golfer | donderdag 6 december 2018 @ 21:39 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
golfer | donderdag 6 december 2018 @ 21:40 |
Die vrouw van zie Zaanse fabriek stond wel (letterlijk) met haar mond vol tanden toen Erzin z'n moeder ging bellen en later nog een keer toen het woord authentiek ter sprake kwam. | |
BasEnAad | donderdag 6 december 2018 @ 23:30 |
Niet zo'n sterke uitzending. Al dat gezeur over of iets precies zo is als 'zoals het hoort'. Ze proberen er een heel schandaal van te maken, maar ze hebben niet echt een punt. Hou het lekker gewoon bij informeren. | |
kwakz0r | vrijdag 7 december 2018 @ 08:35 |
Ik ben ook wel een beetje klaar met die zogenaamde onthullingen over dingen die niet OOTENTIEK!!!!1!1!1!11!! Zijn. Pastasaus uit een potje (joh) Pesto uit een potje (joh) Goedkope gin (joh) Fabriekspannenkoeken (joh) Hummus van de super (joh). | |
Aventura | vrijdag 7 december 2018 @ 09:19 |
Ja precies, volgens mij verwacht niemand dat fabriekshumus smaakt zoals vers bereid. | |
June. | zaterdag 8 december 2018 @ 07:47 |
Maar er zijn zat mensen in Nederland die dat wél geloven. Dus als er authentiek op staat dat mensen dan echt denken dat ze het precies zo eten als in het midden oosten. | |
Its-Jojo-4you | zaterdag 8 december 2018 @ 07:57 |
Er is een reden waarom producten goedkoop zijn in de supermarkt. | |
kwakz0r | zaterdag 8 december 2018 @ 09:17 |
En dat is erg omdat? Laat ze lekker. | |
Isabeau | zaterdag 8 december 2018 @ 09:23 |
Dat dus. Nog afgezien van het feit dat van de meeste zogenaamd authentieke recepten er tientallen variaties zijn naar gelang het land, de streek, de stad, de oma etc. | |
Pietverdriet | zaterdag 8 december 2018 @ 09:24 |
jep Het niveau van de afleveringen over analoogkaas, waterham, zeezout uit mijnen, sperziebonen, aloë Vera etc halen ze al jaren niet meer. | |
June. | zondag 9 december 2018 @ 00:37 |
Waar zeg ik dat? Ik reageerde op aventura. | |
Quyxz_ | donderdag 13 december 2018 @ 22:29 |
Mooi lijstje. Iemand nog aanvullingen? Ik zou graag een paar van die toppers terugkijken! | |
Pietverdriet | donderdag 13 december 2018 @ 22:44 |
Volgens mij weten een grote hoeveelheid mensen geeneens dat pesto of humus, hollandaise of bouillon iets is wat je kan maken i.p.v. dat het uit een zakje of pakje komt. Godbetere veel koks weten niet beter dan dat hollandaise iets is uit een tetra-pak is. | |
MissGiraffe | zondag 16 december 2018 @ 19:14 |
Behoorlijk saai die poging om die mevrouw in de Zaanse fabriek op haar nummer te zetten met dat telefoontje naar de moeder van Ersin Kiris. Hummus komt niet eens uit Turkije, dus hoezo is de Turkse moeder (die zielig genoeg na 40 jaar in Nederland nog steeds geen Nederlands spreekt) een autoriteit op dat gebied? | |
djkoelkast | zondag 16 december 2018 @ 19:26 |
Hier ben ik het mee eens. Het is Libanees, niet heel gek dat ze dat in Turkije ook kennen, maar die Ersin wist heus dat er geen raapzaad/koolzaad in hoort. Dat is gewoon een ongelooflijk goedkope olie die ook nog eens een behoorlijke bijsmaak heeft. En maar proberen uitspraken te ontlokken, beetje sneue vertoning, zo komen ze straks echt nergens meer binnen. | |
BasEnAad | zondag 16 december 2018 @ 22:14 |
Totaal kritiekloos zijn ze dan inderdaad, als het in hun straatje past. Ze weten van tevoren al welke kant het programma op moet gaan. Ook het bezoek aan die zelfbenoemde hipster-hummus-maker, alles wat hij zegt wordt gelijk voor waarheid aangenomen. Het is ook zo makkelijk, even een hip Amsterdams tentje opzoeken in hun eigen achtertuin en weer een stukje zendtijd gevuld. Dat maniertje begint ook irritant te worden. | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2018 @ 00:14 |
Voorbeeld van een uitstekend prefab product. | |
Blues | maandag 31 december 2018 @ 00:35 |
Molo | maandag 31 december 2018 @ 09:53 |
Is deze lekker ja? Merendeel van die halffabrikaten is echt smerig vind ik en behoorlijk veel restaurants gebruiken ze. Zelfs in Frankrijk | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2018 @ 10:26 |
Deze is prima. Mooi zacht vanille aroma. | |
djkoelkast | maandag 31 december 2018 @ 10:31 |
Gemodificeerd zetmeel, zou ik dus al nooit gebruiken. "Natuurlijk" aroma kan eigenlijk ook niet. Ook mono- en diglyceriden ben ik niet zo dol op, geldt ook voor methylcellulose. En het grootste deel is magere melk, wit water dus. Gewoon dikke nep dit. | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2018 @ 10:42 |
Aardappelzetmeel is eng natuurlijk en bevergeil niet geschikt voor vegetariërs | |
Molo | maandag 31 december 2018 @ 10:44 |
Zit minder zetmeel in dan eigeel. Zal wel meevallen. Ik zou deze wel eten Degene die ik vaker heb geproefd in de horeca is korrelig en niet romig, blurghhh. | |
djkoelkast | maandag 31 december 2018 @ 10:52 |
Gemodificeerd zetmeel eet ik niet. Ik maak het liever zelf, wel wat uitdagender met niet-gehomogeniseerde melk, mislukt ook wel eens, maar dat is het risico. | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2018 @ 10:55 |
Dan kan je maar beter alle meervoudige levensmiddelen mijden. Snap eerlijk gezegd niet wat homogeniseren van melk te maken heeft met het (mis)lukken van een crème te maken heeft. | |
djkoelkast | maandag 31 december 2018 @ 10:57 |
Ik eet nauwelijks fabrieksproducten en als ik dat al eet is het meestal biologisch. Zodra er gemodificeerd zetmeel op de verpakking staat neem ik het niet mee. Geldt voor heel veel ingrediënten trouwens. Aroma's ook bijvoorbeeld, zit ook in heel veel producten. Maar het is vrij makkelijk te mijden hoor en er gaat een wereld aan goede producten voor je open als je dit doet. Vetdeeltjes zijn niet even groot, dus eerder kans op klontjes. | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2018 @ 11:05 |
Die hoor ik voor het eerst. | |
Molo | maandag 31 december 2018 @ 11:47 |
Lijkt me lastig als je uit eten gaat, even de keuken in duiken daar | |
djkoelkast | maandag 31 december 2018 @ 13:03 |
Daarom gaan wij ook nauwelijks uit eten, ik kan het zelf lekkerder en goedkoper in veel gevallen. Er zijn een aantal leuke biologische tentjes waar we wel eens heengaan, verder bijna nooit. | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2018 @ 13:04 |
Wat een kutleven lijkt me dat | |
Molo | maandag 31 december 2018 @ 13:23 |
Ongezellig Je kijkt zeker ook alleen films op de bank ipv in de bioscoop? Gezellig voor je partner ook | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2018 @ 13:24 |
Je wordt er ook niet ouder mee, het lijkt alleen langer te duren. | |
Molo | maandag 31 december 2018 @ 13:25 |
Leven is lijden | |
djkoelkast | maandag 31 december 2018 @ 13:41 |
Is het niet, het is juist een verademing om geen rommel te hoeven eten. We gaan wel uit eten, maar dan alleen als de professionals in de keuken beter kunnen koken dan ik. En dat is in de Nederlandse horeca nauwelijks het geval als je van comfortfood houdt (en niet van parelhoen op bedjes van weet-ik-wat). Ik maak zo veel zelf, ik ontdek zo veel, dat is juist heel erg tof. | |
Its-Jojo-4you | maandag 31 december 2018 @ 13:43 |
Dit inderdaad, heeft er echt niets mee te maken. Vetbolletjes in melk zitten de 0,02 en 100 micrometer en dragen niet bij aan klontjes in je bereiding. | |
golfer | maandag 31 december 2018 @ 13:46 |
Zielig voor je partner/gezin, die levenshouding. | |
djkoelkast | maandag 31 december 2018 @ 13:48 |
waarom is het zielig? Mijn partner staat er hetzelfde in trouwens. Ik ga niet naar een restaurant om voor 50 euro eten te kopen wat ik thuis zelf veel beter kan maken voor een tientje, is dat zo gek? | |
golfer | maandag 31 december 2018 @ 13:59 |
Ja, want je gaat over het algemeen niet alleen voor het voedsel uit eten bij een restaurant. Net zoals je ook naar een theater kunt gaan ipv de hele avond voor de TV te hangen. Uit gierigheid thuis blijven. | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2018 @ 14:07 |
Goh, als ik een saus wil binden dan ga ik zetmeel modificeren met esters van glycerol die bovendien een maillardreactie ondergaan omdat ik het verhit, capronzuur en transvetten gebruik ik daarbij ook. Dat zou jij zeker niet eten dan? | |
djkoelkast | maandag 31 december 2018 @ 14:15 |
Wij gaan regelmatig naar het theater, naar het filmhuis en naar andere gelegenheden. Maar er zijn zeker ook avonden op de bank. Mijn vrouw heeft er ècht geen problemen mee dat ik elke dag zelf vers kook en het is niet dat we niét uit eten gaan, alleen niet zo heel vaak, omdat het eten er niet lekker is in veel gevallen. Wij gaan wèl naar een restaurant voor het voedsel, voor de gezelligheid gaan we naar andere plekken. | |
Molo | maandag 31 december 2018 @ 14:21 |
Misschien gaat zij idd wel voor de gezelligheid naar nog andere plekken, zonder jou | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2018 @ 19:09 |
Heb net een mengsel van gepolymeriseerde glucose en proteïne onder toevoeging van dihydrogeniummonoxide in een bioreactor gedaan en daar door middel van mechanische inwerking waterstofbinding en disulfide kruisverbindungen aan laten gaan. Om deze reactie te verbeteren heb ik natriumchloride toegevoegd. Dit heeft als bijeffect dat de gemodificeerde gistcellen hun werk langzamer doen. Na dit mengsel een 180 minuten in de bioreactor te laten fermenteren is het bij ongeveer 500 Kelvin in een 60 minuten gedenatureerd. De maillardreactie heeft er ook voor gezorgd dat er een modificatie is ontstaan waarbij ook acrylamide is ontstaan uit de Asparagine | |
zoem | maandag 31 december 2018 @ 20:14 |
Het punt is wel gemaakt nu Terug naar KvW | |
MissGiraffe | zaterdag 5 januari 2019 @ 10:32 |
Dus als je niet graag naar een restaurant gaat dan word je gelijk persoonlijk aangevallen, dan is je leven zogenaamd kut en dan wordt daarbij ook nog eens je gezin erbij betrokken en allerlei kutopmerkingen over gemaakt. Alleen maar omdat iemand graag in zijn eigen keuken kookt. | |
djkoelkast | zaterdag 5 januari 2019 @ 10:53 |
| |
golfer | zaterdag 5 januari 2019 @ 12:45 |
| |
Mip1988 | zondag 6 januari 2019 @ 12:16 |
nog 1 keer offtopic dan (sorry mod), overigens vind ik de discussie fabrieksvoeding prima bij de KVW passen gezien de onderwerpen in de show hier altijd over gaan, namelijk misleiding van de consument door allerlei trucjes in de productieketen en verkooptechnieken.. ik heb er oprecht respect voor als je zo met voeding bezig bent. zou ik ook graag willen, echter lijkt het mij vrij veel moeite kosten (of valt dat mee?). hoe pak jij je dagelijkse cq wekelijkse boodschappen dan aan? niet even alleen maar langs de supermarkt lijkt mij? | |
golfer | donderdag 10 januari 2019 @ 15:02 |
Nieuwe afleveringen vanaf vandaag. Kleimasker Wie zijn huid wilt laten stralen smeert modder of klei op zijn gezicht. Schijfje komkommer erbij en ontspannen maar. Alleen, wat smeer je precies op je gezicht als je een kleimasker gebruikt? Rivierklei, boetseerklei of toch heel wat anders? Niet alle klei blijkt hetzelfde te zijn. De Keuringsdienst gaat langs bij de schoonheidsspecialist voor een speciale behandeling en probeert uit te vinden wat voor bijzondere klei er in de maskers verdwijnt. | |
BasEnAad | donderdag 10 januari 2019 @ 15:38 |
Nodigt niet echt uit tot kijken edit: tenzij het stront blijkt te zijn [ Bericht 36% gewijzigd door BasEnAad op 10-01-2019 15:45:39 ] | |
showtimer | donderdag 10 januari 2019 @ 20:31 |
Waar gaat dit over | |
JayHovah | donderdag 10 januari 2019 @ 21:26 |
Gaan ze Demi Moore en Patrick Swayze ook nog interviewen? | |
golfer | donderdag 10 januari 2019 @ 22:15 |
Over kleimaskers. | |
golfer | donderdag 10 januari 2019 @ 22:32 |
Bentoniet wordt dus als gezichtsmasker voor 50 euro per kilo verkocht, terwijl de samenstelling hetzelfde is als in kattenbakvulling en dan betaal je 33 cent per kilo. | |
Isabeau | donderdag 10 januari 2019 @ 22:34 |
Die kattenbakvullingverkoper is niet goed snik! Die stopt z'n kostbare grondstoffen in het verkeerde product. | |
Blues | donderdag 10 januari 2019 @ 22:46 |
Ik ga een webshopje beginnen in maskertjes. /rent naar de supermarkt voor het goedkoopste kittyfriendkorrelmerk | |
govie | vrijdag 11 januari 2019 @ 11:39 |
Ik heb zo genoten van de sojasaus uitzending. Die japanner was echt grappig. Ik heb effe gekeken en 2 jaar gerijpte sojasaus wordt ook in rotterdam gemaakt en het enige wat men blijkbaar toevoegt is tijd. Dus deze sojasaus zou dichter bij de kwaliteit moeten komen van die japanse fermentatiefabriek. Deze kost wel wat meer als kikkoman, die maar 6 maanden rijpt. Tomasu lijkt me een mooi kado voor verjaardagen omdat je naar de uitzending kan verwijzen. Jan modaal koopt normaliter niet dure sojasaus en met die uitzending erbij dan wordt het toch exclusief. ¤20,-- voor een flesje van 200ml en ¤12,50 voor een flesje van 100ml. Eigen Tomasu webshop Edit: Hetzelfde geldt trouwens ook voor tarwebloem. Als je echte baguettes wil hebben dan heb je volgens de franse bakkers van de keuringsdienst van waarde bloem t65 nodig, wat geen een supermarkt verkoopt, maar wel regionale molenaars. Bij ons in de buurt heeft de molenaar verschillende mixen per baksoort maar ook een starterspakket meel. Wel grappig en leerzaam. [ Bericht 5% gewijzigd door govie op 11-01-2019 17:41:28 ] | |
golfer | woensdag 16 januari 2019 @ 01:24 |
Donderdag: Natuurlijke suiker De Keuringsdienst komt op het spoor van een nieuw product. Suikers uit fruit, ontdaan van alles wat het deed denken aan de appel of druif waar het oorspronkelijk uit kwam. Alleen er is iets geks. Tientallen fabrieken maken het, maar niemand wil vertellen waar het in zit of waarvoor het gebruikt wordt. Maar als er zoveel producenten zijn, moeten er ook klanten zijn die het in hun product stoppen. De Keuringsdienst gaat op zoek. | |
Pietverdriet | woensdag 16 januari 2019 @ 06:30 |
Suiker uit biet of riet, ja die zijn “natuurlijk” veel erger dan suiker uit druif, Appel of mais. | |
kree | donderdag 17 januari 2019 @ 21:07 |
Niemand gekeken? Ik kijk het even in de herhaling nu | |
Ambrosius | donderdag 17 januari 2019 @ 21:09 |
Jawel, je weet dat die beschrijvingen op de verpakkingen niet kloppen, dat wordt hier maar weer bewezen. Wist niet dat het zo erg was. | |
Kickinalfa | donderdag 17 januari 2019 @ 21:14 |
Interessante aflevering, als je op het etiket van de zogenaamd biologische babyvoeding kijkt is het dus gewoon 10% pure suiker. | |
kree | donderdag 17 januari 2019 @ 21:17 |
Vrij bizar eigenlijk, nu is het niet dat ik me er druk over maak. Maargoed je wordt een soort van voorgelogen wel | |
Hyperdude | donderdag 17 januari 2019 @ 21:21 |
Suiker is toch ook biologisch? | |
showtimer | donderdag 17 januari 2019 @ 21:21 |
Tja, de voedingswaardetabel blijft hetzelfde of onderschat ik de lezers van de ingrediëntenlijst nu? | |
Kickinalfa | donderdag 17 januari 2019 @ 21:24 |
Het grote punt was vooral dat het geadverteerd wordt als alles behalve suiker. Ik denk dat er maar weinig personen een beeld hebben wat gedeioniseerd concentraat is. | |
kree | donderdag 17 januari 2019 @ 21:30 |
Jumbo was iig eerlijk En die engelse man die anoniem aan de telefoon wilde. Haha wat een naaierij weer eens | |
Zith | donderdag 17 januari 2019 @ 21:42 |
Dit leest wel heel erg dom hoor. Je legt het later beter uit maar je kan gewoon het aantal suikers op de label zien en suiker = suiker. En als je je baby mango+appel hapje heeft dat weet je dat je hem veel suiker geeft, biologisch of niet. [ Bericht 4% gewijzigd door Zith op 17-01-2019 21:48:41 ] | |
kree | donderdag 17 januari 2019 @ 21:45 |
Ik had in ieder geval geen idee hiervan. Lees ook nooit etiketten enzo. Maar het was verhelderend laten we het daar maar op houden | |
Haushofer | donderdag 17 januari 2019 @ 21:52 |
Suiker gewoon bietenextract noemen en een influencer vragen om het als suikervrij te promoten | |
kree | donderdag 17 januari 2019 @ 21:54 |
Dat is wel de kern ervan denk ik. Ze geven het een ander naampje maar het blijft hetzelfde Komt vaker voor in dit programma trouwens | |
golfer | donderdag 17 januari 2019 @ 21:54 |
Ik had er nog nooit van gehoord. | |
kree | donderdag 17 januari 2019 @ 22:00 |
Ik ook niet? Daarom is dit programma nog wel eens informatief | |
Kickinalfa | donderdag 17 januari 2019 @ 22:00 |
Misschien naïef maar als ik een biologisch product met vruchten extract zie verwacht ik dat dat juist het "gezonde"/biologische component is en niet een portie extra suiker die is toegevoegd aan het product. Anyway leuke en interessante aflevering | |
Poefbank | donderdag 17 januari 2019 @ 22:43 |
De docu 'That Sugar Film' gaat hier veel dieper op in. Erg interessant en leerzaam. De maker laat zien wat suiker met je lichaam doet, en hoe de fabrikanten manieren verzinnen om overal suiker in te kunnen stoppen. | |
Zith | donderdag 17 januari 2019 @ 22:49 |
Gewoon op de label kopje 'suikers' kijken mensen | |
golfer | donderdag 17 januari 2019 @ 23:24 |
Dat staat dus niet op de ingrediëntenlijst. Ze vermelden het gewoon niet of ze gooien het op appelextract of druiven-consentraat. | |
Zith | donderdag 17 januari 2019 @ 23:37 |
Als je wil weten of er suiker in zit kijk je naar de suikers. Als je wil weten of er bietensuiker of appelsuiker in zit heb je inderdaad pech (of niet, want het maakt niet uit qua voedingswaarden). | |
djkoelkast | donderdag 17 januari 2019 @ 23:53 |
Het maakt wel uit, want appelsuiker is volgens mij 100% fructose en bietsuiker voor de helft ofzo. Fructose kan ons lichaam niet goed mee omgaan als het niet op de natuurlijke manier en in geringe hoeveelheid wordt opgenomen. Al zal ene PV daar wel weer andere ideeën over hebben natuurlijk. Ze zouden het beter opsplitsen zoals ze ook met vetten doen (verzadigd/onverzadigd). Wat ik wil zeggen is dat pure fructose toch echt wel nog slechter is dan gewone suiker. | |
golfer | vrijdag 18 januari 2019 @ 00:22 |
Nogmaals: ze zetten het dus niet op de ingrediëntenlijst. Heb je de uitzending wel bekeken? | |
kree | vrijdag 18 januari 2019 @ 00:25 |
nou nuance ze zetten het er wel op alleen onder een heel andere naam die niemand als suikers ziet Dat is het stomme ervan, geef het een andere naam en het valt niemand op Maar wat er nu aan suikers in zit dat kun je niet uit het etiket halen... tsja. | |
BobW | vrijdag 18 januari 2019 @ 00:26 |
Er staat toch ook altijd een voedingswaardetabel op de verpakking, daar staat suiker altijd op. | |
kree | vrijdag 18 januari 2019 @ 00:30 |
ja denk je? Dus je zegt suiker=xxx en dat dat erop staat. Nou no way. er zit suiker in alleen onder een andere naam. Dat was het hele punt ook denk van die uitzending? Maargoed nogmaals ik lig er niet wakker van maar anderen mss wel en dan is het eigenlijk gewoon misleiding | |
golfer | vrijdag 18 januari 2019 @ 00:37 |
Dus niet. Daar ging het o.a. om in de uitzending. | |
BobW | vrijdag 18 januari 2019 @ 01:03 |
Dit artikel lieten ze zien in de uitzending: https://www.jumbo.com/jum(...)nden-200g/141936POT/ Het klopt, bij de ingrediënten staat nergens letterlijk suiker, maar bij de voedingswaarden wel gewoon 15.7g per 100g. | |
golfer | vrijdag 18 januari 2019 @ 01:39 |
Alleen Jumbo. Geen enkele ander. | |
Kickinalfa | vrijdag 18 januari 2019 @ 06:11 |
Ja en dan verwacht je dat die 15g suiker van nature in de appel/beer/banaan zit, niet dat deze achteraf er extra aan worden toegevoegd. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 07:06 |
Wat wil je zeggen, schat? Dat appelsap suikerwater is en nog beroerder voor de tanden dan cola zeg ik hier al jaren. | |
Zith | vrijdag 18 januari 2019 @ 08:11 |
Dus wel. De 'suikers' op de voedingswaarde tabel omvat alle suikers in het product, of dat nou van een wortel is of van rietsuiker. Het staat idd niet bij de ingrediënten, maar consumenten zijn sowieso te dom om daar iets mee te doen met hun angst voor E nummers en GMOs en hun idee dat toegevoegde suikers erger zijn dan natuurlijke suikers. | |
Poefbank | vrijdag 18 januari 2019 @ 09:32 |
Ze stoppen suiker in een product onder een andere naam zoals ook werd uitgelegd. Fructose, glucose, dextrose, maltodextrose, stroop etc. Zijn bv suikers wat wordt toegevoegd. Probleem is dat je lichaam hier niks mee kan. Het wordt gebruikt als energie maar heeft verder geen enkele voedingstoffen oid, lege kcal dus. Je lever slaat het op als vet en wordt constant aan het werk gezet. Laat nu net bijna overal suiker in zitten... Kijk maar eens wat er bij vleeswaren in wordt gestopt, in brood van de supermarkt, in bewerkt vlees (hamburgers, kipnuggets, frikandellen, gemarineerd vlees), 0%vet producten, knijpfruit voor kinderen etc etc etc. Aangezien suiker enorm verslavend is, is het eigenlijk waanzin dat er in zoveel producten suiker wordt gestopt. Alles is zo bewerkt dat de consument er alleen maar meer van wil. Babyvoeding is al een mooi voorbeeld van hoe vroeg we er al mee worden geconfronteerd. Alleen maar om het 'lekker' te maken. Dus je kan wel bij de voedingstabel gaan kijken hoeveel suiker er in zit, het heeft alleen geen voedingstoffen... Plus zoals ze gisteren al aangaven: fabrikanten verzinnen andere namen om suiker geen suiker hoeven te noemen. Dus als je 80 gram koolhydraten hebt waarvan 20 gram suikers, wil dat zeggen dat er in die andere 60 gram de suikers zitten die geen ze niet hoeven te vermelden omdat het 'geen' suiker is. | |
kree | vrijdag 18 januari 2019 @ 09:37 |
eens | |
djkoelkast | vrijdag 18 januari 2019 @ 10:14 |
Dat fructose nog slechter voor je is dan glucose of dextrose, dat vooral. Dus dat gedeoniseerd appelconcentraat niet net zo slecht is als suiker, maar nog slechter. | |
tjoptjop | vrijdag 18 januari 2019 @ 15:07 |
Een aantal jaar geleden had je die 'paniek' om e621, mononatriumglutamaat. Stond destijds nog gewoon onder dat nummer/naam op de ingrediëntenlijst. Maar sindsdien wordt het gistextract genoemd | |
djkoelkast | vrijdag 18 januari 2019 @ 15:09 |
Gistextract bevat wel glutamaten, maar het is niet hetzelfde. Het bevat het ook in veel mindere mate. Dus dat is een fabeltje. In zeewier zit ook veel glutamaat, in marmite ook. Maar het is niet hetzelfde als pure mononatriumglutamaat. Nog wat wetenschappelijks:
| |
kree | vrijdag 18 januari 2019 @ 15:19 |
Nou precies, maar leest iemand sowieso die etiketten? Ik eigenlijk nooit eerlijk gezegd | |
djkoelkast | vrijdag 18 januari 2019 @ 16:47 |
Ik altijd, je wil toch weten wat je gaat eten? | |
Bosbeetle | vrijdag 18 januari 2019 @ 16:50 |
natuurlijk lees je de etiketten zelfs die van de shampoo Kom je soms de leukste dingen op tegen zo is er een handzeep van unicura waar twee ingredienten op stonden met een * erachter, bij het sterretje stond welke serienummers de ene stof hadden en welke serienummers de andere... als je het nazocht bleek het vrijwel hetzelfde product met een iets andere backbone, waarvan de ene iets moeilijker te fabriceren is | |
#ANONIEM | vrijdag 18 januari 2019 @ 16:58 |
Inderdaad, ik lees van alle voedings- en verzorgingsproducten het etiket. Wat ik niet ken zoek ik op. Maar ik kan me wel voorstellen dat als chemische naamgeving niet duidelijk voor je is, dat het op Chinees lijkt. | |
djkoelkast | vrijdag 18 januari 2019 @ 17:59 |
In mijn shampoo zit niet zo veel. Aloë Vera-sap, benonite klei (kattenbakkorrels haha) en etherische olie. Meer niet. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 18:06 |
Suikers zijn niet ongezond, eenzijdig eten is ongezond. Net als vet, verzadigd en onverzadigd niet ongezond is, | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 18:07 |
Ga je nu ook roepen dat glutamaat ongezond is? En Zout? | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 18:10 |
Je hersenen werken op suiker fyi | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 18 januari 2019 @ 18:21 |
Je lichaam kan ook glucose maken uit vetten en eiwitten. Geraffineerde suikers bevatten geen essentiële voedingsstoffen en kunnen voor pieken zorgen in je bloedsuikerspiegel. | |
Poefbank | vrijdag 18 januari 2019 @ 18:44 |
Niet!? | |
djkoelkast | vrijdag 18 januari 2019 @ 18:45 |
Hoe kom je daar nou weer bij, je draaft door. Ik zeg alleen dat gistextract niet een andere naam voor mononatriumglutamaat is. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:07 |
Postbank schreef dat je lichaam niets met suikers kan, dat is gewoon onzin. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:08 |
Jij zeggen dat ik doordraaf | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:11 |
Gelijk daarachter staat wat hij bedoelt.
| |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:14 |
Hij zegt ook “Dus als je 80 gram koolhydraten hebt waarvan 20 gram suikers, wil dat zeggen dat er in die andere 60 gram de suikers zitten die geen ze niet hoeven te vermelden omdat het 'geen' suiker is.‘“ Geen idee wat koolhydraten zijn dus, zetmeel ... | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:17 |
Klopt, maar dat is weer wat anders natuurlijk. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:20 |
Zetmeel zijn ook koolhydraten, gepolymeriseerde suikers, om het maar eens een naam te geven waar de koelkast van huivert. | |
Zith | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:25 |
Wtf | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:29 |
Ja, dat weet ik. Maar nogmaals, daar hadden we het niet over. We hadden het erover dat het geen (belangrijke) voedingsstoffen bevat. Dat geldt voor zetmeel ook aangezien dat gewoon een polysacharide is. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:38 |
Het is een belangrijke voedingsstof | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:38 |
En het is rechtsdraaiend | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:50 |
Niet echt. Je kunt in principe leven zonder koolhydraten (dat is alleen vrijwel onmogelijk omdat elk organisme koolhydraten bevat en ons voedsel dus ook). Koolhydraten zijn sacharideketens en dat zijn geen essentiële voedingsstoffen zoals aminozuren en vetzuren dat wel kunnen zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:53 |
Succes met het leven op een dieet van aminozuren en vetzuren | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 18 januari 2019 @ 19:57 |
Nee. Lees eens goed wat er staat. | |
Poefbank | vrijdag 18 januari 2019 @ 20:06 |
Koolhydraten zijn suikers en zetmeel. Volgens mij gaat alles een beetje langs je heen of niet? | |
djkoelkast | vrijdag 18 januari 2019 @ 21:39 |
Meer moet dat niet zijn toch? https://terressentials.com/collections/hairwash | |
Zith | vrijdag 18 januari 2019 @ 22:20 |
Het zijn drie hele mooie hipster ingrediënten voor 10x de normale shampoo prijs. Prima product voor mensen die daadwerkelijk geloven dat aloë Vera helende krachten heeft / gezond is, terwijl dat niet valt aan te tonen. | |
djkoelkast | zaterdag 19 januari 2019 @ 00:08 |
Dat is toch niet erg, het voorkomt wel dat je allerlei chemicaliën in je haar smeert, wordt allemaal opgenomen door je huid. Ik heb het voor de grap eens besteld omdat ik het in Dirty Jobs zag met Mike Rowe, nooit meer wat anders gehaald voor mijn haar. Wellicht komt het door de overprices kattenbakkorrels, maar nog nooit eerder had ik zulk een fijn voelend haar en hoofdhuid. Belangrijkste voor mij is dat er geen rommel in zit, wat wel in normale shampoo zit (en ik doe er erg lang mee). | |
qajariaq | zaterdag 19 januari 2019 @ 15:51 |
Je kan ook prima je haar wassen met (schoonmaak)azijn. Je haar voelt helemaal goed en zacht en het is prima schoon. Nadelen zijn dat het erg prikt in de ogen en om het op te brengen is het wel erg vloeibaar. Wel goed werkzaam, 100% natuurlijk en rete goedkoop. | |
Molo | zaterdag 19 januari 2019 @ 16:51 |
Azijn verwijdert geen vet, bovendien meurt azijn een uur in de wind | |
djkoelkast | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:12 |
Koop jij lekker Andrélon of andere shampoo die bol staat van de rommel en synthetische parfums, koop ik lekker dure hipsteringrediënten. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:18 |
Nee man koolhydraten zijn de bron van legio welvaartsziekten. Je kunt prima leven op een koolhydraatarm dieet dat bestaat uit max 10% van de totale calorie inname. De zogenaamde adviezen van het voedingscentrum en co zijn pure propaganda voor de suikerlobby. | |
qajariaq | zaterdag 19 januari 2019 @ 18:46 |
Beide doe ik niet,er zit nog wel een heel assortiment tussen. | |
qajariaq | zaterdag 19 januari 2019 @ 18:49 |
Een paar keer geprobeerd met best wel goed reslultaat. Mocht ik ooit in minder goede doen komen dan is het een prima oplossing. Met goed naspoelen dan ruik je het niet meer. | |
golfer | donderdag 24 januari 2019 @ 14:08 |
Vanavond: Handgevormd. Wie een pizza koopt in de supermarkt loopt het risico dat er iemand met zijn tengels aan heeft gezeten. Steeds meer pizza’s zijn namelijk handgevormd. Naar Napolitaanse traditie. Maar wie zit er dan aan dat pizzadeeg? En wat kunnen Italiaanse handen wat een machine niet kan? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de handen die onze pizza’s vormen. | |
OxygeneFRL | donderdag 24 januari 2019 @ 15:15 |
och jezus krijgen we dat gejank weer. | |
Molo | donderdag 24 januari 2019 @ 15:15 |
Pizza fik je op 230° ofzo Wat een gejank Tevens: hygiënehypothese | |
poezenvanger_van_hamelen | donderdag 24 januari 2019 @ 15:26 |
Volgens mij gaat het ze er meer om of die bodems wel daadwerkelijk handgevormd zijn. | |
kree | donderdag 24 januari 2019 @ 15:35 |
ben wel benieuwd eigenlijk en voor het idee ik eet een supermarkt pizza er even voor | |
Molo | donderdag 24 januari 2019 @ 15:44 |
| |
TjjWester | donderdag 24 januari 2019 @ 16:11 |
Als er handgevormd op staat dan moet het ook handgevormd zijn. Bij de ikea glazen hadden ze toen een opvallende uitkomst. | |
OxygeneFRL | donderdag 24 januari 2019 @ 16:12 |
Ga dan lekker naar de pizzaria als je daar wakker van kan liggen. moet jouw vloerbrood ook van de grond komen? | |
qajariaq | donderdag 24 januari 2019 @ 16:26 |
Ja, ik kan er kwaad om worden als ik iets anders krijg dan ik voor betaal. Het zal me een worst zijn of een piza wel of niet handgevormd is. Maar dan nog vind ik het onaceptabel als het iets anders is als het voor verkocht wordt. Accepteer je ook veertig jaar oude whiskey die drie jaar terug is gestookt? | |
TjjWester | donderdag 24 januari 2019 @ 16:32 |
Het mag geen vloerbrood heten als het niet op de vloer van de oven is gebakken, dus ja. | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 16:36 |
Dat was een geweldige aflevering. In tegenstelling tot de rest van de afgelopen seizoenen. Dat waren meer verfilmingen van Wikipedia-artikelen. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2019 16:38:17 ] | |
Pietverdriet | donderdag 24 januari 2019 @ 17:51 |
Staat dat in de warenwet? Volgens mij wordt het gewoon op platen gebakken namelijk | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:34 |
Pizza's | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:35 |
Ik ben ooit in Rome geweest en daar zijn we ook naar een pizzeria geweest ver buiten het centrum...nog nooit zo lekker gegeten! | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:35 |
Herkenbaar. De Italiaanse passie voor de pizza. Deze man | |
spierbal | donderdag 24 januari 2019 @ 20:36 |
Hehe zou die pizzabakker homo zijn. | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:36 |
https://www.tripadvisor.n(...)poli-Rome_Lazio.html Mooi hoe hij dit verteld | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:37 |
Ik had in Sorrento zelfde ervaringen. Overal in Italie eigenlijk. | |
Van_Poppel | donderdag 24 januari 2019 @ 20:38 |
Heb nu zin in pizza | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:38 |
Jep maar niet zo'n kleffe van de italiaanse turk | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:39 |
ook niet die kartonnen misbaksels. | |
Van_Poppel | donderdag 24 januari 2019 @ 20:39 |
Alsof een pizza van 2,50 handgevormd kan zijn. | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:40 |
En dit wel filmen | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:40 |
idd no way | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:41 |
Echte handen! | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:41 |
Amerikaans Italiaans accent ? | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:43 |
showtimer | donderdag 24 januari 2019 @ 20:44 |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:44 |
Speciaal voor de camera neergezet. | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:44 |
20.000 pizza's per man ? | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:44 |
SUPER pizzabakkers he. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2019 20:45:06 ] | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:45 |
JE PIZZA'S KUT. BAKKEN MET DIE HAP | |
Van_Poppel | donderdag 24 januari 2019 @ 20:45 |
Voor de show gooien ze een paar keer de pizza in de lucht | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:46 |
idd te opzichtig idd | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:46 |
ja precies. | |
showtimer | donderdag 24 januari 2019 @ 20:46 |
haha arme man | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:46 |
Deze Italiaanse baas | |
Van_Poppel | donderdag 24 januari 2019 @ 20:47 |
Zou me niks verbazen dat tijdens de koffiepauze de lopende band gewoon aan blijft | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 20:47 |
20.000 x per dag | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:48 |
Wat een grap dit | |
NoCigar | donderdag 24 januari 2019 @ 20:49 |
Wat een schreeuwertje is die van der Keuken toch. Ik zet het volume wat lager. | |
Isane | donderdag 24 januari 2019 @ 20:53 |
Jammer dat deze aflevering maar een half uur is | |
ThePlaneteer | donderdag 24 januari 2019 @ 20:58 |
Beetje open deur wel, maar wel gelachen om die 2 clowns die er ff tussen gezet werden hahah. | |
Vallon | donderdag 24 januari 2019 @ 21:04 |
Topshow weer om te kijken hoe gastronomisch Nederland in veiling wordt genomen. Vooral de superhelden... uit Naples en de oven ook. Altijd wel komisch. Hier plaveien we met tijd en wijle 4 pizza als een toren in de combiraket met programma 2 , 900g en 12 minuten later lekker knisperen. Ook heerlijk om dan lekker puntjes van elkaar ruilen. Al dat geneuzel over traditioneel, echt of what-ever. | |
spierbal | donderdag 24 januari 2019 @ 21:08 |
wat zeg juhh? | |
OxygeneFRL | donderdag 24 januari 2019 @ 21:48 |
moraalridder | |
golfer | donderdag 24 januari 2019 @ 21:50 |
Zo overduidelijk alleen voor de filmploeg er even neergezet, die 2. | |
Pietverdriet | donderdag 24 januari 2019 @ 21:51 |
Old Amsterdam is ook slechts belegen, maar geen vieze kaas | |
rubbereend | donderdag 24 januari 2019 @ 22:04 |
83 per uur als ze non stop doorwerken dit was duidelijk in scene gezet. Ook mooi dat telefoontje, AH wil niet dat bekend wordt dat wij de pizza's maken | |
Pietverdriet | donderdag 24 januari 2019 @ 22:05 |
De mensheid wil bedrogen worden. | |
yosander | donderdag 24 januari 2019 @ 22:16 |
Die Napolitaanse helden die ff 40k bodems per dag de lucht in gooien | |
#ANONIEM | donderdag 24 januari 2019 @ 22:17 |
Om het geloofwaardiger te maken, benadruk je gewoon even dat het wel SUPER pizzabakkers zijn uit Napels. | |
Van_Poppel | donderdag 24 januari 2019 @ 22:21 |
833 per uur | |
qajariaq | vrijdag 25 januari 2019 @ 06:59 |
Dus jij vind het prima dat je met de bus naar Wijk aan Zee wordt gebracht als je een vliegvakantie naar Bali hebt geboekt? In beide gevallen kan je aan het strand liggen en in de kroeg hangen dus het is toch het zelfde. Je hebt zelfs massel want jje hoeft maar een half uur in de bus te zitten in plaats van 24 uur in een vliegtuig. | |
Blues | vrijdag 25 januari 2019 @ 07:52 |
Echt niet Lekker alleen ff voor de camera met hun uitgestreken porems | |
Pietverdriet | vrijdag 25 januari 2019 @ 09:45 |
Ik vraag me af wat ik erger vind, dat fabrikanten handgevormd op een fabriekspizza schrijven, of dat er blijkbaar hele volksstammen zijn die dat geloven en er meer voor betalen. Wat kost zo een luxe diepvriespizza eigenlijk? | |
Van_Poppel | vrijdag 25 januari 2019 @ 09:50 |
https://www.ah.nl/product(...)sciutto-speck-rucola | |
Pietverdriet | vrijdag 25 januari 2019 @ 09:50 |
Kan ze niet vinden op de bezorgsite van ah, maar wat ik wel zie is drie en een halve euro voor een bloemkool pizzabodem De triestheid. | |
yosander | vrijdag 25 januari 2019 @ 11:49 |
Echt wel het waren superhelden nota bene! | |
pvdplanet | vrijdag 25 januari 2019 @ 12:14 |
Vind die pizza's prima, ook al zit er geen handwerk aan. Mooi deeg en de oven was ook prachtig. Ze smaken ook goed, veel beter dan dr Oetker. Dat die Roemeen zichzelf niet al te serieus neemt en ook effe 2 pizzabakkers bodems laat vliegen, prachtige tv. | |
golfer | vrijdag 25 januari 2019 @ 12:17 |
Roemeen? Italiaan uit de streek Romagna. | |
pvdplanet | vrijdag 25 januari 2019 @ 12:19 |
Ah bedankt, verder dan Monza ken ik het niet | |
djkoelkast | vrijdag 25 januari 2019 @ 13:34 |
Vergeleken met Dr Oetker kun je zelfs Domino's bijna een pizza noemen, dat is toch ook geen vergelijking | |
OxygeneFRL | vrijdag 25 januari 2019 @ 14:00 |
Appels met peren vergelijken. Dus jij proeft verschil tussen een bodem die door een mens is gevormd dan een robotarm die hem heeft gevormd? | |
fotostarter | vrijdag 25 januari 2019 @ 15:37 |
Hahaha ik dacht ook aan Roemenen | |
fotostarter | vrijdag 25 januari 2019 @ 15:42 |
als die ongeveer 5 seconde over een pizza doen, maken ze werkdagen van 27 uur. ehr .... | |
fotostarter | vrijdag 25 januari 2019 @ 15:44 |
Reken nog eens 83 x 24 uur is 1992 pizza's per hele dag x 2 man is 3984 pizza's | |
poezenvanger_van_hamelen | vrijdag 25 januari 2019 @ 16:18 |
Dus zolang je het verschil niet merkt is liegen prima... oké. | |
OxygeneFRL | vrijdag 25 januari 2019 @ 18:19 |
Als jij je hier druk om maak moet je wel een heerlijk level hebben | |
BasEnAad | vrijdag 25 januari 2019 @ 18:34 |
Hij was wel een beetje irritant ja. Wel mooi dat het programma voor joker gezet werd met die twee pizzakneders. | |
poezenvanger_van_hamelen | vrijdag 25 januari 2019 @ 18:35 |
Nee naar serieus, ongeacht mijn huidige level....al die paardenbiefstukken die Loetje verkocht daar merkte ook niemand wat van. Dat is dus ook oké volgens jou? Zo nee, waar trek je de grens dan? | |
OxygeneFRL | vrijdag 25 januari 2019 @ 18:38 |
Als et maar pizza is zonder voedselveiligheidsrisico en als de smaak maar klopt met wat er op de doos staat voor een niet al te gekke prijs. | |
qajariaq | zondag 27 januari 2019 @ 18:30 |
Dus alleen de smaak telt. Als er blauwe vlekken op zitten die je toch niet proeft is het wel OK dus. Het gaat gewoon om het feit dat de fabrikant iets anders verkoopt dan hij beweerd. Dat noemt men oplichting en dat mag niet. Dan kan jij wel vol houden dat er geen verschil is maar er is wel verschil, het is namelijk niet met de hand gemaakt ook al zie en proef je het verschil niet. Als het niemand iets uit maakt dan hoeft die fabrikant het ook niet op de doos te zetten. Kennelijk vind de fabrikant dat het wel uit maakt. Ik zie ook niet het verschil tussen een diamant en geslepen glas. Dus je mag geslepen glas als diamant verkopen? Het zand op Bali is ook het zelfde als in Wijk aan Zee. Dus maakt dat ook niet uit. Juist jij wil appels als peren verkopen en dat mag dus niet. | |
djkoelkast | zondag 27 januari 2019 @ 19:37 |
Ze stopten tot voorkort ook fosfaat overal in maar omdat dat gezien werd als "proceshulpstof" was het niet nodig dat te vermelden, dus deden ze dat ook niet. Nu moet dat gelukkig wel. De consument wil belazerd worden en wordt belazerd. Neem scharreleieren, niks scharrel aan hoor. | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2019 @ 19:40 |
Scharreleieren wil zeggen dat ze op de vloer van een stal rondlopen met duizenden anderen. * Pietverdriet eet alleen bio eieren nu mijn schoonouders geen kippen meer hebben | |
OxygeneFRL | zondag 27 januari 2019 @ 22:11 |
Waarom doe je dan geen aangifte van oplichting? | |
djkoelkast | zondag 27 januari 2019 @ 23:12 |
Onze kippen leggen momenteel niet, ze zijn ook niet zo jong meer, maar van de lente komt het wel weer. Tot die tijd eten wij alleen biodynamisch van de biowinkel (als je dan toch de keuze hebt ) | |
Zith | maandag 28 januari 2019 @ 08:18 |
Worden die eieren dan bij volle maan gelegd? | |
Pietverdriet | maandag 28 januari 2019 @ 09:00 |
De aflevering over de geconcentreerde fruitsappen toont wel aan hoe belangrijk E-Nummers zijn en dat de onterechte angst voor E-Nummers ervoor zorgt dat men deze mijdt. Omdat E-621 zo vreselijk klinkt en glutamaat nog enger wordt er Gistextract op de verpakking gezet. Ingrediënten declaratie dient gewoon eerlijk te zijn, maar de angstzaaierij voor ingrediënten met een moeilijke naam werkt zwaar averechts. Druivensap op appelsapconcentraat klinkt voor veel mensen beter want het heet geen suiker. Wat te denken dan van beetwortel concentraat of grasextract? Dat is kristalsuiker uit biet cq riet. Ook zo mooi dat veel mensen menen dat rietsuiker gezonder of beter zou zijn. Het is allemaal gelul, en de paniekmakers en bijgelovers zorgen mede ervoor dat binnen de mazen van de wet de productaanduidingen op de verpakking steeds vager worden. Gedeioniseerd klinkt ook vreselijk eng, brrr, snapiknie, huiver De kvw doet hier lekker mee [ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 28-01-2019 09:26:13 ] | |
djkoelkast | maandag 28 januari 2019 @ 09:51 |
Gistextract is geen mononatriumglutamaat. | |
Pietverdriet | maandag 28 januari 2019 @ 09:58 |
Het staat er stijf van. | |
djkoelkast | maandag 28 januari 2019 @ 10:00 |
Ook dat is niet waar. | |
Pietverdriet | maandag 28 januari 2019 @ 10:33 |
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Gistextract | |
Pietverdriet | maandag 28 januari 2019 @ 10:39 |
Het is trouwens niet 1 product, er zijn veel meer extracten van gist | |
djkoelkast | maandag 28 januari 2019 @ 10:39 |
Want wat op wikipedia staat is waar natuurlijk. In gistextract zitten veel glutamaten, maar er zit géén mononatriumglutamaat in en dus is het géén ve-tsin en zit er géén ve-tsin in. Mononatriumglutamaat is een glutamaat gebonden aan natrium. In gistextract zit vrij glutamaat, net als in tomaten, oude kaas, parmezaanse kaas, zeewier. In gistextract zit dus wel glutamaat en dit kan gebruikt worden om smaken te versterken, maar het is niet exact hetzelfde als E621, mononatriumglutamaat, Ve-tsin. | |
golfer | maandag 28 januari 2019 @ 13:23 |
a.s. Donderdag: Culinair vlees Je hebt gewoon vlees, en tegenwoordig ook ‘Culinair vlees’. Staat op het pakje. Zelfde stuk van het varken, maar de een heet culinair en de andere niet. Drie keer raden welke duurder is… En dan blijkt er iets geks, in het culinaire vlees zit altijd flink wat toegevoegd water. Hoe culinair is dat water en wat doet het in je varkenshaas? De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verhaal achter dit culinaire varkenslapje. | |
ChilllayD | maandag 28 januari 2019 @ 16:53 |
Ieh en die zogenaamde culinaire varkenshaas vind ik wel zo vies hé! Ben benieuwd haha. | |
Poepoog | maandag 28 januari 2019 @ 17:35 |
Mooi het onderwerp van deze week is bekend. Nu kan tout CUL zeggen dat de KWV open deuren intrapt, en dat alleen bepaalde afleveringen van vroegah op zijn hoogst aardig waren. Wekelijks Zen-momentje. | |
alpeko | maandag 28 januari 2019 @ 17:39 |
Sowieso was vroeger alles beter. Behalve ik zelf | |
BasEnAad | maandag 28 januari 2019 @ 18:18 |
Haha we gaan het zien. Mijn voorspelling: Eerst iedereen afbellen, nergens welkom. Dan met de boodschappentas naar een slager een straatje verderop in Amsterdam. Dan naar een onderzoeker die ooit eens in de industrie gewerkt heeft. Dan toch ergens welkom en tot de conclusie komen dat de industrie dit doet om meer geld te verdienen. Dan nog even gespeeld verontwaardigd doen en klaar. Optioneel: een vliegreis naar een fabriekje op het land, die Marokkaan moet ook nog even boos kijken en Teun van de Keuken gaat hijgerig zijn stem verheffen om urgentie te veinzen. | |
golfer | maandag 28 januari 2019 @ 18:24 |
Zout water ingespoten in varkenshaas is al jaren bekend. | |
Pietverdriet | maandag 28 januari 2019 @ 18:31 |
Opgewarmde restjes De keuringsdienst gaat deze keer over opgewarmde restjes. Soms kijk je een programma en verwacht je een vers programma te kijken, een nieuwe aflevering staat er in de televisiegids en dan blijkt er iets geks. maar het smaakt als een opgewarmd kliekje. Hoe zit dat? De keuringsdienst komt met oud nieuws
| |
pfefferkatze | maandag 28 januari 2019 @ 19:26 |
https://pers.kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde Keuringsdienst van Waarde: Airfryer friet 14 feb 2019 om 20:25 Keuringsdienst van Waarde: Vegetarische rookworst. 7 feb 2019 om 20:25 Keuringsdienst van Waarde: Culinair vlees 31 jan 2019 om 20:25 | |
Pietverdriet | maandag 28 januari 2019 @ 19:37 |
Airfryer friet blijkt meer acrylamide te bevatten dat in vet gefrituurde friet wed ik waar ze het over gaan hebben | |
KingRadler | maandag 28 januari 2019 @ 19:41 |
Air Fryer friet bestaat niet is gewoon oven friet | |
JayHovah | maandag 28 januari 2019 @ 21:08 |
Precies; het is Air Fryer PATAT of Oven PATAT! | |
KingRadler | maandag 28 januari 2019 @ 21:16 |
Het is niet patat het is friet. Noem het dan Oven Friet. Patat is fout | |
djkoelkast | maandag 28 januari 2019 @ 23:39 |
Patat of snacks uit de oven zijn vet vies. Dat hoort uit een frituurpan vol Ossewit en/of (uiteraard verantwoorde) palmolie. | |
Pietverdriet | dinsdag 29 januari 2019 @ 05:42 |
Friet uit de airfryer, Einstein | |
KingRadler | dinsdag 29 januari 2019 @ 12:00 |
ik heb het over Air Fryer Friet van Aviko dat product is nep. Dat zijn gewoon Oven Frieten. | |
djkoelkast | dinsdag 29 januari 2019 @ 12:01 |
Een airfryer is gewoon een heteluchtoven in de vorm van een frituurpan, dus dan klopt dat toch. | |
xzaz | dinsdag 29 januari 2019 @ 13:16 |
Het is patat wanneer het bevroren is, friet wanneer het gefrituurd is. | |
zoem | dinsdag 29 januari 2019 @ 17:13 |
Laten we het bij KvW houden. Patat/friet discussies mogen elders gevoerd worden. | |
golfer | dinsdag 29 januari 2019 @ 17:23 |
Verwijder er dan nog wat posts over? | |
Van_Poppel | donderdag 31 januari 2019 @ 20:25 |
Weer begonnen | |
itchycoo | donderdag 31 januari 2019 @ 20:27 |
Dit wordt weer typisch zo’n KvW ontmaskering | |
Van_Poppel | donderdag 31 januari 2019 @ 20:31 |
Die klantenservicemedewerkers | |
itchycoo | donderdag 31 januari 2019 @ 20:31 |
Ik vind het wel altijd mooi als ze gewoon eerlijk “ja geen idee” zeggen ipv allerlei lulkoek mededelen | |
#ANONIEM | donderdag 31 januari 2019 @ 20:32 |
WAAROM SCHREEUWT DIE ERIK ZO [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 31-01-2019 20:34:02 ] | |
itchycoo | donderdag 31 januari 2019 @ 20:35 |
Deze arrogante klantenservicemeneer over de varkenshaas doet het dus verkeerd | |
itchycoo | donderdag 31 januari 2019 @ 20:36 |
Jappie de Jong | |
NoCigar | donderdag 31 januari 2019 @ 20:38 |
Ik denk dat Teun dadelijk weer heel verontwaardigd en verbaasd heel hard gaat praten . | |
Van_Poppel | donderdag 31 januari 2019 @ 20:40 |
Dat varkenshaasje is echt gruwelijk nat | |
Vallon | donderdag 31 januari 2019 @ 20:42 |
Altijd vermakelijk hoe verbaast men is en kan zijn dat fabrikanten ons op een verkeerd wildspoor zetten. | |
NoCigar | donderdag 31 januari 2019 @ 20:45 |
Opwindend hoor. | |
Oscar. | donderdag 31 januari 2019 @ 20:51 |
merel approves this message | |
itchycoo | donderdag 31 januari 2019 @ 20:51 |
Ja een aanzienlijk deel van het probleem is ook dat een groot deel van de mensen gewoon blind van alles in het mandje flikkert en denkt dat het wel goed zal zijn. | |
golfer | donderdag 31 januari 2019 @ 21:01 |
Toch wel slim van die fabrikanten om er tussen de 10 en 20 % pekelwater met zout en wat aroma's van ca. 2 cent bij te proppen, het gewicht daarmee te verhogen en de prijs per kilo dan ook nog eens 3 euro te verhogen. En de meeste consumenten trappen er gewoon in. | |
Vallon | donderdag 31 januari 2019 @ 23:00 |
Tja, dat werkt aan verschillende kanten. Het is allereerst verwerpelijk dat fabrikanten dat bewust doen, verkopers hun ogen sluitenen idd als consumenten moet je erg goed oppassen...... als iets (te) mooi is om waar te zijn dan is het dat vaak ook. Mja vaak wil je iets geloven en dan ben je al gauw overtuigd waarna je niet meer terug kunt. Het zou ook handig zijn dat men onderwezen wordt, en dat doet KVW eigenlijk. | |
YuckFou | donderdag 31 januari 2019 @ 23:08 |
Het is schandalig dat dit überhaupt wettelijk is toegestaan | |
Sheffield | donderdag 31 januari 2019 @ 23:21 |
Zolang duidelijk op de verpakking aangegeven staat wat er in zit, kun je ook zelf kijken | |
YuckFou | donderdag 31 januari 2019 @ 23:32 |
Dat is het punt niet, vlees verzwaren met water mag om de winst te maximaliseren, dat zou verboden moeten worden, als je naar het *ahum* volksbelang kijkt, in plaats van de lobbygroep argumenten... | |
Sheffield | donderdag 31 januari 2019 @ 23:35 |
Waarom niet? Mag je hagelslag wel met water mengen of ook niet? | |
Vallon | donderdag 31 januari 2019 @ 23:35 |
Wat is duidelijk ? en als ze vertellen dat ze de boel (on)opzettelijk belazeren, mag het ? Los daarvan is het gewoon het product verzwaren wat grenst aan oplichting. Als fabrikant moet je dan voorkant vermelden hoeveel procent het product is verzwaard. | |
Vallon | donderdag 31 januari 2019 @ 23:37 |
Het is dan geen hagelslag maar maar choco(melk)..... Ik snap je repliek hoor. Waar leg je de grens tussen welwillend oplichting waarbij je suggereert dat je een "namaak" voor "echt" product verkoopt ? | |
Sheffield | donderdag 31 januari 2019 @ 23:53 |
Het zou inderdaad beter zijn als op de voorkant het % vlees staat: "Varkenshaas, bevat 85% varkensvlees". Misschien dat mensen het dan wel lezen. Aan de andere kant vond ik die chefkok wel eerlijk. Het product is wel makkelijker te bereiden (om sappig te houden), alleen wel ten koste van de smaak | |
golfer | donderdag 31 januari 2019 @ 23:54 |
Het smaakt inderdaad meer naar ham dan naar varkenshaas. | |
rubbereend | donderdag 31 januari 2019 @ 23:57 |
water bij het vlees hebben ze toch al eens eerder behandeld, met ham vleeswaren? | |
golfer | vrijdag 1 februari 2019 @ 00:02 |
| |
BasEnAad | vrijdag 1 februari 2019 @ 00:43 |
Is t de moeite waard terug te kijken? | |
golfer | vrijdag 1 februari 2019 @ 00:52 |
Nee. | |
BasEnAad | vrijdag 1 februari 2019 @ 00:56 |
haha das duidelijk. | |
djkoelkast | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:27 |
Ik vind het schandalig dat ze je op die school schaamteloos leren dat er maar aroma en fosfaat in je vlees moet En die dure kok verwarde culinair duidelijk met gastronomisch. Culinair is gewoon alles wat met koken te maken heeft, als ik een ei bak ben ik culinair bezig. Gastronomisch is koken op niveau. | |
fluitbekzeenaald2.0 | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:44 |
Nu staat dat aan de achterkant als ingrediënt, inclusief percentage. Je moet het als klant ook wel willen weten. | |
djkoelkast | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:00 |
Dat was ook zo mooi "en ik kom er thuis achter dat..." Waarom lees je pas thuis het etiket dan? | |
Pietverdriet | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:11 |
Culinair is het nieuwe ambachtelijk | |
KingRadler | maandag 4 februari 2019 @ 15:59 |
Culinair in Supermarkt is koken voor Noobs | |
Pietverdriet | maandag 4 februari 2019 @ 18:04 |
Maar goed, als ik een ham maak dan pekel ik hem ook. | |
djkoelkast | donderdag 7 februari 2019 @ 10:35 |
Maar gooi jij er dan ook fosfaat, kunstmatig aroma en meer van die bende in? | |
golfer | donderdag 7 februari 2019 @ 11:29 |
Vanavond: Vegetarische rookworst. Voor namaak betaal je doorgaans minder dan voor het origineel. Alleen, wanneer je vlees namaakt gebeurt er iets geks. Bijna altijd is het imitatievlees duurder dan het echte werk. Zo ook bij de rookworst. Je hebt al een gerookte vleesworst voor minder dan een euro. Voor de vegetarische variant betaal je makkelijk 4 keer zoveel. Hoe kan dat? Waarom zijn worsten zonder vlees duurder dan worsten met? Is het vlees te goedkoop of zijn de vervangers zo duur? De Keuringsdienst gaat op bezoek bij Nederlands bekendste worstenmakers. | |
Molo | donderdag 7 februari 2019 @ 11:31 |
Wat een stom onderwerp | |
ThePlaneteer | donderdag 7 februari 2019 @ 13:29 |
Ook levensmiddelentechnoloog Tiny van Boekel van de Wageningen Universiteit vraagt zich af of de consumentenprijs van vlees wel samenvalt met de kostprijs. "Zo uit de losse pols zou ik zeggen dat er drie redenen zijn waarom vleesvervangers duurder zijn dan echt vlees. Ten eerste de schaal: vleesvervangers worden nog niet op dezelfde schaal geproduceerd als vlees, dus zijn ze duurder. Ten tweede denk ik dat er een marketingaspect aan zit, vleesvervangers hebben een bepaald aanzien, geven een zekere status. En ten derde zou je je kunnen afvragen of vega-vlees wel zo duur is. Misschien is echt vlees wel te goedkoop." | |
fotostarter | donderdag 7 februari 2019 @ 17:34 |
Sojadrollen | |
Pietverdriet | donderdag 7 februari 2019 @ 18:31 |
Ik gebruik geen fosfaat. | |
djkoelkast | donderdag 7 februari 2019 @ 19:23 |
Zit wel in vrijwel alle ham. Dus het gaat niet puur om de pekel, maar om wat er bij wordt gestopt. | |
Pietverdriet | donderdag 7 februari 2019 @ 19:29 |
N=2 Heb hier 2 gekookte ham, eentje van de Lidl en een van een boerenmarkt, beide bevatten geen fosfaat. | |
djkoelkast | donderdag 7 februari 2019 @ 19:39 |
E450/E451 voor je gemak. Zit er vrijwel altijd in (in Nederland zeker, maar ook veel in Duitsland). Of ze moeten het wellicht niet vermelden omdat het wellicht een proceshulpstof is. | |
#ANONIEM | donderdag 7 februari 2019 @ 20:08 |
Hè bah, nepvlees. | |
Pietverdriet | donderdag 7 februari 2019 @ 20:15 |
Alleen in plakham, DJ, en die eet ik niet | |
Van_Poppel | donderdag 7 februari 2019 @ 20:27 |
Dat wekelijkse gestuntel bij de klantenservice | |
golfer | donderdag 7 februari 2019 @ 20:41 |
Mark van Unox werkt in alle fabrieken van ze. | |
golfer | donderdag 7 februari 2019 @ 20:46 |
Precies dezelfde apparaten. | |
Remco | donderdag 7 februari 2019 @ 20:46 |
Ik vind het altijd zo boeiend dat elk bedrijf dus zelfs Unilever de eerste de beste medewerker naar voren schuift om een dagje mee te lopen met iemand van de Keuringsdienst. Deze man ook, kan totaal niet uit zijn woorden komen zet daar gewoon een gladde verkoper neer en je bedrijf komt veel beter op tv. | |
arvensis | donderdag 7 februari 2019 @ 20:50 |
Mark weet inderdaad niet zo goed hoe hij moet antwoorden. | |
Van_Poppel | donderdag 7 februari 2019 @ 20:51 |
Toch logisch dat een product dat 100 keer vaker verkocht wordt goedkoper is. | |
Remco | donderdag 7 februari 2019 @ 20:51 |
Ze gaan wel heel makkelijk over het feit heen dat in de tijd dat er 1 vegetarische rookworst word verkocht er waarschijnlijk 100 gewone rookworsten zijn verkocht. Dat lijkt me DE reden van het prijsverschil. | |
golfer | donderdag 7 februari 2019 @ 20:52 |
Denk echt niet dat die Mark zomaar een medewerker is. Is of productontwikkelaar of een man van de afdeling PR. | |
jevl | donderdag 7 februari 2019 @ 20:53 |
Inderdaad. Ook vreemd dat die man dat niet noemt, en ondertussen totaal niet uit z'n woorden komt. | |
golfer | donderdag 7 februari 2019 @ 21:00 |
Mark Adelaars: R&D Manager Local Jewels Benelux Locatie Unilever Benelux, Rotterdam. Daarvoor: Technical Project Leader Meat Innovations. | |
Kickinalfa | donderdag 7 februari 2019 @ 21:00 |
Volgens mij heeft die man al 30* hetzelfde antwoord gegeven en gaat het nu voor de 31e keer weer in iets andere woorden brengen. Beetje een zwakke/zoekende aflevering. | |
ddx | donderdag 7 februari 2019 @ 22:33 |
Deels natuurlijk ook montage, is veel leuker om mensen te laten stotteren want dat vinden de kijkers leuk. Snap trouwens niet de logica waarom die vegetarische producten zo graag op vlees willen lijken ? Gewoon groente kopen kan toch ook ? | |
Pietverdriet | donderdag 7 februari 2019 @ 22:35 |
Tja als tegen bont zijn en daarom imitatiebont dragen | |
TjjWester | donderdag 7 februari 2019 @ 22:44 |
Rtlz zend tegenwoordig bbc documantaires uit waarbij ze 24 uur lang een batch volgen, van ruwe grondstof naar eindproduct. Dat is veel intressanter als je wilt weten waar ons eten vandaan komt. | |
pfefferkatze | donderdag 7 februari 2019 @ 22:47 |
Zo Wordt Het Gemaakt op RTL Z Inside the Factory op BBC2 | |
#ANONIEM | donderdag 7 februari 2019 @ 23:17 |
Lijkt me eerder omdat Unox de enige is met vegetarische rookworsten. Normale rookworsten zijn er van tientallen merken, dus als die van Unox te duur is gaan veel mensen wel voor een goedkoper merk. Een vegetariër heeft de keuze tussen geen rookworst of een duurdere. Vegetariërs zijn vaak wel bereid meer te besteden om vleesloos te eten. | |
poezenvanger_van_hamelen | donderdag 7 februari 2019 @ 23:32 |
Unox is niet de enige met vegetarische rookworsten. | |
pfefferkatze | donderdag 7 februari 2019 @ 23:40 |
jij hebt sowieso de aflevering niet eens gezien. ze gingen langs bij de vegetarische slager, en valess lag op tafel tijdens de telefoonsessies. maar maakt alsnog niet uit want het gaat om de oplage. varkensvlees kost niks en als je het zo groots als unox kan inkopen naargelang de vraag van vleesrookworsten kan je daar met kleine oplage vega-ingredienten niet tegen op boksen. | |
Remco | donderdag 7 februari 2019 @ 23:42 |
Klopt maar ik vind het raar dat zo´n groot bedrijf als Unox/Unilever dit niet gewoon toegeeft. | |
pfefferkatze | donderdag 7 februari 2019 @ 23:44 |
denk dat ze het gewoon niet bedacht hebben ik vond juist dat ze prima transparant waren, ze waren for once welkom bij een groot nederlands bedrijf waar ze ook het productieproces mochten filmen. | |
#ANONIEM | vrijdag 8 februari 2019 @ 00:12 |
Unox was wel open over hun producten. | |
golfer | vrijdag 8 februari 2019 @ 00:23 |
Nee, die kwamen ook allemaal in beeld. | |
golfer | vrijdag 8 februari 2019 @ 00:24 |
Dat waren ze met diezelfde Mark ook al eerder. | |
golfer | vrijdag 8 februari 2019 @ 00:30 |
Uitzending over Hamburgers figureerde diezelfde man ook al. | |
golfer | vrijdag 8 februari 2019 @ 00:30 |
vol |