maar een auto door. Dat is slecht voor de doorstroming.'

'Gratis bierfestival'
Het raadslid van de grootste partij van Den Haag wil dat er werk wordt gemaakt van ongelijkvloerse kruisingen, dus het verkeer moet onder het maaiveld door kunnen rijden. Meinesz: 'Er valt winst te behalen voor ov op veel kruispunten, want daar staat iedereen vast. Dus we willen meer netkousen en meer ondertunnelen.'

Deze voorstellen zijn onrealistisch, vindt fractievoorzitter Pieter Grinwis van ChristenUnie-SGP. Hij noemt het 'het gratis bierfestival'. Grinwis: 'Volgens mij zit Hart voor Den Haag/Groep de Mos heel diep met haar kop onder het mos in het maaiveld. Kom eens met echte oplossingen. Ik hoor alleen dure keuzes, maar geen scherpe keuzes.'
  donderdag 6 juni 2019 @ 23:09:02 #250
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_187298446
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2019 22:58 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Misschien moet je niet willen dat er in een paar jaar 100.000 inwoners bijkomen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  donderdag 6 juni 2019 @ 23:14:19 #251
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_187298610
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2019 12:51 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Mwoah, of het te veel of juist te weinig over immigratie gaat lijkt me een kwestie van subjectiviteit. Over de overbevolking van Nederland hoeven we het verder niet echt te hebben, aangezien de bevolking van Nederland in alle prognoses juist afneemt in aantal.
Maar die prognoses zitten er heel vaak naast.
quote:
Vanaf 1975 ging het CBS rekening houden met de vergrijzing en voorzag een stabilisatie van het inwoneraantal. De groeiprognose was bijgesteld: vanaf 2000 zou Nederland blijvend rond de 15 miljoen inwoners gaan tellen. Langzaam is dit verhoogd, nu dus naar 18 miljoen, en een stabilisatie zal pas na 2030 optreden.

Tot 1975 werd geen rekening met migratie gehouden. Die groeide echter fors in de jaren zeventig en bepaalde daarmee een derde van de bevolkingsgroei. Het CBS bleef tot 1987 immigratie als een voorbijgaand iets beschouwen. In 1990 zwol de immigratie aan doordat de stroom asielzoekers op gang kwam. Het migratiesaldo van bijna 50000 zou wel snel halveren, zei men in 1990. Tegenwoordig ligt het net erboven en daarmee hoger dan ooit. Migratie is bijna de helft van de bevolkingsgroei voor zijn rekening gaan nemen.

Het valt op dat het CBS nog steeds verwacht dat het migratiesaldo gaat afnemen met circa veertig procent. En dat terwijl het CBS een toename in het aandeel arbeidsmigranten verwacht om het tekort aan arbeidskrachten op te vangen. De trend is al zichtbaar dat steeds meer hoogopgeleiden (informatiseringsspecialisten en verzorgers) vanuit nieuwe landen worden gehaald. Dat belooft wat voor als rond 2010 de vergrijzing pas echt inzet.
https://www.trouw.nl/home(...)-uitkomen-~a0baccc8/

Dus zegt het niet zoveel. Het kan zo naar de 25 miljoen gaan of het gaat naar de 15 miljoen. Niemand weet het, want niemand kan ik de toekomst kijken.
Wat ik wel weet is dat wij het optimale inwoneraantal, dat is het aantal waarbij er genoeg inwoners zijn om het land body te geven en allerlei voozieningen mogelijk te maken en de cultuur te waarborgen, maar ook niet zoveel dat de leefruimte, woonruimte etc in het geding komen, allang gepasseerd zijn. Ik denk dat Nederland het beste af is tussen de 8 en de 12 miljoen inwoners.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  donderdag 6 juni 2019 @ 23:17:26 #252
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187298800
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2019 23:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Misschien moet je niet willen dat er in een paar jaar 100.000 inwoners bijkomen.
My thoughts exactly, het is de dichtstbevolkte stad van Nederland (nog voor Amsterdam) maar ze willen er doodleuk nog 100k bij. Hoe dom. Mede hierom zit je voor overbevolkingsnieuws altijd goed op Omroep West, altijd wel wat aan de hand daar in Den Haag.

Las in dat artikel ook nog dat ze een heuse Islam partij hebben. Als kers op de taart .... zucht.
  vrijdag 7 juni 2019 @ 04:06:59 #253
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_187301079
realDonaldTrump twitterde op vrijdag 31-05-2019 om 01:30:19 On June 10th, the United States will impose a 5% Tariff on all goods coming into our Country from Mexico, until such time as illegal migrants coming through Mexico, and into our Country, STOP. The Tariff will gradually increase until the Illegal Immigration problem is remedied,.. reageer retweet
Zo zou de EU de Noord-Afrikaanse landen eigenlijk ook aan moeten pakken.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  vrijdag 7 juni 2019 @ 06:51:04 #254
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_187301285
Ik heb 2 collega's die als vluchteling in kindertijd zijn gekomen. Dat is ff na de eeuwwisseling geweest. Wat blijkt, afgelopen jaar hebben beide een vrouw overgehaald uit land van herkomst.... Toppunt van integratie, echt waar.
pi_187301540
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 04:06 schreef BlaZ het volgende:
realDonaldTrump twitterde op vrijdag 31-05-2019 om 01:30:19 On June 10th, the United States will impose a 5% Tariff on all goods coming into our Country from Mexico, until such time as illegal migrants coming through Mexico, and into our Country, STOP. The Tariff will gradually increase until the Illegal Immigration problem is remedied,.. reageer retweet
Zo zou de EU de Noord-Afrikaanse landen eigenlijk ook aan moeten pakken.
Daar betalen wij als consument gewoon de rekening voor.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  vrijdag 7 juni 2019 @ 09:31:19 #256
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_187302103
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 06:51 schreef Ciclon het volgende:
Ik heb 2 collega's die als vluchteling in kindertijd zijn gekomen. Dat is ff na de eeuwwisseling geweest. Wat blijkt, afgelopen jaar hebben beide een vrouw overgehaald uit land van herkomst.... Toppunt van integratie, echt waar.
Is dat tegenwoordig niet ontzettend lastig? Een vriend van mij is echt even bezig geweest om zijn toenmalige Israëlische hoogopgeleide chick in Nederland te krijgen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  vrijdag 7 juni 2019 @ 10:30:09 #257
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187302626
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 09:31 schreef nixxx het volgende:

[..]

Is dat tegenwoordig niet ontzettend lastig? Een vriend van mij is echt even bezig geweest om zijn toenmalige Israëlische hoogopgeleide chick in Nederland te krijgen.
nee is niet lastig
je moet fotos laten zien bij de aanvraag
alles gaat via een site "" Naar Nederland ""
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 7 juni 2019 @ 12:44:23 #258
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_187304232
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 09:31 schreef nixxx het volgende:

[..]

Is dat tegenwoordig niet ontzettend lastig? Een vriend van mij is echt even bezig geweest om zijn toenmalige Israëlische hoogopgeleide chick in Nederland te krijgen.
Israël is veilig, Afghanistan, Syrië, Eritrea en Irak niet. En ze dienen inderdaad wel eerst te trouwen
  vrijdag 7 juni 2019 @ 17:26:31 #259
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187307725
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 12:44 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Israël is veilig, Afghanistan, Syrië, Eritrea en Irak niet. En ze dienen inderdaad wel eerst te trouwen
nee trouwen heeft er niets mee te maken, klets geen bullshit
je moet niet iets uitkramen als je er niets vanaf weet
Ook als je gaat trouwen met iemand kan de IND de MVV status weigeren

https://ind.nl/Paginas/We(...)culier-referent.aspx
De IND moet overtuigd zijn of raken dat je elkaar persoonlijk kent , dat kan door foto's en door de tijd heen , al langere tijd dus, dan ben je 5 jaar lang de referent, wil je dat ze terugkeert dan is een brief naar de IND voldoende om haar MVV in te trekken en moet ze terug , dan ben je ook niet meer persoonlijk voor haar verantwoordelijk

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 07-06-2019 17:47:58 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 7 juni 2019 @ 18:16:46 #260
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_187308398
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 08:05 schreef Monolith het volgende:

[..]

Daar betalen wij als consument gewoon de rekening voor.
Uiteraard, dat gebeurt echter toch wel linksom of rechtsom bij deze problematiek. Het is wel noodzakelijk om economisch druk te zetten om asielzoekers uit te kunnen zetten en dit lijkt me een prima drukmiddel daarvoor.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_187308647
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 18:16 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Uiteraard, dat gebeurt echter toch wel linksom of rechtsom bij deze problematiek. Het is wel noodzakelijk om economisch druk te zetten om asielzoekers uit te kunnen zetten en dit lijkt me een prima drukmiddel daarvoor.
Nee hoor, want die druk komt bij de Amerikanen terecht, niet bij de Mexicanen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  vrijdag 7 juni 2019 @ 19:29:16 #262
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_187309487
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 18:34 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nee hoor, want die druk komt bij de Amerikanen terecht, niet bij de Mexicanen.
Zo ziet men het niet in Mexico zelf:
https://www.elcontribuyen(...)as-te-lo-explicamos/

De peso verloor na de aankondiging waarde ten opzichte van de dollar, Mexicaanse schuldpapieren zijn verder afgewaardeerd (hoewel dat meer te maken heeft met de problemen rondom Pemex) en de president heeft direct een delegatie naar Washington gestuurd om te onderhandelen.
Dit is ook niet meer dan logisch aangezien Mexico veel afhankelijker is van de VS dan andersom.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_187310046
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 19:29 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Zo ziet men het niet in Mexico zelf:
https://www.elcontribuyen(...)as-te-lo-explicamos/

De peso verloor na de aankondiging waarde ten opzichte van de dollar, Mexicaanse schuldpapieren zijn verder afgewaardeerd (hoewel dat meer te maken heeft met de problemen rondom Pemex) en de president heeft direct een delegatie naar Washington gestuurd om te onderhandelen.
Dit is ook niet meer dan logisch aangezien Mexico veel afhankelijker is van de VS dan andersom.
Natuurlijk proberen ze dat wel wat te temperen. Paar schijnmaatregelen en Trump heeft zijn mediamomentje weer.
Veel van dit soort zaken opgeteld zijn niet heel gunstig voor de economie van Mexico. Ironisch genoeg leidt dat juist tot een toename van migratie naar de VS. Voorkomen is immers beter dan genezen. Als mensen geen behoefte hebben om te migreren, dan hoef je ze ook niet tegen te houden of terug te sturen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  vrijdag 7 juni 2019 @ 20:15:10 #264
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_187310322
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 20:01 schreef Monolith het volgende:

[..]

Natuurlijk proberen ze dat wel wat te temperen. Paar schijnmaatregelen en Trump heeft zijn mediamomentje weer.
Veel van dit soort zaken opgeteld zijn niet heel gunstig voor de economie van Mexico. Ironisch genoeg leidt dat juist tot een toename van migratie naar de VS. Voorkomen is immers beter dan genezen. Als mensen geen behoefte hebben om te migreren, dan hoef je ze ook niet tegen te houden of terug te sturen.
Op dat punt heb je natuurlijk gelijk, migratie vanuit Mexico naar de VS is enorm afgenomen nu het hartland van Mexico zich economisch snel ontwikkeld. Daarmee hou je echter enkel de instroom vanuit Mexico zelf tegen, tegenwoordig steken er meer niet-Mexicanen dan Mexicanen de zuidgrens over.
Een ander probleem hier in Mexico is dat het heel lastig voor middenamerikanen is om aan papieren te komen.

Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  zaterdag 8 juni 2019 @ 08:09:33 #265
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187316117
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 20:06 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Zuid Korea is inderdaad wel een interessant geval:
1,24 (2015)
1,17 (2016)
1,05 (2017)
0,98 (2018)

Bij dit soort cijfers ga je inderdaad enorme problemen krijgen op termijn. Men zou het beste eens gaan kijken in landen als Rusland en de baltische staten waar het toch gelukt is om de geboortecijfers weer op te krikken naar acceptabele niveaus.
Ja Rusland heeft bevolkingstoename sinds kort weer, doordat ze de Krim erbij hebben geteld _O- _O- :W

Ze maken minder kinderen per inwoner dan Nederland
Wel gaan er niet meer zoveel russen dood aan de wodka als vroeger

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rusland
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 8 juni 2019 @ 08:23:12 #266
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_187316188
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 08:09 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja Rusland heeft bevolkingstoename sinds kort weer, doordat ze de Krim erbij hebben geteld _O- _O- :W

Ze maken minder kinderen per inwoner dan Nederland
Wel gaan er niet meer zoveel russen dood aan de wodka als vroeger

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rusland
Beide landen zitten op precies 1,58 anno 2018

NL
2014 - 1,71
2015 - 1,66
2016 - 1,65
2017 - 1,61
2018 - 1,58

RU
2014 - 1,75
2015 - 1,78
2016 - 1,76
2017 - 1,68
2018 - 1,58

Waar ik op doel is dat Rusland uit een diep dal komt
1999 - 1,16

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Russia
https://en.wikipedia.org/wiki/Demography_of_the_Netherlands
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  zaterdag 8 juni 2019 @ 12:45:50 #267
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_187318657
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 17:26 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee trouwen heeft er niets mee te maken, klets geen bullshit
je moet niet iets uitkramen als je er niets vanaf weet
Ook als je gaat trouwen met iemand kan de IND de MVV status weigeren

https://ind.nl/Paginas/We(...)culier-referent.aspx
De IND moet overtuigd zijn of raken dat je elkaar persoonlijk kent , dat kan door foto's en door de tijd heen , al langere tijd dus, dan ben je 5 jaar lang de referent, wil je dat ze terugkeert dan is een brief naar de IND voldoende om haar MVV in te trekken en moet ze terug , dan ben je ook niet meer persoonlijk voor haar verantwoordelijk
Dat heeft die collega me zelf verteld. Koekkie
  zaterdag 8 juni 2019 @ 12:56:07 #268
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187318826
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 12:45 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Dat heeft die collega me zelf verteld. Koekkie
Dan weet die collega er geen ene bal vanaf Koekkie
trouwen is een zaak van jezelf , de IND doet niets met die informatie
Kan best zijn dat men daar getrouwd is hoor, is leuker met familie uiteraard, maar doet er verder niets toe

Zaak is of je kunt bewijzen dat je een meerjarige relatie hebt met dat meisje

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 06:51 schreef Ciclon het volgende:
Ik heb 2 collega's die als vluchteling in kindertijd zijn gekomen. Dat is ff na de eeuwwisseling geweest. Wat blijkt, afgelopen jaar hebben beide een vrouw overgehaald uit land van herkomst.... Toppunt van integratie, echt waar.
misschien dat ze getrouwd zijn daar , maar voor het verkrijgen van een MVV is dat van geen enkele waarde

[ Bericht 19% gewijzigd door michaelmoore op 08-06-2019 19:57:45 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 8 juni 2019 @ 13:45:55 #269
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187319477
  zaterdag 8 juni 2019 @ 14:35:05 #270
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187320011
iedereen steriliseren met 100 euro beloning , de meesten die neuken toch maar als tijdverdrijf
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 10 juni 2019 @ 09:52:53 #271
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187349731
Klagen over een te drukke stad, hoe durven ze. Wil auteur zelf nog wel eens horen piepen wanneer ze een flat in zijn achtertuin uit de grond stampen.



NRC, 7 juni
pi_187350496
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2019 14:35 schreef michaelmoore het volgende:
iedereen steriliseren met 100 euro beloning , de meesten die neuken toch maar als tijdverdrijf
De lelijke mannen willen de wereld laten weten dat ze veel vrouwen geneukt hebben en dus hebben geleefd, soort van merkteken/brandmerk op de wereld.
  maandag 10 juni 2019 @ 11:07:13 #273
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187350618
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 10:53 schreef torentje het volgende:

[..]

De lelijke mannen willen de wereld laten weten dat ze veel vrouwen geneukt hebben en dus hebben geleefd, soort van merkteken/brandmerk op de wereld.
Is goed , neuken is toch maar iets meer als aftrekken
maar ze moeten geen kinderen maken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_187350839
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 11:07 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Is goed , neuken is toch maar iets meer als aftrekken
maar ze moeten geen kinderen maken
Kinderen maken doen de lelijke mannen evenwel toch al tijden en blijven kinderen maken, aangezien ze met mooiere mannen en vrouwen problemen willen.
pi_187350873
quote:
6s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:51 schreef Nikonlover het volgende:
Overbevolking? We kunnen heel Flevoland nog vol gooien met woningen
Het gaat natuurlijk niet alleen om de vierkante meters voor een woning, je hebt ook te maken met verwerking van afval, verbouwen van voedsel, winnen van drinkwater, etc. Netto is er voor 1 mens veel meer m2 nodig dan je zou vermoeden.
  maandag 10 juni 2019 @ 11:44:53 #276
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187351074
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 11:25 schreef torentje het volgende:

[..]

Kinderen maken doen de lelijke mannen evenwel toch al tijden en blijven kinderen maken, aangezien ze met mooiere mannen en vrouwen problemen willen.
ik hoop dat jij geen kinderen hebt dan, lelijke man
https://rdanckaert.wordpr(...)n-zijn-beter-in-bed/


[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 10-06-2019 11:53:42 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 12 juni 2019 @ 08:13:08 #277
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187383158
quote:
Mobiliteitsalliantie: Zonder flexibel reizen loopt het verkeer vast

Als Nederlanders niet worden gestimuleerd om flexibeler te reizen, dan loopt het verkeer de komende jaren vast. Tot deze conclusie komen 25 vervoersbedrijven, die zich hebben verenigd in de Mobiliteitsalliantie. De alliantie heeft in een plan beschreven hoe de stijgende vraag naar mobiliteit de komende jaren moet worden opgevangen.

Plan Mobiliteitsalliantie:
- Moedig flexibelere manier van reizen aan door gebruik te maken van meerdere vervoersvormen
- Creëer knooppunten aan de rand van de stad waar vervoersstromen samenkomen
- Voer rekeningrijden in: laat automobilisten per gereden kilometer betalen
- Investeer 3 miljard euro per jaar, dan levert dat de maatschappij jaarlijks 18 miljard euro op

Het plan van de Mobiliteitsalliantie wordt woensdag aangeboden aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infastructuur). In de Mobiliteitsalliantie zitten grote vervoersbedrijven als de NS, ANWB, BOVAG en Fietsersbond. Bijzonder is dat de partijen rekening hebben gehouden met het grote geheel en niet alleen met hun eigen wensen.

Volgens deze partijen stijgt de vraag naar personenvervoer tot 2030 met 13 tot 20 procent. Het goederenvervoer neemt in diezelfde periode toe met 4 tot 19 procent.

De capaciteit van het huidige wegennet en openbaar vervoer is niet berekend op die groei. "De bereikbaarheid in Nederland staat daarmee ernstig onder druk", staat in het plan.

Meerdere vormen van vervoer tijdens één reis nodig
Volgens de Mobiliteitsalliantie is flexibiliteit nodig om de druk op het wegennet en openbaar vervoer te verlichten, de verkeersveiligheid te vergroten en klimaatdoelstellingen te halen. De alliantie denkt daarbij aan de combinatie van verschillende vormen van vervoer in één reis.

Het flexibeler maken van dat mobiliteitsaanbod betekent in de praktijk dat iemand die in 2030 naar het werk reist van meerdere vormen van vervoer gebruikmaakt, zoals de (deel)fiets, (deel)auto en trein. Kort voordat forensen aan hun reis beginnen, moeten ze kunnen zien waar ze welke vervoersmiddelen nodig hebben. Als de omstandigheden veranderen, moeten ze hun reisplan tijdens de reis nog kunnen aanpassen.

'Laat vervoersstromen op rand van de stad samenkomen'
Die verschillende vervoersstromen moeten samenkomen op personen- en goederenknooppunten aan de randen van de steden en het landelijke gebied, schrijft de Mobiliteitsalliantie. Daarnaast pleiten de partijen voor een belastingsysteem waarbij betaald moet worden per gereden kilometer, het zogeheten rekeningrijden.

Daarnaast zien de vervoerspartijen dat het aanpakken van knelpunten op de weg en het spoor ook nog steeds nodig is.

Om het plan te realiseren, zou tot 2040 jaarlijks 3 miljard euro nodig zijn, hebben de vervoerspartijen berekend. Maar dit zou de maatschappij 18 miljard euro per jaar opleveren, aldus de alliantie.

'Tot nu toe vooral pleisters geplakt'
"Het was noodzakelijk om een samenhangende visie te ontwikkelen voor de toekomst van mobiliteit", stelt BOVAG-voorzitter Bertho Eckhardt. "We lopen vast en tot nu toe worden er vooral pleisters geplakt. De aanpak was tot nu toe ad hoc en gericht op de korte termijn."

Eckhardt benadrukt het belang van samenwerking tussen de verschillende partijen binnen de vervoerssector. "En niet alleen omdat we vastlopen met z'n allen, maar ook omdat de wens van de 'mobilist' sterk verandert. Die denkt en doet steeds minder in hokjes."
  woensdag 12 juni 2019 @ 19:31:48 #278
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187393214
quote:
'Oververhitte woningmarkt wordt opgelost door simpelweg woningen te bouwen'

De oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dit is de boodschap van DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest die beiden hameren op het belang van de woningmarkt voor de economie.


De woningmarkt is relatief belangrijk voor de Nederlandse economie. "Die wisselwerking tussen huizenmarkt en economie is ontzettend sterk", zegt Knot hierover.

Als het misgaat, dan leiden die hogere hypotheekschulden ertoe dat huizen sneller onder water staan, merkt Knot op. Huiseigenaren zullen vervolgens hun huis minder snel te koop zetten en hun uitgaven verlagen.

De woningbouw is het grote probleem concluderen Knot en Van Geest "Daar zou eigenlijk meer aan moeten worden gedaan", zegt Van Geest. In 2018 werden er 66.000 nieuwe woningen gebouwd in Nederland, het hoogste aantal sinds 2009. Er werden toen vergunningen afgegeven voor 70.000 nieuwe woningen.

Laagste aantal nieuwe bouwvergunningen in drie jaar tijd

Maar in het eerste kwartaal werden maar 12.500 nieuwe bouwvergunningen afgegeven, het laagste aantal in drie jaar. "Vooralsnog blijft de productie achter bij de streefcijfers", concludeert Knot.

Van Geest zegt verder dat de risico's op de woningmarkt door aangepast beleid sinds 2008 zijn afgenomen. "In die zin staat het er gunstiger voor dan toen." Aan de andere kant zouden taxateurs soms wel heel positief taxeren, merkt ze op.

Afkoeling op de woningmarkt zichtbaar

Dinsdag meldde De Nederlandsche Bank al in een analyse dat de afkoeling op de woningmarkt zichtbaar wordt in de prijzen. Huizenprijzen stijgen minder dan in voorgaande jaren, hoewel de woningwaardes op sommige plekken nog steeds flink toenemen.

Ook duurt het langer om een woning te verkopen. In het tweede kwartaal van 2018 stond een woning 41 dagen te koop. Dit is opgelopen naar 47 dagen in het eerste kwartaal van 2019.
Het kan ook met minder men .... acht laat ook maar.
  dinsdag 18 juni 2019 @ 01:45:55 #279
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187479503
quote:
VN-rapport: Wereldbevolking in 2100 gegroeid tot bijna 11 miljard

Aan het einde van deze eeuw wonen er bijna 11 miljard mensen op aarde, blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van de Verenigde Naties over de groei van de wereldbevolking.


Desondanks zal het tempo waarmee de wereldpopulatie groeit wel dalen. Bovendien moeten landen zich volgens de VN aanpassen aan de gevolgen van een vergrijzende bevolking.

Op dit moment wonen er 7,7 miljard mensen op aarde. Halverwege deze eeuw, in 2050, zal dit aantal vermoedelijk met twee miljard zijn gegroeid.

De bevolkingsgroei zal van alle landen op de wereld het sterkst zijn in India. Rond 2027 zal het land China aflossen als het meest bevolkte land ter wereld. Samen met acht andere landen zal India tussen nu en 2050 verantwoordelijk zijn voor ruim de helft van de geschatte mondiale bevolkingsgroei.

Na India groeit de bevolking het hardst in Nigeria, Pakistan, de Democratische Republiek Congo, Ethiopië, Tanzania, Indonesië, Egypte en de Verenigde Staten. De bevolking van Sub-Saharaans Afrika, ook wel Afrika ten zuiden van de Sahara-woestijn, zal naar verwachting in 2050 zijn verdubbeld.

Vruchtbaarheidscijfer zal komende jaren blijven afnemen

De groei kan volgens het rapport echter worden afgezet tegen een teruglopend vruchtbaarheidscijfer, het gemiddelde aantal kinderen per vrouw. In 1990 werden er mondiaal gemiddeld 3,2 kinderen per vrouw geboren. Inmiddels is dit afgenomen tot 2,5 geboorten per vrouw en in 2050 zal dit cijfer zijn gedaald tot 2,2 geboortes.

Volgens de VN is een mondiaal geboortecijfer van 2,1 geboorten per vrouw noodzakelijk om bevolkingskrimp op de lange termijn in een land te voorkomen. Dit cijfer staat los van het immigratiecijfer.

In steeds meer landen is de bevolkingsomvang op dit moment aan het dalen. Sinds 2010 hebben 27 landen in de wereld te maken met een bevolkingsafname van ten minste 1 procent. Volgens het rapport zal dit aantal in 2050 zijn uitgebreid naar 55 landen.

Emigratie versterkt in sommige landen bevolkingskrimp

In sommige landen wordt de dalende bevolkingsomvang versterkt door hoge emigratiepercentages. Zo kennen Bangladesh, Nepal en de Filipijnen de grootste emigratiestromen vanwege de buitenlandse vraag naar arbeidsmigranten. Myanmar, Syrië en Venezuela zijn de landen waar de meeste mensen vertrekken vanwege geweld, onveiligheid of gewapende conflicten.

Wit-Rusland, Estland en Duitsland zijn landen die eruit springen wat betreft de bevolkingskrimp die de komende jaren wordt opgevangen door immigratie.

De bevolking groeit het snelst in arme landen. Volgens vicesecretaris-generaal Liu Zhenmin, van het ministerie van Economische Zaken en Sociale Zaken van de VN, brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee. Volgens hem dient het rapport als een "routekaart" voor waar extra actie ondernomen moet worden op het gebied van onder andere hongerbestrijding, het verbeteren van de gezondheidszorg en


[ Bericht 22% gewijzigd door Eendenkooi op 18-06-2019 01:56:16 ]
  vrijdag 21 juni 2019 @ 02:29:45 #280
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_187530921
https://www.nu.nl/buitenl(...)en-zonder-water.html

Onderbelicht probleem wat mij betreft. 100(!) miljoen Indiers die binnenkort een groot tekort hebben aan water omdat alle meren en rivieren langzaam opdrogen. Door hitte maar waarschijnlijk ook door irrigatie.

Misschien dat er nog wat regen komt de komende tijd, maar dit is echt een groot probleem om de korte termijn...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 21 juni 2019 @ 06:15:37 #281
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_187531241
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 02:29 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
https://www.nu.nl/buitenl(...)en-zonder-water.html

Onderbelicht probleem wat mij betreft. 100(!) miljoen Indiers die binnenkort een groot tekort hebben aan water omdat alle meren en rivieren langzaam opdrogen. Door hitte maar waarschijnlijk ook door irrigatie.

Misschien dat er nog wat regen komt de komende tijd, maar dit is echt een groot probleem om de korte termijn...
Dit is al een langer bestaand probleem, de bcc en guardian schreven daar vorig jaar al verschillende artikelen over. Vorig jaar al zouden er 160 miljoen indiërs zijn zonder toegang tot schoon drinkwater en het aantal doden door slecht water wordt geschat op 300.000 per jaar.

Dit is overigens een probleem in vele landen en grote steden aan het worden. Gebrekkige waterinfrastructuur en snelle bevolkingsgroei leidt tot snelle uitputting van grondwater en meren waardoor uiteindelijk de watertoevoer in gevaar komt.
Dit is een wereldwijd probleem wat door de toenemende bevolking en dus vraag flink zal verergeren.
Hier een lijst met 20 steden in de gevarenzone.
https://www.tsunamiproduc(...)-with-water-shortage
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  vrijdag 21 juni 2019 @ 07:01:54 #282
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187531347
Ondertussen blijven de Indiërs zich gewoon doorvermenigvuldigen :{
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 21 juni 2019 @ 09:47:37 #283
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_187532518
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 07:01 schreef Perrin het volgende:
Ondertussen blijven de Indiërs zich gewoon doorvermenigvuldigen :{
Nauwelijks. Populatie groeit vooral door ouder worden maar het geboortecijfer is niet erg hoog...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 21 juni 2019 @ 09:54:38 #284
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187532606
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 09:47 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Nauwelijks. Populatie groeit vooral door ouder worden maar het geboortecijfer is niet erg hoog...
Dubbel zo hoog als in Nederland.. Maar idd maar de helft van sommige Afrikaanse landen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 22 juni 2019 @ 16:57:19 #285
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187552524
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 22 juni 2019 @ 18:38:51 #286
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187553729
India is even dichtbevolkt als Nederland. Misschien moeilijk voor te stellen maar helaas wel waar. Er zijn nou eenmaal gewoon idioot veel Indiërs. Bron voor veel problemen, nee dit topic gaat een succesvolle reeks worden ben ik bang. ;(
  zaterdag 22 juni 2019 @ 18:57:35 #287
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_187553992
Kijk eens naar de laatste uitzending van 'JENSEN'...

Hij heeft wel een mooie mening over de overbevolking van de wereld!

  zaterdag 22 juni 2019 @ 18:59:29 #288
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187554011
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 07:01 schreef Perrin het volgende:
Ondertussen blijven de Indiërs zich gewoon doorvermenigvuldigen :{
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 23 juni 2019 @ 02:54:48 #289
39581 Salvad0R
universal
pi_187559930
Jullie allemaal eerst .
pi_187561101
Het zal zich uiteindelijk zelf wel oplossen door ziektes en oorlogen. De natuur reguleert zichzelf.
Ik zie nog wel een wereldwijde epidemie uitbreken die een ongekend aantal doden tot gevolg zal hebben.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_187561255
Kwestie van de grenzen sluiten, zodat het onhygiënische volk nooit de inwoners van Nederland kunnen besmetten met hun enge ziektes. O wacht dat gaat niet, we hebben namelijk al teveel demente ouderen, waar niemand op wil letten.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 01:27:24 #292
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_187590901
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2019 18:38 schreef Eendenkooi het volgende:
India is even dichtbevolkt als Nederland. Misschien moeilijk voor te stellen maar helaas wel waar. Er zijn nou eenmaal gewoon idioot veel Indiërs. Bron voor veel problemen, nee dit topic gaat een succesvolle reeks worden ben ik bang. ;(
Het meer wat water geeft aan 5 miljoen mensen, compleet opgedroogd in 1 jaar... 15.gif



https://earther.gizmodo.c(...)tter_impression=true
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_187591428
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 01:27 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Het meer wat water geeft aan 5 miljoen mensen, compleet opgedroogd in 1 jaar... [ afbeelding ]

[ afbeelding ]

https://earther.gizmodo.c(...)tter_impression=true
Droogt dat meer niet jaarlijks op en vult het zich weer tijdens de moesson?
  dinsdag 25 juni 2019 @ 08:44:43 #294
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_187592259
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 06:12 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Droogt dat meer niet jaarlijks op en vult het zich weer tijdens de moesson?
Dit is jaar is extreem droog, en de moesson is er nauwelijks blijkbaar. Maar zou kunnen hoor, dat het deels weer volloopt. Alleen de populatie is verdubbeld in een paar jaar tijd, dus die meren worden ook gewoon te klein...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 25 juni 2019 @ 08:55:26 #295
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_187592368
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 01:27 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Het meer wat water geeft aan 5 miljoen mensen, compleet opgedroogd in 1 jaar... [ afbeelding ]

[ afbeelding ]

https://earther.gizmodo.c(...)tter_impression=true
'Lekker gewerkt pik'
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  dinsdag 25 juni 2019 @ 22:06:16 #296
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_187606555
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 10:02 schreef Pedroso het volgende:
Het zal zich uiteindelijk zelf wel oplossen door ziektes en oorlogen. De natuur reguleert zichzelf.
Ik zie nog wel een wereldwijde epidemie uitbreken die een ongekend aantal doden tot gevolg zal hebben.
Daarom moeten ze als er een ziekte dreigt uit te breken, zoals SARS of Ebola, ook helemaal niks doen maar de natuurlijk zijn gang te laten gaan. Dat is het beste.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 22:14:45 #297
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187606796
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 22:06 schreef LXIV het volgende:

[..]

Daarom moeten ze als er een ziekte dreigt uit te breken, zoals SARS of Ebola, ook helemaal niks doen maar de natuurlijk zijn gang te laten gaan. Dat is het beste.
een kernoorlog USA - IRAN en Noord Korea, dat zal flink opruimen

Maar misschien is het over 10 jaar 50 C hier , dan zal t ook snel gaan als je geen electra en airco hebt, alle koeien gaan dood in de wei dan
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 26 juni 2019 @ 07:41:33 #298
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_187611686
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 22:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

een kernoorlog USA - IRAN en Noord Korea, dat zal flink opruimen

Maar misschien is het over 10 jaar 50 C hier , dan zal t ook snel gaan als je geen electra en airco hebt, alle koeien gaan dood in de wei dan
Een kernoorlog levert nogal wat nevenschade op. Van een virus heeft echt niemand last.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 26 juni 2019 @ 07:58:13 #299
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187611775
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 07:41 schreef LXIV het volgende:

[..]

Een kernoorlog levert nogal wat nevenschade op. Van een virus heeft echt niemand last.
Op die beoogde honderden miljoenen slachtoffers na.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 26 juni 2019 @ 08:01:42 #300
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_187611793
quote:
15s.gif Op woensdag 26 juni 2019 07:58 schreef Perrin het volgende:

[..]

Op die beoogde honderden miljoenen slachtoffers na.
Dat is juist de bedoeling, al zetten honderden miljoenen slachtoffers ook geen zoden aan de dijk.

Objectief gezien is de mens een schadelijk ongedierte.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 26 juni 2019 @ 08:11:42 #301
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_187611863
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 08:01 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dat is juist de bedoeling, al zetten honderden miljoenen slachtoffers ook geen zoden aan de dijk.

Objectief gezien is de mens een schadelijk ongedierte.
Ik denk ook dat een paar honderd miljoen slachtoffers in bijv het drukbevolkte Azië of Afrika alleen maar een tijdelijke dip of plateau in bevolkingsgroei zal geven.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')