abonnement Unibet Coolblue
pi_185352752


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213




pi_185352803
https://nos.nl/video/2274(...)ruik-schaatsers.html

Het gros van de schaatsers zit dus aan de astmamedicijnen.
pi_185356850
inrng twitterde op zondag 03-03-2019 om 08:20:32 Austrian newspaper Kronen Zeitung reports Stefan Denifl "arrested" and has been released after a "comprehensive blood doping confession" https://t.co/TVHgMoxmVc (🇩🇪) h/t @torsten_111 reageer retweet
  Moderator zondag 3 maart 2019 @ 08:58:27 #4
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185356998
Dus één van die bloedzakken was waarschijnlijk van Denifl?
pi_185357008
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2019 08:58 schreef Slobeend het volgende:
Dus één van die bloedzakken was waarschijnlijk van Denifl?
Hij bekend, dus ja.
Was/Is dat een topper?
U MAD?
pi_185357130
Weet niet of dit al gemeld was;

Doping in het Nederlandse ijshockey

http://www.1limburg.nl/l/80166
U MAD?
  Redactie Sport zondag 3 maart 2019 @ 09:10:20 #7
451829 crew  H.Vviv
pi_185357131
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2019 09:00 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Hij bekend, dus ja.
Was/Is dat een topper?
Geen topper. Won in 2017 wel een etappe in de Ronde van Spanje voor Contador. Leverde op het eind van vorig jaar verrassend zijn contract in bij zijn nieuwe ploeg CCC vanwege persoonlijke redenen.
pi_185357149
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2019 09:10 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Geen topper. Won in 2017 wel een etappe in de Ronde van Spanje voor Contador. Leverde op het eind van vorig jaar verrassend zijn contract in bij zijn nieuwe ploeg CCC vanwege persoonlijke redenen.
Oh was dat een wielrenner :') Kende hem niet.
Dacht weer zo'n langlaufert :')
U MAD?
  zondag 3 maart 2019 @ 09:55:32 #9
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_185357698
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2019 08:37 schreef baggerbaas het volgende:
inrng twitterde op zondag 03-03-2019 om 08:20:32 Austrian newspaper Kronen Zeitung reports Stefan Denifl "arrested" and has been released after a "comprehensive blood doping confession" https://t.co/TVHgMoxmVc (🇩🇪) h/t @:torsten_111 reageer retweet
Ik ben zo blij dat deze clown alsnog wordt gepakt voor die circusact in de Vuelta waar hij Contador een legendarische ritzege afpakte. :r
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_185357935
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2019 09:55 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ik ben zo blij dat deze clown alsnog wordt gepakt voor die circusact in de Vuelta waar hij Contador een legendarische ritzege afpakte. :r
En dat ze de dienstdoend "arts" (Mark Smidt)ook op het matje hebben geroepen.
Bij Hoevelaken linksaf
pi_185358559
Leuk dat alle aandacht nu weer naar een wielrenner wordt verschoven in deze zaak...
Jack does it in real time...
  Moderator zondag 3 maart 2019 @ 11:50:40 #12
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185359572
Het leuke vind ik dat ze bij CCC deze clown hebben vervangen door Zoidl. Die moet helemaal een bloedpaspoort hebben als een rit ontworpen door Zomegnan.

Wel lachen dat zelfs een matige renner als Denifl aan de bloeddoping zit. Maar verder is het wielrennen heel erg schoon tegenwoordig.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 3 maart 2019 @ 12:11:09 #13
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185359994
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2019 11:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Het leuke vind ik dat ze bij CCC deze clown hebben vervangen door Zoidl. Die moet helemaal een bloedpaspoort hebben als een rit ontworpen door Zomegnan.

Wel lachen dat zelfs een matige renner als Denifl aan de bloeddoping zit. Maar verder is het wielrennen heel erg schoon tegenwoordig.
Is bloeddoping niet juist een van de goedkopere manieren van doperen? Ik heb wel eens via via gehoord dat er een renner ook al aan de bloeddope zat bij de junioren.
pi_185360297
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2019 12:11 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Is bloeddoping niet juist een van de goedkopere manieren van doperen? Ik heb wel eens via via gehoord dat er een renner ook al aan de bloeddope zat bij de junioren.
Soms wordt epo ook als bloeddoping gezien. Transfusies zijn wel redelijk prijzig, veel doktersuren. Was over het algemeen alleen voor de toppers weggelegd. Volgens mij betaalde Armstrong Ferrari twee ton per transfusie.
pi_185360489
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2019 12:26 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Soms wordt epo ook als bloeddoping gezien. Transfusies zijn wel redelijk prijzig, veel doktersuren. Was over het algemeen alleen voor de toppers weggelegd. Volgens mij betaalde Armstrong Ferrari twee ton per transfusie.
Als je het zelf doet en je bloed in je eigen koelkast bewaart, dan kan het waarschijnlijk wel vrij goedkoop zijn.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_185360511
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2019 12:36 schreef Felagund het volgende:

[..]

Als je het zelf doet en je bloed in je eigen koelkast bewaart, dan kan het waarschijnlijk wel vrij goedkoop zijn.
Maar dat doen alleen de echt knettergekken.
  zondag 3 maart 2019 @ 15:59:36 #17
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_185364606
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2019 12:38 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Maar dat doen alleen de echt knettergekken.
Als er zijn die ooit midden de Tour rondjes rond hun bed liepen om hun bloed niet te doen stollen, dan zijn er ook die zich daaraan wagen natuurlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 3 maart 2019 @ 16:09:31 #18
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185364785
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2019 09:11 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Oh was dat een wielrenner :') Kende hem niet.
Dacht weer zo'n langlaufert :')
Ik dacht eerst aan Wilhelm Denifl, veteraan op de noordse combinatie :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185366879
https://www.geenstijl.nl/5146536/rintje-ik-wil-van-jou-een-pufje/

Wennemars. Ik snap echt niet wat die vervelende kwal op tv doet en wat mensen in hem zien. Verschrikkelijke vent.
pi_185368992
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2019 15:59 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Als er zijn die ooit midden de Tour rondjes rond hun bed liepen om hun bloed niet te doen stollen, dan zijn er ook die zich daaraan wagen natuurlijk ...
In ieder geval eentje: Ricco. Maar die was knettergek en ging bijna dood erdoor. Dat zal toch wel enig afschrikkende werking hebben. Ook is het voor de meeste renners niet zo nuttig, vooral voor klassementsrenners. Ik zie het voordeel boven gewoon epo niet echt.

Hamilton vond bloedtransfusies ook wel echt heftig trouwens, i.t.t. andere doping.
pi_185369302
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2019 12:36 schreef Felagund het volgende:

[..]

Als je het zelf doet en je bloed in je eigen koelkast bewaart, dan kan het waarschijnlijk wel vrij goedkoop zijn.
Had Ricco zichzelf niet ingespoten met verrot (vergaan) bloed en dat bijna niet overleefd? _O-
Vakman pur sang
pi_185375137
Humor, vriend van de show Matschiner heeft zijn geconfisqueerde apparatuur teruggekregen, Schmidt had interesse en heeft alles overgenomen/gekregen. ( :') )
https://www.sportschau.de(...)sein-umfeld-100.html
  maandag 4 maart 2019 @ 07:59:52 #23
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_185377516
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2019 20:06 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Had Ricco zichzelf niet ingespoten met verrot (vergaan) bloed en dat bijna niet overleefd? _O-
Inderdaad, die is met hoge koorts naar het ziekenhuis gereden en verklaarde daar dat ie n transfusie met bloed dat al n maand in zijn frigo lag gedaan had ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_185377561
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 00:44 schreef showtimer het volgende:
Humor, vriend van de show Matschiner heeft zijn geconfisqueerde apparatuur teruggekregen, Schmidt had interesse en heeft alles overgenomen/gekregen. ( :') )
https://www.sportschau.de(...)sein-umfeld-100.html
_O-
  Moderator maandag 4 maart 2019 @ 08:05:36 #25
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185377572
Georg Preidler is de volgende.
thijszonneveld twitterde op maandag 04-03-2019 om 07:58:36 Ex-Giant-Alpecin-renner Georg Preidler biecht ook gebruik van bloeddoping op in Oostenrijkse bloeddopingzaak. https://t.co/3yz0qiWcTO reageer retweet
  maandag 4 maart 2019 @ 08:10:00 #26
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_185377607
Uh oh _O-
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_185377655
Ik had heel graag de kop van Iwan willen zien toen hij dit las.
  maandag 4 maart 2019 @ 08:48:22 #28
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185378068
Afwachten in welke periode :P Kan ook net in die jaar van FDJ zijn maar inderdaad uh uh uh...

Dominee Iwan zijn preken hebben niet gewerkt
pi_185378102
quote:
Preidler is zondag naar de politie gestapt om dopinggebruik op te biechten. “Ik had mijn bloed afgetapt, maar nooit terug ingebracht.
_O- Ik mis nog: voor mijn hond
  maandag 4 maart 2019 @ 08:52:13 #30
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185378109
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 08:48 schreef Frozen-assassin het volgende:
Afwachten in welke periode :P Kan ook net in die jaar van FDJ zijn maar inderdaad uh uh uh...

Dominee Iwan zijn preken hebben niet gewerkt
Sinweb.
  maandag 4 maart 2019 @ 08:53:21 #31
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185378123
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 08:51 schreef alpeko het volgende:

[..]

_O- Ik mis nog: voor mijn hond
Hoe denkt ie daarmee weg te komen?
  maandag 4 maart 2019 @ 08:54:14 #32
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185378130
Ben benieuwd of zoidl ook voor de bijl gaat.
  maandag 4 maart 2019 @ 08:54:42 #33
14505 OProg
A Life in Music
pi_185378134
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 08:51 schreef alpeko het volgende:

[..]

_O- Ik mis nog: voor mijn hond
Je kan het maar vast op voorraad hebben mocht je ziek worden. :')

Basso is ook gepakt terwijl het nog nooit terug was gestopt. ( :') :') ).

Aandacht gaat wel direct weer naar het wielrennen. Zijn er verder nog nieuwe sporters?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 4 maart 2019 @ 08:55:07 #34
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185378142
Tja, Preidler moet maar bewijzen dat hij het nooit heeft teruggestopt. Dat gaat niet lukken. Tot ziens.
pi_185378163
quote:
1s.gif Op maandag 4 maart 2019 08:53 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Hoe denkt ie daarmee weg te komen?
Niet. Hij zegt zelf daarna al: "Maar alleen al de gedachte en de frauduleuze intenties zijn een misdrijf”"
  maandag 4 maart 2019 @ 08:58:07 #36
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185378175
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 08:54 schreef OProg het volgende:

[..]

Je kan het maar vast op voorraad hebben mocht je ziek worden. :')

Basso is ook gepakt terwijl het nog nooit terug was gestopt. ( :') :') ).

Aandacht gaat wel direct weer naar het wielrennen. Zijn er verder nog nieuwe sporters?
Bij Mancebo was het toch zo dat de bloedtransfusies meer een placebo waren?
  maandag 4 maart 2019 @ 08:58:08 #37
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185378176
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 08:54 schreef OProg het volgende:

[..]

Je kan het maar vast op voorraad hebben mocht je ziek worden. :')

Basso is ook gepakt terwijl het nog nooit terug was gestopt. ( :') :') ).

Aandacht gaat wel direct weer naar het wielrennen. Zijn er verder nog nieuwe sporters?
OlympicStatman twitterde op zondag 03-03-2019 om 15:08:27 Ominous headline there. "Scandal set to escalate next week" reageer retweet
Deze week dus meer namen te verwachten
pi_185378190
Ja dit zijn alleen nog maar degenen die het zelf maar alvast naar buiten brengen.
  maandag 4 maart 2019 @ 09:00:28 #39
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185378205
Volgens de NOS gaat het om ene George Preidler
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 09:00:32 #40
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185378206
quote:
One of the 5, Karel Tammjärv of Estonia, has "admitted he had used illegal drugs since 2016." Adds that the Veerpalu father and son have been fully aware of what was going on.
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 15:15:44 "Tammjärv said that he had noticed that he was being followed in Seefeld, but that Doctor Schmidt had called his reaction "paranoia". "But we were in fact followed, and then there was a raid," Tammjärv said." reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 4 maart 2019 @ 09:01:21 #41
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185378219
MeisterBonkie twitterde op maandag 04-03-2019 om 08:48:43 @thijszonneveld Ik ga maar weer schaatsen kijken. Bij dergelijke technische sporten hebben ze geen doping nodig, zolang iedereen maar 100% lucht krijgt. reageer retweet
Luister naar deze man. Technische sporten _O_
  maandag 4 maart 2019 @ 09:08:24 #42
14505 OProg
A Life in Music
pi_185378313
quote:
1s.gif Op maandag 4 maart 2019 08:58 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Bij Mancebo was het toch zo dat de bloedtransfusies meer een placebo waren?
Mancebo was een beetje een vreemd verhaal inderdaad. Dat gerucht ging, maar ik heb ook wel eens gelezen dat hij juist heel veel zakken had liggen.

Onder aan de streep is hij helemaal niet geschorst en wint hij onlangs weer gewoon de Ronde van de Filipijnen. _O_
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_185378474
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 08:48 schreef Frozen-assassin het volgende:
Afwachten in welke periode :P Kan ook net in die jaar van FDJ zijn maar inderdaad uh uh uh...

Dominee Iwan zijn preken hebben niet gewerkt
Hij vloog wel opeens in Polen vorig jaar, dat sloeg nergens op :D

Al had hij bij Sunweb wel één fantastische dag waar hij een Giro-bergrit had moeten winnen, maar het tactisch heel beroerd aanpakte.
  maandag 4 maart 2019 @ 09:23:02 #44
14505 OProg
A Life in Music
pi_185378492
quote:
Preidler is zondag naar de politie gestapt om dopinggebruik op te biechten. “Ik had mijn bloed afgetapt, maar nooit terug ingebracht. Maar alleen al de gedachte en de frauduleuze intenties zijn een misdrijf”, zegt hij in de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. “De afgelopen dagen waren een nachtmerrie. Ik kon niet slapen en niet eten. Ik weet niet of ik word veroordeeld. Ik weet niet of de dopingarts alles heeft gecodeerd. Maar ik kon niet langer leven met dit geheim.”

Volgens Preidler kwam hij in contact met de dopingarts doordat die zelf op hem afstapte. “Al mijn successen, zoals in de Giro, waren schoon. Ik was goed zonder doping en speelde nooit vals. Dat maakt je interessant.” Ze wisten hem te overtuigen; altijd zijn er immers de prestatiedruk en de zorgen over een nieuw contract. “En dan hoor je dat er wel meer sporters gebruiken. Dat neemt langzaamaan de drempel weg. Ze verzekerden me dat ik niet betrapt zou worden.”

Internationale aardbeving
“Je traint dag in-dag uit, maar je rijdt nooit voorop. Dan wil je meer. Bloeddoping vraagt ook niet veel moeite; ze komen naar je toe en nemen het af.” Onlangs nog overschreed hij de drempel. “Dat was mijn grootste fout ooit. Ik moet sorry zeggen tegen iedereen die zich bedrogen voelt. Het spijt me!” Hij zit er even doorheen. “De komende weken worden lastig. Maar ik ken de namen van de andere atleten niet. Maar ik kan me voorstellen dat er een internationale aardbeving volgt.”
Precies de enige keer dat je zoiets doet, gewoon puur door de druk en zelfs nog zonder er gebruik van gemaakt te hebben gepakt worden. ;(

Alle open deuren zijn weer ingetrapt. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_185378734
Hij bekent iig wel eea, dat pleit voor 'em.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 09:42:21 #46
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185378753
quote:
1s.gif Op maandag 4 maart 2019 09:41 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Hij bekent iig wel eea, dat pleit voor 'em.
Dat zie ik zo'n Max Hauke nog niet doen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185378901
quote:
8s.gif Op maandag 4 maart 2019 09:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat zie ik zo'n Max Hauke nog niet doen.
In Spanje was 'ie er mee weggekomen.
  maandag 4 maart 2019 @ 10:38:08 #48
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_185379577
quote:
1s.gif Op maandag 4 maart 2019 09:41 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Hij bekent iig wel eea, dat pleit voor 'em.
Bekennen zonder dat er ook maar enige aanleiding was om dat te doen of toegeven dat de grootste successen er uiteraard met doping kwamen, dat zou voor iemand pleiten. De rest is toch gewoon PR bullshit en een strategische keuze?
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_185379914
Dit is openlijk bekennen, terwijl je weet dat je vroeg of laat toch wel genoemd wordt in dat onderzoek..

Al kun je er ook vanuit gaan, net als bij Fuentes, dat ze niet alle namen weten te ontcijferen en je de dans ontspringt :D
  maandag 4 maart 2019 @ 11:00:35 #50
14505 OProg
A Life in Music
pi_185379939
quote:
1s.gif Op maandag 4 maart 2019 09:41 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Hij bekent iig wel eea, dat pleit voor 'em.
Hij is gewoon compleet in paniek geraakt omdat zijn bloed in die gevonden zakken zat en heeft een minimaal lulverhaal er van gemaakt om het enige dat te bewijzen valt te verklaren. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 4 maart 2019 @ 11:00:39 #51
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185379941
Als JohFro maar niet voor de bijl gaat ;(
  maandag 4 maart 2019 @ 11:02:48 #52
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185379963
quote:
10s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:00 schreef OProg het volgende:

[..]

Hij is gewoon compleet in paniek geraakt omdat zijn bloed in die gevonden zakken zat en heeft een minimaal lulverhaal er van gemaakt om het enige dat te bewijzen valt te verklaren. :')
Neem aan dat er wel een en ander onderzocht wordt. Als die man onder ede gaat liegen heb je ook een probleem.
pi_185379997
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:02 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Neem aan dat er wel een en ander onderzocht wordt. Als die man onder ede gaat liegen heb je ook een probleem.
Hij had ook kunnen wachten tot hij onder ede werd verhoord natuurlijk, hij hoeft niet meteen te reageren.
  maandag 4 maart 2019 @ 11:04:51 #54
14505 OProg
A Life in Music
pi_185380004
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:02 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Neem aan dat er wel een en ander onderzocht wordt. Als die man onder ede gaat liegen heb je ook een probleem.
Ik gok dat hij nog lang niet zo ver gedacht heeft.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 4 maart 2019 @ 11:05:11 #55
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_185380010
MRasmussen1974 twitterde op maandag 04-03-2019 om 09:38:21 In the light of the resent doping revelations in both cycling and skiing it's quite obvious the biological passport is far from a guarantee for clean sport. These are my blood values between 2005-07. I claim they would pass through the current system. #biopass #bypass https://t.co/aavxpBOJRI reageer retweet
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 4 maart 2019 @ 11:09:56 #56
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_185380068
Wel lachen dat Matschiner weer opduikt, die bloedtransfusiemachine die Boogerd, Kohl en Rasmussen samen hadden gekocht heeft dus gewoon een tweede leven gekregen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 4 maart 2019 @ 11:10:21 #57
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185380077
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:05 schreef Mani89 het volgende:
MRasmussen1974 twitterde op maandag 04-03-2019 om 09:38:21 In the light of the resent doping revelations in both cycling and skiing it's quite obvious the biological passport is far from a guarantee for clean sport. These are my blood values between 2005-07. I claim they would pass through the current system. #biopass #bypass https://t.co/aavxpBOJRI reageer retweet
Bernard Kohl kreeg ook contract bij de Belgische Lotto omdat zijn hematocriet zo netjes stabiel 45 was :')
  maandag 4 maart 2019 @ 11:10:34 #58
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185380081
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:05 schreef Mani89 het volgende:
MRasmussen1974 twitterde op maandag 04-03-2019 om 09:38:21 In the light of the resent doping revelations in both cycling and skiing it's quite obvious the biological passport is far from a guarantee for clean sport. These are my blood values between 2005-07. I claim they would pass through the current system. #biopass #bypass https://t.co/aavxpBOJRI reageer retweet
Ah Michael vindt dat het niet genoeg over zijn eigen geniale dopinggebruik gaat.

Zouden er nog Duitsers worden geschorst? die Schmidt zat toch in Erfurt.
  maandag 4 maart 2019 @ 11:12:01 #59
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185380104
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:09 schreef Mani89 het volgende:
Wel lachen dat Matschiner weer opduikt, die bloedtransfusiemachine die Boogerd, Kohl en Rasmussen samen hadden gekocht heeft dus gewoon een tweede leven gekregen.
Ik zou hem nu maar even chippen :')

op zich wel goede tactics om je eigen machine te kopen. Als je de verhalen over Fuentes leest kan je alles beter zelf doen. Bijzonder dat er geen doden zijn gevallen, zo ver bekend dan.
  Moderator maandag 4 maart 2019 @ 11:44:03 #60
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185380547
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:10 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ah Michael vindt dat het niet genoeg over zijn eigen geniale dopinggebruik gaat.

Zouden er nog Duitsers worden geschorst? die Schmidt zat toch in Erfurt.
De Kit woont in Erfurt, zou wel extreem genot zijn als hij een paar keer op bezoek is geweest bij deze dokter.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 4 maart 2019 @ 11:47:13 #61
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185380601
Georg Preidler, of all places. Wel gelachen om zijn verhaal, maar die jongen zien we natuurlijk niet meer terug. Streep door de rekening van dominee Spekenbrink, want deze jongen is hier natuurlijk niet vorige week mee begonnen. Het is allemaal gelul.

Ook wel humor dat de apparatuur van Matschiner is overgenomen. Dat soort shit krijg je niet verzonnen. _O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 4 maart 2019 @ 11:53:59 #62
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185380759
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

De Kit woont in Erfurt, zou wel extreem genot zijn als hij een paar keer op bezoek is geweest bij deze dokter.
Nouja, ik las al dat er meer Duitsers bij betrokken zou zijn dan Oostenrijkers. Ben erg benieuwd of er dan ook een Sunweb-link is. Dat zou bizar zijn.

Lekker speculeren.
  maandag 4 maart 2019 @ 11:59:04 #63
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185380857
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

De Kit woont in Erfurt, zou wel extreem genot zijn als hij een paar keer op bezoek is geweest bij deze dokter.
Laat em daar nog eens langs gaan dan wint hij tenminste weer.
  maandag 4 maart 2019 @ 12:11:28 #64
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185381078
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:53 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Nouja, ik las al dat er meer Duitsers bij betrokken zou zijn dan Oostenrijkers. Ben erg benieuwd of er dan ook een Sunweb-link is. Dat zou bizar zijn.

Ik hoop dat iemand alvast alle Sunweb-vertrouw-ik quotes & columns van Sunfield klaar heeft staan mocht het die kant op gaan.
pi_185381095
inrng twitterde op maandag 04-03-2019 om 12:07:27 Short statement from team: Preidler quits team, he'd drained off blood for storage twice late last year, team cooperating with authorities https://t.co/mu1JJmfORK reageer retweet
Dan gaat het over vorig jaar dus, in z'n FDJ-tijd

(maar er zal vast nog wel meer naar buiten komen)
  maandag 4 maart 2019 @ 12:30:26 #66
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185381374
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 11:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Georg Preidler, of all places. Wel gelachen om zijn verhaal, maar die jongen zien we natuurlijk niet meer terug. Streep door de rekening van dominee Spekenbrink, want deze jongen is hier natuurlijk niet vorige week mee begonnen. Het is allemaal gelul.

Ook wel humor dat de apparatuur van Matschiner is overgenomen. Dat soort shit krijg je niet verzonnen. _O-
Zouden ze daar bij CCC al lucht van hebben gehad dat zijn contract "om persoonlijke reden"was ontbonden?
  maandag 4 maart 2019 @ 12:34:49 #67
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_185381456
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:30 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Zouden ze daar bij CCC al lucht van hebben gehad dat zijn contract "om persoonlijke reden"was ontbonden?
Zonder twijfel. Die wilden niet nog een Sanchez-schandaal.

Tijdens de teampresentatie van CCC in December was Denifl er al niet bij; we hadden een interview met hem aangevraagd maar dat feestje ging niet door.
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_185381552
Dat die bloedcentrifuge gewoon even Marktplaats op ging en bij de volgende dopingarts stond te blinken een paar maanden erna is wel het mooiste ja. _O-
Jack does it in real time...
  maandag 4 maart 2019 @ 12:41:20 #69
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_185381588
Al worden er 300 skiers betrapt en 2 wielrenners, doping zal voor veel mensen altijd een specifiek wielrenprobleem blijven. Helaas.
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_185381640
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:41 schreef Strani het volgende:
Al worden er 300 skiers betrapt en 2 wielrenners, doping zal voor veel mensen altijd een specifiek wielrenprobleem blijven. Helaas.
Enige niet technische sport :P
  maandag 4 maart 2019 @ 12:45:30 #71
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_185381666
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:43 schreef alpeko het volgende:

[..]

Enige niet technische sport :P
Laten we het Roglic vragen!
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_185381675
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:34 schreef Strani het volgende:

[..]

Zonder twijfel. Die wilden niet nog een Sanchez-schandaal.
Hoe bedoel je? Ik zie daar niet automatisch een simpele optelsom in. ARD heeft zelfs een dopinginterview met die betrapte langlaufer na het uitzenden van de Dürr docu eind januari.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 12:47:11 #73
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185381699
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:41 schreef Strani het volgende:
Al worden er 300 skiers betrapt en 2 wielrenners, doping zal voor veel mensen altijd een specifiek wielrenprobleem blijven. Helaas.
Toch apart, ik associeer het bijna nog meer met langlaufen door gasten als Mühlegg :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185381709
quote:
10s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:39 schreef DeeBee het volgende:
Dat die bloedcentrifuge gewoon even Marktplaats op ging en bij de volgende dopingarts stond te blinken een paar maanden erna is wel het mooiste ja. _O-
Die twee gaan al minimaal 11 jaar terug, geen Marktplaats voor nodig.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 12:48:03 #75
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185381717
De Oostenrijkers zijn ook goed nijdig op Dürr volgens mij, die heeft de hele meuk verteld in München en nu is iedereen de lul _O_
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 4 maart 2019 @ 12:54:21 #76
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_185381841
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:46 schreef showtimer het volgende:

[..]

Hoe bedoel je? Ik zie daar niet automatisch een simpele optelsom in. ARD heeft zelfs een dopinginterview met die betrapte langlaufer na het uitzenden van de Dürr docu eind januari.
Ik bedoel puur dopingschandalen in het algemeen. Ze hadden Sanchez al, dus wilden ze niet dat ze al te veel betrokken zouden raken bij dat van Denifl. (Niet dat ze zonder Sanchez een andere beslissing hadden gemaakt.)
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
  maandag 4 maart 2019 @ 12:55:03 #77
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_185381857
Het zal maar gebeuren dat in jouw land opeens zo'n schandaal uitbreekt. Ik ben niet jaloers op de Oostenrijkse fans..
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 12:57:04 #78
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185381909
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:55 schreef Strani het volgende:
Het zal maar gebeuren dat in jouw land opeens zo'n schandaal uitbreekt. Ik ben niet jaloers op de Oostenrijkse fans..
Ook wel een beetje jammer dat je hele WK ineens volle bak overschaduwd wordt door dopinginvallen en alles _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185381955
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:48 schreef heywoodu het volgende:
De Oostenrijkers zijn ook goed nijdig op Dürr volgens mij, die heeft de hele meuk verteld in München en nu is iedereen de lul _O_
Wel geinig dat die Duitse bobo juist het tegenovergestelde beweerde. Sporters waren zogezegd teleurgesteld en boos dat Dürr in en rond de docu geen namen wilde noemen, maar nu blijkt dus dat hij achter de schermen wel alles heeft opengegooid.

Wat denk je van Landertinger? Die is inmiddels ook wel voor de bus gegooid.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 12:59:44 #80
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185381969
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:59 schreef showtimer het volgende:

[..]

Wel geinig dat die Duitse bobo juist het tegenovergestelde beweerde. Sporters waren zogezegd teleurgesteld en boos dat Dürr in en rond de docu geen namen wilde noemen, maar nu blijkt dus dat hij achter de schermen wel alles heeft opengegooid.

Wat denk je van Landertinger? Die is inmiddels ook wel voor de bus gegooid.
Huh wat? :o
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 13:02:00 #81
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185382025
De Oostenrijkse politie roept betrokken sporters openlijk op om te komen getuigen, in ruil voor strafvermindering. Benieuwd wie zich komt melden :+

https://www.krone.at/1875841
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 4 maart 2019 @ 13:03:16 #83
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185382053
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 13:02 schreef heywoodu het volgende:
De Oostenrijkse politie roept betrokken sporters openlijk op om te komen getuigen, in ruil voor strafvermindering. Benieuwd wie zich komt melden :+

https://www.krone.at/1875841
Strafvermindering? Daar gaat de politie toch niet over?
  maandag 4 maart 2019 @ 13:03:51 #84
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_185382067
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 13:03 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Strafvermindering? Daar gaat de politie toch niet over?
Zal justitie wel zijn dan.
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_185382109
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:54 schreef Strani het volgende:

[..]

Ik bedoel puur dopingschandalen in het algemeen. Ze hadden Sanchez al, dus wilden ze niet dat ze al te veel betrokken zouden raken bij dat van Denifl. (Niet dat ze zonder Sanchez een andere beslissing hadden gemaakt.)
Dat van Denifl hebben ze nooit kunnen weten. Denifl zelf eigenlijk niet eens. Misschien indirect dat Denifl geen zin meer had in deze manier van leven en dat onder de noemer "persoonlijke redenen" valt.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 13:08:44 #86
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185382174
quote:
Verdomme. Toeval :{w
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185382370
quote:
10s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:39 schreef DeeBee het volgende:
Dat die bloedcentrifuge gewoon even Marktplaats op ging en bij de volgende dopingarts stond te blinken een paar maanden erna is wel het mooiste ja. _O-
Als je slim bent als antidopinginstantie dan stop je een paar zendertjes in zo'n apparaat, wacht je een jaartje - al popcorn etend - en kassa.
  maandag 4 maart 2019 @ 14:08:37 #88
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185383416
Stond deze hier al?

quote:
After spectacular doping raids in Erfurt and Seefeld, the investigators have a tangled web of leads to follow. Equipment at the centre of the scandal may even have been confiscated by law enforcement offices before.

Munich's public prosecutor Kai Gräber has given numerous interviews over recent days. He is the head of an office specifically targeting doping offences. And he is gliding to greater success. Already now, still in this early phase of the investigations, Gräber and his Austrian colleagues have succeeded in uncovering the biggest doping scandal his team have ever seen.

The prosecutor barely attempts to mask his feelings of triumph. He raves about "a vast amount of evidence" and about an "overwhelming burden of proof” before predicting that there are many more people involved who have not yet been discovered. But the new findings that have been gathered since last Wednesday alone seem promising. "We assume that this was only a drop in the ocean", Viennese brigadier Dieter Csefan, head of the Organised Crime Office of the Austrian Federal Criminal Police Office, told the ARD doping editorial team. "We expect that several athletes, including from other sports, can be identified here as well.”

Gräber hopes to obtain information about other athletes involved by matching them to the 40 confiscated blood bags. The lawyer of the Erfurt sports physician Mark Schmidt, who is currently in detention in Munich, has announced that his client was willing to fully cooperate. The defence told ARD they had no further comment.

Schmidt, who was already accused of doping ten years ago in trials involving the professional cycling team Gerolsteiner, faces a long prison sentence. In Austria, his father Ansgard Schmidt, a retired lawyer with good relations to high political circles in Thuringia, was even arrested as his helper.

Coach incriminated
If Schmidt is to fulfil Gräber's expectations, he must provide the clear names of the athletes he supervises. Only abbreviations or code names are found on the blood bags - just like in the long running Puerto scandal involving Spanish doping mastermind Eufemiano Fuentes. Gräber then wants to obtain by court order the DNA of the implicated athletes, who presumably have paid between 8,000 and 15,000 Euros per season for the "all-inclusive” blood treatment.

Csefan's team from the Federal Criminal Police Office have gained important new insights from the interrogations of the five cross-country skiers who had been held in police custody. Estonia’s Karel Tammjärv, for example, who was caught, had barely been released from prison when he faced the media at home in a press conference. His confession provided clues about new investigative approaches. "There is a contact there, coach Mati Alaver told me. In Germany. He told me this during a conversation in late summer 2016. He said that there is a doctor who organises such things if you want to ski faster. And then I made the decision. Yes, I want this supporting measure: Blood doping.”

Tammjärv also described how the already almost undetectable blood doping was further disguised: "Blood was given to me each morning before the race and the blood was taken again immediately after the race. So there would be no trace for the doping control officers, I was told."

The accused trainer admitted the accusation in a prepared statement. "I hereby confirm that I put Karel in touch with the German sports physician Schmidtt in 2016," his statement read, "and that is one of the biggest mistakes of my life.“ Tammjärv added that he had financed the fraud with sponsorship money and that "the meetings for blood transfusions also took place in Frankfurt and Berlin”.

In addition to him, the investigators had also arrested his compatriot Andreas Veerpalu, the Kazakh Alexey Poltoranin and the two Austrians, Dominik Baldauf and Max Hauke. After the interrogations, all five were released because there was no further risk of suppression of evidence. This could mean that the investigators are satisfied with the information provided.

The burden of proof against Hauke is particularly overwhelming. He had been surprised when the Cobra Special Operations Command, which is under the direct authority of the Ministry of the Interior, raided the attic apartment in the Seefeld Villa Edeltraud am See while he was having his blood reinfused. For a short time, the leaked police video of Hauke in the midst of a blood transfusion even circulated in the media.

On the days following the broadcast of the ARD documentary "Die Gier nach Gold" (Doping Top Secret: Confession – Inside the mind of a doper), Hauke spoke to the ARD doping editorial team and made the usual plea of innocence. The detailed blood doping confession of Hauke's compatriot Johannes Dürr contained in the film provided the investigators with the necessary approaches for their successful "Operation Aderlass". In mid-January, Hauke had boldly claimed in response to the question about a doping culture: "For me, that's completely foreign to my nature, so I can't say anything about it. Well, I don't think there is such a thing. So I can't say anything about that." In response to the question of whether top-class sport is not possible without doping, Hauke said: "No, I don't believe that.

Surprising turns
On Sunday, an official partner of the Austrian Ski Federation made a new claim: in an article in the tabloid newspaper Krone claimed Johannes Dürr was "the mastermind behind the Austrian sports fraud". He, they said, was a "brazen 'doping broker".

The questionable proximity of the media to the ski association leaves room for speculation. In any case, it is a fact that ARD was yesterday instructed by the Austrian Ski Association not to broadcast an interview with its all-powerful boss Peter Schröcksnadel, in which he expressed his anger at Dürr. In any case, it is a fact that even after the testimonies of Baldauf and Hauke, Dürr was not listed by the public prosecutor's office as a defendant on Sunday.

Schröcksnadel is also the man who, at parties, sometimes shows himself arm in arm with convicted dopers, causing the impression that top officials are not necessarily angry with fraudsters.

The fact that it was Christian Hoffmann of all people who Schröcksnadel had put his arm around at last week's World Cup anniversary celebration in Ramsau turned out to be a very special cynicism a few days later as a result of the raid: although the public prosecutor's office in Vienna discontinued the proceedings against Hoffmann in 2010 because it had not been proven that he had contributed to blood doping. However, the prosecutors considered it certain that Hoffmann had financed a blood centrifuge with two other athletes - the one provided by Stefan Matschiner. Schröcksnadel thus held the man in his arms who presumably once helped to bring the device into the sphere of influence of the association with which the Erfurt physician Schmidt probably now worked on the blood of some of his athletes.

ÖSV-Chef Peter Schröcksnadel Peter Schröcksnadel, head of the Austrian Ski Federation, is currently facing questions over the doping raid in Seefeld.
The association has been notoriously afflicted by doping cases in cross-country. But it has more questions to answer. This is because it has employed a coach, Gerald Heigl, who has supervised three cross-country skiers implicated in doping scandals - Johannes Dürr, Harald Wurm and Max Hauke. On the now deleted Facebook site of blood doper Hauke, a video of a roller ski practice session was found, featuring him together with biathlete Dominik Landertinger. All supervised by a man on a mountain bike: the same Gerald Heigl. He had once first suspended his employment with the ÖSV and later officially split ways with the federation. There is no evidence of doping involvement against him now. Nevertheless, he is considered highly controversial.

No less delicate for Austria's judiciary might be a statement made by Stefan Matschiner, a long-time friend of Schmidt's, to the ARD doping editorial team. Implicated by two of his athletes, the sports manager was sentenced in 2010 to a suspended prison sentence for conducting blood doping the athletes. His equipment had been confiscated, but was then returned to him later. Matschiner says that he was asked by Mark Schmidt whether he "could not pass on this equipment" and his "contacts". He had done so. "I said, do with it what you want, and thus the topic was settled for me. The fact that he brought it into action is - I believe - now official, also through the Dürr case.”
Bron: https://www.sportschau.de(...)gruende-ENG-100.html
pi_185387073
Hoop dat Lisa Theresa Hauser buiten deze ellende blijft ;(
  maandag 4 maart 2019 @ 19:35:07 #90
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_185389189
Wie is de volgend jongens, Google? Pernsteiner?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 19:36:02 #91
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185389222
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:35 schreef Mani89 het volgende:
Wie is de volgend jongens, Google? Pernsteiner?
Pöstlberger?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185389310
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:35 schreef Mani89 het volgende:
Wie is de volgend jongens, Google? Pernsteiner?
Pernsteiner sowieso. Grossssschartner zou ook zomaar kunnen.
pi_185389372
Gerrit Glomser?
  maandag 4 maart 2019 @ 19:44:17 #94
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185389408
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:35 schreef Mani89 het volgende:
Wie is de volgend jongens, Google? Pernsteiner?
Ik ga voor Zoidl.
  maandag 4 maart 2019 @ 19:45:53 #95
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_185389452
Kontrad zou ik ook wel fijn vinden. Of Buchmann.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 19:48:06 #96
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185389510
Ze staan er allemaal bij, maar volgens mij heeft deze gast gewoon het hele Oostenrijkse wielrennen op een rijtje gezet want verder kan ik er niks over vinden.

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185389618
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:35 schreef Mani89 het volgende:
Wie is de volgend jongens, Google? Pernsteiner?
Google Maps lijkt inderdaad een beetje kwijt.

quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:45 schreef Mani89 het volgende:
Kontrad zou ik ook wel fijn vinden.
Papa zegt van niet. :)

quote:
Im Ausdauersport kennt er sich nicht nur als Marathon-Organisator, sondern auch als Vater aus, sein radelnder Sohn Patrick hat den Giro d'Italia im Vorjahr als Gesamtsiebenter abgeschlossen. "Natürlich ungedopt", fühlt sich Konrad senior hinzuzufügen bemüßigt, um (sich) freilich gleichzeitig zu fragen: "Wer glaubt einem österreichischen Sportler jetzt noch irgendetwas? - https://derstandard.at/20(...)ecksnadel-zu?ref=rss
pi_185389660
@heywoodu zijn er verbanden met Duitse wintersporters of helemaal geen relatie tot nu toe?
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 19:54:03 #99
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185389674
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:53 schreef Faraday01 het volgende:
@:heywoodu zijn er verbanden met Duitse wintersporters of helemaal geen relatie tot nu toe?
Nog niks gehoord :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 4 maart 2019 @ 19:54:47 #100
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_185389698
Stephan Rabitsch had ik zelf ook al in gedachten.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 4 maart 2019 @ 19:56:45 #101
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185389751
Zolang Großschartner er maar niet bij zit.
  maandag 4 maart 2019 @ 19:58:34 #102
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185389796
quote:
9s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:48 schreef heywoodu het volgende:
Ze staan er allemaal bij, maar volgens mij heeft deze gast gewoon het hele Oostenrijkse wielrennen op een rijtje gezet want verder kan ik er niks over vinden.

[ afbeelding ]
Ik zat meer te kijken welke jongens uit Erfurt kwamen. Was ook benieuwd of er een link is tussen Andreas Franke en Schmidt. Die eerste is vriend van de Kittel-show. Alleen niks over kunnen vinden.
pi_185389838
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:41 schreef Strani het volgende:
Al worden er 300 skiers betrapt en 2 wielrenners, doping zal voor veel mensen altijd een specifiek wielrenprobleem blijven. Helaas.
Maar is dat in wintersportlanden als Oostenrijk, Noorwegen, Duitsland ook zo?
  maandag 4 maart 2019 @ 20:01:00 #104
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185389864
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:52 schreef showtimer het volgende:
[..]

Google Maps lijkt inderdaad een beetje kwijt.[..]

Papa zegt van niet. :)[..]

Oke, ik switch naar Google. Even gecheckt en die is er tegelijk met Preidler mee gestopt te rijden.
  maandag 4 maart 2019 @ 20:01:57 #105
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185389889
Ik nomineer ook vast mini-Kittel Konrad Gessner uit Erfurt :)
pi_185389921
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:59 schreef TargaFlorio het volgende:
[..]

Maar is dat in wintersportlanden als Oostenrijk, Noorwegen, Duitsland ook zo?
Als er in Duitsland biatleten of nordic combiners betrapt worden, gaat het helemaal los daar
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 maart 2019 @ 20:11:44 #107
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185390141
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 20:03 schreef Faraday01 het volgende:
[..]

Als er in Duitsland biatleten of nordic combiners betrapt worden, gaat het helemaal los daar
Nordic combiners zal het gros van de mensen weinig kunnen schelen denk ik, ik heb nooit het idee dat dat écht leeft :P (niet zoals wielrennen hier bijvoorbeeld, of biatlon in Duitsland)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 4 maart 2019 @ 21:40:43 #108
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_185392687
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 19:59 schreef TargaFlorio het volgende:
[..]

Maar is dat in wintersportlanden als Oostenrijk, Noorwegen, Duitsland ook zo?
Dat is inderdaad een goede vraag!
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_185396454
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:41 schreef Strani het volgende:
Al worden er 300 skiers betrapt en 2 wielrenners, doping zal voor veel mensen altijd een specifiek wielrenprobleem blijven. Helaas.
Misschien is dat ook omdat wielrenners eerder wat bekender zijn, al zouden Vonn, Schiffrin, Svindal of Hirscher erbij zitten zou dat anders zijn denk ik.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 12:20:04 #110
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185402909
Hebben we de naam Dominic Thiem al genoemd, of gaat die er net als ene Rafael in de zaak Fuentes sowieso wel mee wegkomen, of ie nou wat gedaan heeft of niet?
pi_185403107
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 12:20 schreef VoMy het volgende:
Hebben we de naam Dominic Thiem al genoemd, of gaat die er net als ene Rafael in de zaak Fuentes sowieso wel mee wegkomen, of ie nou wat gedaan heeft of niet?
Als hij niets heeft gedaan komt 'ie er wel mee weg denk ik.
pi_185403739
searchhhh twitterde op dinsdag 05-03-2019 om 12:14:30 According to @ndaktuell, Georg Preidler was "not on the list" of athletes involved in #OperationAderlass. His confession caught German investigators by surprise. https://t.co/1hTYx5VaJ0 reageer retweet
Die zal een stevig potje balen.
  Moderator dinsdag 5 maart 2019 @ 12:51:48 #113
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185403783
Als een konijn dat in de koplampen van een naderende auto staart. Max Hauke kijkt recht in de camera en weet dat het over is. Vluchten kan niet meer. En voor liegen is het te laat. De naald hangt nog in zijn arm.
pi_185403787
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 12:50 schreef wimderon het volgende:
searchhhh twitterde op dinsdag 05-03-2019 om 12:14:30 According to @:ndaktuell, Georg Preidler was "not on the list" of athletes involved in #OperationAderlass. His confession caught German investigators by surprise. https://t.co/1hTYx5VaJ0 reageer retweet
Die zal een stevig potje balen.
Dus er zijn meer sporters bij betrokken dan ze nu door hebben. Interessant.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 maart 2019 @ 12:52:49 #115
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185403820
:D _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 5 maart 2019 @ 12:54:32 #116
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185403872
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 12:50 schreef wimderon het volgende:
searchhhh twitterde op dinsdag 05-03-2019 om 12:14:30 According to @:ndaktuell, Georg Preidler was "not on the list" of athletes involved in #OperationAderlass. His confession caught German investigators by surprise. https://t.co/1hTYx5VaJ0 reageer retweet
Die zal een stevig potje balen.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 12:58:15 #117
14505 OProg
A Life in Music
pi_185403997
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 12:50 schreef wimderon het volgende:
searchhhh twitterde op dinsdag 05-03-2019 om 12:14:30 According to @:ndaktuell, Georg Preidler was "not on the list" of athletes involved in #OperationAderlass. His confession caught German investigators by surprise. https://t.co/1hTYx5VaJ0 reageer retweet
Die zal een stevig potje balen.
Mjah, hij zal gewoon niet gesignaleerd zijn in het hele voortraject. Maar als ze een bloedzak hebben die daar ligt is er uiteindelijk altijd een DNA match te maken. Dus dat zwaard van Damocles is ook niet echt een prettige.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_185404168
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 12:58 schreef OProg het volgende:
[..]

Mjah, hij zal gewoon niet gesignaleerd zijn in het hele voortraject. Maar als ze een bloedzak hebben die daar ligt is er uiteindelijk altijd een DNA match te maken. Dus dat zwaard van Damocles is ook niet echt een prettige.
Denk dat dat niet zomaar mag, je zal eerst verdacht moeten zijn.

Maar dan nog zou het t.z.t. wel zo ver kunnen komen indd.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 13:04:37 #119
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_185404171
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 12:50 schreef wimderon het volgende:
searchhhh twitterde op dinsdag 05-03-2019 om 12:14:30 According to @:ndaktuell, Georg Preidler was "not on the list" of athletes involved in #OperationAderlass. His confession caught German investigators by surprise. https://t.co/1hTYx5VaJ0 reageer retweet
Die zal een stevig potje balen.
Marc Lotzje.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 13:07:53 #120
14505 OProg
A Life in Music
pi_185404263
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 13:04 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
[..]

Denk dat dat niet zomaar mag, je zal eerst verdacht moeten zijn.

Maar dan nog zou het t.z.t. wel zo ver kunnen komen indd.
Dat klopt, maar het natuurlijk niet echt een prettig gevoel dat je weet dat er altijd iemand kan gaan lullen en ze ineens alsnog een match kunnen maken. :')

Denk dat ze iets gestructureerder te werk zullen gaan dan Spanjaarden. :P
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator dinsdag 5 maart 2019 @ 13:36:53 #121
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185404996
Georg is geen slimme jongen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 14:02:44 #122
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185405525
Marcel Kittel, over de Erfurt-connectie:

quote:
I have been home at Lake Constance since Sunday and after landing, I got this message: “Supposedly another one is coming out. Tomorrow. And Georg Preidler is no longer on Instagram, Twitter, Facebook and Co.”

Yesterday the rumour was confirmed and frankly, I am stumped. Not just because Georg was my teammate for three years, but also because the whole doping network with a doctor from my hometown of Erfurt was based in Thüringen. I went to school there and started by athletic career there. My friends and family live there and, although I have in the meantime moved to Switzerland, it is still my home.

The last days in Dubai, I have with disbelief followed how more and more details came to light about the network around Mark Schmidt, the athletes and how that all functioned. And how Erfurt and Thüringen all of a sudden are being portrayed as a center of international sport fraud.

I don't want to speak here about the personal depths that are involved when looking at someone like Mark Schmidt. Egoism and financial motives would be perhaps most important. I personally don't know him and his surroundings.

I am very happy that this now has come to an end – as painful as it is. I find it tragic that a handful of people can do so much damage to the image of German sports and my hometown. In the coming days there will surely be new names and details made public, and I find one fact especially bad: that Dr. Schmid's practice was also an official contact point of the LSB Thüringen for many young up-and-coming athletes, who were examined and treated there and now are put in a bad light, although they did nothing wrong.

How can it be that after the experience of the controversy of the UV light treatment by Dr. Franke at the Olympic support center Erfurt 2012, in which I was also involved, people here didn't become more aware? Even if you can't directly compare the cases, the consequences are again that it is the young athletes who suffer, because those in charge didn't properly look at things. That makes me angry and disappointed.

As a pro cyclist, I am always confronted with the topic of doping. I can't blame anyone for that, when you look at the history of cycling and other endurance sports. Nevertheless I have always tried to be a good example and transparent. I am proud that this current case around Mark Schmidt comes from the Anti-Doping law which I have supported. The severity of the law and police investigational methods are necessary against this kind of criminal energy of the back-room men and athletes and to protect the honourable people.

You always hear about a second chance in doping cases and that people can learn from their mistakes. That is also a big question in cycling, where there are still many people from the scandal years serving as Sporting Director, support giver or manager. And everyone has earned this chance and most take advantages of it. But Mark Schmidt has lost the right to that, in my opinion. It seems as if he has helped athletes to cheat 10 years ago, came out of it with no problem and then promptly built up his blood doping system again and even took over the equipment from Stefan Matschiner, who had just been caught and punished. There is just no more ignorance and audacity.

The more important questions are, how can we help athletes like Georg Preidler, who apparently slipped off the narrow path and could no longer hold out agains the pressure? Some athletes aren't as lucky to have the environment that I have, one which has supported and protected me during my whole sports career. Success in sport is not just physical but also involves mental strength. That is why I think that especially young athletes can and must be prepared for this situation with coaching and much explanation, in order to be strong later when they are faced with temptation. And we athletes should not be left along with this assignment. Sport plays an important role in society, keeps people healthy and fit, and provides both entertainment and role models. But all of that can become too much for an individual and he breaks because of it, or tries to find a shortcut through doping.

The sport must take a long look at itself. When I see the corrupt practices of many sport functionaries, the bribery and pay-offs involving the large sports federations and the loss of prestige of the Olympic Games, which actually should be the shining example, then you don't have to wonder why there are always athletes who cheat. Of course one can't condemn all athletes, functionaries or federations, because I believe that most of them are engaged for a clean sport. But the fish starts to stink from the head down. And it is a slap in the face to all clean athletes like me, sports fans and all the passionate volunteer trainers, caregivers and helpers like those in Erfurt, who support sport with their heart and soul.
Woont niet meer in Erfurt, maar in Konstanz. Snapt wel dat mensen naar hem gaan kijken.
  Moderator dinsdag 5 maart 2019 @ 14:06:50 #123
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185405588
De Kit is dus schoon, volgens De Kit. Waarvan akte.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_185405607
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 14:02 schreef VoMy het volgende:
Marcel Kittel, over de Erfurt-connectie:[..]

Woont niet meer in Erfurt, maar in Konstanz. Snapt wel dat mensen naar hem gaan kijken.
Wel erg veel toevallige connecties hoor.......
U MAD?
pi_185405627
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 12:51 schreef Slobeend het volgende:
Als een konijn dat in de koplampen van een naderende auto staart. Max Hauke kijkt recht in de camera en weet dat het over is. Vluchten kan niet meer. En voor liegen is het te laat. De naald hangt nog in zijn arm.

Zonnegodteksten _O_
U MAD?
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 maart 2019 @ 14:09:21 #126
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185405638
De uiterst matige langlaufer Algo Kärp uit Estland heeft ook bekend bij Schmidt gelopen te hebben.
https://www.krone.at/1876623
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185405639
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 12:20 schreef VoMy het volgende:
Hebben we de naam Dominic Thiem al genoemd, of gaat die er net als ene Rafael in de zaak Fuentes sowieso wel mee wegkomen, of ie nou wat gedaan heeft of niet?
Bij tennis gebruikt men geen doping, doet men alleen maar hard trainen.
U MAD?
  dinsdag 5 maart 2019 @ 14:12:30 #128
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185405701
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 14:06 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De Kit is dus schoon, volgens De Kit. Waarvan akte.
Propt iedereen nog even in het beklaagdenbankje die afgelopen 6 jaar in Erfurt getraind heeft met deze alinea's:
quote:
I am very happy that this now has come to an end – as painful as it is. I find it tragic that a handful of people can do so much damage to the image of German sports and my hometown. In the coming days there will surely be new names and details made public, and I find one fact especially bad: that Dr. Schmid's practice was also an official contact point of the LSB Thüringen for many young up-and-coming athletes, who were examined and treated there and now are put in a bad light, although they did nothing wrong.

How can it be that after the experience of the controversy of the UV light treatment by Dr. Franke at the Olympic support center Erfurt 2012, in which I was also involved, people here didn't become more aware? Even if you can't directly compare the cases, the consequences are again that it is the young athletes who suffer, because those in charge didn't properly look at things. That makes me angry and disappointed.
Marcel Kittel:
Wisten jullie niet dat iedereen in de regio door Schmidt geadviseerd werd? En het sowieso al een dubieuze praktijk was bij Topsportcentrum Erfurt? Dan weten jullie het nu. Ik woon al een tijdje in Konstanz, ik heb er niets mee te maken verder.
  Moderator dinsdag 5 maart 2019 @ 14:20:22 #129
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185405877
Dit vind ik ook nog wel humor om te lachen:

quote:
Indes sagte Manager Jörg Werner, der Radstars zu seinen Klienten zählt, in einem Bericht der Zeitung "Neues Deutschland" (Dienstag-Ausgabe), dass die deutschen Radsportler Tony Martin, Marcel Kittel und John Degenkolb sowie die verunglückte Bahnspezialistin Kristina Vogel keine Patienten in der Gemeinschaftspraxis des Erfurter Sportarztes Mark S. gewesen sein sollen.

Er selbst war bei Mark S. in hausärztlicher Betreuung: "Deswegen war ich öfter in der Praxis."
De manager van enkele bekende Duitse renners die ook vaste klant is bij meneer Schmidt. Maar hij kwam alleen langs als hij last had van een griepje of een verstuikte teen, echt waar hoor.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 15:12:29 #130
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185406909
Johannes Dürr is gearresteerd. Hij zou de spil in het dopingsysteem zijn?!

quote:
Knalleffekt im Doping-Skandal rund um die beiden Langläufer Max Hauke und Dominik Baldauf: Der vermeintliche „Saubermann“ und „Aufdecker“ Johannes Dürr - bei den Olympischen Spielen in Sotschi 2014 selbst als Sportbetrüger entlarvt - wurde heute Mittag nach „Krone“-Informationen in Innsbruck verhaftet. Er dürfte offenbar eine zentrale Rolle in der aktuellen Doping-Affäre spielen.
bron: Krone.

Sowieso, elk uur even Krone.at refreshen levert weer een nieuw verhaal op. Allemaal inleidende beschietingen voor de 40 namen die morgen hopelijk openbaar worden.
pi_185407215
Staat onze half Nederlandse vriend Marcel Hirscher ook op de verdachtenlijst?
U MAD?
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 maart 2019 @ 15:46:43 #132
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185407577
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:12 schreef VoMy het volgende:
Johannes Dürr is gearresteerd. Hij zou de spil in het dopingsysteem zijn?![..]

bron: Krone.

Sowieso, elk uur even Krone.at refreshen levert weer een nieuw verhaal op. Allemaal inleidende beschietingen voor de 40 namen die morgen hopelijk openbaar worden.
Dürr als spil werd in de afgelopen dagen al eens genoemd ja, maar ik weet even niet meer waar :P

En morgen worden die namen bekend? Bron? :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185407580
Wat hoop ik dat ze snel even een bloedzak van de altijd arische Marcel K. uit die vriezer trekken zeg, met je UV behandelingen.
Jack does it in real time...
pi_185407642
quote:
9s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:46 schreef DeeBee het volgende:
Wat hoop ik dat ze snel even een bloedzak van de altijd arische Marcel K. uit die vriezer trekken zeg, met je UV behandelingen.
Die zou dan als 1 van de grotere hypocrieten de wielergeschiedenis ingaan.
In navolging van Voigt en Cancellara
pi_185407700
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:46 schreef heywoodu het volgende:
[..]

Dürr als spil werd in de afgelopen dagen al eens genoemd ja, maar ik weet even niet meer waar :P

En morgen worden die namen bekend? Bron? :+
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2019 12:48 schreef heywoodu het volgende:
De Oostenrijkers zijn ook goed nijdig op Dürr volgens mij, die heeft de hele meuk verteld in München en nu is iedereen de lul _O_
Zal ik het maar zeggen dan?
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 maart 2019 @ 15:54:57 #136
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185407734
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:53 schreef wimderon het volgende:
[..]

[..]

Zal ik het maar zeggen dan?
Ik bedoel Dürr als handelaar en alles, niet alleen als snitch :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 maart 2019 @ 15:56:38 #137
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185407774
Ik vond het wel een tikkeltje verontrustend dat het Oostenrijkse team voor het WK biatlon (begint donderdag) inmiddels vertrokken is richting het WK, maar dat Julian Eberhard en Simon Eder - beiden toch wel wereldsubtoppers - vanwege gezondheidsproblemen nog even thuis blijven.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 5 maart 2019 @ 15:59:44 #138
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185407835
quote:
9s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:56 schreef heywoodu het volgende:
Ik vond het wel een tikkeltje verontrustend dat het Oostenrijkse team voor het WK biatlon (begint donderdag) inmiddels vertrokken is richting het WK, maar dat Julian Eberhard en Simon Eder - beiden toch wel wereldsubtoppers - vanwege gezondheidsproblemen nog even thuis blijven.
Geheel toevallig uiteraard
  dinsdag 5 maart 2019 @ 16:26:47 #139
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185408546
quote:
9s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:56 schreef heywoodu het volgende:
Ik vond het wel een tikkeltje verontrustend dat het Oostenrijkse team voor het WK biatlon (begint donderdag) inmiddels vertrokken is richting het WK, maar dat Julian Eberhard en Simon Eder - beiden toch wel wereldsubtoppers - vanwege gezondheidsproblemen nog even thuis blijven.
Ach, de Oostenrijkse biatlonafvaardiging, waar ook Markus Gandler actief is... Die al eens voor het leven geschorst was voor dopage richting Turijn... En later werd vrijgesproken, net als, Alfred Eder, toevalligerwijs de vader van Simon Eder...
pi_185410617
quote:
9s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:56 schreef heywoodu het volgende:
Ik vond het wel een tikkeltje verontrustend dat het Oostenrijkse team voor het WK biatlon (begint donderdag) inmiddels vertrokken is richting het WK, maar dat Julian Eberhard en Simon Eder - beiden toch wel wereldsubtoppers - vanwege gezondheidsproblemen nog even thuis blijven.
Is Hauser wel vertrokken?
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 maart 2019 @ 18:00:13 #141
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185410793
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 17:53 schreef Faraday01 het volgende:
[..]

Is Hauser wel vertrokken?
:Y
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 maart 2019 @ 23:34:15 #142
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185421291
Poltoranin heeft ontkend doping gebruikt te hebben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.sports.ru/skiing/1072266160.html
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185427013
Waar blijven die lijsten met namen :(
U MAD?
  woensdag 6 maart 2019 @ 15:09:10 #144
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185430954
Heeft @heywoodu geen obscure Twitterbron ergens, met wat meer info.
  woensdag 6 maart 2019 @ 15:23:41 #145
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185431270
quote:
9s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:56 schreef heywoodu het volgende:
Ik vond het wel een tikkeltje verontrustend dat het Oostenrijkse team voor het WK biatlon (begint donderdag) inmiddels vertrokken is richting het WK, maar dat Julian Eberhard en Simon Eder - beiden toch wel wereldsubtoppers - vanwege gezondheidsproblemen nog even thuis blijven.
Zijn deze twee inmiddels wel vertrokken aangezien het morgen begint?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 6 maart 2019 @ 15:31:51 #146
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185431429
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2019 15:23 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

Zijn deze twee inmiddels wel vertrokken aangezien het morgen begint?
Eder heeft gezegd dat hij bloeddoping bij/met/van Schmidt aangeboden heeft gekregen, maar het heeft afgeslagen. Schijnbaar zit hij nu bij de zaak als getuige, maar niet als verdachte. Vooralsnog lijkt het erop dat hij volgende week mee gaat doen aan de individuele wedstrijd en de sprint (en dus ook achtervolging) net als de gemengde estafette daadwerkelijk wegens een griep overslaat :+

Niks gehoord over Eberhard nog.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185431618
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2019 15:31 schreef heywoodu het volgende:
[..]

Eder heeft gezegd dat hij bloeddoping bij/met/van Schmidt aangeboden heeft gekregen, maar het heeft afgeslagen. Schijnbaar zit hij nu bij de zaak als getuige, maar niet als verdachte. Vooralsnog lijkt het erop dat hij volgende week mee gaat doen aan de individuele wedstrijd en de sprint (en dus ook achtervolging) net als de gemengde estafette daadwerkelijk wegens een griep overslaat :+
Klinkt toch wel erg als 'waar rook is, is vuur'.
  woensdag 6 maart 2019 @ 17:50:37 #148
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185434319
Wel genot dat je crowdfunding doet om je bloeddoping te kunnen betalen bij je 'cleane' comeback. Dat verzin je toch niet.
  donderdag 7 maart 2019 @ 11:42:31 #149
147172 THEFXR
Alpha Bear
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 7 maart 2019 @ 11:52:17 #150
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185449502
De Amerikaanse langlaufer Noah Hoffman over Karel Tammjärv, een van de gearresteerde sporters en schijnbaar een goede vriend van hem. Dat moet toch wel een klap in je gezicht zijn, er even van uit gaande dat Hoffman zich wél aan de regels houdt.
https://noahhoffman.com/karel-tammjarv/
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 8 maart 2019 @ 09:54:01 #151
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185472399
Schaatsers met verdachte bloedwaarden werden begin deze eeuw 'gewaarschuwd' door dopingcontroleurs. Dat zegt Harm Kuipers, arts en voormalig lid van de medische commissie van de ISU, tegen de Volkskrant.

De internationale schaatsbond hield sinds 2000 zo'n negentig schaatsers, onder wie vijf, zes Nederlanders, onder toezicht vanwege aanwijzingen van mogelijk dopinggebruik; de schaatsers hadden bloedwaarden die niet te verklaren waren door natuurlijke oorzaken als ziekte.

Door een dopingcontroleur langs te sturen, werden de schaatsers indirect gewaarschuwd dat hun bloedwaarden te hoog waren. Daarna zakten de waarden van de betreffende schaatser direct. Om welke schaatsers het gaat, wil Kuipers niet zeggen.

2001: De schaatsploeg van Spaarselect traint. Op de voorgrond trekken (vlnr) Gianni Romme, Mark Tuitert en Erben Wennemars een sprintje ANP

De schaatsbond had volgens de krant speciale aandacht voor de ploeg van SpaarSelect, omdat het team werd begeleid door Berend Nikkels. Hij begeleidde eerder wielrenners bij dopinggebruik. Gianni Romme, Marianne Timmer en Erben Wennemars maakten deel uit van het team. De Amerikaan Peter Mueller was coach van de ploeg.

Volgens Kuipers was de schaatsbond er 'niet om de mensen te pakken, maar om te voorkomen dat we mensen pakken'.

De wereldantidopingorganisatie WADA was volgens de Volkskrant op de hoogte van de werkwijze van de ISU.
  Moderator vrijdag 8 maart 2019 @ 09:59:43 #152
362868 crew  Slobeend
of all places
  vrijdag 8 maart 2019 @ 09:59:59 #153
14505 OProg
A Life in Music
pi_185472493
Ik wacht nu op de verklaring van Erben en Rintje dat ze iedereen rustige bloedspiegel gunnen. Ofzo.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator vrijdag 8 maart 2019 @ 10:05:06 #154
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185472563
Goed draadje van Thijs.
thijszonneveld twitterde op vrijdag 08-03-2019 om 08:54:59 In de serie rare, rare interviews over doping in het schaatsen: vandaag spreekt Harm Kuipers - hoofd van de medische commissie van de ISU - over het onderwerp doping in de Volkskrant. Ik pik er een paar dingen uit: reageer retweet
thijszonneveld twitterde op vrijdag 08-03-2019 om 09:08:25 Wat Kuipers hier zegt is beyond me. De medische commissie is er om te voorkomen dat er schaatsers worden gepakt? WTF? https://t.co/TKGaqVLz4F reageer retweet
thijszonneveld twitterde op vrijdag 08-03-2019 om 09:12:32 En tot slot nog maar een inzicht in hoe Kuipers erin staat. Verdachte waardes? Meld je maar ziek. https://t.co/XKDVZGwfWM reageer retweet
Met als conclusie
thijszonneveld twitterde op vrijdag 08-03-2019 om 09:14:51 Dat deze man zo lang op deze plek heeft gezeten bij de ISU zegt veel over de internationale schaatsbond - ik kan er niet over uit. reageer retweet
  vrijdag 8 maart 2019 @ 10:06:55 #155
14505 OProg
A Life in Music
pi_185472582
Het betreffende interview ook nog even.

https://www.volkskrant.nl(...)tief-test-~b56b6f48/

quote:
Neem Lance Armstrong, de zevenvoudig Tourwinnaar. Kuipers: 'Ik blijf erbij, als ik naar zijn bloedwaarden kijk, dan heeft hij fysiologisch gezien weinig voordeel gehad. Hij heeft alles binnen de marges gedaan zodat hij onder de detectiegrens bleef. Tja, en daar ben je dan een heel circus voor aan het opzetten.'


[ Bericht 38% gewijzigd door OProg op 08-03-2019 10:14:55 ]
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_185472800
Thijssie gaat regelmatig in de overdrijfmodus, maar als je dit interview lees, is z'n conclusie volledig terecht dit keer :D
  vrijdag 8 maart 2019 @ 10:19:46 #157
14505 OProg
A Life in Music
pi_185472832
Ik denk dat Thijssie een tikkeltje wereldvreemd is als hij hier nog enige verbazing over heeft,
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_185472954
quote:
9s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 10:19 schreef OProg het volgende:
Ik denk dat Thijssie een tikkeltje wereldvreemd is als hij hier nog enige verbazing over heeft,
Denk dat hij ook wel weet dat het op deze manier gaat (in veel sporten), maar dat hij zich vooral verbaast over het feit dat het gewoon bevestigd wordt door de mensen zelf met allerlei rare gedachtekronkels..
  vrijdag 8 maart 2019 @ 10:26:14 #159
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185472960
Leest lekker weg, dat interview. Ook minder schreeuwerig dan de vorige uit de Volkskrantreeks.

5-6 schaatsers per jaar met verdachte, maar niet hooggenoege waardes om ze te schorsen. Dan controleer je ze vaker en worden ze waarschijnlijk zenuwachtig en stoppen, want de bloedwaarden normaliseren. Maar das dan nog steeds niet genoeg om ze via het bloedpaspoort met terugwerkende kracht schuldig te bevinden, zie oa Pechstein.
pi_185473473
Hoog tijd dat Urben Wennemars gaat bekennen.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Moderator vrijdag 8 maart 2019 @ 11:22:43 #161
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185473839
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 10:06 schreef OProg het volgende:
Het betreffende interview ook nog even.

https://www.volkskrant.nl(...)ief-test-~b56b6f48/[..]

Ik heb dit echt met stij-gen-de verbazing zitten lezen. Het is echt surrealistisch.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_185475021


Dit moet wel te achterhalen zijn lijkt me?
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 maart 2019 @ 12:40:19 #163
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185475200
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 12:30 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]

Dit moet wel te achterhalen zijn lijkt me?
EK allround in 2004 was in 2004, geen enkel WK. De top-4 van het NK allround van de maand ervoor deed in elk geval gewoon mee :P

Gerard van Velde en Ids Postma waren zo te zien niet aanwezig op de World Cup-finale in Heerenveen, eveneens in 2004 :+
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldbeker_schaatsen_2003/2004
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185475223
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 12:30 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]

Dit moet wel te achterhalen zijn lijkt me?
In 2003/2004 zou Kramer vlak voor het NK in Heerenveen 'van de trap gevallen' zijn en daardoor kon hij niet deelnemen.

Edit: Maar die zat nooit bij die ploeg, toch?
leven zoals het leven is
  vrijdag 8 maart 2019 @ 12:42:04 #165
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185475242
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 12:40 schreef heywoodu het volgende:
[..]

EK allround in 2004 was in 2004, geen enkel WK. De top-4 van het NK allround van de maand ervoor deed in elk geval gewoon mee :P

Gerard van Velde en Ids Postma waren zo te zien niet aanwezig op de World Cup-finale in Heerenveen, eveneens in 2004 :+
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldbeker_schaatsen_2003/2004
Ids mocht daar niet rijden vanwege quotum van max 3 Nederlanders. Nee dit klopt niet wss
  vrijdag 8 maart 2019 @ 12:43:09 #166
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185475259
SPT / [schaatsen] Worldcup 2003/2004

Post uit 2003?

quote:
Gianni Romme en Annamarie Thomas zijn
geveld door griep en ontbreken daardoor
komend weekeinde bij de WB-wedstrijden
in Heerenveen.
  Moderator vrijdag 8 maart 2019 @ 12:44:25 #167
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185475290
Bart Veldkamp, Ritsma en Romme zaten vol doping, dat kan bijna niet anders.
  Moderator vrijdag 8 maart 2019 @ 12:50:45 #168
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185475404
Zeven jaar geleden...
BartVeldkamp twitterde op dinsdag 23-10-2012 om 12:48:41 http://t.co/ypHbZhoP Harm Kuipers brengt het Armstrong verhaal even terug naar nuchtere realiteit. Goed! reageer retweet
marktuitert twitterde op woensdag 24-10-2012 om 11:42:28 @BartVeldkamp nuchtere realiteit?? Bagatelliseren bedoel je. Domme uitspraak. reageer retweet
  Moderator vrijdag 8 maart 2019 @ 12:52:19 #169
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185475427
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 12:44 schreef Slobeend het volgende:
Bart Veldkamp, Ritsma en Romme zaten vol doping, dat kan bijna niet anders.
Al die schaatsers zitten aan de dope joh.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_185475704
quote:
Die zijn niet meer actief :P
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 8 maart 2019 @ 13:07:40 #171
426493 crew  PippenScottie
pi_185475719
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 12:50 schreef Slobeend het volgende:
Zeven jaar geleden...
BartVeldkamp twitterde op dinsdag 23-10-2012 om 12:48:41 http://t.co/ypHbZhoP Harm Kuipers brengt het Armstrong verhaal even terug naar nuchtere realiteit. Goed! reageer retweet
marktuitert twitterde op woensdag 24-10-2012 om 11:42:28 @:BartVeldkamp nuchtere realiteit?? Bagatelliseren bedoel je. Domme uitspraak. reageer retweet
Ik herinner me dat Bart Veldkamp zijn schaatsen door de kleedkamer smeet in Hamar 1994 omdat hij weigerde te geloven dat Koss zijn prestaties op een bruine b½terhåm haalde.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 13:12:03 #172
279824 Mansjester
City>United
pi_185475807
Bizar interview. Dat het zo ging verbaast me niet,maar dat Kuipers het zo openlijk verteld..
  Moderator vrijdag 8 maart 2019 @ 13:15:02 #173
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185475867
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:06 schreef wimderon het volgende:
[..]

Die zijn niet meer actief :P
Als het specifiek over een schaatser gaat kan hij toch alleen maar op Kramer doelen? Als het stiekem een schaatster is heb je iets meer opties.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 13:17:08 #174
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_185475906
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:12 schreef Mansjester het volgende:
Bizar interview. Dat het zo ging verbaast me niet,maar dat Kuipers het zo openlijk verteld..
Cees-Rein gaf een vergelijkbaar interview rond Rio2016
Feyenoord!!! * Barça
pi_185475957
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 12:40 schreef heywoodu het volgende:
Gerard van Velde en Ids Postma waren zo te zien niet aanwezig op de World Cup-finale in Heerenveen, eveneens in 2004 :+
De betreffende schaatser schaatste de week daarop weer een wereldbeker, dus dan kan het niet om de wereldbekerfinale gegaan zijn.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_185476035
Buiten Kramer is er toch niemand meer actief uit die jaren? Tenzij het niet om een Nederlander gaat, maar ook dan zal het lijstje niet heel groot zijn..

Tenzij Kuipers bedoelt dat de schaatser nog steeds actief is in de schaatswereld, dus niet per se als schaatser.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 13:27:46 #177
194695 franklop
Fran knock
pi_185476111
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:23 schreef Marcoss het volgende:
Buiten Kramer is er toch niemand meer actief uit die jaren? Tenzij het niet om een Nederlander gaat, maar ook dan zal het lijstje niet heel groot zijn..

Tenzij Kuipers bedoelt dat de schaatser nog steeds actief is in de schaatswereld, dus niet per se als schaatser.
Wüst.

Maar zowel Kramer als Wüst kwamen volgens mij pas in 2005 bovendrijven, niet in 2004.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  vrijdag 8 maart 2019 @ 13:28:38 #178
194695 franklop
Fran knock
pi_185476127
quote:
Dan zou het Romme moeten zijn, want die is nog wel actief in de schaatswereld toch?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  vrijdag 8 maart 2019 @ 13:40:25 #179
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185476359
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:23 schreef Marcoss het volgende:
Buiten Kramer is er toch niemand meer actief uit die jaren? Tenzij het niet om een Nederlander gaat, maar ook dan zal het lijstje niet heel groot zijn..

Tenzij Kuipers bedoelt dat de schaatser nog steeds actief is in de schaatswereld, dus niet per se als schaatser.
Carien Kleibeuker.
Bij die laatste interpretatie kan het gelijk weer bijna iedereen zijn, zo is ook Wennemars nog actief in het schaatsen natuurlijk, net als bijvoorbeeld Mark Tuitert.

In 2003/2004 was er in ieder geval een Worldcup in Collalbo, en twee weken later een finale in Heerenveen, met daarna nog een WK Afstanden in Seoel en een Vikingrace in Heerenveen - maar die laatsten waren wel te jong om toen al de aandacht van de ISU te trekken lijkt me.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 13:40:45 #180
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185476366
quote:
12s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:19 schreef nostra het volgende:
[..]

De betreffende schaatser schaatste de week daarop weer een wereldbeker, dus dan kan het niet om de wereldbekerfinale gegaan zijn.
2003/2004 is er geen wereldbeker direct week na Heerenveen. In 2004/2005 daarentegen;


Hierbij lijkt EK Allround mij het meest logisch ivm tijdsperiode richting toernooi daarvoor. Tijd genoeg om naar Collalbo te gaan, tenzij ze ervoor gekozen hebben om Berlijn over te slaan.

Verdere check; EK Allround deden Kramer en Wust mee.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 13:45:21 #181
194695 franklop
Fran knock
pi_185476439
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:40 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

2003/2004 is er geen wereldbeker direct week na Heerenveen. In 2004/2005 daarentegen;
[ afbeelding ]

Hierbij lijkt EK Allround mij het meest logisch ivm tijdsperiode richting toernooi daarvoor. Tijd genoeg om naar Collalbo te gaan, tenzij ze ervoor gekozen hebben om Berlijn over te slaan.
Was na het EK toen geen sprint wereldbeker? Die waren in die tijd wel eens los van de andere afstanden
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  vrijdag 8 maart 2019 @ 13:46:53 #182
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185476463
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:45 schreef franklop het volgende:
[..]

Was na het EK toen geen sprint wereldbeker? Die waren in die tijd wel eens los van de andere afstanden
1e keer Heerenveen = lange afstanden, Nagano sprint
EK Allround Heerenveen, Calgary sprint

Dus ja wie zou met beide willen en of kunnen meedoen? Kramer niet lijkt me.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 13:50:47 #183
194695 franklop
Fran knock
pi_185476548
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:46 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

1e keer Heerenveen = lange afstanden, Nagano sprint
EK Allround Heerenveen, Calgary sprint

Dus ja wie zou met beide willen en of kunnen meedoen? Kramer niet lijkt me.
Dat lijkt me niet nee. De andere EK deelnemers trouwens ook niet.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_185477028
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 10:06 schreef OProg het volgende:
Het betreffende interview ook nog even.

https://www.volkskrant.nl(...)ief-test-~b56b6f48/[..]

quote:
Nog steeds is hij verbaasd dat Armstrong zijn Tourzeges moest inleveren toen duidelijk werd dat hij doping gebruikte. Het staat niet in verhouding tot zijn overtredingen, vindt Kuipers.
Hier heeft hij wel volkomen gelijk natuurlijk. Dat hij geen voordeel zou hebben gehad is een bizarre stelling. Hij spreekt zichzelf ook tegen:

quote:
Vrijgeven is iets anders. Maar vindt u dopingcontroles nuttig?

'Als je weet hoe het in elkaar zit, dan ben je wel een rund als je in competitie positief test. Dus als je wat wilt gebruiken, epo of anabole steroïden, dan moet je dat doen in de voorbereidingsfase. Tegenwoordig is het out of competition-testen geïntensiveerd. De mazen van het net zijn kleiner geworden.'


[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 08-03-2019 14:13:52 ]
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 maart 2019 @ 14:15:22 #185
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185477087
Hoezo heeft hij er gelijk in als hij zegt dat sporters die betrapt zijn op doping (of het toegeven) hun resultaten in moeten leveren, in elk geval van de betreffende periode?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185477218
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 14:15 schreef heywoodu het volgende:
Hoezo heeft hij er gelijk in als hij zegt dat sporters die betrapt zijn op doping (of het toegeven) hun resultaten in moeten leveren, in elk geval van de betreffende periode?
Heel nuchter beschouwd is het heel logisch dopeurs hun prijzen af te pakken. Moeten we ook vooral blijven doen.

Ik doel vooral op de hypocrisie. We weten dat elke goede ronderenner (en van elke goede sporter vermoeden we het) pakte of op zijn minst verdacht is. Merckx, Zoetemelk, Indurain, Armstrong, Pantani, Ullrich, Froome.

Merckx is de beste renner ooit en Armstrong heeft nooit de Tour gewonnen. Dát vind ik hypocriet.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 maart 2019 @ 14:22:49 #187
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185477242
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 14:21 schreef Sloggi het volgende:
[..]

Heel nuchter beschouwd is het heel logisch dopeurs hun prijzen af te pakken. Moeten we ook vooral blijven doen.

Ik doel vooral op de hypocrisie. We weten dat elke goede ronderenner (en van elke goede sporter vermoeden we het) pakte of op zijn minst verdacht is. Merckx, Zoetemelk, Indurain, Armstrong, Pantani, Ullrich, Froome.

Merckx is de beste renner ooit en Armstrong heeft nooit de Tour gewonnen. Dát vind ik hypocriet.
Nou ja, Armstrong heeft het gezegd: "Ik heb de Tours met behulp van doping gewonnen."

Meer bewijs is er toch niet echt nodig en bewijs is wél nodig om resultaten af te nemen. Dat kun je niet op basis van vermoedens gaan doen, ook al heb je het over Ricco.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185477466
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:40 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

2003/2004 is er geen wereldbeker direct week na Heerenveen. In 2004/2005 daarentegen;
[ afbeelding ]

Hierbij lijkt EK Allround mij het meest logisch ivm tijdsperiode richting toernooi daarvoor. Tijd genoeg om naar Collalbo te gaan, tenzij ze ervoor gekozen hebben om Berlijn over te slaan.

Verdere check; EK Allround deden Kramer en Wust mee.
Hoewel hier staat dat ie uit Erfurt kwam en niet Collalbo klopt het verder wel.
https://www.nu.nl/sport/4(...)et-in-skate-off.html
SPT / [Schaatsen] Skate-Off WK Allround

Week erna wereldbeker in Baselga.
pi_185480137
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:23 schreef Marcoss het volgende:
Buiten Kramer is er toch niemand meer actief uit die jaren? Tenzij het niet om een Nederlander gaat, maar ook dan zal het lijstje niet heel groot zijn..

Tenzij Kuipers bedoelt dat de schaatser nog steeds actief is in de schaatswereld, dus niet per se als schaatser.
Er staat ook rond 2004. Zou ook best kunnen dat dit bewust zo gedaan (en dus niet per se 2004 hoeft te zijn) is omdat het anders direct af te leiden zou zijn.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 17:00:13 #190
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185480164
Nog actief lijkt me meer actief als in nog in schaatswereld. Van Velde of zo.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 17:02:52 #191
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185480210
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 13:28 schreef franklop het volgende:
[..]

Dan zou het Romme moeten zijn, want die is nog wel actief in de schaatswereld toch?
Van der Velde ook, stond gister nog een groot interview in het AD.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 maart 2019 @ 17:03:36 #192
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185480223
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 17:02 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Van der Velde ook, stond gister nog een groot interview in het AD.
'Van der Velde', tjongejonge.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 8 maart 2019 @ 17:04:55 #193
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185480249
quote:
9s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 17:03 schreef heywoodu het volgende:
[..]

'Van der Velde', tjongejonge.
Van Velde dan. Dat verbeteren van die gozer de hele tijd, gek word je ervan.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 maart 2019 @ 18:13:56 #194
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185481390
Thailand schorst zichzelf in het gewichtheffen _O_
https://www.channelnewsas(...)oping-tests-11325924
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185489032
leven zoals het leven is
  Moderator zaterdag 9 maart 2019 @ 01:16:13 #196
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185489148
Die Markje Tuitert. Markje Tuitert, die altijd achteraan schaatste en die op het juiste moment ineens wist te pieken.

Bedankt voor je mening, Mark.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 9 maart 2019 @ 08:14:37 #197
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_185490845
In België zou er zowaar eens een voetballer betrapt zijn:

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190308_04241265
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 9 maart 2019 @ 09:29:58 #198
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_185491592
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2019 01:16 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Die Markje Tuitert. Markje Tuitert, die altijd achteraan schaatste en die op het juiste moment ineens wist te pieken.

Bedankt voor je mening, Mark.
Is gelukkig steeds minder relevant gezien de dalende kijkcijfers voor de G sport genaamd schaatsen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_185493075
quote:
Mark Stuitert :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_185494584
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2019 09:29 schreef Klopkoek het volgende:
[..]

Is gelukkig steeds minder relevant gezien de dalende kijkcijfers voor de G sport genaamd schaatsen.
Ziedend.
  zaterdag 9 maart 2019 @ 13:16:57 #201
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_185494780
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2019 13:04 schreef wimderon het volgende:
[..]

Ziedend.
https://www.sportnext.nl/sponsoring/alarmfase_1_in_het_schaatsen

Tien jaar terug waren de kijkcijfers ook gewoon hoger
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_185496763
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2019 09:29 schreef Klopkoek het volgende:
[..]

Is gelukkig steeds minder relevant gezien de dalende kijkcijfers voor de G sport genaamd schaatsen.
QFT.
pi_185507005
4 tienden van het Wereldrecord op de 500 meter, niets aan het handje.
Oud Wereldkampioen
4-voudig Nederlands Kampioen
je mag me aanraken
pi_185517918
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 09:54 schreef maxi-mus het volgende:
Schaatsers met verdachte bloedwaarden werden begin deze eeuw 'gewaarschuwd' door dopingcontroleurs. Dat zegt Harm Kuipers, arts en voormalig lid van de medische commissie van de ISU, tegen de Volkskrant.

De internationale schaatsbond hield sinds 2000 zo'n negentig schaatsers, onder wie vijf, zes Nederlanders, onder toezicht vanwege aanwijzingen van mogelijk dopinggebruik; de schaatsers hadden bloedwaarden die niet te verklaren waren door natuurlijke oorzaken als ziekte.

Door een dopingcontroleur langs te sturen, werden de schaatsers indirect gewaarschuwd dat hun bloedwaarden te hoog waren. Daarna zakten de waarden van de betreffende schaatser direct. Om welke schaatsers het gaat, wil Kuipers niet zeggen.

2001: De schaatsploeg van Spaarselect traint. Op de voorgrond trekken (vlnr) Gianni Romme, Mark Tuitert en Erben Wennemars een sprintje ANP

De schaatsbond had volgens de krant speciale aandacht voor de ploeg van SpaarSelect, omdat het team werd begeleid door Berend Nikkels. Hij begeleidde eerder wielrenners bij dopinggebruik. Gianni Romme, Marianne Timmer en Erben Wennemars maakten deel uit van het team. De Amerikaan Peter Mueller was coach van de ploeg.

Volgens Kuipers was de schaatsbond er 'niet om de mensen te pakken, maar om te voorkomen dat we mensen pakken'.

De wereldantidopingorganisatie WADA was volgens de Volkskrant op de hoogte van de werkwijze van de ISU.

Wat ik mij steeds afvraag bij deze aantallen.
Negentig schaatsers, waarvan 84 à 85 uit het buitenland. Reden er in die tijd wel zoveel schaatsers rond op de ISU-toernooien?
  Redactie Frontpage / Sport zondag 10 maart 2019 @ 13:59:15 #205
426493 crew  PippenScottie
pi_185517969
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2019 13:56 schreef Idisrom het volgende:
[..]

Wat ik mij steeds afvraag bij deze aantallen.
Negentig schaatsers, waarvan 84 à 85 uit het buitenland. Reden er in die tijd wel zoveel schaatsers rond op de ISU-toernooien?
ISU is ook shorttrack en kunstschaatsen natuurlijk.
  zondag 10 maart 2019 @ 17:08:41 #206
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_185522057
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2019 13:56 schreef Idisrom het volgende:
[..]

Wat ik mij steeds afvraag bij deze aantallen.
Negentig schaatsers, waarvan 84 à 85 uit het buitenland. Reden er in die tijd wel zoveel schaatsers rond op de ISU-toernooien?
ja, voor dat de ISU een max instelde waren er soms wel meer dan 40 deelnemers aan een WK. En met een max van 4 per land, toen waren er in NL ook al meer kandidaten dan plekken.
pi_185522970
quote:
Tuitert. :')
Vakman pur sang
pi_185525735
Uit het Tuitert-artikel van de NOS.

quote:
Volgens Kuipers had zes procent van de deelnemers aan het WK allround in 2000 met schommelende bloedwaardes te maken. Romme veroverde destijds goud.
Er waren 48 deelnemers, dan moeten er het drie zijn geweest met schommelende bloedwaardes.
pi_185535206
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2019 13:59 schreef PippenScottie het volgende:
[..]

ISU is ook shorttrack en kunstschaatsen natuurlijk.
Kunstschaatsen is een technische sport, dus die kan je wegstrepen.
  maandag 11 maart 2019 @ 11:09:18 #210
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_185536596
'Kjeld en ik reden op randje van wat mogelijk is’

https://www.ad.nl/schaats(...)ogelijk-is~a90061cb/
:+
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 12 maart 2019 @ 08:47:21 #211
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185556519
Massale invallen in Italië door de politie gedurende de nacht, schijnbaar begonnen op Sicilië. Om 11 uur zou er meer bekend gemaakt moeten worden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185560489
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 08:47 schreef heywoodu het volgende:
Massale invallen in Italië door de politie gedurende de nacht, schijnbaar begonnen op Sicilië. Om 11 uur zou er meer bekend gemaakt moeten worden.
Inmiddels al wat meer bekend?
leven zoals het leven is
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 12 maart 2019 @ 12:48:45 #213
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185560771
Loos alarm, doorlopen allemaal. Het gaat weer eens om totaal niet boeiende sportschoolfappertjes die in de sportschool aan de doping zaten om beter in vorm te komen voor de zomer. De meuk kwam vooral uit Oost-Europa.

https://meridionews.it/ar(...)tate-anche-i-60enni/
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185565701
Zwemster Toussaint niet meer verdacht. Bleek verwarring te ontstaan door een astmamiddel ofzo.
pi_185568618
En nu de FINA aanklagen voor smaad en laster.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_185568714
De altijd doperende Toussaint met een kulreden vrijgesproken, FINA goden volgen het voorbeeld van de ISU en UCI.
Jack does it in real time...
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 09:22:18 #217
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185602153
Goede reactie
quote:
In navolging van Marcel Kittel, Ramon Sinkeldam en Iwan Spekenbrink heeft ook Tom Dumoulin gereageerd op de dopingbekentenis van zijn voormalige teamgenoot Georg Preidler. In gesprek met de NOS reageert de kopman van Team Sunweb verbolgen: “Ik vind het verschrikkelijk. Ik voelde me verraden.”

Preidler, die vorige week het gebruik van bloeddoping heeft toegegeven, was vijf jaar de ploeggenoot van Dumoulin. In 2017 was de Oostenrijker één van zijn adjudanten tijdens de door de Limburger gewonnen Giro d’Italia. “Hij was geen vriend van mij, maar wel gewoon een ploeggenoot waar ik het jarenlang echt goed mee kon vinden”, kijkt Dumoulin terug.
In zijn bekentenis verklaarde de Oostenrijker niet te hebben gebruikt tijdens zijn tijd bij Team Sunweb. Pas in 2018, toen Preidler was overgestapt naar Groupama-FDJ, zou Preidler bloed bij zichzelf hebben afgetapt met het idee dat later weer in te brengen. “Dit toont maar weer aan dat het nog altijd niet verdwenen is”, vervolgt Dumoulin zijn relaas.

“Journalisten, blijf skeptisch”
In het interview met de NOS doet Dumoulin ook een oproep aan het journaille. “Tijdens de persconferentie was er niemand die er naar vroeg. Dat vind ik echt belachelijk. Ik vind het heel belangrijk dat dit levend wordt gehouden. Doping is niet weg en het zal ook nooit weg zijn. Het is niet altijd leuk, maar het enige wat we ertegen kunnen doen is sceptisch blijven.”
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 09:25:29 #218
362868 crew  Slobeend
of all places
  donderdag 14 maart 2019 @ 09:45:59 #219
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185602477
quote:
14s.gif Op donderdag 14 maart 2019 09:22 schreef Slobeend het volgende:
Goede reactie[..]

Alsof wielrenners vrienden hebben :') Alleen strategische partners :P
  donderdag 14 maart 2019 @ 10:12:59 #220
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_185602803
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 09:45 schreef Immerdebestebob het volgende:
[..]

Alsof wielrenners vrienden hebben :') Alleen strategische partners :P
En masturbatie-maten
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 maart 2019 @ 10:14:32 #221
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_185602829
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 18:57 schreef DeeBee het volgende:
De altijd doperende Toussaint met een kulreden vrijgesproken, FINA goden volgen het voorbeeld van de ISU en UCI.
Een vrij acceptabele reden, maar dat geheel terzijde.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_185603539
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 10:14 schreef heywoodu het volgende:
[..]

Een vrij acceptabele reden, maar dat geheel terzijde.
Ik vind dat sporters sowieso niet aan wat voor middel moeten zitten. En 'astmapatient' Toussaint is zoveelste onzinsporter die met allerlei aandoeningen komt aanzetten om medicijngebruik goed te praten of te verkrijgen... Helaas, dan maar geen topsporter is mijn mening in zulke gevallen.

De fouten bij het testen zijn inderdaad zorgwekkend, maar het is wel een warrig verhaal: 'de andere stof (welke stof? want dit wordt niet gemeld) deed zich voor als tulobuterol (hoe dan? want nu is het alleen vage info)'.
Plus ik ben vooral ook geirriteerd over de kritiekloze berichtgeving (al dan niet van de NOS): 'het was maar een minieme hoeveelheid', 'ze had het niet zo bedoeld' etc. etc.
Jack does it in real time...
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 12:35:19 #223
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185605298
quote:
14s.gif Op donderdag 14 maart 2019 09:22 schreef Slobeend het volgende:
Goede reactie[..]

De altijd doperende T. Dumoulin weet ons te melden dat doping niet weg is en ook nooit weg zal gaan. In ander nieuws is de paus nog steeds katholiek en schijnt een beer toch echt in het bos te schijten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 12:38:25 #224
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185605342
Noem me cynisch maar als prutsers als Preidler aan de dope zitten kan ik iemand die in één seizoen 2e wordt in zowel de Giro als de Tour en bergop pocketklimmers eraf fietst moeilijk geloven.
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 12:41:14 #225
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185605405
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[..]

De altijd doperende T. Dumoulin weet ons te melden dat doping niet weg is en ook nooit weg zal gaan. In ander nieuws is de paus nog steeds katholiek en schijnt een beer toch echt in het bos te schijten.
En een wielrenner die verwijt dat journalisten niet sceptisch genoeg zijn. Dit zou ik een Valverde, Nibali of Gilbert nooit maar dan ook nooit horen zeggen.
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 12:43:43 #226
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185605450
quote:
9s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:38 schreef maxi-mus het volgende:
Noem me cynisch maar als prutsers als Preidler aan de dope zitten kan ik iemand die in één seizoen 2e wordt in zowel de Giro als de Tour en bergop pocketklimmers eraf fietst moeilijk geloven.
Dat is niet cynisch, maar juist realistisch. Welkom bij de club.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 12:45:04 #227
40566 Ericr
Livewrong
pi_185605471
Heel veel anders kan je ook niet zeggen natuurlijk als sporter. Gewoon alle gebruik afkeuren terwijl je zelf op mutantenniveau presteert. Het blijft lachwekkend maar dat is inherent aan topsport. Moet de eerste actieve topsporter nog zien die dopinggebruik niet direct afkeurt.. Daarmee kwam je nog weg in de jaren tachtig en soms nog wel later als je het niet al te openlijk bracht.

Bijvoorbeeld een Thomas Dekker die lachend zijn move naar Italië toelichtte en zijn ploeggenoten zo ongeveer angsthazen noemde omdat zij liever in Nederland hun begeleiding kregen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 12:45:33 #228
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185605488
quote:
9s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:38 schreef maxi-mus het volgende:
Noem me cynisch maar als prutsers als Preidler aan de dope zitten kan ik iemand die in één seizoen 2e wordt in zowel de Giro als de Tour en bergop pocketklimmers eraf fietst moeilijk geloven.
Toch werkt het niet zo, want als ik nu aan de doping ga, kom ik nog steeds geen berg op.
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 12:46:56 #229
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185605515
quote:
7s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:41 schreef Slobeend het volgende:
[..]

En een wielrenner die verwijt dat journalisten niet sceptisch genoeg zijn. Dit zou ik een Valverde, Nibali of Gilbert nooit maar dan ook nooit horen zeggen.
Mooi verhaal, maar uiteindelijk traint Dumoulin de helft van het jaar op locaties waar geen enkele journalist of dopingcontroleur hem komt bezoeken. Het is allemaal gelul, Slob. Een mooi praatje voor de bühne, daar is Tom goed in. Het verschil tussen Dumoulin en de namen die jij noemt is vooral de herseninhoud. Een Valverde is niet slim genoeg om volzinnen op te dreunen, dus houdt hij het bij muy duro.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 12:48:06 #230
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185605537
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:46 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[..]

Mooi verhaal, maar uiteindelijk traint Dumoulin de helft van het jaar op locaties waar geen enkele journalist of dopingcontroleur hem komt bezoeken.
Bron?
pi_185605540
Ach, welk verhaal iemand ook ophangt, hij zal hier altijd commentaar krijgen :D
  donderdag 14 maart 2019 @ 12:49:49 #232
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185605575
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:45 schreef VoMy het volgende:
[..]

Toch werkt het niet zo, want als ik nu aan de doping ga, kom ik nog steeds geen berg op.
Het maakt van een waardeloze sporter geen goede sporter nee.
  donderdag 14 maart 2019 @ 12:58:25 #233
40566 Ericr
Livewrong
pi_185605722
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:49 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Het maakt van een waardeloze sporter geen goede sporter nee.
Een Riis was voor zijn periode waarin hij vloog toch wel een voorbeeld van een knap waardeloze renner. Riis had voor zijn doorbraak alleen een rit in de Giro gewonnen en een keer leuk er bij gezeten op een WK maar er was niks dat aangaf dat hij rond zijn 30ste nog zou kunnen doorbreken.

Doping kan in sommige gevallen wel het verschil betekenen tussen eeuwige krabbelaar en absolute top. Kan me ook nog een wormpje herinneren die met moeite een muurtje op kwam in Italië.

Ligt er maar net aan hoe je lichaam er op reageert. Daarom nemen veel sporters ook de gok denk ik. Als je net het middel of middelen vindt waardoor je gaat vliegen kan dat heel veel uitmaken voor je carrière.
pi_185605827
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:48 schreef Slobeend het volgende:
[..]

Bron?
Gr. gr. Zuid-Afrika en de Sky vulkaan
Jack does it in real time...
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 13:13:07 #235
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185605992
quote:
9s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:04 schreef DeeBee het volgende:
[..]

Gr. gr. Zuid-Afrika en de Sky vulkaan
Dat weet de Slob ook wel, beetje vragen naar de bekende weg.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 13:14:13 #236
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185606015
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:13 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[..]

Dat weet de Slob ook wel, beetje vragen naar de bekende weg.
Klopt. Maar een halfjaar geen dopingcontroleur geloof ik niet.
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 13:17:43 #237
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185606085
quote:
1s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:14 schreef Slobeend het volgende:
[..]

Klopt. Maar een halfjaar geen dopingcontroleur geloof ik niet.
Campenaerts kon in ieder geval een maand in Namibië verblijven zonder gecontroleerd te worden. Dat zal in Zuid-Afrika niet anders zijn geweest.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:31:27 #238
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185606325
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:49 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Het maakt van een waardeloze sporter geen goede sporter nee.
Nee, maar het zegt ook niets over het dopinggebruik van een ander die beter de berg op komt.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:37:39 #239
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606423
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:31 schreef VoMy het volgende:
[..]

Nee, maar het zegt ook niets over het dopinggebruik van een ander die beter de berg op komt.
Dat lijkt mij toch wel.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:37:58 #240
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606431
quote:
10s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:37 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Dat lijkt mij toch wel.
Waar baseer je dat dan op?
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:38:43 #241
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185606440
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:17 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[..]

Campenaerts kon in ieder geval een maand in Namibië verblijven zonder gecontroleerd te worden. Dat zal in Zuid-Afrika niet anders zijn geweest.
Maar niemand geeft een fuck om Campenaerts
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:39:32 #242
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606454
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:37 schreef kaasplankje het volgende:
[..]

Waar baseer je dat dan op?
Misschien kan je mijn vorige posts even lezen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:40:37 #243
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606474
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:39 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Misschien kan je mijn vorige posts even lezen.
Heb ik al gedaan.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:41:28 #244
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606484
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:40 schreef kaasplankje het volgende:
[..]

Heb ik al gedaan.
Dan had het al duidelijk kunnen zijn met wat begrijpend lezen. Ik heb ook helemaal geen zin in een discussie wie wel/niet gebruikt, nogmaals : ik geloof alleen niet dat het alleen de Preidlertjes van deze wereld zijn.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:43:32 #245
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606512
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:41 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Dan had het al duidelijk kunnen zijn met wat begrijpend lezen. Ik heb ook helemaal geen zin in een discussie wie wel/niet gebruikt, nogmaals : ik geloof alleen niet dat het alleen de Preidlertjes van deze wereld zijn.
Ik vind het een beetje naïef dat je alle renners die beter presteren dan een betrapte doperende wielrenner niet meer vertrouwd. Alsof alle wielrenners hetzelfde niveau hebben in het peloton.
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 13:44:06 #246
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185606522
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:38 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

Maar niemand geeft een fuck om Campenaerts
Volgens jou hoeven sommige renners niet gecontroleerd te worden?

Campenaerts is een van de beste tijdrijders van de wereld en binnenkort misschien wel houder van het uurrecord. Als zo iemand het al niet waard is om te controleren...
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:44:37 #247
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606529
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[..]

Volgens jou hoeven sommige renners niet gecontroleerd te worden?

Campenaerts is een van de beste tijdrijders van de wereld en binnenkort misschien wel houder van het uurrecord. Als zo iemand het al niet waard is om te controleren...
Campenaerts is te dom om doping te gebruiken.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:44:40 #248
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606532
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:43 schreef kaasplankje het volgende:
[..]

Ik vind het een beetje naïef dat je alle renners die beter presteren dan een betrapte doperende wielrenner niet meer vertrouwd. Alsof alle wielrenners hetzelfde niveau hebben in het peloton.
Dat zeg ik dan ook nergens.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:46:01 #249
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606550
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:44 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Dat zeg ik dan ook nergens.
Als je niets van wielrennen begrijpt moet je ook niet van die onzinnige speculaties uiten.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:46:56 #250
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185606567
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[..]

Volgens jou hoeven sommige renners niet gecontroleerd te worden?

Campenaerts is een van de beste tijdrijders van de wereld en binnenkort misschien wel houder van het uurrecord. Als zo iemand het al niet waard is om te controleren...
Ik chargeer een beetje. Maar ik weet niet hoeveel financiële ruimte er is om van hot naar her te gaan om iedereen te controleren.

Al is het een 'makkelijk' klusje om een depot neer te zetten in Sierra Nevada en Teide. Want daar komt halve peloton en kan je ze allemaal gaan controleren in tijd dat ze zich prepareren.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:47:33 #251
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606579
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:46 schreef kaasplankje het volgende:
[..]

Als je niets van wielrennen begrijpt moet je ook niet van die onzinnige speculaties uiten.
Als je mensonterend dom bent kun je beter wegblijven van dit soort teksten. Je zit op het niveau begrijpend lezen van iemand die het syndroom van down heeft.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:48:59 #252
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606604
quote:
10s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:47 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Als je mensonterend dom bent kun je beter wegblijven van dit soort teksten. Je zit op het niveau begrijpend lezen van iemand die het syndroom van down heeft.
Je bent overduidelijk een theoreticus die helemaal geen kaas heeft gegeten van de praktijk. Je kan me uitschelden voor wat je wil maar daar ben ik ongevoelig voor.
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 13:50:08 #253
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185606618
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:46 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

Ik chargeer een beetje. Maar ik weet niet hoeveel financiële ruimte er is om van hot naar her te gaan om iedereen te controleren.

Al is het een 'makkelijk' klusje om een depot neer te zetten in Sierra Nevada en Teide. Want daar komt halve peloton en kan je ze allemaal gaan controleren in tijd dat ze zich prepareren.
Daar zou financiële ruimte voor gemaakt moeten worden. Het is toch niet goed dat bepaalde renners een maand of langer niet gecontroleerd worden? Al gebruiken ze niets, ze zouden daardoor wel op het idee kunnen komen.

Ik vind het een slechte zaak, waar hier behoorlijk lichtzinnig over wordt gedaan. Zodra je ergens in een ver land zit of op een obscure locatie zoals een vulkaan kun je volledig je gang gaan. Niet dat dopingcontroles alles oplossen (hoi Harm Kuipers), maar helemaal niets doen zou ik ook niet echt een geschikt alternatief willen noemen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:51:16 #254
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606630
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:48 schreef kaasplankje het volgende:
[..]

Je bent overduidelijk een theoreticus die helemaal geen kaas heeft gegeten van de praktijk. Je kan me uitschelden voor wat je wil maar daar ben ik ongevoelig voor.
Het is nogal lastig om dingen te begrijpen als je niet kan lezen, dus dit is nogal verspilde moeite maar nogmaals: Wat jij roeptoetert heb ik nergens gezegd.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:52:19 #255
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606642
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Daar zou financiële ruimte voor gemaakt moeten worden.
Door wie dan? Wada heeft helemaal geen armslag om al die sporters te controleren, deden ze dat wel dan was het nog altijd betrekkelijk eenvoudig de uitslag van die controles te beïnvloeden.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:53:00 #256
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606649
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:51 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Het is nogal lastig om dingen te begrijpen als je niet kan lezen, dus dit is nogal verspilde moeite maar nogmaals: Wat jij roeptoetert heb ik nergens gezegd.
Ah nu kan je wel weer normaal reageren?
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:54:12 #257
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606666
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:53 schreef kaasplankje het volgende:
[..]

Ah nu kan je wel weer normaal reageren?
Rare reactie voor iemand die zelf met een persoonlijke aanval komt. Maar soit, blijf het feit dat je woorden compleet uit zijn verband rukt lekker negeren.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:54:57 #258
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185606678
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[..]

Daar zou financiële ruimte voor gemaakt moeten worden. Het is toch niet goed dat bepaalde renners een maand of langer niet gecontroleerd worden? Al gebruiken ze niets, ze zouden daardoor wel op het idee kunnen komen.

Ik vind het een slechte zaak, waar hier behoorlijk lichtzinnig over wordt gedaan. Zodra je ergens in een ver land zit of op een obscure locatie zoals een vulkaan kun je volledig je gang gaan. Niet dat dopingcontroles alles oplossen (hoi Harm Kuipers), maar helemaal niets doen zou ik ook niet echt een geschikt alternatief willen noemen.
IAAF budget 8 miljoen
Dopingautoriteit budget ?? gevoed door NOC*NSF wat weer afhankelijk is van opbrengst Lotto :')
WADA 45 miljoen
UCI ??

Echt veel is het niet.
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:56:54 #259
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606706
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:54 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Rare reactie voor iemand die zelf met een persoonlijke aanval komt. Maar soit, blijf het feit dat je woorden compleet uit zijn verband rukt lekker negeren.
Ik kom niet met een persoonlijke aanval, je kan duidelijk niet zo goed tegen kritiek.
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:01:09 #260
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606778
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:56 schreef kaasplankje het volgende:
[..]

Ik kom niet met een persoonlijke aanval, je kan duidelijk niet zo goed tegen kritiek.
(lol)
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 14:01:54 #261
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185606790
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:54 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

IAAF budget 8 miljoen
Dopingautoriteit budget ?? gevoed door NOC*NSF wat weer afhankelijk is van opbrengst Lotto :')
WADA 45 miljoen
UCI ??

Echt veel is het niet.
Dan is het meteen maar weer duidelijk waarom de strijd tegen doping niet echt een strijd is.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_185606795
quote:
9s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:38 schreef maxi-mus het volgende:
Noem me cynisch maar als prutsers als Preidler aan de dope zitten kan ik iemand die in één seizoen 2e wordt in zowel de Giro als de Tour en bergop pocketklimmers eraf fietst moeilijk geloven.
Omdat jij het zo graag hebt over begrijpend lezen en de ander graag diskwalificeert.

Er worden zelfs amateurs op doping betrapt. In alle sporten.

Of jij wel of niet cynisch ben, hier kunnen we helemaal niks mee. Maar dat zal je wel niet kunnen begrijpen.

Maak er een mooie posting van, beetje creatief met scheldwoorden ajb
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:05:26 #263
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185606849
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:01 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[..]

Dan is het meteen maar weer duidelijk waarom de strijd tegen doping niet echt een strijd is.
De vraag is waar je het geld vandaan moet halen. In mijn ogen zou je kunnen zeggen dat elk land/ploeg zoveel procent moet afdragen oid.
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:06:04 #264
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606860
quote:
1s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:02 schreef opgebaarde het volgende:
[..]

Omdat jij het zo graag hebt over begrijpend lezen en de ander graag diskwalificeert.

Er worden zelfs amateurs op doping betrapt. In alle sporten.

Of jij wel of niet cynisch ben, hier kunnen we helemaal niks mee. Maar dat zal je wel niet kunnen begrijpen.

Maak er een mooie posting van, beetje creatief met scheldwoorden ajb
Dus het feit dat er amateurs worden betrapt zegt iets over het gebruik van de wereldtoppers?
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:08:59 #265
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185606904
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:06 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Dus het feit dat er amateurs worden betrapt zegt iets over het gebruik van de wereldtoppers?
De ontmaskering van een Sunweb knecht zegt daar evenmin iets over.
pi_185606913
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:06 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Dus het feit dat er amateurs worden betrapt zegt iets over het gebruik van de wereldtoppers?
dat zegt blijkbaar iets over alle wielrenners die beter zijn dan die renners die zelfs doping nodig hebben
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:10:11 #267
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606919
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:08 schreef kaasplankje het volgende:
[..]

De ontmaskering van een Sunweb knecht zegt daar evenmin iets over.
Het was in zijn FDJ tijd maar dit geheel terzijde.
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:11:38 #268
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185606937
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:10 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Het was in ziin FDJ tijd maar dit geheel terzijde.
Aldus Preidler. Even een nuance.
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:12:54 #269
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185606951
quote:
1s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:09 schreef opgebaarde het volgende:
[..]

dat zegt blijkbaar iets over alle wielrenners die beter zijn dan die renners die zelfs doping nodig hebben
Sinds wanneer staat onze Tom opeens voor alle renners?
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 14:13:19 #270
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185606959
Gezellig topic is dit geworden zie ik.

@Rellende_Rotscholier Ik steek voor geen renner m'n hand in het vuur, maar wil ook niemand veroordelen op basis van speculaties. Maar goed, deze discussie hebben we al tig keer gehad uiteindelijk.

Tom heeft z'n zegje gedaan, en daar zullen we het mee moeten doen!
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 14:16:37 #271
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185606989
quote:
10s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:13 schreef Slobeend het volgende:
Gezellig topic is dit geworden zie ik.

@:Rellende_Rotscholier Ik steek voor geen renner m'n hand in het vuur, maar wil ook niemand veroordelen op basis van speculaties. Maar goed, deze discussie hebben we al tig keer gehad uiteindelijk.

Tom heeft z'n zegje gedaan, en daar zullen we het mee moeten doen!
Heel verstandig dat je zelfs voor onze Tom niet je hand in het vuur steekt. Dan zijn we al wat dichter gekomen bij het moment dat ook jij tot de conclusie komt dat TD (sowieso ongunstige initialen) volkomen ongeloofwaardig is.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_185606995
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:12 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Sinds wanneer staat onze Tom opeens voor alle renners?
Je moet echt meer woorden gaan gebruiken want waarom kan jij iemand als Dumoulin moeilijk geloven als hij een kneus als Preidler er af fietst en renner X (ik durf geen namen te noemen) geloof je wel ondanks dat die gedrogeerde kneusjes er af fietst?
pi_185607007
quote:
7s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:41 schreef Slobeend het volgende:
[..]

En een wielrenner die verwijt dat journalisten niet sceptisch genoeg zijn. Dit zou ik een Valverde, Nibali of Gilbert nooit maar dan ook nooit horen zeggen.
Zo zie je dat de nieuwe generatie anders praat over doping. Dit zou je het nieuwe wielrennen kunnen noemen. Wat er achter de schermen gebeurt zal altijd hetzelfde blijven in elke sport.

Je ziet dat de Erbens en Rintjes van deze wereld nog moeite hebben om een normaal coherent verhaal af te steken over astma medicatie. De huidige generatie schaatsers zie je hetzelfde operen in de media. In die zin is er nog niet sprake van 'het nieuwe schaatsen'. De mediahype rond doping en wielrennen heeft ervoor gezorgd dat de huidige generatie (West-Europeese) wielrenners hun woorden zorgvuldig op een weegschaaltje afwegen voor het hun strot uit komt.

Duursport blijft een grote act. Ik geniet ervan (althans voetbal en wielrennen, want het schaatsen kan met gestolen worden).
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:18:39 #274
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185607027
quote:
1s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:16 schreef opgebaarde het volgende:
[..]

Je moet echt meer woorden gaan gebruiken want waarom kan jij iemand als Dumoulin moeilijk geloven als hij een kneus als Preidler er af fietst en renner X (ik durf geen namen te noemen) geloof je wel ondanks dat die gedrogeerde kneusjes er af fietst?
Joh, dat staat notabene in mijn eerste post.
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:21:44 #275
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185607060
quote:
10s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:13 schreef Slobeend het volgende:
Gezellig topic is dit geworden zie ik.
Maximuis voelde zich een beetje aangevallen ofzo. Naja. :P
pi_185607100
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 14:18 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Joh, dat staat notabene in mijn eerste post.
Weet je wat. Zoek het lekker uit, interesseert mij het eigenlijk wat jij vindt en ondertussen erbij bedenkt, blijf vooral andere aanvallen op hun begrijpend lezen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:27:12 #277
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185607124
Ik ben even de popcorn pakken brb.
pi_185607244
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:38 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

Maar niemand geeft een fuck om Campenaerts
Pontius Pilatus is klaar om Wiggins te vernederen in een ander obscuur oord.

Jammer dat onze Beukeboom zich een jaar lang heeft laten begeleiden door stel kwakzalvers. Anders .. _O_ w/ B:)B

Maar goed, de heilige paapse buren moeten we natuurlijk ook iets gunnen in hun wielerduisternis.
  donderdag 14 maart 2019 @ 14:37:11 #279
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_185607273
Viesmad
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 maart 2019 @ 14:59:46 #280
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185607688
Stef Clement dacht dat het wel gedaan was met bloeddoping in het peloton :D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 14 maart 2019 @ 15:41:19 #281
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_185608401
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:54 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

IAAF budget 8 miljoen
Dopingautoriteit budget ?? gevoed door NOC*NSF wat weer afhankelijk is van opbrengst Lotto :')
WADA 45 miljoen
UCI ??

Echt veel is het niet.
geloof dat Ram 6 ton krijgt en dan ook nog geld verspilt aan andere projecten
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 maart 2019 @ 15:44:15 #282
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185608474
Ram geeft uitleg over de zaak Toussaint: https://www.sportenstrate(...)an-van-een-zwemster/
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_185608654
Deze discussie mag wel een keer, als je hier in een van de wielrentopic's zegt dat je renner x(die nog nooit in verband met doping is gebracht) wel vertrouwd word je bijna aan de schandpaal genageld. Terwijl de R_R's van deze wereld elke obscure Colombiaan/Eritreeër bejubelen alsof het de nieuwe tour winnaar is, en je een debiel bent als je een andere mening hebt.
  donderdag 14 maart 2019 @ 15:55:28 #284
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_185608691
en ondertussen gaat Jones gewoon door met geld verdienen en positief te testen met zijn "pulsing"
https://www.mmamania.com/(...)red-fight-anyway-mma
pi_185608717
quote:
10s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:47 schreef maxi-mus het volgende:
[..]

Als je mensonterend dom bent kun je beter wegblijven van dit soort teksten. Je zit op het niveau begrijpend lezen van iemand die het syndroom van down heeft.
Sow koekoek
U MAD?
  Moderator donderdag 14 maart 2019 @ 15:57:47 #286
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185608726
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 15:53 schreef Remzz het volgende:
Deze discussie mag wel een keer, als je hier in een van de wielrentopic's zegt dat je renner x(die nog nooit in verband met doping is gebracht) wel vertrouwd word je bijna aan de schandpaal genageld. Terwijl de R_R's van deze wereld elke obscure Colombiaan/Eritreeër bejubelen alsof het de nieuwe tour winnaar is, en je een debiel bent als je een andere mening hebt.
Ziedend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 15:58:52 #287
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185608746
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 15:55 schreef THEFXR het volgende:
en ondertussen gaat Jones gewoon door met geld verdienen en positief te testen met zijn "pulsing"
https://www.mmamania.com/(...)red-fight-anyway-mma
Boksorganisaties zijn extreem lachwekkend. Dat nemen we niet serieus.
  donderdag 14 maart 2019 @ 16:03:52 #288
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_185608848
Wat is nou eigenlijk de taak van de dopinginstanties?

Zoveel mogelijk dopeurs pakken, of het gebruik van doping zoveel tegengaan?

Volgens mij is het, zoals elke controlerende instantie, tweeledig. Zowel een uitvoerende taak als een afschrikfunctie. De politie heeft als taak om misdadigers op te pakken, maar het 'aanwezig zijn' van politie zou ook potentiele criminelen moeten afschrikken.
Daarom was dat interview met Harm Kuipers juist wel komisch, omdat die min of meer aangaf vooral bezig te zijn met het tweede, want dat is makkelijker uit te voeren dan daadwerkelijk sporters betrappen + veroordeeld te krijgen, en daarmee (in zijn ogen) effectiever.
pi_185609111
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 15:44 schreef rubbereend het volgende:
Ram geeft uitleg over de zaak Toussaint: https://www.sportenstrate(...)an-van-een-zwemster/
Interessant inkijkje

Herman Ramgod _O_
pi_185609254
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 15:53 schreef Remzz het volgende:
Deze discussie mag wel een keer, als je hier in een van de wielrentopic's zegt dat je renner x(die nog nooit in verband met doping is gebracht) wel vertrouwd word je bijna aan de schandpaal genageld. Terwijl de R_R's van deze wereld elke obscure Colombiaan/Eritreeër bejubelen alsof het de nieuwe tour winnaar is, en je een debiel bent als je een andere mening hebt.
Ziedend (tevens een onjuiste opmerking).
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_185609613
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 16:03 schreef VoMy het volgende:
Wat is nou eigenlijk de taak van de dopinginstanties?

Zoveel mogelijk dopeurs pakken, of het gebruik van doping zoveel tegengaan?

Volgens mij is het, zoals elke controlerende instantie, tweeledig. Zowel een uitvoerende taak als een afschrikfunctie. De politie heeft als taak om misdadigers op te pakken, maar het 'aanwezig zijn' van politie zou ook potentiele criminelen moeten afschrikken.
Daarom was dat interview met Harm Kuipers juist wel komisch, omdat die min of meer aangaf vooral bezig te zijn met het tweede, want dat is makkelijker uit te voeren dan daadwerkelijk sporters betrappen + veroordeeld te krijgen, en daarmee (in zijn ogen) effectiever.
Vroeger, toen ik echt heel klein was, vroeg ik eens aan mijn vader waarom op een autoruit aangegeven wordt dat de auto uitgerust is met een alarm. Dat vond ik enorm dom want zo betrap je geen dieven want die durven niet meer in te breken

Mijn vader was het niet met mij eens en ik heb het sterke vermoeden dat Herman Ram het ook met kleine opgebaardje oneens is.

Maar eigenlijk ben jij het met mijn oude ik eens toch :@
pi_185609732
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 16:22 schreef El-Stinho het volgende:
[..]

Ziedend (tevens een onjuiste opmerking).
Inderdaad, want het beschrevene gebeurt selectief.
pi_185609795
quote:
1s.gif Op donderdag 14 maart 2019 16:16 schreef opgebaarde het volgende:
[..]

Interessant inkijkje

Herman Ramgod _O_
Een interessant interview, maar je proeft wel dat overduidelijk de sympathie bij de sporter ligt en op het bewijzen van de onschuld, wat ik ergens wat vreemd vind vanuit de Doping Autoriteit. Zijn 'verweer' dat het niet hun zaak is, vind ik erg matig, want het is een Nederlandse sporter... Dat ze nu net 'betrapt' wordt in het buitenland verandert daar dan weinig aan, maar enfin.

Op zich geeft hij wel wat meer inzicht, maar het hele verhaal vind ik ontzettend wazig. Stoffen die chemisch gezien zoveel op elkaar lijken? Een lab dat dit dan niet weer? De precieze timing van extra bewijs? Maar gezien deze bevindingen zou het inderdaad onredelijk zijn Toussaint te schorsen, dat is dan weer wel waar. Het toont echter wel aan dat de meeste bonden en autoriteiten overigens niet zo happig zijn op het aggressief vervolgen, maar al te blij zijn met vrijspraak...

Teksten als 'het is weinig gevonden, dus de kans dat ze dit zou gebruiken is klein' vind ik overigens oerdom. De meeste middelen worden amper opgespoord en er zijn maar een handjevol testen per jaar, dat betekent dan niet dat dit middel niet genomen wordt... Dit is niveautje KNVB redenatie in de trant van 'er wordt niet veel positief getest in het voetbal, dus doen we minder tests' van Herman... Wel credits voor hem en Kuipers dat ze de publiciteit niet schuwen, ze spreken zich in ieder geval uit (of je het met hun beleid eens bent of niet). ^O^
Jack does it in real time...
pi_185611533
TijsvandenBrink twitterde op donderdag 14-03-2019 om 18:26:52 En de wielerjournalisten @thijszonneveld en @giolippens over de uitspraken van @tom_dumoulin dat journalisten kritischer moeten zijn over dopinggebruik. #didd reageer retweet
Radio1 !!!!
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_185612242
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:46 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Al is het een 'makkelijk' klusje om een depot neer te zetten in Sierra Nevada en Teide. Want daar komt halve peloton en kan je ze allemaal gaan controleren in tijd dat ze zich prepareren.
Ik denk dat als ze dat doen. al die renners opeens ergens anders gaan trainen. Omdat het daar te druk geworden is of zo.
in a crowd you lose humanity
  donderdag 14 maart 2019 @ 19:12:15 #296
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_185612422
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 18:30 schreef El-Stinho het volgende:
TijsvandenBrink twitterde op donderdag 14-03-2019 om 18:26:52 En de wielerjournalisten @:thijszonneveld en @:giolippens over de uitspraken van @:tom_dumoulin dat journalisten kritischer moeten zijn over dopinggebruik. #didd reageer retweet
Radio1 !!!!
giolippens twitterde op donderdag 14-03-2019 om 18:39:45 Mwahhhh..., op de dag van de bekentenis van Preidler probeerde de radioredactie een reactie te krijgen van Dumoulin. De ploeg hield hem weg en vond een schriftelijke verklaring voldoende https://t.co/PKqoCebWcL reageer retweet
Tom wilde wel praten, maar de Sekte van het Zonneweb vond dat geen goed idee.
pi_185612475
https://www.nporadio1.nl/(...)scher-zijn-op-doping

Vanaf 48:40 kunt u luisteren allen.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  donderdag 14 maart 2019 @ 19:46:48 #298
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_185613252
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 15:58 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]

Boksorganisaties zijn extreem lachwekkend. Dat nemen we niet serieus.
is onder USADA
pi_185732865
Volgens Seppelt zouden er renners van teams die de TdF rijden betrokken zijn bij de Erfurt zaken.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_185733104
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:19 schreef Steven184 het volgende:
Volgens Seppelt zouden er renners van teams die de TdF rijden betrokken zijn bij de Erfurt zaken.
Google Maps fietst inmiddels weer vrolijk mee. Moeten we ons zorgen maken om Keven?

JoeFroe rijdt ook niets meer, ook van de lijst gehaald voor Nokere. Die kent Mark S al decennia. ;(

[ Bericht 4% gewijzigd door showtimer op 20-03-2019 10:39:28 ]
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:42:43 #301
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185733316
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:32 schreef showtimer het volgende:

[..]

Google Maps fietst inmiddels weer vrolijk mee. Moeten we ons zorgen maken om Keven?

JoeFroe rijdt ook niets meer, ook van de lijst gehaald voor Nokere. Die kent Mark S al decennia. ;(
Dat zou echt een grap zijn :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')